Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ν.Δ.: Τι έκανε η Κυβέρνηση τα 76 εκ. ευρώ της Ε.Ε. για αντιπλημμυρικά έργα στην Δυτική Αττική;


Εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκ. ευρώ είχε στη διάθεσή της η Κυβέρνηση για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική και οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και που διοχέτευσε τα συγκεκριμένα κονδύλια. Μάλιστα, τα 76 εκ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και  μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν, αν η Κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει.

Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει συγκεκριμένες απαντήσεις για την τύχη των συγκεκριμένων κονδυλίων. Το θέμα αυτό αναδεικνύουν επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που καταθέτουν σήμερα στη Βουλή. Παραθέτουν μάλιστα αποδείξεις με τις οποίες επιβεβαιώνεται η αναιτιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 συμπολιτών μας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την Κυβέρνηση σε κρίσιμα ερωτήματα:

1. Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας; 

2. Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και  αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες; 

3. Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η Κυβέρνηση στην Ε.Ε.; 

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας κύριοι Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.


Γερμανία: Κυβέρνηση μειοψηφίας ή πρόωρες εκλογές



Εν αμφιβόλω τίθεται η τέταρτη θητεία της Άγγελας Μέρκελ, καθώς έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες σχηματισμού μίας κυβέρνησης συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων μετά την αποχώρηση ενός από τα κόμματα που συμμετείχε στις διερευνητικές συνομιλίες. Στα σενάρια της επόμενης ημέρας είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης μειοψηφίας με τους Πρασίνους ή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Όπως έγινε γνωστό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), αποφάσισαν απροσδόκητα να αποχωρήσουν από τη διαδικασία, πυροδοτώντας μια πολιτική κρίση στη Γερμανία.

Η Μέρκελ, οι συντηρητικοί της οποίας βγήκαν εξασθενημένοι από τις εκλογές που κέρδισαν μεν αλλά με μειωμένο αριθμό εδρών, δήλωσε λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του FDP από τις διερευνητικές συνομιλίες ότι το πρωί θα ενημερώσει τον γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ότι δεν μπορεί πλέον να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό.


Γερμανικά ΜΜΕ: Μακρά περίοδο ακυβερνησίας

Σε μια μακρά περίοδο ακυβερνησίας εισήλθε, από χθες, η Γερμανία, μετά την αποτυχία Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Πρασίνων (Die Gruenen) και Φιλελευθέρων (FDP) να συμφωνήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα», σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Επτά εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές και σχεδόν μετά από πέντε εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων, οι δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια σειρά από βασικούς άξονες πολιτικής, προκειμένου να μπουν στην κανονική φάση των διαπραγματεύσεων.

Την αρχή έκανε το κόμμα των Φιλελευθέρων του Κρίστιαν Λίντντερ, ο οποίος, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εξήγγειλε ότι διακόπτει τις διαπραγματεύσεις και εγκαταλείπει τις διαβουλεύσεις. Ο Λίντνερ επικαλέστηκε έλλειψη κοινής βάσης εμπιστοσύνης, προσθέτοντας ότι είναι καλύτερο για το κόμμα του να μην κυβερνήσει, από το να κυβερνήσει με λανθασμένο τρόπο. «Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να αναλάβουμε μέρος της ευθύνης για το πνεύμα του κειμένου των διερευνητικών» είπε χαρακτηριστικά. 

Μια ώρα αργότερα, δηλώσεις στα μικρόφωνα των τηλεοπτικών σταθμών έκαναν η κ. Μέρκελ και ο εταίρος της από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ. Η υπηρεσιακή καγκελάριος εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι στο επίμαχο θέμα του προσφυγικού θα μπορούσε να βρεθεί κοινός παρονομαστής με τους Πρασίνους. Αλλά και ο Ζεεχόφερ επιβεβαίωσε από τη δική του οπτική γωνία ότι θα ήταν εφικτή συνεννόηση με τα άλλα κόμματα. 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ Έκχαρτ επέρριψε την ευθύνη της αποτυχίας στους Φιλελεύθερους. Ο Τζεμ Έζντεμιρ καταλόγισε μάλιστα στον πρόεδρό τους, Κρίστιαν Λίντνερ, ότι την απόφαση να αποσυρθεί από τις διερευνητικές δεν την έλαβε το βράδυ. 

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν και πότε η χώρα θα αποκτήσει νέα κυβέρνηση. Η κ. Μέρκελ θα ενημερώσει σήμερα το πρωί το προεδρείο του κόμματός της για τις εξελίξεις. Πιθανότατα θα συνομιλήσει και με τον πρόεδρο της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, για τα επόμενα βήματα. Η ίδια δήλωσε ότι ως υπηρεσιακή καγκελάριος θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για την καλή διακυβέρνηση της χώρας τις επόμενες δύσκολες εβδομάδες.

Τα σενάρια

Η εξέλιξη φέρνει τη Γερμανία μπροστά σε δύο επιλογές χωρίς προηγούμενο στη μεταπολεμική εποχή: είτε η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας με τους Πράσινους, είτε ο πρόεδρος θα προκηρύξει νέες, πρόωρες εκλογές αφού τα κόμματα δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ο ήσσων εταίρος στην απερχόμενη κυβέρνηση της Μέρκελ, που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, απέκλεισαν το ενδεχόμενο επανάληψης του σχηματισμού μεγάλου συνασπισμού μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές.

«Είναι μια ημέρα βαθιάς περισυλλογής για το πώς θα προχωρήσει η Γερμανία», δήλωσε μια εμφανώς κουρασμένη Μέρκελ στους δημοσιογράφους πριν προσθέσει ότι «ως καγκελάριος, θα κάνω τα πάντα για να εγγυηθώ πως αυτή η χώρα θα κυβερνηθεί καλά τις δύσκολες εβδομάδες που θα έλθουν» και θα ξεπεράσει την—για πολλούς, απροσδόκητη—πολιτική κρίση.

Υποχώρηση του ευρώ

Το ευρώ υποχωρούσε έναντι του ιαπωνικού γεν και του αμερικανικού δολαρίου στις ασιατικές αγορές λίγη ώρα αφού ο επικεφαλής του νεοφιλελεύθερου FDP, ο Κρίστιαν Λίντνερ, ανακοίνωσε, περί τις 01:00 (ώρα Ελλάδας) ότι το κόμμα αποσύρεται από τις συνομιλίες διότι δεν βρέθηκε κοινός τόπος για ζητήματα-κλειδιά.

Χθες «δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, αντιθέτως είχαμε οπισθοδρομήσεις, διότι αμφισβητήθηκαν συγκεκριμένοι συμβιβασμοί», είπε ο Λίντνερ στους δημοσιογράφους. «Είναι καλύτερα να μην κυβερνήσουμε από το να κυβερνήσουμε με λάθος τρόπο. Αντίο!».

Τα τέσσερα κόμματα πάσχιζαν επί τέσσερις εβδομάδες και πλέον να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε ζητήματα όπως το προσφυγικό, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι δημόσιες δαπάνες, η φορολογία. Ένα από τα μείζονα ζητήματα που προκαλούσαν τριβές ήταν η απαίτηση της CSU να τεθεί όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται η Γερμανία κάθε χρόνο, στην οποία εναντιώνονταν οι Πράσινοι.

Ο Λίντνερ δήλωσε ότι πέρα από τα μείζονα ζητήματα στα οποία υπήρχαν διαφωνίες, τα κόμματα δεν μπόρεσαν να οικοδομήσουν επαρκή αμοιβαία εμπιστοσύνη, κάτι που θεωρούσε προϋπόθεση ώστε η επόμενη κυβέρνηση να παραμείνει σταθερή καθ' όλη την τετραετή κοινοβουλευτική περίοδο.

Μία περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας θα ζημιώσει τη γερμανική οικονομία.

Το γερμανικό βιομηχανικό και εμπορικό επιμελητήριο (DIHK) έκρινε ότι μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας θα ζημιώσει τη γερμανική οικονομία.

«Υπάρχει ο κίνδυνος η δουλειά στα μείζονα θέματα για το μέλλον της χώρας μας να καθυστερήσει για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο», προειδοποίησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, ο Έρικ Σβάιτσερ, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

«Οι γερμανικές εταιρείες πρέπει τώρα να προετοιμαστούν για μια πιθανόν μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Αυτό είναι πάντα δύσκολο για την οικονομία».

Η 63χρονη Μέρκελ, στην εξουσία από το 2005, είδε την ισχύ της να μειώνεται όταν ψηφοφόροι εξοργισμένοι για την απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας το 2015 και να επιτρέψει την έλευση ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων μέσα σε δύο χρόνια τιμώρησαν τα κυβερνητικά κόμματα, πολλοί επιλέγοντας να ψηφίσουν το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Η ανησυχία αρκετών είναι ότι εάν προκηρυχθούν νέες εκλογές, η AfD θα καταλάβει ποσοστό ακόμη υψηλότερο από το σχεδόν 13% που απέσπασε τον Σεπτέμβριο.

Η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία ενδέχεται να έχει επιπτώσεις για πολλά ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, από τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη ως την πολιτική της ΕΕ έναντι της Ρωσίας και της Τουρκίας.



ΤΟ ΒΗΜΑ



CNN: Ο Μουγκάμπε δέχτηκε να παραιτηθεί με μεγάλα ανταλλάγματα



Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο, οι στρατηγοί έχουν δεχτεί πολλά από τα αιτήματα του 93χρονου προέδρου, όπως τη χορήγηση πλήρους προστασίας από δικαστικές διώξεις για τον ίδιο και τη σύζυγό.

Σε συμφωνία με τις ένοπλες δυνάμεις της Ζιμπάμπουε σχετικά με τους όρους παραίτησής του φέρεται να έχει έλθει ο 93χρονος πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο, οι στρατηγοί έχουν δεχτεί πολλά από τα αιτήματα του κ. Μουγκάμπε, όπως τη χορήγηση πλήρους προστασίας από δικαστικές διώξεις για τον ίδιο και τη σύζυγό του Γκρέις, και το δικαίωμα να διατηρήσει το σύνολο της περιουσίας του.

Χθες το βράδυ ο κ. Μουγκάμπε σόκαρε τη Ζιμπάμπουε όταν, κατά τη διάρκεια έκτακτου διαγγέλματος, δεν έκανε καμία αναφορά σε παραίτησή του, μολονότι προηγουμένως υπήρχαν δεκάδες διαρροές ότι είχε δεχτεί να αποχωρήσει αναίμακτα μετά από 37 χρόνια στην εξουσία.

Με την άρνησή του να παραιτηθεί ο κ. Μουγκάμπε αψήφησε το κυβερνών κόμμα Zanu-PF, το οποίο νωρίτερα του είχε δώσει διορία έως σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι για να παραιτηθεί, καθώς διαφορετικά θα τεθούν σε κίνηση οι διαδικασίες αποπομπής του.

Σύμφωνα με το CNN ο κ. Μουγκάμπε έχει πλέον συντάξει ακόμα και την επιστολή παραίτησής του, η οποία όμως θα πρέπει τυπικά να κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής.

Σημειώνεται ότι το Zanu-PF έχει ήδη αποφασίσει να αντικαταστήσει τον κ. Μουγκάμπε με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της Ζιμπάμπουε, Έμερσον Μνανγκάγκουα, τον οποίο είχε αποπέμψει ο κ. Μουγκάμπε στις αρχές του μήνα.

Ο κ. Μνανγκάγκουα επελέγη νέος αρχηγός του κόμματος και ως υποψήφιος της παράταξης για να αναλάβει τον προεδρικό θώκο, τουλάχιστον έως τις εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2018.

Ο στρατός προχώρησε σε πραξικόπημα έναντι του καθεστώτος Μουγκάμπε μετά την απομάκρυνση του αντιπροέδρου Μνανγκάγκουα, υπό τη σκιά ανησυχιών ότι η 53χρονη πρώτη κυρία Γκρέις Μουγκάμπε προσπαθούσε να καταλάβει τη θέση του διαδόχου, εκτοπίζοντας την παλιά γενιά, η οποία συνδέεται με τον αγώνα για την ανεξαρτησία.

Η πρώτη κυρία και πολλοί σύμμαχοί της, που είναι γνωστοί στη Ζιμπάμπουε ως η «νέα» γενιά με το προσωνύμιο G40, εκδιώχθηκαν νωρίτερα από τους κόλπους του Zanu-PF.



Πηγή: skai.gr


Τζανακόπουλος: Εκτακτη ενίσχυση €5.000 για κάθε νοικοκυριό



Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική, ενώ στη Βουλή κατατίθεται η σχετική τροπολογία, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα Δευτέρα.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με την ολοκλήρωση της καταγραφής θα εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Τόνισε ότι θα δοθούν 1.000 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή κατοικίας, 500 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή επαγγελματικού χώρου, 300 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή αποθήκης, 60 ευρώ το τετραγωνικό για επιδιόρθωση κατοικίας, 40 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή επαγγελματικού χώρου και 20 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή αποθήκης.

Επίσης, ανέφερε ότι η αποζημίωση, μέχρι 150 τμ, αποτελείται από 60% δωρεάν κρατική αρωγή και 40% άτοκο δάνειο ενώ τυχόν υπόλοιπο καλύπτεται από άτοκο δάνειο.

Σημείωσε πως, όπως προβλέπει ο νόμος, θα υπάρξουν ειδικές ενισχύσεις για τους πληγέντες για τη στέγαση και διατροφή, επίδομα πρώτων εξόδων, την αποκατάσταση της οικοσκευής, επίδομα πληγέντων και αποζημίωση επαγγελματικού εξοπλισμού. Πρόσθεσε πως ο καθορισμός και η διανομή των ειδικών αυτών ενισχύσεων είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως, εξαιτίας της έντασης της καταστροφής, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόσθετες αποζημιώσεις σε όσους έχουν πληγεί.

«Συγκεκριμένα, όλα τα νοικοκυριά, που σύμφωνα με την καταγραφή των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, έχουν υποστεί ζημιές, θα λάβουν επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες επιχειρήσεις θα λάβουν 8.000 ευρώ».

Υπογράμμισε πως η ίδια έκτακτη ρύθμιση θα ισχύσει και στις περιοχές της Σύμης, της Σαμοθράκης, του δήμου Αγιάς της Λάρισας, αλλά και της παραλίας της Κατερίνης που επίσης χτυπήθηκαν πρόσφατα από φυσικές καταστροφές και στις οποίες η διαδικασία της καταγραφής έχει ολοκληρωθεί.

Επισήμανε πως η διανομή της έκτακτης ενίσχυσης θα γίνει άμεσα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως θα ορίζεται στη σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή. «Η έκτακτη ενίσχυση θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη» επανέλαβε ο κ. Τζανακόπουλος.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Λοβέρδος στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο Καμμένος είπε ψέματα για διακρατική συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία


Στα τέλη Αυγούστου ήρθε μια 5μελής αντιπροσωπεία από το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και μετά από μια ημέρα συζητήσεων εκδιώχθηκαν κακήν-κακώς με εντολή υπουργού, είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του έγγραφα που δείχνουν ότι στα τέλη Αυγούστου ήρθε στην Ελλάδα μια πενταμελής αντιπροσωπεία από το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, η οποία εκδιώχθηκε κακήν-κακώς «προφανώς με εντολή Καμμένου».

«Αποδεικνύεται ότι αυτή η διακρατική συμφωνία δεν υπήρξε ποτέ. Υπεγράφη ένα προσύμφωνο με τρόπο τελείως κωμικό» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενος στην αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της Κυριακής.

«Στη συνέχεια στα τέλη Αυγούστου ήρθε μια πενταμελής επιτροπή κανονικών Σαουδαράβων που εδιώχθησαν κακήν-κακώς. Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχω στη διάθεσή μου έγινε η συνεδρίαση μια ημέρα, οι Σαουδάραβες ζήτησαν να συνεχιστούν οι συζητήσεις την επόμενη και δεν τους φώναξαν ποτέ γιατί μεσολάβησαν όσα έγιναν με τον υπουργό και τον μεσάζοντα. Η δική μας πλευρά πήρε εντολή να σταματήσει από την πολιτική ηγεσία» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Στην ερώτηση αν ο υπουργός Άμυνας είπε ψέματα για την διακρατική συμφωνία ο κ. Λοβέρδος ήταν κατηγορηματικός: «Είπε ψέματα ο Καμένος για τη διακρατική συμφωνία. Προκύπτει και από το απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη στο Ριάντ που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο υπάρχουν για την υπόθεση τρεις κατηγορίες θεμάτων:

- τι συνέβη μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Πού τον βρήκαν τον μεσάζοντα που είχε καταδικαστεί για λαθρεμπορία;

- τι έγινε τον Ιούνιο; Τον Ιούνιο όπως προκύπτει ο πρόξενος στο Ριάντ είπε ότι οι Σαουδάραβες έχουν πρόβλημα με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, το σήμα αυτό αγνοήθηκε, υπεγράφη στη Μίκρα ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν έχει σχέση με διακρατική συμφωνία

- στα τέλη Αυγούστου ο Έλληνας πρέσβης στο Ριάντ λέει ότι έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες και ζητούν μια συζήτηση κυβέρνηση προς κυβέρνηση, η έλευση αυτής της αντιπροσωπείας, η εκδίωξη τους προφανώς με εντολή υπουργού και στη συνέχεια η ακύρωση της συμφωνίας και η απώλεια των 66 εκατ. ευρώ χάριν του μεσάζοντα και των μεταφορέων


Πηγή : protothema.gr


ΑΙΣΧΟΣ! Ο προκλητικός Κυρίτσης ρίχνει την ευθύνη για την φωτοβολίδα στην αστυνομία



Προκλητικός αφήνοντας άφωνη την κοινωνία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, κατηγορεί την αστυνομία για την φωτοβολίδα αντί τους κακοποιούς συντρόφους του.            

Συγκεκριμένα έγραψε : «Το βίντεο αυτό δείχνει μια συντονισμένη κ όπως φαίνεται απρόκλητη, επίθεση της αστυνομίας στο μπλοκ των αναρχικών στη Λ. Αλεξάνδρας. Η αστυνομία πρέπει να απαντήσει για τέτοιες ενέργειες που πυροδοτούν ένταση».

Η ανάρτηση του αυτή έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει : «Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό.
Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην τραυματία και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση»

Η προκλητική ανάρτηση στο Twitter:




Ανήθικος και αμόρφωτος Καρανίκας με εκφράσεις πεζοδρομίου αποκάλεσε «βρωμιάρα», «τσόλι», «σίχαμα» επιχειρηματία



Η επιχειρηματίας Κική Μαχαιρίδου, τόλμησε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και ο ανήθικος Καρανίκας την στόλισε με εκφράσεις πεζοδρομίου που δείχνουν τον χαρακτήρα του και την παιδεία του.

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας που έχει ξεφτιλίσει τον Πρωθυπουργό και το Μαξίμου ουκ ολίγες φορές με την αμόρφωτη και ακοινώνητη συμπεριφορά του, αποκάλεσε «τσόλι», «σίχαμα», «θηλαστικό της μπόχας» και «ξεπλυμένο φασιστάκι» την επιχειρηματία, λέγοντας της ακόμα «να πάει να γά ….» και όλα αυτά επειδή η επιχειρηματίας τόλμησε να γράψει σχόλιο στον λογαριασμό του Νίκου Καρανίκα ασκώντας κριτική για την κυβερνητική πολιτική με αφορμή την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την διανομή του μερίσματος στους ασθενέστερους.    

Η κα Μαχαιρίδου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 και δήλωσε
ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά του συμβούλου του πρωθυπουργού για εξύβριση και προσβολή της αξιοπρέπειάς της.

Τα προσβλητικά μηνύματα του αμόρφωτου, ανήθικου και προκλητικού Νίκου Καρανίκα :









Απίστευτο ελεύθεροι οι γονείς που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τα παιδιά τους



Άφωνη άφησε την κοινωνία η απόφαση του εισαγγελέα 

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση ενώ δεν ανατέθηκε η επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών

Με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία, οδηγήθηκε από τις αστυνομικές αρχές των Χανίων στην δικαιοσύνη, το ζευγάρι που συζούσε και  που φέρεται να ξυλοκοπούσε επι τουλάχιστον έναν χρόνο τα ανήλικα παιδιά του.

Ο άντρας 42 ετών και η γυναίκα 33 ετών κατηγορούνται πως ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία, κυρίως στα τρία παιδιά της γυναίκας από προηγούμενο γάμο, ηλικιών τριών, πέντε και εννέα ετών, αλλά και σε βάρος του παιδιού του άντρα, επίσης από προηγούμενο γάμο, ηλικίας14 ετών.

Όμως παρά το βαρύ κατηγορητήριο και τις μαρτυρίες, ο Εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι και έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Επιπλέον , σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ τα παιδιά είχαν ήδη παραληφθεί από συγγενείς, από την δικαιοσύνη δεν ανατέθηκε η επιμέλειά τους , μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, έτσι είναι άγνωστη η τύχη τους.


Στα ίδια επίπεδα παραμένουν τα τέλη κυκλοφορίας



Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, τα οποία δεν θα έχουν καμία αλλαγή σε σχέση με τα φετινά, καθώς οι συζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των θεσμών δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο πλαίσιο φορολόγησης. 

Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ήταν για μια ακόμη φορά η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, ώστε να γίνουν πιο αναλογικά και να μην επιβαρύνονται υπέρογκα οι ιδιοκτήτες ΙΧ με οχήματα που η αξία τους έχει μειωθεί σημαντικά με την πάροδο των ετών.

Και φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα με τον κυβισμό θα πληρώσουν για οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2000 από 22 έως 1.230 ευρώ, από το 2001 έως το 2005 από 22 έως 1.260 ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 από 22 έως 1.380 ευρώ και για τα νεότερης τεχνολογίας από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα. 

Παράλληλα, απαλλάσσονται όσα αυτοκίνητα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.

Πληρωμή ή κατάθεση πινακίδων

Μετά την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων στο Διαδίκτυο, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν το σχετικό έντυπο και να πληρώσουν το ποσό που αναγράφεται σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, ενώ μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω e-banking.

Η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2018 λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να πληρώσουν τα διπλάσια τέλη.

Από την ώρα που το υπουργείο έβαλε για άλλη μια φορά στο συρτάρι το σχέδιο με τις μειώσεις ειδικά για όσους κατέχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αναμένεται να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό στις εφορίες με τους φορολογούμενους που στήνονται στην ουρά για να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία.

Αρκετοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. ετοιμάζονται να καταθέσουν πινακίδες για να γλιτώσουν τόσο τα τέλη κυκλοφορίας 2018 όσο και τα τεκμήρια του ίδιου έτους.

Όσοι επιλέξουν τη συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην Εφορία ως τις 29 Δεκεμβρίου 2017. 

Μεταξύ των δικαιολογητικών περιλαμβάνονται: άδεια κυκλοφορίας οχήματος, πινακίδες κυκλοφορίας, φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης (Ε1) και εκκαθαριστικού 2017, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2017, αντίγραφο Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του ή μισθωτήριο συμβόλαιο για θέση πάρκινγκ, αστυνομική ταυτότητα.



Πηγή : TA NEA


Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Έχουν διαλύσει την μεσαία τάξη, το 83,2% των φόρων πληρώνεται από το 19,2% των φορολογουμένων!


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» τα στοιχεία που προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων, το 83,2% των φόρων μοιράζεται στο 19,2% των πολιτών που είναι ο κορμός της μεσαίας τάξης.

Σε σύνολο περίπου 8,8 εκατ. φυσικών προσώπων, τα 7,1 εκατ. – ή το 80% – πληρώνουν από… τίποτα έως και 100 ευρώ το μήνα στην εφορία.

Με απλά νούμερα, 7.091.832 φορολογούμενοι με τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν κατά μέσον όρο 190 ευρώ τον χρόνο στην εφορία και 1.676.485 φορολογούμενοι με τα υψηλότερα εισοδήματα καταβάλλουν κατά μέσον όρο 3.985 ευρώ, δηλαδή 21 φορές περισσότερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο τρίτα του φόρου εισοδήματος καταβάλλονται από όσους εμφανίζουν ατομικό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ ετησίως.





Επιμένει ο Τόσκας περί ακτιβισμού του Ρουβίκωνα και λέει «δεν έχει καμία σημασία φοβερή» το ντού στο Πεντάγωνο



Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας είπε ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο υπουργείο Αμυνας έπρεπε να συλληφθούν κάνοντας μάλιστα λόγο για «κακώς εννοούμενο ακτιβισμό» και επιμένοντας ότι στον Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστές.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», ο κ. Τόσκας έριξε  την ευθύνη για την ασφάλεια στην πύλη του Πενταγώνου σε κάποιοιους στρατιωτικούς, όμως φάνηκε να δικαιολόγησε την ολιγωρία των φρουρών, λέγοντας ότι οι αντιεξουσιαστές «μπήκαν και βγήκαν άμεσα», δηλαδή κατά τον κ. Τόσκα δεν έγινε και τίποτα.

«Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως… », είπε.

Προσπάθησε προκλητικά ο κ. Τσόκας να υποβαθμίσει τη πρακτική σημασία του περιστατικού λέγοντας, ότι εκτός από συμβολική διάσταση «δεν έχει καμία σημασία φοβερή», δηλαδή τέτοια εισβολή αντιεξουσιαστών στό υπουργείο Άμυνας που είναι στρατόπεδο όπου εδρεύουν κομβικές υπηρεσίες διοίκησης των ένοπλων δυνάμεων δεν είναι σοβαρή κατά τον αναπληρωτή υπουργό.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε και το απίστευτο δίνοντας πολιτική διάσταση, και λέγοντας ότι ο «Ρουβίκωνας» έχει καταστεί «εμβληματικό στοιχείο» για την αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη, «Και εν πάση περιπτώσει κάτι πρέπει να γίνει». Δηλαδή με λίγα λόγια είπε ο υπουργός αν τους αφήνουμε στην ησυχία τους.


20 οι νεκροί στη Μάνδρα



Τους 20 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα καθώς το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε και η σορός ενός άνδρα στον χώρο του αμαξοστασίου του δήμου.

Οι έρευνες συνεχίζονταν για τρεις αγνοούμενους, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν το άτομο που βρέθηκε είναι ανάμεσά σε αυτούς.

Το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν νεκροί τρεις άνδρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 19.


Κατευθείαν από τα μπουζούκια στον Αυτιά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινέας [βίντεο]




Από τα μπουζούκια κατευθείαν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ πήγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, σύμφωνα με το www.to10.gr

Ο ιστότοπος, μάλιστα, δημοσιεύει φωτογραφίες-ντοκουμέντο από την έξοδο του κ. Κωνσταντινέα στα μπουζούκια, πριν εμφανιστεί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά... 





Ο πρώην διαιτητής επιτέθηκε με σφοδρότητα στη δήμαρχο Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, ξεκινώντας μεγάλο καβγά «στον αέρα» για τις ευθύνες που αναλογούν στη μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής από τις πλημμύρες.

«Μιλάτε πολύ, αυτές τις ώρες, αντί να κάνετε πράγματα. Δεν μπορεί να έχετε κάνει καταμετρήσεις μόνο σε 300 σπίτια» είπε ο κ. Κωνσταντινέας, με τη δήμαρχο Μάνδρας να του ζητά «να πάρει πίσω το λόγο του, είναι απαράδεκτος».

Στη διαμάχη παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας ο οποίος είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει ντροπή και τσίπα. Φωνάζεται με τέτοια καταστροφή. Αντί να κάνουν τη δουλειά τους, φωνάζουν».

Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν καθώς ο Πέτρος Κωνσταντινέας είπε για τη δήμαρχο Μάνδρας, η περιοχή της οποίας θρηνεί 20 θύματα από τις φονικές πλημμύρες, ότι «την περίοδο 2007-2010 ήσασταν δήμαρχος, είχατε την πολεοδομία και έχτιζαν πάνω στα ρέματα. Δεν θα λαϊκίζετε γιατί έχουν χαθεί 19 ψυχές», με την δήμαρχο Μάνδρας να του απαντά: «Να πάει στην Καλαμάτα να πουλήσει τσαμπουκά... Αυτός είναι λαϊκισμός».

Ο κ. Κωνσταντινέας συνέχισε τον καβγά λέγοντας: «Εσύ γυρνάς στη Μάνδρα και βγαίνεις σε 200 εκπομπές από το πρωί μέχρι το βράδυ και κατηγορείς την περιφερειάρχη. Να πας στα σπίτια να δεις τι γίνεται».



Πηγή: iefimerida.gr 







Επικεφαλής της κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά



Από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Tα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας (β’ γύρος) για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα (με ενσωματωμένο το 96%) όσων ψήφισαν, έχουν έως τις 23.30 ω. της 19ης Νοεμβρίου 2017, ως ακολούθως:

Επί 149.222 ψηφισάντων σε σύνολο 155.500 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των ακύρων, έλαβαν:

Φώφη Γεννηματά 83.266    (56,66%)
Νίκος Ανδρουλάκης 63.690    (43.34%)

Κατόπιν αυτού, η κ. Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια της εκλογής.
Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης».