Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Μέχρι και η δημοσκόπηση της "Αυγής" παραδέχεται την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας



Η Αυγή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από δημοσκόπηση της παραδέχεται ότι η ΝΔ  είναι καταλληλότερη κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue.

Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει μέτρηση πρόθεσης ψήφου.

Το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ εννιά στους δέκα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Το ανησυχητικό για το πολιτικό σύστημα είναι ότι το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% των πολιτών να τον προτιμά, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων το 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη έρευνα της εταιρίας Public Issue η πλειοψηφία έλεγε όχι σε πρόωρες εκλογές ενώ τώρα τις θεωρεί απαραίτητες για το καλό της χώρας.



Όμηροι των φόρων : 4,​5 δισ. ευρώ επιπλέον θα κληθούμε να πληρώσουμε το 2017



Την πληρωμή επιπλέον 1,4 δισ. σε φόρους εισοδήματος, 1,5 δισ. σε έμμεσους φόρους, 1,4 δισ. από αυξήσεις εισφορών προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού που καταθέτει τη Δευτέρα ο Τσακαλώτος - Η κυβέρνηση προσκοκά πλεόνασμα 3,5 δισ. και ανάπτυξη 2,7% το 2017

Ξεπερνούν και τις απαιτήσεις του Μνημονίου για πλεονάσματα το 2017, οι φιλόδοξες προβλέψεις του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο παραδίδει την Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλειδης Τσακαλώτος.

Με τον νέο προϋπολογισμό, η κυβέρνηση προβλέπει ότι με νέα εισπρακτικά μέτρα 4,5 δισ. ευρώ που θα λάβει μέσα στο 2017, θα επιτύχει πρωτογενές ​πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ. Και παρά την φοροεπιδρομή που θα «ψαλιδίσει» το διαθέσιμο εισόδημα, προβλέπει ότι στο τέλος θα έρθει και ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα 2,7%!

Αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα απέχει σημαντικά από το τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί στα τέλη Νοεμβρίου στη Βουλή, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες:

- πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,6% του ΑΕΠ (1 δισ. ευρώ) για φέτος, έναντι μνημονιακού στόχου 0,5%

- πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 2% του ΑΕΠ για το 2017 (δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ) έναντι στόχου 1,75% στο Μνημόνιο (3 δισ. ευρώ)

- ύφεση 0,3% φέτος (αντί 0,5% που θα προβλέπει η ΤτΕ)

- δυναμική ανάκαμψη το 2017 με αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%

Η πρόβλεψη για ισχυρή Ανάπτυξη προφανώς εξυπηρετεί την κυβέρνηση για να πείσει ότι «λεφτά θα υπάρχουν» και έτσι θα πετύχει τους στόχους της. Από την άλλη, η Ανάπτυξη υπονομεύεται από το γεγονός πως η κυβέρνηση θα επιβάλει φοροεισπρακτικά μέτρα ύψους 4,3 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα τα χρήματα αυτά θα προέλθουν:

- 1,4 δισ. ευρώ από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τις αυξήσεις εισφορών κλπ

- Άλλα 1,4 δισ. ευρώ από το νέο καθεστώς φορολόγησης των εισοδημάτων (μειωμένο αφορολόγητο, αύξηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κ.λπ.)

- Επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.

Για να εισπραχθούν όμως ασφαλιστικές εισφορές και άμεσοι και έμμεσοι φόροι, προϋπόθεση είναι να υπάρχουν επιχειρήσεις, δουλειές και εισοδήματα που θα αποδίδουν στο δημόσιο όσα προβλέπουν τα νέα μέτρα για το 2017. Μεταξύ αυτών έχουν ψηφιστεί και θα επιβληθούν:

- Ενιαίος ΦΠΑ 24% σε όλη τη χώρα: από 1.1.2017 θα καταργηθούν και οι τελευταίες εξαιρέσεις στα νησιά του Αιγαίου. Οι κάτοικοι χάνουν αυτομάτως περίπου 5% των εισοδημάτων τους, δηλαδή 150-500 ευρώ το χρόνο για τους περισσότερους που ζουν με 5.000 ως 10.000 ευρώ το χρόνο –και πολύ περισσότερα για τα υψηλότερα εισοδήματα.

- φόροι στα καύσιμα: από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο. Μαζί με τον ΦΠΑ που επιβάλλεται και στην τελική τιμή μετά την αύξηση του φόρου, η βενζίνη θα πωλείται 4 λεπτά ακριβότερα.

- φόροι στα τσιγάρα: αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό (από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό) και ο αναλογικός φόρος από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο. Κάθε καπνιστής χάνει έτσι τουλάχιστον 150-300 ευρώ το χρόνο.

- ειδικός φόρος στον καφέ: από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ. Η επιβολή του φόρου αυτού, αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.

- φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

- φόρος στη σταθερή τηλεφωνία: νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται και ΦΠΑ 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%. Για κάθε σύνδεση τα νοικοκυριά χάνουν επιπλέον 15-30 ευρώ το χρόνο.

- Μερίσματα: Αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%, σε μια φάση όπου τα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνονται. Πέρυσι το δημόσιο εισέπραττε περίπου 240 εκατ. ευρώ το μήνα και φέτος 80 (-70%)

- Αυξήσεις εισφορών για σύνταξη και υγεία: αφορούν όλους, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πώς θα τους πληρώσουν από 1.1.2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το πιθανότερο είναι πως θα υπολογιστούν σε 26,95% με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα που είχαν το 2015.



Πηγή : newmoney.gr


Αναρχικοί απειλούν με δολοφονίες αστυνομικών


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές ύστερα από ένα άκρως απειλητικό κείμενο αναρχικών, που δημοσιεύθηκε τα ξημερώματα στο  Indymedia. Το κείμενο υπογράφουν ως «Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός» και οι απειλές φαίνονται τόσο σοβαρές, που αρκετοί αξιωματικοί φοβούνται επιθέσεις εναντίον αστυνομικών ή και αστυνομικών τμημάτων.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο:

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια υπερπροσπάθεια από το στρατόπεδο του κράτους και του κεφαλαίου να στοχοποιηθεί και να ποινικοποιηθεί, πιο πολύ από ποτέ,  κάθε κίνηση που εναντιώνεται στη καθημερινή υποδούλωση και τρομοκρατία που διαπνέει τις καθημερινότητές μας. Παρά τις μεγαλεπήβολες "αριστερές" κυβερνητικές υποσχέσεις για εξάλειψη της αστυνομικής "αυθαιρεσίας" και τις εντατικές μεθοδευμένες κινήσεις των ΜΜΕ για να παρουσιαστεί το αστυνομικό σώμα, ντυμένο σε ένα κοινωνικό προσωπείο, ως ένας θεσμός που προστατεύει τους (έλληνες πάντα) πολίτες από τα "ταραχοποιά" στοιχεία κάθε είδους και μορφής*, η κρατική καταστολή χρόνια τώρα δεν δείχνει μόνο τα δόντια της, δαγκώνει κιόλας. Τελευταία όμως, οι πληγές που αιμορραγούν έχουν όνομα.

Στις 3 Αυγούστου τα ίχνη Pellumb Marnikollaj χάνονται, μετά από την καταναγκαστική "επίσκεψη" στο α.τ. Πατησίων για να δώσει το "παρών" που του είχε επιβληθεί εδώ και τέσσερις μήνες μετά από την αποφυλάκισή του. Μετά από ένα οκταήμερο ερευνών και πιέσεις από δικηγόρο, εντοπίζεται η σορός του, λίγο πριν την ταφή. Το πτώμα του Pellumb διακομίστηκε κρυφά από το μπατσότμημα στον Ερυθρό Σταυρό ως "σορός άγνωστων στοιχείων" και χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση σε κανέναν, είτε συγγενικό πρόσωπο, είτε θεσμό (αλβανική πρεσβεία). Μετά από ιατροδικαστική εξέταση, φανερώθηκε το γεγονός ότι ο Pellumb  είχε υποστεί βασανιστήρια και βιαιοπραγίες. Οι βρωμόμπατσοι  μπροστά σε αυτές τις κατηγορίες αρκέστηκαν στο να δηλώσουν ότι ο Pellumb πήδηξε από τον δεύτερο όροφο γιατί του ανακοινώθηκε πως εκκρεμεί νέο ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για ληστεία. Και κάπως έτσι, στην λίστα των κρατικών δολοφονιών, προστέθηκε άλλο ένα όνομα.

Μετά από ένα μήνα, στις 27 Σεπτεμβρίου, τα παλικάρια της ελ.ας. απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι άξιοι να μην τους αναγνωρίζουν ούτε οι μάνες τους όταν θα βρομίζουν τα νεκροκρέβατα του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου. Στις 12 το μεσημέρι η παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης "2ο φιλοξενείο", που βρίσκεται επί της Αχαρνών, προσήχθη άμεσα από τους εργαζόμενους κάγκουρες της ΔΙ.ΑΣ. Η εν λόγω ομάδα αποτελούνταν από πέντε παιδιά ηλικίας 12-14 χρονών και δύο, είκοσι και εικοσιδύο, αντίστοιχα. Η ελ.ας. έστησε ολόκληρη επιχείρηση καθώς η μεταφορά στο τμήμα στελεχώθηκε από οχτώ μηχανές, δύο περιπολικά, ασφαλίτικα και αντιτρομοκρατική μονάδα. Τα μισθωτά αστροπελέκια της αριστεράς θεώρησαν τα άτομα αυτά επικίνδυνα καθώς στη κατοχή τους βρέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες, ένα λάπτοπ και τα κοστούμια για μία θεατρική παράσταση που επρόκειτο να δώσουν εκείνη τη μέρα. Αφού κατασχέθηκαν και τα κινητά τους οδηγήθηκαν στο 4ο α.τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το γνωστό κολαστήριο της ελ.ας. Μέσα στα τείχη και την ασφάλεια του "σπιτιού" τους, οι μπάτσοι ανάγκασαν τα παιδιά να γδυθούν υπό την μουσική υπόκρουση σεξουαλικών υπονοούμενων, τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά και όσα από αυτά αρνήθηκαν να ξεγυμνωθούν φάγανε ξύλο, και σεξιστικά μπινελίκια. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 10 ολόκληρες ώρες παράνομης κράτησης  χωρίς καμία απολύτως κατηγορία.

Τα παραπάνω γεγονότα δε μας σοκάρανε, ούτε μας έκαναν να πέσουμε απ τα σύννεφα (αυτό το σπορ ανήκει στους μικροαστούς συμπολίτες μας). Απεναντίας τροφοδοτούν το μίσος και την οργή που τρέφουμε για το κράτος, το κεφάλαιο και τα σώματα ασφαλείας τους. Τα παραπάνω γεγονότα εντάσσονται σε μια σειρά από κινήσεις που στόχο έχουν την πλήρη εκφόβιση και υποταγή κάθε ατόμου που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του συνετού και έννομου πολίτη.

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε μια γενικευμένη επίθεση του κράτους ενάντια σε όποιο κοινωνικό κομμάτι συνεχίζει να αντιστέκεται. Αφού η αριστερή ελπίδα κατάφερε να εξαλείψει οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση υπήρχε ενάντια στα μνημόνια και την οικονομική υποδούλωση, τώρα μέσω των ΜΜΕ και των μπάτσων προσπαθούν να εξαλείψουν τις τελευταίες και πιο δραστικές αντιστάσεις που έχουν απομείνει. Τα κανάλια σχεδόν κάθε βράδυ στις οχτώ, κάνουν λόγο για το άβατο των Εξαρχείων, την ανεξέλεγκτη δράση των αντεξουσιαστών, την αδράνεια της κυβέρνησης ως προς το θέμα αυτό και τους καΐμενους και ταλαιπωρημένους υποτιθέμενους κατοίκους των Εξαρχείων. Χωρίς όμως να κάνουνε λόγο για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε καταλήψεις από το προστατευόμενο παρακράτος. Χωρίς όμως να κάνουνε λόγο για τη μακροχρόνια συνεργασία μπάτσων και μαφίας η οποία αφήνει τα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών και λευκής σαρκός να δρουν ανενόχλητα στη περιοχή και όχι μόνο.

Σε όλο αυτό το κλίμα "κράτους έκτακτης ανάγκης", έρχεται να προστεθεί ένα επερχόμενο "νέο μοντέλο πιο ευέλικτης και περισσότερο παρεμβατικής Αστυνόμευσης για τα Εξάρχεια". Πιο συγκεκριμένα η ελ.ας. ανακοίνωσε την απόσυρση διμοιριών των ΜΑΤ (εδώ γελάμε) από τη περιοχή για να μην της προσδίδεται μια εικόνα στρατιωτικοποίησης καθώς και τη στελέχωση τμημάτων και μονάδων άμεσης δράσης από 500 αστυνομικούς που θα μετατεθούν από στόχους πολυτελείας. Επίσης είναι στα σκαριά η συγκρότηση 24 νέων μονάδων ΟΠΚΕ για τις οποίες αναφέρεται ότι θα φέρουν πρωτοπόρα βαρύ εξοπλισμό και υλικοτεχνικά μέσα και θα "ελέγχουν και θα παρεμβαίνουν δυναμικά με τζιπ" για να αποκαταστήσουν το χαμένο αίσθημα ασφάλειας στη περιοχή. Και όλα αυτά έπειτα από τις συνεχείς δηλώσεις και πιέσεις από φωτεινές πολιτικές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης οι οποίες δίχως να σκεφτούν και  εκ'του ασφαλούς απειλούν τη περιοχή και τον κόσμο που δρα σε αυτή με #exarhia_telos και λοιπές τέτοιες μαλακίες.

Όλα αυτά δε μας τρομάζουν αντιθέτως μας τσατίζουν ακόμα περισσότερο.Το κράτος μας βρίσκει και θα μας βρίσκει μπροστά του.

ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΟ ΑΛΑΝΙ ΔΕΚΑ ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΤΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΓΗ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΠ ΤΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ


Πρωτοβουλία από τον Οχετό



Πηγή : bloko.gr


Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Τραμπ μπορεί να μην πλήρωσε φόρους για δύο δεκαετίες, λένε οι NYT

Πηγή: REUTERS -Jonathan Ernst


Στο ενδεχόμενο ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,να είχε αποφύγει, με νόμιμο τρόπο, να πληρώσει του φόρους του επί σχεδόν 20 χρόνια, αναφέρονται σε δημοσίευμα τους οι New York Times.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το 1995 ο Τραμπ είχε δηλώσει ζημιές 916 εκατομμυρίων κι έτσι απέφυγε να καταβάλλει φόρους.

Το δημοσίευμα έρχεται να αναταράξει ακόμη μια φορά το θέμα των φορολογικών δηλώσεων του μεγιστάνα των ακινήτων. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέκαθεν αρνούνταν να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, κάτι που συνήθως κάνουν οι υποψήφιοι για την προεδρία, για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Η αντίπαλος του Χίλαρι Κλίντον το έχει ήδη πράξει.

Οι πληροφορίες για την δήλωση του 1995 ήρθαν από ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα. Αν και δεν είναι γνωστά τα φορολογητέα εισοδήματά του τις επόμενες χρονιές, αυτό το κολοσσιαίο ποσό μπορεί να του επέτρεψε να αφαιρεί εντελώς νόμιμα 50 εκατ. δολάρια από τα φορολογητέα εισοδήματά του κάθε χρονιά «επί 18 χρόνια», δηλαδή μέχρι το 2013.

Οι γιγαντιαίες ζημιές στον τραπεζικό λογαριασμό του Τραμπ οφείλονταν σε αποτυχημένες επιχειρηματικές του κινήσεις, όπως το καζίνο του Ατλάντικ Σίτι, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και σε άλλα προβλήματα που αντιμετώπισε στον ξενοδοχειακό τομέα και στις αερομεταφορές.

Όταν ρωτήθηκε για το εν λόγω άρθρο ο υποψήφιος δεν δέχθηκε να απαντήσει άμεσα. Η προεκλογική του ομάδα όμως εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ, «ένας ταλαντούχος επιχειρηματίας», «δεν πληρώνει περισσότερους φόρους απ' ό,τι ορίζει ο νόμος». Ακόμη χαρακτηρίζει τους New York Times «προέκταση της εκστρατείας της Κλίντον, του Δημοκρατικού Κόμματος και των ειδικών συμφερόντων του».




Πηγή : cnn.gr 


Ο Δήμαρχος Καισαριανής γύρισε την πλάτη στον Τσίπρα



Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί  σήμερα Κυριακή το Σκοπευτήριο Καισαριανής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την απόδοση του χώρου στον Δήμο της περιοχής, από την εκδήλωση θα είναι απών ο Δήμαρχος ο οποίος έβγαλε αιχμηρή ανακοίνωση.

Η επιστολή του Δημάρχου Καισαριανής στην κυβέρνηση:

«Αγαπητοί κύριοι,

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου 2016 και ως απάντηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής σε ανοιχτή του συνεδρίαση και με παρουσία σε αυτό κατοίκων της πόλης μας συζήτησε τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν τη ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για σαράντα χρόνια το σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου. Κοινή πεποίθηση όλων στη συζήτηση ήταν το γεγονός ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού. Η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού που και σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δε του χαρίστηκε από κανέναν. Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση για σαράντα χρόνια στο Δήμο μας όλης της έκτασης του χώρου του Σκοπευτηρίου, για να τιμήσει τους αγώνες που έχουν γίνει για αυτό, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη συνεδρίασή του επίσης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι δε θα συμμετέχει σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την κυβέρνηση και την ΕΡΤ με αφορμή το νόμο για την παραχώρηση του χώρου του Σκοπευτηρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.

Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα του λαού και τις κατακτήσεις του. Ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια, υλοποιώντας μια πολιτική που τσακίζει το λαό με φόρους και μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ξεπουλά, και με τα νέα μέτρα προχώρα σε ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μειώνει δραματικά τα κονδύλια στους δήμους προωθώντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας, προσθέτοντας και νέα βάσανα και φορολογία στο λαό. Συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ συμφωνώντας με τις αποφάσεις της που αιματοκυλούν τους λαούς στην μέση ανατολή και αλλού, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις εστίες τους.

Στο πνεύμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ως δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παρευρεθώ στην εκδήλωση στις 2 Οκτώβρη.»


Οι αλλαγές στο Λύκειο - Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ



Σύμφωνα με την εφημερίδα το "ΒΗΜΑ" το πόρισμα του πρόεδρου της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου Αντώνη Λιάκου, για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.   

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Λύκειο θα εκδίδει μόνο «εθνικό απολυτήριο» ή «πιστοποιητικό σπουδών» και δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό. Ως προς την εισαγωγή των φοιτητών, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα θέτουν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων. Το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το «εθνικό απολυτήριο».   

Συνολικά έξι μαθήματα θα παρακολουθεί κάθε μαθητής. Από αυτά θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων και κάποια θα παρέχονται σε σε δύο επίπεδα (βασικό και υψηλό). Για την απόκτηση «εθνικού απολυτηρίου» θα απαιτείται η συγγραφή διπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, αλλά και συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής, Δημιουργικότητας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς. 

Τέλος, πιστοποιητικό σπουδών θα παίρνουν όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το εθνικό απολυτήριο. 



Πηγή: lifo.gr


Διχάζεται η ΕΕ: Οι Ούγγροι ψηφίζουν για το προσφυγικό



Οι Ούγγροι θα πουν όχι στις ποσοστώσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες, με "εντολή" Ορμπαν.

Την εικόνα του πλήρη διχασμού παρουσιάζει η ΕΕ, καθώς σήμερα η Ουγγαρία θα θέσει σε δημοψήφισμα τις προτάσεις της ΕΕ για την ποσόστωση των προσφύγων, με την γραμμή της κυβέρνησης να είνια ξεκάθαρα αρνητική όπως και η κοινή γνώμη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων αναμένεται να απορρίψει τις ποσοστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη της στο δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα, ενισχύοντας τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αλλά και διεθνώς, ενόψει των νέων μαχών στις οποίες αναμένεται να εμπλακεί με τις Βρυξέλλες.

Ο Όρμπαν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, είναι από τους πιο ανυποχώρητους αντιπάλους της πολιτικής της ΕΕ όσον αφορά τους πρόσφυγες και τον τελευταίο χρόνο έκλεισε τα νότια σύνορα της Ουγγαρίας υψώνοντας φράκτες με αγκαθωτά συρματοπλέγματα και αναπτύσσοντας χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς.

Ενώ πέρυσι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους στη Μέση Ανατολή για να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια πέρασαν από το ουγγρικό έδαφος, καθ’ οδόν προς πλουσιότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης, φέτος οι ουγγρικές αρχές κατέγραψαν περίπου 18.000 παράνομες διελεύσεις των συνόρων.

Σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην ουγγρική εφημερίδα Magyar Idők χθες, ο Όρμπαν κάλεσε για νιοστή φορά τους πολίτες της χώρας του να στείλουν στην ΕΕ το μήνυμα ότι οι πολιτικές της όσον αφορά τη μετανάστευση είναι εσφαλμένες και απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι επαφίεται μόνο σε εμάς, τους ευρωπαίους πολίτες, είτε να αναγκάσουμε την Ένωση να λογικευτεί ή να την αφήσουμε να αυτοκαταστραφεί», έγραψε ο Όρμπαν στην ανοικτή επιστολή του που δημοσίευσε η Μαγιάρ Ίντεκ.
Ακόμη, εξήγγειλε ότι ο στόχος του τους επόμενους μήνες θα είναι να εμποδίσει τις Βρυξέλλες να επιβάλουν την μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων.

Ενώ η Βουδαπέστη επιμένει ότι η πολιτική όσον αφορά τη μετανάστευση πρέπει να χαράσσεται από τα εθνικά κράτη, οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι ενσταλάζει τον φόβο στους πολίτες, ανακινεί την ξενοφοβία και κακομεταχειρίζεται πρόσφυγες στα σύνορα.Προχθές Παρασκευή περίπου 1.500 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη εναντίον του δημοψηφίσματος.

Η σκληρή προσέγγιση του Όρμπαν στο ζήτημα βρήκε συμμάχους σε άλλα κράτη της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 80% εξ όσων είπαν ότι θα ψηφίσουν θα ταχθεί εναντίον των ποσοστώσεων της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση προσφύγων. Ωστόσο, η συμμετοχή μπορεί να μην ξεπεράσει το 50% που απαιτείται ώστε το δημοψήφισμα να θεωρηθεί έγκυρο.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00 (ώρες Ελλάδας). Τα πρώτα, προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Όρμπαν συνδέει τη μαζική έλευση προσφύγων από τη Μέση Ανατολή με την αύξηση του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ. Η σκληρή ρητορική του έναντι των μεταναστών έχει απήχηση σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στην Ουγγαρία και εκτιμάται ότι ήταν ο βασικός λόγος που διευρύνθηκε το προβάδισμα του κόμματός του, του Φίντες, επί της αντιπολίτευσης.

Σουλτς: Επικίνδυνο το παιχνίδι της Βουδαπέστης

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επέστησε σήμερα την προσοχή για το «επικίνδυνο παιγνίδι» της Ουγγαρίας, η οποία οργανώνει ένα δημοψήφισμα εναντίον του σχεδίου για την ανακατανομή των προσφύγων στους κόλπους της ΕΕ.

«Η Ουγγαρία δεν οφείλει να υποδεχθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ανακατανομής, παρά μόνο περίπου 2.000 πρόσφυγες. Το να οργανωθεί ένα δημοψήφισμα πάνω σ' αυτό είναι επικίνδυνο παιγνίδι», δήλωσε ο Σουλτς στον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο Funke, σύμφωνα με απόσπασμα του άρθρου που δόθηκε εκ των προτέρων στη δημοσιότητα.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν παίζει «με μια θεμελιώδη αρχή της ΕΕ: αμφισβητεί το βάσιμο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, στην οποία η ίδια η Ουγγαρία έχει συνεισφέρει», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε τους ηγέτες άλλων χωρών να απευθυνθούν στον Ορμπάν και «να πουν στον συνάδελφό τους: δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», εκτιμά ο ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Περίπου 8,3 εκατ. ούγγροι ψηφοφόροι καλούνται να επικυρώσουν σήμερα την αντίθεση του Ορμπάν στην ανακατανομή των προσφύγων στους κόλπους της ΕΕ.

Η Ουγγαρία δεν έχει προτείνει μέχρι σήμερα καμιά θέση υποδοχής και, αν το «όχι» κερδίσει στο δημοψήφισμα, θα θεωρήσει πως έχει απαλλαγεί από οποιαδήποτε υποχρέωση να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή προσπάθεια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθύμισε αυτή την εβδομάδα πως το δημοψήφισμα αυτό δεν θα έχει κανέναν νομικό αντίκτυπο στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Όμως οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους για ένα νέο πλήγμα στη νομιμότητα των σχεδίων της ΕΕ και στην ενότητα των μελών της, που έχει ηδη ταλαιπωρηθεί από διαδοχικά σοκ, μεταξύ των οποίων η χειρότερη μεταναστευτική κρίση από το 1945 και η απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν τον συνασπισμό των 28.



Πηγή : thetoc.gr


Φτωχοποίηση με μισθούς κάτω από το επίδομα ανεργίας για χιλιάδες εργαζόμενους



Στα 403 ευρώ μικτά, δηλαδή περίπου 338,52 ευρώ καθαρά ακόμα και ποιο χαμηλός από το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, είναι ο μέσος μισθός για 500.000 εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ για τον μήνα Φεβρουάριο του 2016

Σύμφωνα με τα στοιχεία Φεβρουαρίου 2016, που δημοσίευσε νωρίτερα το μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας, διαπιστώνεται ότι λόγω της αύξησης της μερικής απασχόλησης ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,69% μέσα σε ένα έτος, ενώ αυξήθηκε κατά 6,86% στα οικοδομοτεχνικά έργα. 

Το μέσο ημερομίσθιο για πλήρη απασχόληση είναι 52,14 ευρώ και ο μέσος μισθός 1.219,4 ευρώ. Αντίστοιχα για μερική απασχόληση ο μέσος μισθός είναι 403 ευρώ και το μέσο ημερομίσθιο 23,99 ευρώ. Στους 1.759.152 ανήλθαν οι ασφαλισμένοι που έχουν δηλωθεί σε Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) τον Φεβρουάριο του 2016, από 218.656 κοινές επιχειρήσεις και 9.946 οικοδομοτεχνικά έργα. 

Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, τα στοιχεία του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, δείχνουν ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 0,4%. Αντίστοιχα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015, καταγράφεται αύξηση 5,18% των ασφαλισμένων. Συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, διαπιστώνεται τον Φεβρουάριο του 2016 μείωση της μέσης απασχόλησης κατά 0,28%. 

Εντύπωση προκαλεί το στοιχείο ότι σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015, καταγράφεται αύξηση των ασφαλισμένων σε κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση κατά 3,15% και με μερική απασχόληση κατά 12,35%. Επίσης, ο αριθμός των αλλοδαπών αυξήθηκε κατά 3,61% μέσα σε ένα έτος. Από το σύνολο των εργαζομένων το 54,04% είναι έως 39 ετών. Το 73,98% είναι ηλικίας από 25 έως 49 ετών και το 16,92% των ασφαλισμένων είναι από 50 έως 64 ετών. Επίσης, το 90,63% των ασφαλισμένων είναι ελληνικής υπηκοότητας. 

Από τους αλλοδαπούς ασφαλισμένους, το 54,02% έχουν Αλβανική υπηκοότητα, το 8,74% είναι υπήκοοι από το Πακιστάν και 4,92% από τη Ρουμανία. 

Από το σύνολο των ασφαλισμένων, το 22,05% απασχολείται στο χονδρικό και στο λιανικό εμπόριο, το 14,41% στις μεταποιητικές βιομηχανίες και το 12,2% σε ξενοδοχεία και σε εστιατόρια. Από τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών το 27,89% είναι αλλοδαποί, ενώ απασχολείται το 4,39% των ασφαλισμένων. 


Αντίστοιχα, από το σύνολο των εργαζομένων σε ξενοδοχεία και σε εστιατόρια, το 18,17% είναι αλλοδαποί.




Πηγή


Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας





Δελτίο τύπου Ελληνικής Αστυνομίας :

Η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα την 27η Σεπτεμβρίου 2016 σε 5 ανήλικους και 2 ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό. Ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα.

Μετά την έρευνα ένας εκ των πέντε ανηλίκων και ο πατέρας του μαζί με δικηγόρο υπέβαλε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού. Τις καταγγελίες ανάρτησε στο διαδίκτυο η συνήγορος.

Τα αναφερόμενα στην ανάρτηση της συνηγόρου υιοθέτησαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν κοινοβουλευτική ερώτηση.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες ώστε τα στοιχεία της υπόθεσης να υποβληθούν στον εισαγγελέα και παράλληλα να ξεκινήσει διοικητική εξέταση από την Αστυνομία.

Το Υπουργείο ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο.

Γι' αυτό δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Πάντως προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης.