Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκλονιστικό βίντεο! Ο σκύλος Ρομέο που βρέθηκε στα χαλάσματα στην Ιταλία μετά από 9 ημέρες




Ο Ρομέο, ένας σκύλος ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ, είναι το τελευταίο "θαύμα" του σεισμού της 24ης Αυγούστου στην Ιταλία καθώς ανασύρθηκε ζωντανός το βράδυ της Παρασκευής από τα χαλάσματα του σπιτιού των αφεντικών του, εννέα μέρες μετά την καταστροφική δόνηση.

Ο Ρομέο εγκλωβίστηκε στο σπίτι αλλά σώθηκε καθώς ένα μεταλλικό δοκάρι εμπόδισε τα συντρίμμια να τον καταπλακώσουν. Κρίνοντας από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πυροσβέστης που τον έσωσε, έδειχνε μάλιστα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ έπινε με λαχτάρα τις πρώτες γουλιές νερού μετά από 230 ώρες.

Όταν χτύπησε ο σεισμός, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου, στο μεσαιωνικό χωριουδάκι Σαν Λορέντσο α Φλαβιάνο, κοντά στο Αματρίτσε, οι ιδιοκτήτες του Ρομέο, ένα αντρόγυνο, κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού. Εκείνοι πρόλαβαν να βγουν έξω αλλά ο σκύλος τους, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο, εγκλωβίστηκε. Μετά από πολύωρη αναζήτηση, οι ιδιοκτήτες δέχτηκαν τελικά να φύγουν από το κατεστραμμένο χωριό τους για να μην κινδυνεύσουν κι άλλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 


Το ζευγάρι είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα ξανάβλεπε ζωντανό τον Ρομέο όταν επέστρεψε στο χωριό, το βράδυ της Παρασκευής, με τη συνοδεία πυροσβεστών, για να μαζέψει κάποια προσωπικά είδη από τα χαλάσματα.

Μόλις έφτασαν στο γκρεμισμένο σπίτι ο σκύλος προφανώς άκουσε τις φωνές τους και τους υποδέχτηκε γαβγίζοντας.

Οι πυροσβέστες άρχισαν αμέσως να σκάβουν στα συντρίμμια και ανέσυραν τον Ρομέο που δεν έδειχνε να έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την περιπέτειά του.


Πηγή : newsit.gr


Ο Λεβέντης σε παροξυσμό φτιάχνει σενάρια και κάνει προφητείες για εκλογές



Αντί να αναλογιστεί ο Λεβέντης τι λέει και τι έχει πει που τον κάνουν περισσότερο γραφικό και τον εκθέτουν καθημερινά φτιάχνει σενάρια δολοπλοκίας λες και βρίσκεται σε καμιά από τις παλιές του εκπομπές που παραγγέλναμε πίτσα τον κερνάγαμε και γελάγαμε

«Δολοπλοκίες του Μητσοτάκη,της Φώφης και του Σταύρου,οι οποίοι θέλουν να τον εντάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να ρίξουν την κυβέρνηση», καταγγέλει απο την Ζαγορά Πηλίου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Και δεν έμεινε εκεί συνέχισε λέγοντας ότι η Γεννηματά και ο Σταύρος θεοδωράκης έχουν κάνει δώρο τις 50 έδρες μπόνους στον κ. Μητσοτάκη, αφού δεν ψήφισαν την απλή αναλογική και προέβλεψε εκλογές «ο Τσίπρας σκέφτεται για δεξιά παρένθεση, να εκλεγεί ο Μητσοτάκης με το μπόνους των 50 εδρών, να κυβερνήσει για 5 μήνες και να τα κάνει όλα μπάχαλο» είπε.

Δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον πρώην βουλευτή του κ.Καλλιάνο και να τον καλέσει να  ζητήσει συγνώμη να πει ότι όσα είπε είναι ψέματα, θα τον ξαναδεχτεί στο κόμμα το θέμα είμαι τον ρωτάει ο πρόεδρος εάν θέλει να ξαναγυρίσει ο ίδιος.





Κουτσούμπας: Μέγιστη κοροϊδία ότι τα χρήματα των αδειών θα πάνε στον λαό



Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Με αφορμή την αναφορά Τσίπρα για τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδεις, ο γγ είπε ότι αποτελεί «μέγιστη κοροϊδία»  ότι θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Σε συνθήκες επιτήρησης και μνημονίου και ο κ. Τσίπρας το έχει υπογράψει αυτό, κάθε ευρώ που μπαίνει στο δημόσιο ταμείο πηγαίνει πρώτα στους δανειστές.

» Και μια απλή διαίρεση να κάνει κανείς, αν υποθέσουμε ότι αυτά τα χρήματα διοχετευθούν στο 1.500.000 των ανέργων, αντιστοιχούν 100-150 ευρώ στον καθένα, εδώ υπάρχουν οικογένειες μακροχρόνια ανέργων με καθημερινά μεγάλα προβλήματα» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά την δημοπράτηση των 4 αδειών, είπε ότι οι άνεργοι από τον χώρο αυτό θα προστεθούν στους ήδη άνεργους και υπογράμμισε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα, οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία τους.

«Θα παλέψουμε να μην κλείσει κανένα κανάλι, να δοθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων, να απορροφηθούν από τα νέα σχήματα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς να παραβιάστηκε το Σύνταγμα με τον διαγωνισμό αυτό, είπε ότι «αυτό που παραβιάστηκε ήταν η στοιχειώδης νοημοσύνη του ελληνικού λαού, η κατάσταση είναι χειρότερη για τους εργαζόμενους, έγινε αναδιανομή της πίτας, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή ή ουσιαστική βελτίωση της ενημέρωσης του λαού».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι επί δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και αυτό «ως ένα βαθμό περνά», καθώς, μεταξύ άλλων, «η Αξιωματική Αντιπολίτευση που κινείται στην ίδια λογική με την κυβέρνηση δεν έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου κι ούτε πρόκειται», ενώ, επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχουν την στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήδη αναζητά στηρίγματα, όπως στον κ. Κουβέλη ή σε πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Λεβέντης «παίζει τον ρόλο του 'λαγού' για αυτό και εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο, μένει να δούμε το αν θα μπει στην κυβέρνηση, αλλά αυτό εξαρτάται και από άλλα πράγματα».




Newsroom ΔΟΛ


Αν πρέπει να κάνετε εγχείρηση, κάντε την το πρωί – Δείτε γιατί…



Οι ασθενείς που εγχειρίζονται τη νύχτα, μετά τα μεσάνυχτα, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν, σε σχέση με όσους κάνουν παρόμοια επέμβαση τη μέρα, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Αλλά και το απογευματινό χειρουργείο κρύβει αυξημένους κινδύνους, αν και όχι τόσους όσο το βραδινό.

Η μελέτη ανέλυσε όλες τις εγχειρήσεις με γενική αναισθησία που έλαβαν χώρα μεταξύ 2010-2015 σε ένα γενικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μόντρεαλ. Οι ώρες των εγχειρήσεων χωρίσθηκαν σε τρία χρονικά διαστήματα: πρωί (07:30 - 15:30), απόγευμα (15:30 - 23:30) και νύχτα (23:30 - 07:30). Συνολικά μελετήθηκαν 41.716 προγραμματισμένες και έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις σε σχεδόν 34.000 ασθενείς.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι στα νυχτερινά χειρουργεία είναι κατά μέσο όρο 2,2 φορές πιθανότερο να πεθάνει ο ασθενής (μέσα σε ένα μήνα μετά την εγχείρηση) σε σχέση με τα πρωινά, ενώ στα απογευματινά ο κίνδυνος θανάτου είναι μεγαλύτερος κατά 1,4 φορές.

Οι πιθανές αιτίες για τον αυξημένο κίνδυνο των νυχτερινών επεμβάσεων είναι η κόπωση των γιατρών, η υποστελέχωση του νοσοκομείου, οι καθυστερήσεις στη θεραπεία του ασθενούς κ.α.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή αναισθησιολογίας Μάικλ Τέσλερ του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας στο Χονγκ Κονγκ.



Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή : iatropedia.gr


Έκλεισε η συμφωνία του Σκλαβενίτη με τον Μαρινόπουλο



Υπεγράφη σήμερα, Σάββατο, μεταξύ της Σκλαβενίτης, των Τραπεζών και της Μαρινόπουλος, η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της τελευταίας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Σκλαβενίτης «είναι το πρώτο από μία σειρά σημαντικών βημάτων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν έως την πλήρη υλοποίησή του. Ωστόσο, δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και την Σκλαβενίτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ιδιαίτερα δε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των Εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Το σχέδιο εξυγίανσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Η Σκλαβενίτης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Η Μαρινόπουλος σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι σήμερα προχώρησε στην υπογραφή των βασικών όρων της συμφωνίας με την Σκλαβενίτης και τις τέσσερις Τράπεζες για την εξυγίανσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Με την συμφωνία ξεκινά η σταδιακή, σε βάθος χρόνου, επιστροφή στην κανονικότητα. Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών.

Η σημερινή εξέλιξη είναι ένας σημαντικός σταθμός στη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη μιας βιώσιμης λύσης, κάτι που υπήρξε προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή».

Η πρόταση της Σκλαβενίτης αποτελεί, σύμφωνα με την Μαρινόπουλος, την πλέον επαρκή, βάσει των κριτήριων που είχαμε θέσει, καθώς διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, την αρτιότητα και την ακεραιότητα του δικτύου μας και, κατά το μέγιστο, τους προμηθευτές και συνεργάτες μας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Σκλαβενίτης διακρίνεται για το επιχειρηματικό ήθος, τις άριστες εργασιακές σχέσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των προμηθευτών. Η σταδιακή μετάβαση για τη Μαρινόπουλος, υπό τη διοίκηση της Σκλαβενίτης, πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει οφέλη για τους καταναλωτές και το κοινωνικό σύνολο. Από την πλευρά της η διοίκηση της Μαρινόπουλος, τα στελέχη της και το σύνολο της εταιρίας, θα συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο πνεύμα συνεργασίας στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας.




(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, huffingtonpost.)


Αυτός ήταν ο θρυλικός ελέφαντας της Τήλου: 3D έκθεση για ένα εξαφανισμένο πλέον είδος



Eκθεση με θέμα «Elephas tiliensis.Νάνος και τρισδιάστατος», πραγματοποιείται στο Μουσείο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. 

Πρόκειται για τον ελέφαντα της Τήλου, τον τελευταίο ελέφαντα της Ευρώπης, που έφτασε στο νησί κολυμπώντας από την Μικρά Ασία πριν από 45.000 χρόνια, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής Γεώργιος Θεοδώρου.

Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης είναι ότι οι μελετητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα δείγματα, να τα αντιγράψουν με αξονικούς τομογράφους και λέιζερ σκάνερ, να τα μετατρέψουν σε τρισδιάστατα μοντέλα, υπολογίζοντας τις σωστές διαστάσεις και έπειτα να τα τυπώσουν σε εκτυπωτές 3D. 

«Πρόκειται για μια καινοτόμο, σύγχρονη μεθοδολογία που μας επέτρεψε να πλησιάσουμε μια ιδανική μορφή του ελέφαντα της Τήλου και για πρώτη φορά να έχουμε έναν συναρμολογημένο τρισδιάστατο σκελετό, τον οποίο έχουμε στήσει», προσθέτει ο κ. Θεοδώρου. 

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά ένα εξαφανισμένο, πλέον, είδος σε τρισδιάστατη μορφή, αλλά και να πληροφορηθεί για τη μεθοδολογία των ανασκαφών, το πρωτότυπο υλικό από τις ανασκαφές, αλλά και να συγκρίνει την παλιά μεθοδολογία κατασκευής αντιγράφων των απολιθωμάτων με τη σύγχρονη μεθοδολογία που επιτρέπει κατασκευή κατοπτρικών δειγμάτων εκτύπωση υπό κλίμακα.


Φωτογραφία: wikipedia 

Τι ξέρουμε για τον ελέφαντα της Τήλου 

Ο διευθυντής του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεώργιος Θεοδώρου, υπογραμμίζει ότι «το πανεπιστήμιο κάνει ανασκαφές στην Τήλο από το 1971 μέχρι σήμερα. Έχουμε ένα σπήλαιο, το Χαρκαδιό, που ανακαλύφθηκε από τον καθηγητή Νικόλαο Συμεωνίδη.

Αυτό το σπήλαιο φιλοξενεί ένα πλούσιο υλικό σχετικά με τους τηλιακούς ελέφαντες. Δώσαμε την ονομασία 'tiliensis' το 2007, επειδή εξαφανίστηκε στην Τήλο πριν από 3.500 χρόνια, ενώ έφθασε τουλάχιστον πριν από 45.000 χρόνια στην Τήλο».
Όπως αναφέρεται μάλιστα σε σχετική εργασία, «το νέο είδος είναι γεωγραφικό, έζησε πλήρως απομονωμένο από κάθε άλλο ενδημικό ελέφαντα της Μεσογείου, είναι αρκετά πιο μεγαλόσωμο από τα μικρότερα είδη της Σικελίας και της Κύπρου, ενώ σύμφωνα με την μορφολογική μελέτη έχουν αποκαλυφθεί πολυάριθμες αλλαγές που αφορούν στο μετακρανιακό υλικό κι επιτρέπουν την περιγραφή ενός πολύ ευκίνητου ζώου, καλά προσαρμοσμένου στο νησιωτικό περιβάλλον, με πολύ καλές δυνατότητες κίνησης στο τραχύ έδαφος.

Η εξαφάνιση του Elephas tiliensis είναι αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων περιβαλλοντικής πίεσης, που προκλήθηκε από τις κλιματικές αλλαγές, τη μείωση της έκτασης του νησιού εξαιτίας της ευστατικής ανόδου της στάθμης της θάλασσας μετά το τελευταίο θερμοκρασιακό ελάχιστο, αλλά και της ηφαιστειότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Ο ελέφαντας της Τήλου έζησε στα τελευταία 50.000 χρόνια, υπολογίζεται ότι έφτανε περίπου το 1,5 μέτρο ζύγιζε περίπου 500 με 600 κιλά και είχε χρόνο ζωής που μάλλον ξεπερνούσε τα 40 με 50 χρόνια. 

Η έκθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, ΘΑΛΗΣ ΜΙS 380135, σε συνεργασία του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή ΕΜΠ, Χριστόφορο Προβατίδη.

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε τους προσεχείς μήνες να βρεθεί χρηματοδότηση, ώστε να πάει στον τελικό χώρο της, στο νέο κτίριο στην Τήλο», τονίζει ο κ. Θεοδώρου. Κύριος χρηματοδότης των ανασκαφών τα τελευταία 25 χρόνια υπήρξε το υπουργείο Αιγαίου. Παράλληλα, με τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί και η παράδοση του Μουσείου από τον απερχόμενο διευθυντή καθηγητή, Γεώργιο Θεοδώρου, στο νέο διευθυντή του Μουσείου, καθηγητή, Βασίλειο Καρακίτσιο.

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας, ένα από τα πολλά μουσεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ανήκει και στεγάζεται στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. 
Διαθέτει πλούσιες συλλογές σπονδυλωτών και ασπόνδυλων ζώων, φυτικών απολιθωμάτων και άλλων παλαιοντολογικών ευρημάτων και γεωλογικών δειγμάτων, από τη χώρα μας και το εξωτερικό, οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται. 

Διεξάγει επιστημονικές έρευνες καθώς και ανασκαφές σε όλη την επικράτεια. Είναι ανοικτό τι καθημερινές σε ημερήσια βάση για τα σχολεία και το κοινό με οργανωμένες επιστημονικές ενημερώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα σχολεία.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στις χώρους με πλούσιες συλλογές με πολλές χιλιάδες δείγματα που καλύπτουν τον ελληνικό χώρο και με απολιθώματα που χρονολογούνται μέχρι και 300 εκ. έτη πριν.
Το μουσείο συντηρείται με τα δικά του έσοδα από τα εισιτήρια των εκθέσεών του, ενώ αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13.30 μετά το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές του 2017. 



Πηγή: iefimerida.gr


ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας κόβει κορδέλες σε έργα που έχουν ξεκινήσει άλλοι!




Για αναξιοπιστία και δικαιολογημένα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ, σχολιάζοντας τα εγκαίνια τμήματος της «Ολυμπίας Οδού» από τον πρωθυπουργό.

Σε ανακοίνωσή της μέσο του Γραφείου Τύπου η ΝΔ τονίζει πως ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμη μία κορδέλα ενός έργου που ξεκίνησε επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και συνεχίστηκε επί κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά.

Υπενθυμίζοντας δε πως τότε ο Τσίπρας κατήγγειλε το έργο και αντιδρούσε πρωτοστατώντας στο «Δεν πληρώνω» στα διόδια.

«Όσες μεταλλάξεις κι αν κάνει, ένα ήταν και παραμένει ο κ. Τσίπρας: αναξιόπιστος» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.


Delivery ναρκωτικών με drone στις φυλακές Λάρισας

Πηγή: astynomia.gr


Εξαμελής εγκληματική ομάδα που εισήγαγε ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές της Λάρισας, με τη χρήση drone, εξάρθρωσε η αστυνομία. .

Για την υπόθεση συνελήφθησαν και τα έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 36, 24, 33 και 26 ετών, όλοι έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας με κατηγορίες όπως ανθρωποκτονίες και ληστείες, με τον 24χρονο να έχει τακτικές εξόδους, καθώς και δύο Έλληνες, έναν 19χρονο και μία 24χρονη.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ηθικός αυτουργός και «αρχηγός» της απόπειρας εισαγωγής, η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε μέσα από τις φυλακές, είναι ο 36χρονος αλλοδαπός, ηγετικά στελέχη ο 33χρονος και ο 26χρονος, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν εκτελεστικό «ρόλο» και ενεργούσαν με βάση τις εντολές και τις οδηγίες τους.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος μαζί με τον 19χρονο μετέφεραν ένα drone από την Αθήνα στη Λάρισα και το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν με το αυτοκίνητο τους κοντά στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.



Πηγή: astynomia.gr

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένα drone με τα εξαρτήματά του
έξι κινητά και πέντε καλώδια φόρτισής τους
το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ
ταινία συσκευασίας και πλήθος γαντιών μιας χρήσης
ατζέντα με ονόματα και τηλέφωνα 

Μάλιστα, η εγκληματική ομάδα από τη διάθεση των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.



Πηγή: astynomia.gr, Cnn.gr


Νέα «πιρουέτα» από Τραμπ



Μετά την πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό του στο θέμα της μετανάστευσης την Τετάρτη (από τον παραληρηματικό ρατσισμό, στους επαίνους του μεξικανικού ήθους και εργατικότητας και πίσω στις αρχικές του θέσεις) ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί σήμερα μια άλλου τύπου «πιρουέτα», επισκεπτόμενος συνοικία μαύρων στο Ντιτρόιτ.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που υποστηρίζεται δημοσίως από τα υπολείμματα της Κου Κλουξ Κλαν επιδιώκει να παρουσιαστεί ως «θαρραλέος», επειδή τολμά να συναντήσει ανθρώπους τους οποίους έχει προσβάλει βαθύτατα, είτε στις συνοικίες των μαύρων είτε στην Πόλη του Μεξικού. Πέρα από τη γενικότερη πρόθεση να δείξει ότι «στέκεται» στη διεθνή σκηνή, ένα από τα κίνητρα του πρόσφατου ταξιδιού του Τραμπ στο Μεξικό ήταν σίγουρα οι πολιτικοί πόντοι που συνέλεξε, καταγγέλλοντας από μεξικανικό έδαφος μπροστά στον Μεξικανό πρόεδρο τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ - Καναδά - Μεξικού (NAFTA), την οποία η αντίπαλός του, Χίλαρι υποστηρίζει. Το σχόλιο της Χίλαρι Κλίντον για το ταξίδι-αστραπή του Τραμπ στο Μεξικό ήταν ότι λίγες ώρες σε μια ξένη πρωτεύουσα δεν αρκούν για να αποκαταστήσουν μια σχέση που δηλητηριάζεται διαρκώς από κακεντρεχή σχόλια.

Την εβδομάδα που πέρασε, η Κλίντον κατηγορήθηκε για το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή για τις υπερβολικά καλές σχέσεις που έχει οικοδομήσει με σειρά ξένων ηγετών και εύπορων δωρητών που χρηματοδοτούν το ίδρυμα Κλίντον. Ερευνα του πρακτορείου Associated Press έφερε στο φως το ημερολόγιο των επίσημων συναντήσεων της Κλίντον, ως υπουργού Εξωτερικών, με ιδιώτες (όχι με ξένους διπλωμάτες, κάτι που περιλαμβάνεται στην άσκηση των καθηκόντων της). Από τα αρχεία αυτά φάνηκε ότι οι 85 από τους 154 ιδιώτες είχαν προσφέρει συνολικά 150 εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα Κλίντον.

Τρία δισ. δολάρια

Το ποσό αυτό είναι ένα μικρό μέρος των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει συλλέξει το ζεύγος Κλίντον από δωρεές προς τις προεκλογικές τους εκστρατείες και προς το ίδρυμά τους τις τελευταίες δεκαετίες, όπως υπολόγισε περυσινή έρευνα της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ». Το ζεύγος Κλίντον είναι μακράν η πιο ισχυρή πολιτική μηχανή που έχει περάσει ποτέ από την Ουάσιγκτον, ελέγχοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη νευραλγική ζεύξη πολιτικής και οικονομικής ισχύος. Από τα πιο αμφιλεγόμενα παραδείγματα αυτής της σχέσης είναι τα δεκάδες εκατομμύρια που δώρισαν στο ίδρυμα Κλίντον χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Μπρουνέι, εκτός αν θεωρηθεί ότι τα μισογυνικά αυτά καθεστώτα επεδίωκαν να ενισχύσουν σκοπούς του ιδρύματος όπως την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Χθες η Κλίντον πέρασε στην αντεπίθεση, ανακοινώνοντας μέτρα που μπορεί να θεωρηθεί ότι τη φέρνουν σε αντιπαράθεση με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας. Η υπόσχεση της Κλίντον είναι η σύσταση επιτροπής που θα εξετάζει αν δικαιολογείται ή όχι το υπέρογκο κόστος φαρμάκων που σώζουν ζωές.




ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΜΠΕΡΣΗ
Έντυπη Καθημερινή


Ενταση στον Κατσικά - Οικογένειες προσφύγων έφυγαν από το κέντρο φιλοξενίας και κατασκήνωσαν στην πλατεία



Στην πλατεία του Κατσικά έστησαν 28 σκηνές οικογένειες προσφύγων που έφυγαν από τον χώρο φιλοξενίας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης και ζητώντας να μεταφερθούν σε στεγασμένο χώρο.

Παράλληλα, πολλά προσφυγόπουλα πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία με πλακάτ, στα οποία γράφουν: «Σώστε τα παιδιά. Όχι άλλα ψέματα». Αργά το μεσημέρι, στους δρόμους του Κατσικά, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από τους πρόσφυγες, οι οποίοι επίμονα ζητούν μετεγκατάσταση, καθώς έρχεται χειμώνας και τις τελευταίες ημέρες, με τις καλοκαιρινές απογευματινές μπόρες, πλημμύρισε πολλές φορές το κέντρο φιλοξενίας.

Νωρίτερα πορεία διαμαρτυρίας από τον καταυλισμό του Κατσικά προς την πλατεία της περιοχής πραγματοποίησαν, στις 14:00, περίπου 300 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι περισσότεροι οικογένειες με παιδιά, ζητώντας να μάθουν πότε θα γίνει η μεταφοράς τους σε στεγασμένους χώρους. Αυτήν την ώρα, ομάδες προσφύγων στήνουν σκηνές στην πλατεία του Κατσικά και εμφανίζονται αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν εκεί.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι τεταμένη και οι πρόσφυγες, με ανακοινώσεις που έχουν αναρτήσει σε διάφορα σημεία του χώρου, ζητούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και άνοιγμα των συνόρων.

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τον υπεύθυνο του καταυλισμού, Φίλιππο Φίλιου, με θέμα την τοποθέτηση των 80 εργαζομένων που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν τις δομές. Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, ο κ. Φίλιος ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων στη παλιά παιδόπολη της Αγίας Ελένης, όπου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μεταφερθούν πρόσφυγες.


Πηγή : imerisia.gr


Η Ελληνική Αστυνομία στο Facebook





H Ελληνική Αστυνομία απέκτησε τη δική της σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και των δημοσιογράφων.

Στην πρώτη ανάρτηση από την Ελληνική Αστυνομία αναφέρει: "Ακολουθήστε μας για να μαθαίνετε άμεσα και με ακρίβεια, θέματα αστυνομικής επικαιρότητας, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητά σας".


Πατήστε εδώ




Το «αγκάθι της ΕΛΣΤΑΤ»




Εκτός από την άμεση ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρων και την προετοιμασία του δύσκολου δεύτερου ελέγχου από την τρόικα, η κυβέρνηση έχει προσθέσει ένα ακόμα «αγκάθι» στις σχέσεις της με τους δανειστές. Πρόκειται για τη νέα δίωξη του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κ. Αν. Γεωργίου.

Χθες, ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, αν και σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να εκτροχιάσει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, πρόσθεσε -σύμφωνα με το Bloomberg- πως η άσκηση ποινικής δίωξης που αφορά τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας αποτελεί «μεγάλο λάθος».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κ. Μ. Σχοινάς, εξέφρασε χθες την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ανάγκη να διασφαλιστούν η αξιοπιστία και η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, στα οποία βασίζεται το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη στη Βουλή, που έγινε προχθές και σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα και η Επιτροπή αναμένει ότι θα συζητηθεί και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Είναι σαφές ότι και σε αυτή τη συνάντηση θα ασκηθούν πιέσεις προς την Αθήνα για να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν.



Έντυπη Καθημερινή


Προκλητική δήλωση Ρήγα για τα κανάλια: Ας κλείσουν αφού αυτό προβλέπει η νομοθεσία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Στις εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται με τα τέσσερα -πλέον- κανάλια, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον realfm 97,8, για τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, επεσήμανε ότι θα γίνει διαγωνισμός και για θεματικές άδειες. Ερωτηθείς τι θα γίνει το χρονικό διάστημα μέχρι να προκηρυχθούν οι περιφερειακές και στη συνέχεια οι θεματικές άδειες και αν θα υπάρχει το χρονικό περιθώριο για τα κανάλια ώστε να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τότε, ο κ. Ρήγας απάντησε: “Ας κλείσουν, αφού αυτό προβλέπει η νομοθεσία”.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια θα απορροφηθούν από τους νέους τηλεοπτικούς σταθμούς.



Πηγή: Real.gr


Σάλος στην Ιταλία από το νέο σκίτσο του Charlie Hebdo για το σεισμό στο Αματρίτσε!




Η γελοιογραφία έφερε τον τίτλο «Σεισμός αλά Ιταλικά». Παρουσίαζε έναν φαλακρό άνδρα, καταματωμένο, με την ένδειξη «Πένες με σάλτσα ντομάτα» και δίπλα του μια πληγωμένη γυναίκα με την ένδειξη «Πένες ο γκρατέν». Κάτω από τη λέξη «Λαζάνια» εικονίζονταν πόδια νεκρών να προεξέχουν από τα χαλάσματα ενός γκρεμισμένου κτιρίου

Μπορεί να λένε πως το «Charlie Hebdo» έχει ξεπεράσει τα όρια, ωστόσο, το σατιρικό περιοδικό κάθε φορά πάει ένα βήμα παραπέρα και προκαλεί οργή.

Αυτή τη φορά, ασχολήθηκε με τον φονικό σεισμό στην Ιταλία από τον οποίο εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Στο σκίτσο, που δημοσίευσε στην τελευταία του σελίδα, απεικονίζονται δύο αιματοβαμμένοι τραυματίες, με τις λεζάντες από πάνω να γράφουν: «Πέννες με σάλτσα τομάτας» και «πέννες ογκρατέν». Δίπλα τους υπήρχαν συντρίμμια σε στρώσεις, έχοντας ανάμεσά τους πτώματα, «λαζάνια» έγραψε το περιοδικό.

Τίτλος αυτού του σκίτσου: «Σεισμός α λα ιταλικά».



Στο ίδιο τεύχος, υπάρχει αναφορά στο σεισμό η οποία έλεγε: «Περίπου 300 νεκροί σε σεισμό στην Ιταλία. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο σεισμός φώναξε "Αλλάχου Ακμπαρ" πριν χτυπήσει».

Οπως ήταν προφανές, το σκίτσο προκάλεσε οργή στην Ιταλία, με τις εφημερίδες La Stampa και Corriere della Serra να ασκούν δριμεία κριτική.

Εξοργισμένος ο δήμαρχος της Αματρίτσε, ο Σέρτζιο Πιρότσι, ο οποίος είχε δηλώσει το πρωί της 24ης Αυγούστου, αμέσως μετά τον σεισμό που σκότωσε σχεδόν 300 ανθρώπους, ότι «η πόλη χάθηκε» εμφανίστηκε αγανακτισμένος από το σκίτσο. «Πώς διάολο σχεδιάζεις ένα καρτούν για τους νεκρούς! Είμαι βέβαιος ότι αυτή η δυσάρεστη και στενάχωρη σάτιρα δεν αντικατοπτρίζει τα αισθήματα των Γάλλων», είπε ο Πιρότσι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Η Τζόρτζια Μελόνι, η ηγέτιδα του κεντροδεξιού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» είπε: «Αυτό δεν είναι σάτιρα, είναι σκουπίδια».

Μετά τις αντιδράσεις, αποστάσεις από το σκίτσο πήρε η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη, δηλώνοντας πως βρίσκεται στο πλευρό της «αιώνιας πόλης».

«Η Γαλλία έχει εκφράσει τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά της για αυτήν την τεράστια τραγωδία και έχει προσφέρει την υποστήριξή της, και προς τούτο είναι και η γαλλική πρεσβεία στη διάθεση των ιταλικών Αρχών. Είμαστε δίπλα στην Ιταλία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, και όσον αφορά τα σκίτσα στον τύπο, γίνεται σεβαστή η ελευθεροτυπία. Το σκίτσο του Charlie Hebdo δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τη θέση της Γαλλίας» ανέφερε η πρεσβεία.

Στο κύμα αντιδράσεων, το Charlie Hebdo απάντησε, μέσω Facebook, με σκίτσο. Μια τραυματίας κάτω από ερείπια απευθύνεται στους Ιταλούς: «Δεν χτίζει το Charlie Hebdo τα σπίτια σας, η μαφία τα χτίζει».





Πηγή : protothema.gr