Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την νέα επίθεση σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στα Εξάρχεια έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ


Ένα μαυροφορεμένο άτομο, ύψους περίπου 1.85, που πιθανόν πυροβόλησε με καλάσνικοφ, αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ ως δράστης της επίθεσης, το βράδυ της Δευτέρας, εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. 

Στόχος ήταν οι δύο φρουροί της διμοιρίας και οι σφαίρες, τουλάχιστον μία ή δύο, καρφώθηκαν σε στύλο· φέρεται να μην τους τραυμάτισαν για λίγα εκατοστά. 

Η ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή ότι πρόκειται για έργο της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που είχε ρίξει πυροβολισμούς κατά του ίδιου στόχου στις αρχές του 2017, λίγες ημέρες μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Η επίθεση το βράδυ της Δευτέρας έρχεται κι αυτή λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του 29χρονου αναρχικού Κωνσταντίνου Γ. ως «κατασκευαστή βομβών των Πυρήνων».
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από τη βαλλιστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠαΣοΚ είναι το ίδιο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) με εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠαΣοΚ,
την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και
την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Ομοσπονδία Αστυνομικών:«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό Αστυνομικό

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Η νέα άνανδρη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν προκαλεί απλώς το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τη λειτουργία των θεσμών, αλλά έρχεται με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο να επιβεβαιώσει την ορθότητα της πρωτοβουλίας μας, τον περασμένο Ιούνιο, όταν αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια ανοικτή εκδήλωση διαλόγου στα Εξάρχεια, με αντικείμενο την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας, που εδώ και σαράντα χρόνια δυστυχώς δεν έχει τύχει μιας αποτελεσματικής διαχείρισης - αντιμετώπισης.»

Η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει επιπλέον ότι «ως Ομοσπονδία – πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης και την έκφραση αλληλεγγύης στους συναδέλφους που είδαν το χάρο με τα μάτια τους – καταγγέλλουμε όσους «χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» για ακόμη μια φορά, για την ασφάλεια του τόπου ενώ την ίδια ώρα δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πολλώ δε μάλλον, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό ως εν δυνάμει θύμα των όποιων εγκληματικών στοιχείων και επίδοξων δολοφόνων του. Χρόνια τώρα παρακολουθούμε ατέρμονες πολιτικές αντιδικίες και αντιπαραθέσεις που συνήθως καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα: στη συνέχιση μιας εγκληματικής συμπεριφοράς που στρέφεται όχι μόνο κατά της αστυνομίας, αλλά εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας και της ίδιας της δημοκρατίας.»

Και απευθύνει κάλεσμα «στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας να συμφωνήσουν κατόπιν δημοκρατικού διαλόγου και σε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης εντός της Ελληνικής Βουλής, στην εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής που δραστηριοποιεί όλο το πλέγμα των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών και που θα εξοπλίζει ειδικότερα την Ελληνική Αστυνομία με τα απαραίτητα μέσα και τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων της συγκεκριμένης βίας, ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Για την δημοκρατία που έχυσε ο ελληνικός λαός το αίμα του, κάποιοι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή.»

Ομοιότητες με την επίθεση της 10ης Ιανουαρίου 2017

Ο ύποπτος που πυροβόλησε από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά φέρεται να έχει σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά με τον δράστη παρόμοιας επίθεσης, στο ίδιο σχεδόν σημείο, που σημειώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017 και προέκυψε βαλλιστικά ότι είναι έργο της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» η οποία ωστόσο δεν έστειλε σχετική προκήρυξη. Η ΕΛ.ΑΣ εντοπίζει εξαιρετικά σημαντικές ομοιότητες στις δύο επιθέσεις όπου υπάρχει μόνο μικρή μετατόπιση στο σημείο όπου έδρασαν οι δράστες. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση του περασμένου Ιανουαρίου όπου τραυματίσθηκε ένας 30χρονος αστυνομικός οι πυροβολισμοί -και εκείνη την φορά ήταν τρεις- ρίχθηκαν από την οδό Αραχώβης και αυτός που πυροβόλησε «χάθηκε» προς την πλευρά των Εξαρχείων. Τότε ωστόσο υπήρχαν αναφορές ότι οι κινήσεις του είχαν καταγραφεί από κάμερες τοπικού καταστήματος.

Σημειώνεται ότι η πρώτη εμφάνιση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» έγινε στις 25 Μαΐου 2014 (παραμονή ευρωεκλογών) όταν επιτέθηκαν με όπλο τύπου καλάσνικοφ σε κτίριο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠαΣοΚ. Στις 31 Αυγούστου 2016 σημειώθηκε άλλη μία επίθεση με παρόμοιο όπλο, αυτή τη φορά εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας του Μεξικού, σε κτίριο στην πλατεία Κολωνακίου ενώ στις 10 Νοεμβρίου 2016 σημειώθηκε επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.

Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν, μέχρι την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης, το ενδεχόμενο να πρόκειται για «χτύπημα» της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών ή άλλης ένοπλης οργάνωσης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξέφραζαν τις τελευταίες εβδομάδες φόβους ότι θα υπήρχε νέος κύκλος ένοπλων επιθέσεων, κυρίως από την ΟΛΑ και την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Πάντως σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για έργο της συγκεκριμένης οργάνωσης θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του εγχώριου αντάρτικου πόλης που μια ένοπλη ομάδα προχωρά σε δύο διαδοχικές επιθέσεις εναντίον του ίδιου στόχου.




Λαμπρόπουλος Βασίλης 
Πηγή : tovima.gr


Δείτε την αναφορά του ταξιάρχου για το άγριο επεισόδιο στο υπουργείο Αμυνας



Στην αναφορά περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τόσο την εμπλοκή του Βασιλείου Παπαδόπουλου όσο και το σφοδρό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Άμυνας στο γραφείο του - Χθες πάντως ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Δεν υπάρχει μεσάζων, ενέκριναν τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή» 

Την αναφορά του ταξιάρχου για το άγριο επεισόδιο στο υπουργείο Αμυνας που αποκάλυψε το  «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος με ερώτηση που κατέθεσε για την υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία με την συμμετοχή μεσαζόντων. 


Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή τη σχετική ερώτηση επισυνάπτοντας τη μη διαβαθμισμένη αναφορά του ταξίαρχου η οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τόσο την εμπλοκή του Βασιλείου Παπαδόπουλου, όσο και το σφοδρό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στο γραφείο του δεύτερου.

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωση του πάντως ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει ότι «η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική. Δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια». 

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:


Προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Η πώληση οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία με την συμμετοχή μεσαζόντων»
Από την μη διαβαθμισμένη αναφορά του Ταξιάρχου, με τον οποίο φέρεται ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό επεισόδιο στο γραφείο σας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την οποία καταθέτω για  την θεμελίωση της ερώτησής μου, ανακύπτουν μείζονα ερωτήματα, για τα οποία καλείστε με τρόπο ρητό και συγκεκριμένο να απαντήσετε. Κατόπιν αυτών

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Α. Την υποτιθέμενη διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία την υπογράψατε με αντισυμβαλλόμενο έλληνα ιδιώτη και την εταιρεία του;
Β. Αληθεύει πως στις 17 Ιουνίου 2017 από την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ενημερωθήκατε γραπτώς ότι «…Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότατα του κυρίου … (προσώπου ελληνικής υπηκοότητας που είχε εμφανισθεί ως εντολοδόχος και αντιπρόσωπος της Σαουδαραβικής Κυβέρνησης)  και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται Government to Government…»;
Γ. Αληθεύει πως η υπογραφή της διαρκούς συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου σας και του υποτιθέμενου εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου αποστείλατε τους συνεργάτες σας με στρατιωτικό αεροπλάνο, προφανώς για να μην μπει στον κόπο ο «ημέτερος» να έρθει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
Όπως τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων αποδεικνύουν, η ενημέρωσή σας προς την Βουλή των Ελλήνων γι΄αυτή την «διαφανή» δήθεν συμφωνία έγινε τελείως ελλειπτικά . Και επ΄αυτού μην επανέλθετε προφασιζόμενος διάφορα προσχηματικά επιχειρήματα, διότι ο κ. Θεοχαρόπουλος, που είναι μέλος της Επιτροπής, μας έχει ενημερώσει. Αν επιμείνετε σε αόριστες απαντήσεις, θα αναγκαστούμε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος να δώσουμε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής, παρότι έχουν διαβαθμιστεί και μόνος και αποκλειστικός υπεύθυνος θα είστε εσείς.

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2017
Ο ερωτών
Ανδρέας Λοβέρδος











Πηγή : protothema.gr


Απολύθηκε η ποδηλάτης που έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ



Η δικαιολογία ήταν ότι η ποδηλάτης είχε βάλει την επίμαχη φωτογραφία ως προφίλ στους λογαριασμούς της σε Facebook και Twitter - Εργαζόταν σε εταιρεία που έχει συναλλαγές με την κυβέρνηση

Με την εργασία της «πλήρωσε» η ποδηλάτης Τζούλι Μπρίσκμαν την κίνησή τον περασμένο μήνα να δείξει το μεσαίο δάχτυλο αλά... Βίκυ Σταμάτη στον Ντόναλντ Τραμπ όταν συνάντησε την αυτοκινητοπομπή του προέδρου των ΗΠΑ ενώ έκανε βόλτα στη Βιρτζίνια.

«Όταν είδα τα αυτοκίνητα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Μου ήρθαν στο μυαλό όλα όσα έχει κάνει με το Obamacare, με το Πουέρτο Ρίκο που δεν έχει ρεύμα. Σκέφτηκα ότι πάει να παίξει γκολφ ξανά» εξήγησε γιατί έκανε την κίνηση αυτή.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα σε συνέντευξή της στη Huffington Post δεν σήκωσε μια αλλά πολλές φορές το μεσαίο δάχτυλο προς τον Τραμπ. 
Την Μπρίσκμαν «συνέλαβε» ένας από τους φωτογράφους που ταξίδευαν με τον Τραμπ και έτσι η φωτογραφία της έγινε viral με πολλούς να την χαρακτηρίζουν ήρωα και άλλους να φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές το 2020.

Ωστόσο τα αφεντικά της στην εταιρεία Akima που ασχολείται με το μάρκετινγκ και έχει συναλλαγές με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν είχαν την ίδια άποψη.

Αν και ήταν αυτή που τους ενημέρωσε για την κίνησή της προς τον Τραμπ, τα αφεντικά της εταιρείας την φώναξαν σε σύσκεψη όπου της ανακοίνωσαν ότι απολύεται.

«Μου είπαν "χωρίζουμε τους δρόμους μας. Βασικά δεν μπορεί να έχεις τέτοιες αισχρές κινήσεις στα social media". Δηλαδή χαρακτήρισαν την κίνησή μου ως χυδαία» περιέγραψε όσα συνέβησαν στη συνάντηση η Μπρίσκμαν.

Η δικαιολογία ήταν ότι η ποδηλάτης είχε βάλει την επίμαχη φωτογραφία ως προφίλ στους λογαριασμούς της σε Facebook και Twitter. Το επιχείρημα ήταν ότι τέτοιες φωτογραφίες θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη της εταιρείας ως κυβερνητικού εργολάβου.

Η ίδια υποστήριξε ότι το περιστατικό συνέβη στον ελεύθερο χρόνο της και άρα δεν αφορά την εταιρεία, ισχυρισμός που δεν έπεισε την εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση η Μπρίσκμαν δεν μετανιώνει για την κίνησή της αυτή. «Ήταν μια ευκαιρία να πω επιτέλους κάτι για όσα συμβαίνουν στη χώρα» υποστηρίζει καθώς αναζητά πλέον δουλειά.


Πηγή : protothema.gr


Κορυφαίοι στην κωλοτούμπα με διεθνή αναγνώριση οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! Παρασκευόπουλος : Δεν είπα ότι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ότι έχει δίκιο πως θα πρέπει να καταργηθεί



Οι άρχοντες της κωλοτούμπας που θα ζηλεύε κάθε τσίρκο είναι πλέον οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ακολουθώντας πιστά την τακτική του πρώτου κωλοτούμπα με διεθνή αναγνώριση Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είπα ότι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ότι έχει δίκιο πως θα πρέπει να καταργηθεί, γιατί ο νόμος ήταν προσωρινός», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο Νίκος Παρασκευόπουλος, προβαίνοντας σε διευκρινήσεις σχετικά με τις χθεσινές του δηλώσεις, οι οποίες προκάλεσαν σάλο και δεν άρεσαν καθόλου τέτοιες τάσεις ειλικρίνειας στο κόμμα του.

Ο νόμος «έπρεπε να ισχύσει στην περίοδο που ίσχυσε, διότι οι φυλακές μας ήταν σε υπερσυμφόρηση, σε συνθήκες που καταδικαζόμασταν». «Όταν κάθονται περισσότερο στις φυλακές, γίνονται πιο επιθετικοί», αιτιολόγησε για να υπερασπιστεί το έγκλημα κατά της κοινωνίαςς που έχει υπογράψει. Και  σημείωσε με θράσος χωρίς να ντρέπεται ότι, «πέτυχε γιατί έχουμε λιγότερη εγκληματικότητα». 

Δεν παρέλειψε να επέρριψε δε ευθύνες στα Μέσα ενημέρωσης αντί αν ζητήσει συγνώμη ο ίδιος από την κοινωνία, κάνοντας λόγο για υπερβολικούς τίτλους και αναφορές στο νόμο «Παρασκευόπουλου». «Οι ανακρίβειες είναι καθημερινές και εξαιτίας αυτών οδηγείται στην αγανάκτηση ο πολίτης», είπε σχετικά. 

«Φυσικά και θα αλλάξει ο νόμος», είπε ερωτηθείς σχετικά και διευκρίνισε ότι, «η ελληνική νομοθεσία προβλέπει πολύ βαριές ποινές και πολύ ελαφρύς νόμους απόλυσης».

Τον πειράζει που όλος ο κόσμος γνωρίζει τον εγκληματικό νόμο για  «νόμο Παρασκευόπουλου» και δεν θέλει να λέγεται έτσι και να στοχοποιείται το πρόσωπό του, ενώ τόνισε πως με τους νόμους της αποσυμφόρησης των φυλακών, «βγαίνουν όλοι οι κρατούμενοι».

Κύριε Παρασκευόπουλε εσύ τον υπόγραψες ποιανού είναι;

Συνέχισε ο κ. Παρασκευόπουλος να λέει και άλλα για να δικαιολογήσει το έγκλημα που υπέγραψε, που επιλέγουμε να μην τα αναφέρουμε γιατί θα εκνευρίσουν περισσότερο τους πολίτες  με την κυνικότητα που τα λέει ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης προσπαθώντας να παραπλανήσει.



Αύξηση 20% των διαζυγίων για να γλιτώσουν φόρους και κατασχέσεις


Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τις σχέσεις των ζευγαριών. Τα διαζύγια καταγράφουν αύξηση πάνω από 20%, ενώ ολοένα και περισσότερα ζευγάρια δηλώνουν πως βρίσκονται σε διάσταση. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και οδηγεί τα ζευγάρια στα γραφεία των δικηγόρων. Ομως είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί χωρίζουν για τα μάτια της Εφορίας.

Τα διαζύγια για οικονομικούς λόγους έχουν γίνει μόδα. Τα ζευγάρια χωρίζουν στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την Εφορία, τις τράπεζες, ακόμη και για να εισπράξουν κοινωνικά επιδόματα, να έχουν έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ ή στο ηλεκτρικό ρεύμα. 

Τα εικονικά ή λευκά διαζύγια, ανθούν κυρίως σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κατώφλι της χρεοκοπίας, που επιβαρύνονται με υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και χρωστούν μεγάλα ποσά σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Σε αυτή την περίπτωση το διαζύγιο ουσιαστικά απαλλάσσει το δεύτερο μέλος της οικογένειας, γλιτώνει από το μπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού και της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Μετά το διαζύγιο, οι σύζυγοι υποχρεωτικά υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις. Το οικογενειακό εισόδημα σπάει στα δύο. Σε μια τέτοια περίπτωση, η σύζυγος συνήθως αναλαμβάνει την επιμέλεια των παιδιών, εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση να προστατεύει ένα ή δύο παιδιά και να έχει χαμηλό ή ακόμη και μηδενικό εισόδημα. Με ένα χαμηλό εισόδημα αποκτά πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα, ενδεχομένως και στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αλλά και εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και στον ΕΝΦΙΑ.  

Εικονικό διαζύγιο

Με δεδομένο ότι τα περισσότερα επιδόματα αλλά και ορισμένες φοροεκπτώσεις συνδέονται με το οικογενειακό εισόδημα, όταν το εισόδημα αυτό χωριστεί με την υποβολή δύο ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων, κάτι που μπορεί να γίνει με διαζύγιο ή διάσταση, καθώς η κοινή φορολογική δήλωση είναι υποχρεωτική από τον νόμο σε περίπτωση γάμου, το διαζύγιο ή ακόμα και η διάσταση μπορεί να αποδειχθούν συμφέρουσες λύσεις για πολλούς λόγους όπως: 

1. Προστασία της κατοικίας: Με τον νόμο Κατσέλη προστατεύεται μόνο η κύρια κατοικία του δανειολήπτη εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Πολλά ζευγάρια που απέκτησαν ακίνητα με στεγαστικό δάνειο και βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο στα χρόνια της κρίσης φθάνουν τώρα στο διαζύγιο για να προστατεύσουν από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητά τους. Μάλιστα, το εικονικό διαζύγιο προβάλλεται και ως λύση για την προστασία όχι μιας αλλά δύο κατοικιών και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δικηγόροι, υπάρχουν περιπτώσεις που με τον τρόπο αυτό σώζεται και η κύρια κατοικία και το εξοχικό του ζευγαριού. Μετά το εικονικό διαζύγιο κάθε κατοικία (η κύρια και μια δευτερεύουσα ή εξοχική) εμφανίζεται ως η κύρια κατοικία του κάθε συζύγου.

2. Οικογενειακά επιδόματα: Το επίδομα τέκνων και το ελάχιστο οικογενειακό εισόδημα συνδέονται με τα εισοδήματα που δηλώνουν οι φορολογούμενοι.  

3. Εκπτωση ΕΝΦΙΑ: Οι φορολογούμενοι που εμφανίζουν χαμηλό εισόδημα στην Εφορία δικαιούνται έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ. Η έκπτωση χορηγείται στον φορολογούμενο, τον ή τη σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

- Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

- Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο (και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο (τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Σε περίπτωση διαζυγίου, όσοι ξεπερνούν το όριο των 9.000 ευρώ από κοινού αυξάνουν τις πιθανότητες να εξασφαλίσουν την έκπτωση του 50% είτε ο ένας είτε και οι δύο. Και αυτό γιατί με την υποβολή δύο ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων  μπορεί να δικαιολογείται εισόδημα έως και 20.000 ευρώ για ένα χωρισμένο ζευγάρι με δύο παιδιά, αντί για 12.000 ευρώ που είναι το αντίστοιχο όριο κατά τη διάρκεια του γάμου.


4. Επίδομα θέρμανσης: Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορηγείται το επίδομα θέρμανσης. Για να δοθεί το επίδομα το συνολικό οικογενειακό εισόδημα   ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του θα πρέπει να ανέρχεται σε έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση (δικαστική συμπαράσταση ή πτώχευση), ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο τέκνο.  

5. Προστασία από κατασχέσεις: Ενα ακόμη επιχείρημα που οδηγεί τα ζευγάρια στο εικονικό διαζύγιο είναι η προστασία από τις κατασχέσεις της Εφορίας για όσους χρωστούν στο Δημόσιο. Οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών επιβάλλονται στον ΑΦΜ του οφειλέτη και όχι της συζύγου. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όμως, που μπλοκάρονται κοινοί λογαριασμοί ή που η σύζυγος βρίσκεται αντιμέτωπη και αυτή με τη δέσμευση του λογαριασμού, λόγω πολύ μεγάλων χρεών του συζύγου σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η Εφορία τρυπώνει στους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς και βάζει στο χέρι καταθέσεις στην περίπτωση που ένας από τους συνδικαιούχους χρωστάει στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι συνδικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν μέσω της κατάσχεσης σημαντικά ποσοστά όχι μόνο από τις καταθέσεις που βρίσκονται στον λογαριασμό, αλλά κυρίως τους μισθούς και τις συντάξεις που κατατίθενται σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό. Και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και αν έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς αυτούς ως ακατάσχετους. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να κατάσχει από κοινούς λογαριασμούς τα διαθέσιμα υπόλοιπα που αντιστοιχούν στα ποσοστά κυριότητας που κατά τεκμήριο έχουν οι οφειλέτες του Δημοσίου στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, έστω κι αν οι έτεροι συνδικαιούχοι - μη οφειλέτες του Δημοσίου έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς αυτούς ως «ακατάσχετους». Μόνο εφόσον και οι οφειλέτες του Δημοσίου συνδικαιούχοι έχουν δηλώσει κι αυτοί τους ίδιους λογαριασμούς ως «ακατάσχετους» γλιτώνουν και οι μη οφειλέτες τις κατασχέσεις.


ΤΑ ΝΕΑ


Θύμα ξυλοδαρμού από αντιεξουσιαστές ακτιβίστρια στην Πλατεία Εξαρχείων



Επίθεση δέχθηκε την Κυριακή το βράδυ η ακτιβίστρια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Μαρία Κατσικαδάκου στην πλατεία Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί άσχημα τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Η ίδια περιέγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook πώς έγινε η επίθεση εναντίον της.

«Χθες το βράδυ ήμασταν Salero στα Εξάρχεια με .... Το αμάξι το είχαμε παρκάρει πάνω στην πλατεία. Όταν τελειώσαμε το φαγητό εγώ η... και ο... πήγαμε στο Βοξ που είχε συναυλία να πω ένα "γεια" σε αγαπημένο φίλο και αμέσως μετά βγήκαμε έξω και είπαμε τις τελευταίες  κουβέντες πριν καληνυχτίσουμε, ήταν γύρω στις 1.30. 

Παίρνει το μάτι μου απέναντι στην πλατεία ότι πάει για "σύρραξη" αλλά απλά το ανέφερα και μετά φιληθήκαμε για καληνύχτα. Στις τρεις δρασκελιές που κάνω με την... προς το αμάξι, γίνεται ένα ντου, η  προλαβαίνει μπαίνει στο αμάξι, εγώ άρχισα να τρέχω και πέσαμε από πίσω μου 5,6 άτομα πάνω μου και με γρονθοκόπησαν άσχημα στο κεφάλι στο πρόσωπο κλπ. Εγώ  φώναζα γιατί ρε παιδιά μη βαράτε γιατιιιιιι και με πήραν χαμπάρι ότι έκαναν λάθος όταν είδαν  ότι είμαι κοπέλα. "Δεν είναι αυτός", φώναξε ο ένας και με αφήσανε με τα αίματα να στάζουν  παντού να βάζω τα χέρια μου να τα σταματήσω από το κεφάλι μου και αυτοί έτρεξαν να πιάσουν δεν ξέρω ποιον!

Μετά τα νοσοκομεία που ας μη μιλήσω καλύτερα, στις 6.30 το πρωί γύρισα σπίτι. Προς το παρόν χωρίς αξονική για την κρανιοεγκεφαλική κάκωση, αφού είχε χαλάσει ο αξονικός, οι γιατροί είδαν ότι μάλλον την γλίτωσα και να προσέχω το πρώτο 24ωρο μην έχω εμετούς, υπνηλία κλπ. Όσο ανελέητο γρονθοκόπημα έφαγα κυρίως στο κεφάλι άλλη τόση αγάπη πήρα χθες από τον ... μου, τον ... μου, την ... μου που ήταν επίσης σε σοκ να με βλέπει μέσα στα αίματα και να μην ξέρει τι έγινε.

Δεν έχω λόγια, είμαι ακόμα σε σοκ ψυχολογικά, αν και έχω δεχτεί βίαια στη ζωή μου από  μικρή, τέτοιο πράγμα απότομα και με λύσσα να με βαράνε, μέχρι το τραπέζι σήκωσαν και το χτύπησαν πάνω μου... δεν θέλω να γράψω άλλα..ακόμα δεν το πιστεύω. Εύχομαι μόνο όντως να την γλίτωσα, θα μπορούσαν να με είχαν αφήσει στο τόπο ή φυτό για το τίποτα. Τόσα χρόνια από το 1984 και τώρα στα "γεράματα" να φάω τόσα μπουκέτα από ανεγκέφαλα λυσσασμένα 
αγοράκια.... έχω απίστευτο θυμό!Maria Katsikadakou».




Αμαρτίαι υπουργών παιδεύουσι πολίτες



Στα σχεδόν τρία χρόνια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται στην εξουσία, με ό,τι και να καταπιάστηκε δεν κατάφερε να το φέρει αισίως εις πέρας. Και δεν μιλάμε για τα σύνθετα ζητήματα –π.χ. η διαπραγμάτευση με τους δανειστές– στα οποία έδειξε να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, οδηγώντας το 2015 τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit και στο τρίτο μνημόνιο.

Μιλάμε για απλά καθημερινά ζητήματα –από την εξεύρεση λύσης σε θέματα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για το μετρό, μέχρι την αντιμετώπιση του ασύλου στα πανεπιστήμια– στα οποία οι υπουργοί επέδειξαν αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων, μηδενική ικανότητα σχεδιασμού και απόλυτη διοικητική ανεπάρκεια.

Αποτέλεσμα: Οι έτσι κι αλλιώς δοκιμαζόμενες από την κρίση υπηρεσίες του κράτους να φτάνουν στα όριά τους. Τα νοσοκομεία να μην έχουν γάζες, σεντόνια και αντιδραστήρια, οι συνταξιούχοι να κάνουν ουρές για μια εξέταση στο ΙΚΑ, οι μαθητές να μη γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα δώσουν εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και τα ιδιωτικά σχολεία να αδυνατούν να προγραμματίσουν τη χρονιά τους επειδή η κυβέρνηση αμφιταλαντευόταν αν θα βάλει ΦΠΑ στα δίδακτρα ή στο μοσχαρίσιο κρέας!

Αποκορύφωμα ενός κράτους υπό διάλυση: η βύθιση του δεξαμενοπλοίου έξω από το λιμάνι του Πειραιά, με τον υπουργό άβουλο θεατή μιας οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό, οι πληγές της οποίας θα πάρουν χρόνια για να κλείσουν.

Το χειρότερο που εξοργίζει τους πολίτες –εννέα στους δέκα εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την κυβέρνηση– είναι ότι οι υπουργοί αντί να παραδέχονται τα λάθη και τις ανεπάρκειες, επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στους προηγούμενους, στα ΜΜΕ ή ακόμη και στους ίδιους τους πολίτες.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εισπρακτικές εταιρείες βάζει η ΔΕΗ – Επικεφαλής της μίας ξάδελφος του Ευκλείδη Τσακαλώτου – Αρχίζει το κυνήγι όσων έχουν απλήρωτους λογαριασμούς



- Δύο εισπρακτικές εταιρείες βάζει η ΔΕΗ για χρέη 2,4 δισεκατομμυρίων 
- Στο στόχαστρο όσοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος - Οι εισπρακτικές θα δουλεύουν με ποσοστό από τις εισπράξεις 
- Ξεκινάει ανελέητο κυνήγι όσων έχουν χρέη στην επιχείρηση

Όλα δείχνουν ότι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ θα ανάψει το πράσινο φως για να ενεργοποιηθούν οι Εισπρακτικές Εταιρείες που θα ξεκινήσουν το κυνήγι όσων έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Ο ξάδελφος του Ε. Τσακαλώτου

Οι εταιρείες είναι δύο. Η μια με επικεφαλής τον εξάδελφο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ορέστη Τσακαλώτο, είναι η Qualco UK και η δεύτερη είναι η FINACITY CORPORATION με εξειδίκευση στην κεφαλαιοποίηση χρεών.

Είναι πολλά τα λεφτά…

Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες οφειλών θα δουλεύουν μεν για την ΔΕΗ ωστόσο έχουν ισχυρό κίνητρο για την είσπραξη των χρεών από τους πολίτες καθώς θα δουλεύουν με ποσοστά και με στόχο πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ.

Το συνολικό χρέος που επιχειρεί η ΔΕΗ να εισπράξει είναι 2,4 δισεκατομμύρια. Οι εταιρείες είσπραξης θα δουλεύουν με ποσοστά 8%, 10% και 12%. Αυτό σημαίνει ότι οι δυο εταιρείες έχουν στόχο κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και έτσι αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ένα ανηλεές κυνήγι όσων έχουν χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο των εισπρακτικών

Ουσιαστικά όλοι οι οφειλέτες της ΔΕΗ μπαίνουν στο στόχαστρο. Πρώτα οι εταιρείες θα “χτυπήσουν” στους στρατηγικούς κακοπληρωτές με χρέη χιλιάδων ευρώ τα οποία παραμένουν απλήρωτα επί μακρό χρονικό διάστημα.

Ωστόσο από τη σύμβαση προβλέπεται ότι οι εταιρίες είσπραξης χρεών δουλεύουν με ποσοστό και για όσους έχουν χρέη ως 2.000 ευρώ και είναι ενεργοί καταναλωτές της επιχείρησης ρεύματος. Με λίγα λόγια στοχοποιούνται όλοι όσοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Οι δυο εταιρείες θα εισπράττουν 1,3 εκατομμύρια ευρώ για τις τέσσερις πρώτες φάσεις είσπραξης που προβλέπονται στη σύμβαση. Στην πέμπτη φάση προβλέπεται ποσοστό 8% αν για παράδειγμα γίνει είσπραξη ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, 12% εάν εισπραχθούν οφειλές 10 εκατομμυρίων ευρώ από πελάτες με χρέη ως 2.000 ευρώ ή 10% εάν εισπραχθούν 14 εκατομμύρια από οφειλέτες με χρέη άνω των 2.000 ευρώ. Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι επί της ουσίας δεν υπάρχουν εξαιρέσεις μεταξύ των καταναλωτών, καθώς οι εταιρείες έχουν όφελος από όλους.


Πηγή : newsit.gr


Ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου είχε κρυφτεί σε κατάληψη πίσω από τη Νομική! Καταφύγιο κακοποιών τα πανεπιστήμια



Καταφύγιο μέσα σε μια κατάληψη πίσω από τη Νομική σχολή είχε βρει ο κακοποιός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Όπως αποκαλύπτει το Star, ο δολοφόνος του δικηγόρου είχε κρυφτεί για τρεις ολόκληρες μέρες ανάμεσα σε δεκάδες πρόσφυγες που φιλοξενούνται από αλληλέγγυους αντιεξουσιαστές.

Ο 32χρονος δολοφόνος του άτυχου δικηγόρου κρύφτηκε εκεί, ανάμεσα στους δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, και τρεις μέρες αργότερα, όταν πια πίστεψε ότι κόπασαν οι έρευνες της αστυνομίας, βγήκε και προσπάθησε να βρει τρόπο να διαφύγει στην Αλβανία.

H αποκάλυψη  δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι στην καρδιά της Αθήνας, με επίκεντρο τα Εξάρχεια, υπάρχουν εστίες ανομίας και άβατα που αποτελούν κρησφύγετο για κάθε είδους κακοποιούς.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Νέα Δημοκρατία : Τα δημόσια νοσοκομεία διαλύονται και ο κ. Πολάκης σπιλώνει τους γιατρούς



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πoλάκης σπιλώνει συνολικά τους γιατρούς οι οποίοι, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, προσπαθούν να επιτελέσουν το λειτούργημά τους υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες λόγω της δικής του εξόφθαλμης ανεπάρκειας».

Πλήρης Δήλωση

«Σε έναν πρωτοφανή - ακόμη και για τα δικά του δεδομένα - ισχυρισμό προέβη ο κ. Π. Πολάκης o οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι το 80% των γιατρών είναι διεφθαρμένο. Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε με βάση ποια έρευνα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα και, αν όντως είναι έτσι, τι ακριβώς έχει κάνει, καθώς εκτός από προπαγανδιστής, τυγχάνει να είναι και ο αρμόδιος Υπουργός της Υγείας.

Για να σοβαρολογούμε όμως: Tη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία διαλύονται και ο σχεδιασμός για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει καθυστερήσει δραματικά, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, ο κ. Πoλάκης σπιλώνει συνολικά τους γιατρούς οι οποίοι, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, προσπαθούν να επιτελέσουν το λειτούργημά τους υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες λόγω της δικής του εξόφθαλμης ανεπάρκειας».


ParadisePapers: Ελισάβετ και Πούτιν μεταξύ των επενδυτών σε offshore παραδείσους



Στη δημοσιότητα δόθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα λεγόμενα ‘Paradisepapers’, μία σειρά εμπιστευτικών εγγράφων από 19 «φορολογικούς παραδείσους» που αποκαλύπτουν πώς οι πλούσιοι και ισχυροί ανά τον κόσμο έχουν αξιοποιήσει εξωχώρια επενδυτικά σχήματα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 13,4 φακέλους μεγέθους 1,4ΤΒ που διέρρευσαν αρχικά στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και ελέγχθηκαν μέσω της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) σε συνεργασία με 95 άλλα ΜΜΕ, όπως το BBC, ο Guardian και οι New York Times (συνολικά 381 δημοσιογράφοι από 67 χώρες).

Η πλειοψηφία των εγγράφων προέρχεται από την εταιρεία νομικών υπηρεσιών Appleby, που εδρεύει στις Βερμούδες. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ποσότητα διαρροή παρόμοιων εγγράφων μετά από τα Panama Papers το 2016.

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται ότι το σχήμα που διαχειρίζεται την ιδιωτική περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, το Δουκάτο του Λάνκαστερ, επένδυσε την περίοδο 2004-2005 ένα ποσό της τάξης των 10 εκ. λιρών σε δύο fundστα νησιά Κέιμαν και στις Βερμούδες.

Το fund των Νήσων Κέιμαν προέβη το 2007 σε επένδυση που αφορούσε μεταξύ άλλων την αγορά μετοχών σε δύο βρετανικές εταιρίες. Η αλυσίδα παντοπωλείων Threshersκήρυξε αργότερα πτώχευση έχοντας φορολογικές οφειλές 17,5 εκ. λιρών και αφήνοντας 6.000 ανέργους.

Η δεύτερη επένδυση στη Βρετανία αφορούσε την αλυσίδα πολυκαταστημάτων ενοικίασης ηλεκτρικών και άλλων συσκευών BrightHouse, η οποία μόλις τον περασμένο μήνα υποχρεώθηκε να καταβάλει συνολική αποζημίωση περίπου 15 εκ. λιρών σε 249.000 πελάτες καθώς κρίθηκε ότι εκμεταλλευόταν με υπέρογκες χρεώσεις φτωχές οικογένειες και ευάλωτους καταναλωτές.

Η επένδυση σε εξωχώρια fundδεν είναι παράνομη και στην περίπτωση του Δουκάτου του Λάνκαστερ δεν υπάρχει κάποια υπόνοια φοροαποφυγής. Παρόλα αυτά ήδη στη Βρετανία τίθενται ερωτήματα για την επιλογή επένδυση μέρους της περιουσίας της βασίλισσας στα συγκεκριμένα fund. Το Δουκάτο του Λάνκαστερ σημειώνει ότι δεν είχε συμμετοχή στην επιλογή των επενδύσεων από το εξωχώριο fund και ότι η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε γνώση του συγκεκριμένου τρόπου αξιοποίησης της περιουσίας της.

Παρόλα αυτά, στο παρελθόν οι υπεύθυνοι του Δουκάτου του Λάνκαστερ έχουν αναφέρει ότι δίνουν συνεχή προσοχή σε ενέργειες που ίσως πλήξουν τη φήμη της βασίλισσας, διαβεβαιώνοντας ότι η ίδια «ενδιαφέρεται θερμά» για τη διαχείριση της περιουσίας της.

Σε άλλες αποκαλύψεις των ParadisePapers,o Υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ και μεταξύ άλλων πρώην Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπουρ Ρος φέρεται να διατηρεί μέσω αλυσίδας εξωχώριων επενδύσεων συμφέροντα σε ναυτιλιακή εταιρεία που έχει χρυσοφόρα συμφωνία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη ρωσική εταιρεία Sibur, συμφερόντων του Κιρίλ Σαμάλοφ, συζύγου της κόρης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης τις «επιθετικές πρακτικές φοροαποφυγής» εταιρικών κολοσσών όπως η Nikeκαι η Apple, πώς οι εταιρείες Twitterκαι Facebookέχουν λάβει επενδύσεις μέσω εξωχώριων δαιδάλων από δύο ρωσικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Κεντρικό ρόλο στη διαδρομή των χρημάτων αυτών έπαιξε ο Γιούρι Μίλνερ, Ρώσος μεγιστάνας του χώρου των τεχνολογιών και επενδυτής σε εταιρεία συμφερόντων του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού και συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τα ParadisePapersαποκαλύπτουν επίσης τις διασυνδέσεις με αυτούς τους αμφιλεγόμενους εξωχώριους παραδείσους του κορυφαίου συμβούλου του Καναδού Πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, Στίβεν Μπρόνφμαν, του πρώην στελέχους και κεντρικού χρηματοδότη του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος λόρδου Άσκροφτ, των δισεκατομμυριούχων Αλισέρ Ουσμάνοφ και Φαράντ Μοσίρι που χρησιμοποίησαν εξωχώριες εταιρείες για να αγοράσουν μετοχές στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους Άρσεναλ και Έβερτον, αντίστοιχα, καθώς και άλλων εταιρειών, επιχειρηματιών, διασημοτήτων και αθλητών. 

Οι 19 ελεγχόμενοι φορολογικοί παράδεισοι είναι οι: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αρούμπα, Μπαχάμες, Μπαρμπέιντος, Βερμούδες, Νήσοι Κέιμαν, Νήσοι Κουκ, Ντομίνικα, Γρενάδα, Λαμπουάν, Λίβανος, Μάλτα, Νήσοι Μάρσαλ, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Βανουάτου. Τα έγγραφα καλύπτουν την περίοδο 1950-2016.



Πηγή: skai.gr




SOS για «ασφυξία» από τους φόρους εκπέμπει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής



Απέτυχε η υπερφορολόγηση - Φιάσκο η διαπραγμάτευση

Ανέφικτα τα πλεονάσματα - Επιτήρηση και μετά τα Μνημόνια - Η υπερφορολόγηση σκοτώνει τις επενδύσεις και δημιουργεί αντικίνητρα για την εργασία

"Παρά τους υψηλούς συντελεστές φορολογίας, τα φορολογικά έσοδα παραμένουν σχετικά χαμηλά. Οι υψηλοί συντελεστές - αλλά και οι άλλοι σχετικοί παράγοντες- λειτουργούν αποτρεπτικά στην προσέλκυση επενδύσεων, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και ενισχύουν την «έξοδο» των ελληνικών επιχειρήσεων προς άλλες χώρες με πιο φιλικό περιβάλλον για το επιχειρείν". 


Με αυτό το συμπέρασμα το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής περιγράφει στην τριμηνιαία του έκθεση του, την αποτυχία της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης για την επιβολή ενός πολυετούς κύματος υπερφορολόγησης και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για την προσέλκυση επενδύσεων που θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Με βάση την εξέλιξη των φορολογικών μεγεθών το Γραφείο Προϋπολογισμού συμπεραίνει ευθέως ότι  "η φορολογική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα - και η οποία στηρίζεται στην αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης - λειτουργεί ως τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η συνέχιση της φοροκεντρικής πολιτικής επιτείνει την κατάσταση ασφυξίας της οικονομίας ενώ σε πρακτικό επίπεδο μεγάλο μέρος των φόρων δεν εισπράττονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – που στο σύνολό τους ανέρχονται σε € 98,2 δισ., τα οποία οφείλουν 3,8 εκατ. φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις - αυξάνονται με ρυθμό περίπου € 1 δισ. το μήνα. Επίσης, η κατανομή των φορολογικών βαρών στους πολίτες (φόρος εισοδήματος) είναι ανισοβαρής, δηλαδή αφενός μεν μεγάλο ποσοστό φορολογουμένων πληρώνει ελάχιστο φόρο – κάτι που καταδεικνύει τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής, αλλά και τα υψηλά ποσοστά φτώχειας - αφετέρου δε σχετικά υψηλά εισοδήματα φορολογούνται υπέρμετρα, δημιουργώντας αντικίνητρα για εργασία". 

Φιάσκο η διαπραγμάτευση

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής στην αγορά εργασίας «όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, είναι υψηλό το ποσοστό των απασχολούμενων μερικής απασχόλησης και οι μέσες μεικτές αποδοχές τους ανέρχονται σε 394,13 ευρώ! Συναφώς, στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, η αγορά εργασίας χαρακτηρίζεται από τη συγκέντρωση σε θέσεις χαμηλής ειδίκευσης!» τονίζεται. Ωστόσο «η άσκηση κοινωνικής πολιτικής δε μπορεί να επιβαρύνει τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων», αναφέρεται στην έκθεση.

Παράλληλα, τονίζει ότι «η επιδείνωση του βιοτικού επίπεδου, η συμπίεση του διαθέσιμου εισοδήματος, η μηδενική προοπτική καριέρας και οι στάσιμοι μισθοί που βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας, οδηγούν με βεβαιότητα στη πλήρη φτωχοποίηση της χώρας. Η αποκατάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης, θα οδηγήσει σε υψηλότερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας, οδηγώντας σε ομαλοποίηση της αγοράς εργασίας. Πάση θυσία, πρέπει να αποφευχθεί, η ανάπτυξη του φαινομένου του «εργαζόμενου-φτωχού» και μάλιστα του «νέου εργαζόμενου-φτωχού» υποστηρίζει.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού διαπιστώνει ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης βελτιώθηκαν και πως «η Ελλάδα φαίνεται ότι βγαίνει από την κρίση. Για το 2017 αναμένεται σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης 1,8%. Το Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2018 προβλέπει ρυθμό μεγέθυνσης 2,4%».

Ωστόσο «είχε προηγηθεί διετία ύφεσης που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Το 2015 και το 2016 η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε ύφεση της τάξης του -0,3% και -0,2%, ενώ το 2014 είχε σημειωθεί  αύξηση κατά 0,7%. Αυτή η ενδιάμεση κάμψη, που είχε τεράστιο  οικονομικό και κοινωνικό κόστος, θα πρέπει να είναι διδακτική: Η οικονομία χρειάζεται ένα ελάχιστο συνέχειας στην πολιτική!»

Γενικότερα το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή διαπιστώνει ότι, αν και με καθυστέρηση, δείχνουν να εξομαλύνθηκαν κάπως οι σχέσεις κυβέρνησης και θεσμών. «Θα ήταν βέβαια ασφαλέστερο να είχαν συμβεί όλα αυτά νωρίτερα» τονίζουν, καθώς επίσης ότι «η εξομάλυνση αυτή μπορεί να αποδειχθεί πρόσκαιρη αν υπάρξουν δυσκολίες στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το ταχύτερο να τελειώσει με τα Μνημόνια και να βγει στις αγορές, προειδοποιώντας όμως ότι «έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει είσοδο σε μια κατάσταση χωρίς δημοσιονομικούς (και άλλους) περιορισμούς. Η Ελλάδα, ακόμα και αν όλα πάνε καλά, θα υπάγεται στους ισχύοντες για τα κράτη μέλη περιορισμούς της δημοσιονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ και ειδικά της Ευρωζώνης». Ανησυχία προκαλεί όμως και η παραμονή της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σε αισθητά  μεγαλύτερα επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες του Νότου (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία).

Και τονίζει «ότι η πλήρης έξοδος στις αγορές, αν επιτευχθεί, θα έχει κόστος, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από τη στάση του ΔΝΤ (αν δηλαδή θα συμμετάσχει ως τότε στο ελληνικό πρόγραμμα ή αν θα αποχωρήσει χωρίς θόρυβο) και των ευρωπαϊκών θεσμών (μέσω κυρίως της ελάφρυνσης στην εξυπηρέτηση του χρέους)».
Ανέφικτοι οι στόχοι


Επιπροσθέτως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται,  η χώρα έχει δεσμευθεί «σε σειρά συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων για τα χρόνια μετά το 2018 (πρωτογενή πλεονάσματα και μέτρα στο ασφαλιστικό σύστημα το 2019  και στη φορολογία το 2020 συνολικά της τάξης του 2% ΑΕΠ προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% ΑΕΠ!). Στη συνέχεια, η χώρα θα πρέπει να διατηρήσει υψηλά (και μάλλον ανέφικτα) πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% μέχρι το 2060! Βέβαια μπορεί να διευρυνθεί ο λεγόμενος «δημοσιονομικός χώρος», ουσιαστικά δηλαδή να χαλαρώσει η περιοριστική πολιτική προσαρμογής, αν αναθεωρηθούν οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά αυτό δεν είναι διόλου βέβαιο».

Κατά την εκτίμηση του Γραφείου Προ\ϋπολογισμού «δεν έχει αποκατασταθεί εκείνη η εμπιστοσύνη της οικονομίας (…) Ορισμένες μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται, αλλά γενικά διαπιστώνουμε βραδύτητα».

«Συναφώς, κρίσιμες αποφάσεις έχουν μετατεθεί για το 2018. Από τις δημοσιονομικές επιδόσεις ως τότε θα εξαρτηθεί αν θα χρειασθούν νέα μέτρα το 2018 και αν θα ενεργοποιηθούν νωρίτερα τα προβλεπόμενα για το 2019 -2020 μέτρα (περικοπές στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου). Ανησυχία, ωστόσο, προκαλούν τα έσοδα από τη φορολογία» καταλήγει η έκθεση. 



Κωστής Πλάντζος, Αργύρης Παπαστάθης
Πηγή : protothema.gr


Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη με χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου



Η Βίκυ Σταμάτη πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές Ελεώνα Θηβών, όπου είχε μεταχθεί μετά την πρόσφατη καταδίκη της. Λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι, εμφανίστηκε στην κεντρική είσοδο των φυλακών, όπου την περίμενε ένα ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε και αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της, στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο.

Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η Βίκυ Σταμάτη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.


Επιτέλους ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχτηκε το έγκλημα με τις ανεξέλεγκτες αποφυλακίσεις! Έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης είπε




Τελικά κύριε Παρασκευόπουλε ομολογείτε ότι ο νόμος αυτός ήταν φωτογραφικός για κάποιους και δεν σας βγήκε;

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης άφησε άφωνους αυτούς που τον άκουγαν καθώς ισχυρίστηκε ότι ο νόμος που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά την αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, είχε έκτακτο χαρακτήρα και δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο, ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- ήταν ένας έκτακτος νόμος, ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως», είπε στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» και συμπλήρωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι ένα λογικό σύστημα ποινών και έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή για να μην υπάρχει η ανάγκη αυτού του νόμου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, είπε πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα. 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου που παραδέχθηκε σήμερα ότι ο νόμος του περί αποσυμφόρησης των φυλακών δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος! 

Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του».




Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Ρόδο




Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 10χλμ. νότια του νησιού 

Οι κάτοικοι της Ρόδου στις 4:40 τα ξημερώματα της Τρίτης ξύπνησαν μετά από σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Για μεσαίου μεγέθους σεισμό που δεν προκαλεί ανησυχία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Ρόδο και τα τουρκικά παράλια.


Δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών και το Μαξίμου αντί να προβληματιστεί είχε να πει : Παιχνίδια εντυπώσεων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ



Πολιτική διάσταση προσλαμβάνει η δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη τη Δευτέρα το βράδυ. 

Το γραφείο του πρωθυπουργού αντί να προβληματιστεί για την ανοχή που δείχνουν, κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για μικροκομματικά οφέλη, παιχνίδια εντυπώσεων και φθηνή αντιπολίτευση με αφορμή την έντονη αντίδρασή τους στην επίθεση και τις επικρίσεις τους για την αστυνόμευση της περιοχής, αλλά και για τις ευθύνες του Νίκου Τόσκα. 

«Θα συνιστούσαμε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα. Απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της ομαλότητας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την ικανότητά της να συλλάβει σύντομα και αυτούς τους δράστες» λέει η ανακοίνωση.

«Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια κάτι θυμίζει..ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ» σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από την πλευρά του.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε στον ΣΚΑΪ πως «είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη, πριν από λίγους μήνες είχαμε και τραυματία αστυνομικό, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Δυστυχώς τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της Κυβέρνησης». 

«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», επισήμανε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Για την επίθεση τοποθετήθηκε μέσω Twitter και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας: «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του». 

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν μέσω του ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μανιάτης.