Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ανομία εντός και εκτός φυλακών! Κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στον Κορυδαλλό



Ανομία και έγκλημα παντού με ανεξέλεγκτους κακοποιούς εντός και εκτός φυλακών!!!

Ανύπαρκτη και ανίκανη κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάζουμε στην Καθημερινή

Ένα περίεργο περιστατικό για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενημερωθεί και  το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν ένας υπαρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού έκανε έρευνα στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων στη Γ΄ πτέρυγα της φυλακής και εντόπισε μεταξύ άλλων 250 κάρτες sim.

Το βράδυ της επόμενης μέρας ο φύλακας που είναι επιφορτισμένος να κλειδώνει τα κελιά ενημέρωσε τον υπαρχιφύλακα ότι οι κρατούμενοι του κελιού στο οποίο είχε γίνει ο έλεγχος αρνούνται να μπουν μέσα.

Οι κρατούμενοι φαίνεται πως είχαν στήσει ενέδρα στον υπαρχιφύλακα, ο οποίος όταν πήγε να δει τι συμβαίνει δέχτηκε απειλές με μαχαίρι από τον ένα εκ των κρατουμένων ενώ  οι άλλοι δύο τον μαστίγωσαν με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ορισμένες πληροφορίες, ενώ ο άνδρας φέρεται να ζήτησε μέσω ασυρμάτου βοήθεια, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του δεν ανταποκρίθηκαν λόγω φόβου.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοί του, τον συμβούλευσαν να μην κάνει επίσημη αναφορά για το συμβάν καθώς σ' αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύσουν με αντίποινα από τους κρατούμενους.


Την έδειρε και την λήστεψε μέσα στη μέση του δρόμου – Της έκλεψε την κάρτα εισόδου στη Βουλή



Θύμα ληστείας μέσα στην μέση του δρόμου έπεσε το βράδυ της Δευτέρας μια γυναίκα στην οδό Δαφνομήλη στον Λυκαβηττό. Η γυναίκα δέχθηκε επίθεση από άγνωστο ο οποίος την χτύπησε για να της πάρει την τσάντα.

Η γυναίκα αντιστάθηκε αλλά ο κακοποιός την χτύπησε επανηλλειμένα. Όταν μάλιστα διαπίστωσε ότι στην τσέπη της είχε κινητό smartphone την χτύπησε ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος για να το πάρει κι αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είναι στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και μέσα στην τσάντα της είχε και κάρτα εισόδου στην Βουλή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Τίγρης κατασπαράζει τον φύλακα που την τάιζε [βίντεο]



Η τίγρης κατασπάραξε τον κ. Γου που την είχε μεγαλώσει, ενώ αυτός βρισκόταν μέσα στο κλουβί της στον ζωολογικό κήπο της πόλης Φουζού στην ανατολική Κίνα προκειμένου να την ταΐσει.

Όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, το μεγαλόσωμο «και συνήθως ήρεμο» ζώο «δάγκωσε και στη συνέχεια έπνιξε μέχρι θανάτου» τον άτυχο άνδρα.






Ν.Δ. : Στα 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία εκτινάχθηκε κατά 127%



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία εκτινάχθηκε κατά 127%, από τα 13,7 δις ευρώ στα 31,3 δις ευρώ, ενώ η περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων απέτυχε παταγωδώς».

Πλήρης δήλωση

«Στα 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία εκτινάχθηκε κατά 127%, από τα 13,7 δις ευρώ στα 31,3 δις ευρώ, ενώ η περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων απέτυχε παταγωδώς».

«Τα στοιχεία της 4ης τριμηνιαίας έκθεσης του  Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2017, αποτυπώνουν τις ολέθριες επιπτώσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο όσον αφορά την περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων, όσο και την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ι. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του ΚΕΑΟ αποκαλύπτουν ότι η πολυδιαφημισμένη εξαγγελία των 100 δόσεων απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα, το προεκλογικό τους αφήγημα κατέρρευσε και επισήμως, καθώς από τους συνολικά 1.204.606 οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενεργοί - με βάση τη ρύθμιση - είναι μόλις οι 28.158! Δηλαδή, 3 χρόνια μετά, επιβεβαιώνεται ότι και αυτή η εξαγγελία, αποτελεί μια ακόμη μεγάλη απάτη σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων και αγροτών.

ΙΙ. Από την άλλη, η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, οι αστοχίες, οι καθυστερήσεις, οι εξοντωτικές εισφορές και οι φόροι οδήγησαν χιλιάδες πολίτες σε αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά τόσο ο αριθμός των οφειλετών όσο και το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο τέλος του 2017 αυξήθηκαν σε σχέση με το 2014 κατά 127% Δηλαδή, από τα 13,7 δις ευρώ το 2014, εκτινάχθηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 31,3 δις ευρώ στο τέλος του 2017 (Σχήμα 1).


Οι πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν προκαλέσει ασφυξία σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες, που έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Η δραματική αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Απαιτείται αλλαγή προς μια ρεαλιστική, υπεύθυνη και αναπτυξιακή πολιτική, με στόχο:

τη μείωση των εισφορών και τη δημιουργία ενός ασφαλιστικού που θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της ανταποδοτικότητας.

τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη, αλλά θέλουν να σταθούν συνεπείς και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

την αυστηρή αντιιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».


Νεπάλ: Βρέθηκαν τα «μαύρα κουτιά» στο σημείο του μοιραίου αεροπορικού



Τα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του αεροσκάφους της εταιρείας US-Bangla Airlines, που συνετρίβη τη Δευτέρα στο Κατμαντού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 49 άνθρωποι και του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Νεπάλ, βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας του αεροπορικού δυστυχήματος. 

Σαράντα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 22 τραυματίστηκαν στο αεροπορικό αυτό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το αεροσκάφος Bombardier Dash 8 Q400, το χειρότερο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο Νεπάλ. 

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους, το οποίο ανεφλέγη αφού συνετρίβη σε ένα άδειο γήπεδο δίπλα στην πίστα του αεροδρομίου. 

«Μένει να καθοριστεί αν έκανε λάθος ο πιλότος ή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας», δήλωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου Ραζ Κούμαρ Τσέτρι, προσθέτοντας ότι οι έρευνες διεξάγονται από κοινού με το Μπανγκλαντές. 

Η ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ των πιλότων και του πύργου ελέγχου, που δημοσιεύθηκε σε μέσα ενημέρωσης, μοιάζει να δείχνει ότι υπάρχει σύγχυση σε ό,τι αφορά τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει το αεροσκάφος για να προσγειωθεί στη μοναδική πίστα του αεροδρομίου. 

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μπανγκλαντεσιανής αεροπορικής εταιρείας, ο Ίμραν Ασίφ, δήλωσε ότι υπήρξε «σύγχυση από την πλευρά του πύργου ελέγχου». 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αεροπλάνο άλλαξε πορεία ακριβώς πριν το δυστύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή στα τέσσερα μέλη του πληρώματος και σε 45 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με τους επιζώντες, ο πιλότος δεν είχε ενημερώσει το προσωπικό καμπίνας. 

«Ρώτησα την αεροσυνοδό τί συμβαίνει, αν όλα είναι καλά. Σήκωσε τους ώμους, αλλά μπορούσα να καταλάβω ότι βρισκόταν σε πανικό», διηγήθηκε ο Ασίς Ράντζιτ, 35 ετών. 
Το αεροπλάνο «ήταν πολύ χαμηλά και έκανε πολύ απότομες στροφές», πρόσθεσε. 

Το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης, πέρασε το συρματόπλεγμα που βρίσκεται γύρω από το αεροδρόμιο, με τα καύσιμά του να χύνονται στο έδαφος, προτού σταματήσει και αναφλεγεί. 

Είκοσι δύο επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κάθονταν στη δεξιά πλευρά της καμπίνας, κατάφεραν να γλιτώσουν από τις φλόγες και να βγουν από τα παράθυρα ή ανασύρθηκαν με τη βοήθεια των διασωστών. 

Μεταξύ των επιβατών ήταν 33 Νεπαλέζοι, 32 Μπανγκλαντεσιανοί, ένας Κινέζος και ένας υπήκοος Μαλδίβων. 

Το δυστύχημα αυτό είναι το χειρότερο που έχει καταγραφεί στο Νεπάλ από το 1992. Ωστόσο περίπου είκοσι δυστυχήματα με αεροπλάνο έχουν σημειωθεί στη μικρή, ορεινή αυτή χώρα την τελευταία δεκαετία, με τα περισσότερα να αφορούν μικρά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν εσωτερικές πτήσεις. 

Τα περισσότερα δυστυχήματα οφείλονταν στην απειρία των πιλότων καθώς και στα προβλήματα συντήρησης και διαχείρισης των αεροσκαφών. Τα νεπαλέζικα αεροσκάφη δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.


TO BHMA


17χρονος βρήκε στο σπίτι του 3 ληστές! Τον μαχαίρωσαν και εξαφανίστηκαν!



Τον τρόμο έζησε 17χρονος χθες το μεσημέρι στο σπίτι του στη Νίκαια, όταν ανοίγοντας την πόρτα βρέθηκε αντιμέτωπος με τρεις ληστές!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 17χρονος επέστρεψε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του στη Νίκαια μετά το σχολείο. Η μητέρα του ήταν στην δουλειά της. Ανυποψίαστος ο νεαρός, βρέθηκε αντιμέτωπος με τρεις ληστές οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον μαχαίρωσαν στην κοιλιά. Οι κακοποιοί άφησαν το παιδί αιμόφυρτο και εξαφανίστηκαν.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των τριών αδίστακτων κακοποιών.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Η κυβέρνηση παίρνει καταστροφικά μέτρα και η συνιστώσα της ο Ρουβίκωνας αντιδρά με ντού σε υπουργεία



Στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, επί της οδού Σταδίου, εισέβαλαν σήμερα το πρωί 20 μέλη του Ρουβίκωνα και ανενόχλητα, πέταξαν φέιγ βολάν, φωνάζοντας συνθήματα.

Φυσικά μετά της πράξη τους έφυγαν ανενόχλητοι, χωρίς να γίνει ούτε μία προσαγωγή έστω για τα μάτια του κόσμου.




Πυροβολισμοί μέσα σε κόσμο από κουκουλοφόρους κακοποιούς σε ψησταριά στο Αιγάλεω



Σε ψησταριά στο Αιγάλεω εισέβαλαν τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι, οι οποίοι χτύπησαν και τραυμάτισαν πελάτη του καταστήματος.

Οι κακοποιοί εμφανίστηκαν στο κατάστημα, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Βελεστίνου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερις φορές με πιστόλι την τζαμαρία, ενώ στην συνέχεια με μανία εισέβαλαν στην ψησταριά και επιτέθηκαν σ΄ έναν από τους πελάτες, τον οποίο χτύπησαν με σιδερογροθιά στο πρόσωπο. 

Μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν στην τζαμαρία του καταστήματος τέσσερις οπές από σφαίρες.




Σε δύσκολη θέση το Μαξίμου από το φαινόμενο «Σαββίδης»



Ερωτήματα για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος καθώς τροφοδοτούν τα σενάρια ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να τσουβαλιάσει τους πάντες, για να πέσει στα χαμηλά ο Ιβάν Σαββίδης - «Δεν θα υπολογίσω πολιτικό κόστος» διαμηνύει ο Τσίπρας.

Μία νέα κρίση, προαναγγελθείσα κατά πολλούς, έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με τα όσα πρωτοφανή έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία δύο 24ωρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι απίστευτες εικόνες από το γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο με …όπλο, έχουν προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, αλλά και στο πολιτικό πεδίο.

Η κυβέρνηση αποφάσισε, μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, που να παρέχει ασφάλεια έως το τέλος της σεζόν.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαμήνυσε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ωστόσο το θέμα είναι πιο περίπλοκο πολιτικά και η κυβέρνηση φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπη με επιλογές, πράξεις, κινήσεις και δηλώσεις της κατά το παρελθόν, που δημιούργησαν βασίμως την εντύπωση ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο εκλεκτός της επιχειρηματίας, τον οποίο ευνοεί σε όλες του τις κινήσεις.

Εάν δεν υπήρχε αυτό το πλέγμα σχέσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και Σαββίδη, το έργο του Μαξίμου ίσως να ήταν εύκολο, υπό την έννοια ότι η επίδειξη αυστηρότητας απέναντι στον παραδοσιακά διεφθαρμένο και προβληματικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα ήταν μία στάση, την οποία θα επικροτούσαν σχεδόν όλοι.

Όμως, το πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση προκύπτει από το πώς έχουν δομηθεί οι σχέσεις της με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, ενώ αμφισβητείται ακόμα και αυτή καθεαυτή απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς προκαλεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της: στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή δεν υπάρχει κάποια σύρραξη και εμπλοκή άλλων ομάδων, αλλά το πρόβλημα προήλθε από τη συμπεριφορά ενός και μόνο παράγοντα! Άρα, αρκεί να εφαρμοστούν σε βάρος του οι ήδη αυστηροί νόμοι και τίποτα περισσότερο.

Ακόμη δηλαδή και με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση προκαλεί επιφυλάξεις και τροφοδοτεί σενάρια ότι επιχειρεί να τσουβαλιάσει τους πάντες, για να πέσει στα χαμηλά ο Σαββίδης.

Το πρόβλημα είναι ότι με τον ομογενή επιχειρηματία από τη Ρωσία υπάρχει τα τελευταία χρόνια μία προνομιακή σχέση της κυβέρνησης: από το ρόλο του να το παίξει «λαγός», όπως ο ίδιος ομολόγησε στον περίφημο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έως τη διαγραφή του προστίμου πολλών εκατομμυρίων ευρώ της ΣΕΚΑΠ και από την απόκτηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έως τις αποθεωτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την παρουσία του στη χώρα μας, έχει διαμορφωθεί η εικόνα ότι ο Σαββίδης είναι ο εμβληματικός ολιγάρχης της «νέας κατάστασης», κόντρα στα «παλαιά τζάκια», με τα οποία συγκρούεται η κυβέρνηση.

Άλλωστε ο κ. Σαββίδης κατέχει και μέσα ενημέρωσης, που στηρίζουν την κυβέρνηση και ο ίδιος έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Τσίπρα, το οποίο θεωρεί περίπου τον «Πούτιν της Ελλάδας»!

Η κυβέρνηση προσπάθησε χθες να δώσει μήνυμα αποστασιοποίησης από τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία. Υπό την πίεση των πραγμάτων είναι πιθανό, η αποστασιοποίηση αυτή να συνεχιστεί, αν και δεν θεωρείται εύκολο να σπάσουν οι συγκεκριμένοι δεσμοί.

Πάντως από την πλευρά της αντιπολίτευσης τα βέλη είναι φαρμακερά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι εικόνες από την Τούμπα πάνε το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες.

Η Φώφη Γεννηματά αναρωτήθηκε γιατί μέχρι σήμερα ο Α. Τσίπρας δεν έχει κάνει κάτι για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου

Το ΚΚΕ έκανε λόγο «καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών», ενώ η Ένωση Κεντρώων εκτιμά ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί και η θεραπεία του απαιτεί χρόνο.


Πηγή : protothema.gr


Ολα τα μέτρα, χωρίς αντίμετρα το 2019, ζητεί το ΔΝΤ



Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση μέχρι το Eurogroup στις 21 Ιουνίου της τέταρτης αξιολόγησης, της επίτευξης συμφωνίας για το μεταμνημονιακό πλαίσιο αλλά και τον καθορισμό των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους έθεσαν χθες και επισήμως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανοίγοντας και τον δρόμο για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα.

Παρά την αισιοδοξία που εξέφρασαν χθες οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μετά τη λήξη του Eurogroup, το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση ανάμεσα στους θεσμούς και την Ε.Ε., με το ΔΝΤ να πιέζει για επιβολή των νομοθετημένων μέτρων, μείωση συντάξεων και αφορολογήτου ορίου, όλων μαζί το 2019 και όχι σταδιακά το 2019 και το 2020 όπως θα ήθελε η Κομισιόν.

Το ΔΝΤ έχοντας διαφορετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να πιέσει να μην τεθούν σε εφαρμογή ούτε τα αντίμετρα, στα οποία υπολογίζει η κυβέρνηση ώστε να μειώσει το πολιτικό κόστος των επιπλέον μέτρων. Η τελική απόφαση θα παρθεί στο τέλος της τέταρτης αξιολόγησης, όταν θα έχουν βγει τα αποτελέσματα της Εurostat που θα δείχνουν αν έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2017.

Συγχρόνως, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει στα μέλη του Εurogroup μέχρι το Πάσχα το αναπτυξιακό της σχέδιο, με το οποίο θα εξηγεί ποιο είναι το όραμά της για την ελληνική οικονομία αλλά και ποια βήματα πρέπει να γίνουν όταν η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται κάτω από τον αυστηρό έλεγχο της τρόικας.

Στις 100 επόμενες μέρες «πρέπει να διατηρηθεί το μομέντουμ και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες», όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Π. Μοσκοβισί, καθώς και η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία έχει 88 προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν. Μεταξύ άλλων, η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών και μία σειρά από ιδιωτικοποιήσεις. Συγχρόνως ρόλο θα παίξουν οι εξωτερικές αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να επηρεάσουν την έξοδο στις αγορές όπως και τα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες που θα ανακοινωθούν στις 5 Μαΐου.

Παρόλο που ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε αρκετές φορές στην συνέντευξη Τύπου ότι το μεταμνημονιακό πλαίσιο στο οποίο θα βρεθεί η Ελλάδα «δεν θα είναι ένα τέταρτο πρόγραμμα», στις Βρυξέλλες είναι ανήσυχοι για τα ρίσκα που ελλοχεύουν μετά το τέλος του προγράμματος. Πρώτο και βασικότερο ρίσκο που βλέπουν είναι κατά πόσο η κυβέρνηση θα αποκτήσει την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων και δεν θα ξεκινήσει τα πισωγυρίσματα στα ήδη συμφωνηθέντα. Στη βελγική πρωτεύουσα γνωρίζουν πολύ καλά ότι αναμένονται εκλογές το 2019 και προεδρικές το 2020, που συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα να «παγώνουν» τα πάντα έξι μήνες πριν και έξι μετά, ενώ αναγνωρίζουν τη δυσκολία των ελληνικών κυβερνήσεων να αντιταχθούν στα οργανωμένα συμφέροντα. Συγχρόνως φοβούνται ότι η ανάπτυξη που μπορεί να συντελεστεί μετά την έξοδο από το μνημόνιο ενδέχεται να είναι πρόσκαιρη και όχι βιώσιμη για τα επόμενα πολλά χρόνια.


ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΙΣΩΤΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επιδημία τοποθέτησης βομβών στην Ελλάδα της ανομίας και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας



Επιδημία τοποθέτησης βομβών και εκρηκτικών υλών σε επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες.

Στις 02:20 τα ξημερώματα σε μαγαζί με λευκά είδη στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Παπανικολή στο Χαλάνδρη, δράστες διέρρηξαν το μαγαζί, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και διέφυγαν χωρίς να τους δει κανείς. 

Η κινητοποίηση της Ασφάλειας ήταν άμεση, ενώ στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο της ΤΕΕΜ για έλεγχο και αυτοψία.

Ευτυχώς από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και κανένα τραυματισμός.






Σοκαριστικό αντιαθλητικό φάουλ σε αγώνα μπάσκετ



Σοκαριστικό αντιαθλητικό φάουλ σε αγώνα λυκείου στις ΗΠΑ.

Ο Nathan Rempe του λυκείου Centralia έκανε σε βάρος του Thomas Atkins από το λύκειο Hanover, όπως φαίνεται από το βίντεο του αγώνα για το πρωτάθλημα λυκείων στην πολιτεία του Κάνσας ο Rempe δεν δίστασε να σπρώξει τον Atkins ενώ αυτός βρισκόταν στον αέρα και κάρφωνε τη μπάλα.



Ο παίκτης Atkins έπεσε επάνω στην μπασκέτα, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί σοβαρά. 











Απομακρύνεται η κατηγορία κατασκοπείας για τους 2 στρατιωτικούς



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ από τον Μανώλη Κωστίδη, υπάρχει αισιοδοξία, ότι στις κατηγορίες που θα απευθύνει η Τουρκική Δικαιοσύνη κατά πάσα πιθανότητα δεν συμπεριλαμβάνεται εκείνη της κατασκοπείας, που είναι και η πιο επιβαρυντική σε κάθε περίπτωση. 

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι Τουρκικές Αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο διακίνησης μεταναστών από τους Έλληνες στρατιωτικούς.


Χιλιάδες Ισπανοί ζητούν επαναφορά θανατικής ποινής


Μετά τη φρικτή δολοφονία οκτάχρονου

Το άψυχο σώμα του μικρού Γκαμπριέλ, του οκτάχρονου που είχε εξαφανιστεί από το χωριό του στη νότια Ισπανία στα τέλη Φεβρουαρίου, βρέθηκε τελικά μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητριά του: οι Ισπανοί παρακολουθούν συγκλονισμένοι αυτήν την υπόθεση και πολλοί δεν διστάζουν να ζητήσουν την επαναφορά της θανατικής ποινής που έχει καταργηθεί από το 1995.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά την ανακοίνωση της μακάβριας ανακάλυψης, ένα πλήθος είχε συγκεντρωθεί και φώναζε ρυθμικά "Θανατική ποινή!", έξω από το αστυνομικό τμήμα της Αλμερία όπου κρατείται η 43χρονη Άνα Χούλια Κεσάδα, 43 ετών, από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι σήμερα το μεσημέρι σχεδόν 160.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει ένα αίτημα ζητώντας να καταδικαστεί η Κεσάδα σε ισόβια κάθειρξη.

Να σημειωθεί οτι οι αρχές δεν της έχουν ακόμη ασκήσει διώξη για οποιοδήποτε αδίκημα.

Ένα άλλο αίτημα, που συγκέντρωσε 220.000 υπογραφές, ήταν να ζητήσει η Δομινικανή Δημοκρατία την έκδοσή της ώστε να μην απολαμβάνει τις "ανέσεις" των ισπανικών φυλακών.

Απέναντι σε αυτή τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων, η μητέρα του Γκαμπριέλ, η Πατρίσια Ραμίρεθ, έκανε έκκληση στους συμπατριώτες της να μην παρασυρθούν από το μίσος.

Η Άνα Χούλια Κεσάδα συνελήφθη την Κυριακή στο χωριό Πουέμπλα δε Βικάρ. Οι αποδείξεις σε βάρος της ήταν συντριπτικές: στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου που οδηγούσε βρέθηκε το πτώμα του παιδιού, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.

"Δεν το έκανα εγώ! Πήρα το αυτοκίνητο σήμερα το πρωί!" ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς, σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο τη στιγμή της σύλληψής της.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούσαν την υπόθεση από τις 27 Φεβρουαρίου, όταν ο Γκαμπριέλ έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς του, στο χωριό Λας Ορτιτσουέλας για να παει να παίξει με τα ξαδέλφια του. Όμως τα παιδιά δεν συναντήθηκαν ποτέ. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία, πιθανότατα από στραγγαλισμό.

Εκατοντάδες εθελοντές αψήφισαν τους θυελλώδεις ανέμους και τις βροχές του Μαρτίου και συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 8χρονου, τις προηγούμενες ημέρες. "Κοιμόμουν μόνο τέσσερις ώρες κάθε νύχτα" είπε ένας από τους δημοσιογράφους που συμμετείχε στις έρευνες, ο Φραν Γκαβιλάν της τοπικής εφημερίδας Ideal, περιγράφοντας ένα παιδί "εσωστρεφές αλλά πολύ ευγενικό και συμπαθητικό".

Για τον Τύπο, η Άνα Χούλια Κεσάδα δεν ήταν παρά η σύντροφος του απελπισμένου πατέρα του Γκαμπριέλ. Έδειχνε μεγάλη τρυφερότητα για το παιδί και φορούσε ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία του.

Όμως η αστυνομία την παρακολουθούσε στενά επί πολλές ημέρες.
Σύμφωνα με τον Φραν Γκαβιλάν, κίνησε υποψίες όταν "ανακάλυψε" ένα μπλουζάκι του Γκαμπριέλ σε ένα σημείο που είχε ήδη ερευνηθεί δύο φορές. Επίσης, επειδή δύο φορές "εξαφάνισε" το κινητό τηλέφωνό της μολονότι θα έπρεπε να το παραδώσει στις αρχές, όπως και οι άλλοι συγγενείς του παιδιού.

Σήμερα, όλα τα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τον φόνο του παιδιού. Ο βασιλιάς Φίλιππος τήρησε ενός λεπτού σιγή και ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι συλλυπήθηκε την οικογένεια.

Το ποσοστό των ανθρωποκτονιών στην Ισπανία είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο, όμως η υπόθεση αναβίωσε μια δημόσια συζήτηση για την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ορισμένα σοβαρά εγκλήματα, ιδίως σε βάρος ανηλίκων. Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι θέλει να επιβάλλονται τα ισόβια και για άλλα αδικήματα ενώ αντιθέτως η αριστερά ζητά την κατάργηση αυτής της ποινής. Σήμερα, ανάλογα με την περίπτωση, επανεξετάζονται οι υποθέσεις των ισοβιτών μετά από 25 ή 35 χρόνια, όμως αν δεν υπάρχει θετική αξιολόγηση μπορεί να παραμείνουν στη φυλακή για όλη τους τη ζωή. Το Συνταγματικό Δικαστήριο εξετάζει επί του παρόντος κατά πόσο είναι σύμφωνη με τους νόμους αυτή η διάταξη.

Εν αναμονή της απόφασης, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η Άνα Χούλια Κεσάδα έδρασε μόνη ή ακόμη και αν είναι "καθ' έξιν" δολοφόνος: το 1996, ένα παιδί του οποίου είχε αναλάβει τη φροντίδα –σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η κόρη της– έπεσε από ένα μπαλκόνι στο Μπουργκός και σκοτώθηκε. Τότε, η έρευνα των αρχών μπήκε στο αρχείο χωρίς να δοθεί συνέχεια.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού



Συνελήφθησαν, στις 10-3-2018 στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών σκύλων, δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 37 ετών, για κλοπές πολυτελών οχημάτων και μηχανών μεγάλου κυβισμού. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις (4) συνεργοί τους, ηλικίας 29, 36, 51και 59 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Τελωνιακού Κώδικα.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του 33χρονου στις κλοπές πολυτελών οχημάτων, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου συνέστησε ειδική ομάδα αστυνομικών προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη και να πιστοποιήσει την εγκληματική του δραστηριότητα.

Από την έρευνα, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικού δικτύου στο οποίο καθένας από τους δράστες, κατείχε συγκεκριμένο ρόλο. Συγκεκριμένα ο 33χρονος, μαζί με συνεργούς του, προέβαινε από τον περασμένο Ιούλιο, σε κλοπές πολυτελών οχημάτων κυρίως συγκεκριμένης μάρκας, καθώς και μηχανών μεγάλου κυβισμού.

Για τη διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό παράκαμψης του συστήματος ασφαλείας ( immobilizer ).

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε μεταφέρονταν σε χώρους ιδιοκτησίας του 37χρονου, είτε κατέληγαν στην επιχείρηση επισκευής και ανταλλακτικών οχημάτων που διατηρούσαν ο 59χρονος μαζί με τον 51χρονο, στις Αφίδνες.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, εξακριβώθηκε ότι ο 36χρονος προέβαινε στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, σε συνεργείο που διατηρεί στο Μενίδι. Ο 29χρονος, ο οποίος ομοίως διατηρεί συνεργείο στο Χαϊδάρι, επισκεύαζε κλεμμένα οχήματα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε αυτοκίνητο το οποίο έφερε τμήματα κλεμμένου οχήματος.

Από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και αποθήκες, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με την παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Δεκατρία (13) αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσυκλέτα
Τρείς (3) εξωλέμβιες μηχανές
Δεκαπέντε (15) μη αυτοκινούμενα οχήματα
Πλήρης εξοπλισμός παράκαμψης συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων
Πλήθος εξαρτημάτων διαφόρων οχημάτων
Τρία (3) κυνηγετικά όπλα
Δύο (2) πιστόλια
Μεταλλικοί ράβδοι, σιδερογροθιές, μαχαίρια και φυσίγγια
Διαρρηκτικά εργαλεία
Το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ







Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων τέσσερα (4) αυτοκίνητα και δύο (2) μοτοσυκλέτες από διάφορες περιοχές της Αττικής (Θησείο, Άγιο Δημήτριο, Γλυφάδα, Μαρούσι και Αθήνα) και το Λουτράκι, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Αστυνομικοί σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : «Αφού δεν μας σέβονται, ήρθε η ώρα να μας φοβηθούν»



Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εξαπέλυσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με τους τραυματισμούς αστυνομικών που σημειώθηκαν στο πλαίσιο επεισοδίων που έλαβαν χώρα κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών

Η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ

«Ελπίζαμε ότι μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29/11/2017 όπου συνάδελφοί μας "εδάρησαν" ανηλεώς όπως και σε αρκετά άλλα περιστατικά τα οποία είχαν να κάνουν επίσης με τη διεξαγωγή πλειστηριασμών ότι με την έκταση που πήραν τα γεγονότα αυτά, τις ανακοινώσεις των Ενώσεων και τη γενική κατακραυγή, οι ιθύνοντες θα ελάμβαναν τις σχετικές πρωτοβουλίες για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των πολιτών και των συναδέλφων μας. Δυστυχώς έως σήμερα για ένα τόσο φλέγον θέμα που οι ίδιοι έχουν διαβαθμίσει ως νούμερο ένα (1) διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Έτσι καλούμαστε να προστατεύσουμε μία «διαδικασία», η οποία θα εκπαραθυρώσει, ενδεχομένως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με ένα νομοθετικό πλαίσιο, προφανώς ελλιπές και αναχρονιστικό, το οποίο τελολογικά και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δημιουργήσει εκατοντάδες αστυνομικούς κατηγορούμενους, τραυματίες καθώς και πολίτες. Αυτή η μεθοδευμένη και εκ του πονηρού συστημική αμέλεια έχει έναν και μοναδικό σκοπό: Να στηρίξουμε με κάθε τίμημα την μνημονιακή συμφωνία που σύναψαν για εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς ενώ αυτοί θα προβάλλουν το δήθεν δημοκρατικό φιλολαϊκό προφίλ τους. Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου το οποίο μάλιστα ορισμένοι το θεωρούν θρασύτατα, πολιτική. Μέχρι σήμερα άναυδοι τους παρακολουθούμε να προσπαθούν να "κρυφτούν" πίσω από τις ασπίδες μας και να διοχετεύουν την συνολική κοινωνική κατακραυγή για την ανεπάρκειά τους, εναντίον μας. Δεν έχουν τολμήσει ούτε μία νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της ζωής μας ενώ θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν σαρωτικά όλο το κοινωνικό status.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε σε όλους (πολιτικά κόμματα, Πολιτική-Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., συναδέλφους) ότι αφού διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε, κάναμε πράξη την απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου για προσφυγή στη δικαιοσύνη. Στις 22/1/2018 καταθέσαμε ως Ένωση μαζί με τους τραυματίες συναδέλφους μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο αλλά και όποιες άλλες παραβάσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς όσο και για εκείνους που έστειλαν τις αστυνομικές δυνάμεις ως πρόβατα στη σφαγή. Σκοπός μας δεν ήταν η επικοινωνιακή εκμετάλλευση αλλά η στήριξη των ανθρώπων τους οποίους εκπροσωπούμε, γι’ αυτόν λοιπόν το λόγο το ανακοινώνουμε σήμερα αφού τόσο καιρό δεν έχουμε δει κάποια μεταβολή στον τρόπο που διατάσσουν τους αστυνομικούς να παρίστανται στους πλειστηριασμούς αλλά και εν όψει των όσων έρχονται.

Τους προειδοποιούμε ότι το οργανωμένο μαζικό αστυνομικό κίνημα θα ακυρώσει εν τοις πράγμασιν με την στάση του την επιχειρούμενη μετατόπιση ευθυνών και για ακόμη μια φορά τους λέμε ότι θεωρούμαστε και είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που υφίσταται.

Έτσι κάθε φορά που αυτοί θα ολιγωρούν, θα αμελούν, θα κρύβονται, εμείς θα απαντάμε με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη και θα τους αποκαλύπτουμε. Να είναι σίγουροι ότι κανένας πολιτικός αμοραλισμός τους δεν θα γίνει πλέον ανεκτός και θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των συνταγματικών τους καθηκόντων.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η διαδικασία της διερεύνησης των παραπτωμάτων που καταγγέλλουμε έχει ήδη ξεκινήσει. Οι τραυματίες συνάδελφοι και το Προεδρείο έχουν κληθεί να καταθέσουν για να υποδείξουν τους υπευθύνους».


Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό “Ελληνική Ηχώ” στην Βοστώνη



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Η.Π.Α. και από τη Βοστώνη όπου βρίσκεται σήμερα, παραχώρησε συνέντευξη στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό “Ελληνική Ηχώ” και στο δημοσιογράφο κ. Σταμάτη Αστρά.

Ακολουθεί η πλήρης συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη:

Δημοσιογράφος: Καλώς γυρίσατε στη Βοστώνη κ. Μητσοτάκη, σας ευχαριστούμε που διαθέτετε λίγο από το χρόνο σας μαζί μας. Να ξεκινήσουμε αμέσως και να σας ρωτήσω, δυστυχώς, για τις εικόνες που σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ κάνουν τον γύρο του κόσμου. Και μιλάω για τις εικόνες που είδαμε χθες το βράδυ στο γήπεδο της Θεσσαλονίκης.

Κ. Μητσοτάκης: Καλημέρα κ. Αστρά και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία, είναι πάντα πολύ ευχάριστο για εμένα να επιστρέφω στη Βοστώνη την οποία αγαπώ ιδιαίτερα, καθώς πέρασα 6 από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου σπουδάζοντας εδώ και χαίρομαι όταν ξαναβλέπω παλιούς καλούς φίλους από εκείνες τις ημέρες.
Έρχομαι στο θέμα το οποίο θέσατε. Δυστυχώς οι εικόνες που είδαμε χθες στο γήπεδο της Τούμπας ήταν εικόνες τραγικές που πηγαίνουν το ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς και την εικόνα της χώρας, πίσω πάρα πολλά χρόνια. Όσο με ενοχλούν και με προβληματίζουν και με στεναχωρούν τα γεγονότα αυτά τα οποία είδαμε, άλλο τόσο με ενοχλεί το γεγονός ότι σήμερα τα γεγονότα αυτά είναι πρώτη, δεύτερη ή τρίτη είδηση σε πάρα πολλά διεθνή ΜΜΕ. Αδικούν την Ελλάδα αυτές οι εικόνες, δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε, και το μόνο το οποίο θέλω να πω αυτή τη στιγμή εδώ από την Αμερική, είναι να υπενθυμίσω ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι τάζανε και υπόσχονταν κάθαρση στο ποδόσφαιρο και σήμερα βρίσκονται, σε ένα βαθμό ενδεχομένως και με δικιά τους συμμετοχή, απέναντι στην χειρότερη δυνατή έκφανση. Το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ, ένα σπορ το οποίο αγαπούν οι Έλληνες, ένα σπορ το οποίο έχει δοξάσει την Ελλάδα διεθνώς, δεν μπορούν να γίνονται άλλο ανεκτές τέτοιες εικόνες. Ο νόμος θα επιβληθεί παντού. Και αυτό αφορά προφανώς και στην λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Δημοσιογράφος: Να επιμείνω για το θέμα της νομοθεσίας και του νόμου. Αυτό που φοβούνται -και μιλάω σαν ομογενής-  πολλοί ομογενείς που θέλουν να κάνουν επενδύσεις, να γυρίσουνε πίσω, είναι το θέμα της ατιμωρησίας. Φοβάται ο κόσμος, είτε από μικρά αστικά θέματα, είτε από μεγάλα θέματα, όπως είδαμε χθες, το θέμα της ατιμωρησίας. Και αυτό είναι για εμένα η ουσία.

Κ. Μητσοτάκης: Ξέρετε, πολύς λόγος γίνεται στην Ελλάδα για τις οικονομικές μας επιδόσεις. Θεωρώ όμως ότι μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ίδια η ποιότητα των θεσμών μας. Η λειτουργία της Δημοκρατίας μας, η λειτουργία της Δικαιοσύνης και αυτή η βασική παραδοχή ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο. Φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει στο βαθμό που θα έπρεπε για κάποιους. Για αυτό και επιμένω πάρα πολύ στα ζητήματα αυτά, γι’ αυτό και μιλάω για την ποιότητα των θεσμών, γι’ αυτό και ισχυρίζομαι ότι η μεγαλύτερη ζημιά που κάνει η σημερινή Κυβέρνηση δεν είναι τόσο στην οικονομία, όσο στην υποβάθμιση της ίδιας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας. Με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε. με οικοδόμηση νέων εκλεκτικών σχέσεων με μια νέα γενιά ολιγαρχών, που προφανώς αντιλαμβάνονται την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα με άλλους όρους από αυτούς που θα έπρεπε. Λοιπόν, όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν και γι’ αυτό και η έμφαση που θα δώσουμε την επόμενη μέρα ως, ελπίζω, η επόμενη Κυβέρνηση του τόπου, δεν θα είναι μόνο στην ανάταξη στην οικονομία, αλλά και στην ενίσχυση της ίδιας της Δημοκρατίας μας.

Δημοσιογράφος: Να περάσουμε λίγο στα εθνικά θέματα, γιατί και εδώ οι ομογενείς βλέπουν τις κλιμακώσεις που γίνονται με την Τουρκία, να ξεκινήσουμε από εκεί, στα Ίμια, στον Έβρο. Οι Έλληνες ομογενείς ανησυχούν. Να ανησυχούμε;

Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, αλλά θέλω και εδώ από τη Βοστώνη, να στείλω ένα μήνυμα εθνικής ενότητας όλου του ελληνισμού, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις οι οποίες βαίνουν κλιμακούμενες. Όπως είπα και πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα, χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τρεις αρετές που μας ήταν πάντα χρήσιμες, αν όχι απαραίτητες, στη διάρκεια της ιστορικής μας διαδρομής. Πρώτη αρετή είναι η ψυχραιμία, δεν χρειάζεται πανικός, πρέπει να διαβάσουμε σωστά τις εξελίξεις, ούτε χρειάζονται σπασμωδικές αντιδράσεις. Η δεύτερη αρετή είναι η αυτοπεποίθηση. Να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στις διεθνείς μας συμμαχίες, δεν είμαστε μια χώρα μόνη. Είμαστε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του ΝΑΤΟ, με σταθερούς ιστορικούς δεσμούς με χώρες που μπορούν να μας υποστηρίξουν όταν αισθανόμαστε ότι βάλλονται τα εθνικά μας δίκαια. Εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές μας δυνατότητες, στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά βέβαια και η τρίτη αρετή, η πιο σημαντική, είναι η ενότητα. Δεν επιτρέπεται κανείς διχασμός, πάνω στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ασκούμε –θέλω να είμαι σαφής– λελογισμένη και υπεύθυνη κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης. Αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να πρυτανεύσει η ενότητα του έθνους. Και όταν αναφέρομαι στο έθνος, αναφέρομαι και στην ομογένεια, δεν αναφέρομαι μόνο στους Έλληνες στη μητέρα πατρίδα, απέναντι σε μια σειρά από προκλήσεις. Πρέπει να εξηγήσουμε και εμείς, και ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στην Αμερική αυτές τις μέρες, να εξηγήσουμε τι ακριβώς κάνει η Τουρκία, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και γιατί σε αυτή τη συγκυρία ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας, πρέπει να αναβαθμίζεται και όχι να υποβαθμίζεται. Και ακριβώς γι’ αυτά θα μιλήσω στην Αμερική και εδώ στη Βοστώνη, αλλά και στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη.

Δημοσιογράφος:  Στο θέμα το γεωπολιτικό, υπάρχουν πολλά πιόνια, αλλά η βασίλισσα είναι η ενέργεια. Και η Τουρκία φαίνεται ότι θέλει να κλειδώσει το θέμα της ενέργειας. Μπορεί η Ελλάδα να κάνει game changer, να αλλάξει το τοπίο με το θέμα της ενέργειας, να γίνουμε ένας ενεργειακός παίκτης και να χρησιμοποιήσουμε αυτό το θέμα έτσι ώστε και από την κρίση να βγούμε, αλλά και να αλλάξει το τοπίο;

Κ. Μητσοτάκης: Όχι μόνο μπορεί, αλλά επιβάλλεται.  Καταρχάς να πω στο ζήτημα της ενέργειας ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τους δυνητικούς ενεργειακούς της πόρους εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Και οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης άσκησης αυτών των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και πρέπει να καταδικαστεί από όλη τη διεθνή κοινότητα. Αυτό όσον αφορά την Κύπρο. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ενεργειακό σταυροδρόμι. Είναι πύλη εισόδου ενεργειακών πόρων, ταυτόχρονα όμως έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και η ίδια δικούς της ενεργειακούς πόρους που τώρα αρχίσαμε να ερευνούμε τη δυνατότητα αξιοποίησής τους. Ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιο ανεκμετάλλευτο ενεργειακό δυναμικό στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και θα πρέπει να είναι ένα κέντρο καινοτομίας, παραγωγής αλλά και εξαγωγής ανανεώσιμης ενέργειας. Αναφέρομαι σε κάτι το οποίο ξέρω ότι ενδιαφέρει και την επιστημονική κοινότητα της Βοστώνης. Άρα, για να μη μακρηγορώ, στον καινούργιο ενεργειακό χάρτη, έτσι όπως διαμορφώνεται, είτε μιλάμε για παραδοσιακές μορφές ενέργειας (υδρογονάνθρακες) είτε για καινούργιες μορφές ενέργειας (ανανεώσιμες), η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Δημοσιογράφος: Οι σχέσεις Τουρκίας- Αμερικής τραντάζονται και από δυτικά και από ανατολικά. Μπορούν οι Έλληνες ομογενείς να πιέσουν την Αμερική, ώστε να καταλάβει η Αμερική ότι ο σύμμαχος είναι η Ελλάδα, σοβαρός ισχυρός ατράνταχτος σύμμαχος είναι η Ελλάδα και όχι η Τουρκία;

Κ. Μητσοτάκης: Το είπατε πολύ καλά. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της σχέση με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα είναι φερέγγυος, σοβαρός, αξιόπιστος και σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ και αυτό δεν θα αλλάξει. Πρέπει να πω ότι αυτή είναι μια πολιτική, που υπηρέτησε και η σημερινή Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι ιδεολογικές της αναφορές ίσως προοιώνιζαν μια άλλη πολιτική. Αυτό είναι σημαντικό όμως. Ότι σήμερα αναγνωρίζεται από σχεδόν όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα η σημασία της ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Και ναι σε μια εποχή όπου η Τουρκία γίνεται νευρική και απρόβλεπτη, ο ρόλος της Ελλάδας ενισχύεται, και είναι σημαντικός ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας, αυτήν ακριβώς τη στρατηγική ευκαιρία να τη διαφημίσει εντός εισαγωγικών επαρκώς και εδώ πέρα στις ΗΠΑ.

Δημοσιογράφος:  Οι ομογενείς όπως ξέρετε, για να πάμε και στο άλλο εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ετοιμάζουν ένα συλλαλητήριο την επόμενη Κυριακή, είμαστε στις επάλξεις, παλεύουμε, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πάντα έχουν κριθεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει τα δίκια της.

Κ. Μητσοτάκης: Τίποτα δεν έχει κριθεί και δεν θέλω εδώ πέρα από τις ΗΠΑ να ασκήσω κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Έχω πει όσα είναι να πω στην Ελλάδα και στην Ελληνική Βουλή. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν  την ιδιαίτερη ευαισθησία των Ελλήνων και των Ελλήνων της Διασποράς στα ζητήματα της εθνικής μας ταυτότητας. Να σταματήσω εδώ για λόγους που νομίζω ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε.

Δημοσιογράφος: Να πάμε σε ένα άλλο μεγάλο θέμα, που ξέρω ότι είναι στη καρδιά σας. Ήσασταν φοιτητής στη Βοστώνη, η Παιδεία είναι μεγάλο εθνικό θέμα  και κεφάλαιο για την Ελλάδα. Βλέπετε πως η Βοστώνη -έρχεστε συχνά εδώ- έχει αλλάξει με το θέμα της καινοτομίας, της ανάπτυξης. Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  την Παιδεία στην Ελλάδα έτσι ώστε να γίνει μοχλός ανάπτυξης.

Κ. Μητσοτάκης: Αγαπητέ Σταμάτη αναφέρεσαι σε ένα θέμα, το οποίο είναι πολύ κοντά στη καρδιά μου και πιστεύω πράγματι ότι η σημαντικότερη μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση που μπορούμε να κάνουμε  στην Ελλάδα είναι η αλλαγή της παιδείας, ξεκινώντας  από τους παιδικούς σταθμούς και τα  νηπιαγωγεία μέχρι φυσικά και τα πανεπιστήμια. Η Ελλάδα χρειάζεται πανεπιστήμια τα οποία να είναι ανοικτά, εξωστρεφή, συνδεδεμένα με την αγορά, πανεπιστήμια που να παράγουν εφαρμοσμένη έρευνα χωρίς αναστολές και χωρίς αντιλήψεις άλλων δεκαετιών. Χρειάζεται έναν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θα αλλάξουμε το άρθρο 16 του Συντάγματος όταν μας δοθεί η ευκαιρία και θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας. Μέχρι να το κάνουμε αυτό  όμως θα αναβαθμίσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια. Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο έχει να επιτελέσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο ως πόλος έρευνας και εξωστρέφειας. Μου είναι αδιανόητο, π.χ. στην Ελλάδα να μην έχουμε ξενόγλωσσα τμήματα σε κλασικές σπουδές. Θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι, οι καλύτεροι στο κόσμο. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα έπρεπε να προσφέρει ανταγωνιστικά προγράμματα στα αγγλικά σε κλασσικές σπουδές, στην αρχαιολογία, στην ιστορία, στη φιλοσοφία, να είναι ουσιαστικά παντού. Αυτό δε γίνεται γιατί σήμερα δυστυχώς  η κυβέρνηση που μας κυβερνά έχει άλλες εμμονές και άλλες αγκυλώσεις στα θέματα της παιδείας και μπορώ να διαβεβαιώσω και τον ελληνισμό της Βοστώνης ότι μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της παιδείας θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Δημοσιογράφος: Τέλος, θα ήθελα να σας ρωτήσω, τελευταία ερώτηση, για το θέμα της ψήφου της ομογένειας. Όλοι μας λέτε ότι πρέπει να γίνει αλλά είναι δύσκολο, είτε για διαδικαστικά θέματα, είτε για θέματα ότι φοβόμαστε, είτε για οποιοδήποτε θέμα. Είναι δύσκολο και για μας τους Έλληνες τους ομογενείς να βλέπουμε από όλο το κόσμο φίλους μας να ψηφίζουν σε όλο το κόσμο και να μη λύνεται ένα τεχνικό θέμα, γιατί τεχνικό νομίζω είναι περισσότερο το θέμα.

Κ. Μητσοτάκης: Όχι, δεν είναι μόνο τεχνικό είναι και πολιτικό. Η σημερινή  κυβέρνηση δεν θέλει να σας  δώσει το δικαίωμα της  ψήφου. Και το λέω αυτό γιατί εδώ και 18 μήνες έχουμε καταθέσει σχετική νομοθετική πρόταση στο κοινοβούλιο και ο πρόεδρος της Βουλής και η κυβερνητική πλειοψηφία δεν την έχει εισάγει  καν προς συζήτηση. Δεν θέλει η σημερινή κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει το δικαίωμα στους ομογενείς να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Ίσως θεωρεί ότι δεν τους βολεύει αυτό κομματικά. Αυτό εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο. Δεν είναι δυνατόν σήμερα όλες οι ομογενείς να μπορούν να ψηφίζουν στο τόπο διαμονής τους και αυτό να μη συμβαίνει στην Ελλάδα. Θα το κάνουμε αυτό, και θα είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο, μιλάμε για μία απλή διαδικαστική αλλαγή που θα δίνεται η δυνατότητα, να το αποσαφηνίσω, σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στην Ελλάδα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, στα προξενεία, στις πρεσβείες, δεν μιλάμε για ολική ψήφο, μιλάμε για μια σχετικά απλή διαδικασία. Ούτε στοιχίζει πολύ και μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα εντός 6 μηνών, θα το κάνει η επόμενη κυβέρνηση αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τις 200 ψήφους που απαιτεί το Σύνταγμα στην επόμενη Βουλή, για να δώσουμε επιτέλους το δικαίωμα στους ομογενείς, στους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδας, να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Δεν φοβάμαι την κομματικοποίηση της ομογένειας, γιατί ακούω και αυτό το επιχείρημα αρκετά συχνά. Πιστεύω ότι η ενασχόληση με τα κοινά της μητέρας πατρίδας, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να κρατήσουμε ζωντανές τις σχέσεις της ομογένειας με την Ελλάδα, και είναι μια υποχρέωση προσωπική την οποία έχω αναλάβει απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν εκτός Ελλάδας, να μην τους βάζουμε σε κόπο, κάθε φορά που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους, να επιστρέφουν στην Ελλάδα, σε κόπο και σε έξοδα. Τους ζητώ λοιπόν, και μέσα από τη φιλόξενη συχνότητά σας, σε αυτές τις εκλογές να μπουν στον κόπο και να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν, ώστε να είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να το κάνουν.

Δημοσιογράφος: Κύριε Μητσοτάκη σας ευχαριστώ πάρα πολύ, η ομογένεια είναι ενωμένη, θέλουμε την Ελλάδα μας να είναι ενωμένη, να είναι δυνατή και να πρεσβεύει τα φώτα του ελληνισμού σε όλον τον κόσμο.

Κ. Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Η Ελλάδα είναι ενωμένη παρά τις κομματικές αντιπαραθέσεις, εγώ θα εξακολουθώ να μιλάω για το μέλλον και το μέλημά μου είναι να ενώνω τους Έλληνες και όχι να τους διχάζω. Και αυτούς που θέλουν να επιλέξουν τη λογική του διχασμού, της πόλωσης, της όξυνσης, των σκανδάλων, της λάσπης, τους αφήνω να τους κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Εγώ θα μιλήσω για το μέλλον και για τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για την πατρίδα μας σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία.  



Δίκτυο παιδεραστών κακοποίησε 1.000 παιδιά σε διάστημα 40 ετών στη Βρετανία


«Κύκλωμα παιδεραστών στην κεντρική Αγγλία κακοποίησε έως και 1.000 κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ηλικίας 11 ετών, σε ένα διάστημα 40 ετών», έγραψε η εφημερίδα Sunday Mirror.

Στο πλαίσιο της δράσης ενός εκ των χειρότερων δικτύων παιδεραστών στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, τα παιδιά παρασύρονταν από τις οικογένειές τους με δολώματα, κατόπιν τα νάρκωναν, τα χτυπούσαν και τα βίαζαν, όπως περιγράφεται στο άρθρο.

Η δικηγόρος Λούσι Άλαν, από το Τέλφορντ, διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα ευρήματα της εφημερίδας είναι «εξαιρετικά σοβαρά και σοκαριστικά» και ζήτησε να διεξαχθεί δημόσια έρευνα.

«Θα θέσω το θέμα ενώπιον των υπουργών στο κοινοβούλιο και θα χρησιμοποιήσω κάθε πιθανό τρόπο για να διασφαλίσω ότι τα γεγονότα θα γίνουν γνωστά», έγραψε η ίδια στο ιστολόγιό της.

Επικαλούμενη αρχεία από το τοπικό συμβούλιο του Τέλφορντ, η εφημερίδα Mirror έγραψε ότι κοινωνικές υπηρεσίες, δάσκαλοι και εργαζόμενοι στον τομέα της ψυχικής υγείας γνώριζαν για την υπόθεση και δεν ενημέρωσαν την αστυνομία.

Η αστυνομία του Γουέστ Μέρσια επισήμανε από την πλευρά της ότι λαμβάνει «εξαιρετικά σοβαρά» υπόψη της την υπόθεση, αλλά οι πληροφορίες που δημοσίευσε η Mirror δεν είναι καινούργιες και έχουν προκύψει από πολλές υποθέσεις, μεταξύ αυτών και μια επιχείρηση των αρχών το 2013.

«Αυτή ήταν μία από τις πρώτες περίπλοκες και κρίσιμης σημασίας έρευνες σχετικά με κατηγορίες αποπλάνησης παιδιών», δήλωσε ο Μάρτιν Έβανς, ο υπαρχηγός της αστυνομίας, σε μια ανακοίνωση.

«Επικεντρώνεται… στο Τέλφορντ κα το Ρέκιν και είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη 7 ανδρών σε κάθειρξη συνολικά 49 ετών».

Η βρετανική εφημερίδα έγραψε ότι μια μαθήτρια έμεινε έγκυος έξι φορές σε διάστημα 4 ετών.

«Μου είπαν ότι εάν έλεγα μια λέξη σε οποιονδήποτε θα έρχονταν για να αρπάξουν τις μικρότερες αδελφές μου και θα έλεγαν στη μητέρα μου ότι ήμουν ιερόδουλη», είπε ένα 14χρονο κορίτσι στη Mirror.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή


FIFA σε ΕΠΟ: Πάρτε μέτρα και γρήγορα, αλλιώς αποκλείουμε την Ελλάδα διεθνώς



Σε οριακό πλέον σημείο το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις απειλές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για Grexit - Εξηγήσεις για τη διακοπή του πρωταθλήματος από τον Βασιλειάδη - Έντονες αντιδράσεις από τις ομάδες για την απόφαση της κυβέρνησης.

Τα όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχαν ως αποτέλεσμα την βιαστική απόφασή της κυβέρνησης να διακόψει επ' αόριστον τις διοργανώσεις του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου, μετά και την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με το περίστροφο... παραμάσχαλα.

Το κρύψιμο όμως των ολοφάνερων προβλημάτων κάτω από το χαλί δεν αποτελεί όχι απλά μόνιμη, αλλά ούτε καν λύση, κάτι που τόνισε η Παγκόσμια Ποδοσφαρική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της, απειλώντας την Ελλάδα ακόμη και με αποκλεισμό από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η FIFA απαιτεί άμεσα μέτρα από τα αρμόδια ελληνικά όργανα προκειμένου να σταματήσει η βία και να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων. Ουσιαστικά κουνάει το δάχτυλο στην ΕΠΟ πιέζοντάς την να επιβληθεί και να φέρει μία τάξη στο ποδόσφαιρο, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες αποφάσεις μελλοντικά από την πλευρά της ίδιας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα. 

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018. 

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων , θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης». 


Τονίζει την εισβολή Σαββίδη με όπλο στην επιστολή του προς τη FIFA ο Βασιλειάδης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με επιστολή του ενημέρωσε την FIFA για την απόφασή του και τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην παρούσα φάση.

Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Μπγιορν Βασάλο, γνωστοποιεί τις φωτογραφίες που «φιλοξένησε» ο ελληνικός και διεθνής Τύπος, του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ επισήμανε ότι η απόφαση της διακοπής ελήφθη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων όσων βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής: 

«Αξιότιμε Μπγιόρν, 

Κατά το περασμένο έτος κάναμε μαζί μία πολύ μεγάλη πρόοδο, προκειμένου να θεσπίσουμε νέους κανόνες σχετικά με τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και και την αυστηροποίηση των ποινών. 

Ωστόσο, το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί και πάλι υπό ταραχώδεις στιγμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων παιχνιδιών. Το τελευταίο γεγονός έλαβε χώρα χθες, στο παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Τόσο ο ελληνικός όσο και ο διεθνής Τύπος παρουσίασαν σειρά από φωτογραφίες του προέδρου και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, κυρίου Ιβάν Σαββίδη, να εισβάλλει οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο». 


ΑΕΚ: «Ο Σαββίδης εξευτέλισε την Ελλάδα»

Δριμύ κατηγορώ κατά του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη εξαπέλυσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η Ενωση με ανακοίνωσή της «καυτηρίασε» τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η εικόνα του ισχυρού άνδρα των Θεσσαλονικιών «εξευτέλισε την Ελλάδα και θα στοιχειώνει επί πολλά χρόνια το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Εννοείται πως αξιώνει και το αυτονόητο, την εφαρμογή των κανονισμών, να κάνουν αυτό που προβλέπεται ήδη αφού το πλαίσιο υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται...

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Aυτή την κρίσιμη στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι η ΑΕΚ έχει ταυτίσει την ιστορική της πορεία με τις αρχές της συνέπειας και της ευθύνης, τις οποίες τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να υπηρετήσουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με το ποδόσφαιρο.

Αυτό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πληγώθηκε βάναυσα στην Τούμπα, όταν εισέβαλε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο ο οπλοφορών μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπό τη συνοδεία μπράβων, απειλώντας φανερά τον διαιτητή και τη δική μας ομάδα.

Μια εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου, εξευτέλισε την Ελλάδα και θα στοιχειώνει επί πολλά χρόνια το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Θυμίζουμε ότι πρώτοι αιτηθήκαμε θεσμικά την αναβολή του πρωταθλήματος μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις και λοιδορηθήκαμε για επικοινωνιακό τρικ. Το αίτημά μας απορρίφθηκε και έτσι φτάσαμε στα χθεσινά θλιβερά γεγονότα. 

Αυτό που προέχει είναι η άμεση εκδίκαση όλων των εκκρεμών υποθέσεων και η έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης, προκειμένου να μην διαμορφώνονται αιφνιδιαστικά οι συνθήκες τέλεσης των αγώνων, όπως συνέβη με τον δικό μας αγώνα στην Τούμπα. Το θράσος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο δικαστής Σκουτέρης, ξενυχτώντας, του έδωσε το διαβατήριο για να κάνει αυτά που όλοι είδαμε. 

Παρά τον καθολικό ξεσηκωμό των οπαδών μας, αποφύγαμε να πυροδοτήσουμε την ήδη τεταμένη -χωρίς την παραμικρή δική μας συμμετοχή- ατμόσφαιρα και είπαμε «πρώτα το ποδόσφαιρο». Αυτό είναι το δόγμα μας! 

Είμαστε οι μόνοι που από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος αποφύγαμε το χαρτοπόλεμο των εμπρηστικών ανακοινώσεων, δεν απαξιώσαμε τους θεσμούς και θα επιμείνουμε σε αυτή τη συνειδητή πολιτική. 

Δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, είναι ζήτημα ευθύνης. Δεν εκβιάζουμε για το πρωτάθλημα! Διεκδικούμε το πρωτάθλημα! Δεν απαιτούμε! Αγωνιζόμαστε! 

Θα κατηγορηθούμε για αυτό ή δίκαια αναμένουμε την εφαρμογή των κανονισμών; Θα αρκεστούμε στις εξαγγελίες για ένα νέο πλαίσιο κανόνων ή θα δούμε πρώτα να εφαρμόζεται το υφιστάμενο; Το μείζον δεν είναι να τιμωρηθούν οι παραβατικές συμπεριφορές, που δυσφημούν τη χώρα μας διεθνώς; Οι ευθύνες δεν έχουν ονοματεπώνυμο; 

Θα ακούσουμε και πάλι από τα χείλη δικαστή να μιλάει για «αστείο πειθαρχικό κώδικα» ή θα εφαρμοστούν οι υφιστάμενες διατάξεις; Θα υπάρξει πάλι παζάρι ή δικαιοσύνη;».

Παράλληλα, η Ένωση θεωρεί ότι η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα θίγει την ίδια δίχως να φέρει την παραμικρή ευθύνη για όσα έχουν συμβεί και την «τσουβαλιάζει» με όσους έχουν τις πραγματικές ευθύνες για όσα θλιβερά έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν πως το λουκέτο έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν αποτυχημένη πρακτική και οι συνέπειές του θα επηρεάσουν την ΑΕΚ, που από την αρχή ως το τέλος έχει σεβαστεί τους θεσμούς. Μάλιστα σημειώνουν από την «Ένωση» πως ήταν η μόνη ΠΑΕ που είχε ζητήσει (μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) να διακοπεί το πρωτάθλημα μέχρι να τελεσιδικήσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, αλλά τότε είχε λοιδορηθεί από διάφορες πλευρές πως επιχειρεί να… ξεκουράσει τους παίκτες της.


Ολυμπιακός: «Η διακοπή εξυπηρετεί μόνο αυτούς που έφεραν ανωμαλία στο ποδόσφαιρο»

Ξεκάθαρη θέση κατά της απόφασης της Κυβέρνησης να αποφασίσει την διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι σε επίσημη θέση τους προς τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν την απόφαση αυτή ως μια εξέλιξη η οποία εξυπηρετεί μόνο "αυτούς που έφεραν στο ποδόσφαιροο ανωμαλία κια ανομία αντί για εξυγιανση". 

Αναλυτικά: 

«Διαφωνούμε κάθετα με την διακοπή του Πρωταθλήματος που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που έφεραν στο ποδόσφαιρο ανωμαλία και ανομία αντί για εξομάλυνση και εξυγίανση. Άλλωστε όσες φορές διεκόπη το Πρωτάθλημα εξυπηρετούσε αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. 

Με τα λουκέτα απλά σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο. Για όλα όσα συμβαίνουν ο Ολυμπιακός θα τοποθετηθεί συνολικά όταν επιληφθούν τα αρμόδια όργανα».


Παναθηναϊκός: «Διαλύουν το πρωτάθλημα για τον ευνοημένο της κυβέρνησης»

Την οργή της για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει επ' αόριστον το πρωτάθλημα εκφράζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή, που θίγει ανεπανόρθωτα όλες τις ομάδες πλην του ΠΑΟΚ και αναφέρεται στον Ιβάν Σαββίδη ως «ευνοημένο από την κυβέρνηση μεγαλοπαράγοντα». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΠΑΕ Παναθηναϊκός: 

«Η διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υφυπουργού, είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος, που ουσιαστικά δίνει ‘’συγχωροχάρτι’’ σε όσα απρεπή και έξω από κάθε ηθική έγιναν για πολλοστή φορά από συγκεκριμένο ευνοημένο από την κυβέρνηση μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας. 

Η απόφαση αυτή, θίγει όλες τις άλλες ομάδες που δεν προκάλεσαν ή δεν μετείχαν στα έκτροπα και διαλύει το πρωτάθλημα, που με τις ενέργειες πολλών αναζητούσε μία νέα ισορροπία. 

Ταυτόχρονα ζημιώνει ανεπανόρθωτα και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια εκείνων των ομάδων που επιχειρούν με έντιμο και νόμιμο τρόπο, όπως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διατηρηθούν εντός των πλαισίων που ορίζουν οι κανονισμοί των διεθνών και εγχώριων οργάνων ποδοσφαίρου, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».


Πηγή : protothema.gr