Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Τι είναι το «καλό» και «κακό» λίπος – Οι καλύτερες τροφές για καύσεις [λίστα]



Το σώμα μας αποτελείται από πολλά βασικά συστατικά και ένα από αυτό είναι λίπος. Τα άλλα κύρια συστατικά είναι τα οστά, τα όργανα, οι μυς, το νερό και το αίμα.

Το λίπος χωρίζεται γενικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες, το “καλό” και το “κακό” λίπος. Το πρώτο αναφέρεται στα απαραίτητα λιπαρά, που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά, και το δεύτερο αναφέρεται στο λίπος που αποθηκεύεται στο σώμα, για μελλοντική έκτακτη ανάγκη.

Το καλό λίπος αποθηκεύεται σε μικρές ποσότητες κυρίως στους μυς, τα όργανα, τον μυελό των οστών και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι άνδρες έχουν 3% των απαραίτητων λιπαρών στον οργανισμό τους, ενώ οι γυναίκες έχουν ένα υψηλότερο ποσοστό που φτάνει το 12%. αυτό συμβαίνει επειδή έχουν περισσότερα όργανα που χρειάζονται καλά λιπαρά, όπως οι μαστοί, η πυελική χώρα, τα όργανα αναπαραγωγής, οι γοφοί και οι μηροί, όπου οι άνδρες συνήθως δεν έχουν καλό λίπος, ή έχουν μικρή ποσότητα.

Το κακό λίπος είναι εκείνο που συσσωρεύεται σε ειδικές “αποθήκες” κάτω από το δέρμα και σε διάφορα μέρη άλλα μέρη του σώματός μας. Τα εσωτερικά όργανα του σώματος προστατεύονται, επίσης, από αυτό το είδος λίπους, που επιστρώνεται σε αυτά τα όργανα για να τα προστατεύσει από κάθε είδους τραυματισμούς. Γι' αυτό, ακόμα και το “κακό” λίπος είναι απαραίτητο σε κάποια μικρή ποσότητα. Άνδρες και γυναίκες έχουν παρόμοια ποσότητα τέτοιου λίπους στο σώμα τους.

Το ποσοστό του “κακού” λίπους, δηλαδή εκείνου που αποθηκεύεται στο σώμα για μελλοντική χρήση ποικίλλει μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ εξαρτάται φυσικά και από την ηλικία του ατόμου. Η φυσιολογική ποσότητα λίπους για τους άνδρες είναι 8-19%, ενώ για τις γυναίκες είναι 21-35%.

Μπορείτε να υπολογίσετε τον δικό σας Δείκτη Μάζας Σώματος με το μοναδικό online εργαλείο του Iatropedia - Κάντε κλικ ΕΔΩ

Αν ψάχνετε τρόπους, για να χάσετε βάρος γρήγορα και να απαλλαγείτε από αυτό το είδος λίπους, πρέπει κανείς να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Η άσκηση, η σωστή διατροφή και περιοδική η αποτοξίνωση μπορούν να σας δώσουν τη δυνατότητα να κάψετε τις επιπλέον θερμίδες που δεν απαιτούνται στην καθημερινή σας διατροφή.

Θα πρέπει σίγουρα να αυξήσετε και την κατανάλωση νερού, επειδή όσο περισσότερο πίνετε, τόσο πιο εύκολα θα χάσετε τα περιττά κιλά, αλλά θα έχετε και πολλά περισσότερα οφέλη στην γενικότερη υγεία σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια μεγάλη λίστα με τροφές που καίνε το “κακό” λίπος, θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε, ενώ πολλές από αυτές περιέχουν καλά λιπαρά για καλύτερη γενική υγεία:

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Κινόα
Κανέλα
Καυτερές πιπεριές
Πράσινο τσάι
Γκρέιπφρουτ
Μούρα
Ωμά λαχανικά
Γλυκοπατάτες
Καφές
Βρώμη
Σούπες
Σαλάτες
Ξύδι (όπως μηλόξυδο)
Γάλα αποβουτυρωμένο
Καθαρό κρέας (λευκό κρέας και χωρίς λίπη)
Ψάρια (όπως ο σολομός)
Όσπρια
Ηλιόσπορος
Σπαράγγια
Μπρόκολο
Σπανάκι
Πράσινα μήλα (ξινόμηλα)
Αγγούρια
Ψωμί ολικής άλεσης
Φακές
Τομάτες
Μανιτάρια
Ανανάς
Ασπράδια αυγών
Κουκουνάρια
Κρεμμύδια
Μπανάνες
Πορτοκάλια
Μήλα


www.webmd.com, olwomen.com
Μιχάλης Θερμόπουλος
iatropedia.gr


Διογκώνουν το πελατειακό κράτος με προσλήψεις 2.868 «ημετέρων» από το παράθυρο με διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ!



Προσωπικό από το «παράθυρο» και εκτός ΑΣΕΠ επιδιώκει να προσλάβει για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση, με μια προκήρυξη «κομμένη και ραμμένη» στη στρατηγική επιδίωξη της περαιτέρω διόγκωσης του στρατού των συμβασιούχων του Δημοσίου για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αυτή τη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στην περίπτωση συγκάλυψης της κομματικής πελατείας έχει το υπουργείο Υγείας με ένα διαγωνισμό-εξπρές για νέους συμβασιούχους στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) με συμβάσεις διετούς διάρκειας και δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δυο έτη. Μάλιστα η κυβέρνηση, με στόχο να γιγαντώσει και άλλο το πελατειακό κράτος, σπρώχνει τη λήξη των συμβάσεων για μετά το 2018, με στόχο την ψήφο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Εν μέσω Αυγούστου, μήνα με τους περισσότερους αδειούχους, το υπουργείο παρακάμπτει τις τυπικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ που προβλέπονται για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, προκειμένου να στελεχώσει με δικά του κριτήρια το νέο φορέα Υγείας, ο οποίος θα απασχολήσει -σε πρώτη φάση- 2.868 υπαλλήλους, η πρόσληψη των οποίων εντάσσεται σε συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα με κόστος υλοποίησης που φτάνει σε πρώτη φάση τα 80 εκατ. ευρώ και σε πλήρη ανάπτυξη τα 300 εκατ. ευρώ. Μάλιστα μετά από δεκάδες καταγγελίες υποψηφίων για τη σύντομη 17ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων, η οποία αρχικά έληγε την Παρασκευή, δόθηκε ολιγοήμερη παράταση έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ανώτατα στελέχη του ΑΣΕΠ, που μίλησαν στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, αποκάλυψαν ότι ουδέποτε ζητήθηκε η συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής, σε κανένα κομμάτι της διαδικασίας καθορισμού των κριτηρίων ή ελέγχου των ενστάσεων. Τα κριτήρια που αναφέρονται στην προκήρυξη έχουν τεθεί από το ίδιο το υπουργείο Υγείας, χωρίς καμία συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι τις προσλήψεις θα τις διενεργούσε το ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, αιφνιδίως, απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξάνθου, που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου, ορίζει υπεύθυνες και αποκλειστικά αρμόδιες τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες για τη συλλογή, επεξεργασία αιτήσεων, καθώς και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Μάλιστα, ακόμα και η εξέταση των ενστάσεων θα διενεργηθεί από τριμελή επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο ρόλος του ΑΣΕΠ στη διαδικασία θα λέγαμε ότι είναι μάλλον «διακοσμητικός», αφού περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στον τελικό έλεγχο της προκήρυξης, στην πράξη επιβεβαίωσης δηλαδή ότι έχουν τηρηθεί όλα όσα αναφέρονται στην απόφαση του υπουργού Υγείας σχετικά με τον καθορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης και των προσόντων των υποψηφίων. Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, τον περασμένο Απρίλιο, για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με 3.000 επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, στόχευαν μάλλον στον εντυπωσιασμό, αφού όχι μόνο οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ, αλλά έχουν παραποιηθεί τα κριτήρια μοριοδότησης με τέτοιο τρόπο, που θυμίζει τακτικές ρουσφετολογικών προσλήψεων που εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις.

Μοριοδότηση
Αυτό που κάνει περισσότερο εντύπωση στο κομμάτι της μοριοδότησης στην προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ είναι η απουσία του κριτήριου της ανεργίας σε όλες τις ειδικότητες, ενός κριτηρίου που στις προκηρύξεις εποχικού προσωπικού του ΑΣΕΠ προσδίδει στον υποψήφιο τα περισσότερα μόρια. Με αυτή την κίνηση, το υπουργείο εξισώνει τον άνεργο υποψήφιο με οποιονδήποτε άλλο που ενδεχόμενος να εργάζεται μέχρι την υποβολή της αίτησής του. Οι στρατιές των ανέργων δεν είναι τίποτα για την κυβέρνηση μπροστά στις στρατιές των ψηφοφόρων. Το πολιτικό ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν αποκλιμάκωση της ανεργίας είναι μάλλον επικοινωνιακό κόλπο το οποίο φροντίζει να εφαρμόζει όπου τον συμφέρει. Ωστόσο, η σιγουριά που προσφέρει μία σύμβαση εργασίας για τέσσερα χρόνια θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες υποψηφίους που θα επιδιώξουν να καλύψουν μία από τις 2.868 θέσεις. Αλλωστε πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προκηρύξεις των τελευταίων ετών.

Η τακτική πρόσληψης συμβασιούχων είναι λίγο έως πολύ γνωστή στην κυβέρνηση, η οποία και στο παρελθόν έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να δημιουργήσει στρατιές από «εξαρτώμενους» εργαζόμενους, που αργότερα θα τους υποσχεθεί μονιμοποίηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή στην εξουσία. Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι από το 2014 έως σήμερα ο αριθμός των συμβασιούχων στο Δημόσιο έχει σχεδόν διπλασιαστεί, ξεπερνώντας τους 79.000 τον Μάιο του 2017! Μάλιστα, σε αυτό το νούμερο δεν υπολογίζονται οι προσλήψεις που γίνονται μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Οι 2.868 προσλήψεις ανά ειδικότητα

• 956 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής
• 239 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Παιδιατρικής
• 478 θέσεις ΠΕ ή ΤΕ Νοσηλευτικής
• 239 θέσεις ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
• 478 θέσεις ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ Διοικητικού-Οικονομικού
• 478 θέσεις ΤΕ Επισκεπτών/τριών Υγείας



Σοφία Εμμανοηλιδου
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Η Κυψέλη πληρώνει υψηλότερο ΕΝΦΙΑ από τη Μύκονο



Φορολογική επιβάρυνση ανάλογη ενός διαμερίσματος 50 ετών στην Κυψέλη «απολαμβάνουν» οι κάτοχοι υπερπολυτελών εξοχικών κατοικιών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, που αξίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για μία από τις βασικότερες στρεβλώσεις και αδικίες στον τρόπο με τον οποίο έχει δομηθεί και επιβάλλεται ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος αφορά τους κατόχους αστικών ιδιοκτησιών αξίας τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Ετσι, οι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται και φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τα τελευταία χρόνια, στο επίκεντρο της αγοραστικής ζήτησης από το εξωτερικό, επί της ουσίας «επιδοτούνται» φορολογικά, εις βάρος των αστικών ιδιοκτησιών, που συχνά είναι πλήρως απαξιωμένες και οι κάτοχοί τους αδυνατούν να τις πωλήσουν, ακόμα και σε «συμβολικές» τιμές.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της «Κ», που συγκρίνει το ύψος του ΕΝΦΙΑ μεταξύ διαμερισμάτων 100 τ.μ. σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής και πολυτελών εξοχικών ακινήτων σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς (με βάση στοιχεία από αγγελίες μεσιτών). Στο πλαίσιο αυτό προκύπτει ότι ακόμα και στη Μύκονο, μία από τις ακριβότερες αγορές εξοχικών κατοικιών, το κόστος του ΕΝΦΙΑ είναι από εφάμιλλο έως και πολύ χαμηλότερο από τον αντίστοιχο φόρο που πληρώνει (κατ’ αναλογία με την επιφάνεια του ακινήτου) ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Για παράδειγμα, μια πωλούμενη βίλα αξίας 4 εκατ. ευρώ στη νότια πλευρά της Μυκόνου, επιφάνειας περίπου 500 τ.μ., πληρώνει ετήσιο ΕΝΦΙΑ μόλις 1.350 ευρώ, δηλαδή 2,7 ευρώ/τ.μ., όταν σε περιοχές του κέντρου, όπως η Κυψέλη, με τιμές πώλησης διαμερισμάτων 40.000-70.000 ευρώ, το αντίστοιχο ποσό κυμαίνεται μεταξύ 3,5-3,7 ευρώ/τ.μ. Αντίστοιχα, στις Σπέτσες εξοχική κατοικία 190 τ.μ. πληρώνει 1,24 ευρώ/τ.μ., όταν ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στα Πατήσια επιβαρύνεται με τριπλάσιο φόρο, της τάξεως των 3,6 ευρώ/τ.μ.

Πρόκειται για μία από τις πιο χαρακτηριστικές αδικίες του συγκεκριμένου φόρου, που εδράζεται στην αδυναμία της Πολιτείας να φορολογήσει με διαφορετικό και δικαιότερο τρόπο τα εκτός σχεδίου ακίνητα που έχουν μεγάλη εμπορική αξία, λόγω της τοποθεσίας και των χαρακτηριστικών τους. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Σιδερή, αναλυτή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Algean Property, η οποία έχει σημαντική παρουσία στην αγορά πολυτελών εξοχικών κατοικιών, «ο λόγος που ο φόρος των εξοχικών κατοικιών είναι τόσο χαμηλός, οφείλεται στο ότι στα νησιά, το 90% των ακινήτων που πωλούνται είναι εκτός σχεδίου, με αποτέλεσμα οι αντικειμενικές τιμές με βάση τις οποίες υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ, να είναι εξαιρετικά χαμηλές». Οπως τονίζει ο κ. Σιδερής, στη Μύκονο, σε πολλές περιπτώσεις πωλούνται εξοχικά ακίνητα 250 τ.μ. υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με ετήσιο φόρο που κινείται μεταξύ των 1.000-1.500 ευρώ, που σε αναλογία με την επιφάνεια του ακινήτου είναι αντίστοιχος ή και χαμηλότερος από ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Σημειωτέον δε ότι ο φόρος αυτός στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες επιβάλλεται επί ακινήτου του οποίου η εμπορική, δηλαδή η πραγματική αξία, είναι κατά κανόνα έως και τρεις φορές μεγαλύτερη της αντικειμενικής. Από την άλλη πλευρά, οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι και οι πλέον ελκυστικές για τους ξένους αγοραστές εξαιτίας και του πολύ χαμηλού φόρου που τις συνοδεύει.

Αναρτώνται τα σημειώματα του φόρου ακινήτων

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ, αλλά και του συμπληρωματικού φόρου που επιβάλλεται σε όσους έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας υψηλότερης των 200.000 ευρώ (από 300.000 ευρώ που ήταν το όριο μέχρι το 2015). Τον φετινό ΕΝΦΙΑ θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν πάνω από 7,4 εκατ. φορολογούμενοι, για τους οποίους «τρέχει» και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τον ΕΝΦΙΑ, το Δημόσιο προσδοκά στην είσπραξη τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ κάθε μήνα από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018. Ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις. Από την εισπραξιμότητα του εν λόγω φόρου θα κριθεί εν πολλοίς και η θετική ή μη πορεία των δημοσίων εσόδων, καθώς ήδη καταγράφονται σημάδια «κόπωσης» από τους φορολογούμενους που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των βαρών. Η τάση αυτή καταγράφηκε και στα τελευταία στοιχεία για την πορεία των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς για την περίοδο του φετινού επταμήνου (Ιανουάριος-Ιούλιος) αυτά υποχώρησαν έναντι του στόχου του μνημονίου κατά 2,3% ή 636 εκατ. ευρώ, σε 27,316 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι παρά το γεγονός ότι ο εισπρακτικός στόχος του ΕΝΦΙΑ δεν έχει διαφοροποιηθεί και παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ, εντούτοις ο φόρος που βεβαιώνεται στους υπόχρεους είναι πολύ υψηλότερος και προσεγγίζει τα 3,5 δισ. ευρώ.

Από αυτά, το 2016 εισπράχθηκαν εντέλει 3,2 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 550 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον εισπρακτικό στόχο, δείγμα της μεγάλης απόδοσης του εν λόγω φόρου. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί και το ότι η είσπραξη το 2016 περιλαμβάνει και την καταβολή δύο μηνιαίων δόσεων από τη βεβαίωση ΕΝΦΙΑ για το 2015, ενώ από τη βεβαίωση του φόρου για το 2016 δεν περιλαμβάνεται η τελευταία δόση, η οποία εισπράχθηκε τον φετινό Ιανουάριο. Η αύξηση των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ το 2016 οφείλεται και στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του φόρου για τα οικόπεδα και του συμπληρωματικού φόρου, αλλά και στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου ΕΝΦΙΑ 20%, που εξασφάλιζαν τα ημιτελή, κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η οποία ίσχυσε το 2014 και το 2015.

Κάτι ανάλογο προβλέπεται να συμβεί και με τον φετινό ΕΝΦΙΑ, παρότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την αύξηση των εκπτώσεων, τουλάχιστον για τους φορολογούμενους-ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα (με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην περυσινή ΔΕΘ).

Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στην ιστοσελίδα του taxisnet άρχισε το απόγευμα της Κυριακής φέρνοντας νέες φορολογικές υποχρεώσεις ύψους 3,153 δισ. ευρώ για 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.



ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ
Καθημερινή


Μαχαίρωσαν πριν από λίγο τον Δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο γραφείο του




Το δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά μαχαίρωσε πριν από λίγο απολυμένος συμβασιούχος μέσα στο γραφείο του στο δημαρχείο.

Ο κ. Τσουκαλάς δέχθηκε δύο πλήγματα στο μηρό από το δράστη ο οποίος μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή.

Ο δήμαρχος διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο και η κατάσταση του είναι σταθερή.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και της άμεσης δράσης προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη και τελικά τον εντόπισαν και συνελήφθη.




Ιταλία : Ξυλοκόπησαν βάναυσα το αγόρι και βίασαν τη φίλη του



Σε παραλία του Ρίμινι το περασμένο Σάββατο, τέσσερις άντρες αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων βίασαν ομαδικά 26 Πολωνή αφού πρώτα σακάτεψαν στο ξύλο τον σύντροφο της μέχρι που λιποθύμησε.

Περαστικοί είδαν το ζευγάρι να κείτεται στην παραλία και ειδοποίησε την αστυνομία όπου ερευνά την υπόθεση και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών. 

Το ζευγάρι νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ  στο νοσοκομείο.


Συνελήφθη 45χρονος που εξέδιδε τη γυναίκα του



Στην Κατερίνη εχθές Κυριακή συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Αλβανίας για μαστροπεία, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Με μια αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη επ' αυτοφώρω ο 45χρονος να εξωθεί στην πορνεία την 30χρονη σύζυγο του, υπήκοο Αλβανίας, έναντι χρηματικής αμοιβής, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Στην κατοχή του άνδρα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του, ενώ επίσης κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος ενεργώντας κατ' επάγγελμα και για κερδοσκοπία εξέδιδε κατά το τελευταίο εξάμηνο την 30χρονη, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε βάρος της 30χρονης βεβαιώθηκε σχετική πταισματική παράβαση για παραβίαση της νομοθεσίας περί εκδιδομένων με αμοιβή πρόσωπα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.


Με πληροφορίες από το seleo.gr


Εντοπίστηκαν οι σοροί όλων των αγνοούμενων από τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού McCain



Το αμερικανικό Ναυτικό επιβεβαίωσε χθες ότι έχει εντοπίσει τις σορούς και των 10 ναυτικών που σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain με εμπορικό πλοίο έξω από τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία την περασμένη εβδομάδα.

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του, ο Έβδομος Στόλος επιβεβαίωσε ότι δύτες του αμερικανικού Ναυτικού και Πεζοναυτών είχαν βρεί τις σορούς των αγνοούμενων ναυτικών μέσα στα αεροστεγή τμήματα στο σημείο του κύτους που είχε καταστραφεί. Το αντιτορπιλικό ελλιμενίζεται στη ναυτική βάση της Σιγκαπούρης, Τσανγί.

Αεροπλάνα, δύτες, και πλοία από την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ συμμετείχαν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τους αγνοούμενους ναύτες, σε θαλάσσια περιοχή που κάλυπτε περίπου 5.500 τετραγωνικά χλμ. γύρω από τον χώρο του δυστυχήματος.

Η τέταρτη αυτή σύγκρουση πολεμικού πλοίου του αμερικανικού στόλου οδήγησε στην επανεξέταση όλων των επιχειρήσεων του ναυτικού και την απομάκρυνση του διοικητή του Εβδόμου Στόλου, αντιναυάρχου Τζόσεφ Οκόιν, λόγω "έλλειψης εμπιστοσύνης στην ικανότητά του να ηγηθεί".

Ο Στόλος έχει βάση την Ιαπωνία και περιλαμβάνει 70 πλοία, με περίπου 140 αεροπλάνα και 20.000 ναυτικούς.



Πηγή : kathimerini.gr


ΣΟΚ στους συνταξιούχους : Ψαλιδίζονται 300 ευρώ από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς




Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 1.100.000 παλιοί συνταξιούχοι υπολογίζεται πως θα θιγούν από 1/1/2019 από τον επανυπολογισμό και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, δηλαδή της διαφοράς που προκύπτει ανάμεσα στο καθαρό ποσό των σημερινών συντάξεων και στο ποσό που θα προκύψει μετά τον επανυπολογισμό τους. 

Σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου, η διαφορά αυτή θα περικόπτεται τόσο, ώστε το σύνολο της σύνταξης να μη μειώνεται πάνω από 18%. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι μειώσεις δεν θα είναι μόνο 18%, αλλά θα φτάνουν και στο 25%, γιατί δεν κόβεται μόνο σύνταξη, λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων. 

Με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς οι μειώσεις δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τα 300 ευρώ τον μήνα και αυτό θα φέρει ένα μεγάλο ΣΟΚ στους συνταξιούχους που έχουν οδηγηθεί σε απόλυτη φτωχοποίηση απο την κυβέρνηση Τσίπρα. 

Με λίγα λόγια περίπου 450.000 θα υποστούν και το μεγαλύτερο μαχαίρι στην προσωπική διαφορά, απορροφώντας όλη τη μείωση του 18%. 


Γεωργιάδης υπουργός οικονομικών Κύπρου: Οι φόροι σε καιρό ύφεσης είναι αντιπαραγωγικοί



Το πρωτογενές πλεόνασμα της Κύπρου δεν επετεύχθη με φόρους, διαμήνυσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και υποστήριξε επίσης ότι οι φόροι σε καιρό ύφεσης είναι αντιπαραγωγικοί.

«Η συνταγή των φόρων ακολουθήθηκε στην Κύπρο και δεν δούλεψε. Αντίθετα, μειώσαμε τις δαπάνες. Έτσι, δεν χρειάστηκαν νέοι φόροι» εξήγησε τόσο απλά τον τρόπο ο υπουργός οικονομικών.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε επίσης ότι «ανάπτυξη μέσα από την ανάκαμψη και όχι μέσω φόρων». 

«Δημοσιονομική εξυγίανση όχι σε βάρος της πραγματικής οικονομίας, και όχι με φόρους, αλλά με την πολύ απλή συνταγή ‘’θα ξοδέψουμε όσα θα εισπράξουμε’’ και με αυξημένα έσοδα λόγω της ανάπτυξης» είπε στην συνέντευξη του ο υπουργός.

«Δεν μπορεί να κινηθεί η οικονομία αν δεν εμπεδωθεί με τρόπο στέρεο και σταθερό η αίσθηση της οικονομικής εμπιστοσύνης, καθώς η αβεβαιότητα δεν βοηθά» πρόσθεσε.


Ισλαμική τρομοκρατία: Κινδυνεύει η Ελλάδα;



Αγγελος Μ. Συρίγος

Η Βαρκελώνη δεν είναι Παρίσι, Βρυξέλλες ή Λονδίνο. Μοιάζει με εμάς. Οταν έγιναν οι επιθέσεις, οι άνθρωποι βίωναν την ομορφιά και τη χαύνωση του μεσογειακού καλοκαιριού. Αυτό θέτει το ερώτημα: Πόσο μακριά είναι η ισλαμική τρομοκρατία από την Ελλάδα; Κάποια συμπεράσματα προκύπτουν από τη μελέτη των επιθέσεων των φανατικών ισλαμιστών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εκ πρώτης όψεως τα πράγματα δείχνουν μπερδεμένα. Κάποιοι από τους τρομοκράτες επέστρεψαν μετά την εκπαίδευσή τους σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες συναφείς οργανώσεις. Η πλειονότητά τους, όμως, φαίνεται ότι δεν εγκατέλειψε τα εδάφη της Ευρώπης. Μερικοί πάλι ήσαν γνωστοί στην αστυνομία λόγω ευρύτερης παραβατικής συμπεριφοράς. Αλλοι ήσαν «καλά παιδιά» που δεν είχαν δώσει ποτέ αφορμή, όπως έγινε στη Βαρκελώνη. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους είχε μεγαλώσει σε περιοχές γκέτο για μετανάστες. Υπήρχαν όμως και άτομα που ανήκαν σε εύπορες οικογένειες και μετείχαν κοινής παιδείας με τους γηγενείς της χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε φανατικούς που λειτουργούσαν κατά μόνας (οι λεγόμενοι «μοναχικοί λύκοι»). Σε άλλες περιπτώσεις υπήρχαν μικρές αποφασισμένες ομάδες.

Σε όλες αυτές τις φαινομενικά διαφορετικές περιπτώσεις υπήρχαν τρία κοινά χαρακτηριστικά. Ολοι οι τρομοκράτες είχαν καταγωγή από κάποια ισλαμική χώρα (πρώτη ή δεύτερη γενιά). Ολοι είχαν στενή σχέση με τη χώρα-στόχο και διέθεταν είτε άδεια διαμονής είτε είχαν την υπηκοότητά της. Ολοι είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί σε κάποια τεμένη από φανατικούς ιμάμηδες.

Ολα αυτά είναι χαρακτηριστικά που ενυπάρχουν και στην Ελλάδα. Ευτυχώς εδώ δεν κατοικούν οι τεράστιοι αριθμοί μεταναστών μουσουλμανικής καταγωγής που διαμένουν σε όσες χώρες εκδηλώθηκαν επιθέσεις (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία). Αυτό κατ’ αρχάς κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες μεσαίου κινδύνου. Επιπλέον, η εμπειρία δείχνει ότι, παρά τις ανησυχίες για τον μεγάλο αριθμό εισερχομένων μεταναστών και προσφύγων, υπάρχει μικρή πιθανότητα ο τρομοκράτης να είναι κάποιος περαστικός από τη χώρα.

Εκείνο όμως που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο στη χώρα μας και τη διαφοροποιεί σημαντικά από τις χώρες μεσαίου κινδύνου είναι η λειτουργία παράνομων χώρων μουσουλμανικής προσευχής σε όλη την ελληνική επικράτεια. Λόγω απουσίας νομικού πλαισίου, δημιουργήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια τέτοιοι χώροι σε διαμερίσματα, υπόγεια γκαράζ ή παλιά εργοστάσια. Οι ειδικοί λένε ότι μόνον στην Αθήνα ανέρχονται σε περίπου 55-60. Η αστυνομία γνωρίζει αυτούς τους χώρους, αλλά αποφεύγει να παρέμβει για να μη δημιουργηθούν αντιδράσεις. Το γκρίζο καθεστώς στο οποίο λειτουργούν επιτρέπει δυνητικά τη δράση ακραίων κύκλων του Ισλάμ.

Από το 2014 υπάρχει ειδικό νομικό πλαίσιο για χορήγηση αδείας σε ευκτήριους οίκους. Η άδεια λειτουργίας σημαίνει κατ’ αρχήν σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας. Εξίσου σημαντικό είναι ότι επιβάλλονται κανόνες δημοσιότητας προς όφελος της δημοσίας τάξεως και ασφάλειας. Αυτοί οι χώροι βγαίνουν από το σκοτάδι και αποκτούν πρόσωπο, ταυτότητα και συγκεκριμένο θρησκευτικό λειτουργό που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία τους. Οι αστυνομικές αρχές ξέρουν με ποιον να μιλήσουν. Τα χρήματα για τη λειτουργία του ευκτηρίου οίκου μπορούν να ελεγχθούν.

Μέχρι σήμερα μόνον τέσσερις από τους χώρους αυτούς ζήτησαν και πήραν άδεια λειτουργίας. Οι υπόλοιποι κωφεύουν. Δυστυχώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε πρόσφατες δηλώσεις του συνέδεσε τα μέτρα για τη νομιμοποίηση ή το κλείσιμο των παράνομων χώρων προσευχής με την προηγούμενη λειτουργία του τεμένους. Η Βαρκελώνη δείχνει ότι δεν έχουμε αυτή τη χρονική πολυτέλεια. Το κακό μπορεί να γίνει εύκολα από ελάχιστους φανατικούς.

Η μειονότητα της Θράκης

Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό. Η γηγενής μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης χαρακτηρίζεται από απουσία θρησκευτικού φανατισμού. Δεν είναι κάτι αυτονόητο. Αλλες βαλκανικές χώρες με μουσουλμανικό στοιχείο έχουν στείλει ικανό αριθμό μαχητών στο Ισλαμικό Κράτος. Η κατάκτηση των μουσουλμάνων της Θράκης οφείλεται στο ότι θρησκευτικοί λειτουργοί με ήπιες απόψεις συνεργάζονται με το ελληνικό κράτος στις μουφτείες, στα ιεροδιδασκαλεία και σε αρκετά τεμένη. Αντιθέτως, οι δύο ψευδομουφτήδες που ελέγχονται από την Τουρκία έχουν άλλες προτεραιότητες. Είναι ενδεικτικό ότι σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν στην Ξάνθη τον Ιούλιο του 2014, εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στη Θράκη άτομα τυλιγμένα με σημαίες του ιερού ισλαμικού πολέμου, τζιχάντ. Δήθεν δημοκρατικές σκέψεις περί εκλογής των μουφτήδων κινδυνεύουν να φέρουν ακραία στοιχεία στην πνευματική καθοδήγηση της μειονότητας.

* Ο κ. Αγγελος Μ. Συρίγος είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.



Καθημερινή


Η παρέα που γίνεται καθεστώς




Του Γιάννη Σιδέρη

Το πρώτο σοκ ήταν η αποκάλυψη των μυστικών ραντεβού με μεγαλοεκδότη, ενώπιον της γάτας των Ιμαλαίων. Δεν ζήτησαν απλώς βοήθεια από τον εμβληματικό εχθρό, που με τα προσκείμενα ΜΜΕ τους και τα troll τους στα social media είχαν δαιμονοποιήσει (δικαίωμά τους), ενώ παράλληλα είχαν ελεηνολογήσει τους επαγγελματίες δημοσιογράφους του συγκροτήματός του, αλλά και γενικώς το δημοσιογραφικό κόσμο, με στόχο να απαξιώσουν κάθε φωνή κριτικής, ακόμη και καλόπιστης.

Ζήτησαν την επιβολή δικού τους διευθυντή! Και 'κει που έλεγες δεν μπορεί, τους ξέρεις χρόνια, αυτοί οι ανειρήνευτοι αντίπαλοι της διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας θα το διαψεύσουν, ήρθε η προειδοποίηση από το Μαξίμου, ότι τυχόν δημοσιοποίηση υλικού των συναντήσεων αποτελεί κακούργημα, επιβεβαιώνοντας τον εκδότη!

Στη συνέχεια τα γνωστά: Προώθησαν ως οικείο καναλάρχη τον κ. Καλογρίτσα, που ατύχησε. Η όλη προσπάθεια παροχής αδειών τινάχτηκε στον αέρα από τα περίφημα βοσκοτόπια και τις εγγυητικές της Τράπεζας Αττικής. Έτσι κατέληξαν στον κ. Σαββίδη. Ο εν λόγω προσπάθησε να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στον τηλεοπτικό Alpha, αλλά τελευταία στιγμή συνάντησε την αντίδραση του ιδιοκτήτη κ. Κοντομηνά.  Δεν μπόρεσε να βάλει χέρι και στον ΔΟΛ, που κατέληξε στα χέρια του κ. Μαρινάκη. Ο κ. Σαββίδης ωστόσο έγινε ιδιοκτήτης του καναλιού «Ε», το οποίο από το νέο χρόνο θα αναμορφωθεί και θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του ΣΥΡΙΖΑ, ομού μετά κάποιων νεοαποκτηθέντων εφημερίδων και sites.

Είναι πρώτη φορά στην πολιτική μας ιστορία που ένα κόμμα, τόσο μικρού εύρους, όσον αφορά τις οργανωτικές του δυνατότητες (αλλά και το σύνολο των οργανωμένων μελών του), επιχειρεί τέτοια απόβαση στον χώρο της επικοινωνίας. Δημιουργεί σχεδόν εκ του μηδενός ΜΜΕ μαζικής εμβέλειας, προσεταιρίζεται επιχειρηματίες, ανθρώπους της showbiz και τόσο διαθέσιμους υποστηρικτικούς δημοσιογράφους.

Ναι υπήρχαν και οι προηγούμενοι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τα δικά τους mediaκά προπύργια. Μόνο που δεν τα δημιούργησαν εκ του μηδενός. Ακούμπησαν στον προϋπάρχοντα παραδοσιακό τους τύπο, που συνήθως έχει κριτική υποστήριξη απέναντί τους. Η μία προσπάθεια που έγινε επί ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει δικό του τύπο (στον Αντρέα δεν έφταναν τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ, το Εθνος, η κρατική τηλεόραση, κ.λ.π.), με την έλευση στην Αθήνα επιτυχημένου επαρχιακού εκδότη, κατέληξε σε ναυάγιο, με δυσάρεστα επακόλουθα για τον ίδιο.

Είναι επίσης και η πρώτη φορά που ένα κόμμα βρίσκει τόσο φανατικά διαθέσιμους οπαδούς να ποινικοποιούν κάθε κριτική προς αυτό, να αποδίδουν σε αλλότριες - πέραν της ειλικρινούς κριτικής -  προθέσεις και να επιδίδονται σε δολοφονίες χαρακτήρων των επαγγελματιών δημοσιογράφων, καταγγέλλοντάς τους ότι εκτελούν εντολές. Είναι τραγικό για παράδειγμα να λέει ο Πολάκης για δημοσιογράφους βοθροκάναλων και οι δημοσιογράφοι να αποδέχονται παθητικώς τους χαρακτηρισμούς, από το φόβο μήπως περάσουν ως μη «προοδευτικοί», ως δεξιοί, ως οπαδοί του «Κούλη» ή ως ενεργούμενα του Αδώνιδος.

Φυσικά θα πει κάποιος υπάρχει και η αλτέρα παρς. Η είσοδος Μαρινάκη στον ΔΟΛ και η ιδιοκτησία κάποιων ακόμη μέσων ενημέρωσης. Υποψίες υπάρχουν, ωστόσο δεν είναι τόσο εμφανής η δραστηριοποίηση της ΝΔ προς την απόκτησή τους. Και σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ ως ιστορικό κόμμα έχει ούτως ή άλλως τον προσκείμενο παραδοσιακό της Τύπο, και δεν δείχνει τόσο εναργή προσπάθεια να αποκτήσει αυστηρώς ελεγχόμενα και στρατευμένα Μέσα, όπως δηλοί η αντίστοιχη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά η Κεντροαριστερά μένει χωρίς φιλικά Μέσα Ενημέρωσης. Το ΠΑΣΟΚ, υποταγμένο στη διαπλοκή με τους εκδότες, ουδέποτε έλεγξε την οικονομική τους ευρωστία, την ανταπόκριση στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος, τα δάνεια που λάμβαναν («με αέρα»), και ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να βάλει όρους στο τηλεοπτικό τοπίο. Βολευόταν με την σχέση ημιπαρανομίας που είχε καθιερώσει στα κανάλια, θεωρούσε πως έχει υπό τον έλεγχό του τους ιδιοκτήτες, τους εξυπηρετούσε επιχειρηματικά και το εξυπηρετούσαν περνώντας την πολιτική του γραμμή, χωρίς ποτέ να θέσει τις βάσεις για την άρτια - μη διαπλεκόμενη - επιχειρηματική λειτουργία και την θεσμική ανεξαρτησία των ΜΜΕ.

Αποτέλεσμα ήταν, το σαθρό οικοδόμημα που επέτρεψε να δημιουργηθεί, στον καιρό της κρίσης να γίνει μπούμερανγκ, και να επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει τον χώρο των ΜΜΕ.

Με τέτοια mediaκή δύναμη πυρός που συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα, αποκτάει πλέον καθεστωτικά χαρακτηριστικά. Το μόνο αντίπαλο δέος που μπορεί - θεωρητικά -  να του αντιπαρατεθεί, δεν είναι τα φίλια προς τη ΝΔ Μέσα, αλλά τα social media. Όμως αυτά είναι πολύ λίγο, πολύ αδύναμο και πολύ ανεχέγγυο αντίβαρο...

Σε λίγο καιρό θα ζήσουμε στον μονομερή - και εμπαθή -  μηντιακό αστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ… και τα σκυλιά δεμένα!


Πηγή : liberal.gr


Του Αγίου Φανουρίου διάλεξε η κυβέρνηση να εμφανίσει στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017



Ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2017.

Από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν είναι :

- Βεβαιώθηκε συνολικό πόσο φόρου ύψους 3,153 δισ. ευρώ
Από αυτά, τα 2,6 δισ. ευρώ είναι ο κύριος φόρος και τα 629 εκατ. ευρώ συμπληρωματικός

-Σε 6.297.453 φυσικά πρόσωπα (βεβαίωση για δηλώσεις με ποσό φόρου πάνω από 1 ευρώ) βεβαιώθηκε συνολικά ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικός φόρος ύψους 2,704 δισ. ευρώ

-Σε 50.900 νομικά πρόσωπα το σύνολο του φόρου ( ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού) που βεβαιώθηκε ανέρχεται σε 448,997 εκατ. ευρώ.

- Το ύψος των μειώσεων και των απαλλαγών από τον φετινό ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 88,891 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα σε 1.240.212 φορολογούμενους χορηγήθηκε απαλλαγή κατά 50% από τον φόρο ενώ σε άλλους 66.236 ιδιοκτήτες η απαλλαγή ανήλθε στο 100%

- Για τα φυσικά πρόσωπα προέκυψαν 17.828.955 δικαιώματα επί ακινήτων και άλλα 15.325.860 επί γηπέδων. Το σύνολο των δικαιωμάτων ανήλθε σε 33.154.815

- Για τα νομικά πρόσωπα τα δικαιώματα ανήλθαν σε 454.981 επί ακινήτων και 180.213 επί γηπέδων.

Το συνολικό ποσό που θα εισπράττει το δημόσιο σε μηνιαία βάση έως και τον Ιανουάριο ανέρχεται περίπου σε 630 εκατ. ευρώ.




Ερντογάν: το μαρτύριο της...στρόφιγγας με τους μετανάστες



Τη στρόφιγγα των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα ανοίγει και πάλι ο Ερντογάν, με τις αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου από την περασμένη Κυριακή να έχουν αυξηθεί.

Την πόρτα των προσφύγων προς την Ελλάδα "άνοιξε" ξανά ο Ερντογάν επιχειρώντας να πιέσει τους ευρωπαίους και δη το Βερολίνο που σκληραίνει την στάση του έναντι του καθεστώτος και απειλεί να περιορίσει τα χρήματα που δίνονται στην Αγκυρα για το προσφυγικό.

Μέσα σε πέντε μέρες την πρoηγούμενη εβδομάδα  έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου 979 μετανάστες -μια έξαρση που διόλου τυχαία είναι και σαφώς συντελείται με την ανοχή της Αγκυρας και θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, όπως εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση.
Η Αθήνα μεταφράζει την αύξηση των ροών  πρωτίστως σε μοχλό πίεσης προς την Ε.Ε., λόγω της δυσμενούς τροπής που έχουν λάβει οι ευρωτουρκικές σχέσεις.


Οι δυο λόγοι που ο Ερντογάν πιέζει ξανά με τους πρόσφυγες  

Η  Τουρκία εκτιμά πως με δεδομένη την ένταση με το Βερολίνο, οι συνομιλίες για την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης θα καρκινοβατούν, οπότε δεν έχει άλλο μέσο πίεσης από... στραβά μάτια στο θέμα του προσφυγικού.
Επίσης, γνωρίζει ότι η Λευκωσία θα ασκήσει βέτο εάν δεν ανοίξουν τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια για τα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.
Κυρίως όμως, τον Ερντογάν ενοχλεί ότι η πλάστιγγα στους κόλπους της Ε.Ε. γέρνει υπέρ όσων προκρίνουν το «πάγωμα» των ενταξιακών συνομιλιών και την αναζήτηση μιας ειδικής εταιρικής σχέσης με την Τουρκία, θέση που φέρεται να ασπάζεται και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.
Ο πραγματικός λόγος ίσως να κρύβεται σε όσα δήλωσε πρόσφατα ο γερμανός αρμόδιος για τον προύπολογισμό επίτροπος στο περιοδικό  "Der Spiegel" 


Έτινγκερ: "Τα κράτη-μέλη πρέπει να δώσουν ακόμη τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ" 

Σύμφωνα με το περιοδικό, η ΕΕ είχε συμφωνήσει να δώσει έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκίαως το 2018, για δράσεις όπως η στέγαση και εκπαίδευση των προσφύγων. Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από την πρώτη δόση, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προγραμματιστούν ως το τέλος του έτους, ενώ στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2018 έχουν ήδη οριστεί 300 εκατομμύρια για τη δεύτερη δόση. Όπως επισημαίνει ο κ. Έτινγκερ, για το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που απομένει, υπόχρεα, είναι πλέον τα κράτη-μέλη.

Έως τώρα, η Γερμανία έχει συνεισφέρει, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, ειδικοί της ΕΕ θεωρούν ωστόσο ότι το Βερολίνο θα πρέπει για τη δεύτερη δόση να καταβάλει πολύ περισσότερα, σημειώνει το περιοδικό. Από τη μία πλευρά, η ΕΕ δύσκολα θα καταφέρει να δώσει πάλι τόσα χρήματα από τον δικό της προϋπολογισμό και από την άλλη είναι εντελώς ανοιχτό το εάν η Μεγάλη Βρετανία, η οποία θέλει να αποχωρήσει από την ΕΕ, θα εξακολουθήσει να είναι πρόθυμη να πληρώνει για τη συμφωνία με την Τουρκία.

Η γερμανική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να περιορίσει τις πληρωμές προς την Τουρκία λόγω της απολυταρχικής πορείας του Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει το Spiegel. 

Το Βερολίνο σκεφτόταν ιδιαίτερα τη λεγόμενη προενταξιακή βοήθεια, την οποία λαμβάνει η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη. Σύμφωνα όμως με το περιοδικό, οι περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ απορρίπτουν το αίτημα του Βερολίνου να σταματήσει αυτή η βοήθεια. Αυτή τη στιγμή μόνο μια μειοψηφία στηρίζει την πρόταση του Βερολίνου.

Μπροστά σε νέα προσφυγική κρίση η Αθήνα...

Οι πιέσεις του Ερντογάν στην Ευρώπη και οι διαδικασίες για την επιστροφή στην Ελλάδα προσφύγων, που ζητούσαν την επανένωση με τις οικογένειές τους, ενδεχομένως να αναθερμάνουν το προσφυγικό πρόβλημα.
Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του  Guardian  που  επικαλείται πηγές τόσο από την Αθήνα όσο και από την ελληνική κυβέρνηση, η Γερμανία έχει υποβάλει ήδη 400 σχετικές αιτήσεις, ενώ ανάλογα αιτήματα έχουν καταθέσεις επίσης η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Νορβηγία.


Οπως ανέφερε στην εφημερίδα ο αρμόδιος υπουργός  Γιάννης Μουζάλας,  οι πρώτες επιστροφές προσφύγων αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

«Θα ξεκινήσουν με έναν συμβολικό αριθμό ως ένδειξη φιλίας (προς τα ευρωπαϊκά κράτη). Η Ελλάδα έχει ήδη δεχτεί τόσους πολλούς (πρόσφυγες), έχει υποστεί τόσο μεγάλη πίεση, που το να δεχτεί κι άλλους θα ήταν παράλογο, ένα αστείο, εάν όχι τραγωδία», δηλώνει ο κ. Μουζάλας.

Που θα πάνε αυτοί που θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα;  

Ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημειώνει ότι δεν έχει ιδέα για το πού θα πάνε τελικά αυτοί οι άνθρωποι ή εάν θα φύγουν ποτέ από την Ελλάδα. «Δεν ξέρω πού θα πάνε. Μπορεί στην Αθήνα, μπορεί στη Θήβα... Ό,τι κι αν συμβεί, οι συνθήκες θα είναι καλές, έχουν βελτιωθεί αισθητά και ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά κριτήρια», προσθέτει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι επισημαίνουν σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι οι επιστροφές των προσφύγων είναι μία διαδικασία που δεν τέθηκε υπό διαπραγμάτευση, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και ότι δεν θα αφορά τους αιτούντες άσυλο που έφτασαν στην Ευρώπη πριν από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.


Πηγή : thetoc.gr


Φτωχοποιημένοι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση των 360 ευρώ το δημιούργημα του κ. Τσίπρα



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης εμφανίζεται πλέον το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο του κ. Τσίπρα που βούλιαξε την οικονομία, έπνιξε τα νοικοκυριά με φόρους και εισφορές, ρήμαξε τις συντάξεις και φτωχοποίησε τους εργαζόμενους!

Τα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ, ΕΡΓΑΝΗ αλλά και όλων των κοινωνικών φορέων δείχνουν μια άνευ προηγουμένου μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Από τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό που έταζε προεκλογικά,  εξαπατώντας τα νέα παιδιά της πατρίδας μας και όλους τους εργαζόμενους, σήμερα δυόμιση χρόνια μετά, η πλειοψηφία των εργαζομένων αμοιβονται  κάτω ακόμη και από τον βασικό μισθό, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας την πιο φτωχή γενιά εργαζομένων που υπήρξε ποτέ!

Η γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ είναι το δημιούργημα του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Φτωχοί εργαζόμενοι με μερική απασχόληση!

Η όποια στατιστική μείωση της ανεργίας οφείλεται:

 - Στη δραματική μείωση μισθών.

 - Στην κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

 - Στην αντικατάσταση θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης
  με περισσότερες μερικής.

 - Στην επιδείνωση του φαινομένου του brain drain.

Αν στα προηγούμενα συνεκτιμηθεί και η μείωση της αγοραστικής δύναμης αυτών των πενιχρών εισοδημάτων των εργαζομένων μέσα από τους εξοντωτικούς φόρους, άμεσους και έμμεσους, πρόκειται για τραγωδία και όλεθρο, καθώς η αφαίμαξη θα αυξηθεί από 1η Ιανουαρίου 2019 και μέσα από την δεύτερη διαδοχικά μείωση του αφορολόγητου.

Δίκαια λοιπόν το όνομα Τσίπρας και της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνδεθεί και θα παραπέμπει στους πιο φτωχούς εργαζόμενους που γνώρισε ο τόπος μας προκαλώντας απέχθεια και οργή για τόσα δεινά που έφεραν».


Νέα αθλιότητα του Παύλου Πολάκη με περιύβριση νεκρού


Επίθεση στην κυβέρνηση, με άρθρο της έκανε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, αναφερόμενη σε εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων.

Η κ. Καϊλή αναφέρει στο άρθρο της πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τις εθνικές επετείους, τις παρελάσεις, την ιστορική μνήμη, τη γλώσσα, την παράδοση, την παιδεία, την αριστεία, τα σύμβολα, τις αξίες, αν δεν θέλει να θυμάται, αυτό είναι ύβρη για τους Έλληνες».

«Κοντονή ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου. Ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού το καταλήστεψαν. Φοβισμένες οι γυναίκες του σπιτιού κοιμόντουσαν τυλιγμένες σε κουβέρτες σε χαντάκια κοντά στο σπίτι, έως ότου εξαναγκάστηκε η γιαγιά μου να εγκαταλείψει ξανά τον τόπο της, την Κωνσταντία Μακεδονίας, για να γλιτώσει τα παιδιά της. Μετά από έναν ακόμη δραματικό ξεριζωμό, βρήκαν καταφύγιο στους προσφυγικούς δρόμους των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Γιατί; Απλοί άνθρωποι ήταν, χωρίς πολιτική δράση. Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Ξένοι εκεί, ξένοι και εδώ. Στην Ελλάδα.

Οι δικές μας ιστορικές μνήμες είναι ριζωμένες μέσα μας, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τις εθνικές επετείους, τις παρελάσεις, την ιστορική μνήμη, τη γλώσσα, την παράδοση, την παιδεία, την αριστεία, τα σύμβολα, τις αξίες, αν δεν θέλει να θυμάται, αυτό είναι ύβρη για τους Έλληνες και μετά την ύβρη έρχεται η νέμεσις. Αυτή η θρασύτατη κυβέρνηση, που με εντολές ξένων ξεπουλάει την περιουσία των Ελλήνων, δεν έχει ιδεολογία, παρά μόνο ιδιοτέλεια, ιδεοληπτικές εμμονές και πλάνο αποδόμησης και κατάλυσης του κράτους.

Όσες ηγεσίες, όμως, καπηλεύτηκαν τις θυσίες των απλών αγωνιστών της Αριστεράς για ελευθερία και Δημοκρατία, παρά το μανδύα αριστερής ιδεολογίας, ηττήθηκαν. Τα απομεινάρια αυτής της νοοτροπίας, που δεν έχουν φραγμούς και αναστολές, ασυγχώρητοι, ανιστόρητοι, αμόρφωτοι, που επιζητούν ένα νέο εθνικό διχασμό αντί να καλούν για εθνική ενότητα, ομοψυχία και συμφιλίωση, θα ηττηθούν και πάλι. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Έγκλημα είναι η ενοχή για πράξη άδικη που τιμωρείται από τον νόμο. Εγκλήματα με ιδεολογικό μανδύα και εγκλήματα χωρίς μανδύα είναι πάντα εγκλήματα. Και αν διεπράχθη έγκλημα, πρέπει να τιμωρηθεί, χωρίς συγκρίσεις και χωρίς εξισώσεις. Αυτά, Κοντονή. Ρώτα για να μαθαίνεις».

Και ήρθε η αθλιότητα του Παύλου Πολάκη μέσα από το facebook που απάντησε με απρέπεια στο άρθρο της Εύας Καΐλή για τη δολοφονία του παππού της από κομμουνιστές.

Παύλος Πολάκης:

«Προς ευρωβουλευτίνα ΠΑΣΟΚ:
-Οι κομμουνιστές στην κατοχή κυνηγούσαν μαυραγορίτες και δοσίλογους!!!!
-τον είχες ξανά κλάψει τον παππού και παλιότερα ή τώρα πρώτη φορά, λόγω Εσθονίας, σταλινισμού και περιόδου μεταγραφών προς ΝΔ μεριά;;;»