Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας μιλάει στον ενικό στον Ομπάμα και ξεφτιλίζει την χώρα



Δεν κρατήθηκε ο Τσίπρας και έδειξε τον χαρακτήρα του ξεφτιλίζοντας ακόμα μία φορά την χώρα μας.

Αρνητικές αντιδράσεις και σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διεθνώς το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον ενικό, κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι για εμάς μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του σημαντικά μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη παγκόσμια κοινότητα»,  του είπε ο Τσίπρας.

Η αντίδραση του Προέδρου τον ΗΠΑ ήταν να του μιλήσει απο την πλευρά του στον πληθυντικό παραδίδοντας του μαθήματα ευπρέπειας και σοβαρότητας.




Δεν φτάνει που δεν υποδέχθηκε ο Τσίπρας τον Ομπάμα έβαλαν και στραβά το χαλί



Ξεφτιλιστήκαμε με αυτή την κυβέρνηση και πάλι διεθνώς.

Στις 10:30 το πρωί  το Air Force One προσγειώθηκε στην Αθήνα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. 



Εκ μέρους όμως της κυβέρνησης τον πρόεδρο των ΗΠΑ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο όχι ο πρωθυπουργός της χώρας, ούτε καν ο πρόεδρος της χώρας αλλά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

Αυτό σχολιάστηκε άσχημα διεθνώς άν και κυβερνητικές πηγές δικαιολογούνταν λέγοντας ότι η διήμερη επίσκεψη του κ. Ομπάμα δεν είναι επίσημη, ώστε να τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά έχει χαρακτηριστεί ως επίσκεψη εργασίας. 

Έφεραν ώς παράδειγμα οι ίδιες κυβερνητικέ πηγές την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα ήταν και πάλι ο Πάνος Καμμένος στην υποδοχή.

Αλλά ξέχασαν την άφιξη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα που τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αλλά αυτή είναι η συμπεριφορά αυτής της κυβέρνησης όλα λάθος, τα πάντα λάθος

Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, ο Πιτ Σόουζα, ο φωτογράφος που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του Ομπάμα, ανέβασε φωτογραφία με την άτυχη στιγμή με το κόκκινο χαλί κατά την άφιξη του Πλανητάρχη.

Η πρώτη εικόνα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο φωτογράφος του Ομπάμα ήταν από την αναστάτωση που προκλήθηκε όταν το αεροσκάφος Air Force One  προσγειώθηκε περίπου 1 μέτρο πιο μακριά από το σημείο που είχαν υπολογίσει.



Τελικά, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου αποφάσισαν να μετακινήσουν μόνο ένα κομμάτι του χαλιού, και να το στρώσουν διαγώνια.


Η Ελλάδα βουλιάζει και ο Ν. Παππάς στο τέλος της καριέρας του επιμένει στις άδειες



Είναι πλέον πάρα πολύ κοντά η πτώση αυτής την πλέον ανίκανης στην ιστορία του Έθνους κυβέρνηση στην χώρας.

Ο Ν. Παππάς μην πιστεύοντας ότι έρχεται το τέλος συνεχίζει να τον απασχολεί το ζήτημα των αδειών αλλά ηττημένος πλέον και με άλλο μυαλό αφού δεν έχει τον χρόνο και την άδεια απο το σύνταγμα να στήσει τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ που ονειρευόταν για να επιβιώσει το καθεστώς.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς τόνισε επίσης ότι «ο τελικός αριθμός των αδειών μπορεί να είναι και λίγο αυξημένος», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ως ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Δεν έκανε καμία αυτοκριτική για την κατάσταση που δημιούργησε και για την επιμονή του να ελέγξει με κάθε κόστος την ενημέρωση.

Συμπλήρωσε, δε, ότι μόλις εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων στους υπερθεματιστές.


Νέα Δημοκρατία για την επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει τον πρόεδρο Ομπάμα προσδοκώντας μια χρήσιμη και παραγωγική επίσκεψη για τα ελληνικά συμφέροντα. 

Για τη Νέα Δημοκρατία οι σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελούν σταθερή επιλογή της εθνικής μας στρατηγικής. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν ανακάλυψε σήμερα την Αμερική, αλλά ασκεί πολιτική με βάση τα διαχρονικά εθνικά συμφέροντα και τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας». 


Μυστήριο με τη σύλληψη υπαλλήλων του Αλβανικού ΥΠΕΞ




Στη σύλληψη δυο υπαλλήλων του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στην Κακαβιά...

Σύμφωνα με το Epirusgate, οι συλλήψεις έγιναν μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων, στον οποίο διαπιστώθηκε πως μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλιικό, βιβλία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας".

Σύμφωνα πάντα με το Epirusgate, οι δύο οδηγοί του αλβανικού ΥΠΕΞ, θα παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές, που φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία.

Οι δυο Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα των Ιωαννίνων όπου και απολογήθηκαν και έχει ήδη οριστεί τακτική δικάσιμος, για τις 18 Νοεμβρίου. Έρευνες για την υπόθεση κάνει κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.




Πηγή: epirusgate


Μειώσεις έως 25% στις συντάξεις του δημοσίου και των στρατιωτικών



Δραστικές μειώσεις από 15% έως και 25% στις κύριες συντάξεις περίπου 7.000 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών, επιφέρει εγκύκλιος που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο πλαίσιο του πρόσφατου νόμου για το Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εγκυκλίου, θίγονται ασφαλισμένοι του Δημοσίου με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όπως επισημαίνεται, ακόμα και όσοι υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου (13 Μαΐου 2016), αλλά δεν είχαν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας ή έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, θα λάβουν συντάξεις με το νέο τρόπο υπολογισμού.

Επίσης, θίγονται όσοι επρόκειτο να λάβουν σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ ή άθροισμα συντάξεων άνω των 3.000 ευρώ, καθώς εφαρμόζεται ο «κόφτης» που έχει θεσμοθετηθεί.

Αρνητικές είναι οι παρενέργειες και για όσους πρόκειται να λάβουν δύο κύριες συντάξεις εξ ιδίου δικαιώματος αφού ο νέος ενιαίος φορέας κύριας ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα χορηγεί αθροιστικά μία σύνταξη.

Στην περίπτωση που η σύνταξη υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, τότε οι συνταξιούχοι θα καταβάλλουν εισφορά αλληλεγγύης.

Παράλληλα, περιορίζεται σημαντικά το δικαίωμα λήψης επιδομάτων τέκνων, ως προσθήκη στη σύνταξη, καθώς θα χορηγείται από τον ΟΓΑ βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν τεθεί για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Αναλυτικότερα, ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου, έχει ως εξής:
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΜΕΧΡΙ 31-12-2014 ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Η σύνταξη των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου, των οποίων η υπαλληλική σχέση λύθηκε μέχρι και την 12-5-2016 (προηγουμένη της ημερομηνίας κυκλοφορίας του ΦΕΚ 85 Α στο οποίο δημοσιεύθηκε ο ν. 4387/2016), θα εξακολουθήσει να υπολογίζεται με βάση τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά την 31-12-2014. Οι διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 4387/2016, περί ανωτάτου ορίου σύνταξης λαμβάνονται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του ποσού των ανωτέρω συντάξεων (Άρθρο 6 παρ. 1α).

Εξαιρέσεις:

1. Όσοι από τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία μέχρι και 12-5-2016, έχοντας συμπληρώσει τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης αλλά όχι και το κατά περίπτωση όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξής τους και ανεξάρτητα εάν είχαν υποβάλει, μέχρι και την ανωτέρω ημερομηνία, αίτηση συνταξιοδότησης και είχε ή δεν είχε εκδοθεί απορριπτική πράξη ή υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση συνταξιοδότησης, μετά την ημερομηνία αυτή, δικαιούνται σύνταξη υπολογιζόμενη με βάση τις οικείες διατάξεις του ν. 4387/2016.

2. Στις περιπτώσεις που συνταξιούχος του Δημοσίου, του οποίου η σύνταξη έχει υπολογισθεί με βάση τις ισχύουσες μέχρι 31-12-2014 διατάξεις, επανέρχεται για οποιονδήποτε λόγο στην ενεργό υπηρεσία και αποχωρεί εκ νέου από την Υπηρεσία από 13-5-2016 και μετά, η σύνταξη την οποία ελάμβανε μέχρι την επαναφορά του στην Υπηρεσία, θα υπολογισθεί εκ νέου με βάση τις οικείες διατάξεις του ν. 4387/2016.
Τα ανωτέρω, ισχύουν ανεξαρτήτως του εάν ο συνταξιούχος θα επανέλθει εν τοις πράγμασι στην Υπηρεσία.

3. Εάν ο υπάλληλος παρέμεινε στην Υπηρεσία αμειβόμενος και μετά την ημερομηνία που με βάση τις οικείες διατάξεις θα έπρεπε να απολυθεί αυτοδικαίως, η σύνταξή του θα υπολογισθεί με βάση τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο της λύσης της υπαλληλικής του σχέσης και της διακοπής της μισθοδοσίας του. Δηλαδή εάν η διακοπή της υπαλληλικής σχέσης και της μισθοδοσίας επήλθε από 13-5-2016 και μετά, η σύνταξή του θα υπολογισθεί με βάση τις οικείες διατάξεις του ν. 4387/2016, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που θα έπρεπε να απολυθεί αυτοδικαίως.

Εξυπακούεται ότι εάν η διακοπή της μισθοδοσίας επήλθε μέχρι και 12-5-2016 η σύνταξη θα υπολογισθεί με βάση τα ισχύοντα την 31-12-2014.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΙΚΕΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 4387/2016

Η σύνταξη των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου, των οποίων η λύση της υπαλληλικής τους σχέσης επήλθε ή επέρχεται από την 13-5-2016 και μετά, υπολογίζεται με βάση τις οικείες διατάξεις του ν. 4387/2016 που αφορούν τον υπολογισμό των συντάξεων.

Ειδικότερα οδηγίες για τον υπολογισμό της σύνταξης όσων από τα πρόσωπα αυτά η υπαλληλική σχέση λύθηκε ή θα λυθεί εντός του έτους 2016 (από 13-5-2016 μέχρι 31-12-2016), ή θα λυθεί εντός των ετών 2017 ή 2018 και προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα αυτό ενιαία για όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, θα παρασχεθούν με νεότερη Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Άρθρο 6 παρ. 1γ).

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΕΡΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Από 13-5-2016 καταργούνται οι διατάξεις της περ. α της παρ. 2 του άρθρου 56 του π.δ. 169/2007 με τις οποίες προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος αποχωρεί από την Υπηρεσία έχοντας συμπληρώσει τα προβλεπόμενα για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος έτη ασφάλισης αλλά όχι και το όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης, εκδίδεται πράξη αναγνώρισης του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος, η καταβολή όμως της σύνταξης αναστέλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπομένου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Με τις ίδιες διατάξεις προβλέπεται ότι μετά τη συμπλήρωση του προβλεπομένου ορίου ηλικίας αρχίζει η καταβολή της σύνταξης αναπροσαρμοσμένης, με βάση τα ισχύοντα κατά την ημερομηνία αυτή.

Μετά την κατάργηση των ανωτέρω διατάξεων εφαρμόζονται τα ακόλουθα: 

α. συντάξεις που έχουν κανονισθεί μέχρι και την 12-5-2016 με μελλοντική καταβολή, σύμφωνα με τα ανωτέρω και τελούν σε καθεστώς αναστολής, μετά την λήξη της αναστολής τους θα επαναυπολογισθούν με βάση τις οικείες διατάξεις του ν. 4387/2016 (νέος τρόπος υπολογισμού).

β. για αιτήσεις συνταξιοδότησης με μελλοντική καταβολή, που έχουν υποβληθεί μέχρι και την 12-5-2016 (προηγουμένη της κατάργησης των προαναφερομένων διατάξεων του άρθρου 56 του Π.Δ. 169/2007) εκδίδεται πράξη συνταξιοδότησης με μελλοντική καταβολή. Στις περιπτώσεις αυτές η σύνταξη θα υπολογισθεί με βάση τις οικείες διατάξεις του παρόντος νόμου (νέος τρόπος υπολογισμού).

γ. αιτήσεις συνταξιοδότησης με μελλοντική καταβολή που έχουν υποβληθεί ή υποβάλλονται από 13-5-2016 και μετά (ημερομηνία κατάργησης των προαναφερομένων διατάξεων του άρθρου 56 του π.δ. 169/2007), δεν εκδίδεται πλέον πράξη συνταξιοδότησης με μελλοντική καταβολή. Ως εκ τούτου στις περιπτώσεις αυτές θα εκδίδεται απορριπτική πράξη συνταξιοδότησης.

δ. στις ανωτέρω περιπτώσεις α και β η σύνταξη, μπορεί να υπολογισθεί με βάση τον παλαιό τρόπο υπολογισμού, εάν ο υπάλληλος έχει ζητήσει ή θα ζητήσει την καταβολή μειωμένης σύνταξης και υπό την προϋπόθεση ότι η σύνταξη αυτή (μειωμένη) μπορεί να καταβληθεί, με βάση την ισχύουσα μέχρι και την 12-5-2016 συνταξιοδοτική νομοθεσία του Δημοσίου, μέχρι και την ημερομηνία αυτή (12-5-2016).

Εξυπακούεται ότι εάν η κατά τα ανωτέρω μειωμένη σύνταξη μπορεί να καταβληθεί μετά την 12-5-2016, θα υπολογισθεί με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού (Άρθρο 6 παρ. 1δ).

ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ( ΕΚΑΣ )

Οι διατάξεις του άρθρου 92 του ν. 4387/2016, που ρυθμίζουν την καταβολή του ΕΚΑΣ από 1-1-2016 στους συνταξιούχους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ισχύουν από την ίδια ημερομηνία και για την καταβολή του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους του Δημοσίου (Άρθρο 6 παρ. 1ε).

Κατόπιν αυτού για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων στους συνταξιούχους του Δημοσίου και προκειμένου να διασφαλισθούν ενιαίοι κανόνες ως προς την καταβολή του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους της Χώρας, θα ληφθούν υπόψη τα σχετικά έγγραφα του ανωτέρω Υπουργείου με αριθμ. πρωτ. Φ.80000/οικ.22102/922/1.6.2016 (ΑΔΑ: ΩΚ50465Θ1Ω-ΘΣ5) και Φ. 80000/οικ.26066/1065/8.6.2016 (ΑΔΑ: ΩΣ50465Θ1Ω-097), με τα οποία παρέχονται οδηγίες για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ).

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΥΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Εάν συνταξιούχοι του Δημοσίου λαμβάνουν κατά την ημερομηνία ένταξής τους στον ΕΦΚΑ και άλλη σύνταξη ή άλλες συντάξεις κύριας ασφάλισης και από άλλους ασφαλιστικούς φορείς, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλλει μία σύνταξη ίση με το άθροισμα των συντάξεων αυτών, υπό την προϋπόθεση ότι οι συντάξεις αυτές προέρχονται από ίδια αιτία. Εάν προέρχονται από διαφορετική αιτία, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει αυτές χωριστά.

Παραδείγματα:

1. Συνταξιούχος λαμβάνει σύνταξη εξ ιδίου δικαιώματος από το Δημόσιο και δεύτερη σύνταξη επίσης εξ ιδίου δικαιώματος από το ΙΚΑ, δηλαδή οι συντάξεις αυτές προέρχονται από ίδια αιτία. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλλει μία σύνταξη της οποίας το ποσό θα είναι ίσο με το άθροισμα των δύο ανωτέρω συντάξεων.

2. Συνταξιούχος λαμβάνει σύνταξη εξ ιδίου δικαιώματος από το Δημόσιο και δεύτερη σύνταξη εκ μεταβιβάσεως από το ΙΚΑ, δηλαδή οι συντάξεις αυτές προέρχονται από διαφορετική αιτία. Στην περίπτωση αυτή, οι ανωτέρω συντάξεις θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται χωριστά από τον ΕΦΚΑ.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Α. Η σύνταξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση αποστρατείας μέχρι και την 30-6-2016 ή κρίθηκαν αποστρατευτέοι μέχρι την ημερομηνία αυτή (ανεξάρτητα του χρόνου διαγραφής τους από τις Τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας), με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και μετά από τακτικές ή έκτακτες κρίσεις και υπό την προϋπόθεση ότι κατά την ανωτέρω ημερομηνία πληρούσαν τις προϋποθέσεις άμεσης καταβολής της σύνταξής τους, θα εξακολουθήσει να υπολογίζεται με βάση τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά την 31-12-2014. Οι διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 4387/2016, περί ανωτάτου ορίου σύνταξης λαμβάνονται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του ποσού των ανωτέρω συντάξεων.

Εξαιρέσεις:

α. Όσοι από τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία μέχρι και 30-6-2016, έχοντας συμπληρώσει τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης αλλά όχι και το όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξής τους και ανεξάρτητα εάν είχαν υποβάλει, μέχρι και την ανωτέρω ημερομηνία, αίτηση συνταξιοδότησης και είχε ή δεν είχε εκδοθεί απορριπτική πράξη ή υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση συνταξιοδότησης, μετά την ημερομηνία αυτή, δικαιούνται σύνταξη υπολογιζόμενη με βάση τις οικείες διατάξεις του ν. 4387/2016.

β. Στις περιπτώσεις που στρατιωτικός συνταξιούχος, του οποίου η σύνταξη έχει υπολογισθεί με βάση τις ισχύουσες μέχρι 31-12-2014 διατάξεις, έχει επανέλθει ή επανέρχεται για οποιονδήποτε λόγο στην ενεργό υπηρεσία και αποχωρεί εκ νέου από την Υπηρεσία από 1-7-2016 και μετά, η σύνταξη την οποία ελάμβανε μέχρι την επαναφορά του στην Υπηρεσία, θα υπολογισθεί εκ νέου με βάση τις οικείες διατάξεις του ν. 4387/2016.

Τα ανωτέρω, ισχύουν ανεξαρτήτως του εάν ο στρατιωτικός συνταξιούχος θα επανέλθει εν τοις πράγμασι στην Υπηρεσία.

Β. Η σύνταξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση αποστρατείας από 1-7-2016 και μετά ή κρίθηκαν αποστρατευτέοι μετά από τακτικές ή έκτακτες κρίσεις από την ημερομηνία αυτή και μετά και υπό την προϋπόθεση ότι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή της κρίσης τους πληρούσαν τις προϋποθέσεις άμεσης καταβολής της σύνταξής τους, υπολογίζεται με βάση τις οικείες διατάξεις του ν. 4387/2016 που αφορούν τον υπολογισμό των συντάξεων.

Ειδικότερα οδηγίες για τον υπολογισμό της σύνταξης όσων από τα πρόσωπα αυτά η υπαλληλική σχέση λύθηκε ή θα λυθεί εντός του έτους 2016 (από 1-7-2016 μέχρι 31-12¬2016), ή θα λυθεί εντός των ετών 2017 ή 2018 και προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα αυτό ενιαία για όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, θα παρασχεθούν με Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Άρθρο 6 παρ. 4).

ΑΡΘΡΟ 9

Ειδικά με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 4387/2016, προβλέπεται ότι η καταβολή της προσωρινής σύνταξης στους υπαλλήλους – λειτουργούς του Δημοσίου εξακολουθεί να διενεργείται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 57 Α του π.δ. 169/2007, ανεξάρτητα εάν η λύση της υπαλληλικής σχέσης των προσώπων αυτών επήλθε πριν ή μετά την ισχύ του ανωτέρω νόμου.

Επίσης με τις διατάξεις του άρθρου 9 προβλέπονται τα εξής:

1. Η προσωρινή σύνταξη δεν καταβάλλεται και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Εάν ο υπάλληλος λαμβάνει ήδη και άλλη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης.

β. Εάν για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είναι απαραίτητη η αναγνώριση χρόνων ασφάλισης, εκτός εάν ήδη έχει εκδοθεί πράξη αναγνώρισης των χρόνων αυτών.

2. Η προσωρινή σύνταξη καταβάλλεται κατά απόλυτη προτεραιότητα στα άτομα με αναπηρία καθώς και στους γονείς και νόμιμους κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία.

Επισημαίνεται ότι με βάση τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν. 4387/2016, οι προαναφερόμενες διατάξεις του άρθρου 57 Α του π.δ. 169/2007, έχουν ανάλογη εφαρμογή και για την καταβολή της προσωρινής σύνταξης στους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 3163/1955.

ΑΡΘΡΟ 10

Με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 4387/2016 ρυθμίζεται το θέμα της καταβολής της οικογενειακής παροχής (επιδόματα τέκνων και συζύγου) για όσους η σύνταξη έχει υπολογισθεί ή θα υπολογισθεί με βάση τις οικείες διατάξεις, όπως αυτές ίσχυαν μέχρι και την 12-5-2016 (ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4387/2016) καθώς και για όσους η σύνταξη θα υπολογισθεί με βάση τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου.

Ειδικότερα:

1. Η καταβολή της οικογενειακής παροχής (επιδόματα τέκνων και συζύγου) θα εξακολουθήσει να συγκαταβάλλεται με τη σύνταξη σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί ή θα συνταξιοδοτηθούν με βάση τις ισχύουσες μέχρι και την 12-5-2016 οικείες διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν μέχρι και την ημερομηνία αυτή.

2. Για τους υπαλλήλους – λειτουργούς του Δημοσίου καθώς και τους στρατιωτικούς, των οποίων η σύνταξη θα υπολογισθεί με βάση τις διατάξεις του ν. 4387/2016, το επίδομα τέκνων καταβάλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις:

α. της υποπαραγράφου ΙΑ2 της παρ. ΙΑ του άρθρου Πρώτου του ν. 4093/2012 και

β. του άρθρου 40 του ν. 4141/2013, όπως ισχύουν.

3. Φορέας καταβολής του επιδόματος τέκνων είναι ο Οργανισμός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ο οποίος αποτελεί ήδη τον αρμόδιο φορέα για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις των νόμων 4093/2012 και 4141/2013.

4. Επισημαίνεται ότι η καταβολή με τη σύνταξη του επιδόματος συζύγου έχει ήδη καταργηθεί με τις διατάξεις της περ. ε της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4024/2011 για όσους υπαλλήλους – λειτουργούς του Δημοσίου καθώς και στρατιωτικούς έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία, λόγω συνταξιοδότησης, από 1-11-2011 και μετά.




Δημήτρης Κωστάκος
Πηγή : athina984.gr


88.146 ευρώ αποζημίωση σε ειδικό φρουρό που δεν προσελήφθη λόγω τατουάζ



Με 88.146 ευρώ θα αποζημιωθεί ειδικός φρουρός ο οποίος δεν προσελήφθη στην Αστυνομία το 2009 γιατί είχε τατουάζ, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η απόφαση του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2016 και αναφέρει: «Εγκρίνουμε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 88.146 ευρώ στον εν ενεργεία Σ.Λ., προς αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας που υπέστη λόγω της παράνομης παράλειψης των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου να τον προσλάβει αναδρομικώς από 1-7-2009 έως 5-3-2016 στην Ελληνική Αστυνομία. Η δαπάνη βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2016», αναφέρει συγκεκριμένα η απόφαση του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε στις 8 Νοεμβρίου.

Στο σχετικό ρεπορτάζ για την υπόθεση που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, τονίζεται ότι ο Σ.Λ. προσέφυγε, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, στη Δικαιοσύνη, και αφού κατάφερε να δικαιωθεί έγινε ο πρώτος ειδικός φρουρός που έλαβε και επίσημα τους μισθούς που –όπως αναφέρει ο νόμος– στερήθηκε για σχεδόν οχτώ χρόνια που βρισκόταν εκτός Αστυνομίας, χωρίς δική του ευθύνη.
Έτσι ο Σ.Λ. που είχε τατουάζ σε μη εμφανές σημείο του σώματός του, κατάφερε να εισαχθεί στην Αστυνομία μετά από 9 χρόνια, καθώς το 2009 η αίτησή του είχε απορριφθεί από την αρμόδια επιτροπή, η οποία βασίστηκε σε υπουργική απόφαση (Β’ 1359/08) που ανέφερε ότι οι υποψήφιοι ειδικοί φρουροί δεν θα πρέπει να φέρουν δερματοστιξία στο σώμα τους.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η παράγραφος του άρθρου που προέβλεπε το 2008 την απαγόρευση των τατουάζ κρίθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως ανεδαφική. Με βάση τα παραπάνω, το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των υποψηφίων ειδικών φρουρών που διεγράφησαν από τον πίνακα επιτυχόντων και κατά συνέπεια πρέπει να ακυρωθούν ως μη νόμιμα αιτιολογημένες οι παραλείψεις των προσλήψεών τους.



Πηγή


ΝΔ: Διπλωματική ήττα της κυβέρνησης η έκθεση Κομισιόν για την Αλβανία




Ατυχείς χειρισμούς απέναντι στις προκλήσεις της Αλβανίας και καινοφανή στρατηγική, αποδίδουν στον Νίκο Κοτζιά και την κυβέρνηση οι Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την έκθεση της Ε.Ε για την Αλβανία, από την οποία απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην προκλητική στάση της γείτονας.

Διπλωματική ήττα για την κυβέρνηση συνιστά, σύμφωνα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννη Κεφαλογιάννη, η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία στην οποία δεν περιλαμβάνεται ουδεμία αναφορά στην προκλητική στάση της αλβανικής πλευράς σε σημαντικά ζητήματα όπως η ανακίνηση αξιώσεων περί «τσάμικου» ζητήματος ή η ανεπαρκής προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, οι «γαλάζιοι» βουλευτές τον εγκαλούν προσωπικά για τους χειρισμούς του απέναντι στις προκλήσεις της Αλβανίας, χαρακτηρίζοντάς τους «επιεικώς ατυχείς», ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση για «καινοφανή στρατηγική» στην αντιμετώπιση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων.

«Οι επιεικώς ατυχείς χειρισμοί της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές σχέσεις επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την Ελλάδα, στην πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία», υπογραμμίζουν σε δήλωσή τους με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Βάλλοντας δε εναντίον της κυβέρνησης, σημειώνουν ότι: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι η καινοφανής στρατηγική της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στη θέσπιση ενός κοινού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων ήταν εξαιρετικά εσφαλμένη».

«Αποδεικνύεται σήμερα ότι η επίσημη καταγραφή του μηχανισμού από την Ε.Ε. δεν επέτρεψε απλώς στην αλβανική πλευρά να θέσει ενώπιον τρίτων μια σειρά από παράλογες αξιώσεις, αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αποσυνδεθεί η πορεία προόδου των ελληνοαλβανικών σχέσεων από την πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.», καταλήγουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.




Πηγή: skai.gr


Σε κλοιό μυστικών υπηρεσιών και αστυνομικών σήμερα η Αθήνα



Πόλη υπό πολιορκία η πρωτεύουσα λόγω της επίσκεψης Ομπάμα. Σε ποιους δρόμους θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν. 

Πόλη υπό πολιορκία θα θυμίζει από σήμερα η Αθήνα, καθώς η έλευση του Μπάρακ Ομπάμα για την επίσημη διήμερη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα φέρνει απίστευτα μέτρα ασφαλείας και αλλαγές στην κίνηση των αυτοκινήτων και των μέσων μεταφοράς. 

Το real.gr θα έχει συνεχή ενημέρωση για τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, μεταδίδοντας όλες τις εξελίξεις για την επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα.

Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας του αμερικανού Προέδρου ξεπερνούν κάθε προηγούμενο -για τα ελληνικά δεδομένα- και καλύπτουν χωρίς υπερβολή μεγάλο μέρος του νομού Αττικής, καθώς περιορισμοί κυκλοφορίας και μέτρα ασφαλείας θα υπάρχουν σε γη, αέρα και θάλασσα. 

Περισσότερα από 7.000 άτομα, αμερικανοί πράκτορες και Έλληνες αστυνομικοί θα είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Μπάρακ Ομπάμ, ενώ ακόμα και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό που έχει αποπλεύσει στον Πειραιά θα παρέχει αεροπορική κάλυψη υπό τον φόβο… αεροπορικής επίθεσης κατά του αμερικανού Προέδρου. 

Σε… «καραντίνα» θα είναι το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», το κέντρο της Αθήνας, αλλά και η περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου -όπως όλα δείχνουν- θα καταλύσει ο Μπάρακ Ομπάμα. Επίσης αποκλεισμένοι για μισή ώρα πριν θα είναι και όλοι οι δρόμοι από τους οποίους θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή που θα μετακινεί τον αμερικανό Πρόεδρο.

Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, αλλά και γενικότερα του λεκανοπεδίου της Αττικής θα πρέπει να είναι από σήμερα οπλισμένοι με Ιώβεια υπομονή, καθώς οι μετακινήσεις τους θα είναι αρκετά δύσκολες. 

Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Εκτός από τα μέτρα ασφαλείας στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό από σήμερα ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στον τομέα των μετακινήσεων.

Με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, από τις 10.20 έως και τις 11.20 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Επίσης, από τις 12.00 το μεσημέρι κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Περισσότεροι από 7.000 άτομα θα προστατεύουν τον Ομπάμα

Οι άνθρωποι της ασφαλείας του αμερικανού Προέδρου, μαζί με τη συνοδεία του (ιατρικό προσωπικό, οδηγοί, φροντιστές κλπ) θα ξεπερνούν τα 1.000 άτομα. 

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι περίπου 6.000 αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που θα κινητοποιηθούν για να συνδράμουν τα μέτρα ασφαλείας του Μπάρακ Ομπάμα. Μεταξύ αυτών περίπου 80 μέλη της ΕΚΑΜ, 110 της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, 1.000 άτομα προσωπικό από την Υπηρεσία Φύλαξης Υψηλών Προσώπων και την Κρατική Ασφάλεια. 

300 τροχονόμοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία στους οδικούς άξονες που θα κινείται αυτές τις δυο ημέρες ο αμερικανός Πρόεδρος, ενώ σε αυτούς τους αστυνομικούς θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 4.500 αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ που θα αναλάβουν το ρόλο περιφρούρησης και αστυνόμευσης του ευρύτερου κέντρου της πρωτεύουσας που θα είναι αποκλεισμένο από την κυκλοφορία. 

Νεκρές ζώνες- Απαγορεύεται η στάθμευση σε όλη τη Συγγρού

Ο αποκλεισμός σημείων που θα διέλθει ο Μπάρακ Ομπάμα έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ. Το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» η λεωφόρος Καλυβίων, η παραλιακή, η Συγγρού αλλά και όλο το κέντρο της Αθήνας από Φρατζή-Π.Τσαλδάρη-Πειραιώς-Ερμού-Ιπποκράτους-Κηφισίας-Π.Κανελλοπούλου-Υμηττού θα είναι πλήρως αποκλεισμένο από την κυκλοφορία οχήματος, ενώ στην περιοχή αυτή θα απαγορευτούν και όλων των ειδών οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με ειδική διάταξη του αρχηγείου της ΕΛΑΣ. 

Εκτός από την απαγόρευση συγκεντρώσεων, τις μετατροπές ακόμη και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Κυκλοφορίας, θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα από την τροχαία. 

Εκτός του ότι τα σημεία των δρόμων από όπου θα περνά η αυτοκινητοπομπή του Μπαράκ Ομπάμα θα κλείνει μισή ώρα πριν, ήδη από σήμερα σε ορισμένους δρόμους απαγορεύεται εντελώς η στάθμευση. Όπως για παράδειγμα στη λεωφόρο Συγγρού όπου ήδη από χθες έχουν τοποθετηθεί κορδέλες από την τροχαίο και σημειώματα ότι απαγορεύεται η στάθμευση από σήμερα έως και την Τετάρτη, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Κάθε περιοχή από την οποία διέρχεται ο αμερικανός Πρόεδρος θα αποκλείεται για λόγους ασφαλείας μισή ώρα πριν την διέλευση της αυτοκινητοπομπής και θα ερευνάται εξονυχιστικά. 

Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων.

Στις ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ, επιτηρώντας τη διέλευση και τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία του Αμερικανού Προέδρου θα χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά μετά από χρόνια ψηφιακούς ασυρμάτους, το περίφημο SEPURA.

Απόρθητο φρούριο ο Αστέρας

Έντονη κινητικότητα υπάρχει και στην περιοχή του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα πήρε παράταση ζωής λίγων ημερών καθώς εκεί, όπως όλα δείχνουν θα καταλύσει ο Μπάρακ Ομπάμα. Η πρόσβαση προς τη μικρή χερσόνησο που βρίσκεται ο Αστέρας έχει μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με στολές και με πολιτικά, αλλά και κλούβες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο.

Απαγορεύεται και η κυκλοφορία σκαφών στον Αστέρα

Παράλληλα, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό έχουν ανακοινώσει περιορισμούς στη θαλάσσια κυκλοφορία γύρω από τον Αστέρα για λόγους ασφαλείας. Τη λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και σκαφών στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας. Εν όψει της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα τα μέτρα θα ισχύσουν Τρίτη και Τετάρτη.

Σύμφωνα με την απόφαση:

«Λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης

Σύμφωνα με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα :

(Α) φ=37ο48,498΄ λ=023ο45,171΄Α΄ (Άκρα Καβούρι)

(Β) φ=37ο48,742΄ Β, λ=023ο44,944΄ Α

(Γ) φ=37ο47,365΄ Β, λ=023ο45,891΄ Α

(Δ) φ=37ο47,830΄ Β, λ=023ο46,240΄ Α».

«Κατεβάζει ρολά» το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την ίδια ώρα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει αποκλειστεί, καθώς εκεί θα εκφωνήσει την ομιλία του ο Μπάρακ Ομπάμα. Οι προσκλήσεις για την ομιλία Ομπάμα δίνονται από την αμερικανική πρεσβεία και είναι προσωπικές, ενώ όσοι θα παραστούν θα περάσουν από έλεγχο αεροδρομίου, δηλαδή από το ειδικό μηχάνημα και δεν θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους υγρά και αιχμηρά αντικείμενα.

Απαγόρευση διαδηλώσεων

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις για διάστημα 30 ωρών από τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα. Η απαγόρευση ισχύει από τις 06:00 τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Ποιοι έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις

Παρά την απαγόρευση, συνδικαλιστικές ενώσεις, φορείς, κόμματα και συλλογικότητες έχουν προγραμματίσει δεκάδες συλλαλητήρια και πορείες προκειμένου να να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. Το ΠΑΜΕ μάλιστα όπως και το ΚΚΕ, εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για την απαγόρευση.

Αναλυτικά:

• Η ΑΔΕΔΥ καλεί να βγουν όλοι στους δρόμους την Τρίτη και προγραμματίζει πορείες και συλλαλητήριο.
• Συγκέντρωση διοργανώνει και το ΠΑΜΕ για αύριο 15 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην Ομόνοια. Για τις συγκεντρώσεις στις 6.30 έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πλατεία Βάθη, μισή ώρα νωρίτερα.
• Διαδήλωση για την Τρίτη, στις 17:00 στο Πολυτεχνείο, διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). Θα ακολουθήσει πορεία.
• Διαδηλώσεις και πορείες έχουν προαναγγείλει η Ανταρσύα, η ΛΑΕ, σωματεία και συλλογικότητες για τις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.
• Η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών θα συγκεντρωθεί την Τρίτη, μετά τις 5.30 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο.
• Συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιήσουν στο κέντρο της Αθήνας καθηγητές (ΟΛΜΕ) δάσκαλοι (ΔΟΕ) και νηπιαγωγοί.
• Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 5 το απόγευμα στην Καμάρα.



Πηγή : euro2day.gr