Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ν.Δ.: Η Κυβέρνηση ακάθεκτη συνεχίζει να επιβαρύνει με πρόσθετα βάρη τους φορολογούμενους και να αδιαφορεί για τους θεσμούς



Ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, για την απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή επισήμανε στο θέμα του ΟΑΣΘ τις νομικές ακροβασίες της Κυβέρνησης που ήδη προκαλούν σειρά νέων προβλημάτων.

Από την ημέρα διορισμού του κ. Στέλιου Παππά - "ιστορικού στελέχους της Αριστεράς" - αποκαλύφθηκε ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ θα κινηθεί χωρίς κανένα απολύτως προγραμματισμό και σχέδιο.

Ήδη, ξεκίνησε την πελατειακή παροχολογία.

Με τον ίδιο γαλαντόμο τρόπο, που ο υπουργός κ. Σπίρτζης, σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών, πρόσθεσε από το καλοκαίρι του 2015, νέα οικονομικά βάρη στον ΟΑΣΑ με τις αποφάσεις του.

Βάρη τα οποία ακόμη πληρώνουν όλοι οι Έλληνες μέσω της υπερφορολόγησης που επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να καλύψει τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες.

Η απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ, που τόσο ενόχλησε τον κ. Σπίρτζη, αλλά και τον κ. Πολάκη, που για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, επιβεβαίωσε τους φόβους μας.

Πρόκειται για μια Κυβέρνηση που αδιαφορεί για τη νομιμότητα και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία το αυταρχικό της πρόσωπο.

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση των  κ. Τσίπρα και Καμμένου να κινηθεί στο ζήτημα του ΟΑΣΘ είναι πρόχειρος, νομικά έωλος και θα καταλήξει να είναι και οικονομικά επιζήμιος για το ελληνικό δημόσιο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Επιτέλους η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τους πειραματισμούς στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών, που πληρώνουν πρόσθετους φόρους προκειμένου  να καλύψουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τόσο της ίδιας όσο  και των στελεχών της».


Προσοχή: Επιτήδειοι μαζεύουν χρήματα για τις πληγείσες μονές από τις πυρκαγιές προειδοποιεί η Αρχιεπισκοπή



«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Μακαριώτατος ουδένα έχουν εξουσιοδοτήσει για τη συγκέντρωση χρημάτων "για την αποκατάσταση των ζημιών σε Ιερές Μονές", πολλώ δε μάλλον 
ουδεμία υπηρεσία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία», διευκρινίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σχετικά με επιτήδειους που δήθεν συγκεντρώνουν χρήματα για πληγείσες μονές.

Η Αρχιεπισκοπή προβαίνει στην εν λόγω διευκρίνιση με αφορμή «τουλάχιστον περίεργα περιστατικά των τελευταίων ημερών, όπου διάφοροι επιτήδειοι εμφανίζονται πιθανότατα με εικονικά στοιχεία ταυτότητας, ως πρόσωπα δήθεν εξουσιοδοτημένα από τον Αρχιεπίσκοπο ή έχοντα σχετική εντολή από Υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση ζημιών για λογαριασμό Ιερών Μονών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές ή ευρίσκονται σε πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές».

Μάλιστα, συνιστά σε όσους γίνουν δέκτες ανάλογων επικοινωνιών, κατά τις οποίες ενίοτε τους ζητούνται και τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, να απευθύνονται άμεσα στις Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να αναφέρουν τα σχετικά περιστατικά στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Πηγή: enikos.gr


Διεθνή ΜΜΕ: Δ. Αβραμόπουλος, ο σημαντικότερος άνθρωπος του Ζ. Κ. Γιούνκερ



Το πορτραίτο του Δ. Αβραμόπουλου παρουσιάζουν η γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Neue Presse" και η βρετανική "Express", χαρακτηρίζοντάς τον Ευρωπαίο Επίτροπο ως τον πιο σημαντικό άνθρωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πλέον κατάλληλο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα μέσα αυτά, οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών πιστεύουν ότι η μεταναστευτική κρίση της ΕΕ θα μπορούσε να επιλυθεί από τον κ. Αβραμόπουλο, το "ριζοσπαστικό" δεξί χέρι του προέδρου Γιούνκερ, όπως τον αποκαλούν. Όπως λένε, ο Έλληνας Επίτροπος έχει εγκωμιαστεί από τους ανθρώπους της ΕΕ που πιστεύουν ότι η μεθοδική και έξυπνη προσέγγισή του μπορεί να σταματήσει εκατοντάδες ανθρώπους να θέτουν κάθε εβδομάδα τη ζωή τους σε κίνδυνο για να περάσουν από την Βόρειο Αφρική στην Ευρώπη.

Στα άρθρα τους οι δύο εφημερίδες τονίζουν πως σε αντίθεση με κάποιους Επιτρόπους, o κ. Αβραμόπουλος έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στην ΕΕ με το δυναμικό τρόπο που προχωράει το έργο του. Μάλιστα, τονίζουν πως αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχος των Βρυξελλών έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα Επιτρόπου, καθώς χαρακτήρισε τον κ. Αβραμόπουλο "ριζοσπαστικό", προσθέτοντας πως "οι προτάσεις του είναι πολύ πιο προχωρημένες από αυτές των προκατόχων του".

Στα ρεπορτάζ γίνεται μια ανασκόπηση της πολιτικής πορείας του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως προτού οριστεί Επίτροπος, είχε κερδίσει τον σεβασμό ως μεσολαβητής σε δύσκολα μέτωπα της ελληνικής πολιτικής.

Όπως λένε, παρόλο που ο κ. Αβραμόπουλος θεωρείται ο "εγκέφαλος" πίσω από την αναβάθμιση της Frontex και τη δημιουργία του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG), την κινητοποίηση ένοπλων αξιωματούχων κατά των αδίστακτων διακινητών, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφυγες διανέμονται στα κράτη μέλη, συχνά αφήνει τον πρόεδρο Γιούνκερ να πάρει τα εύσημα, προσέγγιση με την οποία έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στις Βρυξέλλες.


Πηγή : newpost.gr


Η Ελλάδα βλέπει τα κρουαζιερόπλοια απλώς να περνούν



«Ο κόσμος έχει αγοράσει όλες τις τηλεοράσεις και τα αυτοκίνητα που επιθυμεί και αγοράζει πλέον αναμνήσεις όσο ποτέ στο παρελθόν. Και εμείς στην κρουαζιέρα κάνουμε ακριβώς αυτήν τη δουλειά».

Με αυτά τα λόγια περιέγραφε πριν από λίγες μέρες τη μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου και την αύξηση των κρατήσεων για κρουαζιέρες σε ιστορικά υψηλά ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο, της Royal Caribbean Cruises, Ρίτσαρντ Φρέιν. Ομως, αυτή η πραγματικότητα, που έχει σημάνει τη χρυσή εποχή του κλάδου διεθνώς, δεν έφτασε ακόμα στην Ελλάδα που κατά το πρώτο εξάμηνο αναμένεται να εμφανίσει μείωση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων της τάξης του 20%.

Η ολιγωρία της χώρας να προβάλει νέους προορισμούς πέραν της Μυκόνου, της Σαντορίνης και μερικών ακόμα περιοχών, σημαίνει πως οι μεγάλες εταιρείες δεν μπορούν να σχεδιάσουν δρομολόγια για τα νέα μεγάλα πλοία, χωρίς να περιλάβουν και άλλες χώρες. Πάντως, άλλες στιβαρές αγορές προορισμού στην παρούσα φάση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχουν. Αλλωστε, ο καταλύτης για τη σημαντικότατη πτώση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα, ήταν η κατάρρευση της τουρκικής αγοράς λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων και της απόπειρας πραξικοπήματος.

Λίγες μέρες μετά τη Royal Caribbean, η Norwegian Cruise Line Holdings –η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διεθνώς με στόλο 25 μεγάλων πλοίων– ανακοίνωσε υψηλότερη της αναμενόμενης καθαρή κερδοφορία ύψους 198 εκατ. δολ. κατά το δεύτερο τρίμηνο και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για όλο το έτος.

Το «αφεντικό» της, ο Φρανκ ντελ Ρίο, μίλησε για βέλτιστο περιβάλλον κρατήσεων και γνωστοποίησε πως οι κρατήσεις για το δεύτερο εξάμηνο έχουν καλύψει όλη τη χωρητικότητα του στόλου της εταιρείας του, ενώ «τρέχουν» με ασυνήθιστα υψηλούς ρυθμούς για την εποχή και οι κρατήσεις για το 2018.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει δυστυχώς στην Ελλάδα, που παρά το εμπεδωμένο από το δυνητικό επιβατικό κοινό μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον και τις αναγνωρισμένες μοναδικές φυσικές ομορφιές, παραμένει εν πολλοίς απομονωμένη αγορά στην Ανατολική Μεσόγειο, που αδυνατεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της διεθνούς αγοράς.

Πάνω από 25 εκατ. επιβάτες αναμένεται μέσα στο 2017 να επιλέξουν την κρουαζιέρα ως τρόπο διακοπών, γεγονός ενδεικτικό της δυναμικής της ανάπτυξης του κλάδου που προσδιορίζεται κατά μέσον όρο στο 7% ετησίως από το 1990 μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα, η συμβολή του κλάδου στην παγκόσμια οικονομία έφτασε τα 117 δισ. δολάρια το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ενωσης Κρουαζιέρας (CLIA), αλλά η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια πέρυσι, παρά το ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στη Μεσόγειο μετά την Ισπανία και την Ιταλία, οι οποίες προηγούνται πάντως με πολύ μεγάλη διαφορά. Μένει βέβαια να φανούν πλέον και οι επιπτώσεις από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και κατά πόσον θα πλήξουν ολόκληρη τη Μεσόγειο, σημειώνουν οι επαΐοντες.



ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Καθημερινή


Και με την βούλα δικτατορία στην Βενεζουέλα, διέφυγε στην Κολομβία η πρώην γενική εισαγγελέας



Εκδόθηκε και το επίσημο διάταγμα μετά την συνέλευση των 545 καθεστωτικών μελών της συνέλευσης.

Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που εξελέγη με τον τρόπο που εξελέγη έπειτα από αίτημα του επίσημα δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο, ανέλαβε την πλήρη εξουσία του Κοινοβουλίου της χώρας, που βρισκόταν μέχρι εχθές υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Η Συνέλευση των 545 μελών ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να «αναλάβει την εξουσία να νομοθετεί επί των θεμάτων που στοχεύουν άμεσα στην εγγύηση της διατήρησης της ειρήνης, της ασφάλειας, της εθνικής κυριαρχίας, του κοινωνικού- οικονομικού συστήματος, των αγαθών του Κράτους και της υπερίσχυσης των δικαιωμάτων των Βενεζουελάνων».

Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίσα Ορτέγα, η οποία είχε δηλώσει πως φοβόταν ότι θα τη δολοφονούσαν, διέφυγε χθες Παρασκευή στην Κολομβία, μερικές ώρες αφότου η Συντακτική Συνέλευση, η οποία την καθαίρεσε την 5η Αυγούστου και ανέλαβε τη νομοθετική εξουσία.

Η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη, τέσσερα ιδρυτικά μέλη της εμπορικής ένωσης χωρών της Λατινικής Αμερικής, Mercosur, αποδοκίμασαν τη δημιουργία της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC) στη Βενεζουέλα.






Συνελήφθη ο συνταξιούχος που ασελγούσε σε 14χρονη με την συνδρομή του πατέρα




Από την τρυφερή ηλικία των 10 χρόνων και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, εξέδιδε 41χρονος το ίδιο του παιδί (!), σε 67χρονο συνταξιούχο, έναντι ποσού από 5 έως 20 ευρώ!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε η 14χρονη -σήμερα- κοπέλα μαζί με δύο συγγενείς της, στις 16 Αυγούστου στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανήλικη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωνε από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2017 που κατάφερε να βρει τη δύναμη και να μιλήσει, από τον ίδιο της τον πα-τέρα!

Πιο συγκεκριμένα, ο 41χρονος φέρεται να επέτρεπε στον 67χρονο συνταξιούχο να συνευρίσκεται ερωτικά με την ανήλικη κόρη του και όταν όλα τελείωναν εκείνος της έδινε χρήματα, ποσά από 5 έως 20 ευρώ. Τα χρήματα αυτά η ανήλικη τα έδινε όταν επέστρεφε στο σπίτι τους, στον πατέρα της.

Μετά την καταγγελία ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και αφού εκδόθηκαν εντάλματα από τον ανακριτή Κω, συνελήφθησαν τόσο ο 41χρονος πατέρας όσο και ο 67χρονος συνταξιούχος.

Οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στη Κω όπου και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους για βιασμό, αποπλάνηση παιδιών και σωματεμπορία και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 67χρονος ήταν ο μόνος στον οποίο εκδιδόταν η ανήλικη κοπέλα, ή υπήρχαν και άλλοι.



Πηγή : rodiaki.gr


Βαρκελώνη: Ψάχνουν έναν ιμάμη ως «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων





O 45χρονος Αμπντελμπακί Ες Σάτι είχε στο παρελθόν σχέσεις με τρομοκράτες - Εξετάζεται αν είναι ο νεκρός από την έκρηξη στο σπίτι που βρέθηκαν 20 μπουκάλες βουτανίου - Την Τρίτη είπε ότι φεύγει για Μαρόκο

Τον ρόλο ενός Ιμάμη, του Αμπντελμπακί Ες Σάτι, στη διπλή τρομοκρατική επίθεση σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς ερευνούν πλέον οι ισπανικές αρχές με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι αυτός ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από τον πυρήνα των 12 ατόμων που πραγματοποίησε τις επιθέσεις με τους 14 νεκρούς.

Αστυνομικοί το βράδυ του Σαββάτου έκαναν έρευνα στο σπίτι του στην πόλη Ρίπολ αναζητώντας DNA και αποτυπώματα προκειμένου να ξεκαθαρίσουν αν ο Ες Σάτι ήταν ο άνδρας που σκοτώθηκε στην έκρηξη στο σπίτι στην Αλκανάρ, στο σπίτι, δηλαδή, στο οποίο οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν τις ισχυρότατες βόμβες προκειμένου να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο χτύπημα στην Ευρώπη.



Ο 45χρονος Ες Σάτι εμφανίστηκε στην Ρίπολ πριν από περίπου 2 χρόνια αλλά σταμάτησε να κυρήσσει πριν από περίπου δύο μήνες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήταν οπαδός του φονταμεταλιστικού κινήματος των Σαλαφιστών.

Αυτό που προσπαθούν να διακριβώσουν είναι αν ο 45χρονος ιμάμης ήταν αυτός που ριζοσπαστικοποίησε τους νεαρούς τζιχαντιστές.



Ο συγκάτοικός του δήλωσε ότι την Τρίτη ο Ες Σάτι του ανακοίνωσε ότι θα φύγει για το Μαρόκο και έκτοτε δεν έχει ακούσει κάτι νεότερο από αυτόν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω Ιμάμης κατά καιρούς είχε σχέσεις με άλλους τρομοκράτες όπως με υπόπτους που συνελήφθησαν μετά την επίθεση της Αλ Κάιντα στη Μαδρίτη το 2004 που άφησε πίσω της 191 νεκρούς αλλά και με τα μέλη ενός τρομοκρατικού πυρήνα που εξαρθρώθηκε το 2006. Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα ΟΚ Diario αναφέρουν ότι συγκάτοικός του για ένα διάστημα ήταν ο Μπελκασέμ Μπελίλ, ο οποίος το 2003 έκανε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ σκοτώνοντας 28 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 19 Ιταλοί.





Πηγή : protothema.gr


Ιταλία: Ξεπέρασαν τις 200 οι απελάσεις μεταναστών για λόγους δημόσιας ασφάλειας




Οι αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν χθες ότι προχώρησαν στην απέλαση δύο Μαροκινών και ενός Σύρου, τους οποίους βάρυναν υποψίες για σχέσεις με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, εξέλιξη που αύξησε σε 202 τον αριθμό των απελάσεων για λόγους δημόσιας ασφαλείας από τη χώρα αυτή μετά τον Ιανουάριο του 2015.

Οι υπουργικές εντολές απέλασης προσώπων που θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια — κατά των οποίων δεν μπορεί να υπάρξει έφεση ή άλλη προσφυγή στη δικαιοσύνη — είναι ένα από τα βασικά μέτρα που χρησιμοποιεί η ιταλική κυβέρνηση για την πρόληψη τζιχαντιστικών επιθέσεων.

Μεταξύ των τριών προσώπων που απελάθηκαν τελευταία βρισκόταν ένας 38χρονος Μαροκινός ο οποίος φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή, όπου είχε οδηγηθεί για πλημμελήματα.

Ο άνδρας, που χαρακτηριζόταν πρόσωπο «μέσης» επικινδυνότητας, θεωρήθηκε ύποπτος «υψηλού κινδύνου» όταν συνελήφθη να πανηγυρίζει μαζί με άλλους φυλακισμένους για την επίθεση με ένα φορτηγό στη Στοκχόλμη τον Απρίλιο, όταν σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.

Ο δεύτερος άνδρας ο οποίος απελάθηκε, ένας Σύρος, είχε ψεύτικη τυνησιακή ταυτότητα. Συνελήφθη το 2015 για συμμετοχή σε παράνομη μετανάστευση και οδηγήθηκε σε ένα κέντρο για αιτούντες άσυλο στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία.

Επέδειξε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό και άλλους αιτούντες άσυλο στο κέντρο. Επίσης εκδήλωσε ικανοποίηση για την επίθεση, τον Μάιο, σε ένα γήπεδο μετά την ολοκλήρωση μιας συναυλίας της τραγουδίστριας Αριάνας Γκράντε στο Μάντσεστερ, στην Αγγλία, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Ο Σύρος είχε καταφέρει να αποφύγει τις αρχές παρότι είχαν εκδοθεί δύο εντολές απέλασής του το 2011.

Ο τρίτος άνδρας που απελάθηκε είναι ένας Μαροκινός 31 ετών, ο οποίος φερόταν να εκφράζει συμπάθεια προς το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), κάτι που συχνά συνδέεται με προβλήματα ψυχιατρικής φύσης. Υποβλήθηκε σε υποχρεωτική θεραπεία, πριν συλληφθεί διότι έκλεψε ένα μικρό λεωφορείο.

Οι διαταγές απέλασης εκτελέστηκαν και οι τρεις άνδρες βρίσκονται πλέον στις χώρες καταγωγής τους, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.

Η Ιταλία δέχεται συχνά απειλές από τους τζιχαντιστές του ΙΚ κι έχει αυξήσει το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας σε τουριστικά αξιοθέατα και δημόσιους χώρους.

Πάντως ιταλοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι μέχρι τώρα δεν έχουν καμιά πληροφορία περί μιας άμεσα επικείμενης τρομοκρατικής ενέργειας.

Η ανακοίνωση για τις απελάσεις καταγράφηκε μετά τη διπλή επίθεση στην Ισπανία, όπου έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 120. Την ευθύνη για την διάπραξη των επιθέσεων αυτών ανέλαβε το ΙΚ.


Πηγή : kathimerini.gr


Γύρισαν απο διακοπές οι αντιεξουσιαστές και είπαν να κάψουν ζωντανό κανένα αστυνομικό



Ομάδα περίπου 50 ατόμων γνωστών σε όλους αστυνομίας και κυβέρνησης, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στη συμβολή Πατησίων και Τοσίτσα με στόχο των θάνατο κάποιου αστυνομικού.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 22.30, γύρω από τον χώρο του Πολυτεχνείου εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στη συμβολή Πατησίων και Τοσίτσα. 

Η κατάσταση εκτονώθηκε όταν βαρέθηκαν και δεν έβρισκαν στόχο οι αντιεξουσιαστές και όπως κάθε φορά δεν σημειώθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις για εμπρησμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας.



κ. Κοντονή τα Σοβιετικά Γκούλαγκ προϋπήρξαν των Ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης



Σύριζα ένα κόμμα μιας άλλης μαύρης καθεστωτικής εποχής που οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ,  Σοβιετική Ένωση, Ανατολική Γερμανία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία δεν θέλουν ούτε να θυμούνται.

Η ονομασία Γκουλάγκ, ή και Γκούλαγκ, είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που επόπτευε τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ».

Μία άλλη υπηρεσία, η Ντάλστροϊ, ήταν υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων που παρήγε η καταναγκαστική εργασία.



Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνταν στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν και έχαναν κάθε επαφή με τις οικογένειες τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικώδεις συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, συχνά χωρίς καν νόμιμες δικαστικές διαδικασίες. 



Τα πρώτα στρατόπεδα ιδρύθηκαν το 1918 και νομιμοποιήθηκαν με την απόφαση "Για τη δημιουργία στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας" της 15 Απριλίου 1919. Το σύστημα αυτό εξαπλώθηκε γρήγορα, φτάνοντας σε πληθυσμό τις 100.000 στη δεκαετία του 1920, με πολύ υψηλή θνησιμότητα.



Ο Λαβρέντι Μπέρια υπήρξε πρωτοστάτης αυτής της εξοντωτικής πρακτικής σε βάρος των αντιφρονούντων. Όντας επί Στάλιν αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας NKVD, της προδρόμου της KGB, συνώστισε σε γκουλάγκ αντικαθεστωτικούς διαφόρων εθνικοτήτων οι οποίοι κατηγορούνταν για αντισοβιετική δράση. 




Τα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης δημιουργήθηκαν ήδη από τις αρχές της Ναζιστικής διακυβέρνησης στη Γερμανία το 1933. 



Οι Ναζιστές δημιούργησαν στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα στην Γερμανία, πολλά από τα οποία κατασκευάστηκαν από τις τοπικές αρχές, με σκοπό τον εγκλεισμό σε αυτά των πολιτικών κρατουμένων και των ανεπιθύμητων ατόμων. 

Τα αρχικά στρατόπεδα συγκέντρωσης σταδιακά απέκτησαν ενιαίο έλεγχο και μέχρι το 1939 είχαν τεθεί σε λειτουργία έξι από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης: το Νταχάου (1933), το Σάξενχαουζεν (1936), το Μπούχενβαλντ (1937), το Φλόσενμπεργκ (1938), το Μαουτχάουζεν (1938) και το Ράβενσμπρικ (1939).



Το 1938 τα Ες-Ες άρχισαν να εκμεταλλεύονται την καταναγκαστική εργασία σε αυτά τα στρατόπεδα με σκοπό το κέρδος. Πολλές γερμανικές εταιρίες χρησιμοποίησαν εργατικό δυναμικό από στρατόπεδα συγκέντρωσης, ειδικά κατά τη διάρκεια του Πολέμου.


Από το 1941 οι Ναζιστές άρχισαν να δημιουργούν τα στρατόπεδα εξόντωσης ή θανάτου όπου βρήκαν τον θάνατο εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι με πρώτα θύματα τους Εβραίους της Ευρώπης.



Νέα Δημοκρατία : Για το μυστικό μέρος των διακοπών του κ. Τσίπρα, οι συνήθως λαλίστατοι κύκλοι του Μαξίμου οφείλουν να σπάσουν τη σιωπή τους.



Η Νέα Δημοκρατία ζητάει εύλογες απαντήσεις για το που βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας και εάν αληθεύουν όλα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν, για τις κρυφές διακοπές του και τον τρόπο μετακίνησις του από την κρυψώνα στα καμμένα μετά από τέσσερις ολόκληρες ημέρες.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά και τα σημερινά ρεπορτάζ για το μυστικό μέρος των διακοπών του κ. Τσίπρα, οι συνήθως λαλίστατοι κύκλοι του Μαξίμου οφείλουν να σπάσουν τη σιωπή τους.

Να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες για το που ήταν ο κ. Τσίπρας όταν στη χώρα μαίνονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές  και κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Τσίπρας έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να απαντήσει συγκεκριμένα:

1. Ποιος είναι ο τόπος των διακοπών του;

2. Που βρίσκονταν τις ημέρες που μαίνονταν οι φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας;

3. Που βρέθηκε στις 15 Αυγούστου και γιατί εμφανίστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς; 

4. Βάση ποιων στοιχείων οι υπουργοί του μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησής του, την ίδια στιγμή που εκείνος έκανε διακοπές; 

5. Διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει μετακινηθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο από τον τόπο διακοπών του, προκειμένου να επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς; 

Αναμένουμε τις απαντήσεις».


Αιχμηρή ανάρτηση Δημήτρη Καμμένου : Κομπλεξική η μη αναγνώριση του ολοκληρωτισμού των κομμουνιστικών καθεστώτων




Με ανάρτησή του στο facebook o βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλά για κομπλεξική άρνηση του ολοκληρωτισμού των κομμουνιστικων καθεστώτων και ερωτά τους κυβερνητικούς του εταίρους αν γνωρίζουν τι πέρασαν οι Εσθονοί «κάτω από τη Σοβιετική μπότα».

Η ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου στο facebook :

Εχετε αναρωτηθεί γιατί είμαστε η μοναδική Δυτική χώρα που δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει τον ολοκληρωτισμό των κομμουνιστικών καθεστώτων ;

Από πότε η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα εγκλήματα τα οποία έχει αναγνωρίσει τόσο ο Πούτιν όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ;

Ποιά Ελλάδα είναι αυτή ;

Ο κομμουνισμός δεν διέπρεψε στον ρατσισμό στις μαζικές δολοφονίες και την μισαλλοδοξία ; Δεν κατεδίωξε κάθε Θρησκεία ;

Γνωρίζετε τι πέρασαν οι Εσθονοί κάτω από την Σοβιετική κομμουνιστική μπότα; Εκτός εαν νομίζετε ότι πέρασαν τέλεια και σήμερα γιορτάζουν τις ευτυχείς αναμνήσεις τους.

Για την ιστορία οι Σοβιετικοί απέλασαν πάνω απο 33.000 Εθνονους απο 1945-1951 στην Σιβηρία και το Καζακστάν με την κατηγορία ότι ήταν "εχθροί του λαού" και "εχθροί των εργατών". Το 1949 το 70% των απελαθέντων ήταν γυναικόπαιδα κάτων των 16 ετών..!!





Όλα λάθος στην υπόθεση Αντετοκούνμπο!



Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για τους λάθος χειρισμούς, από όλες τις πλευρές, στο θέμα της συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην εφετινή προσπάθεια της Εθνικής ομάδας. Η πρόκληση του Ευρωμπάσκετ χωρίς τον 22χρονο superstar των Μπακς.

Χρειάστηκε να φτάσουμε 13 μέρες πριν από το τζάμπολ της πρεμιέρας (31/08) με την Ισλανδία και να βιώσουμε την πιο «περίεργη» προετοιμασία των τελευταίων ετών, για διεθνή διοργάνωση, για να μάθουμε τελικά ότι η Εθνική ομάδα θα παραταχθεί στο Ελσίνκι, χωρίς το μεγαλύτερο αστέρι της. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο στρατόπεδο της «επίσημης αγαπημένης», αυτό το καλοκαίρι πρέπει να είναι ίσως το πιο αλλόκοτο και ταπεινωτικό, απέναντι στην ίδια την ιστορία της ομάδας, που δόξασε ουκ ολίγες φορές τα ελληνικά χρώματα. Ας ελπίσουμε ότι η αλλαγή της εποχής – σε λίγες μέρες μπαίνουμε στο φθινόπωρο – δεν θα συμπαρασύρει και το αγωνιστικό πρόσωπο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στον «κατήφορο» στον οποίο βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες.

Να αρχίσουμε με τα breaking news που λένε και οι Αμερικανοί, που έχουν να κάνουν με την αποχώρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το «τρένο» που οδηγεί στο 40ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι: δεν πιστεύω στα οργανωμένα σχέδια και στις συνωμοσίες, ειδικότερα στο 2017. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πολυπροικισμένος Έλληνας forward ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις και ότι είχε ερεθισμό στο γόνατο καθώς επίσης και ότι στο... άκουσμα αυτών των ενοχλήσεων, οι Μπακς πρέπει να του άσκησαν πολλή μεγαλύτερη πίεση απ' ότι πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ακόμη δεν είχε υπογράψει το 4ετές εγγυημένο συμβόλαιο με το Μιλγουόκι, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων!  

Μην ξεχνάτε ότι ο «Greek Freak» είναι... όλος ο οργανισμός των «ελαφιών» και ο πρώτος παίκτης επιπέδου All-Star Game που είχε η ομάδα της Πολιτείας του Ουισκόνσιν, μετά από την φυγή του Ρέϊ Άλεν! Επίσης λάβετε υπ' όψιν ότι μόνο πέρυσι, οι Μπακς είδαν τον Κρις Μίντλετον να τραυματίζεται στην off-season και να χάνει όλη τη χρονιά, ενώ είχε μόλις υπογράψει 5ετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 70 εκατομμυρίων $, ενώ λίγους μήνες αργότερα, έζησαν για 2η φορά μέσα σε 3 χρόνια, το σοκ της ρήξης χιαστού στο ίδιο γόνατο του Τζαμπάρι Πάρκερ, που θεωρείται το alter ego του Γιάννη, στην επιχείρηση των «ελαφιών» να αναρριχηθούν στην «ελίτ» του ΝΒΑ. Οπότε, αν ήταν κάπως ψυλλιασμένοι πέρυσι, φέτος, με όλα αυτά που πέρασαν, πρέπει να ζουν μέσα στην ανασφάλεια και σίγουρα η προσπάθειά τους να προστατεύσουν την περιουσία τους, κρίνεται θεμιτή.

Ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκε η όλη υπόθεση, είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα παίχτηκε ένα «θέατρο του παραλόγου» και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, σίγουρα δεν χαρακτηρίστηκαν από τον επαγγελματισμό και την διαφάνεια που επιτάσσει η αγωνιστική εκπροσώπηση μίας καταξιωμένης μπασκετικής χώρας σε ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να ξέρω τι σήμαινε η λέξη «ανάσταση» που «τιτίβισε» ο Γιάννης το πρωί κι αν εξέφραζε τον συναισθηματικό του κόσμο, ωστόσο, από την ανακοίνωση που ακολούθησε και με την οποία έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, ότι πέρασε δύσκολες μέρες... 

Γνωρίζω καλά τον άσο των Μπακς και μπορώ να διαβεβαιώσω όσο λίγοι, την αυθεντική του αγάπη του για την Εθνική ομάδα, την επιθυμία του να την «οδηγήσει» ψηλά και να κατανοήσω την δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε όλον αυτό τον καιρό. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι χειρίστηκε σωστά το θέμα, όσον αφορά κυρίως στον τρόπο που επέλεξε, να δημοσιοποιήσει την απόφασή του να κατέβει – λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο - από το «τρένο» για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Καλώς ή κακώς, κανένας δεν είναι πάνω από την Εθνική ομάδα... Ούτε ο Γκάλης, ούτε ο Φασούλας, ούτε ο Παπαλουκάς, πόσω μάλλον ούτε ο Αντετοκούνμπο. Εκτιμώ ότι ο Γιάννης έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα κι αύριο το απόγευμα να πάει στην προπόνηση για να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, τον ομοσπονδιακό προπονητή και τους συμπαίκτες του. Να τους ανακοινώσει την απόφασή του δια ζώσης, κοιτώντας τους στα μάτια και μαζί με την ομοσπονδία, να συναποφασίσουν πως θα χειριστούν το θέμα επικοινωνιακά. Δεν πιστεύω ότι δεν σέβεται τους ανθρώπους με τους οποίους ήταν μαζί τις τελευταίες 20 μέρες, από το πρωί έως το βράδυ κι έκαναν από κοινού όνειρα για ένα μετάλλιο...

Παρ' όλα αυτά, η εικόνα που μας μεταφέρθηκε από την «Copper Box Arena» όταν ο υπεύθυνος Τύπου της Εθνικής ομάδας μετέφερε εμβρόντητος τα άσχημα νέα στους διεθνείς που είχαν βγει για το προ-ζέσταμα και τον Κώστα Μίσσα, παραπέμπει σε έλλειψη σεβασμού. Δεν ανακοινώνεις από τα social media κάτι τόσο σοβαρό, που θα έχει αντίκτυπο σε μία προσπάθεια που είναι εν πολλοίς στηριγμένη πάνω σου... Η «επίσημη αγαπημένη» πέρα από θεσμός, είναι πάνω απ' όλα οικογένεια. Γι' αυτό τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει πρώτα να λύνονται εν οίκω και μετά να βγαίνουν έξω από το «σπίτι». 

Εδώ όμως, έρχεται να «κουμπώσει» το γαϊτανάκι των πολλαπλών ευθυνών και των ερασιτεχνικών κινήσεων που διέπουν κατ' αρχήν τη νοοτροπία της ομοσπονδίας και κατ' επέκταση τους χειρισμούς της, με φόντο την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Τα ερωτήματα είναι ατελείωτα και πραγματικά προκαλούν έκπληξη και καταδεικνύουν την παντελή έλλειψη σχεδιασμού.

Που ακούστηκε να ειρωνεύεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ τους δημοσιογράφους όταν ένα μήνα πριν την έναρξη της προετοιμασίας, ρωτούν με ανήσυχο πνεύμα, πότε θα αποκτήσει η Εθνική ομάδα προπονητή;

Πως γίνεται να περιμένει η ομοσπονδία τη λύση του συμβολαίου του Δημήτρη Πρίφτη με τον Άρη, για να του μιλήσει επίσημα και να έχουμε φτάσει στα τέλη Ιουνίου, χωρίς να έχουμε προπονητή, πόσω μάλλον να μην έχει ανακοινωθεί η λίστα των διεθνών;

Πως γίνεται να ενημερώνονται οι παίκτες από τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας ότι θα προσκληθούν στην Εθνική ομάδα, χωρίς ακόμη να έχει επιλεγεί ο προπονητής;

Πως γίνεται να χάνει ο Καλάθης σχεδόν όλες τις προπονήσεις στο Καρπενήσι και να μην ανοίγει μύτη, ενώ πριν από 7 χρόνια για ένα ανάλογο αίτημα, τερματίστηκε η καριέρα του μεγάλου Θοδωρή Παπαλουκά;

Πως γίνεται να καλείται ο Ζακ Όγκαστ, χωρίς να του έχει μιλήσει ποτέ ο προπονητής (μόνο μέσω email!) και λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, να μοιράζεται επίσημη ενημέρωση ότι ο παίκτης δεν θα έρθει λόγω ενός τυπικού προβλήματος με την έκδοση του διαβατηρίου του;

Πως γίνεται να αγνοεί επί μέρες την Εθνική ομάδα ο Κουφός και να βγαίνει ανακοίνωση ότι «ο Κώστας δεν θα είναι φέτος μαζί μας»;

Πως είναι δυνατόν να ζητάει ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ εγγυήσεις για τον ρόλο και τον χρόνο συμμετοχής του (και όχι μόνο) και στην ανακοίνωση της ΕΟΚ, να γίνεται λόγος για δικαιολογημένη απουσία λόγω των υποχρεώσεων του ΝΒΑ και να ανανεώνεται το ραντεβού για την επόμενη χρονιά;

Το σημαντικότερο: Πως είναι δυνατόν να γίνεται δεκτό το αίτημα του Αντετοκούνμπο για συμμετοχή σε μία χορηγική υποχρέωση (με ταξίδι 5 ημερών στην Κίνα), δύο εβδομάδες πριν από το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ, χωρίς αυτό να έχει ανακοινωθεί στους υπόλοιπους παίκτες από το ξεκίνημα της προετοιμασίας; Και μιλάμε για μία συζήτηση που έχει γίνει προ μηνών μεταξύ της ομοσπονδίας και των εκπροσώπων του παίκτη...

Όταν η μητέρα αφήσει το παιδί να φάει μία ολόκληρη τούρτα και δεν του υποδείξει ότι μπορεί να φάει μέχρι ένα κομμάτι, ποιος φταίει για την μετέπειτα επαφή του με την παχυσαρκία; Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Αντετοκούνμπο. Πως είναι δυνατόν η ομοσπονδία να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο; Επαναλαμβάνω ότι ο Γιάννης αγαπάει την Εθνική ομάδα, αλλά όταν δεν του απαγορεύσεις να κάνει κάτι αντιδεοντολογικό, που θα του αποφέρει και χρήματα, γιατί να μην το κάνει;


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, σας θυμίζω ότι το 1992, παραμονές του προολυμπιακού τουρνουά της Μούρθια, το αίτημα του τεράστιου Νίκου Γκάλη για μεγαλύτερη άδεια από την προετοιμασία, προκάλεσε τον άδοξο τερματισμό της καριέρας του με τη γαλανόλευκη «φανέλα, μέσω ανακοίνωσης της ομοσπονδίας που τόνιζε ότι κανείς δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Το 1994, παραμονές του Μουντομπάσκετ του Καναδά, η αντίδραση του τότε ομοσπονδιακού προπονητή Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου να θέσει ζήτημα αποχώρησής του από τον πάγκο αν δεν τιμωρούνταν ο Παναγιώτης Φασούλας (ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη στο ρεπό του), προκάλεσε την αποπομπή του από την τεχνική ηγεσία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιάννης είναι άπειρος και δεν έχει ακόμη το ειδικό βάρος, ούτε έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα για να χειριστεί τόσο σοβαρά θέματα. Η τεράστια παράλειψη (μία ακόμη) της ομοσπονδίας, είναι ότι δεν έχει πλαισιώσει την Εθνική ανδρών με μία προσωπικότητα (ένας Φασούλας, ένας Διαμαντίδης, ένας Ρεντζιάς, ένας Τσαρτσαρής) που... been there done that, εκπέμπει κύρος και μπορεί να μιλήσει στους διεθνείς στη γλώσσα του και το κυριότερο, όλοι να τον σεβαστούν σαν πρόσωπο και να τον ακούσουν. Αυτά για την ώρα μετά από τις καταιγιστικές εξελίξεις με την οριστική πλέον απουσία του «Greek Freak» από το 40ο Eurobasket, που «επισκίασαν» τη 2η νίκη φιλική νίκη  (84-80) της Ελλάδας επί της Μεγάλης Βρετανίας, 12 μέρες πριν το τζάμπολ του εναρκτήριου αγώνα με την Ισλανδία. 

Ο αγωνιστικός αμυντικός ανήφορος της Εθνικής

Όπως καταλαβαίνετε, λόγω της προτεραιότητας του ρεπορτάζ δεν κατάφερα να παρακολουθήσω προσεκτικά το δεύτερο φιλικό παιχνίδι με τους Βρετανούς. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, με αποκορύφωμα τις αμυντικές περιστροφές και την αντιμετώπιση του pick'n'roll. Για ένα ακόμη ματς κόντρα σε αθλητικά κορμιά χάσαμε 9 αμυντικά ριμπάουντ.  Στην επίθεση, παρουσιάσαμε καλύτερο πρόσωπο στο set παιχνίδι, επιχειρήσαμε να τρέξουμε και τα καταφέραμε αρκετά ικανοποιητικά, ωστόσο, φάνηκε ότι χρειαζόμαστε ακόμη αρκετή δουλειά και η προσθήκη των Μπουρούση, Πρίντεζη και Παπαπέτρου θα δώσει επιπλέον λύσεις στον Κώστα Μίσσα, για τα τρία φιλικά παιχνίδια που απομένουν και τα οποία θα έχουν τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας και θα αποτελέσουν την πρόβα τζενεράλε για την εικόνα που θα παρουσιάσουμε στις επίσημες αναμετρήσεις.

Υ.Γ.1: Ο όμιλος του Ελσίνκι είναι δύσκολος και πλέον γίνεται ακόμη δυσκολότερος. Παρ' όλα αυτά, κατά ένα περίεργο τρόπο, θεωρώ ότι η αποχώρηση του Αντετοκούνμπο από την εφετινή προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, θα χαλυβδώσει και θα απελευθερώσει τους υπόλοιπους διεθνείς και το προαίσθημα που έχω για το τελικό αποτέλεσμα, είναι θετικό.

Υ.Γ.2: Με δεδομένο ότι το επόμενο καλοκαίρι δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις Εθνικές ομάδες και στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Κίνας (2019), δεν μπορούν να συμμετάσχουν οι παίκτες του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα ξαναφορέσει την γαλανόλευκη φανέλα σε δύο χρόνια, εάν κι εφόσον έχουμε προκριθεί στην τελική φάση. Κάτι όχι και τόσο σίγουρο, από τη στιγμή που η «επίσημη αγαπημένη» θα δώσει τα περισσότερα παιχνίδια πρόκρισης χωρίς τους (9) διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Το μέλλον μόνο ευοίωνο δεν προδιαγράφεται...

Υ.Γ.3: Θερμά συλλυπητήρια στον Βασίλη Γεραγωτέλη και την οικογένειά του για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου. Πολύ δύσκολο βράδυ για την Εθνική ομάδα... 


Αντώνης Καλκαβούρας
gazzetta.gr


Στήν σειρά σας κυρίες και κύριοι Συριζαίοι όλοι θα ξεφτιλίσετε την χώρα και θα ξεφτιλιστείτε



Και εκεί που είπαμε ότι μετά τα όσα είπε ο Κοντονής κάνοντας το πλυντήριο των εγκλημάτων του Στάλιν και ξεφτιλίζοντας την χώρα μας διεθνώς θα ηρεμήσουν τα πράγματα πήρε σειρά στην ξεφτίλα και η κυρία Γιαννακάκη.

Η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη δεν πήρε μόνο το μέρος του κ. Κοντονή αλλά ήθελα να περάσει πρώτη στην λίστα της ξεφτίλας και έκανε ένα βήμα παραπάνω χαρακτηρίζοντας τους Εσθονούς ως φιλοναζί. 







Στήν βίλα του Λαζόπουλου στην Πάρο κρυβόταν ο Τσίπρας κάνοντας διακοπές



Διαβάσαμε τα νέα και μάθαμε επιτέλους που κρυβόταν ο Τσίπρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου για τα "ΝΕΑ", τις ημέρες που γινότανε χαμός και καίγονταν τα πάντα στην Αττική, ο Αλέξης Τσίπρας έτρωγε τεράστιες σιναγρίδες στην βίλα του Λάκη Λαζόπουλου στην Πάρο.

Έγραψε ο κ. Παπαχρήστος:

«Σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού κειμένη παρά την περιοχή Αμπελάς υπουργός της Κυβέρνησης (του οποίου το όνομα αισθάνομαι μία αποστροφή και να αναφέρω…) παρήγγειλε μια συναγρίδα, βάρους και μεγέθους… αρνιού, με την εντολή να σταλεί στο «σπίτι του Λαζόπουλου, έχει τραπέζι στον Τσίπρα».

Ο Λαζόπουλος ήταν στην Πάρο, αυτό βεβαιωμένο -τον είδα ένα βράδυ, αργά, να κόβει βόλτες με την παρέα του στην Νάουσα, αλλά δεν μιλήσαμε (την προηγούμενη φορά που είχαμε τρακαριστεί και χαιρετηθεί ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στο Σεν Ζερμέν, στο Παρίσι και μετά έκανε παράπονα σε κάτι δικούς μου που το ανέφερα κάπου).

Ο Λαζόπουλος, που έχει ένα υπέροχο σπίτι στον Άγιο Ανδρέα απέναντι από τις περίφημες Κολυμπήθρες της Πάρου, δυνητικά θα μπορούσε να είχε φιλοξενήσει τον Τσίπρα στις κρίσιμες εκείνες ημέρες των πυρκαγιών που ο (για silver alert) Πρωθυπουργός ήταν άφαντος».