Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Διαψεύδει τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα ο Κ. Καραμανλής



Σε διάψευση δημοσιεύματος που έκανε λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή – Τσίπρα με περιεχόμενο τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, προχώρησε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Επικαλούμενο πηγές του Μαξίμου, το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε πρόσφατα τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή για τον χειρισμό της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, με τον κ. Καραμανλή να συνιστά στον Αλέξη Τσίπρα, πάντα σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ότι οι κινήσεις του πρέπει να προσεκτικές καθώς οι Τούρκοι μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε θερμό επεισόδιο.

Κατά την ίδια πηγή, ο πρώην πρωθυπουργός συνέστησε επίσης στον κ. Τσίπρα να μην έχει απευθείας συνεννόηση με τον Ερντογάν για να μην εμπλακεί σε διαδικασία παζαριού χωρίς ουσιώδες αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει: «Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά", το οποίο αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Κώστα Καραμανλή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σε εξέλιξη ομηρία σε σούπερ μάρκετ στο Τρεμπ της Γαλλίας



Στη γαλλική πόλη Τρεμπ, βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία σε σούπερ μάρκετ. 

Από την ομηρία υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο θύματα. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα είναι νεκροί οι τραυματίες.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλιπ χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ σοβαρό».


ΕΕ σε Τουρκία: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες σε Ελλάδα, Κύπρο - Αγκυρα: Απαράδεκτο ανακοινωθέν




Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διατύπωσε ανησυχία και για την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία καταδικάζοντας τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειές» της στη Μεσόγειο έστειλαν οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ στα  συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής που υιοθετήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «καταδικάζει σθεναρά τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και υπογραμμίζει την απόλυτη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και την Ελλάδα» τονίζουν οι 28 και καλούν την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις ενέργειες και να σεβαστεί το κυρίαρχο δικαίωμα της Κύπρου να εξερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τις φυσικές πηγές σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές Δίκαιο.

Η Τουρκία λίγες ώρες αργότερα απέρριψε τις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισε, επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το ανακοινωθέν (της ΕΕ) περιέχει απαράδεκτες εκφράσεις για τη χώρα μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Επιπλέον οι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη κράτηση Ευρωπαίων πολιτών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων στρατιωτικών, και ζητούν την γρήγορη και θετική επίλυση των ζητημάτων αυτών σε ένα διάλογο με τα κράτη-μέλη.

Το κείμενο των συμπερασμάτων στα αγγλικά όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:


Το κείμενο αυτό έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από μια κρίσιμη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να αμβλυνθεί η ένταση στις διμερείς σχέσεις.

Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένο να γίνει την 26η Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας ανάμεσα στον Ερντογάν, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει κυρίως σκοπό να καθησυχαστεί η Άγκυρα για τη συνέχιση της υπεσχημένης ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας εντός των ορίων της αμφιλεγόμενης διμερούς συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, τον Μάρτιο του 2016.

Ωστόσο, ορισμένοι αρχηγοί κρατών της ΕΕ επέμειναν στο ότι το χέρι που απλώνει η Ευρώπη στην Τουρκία, χώρα η οποία χαρακτηρίζεται αναγκαίος εταίρος, δεν πρέπει να εκληφθεί σαν λευκή επιταγή.


Πηγή : protothema.gr


Ελπίδες γεννά νέο τεστ που θα μπορεί με μία μόνο σταγόνα αίματος να διαγνώσει άμεσα τη σήψη



Ένα νέο απλό τεστ ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, το οποίο είναι το πρώτο που μπορεί να διαγνώσει άμεσα τη σήψη από μία μόνο σταγόνα αίματος.

Το τεστ είναι γρήγορο, φθηνό και ακριβές, ενώ μπορεί εύκολα να προσαρμοσθεί, ώστε να επιτρέπει την παρακολούθηση των ασθενών που κινδυνεύουν από σήψη.

Η σήψη είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, κατά την οποία το σώμα αντιδρά με ακραίο τρόπο στη μόλυνση ιστών και οργάνων του. Περίπου ένας στους τέσσερις ασθενείς με σήψη πεθαίνει.

Σήμερα, υπάρχει αδυναμία στη διάγνωσή της σήψης σε ποσοστό 30% περίπου των ασθενών, καθώς τα υπάρχοντα τεστ είναι αργά (χρειάζονται μέρες για να βγάλουν αποτέλεσμα) και όχι ακριβή. Αυτό έχει ως συνέπεια συχνά η κατάλληλη θεραπεία να καθυστερεί, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο θανάτου.

Έχει υπολογισθεί ότι για κάθε ώρα που καθυστερεί η διάγνωση της σήψης, ο κίνδυνος θανάτου του ασθενούς αυξάνεται κατά σχεδόν 8%. Συχνά επίσης οι ασθενείς -για προληπτικούς λόγους- παίρνουν περιττά αντιβιοτικά, πράγμα που σταδιακά ενισχύει την αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής το δρα Ντάνιελ Ιρίμια του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοϊατρικής μηχανικής «Nature Biomedical Engineering», όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέπτυξαν μια μικροσυσκευή μικροροών (microfluidic) με διάμετρο μόνο πέντε χιλιοστών, η οποία δέχεται μια σταγόνα αίματος.

Η συσκευή καταγράφει την κίνηση των ουδετερόφιλων λευκών κυττάρων του αίματος, τα οποία δείχνουν την τυχόν ανεξέλεγκτη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Με τη βοήθεια ενός ειδικού αλγόριθμου μηχανικής μάθησης, αναλύονται διάφορες παράμετροι (αριθμός ουδετερόφιλων, χαρακτηριστικές κινήσεις τους ή διάρκεια ακινησίας κ.ά.), που «προδίδουν» την παρουσία της σήψης.

Το τεστ βγάζει μέσα σε λίγες μόνο ώρες ένα «σκορ σήψης», ανάλογα με την αντίδραση του οργανισμού και τη σοβαρότητα του περιστατικού. Οι επιστήμονες δοκίμασαν το τεστ σε 42 άτομα από τα οποία είχε ληφθεί αίμα κατά την πρώτη μέρα εισαγωγής τους στο νοσοκομείο και έδειξαν ότι η νέα μέθοδος μπορεί να διακρίνει τους υγιείς, από όσους έχουν σήψη, με ακρίβεια και ευαισθησία άνω του 95%.

Το τεστ πρέπει να αξιολογηθεί σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, προτού αξιοποιηθεί κλινικά, ωστόσο δημιουργεί ελπίδες ότι στο μέλλον θα βελτιώσει την πιθανότητα επιβίωσης των ασθενών με υψηλό κίνδυνο σήψης και θα μειώσει παράλληλα την κατάχρηση των αντιβιοτικών.


Πηγή: naftemporiki.gr


Βίντεο-σοκ: Πύθωνας πνίγει τον γητευτή του και ο κόσμος δεν τον σώζει!



Ένα σοκαριστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει έναν πύθωνα να στραγγαλίζει τον γητευτή του την ώρα που οι θεατές δεν αντιδρούν καθώς πιστεύουν πως είναι μέρος της παράστασης.

Ενώ η παράσταση συνεχιζόταν χωρίς προβλήματα, ξαφνικά ο άνδρας άρχιζε να εμφανίζει δυσφορία, να γονατίζει και τελικά να πέφτει αναίσθητος μπροστά στα μάτια των θεατών.

Τελικά τρεις εκ των θεατών που κατάλαβαν ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει εκτός ελέγχου αποφάσισαν να παρέμβουν και να απομακρύνουν το φίδι από το λαιμό του άνδρα.

Ο γητευτής των φιδιών στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτεί χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά την περιπέτειά του.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα πρόκληση των Σκοπιανών υποδέχτηκαν τον Κοτζιά ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»



Αμετανόητοι οι Σκοπιανοί παίζουν με την κυβέρνηση και προκαλούν τους Έλληνες.

Στο επίσημο πρόγραμμα υπάρχει η αναφορά «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 



Η ελληνική πλευρά, μόλις κατάλαβε την πρόκληση των Σκοπιανών πάνω από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπήκε σφραγίδα με τη φράση «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ».


Βρήκαν τρόπο να μας κλέβουν 100€ τον χρόνο επιβάλλοντας να στειρώσουμε χωρίς λόγο τα κατοικίδια μας



Νέο αριστερό χαράτσι χωρίς λόγο από τους κατσαπλιάδες της ανίκανης κυβέρνησης.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος υπεξαίρεσης 100€ τον χρόνο από τους πολίτες, υποχρεώνοντας τους άνευ λόγου και αιτίας να υποβάλουν το δεσποζόμενο και όχι αδέσποτο (όπου θα ήταν λογικό) κατοικίδιο τους σε στείρωση.

Γνωρίζοντας τα απίστευτα και προκλητικά μυαλά του υπουργείου, ότι οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων κατοικίδιων εάν δεν υπάρχει λόγος δεν θα υποβάλουν τον φίλο τους σε τέτοια επέμβαση, αναγκαστικά επειδή οι κατσαπλιάδες το σκέφτηκαν θα πληρώνουν χαράτσι 100€ για την ανυπακοή τους στο αριστερό κράτος.

Είναι τουλάχιστον γελοίο και καταδικαστέο και δείχνει καθαρά φοροεισπρακτικούς σκοπούς, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης θα κάνουν υποχρεωτικό, εντός έξι μηνών, από την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ιδιοκτήτης του ζώου να στειρώνει το κατοικίδιο του χωρίς λόγο, αλλιώς αριστερό πρόστιμο 100€ τον χρόνο.

Εκτός απο κράξιμο θα πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση γιατί είναι επικίνδυνοι.





Νέα τουρκική «βόμβα»: Αμφισβητούν 156 ελληνικά νησιά



Νέα τουρκική «βόμβα» για την κυριαρχία στο Αιγαίο έριξαν οι Τούρκοι και μάλιστα ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που δεν ανήκει φυσικά στο περιβάλλον Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Κιλιτσντάρογλου; «Υποστηρίζουμε πάντα μία λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατικοποίησή τους δεν είναι σωστή", φέρεται να είπε στη συνάντηση με τους Ευρωπαίους πρέσβεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στη σύνοδο στις Βρυξέλλες της Ε.Ε. και το θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο που πρόκειται να φέρουν στο τραπέζι η Κύπρος και η Ελλάδα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: "Δεν είναι σωστές οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι".

Ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν, πάντως, στον ΑΝΤ1 ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν έκανε καμία αναφορά σε 156 υπό αμφισβήτηση νησιά στο Αιγαίο. Πρόκειται για μία αναφορά της εφημερίδας ‘Σοζτζού’, η οποία είναι γνωστή για τις ακραία εθνικιστικές της θέσεις, και όχι για δήλωση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, παρόλο που η δήλωση αυτή προβάλλεται από το συγκεκριμένο μέσο σε εισαγωγικά. 

Αν ισχύει πάντως αυτή η δήλωση δεν θα προξενούσε εντύπωση καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης εμφανίζεται πολλές φορές πιο σκληρός από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως αποκαλύπτουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορούν εκτάκτως την Παρασκευή. υπάρχου ν 18 σημεία στο Αιγαίο που είναι επικίνδυνα για απόβαση από την πλευρά των Τούρκων.


ΤΑ ΝΕΑ


Χαστούκι της Ε.Ε. στην Άγκυρα και για τους δύο συλληφθέντες!



Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο στέλνει η Ε.Ε. ακόμα και για το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με παράγραφο που προστέθηκε το σχέδιο των συμπερασμάτων των 28, όπως  μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Συγκεκριμένα, έχει προστεθεί η παράγραφος 15, που αναφέρει τα εξής: “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κράτηση Ευρωπαίων πολιτών από την Τουρκία και καλεί για την άμεση και θετική επίλυση αυτού του προβλήματος μέσω διαλόγου με τα κράτη μέλη”. Επιπλέον προστέθηκε  η παράγραφος 16 που αναφέρει ότι “το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παραμείνει αμετακίνητο σε αυτά τα ζητήματα”.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, όλα τα ήδη γνωστά σημεία για την υπόθεση της Κύπρου παραμένουν ως έχουν. Πρόκειται για τις παραγράφους 12 -14 που αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι “καταδικάζουν έντονα τη συνεχιζόμενη παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο”, και υπογραμμίζουν “την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο και την Ελλάδα”.

Όπως τόνισε επίσης ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, όλο αυτό το «πακέτο»   για  Ελλάδα,  Κύπρο και Αιγαίο θα το μεταφέρει ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ στη σύνοδο της Βάρνας όπου θα  συμμετάσχει ο Ερντογάν και  όπου αναμένονται «άγριες συνομιλίες».   Όπως κατέληξε ο Θ. Αθανασίου,  στόχος εκεί είναι «να βρεθεί μία λύση με τον Ερντογάν, αν βέβαια ο   Τούρκος[πρόεδρος έχει τέτοια διάθεση».



Πηγή : star.gr


Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων: Παρενόχλησαν τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ


Σε ακόμα μια προκλητική κίνηση προχώρησαν οι Τούρκοι και μάλιστα αυτήν την φορά κατά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, το οποίο παρενοχλήθηκε δύο φορές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Onalert.gr,  κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία γιατί παραβίαζε το τουρκικό FIR.

Οι τούρκοι όμως κλιμάκωσαν την προκλητικόητά τους και κατά την πτήση της επιστροφής του Α/ΓΕΣ από τη Ρώ προς τη Ρόδο, απογείωσαν ταύτοχρονα ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο. Στη συνομιλία δια ασυρμάτου η οποία ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Οι τούρκοι πιλότοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πέταξαν περίπου 2000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.

Ακαριαία έφθασαν στην περιοχή τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησε σκληρή αερομαχία με τα τουρκικά αεροσκάφη. Από το πρωί πάντως τα «γεράκια» της άγκυρας έχουν κάνει σωρεία παραβιάσεων χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο από ανατολικά της Ρόδου κυρίως.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ 

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:29 πραγματοποιήθηκε είσοδος δύο (2) αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας στο FIR Αθηνών, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Dalaman, με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη νήσο Ρω προς τη νήσο Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Από το σημείο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας.

Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα, επιδιώκει να έχει μια ουσιαστική και παραγωγική σχέση με την Τουρκία. Το ερώτημα είναι πια εάν η Τουρκία μπορεί να ανταποκριθεί. Δυστυχώς, η συμπεριφορά της Τουρκίας, σε όλα τα επίπεδα απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, δεν συμμορφώνεται με τους βασικούς κανόνες καλής γειτονίας, που η Τουρκία θα έπρεπε να επιδεικνύει. Ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στη Βάρνα, την επόμενη Δευτέρα, επιβάλλεται ως μία κίνηση καλής θέλησης, η Τουρκία να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, επειδή κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, χωρίς λόγο, εδώ και 20 μέρες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα το ζητήσετε μέσα στη Σύνοδο αυτό από τους ηγέτες, να γίνει πριν από τη Σύνοδο της Βάρνας;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως. Και θα ζητήσω να υπάρξει μία επίσημη τοποθέτηση, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά ακόμα καλύτερα και σε επίπεδο της Συνόδου Κορυφής. Διότι είναι απαραίτητο, σε αυτές τις περιπτώσεις, να υπάρχουν απτά δείγματα γραφής ότι επιδιώκουμε μία ουσιαστική και  παραγωγική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στο ζήτημα της διευθέτησης του προσφυγικού προβλήματος. Όπου- θυμίζω- η Τουρκία λαμβάνει σημαντικότατη οικονομική βοήθεια, ανταποκρινόμενη κι αυτή με τη σειρά της στις υποχρεώσεις της. Αλλά εδώ πρέπει να γνωρίζουμε ότι συμπεριφορές όπως αυτή της Τουρκίας στο Αιγαίο, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών, αλλά και η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόεδρε, πώς αντιλαμβάνεστε τις  διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων επί τη βάσει και στο πλαίσιο της συνολικής Ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα Δυτικά Βαλκάνια;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κοιτάξτε να δείτε. Η δική μας θέση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη και αποτυπωμένη εδώ και πολλούς μήνες. Ο κ. Τσίπρας δεν επεδίωξε ποτέ να σχηματίσει ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση. Δεν μπορούσε καλά-καλά να πείσει τον κυβερνητικό του εταίρο να έχει την ίδια θέση με αυτόν. Εμείς, από την πρώτη στιγμή, θέσαμε στο επίκεντρο της συζήτησης το θέμα της αλλαγής του Συντάγματος και της απαλοιφής των όποιων αλυτρωτικών διεκδικήσεων από πλευράς Σκοπίων. Είπαμε ξεκάθαρα ότι, αν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα πρώτα, δεν έχει κανένα νόημα να προχωρήσουμε στη συνέχεια αυτής της συζήτησης. Θα δούμε πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Η δική μας, όμως, θέση -θέλω να ξεκαθαρίσω- ήταν και παραμένει σταθερή και αταλάντευτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, επειδή συζητείται ο κοινωνικός προϋπολογισμός αυτές τις μέρες στα Ευρωπαϊκά όργανα, διαβλέπετε κίνδυνο για τη χώρα από τη μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλω να τονίσω, είναι πάρα πολύ σημαντικό, να ψηφιστεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός μέχρι τα μέσα του 2019 και να μην υπάρχει άλλο αυτή η εκκρεμότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να υπάρχει μία διαφύλαξη, τόσο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όσο και των πολιτικών συνοχής, που ωφελούν σημαντικά τη χώρα μας. Ως προς την Κοινή Αγροτική Πολιτική, θέλω να τονίσω ιδιαίτερα την προστασία που πρέπει να δίνεται στους μικρούς αγρότες που συγκροτούν τον κορμό των αγροτών στη χώρα μας. Από εκεί και πέρα προφανώς και πρέπει να υπάρχουν νέες δράσεις, που αφορούν και την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, αλλά και τις πολιτικές άμυνας και ασφάλειας. Είναι μια δύσκολη εξίσωση, αλλά η Ελλάδα και, φυσικά, η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο του Ε.Λ.Κ. προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση πάντα με καλή και δημιουργική διάθεση. Ευχαριστώ.




Στο αρχείο η επίθεση από τους σωματοφύλακες του Ερντογάν σε Κούρδους στις ΗΠΑ



Η υπόθεση αυτή ήταν ένα από τα αγκάθια στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Οι αμερικανικές αρχές έβαλαν διακριτικά στο αρχείο τη δίωξη σε βάρος 11 σωματοφυλάκων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κατηγορούνταν ότι επιτέθηκαν σε Κούρδους ακτιβιστές τον Μάιο του 2017 στην Ουάσινγκτον, όπως ανέφερε μια δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υπόθεση αυτή είχε εξοργίσει τον Ερντογάν και αποτελούσε ένα από τα αγκάθια στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Συνολικά είχαν ασκηθεί διώξεις σε βάρος 19 προσώπων, εκ των οποίων οι 15 ήταν σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου. Οι διώξεις σε βάρος των τεσσάρων από αυτούς μπήκαν στο αρχείο στις 7 Νοεμβρίου 2017 και για άλλους επτά στις 14 Φεβρουαρίου φέτος, όπως ανέφερε ο Μπιλ Μίλερ, ένας εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.

Η 14η Φεβρουαρίου ήταν η παραμονή της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Άγκυρα ο Ρεξ Τίλερσον, ο μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ερντογάν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο απλώς για μια «σύμπτωση».

«Ο υπουργός (Εξωτερικών) δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην απόφαση αυτή», τόνισε η εκπρόσωπος Χέδερ Νόιερτ.

Η επιβεβαίωση ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, προκάλεσε έκπληξη δεδομένου ότι οι αμερικανικές αρχές υποστήριζαν ότι είχαν στην κατοχή τους μαρτυρίες και βίντεο που ενοχοποιούσαν τους σωματοφύλακες του Ερντογάν. Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, οι Τούρκοι πράκτορες επιτέθηκαν με βιαιότητα στους ειρηνικούς διαδηλωτές, ρίχνοντας κάποιους από αυτούς στο έδαφος.

Στα επεισόδια αυτά, που σημειώθηκαν στις 16 Μαΐου πέρσι, τραυματίστηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους διέφυγαν, πιθανότατα επέστρεψαν στην Τουρκία. Μόνο δύο που κατοικούν στις ΗΠΑ οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου. Αρχικά αρνούνταν τις κατηγορίες αλλά μετά συμφώνησαν να δηλώσουν ένοχοι και να εκτίσουν ποινή φυλάκισης ενός έτους και μίας ημέρας.


Πηγή : newsbeast.gr


Βίντεο από διάρρηξη φαρμακείου στην Νέα Φιλαδέλφεια δόθηκε στην δημοσιότητα



Στην δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από κλειστό κύκλωμα σε φαρμακείο στην Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο δείχνει την στιγμή που ληστής εισβάλει στον χώρο αρπάζοντας έναν υπολογιστή.

Δείτε το βίντεο :




Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.



Ο υπόδικος Γιάννης Λαγός καθύβριζε τους πάντες από το βήμα της Βουλής ως πουλημένους και προδότες ενώ ταυτόχρονα υπερασπιζόταν τις Παμμακεδονικές Ενώσεις που ζήτησαν θάνατο ή ισόβια για βουλευτές που τάσσονται υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Δείτε το βίντεο:



ΝΔ για Χρυσή Αυγή: Απονομή δικαιοσύνης στο ναζιστικό μόρφωμα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και των εσκεμμένων προκλήσεων των βουλευτών της εντός του κοινοβουλίου δεν υπάγεται πια μόνον σε πολιτικό σχολιασμό. Είναι άμεση και επιτακτική η απονομή της Δικαιοσύνης στο ναζιστικό και εγκληματικό αυτό μόρφωμα».



ΣOK καμία μείωση της ανεργίας στο 27,5% η πραγματική ανεργία



Οι εκτιμήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που αποτυπώνονται στην  «Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και Απασχόληση 2018», αποτυπώνει την αλήθεια και όχι την προπαγάνδα για δήθεν μείωση της ανεργίας που παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η πραγματική ανεργία αγγίζει το 27,5%, η υποχώρηση του ποσοστού της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα εκτιμάται ότι επιτευχθεί μετά το 2026, ένας στους δύο εργαζομένους παραμένει χαμηλόμισθος (κάτω από 800 ευρώ τον μήνα), ενώ το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να διατηρείται στάσιμη.

Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Γιώργος Αργείτης, εκτιμά ότι η οικονομία θα παραμείνει εύθραυστη και ασταθής όσο θα εφαρμόζεται η οικονομική πολιτική της λιτότητας και της υποβάθμισης της εργασίας.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η  πραγματική ανεργία ανέρχεται στο 27,5% (υψηλότερη κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από αυτή που δείχνει η ΕΛΣΤΑΤ), αν προστεθούν στο δείγμα όσοι εμφανίζονται παραιτημένοι από την προσπάθεια αναζήτησης εργασίας και όσοι απασχολούνται λίγες ημέρες ή και ώρες τον μήνα.

Η υποχώρηση της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί στο διάστημα 2026-2027, αν συνεχιστεί ο ρυθμός αποκλιμάκωσης της ανεργίας, που σημειώθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Διαφορετικά, αν επανέλθουμε στο ρυθμό 5% της περιόδου 2014-2016, το όριο του 10% θα «σπάσει» στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Χαρακτηριστική είναι η συμπίεση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση του ποσοστού των χαμηλόμισθων εργαζόμενων.

Κάτω από 800 ευρώ καθαρά τον μήνα κερδίζει ένας στους δυο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όταν προ κρίσης, δηλαδή το 2009, σε αυτή την εισοδηματική κλίμακα βρισκόταν το 27,9% των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, ακόμη χαμηλότερα, δηλαδή στα 700€ καθαρό κέρδος και κάτω, συγκεντρώνεται το 37,4% των εργαζομένων, έναντι 13,1% το 2009.

Αντίθετα, μειώθηκαν, κατά σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες, οι εργαζόμενοι με αποδοχές 700-900 ευρώ, ενώ έχουν μειωθεί δραστικά και οι εργαζόμενοι με αποδοχές 900-1.300 ευρώ, σε 16,8% το 2017 από 35,7% το 2009.

Η κατανάλωση έπεσε κάτω από το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, με αποτέλεσμα να  αποσταθεροποιούνται οι τραπεζικοί δείκτες και να διατηρείται στάσιμη η ελληνική οικονομία.

Μάλιστα, το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων, αν ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, θα μειωθεί κατά 6%-8% τα επόμενα χρόνια, αν δεν αυξηθούν οι ονομαστικοί μισθοί.

Για όγδοη χρονιά, στην αγορά εργασίας κυριαρχούν οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις. Πέρυσι υπογράφτηκαν μόνο 15 κλαδικές/ομοιοεπαγγελματικές έναντι 244 επιχειρησιακών (92% του συνόλου).

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση υποχωρούν σταθερά: από 79% το 2009 σε 45% το 2017, ενώ η αναλογία των ευέλικτων μορφών υπερδιπλασιάζεται: από 21% το 2009 σε 54,9% το 2017.

Επιπλέον, ο δείκτης φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από 27,6% το 2009 σε 36% το 2014, για να μειωθεί ελαφρώς στο 35,6% το 2016.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η σταθεροποίηση και η δυναμική της οικονομίας θα εξαρτηθεί από τον απεγκλωβισμό της από περαιτέρω μειώσεις στα εισοδήματα και από τη σημαντική αύξηση της απασχόλησης.

Επίσης, στο ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης, οι παράγοντες αυτοί προσδιορίζουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.


Με πληροφορίες από το lykavitos.gr


Ισόβια στον Αφγανό που βίασε και σκότωσε 19χρονη φοιτήτρια και είχε αφήσει ελεύθερο ο νόμος Παρασκευόπουλου



Η υπόθεσή του είχε προκαλέσει σάλο και στην Ελλάδα, καθώς είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε γερμανικό δικαστήριο στον Αφγανό Χουσεΐν Χαβάρι, που κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα του βιασμού και της δολοφονίας μιας 19χρονης φοιτήτριας από τη Γερμανία, τον Οκτώβριο του 2016.  

Στο παρελθόν, ο Χαβάρι είχε καταδικαστεί σε ποινή 10ετούς κάθειρξης στη χώρα μας, για απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013. Όμως, αφέθηκε ελεύθερος λόγω των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.


Είπε ψέματα για την ηλικία του 

Ο Αφγανός είπε ψέματα για την ηλικία του, ισχυριζόμενος ότι ήταν 17 ετών, προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπονται για τους ανήλικους. Όμως, από τις εξετάσεις που έγιναν στα δόντια του φάνηκε ότι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας ήταν 22 ετών, πιθανόν και μεγαλύτερος. 

Οι κινήσεις του προδόθηκαν από τα δεδομένα που είχε το iphone κινητό του, καθώς έδειξαν ότι έσυρε τη φοιτήτρια στην όχθη του ποταμού στο Φράιμπουργκ. 


Ζήτησε συγχώρεση 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Χαβάρι έσπασε και ζήτησε συγχώρεση. Μέχρι στιγμής άγνωστος παραμένει ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει την ποινή του, λόγω της βιαιότητας του εγκλήματος. 

Στη Γερμανία, όσοι καταδικάζονται με ποινή ισόβιας κάθειρξης συνήθως δεν μένουν στη φυλακή πάνω από 15 χρόνια, ωστόσο το δικαστήριο υποστήριξε ότι θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και για περισσότερο χρονικό διάστημα. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταφράζουν ότι το δικαστήριο ουσιαστικά ζήτησε να παραμείνει φυλακισμένος εφ' όρου ζωής. 

Ο Αφγανός παραδέχθηκε ότι βίασε τη φοιτήτρια ιατρικής, αλλά υποστήριξε ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα. Μάλιστα, κατέθεσε ότι τη βραδιά της δολοφονίας ήταν τόσο μεθυσμένος που τον πέταξαν έξω από ένα μπαρ. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι τυχαία έπεσε πάνω στη φοιτήτρια, που φώναζε καθώς έπεσε από το ποδήλατό της. 

«Όταν είδα πόσο όμορφη ήταν, ήθελα να κάνω σεξ μαζί της», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν πολύ μεθυσμένος. Κατά τη διάρκεια της δίκης θέλησε να απολογηθεί στην οικογένεια της κοπέλας. 

«Θέλω να απολογηθώ στην οικογένεια της Μαρία. Μακάρι να μπορούσα να επανορθώσω. Για όσα έκανα, είμαι δυστυχισμένος από τα βάθη της καρδιάς μου», ανέφερε. 

Οι γερμανικές αρχές δεν ήξεραν το παρελθόν του 

Οι γερμανικές αρχές δεν γνώριζαν για το παρελθόν του στις φυλακές της Κέρκυρας και ο ίδιος, όταν εισήλθε στη χώρα, ζήτησε άσυλο. 

Η κοπέλα που βίασε και σκότωσε, στον ελεύθερό της χρόνο ήταν εθελόντρια στο Φρέιμπουργκ, βοηθώντας πρόσφυγες. Ο πατέρας της είναι υψηλόβαθμος νομικός σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. 

Το έγκλημα είχε πυροδοτήσει κύμα ξενοφοβίας για τους πρόσφυγες στη Γερμανία. Ακόμη κι ο επικεφαλής της τοπικής ένωσης αστυνομικών είχε πει ότι ο θάνατος της κοπέλας δεν θα είχε συμβεί, εάν η καγκελάριος Μέρκελ δεν ήταν ανοιχτή προς τους πρόσφυγες. 


Πηγή : protothema.gr


Είναι ντροπή αυτή η κυβέρνηση! Τώρα θέλουν να φορολογήσουν και τα ζώα συντροφιάς και να τα στειρώνουν οι ιδιοκτήτες



Άλλοι έπρεπε να είχαν στειρωθεί για να μην ζούμε σήμερα αυτά τα χάλια!!

Τι άλλο θα κάνει αυτή η κυβέρνηση για να φορολογήσει τους πολίτες;

Θα υποχρεώνουν τον ιδιοκτήτη να στειρώνει το ζώο χωρίς λόγο!!!

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί για τους επόμενους 2 μήνες το νομοσχέδιο που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης είπαν : «Στόχος μας είναι να θεσπίσουμε ενιαία και επίκαιρη νομοθεσία» είπε ο κ. Αποστόλου και σημείωσε πως «έχουμε στο αρχείο μας προτάσεις των ενιαίων φορέων και μια σημαντική εμπειρία από το διάλογο που έχει προηγηθεί. Επιδίωξή μας είναι να συνυπάρξουν οι φιλοζωικές οργανώσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση».

Όπως είπε , θα καταστεί υποχρεώνουν εάν είναι δυνατόν λες και είναι αδέσποτο, εντός έξι μηνών, από την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ιδιοκτήτης του ζώου να το στειρώνει. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του όπως οι βόλτες θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. 

Όποιος επιλέξει εάν είναι δυνατόν να μη στειρώσει το ζώο του, θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψους του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως και αυτό είναι καθαρά φορολογικό γιατί οι ιδιοκτήτες δεν θα ταλαιπωρήσουν ένα ζώο συντροφιάς με στείρωση χωρίς λόγο.

Και η γελοιότητα συνεχίζεται, τα αστείρωτα ζώα μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης αρκεί αυτά να είναι ζευγάρι (αρσενικό και θηλυκό), με την καταβολή του ειδικού τέλους αστείρωτου ζώου. 

Έτσι δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης των φυλών (σκύλων και γατών) και η αντικατάσταση των ζώων με απόκτηση απογόνων. Παράλληλα, αναγκαστικά το κατοικίδιο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο και εγγεγραμμένο στη βάση δεδομένων του υπουργείου, με το κόστος του τσιπαρίσματος (σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) να ανέρχεται στα 6 ευρώ.

Ακόμη, γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο της μεταβίβασης του ζώου. Αναλυτικότερα, όλη η διαδικασία θα πρέπει να γίνει πλήρως καταγεγραμμένη, προκειμένου οι αρχές να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και το πλήρες «ιστορικό» του ζώου συντροφιάς. Επίσης, θα απαγορευτούν τα ζώα βιτρίνας, ενώ στα pet shops θα υπάρχουν μόνο σε ειδικό, διαμορφωμένο χώρο καθώς και σε εκτροφεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ευζωίας.

Mε το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η σύσταση ταμείου ζωοφιλίας σε κάθε δήμο. Τα εν λόγω ταμεία θα ενισχύονται με πόρους που θα προέρχονται από τα τέλη μη στείρωσης, τα πρόστιμα καθώς και το τέλος από τα 6 ευρώ για το τσιπ. Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός ειδικού τέλους ζωοφιλίας στα είδη που πωλούνται στα καταστήματα ζώων συντροφιάς (pet-shops), με σκοπό την ενίσχυση της χρηματοδότησης των δήμων για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.