Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

120 δόσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και ποιους αφορά



Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Ιανουάριο.

Στη ρύθμιση μπαίνουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έχουν οφειλές έως 50.000 ευρώ.

Εκτός ρύθμισης μένουν και όσοι χρωστούν στα Ταμεία ποσά από 20.000 έως και 50.000 ευρώ, έχουν όμως πλέον κλείσει την επιχείρησή τους και βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2016 με τις αιτήσεις να πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, στο ΚΕΑΟ, έως τις 31/12/2018 και αφορά:

Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ.

Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα ή νομικά πρόσωπα των οποίων οι οφειλές προς τα Ταμεία υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.

Φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα, με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τα Ταμεία δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Βάσει των προβλεπόμενων κριτηρίων υπαγωγής στη ρύθμιση, για χρέη έως 20.000 ευρώ ο οφειλέτης πρέπει να έχει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μία τουλάχιστον από τις τελευταίες τρεις χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης.

Για οφειλές από 20.001 έως 50.000 ευρώ, πέρα από το ανωτέρω κριτήριο, λαμβάνεται υπόψη και ο λόγος του χρέους, αφού αφαιρεθούν οι προς διαγραφή προσαυξήσεις και τόκοι, προς το εισόδημα.

Ο μέγιστος αριθμός δόσεων για οφειλές 3.000 – 50.000 ευρώ είναι οι 120 δόσεις και για οφειλές έως 3.000 ευρώ είναι οι 36 δόσεις. Το ελάχιστο ποσό δόσης είναι τα 50 ευρώ.

Εφόσον ο οφειλέτης χρωστά μόνο στα Ταμεία και το 33% του εισοδήματος επαρκεί για την αποπληρωμή της οφειλής σε λιγότερες δόσεις από τον μέγιστο αριθμό, ο αριθμός των δόσεων μειώνεται αναλόγως.

Για ρύθμιση οφειλών 3.000 – 50.000 ευρώ προβλέπεται διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Πηγή:  cnn.gr


Aυτές είναι οι 5 προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018 - Τι προβλέπει


Οι προφητείες του Νοστράδαμου μπορεί να αμφισβητούνται από εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αλλά υπάρχουν ορισμένα κείμενά του που έχουν αποδειχτεί πέρα για πέρα αληθινά.  

Ο Γάλλος που έζησε τον 16ο αιώνα και πέθανε το 1566 είχε γράψει πως θα συμβούν μερικά από τα μεγαλύτερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας και σε μερικά από αυτά είχε πέσει μέσα.

Ομως, όσα «είδε» λοιπόν, για το 2018 δεν είναι και τόσο καλά. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι γλωσσικές διαφορές ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών χωρών θα εξαφανιστούν, πως οι μεγάλες πυρκαγιές θα προκαλέσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη και ότι μεταξύ άλλων ο δυτικός κόσμος δεν θα πληρώνει άλλο φόρους. 

Μερικοί μάλιστα αναφέρουν ότι ο προφήτης είχε προβλέψει ακόμη πως το 2018 θα γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Επίσης, οι αναλυτές των γραφών του Νοστράδαμου συνδέουν μία πρόβλεψή του με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία της υπερδύναμης Αμερικής.

«Ο μεγάλος ξεδιάντροπος, άγριος φωνακλάς, θα εκλεγεί κυβερνήτης του στρατού, με την τολμηρότητα των ισχυρισμών του, η γέφυρα σπάει και η πόλη λιποθυμά από φόβο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Νοστραδάμος είχε αναφέρει πως το 2018 η Δύση θα χάσει την δύναμή της. 

«Μετά από δύο ανόδους και δύο πτώσεις, η Ανατολή θα αποδυναμώσει τη Δύση. Ο αντίπαλός της μετά από πολλές μάχες και κυνήγι στη θάλασσα, θα αποτύχει την κατάλληλη στιγμή».

Οι αναλυτές αποδίδουν στην πρόβλεψη την ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ενώ από στην πρόβλεψη αυτή εντάσσεται και η Κίνα.

Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ ή εξελληνισμένα Νοστράδαμος (γαλλικά: Michel de Nostredame, λατινικά: Nostradamus, 14 Δεκεμβρίου 1503 – 2 Ιουλίου 1566) ήταν Γάλλος φαρμακοποιός και αστρολόγος, γνωστός για το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555. Μεγάλη μερίδα αναγνωστών έκτοτε τού αποδίδει την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων.

Αντιθέτως, οι περισσότερες ακαδημαϊκές πηγές υπογραμμίζουν πως ο συσχετισμός μεταξύ παγκόσμιων γεγονότων και τετράστιχων του Νοστράδαμου είναι είτε κυρίως προϊόν λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων, συχνά ηθελημένων, είτε πολύ ισχνός, ώστε να μπορεί να τεκμηριώσει την πραγματική ικανότητα πρόβλεψης του δημιουργού τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ποτέ κάποιος έχει ερμηνεύσει τόσο ενδελεχώς κάποιο από τα τετράστιχα του Νοστράδαμου, ώστε να «προλάβει» κάποιο γεγονός πριν αυτό λάβει χώρα.


Ωστόσο, αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για το έργο και τη ζωή αυτού του εκπροσώπου της γαλλικής Αναγέννησης, με μεγάλη επιρροή στη σύγχρονη παιδεία – καλλιέργεια του πνεύματος.. Οι προφητείες του έχουν συχνά ταυτιστεί με τα αποτελέσματα του λεγόμενου Κώδικα της Βίβλου, αλλά και άλλων φερόμενων ως προφητικών έργων.


Πηγή : thetoc.gr





Μαφιόζικη επίθεση σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματίστηκε από σφαίρα μία 22χρονη




Άγνωστος που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησε πέντε φορές, τραυματίζοντας την υπάλληλο στο αυτί.

Σκηνές άγριας δύσης στο κέντρο της Αθήνας εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα, όταν άτομο που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα άνοιξε πυρ σε πρόσοψη καφετέριας, τραυματίζοντας μία 22χρονη κοπέλα, η οποία εργαζόταν στο κατάστημα.


Η μαφιόζικη επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος.

Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές. Η τζαμαρία της καφετέριας θρυμματίστηκε, ενώ μία από τις σφαίρες τραυμάτισε στο αυτί την 22χρονη υπάλληλο, η οποία γλίτωσε τα χειρότερα καθαρά από τύχη. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο δράστης πυροβόλησε με περίστροφο, ενώ αναζητείται οπτικό υλικό από τις κάμερες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί -ει δυνατόν- ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας.


Πηγή : protothema.gr


Μόνο ανεξάρτητη δεν θέλει η κυβέρνηση την δικαιοσύνη στην Ελλάδα



Η κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και πάλι, ότι δεν σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Το μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε η αίτηση της κυβέρνησης να ακυρωθεί η χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«“Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών” και “πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη” οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν. Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;»


Στο σκεπτικό της απόφασης της η επιτροπή αναφέρει ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα». Έτσι, καταλήγει η Επιτροπή δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Ήδη, ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου ήταν κρατούμενος, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει.

Την ίδια ώρα, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν οι άλλοι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου στην οποία έχουν προσφύγει.

Ο Άρειος Πάγος έχει πει «όχι» στην έκδοση των οκτώ στην Τουρκία.



Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό



Άγκυρα: Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματία

Λίγη ώρα μετά την οργίλη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Επιθετική κίνηση θεωρεί η Άγκυρα την χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς, απειλώντας με «επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις, σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d'etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το τουρρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για την Άγκυρα «η Ελλάδα δεν έδειξε την απαιτούμενη και αναμενόμενη συνεργασία κατά των εγκλημάτων της τρομοκρατίας καθώς εμπόδισε την εκδίκαση στην Τουρκία όσων στόχευσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας».

«Αυτή η απόφαση, που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις και τις περιφερειακές συνεργασίες με την Ελλάδα», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


Για την ύπαρξη έντονων αντιδράσεων από την πλευρά της Τουρκίας είχε προϊδεάσει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, επιμένοντας στο θέμα και ζητώντας δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναγκάστηκε πολλές φορές να επαναλάβει πως είναι ζήτημα της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως, το πρωί του Σαββάτου, η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου παρείχε άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι συνολικά οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Ισχυρός σεισμός τα ξημερώματα «ταρακούνησε» την Αττική




Ένας ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό, αναστάτωσε τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς τους κατοίκους της Αττικής, της Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε στις 06:02 στον Κορινθιακό κόλπο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ο σεισμός είχε επίκεντρο βόρεια από τις Αλκυονίδες, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, ενώ το Ευρωμεσογειακό δίνει επίκεντρο 82 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.