Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Τους χάλαγε στο ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν αποτελεσματική απέναντι στους συντρόφους αντιεξουσιαστές



Με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη του κίνηση κατά απαίτηση των συντρόφων του ήταν να καταργήσουν την αποτελεσματική ομάδα "ΔΕΛΤΑ" , γιατί απλά δεν τους άφηνε να κάνουν το θεάρεστο έργο τους να καταστρέφουν την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία και να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Τώρα απολαμβάνουν ασυλία από το σύστημα γιατί είναι επαναστάτες όπως λένε οι ίδιοι και υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι κοινοί κακοποιοί όπως πραγματικά είναι!!!! 

Η ομάδα "ΔΕΛΤΑ"  είναι αλήθεια ότι εκμηδένισε αυτά τα περιστατικά αυτά και οι αντιεξουσιαστές έτρεμαν γιατί απλά ήταν ένας δυναμικός και υπολογίσιμος αντίπαλος.

Η απόφαση να καταργηθεί η αποτελεσματική Ομάδα "ΔΕΛΤΑ" είχε καθαρά πολιτικά ακροαριστερά αντιεξουσιαστικά κριτήρια και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δημόσιας τάξης το έκανε πράξη. 


Η έξυπνη κίνηση να συγκροτηθεί η ομάδα "ΔΕΛΤΑ" το 2009 ήταν πρός όφελος της ασφάλειας των κατοίκων του κέντρου και των Εξαρχείων, και είχε στόχο την διαχείριση όχλου και εκτάκτων καταστάσεων με χαρακτηριστικά ταχυκινησίας και τακτικής ευελιξίας. 

Εκείνη την εποχή ήταν σε έξαρση μια σειρά καταδρομικών επιθέσεων από αντιεξουσιαστές σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα και καταστήματα, έχοντας χαθεί ο έλεγχος της δημόσιας τάξης, ειδικά την περίοδο που ακολούθησε το Δεκέμβριο του '08 και έτσι ήταν επιτακτική η απόφαση δημιουργία μιας μονάδας που θα ενεργούσε αποκλειστικά και μόνο σε καταστάσεις όπου οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΔΕΛΤΑ βασίστηκε στη λογική της ταχείας αντίδρασης -αυτού του τύπου οι "καταδρομικές" διαρκούσαν ελάχιστο χρόνο και συγκεκριμένα δεν υπερέβαιναν τα τέσσερα με πέντε λεπτά. Η "ΔΕΛΤΑ" απέδωσε τα μέγιστα καθώς καθόλη την ύπαρξη της αφενός απέτρεψε δεκάδες επιθέσεις σε στόχους και αφετέρου όταν χρειάστηκε να λειτουργήσει κατασταλτικά κατάφερε να πραγματοποιήσει εκατοντάδες συλλήψεις. 



Kαθόλη την διάρκεια της ύπαρξης της η "ΔΕΛΤΑ" πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες. Πρόκειται, για μονάδας άμεσης επέμβασης από 300 ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, οι οποίοι θα κινούνταν περιμετρικά του κέντρου, σε ομάδες των δέκα ατόμων με έναν ομαδάρχη και θα είχαν την πρώτη επαφή και σύγκρουση με τους δράστες περίπου στα 3,5 λεπτά. Επελέγη μάλιστα να μετακινούνται με δίκυκλα ώστε να είναι ευέλικτοι μέσα στην πόλη. 



 Ο εξοπλισμός της ομάδας "ΔΕΛΤΑ" είχε επιθετικά χαρακτηριστικά, δεν είχαν εκπαιδευτεί για να αμύνονται όπως τα ΜΑΤ που έχουν ασπίδες και χημικά, αλλά να επιτίθενται γρήγορα και αποτελεσματικά, πραγματοποιώντας σύντομες και αποτελεσματικές συμπλοκές κάνοντας συλλήψεις μετά από εφορμήσεις. Τα κριτήρια επιλογής είναι πάντα ιδιαίτερα. 

Ο μέσος όρος ηλικίας της ΔΕΛΤΑ ήταν 28 με 30 έτη, οι περισσότεροι είχαν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στο παρελθόν, ήταν δηλαδή "ψημένοι" στη δουλειά κι όχι άγουρα παιδιά από τη σχολή αστυνομίας, κάτοχοι διπλώματος δικύκλου και είχαν περάσει -κατά τη στρατιωτική τους θητεία- από εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του ελληνικού στρατού.

Εάν υπήρχε αυτή η ομάδα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο κέντρο της Αθήνας αλλά θα κινδύνευαν να συλληφθούν οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


Πώς έσωσαν τον Σπίθα οι πυροσβέστες



Σε πηγάδι 12 μέτρων, έπεσε ο Σπίθας, ένα κυνηγόσκυλο ράτσας Επανιέλ, 1,5 έτους ο οποίος είχε πάει με το αφεντικό του τον κ. Μιχάλη Μεσσαριτάκη για κυνήγι στις 8 χθες το πρωί στο Ακρωτήρι.

Όμως δεν είδε το πηγάδι … και έπεσε μέσα.

Αμέσως ο κ. Μεσσαριτάκης ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία, διασώστες της οποίας έσπευσαν για να βγάλουν το τρομαγμένο σκυλάκι από το πηγάδι. Μετά από δύο ώρες προσπαθειών , με τον ένα πυροσβέστη να κατεβαίνει με σκοινιά για να τον φτάσει, ο Σπίθας βγήκε στην επιφάνεια.


Ο κ. Μεσσαριτάκης σημειώνει ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πρέπει να φροντίσουν ώστε τα πηγάδια να μπαζωθούν γιατί είναι πάρα πολλά και τις ώρες που βγαίνουν οι κυνηγοί, όταν χαράζει μπορεί κάποιος να μην τις δει και να πέσει μέσα. Πρόκειται για την περιοχή Νερόλακκος προς τον Άγιο Παύλο στο Ακρωτήρι.

Ο κ. Μεσσαριτάκης, πρώην προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ευχαρίστησε προσωπικά τους πυροσβέστες οι οποίοι επί δύο ώρες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν το σκυλί του, που ευτυχώς γλίτωσε με ελαφρύ τραυματισμό στη λεκάνη. 



Πηγή: neatv.gr


Σκοτεινά σενάρια για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου


Στις υποθέσεις με τις οποίες είχε ή επρόκειτο να ασχοληθεί ο άτυχος ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπίσει την ταυτότητα των δολοφόνων του. Σε κάποια απ’ αυτές θεωρούν οι αστυνομικοί ότι βρίσκεται το «κλειδί» για την εξιχνίαση του φόνου.

«Φως» σε όσα ειπώθηκαν στη δεκαπεντάλεπτη συζήτηση που είχε το θύμα με τους δύο άγνωστους άνδρες φέρεται να ρίχνει στις δύο καταθέσεις του ο 32χρονος συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου, που ήταν παρών στην κουβέντα.

Ενώπιον των αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είπε ότι οι δύο δράστες ζήτησαν αρχικώς νομικές συμβουλές για υπόθεση σύλληψης (για ληστεία) συγγενικού τους προσώπου, που δήθεν κρατείτο στη ΓΑΔΑ. Από μια πρώτη έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι το πρόσωπο είναι ανύπαρκτο και ως εκ τούτου αυτό το σκέλος της συζήτησης ήταν μάλλον προσχηματικό. Στη συνέχεια η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από μια νομική υπόθεση με την οποία ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε πράγματι ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν: το σκάνδαλο Energa - Hellas Power.

Πρόκειται για υπόθεση υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου η οποία τελεσιδίκησε τον Φεβρουάριο του 2017. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους 11 από τους 19 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους και τον 39χρονο εκπρόσωπο της Energa Power Trading Αριστείδη Φλώρο. Λίγο πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών ο Φλώρος κατηγορήθηκε ότι παρήγγειλε τη δολοφονία του βασικού αντιδίκου του και νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.

Εναντίον του 62χρονου νομικού είχε γίνει ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014. Όπως αποκάλυψε η «Κ» σε παλαιότερα δημοσιεύματά της, ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι ομολόγησαν ότι είχαν συμφωνήσει να σκοτώσουν τον δικηγόρο αντί 100.000 ευρώ. Είχαν μάλιστα υποδείξει ως ηθικό αυτουργό είχαν κατονομάσει τον εκπρόσωπο της εταιρείας Energa Power Trading Αριστείδη Φλώρο και μάλιστα, τον περασμένο Μάιο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του Αριστείδη Φλώρου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας. «Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο» είχε καταθέσει ο ένας από τους Αλβανούς και είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο του 38χρονου μηχανικού τον άνδρα που είχε παραγγείλει τη φυσική εξόντωση του δικηγόρου.


Ο Φλώρος είχε εκπροσωπηθεί από τον δολοφονημένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και ένα από τα σενάρια που εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δύο δράστες να ενήργησαν για λογαριασμό τρίτων –πιθανόν εγκλείστων, θέλοντας να εκφοβίσουν το θύμα και να στείλουν μήνυμα για αθετημένη συμφωνία.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας επιβεβαίωσαν στην «Κ» ότι στη συνάντηση που είχαν με τον Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του οι δύο δολοφόνοι αναφέρθηκαν εκτενώς στο σκάνδαλο «Energa».
Πληροφορίες από νομικούς κύκλους που όμως διαψεύδονται από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι στη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες απαίτησαν χρήματα από τον 52χρονο ποινικολόγο επικαλούμενοι πρόσφατες, παρασκηνιακές εξελίξεις στην υπόθεση του «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι στο διάστημα που οι δύο άνδρες παρέμεναν στην αίθουσα συσκέψεων, ο 52χρονος ποινικολόγος μετακινήθηκε σε διπλανό γραφείο προκειμένου να έχει τηλεφωνική επικοινωνία, πιθανότατα σχετική με την υπό συζήτηση υπόθεση.

Σημειώνεται ότι οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μιλούσαν ελληνικά με ξενική προφορά και αξιωματικοί της Ασφάλειας εμφανίζονται βέβαιοι ότι πρόκειται για Αλβανούς υπηκόους, όπως άλλωστε και τα άτομα που είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο το 2014.

Πάντως, αξιωματικοί που μετέχουν στην έρευνα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι αναφορά των δύο αγνώστων δραστών στην υπόθεση Energa και το παλαιότερο συμβόλαιο θανάτου να ήταν και αυτή προσχηματική. Σ’ αυτή την περίπτωση, λένε, το «μυστικό» της δολοφονίας κρύβεται σε όσα ειπώθηκαν στην κατ ιδίαν συνομιλία που είχαν με τον Ζαφειρόπουλο, όταν ο 32χρονος συνεργάτης του μετακινήθηκε προσωρινά σε διπλανό γραφείο. 

Ενα δεύτερο σενάριο που διερευνάται από την αστυνομία είναι το τραγικό συμβάν της Πέμπτης να συνδέεται με δίκη για υπόθεση ναρκωτικών που ξεκινά αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Δικάζονται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης τρεις Ελληνες, από τους οποίους ένας επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Εκ πρώτης όψεως, η υπόθεση έχει χαμηλό ποινικό ενδιαφέρον, ωστόσο και οι τρεις κατηγορούμενοι διώκονται για συμμετοχή σε μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, που ελέγχετο από Αλβανούς ναρκέμπορους και εξαρθρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2016.


Γιάννης Σουλιώτης
Καθημερινή


Μια γυναίκα στη «φωλιά» των Apache


«Ειδικότητα τεχνίτης ηλεκτρονικών, ηλεκτρολογικών και οπλικών συστημάτων του επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι Δέλτα». Μέχρι εκεί. Κοφτά, γρήγορα. Βλέμμα σταθερό, έξυπνο, αποφασιστικό, ματιά που "γυαλίζει" συνοδεύει την απάντηση της νεαρής επαγγελματία στην ερώτηση. Η επιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Όλγα Τσακνάκη, δεν βρέθηκε τυχαία να εργάζεται σε έναν χώρο που θεωρείται ανδροκρατούμενος.

Σκληρή δουλειά, προγραμματισμός και επιμονή βρίσκονται πίσω από μια τέτοια ξεχωριστή επιλογή καριέρας. «Το είχα σκεφτεί πολλές φορές και όταν ήρθε η στιγμή να επιλέξω την ειδικότητά μου το έκανα και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Αυτό που συνέβη δεν ήταν τύχη, πιστεύω ότι ο καθένας πηγαίνει εκεί που πρέπει να είναι και ναι, πιστεύω ότι η θέση μου είναι εδώ ακριβώς που βρίσκομαι» λέει, μιλώντας στο περιοδικό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ".

Η επιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού δεν είχε μια πορεία πολύ διαφορετική από κάθε άλλο μαθητή. Και μετά ήρθε η απόφαση... Από το σχολείο στις πανελλήνιες εξετάσεις και στα δύσκολα, αφού πλέον εργάζεται πάνω σε ένα από τα πιο πολύπλοκα και απαιτητικά κατασκευάσματα, ένα πανάκριβο επιθετικό ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού της Ελλάδας. «Κατατάχθηκα στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών το 2012, αποφοίτησα το 2014 ως μόνιμη λοχίας Αεροπορίας Στρατού, μετά ήρθα στη βάση του Στεφανοβίκειου, όπου ήρθε η στιγμή να πάρω την ειδικότητά μου, να εκπαιδευτώ πάνω σ' αυτήν. Η εκπαίδευση έγινε στις ΗΠΑ, επέστρεψα τον Νοέμβριο του 2016 και από τότε εργάζομαι πάνω στα συγκεκριμένο επιθετικό ελικόπτερο» λέει.



«Αυτό που κάνουμε είναι λειτούργημα, δεν είναι δουλειά, αφού ο σκοπός είναι η υπεράσπιση της πατρίδας και της σημαίας μας, οπότε αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι» λέει η ψύχραιμη Όλγα.

«Είναι λίγο περίεργο να ακούνε σε μια συζήτηση ότι μία γυναίκα είναι τεχνικός και μάλιστα σε ένα επιθετικό ελικόπτερο, όμως επειδή η ευθύνη είναι μεγάλη και οι υποχρεώσεις πολλές, αυτό σε κάνει να είσαι πιο συνειδητοποιημένος ως άνθρωπος και στη ζωή σου και στο επάγγελμά σου. Η συνεργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους δε, είναι άψογη αφού είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι. Έχουμε έναν κοινό σκοπό, οπότε αυτό αυτομάτως μας κάνει να προσπαθούμε περισσότερο και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Κάπου εδώ το βλέμμα της "φεύγει". Έχει "πιάσει" το σκούρο γκρι επιβλητικό ιπτάμενο δημιούργημα, το ελικόπτερο του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων, που στέκει λίγο πιο πέρα, στο υπόστεγο, περιμένοντας τη νεαρή επιλοχία.

Ίσα που προλάβαμε μια τελευταία ερώτηση: «Τι σκέφτεσαι όταν ξυπνάς το πρωί για να φύγεις για δουλειά Όλγα;».

«Ανυπομονώ», απαντά δίχως δεύτερη σκέψη


Πηγή : onalert.gr


Χωρίς βενζίνη τα περιπολικά στην Ρόδο και κινδυνεύουν και τα περιπολικά όλων των νησιών



Αδιαφορώντας για την ασφάλεια των κατοίκων της Ρόδου οι ανεύθυνοι έχουν αφήσει χωρίς βενζίνη τα περιπολικά.

Χωρίς βενζίνη παραμένει από τις αρχές του Οκτωβρίου η Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου με αποτέλεσμα ένα 70% περίπου της μηχανοκίνητης δύναμής της, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών της ΔΙΑΣ να παραμένει παροπλισμένο και να κινούνται μόνο τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, που εφοδιάζονται από το πρατήριο της 95 ΑΔΤΕ!!

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, έχει ήδη ενημερώσει με έγγραφό του τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Ενημέρωση έχει κάνει και η ηγεσία της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, κρούοντας τον κίνδυνο από το γεγονός ότι παραμένουν ανεξόφλητες οφειλές στο ένα και μοναδικό ιδιωτικό πρατήριο που έχει αναλάβει τον εφοδιασμό των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. με βενζίνη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροφοδοσία και η… πίστωση.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται τέτοιο πρόβλημα σε τέτοια έκταση στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ρόδου.

Η κυβέρνηση για να κάνει την επιτυχημένη στην Ευρώπη και να παρουσιάζει εικονικά πλεονάσματα έχει αφήσει τα πάντα και τους πάντες απλήρωτους ειδικά στην υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Εγκληματικά και ανεύθυνα έχουν αφήσει χωρίς κονδύλια την ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα τα χρέη προς τους βενζινοπώλες να έχουν συσσωρευθεί «επικίνδυνα» και να κινδυνεύει η ασφάλεια των πολιτών.

Στην ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν μεγάλη ανησυχία ότι θα μείνουν άδεια τα ρεζερβουάρ των αστυνομικών οχημάτων σε όλα τα νησιά.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα θα πρέπει να αναμένεται παράλυση των αστυνομικών δυνάμεων και αδυναμία ανταπόκρισης σε όλα τα συμβάντα, με αποτέλεσμα να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οι πολίτες έρμαια κακοποιών.





Ecocar: Kυκλοφορεί Με 1 Ευρώ/100 Χλμ Και Φορτίζει Στην Πρίζα Του Σπιτιού




Παρκάρει σε θέση …κάδου, αφού το συνολικό πλάτος του δεν ξεπερνά το ύψος ενός οκτάχρονου παιδιού. Στοιχίζει όσο το πετρέλαιο θέρμανσης, που θα ξοδέψει ένα νοικοκυριό στο Νευροκόπι κατά τους μήνες της βαρυχειμωνιάς. Φορτίζει στην απλή πρίζα «σούκο» μιας κατοικίας, με ό,τι απαιτεί σε ηλεκτρικό φορτίο η λειτουργία μιας ηλεκτρικής σκούπας, και η κίνησή του κοστίζει μόλις ένα ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Κι ενώ κατασκευάζεται σε μια μεγάλη μονάδα στην παγκόσμια πρωτεύουσα της ηλεκτροκίνησης, την αχανή Κίνα, η «καρδιά» του χτυπάει με ελληνική τεχνογνωσία. Ο λόγος για το «Ecocar», ένα αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο πόλης, με συσσωρευτές (μπαταρίες), ελεγκτές και ηλεκτρικά υποσυστήματα ελληνικής τεχνογνωσίας, που αναμένεται να κυκλοφορεί μαζικότερα στην ελληνική κι ευρωπαϊκή αγορά το 2018.

Παρότι έκανε το ντεμπούτο του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη διάρκεια της 82ης Διεθνούς ‘Εκθεσης Θεσσαλονίκης, έχει ήδη «ανέλπιστο αριθμό παραγγελιών», αλλά και αρκετές πωλήσεις, που πραγματοποιήθηκαν πριν καν περάσει την έξοδο του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού της ΔΕΘ-Helexpo AE, για να βγει επισήμως στους δρόμους.΄Ηδη έχουν ταξινομηθεί δύο μοντέλα του ελληνο-κινεζικού οχήματος, τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί για κυκλοφορία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η διαδικασία έκδοσης των αδειών ανατέθηκε σε εταιρεία στο Λουξεμβούργο, γιατί όπως παρατηρεί o Γιώργος Καζαντζίδης, υπεύθυνος της εταιρίας Ecosun, που εμπλέκεται στη δημιουργία του από ελληνικής πλευράς, «γνωρίζαμε ότι αν απευθυνόμασταν στην Ελλάδα, για να βγάλουμε πρώτοι στη χώρα και την Ευρώπη τις εγκρίσεις, το όλο πράγμα δεν θα γινόταν έτσι απλά. Με την ευρωπαϊκή έγκριση μπορέσαμε και προχωρήσαμε πολύ πιο γρήγορα».

«Το Ecocar σίγουρα δεν θα βάλει …φωτιά στην άσφαλτο, αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου αξιοπρεπέστατα με αυτό, με χαμηλό κόστος και με φιλικότητα προς το περιβάλλον. Με μια μικρή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών δε, μπορεί να γίνει εντελώς μηδενικό το κόστος λειτουργίας του» σημειώνει ο κ.Καζαντζίδης.


Πηγή : analitis.gr


Καρδιοχειρουργικό εμφύτευμα μεγαλώνει μαζί με το παιδί!


Γιατροί και μηχανικοί στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό χειρουργικό εμφύτευμα που μεγαλώνει και αυτό σε μέγεθος, καθώς μεγαλώνει ένα παιδί. Το εμφύτευμα μπορεί να φέρει επανάσταση στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά.

Τα ιατρικά εμφυτεύματα μπορούν να σώσουν ζωές, διορθώνοντας ελαττώματα στην καρδιά και σε άλλα όργανα. Όμως, μέχρι σήμερα, η χρήση τους στα παιδιά δυσκολεύει από το γεγονός ότι τα σταθερού μεγέθους εμφυτεύματα δεν μπορούν να επεκταθούν, καθώς αναπτύσσεται ένα παιδί με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα παιδί που κάνει μια σωτήρια καρδιοχειρουργική επέμβαση, π.χ. για την αποκατάσταση της λειτουργίας κάποιας βαλβίδας, μπορεί να χρειασθεί στο μέλλον και άλλες επεμβάσεις.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και των νοσοκομείων Παίδων και Brigham & Women's της Βοστώνης, με επικεφαλής τον καρδιοχειρουργό και καθηγητή παιδοχειρουργικής Πέδρο ντελ Νίδο και τον αναπληρωτή καθηγητή εμβιομηχανικής Τζεφ Καρπ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο πειροδικό βιοϊατρικής μηχανικής "Nature Biomedical Engineering", δημιούργησαν ένα εμφύτευμα που διαχρονικά δεν έχει σταθερό μέγεθος, αλλά μεγαλώνει μαζί με το σώμα του παιδιού και τα όργανά του.

«Τα ιατρικά εμφυτεύματα και οι εμφυτεύσιμες συσκευές σπάνια σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη τα παιδιά, με αποτέλεσμα σχεδόν ποτέ να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη φυσική ανάπτυξη του παιδιού», δήλωσε ο Νίδο.

Το νέο εμφύτευμα, που προορίζεται για επεμβάσεις αποκατάστασης βαλβίδας καρδιάς, αποτελείται από ένα βιοδιασπώμενο πυρήνα από βιοπολυμερές υλικό και από ένα σφαιρικό περίβλημα που επιμήκυνεται με το πέρασμα του χρόνου, ανταποκρινόμενο στις πιέσεις που ασκεί ο αναπτυσσόμενος περιβάλλων ιστός.

Ήδη, η εταιρεία βιοϊατρικών συσκευών CryoLife, σε συνεργασία με τους ερευνητές, αναπτύσσει έναν σχετικό δακτύλιο βαλβίδας για παιδιά.


Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr



Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητά 250.000 ευρώ αναδρομικά από το Δημόσιο!



Μετά τις καλοκαιρινές του αποδράσεις σε πισίνες των βόρειων προαστίων και την ώρα που δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ύπαρξη δύο λογαριασμών στην Ελβετία, ο προσφάτως αποφυλακισθείς Ακης Τσοχατζόπουλος ζήτησε αναβολή σε δικαστήριο επικαλούμενος ότι διεκδικεί χρήματα από το Δημόσιο! Μάλιστα, η δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έκανε ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα βγει άμεσα και εγκύκλιος για ρύθμιση των χρεών στο Δημόσιο.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρέθηκε κατηγορούμενος για παραβίαση του άρθρου 25 του ν. 1882/90, δηλαδή για «παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο, που είναι βεβαιωμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, εφόσον αυτή αναφέρεται στη μη καταβολή τριών συνεχών δόσεων ή προκειμένου για χρέη που καταβάλλονται εφάπαξ σε καθυστέρηση καταβολής πέραν των δύο μηνών από τη λήξη του χρόνου καταβολής τους».

Η πράξη τοποθετείται τον Μάρτιο του 2014, όταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στη φυλακή για το σκάνδαλο των «TOR M1» και δεν είχε τη δυνατότητα να καταβάλει χρήματα. Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας όπου δικαζόταν η υπόθεση δεν εμφανίστηκε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Ο διάλογος με την έδρα προκειμένου να δοθεί αναβολή στην υπόθεση ήταν σύντομος, αλλά ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός.

Πρόεδρος: Βλέπω εδώ ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να καταβάλει χρήματα, έχουν δοθεί 247 ευρώ.

Δικ. Τσοχατζόπουλου: Θα θέλαμε μια αναβολή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος διεκδικεί χρήματα από το κράτος. Αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Είχαν κάνει προσφυγές μαζί με άλλους βουλευτές ζητώντας αναδρομικά. Αξιώνει να λάβει 200.000 με 250.000 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Εισαγγελέας: Αυτό είναι το 1/3 των χρημάτων που οφείλει όμως…

Δικ. Τσοχατζόπουλου: Το γνωρίζω αλλά είναι μια αρχή. Να σας πω ότι έκανε κι ένα ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τον κ. Χουλιαράκη, και τον διαβεβαίωσε ο ίδιος ότι έρχεται ρύθμιση που θα αφορά και όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Του ανέφερε ότι αναμένεται άμεσα σχετική εγκύκλιος, που θα αφορά σε οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Ζητάμε αναβολή για να μπει σε ρύθμιση ή να εξοφλήσει.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναβολή στην υπόθεση προκειμένου ο πρώην υπουργός, ο οποίος αναμένει και την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, να προσκομίσει σχετική απόφαση ρύθμισης των χρεών του.

Η προσφυγή

Οι προσφυγές βουλευτών που ζητούν αναδρομικά χρήματα είχαν απασχολήσει τη δημοσιότητα για πρώτη φορά το 2011. Οι βουλευτές ζητούν να αυξηθούν αυτοδικαίως οι αποδοχές τους με βάση ψηφίσματα της Βουλής (του 1964 και του 1975) που προβλέπουν ίσες αποδοχές με τους δικαστές. Επικαλούνται τις αυξήσεις που αναγνώρισε για τους δικαστές το 2006 το Μισθοδικείο, αλλά και το μεταγενέστερο νόμο 3620/07 που ενσωμάτωσε τις αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστών.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο είχε απορρίψει διεκδικήσεις των τ. βουλευτών που στηρίζονται στο επιχείρημα της επέκτασης υπέρ τους των αποφάσεων του Μισθοδικείου, γιατί αυτές οι αποφάσεις αφορούν μόνο στους δικαιωμένους διαδίκους. Ωστόσο, είχε κάνει δεκτές αξιώσεις που στηρίζονται στις αυξήσεις που δόθηκαν με το ν. 3620/07, με βάση την πάγια νομολογία ότι «η αύξηση των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων επιφέρει αυτοδικαίως με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις αντίστοιχη αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης».

Μεγάλος αριθμός βουλευτικών αγωγών εκκρεμεί και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού

Συνεδρίου έχει δικαιώσει συνταξιούχους βουλευτές, κρίνοντας ότι με βάση το Ζ’ Ψήφισμα της Βουλής του 1975, οι αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών συμπαρασύρουν και τις αποδοχές των βουλευτών. Στην απόφαση αυτή είχε αντιδράσει το υπουργείο Οικονομικών καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία είχε αναπέμψει και πάλι την υπόθεση στο Τμήμα. Συνολικά πρόκειται για περισσότερους από 160 βουλευτές, με τις προσφυγές τους να βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε η δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου στο δικαστήριο, εκείνος αναμένει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, έπειτα από αρκετές αιτήσεις αποφυλάκισης, πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού τον περασμένο Μάιο, όταν κρίθηκε απαραίτητη η αναστολή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας. Ωστόσο, του επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων και η καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ. Τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης καταβλήθηκαν από φίλους και συνεργάτες του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατάφερε να αποφυλακιστεί περίπου ένα μήνα μετά τη σχετική απόφαση.


Γεωργία Σωτηρίου
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Νέα Δημοκρατία : Για τις τηλεοπτικές άδειες, η Κυβέρνηση ας θυμηθεί το… “κάθε λέξη του Συντάγματος”



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. 

Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι. 

Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση  όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία. 

Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για  το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε  η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. 

Χωρίς στημένους διαγωνισμούς.

Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ. 

Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί  επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».


Νέες μορφές εγκληματικότητας και τα χαρακτηριστικά της



του Κώστα Βουκελάτου

Το έγκλημα γίνεται σκληρότερο και διεθνοποιείται, η εγκληματικότητα,  λαμβάνει πιο επικίνδυνες διαστάσεις και προεκτάσεις, ως απόρροια της παγκοσμιοποίησης και της «σκλήρυνσης» του εγκλήματος. 

Αυτό που προβληματίζει τους εγκληματολόγους και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι όχι τόσο η αύξηση του εγκλήματος, όσο οι ποιοτικές αλλαγές στο έγκλημα και το φαινόμενο της εγκληματικότητας. 

Δηλαδή, το «άμετρο και άχρηστο» έγκλημα, το οποίο «δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή» αυτό προβληματίζει περισσότερο ως νέο ποιοτικό στοιχείο στην ελληνική κοινωνία καθώς και η χρήση περιττής και άμετρης βίας που εγείρει φλέγοντα ερωτήματα.

Είναι σαφές ότι στο πλαίσιο μιας εποχής που αλλάζει, αλλάζει μορφή και το έγκλημα. 

Τα αίτια για αυτές τις σοβαρές αλλαγές είναι αναμφίβολα πολλά και αναφέρουμε ενδεικτικά : 

•Ελεύθερη μετακίνηση των εγκληματιών στην Ευρώπη χωρίς σύνορα, χωρίς την υιοθέτηση πολιτικών που θα ανέκοπταν αυτό το φαινόμενο
•Περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, με ταυτόχρονους σοβαρούς τριγμούς στα θεμέλια των οικογενειακών δεσμών και του κοινωνικού ιστού
•Ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών και των πληροφοριακών συστημάτων, η οποία με τη σειρά της καλλιέργησε γόνιμο έδαφος ώστε να λάβει κι άλλες μορφές το έγκλημα.

Το έγκλημα έχει γίνει μέρος της διακυβέρνησης της παγκοσμιοποίησης, ακόμα και ο βιασμός χρησιμοποιείται ως όπλο στις εμφύλιες ιδίως συρράξεις. 

Τα εγκλήματα βίας, τελούνται, συχνά, με τρόπο θρασύ, αδίστακτο και καλοσχεδιασμένο.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα η εμπορία όπλων, ναρκωτικών, λευκής σαρκός, οι σπείρες που κλέβουν αυτοκίνητα, το κυβερνοέγκλημα κλπ., λόγω της διεθνοποίησής τους, είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν και, συνεπώς, πιο εύκολο να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

H έλλειψη οργανωμένης  αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία, τουλάχιστον στη χώρα μας, αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα συμβάλει στο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την παραβατικότητα, αλλά και να προλάβει τα σοβαρά φαινόμενα της εγκληματικότητας. 

Το οργανωμένο έγκλημα απειλεί σοβαρά την οικονομία, όσο και το σύνολο των κοινωνικών δομών. Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος οφείλει να είναι πολυεπίπεδη και απαιτεί συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. 

Κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, διεθνείς οργανισμοί και φορείς, ακόμα και απλοί πολίτες, από κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορούν να διαδραματίσουν τον δικό τους, σημαντικό, ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Κατ’ αρχάς, κρίνεται ζωτικής σημασίας, σε διεθνές επίπεδο, η συντονισμένη και ολοκληρωμένη δράση για τον εντοπισμό, τη διερεύνηση και τη δίωξη των ατόμων και των ομάδων που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα. Σε ένα δεύτερο επίπεδο θεωρείται εξέχουσας σημασίας η εκπαίδευση και η ενημέρωση των πολιτών για το θέμα. 

Όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι, επομένως χρειάζεται να μάθουν πολλά περισσότερα σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και το πώς αυτό επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή. 

Συνεπώς, στο σημείο αυτό καθίσταται εμφανές ότι ο ρόλος των ΜΜΕ δύναται να είναι σοβαρός και καταλυτικός. 

Οι δημοσιογράφοι έχουν το καθήκον να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για ένα ζήτημα πολύ σοβαρό, τις διαστάσεις του οποίου ο απλός πολίτης δεν μπορεί να κατανοήσει. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τις στρατηγικές που υιοθετούνται και την πολιτική λήψης αποφάσεων που στοχεύουν στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, έτσι ώστε αυτή η πραγματικά παγκόσμια απειλή να καταστεί μια κορυφαία προτεραιότητα μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. 

Με αυτό τον τρόπο, μέσω της ενημέρωσης που θα παρέχουν τα ΜΜΕ, ο κόσμος θα προβληματιστεί και θα πιέσει προς την κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου. 
Η τεχνολογία και τα πληροφοριακά συστήματα διαδραματίζουν ένα σημαίνοντα ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος και είναι αναγκαία η διεθνική συνεργασία και σε αυτόν τον τομέα, καθώς και η συνεχής βελτίωση και εξέλιξη των συστημάτων και η εκπαίδευση των ατόμων που τα χειρίζονται. 

Οι αναπτυσσόμενες χώρες χρειάζονται βοήθεια για την οικοδόμηση της ικανότητάς τους για την αντιμετώπιση των απειλών αυτών. Ένα σημαντικό εργαλείο που συμβάλλει σε αυτό είναι η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος, το οποίο παρέχει ένα καθολικό νομικό πλαίσιο, με στόχο τον εντοπισμό, την αποτροπή και την εξάρθρωση των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων. 

Σε πρακτικό επίπεδο, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά και το έγκλημα (UNODC) συμβάλλει στην ενίσχυση της ικανότητας των κρατών για την παρακολούθηση και την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 



Στους 33 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια




ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ. Τους 33 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια από την προηγούμενη Κυριακή, με την ενίσχυση των ανέμων να προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες.

«Δεν έχουμε ξεπεράσει την έκτακτη αυτή κατάσταση, δεν είμαστε καν κοντά», επεσήμανε ο Μαρκ Τζιλαρντούτσι διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας. «Ωστόσο σημειώνουμε κάποιες προόδους», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας Κεν Πίμλοτ επεσήμανε ότι περισσότεροι από 9.000 πυροσβέστες έδιναν μάχη χθες Παρασκευή εναντίον 17 εστιών πυρκαγιάς οι οποίες μαίνονται κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, της πιο πυκνοκατοικημένης των ΗΠΑ.

Σχεδόν 900.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Twitter της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κάλφαϊρ, περίπου 5.700 σπίτια και καταστήματα έχουν καταστραφεί.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών ενδέχεται να δυσκολέψουν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν από το βράδυ, με ταχύτητα που έφτανε έως τα 72 χιλιόμετρα την ώρα.

Χθες το απόγευμα οι αρχές επιβεβαίωσαν εξάλλου τον θάνατο 32 ανθρώπων. Ωστόσο αργότερα πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τον θάνατο ενός εφήβου στην κομητεία Μεντοσίνο, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 33 νεκρούς.



Πηγή : ekirikas.com


Απίστευτο και όμως ελληνικό: Στοχοποίησαν αθώο πολίτη στο Μενίδι για βιασμό ανήλικης μέσω Facebook


Μάλιστα στην "Επείγουσα ανακοίνωση" όπως την χαρακτήριζαν αυτοί που έκανα την ανάρτηση παρουσιάζοντας μάλιστα φωτογραφία που ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο, ανέφεραν χαρακτηριστικά " Ο άνδρας που απεικονίζεται στην εν λόγω φωτογραφία είναι δράστης που βίασε το 5χρονο κοριτσάκι έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Ένα απίστευτο περιστατικό με "κανιβαλισμό" ενός ανθρώπου μέσα από το Facebook κατεγράφη προ ολίγων ημερών, όταν με ανάρτηση που έκανε φιλoζωική οργάνωση στο Μενίδι, παρουσίαζε έναν υποτιθέμενο βιασμό μιας 5χρονης απο 4 άτομα, έξω απο το 6ο δημοτικό σχολείο της περιοχής!

Μετά απο έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε πως κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί και φυσικά κανένα κορίτσι δεν έπεσε θύμα βιασμού.Μάλιστα στην "Επείγουσα ανακοίνωση" όπως την χαρακτήριζαν αυτοί που έκανα την ανάρτηση παρουσιάζοντας μάλιστα φωτογραφία που ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο, ανέφεραν χαρακτηριστικά " Ο άνδρας που απεικονίζεται στην εν λόγω φωτογραφία είναι δράστης που βίασε το 5χρονο κοριτσάκι έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Ο δράστης ήταν επιβίβασμενος σε ΙΧ μαζί με άλλους 3 ενηλίκους αθίγγανους. Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερεις ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ..Από περιγραφές μαρτύρων της απέναντι πολυκατοικίας υποστηρίζεται ότι το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 6.30μμ. Η Ελληνική αστυνομία Αχαρνών καλεί τους γονείς ανηλίκων παιδιών να είναι προσεκτικοί να διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών".

Μάλιστα οι ανάρτηση  που είχε χιλιάδες κοινοποιήσεις, δεν σταματάει εκεί, καθώς ο χρήστης της σελίδας επισημαίνει και προσωπικά στοιχεία όπως το όνομα του υποτιθέμενου βιαστή αλλά και οικογενειακές πληροφορίες. "Να σημειωθεί ότι ο δράστης ονόματι Β. Κ κάτοικος Αχαρνών, έγγαμος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών αθίγγανης καταγωγής καταζητείται αυτή τη στιγμή από τις Μενιδιατικες Αρχές. Να σημειωθεί επίσης ότι η οικογένεια του μικρού κοριτσιού δεν ήθελε να βγει στη δημοσιότητα το εν λόγω περιστατικό φοβούμενη τις ενέργειες και απειλές των αθιγγανων συγγενών του δράστη".

Ο άτυχος άνδρας ενημερώθηκε για το συμβάν και κατέθεσε μήνυση κατά των διαχειριστών της σελίδας οι οποίοι τώρα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για την ψευδή είδηση που στιγμάτισε έναν  αθώο πολίτη.



Μιχάλης Τεζάρης
Πηγή : newpost.gr


Τα «αγκάθια» της ρύθμισης των 120 δόσεων για επαγγελματίες


Στην Αθήνα θα αναζητηθεί τελικά η οριστική λύση στο ζήτημα της πολυαναμενόμενης ρύθμισης των 120 δόσεων για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους που οφείλουν σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, καθώς η ανταλλαγή προτάσεων και στοιχείων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των δανειστών δεν έχει έως σήμερα αποφέρει καρπούς.

Ετσι, και αυτό το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, κατά την παρουσία των επικεφαλής τους στη χώρα μας, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν συγκεκριμένα περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασίζεται η ένταξη ή μη στη ρύθμιση και θα καθορίζεται το ύψος της μηνιαίας δόσης. Οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίζονται επιφυλακτικοί στην ελληνική πρόταση για μια «τυποποιημένη διαδικασία» χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, μέσω της οποίας θα ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους περίπου 100.000 οφειλέτες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους, οι οποίοι έχουν οφειλές στα Ταμεία και στην εφορία και δεν μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Επισημαίνουν δε στην ελληνική πλευρά ότι στους κόλπους της συγκεκριμένης ομάδας οφειλετών κρύβεται υψηλότατο ποσοστό φοροδιαφυγής, ενώ βάσει των στοιχείων που τους διατέθηκαν, διαπιστώθηκε ότι όσο πιο χαμηλό είναι το δηλωθέν εισόδημα τόσο υψηλότερη η οφειλή.

Μεταξύ των προτάσεών τους οι δανειστές θέτουν εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια για τον καθορισμό τόσο των δικαιούχων όσο και των δόσεων. Συγκεκριμένα, ζητούν η περιουσία να είναι μικρότερη από το 10πλάσιο της οφειλής, για να μπει κάποιος στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Κάτι που, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, θα αφήσει εκτός ρύθμισης μια σημαντική μερίδα των οφειλετών, οι οποίοι έχουν –για παράδειγμα– τουλάχιστον μια πρώτη κατοικία.

Στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται αντίστοιχα τις δικές τους προτάσεις με στόχο να ενταχθούν στη ρύθμιση και οι οφειλέτες με χαμηλά εισοδήματα, έστω κι αν οφείλουν σημαντικά ποσά.

Ετσι, προτείνεται, για παράδειγμα, ο ορισμός ενός συντελεστή που θα λαμβάνει υπόψη τα εισοδήματα της τελευταίας τριετίες (2014-2016) και θα καθορίζει τη μηνιαία δόση στο 20%, το 30% ή το 40% του εισοδήματος του οφειλέτη. Στο τραπέζι υπάρχει, επίσης, πρόταση για προσκόμιση συγκεκριμένου δεκαετούς επιχειρησιακού σχεδίου από τους ίδιους τους οφειλέτες, αντίστοιχου με αυτό που προβλέπεται στη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Βάσει των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων, έχει ήδη συμφωνηθεί η ρύθμιση να αφορά χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία που έχουν δημιουργηθεί έως τις 31/12/2016, από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους που είτε είναι ενεργοί είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους. Θα προβλέπει «κούρεμα» των προσαυξήσεων έως 85%, ενώ μένει να ξεκαθαριστεί εάν τελικά θα δίνεται η δυνατότητα για «κούρεμα» και της κύριας (αρχικής) οφειλής. Και αυτό, γιατί ειδικά στην περίπτωση των Ταμείων, η βασική οφειλή αντιστοιχεί σε ασφαλιστικό χρόνο, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Η καταβαλλόμενη δόση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ και θα έχει επιτόκιο προεξόφλησης euribor τριμήνου προσαυξημένο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Τέλος, έχει συμφωνηθεί ότι η οριστική διαγραφή της κύριας οφειλής και των προσαυξήσεων θα επέρχεται μετά την αποπληρωμή και της τελευταίας δόσης.


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Για το Μαξίμου η προστασία των πολιτών και η ασφάλεια τους είναι ακροδεξιός αυταρχισμός



Η κυβέρνηση ανάλγητη και οι υπουργοί Κοντονής και Τόσκας δεν επιθυμούν να βελτιώσουν τίποτα και να προστατέψουν τους πολίτες. 

Με τα non paper που εκδίδει η κυβέρνηση, υπερασπιζόμενη κακοποιούς και την ανομία, είναι σαφές ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει εκ νέου μια συζήτηση για την ανομία και την παραβατικότητα και για τον λόγο αυτό επιχειρεί να κλείσει την οποιαδήποτε συζήτηση καλύπτοντας συντρόφους και κακοποιούς.

Να φωνάζει κάποιος κατά της ανομίας και κατά της εγκληματικότητας, να θέλει να προστατευτούν οι πολίτες το θεωρεί το Μαξίμου ακροδεξιό αυταρχισμό ενώ την ανομία και την προστασία συντρόφων και κακοποιών με κάθε τρόπο το Μαξίμου την θεωρεί σωστή ακροαριστερή πολιτική.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προβληματιστεί για την ανομία και την ανασφάλεια που έχει φέρει στους πολίτες εκδίδει με οξύτητα non paper ότι η Νέα Δημοκρατία σπεκουλάρει τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τραγικά ανεύθυνο το Μαξίμου και στριμωγμένο από την αγανάκτηση των πολιτών για την ανασφάλεια που κυριαρχεί έγραψε στο non paper.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να επενδύσει πολιτικά στην αποτρόπαια δολοφονία ενός ανθρώπου, στο αίμα ενός φίλου του, σύμφωνα με τον ίδιο. Και τα φιλικά του Μέσα να εμφανίζουν την Ελλάδα, ως χώρα, όπου ανθίζει ατιμώρητο το έγκλημα. Για να φτάσει στο σημείο ο υποτιθέμενος μετριοπαθής κ. Δένδιας να παρουσιάζει την Ελλάδα ως "Κολομβία" και να μιλά για "περίοδο βίας και αίματος εδώ και 2,5 χρόνια". Απλά επιβεβαιώνει το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του ακροδεξιού αυταρχισμού»

Η Νέα Δημοκρατία  με αφορμή τα νέα επεισόδια στα Εξάρχεια λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έβγαλε ανακοίνωση με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος : «Για μια ακόμη νύχτα η περιοχή των Εξαρχείων παραδόθηκε σε ένα πάρτι βίας με καμένους κάδους και μολότοφ και δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη ή προσαγωγή. Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί από την Κυβέρνηση να επιβληθεί επιτέλους ο νόμος και οι ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε και στο non paper ακροαριστεράς ανευθυνότητας του Μαξίμου:
«Προτρέπουμε τους συντάκτες του non paper του Μαξίμου να κάνουν μια συνάντηση με τους κατοίκους των Εξαρχείων. Να συζητήσουν μαζί τους και την μείωση των δημοτικών τελών που οι ίδιοι ευλόγως ζητούν, λόγω της πλήρους απουσίας του Κράτους από την περιοχή τους. 
Καλό θα ήταν επίσης, να μας ενημερώσουν πόσες επιθέσεις με μολότοφ έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας από το 2015 και πόσο αυτές έχουν στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες».



Ξεφτιλίζοντας το Μαξίμου και τον Τσίπρα ! Ο Καρανίκας ευτυχισμένος σε drag show



Όταν δυστυχώς για την Ελλάδα έχεις ένα δημόσιο ρόλο δίπλα στον δυστυχώς για την Ελλάδα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν επιτρέπεται να κάνεις ότι θέλεις και να πηγαίνεις όπου θέλεις.

Διαβάζουμε στο iefimerida.gr για τα έργα και τις ημέρες του σύμβουλου του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα.


Ξένοιαστες στιγμές έζησε το βράδυ της Παρασκευής ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας. Αυτή τη φορά προτίμησε κάτι... διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρανίκας επέλεξε για τη διασκέδασή του το κέντρο «Κούκλες», που φημίζεται για τα drag shows του. Μάλιστα, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα πόζαρε με πέντε διαφορετικές πρωταγωνίστριες του σόου, το οποίο παρουσιάζεται στις «Κούκλες» κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Καρανίκας αποθέωνε τον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στη Βουλή, στην οποία υπερασπίστηκε τη διάταξη για την αλλαγή φύλου από τα 15, γράφοντας στο Facebook ότι τίμησε τη χώρα και τους αγώνες για αξιοπρέπεια.

Μάλιστα, με ανάρτηση στο Facebook, οι υπεύθυνοι του κέντρου γράφουν: «Και ο κ. Νίκος Καρανίκας μαζί μας στις "Κούκλες" χθες βράδυ».

Δείτε τον Νίκο Καρανίκα στις «Κούκλες»:










Μαρκόπουλο: Ραγδαίες εξελίξεις - Μεγάλη ανατροπή στην τραγωδία με τη μητέρα που σκότωσε την κόρη της



Ποια τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για την άγρια δολοφονία 17χρονης από τη μητέρα της - Η μητέρα σκότωσε την κόρη της, όταν εκείνη επιχείρησε να την αποτρέψει από την αυτοκτονία.

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει την τοπική κοινότητα στο Μαρκόπουλο. Μια 51χρονη σκότωσε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι τη 17χρονη κόρη της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η άγρια δολοφονία σημειώθηκε ενώ ο πατέρας ήταν κλειδωμένος στο υπόγειο του σπιτιού από τη σύζυγό του. 

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (14/10/2017). Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς ο τραγικός 53χρονος πατέρας, ενώ βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού, άκουσε καυγά ανάμεσα στη μητέρα και την κόρη. Όταν επιχείρησε να βγει από το υπόγειο, διαπίστωσε ότι η σύζυγός του τον είχε κλειδώσει μέσα. Όταν ο 53χρονος κατάφερε να βγει από το υπόγειο, χρησιμοποιώντας εργαλεία που υπήρχαν στο χώρο, αντίκρισε νεκρές τη μητέρα και σύζυγός και την κόρη τους στον κήπο του σπιτιού.


Η 17χρονη προσπάθησε να αποτρέψει τη μητέρα της να αυτοκτονήσει

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν το σενάριο η 17χρονη να δολοφονήθηκε στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη μητέρα της από την αυτοκτονία. Κι αυτό γιατί στο άψυχο κορμί της 17χρονης βρέθηκαν αμυντικά τραύματα. Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η 17χρονη να είδε τη μητέρα της να προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή της και εκείνη τη στιγμή να επιχείρησε να την αποτρέψει. Ωστόσο, η μητέρα σε κατάσταση σοκ μαχαίρωσε θανάσιμα την κόρη της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένει μυστήριο με το τι ακριβώς συνέβη τα μοιραία λεπτά.

Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Πολλά αμυντικά τραύματα από μαχαιριές στο σώμα της 17χρονης, την οποία σκότωσε σήμερα η ίδια η 51χρονη μητέρα της, διαπίστωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων, ο ιατροδικαστής, ενώ η θανατηφόρα ήταν στο λαιμό της άτυχης κοπέλας. 


Πηγή φωτογραφίων: ΑΝΤ 1
newsbomb.gr