Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Τεράστια η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη οι πολίτες δίνουν μήνυμα στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ μην τολμήσουν



Δεν τα κατάφερε το παρακράτος με τους αντιεξουσιαστές να φιμώσει τους Έλληνες για το Μακεδονικό αν και προσπάθησε όταν θρασύδειλοι αντιεξουσιαστές πήραν σημαίες από 15χρονα κορίτσια και τις έκαψαν, ενώ λίγο αργότερα πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες εναντίον ανθρώπων που κρατούσαν ελληνικές σημαίες για να τους εκφοβίσουν.



Πολίτες από όλη την Ελλάδα έχουν καταφτάσει με κάθε τρόπο στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στον Τσίπρα για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων.  



Στο ουρανό ήταν ένα μεγάλο αερόστατο με ελληνική σημαία που αναγράφεται το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».   



Πολίτες κάθε ηλικίας είχαν στα χέρια τους Ελληνικές σημαίεςκαι χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών. 


Απίστευτο!! Ετοιμάζουν νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Αγιο Στέφανο



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Θυμίζεται πως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου που «είχε μπει στο συρτάρι» για τρία χρόνια υπό τον φόβο των αντιδράσεων, τελικά εγκρίθηκε προ τριημέρου. Το έργο περιλαμβάνει και τη μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δακτυλίδι» και παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισιάς και Καλυφτάκη.

Η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους βασικούς κόμβους της ΠΑΘΕ στην Αττική προβλεπόταν στη σύμβαση του 2007 με τη Νέα Οδό. Τελικώς προχώρησαν μόνο τα πλευρικά διόδια Καπανδριτίου και Μαλακάσας, ενώ με την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013 απαλείφθηκαν τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Λυκόβρυσης και Καλυφτάκη. Η διαδικασία αδειοδότησης των διοδίων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε το 2014 και ξεσήκωσε αντιδράσεις, με το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να γνωμοδοτεί αρνητικά, βασιζόμενο στην απουσία ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων. Η υπόθεση «μπήκε στο συρτάρι», καθώς διαδοχικοί υπουργοί Περιβάλλοντος αρνήθηκαν να την υπογράψουν. Το έργο, όμως, δεν ακυρώθηκε και έτσι η υποχρέωση της πολιτείας να το αδειοδοτήσει επαναδιατυπώθηκε και στη μυστική «συμφωνία Σπίρτζη» του 2016. Ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης, το υπουργείο Υποδομών έχει καταβάλει περί τα 7 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στη Νέα Οδό (για το διάστημα έως τον Μάρτιο του 2017) και έπεται συνέχεια.

Τι περιλαμβάνουν τα έργα; Κατ’ αρχάς πλευρικά διόδια στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Καλυφτάκη. Οσον αφορά τους κόμβους:

• Ο κόμβος Βαρυμπόμπης πρόκειται να μετατραπεί σε κυκλικό δακτύλιο πάνω από την εθνική οδό. Εκατέρωθεν του κόμβου θα κατασκευαστούν δύο μικρότεροι δακτύλιοι (roundabouts) για να διευκολύνουν τις συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο. Αξιοσημείωτο είναι ότι η σημερινή γέφυρα θα διατηρηθεί και μετά το πέρας της κατασκευής του δακτυλίου και θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου. Να σημειωθεί ότι τα διόδια Βαρυμπόμπης θα λειτουργήσουν όταν δοθεί ο κόμβος στην κυκλοφορία, με εκτιμώμενο χρόνο κατασκευής 1,5 έτος.

• Στον κόμβο Κηφισιάς τελικά επελέγη η κατασκευή μιας γέφυρας (αντί για υπόγεια διάβαση, που είχε αρχικά σχεδιαστεί) που θα συνδέει την οδό Ιλισίων με το ρεύμα προς Αθήνα (σήμερα η κίνηση αυτή δεν είναι δυνατή). Επίσης, θα πραγματοποιηθούν κάποιες προπαρασκευαστικές εργασίες στον κόμβο Καλυφτάκη, σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει στο υπουργείο Υποδομών. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου κλάδου εξόδου από την Αττική Οδό προς Λαμία (σήμερα η κίνηση αυτή εξυπηρετείται από μια λωρίδα στον κόμβο Μεταμόρφωσης), καθώς και την επέκταση της λεωφόρου Κύμης, αν ποτέ αυτή υλοποιηθεί. Τα σχέδια βρίσκονται υπό συζήτηση ανάμεσα στη Νέα Οδό και στο υπουργείο Υποδομών, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις. Πάντως, η τοπική κοινωνία στις περιοχές που επηρεάζονται άμεσα είναι διχασμένη. Από τη μια πλευρά, πολλοί μόνιμοι κάτοικοι μετακινούνται καθημερινά προς/από Αθήνα όπου εργάζονται, διαδρομή για την οποία θα επιβαρυνθούν ξαφνικά με διόδια. Από την άλλη πλευρά, τα πλευρικά διόδια θα ανακόψουν την «εισβολή» των φορτηγών στους παραδρόμους προς αποφυγή των διοδίων Αφιδνών, πρακτική που δημιουργεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα (η κίνηση φορτηγών στους παραδρόμους ήδη απαγορεύεται διά νόμου, αλλά για να ισχύσει η απαγόρευση πρέπει κάποιος να την εφαρμόσει).

Το 2008-2009 το θέμα είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων (λ.χ. από το Κίνημα «Δεν πληρώνω») και μάλιστα τον Μάρτιο του 2009 ο τότε υφυπουργός κ. Θεμ. Ξανθόπουλος είχε διοργανώσει ανοιχτή συνάντηση στον Αγιο Στέφανο προκειμένου να κατευναστούν τα πνεύματα, χωρίς μεγάλη επιτυχία.



Πηγή : .eleftherostypos.gr


Έκαναν «ρινγκ» την πιτσαρία γιατί νόμιζε ότι της έκλεψαν το iPhone (video)



Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε σε εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας John’s Incedible Pizza στο Νιούαρκ των ΗΠΑ.

Άπαντες, απολάμβαναν τις πίτσες τους έως ότου μια νεαρή κοπέλα φώναξε πως έχασε το νέο της iPhone. Οι φίλοι της υποπτεύθηκαν κάποιον θαμώνα της πιτσαρίας. Μάλιστα, θεώρησαν πως μία συγκεκριμένη παρέα έχει αρπάξει το κινητό της κοπέλας.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, άρχισε το ξύλο μεταξύ 20 ατόμων εντός του εστιατορίου.

Ωστόσο, την ώρα της σύρραξης, η νεαρή που είχε χάσει το κινητό της αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή “find my iPhone”. Όπως αποδείχτηκε το κινητό της είχε πέσει στο πάτωμα, δίπλα στα πόδια της.



Πηγή : patrasevents.gr


Αιχμηρό κείμενο των «53» του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ



Με κείμενο που κατέθεσαν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται με σκληρά λόγια στην κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, χαρακτηρίζοντάς την, «υποχρεωτική» και «αναγκαία».

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούν τον όρο «οδυνηρή» αναφερόμενοι στη συμμαχία τους με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, η οποία, όπως λένε, «δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για υπαναχωρήσεις σε κρίσιμα για την φυσιογνωμία μας ζητήματα», ενώ τονίζουν ότι πρέπει «να αξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση, που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα που πιέζει για να μπλοκάρει σωρεία ριζοσπαστικών/θετικών μέτρων ή για να υιοθετηθούν συντηρητικές επιλογές».

Η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αναγκαία αριστερή στροφή, σχεδιασμό για την επιστροφή στον δρόμο για τα κινήματα που εν πολλοίς έχει εγκαταλειφθεί, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες-τομές, που θα παιδαγωγούν και θα διαμορφώνουν συνειδήσεις, είναι ο δρόμος για τη συγκρότηση, έστω και με δυσκολίες, έστω και βασανιστικά, στέρεων και σε βάθος συμμαχιών, που θα ακυρώνουν στην πράξη δεξιόστροφες παρά φύσιν συμπράξεις».

Κριτική για την Εκκλησία

Εκτός από τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν έντονη κριτική για την εμπλοκή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας, ενώ αναφέρεται ξανά στο θέμα του χωρισμού κράτους - Εκκλησίας: «Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική στο θέμα του χωρισμού κράτους – Εκκλησίας και έχει ανεχθεί από την ηγεσία της Εκκλησίας να παρεμβαίνει ακόμα και στο ποιος θα είναι ο αρμόδιος υπουργός».

«Η παρεμβατική και συνάμα αναχρονιστική τακτική μέρους του ηγετικού πυρήνα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, με εξαιρέσεις είναι η αλήθεια, προκύπτει και από η στάση που κρατά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρωτοστατώντας στο εθνικιστικό παραλήρημα. Φάνηκε επίσης και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», συμπληρώνουν.

Ακόμα, στην επιστολή τους κρούουν των κώδωνα για όσους από την κυβέρνηση ενδεχομένως σπεύσουν να πανηγυρίσουν έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, επισημαίνοντας προειδοποιητικά ότι «η έξοδος από τα μνημόνια, αν και ανοίγει δρόμο, δεν θα οδηγήσει αυτόματα στην ανάκτηση της κυριαρχίας κατά την άσκηση της οικονομικής πολιτικής. Η παράλογη επιτροπεία μετά την έξοδο, και έως ότου αποπληρωθεί το 75% της δανειακής βοήθειας, δεν αφήνει περιθώριο πανηγυρισμών».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κατάργησαν από το εθνόσημο το Ελληνική Δημοκρατία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Αποφασίζομεν και διατάσσομεν έχουμε καταντήσει με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.





Και όπως όλοι καταλάβετε δεν έχουμε πλέον Ελληνική Δημοκρατία, αλλά Ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και σε όποιον αρέσει.


Έτσι τουλάχιστον παρουσιάζεται πλέον το εθνόσημο στην τηλεόραση, και μας περιμένουν και άλλα πολλά με αυτή την επικίνδυνη καθεστωτική και ανίκανη κυβέρνηση για τον τόπο.




«Όργιο» φοροδιαφυγής σε μπουζούκια, μπαρ, βενζινάδικα και... Facebook: 26 χαρακτηριστικές περιπτώσεις


Μεταξύ αυτών και δημοφιλής τραγουδιστής, που υπέβαλε, μετά τον έλεγχο, εκπρόθεσμη δήλωση για ακαθάριστα έσοδα 620.000 ευρώ - «Πρωταγωνιστούν» ελεύθεροι επαγγελματίες, ελαιοτριβεία, αλλά και καταστηματάρχες με «πειραγμένα» POS

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 26 χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που διενεργήθηκαν τους τελευταίους μήνες. 

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται δημοφιλής τραγουδιστής, που υπέβαλε μετά τον έλεγχο εκπρόθεσμη δήλωση για ακαθάριστα έσοδα 620.000 ευρώ, καθώς και περιπτώσεις φοροδιαφυγής από νυχτερινά κέντρα, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μπαρ σε κοσμοπολίτικα νησιά, ελαιοτριβεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, αλλά και μέσω… Facebook.

Από τον κατάλογο δεν λείπουν και υποθέσεις καταστηματαρχών με «πειραγμένα» POS, που εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Αναλυτικά: 

1. Στοχευμένος μερικός επιτόπιος έλεγχος σε μεγάλη νυχτερινή πίστα των Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 32 φορολογικών στοιχείων, αξίας 6.500,00€, με συνέπεια την 48ώρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Ο ως άνω προληπτικός έλεγχος εξελίχθηκε σε έρευνα η οποία επεκτάθηκε σε γνωστό καλλιτέχνη. Εντοπίσθηκε η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, ενώ συνεπεία του ελέγχου, ο καλλιτέχνης υπέβαλε φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριέλαβε ακαθάριστα έσοδα 620.000€, με αναλογούντα φόρο εισοδήματος 181.180,72 ευρώ.

2. Στοχευμένος μερικός επιτόπιος έλεγχος σε μεγάλη νυχτερινή πίστα της παραλιακής, όπου λόγω ληξιπροθέσμων οφειλών Φ.Π.Α. άνω του ποσού των 1.200.000€, η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Αττικής με τη συνδρομή της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης προέβησαν σε άμεση κατάσχεση της ημερήσιας είσπραξης. Παράλληλα διαπιστώθηκαν: Η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, καθώς και ανακριβής υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. για τις χρήσεις 2016 και 2017. Συνεπεία του ελέγχου, η επιχείρηση προέβη σε υποβολή της αντίστοιχης φορολογικής δήλωσης για τη χρήση 2015, στην οποία συμπεριελήφθησαν ακαθάριστα έσοδα 2.099.520€, φορολογητέα κέρδη 769.198€, ενώ το βεβαιωθέν ποσό φόρου ανήλθε σε 197.906€. Παράλληλα, υπεβλήθησαν τροποποιητικές δηλώσεις Φ.Π.Α. χρήσεων 2016 και 2017, βάσει των οποίων δηλώθηκαν επιπλέον εκροές ύψους 2.016.114 ευρώ, αναλογούντα φόρου 245.683,47 ευρώ.

3. Στοχευμένος έλεγχος σε Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών την εμπορία και επεξεργασία κρέατος, κατά τον οποίο προέκυψε διόγκωση των δαπανών κατά 2.394.797,77 ευρώ για τη χρήση 2014 και κατά 1.179.279,09 ευρώ για τη χρήση 2015 και την κατ΄ αυτόν τον τρόπο σημαντική μείωση των φορολογητέων κερδών. Η διόγκωση των δαπανών έγινε μέσω της δημιουργίας σχηματισμού προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων, κατά παρέκκλιση των όσων προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

4. Σε γνωστό νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικού ελέγχου σε επιχείρηση ενοικίασης πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, κατασχέθηκαν ανεπίσημα βιβλία καταχώρησης πελατών, καθώς και στελέχη αποδείξεων παροχής υπηρεσιών για τα έτη από το 2010 έως και την ημερομηνία του ελέγχου. Η εκτιμώμενη φοροδιαφυγή ανέρχεται στις 500.000€ περίπου. Η υπόθεση έχει μετεξελιχθεί σε έρευνα.

5. Σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικού ελέγχου, εντοπίσθηκε επιχείρηση που διενεργεί περιηγητικές εκδρομές με πλοιάρια γύρω από το νησί, χωρία να έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 330.000€, φόρος ο οποίος συνεπεία του ελέγχου αποδόθηκε στη συνέχεια από την επιχείρηση. Συνεπεία του ελέγχου ήταν η ανάπτυξη επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για τις Ν.Ε.Π.Α.

6. Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση εμπορίας ενδυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, εντοπίσθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή από πωλήσεις διενεργούμενες μέσω Facebook που αποστέλλονταν σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι σε διάστημα μόλις επτά μηνών δεν εκδόθηκαν 3.500 αποδείξεις λιανικής πώλησης συνολικής αξίας 300.000 ευρώ. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

7. Σε διενεργούμενο προληπτικό έλεγχο σε Καφέ-Μπαρ σε γνωστό νησί της Δωδεκανήσου, εντοπίσθηκε η έκδοση φορολογικών στοιχείων από Φορολογικό Μηχανισμό με στοιχεία άλλης ανύπαρκτης επιχείρησης.

8. Σε στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους σε αναψυκτήρια που στεγάζονται σε αρχαιολογικούς χώρους, προέκυψε κατά την ημέρα του ελέγχου η μη έκδοση 23 φορολογικών στοιχείων, στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου (Σπιναλόγκα), καθώς και 13 φορολογικών στοιχείων στο κέντρο της Αθήνας, στο χώρο του Νομισματικού Μουσείου.

9. Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση εστίασης σε νησί του Ιονίου, πέραν της μη έκδοσης 48 αποδείξεων λιανικής πώλησης κατά την ημέρα του ελέγχου, προέκυψε η έκδοση φορολογικών στοιχείων μέσω ΦΤΜ και η συστηματική εν συνεχεία ακύρωσή τους. Η αξία των φορολογικών στοιχείων που είχαν ακυρωθεί κατά την ημέρα του ελέγχου ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ.

10. Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε γνωστό κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, σε εστιατόριο ξενοδοχείου, από αντιπαραβολικό έλεγχο των εκδοθέντων μέσω ΦΤΜ φορολογικών στοιχείων και του POS της επιχείρησης, εντοπίσθηκε η μη έκδοση 65 αποδείξεων λιανικής πώλησης αξίας 23.675,50 ευρώ για μόλις μια ημέρα. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

11. Στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, από προληπτικό έλεγχο σε πλυντήριο αυτοκινήτων, από τον εντοπισμό ανεπίσημων στοιχείων, προέκυψε η μη έκδοση 407 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών αξίας 7.500€.

12. Σε επιχείρηση στάθμευσης οχημάτων στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένου μερικού επιτόπιου ελέγχου, εντοπίσθηκαν οχήματα με Βουλγάρικους αριθμούς κυκλοφορίας, τα οποία εκμισθώνονταν στην Ελληνική επικράτεια. Ακολούθησε ο εντοπισμός και η δέσμευση ενός εξ αυτών. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

13. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίσθηκε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών spa εντός πολυτελών ξενοδοχείων στη Ρόδο και τη Μύκονο, να χρησιμοποιεί παράνομα POS συνδεδεμένα με αλλοδαπό πάροχο. Τα ως άνω POS κατασχέθηκαν και διαβιβάστηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για την άσκηση ποινικής δίωξης.

14. Επιχείρηση αθλητικών υποδημάτων στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, να εκδίδει πρόχειρες χειρόγραφες αποδείξεις λιανικής πώλησης στις περιπτώσεις που η συναλλαγή γινόταν με μετρητά, τις οποίες στη συνέχεια τις καταχωρούσε προσωρινά σε ηλεκτρονικό αρχείο και ακολούθως τις διέγραφε. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

15. Στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας εντοπίσθηκε η μη έκδοση 166 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 65.000€ από επιχείρηση εμπορίας καυσόξυλων.

16. Σε επιχειρήσεις καφέ γνωστής αλυσίδας, εντοπίσθηκε η μη έκδοση 80 και 74 φορολογικών στοιχείων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

17. Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αλκοολούχων ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τις χρήσεις 2014 έως και 2016, ενώ ο πραγματοποιηθείς τζίρος για το ως άνω διάστημα ξεπερνούσε τα 3.500.000€. Ο μη αποδοθείς Φ.Π.Α. εκτιμάται σε 287.000€. Παράλληλα διενεργήθηκε άμεση κατάσχεση ποσού 68.600€ που βρέθηκε στο ταμείο της επιχείρησης. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

18. Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ενδεικτικά αναφέρουμε : Περίπτωση πρατηρίου σε γνωστό νησί του Ιονίου, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 121.857,45€. Πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 8 φορολογικών στοιχείων για πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης συνολικής αξίας 9.202,49€. Πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 15 φορολογικών στοιχείων για πωλήσεις υγραερίου κίνησης συνολικής αξίας 9.498,93 ευρώ. Πρατήριο υγρών καυσίμων σε νησί του Ιονίου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 21 φορολογικών στοιχείων για την πώληση υγραερίου αξίας 5.511,67 ευρώ.

19. Σε επιχείρηση εστίασης (creperie) σε γνωστό νησί των Σποράδων διαπιστώθηκαν 655 περιπτώσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων σε διάστημα μόλις πέντε ημερών (από 17 έως 21/8).

20. Σε στοχευμένους ελέγχους σε ελαιοτριβεία ενδεικτικά αναφέρονται οι κάτωθι περιπτώσεις: Στην ευρύτερη περιοχή Λακωνίας εντοπίσθηκαν σε ελαιοτριβείο 15 τόνοι ελαιόλαδο χωρίς φορολογικά στοιχεία απόκτησης. Στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης εντοπίσθηκε η μη έκδοση 19 φορολογικών στοιχείων αξίας 62.700€ από την πώληση 19 τόνων ελαιόλαδου. Στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας εντοπίσθηκε μη έκδοση 26 φορολογικών στοιχείων από την πώληση ελαιολάδου συνολικής αξίας 18.000€. Στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας διαπιστώθηκε η μη έκδοση 34 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 2.200,00 ευρώ από το εκθλιπτικό δικαίωμα, ενώ για τρία χρόνια δεν είχαν υποβληθεί Δηλώσεις Εισοδήματος και Φ.Π.Α.

21. Στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, επιχείρηση εμπορίου και επεξεργασίας μετάλλων εντοπίσθηκε να μην έχει εκδώσει φορολογικά στοιχεία για πώληση 16,6 τόνων χαλκού συνολικής αξίας 83.490€.

22. Από διενεργούμενο προληπτικό έλεγχο που έγινε σε δυο κρεοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα :Το πρώτο από το 2015 έως 2017 εξέδωσε φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 901.543,96 € πλέον Φ.Π.Α. 117.209,02 € χωρίς υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και με υποβολή μηδενικών δηλώσεων Φ.Π.Α. Το δεύτερο από το 2015 έως 2017 εξέδωσε φορολογικά στοιχεία από μη δηλωμένη φορολογική ταμειακή συνολικής αξίας 812.946,57 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 107.683,96 ευρώ, χωρίς την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και με υποβολή μηδενικών δηλώσεων Φ.Π.Α. . Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

23. Σε προληπτικό έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Ν.Ηλείας σε εταιρεία ανακύκλωσης διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει απόδοση χαρτοσήμου τιμολογίων . Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα από όπου και προέκυψε η μη καταβολή τελών ύψους 140.000,00€.

24. Σε στοχευμένο προληπτικό έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη συγκομιδή 60 τόνων από το προϊόν ακτινίδια, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε ψυκτικούς θαλάμους , χωρίς να υπάρχουν παραστατικά αγοράς . Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

25. Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του Ν.Μεσσηνίας σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών ΣΝΑΚ ΚΑΦΕ διαπιστώθηκε η ανακριβή έκδοση 44 φορολογικών στοιχείων αξίας 163,6 ευρώ. Η επιχείρηση προέβαινε σε συστηματική έκδοση υποτιμολογημένων φορολογικών στοιχείων, όχι με βάση την τιμή του τιμοκαταλόγου της, αλλά με αξία 0,10 ευρώ για κάθε πωλούμενο είδος.

26. Σε προληπτικό έλεγχο σε νησί του Ιονίου σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων-μοτοσικλετών διαπιστώθηκε η μη έκδοση 22 φορολογικών στοιχείων αξίας 2.450,00 ευρώ.


Πηγή : protothema.gr


Η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα Λευκά Όρη


Την τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, πρόκειται να υλοποιήσει μέσα από μία πρότυπη οικολογική δράση - η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα δίκτυο 15 μονοπατιών συνολικού μήκους 58 χιλιομέτρων - το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα στο χώρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας παρουσία των τεσσάρων παιδιών του πρώην πρωθυπουργού.

Στην εκδήλωση που έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκη, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η προέδρος του Ιδρύματος, Κατερίνα Μητσοτάκη και η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Αλεξάνδρας Μητσοτάκη. Όπως έγινε γνωστό, η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αλλά και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.



Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Κατερίνα Μητσοτάκη, αφού ευχαρίστησε θερμά, μεταξύ άλλων, τις τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, WWF Ελλάς, που συμμετέχουν στην δράση, εξήγησε τη σχέση του κ. Μητσοτάκη με το περιβάλλον, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Τον ενδιέφερε, τον πονούσε. Δεν άντεχε να βλέπει να καίγονται τα δάση. Απ΄ τις αρχές τις δεκαετίες του ’50 αγωνίστηκε για το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου αυτό να αναγνωριστεί ως εθνικός δρυμός». Όπως έκανε γνωστό η κ. Μητσοτάκη, για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, συγκεντρώθηκαν συνολικά 215.000 ευρώ, καθώς στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνουν δωρεές στις τρεις οικολογικές οργανώσεις.

Απ΄ την πλευρά του, όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λούλης ταμίας του ιδρύματος, «σκοπός μας είναι να αναγεννηθούν τα Λευκά Όρη, τα οποία είναι αντιμέτωπα με περιβαλλοντική υποβάθμιση». Όπως είπε, βασικές αιτίες είναι: η έντονη και ανεξέλεγκτη βόσκηση, οι διαδοχικές πυρκαγιές και οι κλιματολογικοί παράγοντες, ενώ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ως μία «πολύτιμη παρακαταθήκη για την Κρήτη».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ορεινή πεζοπορία στην Κρήτη

«Πραγματοποιούμε την τελευταία επιθυμία ενός ανθρώπου που είχε τόσο βαθιά στην ψυχή του το περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λούλης, συμπληρώνοντας, ότι «το έργο αποτελεί μία ολιστική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος».


H δράση έχει τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη». Οι άξονες που βασίζεται το έργο είναι η δημιουργία δικτύου μονοπατιών, η δημιουργία βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και η ολιστική οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων.

Θα δημιουργηθεί δίκτυο 15 μονοπατιών συνολικού μήκους 58χλμ

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, μελετητής εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο δεκαπέντε μονοπατιών, συνολικού μήκους 58 χλμ, το οποίο θα διασχίζει τον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων. Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες σήμανσης, συντήρησης και αποκατάστασης μονοπατιών, με στόχο αφενός την ασφάλεια των επισκεπτών και αφετέρου την ανάδειξη της Δυτικής Κρήτης σε διεθνές κέντρο περιπατητικού τουρισμού. Όπως εξήγησε, το έργο αυτό αναδεικνύει και προβάλει την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της περιοχής, την φύση και την ιστορία του τόπου.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο φαράγγι της Σαμαριάς

Παράλληλα, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης έχει αναλάβει τη μελέτη και τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου. Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Μητρόπολη Μεταμορφώσεως Σωτήρος, σε έκταση που παραχωρείται από την αδελφότητα της Χρυσοπηγής. Στόχος είναι τόσο η προστασία και ανάδειξη των ιαματικών και αρωματικών φυτών της κρητικής γης, όσο και η λειτουργία του Βοτανικού Κήπου ως χώρου εκπαίδευσης για επισκέπτες και μαθητές σχολείων.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας, Νίκος Πέτρου, αναφέρθηκε στον πλούτο των ιαματικών και αρωματικών φυτών που παρατηρούνται στην περιοχή της Κρήτης. Επίσης, ο περιβαλλοντολόγος και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, Μίλτος Γκλέτσος τόνισε ότι «οι βοτανικές γνώσεις της αρχαιότητας δε χάθηκαν ποτέ, ενώ η Κρήτη διοχέτευε βότανα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ο στόχος μας είναι η γνώση αυτή να διασωθεί και να προβληθεί», συμπληρώνοντας ότι ο βοτανικός κήπος θα γίνει ένα ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο αξιοποιήσιμο από απλούς επισκέπτες και τα σχολεία.

Οικολογική αποκατάσταση στην περιοχή

Το τρίτο σκέλος της δράσης του ΙΚΜ, αφορά στην πρότυπη οικολογική αποκατάσταση σε περιοχή των Λευκών Ορέων που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το WWF Ελλάς. Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντίνος Λιαρίκος, εκ μέρους του WWF Ελλάς, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση το έργο στοχεύει στη διασφάλιση ενός υγιούς οικοσυστήματος, ανθεκτικού στις διάφορες απειλές που προέρχονται από τον άνθρωπο και την κλιματική αλλαγή. Εκτός από την πρότυπη αναδάσωση στην περιοχή του Θερίσου, θα πραγματοποιηθούν σημαντικές μελέτες που αφορούν στη δημιουργία αντιπυρικής προστασίας, στη διαχείριση βοσκής, στην ανάπτυξη θέσεων θέας για τους επισκέπτες και στην εκπαίδευση φορέων.

Ο Κωνσταντίνος και η Μαρίκα Μητσοτάκη στην Κρήτη

«Προσπαθούμε σε μία έκταση 1.300 στρεμμάτων να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον και να το διαφυλάξουμε από προκλήσεις που έρχονται στο μέλλον», είπε ο κ. Λιαρίκος. Η περίοδος της φύτευσης θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2018 και θα περιλαμβάνει φυτεύσεις δασικών δένδρων και θάμνων.

Η μελέτη αποκατάστασης εκπονείται με την ευγενική προσφορά επιστημονικής ομάδας της οποίας ηγείται ο Δρ. Γρηγόρης Βάρρας, αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του TEI Ηπείρου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΙΚΜ, Κατερίνα Μητσοτάκη, «η σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη φύση ήταν ιδιαίτερη. Ο διορατικός πολιτικός θεωρούσε την προστασία του περιβάλλοντος βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Το ΙΚΜ μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ξεκινά να εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του δεν έπαψε να αγωνίζεται για την οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων, ενός τόπου που λάτρεψε».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αφού παρέλαβε την μελέτη από την πρόεδρο του Ιδρύματος, τόνισε: «Έχουμε την υποχρέωση, τον οραματισμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να τον κάνουμε πράξη» και έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Κρήτης διπλασιάζει το ποσό, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει άμεσα.



Πηγές : ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr



Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να σταματήσουν με πέτρες λεωφορείο για Θεσσαλονίκη



Με πέτρες επιτέθηκαν αντιεξουσιαστές σε τουριστικό λεωφορείο που είχε μόλις αναχωρήσει από Προπύλαια για να μεταφέρει διαδηλωτές για το σημερινό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία.

Όταν το λεωφορείο έφτασε στη διασταύρωση της Πανεπιστημίου με την οδό Μπενάκη οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθούν ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές και κανένας τραυματισμός.


Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ανιστόρητους τους Έλληνες που θέλουν αποκλειστικά την Μακεδονία



Νομίζει ότι μπορεί να παραδώσει μαθήματα ιστορίας ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας του Έλληνες λέγοντας τους ανιστόρητους.

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας μας έδειξε τις προθέσεις του για την ονομασία.

«Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ στους αρχαίους χρόνους, όπως δεν υπήρξε και έθνος Αθηναίων ή Σπαρτιατών» τόνισε στην συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας. Και αφού κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της Μακεδονίας που επί Μεγάλου Αλεξάνδρου διαβάζοντας όσα του έγραψαν οι συνεργάτες του «επεκτάθηκε πολύ ευρύτερα από τον σημερινό γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας», και χαρακτηρίζει ανιστόρητους όσους Έλληνες επιμένουν στην… αποκλειστικότητα της Μακεδονίας.

«Είναι απολύτως ανιστόρητο και παράλογο κάποιοι να ζητούν την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας, και μάλιστα με την έννοια του εθνοτικού προσδιορισμού. Δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών» είπε προκαλώντας ακόμα μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας.




Προβοκάτσια ετοιμάζει το παρακράτος αμολώντας τους αντιεξουσιαστές να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο



Οι διαθέσεις των αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν από σήμερα νωρίς το πρωί όταν επιτέθηκαν στην εθνική σε λεωφορεία που μεταφέρουν πολίτες στο συλλαλητήριο.

Προβοκάτσια ετοιμάζει το παρακράτος με αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών σήμερα στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία, λύση που προωθεί η κυβέρνηση οΤσίπρας και η κυβέρνηση των Σκοπίων.

Το σχέδιο της προβοκάτσιας ξεκίνησε από εχθές με μηχανοκίνητη πορεία από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, που διοργανώθηκε ως αντίδραση στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή, στον Λευκό Πύργο, είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας και κινήθηκαν με δίκυκλα και οχήματα σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Οι επιβαίνοντες στα οχήματα και στα δίκυκλα κρατούσαν σημαίες του αντιεξουσιαστικού χώρου και έριχναν φυλλάδια με αντιεθνικιστικά συνθήματα κατά του συλλαλητηρίου που υπερασπίζεται την Μακεδονία

Οι αντιεξουσιαστές έχουν αναγγείλει αντισυγκέντρωση, σήμερα Κυριακή το μεσημέρι στην Καμάρα, την ώρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Οι στημένες αντιδράσεις των ανεξέλεγκτων αντιεξουσιαστών εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης και των Σκοπίων και μόνο.