Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Η μόνη τους έννοια να μην χάσουν την εξουσία! Κουρουμπλής: «Θα ήταν εγκληματικό να πάμε σε εκλογές»



Όλη η υφήλιος γνωρίζει ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Ελλάδα δεν έχει καμία προοπτική για ανάκαμψη.

Όλη η υφήλιος γνωρίζει ότι εάν δεν έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχαμε φτάσει τα αποτελέσματα την Κύπρου και θα είχαμε βγεί από τα μνημόνια.

Όλη η υφήλιος γνωρίζει ότι έχει αποτύχει το καθεστώς σε όλα τα επίπεδα και ότι ο Τσίπρας έχει γυρίσει με την ανικανότητα του την χωρα χρόνια πίσω.

Οι μόνοι που ξέρουν πολύ καλά το πόσο ανίκανοι είναι αλλά δεν θέλουν για να μην χάσουν την εξουσία είναι τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ποιος υπολογίζει την χώρα και τους πολίτες.

Είπε λοιπόν ο Κουρουμπλής φοβισμένος ότι θα χάσει την βουλευτική του έδρα και την καρέκλα : «Θα ήταν εγκληματικό για τη χώρα να πάει τώρα σε εκλογές», τόνισε. «Δεν θα πάμε σε εκλογές» υπογράμμισε γιατί έτσι θέλεις ο ίδιος και ο Σύριζα και όχι ο κόσμος για τον οποίο είναι αδιάφορος.


Κυριάκος στην νεολαία: «Μαζί θα πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά»



Κάλεσμα συστράτευσης για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και «να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά», απηύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε στο Συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ.

«Η Ελλάδα», τόνισε «δεν χρειάζεται άλλους φυγόπονους «επαναστάτες» της κουκούλας και των μολότοφ, ούτε άλλα άβατα ανομίας. Την Ελλάδα δεν θα την αλλάξουν οι ‘’δήθεν’’ και οι αλαζόνες. Οι ιδεοληπτικοί ινστρούχτορες θεωριών, που απέτυχαν παντού στον κόσμο. Η Ελλάδα θα αλλάξει από τη δική σας γενιά. Από τους νέους στα Πανεπιστήμια, τα Τ.Ε.Ι., τις σχολές μαθητείας. Από τους νέους, που εργάζονται σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με φιλότιμο και ευσυνειδησία. Από όσους τολμούν να ξεκινήσουν τα δικά τους εγχειρήματα, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Από τα παιδιά, που εργάζονται σε γραφεία, σε συνεργεία, σε χωράφια, σε οικοδομές. Από κάθε νέο άνθρωπο που αναλαμβάνει ευθύνες, προσφέρει και δημιουργεί, σε όποιο χώρο και αν βρίσκεται. Γι’ αυτούς νοιαζόμαστε, αυτούς θέλω να εκφράσετε! Τις αγωνίες των πολλών. Τα όνειρα των πολλών. Τα σχολεία των πολλών. Τις δουλειές των πολλών. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας καλώ σήμερα σε συμπόρευση  όλες τις νέες και όλους τους νέους.  Τους καλώ να πυκνώσουν τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ. Και να συμμετέχουν και αυτοί στην καινούργια αρχή της Οργάνωσης. 

Στην καινούργια Αρχή της Νέας Δημοκρατίας, καλώ ειδικά εκείνους που επλήγησαν πιο σκληρά από όλους από την κρίση και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνους που δοκιμάζονται πιο πολύ, που ασφυκτιούν βουλιάζοντας στο σημερινό τέλμα. Τα κορίτσια και τα αγόρια που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Τους νέους επιστήμονες που παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους και βλέπουν το συριζαΐκό Κράτος να απομυζά το παρόν τους και να υποθηκεύει το μέλλον τους.  Εκείνους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν επειδή στην πατρίδα έβρισκαν όλες τις πόρτες κλειστές. Εκείνους που αδυνατούν να κάνουν δική τους οικογένεια και ζουν εξαρτώμενοι από γονείς και παππούδες. Λέω με τόλμη και αίσθημα ευθύνης στους νέους: Ακούστε μας. Μιλήστε μας. Κάντε μας κριτική. Σπάστε τις προκαταλήψεις του χθες. Μην γίνεστε κληρονόμοι του διχασμού. Σφυρηλατήστε την ενότητα. Το αύριο, που έρχεται με ορμή, δεν θα μοιάζει με καμία άλλη περίοδο στο παρελθόν. Σε αυτό τον νέο κόσμο που δημιουργείται πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι. Ήρθε η ώρα μαζί να ξανακερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Μαζί να ξεμπλοκάρουμε την Ελλάδα. Μαζί να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά». 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, αφού αναγνώρισε ότι «σήμερα πολλοί νέοι δεν θέλουν να ακούν για πολιτική»,πρόσθεσε: «Η νεολαία της χώρας μας ζει στην χειρότερη εποχή από τη Μεταπολίτευση, στην εποχή της ανεργίας των νέων και του κανιβαλισμού της νέας γενιάς. Και μέμφονται την πολιτική και τους πολιτικούς για αυτό.  Αλλά μόνο με τη συμμετοχή της νέας γενιάς στην πολιτική μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα. Εσείς το ξέρετε αυτό. Για αυτό είστε εδώ και ορθώνετε ανάστημα. Λέτε ένα μεγάλο όχι στο ψέμα. Ένα αποφασιστικό όχι στο λαϊκισμό. Και συντάσσεστε με την Αλήθεια. Διότι μόνο η Αλήθεια δίνει προοπτική. Ζητάτε ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη. Όχι κομματικά προνόμια. Διεκδικείτε ευκαιρίες, όχι πελατειακές σχέσεις. Απαιτείτε αξιοκρατία και όχι ευνοιοκρατία. Λέτε ένα μεγάλο όχι στον εξισωτισμό προς τα κάτω. Επιδιώκετε τη δημιουργική χειραφέτηση. Λέτε όχι στην κρατική χειραγώγηση. Ζητάτε ελεύθερα πανεπιστήμια, ανταγωνιστική Παιδεία, σύγχρονα σχολεία. Λέτε όχι στα εκκολαπτήρια ιδεοληπτικού αυτισμού. Επιζητάτε πολυφωνία – και λέτε όχι στην προπαγάνδα».

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο μεγάλο πρόβλημα της νέας γενιάς που είναι η ανεργία τονίζοντας ανάμεσα στ’ αλλά: «Η υποαπασχόληση, οι δουλειές με χαμηλές απολαβές και προοπτικές εξέλιξης, καθώς και αδυναμία πλήρους αξιοποίησης των ικανοτήτων τους, οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες νέων παιδιών στο εξωτερικό.  Η ‘’διαρροή εγκεφάλων’’, το Brain drain αποτελεί ένα κορυφαίο πρόβλημα, με οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις. 

Η αποκλιμάκωση της ανεργίας είναι η πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητά μας. Μπορούμε να την πετύχουμε. Με την αλλαγή του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου, με όρους έξυπνης εξειδίκευσης και καινοτομίας. Προάγουμε και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Ελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα των Ελλήνων.  Με δομικές μεταρρυθμίσεις δημιουργούμε ένα φιλικό οικονομικό περιβάλλον και εξασφαλίζουμε γόνιμο έδαφος για επενδύσεις.   Δίνουμε κυρίως στους νέους την προοπτική και τα κίνητρα να φτιάξουν την δική τους επιχείρηση.  Να πάρουν ρίσκα.  Να δουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Γιατί η επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% προσπάθεια. Έτσι ξεμπλοκάρουμε τις μεγάλες δυνατότητες της οικονομίας μας. Έτσι δημιουργούμε νέες ευκαιρίες, νέες δουλειές.  Σπάμε τα στεγανά της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης. Σπάμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Και πορευόμαστε με τόλμη προς το μέλλον».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη Κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν το συντομότερο». Και πρόσθεσε:«Από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τη χώρα δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερος εχθρός της νέας γενιάς από τον κ. Τσίπρα. Που είναι και ο νεότερος πρωθυπουργός. Με την πιο γερασμένη νοοτροπία όμως. Όχι μόνο σε επιλογές προσώπων, αλλά κυρίως σε αντιλήψεις. Διότι ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να διανοηθεί να βάλει χέρι στο ταμείο αλληλεγγύης των γενεών για να πληρώσει συντάξεις σήμερα, σε βάρος των νέων αύριο; Ποιος πρωθυπουργός θα προστάτευε τους κομματικούς του πελάτες, στερώντας δουλειές και ευκαιρίες από τους νέους; Ποιος πρωθυπουργός θα διόριζε υπουργούς Παιδείας τον κ. Μπαλτά και τον κ. Φίλη, πηγαίνοντας την Παιδεία μας 40 χρόνια πίσω; Ο πιο παρωχημένος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση. Ο πλέον αναξιόπιστος. Ο πραγματικός εχθρός των νέων κ. Τσίπρας.

Κάθε μέρα που παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία, χάνονται ευκαιρίες για τη νέα γενιά. Κάθε μέρα διαβρώνονται οι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας μας.  Και χωρίς Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, ισχυρούς θεσμούς, ανταγωνιστική Παιδεία, καμία νέα και κανένας νέος δεν μπορεί να προκόψει, δεν μπορεί να έχει προοπτική. Εκτός βέβαια από τους κρατικοδίαιτους διορισμένους Συριζαίους. Για τους υπόλοιπους δεν νοιάζεται ο κ. Τσίπρας. Καθόλου δεν στεναχωριέται που φεύγουν κατά χιλιάδες οι νέοι μας στο εξωτερικό. Αντίθετα μάλιστα, κατά βάθος εύχεται να μη γυρίσουν. Διότι όποια και όποιος έφυγε, είδε τη διαφορά. Αντιλήφθηκε το διωγμό της ελληνικής νεολαίας από την ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τους θέλει πίσω. Διότι θα μιλήσουν, θα αντιδράσουν, θα κινητοποιηθούν, θα κομίσουν νέες ιδέες, θα ψηφίσουν. Για αυτό και δεν εισάγει στη Βουλή την πρότασή μας για ψήφο στους απόδημους Έλληνες. Για να προσπαθήσει να περιορίσει τη συντριβή του. 

Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, φίλες και φίλοι είναι δεδομένη. Καμία Κυβέρνηση δεν επιβίωσε με τη νεολαία απέναντί της. Όμως, αυτή η πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να αργήσει.  Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής. Οι νέοι δεν περιμένουν. Ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη Κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν. Το συντομότερο. Διότι όσο μένουν κρατάνε την δημιουργική Ελλάδα στην απομόνωση. Κρατούν τη νεολαία στο περιθώριο. Υπονομεύουν τις προοπτικές της νέας γενιάς για να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς πελάτες τους. Για αυτό σας καλώ να πάρετε τη χώρα στα χέρια σας. Να παλέψετε για τη γενιά σας. Να διεκδικήσετε όσα σας αξίζουν. Να αναστρέψετε τη διολίσθηση της Ελλάδας στη μιζέρια. Και αυτά μόνο μέσα από την πολιτική μπορούν να επιτευχθούν. Την Πολιτική της αλήθειας. Την Πολιτική των πραγματικών δεδομένων. Και όχι την μικροπολιτική της αυταπάτης και του ασύστολου ψεύδους».


Επίθεση από χάκερς σε μεγάλο πάροχο Internet στις ΗΠΑ



Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Dyn στις Ηνωμένες Πολιτείες με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να ανακοινώνει ότι εξετάζονται «όλα τα πιθανά αίτια».

Στην έρευνα πρόκειται να συμμετάσχει και το FBI, όπως δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η DYN είναι πάροχος διαδικτυακών υποδομών σε μεγάλες εταιρείες όπως το Twitter, η Netflix, η TMobile, η Trip Advisor και το LinkedIn.

Εταιρείες κολοσσοί του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Spotify, το eBay, το SoundCloud και το Reddit αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Για τουλάχιστον δύο ώρες, η πρόσβαση στους συγκεκριμένους δικτυακούς τόπους, όπως επίσης στις ιστοσελίδες πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), αλλά και στο Reddit ή το Airbnb ήταν αδύνατη στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης από αυτήν την τεραστίου εύρους κυβερνοεπίθεση, που ενδεχομένως επηρέασε εκατομμύρια χρήστες, προβλήματα υπήρξαν και στη λειτουργία του δικτύου Netflix, του HBO και της υπηρεσίας πληρωμών μέσω Διαδικτύου Paypal.

Σε ανακοίνωσή της η DYN ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS) στις υποδομές που διατηρεί στην Ανατολική Ακτή από τις 7.10 το πρωί τοπική ώρα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι πελάτες της που εξυπηρετούνται από τις υποδομές στην Ανατολική Ακτή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα σύνδεσης.

Οι επιθέσεις τύπου DDoS είναι όταν οι διακομιστές δέχονται τεχνητά ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αιτημάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τη κανονική ιντερνετική κίνηση.

Η Εταιρεία DΥΝ ανακατανέμει τη ροή δεδομένων στο Διαδίκτυο μεταφράζοντας τις ονομασίες των ιστότοπων σε διευθύνσεις IP.

«Σήμερα 21η Οκτωβρίου το πρωί, η DΥΝ έπεσε θύμα μιας τεράστιας επίθεσης DDoS στις υποδομές της των DNS (Domain name system, Σύστημα Ονομάτων Τομέων, Χωρών ή Περιοχών) στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ» δήλωσε ο Σκοτ Χίλτον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της DYN σε δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η λειτουργία αποκαταστάθηκε στις 16.20 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο δικτυακό τόπο TechCrunch, η επίθεση είχε ως επίκεντρο τις ΗΠΑ. Οι χρήστες στην Ευρώπη και την Ασία δεν φαίνεται να «αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα».

Σε χάρτη που δημοσίευσε άλλος εξειδικευμένος δικτυακός τόπος σε θέματα τεχνολογίας, το DailyDot, φαίνεται πως στοχοθετήθηκε από τους χάκερ κυρίως ένα μεγάλο τμήμα των βορειοανατολικών ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον.






Πηγή : tovima.gr


Γαλλία: Νέα διαδήλωση των αστυνομικών στο Παρίσι

REUTERS/JACKY NAEGELEN


Νέα διαδήλωση, για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα, πραγματοποίησαν, οι Γάλλοι αστυνομικοί στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, παρά τις απόπειρες του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να αποκλιμακώσει την ένταση.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα στελέχη της δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένα ώστε να μπορούν να προστατεύσουν ακόμα και τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου σε προάστιο του Παρισιού εναντίον ενός περιπολικού με βόμβες μολότοφ και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο αστυνομικοί, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις.

Τρεις ημέρες μετά την επίθεση, εκατοντάδες αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία μπροστά από αστυνομικά τμήματα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους και ζητώντας περισσότερα μέσα για την αστυνομία, αλλά και μεγαλύτερη αυστηρότητα στην αστυνόμευση.

«Ζητάτε μέσα, σας τα δίνουμε. Ζητάτε υποστήριξη, την έχετε λάβει», ανέφερε την Παρασκευή σε επιστολή του προς του αστυνομικούς ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αστυνομίας Ζαν-Μαρκ Φαλκόν επεσήμανε χθες ότι θα υποβάλει «την επόμενη εβδομάδα» προτάσεις προς το υπουργείο για τα μέσα που χρειάζονται οι αστυνομικοί.

Τα συνδικάτα των αστυνομικών, αν και φαίνεται πως έχουν απογοητεύσει τη βάση τους, σημείωσαν μια νίκη. Ζητούσαν επίμονα να συναντηθούν με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τελικά ανακοίνωσε ότι θα τα δεχθεί «στις αρχές της εβδομάδας».

Παράλληλα έχουν καλέσει σε «σιωπηλές συγκεντρώσεις» κάθε Τρίτη μπροστά από τα δικαστήρια για να ζητήσουν την «αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για τη χρήση όπλων», προκειμένου να χαλαρώσουν οι νόμοι που αφορούν τη νόμιμη άμυνα και «τη θέσπιση κατώτατη ποινής για όσους επιτίθενται εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και των υπηρεσιών διάσωσης». Οι ποινές αυτές είχαν θεσπιστεί από την κυβέρνηση της δεξιάς (2007-2012) και ακυρώθηκαν από τον Ολάντ.
Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά, που έχει ήδη συναντηθεί με τα συνδικάτα των αστυνομικών, έχει υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίζονται με «τη μεγαλύτερη αυστηρότητα» οι δράστες τέτοιων επιθέσεων, όμως αρνήθηκε να επαναφέρει τις κατώτατες ποινές.



Πηγή


Όπως πήγε γύρισε ο Τσίπρας χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος



Ο Αλέξης Τσίπρας με δεδομένο ότι η σύνοδος κορυφής ασχολήθηκε κυρίως με το προσφυγικό, επιχείρησε για το θέμα του χρέους, να εξασφαλίσει στήριξη και παρεμβάσεις υπέρ της Ελλάδας κατά τις συναντήσεις που είχε με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου. Το στίγμα πάντως για το πως κινείται η Αθήνα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης το έδωσε  επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στη Γαλλική τηλεόραση: «Είναι η στιγμή που έχουμε τελειώσει με την πρώτη αξιολόγηση και πρέπει να λάβουμε μέτρα σημαντικά για το χρέος που θα δώσουν το σήμα στις αγορές και στους επενδυτές ότι η Ελλάδα έχει βγει από την κρίση. Και νομίζω ότι το δικαιούμαστε. Η Ευρώπη διανύει μια περίοδο αβεβαιότητας, η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω δύο παράλληλων κρίσεων, την κρίση χρέους και τη μεταναστευτική. Και είμαστε το τελευταίο οχυρό σταθερότητας και ασφάλειας σε μια διευρυμένη ασταθή περιοχή» .

Χωρίς δεσμεύσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά με υποστηρικτική διάθεση από τη γαλλική πλευρά ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα του ελληνικού χρέους και την ανάγκη να επιλυθούν οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Και πάλι πιο κοντά ο Ολάντ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η γαλλική πλευρά εμφανίστηκε υποστηρικτική ως προς τις ελληνικές θέσεις, εκφράζοντας τη βούληση της γαλλικής κυβέρνησης να προχωρήσει μία λύση για το χρέος και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για άρση της αβεβαιότητας.

Οι διαρροές που έγιναν από ελληνικής πλευράς δείχνουν ότι υπάρχει μια ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κ. Ολάντ στο ελληνικό αίτημα, ενώ δεν υπάρχουν σχόλια ούτε εκτιμήσεις για τη γερμανική στάση.

Επιπλέον, όπως τονίστηκε από τις δύο πλευρές, η επίλυση των διαφορών μεταξύ των θεσμών για το χρέος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητά του, ενώ η επίτευξη συμφωνίας για το χρέος είναι απαραίτητη, μεταξύ άλλων, για να δοθεί ένα σήμα ότι η Ευρώπη λύνει τα προβλήματά της.


Επίσης, οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης είναι κρίσιμο για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, ενώ η ελληνική πλευρά επανέλαβε τη θέση της ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλα τα μέρη, κάτι που έγινε δεκτό από τη γαλλική πλευρά.

Θετική για το προσφυγικό η Μέρκελ, λίγα χρόνια για το χρέος

Αυτή τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης έθεσε ο κ. Τσίπρας και στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, επισημαίνοντας, επίσης, πως η άρση της αβεβαιοτητας είναι απαραίτητη, προκειμένου να υπάρξει λύση και γρήγορη έξοδος στις αγορές.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με την κ. Μέρκελ τις εξελίξεις στο προσφυγικό, σε θετικό κλίμα, όπως σημείωσαν κυβερνητικοί κύκλοι. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και επικράτησε η κοινή αντίληψη ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της Ελλαδας σε εμπειρογνόμωνες και επιτάχυνση της μετεγκατάστασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πρόθεση να υποστηρίξει περαιτέρω την Ελλάδα στο προσφυγικό, τόσο σε επίπεδο ΕΕ, όσο και διμερές.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, το οποίο, επίσης, τέθηκε στη συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις ελληνικές θέσεις επί του θέματος, ότι στηρίζει τις διακοινοτικές συνομιλίες. Αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά υποστηρίζει την πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων από το νησί.

Τέλος, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν πως ο κ. Τσίπρας είχε σύντομη συνάντηση και με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο της διμερών επαφών της με τα κράτη-μέλη, ενόψει Βrexit. Σε αυτήν τη συνάντηση, η ελληνική πλευρά έθεσε το ζήτημα των Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στη Βρετανία, ενώ συζητήθηκε και το Κυπριακό.

Ολάντ: Να υλοποιηθούν «το ταχύτερο δυνατό» οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις προς την Ελλάδα

Την ανάγκη να υλοποιηθούν «το ταχύτερο δυνατό» οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις προς την Ελλάδα για το ζήτημα του δημοσίου χρέους, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής ΕΕ, για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε σήμερα το πρωί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι η Γαλλία ενθαρρύνει όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, πως και η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.



Πηγή: iefimerida.gr 




Το χρονικό του ψυχρού φονικού στην Πανόρμου



Πώς ο καβγάς των γειτόνων κατέληξε σε μια άγρια δολοφονία.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας σε βάρος του 68χρονου γυμναστή, έξω από το γυμναστήριο του, στη συμβολή των Πανόρμου και Βατοπεδίου 11 στους Αμπελοκήπους, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο δράστης τον οποίον είδαν περίοικοι και κατέθεσαν γι αυτόν στην Αστυνομία είναι συνταξιούχος αστυνομικός από τα τέλη του 2007, όπου υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων.

Μάλιστα ήταν πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς είχε κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής της, στις εκλογές του Μαΐου 2012 στη Μεσσηνία.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το απόγευμα της Παρασκευής, περίπου στις 17:30, ξεκίνησε ο καβγάς μεταξύ των δύο αντρών. Όπως αναφέρουν οι γείτονες οι άνδρες τσακώθηκαν για πολλοστή φορά, αφού ο ηλικιωμένος και συνταξιούχος αστυνομικός, είχε ενοχληθεί επειδή ο γυμναστής είχε τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να κατέβηκε στο γυμναστήριο και να τσακώθηκε με τον γείτονά του.

Ο πολιτευτής της Χρυσής Αυγής γύρισε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του, κατέβηκε κάτω και εκτέλεσε εν ψυχρώ πυροβολώντας τουλάχιστον τρεις φορές, τον 68χρονο γυμναστή. Αμέσως ο γυμναστής έπεσε αιμόφυρτος στο δρόμο.

Στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου 11 στους Αμπελοκήπους, επικράτησε πανδαιμόνιο και ο δράστης έφυγε γρήγορα πεζός.

Το σημείο απέκλεισαν σύντομα μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, ενώ σύντομα μετέβηκε κλιμάκιο Τμήματος Εγκλήματων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή και κλιμάκιο αστυνομικών των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από εκείνη την ώρα και μετά η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ψυχρού δολοφόνου, καθώς οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι του δεν τον εντόπισαν.



Πηγή : newsbeast.gr


Εισαγγελική έρευνα για την επιβολή των capital controls




Έπειτα από δεκάδες μηνυτήριες αναφορές πολιτών

Αφορμή για τη διερεύνηση των όσων διαδραματίστηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις 27 Ιουνίου του 2015, σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έγινε μετά από τις δεκάδες μηνύσεις και αναφορές πολιτών για την οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαν και οι ίδιοι και η χώρα με την επιβολή των capital controls τον Ιούνιο του 2015 .

'Έτσι λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες και κάτω από άκρα μυστικότητα έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών που αφορά σε βαρύτατα ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι ακόμα και αυτό της εσχάτης προδοσίας. 

Έχουν εξεταστεί τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες, αλλά και οικονομολόγοι, και συλλέγονται και έγραφα από αρμόδιες αρχές, για να ξεκαθαριστεί το τοπίο με όλα τα στοιχεία ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις στους υπευθύνους

Μάλιστα, ήδη συλλέγονται και έγραφα από αρμόδιες αρχές, για να ξεκαθαριστεί το τοπίο με όλα τα στοιχεία.