Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ποινές φυλάκισης σε 79 κατηγορούμενους για «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας



Καταδικαστική ήταν η απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, που εκδόθηκε σήμερα (15/09) το μεσημέρι για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων.

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο σε 79 άτομα που κατηγορούνταν ότι ελάμβαναν επιδόματα τυφλότητας, έχοντας παράσχει ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι ήταν 120. Από αυτούς, εννέα είχαν αποβιώσει πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη και 19 απεβίωσαν αφού ασκήθηκε η ποινική δίωξη και πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Έξι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί ως προς την ύπαρξη δόλου ενώ άλλοι επτά κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την οφθαλμίατρο του νοσοκομείου που χορήγησε τις ιατρικές γνωματεύσεις, το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή θα είναι εφέσιμη και θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με την προϋπόθεση, ότι η γιατρός θα πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής.


Πηγή : newsbomb.gr


Έρευνα στο σπίτι του Γ. Στουρνάρα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας




Mε εντολή της επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, διατάχθηκε έρευνα στα γραφεία της εταιρείας που διαθέτει η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολούπούλου, όπως και στο σπίτι τους.

Από τις επί τόπου έρευνες που διενεργήθηκαν από την οικονομική αστυνομία, κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών αρχείων προκειμένου να μελετηθούν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από τις εισαγγελικές αρχές για τις δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η έρευνα αφορά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρεται ότι εισέπραξε μέσω εταιρείας που διέθετε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως επίσης και σε καταγγελίες για εξαφάνιση κρίσιμων εγγράφων που σχετίζονταν με την εν λόγω υπόθεση.

Τα έγγραφα που κατασχέθηκαν θα αναλυθούν διεξοδικά από κλιμάκιο εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την έρευνα, στο οποίο μετέχουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ιωάννης Δραγάτσης και Αντ. Ελευθεριάνος.



Πηγή : kathimerini.gr


Νέο Σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ : Κατάργησαν στα κρυφά το ασυμβίβαστο καναλάρχη – εργολάβου!



Οριστικό τέλος για τον βασικό μέτοχο της κυβέρνησης Καραμανλή

Το τέλος της διαπλοκής που «διαφήμισε» στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας έμεινε τελικά στα… χαρτιά.

Συγκεκριμένα, καταργήθηκαν και οι τελευταίες διατάξεις του «βασικού μετόχου» της κυβέρνησης Καραμανλή και προέβλεπαν ότι ένας ιδιοκτήτης ΜΜΕ δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και εργολάβος.

Στο πολυνομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου 2016 και δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου στο ΦΕΚ, η διάταξη του «βασικού μετόχου» καταργήθηκε. Το εν λόγω πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στο πολυνομοσχέδιο εντάχθηκαν τα άρθρα 24 και 262 «περί συγκρούσεως συμφερόντων», τα οποία, όμως, δεν περιλαμβάνουν το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του εργολάβου και του ιδιοκτήτη μέσου μαζικής ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος: «Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση φρόντισε λίγο πριν από τη δημοπράτηση των αδειών για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας να στρώσει «κόκκινο χαλί» στον εργολάβο δημοσίων έργων, ο οποίος, διά του υιού του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, εξασφάλισε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες καταθέτοντας προσφορά ύψους 53 εκατ. ευρώ». 

Διαβάστε τι προέβλεπαν οι διατάξεις του νόμου 3669/2008 που καταργήθηκαν:







Πηγή : paraskhnio.gr


Πάγκαλος ξεφτιλίζει Πολάκη




Τι αποκάλυψε ο πρώην υπουργός

Μία ιστορία θέλησε να διηγηθεί μέσω των social media ο Θεόδωρος Πάγκαλος με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη. Οπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός, ο νυν υπουργός έχει την τάση να καθυστερεί στις πτήσεις του, ωστόσο καταφέρνει να μη χάνει το αεροπλάνο γιατί απλούστατα αυτό τον περιμένει!

Ακολουθούν τα tweets του Θεόδωρου Πάγκαλου:

«Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου απογειώνεται στις 8:50 το ελικοφόρο αεροπλάνο της Ολυμπιακής για τα Ιωάννινα. Οι επιβάτες αδημονούν. Τα λεπτά περνούν. Σχεδόν 9:30 το αεροπλάνο δεν έχει κλείσει τις πόρτες, οπότε εισβάλλει ο Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης και η κουστωδία του. Το αεροπλάνο τροχειοδρομεί. Τα φωναχτά σχόλια των ταλαιπωρηθέντων κοινών πολιτών τα φαντάζεσθε. Ίδιο σκηνικό το βράδυ 21:45 στην πτήση προς Αθήνα. Κραυγές αγανάκτησης πλέον. Απαθής ο Υπουργός. Πονάνε βρε τα παλληκάρια;».





Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στον κ. Πολάκη και σε σημερινή του συνέντευξη στον Βήμα FM. Οπως είπε: «Ο Πολάκης νομίζω ότι είναι προϊόν του ΠΑΣΟΚ, από την ανοχή που έδειχνε το ΠΑΣΟΚ προς τους διάφορους Πολάκηδες, οι οποίοι ανεπτύχθησαν παντού, υβρίζοντας και συκοφαντώντας. Υφυπουργός Υγείας ήταν, είχε όλα τα δεδομένα για να περάσει απαρατήρητος. Με τη δημοσιογράφο, τι λόγο είχε να τα βάλει; Έχει καμιά σχέση με την Υγεία;».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες καταγγελίες για τη συμπεριφορά του κ. Πολλάκη. 

Κάτι ανάλογο είχε αποκαλύψει ο «Μικροπολιτικός» των Νέων την Παρασκευή 27 Μαΐου. Τότε στην πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη της Aegean το αεροπλάνο αργούσε να απογειωθεί και όλοι αναρωτιούνταν γιατί:

«Η πιλότος ανακοινώνει μικρή καθυστέρηση, υπάρχουν λέει μερικοί επιβάτες από ανταπόκριση που θα χρειαστεί να τους περιμένουμε δέκα λεπτά και ζητάει συγγνώμη» αναφερόταν στη στήλη των «Νέων». 

Και συνέχιζε το κείμενο: «Σε περίπου 15 λεπτά, όντως, έρχονται οι επιβάτες που περιμέναμε. Αλλά είναι προφανές ότι δεν επρόκειτο για επιβάτες πτήσης. Διότι η ομάδα των επιβατών ήταν συνεκτική, όλοι μαζί, και επικεφαλής τους ήταν ένας γνωστός μας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος μάλιστα θα ταξίδευε στην οικονομική θέση (όλα είναι, τελικά, θέμα επικοινωνίας). Τον Πολάκη είχαμε δει νωρίτερα στην τηλεόραση να "αντιμετωπίζει" διαδηλωτές, όχι π.χ. στην εκλογική του περιφέρεια αλλά στο υπουργείο του στην Αριστοτέλους. Άρα, απλώς είχε καθυστερήσει - και επειδή ήταν ο υπουργός και η παρέα του το αεροπλάνο τους περίμενε. Το περιστατικό είναι ασήμαντο. Αλλά είναι ενδεικτικό μιας νοοτροπίας που κατά κόρον είχε δοξαστεί στο παρελθόν, τα χρόνια της αλήστου μνήμης Ολυμπιακής - και όλοι ξέρουμε που οδήγησε τη χώρα».


Πηγή : protothema.gr


Ομάδα χάκερ θέλει να 'ρίξει' το Διαδίκτυο



Άγνωστοι χάκερ έχουν ξεκινήσει "εκστρατεία" για να βρουν τρόπο να ρίξουν το Ίντερνετ, μετά από αποτυχημένες επιθέσεις.

Μια ομάδα άγνωστων χάκερ έχουν ξεκινήσει μια «εκστρατεία» με σκοπό να βρουν τον τρόπο προκειμένου να «ρίξουν» το Διαδίκτυο, προειδοποιεί ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Μπρους Σνάιερ. Σε ανάρτησή του στο Ίντερνετ αναφέρει, ότι έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο, «ακριβείς και στοχευμένες» επιθέσεις σε σημαντικές διαδικτυακές εταιρείες, ενώ εξέφρασε τη γνώμη, ότι πιθανόν, η Κίνα ή η Ρωσία να βρίσκονται πίσω από αυτές. Οι χάκερς χρησιμοποιούν τις γνωστές πλέον DDoS επιθέσεις (Distributed Denial of Service) με σκοπό να εξετάσουν τις άμυνες των ιστοσελίδων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC επικαλούμενο τα όσα γράφει στην ανάρτησή του ο Σνάιερ.

Αυτού του είδους οι επιθέσεις έχουν συνήθως σκοπό να θέσουν εκτός λειτουργίας μια ιστοσελίδα, κατακλύζοντάς την με δεδομένα. Χρησιμοποιούνται επίσης, συχνά από εκβιαστές, οι οποίοι απειλούν πως θα «ρίξουν» ένα website με επίθεση DDoS, εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων καταβάλουν ένα ποσό, κάτι δηλαδή σαν λύτρα. Ωστόσο, ο Σνάιερ δήλωσε ότι οι επιθέσεις που καταγράφηκαν εναντίον σημαντικών διαδικτυακών εταιρειών είχαν διαφορετικό χαρακτήρα. Κατ' αρχήν είναι, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «πολύ μεγαλύτερες» και είχαν πιο εκτεταμένη διάρκεια σε σχέση με παρόμοιες επιθέσεις. Ήταν επίσης περισσότερο πολύπλοκες επειδή ο όγκος των δεδομένων που διοχετευόταν στα «θύματα» εμφανιζόταν με αργό ρυθμό.

Οι επιτιθέμενοι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τι στοιχεία έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν οι εταιρείες ψηφιακής άμυνας, χρησιμοποιώντας πολλών διαφορετικών τύπων επιθέσεις DDoS. Ο Σνάιερ τέλος προειδοποιεί, ότι νέες DDos επιθέσεις έχουν γίνει «πιο συχνές, πιο επίμονες και σαφώς πιο περίπλοκες».


(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)



Πηγή : news247.gr



Για πρώτη φορά στο προεδρικό μέγαρο ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ



Από το 1967 είχε να βρεθεί στην πρώην βασιλική κατοικία -και νυν προεδρικό μέγαρο- ένα μέλος της οικογένειας των Γλύξμπουργκ

. Αυτό ωστόσο συνέβη χθες Τετάρτη, κατά την εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum», με θέμα «Religion, Migration Power and Money».

Μεταξύ, λοιπόν, των προσωπικοτήτων που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, ήταν και ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος Γλύξμπουργκ, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1969 στη Ρώμη. Οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία, είχαν φύγει από την Αθήνα, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών το 1967 και ζούσαν αυτοεξόριστοι στην ιταλική πρωτεύουσα.

Έτσι, η παρουσία του στο μέγαρο σηματοδότησε την «επιστροφή» ενός μέλους της τέως βασιλικής οικογένειας στην κατοικία των γονέων του, οι οποίοι από το 2013 έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ομιλία Παυλόπουλου

Στους «εχθρούς» της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας στις ημέρες μας και  στην ανάγκη αδιάλειπτης υπεράσπισής της αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum» με θέμα «Religion,  Migration Power and Money», στο προεδρικό μέγαρο.

Εστιάζοντας στις σύγχρονες προκλήσεις, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως  κάθε τι που υπονομεύει την Δημοκρατία δρα, κατ αναλογία υπονομευτικώς  και για τον Ευρωπαϊκό και Δυτικό Πολιτισμό γενικότερα, και υπογράμμισε  ότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι ένα πολύτιμο, πλην όμως,  εύθραυστο αγαθό.  Όπως τόνισε, ουδείς μπορεί ν' αμφισβητήσει ότι η Αντιπροσωπευτική  Δημοκρατία, σήμερα κινδυνεύει, και μάλιστα όχι μόνο στις υπανάπτυκτες ή
αναπτυσσόμενες αλλα ακόμη και στις πολύ αναπτυγμένες χώρες.

Περιγράφοντας τους κινδύνους αυτούς, χαρακτήρισε πιο υπονομευτικούς:  

Πρώτον, τον «κυβερνητικό δεσποτισμό», ήτοι την αυθαίρετη ή και  καταχρηστική επιβολή της εκτελεστικής εξουσίας έναντι των δύο άλλων εξουσιών, δηλαδή της νομοθετικής και της δικαστικής. 

Δεύτερον, τα μεγάλα εμπόδια που συναντά ο άνθρωπος όταν επιχειρεί να  υπερασπισθεί τα δικαιώματά του μέσω της δικαστικής εξουσίας, με κύριο  αρνητικό σύμπτωμα την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, η οποία  φθάνει στα όρια της αρνησιδικίας.  «Αυτή η μειωμένη εμβέλεια του δικαιώματος αίτησης και παροχής δικαστικής  προστασίας συνιστά επιπλέον και καταστροφικό πλήγμα στο «μαλακό  υπογάστριο» του Κράτους Δικαίου», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τρίτον, την επικυριαρχία του «οικονομικού» επί του «θεσμικού», η οποία  εκδηλώνεται, κατά βάση, μέσω της χωρίς φραγμούς επέμβασης των «Αγορών»  και των «Οίκων Αξιολόγησης» στον πυρήνα της κυριαρχίας των κρατών.

Έτσι -όπως σημείωσε- οντότητες, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση,  αδρανοποιούν τα κρατικά όργανα, τα οποία έχουν γνήσια δημοκρατική  νομιμοποίηση.  Επισήμανε, επίσης, ότι η προαναφερόμενη επικυριαρχία του «οικονομικού»  επί του «θεσμικού» επιχειρεί να βρει προσχηματικό έρεισμα στο  νεοφιλελεύθερο «μύθο» της, δήθεν νομοτελειακής, «αυτορρύθμισης της  αγοράς» και, συνακόλουθα, της ανάγκης «απορρύθμισης», δηλαδή της  σταδιακής κατάργησης των κανόνων δικαίου που προβλέπουν παρεμβατική  αρμοδιότητα κρατικών οργάνων.
  
«Κάτι τέτοιο, όμως, είναι ουτοπικό κι επικίνδυνο, διότι ακόμη και η νεοκλασική οικονομική θεωρία κρίνει απαραίτητη την υπό την οπτική γωνία  του δημόσιου συμφέροντος κρατική παρέμβαση ("public interest approach")  για την εξάλειψη κραυγαλέων αστοχιών της αγοράς ("market failures")»  υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «τέτοιες αστοχίες  είναι ιδίως η πληροφοριακή ασυμμετρία μεταξύ των επιχειρήσεων και των  πελατών τους, καθώς και η επέλευση «αρνητικών εξωτερικοτήτων» ("negative  externalities") που απειλούν τα θεμέλια του χρηματοπιστωτικού  συστήματος, τόσο στο σύνολό του όσο και σ επιμέρους πεδία του, με  ιδιαίτερη έμφαση στο τραπεζικό πεδίο».

Τέταρτον, την παρακμιακή πορεία του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου. «Ειδικότερα, ο νεοφιλελεύθερος «μύθος» περί της ανάγκης κατάργησης των  παρεμβατικών αρμοδιοτήτων του κράτους οδηγεί και στην απομείωση ή και  εξαφάνιση και των αρμοδιοτήτων εκείνων, οι οποίες διασφαλίζουν την  προστασία των οικονομικώς ασθενέστερων» ανέφερε ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας και παρατήρησε ότι «έτσι όμως, αφενός, διευρύνονται οι ήδη  μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και, αφετέρου, απειλείται με ρήξη ο  ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας. Και τούτο διότι το δικαίωμα αυτό  προϋποθέτει ότι κατά την άσκησή του διασφαλίζονται οι όροι του υγιούς  ανταγωνισμού, συνακόλουθα δε οι εγγυήσεις με βάση τις οποίες καθένας  πρέπει, στο πλαίσιο ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, να τελεί υπό όρους  ισότητας ευκαιριών και ισότητας στην αφετηρία».

Παράλληλα, ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε λόγο και για τη διεύρυνση των  ανισοτήτων και, ακόμη περισσότερο, την προοπτική ρήξης του κοινωνικού  ιστού, υπογραμμίζοντας, ότι εκτρέφουν τον πιο επικίνδυνο "εχθρό" της  Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας που είναι, κυρίως, πολιτικά μορφώματα  αναβίωσης του εφιάλτη του φασισμού και του ναζισμού, με όποια «λεοντή»  κι αν αυτά εμφανίζονται.

Σχετικά με την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι υπερέχει της Άμεσης Δημοκρατίας, κυρίως διότι στο πλαίσιο της τελευταίας δεν νοείται, ουσιαστικώς, αντιπολίτευση και σεβασμός των δικαιωμάτων της μειοψηφίας. Βεβαίως, παρατήρησε, ότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία μπορεί να εμπλουτισθεί ευεργετικώς με θεσμούς Άμεσης Δημοκρατίας, όπως είναι κυρίως το δημοψήφισμα, ιδίως δε το νομοθετικό
δημοψήφισμα και το δημοψήφισμα για κρίσιμα πολιτικά, κοινωνικά και
οικονομικά θέματα.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία υπερέχει της Άμεσης Δημοκρατίας πρωτίστως στα εξής σημεία:  Προϋποθέτει την λειτουργία «θεσμικών αντιβάρων ("checks and
balances"), δια των οποίων ελέγχεται η εκάστοτε εξουσία. Βασικός μηχανισμός ελέγχου στο πλαίσιο της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας είναι το Κράτος Δικαίου, ήτοι η μέσω κυρώσεων επιβολή, στα όργανα άσκησης της εξουσίας, της υποχρέωσης τήρησης τους αρχής της νομιμότητας.

Η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία εγγυάται, έναντι των κρατικών οργάνων και όχι μόνον, αποτελεσματικά την άσκηση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την αποφυγή του υπερβολικού περιορισμού τους, ενώ παραλλήλως ενεργοποιεί τους κατάλληλους μηχανισμούς οι οποίοι αποτρέπουν την καταχρηστική άσκηση των Δικαιωμάτων τούτων.

Καταλήγοντας, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι ένα πολύτιμο, πλην όμως εύθραυστο, αγαθό, το οποίο οφείλουμε να το υπερασπιζόμαστε αδιαλείπτως έναντι των «εχθρών» του, διαφορετικά κινδυνεύει η ίδια η Δημοκρατία, επέκεινα δε ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός και, εν γένει, ο Δυτικός Πολιτισμός».








Πηγή : protothema.gr


Σκληρή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για Ντογιάκο: Χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση




Χαρακτηρίζει «πρόθυμο υποκινητή υπουργό» τον κ. Παρασκευόπουλο

Για «χειραγώγηση της Δικαιοσύνης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε σκληρή ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την υπόθεση του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για μεθοδεύσεις παρασκηνίου και πλήρη κομματικοποίηση της Δικαιοσύνης και χαρακτηρίζει ως «πρόθυμο υποκινητή υπουργό» τον κ. Παρασκευόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Η σημερινή απόφαση του δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου στην υπόθεση Ι. Ντογιάκου δυστυχώς επιβεβαιώνει - για μία ακόμη φορά - με έμφαση και δίχως καμία συστολή την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση, με πρόθυμο υποκινητή τον Υπουργό κ. Παρασκευόπουλο. Η πορεία προς την πλήρη κομματικοποίηση της Δικαιοσύνης συνεχίζεται απροκάλυπτα, με ένταση και σκοπιμότητα την πλήρη άλωσή της.

Το κύρος της δικαστικής λειτουργίας έχει πληγεί για ακόμα μία φορά, με μεθοδεύσεις παρασκηνίου και  ανοιχτή πλέον αντιπαράθεση μεταξύ της ιεραρχίας της Δικαιοσύνης και ανώτερων Δικαστικών. Αυτές οι εξελίξεις τελούν σε πλήρη αρμονία με την απαράδεκτη νομοθετική πρωτοβουλία που, λίγες εβδομάδες πριν από τις αρχεραισίες για την ανάδειξη των διοικήσεων των δικαστηρίων, μετέβαλε αυταρχικά το ισχύον πλαίσιο, αλλοιώνοντας το δικαστικό αυτοδιοίκητο.

Τα πρόσφατα, πολύ σοβαρά γεγονότα στους κόλπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης, προσβάλλουν βάναυσα τον θεσμό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην περαιτέρω απαξίωσή του στα μάτια των πολιτών και της Κοινωνίας. Οι υπόγειες, σκοτεινές διαδρομές μεταξύ της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν προσωπική και κομματική ιδιοτέλεια. Όλα πλέον είναι φανερά και κανείς δεν δικαιούται να έχει άλλες "αυταπάτες"... Η  απαξίωση της Δικαιοσύνης βλάπτει τη Δημοκρατία και αποδεικνύει τον καθεστωτισμό μιας Κυβέρνησης πανικόβλητης, σε ηθική και πολιτική κατάρρευση».



Πηγή :star.gr


Η Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να "θάψει " την κλήτευση υπερθεματιστών Παππά Κρέτσου





Διαβάζουμε στο tovima.gr


Ένταση και καυγάδες επικράτησαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή το αίτημα της ΝΔ να προσκληθούν οι τέσσερις υπερθεματιστές του πρόσφατου πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελ. Κρέτσου. Το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί εγγράφως από τις 8 Σεπτεμβρίου προκειμένου τα παραπάνω πρόσωπα «να εξεταστούν ο πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των υπερθεματιστών, η προέλευση των χρημάτων των προσφερόμενων τμημάτων με τα οποία πλειοδότησαν, καθώς και οι συνθήκες διεξαγωγής του πλειοδοτικού διαγωνισμού».

Το θέμα έθεσε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ο Μ. Βορίδης επισημαίνοντας επιπλέον και την ανάγκη να εξεταστεί και το θέμα του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αντέδρασε στο αίτημα της ΝΔ, το οποίο υποστήριξε και ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κληθούν τα πρόσωπα αυτά. Ωστόσο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «πριν καλά-καλά τελειώσει η Τσατανειάδα, θέλει να καταστήσει την Επιτροπή όμηρο της επικαιρότητας».

«Θα γίνουμε τσίρκο εδώ μέσα;», είπε κάποια στιγμή ενώ ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε αν τα θέματα θεσμικής λειτουργίας, πλουραλισμού, πολυφωνίας και ΜΜΕ είναι απλώς επικαιρότητα;». Η ένταση κλιμακώθηκε με την πρόεδρο της Επιτροπής να δηλώνει πως «θεωρείτε ότι είναι προνομιακό πεδίο οι άδειες». «Ζητείστε εξεταστική επιτροπή, κάντε επίκαιρη ερώτηση ή επίκαιρη επερώτηση», παρότρυνε δηκτικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου τους αντιδρώντες βουλευτές, επισημαίνοντας ότι «εγώ έχω την ευθύνη να περιφρουρήσω το κύρος της Επιτροπής».

«Εσείς κάνετε τηλεοπτικές μάχες, μια και μεταδίδεται τηλεοπτικά η συνεδρίαση», πρόσθεσε, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών που άκουγαν την ίδια να τους λέει ότι «δεν θα μου κάνετε συνδικαλισμό εδώ μέσα». Απαντώντας στο επίμονο της ΝΔ είπε ότι «θα σας κάνω τη χάρη να μην το συζητήσουμε σήμερα και να το συζητήσουμε την Τρίτη», προκαλώντας νέα ένταση. «Μας κάνετε τη χάρη που θα το συζητήσουμε; Είστε με τα καλά σας;», την ρώτησε ο κ. Βορίδης, επισημαίνοντάς της ότι «δεν είναι χάρη, αλλά η ευθύνη σας». Μάλιστα της είπε ότι «παίζει και να την έχετε πετάξει στα σκουπίδια την αίτηση της ΝΔ».

Η ίδια δεν δέχθηκε να αμφισβητείται η δημοκρατική της ευαισθησία, ενώ δήλωσε ότι «συνδικαλισμό δεν θα ανεχτώ άλλη φορά». «Τα βάζετε με τον συνδικαλισμό, τον πυλώνα της Δημοκρατίας;», την ρώτησε με περιπαικτική διάθεση ο κ. Βενιζέλος. «Έχετε όρεξη;», του απάντησε εκείνη και ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ της είπε: «Πάντα έχουμε όρεξη»! Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας έθεσε και θέμα παρεμβάσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης λέγοντας ότι «στην Δικαιοσύνη συμβαίνουν πράγματα με κυβερνητική καθοδήγηση που κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται», σχόλιο που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Θεοφύλακτου ο οποίος του είπε: «Η Δικαιοσύνη μπαίνει σε σειρά μετά από δεκαετίες διαφθοράς».


Νέα Δημοκρατία : Αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης




Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για τις αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις και η πολιτικοποίηση συγκεκριμένων υποθέσεων από κυβερνητικά στελέχη, όπως περίτρανα απεδείχθη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δημιουργούν μια ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα παρασκηνίου και απροκάλυπτων κυβερνητικών πιέσεων και μεθοδεύσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης που δεν αρμόζει και δεν τιμά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση προστίθεται πλέον και η χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισιδώρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης, μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη. Δεν κρύβεται.

Ένα πρωτοφανές "μαγείρεμα" που αποκαλύπτει τη νοσηρή αντίληψη που έχει η Κυβέρνηση για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης.

Η κυβερνητική σκοπιμότητα δεν κρύβεται».


Τίτλοι τέλους για το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης




Την απόφασή της να κλείσει το βιβλιοπωλείο της «έπειτα από λειτουργία πάνω από 100 χρόνια στον χώρο του βιβλίου και 21 χρόνια στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας» ανακοίνωσε η οικογένεια Ελευθερουδάκη.

‘Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν η Σοφίκα και η Μαρίνα Ελευθερουδάκη «την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα σημάνει για το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη ένα τέλος και ταυτόχρονα μία (νέα) αρχή». 

Το περιτύλιγμα αλλάζει, το προϊόν παραμένει, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνουν, επίσης, ότι συμμετέχουν στον διεθνή προβληματισμό για το βιβλίο και προετοιμάζονται για το επόμενο «βιβλιοπωλείο» τους, αρνούμενες ωστόσο να το κάνουν, όσο δεν υπάρχει, όπως υποστηρίζουν, θετικό και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας. Τέλος, απευθύνουν πρόσκληση για το μεγάλο μπαζάρ του βιβλιοπωλείου από τις 15 ως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«"Έξω απ' το κουτί": Το περιτύλιγμα αλλάζει - το προϊόν παραμένει
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα σημάνει για το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη ένα τέλος και ταυτόχρονα μία (νέα) αρχή. Μετά από λειτουργία πάνω από 100 χρόνια στο χώρο του βιβλίου και 21 χρόνια στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, κλείνουμε το βιβλιοπωλείο μας και σκεφτόμαστε "έξω από το κουτί", συμμετέχουμε στο διεθνή προβληματισμό με θέμα το βιβλίο και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο μας "βιβλιοπωλείο", αλλά αρνούμαστε να το κάνουμε, όσο δεν υπάρχει θετικό και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας.

Γιατί το κάνουμε; Ας πάμε λίγο πίσω.

Αρχικά, υπήρχε ο βωβός κινηματογράφος. Ακολούθησαν οι πρώτες ομιλούσες ταινίες και ελάχιστοι πίστεψαν στο μέλλον τους. Τελικά όμως, επέζησαν. ‘Επειτα, ανακαλύψαμε το βίντεο και αρχίσαμε να νοικιάζουμε ταινίες για να τις βλέπουμε ξαπλωμένοι στον καναπέ. Πολλοί προείδαν το τέλος των κινηματογράφων. Όμως οι κινηματογράφοι άλλαξαν - και επέζησαν. Το περιτύλιγμα άλλαξε, όχι όμως το προϊόν μέσα σ'αυτό.

Πολλοί από μας μεγαλώσαμε με τα 45άρια και τα 33 LP μουσικής. Ακολούθησαν οι κασέτες, ακόμη και οι ειδικές κασέτες αυτοκινήτου. Τα Walkmans των 80'ς έδωσαν τη σειρά τους στα ipods και αυτά έγιναν με τη σειρά τους κάτι άλλο. Το περιτύλιγμα άλλαξε, το προϊόν παρέμεινε.

Στο χώρο του βιβλίου, για πολλά χρόνια δε φαινόταν να αλλάζει τίποτα. Ώσπου έγινε η επανάσταση με το πρώτο μεγάλο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά βιβλία. Ο κόσμος έλεγε ότι ήρθε το τέλος του χάρτινου βιβλίου. Στο μεταξύ, οι βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο μοιάζουν όλο και περισσότερο με βιβλιοπωλεία. Ένας κόσμος άνω κάτω…

Τελικά, πώς θα είναι οι νέοι χώροι που θα φιλοξενούν βιβλία; Θα είναι βιβλιοπωλεία; Βιβλιοθήκες; Βιβλιοθηκοπωλεία; Εκδοτικοί χώροι; Κάτι άλλο;

Θα το ανακαλύψουμε μαζί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
Στο μεταξύ όμως,

Το περιτύλιγμα αλλάζει - το προϊόν παραμένει και συνεχίζουμε:

• Για να φτιάξουμε και να εκδώσουμε μαζί το βιβλίο σας.
• Για τη δημιουργία βιβλιοθήκης για επιχειρήσεις
• Για επαγγελματικά δώρα
• Για παραγγελίες βιβλίων από το εσωτερικό και το εξωτερικό
και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόταση συνεργασίας.



Πηγή : tanea.gr


Η συγκλονιστική ιστορία ενός στρατιώτη - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ




Ο Τέιλορ Μόρις πάτησε αυτοσχέδιο εκρηκτκό μηχανισμό οδηγώντας μια ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε μια περιοχή κοντά στην επαρχία Κανταχάρ στις 3 Μαϊου 2012. 

Η απίστευτη ιστορία του στρατιώτη Τέιλορ Μόρις (Taylor Morris) έιχε ευτυχισμένο τέλος, ωστόσο τέσσερα χρόνια μετά, η ιστορία ακόμα συγκλονίζει καθώς η πορεία του γενναίου στρατιώτη ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει χιλιάδες στρατιώτες. 

Ο Τειλορ Μόρις τελείωσε το σχολείο και κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, εκει έγινε μέλος της EOD, ομάδα στρατιωτων υπεύθυνη για την εκκαθάριση ναρκών. 

Όλα ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου 2012,όταν  ο Τέιλορ Μόρις οδηγησε μια ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε μια περιοχή κοντά στην επαρχία Κανταχάρ όταν πάτησε σε ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Εκεινη τη στιγμή άλλαξε ολη του η ζωη. 


Ο Taylor παρά τα φοβερά τραυματα του δεν έχασε τις αισθήσεις του. 

Ακόμη και οταν ο 23χρονος αιμοραγούσε ακατάπαυστα από τα τέσσερα του άκρα, ζήτησε απο τους γιατρούς να μείνουν μακριά από τον τόπο της έκρηξης, έτσι ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο σε περίπτωση που υπήρχαν γύρω αλλοι εκρηκτικοι μηχανισμοί.


Αφου καθάρισε την περιοχή γύρω από τον τραυματισμένο στρατιώτη ενας δευτερος ειδικός EOD, ο γιατρός κατάφερε να του παρέχει την κατάλληλη φροντίδα. Ο Morris παρέμεινε σε εγρήγορση καθ 'όλη τη δοκιμασία.

“Με ρώτησαν πόσο πονάει από το ένα μέχρι το δέκα. Είπα, “Σίγουρα δέκα. Πονάει φρικτά” ” θυμάται.

Ενω καθ’ολη την διάρκεια της διάσωσης του αντιμετώπισαν εχθρικά πυρά, τον μετέφεραν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Κανταχάρ και στη συνέχεια στη Γερμανία. 

Κάπου στην πορεία ο Morris έχασε τελικά τις αισθήσεις του όταν ένας γιατρός του χορήγησε ένα ισχυρό ηρεμιστικό.


Τρεις ημέρες αργότερα, στις 6 Μαΐου, 2012 ο 23χρονος έφτασε πίσω στις ΗΠΑ και μεταφέρθηκε στο Walter Reed Army Medical Center στην Ουάσιγκτον, για να ξεκινήσει η μακρά και επίπονη διαδικασία ανάρρωσης.


Ο Morris έγινε μόλις ο πέμπτος ασθενής στο νοσοκομείο που επιβιώσε μετα απο ακρωτηριασμό τεσσάρων άκρων. 


Η οικογένεια του Τέιλορ οι  φίλοι του και η πλέον σύζυγος του Ντανιέλ Κέλλυ, ηταν αυτοι που τον βοήθησαν να φτάσει στο σημείο που ειναι σήμερα. Ο Τείλορ Μόρις σήμερα οχι μονο περπατάει αλλα χόρεψε στον γάμο του με την Ντανιέλ. Η πορεία του ειναι οχι μονο συγκινητική αλλα και για όλους όσους βρίσκονται στο πεδίο της μάχης ο Τείλορ και η ιστορία του, τους δίνει το κουράγιο που χρειάζονται για να συνεχίσουν. 



Ο στρατιώτης Taylor Morris παντρεύτηκε την γυναικα που στάθηκε δίπλα του απο την στιγμή του τραγικού συμβάντος τον Ιανουάριο του 2016. 





Photos Tim Dodd Photography
Daily Mail
Απόδοση - OnAlert..gr


Ντόρα : Το κλειδί είναι το τρίπτυχο κατανόηση - ανεκτικότητα - σεβασμός.




H βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε την Τετάρτη (14/9) σε ημερίδα που οργάνωσε η κοινοβουλευτική ομάδα του CDU-CSU του γερμανικού κοινοβουλίου με θέμα: «Προστασία και προώθηση των θρησκευτικών ελευθεριών και της ελευθερίας των πεποιθήσεων».

«Ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή δεν αντιμετωπίζονται με την ευρωπαϊκή ήπια πολιτική. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η ήπια πολιτική έχει πλέον εξαντλήσει τις δυνατότητές της. Πρέπει να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: για παράδειγμα δεν μπορούμε να στηρίζουμε χώρες που ζητούν να ανεγερθούν τεμένη στην Ευρώπη ενώ εκείνες δεν επιτρέπουν εκκλησίες στην επικράτεια τους» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:  «χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο περιφερειακής συνεργασίας, που να συμμετέχουν τοπικοί σύμβουλοι και αυτοδιοικητικοί που γνωρίζουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Μόνον έτσι θα πετύχουμε το μεγάλο στόχο της ειρήνευσης και της ειρηνικής συνύπαρξης. Ξέρετε στην Ελλάδα υποδεχθήκαμε πριν από χρόνια 1.000.000 Αλβανούς, δηλαδή ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα. Και τους ενσωματώσαμε. Η ενσωμάτωση και η ανεκτικότητα είναι τα μεγάλα ζητούμενα σήμερα».

Αναφερόμενη στο ρόλο που μπορεί να παίξει η Ευρώπη η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι: «η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένη πολιτική στη Μ. Ανατολή. Πρέπει να αποκτήσει ενιαία φωνή και στάση. Η ΕΕ ως ο μεγαλύτερος οικονομικός παίκτης παγκοσμίως, εμπνέει ελπίδα. Από μας περιμένει ο κόσμος να αντιδράσουμε. Κι εμείς ακόμα αδυνατούμε να ανταποκριθούμε, παρόλο που οι καταστροφές συμβαίνουν στην εξώπορτα μας.  Στη Μ. Ανατολή η κατάσταση είχε ήδη γίνει ανεξέλεγκτη και στην Ευρώπη το πήραμε χαμπάρι μόνον όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα καράβια με τους πρόσφυγες» και υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα υποφέραμε από 400 χρόνια οθωμανικής κατοχής. Παρόλα αυτά, είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου δεν κυκλοφόρησαν στον Τύπο οι δανέζικες καρικατούρες του Μωάμεθ. Το κλειδί είναι το τρίπτυχο κατανόηση-ανεκτικότητα-σεβασμός».


Φωτιά σε διαμέρισμα στο Μενίδι: Κάηκαν μητέρα και γιος



Δύο άνθρωποι απανθρακώθηκαν στη φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Μιλτιάδου στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Αχαρνών.

Δύο άνθρωποι απανθρακώθηκαν στη φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Μιλτιάδου στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Αχαρνών. 

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση στις 4.57 π.μ. για πυρκαγιά σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Στο σημείο έσπευσαν στις 5.11 π.μ. 6 οχήματα με 15 άνδρες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς εντόπισαν εντός του χώρου δύο άτομα νεκρά. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επρόκειτο για μία ηλικιωμένη γυναίκα και τον γιό της που φέρεται να αντιμετώπιζαν και οι δύο προβλήματα υγείας.  Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται απο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.



Πηγή : thetoc.gr


Εξοργισμένη η Άγκυρα με το νέο εξώφυλλο του Der Spiegel




Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η ειδική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η οποία είναι αφιερωμένη στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον σκιαγραφεί ως δικτάτορα.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιαίτερα προσβλητική για τους Μουσουλμάνους , ιδίως επειδή κυκλοφόρησε την περίοδο εορτασμού του Εΐντ αλ Άντχα, της Γιορτής της Θυσίας.

«Πρόκειται για μία νέα εκδήλωση του διαστρεβλωμένου και προκατειλημμένου τρόπου σκέψεις», σχολίασε η Άγκυρα, κάνοντας λόγω για στοχοποίηση της Τουρκίας  και χαρακτηρίζοντας το εξώφυλλο του Der Spiegel «ιδιαίτερα προκλητικό».



«Μία χώρα χάνει την ελευθερία της», διαμηνύει το γερμανικό περιοδικό, που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Ο Ερντογάν εμφανίζεται με σοβαρό πρόσωπο, να φορά γυαλιά ηλίου και να πλαισιώνεται από δύο μιναρέδες του τζαμιού της Κωνσταντινούπολης, που έχουν μετατραπεί σε πυραύλους, οι οποίοι απογειώνονται για επίθεση.

Το Der Spiegel διερωτάται χαρακτηριστικά: «Τι συμβαίνει στην Τουρκία; Δεν υπάρχει ημέρα δίχως κακές ειδήσεις. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετατρέπεται από μεταρρυθμιστής σε δικτάτορα».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ταντζού Μπιλγκίτς τόνισε ότι το επίμαχο εξώφυλλο «δημιουργεί αρνητική εικόνα όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για το Ισλάμ».

Επίσης, η Άγκυρα κατηγόρησε το Der Spiegel για την εκδοτική πολιτική που εφαρμόζει, αναφέροντας ότι απέχει πολύ από την υπευθυνότητα. «Είναι το πιο πρόσφατο και πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της αντι-τουρκικής προσέγγισης», πρόσθεσε.

«Καταδικάζουμε τις απόπειρες διασυρμού του προέδρου», συνέχισε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας να δοθεί ένα τέλος  στις «άσκοπες και κακόβουλες προσπάθειες να αμαυρωθεί η εικόνα της Τουρκίας».

Το γερμανικό περιοδικό έχει μακρά ιστορία συγκρούσεων με την τουρκική κυβέρνηση. Νωρίτερα φέτος είχε αναγκαστεί να απομακρύνει τον ανταποκριτή του στην Κωνσταντινούπολη, επειδή δεν του αποδόθηκε η απαραίτητη ετήσια διαπίστευση.


Πηγή : kathimerini.gr


Γνωστός ποδοσφαιριστής έφερνε 118 κιλά ναρκωτικά στην Αθήνα



Γνωστός ποδοσφαιριστής, ο οποίος την δεκαετία του 1980 έπαιξε ποδόσφαιρο σε ομάδες της Α' Εθνικής, ακόμα και σε ομάδα του Βελγίου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς μετέφερε 118 κιλά χασίς που είχε παραλάβει από Αλβανούς σε περιοχή της Θεσπρωτίας.

Ο 50χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, μαζί με έναν 49χρονο συνεργό του συνελήφθησαν στα διόδια της Ελευσίνας έπειτα από καρτέρι που τους είχαν στήσει Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από πληροφορίες που είχαν για την επικείμενη μεταφορά των ναρκωτικών.

Ο 50χρονος προπορεύονταν με το αυτοκίνητό του προκειμένου να ελέγχει το χώρο και στην περίπτωση που διαπίστωνε ύποπτες κινήσεις -κυρίως περιπολικά της Αστυνομίας ή ενδεχόμενη παρακολούθηση- να ειδοποιήσει το 49χρονο συνεργό του που μετέφερε με το αυτοκίνητό του τα κιλά του ναρκωτικού, με σκοπό βέβαια να αλλάξει δρόμο ώστε να μην συλληφθεί.

Βέβαια δεν υπολόγισαν τον “ξενοδόχο”, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλος από την Δίωξη Ναρκωτικών, αστυνομικοί της οποίας είχαν στήσει καρτέρι και μόλις τα οχήματα των δραστών εμφανίστηκαν στα διόδια, αμέσως επενέβησαν και ακινητοποίησαν τους δυο οδηγούς.

Σε έρευνα που ακολούθησε τόσο στα δυο αυτοκίνητα, όσο και στα σπίτια των δυο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ασφάλειας “ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 118 κιλών και 370 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα”.

Παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης η υπόθεση

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε κύρια ανάκριση για την υπόθεση.

Όσον αφορά στο γνωστό ποδοσφαιριστή, την δεκαετία του 1980 προσπάθησε να κάνει καριέρα στα γήπεδα, παίζοντας σε ομάδες της Α' Εθνικής, οι οποίες όμως ποτέ δεν ήταν στις πρώτες σειρές του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα έπαιξε και σε ομάδες της επαρχίας, τόσο στην Α' όσο και στην Β' Εθνική.

Μάλιστα, προσπάθησε να κάνει καριέρα ακόμα και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε ομάδα του Βελγίου, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό ο οποίος του "έκοψε" την μπάλα.



Πηγή: newsit.gr


Η απάντηση των αστυνομικών για τη Σάσα Σταμάτη



Τι απαντά το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ για την σύλληψη της Σάσας Σταμάτη μετά απο εξύβριση αστυνομικού.

Η Σάσα Σταμάτη συνελήφθη για εξύβριση όταν επιχείρησε να διπλοπαρκάρει έξω από το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο αστυνομικός φρουρός της ζήτησε να μην αφήσει εκεί το ΙΧ της και υπήρξε αντιπαράθεση με την δημοσιογράφο, ο οποίος της έκανε μήνυση για εξύβριση.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης

Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση, από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε. το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.

Ο  Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι "επωνύμων δημοσιογράφων" και απλών κοινών θνητών. Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη "δύνη' παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον "επώνυμο".

Η δικαιοσύνη έχει το Λόγο!


Eurogroup : Μεγάλες σπατάλες δημόσιου χρήματος στην Ελλάδα




Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις ετήσιες δαπάνες του Δημοσίου όπως αποκαλύπτει το capital.gr.

Πολύ υψηλές είναι οι ετήσιες δαπάνες του ελληνικού Δημοσίου όπως αποκαλύπτεται από έκθεση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. 

Η έκθεση, κάνει λόγο για δαπάνες περίπου στο 55% του ΑΕΠ. 

Πάρα τους υπερβολικούς φόρους που επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έχει γονατίσει τους Έλληνες πολίτες τα στοιχεία  για τη μέση μισθολογική δαπάνη του δημοσίου δείχνουν ότι αυτή αυξάνεται κατά 1,5% και αυτό σημαίνει ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν πιάνουν τόπο λόγω της τεράστιας σπατάλης δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση που δεν μπορεί να ελέγξει.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο Γαλλία και Φινλανδία έχουν υψηλότερες!









Δήλωση Νέας Δημοκρατίας για το Ωραιόκαστρο




Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πως θα ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα οι πρόσφυγες, που - με ευθύνη της Κυβέρνησης - παραμένουν στη χώρα μας, είναι ένα πολύ κρίσιμο, πολύπλοκο και πιεστικό ζήτημα. 

Γίνεται ακόμη πιο σύνθετο, ακόμη πιο ευαίσθητο, όταν αφορά παιδιά και την εκπαίδευσή τους. 

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί. 

Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία μας. 

Είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο. Χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί. 

Η Κυβέρνηση, όμως, δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό. Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες - μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες. 

Κατανοούμε την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών. Οφείλουν, όμως, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό».


Επεισόδια και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό στην Χίο




Επεισόδια και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ έγιναν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Χίου για το προσφυγικό.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι συγκεντρωθέντες αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας, όπου φιλοξενούνται περίπου 1800 άνθρωποι.

Τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να σπάσουν το αστυνομικό φράγμα, με αποτέλεσμα να γίνουν επεισόδια με χρήση χημικών, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας δημοσιογράφος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα από τον καταυλισμό οι πρόσφυγες πετούσαν πέτρες εναντίον των διαδηλωτών προκαλώντας περισσότερο και δημιουργώντας ένταση.