Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Επίθεση από χάκερς σε μεγάλο πάροχο Internet στις ΗΠΑ



Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Dyn στις Ηνωμένες Πολιτείες με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να ανακοινώνει ότι εξετάζονται «όλα τα πιθανά αίτια».

Στην έρευνα πρόκειται να συμμετάσχει και το FBI, όπως δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η DYN είναι πάροχος διαδικτυακών υποδομών σε μεγάλες εταιρείες όπως το Twitter, η Netflix, η TMobile, η Trip Advisor και το LinkedIn.

Εταιρείες κολοσσοί του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Spotify, το eBay, το SoundCloud και το Reddit αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Για τουλάχιστον δύο ώρες, η πρόσβαση στους συγκεκριμένους δικτυακούς τόπους, όπως επίσης στις ιστοσελίδες πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), αλλά και στο Reddit ή το Airbnb ήταν αδύνατη στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης από αυτήν την τεραστίου εύρους κυβερνοεπίθεση, που ενδεχομένως επηρέασε εκατομμύρια χρήστες, προβλήματα υπήρξαν και στη λειτουργία του δικτύου Netflix, του HBO και της υπηρεσίας πληρωμών μέσω Διαδικτύου Paypal.

Σε ανακοίνωσή της η DYN ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS) στις υποδομές που διατηρεί στην Ανατολική Ακτή από τις 7.10 το πρωί τοπική ώρα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι πελάτες της που εξυπηρετούνται από τις υποδομές στην Ανατολική Ακτή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα σύνδεσης.

Οι επιθέσεις τύπου DDoS είναι όταν οι διακομιστές δέχονται τεχνητά ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αιτημάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τη κανονική ιντερνετική κίνηση.

Η Εταιρεία DΥΝ ανακατανέμει τη ροή δεδομένων στο Διαδίκτυο μεταφράζοντας τις ονομασίες των ιστότοπων σε διευθύνσεις IP.

«Σήμερα 21η Οκτωβρίου το πρωί, η DΥΝ έπεσε θύμα μιας τεράστιας επίθεσης DDoS στις υποδομές της των DNS (Domain name system, Σύστημα Ονομάτων Τομέων, Χωρών ή Περιοχών) στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ» δήλωσε ο Σκοτ Χίλτον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της DYN σε δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η λειτουργία αποκαταστάθηκε στις 16.20 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο δικτυακό τόπο TechCrunch, η επίθεση είχε ως επίκεντρο τις ΗΠΑ. Οι χρήστες στην Ευρώπη και την Ασία δεν φαίνεται να «αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα».

Σε χάρτη που δημοσίευσε άλλος εξειδικευμένος δικτυακός τόπος σε θέματα τεχνολογίας, το DailyDot, φαίνεται πως στοχοθετήθηκε από τους χάκερ κυρίως ένα μεγάλο τμήμα των βορειοανατολικών ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον.






Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου