Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Τα καθιερωμένα ψέματα και φίδια πέταξε μετά την ορκωμοσία ο αποτυχημένος Τσίπρας



Κώστας Βουκελάτος

Χωρίς να ντρέπεται και με την συνήθη του τακτική ο Τσίπρας μετά την ορκωμοσία είπε αυτά που θέλει να ακούσει ο ίδιος στην εικονική πραγματικότητα που ζει : "Βγαίνουμε στο ξέφωτο της ανάπτυξης"

Και οι Έλληνες που τον ακούν αφού δεν μπορούν να τον πλακώσουν στα χαστούκια σπάνε πράγματα στο σπίτι εξοργισμένοι!!!!!

Αντρόπιαστος όπως πάντα είπε ο δυστυχώς ακόμα πρωθυπουργός μας αλλά ευτυχώς με σύντομη ημερομηνία λήξης:

"Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο. Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει»"

Και συνέχισε πάνω στο σύννεφο που πετάει γιατί την γη δεν πατάει σίγουρα : "Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγεί επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση".


Θεωρώντας ο ίδιος ο Τσίπρας και μόνο αυτός ότι ο ανασχηματισμός έχει πετύχει αφήνοντας τους ανίκανους, αποτυχημένους επικίνδυνους και ανεπαρκείς στην θέση τους :  "Έγιναν οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές. 'Αλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό".

Με λίγα λόγια ο Τσίπρας είναι πάρα πολύ επικίνδυνος και αισχρός ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!!


Την «έπεσαν» στον Φίλη στα Χανιά: «Είσαι ανεπιθύμητος» φώναξαν καθηγητές και μαθητές



Μέλη της ΕΛΜΕ και φοιτητές, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, στα Χανιά, στα πλαίσια του Συνεδρίου της Μαθηματικής Εταιρείας.

κατά την είσοδο του Νίκου Φίλη, στο χώρο του συνεδρίου, καθηγητές και φοιτητές, ύψωσαν πανό, φώναξαν συνθήματα ενώ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Κελαϊδής, ανέφερε στον κ. Φίλη, ότι η παιδεία έχει καταστραφεί λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Βασίλης Λιόντος, και εκπρόσωποι φοιτητών, αναφέρθηκαν στα προβλήματα της παιδείας, σημειώνοντας »με την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, η οποία διαλύει την δημόσια εκπαίδευση, καταργούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και διαμορφώνουν εργασιακό μεσαίωνα για τους πολίτες».

Εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, τόνισε ότι » Βρισκόμαστε εδώ για δείξουμε την αγανάκτηση μας, για όσα βιώνουμε, στα Ελληνικά πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια».





Πηγή: iefimerida.gr 


Μητσοτάκης: Απαξίωση και κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας



Με το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά, ότι «μέσα και από τη συζήτησή μας, διαπιστώσαμε την απαξίωση και την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», κάνοντας λόγο για προφανή αδυναμία παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες και για ταλαιπωρία που υφίστανται στους διαδρόμους του συστήματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσθεσε, αποτελεί η μεγάλη αναμονή για ακτινοθεραπεία των ογκολογικών ασθενών και η αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το σύστημα, πρόσθεσε, δεν λειτουργεί και ταυτόχρονα προκαλούνται νέες πρόσθετες δαπάνες στα νοικοκυριά, που κάνουν τη ζωή πολλών ανθρώπων πολύ δύσκολη.

«Η δημόσια Υγεία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και στηρίζεται πλέον στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό. Η κοινωνική συνοχή απειλείται. Απαιτείται αναδιάρθρωση του συστήματος, με άλλη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, σε όλα τα επίπεδα. Ένα νέο σύστημα, σχεδιασμένο να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του. Μαζί με τους γιατρούς, το επιστημονικό δυναμικό, τους εργαζομένους στο σύστημα Υγείας, τους κοινωνικούς φορείς, εργαζόμαστε συστηματικά, για να παρουσιάσουμε την πρότασή μας στην κοινή γνώμη το επόμενο διάστημα. Ο δικός μας στόχος είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας. Η Νέα Δημοκρατία, σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την Υγεία, που θα αντιμετωπίζει με αλήθεια όλα αυτά τα προβλήματα», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.




Πηγή : ethnos.gr


Βαθαίνει η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ λόγω Νίκου Φίλη



Μαζικές οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση Φίλη  - Τι λένε στο εσωτερικό του κόμματος και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα

Η απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση δεν αφορά μόνο την κόντρα του με την Εκκλησία αλλά με το στενό περιβάλλον του Μαξίμου που από καιρό είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του προς τις κινήσεις και τις αποφάσεις του πρώην υπουργού. 

Ως γνωστόν οι αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου προς τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας ήταν παραπάνω από έντονες και πηγές αναφέρουν ότι δεν δίστασε να ζητήσει την άμεση απομάκρυνσή του. Ακολούθησαν εσωτερικές διεργασίες με σκοπό να καμφθεί η σύγκρουση-όπως αντίστοιχα είχε συμβεί με τον υπουργό Μετανάστευσης-αλλά στο θέμα της Εκκλησίας ο ηγέτης του συγκυβερνώντος κόμματος φαινόταν ανένδοτος. 

Η σύγκρουση δεν άργησε να μεταφερθεί στο εσωτερικό του Σύριζα, στα έντυπα και τις ιστοσελίδες της Αριστεράς τα οποία εξέφρασαν σαφή υποστήριξη προς το πρόσωπο του τότε υπουργού Παιδείας. «Όλα θα φανούν στο συνέδριο» έλεγαν τα μέλη του Σύριζα και η κοινή γραμμή στο εσωτερικό του κόμματος ήταν να υποστηριχθεί ο Νίκος Φίλης μαζικά από τον Σύριζα στον αγώνα του υπέρ της εκκοσμίκευσης, του χωρισμού κράτους εξουσίας και της αλλαγής στα σχολικά βιβλία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ανακοινώσεις από το γραφείο του πρωθυπουργού για το θέμα των θρησκευτικών ήταν τότε ανυπαρκτές, σε αντίθεση με αυτές των διαφόρων τάσεων του Σύριζα που είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Νίκου Φίλη. 

Η απόφαση του Συνεδρίου ήταν ως εκ τούτου προβλέψιμη όταν εκείνος φάνηκε να κερδίζει τη μάχη-όχι όμως και τον πόλεμο-βγαίνοντας δεύτερος σε σταυρούς  και να προβαίνει έτσι στην πολεμική έως προειδοποιητική ανακοίνωση ότι το Μαξίμου «πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις του κόμματος» γνωρίζοντας ήδη ότι επίκειται η απομάκρυνσή του. 

Είναι αλήθεια ότι οι μαζικές ψήφοι προβλημάτισαν τον πρωθυπουργό ο οποίος αναθεώρησε τη στάση του και σκέφτηκε να κρατήσει τον υπουργό Παιδείας με την προϋπόθεση ότι εκείνος θα δεχόταν να φύγει από τα χέρια του η ‘καυτή πατάτα’ των εκκλησιαστικών θεμάτων. Με άλλα λόγια η απόφαση ήταν να χωριστεί το Υπουργείο Παιδείας από το Θρησκευμάτων και έτσι ο Φίλης να μπορέσει να ασκήσει έργο με περιορισμένες ωστόσο δραστηριότητες και χωρίς καμία σκέψη να προχωρήσει στις δικές του ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις για τα θρησκευτικά ζητήματα. Όχι τυχαία οι εξαγγελίες του περί απαλλαγής στο μάθημα των θρησκευτικών υπήρχε μόνο στα χαρτιά και σε μια απλή εγκύκλιο χωρίς καμία προοπτική για τη ψήφιση σχετικής νομοθεσίας από τη Βουλή. 

Ο ίδιος ο υπουργός θεωρούσε ήδη μεγάλη ήττα το γεγονός ότι αναγκαζόταν να «παγώσει» τις εξαγγελίες και τις αρχές μιας κεντρικής μεταρρύθμισης πίσω από την οποία συντασσόταν σύσσωμος ο κόσμος του Σύριζα-αλλά όχι το κυβερνών κόμμα. Ακολούθησε το σχετικό δείπνο του Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό παρουσία του Φίλη και τα πνεύματα φάνηκαν να ηρεμούν αλλά μόνο παροδικά.  Άλλωστε στο πλευρό του ο Ιερώνυμος είχε καταφέρει να συσπειρώσει όχι μόνο τα μέλη της κυβέρνησης ΑΝΕΛ αλλά μια πλειάδα συντηρητικών ιερέων όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, Φθιώτιδος Νικόλαος, Πατρών Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Καρπενησίου Γεώργιος και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Επιπλέον η πρόταση που  έγινε στον Φίλη να αναλάβει το Υπουργείο παιδείας χωριστά από το Θρησκευμάτων βρήκε εντελώς ενάντιο γι αυτό και με τη σειρά του φρόντισε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό πως κάτι τέτοιο θα έκανε τον τελευταίο να φαίνεται «ότι υποχωρεί όχι μόνο μπροστά στον Ιερώνυμο αλλά και στον Καμμένο». Σημειωτέον πως η κόντρα Τσίπρα-Φίλη δείχνει να συμπαρασύρει και την κόντρα του πρωθυπουργού με την εφημερίδα «Αυγή» αφού είναι γνωστή η στήριξη της εφημερίδας στο πρόσωπο του αλλοτινού διευθυντή της. Ας μην ξεχνάμε ότι από τις αρχές του χρόνου ο Νίκος Φίλης είχε ταχθεί υπέρ της εφημερίδας σε μια σειρά από δημοσιεύματα δηλώνοντας μάλιστα από το βήμα της Βουλής πως η ‘Αυγή’ «δεν είναι κομματικό όργανο αλλά μια ανεξάρτητη εφημερίδα γνώμης». 

Η εφημερίδα έσπευσε να ανταποδώσει την εκτίμηση με μια σειρά από εξώφυλλα- παρεμβάσεις της στο θέμα των Θρησκευτικών τις οποίες ωστόσο δεν είδε ποτέ με καλό μάτι το Μέγαρο Μαξίμου. Και ενώ η σύγκρουση μαινόταν μέχρι τέλους, το κόμμα και η εφημερίδα πίστευαν ότι ο εκλεκτός του συνεδρίου θα νικούσε. Η απομάκρυνσή του Νίκου Φίλη έπεσε επομένως σαν κεραυνός εν αιθρία στο εσωτερικό του κόμματος και είναι ενδεικτικές οι αντιδράσεις από τις τοποθετήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: σχόλια του τύπου «Je suis Nikos Filis” και τέρμα στη «Φιλ-ία Ανελ Σύριζα» είναι μερικά μόνο από τα στάτους οργανωμένων στελεχών και εκπροσώπων του Σύριζα. Το κόμμα θεώρησε ότι ηττήθηκε ταυτόχρονα από την ΑΝΕΛ και τον Ιερώνυμο και ότι δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη η απόφαση του να εκπροσωπηθεί ο Φίλης στο νέο κυβερνητικό σχήμα-απόδειξη η μαζική υποστήριξη στο πρόσωπό του τόσο σε επίπεδο εσωκομματικών οργάνων όσο και τις μέρες του συνεδρίου. Αναμφίβολα λοιπόν η καρατόμηση του Φίλη συνιστά  ένα casus belli για το κόμμα που βλέπει την τελευταία του ελπίδα, που είχε επενδυθεί στην εκκοσμίκευση και στον χωρισμό κράτους-Εκκλησίας, να εξανεμίζεται. «Σήμερα είμαστε όλοι Φίλης» είναι το νέο σύνθημα που κοσμεί τους «τοίχους» των κοινωνικών δικτύων και τα μέλη του κόμματος είναι έτοιμα να αντιταχθούν στις αποφάσεις του  Προέδρου του Σύριζα και από τα διάφορα όργανα. Όσο για τους «53+» ήδη τάσσονται σαφώς υπέρ του Νίκου Φίλη και ας μην ξεχνάμε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνδέεται με τον πρώην Υπουργό με δεσμούς στενής και μακροχρόνιας φιλίας. Ο ανασχηματισμός μόλις ολοκληρώθηκε, ο φάκελος Φίλη έχει μόλις ανοίξει. 



Πηγή : protothema.gr


Προκλητικός και θρασύς ο Πολάκης : Ο κόσμος περνά καλύτερα από πέρυσι




Προκλητικός, θρασύς και χωρίς ντροπή ο Πολάκης εξαγριώσε και πάλι τους Έλληνες που τον άκουσαν να λέει χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ότι ο κόσμος περνά καλύτερα από πέρυσι αυτό είπε ο Πολάκης και δεν ξέρουμε από που κρατάει τον Τσίπρα και τον έχει στο υπουργείο υγείας το οποίο έχει διαλύσει και κινδυνεύει κόσμος από τις ελλείψεις και την ανικανότητα να διαχειριστεί την περίθαλψη.

Ο προκλητικός Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, για την ορκωμοσία των υπουργών της κυβέρνησης είπε να φτάσει και πάλι τους Έλληνες στα όρια τους μιάς κια του δίνει το δικαίωμα ο Τσίπρας να κρατά ένα πλήρη αποτυχημένο στην κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο υγείας.

Σε ερώτηση για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε ότι θα μπει τάξη και «θα πληρώσουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν», ενώ πρόσθεσε ότι το τοπίο «δεν νομίζω ότι ''σηκώνει'' περισσότερες άδειες».

Ντροπή στον Τσίπρα για τις επιλογές του, η αδειάζεις τον βούρκο η κολυμπάς μαζί με τα σ.....α και ο πρωθυπουργός διάλεξε το δεύτερο στην υγεία του λοιπόν.


Το καθεστώς Ερντογάν προφυλάκισε διευθυντές και συντάκτες της εφημερίδας Cumhuriyet



Οι διώξεις από το καθεστώς που έχει επιβάλει ο σουλτάνος Ερντογάν συνεχίζονται και η κατάσταση στην Τουρκία είναι οριακή για κοινωνική και πολιτική έκρηξη.

Η προσπάθεια των καθεστωτικών του Ερντογάν να φυμώσουν την ενημέρωση και να επιβάλουν το καθεστώς εκφοβισμού στην χώρα θα φέρει πολύ γρήγορα κοινωνική έκρηξη αδηγόντας την χώρα σε εμφύλιο.

Οι τουρκικές Αρχές μετέτρεψαν και επίσημα σε σύλληψη την κράτηση των εννέα κορυφαίων στελεχών της Cumhuriyet που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Η επιχείρηση για την φίμωση στη εφημερίδα Cumhuriyet, που είχε μπει από πέρυσι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, είναι το πιο πρόσφατο σε σειρά επεμβάσεων στο τοπίο του τουρκικού Τύπου κατά το νέο γύρο που είχε ξεκινήσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το οποίο έχει χρεωθεί κατά πολλούς στον Ερντογάν.

Το καθεστώς του σουλτάνου  άκουσε ξανά επικρίσεις από ευρωπαίους αξιωματούχους - ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς είχε πει πως η Τουρκία είχε περάσει «άλλη μία κόκκινη γραμμή». 




Δημοσκόπηση ΑLCO: Προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ




Προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 22,2% και το βασικό κόμμα της συγκυβέρνησης 15,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,1% και το Ποτάμι με 1,8%. Άλλο κόμμα δήλωσε ότι προτιμά το 4,7% του δείγματος, λευκό το 3,3%, αποχή το 11,2% και αναποφάσιστο το 14,%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 7,5%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 26% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα με 2,7%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και το Ποτάμι με 2,1%.

Στην παράσταση νίκης, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ΝΔ θα κέρδιζε αν είχαμε εκλογές την Κυριακή αντίστοιχη εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει το 9%.

Αρνητικό στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίζεται το 56%, θετικό το 32% και χωρίς γνώμη το 12%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει μεγάλη δυσαρέσκεια τόσο για την απόδοση της κυβέρνησης (90%) όσο και για την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης (72%). Την κυβερνητική πολιτική για την έξοδο από την κρίση κρίνει αρνητικά το 82% των πολιτών, ενώ στην ερώτηση πως θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε η ΝΔ, το 40% απάντησε «ίδια», το 29% «καλύτερα» και το 24% «χειρότερα».

Το 63% θεωρεί σωστή την απόφαση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο (λάθος το 30%), αλλά το 77% χαρακτηρίζει λανθασμένους τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών (σωστούς το 10%). Λανθασμένη Τη θέση της ΝΔ που δεν συναινεί στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, χαρακτηρίζει λανθασμένη το 41% του δείγματος και σωστή το 37%.

Στη σύγκριση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός έχει προβάδισμα σε δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα στο ότι νοιάζεται για τους αδύναμους (20% έναντι 18% του προέδρου της ΝΔ) και στο ότι πολεμάει τη διαπλοκή (21% έναντι 17%). Αντίθετα ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται έναντι του πρωθυπουργού στο ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα (31% έναντι 14%) και στο ότι μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη (30% έναντι 10%). Πάντως και για τα τέσσερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η ένδειξη «κανένας» συγκεντρώνει από 50% έως 57% των απαντήσεων.


Πηγή


Ο κοπανιστός αέρας πουλάει σαν τρελός!!




Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για έναν Βρετανό που πουλά στην Κίνα, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία, έναντι 100 ευρώ, βαζάκι με αέρα (κοπανιστό;) από την βρετανική επαρχία. Το κάθε βαζάκι τιμολογείτε στα 100 ευρώ, απευθυνόμενο στην οικονομική ελίτ της χώρας που είναι διατεθειμένη να «ξοδευτεί»για λίγες μόνο εισπνοές.

Τη δόξα του εν λόγω Βρετανού αποφάσισε να κλέψει μία ελληνική εταιρεία, η Greekoxygen, διαθέτοντας στην αγορά ένα προϊόν που απευθύνεται σε όσους τουρίστες νιώθουν νοσταλγία για την Ελλάδα και επιθυμούν να πάρουν ένα κομμάτι της μαζί τους... Πρόκειται δηλαδή για ένα μπουκάλι με… ελληνικό οξυγόνο.

«Είναι ένα σουβενίρ που πρέπει να έχουν όλοι, μικρό και πρακτικό, ένα τέλειο δώρο που θα σημαίνει πολλά όταν ο επισκέπτης επιστρέψει σπίτι, ενθυμίζοντας του τις διακοπές του. Μπορεί να πάει οπουδήποτε: στην παραλία, στο βουνό, στη σκηνή, μέσα στην τσάντα ή την βαλίτσα», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (όπου δεν διασαφηνίζεται από ποιες περιοχές συλλέγεται το οξυγόνο), στο τέλος της οποίας υπάρχει εν είδει αγγελίας το «ζητούνται συνεργάτες και αντιπρόσωποι σε όλη την χώρα»…




Πηγή: protopapadakis.blogspot.com



Φόβοι αποσταθεροποίησης στην Τουρκία



Κύμα αντιδράσεων εντός και εκτός Τουρκίας προκάλεσε η σύλληψη των ηγετών και πολλών βουλευτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) με την κατηγορία ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Τους κινδύνους περαιτέρω πολιτικής αποσταθεροποίησης ήρθε να υπογραμμίσει φονική βομβιστική ενέργεια στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, λίγες ώρες μετά το κύμα διώξεων εναντίον του HDP. Αυτοκίνητο, παγιδευμένο με εκρηκτικά, εξερράγη γύρω στις 8 το πρωί κοντά σε αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν ορισμένοι εκ των συλληφθέντων. Εννέα άνθρωποι –δύο αστυνομικοί και επτά πολίτες– έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες προσέγγιζαν τους 100, αν και μόνο επτά από αυτούς παρέμεναν χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ, την επίθεση οργάνωσε η εκτός νόμου ένοπλη κουρδική οργάνωση ΡΚΚ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στις οικίες των δύο συμπροέδρων του HDP –του Σελαχατίν Ντεμιρτάς στο Ντιγιάρμπακιρ και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ στην Αγκυρα– τους οποίους και συνέλαβαν. Παράλληλα, συνελήφθησαν άλλοι εννέα βουλευτές του HDP και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δύο ακόμη που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Οι Αρχές κατηγορούν τους εκπροσώπους του HDP –τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος της Τουρκίας, με 59 βουλευτές– ότι ενισχύουν την προπαγάνδα του «τρομοκρατικού» ΡΚΚ και ότι αρνήθηκαν να καταθέσουν στη δικαιοσύνη, που διεξάγει σχετική έρευνα. Προτού συλληφθεί, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς κατήγγειλε μέσω Twitter ότι ο Ταγίπ Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε δικτατορία «ναζιστικού τύπου». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αγιάν Μπιλγκέν, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει κάθε είδους αντιπολίτευση και ότι επιδιώκει να πυροδοτήσει εμφύλιο πόλεμο μέσω των συλλήψεων, τις οποίες χαρακτήρισε ως «αποτυπώματα ενός καθεστώτος καταπίεσης και φασισμού».

Περιοριστικά μέτρα

Επί ώρες, μετά τις συλλήψεις, οι τουρκικές αρχές εμπόδιζαν την πρόσβαση των πολιτών στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Amazon, το Twitter και το YouTube. Ερωτηθείς για τη σκοπιμότητα των περιοριστικών μέτρων, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί «εφόσον θα έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Δικαιολογώντας τις συλλήψεις βουλευτών, ο κ. Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «αν κάποιοι εκλεγμένοι βουλευτές βαδίζουν χέρι χέρι με την τρομοκρατία, φυσικά οφείλουν να λογοδοτήσουν».

Το κύμα διώξεων εις βάρος του HDP καταδίκασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Οποιος υπερασπίζεται τη δημοκρατία, οφείλει να υπερασπιστεί την αρχή σύμφωνα με την οποία όποιος έρχεται με εκλογές, φεύγει μόνο με εκλογές», δήλωσε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για να προσθέσει: «Σε διαφορετική περίπτωση, θα οδηγηθούμε σε σφαγιασμό της δημοκρατίας στην Τουρκία».

Τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών του HDP είχε προετοιμάσει η άρση της βουλευτικής ασυλίας των εκπροσώπων του κόμματος, στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που επέβαλε ο Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Ακολούθησαν η καθαίρεση και η σύλληψη της δημάρχου και του αντιδημάρχου του Ντιγιάρμπακιρ, με τη στερεότυπη κατηγορία περί υπόθαλψης της τρομοκρατίας. Κύκλοι της τουρκικής αντιπολίτευσης πιθανολογούν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν - Γιλντιρίμ θα θέσει εκτός νόμου το HDP ή θα προκαλέσει εκλογές ώστε να εξοστρακίσει από τη Βουλή το φιλοκουρδικό κόμμα και να αποκτήσει πολιτική παντοδυναμία το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, διευκολύνοντας την επιδιωκόμενη συνταγματική αναθεώρηση και την ανάθεση υπερεξουσιών στον Τούρκο πρόεδρο.

Προβληματισμός στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών από την Τουρκία με αποτέλεσμα να συγκληθεί σύσκεψη των αντιπροσώπων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αγκυρα, όπως ανακοίνωσε χθες η υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η κοινή ανακοίνωση της Μογκερίνι με τον επίτροπο για θέματα Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αναμένουμε ότι η Τουρκία θα διασφαλίσει την κοινοβουλευτική της δημοκρατία, θα διαφυλάξει τον σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, προσδοκίες μας που θα μεταφέρουμε στις τουρκικές αρχές».

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ κάλεσε τον Τούρκο διπλωματικό ακόλουθο στο γραφείο του, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών. Πρόκειται για μια κίνηση που αποδεικνύει την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία. Αλλωστε, αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τη Γερμανία καταφύγιο τρομοκρατών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Σαουασάν Σαμπλί τόνισε ότι «η Αγκυρα έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίσει το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου και να καταβάλλει προσπάθειες για την πάταξη της τρομοκρατίας, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη φίμωση ή ακόμα και τη φυλάκιση της πολιτικής αντιπολίτευσης».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ επέκρινε τις αθρόες συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών και τόνισε ότι οι εξελίξεις απλώς επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που γεννήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, όταν κάποια μέλη του κοινοβουλίου της Τουρκίας έπαψαν να τυγχάνουν βουλευτικής ασυλίας και κατέληξε λέγοντας «καλούμε την Τουρκία να διασφαλίσει στον ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και στους βουλευτές του μία δίκαιη δίκη».

Κι ο Αλί Ετραν Τοπράκ, ο ηγέτης της μεγάλης κουρδικής κοινότητας της Γερμανίας, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και το Βερολίνο να διακόψουν τη συνεργασία τους με την τουρκική κυβέρνηση όσον αφορά στο προσφυγικό να να παγώσουν άμεσα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα.

Αναταράξεις χρηματαγορών

Εντονες αναταράξεις υπέστησαν χθες οι τουρκικές χρηματαγορές, καθώς ενισχύονται οι φόβοι των επενδυτών για πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας ύστερα από το κύμα διώξεων εις βάρος του HDP και τη φονική βομβιστική ενέργεια στο Ντιγιάρμπακιρ. Η λίρα κατέγραψε χθες νέο χαμηλό ιστορικό ρεκόρ, με την ισοτιμία της έναντι του αμερικανικού δολαρίου να κατρακυλά στο 3,15, ενώ ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου υποχώρησε κατά 2,5% και το κόστος ασφάλισης του τουρκικού δημόσιου χρέους ανέβηκε στα ψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα. Η Τουρκία καταβάλει περισσότερα από 200 δισ. δολάρια τον χρόνο για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και στηρίζεται στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.  Η πολιτική αστάθεια απειλεί να κάμψει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, επιδεινώνοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, κάτι που θα μπορούσε να στοιχίσει ακριβά στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ και στις φιλοδοξίες του Ταγίπ Ερντογάν για τη συνταγματική αναθεώρηση. Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας φόβου που επικρατούσε χθες στην Τουρκία, ήταν το γεγονός ότι ουδείς εκ των οικονομικών αναλυτών στους οποίους απευθύνθηκε το πρακτορείο Reuters δέχθηκε να απαντήσει επωνύμως.

Γενική είναι, πάντως, η εκτίμηση ότι τα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης Ερντογάν μετά την 15η Ιουλίου, με αποκορύφωμα τη συζήτηση για επαναφορά της θανατικής ποινής και τις διώξεις εις βάρος εκλεγμένων βουλευτών, απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία από την ευρωπαϊκή της προοπτική.



Έντυπη Καθημερινή


Ο Φίλης πολέμησε τα Αρχαία στα σχολεία το Facebook τα πρόσθεσε ώς γλώσσα επιλογής





Τα Αρχαία ελληνικά πολεμήθηκαν και ήταν στα σχέδια του πρώην πλέον υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη να καταργηθούν αλλά στο εξωτερικό τα αρχαία ελληνικά δεν είναι απλά μιά δύσκολη για ορισμένους όπως ο Νίκος Φίλης γλώσσα που δεν χρειάζεται.

 Έτσι λοιπόν τώρα το facebook στις επιλογές του έχει και τα αρχαία ελληνικά ως μία από γλώσσες που μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες.

Οι λάτρεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, μπορούν να την επιλέξουν με τα εξής βήματα: 

1. «Ρυθμίσεις».

2. «Γλώσσα».

3. Αναζητήστε την επιλογή «Ελληνική αρχαία» και πατήστε «Αποθήκευση αλλαγών»!

Mολις κάνετε τις συγκεκριμένες αλλαγές θα δείτε πως τα μήνυματα τα γίνουν πλέον «αγγέλματα» και το facebook θα ρωτάει «Τί δοκείς», ενώ όταν κάποιος επιθυμεί να σχολιάσει μια φωτογραφία, να βλέπει την ένδειξη: «Σχόλιον γράφειν». Η δε αρχική σελίδα έχει γίνει «οίκος» όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.




Απεβίωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος




Από καρδιακή ανακοπή έφυγε σε ηλικία 63 ετών από τη ζωή ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ιδρυτής του ομίλου Marfin Investment Group  υπήρξε πρωταγωνιστής στα ελληνικά επιχειρηματικά δρώμενα για περισσότερες από δυο δεκαετίες.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και Συνεργάτες». Από το 1998 δραστηριοποιήθηκε στον επενδυτικό και τραπεζικό χώρο, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν διακεκριμένος αθλητής ξιφασκίας, πρωταθλητής Ελλάδος με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου το 1972.




Να ανακατεύεις του ίδιους πλήρως αποτυχημένους στα υπουργεία μόνο ανασχηματισμό δεν το λες!



Δείγμα ότι δεν υπάρχουν ικανά στελέχη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο χθεσινός ανασχηματισμός.

Άλλαξαν υπουργεία οι αποτυχημένοι και έμειναν σε ευαίσθητα υπουργεία όπως το Υγείας το παντελώς ακατάλληλο  δίδυμο Ξανθος - Πολάκης που έχει διαλύσει το σύστημα υγείας.


Το μόνο θύμα ήταν ο Νίκος Φίλης ο οποίος δεν έφυγε απλά επειδή ήταν ανίκανος και ανεπαρκείς, έφυγε γιατί τα έβαλε με την εκκλησία.

Εκτός κυβέρνησης μένουν ο Αριστείδης Μπαλτάς από το υπουργείο Πολιτισμού, ο Νίκος Παρασκευόπουλος απο το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Θοδωρής Δρίτσας από το υπουργείο Ναυτιλίας, ο Τρύφων Αλεξιάδης από το υπουργείο Οικονομικών, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η Σία Αναγνωστοπούλου από το υπουργείο Παιδείας, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ο Δημήτρης Μάρδας από το υπουργείο Εξωτερικών, ο τέως υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και η τέως υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.   

Τα καινούργια πρόσωπα είναι 15, ο  Δημήτρης Παπαδημητρίου που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα, ο Κώστας Γαβρόγλου διορίστηκε υπουργός Παιδείας με υφυπουργούς τον Δημήτριο Μπαξεβανάκη και τον Κωνσταντίνο Ζουράρι, το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέλαβε η Έφη Αχτσιόγλου, στο υπουργείο Οικονομικών υφυπουργός τοποθετήθηκε η Κατερίνα Παπανάτσιου, στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού ο Γιώργος Βασιλειάδης. 
  
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Φάμελος , στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ο Νικόλαος Μαυραγάνης , στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υφυπουργός ο Νεκτάριος Σαντορινιός και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υφυπουργός ο Βασίλειος Κόκκαλης.   

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ο Δημήτριος Λιάκος και υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτριος Τζανακόπουλος.   

Οι υπόλοιποι παραμένουν οι ίδιοι απλά αλλάζοντας ορισμένοι υπουργεία και έτσι άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα τους αλλιώς.

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας 

Αντιπρόεδρος κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης   

Υπουργείο Εσωτερικών   Υπουργός: Πάνος Σκουρλέτης Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Πολίτη: Νίκος Τόσκας 

Υφυπουργός Mακεδονίας - Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά     

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης   Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη   

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης   Υπουργός: Νίκος Παππάς     

Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης   Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου Αναπληρωτής υπουργός: Αλέξης Χαρίτσης Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας     

Υπουργείο Τουρισμού   Υπουργός: Έλενα Κουντουρά     

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας   Υπουργός: Πάνος Καμμένος Αναπληρωτής υπουργός: Δημήτρης Βίτσας     

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων   Υπουργός: Κώστας Γαβρόγλου Αναπληρωτής υπουργός για Έρευνα και Καινοτομία: Κωστας Φωτάκης   Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης   Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις     

Υπουργείο Εξωτερικών   Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς   Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις: Γεώργιος Κατρούγκαλος   Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης   Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ    

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   Υπουργός: Σταύρος Κοντονής Αναπληρωτής: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος   

Υπουργείο Οικονομικών   Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου   

Υπουργείο Υγείας   Υπουργός Ανδρέας Ξανθός Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης   

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού   Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου Υφυπουργός Αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης   

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας   Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος   

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών   Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης   

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής   Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός  

 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων   Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης   

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής   Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας   

Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης   Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου   Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας: Ουρανία Αντωνοπούλου   Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη: Θεανώ Φωτίου   Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Αναστάσιος Πετρόπουλος   

Υπουργός Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης   

Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης   

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Δημήτριος Λιάκος   

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δημήτριος Τζανακόπουλος  



 Η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 5 Νοεμβρίου στη 13.00.