Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Πώς είναι να δουλεύει κανείς για την Google – Δωρεάν γεύματα, παιχνίδια και απίθανα πάρτι [εικόνες]



Θεωρείται, και όχι άδικα, μία από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως για το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει. Οι υπάλληλοί της μπορούν να παίζουν, να διασκεδάζουν, να τρώνε δωρεάν γκουρμέ γεύματα, ενώ ακόμη κι αν πεθάνουν οι οικογένειές τους θα συνεχίσουν να παίρνουν μισθό για τα επόμενα 10 χρόνια. Ο λόγος για την κορυφαία τεχνολογική εταιρεία, την Google.

Οι υπάλληλοί της βαθμολογούν την εταιρεία με 4,4 στα 5 αστέρια στο Glassdoor και ο διευθύνων σύμβουλός της Σουντάρ Πικάι είναι σταθερά ένας από τους κορυφαίους CEO. Η Google κατέλαβε πρόσφατα την 4η θέση στην κατάταξη των «Καλύτερων εργασιακών χώρων» του Glassdoor.

Αλλά πώς είναι να δουλεύει εκεί κάποιος;

Η Google κάνει δώρο πάρτι και εκδρομές στους υπαλλήλους της, όπως σε θέρετρα του σκι στο Βερμόντ και πικνίκ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ένας υπάλληλος της Google γράφει: «Απίθανα πάρτι (στο Waldorf Astoria, στη δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, στο MoMa κ.λ.π.), ολονύκτιες εκδρομές για σκι στο Βερμόντ, ταξίδια στη φύση το καλοκαίρι, καλοκαιρινά πικνίκ στις προβλήτες του Chelsea, κι άλλα. Κι όλα αυτά πληρωμένα από την εταιρεία».

Οι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση σε γυμναστήρια, γήπεδα βόλεϊ, μπόουλινγκ και υπαίθριο αθλητικό πάρκο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Mountain View των ΗΠΑ.

Η ευεξία αποτελεί προτεραιότητα στην Google, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας για να ασκούνται, λένε οι υπάλληλοι.

Η εταιρεία προσφέρει στους εργαζόμενους τρία γεύματα την ημέρα, τα οποία είναι δωρεάν. Είναι επίσης γνωστό ότι σερβίρει γκουρμέ πιάτα και έχει πολυάριθμες καφετέριες και καντίνες σε όλο το συγκρότημα γραφείων της στο Mountain View. Μάλιστα ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια ετησίως για φαγητό για τους υπαλλήλους και το προσωπικό στις κουζίνες της περιλαμβάνει εκατοντάδες εργαζόμενους.

Οι υπάλληλοι της Google αμείβονται κατά μέσο όρο με 140.000 δολάρια και σύμφωνα με τους ίδιους λαμβάνουν επιδόματα υγείας, δικαίωμα αγοράς μετοχών ενώ το 91% των υπαλλήλων της λένε πως θα πρότειναν τη δουλειά σε κάποιο φίλο τους.

Υπάρχουν επίσης όλα τα είδη των προνομίων όπως μασάζ, μαθήματα μουσικής αλλά και η επιλογή να φέρνουν μαζί τους στον εργασιακό χώρο τα σκυλιά τους.

Πολλοί εργαζόμενοι της Google μιλούν για την ευελιξία μέσα στην εταιρεία και λένε πως έχουν μετακινηθεί σε νέες ομάδες, έργα ή τμήματα αρκετά εύκολα. Μάλιστα, όσο οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλά, μπορούν να μετακινούνται εντός της εταιρείας και τονίζουν πως οι προαγωγές είναι δίκαιες και συμβαίνουν συχνά.

Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι της Google μπορούν να ξοδεύουν κάποιο χρόνο για να εργάζονται σε άλλα έργα που τους ενδιαφέρουν, εκτός των καθημερινών τους ευθυνών.

Η εταιρεία διαθέτει τη δική της τεχνική υποστήριξη TechStop, η οποία είναι ανοιχτή όλο τον 24ωρο για να βοηθά τους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το λογισμικό.

Μία ακόμη παροχή της εταιρείας είναι η δωρεάν μετακίνηση των υπαλλήλων μέσα στο συγκρότημα – μπορούν να μετακινούνται δωρεάν με λεωφορείο το οποίο είναι εξοπλισμένο με Wi-Fi, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι είτε να χαλαρώνουν είτε να κάνουν κάποια δουλειά κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους.

Μέσα σε όλα αυτά, προσφέρει οφέλη στον σύζυγο οποιουδήποτε εργαζομένου έχει πεθάνει, φροντίζοντας να βοηθά τις οικογένειες των νεκρών εργαζομένων. Αν οι εργαζόμενοι πεθάνουν, τότε ο σύζυγος ή η σύζυγό τους θα παίρνουν επί 10 χρόνια το ήμισυ του μισθού του εργαζόμενου, συν 1.000 δολάρια το μήνα για κάθε παιδί.

Οι εγκαταστάσεις της Google είναι κορυφαίες, με εσωτερικούς τοίχους αναρρίχησης, προσόψεις από γνωστούς αρχιτέκτονες και εκπληκτική θέα. Για παράδειγμα, το γραφείο της Google στο Σαν Φρανσίσκο έχει εκπληκτική θέα στη Γέφυρα του Κόλπου, ενώ τα γραφεία της εταιρείας στο Λος Άντζελες βρίσκονται στο περίφημο Binocular Buildin του Φρανκ Τζέχρι στην παραλία Βένις.

Τέλος, η πολιτική γονικής άδειας της Google είναι ασυνήθιστη, λένε οι υπάλληλοι. Οι νέοι μπαμπάδες μπορούν να πάρουν άδεια μέχρι και 6 εβδομάδες (που είναι μια τυπική πολιτική για τις μητέρες) ενώ οι μητέρες το τριπλάσιο από αυτό.





















Πηγή: iefimerida.gr 


Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής



Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 25-10-2017 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών για την σύλληψη του δράστη επαναλαμβανόμενων ληστειών σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, που είχε συσταθεί για την αναζήτησή του, κατάφερε να εντοπίσει τον 33χρονο και να πιστοποιήσει την εγκληματική του δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης κινούμενος με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, εντόπιζε καταστήματα (κινητής τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης, ταχυμεταφορών, εστίασης και κοσμηματοπωλεία), στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και με την απειλή όπλου αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι, το χρηματικό ποσό των -740- ευρώ καθώς και είδη ένδυσης που έφερε κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις ληστειών και μία (1) απόπειρα ληστείας, που διαπράχθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Άγιος Δημήτριος, Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Παγκράτι), καθώς επίσης και μία (1) κλοπή μοτοσυκλέτας.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων, συνεχίζεται.


Γ. Βρούτσης: Η ενότητα της ΝΔ είναι πιο ισχυρή από ποτέ


«Η 3η αξιολόγηση μπορεί, μέχρι τώρα να μην περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα, όμως περιέχει θεσμικές αλλαγές, όπως ο συνδικαλιστικός νόμος και το 50+1 για την κήρυξη της απεργίας» υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τομεάρχης Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, δηλώνοντας, επίσης, ότι «η 1η και η 2η αξιολόγηση έκλεισαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και βαρύ τίμημα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Μιλώντας για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι «η τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), αποκάλυψε την τραγική εικόνα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία» και τονίζει ότι «η ρύθμιση για τις 120 δόσεις έχει ήδη καθυστερήσει».

Ερωτηθείς εάν «η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο για έξοδο από τα μνημόνια» ο Γιάννης Βρούτσης απαντά ότι «ακόμα και αν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το σκληρό και με επώδυνα μέτρα του 4ου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Για το αν η ΝΔ προσανατολίζεται να ψηφίσει το «κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ που θα δώσει και φέτος η κυβέρνηση» ο κ. Βρούτσης σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ΝΔ ήταν η πρώτη που έδωσε το κοινωνικό μέρισμα το 2014 στοχευμένα και με εισοδηματικά κριτήρια» και υποστηρίζει ότι η φετινή καταβολή θα πρέπει να έχει διπλή στόχευση: «Να κατευθυνθεί στους μακροχρόνια άνεργους και να έλθει μέσα από την οριζόντια μείωση -για όλους τους Έλληνες- του ΕΝΦΙΑ».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ μετά και την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα, ο τομεάρχης της ΝΔ υπογραμμίζει ότι «δεν χωράνε παραφωνίες και προσωπικοί τακτικισμοί που να υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια» και δηλώνει πως «η ενότητα της ΝΔ είναι πιο ισχυρή από ποτέ».

Τέλος, ερωτηθείς εάν η εξάντληση της τετραετίας «βοηθά ή δυσκολεύει τη ΝΔ» ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι «αν κάποιον δυσκολεύει η απίθανη εξάντληση της 4ετιας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή είναι η ελληνική κοινωνία».

Ακολουθεί η συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ- τομεάρχη Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιάννη Βρούτση στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ


Αστυνομικοί στον «Ε.Τ.»: Καμία πολιτική εντολή για σύλληψη αντιεξουσιαστών



To «δόγμα ανοχής» που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. σε κάθε παραβατική ενέργεια του «κράτους των Εξαρχείων» συντηρεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και δεν δείχνει καμία διάθεση να το αλλάξει, παρά τις συχνές επιθέσεις των αντιεξουσιαστών και των υποομάδων τους, που λειτουργούν συλλήβδην σαν ταύροι εν υαλοπωλείω, κάνοντας πλέον εμφανή τον κίνδυνο για τις ζωές των πολιτών και των αστυνομικών, που προσπαθούν να τους προστατεύσουν.

Η δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων, τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά αστυνομικών του Τμήματος της Πεύκης, η «επίσκεψη» που έκανε ο «Ρουβίκωνας» την Τετάρτη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για να απειλήσει ανοιχτά καρδιοχειρουργό πως θα του κόψει το χέρι καθώς φέρεται να λαμβάνει «φακελάκι» για εγχειρήσεις, η καταδρομική επίθεση με σφυριά και βαριοπούλες στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας πριν από δύο εβδομάδες και η επίθεση στους ευέλπιδες συνιστούν ορισμένα από τα τελευταία κομμάτια του «παζλ» της ωμής και ατιμώρητης βίας των αντιεξουσιαστών.

Σε επίπεδο ηγεσίας και σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των προειρημένων φαινομένων ο κ. Τόσκας -αντί για χειροπιαστές πράξεις- αρκείται στο να κάνει δηλώσεις με τις οποίες «κομίζει γλαύκα ες Αθήνας».

Για έλλειψη πολιτικής εντολής για την καταστολή των φαινομένων βίας των αντιεξουσιαστών κάνει λόγο, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). «Η Αστυνομία πρέπει να λάβει σαφέστατη πολιτική εντολή να κινηθούν γενικές υπηρεσίες της Αστυνομίας και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να συλλάβει όλους αυτούς που προβαίνουν σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες κατά των πολιτών, των περιουσιών και των αστυνομικών και να τους προσαγάγει στη Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει πολιτική εντολή για τους αντιεξουσιαστές», μας είπε χαρακτηριστικά, ενώ θυμήθηκε και το παράδειγμα της σύλληψης των μελών του «Ρουβίκωνα» από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την εισβολή στη Βουλή, όταν τα περιπολικά έκαναν τα… ταξί και τους άφησαν ελεύθερους στο σημείο όπου τους είχαν προσαγάγει. «Οταν είχαμε συλλάβει τα μέλη του “Ρουβίκωνα” στη Βουλή, λάβαμε εντολή να τους γυρίσουμε πίσω. Τα περιπολικά που τους πήγαιναν στη ΓΑΔΑ τούς είχαν γυρίσει πίσω με εντολή του Προέδρου της Βουλής, του κ. Βούτση. Οχι μόνο δεν υπάρχει πολιτική βούληση αλλά υπάρχει η αντίθετη πολιτική βούληση για να αφήνονται ελεύθεροι οι εγκληματίες που κάνουν σοβαρά ποινικά αδικήματα για τα οποία ο μέσος Ελληνας πολίτης θα πήγαινε πολλά χρόνια στη φυλακή. Αυτή τη στιγμή καταλύεται η τάξη σε ολόκληρη τη χώρα», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται κάθε μέρα στο δρόμο και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν κάθε πράξη ανομίας, όπως μας είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, γεμίζουν κάθε Σάββατο τη Β’ Ορθοπαιδική Πτέρυγα του νοσοκομείου 401, λόγω των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών κατά διμοιριών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. «Οι αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι και συγκρατημένοι και αυτό είναι καλό στην όλη υπόθεση της ανοχής απέναντι σε αυτά τα συνεχή χτυπήματα των αντιεξουσιαστών. Οι συγκεκριμένες ομάδες προσποιούνται τους κοινωνικούς πατριώτες και προβαίνουν σε αίσχη, τα οποία απορρέουν μέσα από ιδιαίτερες εγκληματικές πράξεις. Οι αστυνομικοί δεν θα αντέξουμε. Κάθε Σάββατο γεμίζουμε την Β’ Ορθοπαιδική Πτέρυγα του 401 από τις αντιπαραθέσεις με τους αναρχικούς. Σφίγγουμε τα δόντια μας για να αντέξουμε», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Από την πλευρά του, ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, με δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ανέφερε πως πλέον σε κάθε επίθεση των αντιεξουσιαστών υπάρχει ανθρωποκτόνος πρόθεση.

«Βλέπουν ότι δεν γίνεται καμία δικογραφία και δρουν ανενόχλητοι. Οι αστυνομικοί κινδυνεύουν και υπάρχει ανθρωποκτόνος πρόθεση. Φοβόμαστε για χειρότερες καταστάσεις, όπως δολοφονία αστυνομικού ή πολίτη. Είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε τα όριά μας, δεν έχουμε βεντέτα, αλλά όποιος κάνει τέτοιες πράξεις πρέπει να συλλαμβάνεται. Ο κ. Τόσκας, παρά τα διαρκή αιτήματά μας, από τότε που ανέλαβε το υπουργείο δεν μας δέχτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην απόφαση που είχε λάβει, με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Τόσκας, ως αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, που δημιουργήθηκε για τους αντιεξουσιαστές. «Είχαμε καταγγείλει επανειλημμένα την απόφαση του κ. Τόσκα για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ που τότε ρώτησε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΚΕΕΡΦΑ και όχι εμάς ως ειδικούς. Τους είχε κατηγορήσει τότε ως αντιδημοκράτες, λόγω των συμβουλών που είχε από κάποιους συνταξιούχους αξιωματικούς που τον συμβουλεύουν. Μέσα σε 20 μέρες κατήργησε μία ομάδα που δεν ήξερε ούτε το όνομά της. Τότε πανηγύριζε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ ήταν μόνο για τους αναρχικούς, ανεξάρτητα από το ότι είχαν μπει σε διαδηλώσεις από λάθος», υποστήριξε ο κ. Μαυροειδάκος.

Το πολιτικό κόστος φοβάται η κυβέρνηση και δεν λύνει το σοβαρό πρόβλημα της δράσης των κουκουλοφόρων, σύμφωνα με τον Βασίλη Ντούμα, πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών. «Εχουμε κουκουλοφόρους χωρίς σύνορα. Διασχίζουν πλέον τη μισή Αττική για να φτάσουν στο στόχο τους ανενόχλητοι. Πήγαν στην Πεύκη ανενόχλητοι και έφυγαν ανενόχλητοι. Το ορμητήριό τους είναι το… Εξαρχιστάν και δείχνουν πως μπορούν να οργανώνουν οποιαδήποτε επίθεση θέλουν, όποτε θέλουν, εναντίον οποιουδήποτε. Υπάρχει ξεκάθαρος κίνδυνος για τους αστυνομικούς», μας είπε και πρόσθεσε: «Οι “αθώες” μολότοφ πλέον έχουν λάδια αργής καύσεως, γεγονός που σημαίνει πως ο αστυνομικός μπορεί να εγκλωβιστεί σε ένα χώρο και να καεί. Είναι πολύ εύκολο πλέον. Το κράτος της ανομίας συντηρείται γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος και δεν εκπονούν ένα πολιτικό σχέδιο για να μη δρουν οι κουκουλοφόροι. Δεν υπάρχει βούληση. Ο αστυνομικός για το κράτος των Εξαρχείων είναι… εξωγήινος».



ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Οδηγός παράτησε το λεωφορείο επειδή η επιβάτης του έκανε παρατήρηση



Ακόμα ένα απίστευτο περιστατικό! Μία γυναίκα έκανε παρατήρηση στον οδηγό που έτρωγε την ώρα που οδηγούσε κι εκείνος παράτησε το λεωφορείο στη μέση του δρόμου.   

Το περιστατικό έφερε στο φως αναγνώστης της ιστοσελίδας seleo.gr. Ένας οδηγός του ΟΑΣΘ έτρωγε κατά τη διάρκεια του δρομολογίου 81Β. Mία επιβάτης ενοχλήθηκε και οι δύο τους άρχισαν να λογομαχούν. Ο οδηγός έκανε κίνηση να τη χτυπήσει, σύμφωνα με τον επιβάτη κι ήρθε η αντίδραση και των άλλων επιβατών. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε άφησε το λεωφορείο στη μέση του δρόμου κι έφυγε. 

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ: «Η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ έλαβε γνώση για το σημερινό ατυχές περιστατικό στην γραμμή 81Β και ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε.

Διαβεβαιώνουμε το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης ότι θα ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό του λεωφορείου ώστε να καταστεί σαφές ότι παρόμοιες συμπεριφορές θα εξαλειφθούν παντελώς.

Επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας με τους πολίτες της πόλης και παρόμοιες συμπεριφορές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και την κουλτούρα της νέας διοίκησης».



Πηγή : gazzetta.gr


Οι Καμμένοι ως… εξέχουσες προσωπικότητες!


Γιώργος Καρελιάς πηγή : protagon.gr

O πρύτανης, οι αντιπρυτάνεις, οι καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης βράβευσαν τον Πάνο Καμένο.Η αιτιολογική έκθεση της βράβευσης προκαλεί ανατριχίλα. Τέτοια πρότυπα προτείνουν στους φοιτητές τους;

Στην Ελλάδα από απονομές μεταλλίων και τιμητικών τίτλων άλλο τίποτα. Να φάνε κι οι κότες. Εχει τιμηθεί και η (μετά συγχωρήσεως) κουτσή Μαρία. Ετσι, όταν πριν από μέρες διάβασα αυτό εδώ, σκέφθηκα «δεν χάλασε ο κόσμος να πάρει κάτι κι ο Καμμένος».
Και περίμενα με περιέργεια την τελετή της βράβευσης. Οσοι δεν βαριέστε δείτε την εδώ και… απολαύστε (ή φρικάρετε) υπεύθυνα, που λέει και το διαφημιστικό σποτ.
Κοτζάμ ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), κοτζάμ πρύτανης (και το όνομα αυτού Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης), κοτζάμ αντιπρυτάνεις, καθηγητές, πνευματικοί άνθρωποι δηλαδή, επέλεξαν να βραβεύσουν τον Πάνο Καμμένο ως «μια από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας»! Η οποία προσωπικότητα, όπως μας λένε όλοι αυτοί:
-Εχει διακριθεί για «σεβασμό στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα».
– «Εχει αναγνωριστεί διεθνώς για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της διεθνούς τρομοκρατίας».
– Κατατάσσεται μεταξύ εκείνων που «μπορούν να γίνουν ηγέτες και να δώσουν προοπτική στη χώρα»!
Επειδή όλοι αυτοί οι πνευματικοί άνθρωποι, που αποφάσισαν να τιμήσουν μια τόσο «εξέχουσα προσωπικότητα»,(παριστάνουν ότι) δεν γνωρίζουν με ποιον έχουν να κάνουν, ας τους θυμίσουμε ορισμένες πτυχές του «πολυσχιδούς έργου» του Πάνου Καμμένου:
– Είναι τέτοιος ο σεβασμός του στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα που δεν έχει απευθυνθεί ποτέ, μέσα στη Βουλή, στους αντιπάλους με την… εξέχουσα φράση «στα τέσσερα εσείς». Δείτε τον και ακούστε τον εδώ.
– Επίσης, ο εξέχων αυτός κοινοβουλευτικός ανήρ ουδέποτε έχει κραυγάσει, απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αντιπάλους του, «είναι προδότες».
– Ουδέποτε ο βραβευθείς έχει παρακινήσει το πλήθος να λιντσάρειδήμαρχο-πολιτικό του αντίπαλο.
– Εκτός από τη διεθνή τρομοκρατία, ο εξοχότατος Πάνος Καμμένος έχει κατατροπώσει και την εγχώρια. Όπως τότε που εμφάνιζε κοινοβουλευτικά κόμματα και στελέχη τους ως συνεργάτες και συνοδοιπόρους τρομοκρατών (εδώ). Και μετά τσακωνόταν με τον αρχιπροπαγανδιστή της χούντας Γεωργαλά για τον αν του έγραψε ή όχι το σχετικό πόνημα, αν (δεν) τον πλήρωσε κτλ (εδώ).
– Αυτός ο βράχος της αξιοπιστίας και της πολιτικής συνέπειας ουδέποτε διαβεβαίωσε ότι «ούτε νεκρός» θα συνεργαζόταν με όσους εφάρμοσαν Μνημόνια (εδώ).
Ολα αυτά δεν τα ήξεραν (λέμε τώρα…) ο πρύτανης, οι αντιπρυτάνεις και όλοι οι υπόλοιποι του ΤΕΙ Θεσσαλονικης που βράβευσαν την εξέχουσα προσωπικότητα Πάνος Καμμένος. Αλλιώς πώς θα διανοούνταν να τον στολίσουν με τόσα κοσμητικά επίθετα; Ομως, αν δεν τα ήξεραν, ανακύπτει το ερώτημα: πού ζούν; Μέσα σε τήβενο σαν κι αυτή που φόρεσαν στον τιμηθέντα;
Και τώρα που τα έμαθαν θα εξακολουθήσουν να αισθάνονται υπερήφανοι για την επιλογή που έκαναν; Τέτοια πρότυπα προτείνουν στους φοιτητές τους; Υπάρχει κανείς εκεί στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που να αισθάνεται προσβεβλημένος, επειδή οι ηγήτορές του κάνουν τέτοιες επιλογές; Αισθάνεται κανείς ντροπή;
Εν κατακλείδι, έχουν ακουστά για τη ρήση του Μαρκ Τουέιν «ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει. Ή που θα έπρεπε να το κάνει»;
Θεέ μου, τι θα δούμε, θ’ ακούσουμε και θα ζήσουμε ακόμα…


Η δολοφονία της Δώρας χαρακτηρίζεται από την δικαστική ψυχολογία με τον όρο Υπερσκότωμα “Overkill”



Η νεαρή γυναίκα δέχτηκε 14 μαχαιριές, με το δολοφόνο να τη μαχαιρώνει με μανία ξανά και ξανά, δίπλα από το μνήμα του παιδικού της φίλου.

Σε αυτή την δολοφονία μπορεί να δοθεί ο όρος Υπερσκότωμα τι λένε οι επιστήμονες;

Ο όρος Υπερσκότωμα “Overkill” είναι πλέον καθιερωμένος στον κλάδο της Δικαστικής Ψυχολογίας (Forensic Psychology) και ορίζεται ως “injury and trauma that is excessive beyond that required to cause the death of the victim”, δηλαδή τραυματισμοί που είναι εκτεταμένοι και παραπάνω από όσοι απαιτούνται για την θανάτωση του θύματος. Τέτοια τραύματα μπορεί να προκληθούν τόσο με χτυπήματα, χωρίς χρήση όπλων (γρονθοκόπημα, κλοτσιές) ή με χρήση όπλων και βοηθητικών αντικειμένων (μαχαίρι, τσεκούρι, μεταλλική ράβδος, περίστροφο). 

Επίσης, συχνά, σε περιπτώσεις τόσο αποτρόπαιων εγκλημάτων, αυτό που εξετάζεται είναι το εάν τα επιπλέον τραύματα έχουν επέλθει ενώ το θύμα ήταν ακόμα ζωντανό ή αφότου είχε πεθάνει (post mortem injuries), καθώς η διαφοροποίηση αυτή μπορεί ενδεχομένως να δώσει επιπρόσθετες (εξαιρετικά σημαντικές) πληροφορίες για το προφίλ του δράστη. 

Οι δράστες του “Overkill” δύναται να πάσχουν από κάποια μορφή ψύχωσης ή σοβαρής διαταραχής προσωπικότητας, να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, φαρμάκων ή αλκοόλ, να βρίσκονται σε βρασμό ψυχικής ορμής λόγω έντονων συναισθημάτων προς το θύμα ή προς αυτό που συμβολίζει το θύμα για τον κάθε δράστη. Τα ίδια τα χτυπήματα δύναται να έχουν συμβολική αξία για το δράστη (π.χ. βεντέτα). 

Σε άλλες περιπτώσεις, βέβαια, ο δράστης προβαίνει σε «υπερσκότωμα», με σκοπό να μπερδέψει τις αρχές για τα κίνητρα του εγκλήματος ή δύναται να υπάρχουν περισσότεροι από ένας δράστες που να επιτίθενται ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα τα χτυπήματα να είναι τόσα πολλά. Αυτές οι εκδοχές, όμως, έχουν μικρότερη αξία από ψυχολογική σκοπιά. 

Το “Overkill” ανήκει στη λεγόμενη Υπογραφή (Signature) του δράστη και όχι στον Τρόπο Δράσης (Modus Operandi), γιατί δεν εξυπηρετεί την ολοκλήρωση του εγκλήματος, αφού ο θάνατος του θύματος θα επερχόταν με σημαντικά λιγότερα πλήγματα ή έχει ήδη επέλθει, αλλά σχετίζεται, περισσότερο, με ζητήματα ψυχικής ικανοποίησης εσωτερικών ορμών και αναγκών του δράστη.

Οι έρευνες για την δολοφονία της άτυχης Δώρας συνεχίζονται.


Κώστας Βουκελάτος



Πάνω από 17 εκ. δολάρια δόθηκαν σε δημοπρασία για το ROLEX του ΠΟΛ ΝΙΟΥΜΑΝ



Ένα Rolex που είχε στην κατοχή του ο ηθοποιός Πολ Νιούμαν πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, γράφοντας νέο ρεκόρ για ένα ρολόι χειρός, σύμφωνα με τον οίκο Phillips που οργάνωσε τη δημοπρασία.

Το συγκεκριμένο Rolex Daytona το είχε κάνει δώρο στον Αμερικανό ηθοποιό το 1969 η σύζυγός του Τζόαν Γουντγουόρντ, την περίοδο που γύριζε την ταινία «Άσσοι της Ταχύτητας και του Ιλίγγου», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζέιμς Γκόλντστον, όπου υποδυόταν έναν οδηγό αγώνων ταχύτητας.

Ο Νιούμαν ήταν κι ο ίδιος οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και λάτρης της ταχύτητας κι είχε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 1965. Η σύζυγός του είχε γράψει στο πίσω μέρος του ρολογιού το μήνυμα «DRIVE CAREFULLY, ME» (σ.σ να οδηγείς προσεκτικά, υπογραφή: εγώ).

Το ρολόι κατοχυρώθηκε στη δημοπρασία που έγινε την Πέμπτη το βράδυ σε έναν αγοραστή, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλυφθεί, έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε 12 λεπτά, επισήμανε ο οίκος Phillips, ο οποίος εξειδικεύεται στην ωρολογοποιία.

Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ρολόι χειρός χρονολογείται από το Νοέμβριο του 2016 όταν ένα ρολόι Patek Philippe πωλήθηκε στο ποσό των 11,1 εκατομμυρίων δολαρίων στη Γενεύη.

Ο ηθοποιός θρύλος της μεγάλης οθόνης, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία το «Χρώμα του Χρήματος» απεβίωσε το 2008, από καρκίνο στον πνεύμονα, σε ηλικία 83 ετών. Φορούσε το Rolex Daytona σε καθημερινή βάση έως το 1984 και καυχιόταν συχνά για την ακρίβειά του, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Phillips.

Το ρολόι «εξαφανίστηκε» από το χέρι του αφού ο Νιούμαν έλαβε ως δώρο από τη σύζυγό του ένα άλλο Daytona. Το χάρισε με τη σειρά του στον Τζέιμς Κοξ, τον σύντροφο για πολλά χρόνια της μεγαλύτερης κόρης του ηθοποιού, της Έλινορ «Νελ» Νιούμαν, ο οποίος τελικά αποφάσισε να το βγάλει στο «σφυρί».


Πηγή : tanea.gr


Οι φαρμακοποιοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσκολίες στην προμήθεια εμβολίων



Η γραφειοκρατία δημιουργεί προβλήματα στον εμβολιασμό του πληθυσμού, ταλαιπωρώντας τους πολίτες και τους φαρμακοποιούς. Τα προβλήματα αφορούν τόσο τα εμβόλια της ιλαράς ενώ βρισκόμαστε στο στάδιο επιδημικής έξαρσης, αλλά και τα αντιγριπικά εμβόλια την ώρα που η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρουν από τον ΠΦΣ:

Όσον αφορά τα εμβόλια της ιλαράς , παρά το γεγονός  ότι έγινε έκτακτη εισαγωγή λόγω της έξαρσης που παρατηρείται, οι πολίτες αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους γιατί δεν αναγνωρίζονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ,επειδή έχουν διαφορετικό barcode από αυτόν που αναγνωρίζει το σύστημα.

Για τα αντιγριπικά εμβόλια το πρόβλημα παρουσιάζεται  γιατί  το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θεωρεί  τα δυο τετραδύναμα εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά διαφορετικά , ενώ έχουν ακριβώς την ίδια σύνθεση.

Δεν καλύπτεται ο πληθυσμός

Το αποτέλεσμα είναι να μην καλύπτεται ο πληθυσμός άμεσα σε περίπτωση έλλειψης του ενός εμβολίου και να μην  δυνατότητα αντικατάστασης του από το άλλο όμοιο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ενημερώσει τον ΕΟΦ για το θέμα ο οποίος  συνηγορεί σε αυτό, αλλά δυστυχώς η επίλυση  του κολλάει  στην γραφειοκρατία.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την δημοσιοποίηση του θέματος  θα αντιμετωπισθούν  τα προβλήματα αλλά εύλογα διερωτάται κάποιος αν αυτή είναι η ορθή πρακτική για την επίλυση των θεμάτων που άπτονται της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου



Λίγες ώρες μετά την προσαγωγής τους αποχώρησαν από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής οι τρεις προσαχθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους εμπλέκουν στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια. 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν να εξετάζουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για το κίνητρο των δραστών, ωστόσο κυρίαρχο σενάριο είναι πως ο φόνος του 52χρονου δικηγόρου να σχετίζεται με εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις της τάξης των 2 εκατ. έως 5 εκατ. ευρώ αλλοδαπών που έχουν έμμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο Energa. 

Σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έγινε αποδέκτης «εξοντωτικής πίεσης» από αλβανούς ποινικούς για να τους δοθούν χρήματα από τον πελάτη του και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο. 

Για το λόγο αυτό, έχουν βρεθεί στη ΓΑΔΑ περισσότερα από 50 άτομα, από την επομένη της δολοφονίας του ποινικολόγου από δύο δράστες.


Πηγή : tovima.gr


Δυσαρεστημένος ο Πρέσβης της Ισπανία για την ελληνική κυβέρνηση : «Άλλοι, μας στήριξαν περισσότερο»


Αιχμές για τη στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της κρίσης της Καταλωνίας αφήνει ο πρέσβης της Ισπανίας Ενρίκε Βιγκέρα, στη συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Ο κ. Βιγκέρα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δεν έκανε καμία δήλωση καταδίκης της προσπάθειας απόσχισης της Καταλωνίας. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που, όπως λέει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε απερίφραστα τη στήριξή του στην ισπανική κυβέρνηση. Αναφερόμενος στην πρόσφατη εισβολή του «Ρουβίκωνα» στην ισπανική πρεσβεία, ο κ. Βιγκέρα τη χαρακτηρίζει ως «σοβαρή ενέργεια» αλλά και ως «αγριότητα», που «δεν έχει προηγούμενο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Με πληροφορίες από την συνέντευξη του Ισπανού Πρέσβη στον Ιάσων Πιπίνη
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής



Κωνσταντοπούλου: Θα κλείσω όλα τα ΜΜΕ και θα κατασχέσω τις περιουσίες όσων μας έβαλαν στα Μνημόνια



«Ο πρωθυπουργός θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης» λέει και εισηγείται οι πολίτες να αντικαταστήσουν τα ΜΑΤ σε «μονάδες αποκατάστασης τάξης»

Συνεχίζονται οι εργασίες της τριήμερης συνάντησης εργασίας που άρχισε χθες και συνδιοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας», «ΌΧΙ στα Ναι τους», «Δικαιοσύνη για Όλους» και «Δεν Υποκλίνομαι». Η συνάντηση που γίνεται μετά από πρόσκληση της Ζωής Κωνσταντοπούλου υπό το σύνθημα «Πάρε την Ευθύνη», υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεσήμανε την ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας ζωής και παράλληλα ανακοίνωσε τη συνεργασία της Πλεύσης με το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, «Ανυπότακτη Γαλλία». Αναφορικά με την κυβερνητική της πρόταση τόνισε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες» .

Ειδικά για τη δικαιοσύνη και την τάξη είπε «ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα». Επίσης πρότεινε τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ. 
Για τα μέσα ενημέρωσης είπε «θα κλείσουν όλα τα Μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών, θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών.

Από την πλευρά του ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στην ομιλία του κατά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων της Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε πως με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν ένα φόρουμ που θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει ένα «Σχέδιο B» για την Ευρώπη. Για το δημόσιο χρέος, ο πρόεδρος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» τόνισε «πιστεύω ότι πρέπει να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη που θα συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ένωσης, με θέμα την επίλυση του χρέους πριν να είναι αργά. Είναι η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ».

Κάνοντας ειδική αναφορά για τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μελανσόν είπε «όπως έχει εξελιχθεί, απαγορεύει την κοινωνική και οικονομική εναρμόνιση. Επιβάλλει τον γενικευμένο ανταγωνισμό που γεννάει τη βία μέσα στις χώρες και ανάμεσα στις χώρες. Ως έχει σήμερα, η ΕΕ αποτελεί παράγοντα βίας σε πολιτικό και πολεμικό επίπεδο. Αντιπαρατίθενται οι εργαζόμενοι, οι μεν στους δε».

Ο Γάλλος πολιτικός απηύθυνε έκκληση στον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας «απευθύνομαι στον κ. Μακρόν και λέω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην Ελλάδα αυτά που της ανήκουν» και ότι «ο λαός των Γάλλων εργαζομένων δεν θέλει να πλουτίσει από τη φτώχια και την κατάρρευση του ελληνικού λαού».

Πολύ σημαντικό κομμάτι στις εργασίες της συνάντησης αποτελεί το ζήτημα του χρέους ενώ στα τραπέζια εργασίας υπάρχουν τοποθετήσεις ακόμα και για το τραπεζικό σύστημα, το νόμισμα και τη δημόσια περιουσία.

Οι εργασίες κλείνουν αύριο στις 20.30 από την Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας. 


Πηγή : protothema.gr


Συνελήφθη απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 29χρονος αποστολέας του τρομοδέματος στον Παπαδήμο



Ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στον εμπρηστικό μηχανισμό που εστάλη στο Βερολίνο στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και ταυτοποιήθηκε, ήταν η αιτία να εντοπιστεί ο νεαρός αναρχικός  τρομοκράτης, έπειτα από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή και να συλληφθεί από την αντιτρομοκρατική.
Ο 29χρονος το τελευταίο διάστημα είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή της πλατείας Αττικής, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εκεί όπου τον βρήκαν τα ξημερώματα και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. 

Ο 29χρονος ο οποίος στο παρελθόν είχε προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές για επεισόδια και είχε καταδικαστεί μία φορά σε φυλάκιση δύο ετών συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία στην περιοχή της πλατείας Αττικής , όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε (3) ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

8 πλαστές ταυτότητες,
2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.