Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Τα 9 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη πιθανότητα απιστίας



Τέτοιες λίστες, με απαντήσεις από "ειδικούς", δεν τις συναντάς συχνά...

Η ιστοσελίδα γνωριμιών Victoria Milan, η οποία υπόσχεται σε παντρεμένους ή δεσμευμένους και σε παντρεμένες ή δεσμευμένες την ασφάλεια που επιθυμούν για να ξεκινήσουν μία παράνομη σχέση με ένα τρίτο πρόσωπο, ή με πιο απλά λόγια, να απατήσουν τον σύντροφό τους, μπορεί να είναι αμφιλεγόμενης ηθικής, αλλά η ύπαρξή της κάτι λέει για τις κοινωνίες και τις σχέσεις μας.

Και όποια κι αν είναι η άποψη του καθενός για αυτό το σημείο των καιρών, είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς τα τεκταινόμενα από τον κόσμο των "περήφανων μοιχών και μοιχαλίδων", για να εξάγει πιθανά χρήσιμα συμπεράσματα.

Τελευταίο νέο από το "μέτωπο", μία διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγε η Victoria Milan, στην οποία συμμετείχαν 5658 γυναίκες εγγεγραμμένα μέλη της, οι οποίες είχαν απατήσει στο παρελθόν ή απατούσαν την περίοδο της έρευνας τους συντρόφους τους. 

Από τις απαντήσεις των άπιστων γυναικών, η ιστοσελίδα γνωριμιών κατέληξε σε μια λίστα με τα επαγγέλματα που είναι πιο επιρρεπή στην απιστία. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις και περιστροφές, λοιπόν, δείτε παρακάτω τους 9 επαγγελματικούς τομείς στους οποίους οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους. 

Οι 9 πιο επιρρεπείς στη απιστία επαγγελματικοί τομείς

Οικονομικά (τραπεζίτες, χρηματιστές, οικονομικοί αναλυτές κτλ.)

Αεροπλοΐα (πιλότοι, αεροσυνοδοί κτλ.) 

Υγεία (γιατροί, νοσοκόμες, βοηθοί νοσοκόμοι κτλ.)

Επιχειρήσεις (διευθυντές, στελέχη, γραμματείς κτλ.)

Αθλητισμός (προπονητές, αθλητές, εκπρόσωποι κτλ.)

Τέχνες (μουσικοί, ηθοποιοί, φωτογράφοι, μοντέλα κτλ.)

Βιομηχανία νυχτερινής διασκέδασης (DJs, χορευτές, σερβιτόροι κτλ.) 

Επικοινωνία (δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων, επικοινωνιολόγοι κτλ.)

Νομικά (δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς κτλ.)

Στη λίστα, οι χρηματιστές και οι τραπεζίτες κατατάσσονται ως οι μεγαλύτεροι μοιχοί, αφήνοντας πίσω αυτούς που τα κλισέ θέλουν ως τους πιο πιθανούς να "λοξοδρομήσουν", όπως τους πιλότους με τις αεροσυνοδούς και τους γιατρούς με τις νοσοκόμες, αν και σε γενικές γραμμές, τα κλισέ επιβεβαιώνονται, αφού ακολουθούν CEOs, αθλητές, καλλιτέχνες και "παιδιά της νύχτας".

Σε άλλα συμπεράσματα, η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι δύο στις τρεις (65%) συμμετέχουσες παραδέχτηκαν ότι έχουν απατήσει σύντροφό τους στη δουλειά. Όσο για τους λόγους που το κάνουν; Πάντα με βάση την εν λόγω έρευνα, κατά σειρά σπουδαιότητας επειδή:

Έτσι η δουλειά γίνεται πιο διασκεδαστική και εύκολη.

Το εργασιακό περιβάλλον είναι το πιο εύκολο μέρος να βρουν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν.

Στη δουλειά μπορούν να κρυφτούν εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να βρουν άλλο χώρο.

Ενώ, αν ανησυχούν για κάτι, ώστε το 85% να μη συνιστά την απιστία στη δουλειά (παρά το γεγονός ότι το 65% υπέπεσε στον "πειρασμό"), οι συμμετέχουσες απάντησαν ως εξής:

Το 70% για το γεγονός ότι ακόμα και όταν το ρομάντζο τελειώσει, πρέπει να βλέπουν την "πέτρα του σκανδάλου" καθημερινά και να δουλεύουν μαζί του. 

Το 21% για το γεγονός ότι η φημολογία της παράνομης σχέσης είναι πάρα πολύ πιθανό από το γραφείο να φτάσει στα αυτιά του απατημένου.

Λιγότερο από το 10% για τις επιπτώσεις στην καριέρα τους.

Εμείς προσθέτουμε μόνο ότι από τη μία, με συμμετέχοντες άτομα τα οποία παραδέχονται ανοικτά ότι απατούν, δεν ξέρουμε κατά πόσο η έρευνα μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη, αλλά από την άλλη, με τις απαντήσεις να έρχονται από έμπειρες στο "παιχνίδι" της απιστίας γυναίκες, μήπως πρέπει να την πάρουμε έστω ελάχιστα στα σοβαρά; Τα συμπεράσματα, δικά σας.



Πηγή : pathfinder.gr


Αλγόριθμος κάνει διάγνωση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας



Η διαγνωστική επιτυχία του προγράμματος που αναλύει φωτογραφίες των ματιών έχει ποσοστό επιτυχίας ως 97%.

Ένας αλγόριθμος είναι ικανός να διαγνώσει την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και το οίδημα ωχράς κηλίδας, αναλύοντας φωτογραφίες των ματιών ασθενών με διαβήτη. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA, η διαγνωστική επιτυχία του προγράμματος έχει ποσοστά επιτυχίας από 93% έως 97%.

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μια επιπλοκή του διαβήτη που προκαλείται από αλλοιώσεις στα αιμοφόρα αγγεία του ματιού, με συνέπεια να θολώνουν ή να παραμορφώνονται οι εικόνες που στέλνονται από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα στον εγκέφαλο. Η πάθηση αποτελεί αίτιο τύφλωσης μεταξύ των ενηλίκων λόγω του διαβητικού οιδήματος ωχράς κηλίδας, που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

Οι ασθενείς με αθεράπευτο διαβήτη αντιμετωπίζουν έως 25 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για τύφλωση σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια μπορεί να εμφανιστεί σε όλους τους ασθενείς με διαβήτη. Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πάσχει κάποιος από διαβήτη, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

Αυτοματοποίηση της διαδικασίας

Μέχρι σήμερα η διάγνωση γίνεται με αξιολόγηση του αμφιβληστροειδούς χιτώνα από τον οφθαλμίατρο. Το νέο λογισμικό αυτοματοποιεί τη διαδικασία, διευκολύνοντας έτσι την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματικότερη θεραπεία.

Το λογισμικό αναπτύχθηκε από ερευνητές με επικεφαλής τη Λίλι Πενγκ της Google, οι οποίοι τροφοδότησαν τον αλγόριθμο με πάνω από 128.000 φωτογραφίες αμφιβληστροειδών, πολλές από τις οποίες προέρχονταν από ασθενείς με διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ή με πιο προχωρημένο διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδας. 

«Το αυτοματοποιημένο σύστημα ανίχνευσης της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας παρέχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως τη συνέπεια στις διαγνώσεις, αφού το μηχάνημα θα κάνει κάθε φορά την ίδια διάγνωση για την ίδια φωτογραφία του ματιού και μάλιστα σχεδόν αμέσως», υπογραμμίζουν οι επιστήμονες προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να αξιολογηθεί περαιτέρω, προτού εφαρμοσθεί στην κλινική πράξη. 





Εκτός νόμου Κατσέλη τα χρέη προς Ταμεία





Εκτός των προστατευτικών προβλέψεων του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μένουν όσοι χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία. Αποφάσεις περιφερειακών Ειρηνοδικείων ξεκαθαρίζουν ότι οφειλές τέτοιιου είδους πρέπει να καταβάλλονται κανονικά προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. 

Όπως αναφέρει το Έθνος, έτσι μπαίνει «φρένο» και στις προσπάθειες οφειλετών να αποτρέψουν πιθανό πλειστηριασμό περιουσιακών τους στοιχείων, όπως μπορεί να πετύχει ένας δανειολήπτης που υπάγεται στο νόμο Κατσέλη.

Διαπιστώνοντας την αντισυνταγματικότητα του περυσινού 4336/2015, που επιχείρησε να εντάξει κάποιες υποθέσεις ασφαλιστικών χρεών στον νόμο Κατσέλη, τα δικαστήρια ορθώνουν ενδεχομένως ανυπέρβλητα εμπόδια, αφύ δέχονται ότι δεν μπορούν να αποφευχθούν οι πληρωμές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, καθώς η Πολιτεία οφείλει να εγγυάται τον θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης με τη διασφάλιση της λειτουργίας βιώσιμων ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε υγιείς οικονομικές βάσεις. 



Newsroom ΔΟΛ


Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σε Αχαϊα και νότιο Αιγαίο




Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, με τον «χορό» του Εγκέλαδου να έχει ξεκινήσει σήμερα από νωρίς, σε Κάρπαθο και Κρήτη. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός στην Αχαϊα είχε μέγεθος βαθμών 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα βορειανατολικά της κοινότητας 'Ανω Καστρίτσι στην Αχαΐα.

Στο μεταξύ, σεισμική δόνηση ύψους 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 15:58, με επίκεντρο 120 χιλιόμετρα νοτίως του Ηρακλείου, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το πρωί είχε σημειωθεί άλλος ένας σεισμός, ανοικτά της Καρπάθου, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 



Πηγή : ethnos.gr


Τι θα εγγράφεται στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο



Ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, μετρητά, καταθέσεις, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου που τυχόν κατέχουν θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.
Το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει να δημιουργήσει εντός της διετίας 2017-2018 μια τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρωθούν πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φυσικών και των νομικών προσώπων, ενώ ήδη το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Τα δεδομένα που θα περιληφθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα διασταυρώνονται από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες με δεδομένα και από άλλες πηγές πληροφοριών για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη τυχόν αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων και την κατάρτιση πλήρους εικόνας για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φυσικού και νομικού προσώπου. Όσα περιουσιακά στοιχεία διαπιστώνεται ότι απεκρύβησαν θα δεσμεύονται από τις φορολογικές αρχές.
Επιπλέον, μέσω της πρόσβασης που θα έχουν στα δεδομένα του περιουσιολογίου οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να πραγματοποιούν διασταυρώσεις ανάμεσα στο ύψος των δηλούμενων εισοδημάτων και στην αξία των κατεχόμενων περιουσιών για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογουμένων.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται από το έγγραφο της προκήρυξης:
* Το έργο της δημιουργίας του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου θα αρχίσει να εκτελείται από τον Ιούνιο του 2017 και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2018. Θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία κατόπιν διαγωνισμού.
* Αντικείμενο του έργου θα είναι η δημιουργία του κατάλληλου μηχανογραφικού περιβάλλοντος με σκοπό τη συγκέντρωση του συνόλου των πληροφοριών, οι οποίες αφορούν την κάθε μορφής περιουσία των φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και των νομικών οντοτήτων.
Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα αφορούν ενδεικτικά: ακίνητα, οχήματα, μετρητά, επενδυτικό χρυσό, εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, εταιρικά μερίδια, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, τραπεζικούς λογαριασμούς, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα και λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, δρόμωνες ίππους, κινητά μεγάλης αξίας κ.λπ.
* Η αξιοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου από τη Φορολογική Διοίκηση θα γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:
Βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων θα εντοπίζονται οι περιπτώσεις όπου εμφανίζονται αδικαιολόγητες αποκλίσεις (σ.σ.: στην αξία και τον αριθμό των περιουσιακών στοιχείων από έτος σε έτος, αναντιστοιχίες ανάμεσα στο ύψος του ετησίου εισοδήματος και της αξίας των κατεχομένων περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.) ώστε να στοχεύονται πιο αποτελεσματικά οι φορολογικοί έλεγχοι.

* Σε κάθε φορολογούμενο θα παρέχεται πρόσβαση, καθώς και η δυνατότητα ελέγχου της πληρότητας και της ορθότητας των καταγεγραμμένων στη Φορολογική Διοίκηση περιουσιακών του στοιχείων.
* Η αξιοποίηση των στοιχείων που περιέχονται στο μηχανογραφικό αυτό περιβάλλον θα αποτελέσει εργαλείο για τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.
Τα βασικά χαρακτηριστικά
1. Χρήστες του συστήματος θα είναι όλοι οι φορολογούμενοι (εξωτερικοί χρήστες), καθώς και στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης (εσωτερικοί χρήστες).
2. Το σύστημα θα υποστηρίζει την υποδοχή και ενσωμάτωση δεδομένων περιουσίας από άλλα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ ή και άλλων φορέων, ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία αυτά δεν τηρούνται μηχανογραφικά.
3. Το Πληροφοριακό Σύστημα που θα αναπτυχθεί θα πρέπει να είναι πλήρως παραμετρικό και εύκολα διαχειρίσιμο μέσω ειδικών εφαρμογών διαχείρισης, επισκόπησης και παρακολούθησης.
4. Θα δίνεται η δυνατότητα στους εξωτερικούς χρήστες να εισάγουν πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα διασταυρώνονται με την αρμόδια αρχή.
5. Θα δίνεται η δυνατότητα προβολής και εκτύπωσης του συνόλου ή μέρους των περιουσιακών στοιχείων ενός φορολογούμενου από τον ίδιο ή τους εσωτερικούς χρήστες της Φορολογικής Διοίκησης.
6. Θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης λανθασμένων πληροφοριών από το φορολογούμενο.
7. Θα υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αποκαλύπτονται έπειτα από έλεγχο που έχει καταστεί οριστικός.
8. Θα γίνεται αναλυτική ή και συγκεντρωτική επεξεργασία των δεδομένων του συστήματος για την παραγωγή στατιστικών, αναφορών και ενημερωτικών εκθέσεων.
9. Θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας - αξιολόγησης των δεδομένων των φορολογουμένων για τον εντοπισμό πιθανής αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης.
10. Θα υπάρχει δυνατότητα συσχέτισης περιουσιακών στοιχείων μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και ταυτόχρονη παρακολούθηση αυτών ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης των δεδομένων.

Πηγή : naftemporiki.gr


Φέρε το σπίτι και …πατσίσαμε! – Το Δημόσιο θα συμψηφίζει χρέη με ακίνητα




Την αποκάλυψη της εφημερίδας “Αγορά” για τη ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τον συμψηφισμό οφειλών των φορολογουμένων με εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων στο Δημόσιο, επιβεβαίωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

“Υπήρχε ο νόμος από παλιά, δεν είχε ενεργοποιηθεί, προχωρά η έκδοση της υπουργικής απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για να μπορούν να πληρώνονται φόροι που σχετίζονται με ακίνητα, με εκχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο” είπε ο κ. Αλεξιάδης στην εκπομπή “Καλημέρα” στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο συμψηφισμός θα αφορά σε οφειλές από τους φόρους κατοχής ακινήτων και όχι στο εισόδημα που προκύπτει από αυτά. Πρόκειται για τα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο από το παλιό έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιάς κτλ α

Για να έχουν αυτή τη δυνατότητα οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει αδυναμία καταβολής χρεών. Για τον καθορισμό της αξίας των ακινήτων θα λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές τιμές. Αν η αξία του ακινήτου υπερβαίνει το ποσό της οφειλής η διαφορά δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα συμψηφίζεται στο μέλλον με τυχόν νέες οφειλές.

Ο σχεδιασμός βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται να επιδοθεί στα κλιμάκια της τρόικας προκειμένου να λάβει έγκριση για υλοποίηση. 


Πηγή : bankwars.gr


Ο Σόιμπλε ξαναβάζει στο τραπέζι το Grexit: Θέλετε να μείνετε στο ευρώ; Κάντε μεταρρυθμίσεις



«Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις» - «Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό -ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους» επιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και όχι η ελάφρυνση χρέους, θα συμβάλλουν η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμο χρέος και να παραμείνει στην ευρωζώνη, καθώς τα επιτόκια και τα τοκοχρεολύσια ελάχιστα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της, κατά την πάγια θέση του που επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης συναντώνται αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του άχθους του χρέους της Ελλάδας και για να αξιολογήσουν την πρόοδο της Αθήνας στις μεταρρυθμίσεις που της ζητούνται στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης της οικονομίας της.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag αν είναι καιρός να ειπωθεί στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο Σόιμπλε απάντησε: «Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα».

«Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό -ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους» συνέχισε ο Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε, ένας πολιτικός με ειδικό βάρος στις τάξεις της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών, του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την συντηρητική καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, επέμεινε εξάλλου ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας επιβαρύνεται ελάχιστα από τοκοχρεολύσια διότι οι εταίροι της στην Ευρωζώνη έχουν ήδη φροντίσει να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις του κόστους αποπληρωμής του χρέους της για πολύ καιρό.

Η Γερμανία οδεύει σε εκλογές το 2017 και οι συντηρητικοί ετοιμάζονται για μια προεκλογική εκστρατεία μέσα σε ένα όλο και πιο πολωμένο πολιτικό σκηνικό, με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία  να βρίσκεται κοντά, κατά τις δημοσκοπήσεις, στην είσοδό του στην ομοσπονδιακή Βουλή για πρώτη φορά.

Το επωφελείται από τις όλο και πιο έντονες αντιδράσεις των πολιτών στην απόφαση της Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας σε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων είναι μουσουλμάνοι που εγκατέλειψαν για να σωθούν από τους πολέμους ή την ανέχεια τις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και την Αφρική.

Το αντιμεταναστευτικό τάσσεται εξάλλου ρητά εναντίον της σημερινής πολιτικής να υποστηρίζονται με δανεισμό κράτη μέλη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα με αντάλλαγμα την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας -ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- αξιολογούν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των στόχων που τέθηκαν στο πρόγραμμα στήριξης ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, το τρίτο κατά σειρά για την Ελλάδα από το 2010.

Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το ταχύτερο και να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ώστε τα ελληνικά κρατικά αξιόγραφα να μπορέσουν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επιστρέψει στις αγορές πριν από το 2018, όταν το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται τυπικά.

Τα βασικά σημεία διαφωνίας στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές είναι οι μεταρρυθμίσεις των εργασιακών σχέσεων, ειδικά αυτές που αφορούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η δημιουργία ενός μηχανισμού για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και η παραχώρηση περισσότερης ελευθερίας στις εταιρείες να απολύουν -μέτρα που συναντούν αντιστάσεις από τους πολίτες.


Πηγή : protothema.gr


Μίκης Θεοδωράκης για Τσίπρα: Προσκυνημένος και παιδί για τα θελήματα της Μέρκελ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Με τη φράση "Καλή αντάμωση στα γουναράδικα" κλείνει ο Μίκης Θεοδωράκης, την εκτενέστατη αλλά και οξύτατη ανοιχτή επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτήν τον κατηγορεί για το ταξίδι στην Κούβα και για τα λεφτά που δαπανήθηκαν γι αυτό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  “για να μιλήσει ένα προσκυνημένος από το βήμα ενός ασυμβίβαστου”.

Ολόκληρη η επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Μίκη Θεοδωράκη, έχει ως εξής:

“Το πολίτευμά μας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Οι Πυλώνες-Θεσμοί, είναι οι εξής:
Βουλή (νομοθετική εξουσία)
Κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία)
Δικαστική εξουσία
Πρόεδρος Δημοκρατίας- Ρυθμιστής του Πολιτεύματος.
Το Σύνταγμα είναι η βάση. Από αυτό πηγάζουν τα Δικαιώματα και οι Υποχρεώσεις των Πολιτών.

Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι η ασφαλιστική δικλείδα. Να ελέγχει εάν ισχύει η Συνταγματική Αρχή ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει.
Και έχει την υποχρέωση-δικαίωμα, σε περίπτωση που εκείνος θεωρεί ότι παραβιάζεται αυτός ο κανόνας, να διαλύει τη Βουλή και να προκηρύσσει εκλογές.
Όμως, με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου αφαιρεί αυτό το κύριο και μοναδικό δικαίωμα από τον Πρόεδρο και το δίνει στον εαυτό του (στον Πρωθυπουργό).

Έτσι ο ελεγχόμενος ανακηρύσσεται σε ελέγχοντα. Το γεγονός αυτό παραμορφώνει το Σύνταγμα και από Προεδρευομένη Δημοκρατία την μεταβάλλει σε Παντοδυναμία της Εκτελεστικής Εξουσίας, δηλαδή του Πρωθυπουργού που αναδεικνύεται σε Απόλυτο Άρχοντα, εφ’ όσον ο μόνος που μπορεί να τον ελέγξει είναι ο εαυτός του. Δηλαδή ουσιαστικά έχει δικτατορικά δικαιώματα, γιατί η ουσιαστική Δημοκρατία έχει καταντήσει ένα άδειο πουκάμισο.

Το επιχείρημα, ότι η πλειοψηφία στη Βουλή είναι η βάση της ουσιαστικής δημοκρατικής νομιμότητας είναι σκέτη κοροϊδία! Μιας και αυτή η πλειοψηφία ταυτίζεται με τον πρωθυπουργό! Δηλαδή, είναι όργανο στα χέρια αυτού που μετά την συνταγματική αναθεώρηση του ’86, είναι όπως είπα ο απόλυτος Μονάρχης.

Από εκεί και πέρα, ο Τσίπρας με τις 153 έδρες και το 16% είναι ανεξέλεγκτος να κάνει ότι θέλει, έχοντας στο τσεπάκι την πλειοψηφία των εδρών, αδιαφορώντας αν έχει την Λαϊκή πλειοψηφία. Σχετικά, γράφει στα σημερινά ΝΕΑ, ο αρθρογράφος Ηλίας Κανέλλης

Στην ίδια εφημερίδα, ο διαπρεπής δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου αποστομώνει με ατράνταχτα στοιχεία το Γραφείο του πρωθυπουργού, που αναφέρει πως τάχα το ταξίδι στην Κούβα κόστισε μόνο 22,900 ευρώ!

Σαν απλός πολίτης, τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ και τους δύο γι’ αυτό.
Σε αυτήν την ανοικτή πρόκληση, η Βουλή σιωπά, διότι μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης του ’86, είναι συνένοχη γι’ αυτή την παραμόρφωση της Αρχής της ουσιαστικής Λαϊκής Κυριαρχίας (σ.σ.: βλ. καταγγελίες Μίκη Θεοδωράκη, στο άρθρο Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας/21.05.2016).

Άλλωστε, όλοι είναι ίδιοι: Εξουσιαστές, Σκληροί, Άπονοι. Ενώ ο λαός σέρνεται πάνω στη λάσπη της λιτότητας, αυτοί αγοράζουν πανάκριβα αεροπλάνα (βλέπε Σαμαράς 2013). Τι να κάνουν; Να τα πουλήσουν και να ταξιδέψουν όπως οι βλάκες ψηφοφόροι τους. Για 300.000 δολλάρια, μια οικογένεια με 1.000 το μήνα θα έπρεπε να δουλεύει 300 μήνες, με 300 το μήνα, 1000 μήνες… Πόσες ανθρώπινες κατοικίες για τους πρόσφυγες; Πόσα κρεβάτια νοσοκομείων;

Περικυκλωμένοι από εχθρούς. Σε κρίσιμη στιγμή. Απειλές. Κινδύνους. Γιατί το ταξίδι; Για να μιλήσει ένας προσκυνημένος, συμβιβασμένος από το βήμα ενός όρθιου, ασυμβίβαστου!

Ένας αληθινός Εθνικός Μάγκας. Γιατί, είναι μαγκιά να μπορείς να κοροϊδεύεις 10 εκατομμύρια υπηκόους για να κάνεις το κέφι σου. Πας και βρίζεις την Μέρκελ και μόλις ξαναγυρίσεις πίσω, της τηλεφωνείς και επαιτείς βοήθεια από τη Μέρκελ! Να ποια είναι η Μεγάλη, η Παγκόσμια Μαγκιά. Γιατί μπορείς και λες βλάκες τους έξυπνους Έλληνες κατάμουτρα, χωρίς ενδοιασμούς και ντροπές!

Τελειώνοντας, οφείλω να μιλήσω στον Αλέξη Τσίπρα στη γλώσσα που αποπνέουν οι πράξεις του. Δηλαδή στη γλώσσα του «μάγκα», για να με καταλάβουν όσοι φίλοι του απομείνανε, αλλά και όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ορισμένοι -δεν φτάνει ότι μας σπρώχνουν προς την καταστροφή- αλλά μας κοροϊδεύουν κι από πάνω!
Λοιπόν…

Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό.

Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα.”


Πηγή : newsit.gr


Αυτοί είναι οι 145 που είχαν γεμίσει με ναρκωτικά το κέντρο της Αθήνας



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων, κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε στις 26-11-2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. (Σχετικό από 28-11-2016 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος των ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης-ένταξης-διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ' εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. (επ) PROFKA (ον) PANAJOT του ΝΑSHO και της KASIANI γεν.23/02/1965 στην Αλβανία


2. (επ) ISMAILANJI (ον) EMILJANO του ALBER και της RITA γεν.1991 στην Αλβανία



Για να δείτε όλα τα ονόματα και τις φωτογραφίες κάντε κλικ ΕΔΩ.