Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αποκάλυψη Ελεύθερου Τύπου: Πόρισμα-βόμβα για 1.000 παράνομες επικουρικές και εφάπαξ επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Σκάνδαλο μεγατόνων για επικουρικές συντάξεις που βγήκαν παράνομα και αφορούν σε περίπου 900 με 1.000 αποφάσεις για αιτήσεις μετά την 1/1/2015, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο τρόπος υπολογισμού και οι δείκτες θνησιμότητας που προβλέπει ο νόμος, αποκαλύπτεται με τον πλέον επίσημο τρόπο σε εμπιστευτικό πόρισμα του ΕΤΕΑ, που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Εκτός σειράς

Το πόρισμα υπογράφεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου και αναφέρεται σε περίπου 900 με 1.000 αποφάσεις στις οποίες ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο (που σημαίνει ότι στο σύνολό τους μπορεί να είναι περισσότεροι) αποδείχτηκε ότι εκδόθηκαν κατά παρέκκλιση του νόμου, γιατί αφορούν σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 1/1/2015 οι οποίες έχουν παγώσει γιατί το ΕΤΕΑ, το υπουργείο Εργασίας αλλά και η ΕΛ.ΣΤΑΤ. αδυνατούν να καθορίσουν τις παραμέτρους του νέου μαθηματικού τύπου (τις λεγόμενες «ράντες» με πληθυσμιακά και οικονομικά στοιχεία που χρησιμοποιούν οι αναλογιστές) για να βγουν και τα ανάλογα ποσά!

Παρότι λοιπόν ο νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 (νόμος Κατρούγκαλου) δεν εφαρμόζεται στο άρθρο 96 για τις επικουρικές με αίτηση μετά το 2015, συνέβη… το θαύμα στο ΕΤΕΑ και βγήκαν συντάξεις με αίτηση μετά το 2015, που δεν μπορούν να εκδοθούν!

Οι συντάξεις που βγήκαν είναι παράνομες και μάλιστα βγήκαν εκτός σειράς από τη λίστα αναμονής στην οποία αθροίζονται αυτή τη στιγμή 126.022 ασφαλισμένοι, οι οποίοι προηγούνται, γιατί έχουν κάνει αίτηση μέχρι 31/12/2014 και οι συντάξεις τους βγαίνουν με τον παλιό τρόπο και όχι με το νέο σύστημα.

Επιβεβαίωση

Το θέμα για τις παράνομες επικουρικές με αίτηση και έναρξη πληρωμής μέσα στο 2015 αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος την Κυριακή 16 Ιουλίου, δημοσιεύοντας αδιάσειστα ντοκουμέντα για τις παράνομες αποφάσεις συνταξιοδότησης, με την ημερομηνία αίτησης που ήταν μετά την 1/1/2015 αλλά και με την ημερομηνία έναρξης πληρωμής και των αναδρομικών που ήταν σε άλλες από τον Απρίλιο και σε άλλες από τον Αύγουστο του 2015!


Το πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος είναι όχι μόνον η πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ και της εμπεριστατωμένης έρευνας που έγινε για να βγουν στο φώς τα ντοκουμέντα και να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη τα φαινόμενα «παράγκας» σε ένα δημόσιο ταμείο, αλλά στοιχειοθετεί τις υποψίες ακόμη και περί σκανδάλου, που θα πρέπει να ερευνηθεί από εισαγγελέα.

Το περιεχόμενο του εμπιστευτικού πορίσματος του ΕΤΕΑ για τις συντάξεις, που βγήκαν με αίτηση μετά την 1/1/2015, χωρίς να υπάρχει εφαρμογή νόμου, αναφέρει στο διά ταύτα τα εξής:

* Να ανακληθούν τελείως όσες επικουρικές έχουν έναρξη καταβολής μαζί με κύρια από 1/1/2015. Η διοίκηση του ΕΤΕΑ, δηλαδή ο κ. Καποτάς, θα πρέπει να διατάξει τις υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ να διακόψουν την καταβολή 1.000 και πλέον επικουρικών άμεσα. Τι γίνεται όμως με τα αναδρομικά που πληρώθηκαν και φτάνουν στις 3.070 ευρώ; Θα ζητήσει ο κ. Καποτάς πίσω τα χρήματα που πλήρωσε το Ταμείο με δική του υπογραφή;

* Να αναθεωρηθούν όσες επικουρικές έχουν ημερομηνία αίτησης και έναρξη καταβολής σύνταξης μετά την 1/1/2015, πλην των περιπτώσεων που αφορούν επικουρικές λόγω θανάτου συνταξιούχου ο οποίος όμως έπαιρνε επικουρική πριν από το 2015.

* Να αναθεωρηθούν όλες οι επικουρικές που βγήκαν και πληρώθηκαν με αίτηση μετά την 1/1/2015, για συνταξιούχους που είχαν ήδη κάνει αίτηση ή έπαιρναν κύρια σύνταξη πριν από το 2015.
«Πακέτο»

Το κλειδί στις αποφάσεις αυτές, που είναι κοντά στις 1.000, σύμφωνα με το δειγματοληπτικό υπηρεσιακό έλεγχο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε ορισμένα Ταμεία, όπως το ΤΑΔΚΥ, που εξέδωσε περί τις 300 εκτός σειράς επικουρικές συντάξεις, μόλις βγει η επικουρική, καταβάλλεται ταυτόχρονα και το εφάπαξ, επίσης εκτός λίστας αναμονής!

Συνέβη λοιπόν να βγουν αποφάσεις επικουρικής σύνταξης με αίτηση μετά την 1/1/2015 που είναι παράνομες και ταυτόχρονα να βγουν και οι αποφάσεις πληρωμής του εφάπαξ, επειδή έτσι λέει το καταστατικό του ΤΑΔΚΥ!

Το νέο στοιχείο είναι δηλαδή ότι από τους 1.000 «τυχερούς» ως τώρα που πήραν επικουρική, οι περίπου 300 εξ αυτών προερχόμενοι από το ΤΑΔΚΥ πήραν μαζί και το εφάπαξ κατά προτεραιότητα! Πέρασαν δηλαδή 126.022 ασφαλισμένους που περιμένουν την επικουρική με αίτηση ακόμη και από το 2013 και πήραν πιο γρήγορα και το εφάπαξ από το παράθυρο, αφήνοντας πίσω κάπου 63.000 δικαιούχους που το περιμένουν μαζί με την επικουρική από το 2014!

Στο πόρισμα επιχειρείται να αποδοθούν και ευθύνες σε υπαλλήλους που έβγαλαν τις επικουρικές, με την παρατήρηση ότι «καμία από τις αποφάσεις που ελέγχθηκαν δεν έχει τον όρο της επιφύλαξης», επειδή δεν λειτουργεί ο νόμος.

Πανικός

Η αποκάλυψη του θέματος από τον Ελεύθερο Τύπο έφερε πανικό στη διοίκηση του ΕΤΕΑ, ενώ το υπουργείο Εργασίας τηρεί αιδήμονα, ως και ένοχη σιωπή, για τις διαστάσεις που παίρνει η υπόθεση μετά και το πόρισμα-βόμβα. Ο πανικός της διοίκησης έφτασε σε σημείο να εγκαλεί στελέχη με μακρά και πολύχρονη θητεία (πέραν των 35 ετών) στα ασφαλιστικά ταμεία και να τα προειδοποιεί με κυρώσεις, επειδή έχουν την τόλμη να εκφράζουν δημόσιο λόγο για όσα συμβαίνουν σε ένα Ταμείο που πολλοί το χαρακτηρίζουν ως η «παράγκα» του ασφαλιστικού συστήματος.


Κώστας Κατίκος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Στήν δημοσιότητα οι φωτογραφίες αυτών που βίαζαν τα δύο αγοράκια στην Θεσσαλονίκη



Τα ονόματα και τις φωτογραφίες αυτών που εμπλέκονται σε υπόθεση βιασμού, ασέλγειας και κακοποίησης -επί τετραετία- δύο αγοριών, 11 και 9 ετών, έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. 

Η υπόθεση, που ήρθε στο φως τον Φεβρουάριο του 2016, είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της 37χρονης μητέρας των ανήλικων, του 44χρονου πρώην συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, 42χρονου ημεδαπού, ήδη κρατούμενου σε Κατάστημα Κράτησης και τεσσάρων ακόμη ατόμων για τα -κατά περίσταση- αδικήματα του «βιασμού», της «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια με παθόντα ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη», της «προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας με παθόντα νεότερο των δώδεκα ετών», της «ενδοοικογενειακής βίας σε βαθμό κακουργήματος», της «παράνομης βίας» και του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1ος) ΤΣΙΖΙΡΟΓΛΟΥ Μηνά του Δημητρίου



2ος) ΜΙΧΑΛΑ Αγγελική – Δέσποινα του Ιωάννη



3ος) ΚΟΤΑΤΖΗ Ηλία του Χρήστου



4ος) ΠΕΪΝΑΛΗ Διονύσιο του Νικολάου


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 20-10-2017, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388456. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Φρίκη στο Πακιστάν: Διέταξαν τον βιασμό έφηβης, για να τιμωρήσουν τον αδελφό της



Συνελήφθησαν 20 άτομα - Όπως έγραψε η εφημερίδα Pakistan’s Dawn το 16χρονο κορίτσι παρουσιάστηκε ενώπιον του συμβουλίου και βιάστηκε μπροστά στα μέλη του!

Περίπου 20 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Μουλτάν του Πακιστάν επειδή ζήτησαν να βιαστεί μια έφηβη προκειμένου να τιμωρήσουν τον αδελφό της για έναν άλλο βιασμό, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα χωριό στην περιφέρεια της πόλης Μουλτάν στο κεντρικό Πακιστάν.

«Μια ζίργκα (συμβούλιο του χωριού) ζήτησε τον βιασμό ενός 16χρονου κοριτσιού προκειμένου να τιμωρηθεί ο αδελφός της για τον βιασμό ενός 12χρονου παιδιού», επεσήμανε ο Αλλάζ Μπακς, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άνδρας απευθύνθηκε στο συμβούλιο του χωριού για να καταγγείλει τον βιασμό της αδελφής του από τον ξάδελφό τους. Το συμβούλιο τού είπε να βιάσει την αδελφή του κατηγορούμενου, κάτι που έκανε, εξήγησε ο Μπακς.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Pakistan’s Dawn το 16χρονο κορίτσι παρουσιάστηκε ενώπιον του συμβουλίου και βιάστηκε μπροστά στα μέλη του καθώς και μπροστά στους γονείς του.

Στη συνέχεια οι μητέρες των δύο κοριτσιών κατέθεσαν μηνύσεις στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και οι βιασμοί επιβεβαιώθηκαν από ιατρικές εξετάσεις.

Ένας άλλος αστυνομικός, ο Άχσαν Γιούνας, δήλωσε στο BBC ότι το πρώτο κορίτσι που βιάστηκε ήταν 12 με 14 ετών και το θύμα της αντεκδίκησης 16 ή 17.

Η αστυνομία έχει καταγράψει καταγγελία εναντίον 25 ατόμων, ενώ ο ύποπτος για τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τον βιασμό της 16χρονης τον ζήτησε το συμβούλιο του χωριού, πηγές του BBC αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα αποφασίστηκε έπειτα από συμβούλιο των μελών των δύο οικογενειών.

Οι ζίργκας, ένα είδος συμβουλίου που απαρτίζεται από τους γηραιούς του χωριού, συχνά καλούνται να λύσουν διαφορές μεταξύ των κατοίκων. Ωστόσο είναι παράνομες και έχουν κατηγορηθεί πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις, περιλαμβανομένων των διαταγών τους για τους λεγόμενους «φόνους τιμής», αλλά και για βιασμούς εκδίκησης.

Το 2002, μια ζίργκα διέταξε τον ομαδικό βιασμό της 28χρονης Μούχταρ Μάι, ο 12χρονος αδελφός της οποίας είχε κατηγορηθεί ότι είχε σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα.

Η Μάι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον των βιαστών της, μια κίνηση που απαιτεί ιδιαίτερο κουράγιο στο Πακιστάν, όπου τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εξακολουθούν να στιγματίζονται.



Πηγή : protothema.gr




Κουκουλοφόροι έσπασαν τα ακυρωτικά στο σταθμό ΗΣΑΠ του Περισσού



Ανομίας και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας συνέχεια από τους αντιεξουσιαστές και τώρα που έχουν και την κάλυψη του προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση εκτός του Τσίπρα και του Τόσκα ποιος τους πιάνει.

Ομάδα κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών εισέβαλε στις 12.10, τα μεσάνυχτα στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό και με βαριοπούλες και ρόπαλα έσπασε έξι ακυρωτικά μηχανήματα και δύο αυτόματους πωλητές.

Μιά γυναίκα από την ομάδα των αντιεξουσιαστών πλησίασε τον φύλακα του σταθμού ζητώντας του να μην αντιδράσει ενώ η ομάδα, των περίπου 10 ατόμων, έσπαγε τα ακυρωτικά.

Οι κακοποιοί, διέφυγαν προτού φτάσει η αστυνομία.




Πυρά από αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Τσίπρα: Πού είδε χαρούμενα πρόσωπα;



ΝΔ: «Μπορεί να κάνει καριέρα ηθοποιού» - ΠΑΣΟΚ: «Δεν παραγράφεται ο τυχοδιωκτισμός» - ΚΚΕ: «Η πρωθυπουργική αισιοδοξία συντρίβεται στην πραγματικότητα» - Ποτάμι: «Κοκτέιλ με ψέματα»

Με πυρ ομαδόν αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Alpha. Στο στόχαστρο των επικρίσεων βρέθηκαν κυρίως οι αισιόδοξες προβλέψεις για το επερχόμενο τέλος των Μνημονίων, ενώ δεν έλειψαν οι ειρωνείες για τα ειδικότερα στα «χαρούμενα πρόσωπα». 

«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό με ρεσιτάλ θράσους και ψεμάτων για να καλύψει την ανικανότητα και την αποτυχία του», σχολίασε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Μας ανακοίνωσε ως θετικά βήματα και επιτυχίες, τους ατελείωτους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες, τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, το Μνημόνιο στο οποίο έχει δεσμεύσει τη χώρα ως το 2022, τη συνεχή λιτότητα για δεκαετίες που έχει υπογράψει», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Βλέπει γύρω του χαμογελαστά πρόσωπα ...», επισημαίνει το γαλάζιο επικοινωνιακό επιτελείο και με ειρωνικό τόνο συμπληρώνει: «Είναι προφανώς από τη χαρά που υποδεχόμαστε όλοι οι πολίτες τα εκκαθαριστικά της εφορίας αυτές τις μέρες. Ίσως κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι η ζωή στο γυάλινο πύργο του Μαξίμου έχει ημερομηνία λήξης, όσες ώρες συνεντεύξεων και αν κάνει. Και τότε οι δικαιολογίες που άρχισε να ψελλίζει για αυταπάτες, λάθος εκτιμήσεις και επιλογές προσώπων, δεν πρόκειται να τον γλυτώσουν από την σκληρή λαϊκή ετυμηγορία. Τουλάχιστον, θα έχει εξασφαλίσει μια καριέρα ηθοποιού για το μέλλον...».

ΠΑΣΟΚ: Δεν παραγράφεται ο τυχοδιωκτισμός


Σε έντονα επικριτικούς τόνους κινήθηκε και το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός «αυταπατάται, αν νομίζει ότι μπορεί να συνεχίζει να πουλά νέες, ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό, θεωρώντας ότι οι εκλογές "παραγράφουν" τις ευθύνες για τα ψέματα, την ανευθυνότητα και τoν πολιτικό τυχοδιωκτισμό που επέδειξε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, «όλοι ξέρουν ότι φόρτωσε τη χώρα και τους πολίτες με νέα δυσβάσταχτα βάρη, δεσμεύσεις, εποπτεία και μνημόνια μέχρι το 2060, ενώ παράλληλα παρέδωσε τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας για… έναν αιώνα». Και καταλήγουν θέτοντας το ερώτημα: «Για ποιο τέλος των μνημονίων το 2018 μιλά λοιπόν;».

ΚΚΕ: Η ακρίβεια της «εμπιστοσύνης» των αγορών


«Το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, με αφορμή την έξοδο στις αγορές, συντρίβεται από τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός, τα μέτρα που έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση και τις νέες δεσμεύσεις ενόψει τρίτης αξιολόγησης», επεσήμανε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την πρωθυπουργική συνέντευξη.

«Στον ελληνικό λαό κοστίζει πολύ ακριβά η "εμπιστοσύνη" των αγορών και των επενδυτών, δηλαδή του κεφαλαίου, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να χαιρετίζουν την πολιτική της κυβέρνησης, αφού αυτή υλοποίησε και με το παραπάνω όλες τις αντιλαϊκές απαιτήσεις τους», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Περισσού. 

«Στο μόνο που είχε δίκιο ο κ. Τσίπρας είναι ότι η ΝΔ δεν έχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στη δική του, αφού η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική των προηγούμενων», καταλήγει.

Ποτάμι: Κοκτέιλ με ψέματα και λαθρεμπόριο ελπίδας

O κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ξανά με το γνωστό κοκτέιλ ψεμάτων και λαθρεμπορίου ελπίδας. Ψέματα όσον αφορά στο παρελθόν, λαθρεμπόριο ελπίδας όσον αφορά στο μέλλον», σχολίασε για λογαριασμό του Ποταμιού ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε μια σειρά επισημάνσεων, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

*Μιλάει για άρση της επιτροπείας το 2018 όταν, μόλις σήμερα, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αναφέρει στην έκθεσή του ότι: «Ο δρόμος για την κανονικότητα θα είναι μακρύς και όλα δείχνουν ότι το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας δεν θα έλθει το 2018». 

*Πανηγυρίζει ως επιτυχία της κυβέρνησής του την έξοδο στις αγορές όταν επιστρέφουμε σε αυτές με επιτόκια του 2014, τη στιγμή που άλλες χώρες που βρίσκονταν την ίδια περίοδο σε μνημόνια, όπως η Πορτογαλία, δανείζονται με 1,25%.

*Κομπάζει για ανάπτυξη 1.8% το 2017 όταν η πρόβλεψη της δικής του κυβέρνησης στον προϋπολογισμό ήταν 2.7% και μειώθηκε λόγω των καθυστερήσεων του.

*Αναγνωρίζει ότι η χώρα έφθασε στο χείλος του γκρεμού το 2015, δεν λέει όμως ότι αυτό έγινε εξαιτίας των τυχοδιωκτικών επιλογών του οι οποίες κόστισαν στους Έλληνες πολίτες 100 δισ.

*Καυχιέται ακόμη και για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη όταν έφθασε κοντά στην έξοδο λόγω των δικών του εγκληματικών λαθών. 

*Χαρακτηρίζει ελληνική επιτυχία τον αλγόριθμο του 15% για τις ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες (Gross Financing Needs) στο οποίο κατέληξε το Eurogroup του Ιουνίου για το χρέος, όταν αυτό είναι γνωστό ότι αποτελεί θέση του ΔΝΤ από τον Μάιο του 2013 (Public Debt Sustainability Αnalysis in Market-Access Countries) και ενεργοποιείται τώρα που το χρέος κρίνεται «εξαιρετικά μη βιώσιμο».

*Ξεπερνάει λες και δεν «τρέχει τίποτα» τα προεκλογικά ψέματα του Ιανουαρίου του 2015 θεωρώντας πως σβήστηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου κατέβηκε με κεντρικό σύνθημα το «παράλληλο πρόγραμμα», ενώ ακόμη και λίγο πριν από την ψήφιση του τελευταίου πακέτου τον Ιούνιο διαβεβαίωνε «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα».

*Mιλάει για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όταν ο ίδιος τη χαρακτηρίζει «θεσμικό εμπόδιο», προεξοφλεί αποφάσεις της, καλύπτει υπουργούς του που επιτίθενται με χυδαίο τρόπο κατά δικαστών και χρησιμοποιεί πρώην δικαστικούς ως το «μακρύ κυβερνητικό χέρι» (προφανώς επειδή δεν θέλει η Δικαιοσύνη να είναι ανεξέλεγκτη).

«Θα συμφωνήσουμε σε κάτι με τον κ.Τσίπρα: ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Ποταμιού και καταλήγει: «Αλλά ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι ακατάλληλοι να το καταρτίσουν και να το εφαρμόσουν. Το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν χτίζεται με την επέκταση του πελατειακού κράτους, με την επιστροφή της Παιδείας στη δεκαετία του '80, με το κυνήγι της αριστείας και την αφαίμαξη της παραγωγικής Ελλάδας για τη συντήρηση του κομματικού στρατού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». 



Πηγή : protothema.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης για Αλέξη Τσίπρα : Αισθάνεται ικανοποιημένος λέγοντας ότι είναι ψεύτης, αλλά δεν τον έχουν πει ακόμα κλέφτη



Βασικά σημεία τοποθέτησης του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΗΜΤΟ Χρυσούπολης.

«Διάβασα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αισθάνεται ικανοποιημένος λέγοντας ότι είναι ψεύτης, αλλά δεν τον έχουν πει ακόμα κλέφτη. Αυτό μας είπε ο κ. Τσίπρας. “Είπαμε ψέματα, αλλά δεν κλέψαμε κιόλας”. Λυπάμαι. Για μένα, ο πήχης των προσδοκιών για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πρέπει να είναι πολύ πιο ψηλά από αυτό. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν». Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, στη ΔΗΜΤΟ Χρυσούπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο πήχης των προσδοκιών για την Νέα Δημοκρατία έχει μπει πολύ ψηλά» και συμπλήρωσε: «Έχουμε μια ανίκανη και αναποτελεσματική Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση, η οποία σήμερα πανηγυρίζει γιατί κατάφερε να βγάλει τη χώρα στις αγορές μετά από τρία χαμένα χρόνια, με χειρότερο συγκριτικά επιτόκιο σε σχέση με αυτό που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία το 2014. Έφεραν 100 δις ευρώ ζημιά στην οικονομία, πρόσθετους φόρους, υψηλές εργοδοτικές εισφορές και μια οικονομία που, δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι κολλημένη, αντί να αναπτύσσεται». 

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Το τι έγινε το πρώτο επτάμηνο του 2015 δεν το γνωρίζουμε ακόμα πλήρως. Θα το μάθουμε, όμως, διότι Εξεταστική Επιτροπή θα γίνει. Και αν δεν γίνει σε αυτήν τη Βουλή, θα γίνει στην επόμενη. Για αυτό, να είστε απολύτως σίγουροι».

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού επισήμανε ότι οι πολίτες πληρώνουν σήμερα «τις παλινωδίες Τσίπρα – Βαρουφάκη του πρώτο επταμήνου του 2015» πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε μια άλλη πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πιστεύουμε στη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης. Έχουμε μια άλλη αντίληψη για τον πρωτογενή τομέα… Θέλουμε έναν πρωτογενή τομέα ο οποίος θα εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. Και εδώ, η ηλιοθερμία μας δίνει ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα ζητήματα του κόστους. Πιστεύουμε ότι η εργασία του πολίτη πρέπει να ανταμείβεται. Δεν θέλουμε μια Πολιτεία, η οποία να τιμωρεί την εργασία».

Μιλώντας για τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:«Έχουμε επενδύσει πολλά στην ανανέωση των κομματικών μας οργανώσεων. Θέλουμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται με το Κόμμα. Θέλουμε νέους ανθρώπους, οι οποίοι να μπορούν να περνούν στους πολίτες το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. 
Τιμώντας και σεβόμενη πάντα όλα τα παλιά στελέχη και όλους τους παλιούς αγωνιστές. Ανοίγοντας, όμως, ταυτόχρονα, την πόρτα της σε νέους φίλους, σε ανθρώπους που δεν μας έχουν ξαναψηφίσει… Θέλουμε περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι ψήφισαν άλλα Κόμματα σε προηγούμενες εκλογές να έρχονται κοντά μας, να αγκαλιάζουν την πολιτική μας πρόταση και να μας δίνουν τη δύναμη, όχι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα». 

«Χαίρομαι», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «που είστε κοντά στην κοινωνία και έχετε φτιάξει πολλές ομάδες εργασίας. Θα χρειαστεί να περάσουμε το μήνυμα μας, όχι μόνο μέσα από τον πολιτικό λόγο μας, αλλά και μέσα από τις κομματικές μας οργανώσεις… Να πείσουμε τους πολίτες να μας ψηφίσουν, όχι μόνο γιατί είναι απογοητευμένοι από την Κυβέρνηση, αλλά γιατί έχουν προσδοκίες και απαιτήσεις από εμάς… Δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά σας θέλω σε εγρήγορση και ετοιμότητα… Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Βλέπετε, γυρνάω όλη την Ελλάδα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Δουλεύω πάρα πολύ εντατικά και έχω την απαίτηση από όλα τα κομματικά στελέχη να κάνουν το ίδιο. Να περνούν το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε καφενείο. Οι πόρτες των οργανώσεών μας να είναι ανοιχτές και για αυτούς, οι οποίοι για πρώτη φορά θα μας αγκαλιάσουν, θα μας εμπιστευτούν και θα μας πιστέψουν». 




Απίστευτη προκλητική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα




Με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, και μετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα άτομα που παραβίασαν νωρίτερα σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Το θέμα είναι ότι από τότε που ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα, υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στο Κοινοβούλιο και γενικότερα.

Μάλιστα δεν τους άφησαν μόνο ελεύθερους, του γύρισαν και πίσω στην βουλή με το περιπολικό που τους είχαν συλλάβει εκτελώντας οι αστυνομικοί χρέη ταξί.

Ο Ρουβίκωνας προχώρησε σε μια ακίνδυνη παρέμβαση πετώντας φέιγ βολάν στο προαύλιο της Βουλής και το συγκλονιστικό ήταν ότι ήξεραν οι αντιεξουσιαστές λες και ήταν συνεννοημένοι με τον Νίκο Βούτση ότι θα κάνουν ότι κάνουν και θα φύγουν ανενόχλητοι.

Αυτά ζούμε στην Ελλάδα της απόλυτης παρακμής και ανομίας.


Ο Τσίπρας αισχρός στον κόσμο του καλύπτει πλήρως τους συντρόφους του : Αν βγεις βόλτα στην Αθήνα βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα



Από την συνέντευξη του Τσίπρα στον alpha δυστυχώς φαίνεται καθαρά ότι, εκτός από αποδεδειγμένα παθολογικά ψεύτη πρωθυπουργός δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλη ευφυΐα.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στην τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha για την ασφάλεια στην Αθήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως... ειδική περίπτωση τα Εξάρχεια, ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το μπαράζ επεισοδίων στο κέντρο απάντησε: «Έχετε ξεχάσει τι γινόταν στο κέντρο της Αθήνας το 2008 με τα επεισόδια. Είμαστε μια πολύ ασφαλής πόλη, είμαστε πυλώνας ασφάλειας. Υπάρχει και μητροπολιτική βία και βία στα γήπεδα».

Όχι κύριε Τσίπρα ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνάει τα επεισόδια του 2008, όπως και αυτούς που τα υποκίνησαν θα απαντούσαμε εάν μας ρωτούσαν.

Ο Τσίρπας έφτασε στο αισχρό σημείο για να ολοκληρώσει την εξαπατήσει του σε όσους τον πιστεύουν ακόμα να προσκαλέσει τον δημοσιογράφο του Alpha να πάνε μια βόλτα στην Αθήνα για να δουν χαμογελαστούς ανθρώπους και αυτό δείχνει ότι δεν έχει ντροπή επάνω του ο δυστυχώς πρωθυπουργός της χώρας.

 «Αν πάτε βόλτα, πάμε και μαζί θα δείτε τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα. Όχι όπως ήταν πόλη αστακός. Ούτε οδοφράγματα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει μέτρα στις γειτονιές», είπε ο αντρόπιαστος Τσίπρας που δεν μπορείς να πλησιάσεις σήμερα στο Μαξίμου από την αστυνομία, για να ρωτήσει ο Σρόιτερ «Αν πάμε όμως έξω από το Πολυτεχνείο στις 12 το βράδυ δεν ξέρω αν θα φύγουμε...» χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

Για τα Εξάρχεια είπε ο Τσίπρας : «Τα Εξάρχεια πάντα ήταν μια ιδιαίτερη περιοχή. Έγινε επιχείρηση από την ΕΛΑΣ για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών με συλλήψεις». χωρίς να κάνει καμία αναφορά στους αντιεξουσιαστές καλύπτοντας τους απόλυτα και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε μια πολύ ασφαλής στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας. Έχουμε μείνει έξω από αυτό εμείς».

Αποτέλεσμα είναι ότι το θράσος του είναι τόσο μεγάλο που εξαπατά τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι όλα είναι καλά και με λίγα λόγια έλα μωρέ που υπάρχει πρόβλημα στο Εξαρχιστάν.



Τραγική κατάληξη για το αεροσκάφος της αερολέσχης Λάρισας που κατέπεσε– Δύο νεκροί



Το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου TL 20 της Αερολέσχης Λάρισας εντοπίστηκε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή μεταξύ Δέντρων και Πλατανουλίων. 

Στο σημείο έφτασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στις έρευνες για τουλάχιστον 5 ώρες.

Το θρίλερ ξεκίνησε στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, όταν το μονοκινητήριο έπρεπε να προσγειωθεί στην αερολέσχη Λάρισας και δεν προσγειώθηκε ποτέ… Τότε σήμανε αμέσως συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο επιβατών, ηλικίας γύρω στα 40.