Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Για το ζήτημα υπηκοότητας των κατιόντων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος,η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για μία ακόμα φορά, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Το Κόμμα που συγκυβερνά με τον γνωστό για τα αντισημιτικά του σχόλια, κ. Καμμένο, κάνει κήρυγμα περί αντισημιτισμού. Θράσος χωρίς μέτρο...

Το ζήτημα της υπηκοότητας των κατιόντων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει ρυθμιστεί, κατά μείζονα τρόπο, από νόμο του 2011, επί υπουργίας κ. Χάρη Καστανίδη, τον οποίο είχε υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά στην χθεσινή τροπολογία, η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα πρακτικά της Βουλής από την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα: 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μια αναφορά θα κάνω, απλώς για να ξέρουν τη στάση μας, για την τροπολογία που έχει καταθέσει - και ευτυχώς είναι και παρών εδώ - ο κ. Μηταφίδης. Επειδή, σε εμάς τουλάχιστον, δεν έχει έρθει εις γνώσιν μας κάποια θεσμική πρόταση από πλευράς της εβραϊκής κοινότητας ή από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, πρέπει πραγματικά να μας πείτε γι’ αυτό, για να μη βρεθεί κανείς κακοπροαίρετος να πει ότι είναι «φωτογραφική» η συγκεκριμένη τροπολογία”.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Έγινε σε συνεργασία με την ισραηλινή κοινότητα…”.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Εντάξει, απλώς, σαν παράταξη, δεν μας έχει έρθει. Εμείς θα είμαστε θετικοί, εφόσον υπάρχει αυτό το θεσμικό αίτημα”.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Και είναι και αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης”.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μάλιστα, εντάξει. Ύστερα απ’ αυτήν τη διευκρίνιση, εμείς είμαστε θετικοί".

Ωστόσο, μέσα σε ένα κυκεώνα τροπολογιών της Κυβέρνησης και των στελεχών της, η ψήφος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής, κατεγράφη ως παρών, παρά τη σαφώς διατυπωμένη σύμφωνη γνώμη της.

Τέλος, αφού θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνη που αναγνώρισε το Κράτος του Ισραήλ το 1990 - σε αντίθεση με τα Κόμματα της Αριστεράς της εποχής εκείνης - να επισημάνουμε ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. 

Επισυνάπτουμε εκείνη την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους απελπισμένους γκεμπελίσκους της Κυβέρνησης».


Κατεβάστε την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος εδώ


«Αφαίμαξη» καταθέσεων ύψους 4 δισ ευρώ μέσα σε τρεις μήνες




Καταθέσεις ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν φύγει από το τραπεζικό σύστημα από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την «Καθημερινή», εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε διάστημα ούτε τριών μηνών έχει ουσιαστικά χαθεί μεγάλο μέρος των καταθέσεων που εισήλθαν στο σύστημα μετά τον Μάιο του 2016, όταν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση.

Η αύξηση των καταθέσεων ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 (αφού προηγήθηκε ένα πολύ άσχημο πρώτο τρίμηνο εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πρώτη αξιολόγηση) μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ενισχύθηκε στο τέλος του έτους όταν παγιώθηκε η εκτίμηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωνόταν τον περασμένο Δεκέμβριο ή το αργότερο στα μέσα Ιανουαρίου 2017. Σημειώνεται ότι το 2016 οι καταθέσεις νοικοκυριών – επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 4,2 δισ. ευρώ ενώ κατά 1,4 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης. 

Μετά την πρώτη αξιολόγηση η εμπιστοσύνη είχε ενισχυθεί: τα νοικοκυριά δεν έκαναν χρήση του ορίου αναλήψεως μετρητών (840 ευρώ ανά 15νθήμερο), οι επιχειρήσεις αύξαναν τις καταθέσεις τους και κυρίως κάποια χρήματα επέστρεφαν είτε από στρώματα είτε από την πώληση αμοιβαίων κεφαλαίων εξωτερικού. 

Η νέα εμπλοκή άλλαξε τα δεδομένα: οι αναλήψεις από τα ATM έχουν αυξηθεί σημαντικά, οι επιστροφές χρημάτων έχουν «παγώσει», ενώ οι επιχειρήσεις «ξεφορτώνονται» μετρητά και προχωρούν στην αποπληρωμή πιστωτικών γραμμών. 

Τραπεζικές πηγές περιγράφουν δύο εκδοχές για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Το καλό σενάριο είναι να υπάρξει κάποια βασική συμφωνία τον Απρίλιο και να εξειδικευθούν μέτρα για το χρέος, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί τα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί. 

Το «κακό» σενάριο θέλει την επιμήκυνση των διαβουλεύσεων και τον Ιούνιο, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι με τη μη αποδοχή των μέτρων ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία.


Πηγή : dikaiologitika.gr


Παρίσι: Ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος ο δράστης στο αεροδρόμιο Ορλί




Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε πυροβολήσει εναντίον των δυνάμεων ασφαλεάς νωρίτερα σήμερα το πρωί στο βόρειο Παρίσι και ήταν ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος γνωστός στις αρχές.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε το γεγονός και προσέθεσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Ορλί είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό με πιστόλι νωρίτερα το πρωί όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας σε ένα άλλο σημείο του Παρισιού.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει αναλάβει την έρευνα για τα δύο επεισόδια, ανέφερε το γραφείο της εισαγγελίας

Μετά τον πυροβολισμό το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου, ωστόσο δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος εκρηκτικών.

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αρκετές πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ.

Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.



(ΑΠΕ - ΜΠΕ / REUTERS)
Πηγή : kathimerini.gr


Eurogroup: Αναζητώντας και πάλι την πολιτική λύση

 (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Πολιτική λύση στα ζητήματα, για τα οποία δεν μπορεί να βρεθεί διέξοδος στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια θα επιδιώξει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου. Μειωμένες οι προσδοκίες για ουσιαστικό αποτέλεσμα τη Δευτέρα, αμφιβολίες και για ολοκλήρωση στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, στη Μάλτα. Επόμενο ορόσημο τίθεται το Eurogroup της 22ας Μαΐου, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εκλογές στη Γαλλία.

Αν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, τότε αποδυναμώνεται το επιχείρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η ελληνική κυβέρνηση, ότι οι Ευρωπαίοι θα δίσταζαν να έχουν σε εξέλιξη τις εκλογικές διαδικασίες στα κράτη τους έχοντας ανοιχτό το ελληνικό ζήτημα.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να κλείσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο όσο το δυνατόν περισσότερα ανοιχτά ζητήματα, ώστε τη Δευτέρα στο Eurogroup να αναζητηθεί συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο σε όσα δεν έχουν συμφωνηθεί στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων.

Στη χθεσινή μαραθώνια τηλεδιάσκεψη, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, έκλεισαν ζητήματα που είχαν προχωρήσει ήδη από τις συνομιλίες στο Hilton, δηλαδή το υπερταμείο, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Παραμένουν ανοιχτά για το Eurogroup το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα ενεργειακά.

«Στην ουσία τρία θέματα έχουν μείνει ανοικτά που είναι για πολιτική συζήτηση» παραδέχτηκε κυβερνητικός παράγοντας, μετά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη, σημειώνοντας πάντως πως ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη.

«Είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε σε αυτό το επίπεδο το ασφαλιστικό και τα εργασιακά» δήλωσε ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος. 

Ειδικά για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα: «Καμία πρόοδος. Όπως τα ξέρετε».

Ειδικά για τα ενεργειακά, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έκανε τους θεσμούς να προχωρήσουν τις απαιτήσεις τους ένα βήμα παραπέρα από την ανυποχώρητη θέση τους για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ ζητώντας τώρα άμεση έναρξη της διαδικασίας εκποίησής τους.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τις διαπραγματεύσεις σε πλήρες αδιέξοδο και υποχρέωσε τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να παραπέμψει το θέμα στον πρωθυπουργό αφενός για να αποφευχθεί μια συνολικότερη εμπλοκή στη διαπραγμάτευση και αφετέρου για να δρομολογηθεί η πολιτική διαχείριση του θέματος, ειδικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα εργασιακά, η κυβέρνηση μένει ανυποχώρητη στην απαίτηση για αύξηση στο όριο των ομαδικών απολύσεων, όπως και στην απαίτηση για αυξημένες προϋποθέσεις για την προκήρυξη απεργιών, ενώ διεκδικεί σθεναρά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Για τις συντάξεις οι δανειστές ζητούν η μείωση να γίνει μεμιάς το 2020, ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει σταδιακή περικοπή.

Ν.Σ.
Newsroom ΔΟΛ


Το «διάγγελμα» του καταζητούμενου Σώρρα: Έγινε δικαστικό πραξικόπημα




Φορώντας μαύρα και καθισμένος σε ένα μαύρο καναπέ και στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί - Τον ψάχνουν στην Αθήνα και την Πάτρα

Με ένα βίντεο 21 λεπτών και 22 δευτερολέπτων που ανέβηκε στo κανάλι του στο Υoutube λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και στη συνέχεια αναρτήθηκε στη σελίδα του στο facebook, ο Αρτέμης Σώρρας, την ώρα που αναζητείται από την ελληνική αστυνομία με ένταλμα σύλληψης, σχολιάζει την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε κάθειρξη οκτώ ετών.

«Το καθεστώς, ειδικά το δικαστικό καθεστώς σήμερα έκανε την πιο βρώμικη δουλειά που μπορούσε να κάνει ποτέ» λέει στην κάμερα ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» μέσα από ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, φορώντας μαύρα και καθισμένος σε ένα μαύρο καναπέ και στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί: «Έγινε ένα δικαστικό πραξικόπημα. Συνέλληνες, το κεφάλι σας ψηλά».

Ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του καταδικάστηκαν την Παρασκευή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε οκτώ χρόνια κάθειρξη χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση για υπεξαίρεση. Όπως υποστηρίζει πρόκειται για μία αστική διαφορά με τον κουμπάρο του και έναν πρώην συνεταίρο του και η οποία μετατράπηκε σε κακούργημα. «Είναι ένα αστικό κομμάτι που έχουμε διαφορά 25.000 ευρώ, από χρήματα που έχει πάρει από υποθέσεις μου, έναντι 35.000 ευρώ που ήταν η πώληση του αυτοκινήτου του. Και του λέω, έλα να κάνουμε το λογαριασμό».



Εις βάρος του ζεύγους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ αναζητούνται τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αρτέμη Σώρρα, στην Πάτρα, όσο και στην Αθήνα. 

Παρά το απύθμενο θράσος και τις προκλητικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» είχε καταλάβει ότι ο κλοιός γύρω του συνεχώς στένευε. Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για την πραγματική οικονομική του κατάσταση διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ άρχισαν να βγαίνουν στο «φως» και οι εις βάρος του μηνύσεις για απάτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα, Βάια Ρουγκλίου Σώρρα, ήταν παρούσα το πρωί της Παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου θα εκδικαζόταν η μήνυση για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος που είχαν καταθέσει  εις βάρους τους ο πρώην κουμπάρος τους Φώτης Λεπίδας και ο πρώην συνεταίρος τους Γρηγόρης Δώσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του Σώρρα βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ελπιζοντας να παρει αναβολή, αλλά οταν κατάλαβε ότι η δίκη θα γίνει κανονικα, έφυγε τρέχοντας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ξεκίνησε από την αστυνομία η επιχείρηση εντοπισμού του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν και με διάφορα πρόσωπα που τον γνωρίζουν, προσπαθώντας να συλλέξουν πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται ο Σώρρας και η σύζυγός του.


Πηγή : protothema.gr


Κανένας σοβαρός πρωθυπουργός δέν θα έλεγε : Δεν έχει νόημα να μειώσουμε λίγο τον ΦΠΑ



Κώστας Βουκελάτος

Και όμως ο κ. Τσίπρας που κάνει τον πρωθυπουργό της χώρας δεν αντιλαμβάνεται το καλό που θα έκανε μια μείωση του ΦΠΑ στην οικονομία της χώρας και στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών.

Αυτό είναι ακόμα ένα δείγμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αντιληφθεί την ζημιά που κάνει στην χώρα η κυβέρνηση του και δεν φταίει αυτός, αλλά η ζωή που κάνει από μικρός, χωρίς ένσημα και χωρίς καμία απολύτως καμία έννοια του πώς θα ψωνίσει και πώς θα βγάλει λεφτά για να ζήσει.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή προχθές ότι δεν έχει νόημα η μείωση του ΦΠΑ, καθώς και να τον μειώναμε δεν θα πάει στον καταναλωτή από τις αλυσίδες super market δείχνει το πόσο ακατάλληλος είναι να κυβέρνηση τον τόπο και να φέρει την όποια ανάπτυξη σε αυτόν.

Του υπενθυμίζουμε την ζημιά που έχει κάνει στην οικονομία της χώρας πληρώνοντας οι επιχειρήσεις και οι πολίτες την ανικανότητα τους.

Ο συντελεστής ΦΠΑ επί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  ανέβηκε από το 23% στο 24.

Στο 24% από 13% αυξήθηκε επίσης ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Ο ΦΠΑ στα νησιά από το 9% πήγε στο 13% 

Και ο ΦΠΑ στον τουρισμό από το 6,5% σε 13%.

Εάν είχε αντίληψη και σοβαρότητα, γνωρίζοντας την ζημιά που έχει η κυβέρνηση του αυξάνοντας τον ΦΠΑ δεν θα τολμούσε να πει "ότι δεν έχει νόημα η μείωση του ΦΠΑ", αλλά μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα.




Καταγγελία από το «Σωτηρία» για τραγικές ελλείψεις- «Ζητούν ρέστα Τσίπρας- Πολάκης»



ΨΕΜΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΠΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ενυπόγραφη καταγγελία έκαναν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού, εργασιακή εξουθένωση, μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων και υλικών, ράντζα, διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, επικινδυνότητα για τους Ασθενείς, διάλυση του εξοπλισμού, αναβολή εξετάσεων λόγω ελλείψεων Τραυματιοφορέων κ.α.

Διαβάστε καταγγελία Σωτηρία την καταγγελία των γιατρών από το "Σωτηρία".

Διαβάστε παρακάτω τι λένε από την ΠΟΕΔΗΝ:

ΨΕΜΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΠΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Τηλεπροσλήψεις
Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5%
Πολιτικαντισμός ΤΣΙΠΡΑ – ΠΟΛΑΚΗ. Ζητάνε και τα ρέστα αντί να ζητάνε ταπεινά συγνώμη
Άξια τέκνα του Μαυρογιαλούρου και του Γκρουέζα. Δεν υπάρχει φιλότιμο.

Η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι αφόρητη.

Ο κος Τσίπρας από το βήμα την Βουλής στην ώρα του Πρωθυπουργού και το alter ego του ο κος Πολάκης επίσης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία, με το οποίο κλείνει τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και πετάει τους ψυχικά πάσχοντες στο δρόμο, τα παγκάκια και τις στάσεις του ΜΕΤΡΟ, δεν παρέλειψαν να βρίσουν την ΠΟΕΔΗΝ.

Μίλησαν για ηρωική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και για τα πολλά επιτεύγματά της στον τομέα της υγείας. Είπαν επίσης ότι οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ είναι κατευθυνόμενες από το παλαιό κομματικό σύστημα. Είπαν ότι επί πέντε χρόνια δεν κάναμε τίποτα, ότι είμαστε καρεκλοκένταυροι κλπ

Πάψτε πια να λέτε ψέματα και να ωραιοποιείτε την κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία τα οποία κατέρρευσαν.

   Η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη.

Οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις αυξάνουν ημέρα με την ημέρα εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και την τριτοκοσμικών συνθηκών Νοσηλείας (1 Νοσηλεύτρια για 40 Ασθενείς στη βάρδια, ελλείψεις υλικών καθαριότητας, απολύμανσης, ελλείψει σε βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό κ.α.).

Οι λίστες αναμονής σκοτώνουν καθημερινά Ασθενείς.

Λίστες αναμονής διασωληνωμένων Ασθενών για ΜΕΘ. Λίστες αναμονής ένα έτος για χειρουργεία. Λίστα αναμονής έξι μήνες για ακτινοθεραπεία καρκινοπαθών  με προσδόκιμο ζωής τρεις μήνες. Ξενιτεύονται οι νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση ή χάνουν αιμοκαθάρσεις, παθαίνοντας σοβαρές επιπλοκές. Πολλές περιοχές της χώρας δυσπρόσιτες, απομακρυσμένες δεν διαθέτουν ασθενοφόρο.

Τα Κέντρα Υγείας κλείνουν σαν τράπεζες το μεσημέρι. Βλέπουμε το προσωπικό με τα κιάλια. 25.000 μόνιμοι υπάλληλοι αποχώρησαν την περίοδο της κρίσης. Δεν τηρήθηκαν καν οι μνημονιακές Δεσμεύσεις για κάθε πέντε αποχωρήσεις 1 πρόσληψη. Μηδενικές προσλήψεις.

40.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων.

Η αναλογία είναι για κάθε 10 μόνιμους υπαλλήλους που φεύγουν, έρχεται ένας (1) υπάλληλος και μάλιστα με ελαστικές μορφές απασχόλησης και κανένας μόνιμος.

Ντροπή κύριε Τσίπρα και κύριε Πολάκη να λέτε ψέματα για προσλήψεις.

Οι 2.000 ήρθαν τελικά στα Νοσοκομεία από τις 4.000 που τάζατε, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (προγράμματα STAGE του ΟΑΕΔ ).

Αλήθεια κύριε Τσίπρα και κύριε Πολάκη τι ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ θα αποκτήσουν οι 67χρονοι που προσλήφθηκαν;

Πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να σύρουν καρότσι ή φορείο. Δεν διαθέτουν την κατάλληλη μυϊκή δύναμη να κάνουν χειρονακτικές εργασίες.

Οι Ασθενείς κάνουν το γύρο του θανάτου από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο να βρουν Αξονικό, γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό για διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου. Πολλές φορές η καθυστέρηση καθίσταται μοιραία για τη ζωή τους. Αυτοκολακεύεστε κύριε Τσίπρα και κύριε Πολάκη!!!

Όλοι εμείς κατ’ εσάς οι φορείς και οι εργαζόμενοι είμαστε κατευθυνόμενοι από το παλαιό πολιτικό σύστημα. Κατευθυνόμενοι οι γιατροί και το προσωπικό παρ’ ότι από τη μία διακινδυνεύουμε τη ζωή μας από τις ανεπάρκειες του συστήματος και την εργασιακή εξουθένωση και από την άλλη είμαστε αντιμέτωποι με την αγανάκτηση των Ασθενών και συνοδών. Που βλέπετε τις προσλήψεις κύριε Τσίπρα και κύριε Πολάκη1

7.695 μόνιμοι αποχώρησαν επί των ημερών σας και προσλήφθηκαν 700 μόνιμοι από προκήρυξη προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι 4.000 μέσω του ΟΑΕΔ έγιναν 2.000.

Πόσα άλλα ψέματα να ανεχθούμε!!!

Παίζετε με τις ζωές των Ασθενών.

Όσο έσχισε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ο κος Τσίπρας άλλο τόσο προσλήφθηκε ο αριθμός του προσωπικού που ανακοίνωσε στη Βουλή στην ώρα του Πρωθυπουργού. Λαϊκισμός και ψέματα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 6ΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Σας κοινοποιούμε Υπόμνημα – Καταγγελία του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» του μεγαλύτερου Πνευμονολογικού Νοσοκομεία της χώρας. Ενυπόγραφη καταγγελία προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Ευχαριστούν τον κο Τσίπρα και τον κο Πολάκη για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ.

Καταγγέλλουν:

Δραματικές ελλείψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην 6η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Έχουν μείνει ελάχιστοι Ιατροί και Νοσηλευτές λένε και κάνουν αλλεπάλληλες εφημερίες για να δουλεύει η κλινική στοιχειωδώς. Που είναι κρυμμένο το προσωπικό κύριε Τσίπρα και κύριε Πολάκη; Μήπως μπερδέψατε τους μετακλητούς Συριζαίους υπαλλήλους με του Νοσηλευτές και τους Ιατρούς;

Καταγγέλλουν ότι η κατάσταση στην κλινική επιδεινώνεται από την μεγάλη έλλειψη φαρμάκων και υλικών. Δεν χορηγούνται φάρμακα σε Ασθενείς λόγω έλλειψης. Καταγγέλλουν επίσης ελλείψεις σε γάντια, υποσέντονα, σύριγγες, ιματισμό. Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε πλεονασματικά Νοσοκομεία;
Οι Θάλαμοι Νοσηλείας λένε είναι προβληματικοί. Ελλιπέστατος φωτισμός, δεν λειτουργούν τα κουδούνια ενδοεπικοινωνίας με κίνδυνο για την ασφάλεια των Ασθενών.

Επισημαίνουν τον αγώνα δρόμου που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να βρουν φάρμακα και υλικά χωρίς αποτέλεσμα. Πολλές φορές οι ελάχιστοι ιατροί και νοσηλευτές περιθάλπουν άρρωστους σε ράντζα.

Ακούστε το φοβερό που καταγγέλλουν.

Σε 7κλινους θαλάμους καταγγέλλουν ότι νοσηλεύονται ασθενείς διασωληνωμένοι λόγω έλλειψης ΜΕΘ.

Μάλιστα τη Νοσηλεία σε 7κλινους θαλάμους την θεωρούν ως την καλύτερη περίπτωση. Φανταστείτε τι βλέπουν τα μάτια τους.

Καταγγέλλουν εργασιακή εξουθένωση. Συγκεκριμένα εργάζονται με 1 ρεπό την εβδομάδα, διπλοβάρδιες το ίδιο 24ωρο, μονοβάρδιες σε πνευμονολογικά περιστατικά και διασωληνωμένους Ασθενείς, ότι γίνεται ανάκληση αδειών λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Που είναι το προσωπικό κύριε Τσίπρα και κύριε Πολάκη;

Ζητάνε την στελέχωση της κλινικής και επισημαίνουν ότι είναι αδύνατον το υπάρχον προσωπικό της κλινικής να καλύψει τις ανάγκες των Ασθενών, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας (ετοιμασία χορήγησης φαρμάκων ΧΜΘ, περιποίηση Ασθενών, άμεση εκτέλεση ιατρικών οδηγιών κλπ).

Καταγγέλλουν ότι για όλο το κτίριο υπάρχει ένας τραυματιοφορέας με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι εξετάσεις που χρειάζονται μετακίνηση των Ασθενών.

Κλείνουν την καταγγελία επισημαίνοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η ασφαλή νοσηλεία των Ασθενών και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά κύριε Τσίπρα και κύριε Πολάκη;

Ο πολιτικαντισμός του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Πολάκη δεν έχουν όρια. Είναι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν. Είστε καρεκλοκένταυροι και γαντζωμένοι με την εξουσία κύριε Τσίπρα. Μας πήρατε τα σώβρακα και τολμάτε και μιλάτε;

Ο κος Τσίπρας με του Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί μας στους δρόμους, όταν ήταν στην αντιπολίτευση ενάντια στα δύο πρώτα Μνημόνια.

Αντί να σκίσουν τα Μνημόνια υπέγραψαν το 3ο και οσονούπω το 4ο μέσα σε δύο χρόνια. Ήταν μαζί μας στο δρόμο ενάντια στο 2ο Μνημόνιο που προέβλεπε δημόσιες δαπάνες υγείας 6% του ΑΕΠ. Υποστήριζε το αίτημά μας για γενναία αύξηση. Τώρα κάθεται πάνω στο τριτοκοσμικό ύψος 5% (πριν την κρίση 8,5% του ΑΕΠ). Σε ένα ΑΕΠ που κατακρημνίζεται.

Κάνει τηλεπροσλήψεις.

Εγκαινίασε το Νοσοκομείο Σαντορίνης που γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την λειτουργία του!!! Οι ιατροί του Νοσοκομείου έκαναν ενυπόγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Νάξου καταγγέλλοντας τις επικίνδυνες συνθήκες Νοσηλείας και τις τραγικές ελλείψεις ιατρών και προσωπικού.

Κάνουν τον κινέζο. Ζητάνε και τα ρέστα αντί να ζητάνε ταπεινά  συγνώμη από τους Ασθενείς.

Άξια τέκνα του Μαυρογιαλούρου και του Γκρουέζα!!!

Δεν υπάρχει φιλότιμο!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr




Άθλια κτήνη αποκεφάλισαν 10 θαλάσσιες χελώνες στη Νάξο




Δέκα αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες έχουν βρεθεί τους τελευταίους δύο μήνες, στην παραλία της Πλάκας, στη Νάξο και -σύμφωνα με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχελών», ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος για να θεωρηθεί ο θάνατός τους σύμπτωση.

Από τις φωτογραφίες που στάλθηκαν στον Σύλλογο, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά και από το καλοκαίρι του 2016, όταν εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο, ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό τους. 

Τέλος, ζητείται να υπάρξει κινητοποίηση των αρχών και κυρίως των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και καλείται όποιος γνωρίζει κάτι για τα περιστατικά να επικοινωνήσει με το λιμεναρχείο Νάξου (τηλ.: 2285022300) ή με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ.: 2108944444, 6941511511)





Νέος τρόπος για να κλέβουν κάρτες στα ΑΤΜ



Οι κλέφτες χρησιμοποιούν μια νέα ασύρματη μέθοδο για να κλέβουν χρήματα από τραπεζικές κάρτες, δήλωσε ο υποδιευθυντής του τμήματος ασφαλείας και προστασίας της Τράπεζας της Ρωσίας Αρτιόμ Σίτσεφ, μιλώντας στην 19η Διάσκεψη των Ρωσικών Τραπεζών.

«Πρόκειται για μια εντελώς νέα μέθοδο κλοπής χρημάτων από τα ΑΤΜ που δεν έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού πριν. Μάλιστα η μέθοδος αυτή είναι ασύρματη. Συνεχώς λέμε για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι κλέφτες στα ΑΤΜ, ωστόσο η νέα αυτή ασύρματη τεχνολογία κλοπής καρτών εμφανίσθηκε πρόσφατα», δήλωσε ο Σίτσεφ, προσθέτοντας ότι το τμήμα της Τράπεζας της Ρωσίας που ασχολείται με τα συστήματα ασφαλείας και προστασίας της τράπεζας από επιθέσεις χάκερς, είναι ενήμερο και σκέφτεται την λήψη μέτρων ενάντια στη νέα αυτή απειλή.

Η Interpol, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, έχει ενημερώσει την Τράπεζα της Ρωσίας, για το ότι έχουν κλαπεί χρήματα από τις κάρτες σημαντικού αριθμού πελατών ρωσικών τραπεζών. 



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης : Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν - εκλογές το ταχύτερο




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παράγει εδώ και μήνες ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο εσωτερικό. Η αξιολόγηση δεν κλείνει. Η εμπιστοσύνη των πολιτών εξανεμίζεται. Η ύφεση επέστρεψε. Οι επενδύσεις δεν έρχονται. Και τώρα τελευταία υπάρχει και εξαγωγή τρομοκρατικών δεμάτων στο εξωτερικό.

Η χώρα είναι μετέωρη. Και πάει να γίνει παρίας. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν.

Οι κυβερνώντες επιδεικνύουν και ανικανότητα και επιπολαιότητα και πολιτική ανεντιμότητα. 

Κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή - όπως σήμερα για την υγεία.

Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα.

Αυτό που έχει όμως κυρίαρχη σημασία και το ζητά με αγωνία η κοινωνία είναι η έξοδος από την κρίση.

Αγωνιζόμαστε δυναμικά και δημιουργικά γι' αυτό.

Και ξέρουμε ότι η μόνη λύση είναι εκλογές - εκλογές το ταχύτερο.

Γιατί δεν αξίζει στην Ελλάδα μας να μπει σε περιπέτεια και να τα χάσει όλα επειδή κυβερνάται από παρακμιακές δυνάμεις. Δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν την εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες.

Εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχουμε σχέδιο. Έχουμε τόλμη. Ενώνουμε τους Έλληνες.

Και ξέρουμε πως το μέλλον δεν περιμένει».


"Χαϊδεμένοι" κακοποιοί κάνουν ότι θέλουν κάθε βράδυ στην Αθήνα με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές



Καθημερινό φαινόμενο οι ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας που καταστρέφουν περιουσίες πολιτών και βάζουν στον στόχο ζωές αστυνομικών.

Το Πολυτεχνείο αντί για εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι πλέον φωλιά κακοποιών και ορμητήριο

Το βράδυ της Παρασκευής, στη συμβολή της οδού Τοσίτσα με την Πατησίων, αντιεξουσιαστές βγήκαν από το Πολυτεχνείο και έβαλαν όπως γίνεται κάθε βράδυ στόχο ζωές αστυνομικών με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην περιοχή.

Ευτυχώς και πάλι από τύχη δεν υπήρχαν τραυματισμοί και όπως γίνεται κάθε βράδυ οι αντιεξουσιαστές έφυγαν ανενόχλητοι χωρίς να γίνει όχι σύλληψη γιατί αυτό φαίνεται απαγορεύεται από την ηγεσία του υπουργείου.





Έπεσε στον «τοίχο» η διαπραγμάτευση



«Έκλεισαν» υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός - Πολιτική λύση για τα υπόλοιπα θέματα ζητάει η κυβέρνηση.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (17/3), μετά από διαπραγματεύσεις έξι ωρών, η τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών στο υπουργείο Οικονομικών.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη πως, «στην ουσία τρία θέματα έχουν παραμείνει ανοικτά, που είναι για πολιτική συζήτηση».

Προσδιορίζοντας δε, εμμέσως πλην σαφώς κάποια από τα ανοικτά ζητήματα, πρόσθεσε πως, «είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε σε αυτό το επίπεδο το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».

Ειδικά για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι «καμία πρόοδος. Όπως τα ξέρετε».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα, έχουν κλείσει το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Στο θέμα των ενεργειακών- όπου και εκεί διαπιστώθηκε απόκλιση καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών επιμένουν σε πώληση μονάδων της ΔΕΗ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς- κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό το ζήτημα έχει μια ιδιαιτερότητα μετά και από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, «που πρέπει να τη μελετήσουμε και να τη διαχειριστούμε».
Ερωτηθείς για το πακέτο με τα μέτρα- αντίμετρα, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι αναμένεται να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ- χωρίς όμως να έχει συμφωνηθεί το ποσοστό- λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο».

Παραμένει το χάσμα κυβέρνησης και δανειστών για τα ενεργειακά

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει περισσότερο χρόνο, με χαρακτηριστική την αποστροφή του ιδίου ότι «εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους».

Χαριτολογώντας δε, ανέφερε ότι «τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση έως τη Δευτέρα», προσθέτοντας πως «επιχειρούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας στο MOU (μνημόνιο κατανόησης), δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως συζήτηση για πώληση του 17% της ΔΕΗ (ποσοστό που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ) «ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsbomb.gr


Νέα Δημορκατία : Τελικά και άσχετος και ψεύτης ο κ. Τσίπρας




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ενίσχυση για το πρώτο και δεύτερο παιδί. 

Είτε δεν ξέρει τι γίνεται, είτε προσπαθεί, άλλη μια φορά, να εξαπατήσει. 

Ας μάθει, λοιπόν, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση θέσπισε και εφάρμοσε από την 1.1.2013 δύο επιδόματα για τις οικογένειες με εξαρτώμενα παιδιά. 

α) Με το Νόμο 4093/2012 το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες που έχουν από ένα εξαρτώμενο παιδί και άνω, με βάση το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία. 

β) Με το Νόμο 4141/2013 το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, το οποίο χορηγείται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα παιδιά, με βάση εισοδηματικό κριτήριο.

Τελικά και άσχετος και ψεύτης ο κ. Τσίπρας».