Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Βίντεο-σοκ: Τραμ παρασύρει και ακρωτηριάζει γυναίκα που μιλούσε στο κινητό



Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η γυναίκα δεν άκουσε τα προειδοποιητικά σήματα 

Σοκ προκαλεί το βίντεο από την πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας με τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας που παρασύρθηκε από τραμ.

Στο βίντεο φαίνεται η γυναίκα να αγνοεί τα προειδοποιητικά σήματα καθώς το τραμ είναι εμφανές ότι πλησιάζει τη διάβαση που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει, καθώς είναι απασχολημένη με το κινητό της τηλέφωνο.

Αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να παρασυρθεί από τον συρμό και, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, να χάσει το ένα της πόδι. 

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο συρμός έκοψε το ένα πόδι της γυναίκας που έπεσε στο έδαφος μέσα στα αίματα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν επέζησε των σοβαρών τραυμάτων της.





Πηγή : protothema.gr


Λιλ: 200 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά τον εντοπισμό φιαλών αερίου



Σχεδόν διακόσιοι κάτοικοι ενός ακριβού προαστίου της πόλης Λιλ στη βόρεια Γαλλία απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους χθες βράδυ, μετά τον εντοπισμό πέντε φιαλών αερίου μέσα σε ένα αυτοκίνητο, έγινε γνωστό από την αστυνομία που αποκλείει επί του παρόντος την πιθανότητα μιας επίθεσης.

Σχεδόν διακόσιοι κάτοικοι ενός προαστίου της πόλης Λιλ στη βόρεια Γαλλία απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους χθες βράδυ, μετά τον εντοπισμό πέντε φιαλών αερίου μέσα σε ένα αυτοκίνητο, έγινε γνωστό από την αστυνομία που αποκλείει επί του παρόντος την πιθανότητα μιας επίθεσης.

«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πρόκειται για κάτι τελείως άνευ σημασίας», δήλωσε η πηγή της αστυνομίας.

Ο συναγερμός σήμανε από έναν κάτοικο του προαστίου Λαμπερσάρ γύρω στις 22.30 τοπική ώρα. Πυροτεχνουργοί της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έσπευσαν επί τόπου για "προληπτική εργασία".

Στα τέλη Αυγούστου, μουσική συναυλία ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας έπειτα από σήμα της ισπανικής αστυνομίας. Ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού που μετέφερε φιάλες αερίου κοντά στον συναυλιακό χώρο είχε συλληφθεί και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Τον Ιούνιο, μεγάλη επιχείρηση εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών είχε αρχίσει μετά τον εντοπισμό στην κοινότητα Σας-σιρ-Ρόν - περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία - οχήματος μέσα στο οποίο ήταν κρυμμένες δέκα φιάλες βουτανίου. Αποκαλύφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης έκλεβε τον εργοδότη του, που ήταν μια εταιρία μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ των οποίων και φιάλες αερίου.



Πηγή: skai.gr


Καταδικάστηκε στρατιωτικός που βίαζε την κόρη του για χρόνια



Ένα οικογενειακό δράμα αναβίωσε σε δικαστική αίθουσα της Λάρισας καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει μια υπόθεση, κατά την οποία ο πατέρας κατηγορείτο πως βίαζε για σειρά ετών την κόρη του.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε αρκετές ώρες καθώς ολοκληρώθηκε αργά τα απόγευμα. Εν τέλει ο πατέρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά. Η απόφαση αναφέρει πως η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου ο καταδικασθείς θα είναι ελεύθερος έως και την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. 

Όλα γίνονταν στην πόλη της Λάρισας πριν πολλά χρόνια. Τόσα μάλιστα που ήταν στο όριο της παραγραφής του αδικήματος. Όμως η καταγγελία έγινε πριν από μερικούς μήνες και τελικά οδήγησε τον πατέρα στο εδώλιο. Όχι όμως για όλες τις πράξεις αλλά για όσες ήταν εντός 15ετίας. Για τις υπόλοιπες που αφορούσαν σε παλαιότερα έτη και ειδικά για τότε που το κορίτσι ήταν ανήλικο, επήλθε η παραγραφή τους. 

Ο πατέρας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες όμως είχε απέναντί του εκτός από την κατάθεση της μιας κόρης και της άλλης κόρης αλλά και την κατάθεση της πρώην συζύγου του και μητέρας των δύο κοριτσιών. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχε καταγγείλει τις πράξεις η παθούσα, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμη για κάτι τέτοιο. 

Κρίθηκε ένοχος για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. 



Πηγή : eleftheria.gr


Η Αυλωνίτου συνεχίζει να πιστεύει ότι η πίσσα στην λουόμενη ήταν photoshop παρά την συνέντευξη της ίδιας της γυναίκας



Δεν την ενδιαφέρει η αλήθεια την κ. Αυλωνίτου, την ενδιαφέρει να προπαγανδίσει και της είναι αδιάφορο πόσο θα ξεφτιλιστεί.

Η γυναίκα που βγήκε από την θάλασσα γεμάτη πίσσα βρέθηκε και μίλησε στο protothema.gr και διηγήθηκε την περιπέτεια της επειδή αγνόησε τις απαγορεύσεις τις πολιτείας.


Αυτό όμως δεν έφτανε στην Αυλωνίτου η οποία είναι πάντα στον κόσμο της και εκτός πραγματικότητας επιμένοντας ότι η φωτογραφία είναι fake news.

Η Αυλωνίτου σε εμφάνιση της σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ αφού εκνεύρισε συνομιλητές της και όσους παρακολουθούν την εκπομπή, προσπάθησε να διαψεύσει και την ίδια την γυναίκα που μίλησε και είπε την περιπέτεια της.

Μέσα στην τρέλα της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε φωνάζοντας στην εκπομπή «Γιατί οι Βέλγοι δεν ξέρουν από photoshop;» και συνέχισε  «Υπάρχει άνθρωπος που θα βλέπει την πίσσα και θα λέει "α, τι ωραία, ο δήμαρχος μας έφερε λασπόλουτρα"» είπε με τον παραλογισμό και την τρέλα που την διακρίνει και πλέον μόνο γραφική δεν είναι και αυτό πρέπει να το προσέξουν στον ΣΥΡΙΖΑ.






Ομολογία Βερναρδάκη για τις fake δημοσκοπήσεις




Του Βασίλη Γεώργα

Το παρασύστημα των στημένων δημοσκοπήσεων στα πέριξ του Μαξίμου έχει ονοματεπώνυμο. Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης υποχρεώθηκε χθες να παραδεχθεί ότι βρίσκεται στενός συνεργάτης του πολιτικού του γραφείου πίσω από την δημοσκόπηση της μαϊμού εταιρείας Common View και ότι η ίδια η εταιρεία είναι ανύπαρκτη. Παρ όλα αυτά όχι μόνο δεν κουνιέται φύλλο, αλλά νέες δημοσκοπήσεις «αγνώστου ταυτότητας» ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε φιλοκυβερνητικά μέσα για να στηρίξουν το αγωνιώδες αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την ψαλίδα με την Ν.Δ.

Υπό κανονικές συνθήκες ο Χρ. Βερναρδάκης δεν θα έπρεπε να είναι σήμερα υπουργός. Θα έπρεπε είτε να έχει παραιτηθεί, είτε ο Πρωθυπουργός να τον έχει στείλει σπίτι του μαζί με τον στενό συνεργάτη του Στέργιο Τσιαφούλη.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει αποσπαστεί από το υπουργείο Εσωτερικών στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας, και από εκεί εμφανίζεται να ενορχηστρώνει το υλικό των παράνομων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύει η εταιρεία φάντασμα Common View. Προφανώς δεν το κάνει για να περνά την ώρα του. Θυμίζουμε ότι δημοσκόπηση της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα η έγκυρη ιστοσελίδα news247 (σ.σ. παρουσίαζε τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει περιορίσει τη διαφορά με τη ΝΔ στο 3%) πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Μια αντίστοιχη δημοσκόπηση που εμφανίζει πλέον τα δύο κόμματα να ισοβαθμούν στη δημοσκοπική κάλπη, δημοσιεύτηκε προχθές στην ιστοσελίδα periodista.gr και φέρει την υπογραφή της επίσης άγνωστης εταιρείας citizens momentum.

Οι αποκαλύψεις γύρω από την δραστηριότητα της Common View και της εμπλοκής Βερναρδάκη στην υπόθεση, δημιουργούν μείζον πολιτικό και νομικό θέμα για τον ίδιο και συνολικά για την κυβέρνηση. Εδώ μιλάμε για ευθεία εμπλοκή υπουργού και μάλιστα «ειδικού» στην επικοινωνία και τις μετρήσεις της κοινής γνώμης,  σε «παραμάγαζα» που με τη δράση τους, έχουν σκοπό να διαμορφώσουν πολιτικό κλίμα.

Ο Χρ. Βερναρδάκης παραδέχθηκε χθες σε συνέντευξή του (Parapolitika FM)  τρία πράγματα :

– πρώτον ότι η συγκεκριμένη εταιρεία Common View  δεν έχει καμία νομική μορφή καθώς είναι «εργαστήριο κοινωνικών ερευνών» χωρίς εμπορική δραστηριότητα η οποία έχει φτιαχτεί από φοιτητές.

Αυτό σε συνδυασμό με την απάντηση του ΕΣΡ στην Ν.Δ, ότι η Common View δεν ήταν ποτέ καταχωρισμένη στο μητρώο των εταιρειών δημοσκοπήσεων, αποδεικνύει ότι τόσο η εταιρεία όσο και η ιστοσελίδα που δημοσίευσε την δημοσκόπηση μέτρησης πρόθεσης ψήφου ενήργησαν  παράνομα καθώς παραβίασαν το νόμο περί δημοσκοπήσεων που θέτει ως προϋπόθεση για τη δημοσίευση πολιτικών δημοσκοπήσεων, την πιστοποίηση των εταιρειών μέσω της συμμετοχής τους στον ΣΕΔΕΑ και την εγγραφή τους στο μητρώο του ΕΣΡ.

Πέραν της παραβίασης του νόμου περί δημοσκοπήσεων, πιθανόν να ανακύπτουν πολύ σοβαρότερες νομικές κατηγορίες όπως είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων εφόσον μιλάμε για δημοσιευμένη δημοσκόπηση από μη πιστοποιημένο φορέα.

– Δεύτερον ότι πίσω από αυτή την εταιρεία βρίσκεται πράγματι ο στενός συνεργάτης του Στέργιος Τσιαφούλης, τον οποίο όπως παραδέχθηκε ο Βερναρδάκης, τον προέτρεψε ο ίδιος να βοηθήσει τους φοιτητές. Με λίγα λόγια ο Τσιαφούλης είναι ο συνδετικός κρίκος του υπουργού Επικρατείας με την Common View.

Η παράνομη εμπλοκή ενός δημόσιου υπαλλήλου αποσπασμένου στο γραφείο υπουργού με ανύπαρκτη εταιρεία που πραγματοποιεί παρανόμως δημοσκοπήσεις και τις δημοσιεύει σε φιλοκυβερνητικά μέσα, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που δεν μπορεί να συνεχίζει να περνά απαρατήρητη. Στην προκειμένη περίπτωση ο Τσιαφούλης είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας.

– Τρίτον ο Βερναρδάκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες τέτοιες «εταιρείες»-μαϊμού που έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν υπό τις ευλογίες του Μαξίμου. Η αναφορά του υπουργού Επικρατείας ότι κάθε τέτοια δημοσκόπηση, «χαλάει το αφήγημα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 20 μονάδες», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Μαξίμου πρώτο σπεύδει κάθε φορά να υιοθετήσει και να προβάλει τα αποτελέσματα τέτοιων αμφίβολων μετρήσεων από μη πιστοποιημένες εταιρείες, σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα οδηγούν. 


Πηγή : liberal.gr


Συνελήφθη 61χρονος που διέπραττε ληστείες σε φαρμακεία



Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 20-9-2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πεύκης-Λυκόβρυσης, ένας 61χρονος ημεδαπός για ληστείες καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ύστερα από επισταμένη έρευνα των ανωτέρω Υπηρεσιών κατά την διάρκεια της οποίας συνελέγη πλήθος στοιχείων, επετεύχθη η ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη επαναλαμβανόμενων ληστειών σε φαρμακεία, στην Βορειανατολική Αττική.

Ειδικότερα, ο 61χρονος κινούμενος με μοτοσυκλέτα, εντόπιζε φαρμακεία όπου οι υπάλληλοι ήταν νεαρές γυναίκες και δεν παρευρίσκονταν πελάτες. Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος καθώς και με την απειλή μαχαιριού, τρομοκρατούσε τα θύματα του και ακολούθως αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια (1) μοτοσυκλέτα, ένα (1) μαχαίρι, είδη ένδυσης που έφερε κατά τη διάρκεια των ληστειών καθώς και το χρηματικό ποσό των -230- ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) περιπτώσεις στην Λυκόβρυση και στο Μαρούσι.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Λονδίνο: Επίθεση με οξύ – 6 τραυματιες



Έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (23.09.2017) όταν ομάδα ανδρών έριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τοξική ουσία κοντά σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στο ανατολικό Λονδίνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο εμπορικό κέντρο Westfield στο Στάτφορντ στο Λονδίνο και δεν θεωρείται τρομοκρατικής φύσεως από την αστυνομία.

«Αρκετοί άνθρωποι έχουν σύμφωνα με πληροφορίες τραυματισθεί σε διάφορα σημεία – πιστεύεται ότι πρόκειται για έξι άτομα. Περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. 



Ένας άνδρας έχει συλληφθεί ως ύποπτος για πρόκληση σοβαρού τραυματισμού, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.





Πηγή : newsit.gr


Braingain: Οι Έλληνες του εξωτερικού γυρνούν την πλάτη στην πρόσκληση Τσίπρα για το Δημόσιο



Η ευχή «καλό πτυχίο και με μια θέση στο Δημόσιο», που συνόδευσε αρκετές παλαιότερες γενιές δεν συγκινεί πλέον τους νέους που αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Αυτοί που «φύτεψαν τα όνειρά τους σε ξένες πατρίδες», όπως ονόμασε στη ΔΕΘ την νέα γενιά μεταναστών ο Αλ. Τσίπρας, τώρα του γυρνούν την πλάτη και απαντούν αρνητικά στην πρόσκληση του  για επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Οι νέοι Ελληνες του εξωτερικού απορρίπτουν την ιδέα να γυρίσουν στην χώρα μας και να εργαστούν για το Δημόσιο, κρίνοντας μάλιστα το σύστημα αναξιοκρατικό και τις απολαβές πενιχρές.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα της BrainGain, με τίτλο «Θα Γυρνούσες στην Ελλάδα για μια Θέση στο Δημόσιο;», το 71,66% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά.


Το έλλειμμα αξιοκρατίας στο Δημόσιο και οι χαμηλές απολαβές σε συνδυασμό με τις ελάχιστες προοπτικές ανέλιξης αιτιολογούν, σύμφωνα με τους ίδιους  την αποστροφή τους για τον συγκεκριμένο τομέα.


Μάλιστα, το 28,34% που θα εργαζόταν στο ελληνικό Δημόσιο  θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή του τη  βελτίωση των παραπάνω συνθηκών (αξιολόγηση συνδεδεμένη με μετέπειτα ανέλιξη και μισθός).


Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας εστιάζεται σε  μια θέση ευθύνης σε υπουργείο. Αρκετοί ήταν και οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση σε Δημόσιο Οργανισμό, σε Δημόσιο Νοσοκομείο και ΔΕΚΟ αλλά και αυτοί που δεν θα έλεγαν όχι σε μια θέση δασκάλου ή καθηγητή.


Η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ των 26-35, ενώ σχεδόν οι μισοί έχουν επιλέξει ως τόπο διαμονής το Ην. Βασίλειο.



Καθημερινή


Ο δήθεν οικολόγος Τσιρώνης δηλώνει ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό



Ο Ελληνικός λαός αλλιώς ήξερε τους οικολόγους και αλλιώς τους παρουσιάζει ο Γιάννης Τσιρώνης, το θέμα είναι που είναι οι πραγματικοί οικολόγοι να βγάλουν ανακοίνωση κατά της συμπεριφοράς του δήθεν οικολόγου.


Για να επιβιώσεις λίγο παραπάνω στην καρέκλα ξεπουλάς τα πάντα ακόμα και τα πιστεύω σου εάν είχες ποτέ και δεν ήταν φαινομενικά για να προβάλεσε.

Αυτό μας δείχνει ο κατά δήλωση του οικολόγος και αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης με συνέντευξη του στην Ελευθερία του τύπου.

Χαρακτηρίζει μάλιστα την αντιμετώπιση της ρύπανσης τάχιστη και συγκρίνει τις κινητοποιήσεις σε ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν και με λιγότερες δυσκολίες σε σχέση με την περίπτωση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» (Sea Diamond, Prestige).

Έφτασε στο σημείο ο κατά δήλωση του οικολόγος κ. Τσιρώνης να βάλει 9 με άριστα το 10 στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ναυάγιο και λέει : «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιος άλλος κάτι καλύτερο. Όποιος στο παρελθόν μπορεί να μου υποδείξει μια άλλη διαδικασία καλύτερη, να την υποδείξει».

Αυτός είναι ο κατά δήλωση του οικολόγος Γιάννης Τσιρώνης που όπως καταλάβατε μόνο οικολογικές ανησυχίες δεν έχει, οι ανησυχίες του περιορίζονται στο να μην χάσει σύντομα την καρέκλα και ξανά γυρίσει στο τίποτα.





Μπακογιάννη : Η κυβέρνηση δέσμευσε την Ελλάδα σε λιτότητα για πολλά χρόνια



Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Ελεύθερο τύπο της Κυριακής

Το σχέδιο της Ν.Δ. «θα δημιουργήσει πολλές νέες δουλειές, θα μειώσει τα φορολογικά βάρη και θα εξορθολογίσει τη λειτουργία του κράτους», τονίζει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγηθεί σε εκλογές πριν από το τέλος της άνοιξης του 2018 «με το αφήγημα “βγαίνουμε από τα Μνημόνια τον Αύγουστο”», ενώ εκφράζει ανησυχία για «επικοινωνιακά παιχνίδια» της κυβέρνησης και στην τρίτη αξιολόγηση και τονίζει πως «ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε οι υπουργοί του πιστεύουν αυτά που λένε». Υπογραμμίζει πως η υψηλή φορολογία έχει εξαντλήσει τους πολίτες και καταγγέλλει ότι οι κυβερνητικές επιλογές «έχουν δεσμεύσει την Ελλάδα σε μια παγίδα λιτότητας για αρκετά χρόνια ακόμη». Προειδοποιεί, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό με «απίστευτη ελαφρότητα και ανικανότητα διακυβεύοντας ακόμη και τις δυνατότητες αποζημίωσης των πληγέντων».

Κυρία Μπακογιάννη, η ηγεσία της Ν.Δ. παρουσίασε στη ΔΕΘ το όραμά της για τη χώρα. Μία εβδομάδα μετά, τι μηνύματα εισπράττετε εσείς από την κοινωνία για όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης;

Τα μηνύματα είναι εξαιρετικά θετικά, διότι οι πολίτες εκτίμησαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προσπαθεί να τους κοροϊδέψει και παρουσίασε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα που μπορεί να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση. Ενα μελετημένο σχέδιο, το οποίο θα δημιουργήσει πολλές νέες δουλειές, θα μειώσει τα φορολογικά βάρη και θα εξορθολογίσει τη λειτουργία του κράτους και, κυρίως, θα στηρίξει τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Η χώρα χρειάζεται, όπως λέει η Ν.Δ., ιδιωτικές επενδύσεις 100 δισ. τα επόμενα 6-7 χρόνια. Από πού θα προέλθουν; Ποια συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας πιστεύετε ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε με τη δική σας πολιτική ώστε να προκύψει η αναγκαία «επενδυτική έκρηξη»;

Για να έρθουν επενδύσεις πρωτίστως χρειάζεται μια αξιόπιστη και σοβαρή κυβέρνηση. Απαιτείται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και ταυτόχρονα επιβάλλεται να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Για παράδειγμα, προτάσσουμε τη «δεύτερη κατοικία» προσφέροντας ισχυρά φορολογικά κίνητρα σε όσους ξένους επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, με την προϋπόθεση ότι έχουν αποκτήσει ακίνητη περιουσία στη χώρα μας. Κάτι που έχουν κάνει όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Από εκεί και πέρα έχουμε μελετήσει επιμέρους τομείς, από τη μεταποίηση της πρωτογενούς παραγωγής έως την ενέργεια και τα φάρμακα, οι οποίοι μπορούν να δώσουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να κάνει πολύ γρήγορα το αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται. Και το κυριότερο η χώρα μας διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο προς το παρόν αναζητεί την τύχη του στο εξωτερικό, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει μαγνήτη για επενδύσεις καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας.

Μπορεί η Ν.Δ. να κατηγορεί την κυβέρνηση, πολύ περισσότερο μετά και την εξέλιξη στη Χαλκιδική, πως «ούτε ξέρει ούτε μπορεί ούτε θέλει» να φέρει επενδύσεις, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας». Και ότι μειώνεται διαρκώς η ανεργία… Αν είναι έτσι, δεν αποτελούν ενδείξεις ότι έστω και έπειτα από περιπέτειες και πισωγυρίσματα, κάποιο… φως αρχίζει να φαίνεται στην άκρη του τούνελ;

Αν συγκρίνει κανείς τη σημερινή κατάσταση με το καλοκαίρι του 2015 που η χώρα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό, αναμφίβολα υπάρχει βελτίωση. Αν όμως τη συγκρίνει με τον Δεκέμβριο του 2014 και τη δυναμική που είχε η χώρα μας τότε, θα δει ότι δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα έχασε δύο πολύτιμα χρόνια και έτσι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το γύρισμα της οικονομίας που υπάρχει πια σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η ανεργία μειώνεται με θέσεις μερικής απασχόλησης και δημιουργώντας τη γενιά των 360 ευρώ. Η πραγματικότητα είναι ότι οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν δεσμεύσει την Ελλάδα σε μια παγίδα λιτότητας για αρκετά χρόνια ακόμη.

Τι είδους μεταρρυθμίσεις «ελληνικής ιδιοκτησίας» θα προτείνετε στους εταίρους και εμφανίζεστε τόσο αισιόδοξοι ότι θα τους πείσετε να αποδεχτούν μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 και να δώσουν δημοσιονομικό χώρο για περαιτέρω φορολογικές μειώσεις; Και τι απαντάτε στην κυβέρνηση που χαρακτηρίζει το μεταρρυθμιστικό σχέδιό σας ως «δέσμευση για Μνημόνιο μετά το Μνημόνιο»; 

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους από την πολύ επιτυχημένη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός, που παρέδωσε το σύνολο της ελληνικής περιουσίας για 99 χρόνια στο Υπερταμείο, που δέσμευσε τη χώρα για ακόμη 5 χρόνια σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που συμφώνησε σε νέες μειώσεις συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, τολμάει να λέει ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε είναι νέο Μνημόνιο; Αμφιβάλλει κανείς ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα και τη λειτουργία του κράτους, στη Δικαιοσύνη και το χώρο της Παιδείας; Θα απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της χώρας με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες θα είναι και το διαβατήριο για μια αξιόπιστη διαπραγμάτευση.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει διδαχθεί από τις επιπτώσεις που προκάλεσαν οι προηγούμενες καθυστερήσεις και θα ακολουθήσει διαφορετική τακτική στην τρίτη αξιολόγηση; Σας έπεισε η εντολή του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν από ελληνικής πλευράς τα προαπαιτούμενα;

Μα η κυβέρνηση γνώριζε από την αρχή τις επιπτώσεις των καθυστερήσεων, είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο ο κ. Χουλιαράκης όσο και ο κ. Τσακαλώτος. Αλλά επέλεξε να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια. Αυτό θα κάνει και τώρα. Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν δίνω καμία βαρύτητα στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, διότι ούτε ο ίδιος ούτε οι υπουργοί πιστεύουν αυτά που λένε.

Εκτιμάτε ως πιθανό το ενδεχόμενο νέων μέτρων το 2018; Ο πρωθυπουργός δήλωσε, πάντως, ότι «αντί για νέα μέτρα, θα φέρουν στο τέλος του 2017 κοινωνικό μέρισμα».

Μόλις συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Τσακαλώτο θα σας πω. Σε κάθε περίπτωση, η υψηλή φορολογία που έχει εξαντλήσει τους πολίτες δημιουργεί συνθήκες μη επίτευξης των στόχων. Αν αυτό συμβεί, σε συνδυασμό και με τις τελικές αποφάσεις του ΔΝΤ, μπορεί οι δανειστές να μας ζητήσουν επίσπευση των μέτρων.

Τι σας κάνει να πιστεύετε, όπως έχετε πει πρόσφατα, ότι θα γίνουν εκλογές πριν από το 2019;

Εχω πει ότι δεν βλέπω τον κ. Τσίπρα να βγάζει την άνοιξη του 2018, διότι με βάση τον τρόπο με τον οποίο κινείται δεν πιστεύω ότι θα φθάσει το τέλος της 4ης αξιολόγησης. Επίσης, επειδή από τις αρχές του 2019 θα έρθουν οι νέες επιβαρύνσεις, με τις περικοπές των συντάξεων, τη μείωση του αφορολογήτου, την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων και τις τεράστιες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα οδηγηθεί σε εκλογές νωρίτερα με το αφήγημα «βγαίνουμε από τα Μνημόνια τον Αύγουστο».

Σας ακούσαμε να τοποθετείστε κατά της διακοπής της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Μπορεί η Τουρκία να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές αξίες;

Εξήγησα τη μεγάλη μου ανησυχία για το λαϊκισμό ορισμένων κομμάτων στην Ευρώπη, τα οποία κινδυνεύουν να αποφασίσουν να κλείσουν οριστικά το δρόμο της Τουρκίας προς την Ευρώπη. Η Ελλάδα οφείλει να σηκώσει ανάστημα και να μην επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Είναι άλλο το πάγωμα και άλλο η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Εδώ χρειάζεται η ίδια συντονισμένη δραστηριότητα που ακολουθήσαμε στην περίπτωση του Βουκουρεστίου, όπου πείσαμε εταίρους και συμμάχους για την ορθότητα των θέσεών μας.



Η Ν.Δ., είτε αυτοδύναμη είτε όχι, οφείλει να αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ν.Δ. πώς πιστεύετε ότι μπορεί να υλοποιηθεί πιο αποτελεσματικά; Από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις, ή από μια κυβέρνηση συνεργασίας, που θα είναι ευρύτερης αποδοχής, αλλά ενδεχομένως να μην κινείται σε όλες τις περιπτώσεις με την ίδια ταχύτητα;

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα τις ευρύτερες δυνατές κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συμμαχίες, ας μην έχουμε αυταπάτες. Η χώρα θα βγει από την κρίση με τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη του ελληνικού λαού. Αρα, κατά τα γνώμη μου, είτε είναι αυτοδύναμη η Ν.Δ. είτε όχι, οφείλει να αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

Κατά την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού σας προγράμματος θα έχετε απέναντι έναν ΣΥΡΙΖΑ που πλέον θα έχει και ο ίδιος κυβερνητική εμπειρία. Εκτιμάτε ότι αυτό θα τον κάνει να συμπεριφερθεί διαφορετικά ως αντιπολίτευση ή περιμένετε επανάληψη του «όχι σε όλα» της περιόδου πριν από το 2015;

Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, έχοντας πάρει το μάθημά του, θα είναι μια σοβαρή αντιπολίτευση, αλλά δεν το πιστεύω. Νομίζω ότι με την ίδια ευκολία με την οποία πήγε από το «Go back, κ. Μέρκελ» στο «είναι ανοιχτόμυαλη πολιτικός και έχει συναίσθηση της ευθύνης» και από το «εδώ και τώρα κατάργηση του ΕΝΦΙΑ» στο «δεν είναι και ο πιο άδικος φόρος» με την ίδια ευκολία θα ξανακάνει την επόμενη κυβίστηση προς τα πίσω.


Θέλουμε να δώσουμε δουλειές και ελπίδα στους Ελληνες και, κυρίως, στα παιδιά μας

Στη γενιά των 360 ευρώ που έχει «σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ», η Ν.Δ. τι λέει; Τι προοπτικές δημιουργεί γι’ αυτήν η εφαρμογή του προγράμματός σας;

Το στοίχημα της ανάπτυξης δεν κερδίζεται με υπέρογκους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ούτε με εχθρική ρητορική προς κάθε πιθανό επενδυτή. Κερδίζεται με συγκεκριμένο σχέδιο. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε συγκεκριμένο όραμα και σχέδιο που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης για όλους. Θέλουμε να δώσουμε δουλειές και ελπίδα στους Ελληνες και, κυρίως, στα παιδιά μας. Θέλουμε να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στην Ελλάδα και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πλούτο εδώ. Και αυτό θα το πετύχουμε με σταθερές θέσεις εργασίας με πλήρη ασφάλεια και εργασιακά δικαιώματα.

Η Ελλάδα δεν έχει θετικές επιδόσεις και στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Τι σχεδιάζετε ως Ν.Δ. για να πετύχετε καλύτερη αξιοποίηση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διαχείρισή του; 

Σχεδιάζουμε απλοποίηση διαδικασιών και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Είναι αδιανόητο μια χώρα που ταλανίζεται τόσο πολύ από την κρίση να μην μπορεί να αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία επειδή δεν προλαβαίνει, για παράδειγμα, να φτιάξει business plan, όπως μας είπε ο κ. Φλαμπουράρης. Με απορρόφηση κονδυλίων που θα διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία και θα φέρνουν με μόχλευση νέα χρήματα στην αγορά, καθώς και με αξιοποίηση του ταμείου Γιούνκερ μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης που θα φέρουν δουλειές.

Απίστευτη η ελαφρότητα της κυβέρνησης

Τι σκέφτεστε, αλήθεια, βλέποντας πώς έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα η υπόθεση της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό; 

Ακούστε, πρόκειται για μια μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία, όπως λένε και οι επιστήμονες, θα έχει επιπτώσεις στην τροφική αλυσίδα για τα επόμενα 3-5 χρόνια. Ταυτόχρονα, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους σε όλο το παραλιακό μέτωπο έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά. Και όλα αυτά η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με απίστευτη ελαφρότητα και ανικανότητα διακυβεύοντας ακόμη και τις δυνατότητες αποζημίωσης των πληγέντων.



Απόστολος Χονδρόπουλος
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Πολιτικές αντιδράσεις για το ταξίδι, και τη ρουλέτα, Καμμένου στο Λονδίνο​



Πλήθος αντιδράσεων μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Λονδίνο, κυρίως λόγω των «πολυτελών» παραμέτρων της επίσκεψης του στη βρετανική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», εκτός από την επιλογή ξενοδοχείου πολυτελείας για τη διαμονή του και πολυτελούς ακριβού αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του, o κ. Καμμένος επέλεξε να περάσει μέρος του ελεύθερου χρόνου του σε ένα από τα πιο γνωστά καζίνο της πόλης, όπου έπαιξε διάφορα τυχερά παιχνίδα, όπως ρουλέτα και μπλακ τζακ. 

Με αφορμή το δημοσίευμα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία ζητά εξηγήσεις όχι μόνο από τον υπουργό Άμυνας αλλά και από τον πρωθυπουργό. 

«Ο κ. Καμμένος έχει άραγε συναίσθηση των όσων κάνει;», διερωτάται η Πειραιώς, τονίζοντας την αναμονή της για την απολογία του τελευταίου τη Δευτέρα. «Ο κ. Τσίπρας θα κοιτάζει πολύ καιρό ακόμα τους υπουργούς του να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει; Θα συνεχίσει να τους καλύπτει, αδύναμος να πράξει τα αυτονόητα;», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Aντίστοιχη παρέμβαση έκανε και το ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, ζήτησε εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο, τονίζοντας ότι ο υπουργός «τζογάρει τις τύχες του κόσμου» και δημιουργεί μια κακή εικόνα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη χώρα. 

Αναφερόμενος επίσης στην επιλογή του κ. Καμμένου να επιλέξει να διασκεδάσει με τα τυχερά παιχνίδια ενός καζίνο, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μίλησε και αυτός για «τζογάρισμα στις ζωές του λαού». 

Από την πλευρά της ΝΔ, τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την επίσκεψη του κ. Καμμένου σε καζίνο κατά τη διάρκεια επίσημου ταξιδιού, τονίζοντας ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ακόμη και αιτία παραίτησης. Επιπλέον, προσέθεσε ότι «ο κανονισμός του Υπουργικού Συμβουλίου απαγορεύει να πηγαίνουν υπουργοί σε καζίνο», σημειώνοντας ότι μία τέτοια επίσκεψη αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με τον  κ. Γεωργιάδη, ο υπουργός Άμυνας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις τη Δευτέρα στη Βουλή, όπου θα γίνει συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή που αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1».



Καθημερινή


Συνελήφθη 54χρονος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις στην περιοχή της Γλυφάδας



Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 20-9-2017, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), ένας 54χρονος ημεδαπός για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ειδικότερα, ο δράστης κατελήφθη πλησίον σχολικού κτηρίου στην Γλυφάδα να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Γλυφάδας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ανεξέλεγκτοι αντιεξουσιαστές ήθελαν να κάψουν αστυνομικό τμήμα και αστυνομικούς



Πλήρως προστατευόμενοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης, οι αντιεξουσιαστές κάνουν ότι θέλουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Καταδρομική επίθεση 40 ανεξέλεγκτων αντιεξουσιαστών με στόχο το  Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων σημειώθηκε λίγο μετά τις 22.00 βράδυ Σαββάτου.

Οι ανεξέλεγκτοι αντιεξουσιαστές προσέγγισαν το Α.Τ. της οδού Καλλιδρομίου και έριξαν δεκάδες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός.

Άλλη ομάδα 20 ανεξέλεγκτων αντιεξουσιαστών  νεαροί εκτόξευσαν δεκάδες μολότοφ και σε δεύτερη διμοιρία, που φυλάει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη ευτυχώς χωρφίς τραυματίες αστυνομικούς.

Όπως γίνεται πάντα δεν έγιναν προσαγωγές συντρόφων.


Παραιτήσεις για τη μόλυνση του Σαρωνικού θέλει το 59%



Δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των υπουργών, δηλώνουν 7 στους 10 πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», αναφορικά με τη βύθιση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το 68% εκφράζει δυσαρέσκεια από την πολιτική διαχείριση του ατυχήματος και μόλις το 12% δηλώνει ικανοποιημένο.

Επιπλέον, 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μόλις το 23% τους εγκρίνει.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι ζητούν παραιτήσεις. Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης και παραίτησης από συγκεκριμένους υπουργούς, το 59% απαντά καταφατικά «ναι υπάρχει θέμα» και το 31% αρνητικά

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται υπέρ των παραιτήσεων, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Στην ίδια έρευνα, το 77% εκτιμά ότι η διαρροή πετρελαίου και πίσσας στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο, θα έχει μακροχρόνιες οικολογικές επιπτώσεις, με το 17% να θεωρεί πως πρόκειται για ένα αντιμετωπίσιμο περιβαλλοντικό ατύχημα.

Πως διαμορφώνεται, ανά περιοχή, η κατάσταση με τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Η μάχη με την πετρελαιοκηλίδα συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με το Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο καθαρισμός του Σαρωνικού συνεχίζεται. Διαβάστε ανά περιοχή τι συμβαίνει.

«Αναλυτικά η πορεία εργασιών αντιρρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές και νότιες ακτές της νήσου Σαλαμίνας και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται επιφανειακή θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίζονται εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο συνολικά είκοσι (20) ατόμων και παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν συνεργείο συνολικά τριάντα οκτώ (38) ατόμων, καθώς και βυτιοφόρο όχημα, δύο (02) πλυστικά μηχανήματα και αντλία.

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Eπιχειρεί συνεργείο συνολικά ογδόντα πέντε (85), μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο σαράντα ενός (41) ατόμων, πραγματοποιούνται εργασίες από δύο (02) αντλίες, τέσσερα (04) πλυστικά μηχανήματα και τέσσερα (04) βυτιοφόρα οχήματα, ενώ έξω από την εν λόγω εγκατάσταση επιχειρούν αντιρρυπαντικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική. Στο Μικρό Καβούρι έχει τοποθετηθεί προληπτικά απορροφητικό φράγμα. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.

Όλα τα αντιρρυπαντικά και τα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνεχίζουν να πραγματοποιούν εργασίες αντιρρύπανσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέσα που επιχειρούν είναι έξι (06) αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας τα οποία εκτελούν εργασίες ανάπτυξης, ευθέτησης πλωτών φραγμάτων και περισυλλογής, ενώ εργάζονται εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας με συνολικά διακόσια ογδόντα εννέα (289) άτομα.

Τέλος, σήμερα το πρωί ξανάρχισε η άντληση του φορτίου από το βυθισμένο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”. Η άντληση πραγματοποιείται από το Δ/Ξ «ΣΥΡΟΣ» Ν.Π. 10292 , το οποίο μέχρι στιγμής έχει αντλήσει 50 κυβικά μέτρα (50m3)».



Πηγή: Τα Νέα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, dimokratiki.gr