Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Αδίστακτος και προκλητικός ο Δημήτρης Μάρδας: Κακώς η ΝΔ έκανε επί 3 χρόνια νομοθετική ρύθμιση κατά των πλειστηριασμών



Όσοι τον ακούσαμε τον Δημήτρη Μάρδα μείναμε άφωνοι για την προκλητικότητα του και το θράσος του.

Το δήθεν λαϊκό κόμμα της αριστεράς βγάζει μπροστά τα στελέχη του να βάλουν "χέρι" στην Νέα Δημοκρατία που είχε παγώσει τους πλειστηριασμούς για να να μην κατάσχεται η πρώτη κατοικία.

Για τον Δημήτρη Μάρδα και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κακώς νομοθετούσαν την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς η προηγούμενη κυβέρνηση στης Νέας Δημορκατίας.

Αυτά τα προκλητικά είπε ο αδίστακτος κ. Μάρδας. μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, σχολιάζοντας την πρόταση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σταϊκούρα στο ίδιο ραδιόφωνο η κυβέρνηση να επαναλάβει την νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ του 2014 για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέφερε:

«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τέσσερις νομοθετικές αναστολές όσον αφορά τη ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος σήμερα θα είχαμε τελειώσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του και ο κόσμος θα είχε ως βάρος τα μισά από αυτά που υπάρχουν σήμερα. Τότε οι πλειστηριασμοί θα ήταν πολύ πιο εύκολοι σε σχέση με σήμερα. Τότε ήταν πολύ πιο εύκολοι οι διακανονισμοί τώρα έχουν αυξηθεί οι τόκοι και έχει αυξηθεί και το βάρος». Είπε ο Δημήτρης Μάρδας και συνέχισε : «Αν η ΝΔ είχε αποφασίσει τότε να κάνει τους πλειστηριασμούς με μια τέτοια άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες που έχουμε κάνει εμείς τώρα, οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ λιγότερες».

Απλά είναι επικίνδυνα προκλητικοί, θρασύτατοι και αδίστακτοι.

.






Αυγενάκης : Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκτός από ψεύτες, είναι και κλέφτες


«Το σκάνδαλο “Τσίπρα- Καμμένου” επιχειρείται να μπει κάτω από το χαλί», τονίζει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υπογραμμίζει ωστόσο ότι «η ιστορία θα φθάσει μέχρι τέλους και οι ευθύνες, πολιτικές και δικαστικές, θα αποδοθούν σε όλους».

Ο γραμματέας της Ν.Δ. μιλά επίσης για την αξιολόγηση, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για τους πλειστηριασμούς, για την τραγωδία στη Μάνδρα, αλλά και για την ανανέωση στα ψηφοδέλτια και την πορεία προς το 11ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Κύριε Αυγενάκη, γιατί η Ν.Δ. αναφερόμενη στην υπόθεση με τη Σ. Αραβία μιλά πλέον για σκάνδαλο «Τσίπρα- Καμμένου»; Και γιατί προειδοποιείτε ότι «κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ή αντιπερισπασμού θα πέσει στο κενό»;

Ηδη το σκάνδαλο «Τσίπρα-Καμμένου» επιχειρείται να μπει κάτω από το χαλί, με την κυβέρνηση να θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία τάχα γιατί σπλαχνίστηκε τους αμάχους της Υεμένης. Επί της ουσίας θέλουν να σβήσουν κάθε αποδεικτικό στοιχείο. Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να το αφήσει να συγκαλυφθεί. Εγείρονται σοβαρά ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας των ενεργειών Καμμένου. Αντί να γίνει μία διακρατική συμφωνία για την αγοραπωλησία όπλων μεταξύ κρατών, στην πραγματικότητα πήγε να γίνει με μεσάζοντα. Και αυτό είναι το σκανδαλώδες, γιατί τους μεσάζοντες τους απαγορέψαμε διότι υπάρχουν μίζες.

Εκτιμάτε ότι αυτή η υπόθεση -για την οποία προεξοφλείτε ως κόμμα ότι θα έχει συνέχεια- μπορεί στην κατάληξή της να προκαλέσει τελικά και ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία;

Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατία του κόσμου η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα αποτελούσε παρελθόν εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελούν «λαμπρή» εξαίρεση. Λένε ότι τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος, όμως τους ενώνει η μανία για τη νομή της εξουσίας και οι μίζες… Εκτός από ψεύτες είναι -ως φαίνεται- και κλέφτες.

Εχετε πει κατ’ επανάληψη ότι «δεν θα το αφήσετε να περάσει έτσι». Μία ενδεχόμενη ανάκληση της απόφασης για την πώληση των βλημάτων θα διαφοροποιήσει άραγε σε κάτι την περαιτέρω στάση της Ν.Δ. στο ζήτημα αυτό;

Πρόκειται για μια πολύ σκοτεινή υπόθεση. Η ιστορία θα φτάσει μέχρι τέλους και οι ευθύνες, πολιτικές και δικαστικές, θα αποδοθούν σε όλους. Ο,τι και να λένε οι υπουργοί και οι βουλευτές, έχουμε ένα κορυφαίο σκάνδαλο, εξαπάτησαν τη Βουλή, παρανόμησαν βάζοντας μεσάζοντες, έδωσαν πλαστά έγγραφα, χάθηκαν χρήματα. Αυτά δεν παραγράφονται.

Η γ’ αξιολόγηση εκτιμάτε ότι θα κλείσει εγκαίρως; Η κυβέρνηση εμφανίζεται πάντως αισιόδοξη γι’ αυτό, όπως και γενικότερα για την πορεία της οικονομίας.

Το θλιβερό σερί των ετεροχρονισμένων αξιολογήσεων της κυβέρνησης δυστυχώς δεν μας επιτρέπει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Ευχή όλων μας αποτελεί, όμως, για πρώτη φορά να διαψευσθούμε για το καλό του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση προανήγγειλε συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή θεωρώντας ότι έχει υπάρξει αποτελεσματική σε αυτό το πεδίο και γι’ αυτό αυξήθηκε και το κοινωνικό μέρισμα. Πώς θα απαντήσετε;

Τώρα θυμήθηκε ξαφνικά τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Οσο εφαρμόζονται τα μέτρα Τσίπρα τόσο θα μας εμφανίζει διάφορες τάχα επιτυχίες, όπως κοινωνικό μέρισμα, λοταρίες κ.λπ. Στο τέλος θα προσφερθεί να μας φέρει και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο σπίτι.

Ας μας μιλήσει για τους πλειστηριασμούς. Τότε που έλεγαν κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Αύριο θα μας πουν: σου παίρνουμε το σπίτι και σου δίνουμε 70 €. Ο «κακός» νόμος της Ν.Δ. επί Σαμαρά που προστάτευε την πρώτη κατοικία δεν άρεσε, αλλά οι πολίτες επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ που έταζε σεισάχθεια.

Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στη Μάνδρα πώς κρίνετε τη διαχείριση σε σχέση με την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή; Προχθές βρεθήκατε και εσείς εκεί, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη.

Η Μάνδρα μετράει ακόμα τις πληγές της. Κατεστραμμένες υποδομές, άνθρωποι που παλεύουν να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε μια τάξη και εθελοντές που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση τους ταλαιπωρεί μέσα από έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας ώστε λάβουν μια ελάχιστη αποζημίωση. Εμείς ως Ν.Δ. αμέσως διαθέσαμε τους εθελοντές και τις οργανώσεις μας και συγκεντρώσαμε περισσότερους από 60 τόνους υλικών, τροφίμων, νερού κ.λπ. Ας μην πούμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν ήταν αντιπολίτευση.

Η Ν.Δ. μιλά για ευθύνες σε σχέση με τη Μάνδρα, αλλά ο πρωθυπουργός σάς καταλόγισε ότι «επενδύετε σε έναν αντιπολιτευτικό λόγο πάνω στην καταστροφή». Τι απαντάτε;

Οι 23 νεκροί συμπολίτες μας που χάθηκαν εξαιτίας μιας βροχής και οι χιλιάδες πληγέντες δεν είναι αποτέλεσμα του αντιπολιτευτικού μας λόγου, αλλά της κυβερνητικής ανικανότητας και ολιγωρίας. Γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν έκανε έργα που είχαν δρομολογηθεί; Τι δεν έκανε η Πολιτική Προστασία και φθάσαμε να θρηνήσουμε 23 νεκρούς; Δεν υπάρχει καμία παραίτηση από εκείνους που έλεγαν «θα πάω σπίτι μου αν δεν γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα». Η περιφερειάρχης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προφανώς κατά του εαυτού της. Ας την ενημερώσουν πως όταν η Δικαιοσύνη εντοπίζει ευθύνες, αυτές είναι ποινικές.

Η ανανέωση της Ν.Δ. έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στο βαθμό που έχει δεσμευθεί η ηγεσία του κόμματός σας. Αν γίνουν εκλογές σύντομα -που δεν ξέρω πόσο πιθανό το θεωρείτε-, είναι έτοιμη η Ν.Δ. να παρουσιάσει πολύ ανανεωμένα ψηφοδέλτια;

Το κόμμα μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων μας. Είναι μια δέσμευση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη με πραγματικό περιεχόμενο. Για τους λόγους αυτούς οι «εκπλήξεις» θα είναι πολλές.

Σε δύο εβδομάδες θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Ν.Δ. Τι είναι αυτό που ως γραμματέα θα σας κάνει να πείτε την επόμενη ημέρα ότι πράγματι ήταν ένα επιτυχημένο Συνέδριο;

Το 11ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματός μας θα είναι ένα Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία, αλλά συνάμα και διαφορετικό. Η διευρυμένη συμμετοχή των πολιτών ήδη από τη διαδικασία των 7 Προσυνεδρίων μας κάνει αισιόδοξους. Αποτελεί ήδη επιτυχία το γεγονός πως μαζί με τους πολίτες σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, την ανάδειξη νέων ιδεών αναδεικνύουμε και εξειδικεύουμε το πρόγραμμά μας, απαντώντας στα προβλήματα της οικονομίας, της καθημερινότητας και τις ανάγκες όλων των Ελλήνων.

Εχουμε παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά στελέχη να επιχειρούν να ασκήσουν πολιτική πίεση στη Ν.Δ. επικαλούμενα και δημοσίευμα περί συνομιλίας σας με ποινικό. Τι απαντάτε τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και σε σχέση με την ουσία αυτής της υπόθεσης;

Εχουμε μια υπόθεση που ουσιαστικά δεν υφίσταται ως υπόθεση. Πρόκειται για μια συνομιλία δευτερολέπτων με έναν κύριο που δεν γνωρίζω ούτε προσωπικά ούτε φυσικά τις δραστηριότητές του. Οι βουλευτές μιλάμε καθημερινά με δεκάδες ανθρώπους. Δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε το ποινικό μητρώο του καθενός. Από εκεί και πέρα, είναι πασιφανές ότι πρόκειται για μια τυφλή επίθεση λάσπης που στοχεύει να πλήξει την παράταξή μας, στελέχη αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο και τη σύζυγό του. Η Ν.Δ. κινείται σε ρυθμούς αυτοδυναμίας και αυτό κάνει κάποιους να χάνουν τον ύπνο τους. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη μεθοδική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα του κόμματός μας.




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ελεύθερος Τύπος


Βόμβα! Ελληνικά όπλα στον ISIS δια μέσου του “αγαπημένου” μεσάζοντα των Τσίπρα – Καμμένου;


Σε μια αποκάλυψη βόμβα που αναμένεται να προκαλέσει νέα πολιτική τρικυμία προχωρά το “Βήμα της Κυριακής”.

Αφού σύμφωνα με την εφημερίδα, “εντοπίστηκαν από ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες
Ιχνη ελληνικών όπλων στη Ράκα” πως ως γνωστόν είναι η πρωτεύουσα – ορμητήριο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σε ξένες μυστικές υπηρεσίες ότι τουλάχιστον σε κάποιο στάδιο της παράνομης μεταφοράς Ελληνικών όπλων στους Ισλαμιστές τρομοκράτες εμπλέκεται και ο σκοτεινός μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο “αγαπημένος” μεσάζων του Τσίπρα και του Καμμένου, που μπαινόβγαινε στο Πεντάγωνο, απειλούσε έλληνες ανώτερους αξιωματικούς και ήταν έτοιμος να “μπει” ως ιδιώτης συμπαραγωγός οπλικών συστημάτων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα «ίχνη στρατιωτικού υλικού εντοπίστηκαν από ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες»και ο εντοπισμός έγινε από το επονομαζόμενο «ηλεκτρονικό ίχνος» που φέρουν πολλά μικρά και ελαφρά όπλα (small and Light Weapons-SALW) και το οποίο προβλέπεται από τη συμφωνία για το Εμπόριο όπλων.

Υλικό που εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε εκεί προερχόμενο από άλλον προορισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα το Ριάντ απέστειλε στην Αθήνα ρηματική διακοίνωση (verbal note) με το οποίο καλείται ουσιαστικά η Αθήνα να μην επηρεαστεί από κανένα ψήφισμα ή απόφαση που θα μπορούσε να επιβάλλει εμπάργκο όπλων στη χώρα.

Και αυτό έγινε στις 24 Νοεμβρίου δηλαδή τρεις ημέρες πριν από την συζήτηση στη Βουλή.

Στην εφημερίδα επίσης δημοσιοποιείται η “επίμονη αλληλογραφία Παπαδόπουλου με το υπουργείο Αμυνας για βόμβες και… σουπερμάρκετ εξοπλισμού και πυρομαχικών”.


Ακόμη όμως μια σοβαρή αποκάλυψη όμως για τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, έχει και το “Πρώτο Θέμα” το οποίο αποκαλύπτει νέο έγγραφο “φωτιά” της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, η οποία προειδοποιούσε από το Φεβρουάριο του 2017, ότι ο σκοτεινός μεσάζων δεν έχει εξουσιοδότηση να υπογράψει την συμφωνία.

Και όμως παρόλα αυτά, μερικούς μήνες μετά, με μυθιστορηματικό τρόπο την υπέγραψε στο Αεροδρόμιο Μίκρας της Θεσσαλονίκης.


Τέλος πρώτο θέμα είναι ο μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος και στην κυριακάτικη “Ελευθερία του Τύπου” εκεί όπου υπάρχει ρεπορτάζ για τις έρευνες και τα συμπεράσματα ξένων μυστικών υπηρεσιών σχετικά με το που θα κατέληγαν τελικά τα 200.000 “έξτρα” βλήματα της πολύ σκοτεινής συμφωνίας Βασίλη Παπαδόπουλου και της Ελληνικής Κυβέρνησης.


Είναι βέβαιο πως τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει νέος κύκλος πολιτικής ανατιπαράθεσης για το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας.

Η οποία ήδη έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στον Τσίπρα.



Πηγή : lykavitos.gr


Τώρα ανοίγουν και τους λογαριασμούς όσων έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη



Αποκάλυψη Ελεύθερου Τύπου

Με ψευδείς υποσχέσεις για προστασία της «λαϊκής κατοικίας» επιχειρεί η κυβέρνηση να ξεπεράσει το τεράστιο κόστος των πλειστηριασμών, που εξελίσσεται σε σημείο καμπής των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση επικαλείται το νόμο Κατσέλη για τους ιδιώτες και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για να πείσει ότι μεριμνά για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ αποκρύπτει ότι στο παρασκήνιο έχει δεχθεί δύο αλλαγές, που θα άρουν σε μεγάλο βαθμό την προστασία που σήμερα υπάρχει, προκειμένου να «τρέξει» την τρίτη αξιολόγηση και να φτάσει στην έγκαιρη ολοκλήρωσή της.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στην άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους έχουν υπαχθεί στο λεγόμενο νόμο Κατσέλη, η οποία σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ, έπειτα από απαίτηση της τρόικας, από την 1η/1/2018, με σκοπό να εξακριβωθεί αν υπάρχουν πολίτες που έχουν υπαχθεί και προστατεύονται από το νόμο, αλλά δεν πληρούν τα κριτήρια.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά σε νομοθετική ρύθμιση που η κυβέρνηση έχει δεχθεί να φέρει στη Βουλή για αυτόματη έξοδο από το προστατευτικό πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού όποιου δανειολήπτη δεν πληρώσει πάνω από τρεις μηνιαίες δόσεις.

Σε αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι η μόνη νομοθετική ρύθμιση επί συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο νόμος 4354/2015, βάσει του οποίου προστατεύονται από τις πωλήσεις σε funds ενήμερα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, λήγει στις 31.12.2017.

Οι μεταβολές αυτές αναμένεται να ακυρώσουν στην πράξη τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για προστασία των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να μειώσουν κατά πολύ τον αριθμό των πολιτών και των επιχειρήσεων που σήμερα είναι σε προστατευτικό πλαίσιο του νόμου Κατσέλη ή στο καθεστώς εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί έχουν ζητήσει και ήδη εξετάζουν περιπτώσεις τόσο από το νόμο Κατσέλη όσο και από το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για να εξετάσουν αν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Και αν, σε ό,τι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, οι αριθμοί είναι μικροί καθώς δεν είναι πολλές οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε αυτόν, η εξέταση των υποθέσεων που προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη, εφόσον βγουν εκτός, θα προκαλέσουν μεγάλο, πρόσθετο πολιτικό και κοινωνικό κόστος. Οι πλειστηριασμοί όμως δεν αφορούν μόνο στις τράπεζες, όπως τεχνηέντως η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί.


Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Φωταγωγήθηκε στα Τρίκαλα το υψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα



Φωταγωγήθηκε το υψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα.

Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων με πολύ «άρωμα» ... «Μύλου Ξωτικών» φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους περίπου 33 μέτρων που συμπλήρωσε 4 δεκαετίες ζωής και αφού γλίτωσε από το …πριόνι.



Η «Πριγκίπισσα του Φεγγαριού» μαζί με τον Αϊ Βασίλη και τα «ξωτικά», συμμετείχαν στην εκδήλωση που σήμανε την έναρξη των εορτών και την έναρξη λειτουργίας του «Μύλου των Ξωτικών» που αύριο στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια του.

Παιδιά του ΚΔΑΠ «Ομόνοια», με τραγούδι έβαλαν σε ρυθμούς Χριστουγέννων τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση που στην συνέχεια απόλαυσαν πυροτεχνήματα.  

Στην κεντρική πλατεία …λιγότερα φέτος λόγω …αλυσοπρίονου τα φωτισμένα δέντρα, ενώ τον εορταστικό διάκοσμο συμπληρώνουν εναέρια επί κεντρικών οδών και επί των γεφυρών της πόλης λαμπιόνια.


Πηγή : trikalanews.gr



Το ανατριχιαστικό σημειωματάριο επιζήσαντα του Αουσβιτς



Συγκλονιστικά δεδομένα για την πιο μαύρη σελίδα του Β' παγκοσμίου Πολέμου από τα μοναδικά χειρόγραφα - ντοκουμέντα μαρτυρίας του Ελληνα Εβραίου Μαρσέλ Νατζαρή.  Γεγονότα από το Άουσβιτς, το οποίο έζησε από μέσα, ρίχνουν φως στην ιστορία.

Aπό τα χειρόγραφα του Μ. Νατζαρή μόνον το 10% ήταν ευανάγνωστο καθώς είχαν αλλοιωθεί τα γράμματα. Μέχρι που ένας Ρώσος, ο ιστορικός, Πάβελ Πόλιαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα αποκρυπτογράφησε.


Ο Πάβελ Πόλιαν χρησιμοποιώντας αντίγραφο του χειρογράφου που του απέστειλαν από το Μουσείο του Αουσβιτς και με τη συνδρομή Ρώσου προγραμματιστή κατάφερε να φτάσει την αναγνωσιμότητα του χειρογράφου στο 90%.

Σε πρόχειρα σημειώματα που κρατούσε ο ελληνικής καταγωγής Εβραίος, Μαρσέλ Νατζαρή, περιγράφει πως χιλιάδες Εβραίοι «στοιβάζονταν σαν σαρδέλες»  καθημερινά σε θαλάμους αερίων.


Το 1944, σύμφωνα, με σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής, ο 26χρονος περιγράφει, στα γραμμένα στα ελληνικά σημειώματά του, τον διακαή πόθο του για εκδίκηση  καθώς είχε ακούσει από άλλους Εβραίους ότι η μητέρα του, ο πατέρας και η αδελφή του Νέλλη είχαν πεθάνει στο στρατόπεδο του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, στη νότια Πολωνία.


«Συχνά σκεφτόμουν να μπω κι εγώ με τους άλλους στους θαλάμους για να βάλω ένα τέλος σε όλο αυτό, αλλά πάντα η σκέψη της εκδίκησης με απέτρεπε. Ηθελα και θέλω να ζήσω για να  εκδικηθώ για τον θάνατο του πατέρα, της μητέρας και της μικρής μου αδερφής».


Ο Νατζαρή ήταν ανάμεσα στα 2.200 μέλη των «Sonderkommando»,  Εβραίων σκλάβων των SS που έπρεπε να συνοδεύσουν άλλους Εβραίους στους θαλάμους αερίων και καλούνταν να κάψουν τα σώματα τους, να συλλέξουν τα χρυσά σφραγίσματα και τα μαλλιά των γυναικών και να ρίξουν τις στάχτες τους στο ποτάμι.

Τον Νοέμβριο του 1944 ο Νατζαρή, τοποθέτησε το 13 σελίδων χειρόγραφό του σε ένα θερμός και το σφράγισε. Στη συνέχεια το έβαλε σε μια δερμάτινη θήκη και το έθαψε κοντά στο Κρεματόριο με τον αριθμό 3. 

Μετά από 36 χρόνια το θερμός ανακάλυψε κατά τύχη ένας Πολωνός φοιτητής γεωπονικής κατά τη διάρκεια εκσκαφής στο σημείο.

«Το κρεματόριο είναι ένα μεγάλο κτίριο με μια μεγάλη καμινάδα και 15 φούρνους. Κάτω από τον κήπο υπάρχουν δύο τεράστια κελάρια, το ένα για να γδύνονται οι άνθρωποι και το άλλο είναι ο θάλαμος αερίων. Σε αυτό μπαίνουν γυμνοί,  μέχρι και 3.000 άτομα καποιες φορές, και μετά από έξι ή επτά λεπτά πεθαίνουν»,  γράφει μεταξύ άλλων.

Περιγράφει ακόμη πώς οι Γερμανοί είχαν εγκαταστήσει σωληνώσεις για να κάνουν τον θάλαμο αερίων να μοιάζει με ντους. «Οι φιάλες αερίου (σ.σ Cyclon B) παραδίδονται πάντα από ένα γερμανικό όχημα του Ερυθρού Σταυρού που συνοδεύουν άνδρες των SS, οι οποίοι  διοχετεύουν το αέριο μέσα από ανοίγματα και μισή ώρα μετά ξεκινά η δουλειά μας. Σπρώχνουμε τα σώματα αυτών των αθώων γυναικόπαιδων στον ανελκυστήρα ώστε να φτάσουν στους φούρνους. »

«Οι στάχτες από κάθε ενήλικα ζυγίζουν περίπου 640 γραμμάρια», σημειώνει.

Ως εκ θαύματος ο Νατζάρη επιβίωσε και από το Αουσβιτς και από το Ματχάουζεν, όπου είχε μεταφερθεί.

Μάλιστα, μετά τον πόλεμο, το 1951, παντρεύτηκε και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Απέκτησε δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων ονόμασε Νέλλη όπως την αδερφή του.

Πριν τον πόλεμο δούλεψε ως έμπορος στη Θεσσαλονίκη ενώ στην Νέα Υόρκη εξασφάλιζε τα προς το ζειν δουλεύοντας ως ράφτης.

Το 1971, μόλις εννέα χρόνια πριν ανακαλυφθούν τα χειρόγραφά του, πέθανε σε ηλικία 53 ετών.

Πηγή : thetoc.gr


Μητσοτάκης : Δεν είναι ένα το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου αλλά δύο, το σκάνδαλο της πώλησης, και το σκάνδαλο συγκάλυψης



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο 7ο Προσυνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία λέγοντας : 

Το συμβάν το οποίο μονοπώλησε την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες και το οποίο σχετίζεται και με το αντικείμενο του σημερινού Προσυνεδρίου, αφορά το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου ως προς την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Εδώ έχουμε δύο σκάνδαλα. Το πρώτο είναι αυτό καθ’ αυτό το σκάνδαλο, γιατί μεσολάβησε ένας μεσάζοντας όπου τελικά απεδείχθη ότι χάλασε τη δουλειά και στέρησε από τη χώρα μας 66 εκατομμύρια. Αυτό είναι το πρώτο σκάνδαλο. Το δεύτερο σκάνδαλο, και δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο, είναι το σκάνδαλο της συγκάλυψης του πρώτου σκανδάλου. Πώς είναι δυνατόν να έχουν προσκομίσει στη Βουλή, Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρωθυπουργός, έγγραφα που βάσιμα αμφισβητείται η γνησιότητά τους. Αυτό είναι το δεύτερο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Θέλω, λοιπόν, και εδώ από τη Θεσσαλονίκη να ξεκαθαρίσω με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό. Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί μέχρι τέλους. Και αν αυτή η Βουλή επιχειρήσει, που είναι το πιο πιθανό, για άλλη μια φορά, να συγκαλύψει την υπόθεση, δεσμεύομαι προσωπικά ότι η επόμενη Βουλή, στην οποία η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη πλειοψηφική δύναμη, θα διερευνήσει αυτήν την υπόθεση μέχρι τέλους ώστε να μάθουμε όλη την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν αυτές βρίσκονται.


Συγγενής θυμάτων τρομοκρατών κατηγορούν την Μέρκελ για αποτυχία



Ανοιχτή επιστολή προς την καγκελάριο Μέρκελ απευθύνουν συγγενείς των 12 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης του περσινού Δεκεμβρίου στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με την οποία την κατηγορούν για «αποτυχία» στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Η επίθεση στην Μπράιτσαϊντπλατς είναι επίσης μια τραγική συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησής σας», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Der Spiegel, ενώ γίνεται λόγος για «ανησυχητικά πάρα πολύ κακή δουλειά στην αντιτρομοκρατική» προσπάθεια.

Σε μια εποχή κατά την οποία η απειλή των τζιχαντιστών έχει αυξηθεί, δεν κατέστη δυνατό να προωθηθεί «η μεταρρύθμιση των συγκεχυμένων υπηρεσιακών δομών», αναφέρουν οι συντάκτες της επιστολής και καταγγέλλουν ότι μετά την επίθεση δεν στηρίχτηκαν από το κράτος όσο θα έπρεπε. «Αποτελεί συγκεκριμένη προσδοκία μας, κυρία Καγκελάριε, να βοηθήσει το κράτος τις οικογένειές μας, χωρίς γραφειοκρατία και εφ' όλης της ύλης», τονίζουν και προσθέτουν ότι η βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών τους.

Οι συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν ακόμη την κυρία Μέρκελ ότι έναν χρόνο μετά την επίθεση δεν τους έχει συλλυπηθεί ούτε προσωπικά, αλλά ούτε γραπτώς. «Είναι ζήτημα σεβασμού, ευπρέπειας και ακόμη συναίσθησης ότι εσείς ως επικεφαλής της κυβέρνησης και στο όνομα της κυβέρνησης αναγνωρίζετε την απώλεια των μελών της οικογένειάς μας λόγω μιας τρομοκρατικής ενέργειας», τονίζεται στην επιστολή.

Σύμφωνα πάντως με το Spiegel, η Καγκελάριος έχει προγραμματίσει στην πρώτη επέτειο της επίθεσης, στις 18 Δεκεμβρίου, να παραστεί σε μνημόσυνο που θα τελεστεί για τα θύματα, αλλά και να συναντήσει τους συγγενείς τους και άτομα που τραυματίστηκαν στην επίθεση και επέζησαν. Σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί η ίδια την χριστουγεννιάτικη αγορά.



Πηγή : in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


3 Δεκεμβρίου 1944: ο μεγάλος μύθος της Αριστεράς



Του Σάκη Μουμτζή

Οι σφαίρες που έπεσαν το πρωινό της 3ης Δεκεμβρίου 1944 στην πλατεία Συντάγματος αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο και μύθο του ερμηνευτικού σχήματος της Αριστεράς για την περίοδο 1944-1949.

Μέσα από το πώς κατέγραψαν και ερμήνευσαν τα γεγονότα οι διανοούμενοι της, η Αριστερά από θύτης έγινε θύμα. Επέβαλε την λήθη για τα εγκληματικά πεπραγμένα της την περίοδο από την άνοιξη του 1943 έως τον Νοέμβριο του 1944 και μέσω της θυματοποίησης της προσπάθησε να ηθικοποιήσει την συμπεριφορά της.

Να βιώσει φαντασιακά, στο συλλογικό υποσυνείδητο της το τραύμα και την ήττα, χωρίς ενοχές.

Αλλά το ερμηνευτικό της σχήμα για τα Δεκεμβριανά βασίζεται σε σκόπιμες αποκρύψεις και σε συνειδητές παραποιήσεις και ψεύδη. Ας δούμε λοιπόν, τα συμβάντα – κατά στεγνή καταγραφή – στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου του 1944, που αποδομούν αυτόν τον μύθο.

Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των ίδιων των ηγετών του ΚΚΕ, στις 27 Νοεμβρίου 1944 συνεδρίασε στο «Αρεταίειο» νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο Γ.Ιωαννίδης, το Π.Γ του ΚΚΕ. Εκεί ελήφθη η απόφαση να μην παραδώσει τα όπλα του ο ΕΛΑΣ και η Πολιτοφυλακή μέχρι της 10 Δεκεμβρίου, όπως όριζε η απόφαση του στρατηγού Σκόμπι. Γιατί εκλογές με ένοπλα στρατιωτικά τμήματα των διαφόρων παρατάξεων δεν μπορούσαν να γίνουν.

Την 1η Δεκεμβρίου, σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης, το Π.Γ του ΚΚΕ αποσύρει τον ΕΛΑΣ από την δικαιοδοσία του Σκόμπι, καθώς επανασυγκρότησε την Κέντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ, παραβιάζοντας έτσι την συμφωνία της Γκαζέρτας, που προέβλεπε πως τελικά όλοι οι στρατιωτικοί σχηματισμοί θα υπάκουαν στις εντολές του Βρετανού στρατηγού.

Επιπροσθέτως, την ίδια μέρα, το 1ο Σώμα Στρατού του ΕΛΑΣ εκδίδει πολύ συγκεκριμένες διαταγές προσβολής στόχων των κυβερνητικών δυνάμεων, που κοινοποιούνται σε συγκεκριμένες μονάδες του ΕΛΑΣ που βρίσκονται και εκτός Αττικής.

Μάλιστα, την διαταγή της προσβολής της Γ΄Ορεινής Ταξιαρχίας του Θρ.Τσακαλώτου την μεταφέρουν στην έδρα της 2ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, αυτοπροσώπως, δύο μέλη του Π.Γ. του ΚΚΕ.

Και όλα αυτά πίσω από την πλάτη των καλοπροαίρετων συμμάχων τους στο ΕΑΜ, Σβώλου, Τσιριμώκου, Ασκούτση, Χωμενίδη, Σωμερίτη, κ.α.
Συμπερασματικά, τα παραπάνω αποδεικνύουν πως η ηγεσία του ΚΚΕ, αποφάσισε να εφαρμόσει το σχέδιο κατάληψης της Αθήνας, που είχε εκπονηθεί την άνοιξη του 1943, από τον στρατιωτικό σύμβουλο του Π.Γ.του ΚΚΕ, πολύ πριν τα γεγονότα της 3ης Δεκεμβρίου.

Οι σφαίρες που έπεσαν στην Πλατεία Συντάγματος και οι δώδεκα νεκροί, ελάχιστη σχέση είχαν με την σύγκρουση που είχε προαποφασισθεί.

Ηταν λογικό, με βάση την τριτοδιεθνιστική αντίληψη που είχαν τα στελέχη του ΚΚΕ, να μην αποδεχόταν την παράδοση των όπλων, γιατί απλούστατα αυτά και μόνον αυτά τους εξασφάλιζαν την κυριαρχία τους στην χώρα.

Ο φιλίστωρ αναγνώστης θα αναρωτηθεί: « μα οι ηγέτες του ΚΚΕ, δεν είχαν αντιληφθεί πως η Ελλάδα ήταν εκτός του Σοβιετικού ενδιαφέροντος;». Φυσικά και το αντελήφθησαν. Το γεγονός πως τα Σοβιετικά στρατεύματα, «έγλειψαν» τα σύνορα της χώρας μας και κινήθηκαν δυτικά, ήταν ένα σαφές μήνυμα.

Ομως, σε αυτήν την περίπτωση λειτούργησε ο επαναστατικός βολονταρισμός. «Δεν υπάρχει άπαρτο κάστρο για τους κομμουνιστές» είχε πει ο Στάλιν. Και oι ηγέτες του ΚΚΕ επεχείρησαν μόνοι τους, εκτιμώντας λάθος τον συσχετισμό των δυνάμεων, να καταλάβουν την εξουσία, χωρίς την βοήθεια του Κόκκινου Στρατού.

Τι επεδίωκε το ΚΚΕ με την Δεκεμβριανή στάση; 1) Να ομογενοποιήσει πολιτικά και ιδεολογικά τον χώρο της Βαλκανικής. Δηλαδή να συντονιστούν τα βήματα της Ελλάδος με αυτά των άλλων Βαλκανικών χωρών, που είχαν απελευθερώσει οι Σοβιετικοί και 2) οι εκλογές και το δημοψήφισμα να διενεργηθούν υπό την πλήρη κυριαρχία του ΚΚΕ, με ό,τι αυτό σήμαινε για την γνησιότητα τους.

Σήμερα, 73 χρόνια μετά, με καθαρή ματιά, ας αντιληφθούμε τι διακυβεύθηκε τον Δεκέμβριο του 1944 στους δρόμους της Αθήνας και ας κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους χωροφύλακες του Μακρυγιάννη, στους άνδρες της Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας του Θρ.Τσακαλώτου και στον «πατέρα της νίκης» Ουίνστων Τσώρτσιλ, που κράτησαν την Ελλάδα στον Ελεύθερο Κόσμο.



Πηγή : liberal.gr


Δώσαμε πλειστηριασμούς και ΔΕΗ, πήραμε αποζημιώσεις για απλήρωτους εργαζόμενους


Με τι όρους έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους δανειστές - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του 2018

Στην πιο γρήγορη τεχνική συμφωνία «από καταβολής Μνημονίων» κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές και ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων  που θα καθοριστεί και θα δοθεί πριν το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. 

Πλειστηριασμοί, πώληση μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και τα μέτρα λιτότητας ως το 2021 που ψηφίσει προκαταβολικά η κυβέρνηση από την 2η αξιολόγηση, ήταν τα «κλειδιά» της συμφωνίας- εξπρές.

Από το 2018, στο πλαίσιο της συμφωνίας, αλλάζουν τα πάντα στα επιδόματα τέκνων.  Στον αέρα έμεινε όμως το αίτημα της κυβέρνησης για να μην ισχύσει από 1.1.2018 η αύξηση του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου -και η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν τα Χριστούγεννα. Η τεχνική συμφωνία που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου κρύβει όμως και «πράγματα θετικά για την κυβέρνηση που θα σας τα πούμε σιγά-σιγά», όπως έλεγε μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, φέρνοντας σαν παράδειγμα ότι σε κάθε περίπτωση που κλείνει και εκποιείται μια επιχείρηση στη χώρα μας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι θα παίρνουν πρώτοι τους μισθούς που τους οφείλονται.

Με τα έως τώρα δεδομένα πάντως, η συμφωνία που έκλεισε με τους θεσμούς προβλέπει κυρίως τα εξής:

-Πλειστηριασμοί: αν και ήταν το βασικό προαπαιτούμενο της αξιολόγησης, το θέμα απασχόλησε λιγότερο από κάθε τι άλλο στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, αφού τα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες της παραμονής τους στην Αθήνα μιλούσαν από μόνα τους: λήξη αποχής συμβολαιογράφων, έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ρίψη χημικών στα Ειρηνοδικεία ήταν αρκετά για να πιστοποιήσουν ότι το προαπαιτούμενο εξετελέσθη.

-Πωλητήρια στη ΔΕΗ: την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση 4 λιγνιτικών μονάδων από τη ΔΕΗ και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός που θα οδηγήσει στην εκχώρησή τους σε ιδιώτες μέσα στο 2018.

-«Αναδιάταξη» επιδομάτων Τέκνων: χαμένοι βγαίνουν, όπως όλα δείχνουν, οι πολύτεκνοι, ειδικά  αν υπολογιστεί ότι αφού πρώτα χάσανε το αφορολόγητο που είχαν μέχρι το 2013, ψαλιδίζεται τώρα και το επίδομα που έπαιρναν. Κερδισμένοι φαίνεται πως βγαίνουν οι γονείς με έως 2 παιδιά, καθώς αυξάνεται από 40 σε 70 ευρώ το χρόνο, το επίδομα τέκνων που λαμβάνουν (με εισοδηματικά κριτήρια) κάθε χρόνο: δηλαδή 70 ευρώ αντί 40 για το πρώτο παιδί και 140 ευρώ το χρόνο αντί 80 αν έχουν και δεύτερο παιδί. Για κάθε επιπλέον παιδί θα παίρνουν επιπλέον 140 ευρώ (δηλαδή 280 ευρώ το χρόνο για 3 παιδιά, 420 ευρώ για τέσσερα, 560 για πέντε, 700 ευρώ για έξι παιδιά). Αλλάζουν όμως τα ενδιάμεσα εισοδηματικά κριτήρια (θα ανακοινωθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί) και θα χάσουν τα έως 1.500 ευρώ που λάμβαναν γονείς με εισοδήματα υψηλότερα από 34.000 ευρώ το χρόνο, ενώ καταργείται το επίδομα των 500 ευρώ ανά παιδί που εισέπρατταν οι τρίτεκνοι.

-ΦΠΑ στα νησιά: η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τους θεσμούς ότι λόγω του ακριτικού χαρακτήρα των νησιών του Αιγαίου, του μεταναστευτικού προβλήματος και των θεομηνιών που τα έπληξαν (σεισμος στη Λέσβο κλπ) θα να αναβληθεί κατά 1 χρόνο, ως το 2019, η αύξηση κατά 50% του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα, αλλά προς το παρόν σχεδιάζει μέτρα και έργα στήριξης των νησιών από το ΕΣΠΑ.

-Επανυπολογισμός συντάξεων: η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το 90% των παλαιών συντάξεων έχει ήδη επανυπολογιστεί με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου και ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχει γίνει το ίδιο για όλες τις συντάξεις. Είναι ο «προθάλαμος» των περικοπών από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θα προκύψει με τη διαδικασία αυτή.

-Έκδοση των νέων συντάξεων: έως τον Ιούνιο του 2018 η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα έχει προχωρήσει στην εκκαθάριση σχεδόν όλων των νέων υποχρεώσεων πληρωμής κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ.

-Αξιολόγηση-Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων: το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε σχέδιο «ηλεκτρονικής» αξιολόγησης των υπαλλήλων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις και η αποχή από την αξιολόγηση.

-Εξωδικαστικός συμβιβασμός: μέχρι τέλος του μηνός Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις  για 120 δόσεις για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που χρωστούν στο δημόσιο (εφορία και Ταμεία).

-Απλήρωτοι εργαζόμενοι: από την εκποίηση σε περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης του εργοδότη, επανέρχονται σε πρώτη προτεραιότητα, αλλά όχι για το σύνολο των απαιτήσεων τους από απλήρωτους μισθούς, παρά μόνον για ένα ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε 2,75 φορές του βασικού μισθού των 586 ευρώ και για απαιτήσεις έως έξι μηνών. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να εισπράτει κατά προτεραιότητα μέχρι 9.669 ευρώ. Για τους υπόλοιπους πιστωτές δεν αλλάζει η σειρά και ικανοποιούνται κατά σειρά οι τράπεζες που έχουν λάβει εγγυήσεις, το δημόσιο και στη συνέχεια οι άλλοι ιδιώτες (τράπεζες, προμηθευτές και εργαζόμενοι για το επιπλέον ποσό απαιτήσεων που τυχόν έχουν).

Τέλος ο κύριος Γιώργος Σταθάκης έκανε γνωστό ότι συμφωνήθηκε και από 1.1.2018 θα αλλάξουν με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα τον Δεκέμβριο οι χρεώσεις ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρεύματος, με περισσότερα κλιμάκια  για να περιοριστούν οι απότομες αλλαγές και οι εξωφρενικές χρεώσεις που είχαν προκύψει τον χειμώνα πέρυσι.



Κωστής Πλάντζος
Πηγή : protothema.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης : Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη πήγαμε στο οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο 7ο Προσυνέδριο για τους πλειστηριασμούς λέγοντας : 

Από το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» πήγαμε στο «Οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία». Η μεγαλύτερη ίσως ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης μίας Κυβέρνησης η οποία ανέβηκε στην εξουσία με το ψέμα και το λαϊκισμό και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους πολίτες. Και θεωρώ αδιανόητο σήμερα, φίλες και φίλοι, να μην προχωρούν οι πλειστηριασμοί πρώτα από αυτούς που έχουν τα πιο ακριβά ακίνητα. Από τις βίλες, από τους επιχειρηματίες οι οποίοι χρεοκόπησαν και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Να ξεκινήσουμε με αυτούς τους πλειστηριασμούς πριν ασχοληθούμε με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών του φτωχού κόσμου. Και αυτό είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, φίλες και φίλοι, να το διασφαλίσει.


Απόπειρα εμπρησμού σε κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα



Απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, όπου γίνεται επεξεργασία των στοιχείων για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Οι δράστες, έσπασαν την τζαμαρία του κτιρίου, και πέταξαν αναμμένα στουπιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν κάρτες, εισιτήρια, κομπιούτερ και γραφεία.




Αντί να μετανιώνει και να ζητάει συγνώμη η κυβέρνηση βγάζει ανακοινώσεις πανικού κάνοντας την επιτυχημένη



Σε βγάζουν από τα ρούχα σου οι ανακοινώσεις των δήθεν επιτυχιών της κυβέρνησης, που θα έπρεπε να είναι απολογούμενη και να ζητάει καθημερινά συγνώμη για την δραματική κατάσταση που έχει φέρει τον ελληνικό λαό.

Η Νέα Δημοκρατία σε χθεσινή της ανακοίνωση τόνισε για τον Αλέξη Τσίπρα και για τα όσα είπε μετά τις επαφές του στην Ευρώπη πώς «με τρία χρόνια καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε χθες ότι αν εφάρμοζε τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, η χώρα μας θα είχε βγει ήδη από τα μνημόνια το 2015. Παραδέχθηκε έτσι ότι η μόνη διαφορά της Ελλάδας από την Πορτογαλία είναι ο ίδιος και η καταστροφική κυβέρνησή του», καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι η Πορτογαλία αποτελεί «πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας».

Σε πανικό όπως πάντα το Μαξίμου έβγαλε ένα από τα γνωστά non paper προκαλώντας και πάλι τους πολίτες αφού σημείωνε ότι «εάν εφαρμόζονταν οι επιλογές της ΝΔ, η οικονομική και κοινωνική καταστροφή θα ήταν σήμερα δεδομένη». 

Και συνέχιζε το non paper «Ευτυχώς, η εφιαλτική συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι τέλους, όπως ποτέ δεν θα εφαρμοστεί και το πρόγραμμα σοκ και δέους του κ. Μητσοτάκη. Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση»

Για να απαντήσει η  Νέα Δημοκρατία, στις «ανώνυμες κυβερνητικές πηγές»: «Όνειρο ζουν μην τους ξυπνάτε».