Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσιογράφος Alpha: Ήξερα ότι απολύουν οι εργοδότες και όχι οι κυβερνήσεις




Η δημοσιογράφος του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε πως "προσωπικά εκείνος και η κυβέρνηση την απολύει από την δουλειά της". 

"Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες και όχι οι κυβερνήσεις. Χάνω την δουλειά μου και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί" σημείωσε η δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. "Είχατε πει ότι από την θέση του Πρωθυπουργού θα υπερασπιστείτε την δημοκρατία. Άλλαξε κάτι κύριε Τσίπρα στα πιστεύω σας;" σημείωσε η δημοσιογράφος.

"Καταρχάς πρέπει να σας πω ότι μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας και στην τελευταία επιχείρηση. Όχι μόνο στην επιχείρηση που δουλεύετε εσείς" σημείωσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε: "Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Θα σταθούμε δίπλα στον κάθε εργαζόμενο".

Η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα ώστε να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας όσων εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για κάθε εργαζόμενο που χάνει τη δουλειά του. «Το τζάμπα πέθανε, το νταβατζιλίκι πέθανε» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, για το οποίο, όπως είπε, δεν έκλεισε από τον διαγωνισμό αλλά από τους μετόχους που δεν έκαναν κινήσεις, ούτε για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Ο Πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι ορισμένοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που πιθανόν να χάσουν τη δουλειά τους.

Πάντως ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το ελληνικό δημόσιο για πολλά χρόνια έχανε σημαντικά έσοδα, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και υπενθύμισε πως η αδειοδότηση ήταν μνημονιακή δέσμευση από το 2ο μνημόνιο.

Δείτε το βίντεο:





Πηγή : enikos.gr


Γελάει ο κόσμος, θλίβεται, ανησυχεί και οργίζεται ακούγοντας την συνέντευξη του Τσίπρα




Ένας Τσίπρας αμετανόητος, προκλητικός και ψεύτης που τα βλέπει όλα καλά και προσπαθεί να περάσει στους πολίτες ότι είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θα φύγει εύκολα θέλουν δεν θέλουν.

Οι πολίτες κοιτούσαν άναυδοι τον Τσίπρα να προσπαθεί να παραμυθιάζει τους πολίτες λέγοντας πράγματα που δεν έχουν γίνει και δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στις ζωές των Ελλήνων.

Είναι τραγικός είναι επικίνδυνος και φαίνεται δεν έχει αίσθηση του μεγάλου κακού που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει στην χώρα και στον λαό της.

Το τραγικό είναι τόλμησε να ξεστομίσει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων είχαν μειώσεις στις συντάξεις τους αδιαφορώντας για τα πραγματικά νούμερα και για το δράμα των συνταξιούχων μετά τις μεγάλες μειώσεις.

Είπε ο ανεκδιήγητος Τσίπρας ότι "Τετραγωνίσαμε τον κύκλο για τις συντάξεις" και εκεί άφησε άναυδους και τους παρευρισκόμενους γιατί ο άνθρωπος μάλλον δεν έχει αίσθηση του κακού που κάνει καθημερινά.

Αναφέρθηκε για τα καλά που έχει κάνει στην πρόνοια ενώ έχει μειώσει τα αναπηρικά επιδόματα και για τα καλά που έχει κάνει στην υγεία ενώ είναι υπό πλήρη διάλυση το 99% των νοσοκομείων της χώρας.

Ψεύτης, λαοπλάνος και αμετανόητος.

Συνέχισε να προκαλεί τους πολίτες λέγοντας εξισώνοντας την ΕΡΤ των 174 εκατ. ευρώ που στοιχίζει κάθε χρόνο στους Έλληνες πολίτες με τα ιδιωτικά κανάλια που κλείνουν και για τους εργαζόμενους που πληρώνονται απο ιδιώτες και τους πετάει στον δρόμο η κυβέρνηση του.

Ένας αντρόπιαστος και προκλητικός Τσίπρας ο οποίος έχει γίνει πολύ επικίνδυνος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.


Το ένα μετάλλιο μετά το άλλο κατακτούν οι έλληνες αθλητές



Οι ελληνικές επιτυχίες στην Βραζιλία διαδέχονται η μια την άλλη έτσι μετά από τους Σάκη Κωνσταντινίδη (χρυσό) και Δημήτρη Ζησίδη (χάλκινο), του Μανώλη Στεφανουδάκη (χρυσό) στον ακοντισμό  έχουμε και ένα αργυρό από τον σφαιροβόλο μας Δημήτρης Σενικίδη.


.


Το νέο Γυμνάσιο: Εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα, εκτός Αρχαία και Θρησκευτικά



Το νέο Γυμνάσιο: Εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα, εκτός Αρχαία και Θρησκευτικά Σε τετράμηνα πλέον, όπως το Λύκειο

Το υπουργείο Παιδείας Θ. προχωρά σε νέο Προεδρικό Διάταγμα για το πλαίσιο λειτουργίας των γυμνασίων.

Οι αλλαγές συνοψίζονται στα εξής σημεία:

Α. Τα μαθήματα στο γυμνάσιο επεκτείνονται έως τις 31 Μαΐου. Αυτό διευκολύνεται από τον περιορισμό των εξετάσεων στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία οι μαθητές/τριες θα εξετάζονται γραπτώς στο τέλος του έτους περιορίζονται σε τέσσερα για όλες τις τάξεις (το προηγούμενο ΠΔ όριζε 12 για την Α’, 13 για τη Β’ και 14 για τη Γ’ τάξη).
Αυτά είναι: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (κοινή εξέταση των δύο κλάδων, της Γλωσσικής Διδασκαλίας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας), Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία.

Β. Η μετατόπιση της εστίασης του γυμνασίου από την εξεταστική διαδικασία στην ουσιαστική μαθησιακή διαδικασία προωθείται και από ένα ακόμη μέτρο, τον χωρισμό του διδακτικού χρόνου σε τετράμηνα αντί σε τρίμηνα.
Με το προηγούμενο καθεστώς το σχολείο βρισκόταν σε εξεταστικό πυρετό από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και μετά ξανά από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, με το χωρισμό σε τετράμηνα επέρχονται οι εξής αλλαγές στην προηγούμενη εικόνα: Αφενός τα υποχρεωτικά διαγωνίσματα κάθε τετραμήνου μπορούν να διενεργηθούν με μεγαλύτερη άνεση, ένα ή δύο σε κάθε βδομάδα, αφού το χρήσιμο χρονικό διάστημα διπλασιάζεται (τουλάχιστον από τα μέσα Οκτωβρίου έως 20 Ιανουαρίου και από τέλη Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου).
Αφετέρου οι εκπαιδευτικοί θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, ιδίως στο 1ο τετράμηνο, ώστε να γνωρίσουν καλά τους/τις μαθητές/τριες και να σχηματίσουν εμπεριστατωμένη γνώμη σχετικά με την επίδοσή τους, αξιοποιώντας πολλαπλούς τρόπους αξιολόγησης, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε τόσα γραπτά τεστ.
Επίσης, στο 2ο τετράμηνο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν αντί ωριαίου διαγωνίσματος την ανάθεση μιας συνθετικής-δημιουργικής εργασίας. Σχεδιάζεται δε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των εργασιών στη διαδικασία μάθησης και αξιολόγησης.

Γ. Η ενισχυτική εκπαίδευση στο γυμνάσιο επεκτείνεται και μετά τη λήξη του έτους με το εξής μέτρο: Σε όσους/ες μαθητές/τριες δεν προαχθούν σε κάποιο μάθημα ή κάποια μαθήματα, το σχολείο θα τους προσφέρει εντατικά μαθήματα το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια θα εξετάζονται σε επαναληπτική εξέταση κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Στόχος είναι το σχολείο να υποστηρίζει τους/τις μαθητές/τριες που δεν επέτυχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και να μην τους/τις υποχρεώνει είτε να καταφύγουν σε βοήθεια επί πληρωμή είτε -αν δεν έχουν τέτοια δυνατότητα- να τα βγάλουν πέρα μόνοι/ες τους για να εξετασθούν τον Σεπτέμβριο.

Δ. Σε πειραματικά και σε άλλα σχολεία αντιπροσωπευτικά των διαφόρων περιοχών και τύπων σχολείων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί πιλοτικά η περιγραφική αξιολόγηση, η οποία προσφέρει ουσιαστική ανατροφοδότηση στους/στις μαθητές/τριες και μπορεί να βελτιώσει πραγματικά τη διαδικασία μάθησης.
Διευκρινίζεται ότι η περιγραφική αξιολόγηση θα συνοδεύει σε αυτά τα σχολεία την αριθμητική αξιολόγηση.

Ε. Όσον αφορά το περιεχόμενο σπουδών, για όλα τα γνωστικά αντικείμενα γυμνασίου και λυκείου δημιουργήθηκαν στο ΙΕΠ επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΙΕΠ, σχολικοί σύμβουλοι και έμπειροι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση και επιλέχθηκαν για το έργο του εξορθολογισμού της ύλης.

ΣΤ. Το πρόγραμμα του γυμνασίου έχει ελαφρυνθεί κατά τρεις ώρες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών για προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας και σταδιοδρομίας, ενισχυτική διδασκαλία ή ομίλους ενδιαφερόντων.
Με σχετική εγκύκλιο θα διευκρινισθεί με ποιον τρόπο θα αποφασίζεται η αξιοποίηση του διαθέσιμου τρίωρου για τις δράσεις που προαναφέρθηκαν. Επίσης αυτό το τρίωρο μπορεί να αξιοποιηθεί για συνεδριάσεις του συλλόγου των εκπαιδευτικών, για συνεργασίες μεταξύ των εκπαιδευτικών της ίδιας ειδικότητας ή του ίδιου τμήματος για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων ή τη συζήτηση επί παιδαγωγικών/διδακτικών προβλημάτων, κ.τ.λ.

Ζ. Οι λεγόμενες Βιωματικές Δράσεις και οι Συνθετικές Εργασίες, που εντάχθηκαν πριν τρία χρόνια ως διακριτά γνωστικά αντικείμενα στο ωρολόγιο πρόγραμμα, τώρα εντάσσονται ως τρόπος εργασίας, ως μέθοδος, στο πλαίσιο συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων.

Ειδικότερα:

Οι βιωματικές δραστηριότητες που προβλέπονταν στη «Σχολική και Κοινωνική ζωή», με στόχο την εξοικείωση των μαθητών/τριών με το νέο τους σχολείο και τους νέους/ες συμμαθητές/τριες, εντάσσονται στη Γλωσσική Διδασκαλία της Α’ τάξης, καθώς οι δύο πρώτες ενότητες του σχετικού σχολικού βιβλίου στοχεύουν στη γνωριμία των μαθητών/τριών με το νέο τους σχολείο. Οι πρώτες διδακτικές ώρες του μαθήματος θα αφιερωθούν στο ξεπέρασμα των ανησυχιών που προκαλεί ο άγνωστος χώρος και τα άγνωστα πρόσωπα και στη σταδιακή ανάπτυξη του αισθήματος του ανήκειν στην ομάδα, στην κοινότητα του νέου τμήματος.

Οι δραστηριότητες που προβλέπονταν υπό τον τίτλο «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης» εντάσσονται στη Μουσική της Β’ τάξης και στα Καλλιτεχνικά της Γ’ τάξης. Σε αυτά τα γνωστικά αντικείμενα θα αφιερώνονται κάποιες εβδομάδες του σχολικού έτους σε βιωματικές δραστηριότητες σχετικές με τη μουσική, τα εικαστικά ή τον συνδυασμό τους με άλλες τέχνες.

Η. Θεσπίστηκε ήδη για τη Γ’ τάξη του γυμνασίου η «Ημέρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού». Σε συνεννόηση με κάθε σχολική μονάδα οι υπεύθυνοι του οικείου ΚΕΣΥΠ θα προγραμματίσουν και θα υλοποιήσουν κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας αφενός μια αναλυτική ενημέρωση για τις εναλλακτικές επιλογές εκπαίδευσης που προσφέρονται μετά το γυμνάσιο αφετέρου σχετικές βιωματικές δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης κάθε σχολικής μονάδας.




Πηγή: in.gr


Κάηκαν σπίτια στην Θάσο



Ο δήμαρχος Θάσου, στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έκανε λόγο για μια δύσκολη νύχτα που όμως επιχειρησιακά εξελίχθηκε καλά, καθώς η φωτιά δεν προχώρησε σε επικίνδυνες περιοχές ώστε να τεθούν σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές και αγροτικές υποδομές.

 Η πυροσβεστική αναφέρει ότι δύο οικισμοί στο Καζαβίτι, με περίπου δέκα σπίτια, έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ τα δύο μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και Αρχαγγέλου που εκκενώθηκαν έχουν σωθεί από τη φωτιά.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί και επί τόπου επιχειρούν συνολικά 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 36 στρατιώτες, 15 εθελοντές, 11 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τρία μηχανήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο


Μετανιωμένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Κακώς τάζαμε 13η σύνταξη



Όπως είπε, «δεν υπήρχε άλλος τρόπος» από τις περικοπές των συντάξεων, δήλωσε ότι ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική του και απέδωσε τις μειώσεις στις «παθογένειες».

Μετανιωμένος για όσα έχει υποσχεθεί κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Δημαράς.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο ΣΚΑΙ, ο προερχόμενος από τους Οικολόγους βουλευτής, κληθείς να σχολιάσει τις νέες περικοπές συντάξεων και τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος, παραδέχτηκε ότι «κακώς λέγαμε για 13η σύνταξη». 

Όπως είπε, «δεν υπήρχε άλλος τρόπος» από τις περικοπές των συντάξεων, δήλωσε ότι ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική του και απέδωσε τις μειώσεις στις «παθογένειες» του ασφαλιστικού. 

«Τότε γιατί χαρακτηρίζατε τους προηγούμενους που έκαναν αντίστοιχες περικοπές ως γερμανοτσολιάδες;», αναρωτήθηκε ο Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) με τον κ. Δημαρά να μην απαντά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος βουλευτής έχει κάνει στο παρελθόν αντίστοιχη δήλωση για τις υποσχέσεις περί κατάργησης ΕΝΦΙΑ, ενώ ανήκει στη μερίδα εκείνη των βουλευτών και υπουργών που δηλώνουν ότι «θρηνούν, αλλά ψηφίζουν» όλα τα μέτρα. 





του Χάρη Ιωάννου
Πηγή : thetoc.gr


Οργισμένος πολίτης κατά Τσίπρα : Με κατέστρεψε, δεν έχω να πάρω φάρμακα



Και δεύτερο επεισόδιο κατά του Τσίπρα από αγανακτισμένο πολίτη σημειώθηκε εχθές στην ΔΕΘ με αποτέλεσμα να τον βγάλουν και αυτόν έξω σηκωτό.

Ο 60χρονος άνδρας, άρχισε να φωνάζει εναντίον της ασφάλειας του Τσίπρα η οποία τον απομάκρυνε λέγοντας : «Εγώ δούλεψα για σένα, είμαι παθών, μικροομολογιούχος του ελληνικού δημοσίου! Με καταστρέψανε εμένα! 50 χρόνια δούλευα, δεν έχω να πάρω φάρμακα, εσείς δεν ντρέπεστε; Τον πατέρα σας να τον πάτε στα κρατητήρια; Ντροπή σας!».



10 απλές κουβέντες που κάνουν καλό στα παιδιά



Μερικές απλές, κατανοητές, ουσιαστικές και εποικοδομητικές κουβέντες για τα παιδιά.

Αλλά και για τους μεγάλους. Αν το σκεφτείτε καλά, τα ίδια ισχύουν και για εμάς, τους ενήλικες. Θέλουμε εξίσου την αναγνώριση, την επιβράβευση, την αποδοχή, την κατανόηση. Κάνουν και σε εμάς καλό οι καλές κουβέντες.

Ωστόσο ας ξεκινήσουμε από τους μικρούς...

Σε αγαπώ! Χωρίς ''αλλά'', χωρίς τίποτα άλλο. Ένα μεγάλο "σ'αγαπώ", σαν ένα μεγάλο φιλί.

Σε εμπιστεύομαι. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα, δίνοντας χώρο για πρωτοβουλίες, δράση.

Μπράβο! Για όσα καταφέρνουν: μικρά και μεγάλα.

Ό,τι θέλεις εσύ. Για όσα τα αφορούν και με ασφάλεια μπορούν να επιλέξουν.

Όχι. Σε ό,τι δεν τα αφορά και δεν μπορούν να επιλέξουν με ασφάλεια. Όχι ''ναι, σε όλα'' -αλλά ούτε και ''όχι σε όλα''.

Σε ευχαριστώ. Για να τους αναγνωρίσουμε την αξία της προσπάθειας, τις καλές προθέσεις, την καλοσύνη.

Τι γνώμη έχεις...; Για να τους ενισχύσουμε την άποψη, την πρωτοβουλία, την ενεργητικότητα.

Είμαι περήφανος/η για εσένα! Για να τους τονώσουμε την αυτοπεποίθηση, τη θετική εικόνα του εαυτού τους.

Περίμενε. Για να αναχαιτίσουμε την παρόρμηση, όταν αυτή οδηγεί σε κακομαθησιά και ανυπακοή.

Θα ήθελες...; Για να αναδείξουμε την αξία της συνεργασίας και της διαβούλευσης. Δεν αποφασίζουμε και διατάζουμε: ούτε εμείς τα παιδιά, ούτε τα παιδιά εμάς...


Γιάννης Ξηντάρας 
Ψυχολόγος - Οικογενειακός Σύμβουλος
Πηγή : pathfinder.gr


Τσίπρας στη ΔΕΘ: Πιο ψεύτης από κάθε άλλη φορά!



Σε ένα κρεσέντο ψεύδους και λαϊκισμού, ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, υποσχέθηκε ακόμα μεγαλύτερα... ψέματα από όσα είχε πει στις προηγούμενες Διεθνείς Εκθέσεις Θεσσαλονίκης του 2014 και του 2015 - Δεσμεύτηκε για αύξηση μισθών, δωρεάν ρεύμα και νερό στους φτωχούς, πάγωμα των χρεών σε ΤΕΒΕ, ενώ τόνισε ότι θα διανέμει τα 246 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει από τις τηλεοπτικές άδειες σε σχολικά γεύματα και σε προσλήψεις στην Υγεία. 
«Καλά σαράντα από το 2021...». Με τη φράση αυτή θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το συμπέρασμα των όσων είπε φέτος ο κ. Τσίπρας στην 81η ΔΕΘ. 
AdTech Ad
Είναι ακριβώς αυτό που έλεγε ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός: «... το ψεύδος πολυσχιδές»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ξεπέρασε ακόμα και τον χειρότερο εαυτό του ακολουθώντας τη λογική ότι «τα πιο μεγάλα ψέματα, είναι ακόμα πιο πιστευτά από το λαό». 
Ούτε κουβέντα για τους νταβατζήδες 
Επίσης κατά περίεργο, αλλά εξηγήσιμο τρόπο, μετά από πολύ καιρό, «έθαψε» βαθιά μέσα του τον περίφημο πόλεμο που είχε κηρύξει κατά της διαπλοκής, των διαπλεκομένων συμφερόντων και των νταβατζήδων. 
Ενώ λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας - μαζί με τον αυτοαποκαλούμενο σερίφη της διαπλοκής Πάνο Καμμένο - διαρρήγνυε τα ιμάτια του σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του ότι θα τσακίσει τη διαφθορά, τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοεκδότες, στην ομιλία του στο Βελλίδειο, ο «αριστερός πρωθυπουργός», ξέχασε να αναφερθεί στον πόλεμο αυτό.
Τυχαίο;
Καθόλου, αφού όχι μόνο δεν τους έβαλε όλους φυλακή όπως φώναζε ο συνέταιρός του, αλλά αντίθετα, τους έχει καταστήσει συνομιλητές του με τυράκι τις τηλεοπτικές άδειες. 
Όπως συνομιλητές του είναι βεβαίως και οι εφοπλιστέςγια τη φορολόγηση των οποίων, επίσης δεν είπε κουβέντα. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσίπρας για πρώτη φορά δεν έκανε καμία απολύτως νύξη στα μεγάλα σκάνδαλα που στο παρελθόν είχε κάνει σημαία: SIEMENS, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Proton Bank, μίζες εξοπλιστικών, λίστες φοροφυγάδων, θαλασσοδάνεια καναλαρχών, φαγοπότι των μεγαλοεργολάβων στα δημόσια έργα, υπόθεση Power και Εnerga.
Να έπαθε εγκεφαλική διάσειση;
Απώλεια μνήμης;   
Ουδείς γνωρίζει.
Ίσως τα κλειστά δωμάτια τύπου big brother, με τους καναλάρχες να βοήθησαν τον κ. Τσίπρα να ξεπεράσει τη μανία καταδιώξεως που είχε με τη διαπλοκή και πλέον να έχει ζεστές σχέσεις με τις γάτες Ιμαλαϊών... 
ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
  • Δεν μας είπε ποιους και πόσους έχει βάλει φυλακή, από όσους κατηγορούσε όλο αυτό το διάστημα.
  • Δεν μας είπε πόσα χρήματα και πόσα ακίνητα τους πήρε.
  • Δεν μας είπε πόσα πήρε το κράτος από τη λίστα Λαγκάρντ και από τις άλλες λίστες που βρίσκονται στα συρτάρια των διωκτικών αρχών. 
  • Δεν μας είπε πώς αισθάνεται που όλος αυτός ο συρφετός της διαπλοκής κυκλοφορεί ελεύθερος στο Κολωνάκι και στα πάρτι της Μυκόνου... 
Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν επιτέθηκε και δεν καταφέρθηκε ούτε μια φορά: κατά των δανειστών, κατά της κυρίας Μέρκελ, κατά των Γερμανών, κατά του ΔΝΤ. Δεν ψέλλισε απολύτως τίποτα για τις Γερμανικές επανορθώσεις και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Και αυτό το λησμόνησε; Σύμπτωση... 
Ξεκίνησε την ομιλία του «αποκαλύπτοντας» ουσιαστικά ότι έχουμε μπροστά μας ακόμα 5 δύσκολα χρόνια, βάζοντας ως ορόσημο το 2021!
«Σήμερα που όλες οι ενδείξεις και οι δείκτες δείχνουν ότι αυτός ο κύκλος κλείνει, οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας.
Να βάλουμε στόχους και να ορίσουμε τον οδικό χάρτη μέσα από τον οποίο θα τους πετύχουμε.
Σε πέντε χρόνια άλλωστε έχουμε και μια σπουδαία επέτειο.
Κλείνουμε τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που έθεσε τις βάσεις για τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.
Αξίζει λοιπόν να οραματιστούμε:
Ποιά θέλουμε να είναι η Ελλάδα του 2021;
Ποια θέλουμε να είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα;».
Για όσους δεν κατάλαβαν, ο κ. Τσίπρας μάς λέει - ούτε λίγο, ούτε πολύ - ότι θα ακολουθήσει μια ακόμη πενταετία κόλαση, ενώ έχουμε ήδη στην πλάτη μας 6 χρόνια ύφεσης. 
Ο περήφανος διαπραγματευτής που θα έφερνε την ελπίδα μας αποκαλύπτει ότι η ύφεση θα διαρκέσει επιπλέον 5 χρόνια μέχρι το 2021!
Αφού κατηγόρησε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο για τη σκληρή και επιθετική λιτότητα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, τόνισε ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και εικόνα και αποτελεί πλέον ρυθμιστικό παράγοντα στην Ευρώπη. 
Ως συνήθως δεν βρήκε λέξη να πει για το γεγονός ότι και ο ίδιος ακολουθεί την ίδια ανθρωποκτόνο φορολογική πολιτική των Σαμαροβενιζέλων:
«...σταματήσαμε την πορεία προς τον γκρεμό.
Σταματήσαμε τον οικονομικό και κοινωνικό παραλογισμό.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το βάρος που συσσωρεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια στις πλάτες της κοινωνίας δεν είναι μεγάλο και οι αντοχές πεπερασμένες.
Κατανοώ απολύτως ότι η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλότερων στρωμάτων έχει εξαντληθεί.
Αλλά σήμερα, για πρώτη φορά από το 2009, μπορούμε επιτέλους να έχουμε ένα ρεαλιστικό οδικό χάρτη για την ανάκαμψη της οικονομίας και την απομείωση των βαρών».
Υποσχέθηκε να αυξήσει τους μισθούς!
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους και πολιτικής εξαπάτησης λέγοντας ότι θα υπερασπιστεί τα εργασιακά κεκτημένα (τα οποία έχουν διαλυθεί ήδη) και ότι ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!
Δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στη διαπραγμάτευση, έχουμε έναν ακατάβλητο σύμμαχο : το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό.
Η κατοχύρωση, λοιπόν, και η εφαρμογή στην πράξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας... Γιατί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν επιτυγχάνεται με τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
Αντίθετα η αύξηση των μισθών και η αναδιανομή εισοδημάτων υπέρ του κόσμου της εργασίας είναι προϋπόθεση της ανάπτυξης και όχι αποτέλεσμά της».

Ξεκίνησε να μοιράζει τα χρήματα που ακόμα δεν έχει πάρει από τους καναλάρχες 
«Κούφιες» υποσχέσεις για τα 246 εκατομμύρια που ακόμα δεν έχει πάρει από τους καναλάρχες, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα τα δώσει για σχολικά γεύματα και για προσλήψεις στο χώρο της Υγείας:
«Για αυτό και μέχρι τελευταίο ευρώ, τα 246 εκ θα τα δώσουμε εκεί όπου ανήκουν: Στον ελληνικό λαό.
Σε συγκεκριμένες δράσεις για να στηρίξουμε κοινωνικές ανάγκες.
• Για την επέκταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, με την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας. ‘Ετσι το πρόγραμμα θα καλύπτει συνολικά 260.000 μαθητές σε όλη τη χώρα.
• Για την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
• Για την χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο «Γυρίζουμε Ελλάδα» που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Και οι προσπάθειες στήριξης της κοινωνίας δεν τελειώνουν εδώ.
Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για να αλλάξει η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων και να στηριχθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
• Μέσα στους επόμενους μήνες τα Δημόσια Νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς.
Σχέδιό μας είναι σε λίγους μήνες από σήμερα, στα δημόσια νοσοκομεία να έχει ανατραπεί πλήρως η εικόνα που κληρονομήσαμε»...

Διαβάστε ΕΔΩ όλην την ομιλία... παραμύθι του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Έθαψε με μαεστρία το ζήτημα του χρέους
Για το φλέγον ζήτημα του χρέους, μέσα από μια ομιλία 5.500 λέξεων αφιέρωσε μόνο μια πρόταση! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι πρόκειται να γίνει με αυτό το θέμα. Το μόνο που είπε ήταν το ακόλουθο: «Το δεύτερο βήμα, είναι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων του Eurogroup». Αυτό και τέλος με το περήφημο κούρεμα του ελληνικού χρέους για το οποίο δίνει σκληρές μάχες με τον Καμμένο και τον Τσακαλώτο. 
Σε δυο χρόνια απο σήμερα θα μειώσει τους φόρους και θα αλλάξει τον ΕΝΦΙΑ 
Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Σε δυο χρόνια θα έχει φτιάξει όπως είπε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και θα μπορέσει να ελαφρύνει τους φτωχούς!
Μέχρι τότε ο λαός θα συνεχίσει να δίνει το αίμα του και να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ. 
«Με τα χαμηλότερα-εφικτά πλεονάσματα, λοιπόν, και την ουσιαστική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα έχουμε σε δυο χρόνια τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειώσουμε αισθητά τα φορολογικά βάρη.
Πρώτον: Τους έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν αδιακρίτως πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες.
Και δεύτερον: Να μειώσουμε την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ώστε να κατανεμηθούν πιο δίκαια τα βάρη.
Να αντικατασταθεί δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο. Σε πρώτη φάση, όμως, μέςα στο 2017, προσανατολιζόμαστε στην επέκταση των απαλλαγών ώστε να ελαφρυνθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα».

Δωρεάν ρεύμα και νερό - Η αγαπημένη του δέσμευση
Ο περήφανος διαπραγματευτής - πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει επιπλέον χρήματα (κάτι σαν ελεημοσύνη δηλαδή) για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Κάρτες σίτισης, δωρεάν ρεύμα και νερό:
«Στον προϋπολογισμό του 2017, 900 εκ. ευρώ θα δοθούν συνολικά για την ανθρωπιστική κρίση και την επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης πανελλαδικά.
Ήδη όμως:
• Επιδοτούμε την αποπληρωμή των δόσεων των στεγαστικών δανείων για τους φτωχότερους συμπολίτες μας
Και παρέχουμε:
• δωρεάν ρεύμα σε δικαιούχους Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης (90.000 νοικοκυριά, 212.000 πολίτες)
• Κάρτα Αλληλεγγύης που έχει ανανεωθεί 9 φορές και αφορά 148.000 δικαιούχους
• Επιδότηση ενοικίου σε 21.200 δικαιούχους του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης.
• Δωρεάν νερό σε δικαιούχους Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης (58.000 νοικοκυριά, 111.000 πολίτες)
• Δωρεάν μετακινήσεις στους ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες».

Προφανώς το όραμά του είναι τα 2/3 του ελληνικού λαού να ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας με συσίτια και με ψίχουλα επιδομάτων. 
Στο τέλος της ομιλίας του ξεπέρασε ακόμα και τον μεγάλο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Υποσχέθηκε ότι από το 2017 θα δίνει ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Η σεισάχθεια δηλαδή πήγε... περίπατο:
«Μια δέσμευση που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών.
Με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του συγκεκριμένου κλάδου.

Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, παγώνουν, χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του.
Διότι από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές δεν προκύπτουν αυθαίρετα αλλά συνδέονται με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου.
Πρόκειται για ένα μέτρο πραγματική ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αλλά και για τη βιωσιμότητα του νέου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης». 


Πηγή : newsbomb.gr



Η πιλότος μαχητικού που η κυβέρνηση της ζήτησε να γίνει καμικάζι και να καταρρίψει πολιτικό αεροσκάφος



Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 είναι μια αποφράδα ημέρα για την ιστορία των ΗΠΑ. Είναι η μέρα που τρομοκράτες – αεροπειρατές προκάλεσαν σοκ σε όλο τον κόσμο με τα χτυπήματά τους στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο και άλλαξαν τον ρου της ιστορίας με τις ΗΠΑ να εμπλέκονται στρατιωτικά ενεργά σε Ιράκ και Αφγανιστάν διαμορφώνοντας μια σύγκρουση πολιτισμών που στις μέρες μας έχει πλέον πάρει δραματικές διαστάσεις.

Τότε το σχέδιο της Αλ Κάιντα ήταν τα μέλη της να κάνουν αεροπειρατεία και να ρίξουν τα αεροπλάνα σε ευαίσθητους στόχους των ΗΠΑ. Τα δύο πρώτα ισοπέδωσαν του Δίδυμους Πύργους, το τρίτο το έριξαν στο Πεντάγωνο καταστρέφοντας μια ολόκληρη πτέρυγα. Το τέταρτο επρόκειτο για μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς οι επιβάτες της πτήσης πάλεψαν με τους αεροπειρατές καταφέρνοντας τελικά να αλλάξουν την πορεία του αεροσκάφους και να το ρίξουν σε ένα χωράφι. Όλοι οι επιβάτες μαζί και οι αεροπειρατές έχασαν τη ζωή τους, όμως με την αυτοθυσία τους έσωσαν πολλούς αθώους πολίτες που βρίσκονταν στο έδαφος. Αυτή ήταν η πτήση 93 της United Airlines.



Εκείνο το πρωί μια άλλη ιστορία εξελισσόταν παράλληλα. Η υποσμήναρχος Heather «Lucky» (τυχερή) Penney βρισκόταν στον αεροδιάδρομο της στρατιωτικής βάσης Andrews και ετοιμαζόταν να απογειώσει το F – 16. Οι εντολές που είχε ήταν σαφείς, έπρεπε να καταρρίψει την πτήση 93 η οποία κατευθυνόταν προς την Ουάσιγκτον.

Η Penney ήταν καθ΄όλα έτοιμη, το αεροσκάφος της τροχοδρομούσε με ταχύτητα, η ίδια ήταν αποφασισμένη , όμως της έλειπε κάτι και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την επιτυχία της επιχείρησης. Το μαχητικό δεν είχε πυρομαχικά. Δεν είχε ούτε σφαίρες, ούτε πυραύλους. Το μόνο της όπλο ήταν το κουράγιο και το αεροσκάφος της.

Όπως μεταδίδει η Washington Post, οι επιθέσεις εκείνο το πρωί της αθωότητας, εξελίσσονταν με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο γρήγορα που στην αεροπορική βάση Andrews δεν προλάβαιναν να οπλίσουν τα μαχητικά αεροσκάφη. Έτσι η Penney μαζί με τον επικεφαλής πτήσης, άοπλος και αυτός απογειώθηκαν με στόχο να κάνουν τους καμικάζι ενάντια στο Boeing 757 που εκτελούσε την πτήση 93 της UA.

«Ήταν σαφές ότι δεν θα το καταρρίπταμε, αλλά θα το εμβολίζαμε. Στην ουσία θα γινόμουν καμικάζι» θυμάται η Penney, μια από τις πρώτες γυναίκες πιλότους της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

Επί χρόνια η Penney αρνείτο να μιλήσει για την εμπειρία της από την 11η Σεπτεμβρίου όμως δέκα χρόνια αργότερα μίλησε στη Washington Post, η οποία και αναδημοσίευσε χθες τη συνέντευξή της με αφορμή τη θλιβερή επέτειο.

Η Penney μιλά για την αποστολή αυτοκτονίας και λέει πως έπρεπε να προστατέψουν τον εναέριο χώρο με όποιο τρόπο μπορούσαν. Η πιλότος, η οποία όταν γίνεται η συνέντευξή έχει προαχθεί σε επισμηναγό και είχε ήδη πάρει μέρος σε μάχιμες αποστολές στου Ιράκ, δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου όταν ήταν ακόμη «στραβάδι» στην αεροπορία. Ήταν η πρώτη γυναίκα πιλότος στην 121 μοίρα της εθνοφρουράς της Ουάσιγκτον. Όμως προερχόταν από οικογένεια πιλότων. Ο πατέρας της πετούσε μαχητικά στο Βιετνάμ. Η ίδια αν και σπούδαζε για να γίνει δασκάλα άλλαξε πορεία όταν η κυβέρνηση ψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο επέτρεπε στις γυναίκες να γίνουν πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών.

«Υπέγραψα αμέσως, ήθελα να γίνω πιλότος όπως ο πατέρας μου» αφηγείται.

Για την ημέρα εκείνη θυμάται πως κανένα αεροσκάφος δεν ήταν οπλισμένο. Τα αεροσκάφη της μοίρας είχαν εικονικά πυρά στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Τις πρώτες ώρες επικρατούσε σύγχυση. Κανείς δεν περίμενε αυτό που θα συνέβαινε. Τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στα «επικίνδυνα μονοπάτια και στις απειλές» που είχαν απομείνει από τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Δεν υπήρχε κάποια απειλή. Όταν συνέβη αυτό κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να οπλίσουμε γρήγορα τα αεροσκάφη και να τα απογειώσουμε και ήταν απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε το προσωπικό» θυμάται ο Σμήναρχος George Degnon και προσθέτει πως σήμερα τα πράγματα είναι αλλιώς. Τουλάχιστον δύο αεροσκάφη είναι οπλισμένα με πυρομαχικά και οι πιλότοι τους περιμένουν μόλις λίγα μέτρα μακρυά τους.

Όπως εξηγεί για να οπλίσεις ένα αεροσκάφος απαιτείται περίπου μια ώρα. Εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου κάποιος έπρεπε να πετάξει όπως και να είχε.

« “Lucky, πετάμε μαζί» φώναξε ο Σμήναρχος Marc Saseville και ενώ ντύνονταν με τη στολή για την πτήση τα βλέμματα των δύο συναντήθηκαν. «Θα πάω για το πιλοτήριο» είπε στη Penney. «Θα χτυπήσω την ουρά» του απάντησε χωρίς δισταγμό στη φωνή της.

H Penney η οποία ποτέ δεν είχε κάνει ανάλογη πτήση, άρχισε να κάνει ότι της είχαν μάθει, δηλαδή να ελέγχει το αεροπλάνο πριν την πτήση, πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί περίπου μισή ώρα. Φυσικά δεν πρόλαβε να κάνει ούτε πέντε λεπτά αφού ο σμήναρχος της ούρλιαξε να ανέβει στο πιλοτήριο. Υπάκουσε είπε στα γρήγορα την προσευχή των πιλότων «Θέε μου μη με αφήσεις να τα γ....ω (God, don't let me fuck up)» και την επόμενη στιγμή ήταν στον αέρα.

«Δεν εκπαιδευόμαστε για να καταρρίπτουμε αεροσκάφη που μεταφέρουν επιβάτες» ανέφερε στη Washington Post ο Saseville, ο οποίος την περίοδο της συνέντευξής του υπηρετούσε πλέον στο Πεντάγωνο.

«Ακόμη και εάν χτυπήσεις τον κινητήρα το αεροπλάνο μπορεί να πετάξει και να οδηγηθεί στον στόχο. Έτσι η σκέψη μου ήταν το πιλοτήριο και η ουρά» είπε και πρόσθεσε πως σκέφτηκε και το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης να πατήσει το κουμπί της εκτίναξης καθίσματος, αν και το πιο πιθανό ήταν να μην προλάβαινε».

Από την πλευρά της η Penney είχε άγχος μήπως δεν πετύχει τον στόχο σε περίπτωση που πατούσε το κουμπί της εκτίναξης του καθίσματος.

Τελικά δεν συνέβη τίποτα. Δεν χρειάστηκε να καταρρίψει το αεροσκάφος που ήταν γεμάτο με παιδιά, επαγγελματίες και κορίτσια. Το έριξαν οι ίδιοι οι επιβάτες.

Επίσης η Penney αποκαλύπτει πως εκείνη την περίοδο ο πατέρας της ήταν πιλότος στη United Airlines και η πιθανότητα να ήταν αυτός που πετούσε το αεροσκάφος που είχε στοχοποιηθεί ήταν μεγάλος.

«Η κόρη μου γνώριζε ότι εκείνη την περίοδο πετούσα τις ίδιες διαδρομές και ήξερε πως ήταν πολύ πιθανό το αεροπλάνο που κλήθηκε να καταρρίψει να το πετούσα εγώ. Αυτό δεν την επηρέασε, ούτε και μας δημιούργησε κάποιο ψυχολογικό εμπόδιο στη σχέση μας μετέπειτα, άλλωστε είμαστε και οι δύο πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών» δήλωσε ο John Penney.

«Αυτοί ήταν οι πραγματικοί ήρωες αφού αποφάσισαν να θυσιάσουν τις ζωές τους. Εγώ ήμουν απλά έτυχε και ήμουν μάρτυρας της ιστορίας» είπε. Εκείνη την ημέρα η Penney συνόδευσε το αεροπλάνο του αμερικανού προέδρου και φρόντιζε να κρατά ασφαλή τον εναέριο χώρο της Ουάσιγκτον. Λίγο καιρό αργότερα θα έφευγε για το Ιράκ.




Πηγή : huffingtonpost.gr


Η Ιρλανδία σπάει τα κοντέρ -Στο 26,3% η ανάπτυξη λόγω χαμηλής φορολογίας



Άφωνοι έμειναν δημοσιογράφοι και οικονομικοί αναλυτές κατά την παρουσίαση των στοιχείων για την ανάπτυξη της Ιρλανδίας το 2015, ακούγοντας τον επικεφαλής ότι το ΑΕΠ της αυξήθηκε κατά 26,3%.

Τρελαίνοντας τους αναλυτές, από 7,8% που ήταν η αρχική εκτίμηση για το περυσινό έτος η οικονομία αναπτύχθηκε με τον απίστευτο ρυθμό 26,3% εξαιτίας μιας εκτίναξης στον αριθμό ξένων εταιρειών, κυρίως αμερικανικών, που μετέφεραν τη φορολογική τους έδρα το 2015 στη χώρα λόγω του χαμηλού φόρου που είναι 12,5%.

Ως αποτέλεσμα, η στατιστική υπηρεσία της χώρας προχώρησε, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Μάικλ Κόνολι, σε μια τεράστια αναθεώρηση των παγίων κεφαλαίων στους εθνικούς της λογαριασμούς, που συμπαρέσυρε σε αντίστοιχη αναθεώρηση προς τα κάτω και το ιρλανδικό χρέος, από 93,8% σε 80% του ΑΕΠ.

Που οφείλεται αυτή η αναθεώρηση για την ούτως ή άλλως ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της ευρωζώνης;Στη σημαντική περυσινή αύξηση της μεταφοράς έδρας στην Ιρλανδία ξένων επιχειρήσεων, είτε έπειτα από συγχωνεύσεις, όπως τον Perrigo και Jazz Pharmaceuticals, είτε επειδή μετέφεραν μεμονωμένα εκεί την έδρα τους, όπως όμιλος που δραστηριοποιείται στο leasing αεροσκαφών καθώς και πολλοί άλλοι.

Από το 2008 έως και σήμερα, το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα της Ιρλανδίας αυξήθηκε κατά 7 δισ. ευρώ ακριβώς εξαιτίας της μεταφοράς φορολογικής έδρας πολλών πολυεθνικών. Σημειωτέον ότι από 391 δισ. ευρώ που ήταν το ενεργητικό όσων εταιρειών είχαν έδρα στην Ιρλανδία το 2013 το νούμερο αυξήθηκε στα 523 δισ. ευρώ το 2014.




Πηγή: Τα Νέα, iefimerida.gr 


Σάκχαρο: Αναξιόπιστος ο γλυκαιμικός δείκτης λένε τώρα οι επιστήμονες – Αλλάζει η διατροφή των διαβητικών



Ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων αποτελεί ένα αναξιόπιστο εργαλείο για το πόσο γρήγορα ένα τρόφιμο αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επάνω στο σάκχαρο δείχνει ότι ο γλυκαιμικός δείκτης του ίδιου τροφίμου μπορεί να ποικίλει κατά 20% στο ίδιο άτομο και κατά 25% μεταξύ διαφορετικών ατόμων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Νιρούπα Μάθαν του Πανεπιστημίου Ταφτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", πραγματοποίησαν ελεγχόμενη τυχαιοποιημένη έρευνα διατροφής με 63 υγιείς ανθρώπους.

Διαπιστώθηκε ότι, μετά την κατανάλωση της ίδιας ποσότητας λευκού ψωμιού σε αρκετές διαδοχικές φορές, ο γλυκαιμικός δείκτης μπορούσε να εμφανίζει σημαντικές αποκλίσεις στον ίδιο άτομο. Το ύψος του δείκτη κάθε φορά επηρεάζεται, μεταξύ άλλων, από τις μεταβολικές αντιδράσεις του οργανισμού, οι οποίες δεν είναι σταθερές.

Στους 22 εθελοντές, ο εν λόγω δείκτης κυμαινόταν από 35 έως 55 (χαμηλός), σε 23 από 57 έως 67 (μεσαίος) και σε 18 από 70 έως 103 (υψηλός). Ακόμα και στον ίδιο άνθρωπο, ο γλυκαιμικός δείκτης από μέρα σε μέρα μπορούσε να διαφέρει πάνω από 60 μονάδες!

«Αν κάποιος τρώει την ίδια ποσότητα του ίδιου τροφίμου τρεις φορές, κανονικά ο γλυκαιμικός δείκτης θα έπρεπε να είναι ο ίδιος κάθε φορά, όμως δεν παρατηρήσαμε αυτό στην μελέτη μας. Ένα τρόφιμο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη τη μία φορά, το ίδιο τρόφιμο την επόμενη φορά μπορεί να έχει υψηλό δείκτη», δήλωσε η Μάθαν.

Το συμπέρασμα είναι ότι εν λόγω δείκτης έχει περιορισμένη χρησιμότητα ως εργαλείο πρόβλεψης πόσο τα τρόφιμα επιδρούν στα επίπεδα που εμφανίζει το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό είναι σημαντικό για τους διαβητικούς, οι οποίοι προσπαθούν με τη βοήθεια του γλυκαιμικού δείκτη των τροφών να ελέγξουν το σάκχαρο στο αίμα τους.

Όμως, πέρα από τους ανθρώπους με διαβήτη, ο γλυκαιμικός δείκτης έχει βρει ευρύτερη εφαρμογή στη σήμανση των τροφίμων, ενώ αποτελεί επίσης τη βάση για αρκετές δημοφιλείς δίαιτες.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Ν.Δ. για ομιλία Τσίπρα : Η μόνη πολιτική που ξέρει είναι αυτή που αναδιανέμει μιζέρια και φτώχεια σε όλους


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά το λαϊκισμό, τις αυταπάτες, τα ψέματα και την εξαπάτηση των προηγούμενων ετών, σήμερα ήρθαν τα πυροτεχνήματα ενός κάλπικου εκσυγχρονισμού. 

Ο κ. Τσίπρας, αμετανόητος λαϊκιστής, ποτέ δεν πίστεψε στις μεταρρυθμίσεις και ποτέ δεν θα μπορέσει να τις εφαρμόσει.

Η μόνη πολιτική που ξέρει είναι αυτή που αναδιανέμει μιζέρια και φτώχεια σε όλους. 

Εκφωνώντας μια ομιλία - αγγαρεία ξέχασε την μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους που διαλύει με τη φοροκαταιγίδα, τους συνταξιούχους που γκρεμίζει τη ζωή τους, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες. 

Πως θα μπορούσε άλλωστε να τους πει κάτι; Είναι ακριβώς εκείνοι στους οποίους είπε τα πιο μεγάλα, τα πιο προκλητικά ψέματα.

Από λαϊκιστής δεν γίνεσαι εκσυγχρονιστής σε ένα βράδυ. 

Όταν και τα αποψινά πυροτεχνήματα σβήσουν, το μαύρο θα επιστρέψει στη χώρα και στις ζωές των Ελλήνων.

Μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση υπάρχει. Αυτή που θα ακουστεί από το ίδιο βήμα σε μία εβδομάδα. 

Η συμφωνία αλήθειας και η πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».



3,9% μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση



Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου με δείγμα 1.002 ατόμων στις 13 Περιφέρειες της χώρας από την Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα».

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Ν.Δ. με 22% έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 2,7%, οι ΑΝΕΛ με 2,1%, το Ποτάμι με 1,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,7%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,4% και η ΛΑΕ με 1%.

Άλλο  3,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος και «δεν ξέρω/δεν απαντώ» φτάνει το 29,3%.

Με αναγωγή η Ν.Δ. αποσπά το 31,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 8,8%, ΚΚΕ με 7,6%, ΠΑΣΟΚ με 6,7%, Ένωση Κεντρώων με 3,8%, ΑΝΕΛ με 3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,8%, Ποτάμι με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,4% και ΛΑΕ με 1,4%.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Κάπα Research, στις 9 Ιουνίου, η Ν.Δ. κατέγραφε ποσοστό 20,8% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσε με 17,3%.



Πολάκης κατά των “ευεργετηθέντων” της ΕΡΤ - “Όλοι σας και μόνοι μας”



Κατά της συμμετοχής των εργαζομένων της ΕΡΤ στην απεργία τάχθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, θεωρώντας τους... αχάριστους ευεργετηθέντες!

Το κυβερνητικό στέλεχος διαμαρτύρεται προφανώς για την μη κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ από την κρατική τηλεόραση, παρά το γεγονός πως η Web TV της ΕΡΤ, καλύπτει την ομιλία.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Η σημερινή μέρα αποδεικνύει ότι όλες οι παροιμίες και τα γνωμικά ,έχοντας το καταστάλαγμα μακραίωνης λαϊκής Σοφιας ,έχουν πάντα δικηο:

ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ .....(ΠΟΣΠΕΡΤ)
Δεν πειράζει "όλοι σας και μόνοι μας,πάλι θα νικήσουμε " (Αλεξης Τσιπρας 15/9/15)”





Πηγή : newsit.gr


11 Σεπτεμβρίου η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο



11 Σεπτεμβρίου 15 χρόνια μετά :






















Με θράσος ο Παππάς στου δημοσιογράφους : «Δεν μασάμε»




Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης που λένε "όχι" στο μαύρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δημοπρατήσει μόνο τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, κρατούν πανό, στο οποίο αναφέρεται ότι "το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις"

Διαμαρτυρία στη νότια πύλη της ΔΕΘ πραγματοποιούν αυτή την ώρα και μέλη των Ενώσεων Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα οποία πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία με το μπλοκ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης που λένε "όχι" στο μαύρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δημοπρατήσει μόνο τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, κρατούν πανό, στο οποίο αναφέρεται ότι "το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις"

Στο μεταξύ, ο υπ. Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος έφτασε στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" είπε με νόημα προς τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους: "Δεν μασάμε".



Πηγή: Thestival.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα τελειώσω με τα Εξάρχεια από τον πρώτο μήνα!



Έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας επιχείρησε να δώσει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που στοχοποίησε τα Εξάρχεια και τις αντιεξουσιαστικές ομάδες που δρουν εκεί.

Η φράση που χρησιμοποιεί μάλιστα θυμίζει έντονα μια αντίστοιχη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον μακρινό Φεβρουάριο του 2012 που έλεγε “Θα βγάλω τις κουκούλες από τα καθάρματα που έκαψαν την πόλη”.

«Είναι απόλυτη δέσμευσή μου ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά μου. Είμαι αποφασισμένος να τελειώνω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα», τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Και προσθέτει: «Δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια. Η Κυβέρνηση έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία. Δεν πρόκειται να παζαρέψω το δικαίωμα και του τελευταίου πολίτη να νιώθει και να είναι ασφαλής. Εδώ φτάσαμε να πέφτει θύμα βίας στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας. Σκεφθείτε πως νιώθει ο απλός πολίτης».

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας: «Ζητάμε πρόωρες εκλογές, γιατί δεν ανεχόμαστε και δεν αποδεχόμαστε το σκοτάδι στο οποίο βυθίζει την πατρίδα μας ο κ. Τσίπρας. Η οικονομία είναι σε διαρκή κατήφορο, οι πολίτες σε απόγνωση, το Κράτος σε ανυποληψία. Η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας απειλείται. Διαμορφώνονται συνθήκες που δεν αντιστοιχούν πλέον σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Πρέπει να φύγουν. Ζητάμε εκλογές, γιατί δεν πιστεύω στη λογική του ώριμου φρούτου. Έχω εθνική ευθύνη να ανακόψω τον κατήφορο της χώρας. Όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».

Αναφερόμενος στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι «η Κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης των πολιτών» και προσθέτει: «Προχώρησε σ’ έναν διαγωνισμό – καζίνο, έναν διαγωνισμό παρωδία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και θεσμοθετώντας τη διαπλοκή. Σε μια δημοκρατική κανονική χώρα, αυτός ο διαγωνισμός δεν θα είχε διεξαχθεί ποτέ. Κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι κάποιος που επενδύει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μια τηλεοπτική επιχείρηση δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω απ’ αυτήν. Άρα η πλειοδοσία οδηγεί σε διαπλοκή και αδιαφάνεια. Εμείς είμαστε ενάντια σε κάθε διαπλοκή».

Αφού επαναλαμβάνει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός ξεκαθαρίζει: «Είναι δέσμευσή μου ότι θα καταργηθεί αμέσως αυτό το σύμβολο αντιδημοκρατικής εκτροπής και καθεστωτικής αντίληψης. Οι αρμοδιότητες αυτές θα επιστρέψουν στο Ε.Σ.Ρ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Και βέβαια στη δικιά μας λογική δεν μπορεί να υπάρχει κανείς περιορισμός στον αριθμό των καναλιών. Πόσα κανάλια θα λειτουργούν θα το κρίνει τελικά η ίδια η αγορά και όχι ο Υπουργός – καναλάρχης». Ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνει άλλη μια φορά, ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείσουν τα κανάλια και να μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά. Είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό» και υπογραμμίζει ότι «τα έσοδα που θα χάσει το Κράτος από φόρους, τέλη και εισφορές, σε περίπτωση που διακοπεί βίαια η λειτουργία καναλιών, θα είναι περισσότερα από τα όποια οφέλη από το διαγωνισμό παρωδία του κ. Παππά».

Αναφέρει ότι σε βάθος δεκαετίας, το Κράτος θα χάσει 1,7 δις ευρώ και προσθέτει: «Την ώρα που η Κυβέρνηση θριαμβολογεί για τα 246.000.000 ευρώ που θα πάρει – αν πάρει – σε βάθος τριετίας, δίνει 465.000.000 ευρώ ως πανωπροίκι στους εργολάβους για να συνεχίσουν τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Έργα που σταμάτησαν από τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη, το 2015».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Νέα Δημοκρατία ζητά την παραίτηση του Π. Καμμένου, για τα όσα είπε για τα «μαύρα λεφτά» Καλογρίτσα, τονίζει: «Αν είχε στοιχειώδη αίσθηση συνέπειας ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πολλές φορές ως τώρα… Σε κάθε περίπτωση Τσίπρας – Καμμένος είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι σ’ ένα γκρίζο καθεστώς αδιαφάνειας που διαμορφώνεται στη χώρα». Στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης εντάσσει τη μείωση της φορολογίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο με την υπερφορολόγηση», τονίζει ότι «ο ΕΝΦΙΑ, ένας φόρος βαρύς, που θίγει την διαχρονική προσπάθεια των οικογενειών να διασφαλίσουν την κατοικία τους» και επαναλαμβάνει ότι «η δέσμευση που θα αναλάβω στο πλαίσιο ενός μελετημένου σχεδιασμού είναι η μείωση του κατά 30% στα πρώτα 2 χρόνια της Κυβέρνησης μας». Προσθέτει ότι «εμείς θέλουμε να φέρουμε δουλειές» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται ν’ απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη Κράτους και πολιτών και επισημαίνει: «Αυτό απαιτεί αλήθεια από το πολιτικό σύστημα, όχι ψέματα, όχι κοροϊδία του λαού. Απαιτεί από εμάς τους πολιτικούς να βάλουμε οριστικά τέλος στο σαράκι του λαϊκισμού. Με βάση την αλήθεια εμείς ενώνουμε τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές ταυτότητες. Αυτή είναι η ελπίδα για το σήμερα και το αύριο». «Διεκδικώ», τονίζει, «να κερδίσω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Είμαι αφοσιωμένος στον αγώνα να βγάλουμε τους Έλληνες από αυτήν την περιπέτεια. Να κερδίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Να βγούμε ξανά στο φως. Να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις του τόπου. Να σηκώσουμε από το καναπέ τους εκείνους τους απογοητευμένους πολίτες που απέχουν συστηματικά από τις εκλογές. Να δώσουμε φωνή στην σιωπηλή πλειοψηφία που δεν αντέχει άλλο η χώρα να βουλιάζει στην ανυποληψία. Που ξέρει ότι αξίζουμε μία καλύτερη Κυβέρνηση από αυτήν που έχουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διευρύνει την απήχησή της πολύ πέρα από το παραδοσιακό της ακροατήριο. Δεν θέλουμε απλά να κερδίσουμε τις εκλογές. Θέλουμε να κερδίσουμε και τη μάχη των ιδεών και των αξιών που πρεσβεύει η μεγάλη μας παράταξη».

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζει ότι στην προσπάθειά αυτή «σύμμαχοί μας είναι όσοι θέλουν να απαλλάξουμε τη χώρα από την γκρίζα καθεστωτική πρακτική της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, των Τσίπρα, Παππά. Δηλαδή, όσοι θέλουν να χτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή, με σχέδιο, με μεταρρυθμίσεις, με ενότητα, με δυναμισμό. Με αλήθεια».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr