Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Συνελήφθη 54χρονος στου Ζωγράφου για αποπλάνηση ανηλίκων κατ' εξακολούθηση




Συνελήφθη στου Ζωγράφου 54χρονος για αποπλάνηση ανηλίκων κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας πήγαινε στα πάρκα της περιοχής με ένα σκυλάκι και προσέγγιζε ανήλικα 
αγόρια και κορίτσια. Αρχικά με αφορμή το σκυλάκι, τα πλησίαζε και τους έλεγε πως είναι καθηγητής.

Έπιανε κουβέντα με τα παιδιά και προσπαθούσε να τα παρασύρει στο διαμέρισμά του στου Ζωγράφου με το πρόσχημα πως ήθελε να τους κάνει μάθημα. Στο Α/Τ Ζωγράφου είχαν κάποιες σχετικές καταγγελίες. Τον έπιασαν τη στιγμή που είχε προσεγγίσει δύο ανήλικα παιδιά σε πάρκο στου Ζωγράφου.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί (να παρουσιάζεται στο τμήμα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες).

Την συνολική έρευνα για τις ασέλγειες που έχει διαπράξει σε βάρος ανηλίκων, έχει αναλάβει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ενώ επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αναμένονται μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.



ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Κρεσέντο λαϊκισμού και ανευθυνότητας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στο χώρο της Υγείας




Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ.  Βασίλης Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κρεσέντο λαϊκισμού και της απίστευτης ανευθυνότητας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται στο χώρο της Υγείας. 

 Την ώρα που δια στόματος Όλγας Γεροβασίλη οι μόνιμες και νόμιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στην Υγεία είναι 2.217 για την διετία (2015 – 2016), ο λαλίστατος Υπουργός αναπληρωτής κ. Παύλος Πολάκης κάνει λόγο για 18.000 νέες προσλήψεις! 

Σαν να μην έφτανε αυτό, με βάση το συμπληρωματικό Μνημόνιο που υπογράφει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα πρέπει να υπάρξει συρρίκνωση θέσεων στην Υγεία κατά 978 θέσεις! 

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; 

Μοναδικός χαμένος ο ελληνικός λαός που πίστεψε τα μεγάλα ψέματα του κ. Τσίπρα και της παρέας του».


Σύλληψη διοικητή Α.Τ. για μηνιαίο «φακελάκι-ταρίφα» 300 ευρώ




Αστυνομικός υποδιευθυντής, διοικητής μεγάλου αστυνομικού τμήματος της Αττικής, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για δωροληψία και εκβίαση σε βάρος επιχειρηματία της περιοχής του, ενώ ακόμη δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για συνέργεια στην υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με καταγγελία ιδιοκτήτη χώρου στάθμευσης, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του ζήτησε και πήρε χρηματικά ποσά για να του παρέχει «κάλυψη» στην επιχείρηση που διατηρεί και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους δημοσίων υπηρεσιών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, κατα τον οποίο δεν εντοπίστηκε κάποια παράβαση, ο αστυνομικός υποδιευθυντής κάλεσε τον ιδιοκτήτη στο γραφείο του και του ζήτησε να του καταβάλλει 300 ευρώ το μήνα, προκειμένου να τον καλύπτει και να τον ειδοποιεί σε περίπτωση ελέγχων.

 Όπως είπε ο καταγγέλων, αρχικά τού έδωσε το συμφωνηθέν ποσό, αλλά αργότερα του έκανε παζάρια και το κατέβασαν στα 200 ευρώ. Χθες το μεσημέρι, 8 Μαΐου 2017, μετά την καταγγελία, ο επιχειρηματίας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και παρέδωσε τα 200 ευρώ στον αξιωματικό, τα οποία ήταν προσημειωμένα. Αμέσως μετά ο διοικητής συνελήφθη από συναδέλφους του της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, με τα χρήματα στην κατοχή του. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη ένας υπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, καθώς, όπως ανέφερε ο καταγγέλων, ήταν παρόντες σε μία απο τις συναντήσεις με τον διοικητή τους. 

Οι δύο αστυνομικοί δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. Σήμερα ο αστυνομικός υποδιευθυντής οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκαν ΕΔΕ και λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.


Πηγή


Εισαγγελική παρέμβαση ζητεί η ΠΟΕΔΗΝ για τα χειρουργεία του κ. Πολάκη στην Ζάκυνθο



Αναφορά στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Μεσσηνίας και Ζακύνθου για την διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες που χειρουργήθηκαν οι τρεις μεταφερόμενοι ασθενείς την Τετάρτη 3/5/2017 στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, κατέθεσαν από την ΠΟΕΔΗΝ...

Διαβάστε παρακάτω την αναφορά στον Εισαγγελέα:

ΠΡΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Κυρίες Εισαγγελείς,

Σας παρακαλούμε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους και να αποδοθούν για τα συμβάντα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και Ζακύνθου την περασμένη Τετάρτη 3/5/2017, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τριών Ασθενών και παραβίασαν κατ’ εξακολούθηση το θεραπευτικό πρωτόκολλο που διέπει τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τρεις μεταφερόμενοι Ασθενείς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που θα σας καταθέσουμε τα ονόματά τους κατά την ανακριτική διαδικασία οι δύο αλβανικής καταγωγής (πατέρας – υιός, αρχικά Ha. Ar. – Ha. La.) και ο ένας ελληνικής καταγωγής κάτοικος Ζαχάρως (αρχικά Ρου. Ι.), χειρουργήθηκαν αιφνιδιαστικά χωρίς να τηρηθεί το ιατρικό θεραπευτικό πρωτόκολλο στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου την  Τετάρτη 3/5/2017, από μεταφερόμενους Ιατρούς που κατά το νόμο δεν είχαν δικαίωμα να χειρουργήσουν στο εν λόγω Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα,

Οι τρεις Ασθενείς έκαναν προεγχειρητικό έλεγχο στο Γ.Ν.Κυπαρισσίας. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών (ελληνικής καταγωγής κάτοικος Ζαχάρως) έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Την Τετάρτη 3/5/2017 το πρωί αιφνιδιαστικά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργήθηκαν από μεταφερόμενους γιατρούς και προσωπικό που δεν έχουν εξαρτημένη εργασία με το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Μάλιστα για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκαν χειρουργικά εργαλεία και υλικά (γάζες, ράμματα κλπ) από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Όπως επανειλημμένα δήλωσε η μεταφερόμενη ομάδα Ιατρών φοβόντουσαν δολιοφθορά. Από ποιους;

Στη χειρουργική ομάδα των Ιατρών που χειρούργησαν τους τρεις Ασθενείς συμμετείχε ως Ιατρός ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης, ιδιώτης Ιατρός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία απαγορεύεται ιδιώτης Ιατρός χωρίς να έχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με το Νοσοκομείο Ζακύνθου, να παρευρίσκεται στα χειρουργεία, πόσο μάλλον να λαμβάνει μέρος σε χειρουργικές πράξεις. Οι τρεις Ασθενείς δεν ακολούθησαν το θεραπευτικό πρωτόκολλο που επιβάλλεται με βάση την υφιστάμενη Νομοθεσία για εισαγωγή στο χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου.

Δεν πέρασαν από τα εξωτερικά ιατρεία, δεν έγινε η διαδικασία εισαγωγής, δεν έγινε προεγχειρητικός έλεγχος στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Ο ένας εκ των τριών Ασθενών ήταν ανασφάλιστος, χωρίς να διαθέτει ΑΜΚΑ.  Στα χειρουργεία των τριών Ασθενών συμμετείχαν ιατροί και προσωπικό που δεν είχαν εξαρτημένη εργασία με το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Μάλιστα αμέσως μετά το χειρουργείο πόσταραν σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δύο Ασθενείς αλβανικής καταγωγής φιλοξενούνταν την Τρίτη 2/5/2017 στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και υποβλήθηκαν με μυστικότητα σε προεγχειρητικό έλεγχο. Ο τρίτος Ασθενής εισήχθη στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας την Τρίτη 2/5/2017. Ο Ασθενής αποχώρησε από το Νοσοκομείο μετά τον προεγχειρητικό έλεγχο. Συνέχιζε να εμφανίζεται ως εισαγωγή στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Όταν αντιλήφθηκαν οι εργαζόμενοι ότι απουσιάζει από το Νοσοκομείο και επρόκειτο να χειρουργηθεί την επόμενη ημέρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ακυρώθηκε το εισιτήριο.

Τα χειρουργεία του Νοσοκομείου της Ζακύνθου με βάση το πόρισμα της επιτροπής, που ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας όρισε και επικεφαλής είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Αναισθησιολογίας κος Πέτρου, ακόμα και σήμερα είναι επισφαλής η λειτουργία τους. Μάλιστα σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα του Νοσοκομείου προτείνει την άμεση λειτουργία τους με φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων. Κάτι που αποδέχτηκε ο Αν.Υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και αμέσως μετά άλλαξε γνώμη.

Τα χειρουργεία είναι κλειστά από τον Νοέμβριο του έτους 2016 επειδή πέντε ασθενείς αντιμετώπισαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές, εκ των οποίων η μία ασθενής έχασε τη ζωή της μετά από εγχείρηση ρουτίνας (αφαίρεση λάμας από το πόδι της). Ακόμα δεν έχει εκδοθεί πόρισμα για τα αίτια του θανάτου της γυναίκας. Είναι σαφές ότι οι φορείς και οι πολίτες της Ζακύνθου δεν εμπιστεύονται τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Με πρόταση των Επιτροπών που ορίστηκαν από τον Υπουργό Υγείας συνεστήθη θεραπευτικό πρωτόκολλο το οποίο καθορίζει ότι σε περίπτωση που χειρουργείται Ασθενής στα χειρουργεία της Ζακύνθου θα πρέπει να παρακολουθείται στενά η μετεγχειρητική του πορεία. Στους τρεις μεταφερόμενους Ασθενείς που χειρουργήθηκαν από τον Αν.Υπουργό Υγείας κο Πολάκη και τους μεταφερόμενους Ιατρούς δεν τηρήθηκε το συγκεκριμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο. Οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς πριν κλείσουν 24ωρο μετά το χειρουργείο, εξαφανίστηκαν από το Νοσοκομείο. Χωρίς να ερωτηθούν και να συναινέσουν οι αρμόδιοι Ιατροί του Νοσοκομείου. Δεν γνωρίζουμε εάν είναι καλά στην υγεία τους.  Οι Ασθενείς για όσο διάστημα παρέμειναν στο Νοσοκομείο παρακολουθούνταν στενά από τους μεταφερόμενους ιατρούς. Συνεχώς έλεγαν ότι φοβούνται δολιοφθορά. Από ποιους;

Οι εργαστηριακές εξετάσεις παρουσίασαν μετεγχειρητικά ευρήματα  ιδίας ταυτότητας, μικρότερης όμως σημασίας από τα ευρήματα των ασθενών που εμφάνισαν τον Νοέμβριο του 2016 μετεγχειρητικές  επιπλοκές και οδήγησαν στο κλείσιμο από τότε έως σήμερα των χειρουργείων.

Όταν έγιναν γνωστά τα μετεγχειρητικά εργαστηριακά ευρήματα στους δύο εκ των τριών χειρουργημένων Ασθενών τα δείγματα ορού εστάλησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για επανέλεγχο, αμφισβητώντας έτσι η Διοίκηση του Νοσοκομείου την αξιοπιστία του ίδιου του Νοσοκομείου που προΐσταται. Κατά την επανεξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών επιβεβαιώθηκαν οι δείκτες των τιμών των εξετάσεων για τους Ασθενείς, με τις τιμές που εξέδωσε το εργαστήριο του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Οι πράξεις των εμπλεκόμενων σε αυτό το επικοινωνιακό σόου, έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που χειρουργήθηκαν. Απαξίωσαν την λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου προσπαθώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα για την επαναλειτουργία των χειρουργείων, παρά την αντίθετη άποψη της Επιστημονικής κοινότητας και της επιτροπής που ο ίδιος ο Υπουργός όρισε. Με τις εν λόγω πράξεις και εντολές τους θέτουν εκ νέου σε κίνδυνο ζωές ασθενών.

Ζητάμε να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες εάν υπάρχουν σε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό το επικοινωνιακό σόου. Η επιστημονική κοινότητα επιμένει ότι μπορούν να ανοίξουν και να λειτουργούν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου με ασφάλεια με φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων. Το αρνούνται οι αρμόδιοι. Το αρνείται ο Αν.Υπουργός Υγείας κος Πολάκης. Επιμένουν να ανοίξουν από την κεντρική παροχή.

Μετά το επικοινωνιακό σόου που καθοδηγήθηκε από τον Αν. Υπουργό Υγείας τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου παραμένουν κλειστά. Δεν τα εμπιστεύονται οι πολίτες της Ζακύνθου. Εξαιτίας των χειρισμών του Αν.Υπουργού Υγείας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου ένα ολόκληρο νησί είναι χωρίς Νοσοκομείο. Και η τουριστική περίοδος ξεκίνησε.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Προφυλακιστέος ο 52χρονος για την ομηρία και τον βιασμό της φοιτήτριας




Στην φυλακή οδηγείται ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, για τον βιασμό και τα βασανιστήρια σε βάρος 20χρονης φοιτήτριας, σ’ ένα υπόγειο στην περιοχή της Δάφνης.

Ο Κοντζιλέλος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της αρπαγής, με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή, για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωση της (κακούργημα), βιασμού κατ' εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίασης απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ' εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Χθες, Δευτέρα, με διάταξη της Εισαγγελίας, επιτράπηκε η δημοσιοποίηση των στοιχείων του, ώστε «αν υπάρχουν ομοειδή αδικήματα του δράστη, να αποκαλυφθούν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο κατηγορούμενος βίασε και υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια την 20χρονη, κρατώντας την δεμένη και χτυπώντας την στο πρόσωπο. Η φοιτήτρια εξακολουθεί να νοσηλεύεται για τις κακώσεις που φέρει στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ παράλληλα βρίσκεται υπό ψυχολογική υποστήριξη, καθώς είναι σε κατάσταση σοκ, όπως και οι γονείς της.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, ισχυριζόμενος πως όσα συνέβησαν στο υπόγειο στην Δάφνη ήταν με την θέληση της φοιτήτριας. Μάλιστα δηλώνει, πως η κοπέλα βρέθηκε δεμένη από τους αστυνομικούς όταν εισέβαλαν στον χώρο του γιατί «αυτό ήταν το φετίχ της».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα όμως παραμένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες ,ανικανότητα και ανεντιμότητα



ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συνεδριάζουμε σήμερα σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία. Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα όμως παραμένει καθηλωμένη. Πληρώνει ψεύδη και αστοχίες, ανικανότητα και ανεντιμότητα μιας Κυβέρνησης που είναι πια σε πλήρη δυσαρμονία με την κοινωνία. Γιατί οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά τι έχει συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια. Χρόνια χαμένα για τη χώρα μας.

Η Ευρώπη αλλάζει. Το πολιτικό εκκρεμές γυρίζει προς την πλευρά των δυνάμεων της προόδου και της αλήθειας. Της μετριοπάθειας και του ρεαλισμού. Μετά από μια περίοδο έξαρσης, ο λαϊκισμός υφίσταται στρατηγική ήττα. Είτε στην ακρο-δεξιά είτε και στην ακρο-αριστερή εκδοχή του. Προηγήθηκαν ήδη η Ισπανία, η Αυστρία και η Ολλανδία. Αλλά, προχθές, στη Γαλλία, η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν σηματοδοτήσει μια νέα εποχή. Μια εποχή μεταρρυθμίσεων και ελπίδας. Ταυτόχρονα, μια εποχή ρεαλισμού και ειλικρίνειας. Μια νέα εποχή που έρχεται επίσης να επαναπροσδιορίσει τα όρια του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος. Να θυμίσει σε όλους τη δίψα της κοινωνίας για ανανέωση, αλλά και την ετοιμότητα να επιβραβεύσει την ειλικρίνεια και την τόλμη. Η κοινωνία είναι σε εγρήγορση, παρακολουθεί με προσοχή και μετά τοποθετείται ανάλογα, χωρίς να διστάσει. Ιδίως αν πρόκειται να επιβραβεύσει την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Διότι αυτό που εν τέλει μετράει στην πολιτική είναι η δυναμική της συγκυρίας και το θάρρος των πρωταγωνιστών να τολμήσουν να ηγηθούν στη χώρα τους, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις. Αυτό είναι ένα πολιτικό δίδαγμα και για τη χώρα μας. Να γίνουμε εμείς οι φορείς της ανανέωσης που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Στη διάρκεια της μακράς και πολύ ενδιαφέρουσας προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, ο νέος Πρόεδρος δεν έχασε καμία ευκαιρία να αποδομήσει το λαϊκισμό των αντιπάλων του, χωρίς να καταφύγει σε ψεύτικες υποσχέσεις. Να επισημάνει τα ψέματα και να φωτίσει τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Αυτό έγινε σε ομιλίες και στα τηλεοπτικά στούντιο. Έγινε, όμως, και στο πεζοδρόμιο και στα προαύλια των εργοστασίων.



Είναι, όμως, γεγονός ότι η κοινή γνώμη της Γαλλίας, ιδιαίτερα ευαίσθητη απέναντι στην Ελλάδα, είχε το προνόμιο να ξέρει πού οδηγούν τα μεγάλα λόγια, πού τελικά καταλήγουν τα ψεύδη και οι κίβδηλες υποσχέσεις. Είχε αντίληψη, διότι γνώριζε τί έλεγε και τί τελικά έκανε η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Είχε παρακολουθήσει τις κούφιες εξαγγελίες για την στημένη αντιπαράθεση με την Ευρώπη. Την άτακτη υποχώρηση μπροστά στο Grexit, που ήταν πρωτίστως θανάσιμος κίνδυνος για την Ελλάδα και όχι για την Ευρωζώνη. Γιατί η χώρα μας είχε – και ως ένα βαθμό έχει – μετατραπεί σε ένα εργαστήρι, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές του λαϊκισμού στην σκληρή πρόσκρουση με τα βράχια της πραγματικότητας.

Είναι και η πλήρης διάψευση του λαϊκισμού στη χώρα μας, που συμβάλλει στο να ηττηθούν κατά κράτος οι δυνάμεις αυτές στην Ευρώπη. Και αποτελεί μια ειρωνεία της Ιστορίας το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα εξακολουθεί να είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και αυτών που κυβερνούν μαζί του. Και τα ψέματα αυτά, τα πληρώνει καθημερινά. Και κινδυνεύει να εξακολουθεί να τα πληρώνει και μετά το 2019.

Όλα αυτά ορίζουν ξανά την δική μας ευθύνη. Ευθύνη να απελευθερώσουμε την κοινωνία από μια Κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί, αλλά συνεχίζει να κοστίζει σε χρήμα και σε χρόνο στη χώρα. Ωστόσο, οι πολίτες σήμερα δε θέλουν μόνο κριτική, ούτε θέλουν από εμάς διαρκώς να επιβεβαιώνουμε τα αυτονόητα. Οι πολίτες θέλουν ιδέες και προτάσεις. Διψούν για ένα θετικό όραμα. Και ψάχνουν, πάνω από όλα, την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Γι’ αυτό και, στο επόμενο διάστημα, θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στο ξεδίπλωμα του δικού μας εθνικού σχεδίου. Για να δείξουμε ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος. Και ότι η προσδοκία για μια Ελλάδα δυνατή και περήφανη μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Και πραγματικότητα θα γίνει μόνο μέσα σε μια Ευρώπη, που αλλάζει και πρέπει να ξαναβρεί και το σφρίγος και την αίγλη της.



Η καχυποψία και η δυσαρέσκεια των κοινωνιών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση - παρά τα τελευταία θετικά εκλογικά αποτελέσματα - εξακολουθεί να υφίσταται. Τα υπαρκτά προβλήματα δεν πρέπει να μπουν κάτω από το χαλί. Δόθηκε μια ευκαιρία. Δεν πρέπει να χαθεί. Κερδήθηκε χρόνος. Δεν πρέπει να σπαταληθεί. Πρέπει να δούμε κατάματα τις αδυναμίες της Ευρώπης, να προδιαγράψουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να τις υλοποιήσουμε με θάρρος.

Υπάρχουν τομείς που χρειαζόμαστε σαφώς περισσότερη Ευρώπη. Στην οικονομία, και ειδικά στα ζητήματα της θεσμικής εμβάθυνσης της Ευρωζώνης. Αλλά και στην ασφάλεια, στην ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική. Και βέβαια, σε κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη δική μας πατρίδα, την κοινή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού. Αλλά υπάρχουν και τομείς που χρειαζόμαστε λιγότερη Ευρώπη, όπως για παράδειγμα το εύρος των αρμοδιοτήτων της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας που πρέπει να μειωθεί.

Η Ελλάδα, χώρα όπου το ευρωπαϊκό ιδεώδες τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται, πρέπει να είναι παρούσα στις συζητήσεις αυτές. Πρέπει να είναι παρούσα και πρέπει να είναι με άποψη. Γιατί η περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη είναι ταυτισμένη με τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι προφανές ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτή την αναγκαιότητα. Δεν έχει ούτε την αξιοπιστία ούτε το σχέδιο να το κάνει. Αυτοί που μας έλεγαν ότι η Ευρώπη αλλάζει συμμορφώθηκαν τελικά σε κάθε απαίτηση των πιστωτών μας.  Αυτοί που φορούσαν τη μάσκα του οργισμένου επαναστάτη, τα έδωσαν τελικά όλα, για να μείνουν στην εξουσία. Αυτοί που φώναζαν «go back Madam Merkel», συμβιβάζονται σήμερα με μια Ελλάδα σε μια ιδιότυπη υγειονομική ζώνη που, όσο δεν δημιουργεί προβλήματα, κανείς δεν ασχολείται μαζί της.

Όμως, μια Ελλάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι η Ελλάδα που θέλουμε να ονειρευόμαστε. Και σίγουρα δεν μπορεί να είναι μια Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Μόνο, λοιπόν, μια πραγματικά πατριωτική φιλοευρωπαϊκή δύναμη, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα ξανακαθίσει στο τραπέζι των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως ισότιμος εταίρος και όχι ως επαίτης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.




Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων διαπιστώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος πορεία. Σε έναν επικίνδυνο και καταστροφικό πολιτικό δρόμο που ξεκίνησε, πριν από τις εκλογές του 2015, και καταλήγει σε ένα ακόμη Μνημόνιο. Το τέταρτο Μνημόνιο, δεύτερο στη σειρά, σε δυο χρόνια, της σημερινής Κυβέρνησης. Ένα Μνημόνιο που έρχεται να σκιάσει το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Ένα Μνημόνιο με εξαιρετικά επαχθείς όρους που δεσμεύει τη χώρα για την περίοδο μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, και μάλιστα χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ένα Μνημόνιο με δυσβάστακτα μέτρα, κυρίως για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας. Ένα Μνημόνιο το οποίο τελικά εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό. Την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία.

Ενδιαφέρονται μόνο να κερδίζουν χρόνο για να παρατείνουν την παραμονή τους στην καρέκλα. Αλλά και για να οικοδομήσουν το δικό τους καθεστώς. Ο αμοραλισμός τους ενοχλεί πλέον τους πάντες. Προκαλεί αποστροφή ακόμα και σε εμβληματικά στελέχη από το χώρο της ίδιας της Αριστεράς.

Η στενή παρέα του Μαξίμου πολιτεύεται με αλαζονεία, με αδιαφάνεια και με αυταρχισμό. Αλλά και με τον αφόρητο κυνισμό αυτών που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια, όπως κομπάζουν, μερικοί βουλευτές τους. Και το λένε με τόσο θράσος που προκαλεί όχι μόνο τη χλεύη, αλλά και την απόλυτη περιφρόνηση των πολιτών. 


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, τις επόμενες μέρες, και μέχρι την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου, να επαναλαμβάνουμε στους συμπολίτες μας συνέχεια ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε τρία μεγάλα ψέματα: Πρώτον, στο τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των Μνημονίων. Δεύτερον, στο εμπόριο πατριωτισμού, την δήθεν αντίσταση στους ξένους και την τάχα ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Και τρίτον, στη μάχη με το παλιό και τη διαπλοκή. Και στα τρία έγιναν τα ακριβώς αντίθετα στην μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Υποσχέθηκαν το τέλος στη λιτότητα και το σκίσιμο των Μνημονίων. Και σήμερα τα υπογράφουν δυο - δυο. Στο αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο του 2015 προσθέτουν ένα ακόμα Μνημόνιο το τέταρτο. Με την περικοπή ενός μισθού για τους μισθωτούς, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου, και δύο συντάξεων τελικά για πολλούς συνταξιούχους. Την ίδια ώρα, δεσμεύουν τη χώρα, για πολλά ακόμα χρόνια, σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, σε μια λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης.

Εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και επέβαλαν μέτρα 12,5 δις. Η συνολική απόκλιση από τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, ξεπερνάει τα 24 δις. Και δυστυχώς, προκύπτουν – και φαντάζομαι ότι θα προκύψουν και άλλες – νέες ουρές που δεν γνωρίζαμε. Μόλις χθες, η Υπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι δρομολογούνται και άλλες αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μαθαίνουμε ότι έρχονται μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, από την πίσω πόρτα. Ειδικά απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας η στάση της Κυβέρνησης είναι προκλητικά αναξιόπιστη. Τις επόμενες μέρες, θα εξηγήσουμε όλοι μαζί στους Έλληνες πολίτες με νηφαλιότητα και σοβαρότητα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των μέτρων που θα ψηφιστούν στην καθημερινή τους ζωή.

Υποσχέθηκαν ότι θα ορθώσουν ανάστημα στους ξένους και θα ανακτήσουν την κυριαρχία της χώρας. Αντ’ αυτού υπέγραψαν άλλα δύο Μνημόνια. Θυμίζουμε στους πολίτες ότι παραχώρησαν την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στον SSM για 35 χρόνια. Δέσμευσαν την περιουσία του Δημοσίου, μέσω του Υπερταμείου, για 99 χρόνια. Κι από το «τέλος της υποτέλειας», βρεθήκαμε στην μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία.

Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και  επέβαλαν ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που ζητούσαν οι ίδιοι οι δανειστές. Υπερηφανεύονται για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά βούλιαξαν την οικονομία στην ύφεση και έστυψαν την παραγωγική Ελλάδα σαν λεμονόκουπα για να το πετύχουν. Και μάλιστα, χωρίς να κερδίσουν κανένα συγκεκριμένο όφελος. Αντίθετα, έδωσαν πρόσθετα επιχειρήματα σε όσους ισχυρίζονται ότι τα υψηλά πλεονάσματα πρέπει να διατηρηθούν για αρκετά χρόνια ακόμα, φυσικά πάντα μέσα από εξαντλητική υπερφορολόγηση.

Υποσχέθηκαν «να τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή». Και αποδείχθηκαν οι πιο παλιοί και οι πιο διαπλεκόμενοι. Αναξιοκρατία και κομματικός στρατός στο Δημόσιο, με παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, που καταγγέλλουν οι ίδιες οι δικαστικές ενώσεις. Απόπειρα ελέγχου των Μ.Μ.Ε. με τον αντισυνταγματικό Νόμο Παππά. Ζούμε και το γνωρίζουμε πολύ καλά την πλήρη απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Με Υπουργούς που δεν προσέρχονται καν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών και με νομοσχέδια και κυρίως τροπολογίες που ψηφίζονται εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Πολιτικοί αντίπαλοι της Κυβέρνησης συκοφαντούνται συστηματικά, την ώρα που κυβερνητικοί ταξιδεύουν με ιδιωτικά λίαρ τζετ αμφιλεγόμενων προσώπων σε εξωτικούς προορισμούς για να κάνουν τους μεσάζοντες σε αδιευκρίνιστες υποθέσεις. Και όλα αυτά, ενώ χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια με φωτογραφικές τροπολογίες, ώστε να δημιουργηθούν νέα τζάκια. Αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες είναι μια εικόνα απόλυτης παρακμής και αμοραλισμού. Η Ελλάδα - το έχουμε πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε - δεν θα γίνει η Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει καθημερινά τους πολίτες του. Προφανώς, θα υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος που το αποφεύγει...

Ούτε φυσικά – και να δανειστώ κάτι από την επικαιρότητα – μπορεί να είναι πρότυπο ηγεσίας για τη χώρα μας η τέως Πρόεδρος της Αργεντινής με την οποία συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας μες στην καλή χαρά. Το σύμβολο του περονικού εθνολαϊκισμού που διέλυσε μια πλούσια χώρα. Μια πολιτικός που είναι κατηγορούμενη για υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς στη χώρα της.

Όλα αυτά, ενώ το ψέμα, παρότι έχει κοντά ποδάρια, παραμένει η αγαπημένη πολιτική μέθοδος αυτών που κυβερνούν. Πανηγυρίζουν που έκλεισαν την αξιολόγηση, τελικά άρον – άρον για να αποφύγουν τα χειρότερα, αλλά δεν λένε ότι την έκλεισαν με μεγάλη καθυστέρηση και με τεράστιο κόστος. Κόστος για τους πολίτες -το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά – καθώς τα μέτρα των 3,6 δις δεν μας τα ζητούσαν πριν μερικούς μήνες. Κόστος για την πραγματική οικονομία που μπήκε ξανά σε ύφεση το περασμένο εξάμηνο.

Τι μας έλεγαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης; Τρία πράγματα: «δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές», «δεν θα λάβουμε νέα μέτρα ούτε ενός ευρώ». Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Τελικά, παίρνει μέτρα 3,6 δις. Δεύτερον, μας έλεγαν πως ό,τι και να γίνει, αυτοί θα προστατεύσουν τους πιο αδύναμους. Και πλήττουν ακριβώς αυτούς. Διότι με το τέταρτο Μνημόνιο, επιβαρύνονται κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Και τρίτον, έλεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν τη χώρα μετά τη λήξη της θητείας τους. Και κάνουν ακριβώς αυτό. Παίρνουν μέτρα σήμερα, για μετά το 2018, δεσμεύουν τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και το κάνουν χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό.

Μιλούν οι κυβερνώντες για έναν κύκλο που έκλεισε. Μόνο – σας θυμίζω –τα ίδια ακριβώς έλεγαν και πέρυσι, στις 22 Μαΐου 2016. Έλεγαν ότι είναι οι τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Μέχρι τις επόμενες φυσικά… Λένε ότι μείωσαν τη λιτότητα. Ενώ έχουν λάβει 8,5 φορές περισσότερα μέτρα από ό,τι προέβλεπε το «e-mail Χαρδούβελη». Και 4 φορές περισσότερα μέτρα από όσα ζητούσε το Δ.Ν.Τ., το 2014, από τη δική μας Κυβέρνηση. Και ενώ, το 2016, υπέβαλαν τους πολίτες σε οκταπλάσια λιτότητα από ό,τι είχε ζητηθεί, στεγνώνοντας την οικονομία. Πάντα σε βάρος των ασθενέστερων. Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας «αγαπάει» τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι…

Πανηγυρίζουν ότι θα έχουμε ανάπτυξη. Τους θυμίζουμε ποιες ήταν οι προβλέψεις των θεσμών, το 2014, για το ρυθμό ανάπτυξης, επί δικής μας Κυβέρνησης. 2,9% για το 2015, 3,7% για το 2016 και 3,5% για το 2017. Και αντ’ αυτού, είχαμε ύφεση 0,5% το 2015, στασιμότητα το 2016 και για το 2017 ήδη οι στόχοι έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω και, αν είμαστε τυχεροί, θα υπάρξει ανάπτυξη που θα κυμανθεί γύρω στο 1,5%. Χάσαμε, δηλαδή, 26 δις εθνικού πλούτου, εκ των οποίων τα μισά περίπου θα πήγαιναν στα δημόσια ταμεία. Σχεδόν όσα είναι τα μέτρα της τελευταίας τριετίας. Τρία χαμένα χρόνια. 12,5 δις πρόσθετα βάρη. Χωρίς να ξεχνάμε τα capital controls και την καταστροφική για το ελληνικό Δημόσιο ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Λένε ότι θα βγούμε στις αγορές. Μακάρι. Κρύβουν ότι στις αγορές βγήκαμε δύο φορές το 2014 και θα βγαίναμε οριστικά το 2015. Όπως δεν λένε ότι στην ποσοτική χαλάρωση θα έπρεπε να είχαμε μπει από τον Μάρτιο του 2015 και τώρα αγκομαχούμε μπας και προλάβουμε – μακάρι να προλάβουμε – στο κλείσιμο του προγράμματος την ποσοτική χαλάρωση, που μπορεί να φτάσει στο τέλος του 2017.

Το ψέμα για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής τους ακολουθεί η παραχάραξη της Ιστορίας για το τί έκαναν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Λένε ότι οι συντάξεις είχαν μειωθεί περισσότερο από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Τα στοιχεία τους διαψεύδουν. Με το πρώτο Μνημόνιο οι συντάξεις κόπηκαν κατά 5,1 δις σε ένα πλήρες έτος. Με το δεύτερο Μνημόνιο κατά 5 δις. Με τα δύο Μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ αθροιστικά, θα κοπούν 6,9 δις. Περίπου 40% μεγαλύτερες μειώσεις από το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο.

Ψέματα, λοιπόν, για το παρελθόν και το παρόν, αλλά και ακόμη μεγαλύτερα ψέματα για το μέλλον. Είναι η κοροϊδία, η απάτη με τα ψευτοαντίμετρα. Η Κυβέρνηση δεν λέει ότι αυτά τα ψευτοαντίμετρα θα ισχύσουν μόνο κατά το ποσοστό που θα υπερβούμε το στόχο του 3,5% ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν λέει ότι, για να εφαρμοστεί το σύνολο των αντιμέτρων, θα πρέπει να βγάζουμε πλεόνασμα 5,5% ώστε να μπορέσει να ενεργοποιηθεί το 2% των αντιμέτρων. Ακόμη κι αν μπορούσε να γίνει αυτό, η πραγματική οικονομία θα είχε διαλυθεί και οι πολίτες θα είχαν εξουθενωθεί από τους φόρους. Ποια χώρα βγάζει σήμερα πλεόνασμα 5,5%; Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν;

Αφού, όμως, είναι τόσο σίγουροι ότι τα πράγματα στην οικονομία θα πάνε τόσο καλά γιατί δεν κάνουν αυτό που τους λέμε: Εφόσον ξεζούμισαν πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε τους Έλληνες το 2016 και εφόσον, όπως λένε, όλα πάνε εξαιρετικά το 2017, ας ελαφρύνουν λίγο τους πολίτες από τώρα για τα αχρείαστα βάρη που τους έβαλαν. Τώρα, όχι το 2019. Αν είναι τόσο σίγουροι ότι θα υπερβούν κατά πολύ το 1,75% του φετινού πλεονάσματος, ας το κάνουν από τώρα. Ας επιστρέψουν το 0,5% του  Α.Ε.Π. στους πολίτες μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% και μειώνοντας τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.  Μέτρα που ανακουφίζουν έστω και λίγο κάθε ελληνική οικογένεια.

Δεν το κάνουν για δύο λόγους: Ο ένας είναι ότι δεν θέλουν να φανούν ότι σύρονται από εμάς. Ο δεύτερος είναι ότι ανησυχούν για το πώς θα πάνε φέτος τα έσοδα.

Μόνο που εδώ τίθεται το ερώτημα: Αν δεν είναι βέβαιοι ότι μπορούν να επιστρέψουν 0,5% με στόχο πλεονάσματος 1,75%, πώς θα πείσουν ότι μπορούν να επιστρέψουν 3,6 δις με στόχο πλεονάσματος 3,5%; Αυτά είναι τα μαθηματικά του ψεύδους, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Όπως ψεύδος και αυταπάτη είναι το νέο αφήγημα που επιχειρεί να οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ότι, δηλαδή, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η Κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων.

Ένα είναι βέβαιο: Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε τη βούληση, ούτε την πολιτική πίστη, ούτε την αυτοπεποίθηση, αλλά ούτε και την στοιχειώδη ιδεολογική συνέπεια για να υλοποιήσει τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια ρεαλιστική, μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «σταχτοπούτες» υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Και ας φέρουν στο μυαλό τους τον κ. Σκουρλέτη να εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. και, ταυτόχρονα, να κάνει καταγγελίες για στημένους διαγωνισμούς. Τον κ. Τσακαλώτο που μας είχε πει ότι θα παραιτηθεί, αν μειωθεί το αφορολόγητο και τώρα αποδέχεται αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ. Ας φέρουν στο μυαλό τους τον κ. Σπίρτζη, που με πόνο ψυχής και με δάκρυα στα μάτια, υπογράφει την πώληση του Ο.Σ.Ε. και μετά αναζητεί πώς θα δημιουργήσει ένα νέο κρατικό Ο.Σ.Ε. Την κυρία Κονιόρδου να χαρακτηρίζει, εκ παραδρομής λέει, διατηρητέα κάποια κτήρια στο Ελληνικό, μέχρι να έρθει κάποιος άλλος Υπουργός και να φρενάρει αυτήν την σημαντική επένδυση. Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα.

Και στο σημείο αυτό θέλω να είμαι πολύ σαφής. Το ζητούμενο για τη πατρίδα μας δεν είναι να εφαρμόσει με το ζόρι ένα πρόγραμμα σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δέχεται δογματικά αποδεχόμενη ότι η υπερφορολόγηση είναι μια δίκαιη πολιτική. Το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να περάσει σε μια νέα εποχή. Και αυτό - όλοι οι Έλληνες πολίτες το γνωρίζουν - δεν μπορεί να το πετύχει ο κ. Τσίπρας. Είναι πια το παρελθόν, όποια μετάλλαξη και αν επιχειρήσει. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια μεγάλη επανεκκίνηση. Μια μεγάλη αλλαγή στην οικονομία, στην πολιτική, στην κοινωνία. Και όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα και για το λαό μας. Η αλλαγή στην οικονομία σημαίνει, πάνω από όλα, ενίσχυση της υγιούς ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και προσέλκυση επενδύσεων. Η αλλαγή στην πολιτική απαιτεί επαναφορά της αξιοπιστίας με μια ριζική, ποιοτική ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Η αλλαγή στην κοινωνία ζητά την υπέρβαση από τους πολίτες πολλών παλαιών αντιλήψεων και νοοτροπιών. Ζητά, όμως, και από το Κράτος να σέβεται τους πολίτες και τα δικαιώματά τους.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είμαι αποφασισμένος, το επόμενο διάστημα, να επικοινωνήσω ακόμα πιο εντατικά με τον ελληνικό λαό με την υποστήριξη όλων σας, των στελεχών του Κόμματός μας, για να παρουσιάσω το εθνικό στρατηγικό σχέδιό μας για μια βιώσιμη και οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Να καταλάβουν όλοι οι πολίτες πόσο διαφορετικοί είμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ του ψέματος, της αναξιοπιστίας, της ανικανότητας και της αποτυχίας.

Στην δική μας πρόταση δεν υπάρχουν ούτε απάτες ούτε αυταπάτες. Δεν υπάρχουν καν υπερβολές. Υπάρχει η αλήθεια, το μέτρο και η κοινή λογική. Υπάρχει ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων. Και είμαι βέβαιος ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Και θέλουν να ελπίζουν σε στόχους αληθινούς. Οι Έλληνες θέλουν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια και από τους καρπούς της δουλειάς τους να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Δεν θέλουν μια Ελλάδα που ζει με συσσίτια και επιδόματα. Θέλουν μια Ελλάδα που δίνει δουλειές και ευκαιρίες. Και σίγουρα δεν θέλουν το όνειρο των σημερινών νέων να είναι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, για να έρθει μετά ο πολιτικός τους προστάτης να τους διορίσει. Μπορούμε να το πετύχουμε.

Όλοι γνωρίζουν ότι, αργά ή γρήγορα, θα έρθει στην Ελλάδα μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, που θα αλλάξει την πορεία της χώρας. Εμείς θα φέρουμε ένα άλλο μείγμα πολιτικής. Με λιγότερους φόρους, για να αναπνεύσουν πολίτες και επιχειρήσεις. Με στοχευμένη μείωση των δαπανών του Κράτους εκεί που είναι απαραίτητη. Με σημαντικές αλλαγές στο Κράτος και στην οικονομία, για να έρθουν επενδύσεις, και μαζί η βιώσιμη ανάπτυξη. Χωρίς αυτά, όσα Μνημόνια και να έρθουν, η χώρα θα σέρνεται όπως σήμερα. Αν έρθουν οι επενδύσεις, θα έρθουν πίσω και τα παιδιά που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης. Δεν επιτρέπεται να συνεχίζεται άλλο αυτός ο ιδιότυπος ακρωτηριασμός της κοινωνίας με τους νέους να φεύγουν. Τους θέλουμε και τους χρειαζόμαστε εδώ μαζί μας.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μέρα με τη μέρα, η Νέα Δημοκρατία μετατρέπεται σε μια πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία με στόχο την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Πάντα με βαθύ σεβασμό στην ιστορία της, αλλά και με βαθιά συναίσθηση της συχνά δικαιολογημένης καχυποψίας, με την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες τα ιστορικά Κόμματα. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει όπως παλιά, γιατί τίποτε δεν είναι όπως παλιά. Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανέναν. Ούτε τους παραδοσιακούς μας υποστηριχτές, αλλά ούτε και τους νέους μας φίλους. Σας θυμίζω ότι το καθήκον μας δεν είναι μόνο η σκληρή και τεκμηριωμένη Αντιπολίτευση, αλλά και η συστηματική προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Και ότι η αποστολή μας είναι να γίνουμε η Κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την παρακμή. Που θα φέρει ξανά την δυναμική ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση που θα φέρει ξανά αισιοδοξία, περηφάνια στη χώρα και χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.

Λέμε «όχι» στο φόβο και στη φτώχεια. Λέμε «ναι» στην αλήθεια και την ελπίδα. Έχουμε μια από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο και η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της.



ΕΡΓΑΝΗ: Οι μισές προσλήψεις τον Απρίλιο έγιναν με ελαστικές μορφές απασχόλησης



Αυξήθηκαν κατά 92.132 οι θέσεις εργασίας τον Απρίλιο

Αύξηση της απασχόλησης σημειώθηκε τον Απρίλιο  που οφείλεται κυρίως στην έναρξη της τουριστικής σεζόν. Σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά  92.132.

Παρότι οι ελαστικές μορφές εργασίας εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά, η ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 54,91% του συνόλου, και μείωση του ποσοστού των προσλήψεων με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, που αποτέλεσαν το 45,09% των προσλήψεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 224.181, ενώ οι αποχωρήσεις σε 132.049. Από τις 132.049 συνολικά αποχωρήσεις, οι 68.670 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 63.379 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας πρόκειται για την υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 έως σήμερα ενώ υψηλή χαρακτηρίζεται και η επίδοση του 4μήνου Ιανουάριος- Απρίλιος 2017, διάστημα κατά το οποίο οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 125.770.

Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 99.700 θέσεις εργασίας για το έτος 2015 και στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 136.260 το 2016 (ρεκόρ έτους από το 2001 έως σήμερα).

Με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε τα εξής:

"Τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" επιβεβαιώνουν τη θετική δυναμική που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας, η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς αλλά και η ποιοτική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων, αποτελούν προτεραιότητες αιχμής για την κυβέρνηση. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα".




Μαίρη Λαμπαδίτη
Πηγή : protothema.gr


Πλήγμα στο απολυτήριο λυκείου



Περαιτέρω υποβάθμιση των ενδοσχολικών εξετάσεων για το απολυτήριο λυκείου από τους μαθητές επιφέρει στην πράξη ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους 18χρονους ότι δεν πρέπει να αδιαφορήσουν για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, καθώς ο βαθμός του απολυτηρίου ίσως μετρήσει σε κάποια φάση της ζωής τους.

Ειδικότερα, τα μαθήματα στα λύκεια ολοκληρώνονται σήμερα και την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές, προαγωγικές (για τους μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου) και απολυτήριες εξετάσεις για την Γ΄ Λυκείου. Φέτος για πρώτη φορά, οι ενδοσχολικές θα προηγηθούν των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων στις 6 Ιουνίου και των γενικών λυκείων στις 7 Ιουνίου. Συνολικά, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα συμμετάσχουν περίπου 103.000 υποψήφιοι.

Η αλλαγή στην καθιερωμένη από το 2000 χρονολογική σειρά των ενδοσχολικών και των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά φέτος, τα μαθήματα στα γυμνάσια θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαΐου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ολοκληρώνονταν στις αρχές Μαΐου για να αρχίσουν –στα μέσα Μαΐου– οι Πανελλαδικές. Η λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια στις 31 Μαΐου επηρεάζει τις Πανελλαδικές διπλά, αφού έως τότε δεν θα μπορούν να «απελευθερωθούν» τα σχολικά κτίρια για εξεταστικά κέντρα στις Πανελλαδικές, αλλά ούτε και οι καθηγητές για να τις επιτηρήσουν. Από την πλευρά τους, στελέχη του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι η χρονολογική αλλαγή επιβάλλεται από τον ισχύοντα νόμο για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ορίζει οι υποψήφιοι να έχουν πάρει το απολυτήριο λυκείου και όσοι επιθυμούν να εξετάζονται, κατόπιν, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ΑΕΙ.

Ωστόσο, η χρονολογική αλλαγή αυτή αναμένεται να επηρεάσει το ενδιαφέρον και τις επιδόσεις των μαθητών Γ΄ Λυκείου για τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Και αυτό διότι οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ θα πρέπει από μεθαύριο Πέμπτη να σταματήσουν την προετοιμασία τους για τα (τέσσερα ή πέντε) πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και να δώσουν βάρος στα περίπου δέκα μαθήματα που εξετάζονται ενδοσχολικά έως τις 26 Μαΐου.
«Η πλειονότητα των μαθητών προετοιμάζεται για τις εξετάσεις στα ενδοσχολικά μαθήματα μόνον το απόγευμα πριν από την εξέταση, ενώ δεν ρωτούν ούτε για την εξεταστέα ύλη», ανέφερε χθες στην «Κ» φιλόλογος, εκτιμώντας ότι οι φετινές γενικές επιδόσεις στα απολυτήρια θα πέσουν.

Από την άλλη, οι καθηγητές δεν αποκλείεται να επιλέξουν πολύ εύκολα θέματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις για να βοηθήσουν τους μαθητές τους. «Με το προηγούμενο σύστημα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, καθώς είχαν απαλλαγεί από το άγχος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προετοιμάζονταν και για τις ενδοσχολικές», προσθέτει ο ίδιος.

Στο μέλλον

Γενικότερα, οι περισσότεροι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν δίνουν βάρος στις ενδοσχολικές εξετάσεις, καθώς ο βαθμός σε αυτές δεν μετράει για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στην «Κ» στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ο βαθμός απολυτηρίου μπορεί να ζητηθεί από κάποια ευρωπαϊκά πανεπιστήμια ως κριτήριο για τη συμμετοχή των φοιτητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ δεν αποκλείεται ο κάτοχος του απολυτηρίου να θελήσει να διεκδικήσει μια θέση στον δημόσιο τομέα, η οποία θα προορίζεται για κατόχους απολυτηρίου λυκείου.

Σε αυτή την περίπτωση, κριτήριο θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου, έστω κι αν ο νέος έχει αποκτήσει και επιπλέον επαγγελματικές πιστοποιήσεις ή και πτυχία.



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Έντυπη Καθημερινή


Γελάει η υφήλιος! Είπε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μητσοτάκη ψεύτη!! Μάλλον ξέχασε ποιος είναι πρόεδρος τους





Όταν έχεις για πρόεδρο αυτόν που όπως αναπνέει τόσο εύκολα και λέει ψέματα και εξαπατά τον κόσμο δεν μιλάς στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί.

Σε πανικό και βλέποντας να καταρρέει το κόμμα, η κυβέρνηση και το προφίλ του προέδρου τους βγάζουν ανακοινώσεις τύπου Μαξίμου και γελάει ο κόσμος.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος τονίζεται χωρίς να ξέρουν τι λένε και την ζημιά που έχουν κάνει στην Ελλάδα και τους Έλληνες, πως η ομιλία του προέδρου της ΝΔ τα είχε όλα εκτός από ουσία και πάνω από όλα «μεταρρυθμιστικό» οίστρο, πάντα ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας. 

Επίσης, αναφέρεται και στην «πρόοδο» που σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αφού «δεν επανέλαβε το σφάλμα να αιτηθεί την άμεση διανομή του πλεονάσματος του 2016».

«Τα είχε όλα εκτός από ουσία η σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: Αντιπολίτευση μέσω Λατινικής Αμερικής, κορώνες περί διαπλοκής και πάνω απ' όλα "μεταρρυθμιστικό" οίστρο, πάντα ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εκτίθενται Κουμουνδούρου και Μαξίμου και γελάει η υφήλιος μαζί τους και ειδικά με τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις τους που έχουν γίνει ποντιακά ανέκδοτα.





Νέες αυξήσεις “καπέλο” έως 61% πάνω στις ήδη εξοντωτικές εισφορές φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου




Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
            
«Έντρομοι, με συναισθήματα οργής και απόγνωσης, 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες άκουσαν σήμερα την Υπουργό Εργασίας κυρία Αχτσιόγλου να ομολογεί κυνικά ότι στο τέταρτο Μνημόνιο συμφώνησε και νέες εξοντωτικές εισφορές.
            
Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, έμποροι κ.λ.π.), καθώς και ο αγροτικός κόσμος της χώρας, μαθαίνουν πλέον επίσημα, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, συμφώνησε και νέες αυξήσεις “καπέλο” πάνω στις ήδη εξοντωτικές εισφορές.
            
Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Κυβέρνηση τους εξαπατούσε συστηματικά, λέγοντας ότι κάποιοι θα πληρώνουν λιγότερο, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για όσους εξόντωνε.
             
Η σημερινή παραδοχή της Υπουργού περί νέων αυξήσεων φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς όλοι πλέον ανεξαιρέτως θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερες εισφορές. Αυτό ισοδυναμεί με όλεθρο, καθώς πρόκειται για αυξήσεις που θα επιβληθούν στις ήδη καταβαλλόμενες εξοντωτικές εισφορές, ύψους 38%.  
           
Πρόκειται για αυξήσεις “καπέλο”, που επιβάλλονται, λόγω αλλαγής της βάσης υπολογισμού των εισφορών, και θα αυξήσουν από 37% μέχρι και 61% τις ήδη υψηλές εισφορές που έφερε ο Νόμος “Κατρούγκαλου”.
            
Η νέα αυτή τραγική εξέλιξη, ακυρώνει ακόμη μια διάταξη του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου” και ουσιαστικά το μετατρέπει σε “κουρελόχαρτο”.

Κατεβάστε σχετικά παραδείγματα εδώ


Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη για 69χρονο οδηγό αυτοκινήτου που χτύπησε μοτοσικλετιστή την ώρα που πήγε να τον προσπεράσει



Ήταν τέλη Οκτωβρίου του 2015 όταν ο 69χρονος Γουίλιαμ Κραμ χτύπησε με ελιγμό τη μοτοσυκλέτα Kawasaki του  Έρικ Σάντερς (37 ετών), όταν εκείνος προσπάθησε να προσπεράσει το όχημα του Κραμ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα από το Μπράιαν Φίσερ, φίλο του Σάντερς που ακολουθούσε με τη δική του μοτοσυκλέτα μερικές δεκάδες μέτρα πιο πίσω.

Όταν ο Φίσερ ρώτησε τον ηλικιωμένο επίδοξο δολοφόνο, «Μα τι κάνεις, είσαι τρελός;» εκείνος απάντησε: «Δεν δίνω δεκάρα». Η απόκρισή του καταγράφηκε επίσης στην κάμερα.



Μαζί με το Σάντερς στη μοτοσυκλέτα βρισκόταν η φίλη του Ντέμπρα Σίμσον (38). Και οι δύο επιβίωσαν, φορώντας ευτυχώς τα κράνη τους. Όμως η Σίμσον χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, καθώς είχε σπάσει το χέρι της και τραυματίστηκε σε πολλά σημεία του σώματός της. Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Health Harris Methodist Hospital στο Φορτ Γουόρθ και αργότερα υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων λόγω των τραυμάτων της.

Ο Κραμ συνελήφθη από αστυνομικούς της Κομητείας Χουντ τρεις μέρες μετά την επίθεσή του, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και από τότε έμεινε προφυλακισμένος. Στις 6 Απριλίου 2017, μετά από διήμερη ακροαματική διαδικασία, καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη από το 355ο Περιφερειακό Δικαστήριο.

Οι κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν βιαιοπραγία με φονικό όπλο (ένα θηριώδες Μέρκιουρι Κούγκαρ μοντ. '96) και βαριές σωματικές βλάβες λόγω βιαιοπραγίας με φονικό όπλο. Ο Κραμ θα είναι 84 ετών όταν (αν) βγει από τη φυλακή και ως τότε θα έχει μάλλον λήξει το δίπλωμα οδήγησης που κατέχει.

Προς υπεράσπισή του ο Κραμ ισχυρίστηκε πως έκανε άθελά του τον ελιγμό, γιατί τον τσίμπησε μια αράχνη. Ζήτησε συγνώμη από τη Σίμσον, αλλά όχι από το Σάντερς, λέγοντας πως οδηγούσε επικίνδυνα και παράνομα.



Όλα ψέματα, όπως αποδείχτηκε, καθώς η κάμερα του Φίσερ είχε καταγράψει την οδήγηση του Σάντερς –ο οποίος αποφάσισε να προσπεράσει επειδή ο Κραμ οδηγούσε με 30 χιλιόμετρα, που ήταν κάτω από το όριο στο σημείο εκείνο.

Το γεγονός συνέβη στις 17 Οκτωβρίου 2015 στο Γκράνμπερι (Granbury) του Τέξας. Ο Κραμ είχε, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, μακρύ παρελθόν επικίνδυνης συμπεριφοράς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Σταρ-Τέλεγκραμ, το 1994 είχε καταδικαστεί στην Κομητεία Σόμερβιλ για οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς την επιβαλλόμενη άδεια. Στην ίδια Κομητεία είχε καταδικαστεί πάλι το 2007, επειδή είχε προσπαθήσει να πατήσει με το αυτοκίνητό του δύο μικρά παιδιά και τα είχε απειλήσει με καραμπίνα.

Το ένα από τα παιδιά, ο 12χρονος τότε Φίσερ Ρίντερκνεχτ αναγνώρισε τον Κραμ στο βίντεο του συμβάντος και επικοινώνησε με τους δημοσιογράφους. Ο Κραμ τον είχε απειλήσει επειδή μαζί με τους φίλους του οδηγούσε ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο του γκολφ στο δρόμο, διαταράσσοντας το μεσημεριανό του ύπνο.





Θανάσης Χούντρας  
Πηγή:  newsbeast.gr


Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από τον Αύγουστο



Ξεκινούν τον Αύγουστο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων. Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θόδωρος Μητράκος, η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, η οποία βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, θα εφαρμοστεί πλήρως έως το τέλος του Αυγούστου και θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο ίδιος, μιλώντας σε συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια, ανέφερε ότι τα πρώτα δείγματα και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων τριμήνων του 2016, για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι τράπεζες στη μείωση των «κόκκινων» δανείων, είναι ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, το μεγαλύτερο ποσοστό της μείωσης θα επιτευχθεί κατά το 2018 και το 2019 και εκτιμάται ότι θα προέλθει κυρίως από τις επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων, δηλαδή την αποκατάσταση της τακτικής εξυπηρέτησης δανείων που βρίσκονται επί του παρόντος σε καθυστέρηση, με το ποσό να εκτιμάται σε 30,8 δισ. ευρώ, από διαγραφές δανείων ύψους 13,9 δισ. ευρώ, καθώς και, σε μικρότερο βαθμό, από ρευστοποιήσεις εξασφαλίσεων (11,5 δισ. ευρώ) και μεταβιβάσεις δανείων (7,4 δισ. ευρώ).

Αντίθετα, αρνητική συμβολή εκτιμάται ότι θα έχει η συσσώρευση νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (30,4 δισ. ευρώ).

Σήμερα, τα δάνεια σε καθυστέρηση ανέρχονται στο 44,7%, ενώ τα ποσοστά ανά κατηγορία δανείων, δηλ. για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά, διαμορφώνονται σε 41,5%, 44,4% και 54%, αντίστοιχα.

Ειδικά για τα επιχειρηματικά δάνεια, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάλυση, την καλύτερη εικόνα εμφανίζουν τα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις (26,6%) και χειρότερη τα δάνεια των επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους (58,9%) και κυρίως των πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών (68,3%). Υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων καταγράφονται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην πλειονότητα των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, με το πρόβλημα να είναι πιο έντονο στους κλάδους του εμπορίου (59,6%), των κατασκευών (54,7%) και της μεταποίησης (46,4%).



Πηγή: enikonomia.gr


Πάρτι αρραβώνων με... κλεμμένο δαχτυλίδι! Έτσι πιάστηκε η “Μαφία των Χρηματοκιβωτίων




- Περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ η λεία της "Μαφίας των Χρηματοκιβωτίων"
- Στο πάρτι αρραβώνων ηγετικού μέλους της εγκληματικής οργάνωσης έγιναν οι συλλήψεις
- Αρραβωνιαζόταν τη σύντροφό του με... κλεμμένο δαχτυλίδι
- Τα μοιραία λάθη και ο 17χρονος που αγόρασε πολυτελές αμάξι με μετρητά!

Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η λεία της μαφίας των χρηματοκιβωτίων, καθώς στις κατά καιρούς εισβολές που είχαν πραγματοποιήσει, σε μεγάλες επιχειρήσεις σε Αττική και Βοιωτία, είχαν αρπάξει χρηματοκιβώτια με μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα επίσης μεγάλης αξίας.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Χρ. Παπαζαφείρης, τα περισσότερα μέλη της “Μαφίας των Χρηματοκιβωτίων” συνελήφθησαν σε κέντρο δεξιώσεων στα Δυτικά Προάστια, καθώς ένας από τους φερόμενους “ηγέτες” της σπείρας αρραβωνιαζόταν την αγαπημένη του και το κλίμα μεταξύ των κακοποιών ήταν χαλαρό.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να εισβάλουν πάνοπλοι στο κέντρο δεξιώσεων, ώστε να πιάσουν τους κακοποιούς στον ύπνο όπως και έγινε.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κέντρο και ενώ οι καλεσμένοι στο γλέντι του αρραβώνα ήταν πάνω στο τσακίρ κέφι, τους ακινητοποίησαν και τους περάσαν χειροπέδες μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπολοίπων καλεσμένων και βέβαια προς μεγάλη έκπληξη της αρραβωνιαστικιάς του κακοποιού, που είδε το γλέντι στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της να καταστρέφεται.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρραβωνιαστικός και αρχηγικό μέλος της συμμορίας, θα έκανε στην αγαπημένη του δώρο ένα πολυτελέστατο δαχτυλίδι, το οποίο βέβαια δεν είχε αγοράσει από κάποιο κεντρικό κοσμηματοπωλείο, αλλά το είχε αρπάξει από τα χρηματοκιβώτια που είχε ανοίξει κατά καιρούς.

Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε πως επί ένα χρόνο ένας από τους πλέον σημαντικούς μαφιόζους της συμμορίας νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Αττικής, καθώς στις 28/01/2016 κατά την διάρκεια εισβολής της σπείρας σε επιχείρηση στην περιοχή του Ασπροπύργου, ο φύλακας είχε πυροβολήσει εναντίον τους, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν από αυτούς, ο οποίος τελικά, έπειτα από νοσηλεία σχεδόν ενός έτους, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.
Οι κακοποιοί, με γεμάτα τα πορτοφόλια από τα δεκάδες εκατομμύρια που είχαν κλέψει, έκαναν πολυτελή και μεγάλη ζωή και μάλιστα τα Σαββατοκύριακα συνήθιζαν να παίρνουν τις φίλες τους και να κλείνουν σειρά από πανάκριβες σουίτες σε πεντάστερα ξενοδοχεία στις παραλίες της Αττικής περνώντας “ζωή και κότα”.

Μάλιστα ένας 17χρονος, μελος της συμμορίας, πρόσφατα είχε αγοράσει ένα πανάκριβο γερμανικό αυτοκίνητο, πληρώνοντας βέβαια το αντίτιμο σε μετρητά.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία: Οι πολιτικές αθλιότητες της Ε.Ρ.Τ. συνεχίζονται



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι πολιτικές αθλιότητες της Ε.Ρ.Τ. συνεχίζονται. 

Σήμερα, προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε. κυρία Λεπέν. 

Το έκανε δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης στην εκπομπή “10 στην ενημέρωση” λέγοντας ότι “μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος”.

Εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται».


Ο 52χρονος δήθεν ανάπηρος βιαστής Κοντιλέλο Παναγιώτης



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 52χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 4-5-2017 στη Δάφνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δάφνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αρπαγής, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση καθώς και της βαριάς σωματικής βλάβης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

ΚΟΝΤΖΙΛΕΛΟ Παναγιώτη του Ιωάννη και της Βασιλικής, γεννηθέντα το 1965 στην Αθήνα.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν θα αποκαλυφθούν επ' αφορμή της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Το τελικό κείμενο του Μνημονίου: Πλεονάσματα 3,5% από το 2019 έως το 2022



Στο φως η συμφωνία της 2ας Μαΐου από την Handelsblatt - Τα βασικά σημεία επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» στις 29/4 - Σοκ από την επιβεβαίωση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες - Προαπαιτούμενο οι περικοπές στα μισθολόγια των ενστόλων το 2018 - Όλο το κείμενο

Το τελικό κείμενο του Μνημονίου, που συμφωνήθηκε τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου, έφερε στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Οι διαφορές, όπως προκύπτει, είναι ελάχιστες, σε σχέση με το κείμενο του Μνημονίου που αποκάλυψε το «Πρώτο ΘΕΜΑ» στις 29 Απριλίου.

Το κείμενο έχει διευρυνθεί, καθώς έχουν προστεθεί λεπτομέρειες σε όλο το φάσμα των δράσεων, από την περικοπή των επιδομάτων του 2018 μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει μείωση συντάξεων και αφορολόγητου εντός των επόμενων ετών. 

Ίσως η πιο σημαντική προσθήκη αφορά στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής και αφορά στη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα τέσσερα έτη μετά το 2018, ήτοι από το 2019 έως και το 2022, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήταν ήδη γνωστό από το προσχέδιο του κειμένου.

Σοκ προκαλεί η επιβεβαίωση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς ως βάση υπολογισμού ορίζονται τα ακαθάριστα έσοδα πριν τις εισφορές της προηγούμενης χρονιάς. Υπάρχει έκπτωση 15% μόνο για το 2018. 

Διαβάστε εδώ τι έλεγε νωρίτερα σήμερα για το ζήτημα του υπολογισμού των εισφορών η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Αλγεινή εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι, ενώ το Μνημόνιο προέβλεπε έως τώρα ότι τα «φέσια» προς τον ιδιωτικό τομέα θα έπρεπε να αποπληρωθούν έως τα μέσα του 2017, τώρα το τελικό κείμενο, προφανώς λόγω της καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις, μεταθέτει την ημερομηνία για τον Ιούνιο του 2018!

Τα βασικά στοιχεία ισχύουν όπως τα γνωρίζαμε καθώς:

- Από 1.1.2019 περικόπτεται η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις ως 18% καθώς και μέρος των επικουρικών αν δεν συμπληρώνεται το απαιτούμενο ποσό περικοπής. Η μέση μείωση της σύνταξης θα είναι 9% σε κύριες και επικουρικές. Το μέτρο θα θίξει πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Οι απώλειες θα αρχίζουν από λίγα ευρώ έως και πάνω από 300 ευρώ το μήνα. Η συνολική μείωση της σύνταξης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 18%. Άρα χάνονται μία ως δύο συντάξεις το χρόνο.

- Από 1.1.2020 (ή από 1.1.2019 αν δεν πιαστεί ο στόχος του πλεονάσματος) επιβάλλεται η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ ακόμη και για τους φτωχότερους. Έτσι, όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 474 ευρώ το μήνα δεν θα καλύπτονται από το αφορολόγητο. 

Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 720 ευρώ το μήνα και μέχρι τώρα δεν πλήρωνε φόρο θα κληθεί να πληρώσει πάνω από 600 ευρώ.

Παράλληλα, επιβεβαιώνεται και το δημοσίευμα του «Business Stories» (07/05/2017), αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια.

Στο κείμενο του Συμπληρωματικού Μνημονίου της Ευρωπαϊκής πλευράς (SMoU) στη σελίδα 48 αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «θα εγκρίνει», ως προαπαιτούμενη ενέργεια (prior action), «νομοθεσία για να ολοκληρώσει τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για το ενιαίο μισθολόγιο». Όπου «εξορθολογισμός», στη γλώσσα του Μνημονίου σημαίνει περικοπή, η οποία αφορά δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, αλλά το κείμενο φωτογραφίζει κυρίως τους στρατιωτικούς και τους υπόλοιπους ένστολους (λιμενικούς, σώματα ασφαλείας κ.ά.).

Στη σελίδα 4 αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει ως prior action να νομοθετήσει τον «εξορθολογισμό (σ.σ.: δηλαδή το κόψιμο) ορισμένων επιδομάτων στον στρατιωτικό τομέα, με απόδοση επτά εκατ. ευρώ το 2018.

Σε αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνονται:

1. «Τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τον τρόπο υπολογισμού για τα επιδόματα των επικίνδυνων λειτουργιών (dangerous operations allowances)». Αφορά το επίδομα επικινδυνότητας που λαμβάνουν τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

2. «Τον εξορθολογισμό του επιδόματος που καταβάλλεται για την υπηρεσία στο εξωτερικό μέσω της μείωσης των θέσεων και της διάρκειας των τοποθετήσεων στο εξωτερικό». Αυτή η διάταξη αφορά τους αξιωματικούς υπηρετούν εκτός Ελλάδας.

Στην ίδια σελίδα γίνεται λόγος για «τον εξορθολογισμό των κινήτρων απόδοσης στο Μισθολόγιο του Δημοσίου κατά 33 εκατ. ευρώ». Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προχωράει εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα τη λίστα των επιδομάτων που θα περικοπούν στο πλαίσιο της κατάρτισης των προαπαιτούμενων. 

Οι γνώστες του κειμένου λένε ότι αφορά επιδόματα και αμοιβές 180.000 δημοσίων υπάλληλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι, όπως επισημαίνεται, το ΔΝΤ θα ζητήσει από τη ΝΔ να δεσμευτεί ότι δεν θα αντιστρέψει τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2020.



Δείτε εδώ το τελικό κείμενο του Μνημονίου



Κωστής Πλάντζος, Αργύρης Παπαστάθης, Σοφία Ζαφείρη
Πηγή : protothema.gr