Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν άνθρωποι στο ΕΣΥ και o Πολάκης το παίζει «Ζορό»



Η Ομοσπονδία θυμίζει την υπόσχεση του πρωθυπουργού για πρόσληψη 4.500 ατόμων στα νοσοκομεία και μιλά για ύβρεις, ψευτοπαληκαριες και προκλητική αδιαφορία

Ύβρεις, ψευτοπαληκαριες και προκλητική αδιαφορία για την κατάπτωση του ΕΣΥ καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλα και προσωπικά στον Πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Με μια σκληρή ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή και την πρόσφατη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ εγκαλεί τους αρμόδιους για το ΕΣΥ ότι αντί να ενδιαφερθούν για τα μείζονα ζητήματα του χώρου της υγείας και να αναζητήσουν εφαρμόσιμες πολιτικές υγείας, επέλεξαν ο μεν Πρωθυπουργός «να γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς με τσολιάδες στην Άρτα» και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «να συνεχίζει ακάθεκτος τις ύβρεις και τις ψευτοπαληκαριές και μάταια να προσπαθεί να το παίξει "Ζορό" που πολεμάει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη γραφειοκρατία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνο». «Η κυβέρνηση ανατάσσει το ΕΣΥ, τόσο όσο διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλαδή μόνο σε επετείους, εγκαίνια» διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Σχολιάζοντας την συνάντηση του κ. Πολάκη με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου, την περασμένη Παρασκευή, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «ενώ θα περίμενε κανείς ο Πρωθυπουργός να του "βάλει χέρι" για τον οχετό ύβρεων ενάντια των θεσμών της Δημοκρατίας της Χώρας μας, ενάντια της "ενοχλητικής" ΠΟΕΔΗΝ, που με στοιχεία αναδεικνύει την πορεία αποσύνθεσης του ΕΣΥ. Και θα περίμενε κανείς να καλέσει τον Υπουργό Υγείας κο Ξανθό, που συνεχίζει να μένει στο απυρόβλητο, προκειμένου να αναζητήσουν εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι πολιτικές στα λόγια, για την πραγματική ανάταση του ΕΣΥ» εν τούτοις ο κ. Τσίπρας προτίμησε να μείνει πιστός στον υπουργό του το  σκάφος του οποίου επιςκέπεται και διαλογίζονται μαζί για τις ψευτοαριστερες πολιτικές της υγείας. 
«Καμία διάθεση από τον Πρωθυπουργό για οργάνωση κυβερνητικής σύσκεψης προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για διόρθωση των πολιτικών που εφαρμόζονται στον τομέα της Υγείας με πραγματικές προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση. Πεθαίνουν άνθρωποι από την κατάσταση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα» διαπιστώνει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

«Λόγια του αέρα οι προσλήψεις» 

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ παραθέτουν στοιχεία για τις περίφημες προσλήψεις που επικαλούνται ευκαιρίας δοθείσης οι επικεφαλής της Αριστοτέλους. «Επί των ημερών Τσίπρα-Ξανθού-Πολάκη στα Νοσοκομεία προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο, και εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Οι υπόλοιπες 500 θέσεις πολύ δύσκολα θα καλυφθούν αν και οι Υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, δια στόματος του κου Τσίπρα ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με  4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων στις 2 Απρίλη 2015» υπενθυμίζουν τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας τον Απρίλιο του 2015. 

Σε ό,τι αφορά τις οριακές προσλήψεις εξηγούν δε οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ότι δεν φταίει το ΑΣΕΠ οπως υποστήριζε ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ούτε η γραφειοκρατία  όπως υποστηρίζει ο κ. Πολακης. Επικαλούμενοι στοιχεία από τη συμμετοχή τους σε επίσημη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν πως «ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισαν ότι η κωλυσιεργία στην πρόσληψη του προσωπικού έχει σχέση με την καθυστέρηση έγκρισης των πιστώσεων με την ευθύνη να βαραίνει τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας». 

«Εφέτος δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις, καθώς επίσης καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών. Από τις 1.660 θέσεις που ανακοινώθηκαν  1.200 θέσεις το πολύ-πολύ να προκηρυχθούν (αν προκηρυχθούν). Η ολοκλήρωση των διαδικασιών των εν λόγω προκηρύξεων και η πρόσληψη του προσωπικού (εάν γίνει), θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση (ακόμη και αν η σημερινή εξαντλήσει την τετραετία) λόγω έλλειψης κονδυλίων» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννακός. 

Καραβάνι της υγείας στη ΔΕΘ 


Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της για την ανάδειξη των προβλημάτων του ΕΣΥ η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει "αγώνα Σωτηρίας του ΕΣΥ" από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, απο εκεί οπως λένε οι εκπρόσωποί της που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και παράλληλα οργανώνει πορεία μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, η οποία θα εκτείνεται σε επτά χιλιόμετρα. Το Καραβάνι της Υγείας θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 



Πηγή : protothema.gr


Η Σαχάρα πρασινίζει όπως πριν από 12.000 χρόνια!



Επιστήμονες ανά τον κόσμο προβλέπουν πως η κλιματική αλλαγή θα έχει καταστροφικό αντίκτυπο σε πλήθος οικοσυστημάτων. Αναμένεται λοιπόν πως οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα επηρεάσουν ένα ευρύτατο φάσμα σε βιώσιμα περιβάλλοντα. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της ερήμου Σαχάρας. Υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία πως το νότιο τμήμα της ερήμου έχει ξεκινήσει να γίνεται πράσινο και πολύβλαστο, όπως ακριβώς συνέβαινε 12.000 χρόνια πριν. Πολλοί οικολόγοι προβλέπουν την ύπαρξη βροχών και πλούσιας βλάστησης, συρρικνώνοντας έτσι την έρημο δραματικά. Αν και οι ντόπιοι δύνανται να επωφεληθούν των καρπών της γόνιμης γης, ωστόσο τα οικοσυστήματα θα υποφέρουν.

Μία από τις εν λόγω συνέπειες της συρρίκνωσης της ερήμου σχετίζεται με την παγκόσμια υγεία. Για παράδειγμα, η σκόνη της ερήμου περιέχει απαραίτητα συστατικά που βοηθούν στην θρεπτικότητα των νερών του Ατλαντικού ωκεανού και συμβάλουν επίσης στην γονιμοποίηση του Αμαζονίου. Με άλλα λόγια, καθώς η Σαχάρα «πρασινίζει», η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών μειώνεται, λιγοστεύοντας ταυτόχρονα τη διαθέσιμη τροφή για το πλαγκτόν.

Συνεπώς, αυτή η εξέλιξη επηρεάζει και άλλα ζώα που βρίσκονται σε υψηλότερα σκαλιά της τροφικής αλυσίδας. Το πλαγκτόν επίσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον καθώς αυτό απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα με συνέπεια να παρεμποδίζει την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οπότε λιγότερο πλαγκτόν συνεπάγεται περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αν και οι ακριβείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Σαχάρα είναι ακόμη υπό διερεύνηση, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως η διαδικασία έχει ήδη τεθεί σε τροχιά.



Πηγή : perierga.gr


Η εκπληκτική εργασία καταγραφής των ιών από τον Έλληνα βιολόγο Ν. Κυρπίδη στις ΗΠΑ


Ο Έλληνας βιολόγος Νίκος Κυρπίδης. Πηγή φωτό :  ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Ένας Έλληνας βιολόγος της διασποράς, ο οποίος εργάζεται στο Κοινό Ινστιτούτο Γονιδιώματος του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, ανακάλυψε και «χαρτογράφησε» ένα τεράστιο αριθμό άγνωστων έως τώρα ιών, που υπάρχουν στον πλανήτη μας και η πλειονότητα των οποίων «τρυπώνουν» στα βακτήρια και τα μολύνουν. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Νίκο Κυρπίδη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, μελέτησαν όλες τις βάσεις γενετικών μικροβιακών δεδομένων ανά τον κόσμο και ανακάλυψαν πάνω από 125.000 πλήρη ή αποσπασματικά γονιδιώματα ιών, που περιέχουν συνολικά 2,79 εκατομμύρια πρωτεΐνες.

Με τον τρόπο αυτό, πέτυχαν να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των γνωστών γονιδίων ιών, πράγμα που θα βοηθήσει σημαντικά τους επιστήμονες, ιδίως στο πεδίο της συνθετικής βιολογίας. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος έψαξε συστηματικά σε όλα τα ενδιαιτήματα και σε τέτοιο μεγάλο εύρος δεδομένων, για να φέρει στο φως τόσους νέους ιούς. Εξερευνήσαμε γενετικά τους ιούς σε όλα τα οικοσυστήματα», δήλωσε ο κ. Κυρπίδης.

«Το 99% των οικογενειών ιών που ανακαλύφθηκαν, δεν σχετίζονται στενά με κανένα ιό που είχε ήδη ‘διαβαστεί΄το DNA του. Αυτό μας παρέχει ένα τεράστιο πλούτο νέων δεδομένων, τα οποία θα μελετηθούν πιο λεπτομερώς μέσα στα επόμενα χρόνια», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Υπερδιπλασιάσαμε τον αριθμό των μικροβιακών οικογενειών που ‘φιλοξενούν’ ιούς και δημιουργήσαμε τον πρώτο χάρτη παγκόσμιας κατανομής των ιών». Ο αριθμός των μικροβίων στον πλανήτη μας είναι ασύλληπτος (υπολογίζεται στον αριθμό 1 ακολουθούμενο από 30 μηδενικά) και θεωρείται ότι ξεπερνά τα άστρα του γαλαξία μας. Τα περισσότερα παραμένουν άγνωστα και αναξιοποίητα. Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ διαθέτει ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να ρίξει φως σε αυτή τη μικροβιακή «σκοτεινή ύλη».

Ο αριθμός των ιών θεωρείται τουλάχιστον δύο τάξεις μεγέθους μεγαλύτερος από εκείνον των μικροβιακών κυττάρων (βακτηρίων κ.α.). Η κατάσταση περιπλέκεται, επειδή οι ιοί διεισδύουν στα μικρόβια και τα μολύνουν. Μέχρι σήμερα έχει «διαβαστεί» το DNA (έχουν αλληλουχηθεί τα γονιδιώματα) μόνο 2.200 ιών και περίπου 50.000 βακτηρίων, δηλαδή ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου. Η νέα μελέτη -στην οποία συμμετείχε ένας ακόμη Έλληνας επιστήμονας, συνεργάτης του Ν.Κυρπίδη, ο Γιώργος Παυλόπουλος, επίσης ερευνητής του Κοινού Ινστιτούτου Γονιδιώματος του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ- θα βοηθήσει να μελετηθούν περισσότερα γονιδιώματα.

Ο Ν.Κυρπίδης σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1988) και πήρε το διδακτορικό του στη Μοριακή Βιολογφία και Βιοτεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (1996). Από το 2004 εργάζεται στο Joint Genome Institute του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας στο Σαν Φρανσίσκο, ως ειδικός στη βιοπληροφορική και υπεύθυνος για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας συγκριτικής ανάλυσης των μικροβιακών γονιδιωμάτων. Το 2010 έγινε επικεφαλής του Προγράμματος Μεταγονιδιωματικής και το 2011 του συνδυασμένου Προγράμματος Μικροβιακής Γονιδιωματικής και Μεταγονιδιωματικής. Έχει διάφορα βραβεία στο ενεργητικό του και από το 2014 είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Μικροβιολογίας. 


Παύλος Δρακόπουλος
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα
Πηγή : mignatiou.com


ΗΠΑ: Χάνιμπαλ Λέκτερ μόλις 19 ετών




Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ από το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε στη Φλόριντα, με θύματα έναν 59χρονο και την 53χρονη σύζυγό του και δράστη έναν 19χρονο φοιτητή.

Σύμφωνα με το CNN, οι Τζον Στίβενς και Μισέλ Μίσκον κάθονταν στο σπίτι τους παρακολουθώντας τηλεόραση, όταν, άγνωστο πως, βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους. Ο 19χρονος Όστιν Κέλι Χαρούφ τους επιτέθηκε με μαχαίρι, χωρίς καν να τους γνωρίζει και αφού τους κατάφερε αρκετές μαχαιριές, τους έδωσε τα τελειωτικά χτυπήματα αφαιρώντας τους τη ζωή.

Όταν έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από γείτονα για «τσακωμό ανάμεσα σε αγνώστους», βρήκαν τον Χαρούφ πάνω από το πτώμα του Στίβενς να τρώει σάρκα από το πρόσωπό του.

«Προσπαθήσαμε να τον ακινητοποιήσουμε με τέιζερ. Ήταν απίστευτα δυνατός, δεν είχε κανέναν έλεγχο, ενώ έβγαζε άναρθρες κραυγές, δήλωσε ο σερίφης της επαρχίας Μάρτιν, Γουίλιαμ Σνάιντερ.
Ο Χαρούφ τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη μάχη που έδωσε με τους αστυνομικούς και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τον Σνάιντερ, υπάρχουν υποψίες ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και πιθανότατα flakka ή bath salts που προκαλούν επιθετική συμπεριφορά.

Όπως, δε, έγινε γνωστό, περίπου 50 λεπτά νωρίτερα είχε βγει για να δειπνήσει με τους γονείς του, ωστόσο αποχώρησε από το εστιατόριο σε έξαλλη κατάσταση λόγω του αργού σέρβις. Ήταν τέτοιος μάλιστα ο θυμός του, που οι γονείς του ανησύχησαν και ειδοποίησαν αρχικά την αστυνομία και εν συνεχεία άτομα από την αδελφότητα του Πανεπιστημίου στην οποία ανήκει ο Χαρούφ.





Sheriff: Assailant kills Florida couple, bites victim in face
By John Newsome, CNN


Πηγή : Cnn.gr


ΥΠΕΘΑ: Ενισχύει με στρατό τα βόρεια σύνορα




O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη χθεσινή έκτακτη επίσκεψη που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, στην 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία και σε Φυλάκια της μεθορίου, έλεγξε την πρόοδο των δράσεων του Στρατού Ξηράς στην περιοχή, αναφορικά με την αύξηση της παρουσίας του Στρατού στην Ήπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία.

Οι εν λόγω δράσεις αποφασίσθηκαν και ανακοινώθηκαν σε ανάλογη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην περιοχή, στις 8 Ιουνίου 2015 και αφορούν:

1. Στην πραγματοποίηση επιχειρησιακών αναγνωρίσεων στην Ήπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία, καθώς και επιχειρησιακής εκπαίδευσης και δραστηριότητες των τμημάτων της Αεροπορίας Στρατού.

2. Στη διάθεση ελικοπτέρου UH-1 κατ’ ελάχιστον μία φορά κάθε μήνα, για τη διεξαγωγή αναγνωρίσεων από Διοικητές, επιτελείς καθώς και προσωπικό των Μονάδων εκστρατείας της 8ης και 9ης Μ/Π ΤΑΞ καθώς και της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ στις Περιοχές Ευθύνης των ανωτέρω Σχηματισμών, με προσγείωση πλησίον χωριών και οικισμών και συνάντηση με κατοίκους της τοπικής κοινωνίας.

3. Στην εκτέλεση ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας και ενεργοποίησης της Δύναμης «Δ», στις εν λόγω περιοχές, κατόπιν προτάσεως του ΓΕΣ και διαταγής του ΓΕΕΘΑ. Επιπλέον, ενίσχυση της παρουσίας του Στρατού Ξηράς, με τη διεξαγωγή ασκήσεων από Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων.

4. Στην καθιέρωση της «Ημέρας Αποτροπής», αρχής γενομένης από τον Ιούνιο 2016, μια φορά κάθε μήνα επί διήμερο, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιούνται αναγνωρίσεις δρομολογίων προκαλύψεως, επανδρώσεις φυλακίων και εκτέλεση ΤΑΜΣ μικρών κλιμακίων.

5. Στην αύξηση του αριθμού εκπομπής εποχούμενων περιπόλων ανά Σχηματισμό, με έμφαση στη διέλευση μέσα από οικισμούς και χωριά και την επαφή με την τοπική κοινωνία, αυξάνοντας επίσης το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

6. Στην Εξέταση της δυνατότητας – σκοπιμότητας επαναλειτουργίας του 625 Μ/Π ΤΠ ως ΚΕΝ- ΕΚΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων).

7. Σε ότι αφορά στο προσωπικό (Μόνιμο – Στρατεύσιμο) που υπηρετεί στις εν λόγω περιοχές:

α. Μόνιμο Προσωπικό: Είναι σε εξέλιξη προσπάθεια εξορθολογισμού του ποσοστού επάνδρωσης των Μονάδων - Ανεξ. Υπομονάδων και Υπηρεσιών των Σχηματισμών με την υλοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου ισοσταθμικά να διατηρούν το αυτό ποσοστό επάνδρωσης.

β. Στρατεύσιμο Προσωπικό: Για προικοδότηση κυρίως των Μονάδων Προκαλύψεως, το ΓΕΣ έχει σταδιακά αυξήσει, σε ποσοστό έως 20% σε σύγκριση με το 2015, τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις οπλιτών θητείας σε Μονάδες της 8ης και 9ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ, με οπλίτες που κατάγονται από την περιοχή, καθώς και με οπλίτες που εμπίπτουν σε κατ’ εξαίρεση μετάθεση με κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα για την 2016 Δ’ ΕΣΣΟ, η οποία αριθμητικά είναι μικρή σε σχέση με τις υπόλοιπες, τοποθετήθηκε στους εν λόγω Σχηματισμούς το 40% της τοποθετημένης δύναμης, με επακόλουθο το ποσοστό επάνδρωσης ειρηνικής περιόδου των υπόψη Ταξιαρχιών να αυξηθεί σημαντικά.

γ. Έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση με προσωπικό εξειδικευμένων Ειδικοτήτων (Ιατροί άνευ ειδικότητας, Χειριστές Μηχανημάτων, Μάγειρες, κλπ) με έκτακτες μεταθέσεις οπλιτών θητείας της 2016 Β’ ΕΣΣΟ οι οποίοι συμπληρώνουν 5 μήνες θητείας, εντός μηνός Σεπτεμβρίου 2016.

Στόχοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις παραπάνω δράσεις είναι:

1. Η αναβάθμιση των μέτρων επιτήρησης της μεθορίου.

2. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και εξύψωσης του ηθικού στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των βορείων συνόρων μας.

3. Η επίδειξη παρουσίας – αποτροπής στα βόρεια σύνορα μας.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υποβλήθηκαν αιτήσεις από Δήμους της περιοχής αναφορικά με τη συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω της ΜΟΜΚΑ για την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας. Όλα τα αιτήματα έχουν καταγραφεί και θα εξετασθούν από Στελέχη του Μηχανικού που θα μεταβούν επί τόπου για την αξιολόγηση και τον προγραμματισμό τους.




Πηγή : onalert.gr


ΣΟΚ: Το παιδί που έλιωνε το δέρμα του από σπάνιο σύνδρομο – Δείτε τι έγινε!



Στην φωτογραφία βλέπετε τον μικρό Zachary Smith στην εντατική νοσοκομείου της Georgia στις ΗΠΑ. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν το 90% του δέρματός του, να τον καλύψουν με μια ειδική βιομεμβράνη και να περιμένουν να ανταποκριθεί στην θεραπεία για ένα σπάνιο σύνδρομο.

Επρόκειτο για το σύνδρομο Stevens-Johnson, μια σπάνια, σοβαρή διαταραχή του δέρματος και των βλεννογόνων μεμβρανών. Είναι συνήθως μια αντίδραση σε κάποιο φάρμακο, ή σε κάποια μόλυνση. Συχνά, το σύνδρομο Stevens-Johnson ξεκινά με συμπτώματα γρίπης, που ακολουθούνται από επώδυνα κοκκινωπά, ή μωβ εξανθήματα και φουσκάλες. Στη συνέχεια, το ανώτερο στρώμα του προσβεβλημένου δέρματος πεθαίνει και πέφτει.

Το περιστατικό έγινε πριν από περίπου 2,5 χρόνια και η μητέρα του παιδιού, Mandy Suzanne Smith, το γνωστοποίησε τον περασμένο Φεβρουάριο μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.


Εκεί περιγράφει ότι έδινε στο παιδί της επί 12 μέρες ένα φάρμακο, με δραστική ουσία την λαμοτριγίνη, για τις ημικρανίες που είχε συχνά ο μικρός Zachary. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν ότι ο οργανισμός του παιδιού αντέδρασε σε αυτό το φάρμακο με τον χειρότερο τρόπο. Και δεν το έκανε από την πρώτη στιγμή που πήρε το φάρμακο, αλλά συνέβη εν μία νυκτί μετά από 12 μέρες.




Δεν μπορούσε να φανταστεί η μητέρα ότι έδινε στο παιδί της τόσες μέρες την ουσία που του προκάλεσε το σύνδρομο Stevens-Johnson. Μέχρι τότε ο μικρός έδειχνε να έχει μόνο συμπτώματα σαν εκείνα μιας γρίπης (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο και ένιωθε τα μάτια του να καίνε).


Τις πρώτες 4 μέρες που το παιδί ήταν στο τοπικό νοσοκομείο, οι γιατροί δεν είχαν εντοπίσει τι έχει και η κατάστασή του χειροτέρευε. Τότε, σύμφωνα με την μητέρα του, ένας νοσοκόμος τους είπε ότι υποψιαζόταν πως το παιδί είχε το σπάνιο αυτό σύνδρομο. Οι επακόλουθες εξειδικευμένες εξετάσεις το απέδειξαν. Ο μικρός Zachary μεταφέρθηκε άμεσα αεροπορικώς σε άλλο, πιο μεγάλο νοσοκομείο για να προλάβουν να το σώσουν.


Μετά από κατεπείγουσα νοσηλεία και φαρμακευτική αγωγή, που έβαλε το παιδί σε τεχνητό κώμα, οι γιατροί αποφάσισαν να αφαιρέσουν όλο το δέρμα που είχε προσβληθεί από την ασθένεια και με την βοήθεια μια βιομεμβράνης να αφήσουν τον οργανισμό του παιδιού να δημιουργήσει νέο δέρμα. Και όλα αυτά με την προσμονή και την ελπίδα ότι ο μικρός Zachary θα άντεχε.


Ευτυχώς, όλα έληξαν επιτυχώς μετά από μερικές εβδομάδες και το παιδί επιβίωσε από αυτή την τεράστια δοκιμασία.

Τι είναι το σύνδρομο Stevens-Johnson

Το σύνδρομο Stevens-Johnson είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που απαιτεί συνήθως νοσηλεία. Η θεραπεία επικεντρώνεται στην εξάλειψη της υποκείμενης αιτίας, τον έλεγχο των συμπτωμάτων και την ελαχιστοποίηση των επιπλοκών.

Η θεραπεία μπορεί να κρατήσει εβδομάδες, ή και μήνες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αν έχει προκληθεί από κάποιο φάρμακο, θα πρέπει άπαξ και δια παντός να αποφεύγεται η δραστική ουσία που προκάλεσε την αντίδραση.

Συμπτώματα

Πρήξιμο του προσώπου
Πρήξιμο στην γλώσσα
Κνίδωση σε όλο το προσβεβλημένο δέρμα
Έντονος πόνος στο δέρμα
Κοκκινωπά, ή μωβ εξανθήματα που εξαπλώνονται μέσα σε λίγες ώρες, ή ημέρες
Φουσκάλες στο δέρμα και στις βλεννογόνες μεμβράνες του στόματος, της μύτης, των ματιών και των γεννητικών οργάνων
Δέρμα που πεθαίνει, “ξεκολλάει” και πέφτει
Αν έχετε σύνδρομο Stevens-Johnson, αρκετές ημέρες πριν αναπτυχθεί το εξάνθημα μπορεί να αντιμετωπίσετε:

Πυρετό
Πόνο στο στόμα και τον λαιμό
Κούραση
Βήχα
Αίσθημα καψίματος στα μάτια
Αίτια

Φάρμακα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν το σύνδρομο Stevens-Johnson, περιλαμβάνουν:

Φάρμακα κατά της ουρικής αρθρίτιδας, όπως η αλλοπουρινόλη
Αναλγητικά, όπως ακεταμινοφαίνη, ιβουπροφαίνη και ναπροξένη νατρίου
Φάρμακα για την καταπολέμηση της λοίμωξης, όπως η πενικιλίνη
Φάρμακα για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων, ή κάποιας ψυχικής ασθένειας (αντιεπιληπτικά και αντιψυχωσικά)
Ακτινοθεραπεία
Λοιμώδη αίτια

Λοιμώξεις, που μπορούν να προκαλέσουν το σύνδρομο Stevens-Johnson, περιλαμβάνουν:

Έρπης (απλός, ή ζωστήρας)
Πνευμονία
HIV/AIDS
Ηπατίτιδα





Πηγή : mayoclinic.org
Επιμέλεια : Μιχάλης Θερμόπουλος, iatropedia.gr


Η "απάντηση" της ΕΟΕ στην Αυγή για τον Πύρρο Δήμα!



Την πλήρη στήριξή της στο πρόσωπο του Πύρρου Δήμα εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η ΕΟΕ χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Αυγή".

Αναλυτικά:

"Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει σθεναρά, διαχρονικά και απόλυτα τη στήριξή της στους Έλληνες Ολυμπιονίκες όλων των αθλημάτων και ιδιαίτερα στον Πύρρο Δήμα, κάτοχο τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων και ενός χάλκινου, αθλητή που τίμησε τη χώρα μας και σήκωσε την ελληνική σημαία σε όλα μήκη και τα πλάτη της γης, πρεσβευτή της Διεθνούς Επιτροπής Καταπολέμησης Ντόπινγκ, καλύτερου αθλητή όλων των εποχών στην άρση βαρών σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος, σε κακόβουλες επιθέσεις που δέχονται μέσα από ανεύθυνα δημοσιεύματα τα οποία στερούνται παντελώς βάσης και επαφής με την αλήθεια όπως επιτάσσει ο δημοσιογραφικός κώδικας.

Σε μια περίοδο μάλιστα που οι αθλητές μας, σε χαλεπούς καιρούς, καταβάλλουν το σύνολο των προσπαθειών τους στο Ρίο για τη κατάκτηση ατομικών και ομαδικών διακρίσεων που θα επιτρέψουν στους Έλληνες φιλάθλους να εισπράξουν στιγμές χαράς και εθνικής υπερηφάνειας".


Πηγή : newsit.gr


Το εφιαλτικό σενάριο για τους φόρους σε αμόλυβδη, πετρέλαιο, υγραέριο



Εφιαλτικό σενάριο της επίσπευσης της εφαρμογής φόρων στα καύσιμα, έχει ως δεύτερο σχέδιο η κυβέρνηση σε περίπτωση που η πορεία των εσόδων δεν είναι η αναμενόμενη και υπάρξει κίνδυνος ενεργοποίησης του κόφτη. Σύμφωνα με αυτό το plan b που δεν είναι βεβαίως σίγουρο ότι θα τεθεί σε εφαρμογή:

Θα μπορούσαν να έρθουν τρεις μήνες νωρίτερα οι αυξήσεις φόρων που είχαν προγραματιστεί για τον Ιανουάριο του 2017. Συγκεκριμένα:

Αύξηση του ΕΦΚ αμόλυβδης βενζίνης από 670 σε 700 ευρώ ανά 1.000 λίτρα

Αύξηση του ΕΦΚ πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κινητήρων από 330 σε 410 ευρώ ανά 1.000 λίτρα

Αύξηση του ΕΦΚ υγραερίων (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων από 330 σε 430 ευρώ ανά 1.000 χιλιόγραμμα. 

Η αύξηση αυτή ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση, με τις σημερινές τιμές στο πρατήριο που κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα θα σημάνει αύξηση της τάξης των 8 ως 12 λεπτών το λίτρο και έτσι οι τιμές θα εκτιναχθούν.

Οι έμμεσοι φόροι δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς από τον Ιανουάριο έρχεται...

Επιβολή τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%

Επιβολή φόρου κατανάλωσης στα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου

Επιβολή φόρου κατανάλωσης στον καφέ

Αύξηση σε 26% από 20% του συντελεστή του αναλογικού φόρου των τσιγάρων

Αν ισχύσει αυτό το σενάριο τότε από τον Οκτώβριο οι πολίτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και αυξήσεις σε έμμεσους για προϊόντα που δύσκολα μπορεί να αποφύγει, όπως τα καύσιμα.




Πηγή : imerisia.gr


Αναβολή της Σούπερ Λιγκ τουλάχιστον ώς τις 5/9 ανακοίνωσε ο Κοντονής



Την αναβολή της έναρξης της Σούπερ Λιγκ τουλάχιστον ως τις 5 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από απόφαση του υφυπουργού κ. Σταύρου Κοντονή. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, οι οποίοι αναφέρουν ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων» και ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».

Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».



· Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας στο Φ.Ε.Κ.



Newsroom ΔΟΛ


Γέλασαν και οι κάμερες με την νέα ατάκα της Αυλωνίτου



Είναι πλέον η ατραξιόν του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αυλωνίτου και αντί να της απαγορεύουν να εκτίθεται την έχουν στην πρώτη γραμμή.

Όσοι βλέπαμε σήμερα το πρωί ΣΚΑΙ μείναμε με το στόμα ανοικτό ακούγοντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου να δηλώνει στην τηλεόραση ότι όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 δεν ήταν του «Μένουμε Ευρώπη» αλλά ήθελαν «Grexit και φτωχοποίηση».

Και αναλυτικά για να το εμπεδώσουμε :  «αυτοί που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα μας οδηγούσαν κατευθείαν στην έξοδο από το ευρώ. Αυτό ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε, εκεί μας οδηγούσε το ναι, σε μαζική φτωχοποίηση διά της εξόδου από το ευρώ».

Φυσικά δεν κρατήθηκε κανένας στο studio να μην γελάσει από τον Θάνο Πλεύρη της Ν.Δ., τον Δημήτρη Τσιόδρα του Ποταμιού μέχρι και τα καλώδια από τις κάμερες ξέσπασαν σε γέλια.




Ρίο: H συγκινητική στιγμή που δύο αθλήτριες αδιαφορούν για τα μετάλλια και βοηθούν η μία την άλλη



Έπεσαν, αλληλοβοηθήθηκαν, τερμάτισαν μαζί τελευταίες αλλά κέρδισαν το σεβασμό χιλιάδων ανθρώπων.

Μια αθλήτρια από τη Νέα Ζηλανδία και μια των ΗΠΑ, χάρισαν χθες στους θεατές μια κορυφαία στιγμή Ολυμπιακού πνεύματος και συγκίνησαν χιλιάδες ανθρώπους που έσπευσαν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους για όσα διαδραματίστηκαν στην αρένα του στίβου.   

Κατά την κούρσα των προκριματικών των 5000μ. η νεοζηλανδή Nikki Hamblin και η αμερικανίδα Abbey D'Agostino συγκρούστηκαν. Η Hamblin έχασε την ισορροπία της, σκόνταψε και έπεσε με το πρόσωπο προς τα εμπρός αλλά συμπαρέσυρε και την D'Agostino η οποία έτρεχε ακριβώς πίσω της. Η Hamblin παρέμενε πεσμένη στη διαδρομή ενώ η D'Agostino σηκώθηκε γρήγορα και την τράβηξε να σηκωθεί για να συνεχίσουν. 

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, και ενώ οι δύο αθλήτριες είχαν αρχίσει να τρέχουν και πάλι, η D'Agostino δείχνει να πονά, πιάνει το πόδι της και καταρρέει καθώς είχε τραυματιστεί από τη σύγκρουση που προηγήθηκε. 




Η Hamblin σταματήσει να τρέχει και γύρισε για να αγκαλιάσει την D'Agostino και να τη βοηθήσει να σηκωθεί. "Σήκω. Πρέπει να το τελειώσουμε." είπε η Hamblin στη συναθλήτρια της. Αδιαφορώντας για το χρόνο, οι δύο αθλήτριες τερμάτισαν μαζί τελευταίες τρέχοντας σχεδόν δίπλα- δίπλα και λίγο πριν η Abbey D’Agostino απομακρυνθεί με αμαξίδιο από τον αθλητικό χώρο αγκαλιάστηκαν. 





"Όταν θα αναπολώ τους αγώνες του Ρίο 2016, δεν πρόκειται να θυμάμαι το πώς τερμάτισα και το χρόνο μου, αλλά θα θυμάμαι πάντα αυτή τη στιγμή. Μερικές φορές, υποθέτω πως πρέπει να θυμόμαστε να προσπαθούμε να είμαστε καλοί άνθρωποι. 

Αν δεν είχα προσπαθήσει να τη βοηθήσω, θα είχα κερδίσει 10 ή 15 δευτερόλεπτα, αλλά τι σημασία έχει αυτό;" είπε αργότερα η Hamblin.   Λίγες ώρες αργότερα και αφού φυσικά είχαν αποκλεισθεί από την συνέχεια του αγωνίσματος, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τις δύο αθλήτριες στον τελικό -όπως και την Αυστριακή Τζένιφερ Βεντ, που επίσης ενεπλάκη στην πτώση- ως επιβράβευση για την στάση τους. 



Πηγή: lifo.gr



Ερωτηματικά για το ποιος οδηγούσε το μοιραίο ταχύπλοο στην Αίγινα


Η παραίτηση του δικηγόρου A. Λυκουρέζου από την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον εξάδελφό του Θρασύβουλο Λυκουρέζο συνοδεύεται από έντονη φημολογία για την ταυτότητα του οδηγού του ταχύπλοου, αφού φαίνεται απίθανο να το οδηγούσε με με αυτόν τον ακραίο τρόπο από άτομο με τα προβλήματα υγείας που επικαλείται και ο ίδιος ο 78χρονος κατηγορούμενος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την πολύωρη ανάκριση του δράστη ετέθη θέμα, αν μέσα επέβαιναν και ζευγάρι στενών συγγενών του, αλλά ο γαμπρός και η κόρη του έδειξαν εισιτήρια που αποδείκνυαν ότι ταξίδεψαν αεροπορικά από το Ηράκλειο Κρήτης, το απόγευμα μετά την τραγωδία...

Μάλιστα εξετάσθηκε και το σενάριο,  μήπως οδηγούσε εγγονός, αλλά ο μεγαλύτερος είναι μόλις 10 χρόνων.

Στην ερώτηση προς τον δράστη γιατί δεν κάλεσε εκείνος το λιμεναρχείο εκείνος απάντησε ότι ήταν «σε κατάσταση σοκ». Αίσθηση προκαλεί η ομολογία του ότι μαζί του ήταν άλλοι τρεις και ότι μετά το ατύχημα κάλεσε έναν γνωστό του δύτη και έναν ακόμα ναύτη άλλης θαλαμηγού, οι οποίοι μετέφεραν τους τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου στην θαλαμηγό ιδιοκτησίας γυναίκας από την Ελβετία!

Μάλιστα ομολόγησε ότι δεν κάλεσε ποτέ για τη διάσωση των ανθρώπων, που είχε χτυπήσει. Όταν ρωτήθηκαν ο δύτης και ο ναύτης επιβεβαίωσαν το σενάριο του Θ. Λυκουρέζου.

Πάντως στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο συγκεκριμένος είχε παρόμοια συμπεριφορά και ως οδηγός αυτοκινήτου.





Παπαδάκου Γιάννα
Πηγή : tovima.gr


Εικόνα που συγκλονίζει




Ο 5χρονος Ομράν Ντακνίς βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, μόλις έχει γλιτώσει από βομβαρδισμό, με το αριστερό μέρος του κεφαλιού του βουτηγμένο στο αίμα, αφήνεται στην αγκαλιά του διασώστη.

Η συγκλονιστική φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Ομράν τραυματίστηκε εχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής,μαζί του ήταν τέσσερα ακόμη παιδιά, μία γυναίκα και δύο νεαροί άνδρες. 

Δείτε το video :




Κυριάκος Μητσοτάκης : Μία νέα σελίδα ξεκινά σήμερα για τη ΝΔ




Επίσημη πρώτη σήμερα για τα νέα γραφεία της Ν.Δ στο Μοσχάτο, στα οποία προσήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί, προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη του σύσκεψη με τους συνεργάτες του. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ, στις δηλώσεις του εισερχόμενος στο νέο "γαλάζιο" κτίριο είπε : 

"Μία νέα σελίδα ξεκινά σήμερα για τη ΝΔ εδώ στα καινούρια μας γραφεία στην όμορφη γειτονιά του Μοσχάτου και άλλη μία προεκλογική δέσμευσή μου, γίνεται πράξη. Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας, τη Νέα Δημοκρατία και στέλνουμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι μπορούμε να βάλουμε και τη χώρα σε τάξη και να την οδηγήσουμε στην έξοδο από την κρίση. Εύχομαι τα νέα γραφεία να είναι τυχερά καλορίζικα και να οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία σε έναν νέο κύκλο πολιτικών επιτυχιών".



Να υπενθυμίσουμε ότι με την μεταφορά των γραφείο της Νέας Δημοκρατίας έγινε ουσιαστικό συμμάζεμα των οικονομικών και από τις 95.000 μηνιαίως που κατέβαλε ως ενοίκιο για το κτίριο στην Συγγρού, το μίσθωμα για το νέο κτίριο διαμορφώνεται πλέον στα 9.800 το μήνα.


Τατσόπουλος : Η «Αυγή» μεταλλάσσεται σε μια ανοιχτά φασιστική εφημερίδα




O πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, μετά το κατάπτυστο άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα για τον Πύρο Δήμα  τοποθετήθηκε για το θέμα μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

Γράφει χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο facebook:

«Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε καθόλου τον «διάλογο» του Πύρρου Δήμα μ’ έναν συντάκτη της «Αυγής», όπου, στην τελική, ο συντάκτης τον μέμφεται επειδή κατέβηκε στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, ενώ αν κατέβαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχα κατέβει εγώ, θα ήταν προφανώς ο σούπερ ντούπερ αθλητής του γαλαξία.

Δεν ξέρω. Πολλοί φίλοι μου πιστεύουν ότι η «Αυγή» συν τω χρόνω μεταλλάσσεται σε μια ανοιχτά φασιστική εφημερίδα, υπό την έννοια ότι ενστερνίζεται πλήρως το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας και δολοφονούμε τον ¨χαρακτήρα¨ του με συνοπτικές διαδικασίες».

Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ΑΚΟΜΗ φασιστική, αλλά τείνει να γίνει με γοργούς ρυθμούς. Έχει χάσει προ πολλού τη ψυχραιμία της και καθημερινά πυκνώνουν τα άρθρα με πολιτικό βάθος γούρνας. Δεν ξέρω επίσης αν αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Ελπίζω να είναι. Καλημέρα».




Δικάστηκαν οι Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης - Οι ποινές τους





Με την επιβολή ποινών φυλάκισης 33 και 32 μηνών αντιστοίχως ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου η δίκη των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη από το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο της Αθήνας.

Η δίκη διεξήχθη κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και διήρκησε αρκετές ώρες ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνταν τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν ήταν αυτά της αντίστασης, της πλαστογραφίας καθώς και της κλοπής.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες , στις αρχές Αυγούστου σε περιοχή του νομού Λακωνίας ενώ προσπάθησαν να αποφύγουν το αστυνομικό μπλόκο και καταδιώχθηκαν. Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή του αυτοκινήτου με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας, για πλαστογραφία αναφορικώς με τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους καθώς και τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου οι οποίες ήταν πλαστές, για αντίσταση κατά της αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση καθώς και δυο παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο Μάριος Σεϊσίδης , μεταξύ άλλων, είπε στο δικαστήριο ότι είναι περήφανος ως αναρχικός αγωνιστής ενώ κατήγγειλε και βασανιστήρια που υπέστη από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Σχετικά με το αυτοκίνητο είπε ότι τους το είχε δώσει κάποιος γνωστός τους –την ταυτότητα του οποίου αρνήθηκε να αποκαλύψει- για να πάνε διακοπές στην Ελαφόνησο. Κατήγγειλε δε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του δεν του επετράπη ούτε καν να τηλεφωνήσει στον δικηγόρο του τον οποίον χρειαζόταν οπωσδήποτε καθώς ήταν καταζητούμενος από τις αστυνομικές αρχές για έντεκα χρόνια, κάτι που απέδωσε στο «κλίμα τρομοκρατίας» που είχαν δημιουργήσει εις βάρος του τα ΜΜΕ. Παράλληλα, αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι είχε αποφασίσει «κάποια στιγμή να εμφανιστεί».

Ο Κώστας Σακκάς παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και κατήγγειλε κακοποίηση από τους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν ενώ οι ίδιοι δεν προέβαλαν την παραμικρή αντίσταση καθώς κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον αφού οι αστυνομικοί τους σημάδευαν με όπλα.

Οι συνήγοροι της υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης και Δ. Κατσαρής ζήτησαν επισταμένως την αναβολή της δίκης προβάλλοντας πολλαπλές ενστάσεις επί της διαδικασίας. Το αίτημα του απορρίφθηκε από το δικαστήριο.



Πηγή : Cnn.gr


Συνελήφθη ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών




Συνελήφθη στη Βραζιλία ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Πάτρικ Χίκι, με την κατηγορία της διακίνησης εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων στη μαύρη αγορά!

Όπως μεταδίδουν οι βραζιλιανικές ιστοσελίδες, ο Χίκι είναι ο βασικός κατηγορούμενος σε υπόθεση διακίνησης και πώλησης εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων στη μαύρη αγορά.

Το όνομά του, μάλιστα, συνδέεται με τον Κέβιν Τζέιμς Μάλον, πρόεδρο της THG Sports (εταιρεία που παρέχει αθλητική φιλοξενία), ο οποίος συνελήφθη ανήμερα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, έχοντας στην κατοχή του περισσότερο από οκτακόσια (800) top class εισιτήρια, τα οποία πωλούνταν προς 7.800 δολάρια το καθένα!

Η είδηση της σύλληψης του Πάτρικ Χίτι έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση, με την Ιρλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή (της οποίας επίσης προΐσταται) να ενημερώνει πως θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα για το θέμα, θέλοντας να διαλευκάνει τον βαθμό εμπλοκής, αν υπάρχει, του ιδίου.




Πηγή: contra.gr, huffingtonpost.gr


Το μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει το Αυγουστιάτικο φεγγάρι




Οι εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., το Μουσείο θα υποδεχθεί τη γνωστή μπάντα The Swingin’ Cats στον προαύλιο χώρο του, με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια και χορό. Η κεφάτη μπάντα που αγαπήθηκε ως ‘Penny & the Swingin' Cats’ μας ταξιδεύει στην ανεμελιά παλιών εποχών, με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου. 

Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων». 

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου καθώς και το καφέ του ισογείου. Από τις 8 το βράδυ το εστιατόριο θα φιλοξενήσει τρεις μουσικούς της αθηναϊκής τζαζ σκηνής, τον Σπύρο Ροντογιάννη στο σαξόφωνο, τον Τζώρτζη Τσιρόπουλο στο πιάνο και τον Χρήστο Κορομηλά στο κοντραμπάσο.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό όπως κάθε Παρασκευή: οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου έως τα μεσάνυχτα. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι ελεύθερη, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν στη βεράντα του εστιατορίου βραδινό γεύμα ή ποτό με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα. Παράλληλα, στο εσωτερικό του εστιατορίου τρεις μουσικοί θα ερμηνεύσουν διαχρονικές μελωδίες της τζαζ (Σπύρος Ροντογιάννης στο σαξόφωνο, Τζώρτζης Τσιρόπουλος στο πιάνο και Χρήστος Κορομηλάς στο κοντραμπάσο).

Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εσωτερικό του εστιατορίου γίνονται στο 210 9000915.


Χέρι - χέρι Ερντογάν και Χαμάς λένε οι Γερμανοί - Αρνείται τα πάντα η Άγκυρα



Γκάφα ή καλοσχεδιασμένη ενέργεια για να δημοσιοποιήσει το Βερολίνο όσα επιθυμούσε ενδεχομένως να ήθελε κατά πρόσωπο να πει η Μέρκελ στον Ερντογάν, ειδικά τώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος «κουνάει το δάχτυλο» στην ΕΕ και απειλεί να τινάξει τη συμφωνία για το προσφυγικό στον αέρα αν δεν πάρει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Όπως όλα δείχνουν το έγγραφο με τον αριθμό 18/9274 αν και εμπιστευτικό έγινε φεϊγ βολάν και με αυτό τον τρόπο ακόμα και το κρατικό κανάλι της Γερμανίας το ARD δεν δίστασε πλέον να βγει στο προσκήνιο και να αναφερθεί σε τμήμα του συγκεκριμένου εγγράφου που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί τον Ερντογάν, και την τουρκική κυβέρνηση σχεδόν συνοδοιπόρους με τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Τουρκία αποτελεί «κεντρική πλατφόρμα δράσης για ισλαμιστικές οργανώσεις στην περιοχή της Μέσης και Εγγύς Ανατολής», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ στο ίδιο έγγραφο δεν παραβλέπουν και το «παιχνίδι» που παίζεται στο εσωτερικό της Γερμανίας, από οργανώσεις που πρόσκεινται στον Ερντογάν.

Η πρόσφατη μάλιστα συγκέντρωση οπαδών του στην Κολωνία δεν έμεινε στο απυρόβλητο καθώς οργανώθηκε εν μέρει από τη θρησκευτική οργάνωση Ditib, η οποία έχει υπό τον έλεγχό της εκατοντάδες τεμένη σε όλη τη Γερμανία.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον ρόλο της Ένωσης Τούρκων – Ευρωπαίων Δημοκρατών (UETD) που επίσης έπαιξε ρόλο στη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν και μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται πως η διασπορά «αποτελεί όργανο για την άσκηση προληπτικής εξωτερικής πολιτικής».
Είναι προφανές ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση οποιαδήποτε κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης εντός και εκτός Γερμανίας και ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια την πολιτική ηγεσία, η οποία πράττει διπλωματικά και μη αναλόγως.

Από όσα αναφέρονται στο επίμαχο και... εμπιστευτικό έγγραφο που δόθηκε μαζί με την απάντηση σε ερώτηση των βουλευτών του Die Linke σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας με τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, το τουρκικό κυβερνόν έχει «ιδεολογική συνάφεια με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ενώ γίνεται ξεκάθαρο πως επί Προεδρίας Ερντογάν, έχει ενισχυθεί σημαντικά η Χαμάς.

Οι στενές σχέσεις της Άγκυρας με τη Χαμάς αλλά και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, φαίνεται επίσης – σύμφωνα με τους Γερμανούς – και από την εκπομπή δορυφορικών σταθμών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας μέσα από την τουρκική επικράτεια.

Η Άγκυρα μάλλον ετοιμάζει την αντεπίθεσή της και για αυτό τον λόγο δεν έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν, ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανέφερε πως πρόκειται για «νέο δείγμα της στρεβλής νοοτροπίας που έχει σκοπό να αποδυναμώσει» την Τουρκία και προσθέτει: «Ζητείται η απαιτούμενη εξήγηση από τις γερμανικές αρχές. Είναι προφανές ότι πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς υπάρχουν ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι στη Γερμανία, των οποίων η στάση των δυο μέτρων και δυο σταθμών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, περιλαμβάνουν τις αιματηρές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ που συνεχίζει να στοχεύει την Τουρκία. Ως χώρα, που ειλικρινώς αγωνίζεται εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας από όπου και άν προέρχεται, η Τουρκία αναμένει κι από τους άλλους εταίρους και συμμάχους της να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο».



Πηγή : Cnn.gr


Αστείο ή επικίνδυνο; Προωθούσαν εμφιαλωμένο νερό σε φαρμακεία με ένδειξη «για μωρά»





Τρεις είναι οι κατηγορίες για τα εμφιαλωμένα νερά: Φυσικό μεταλλικό, επιτραπέζιο και νερό πηγής. Αλλά κάποιοι προσέθεσαν αυθαίρετα και μία ακόμα… Τα νερά για μωρά! Το θέμα έπεσε στην αντίληψη των υπευθύνων του υπουργείου Υγείας και το απέστειλαν στους αντίστοιχους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο οποίος απέστειλε αμέσως σε όλα τα μέλη του έγγραφο με το οποίο απαγορεύει την διάθεση αυτών των εμφιαλωμένων νερών και εξηγώντας τι ισχύει στην νομοθεσία για τα νερά.

Στην Ελλάδα θα βασιλεύει πάντα η... φαντασία στους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων. Ούτε η κρίση ούτε η προσπάθεια εκσυγχρονισμού αγγίζουν κανέναν ειδικά όταν αυτός επιθυμεί να κερδίσει χρήματα. Έτσι, κάποιοι αποφάσισαν να "ανακαλύψουν" εμφιαλωμένο νερό για μωρά και να το προωθήσουν μέσω των φαρμακείων ως πιο κατάλληλο για ό,τι πιο ευαίσθητο και πολύτιμο έχει κάποιος στην ζωή του...





Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


«Κρύψου γιατί σε ψάχνω»: Ο Πολάκης προειδοποιεί μέσω Facebook τον άγνωστο που τον απειλεί




Αναφέρεται σε ένα «φασιστοειδές θρασύδειλο λαμόγιο» που στέλνει απειλητικά μηνύματα στη σύζυγό του, ενώ απειλεί και τον 88χρονο πεθερό του

Απειλές από αγνώστους υποστηρίζει ότι δέχεται ο Παύλος Πολάκης.

Σε ανάρτηση που έκανε την Τετάρτη στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρεται σε ένα «φασιστοειδές θρασύδειλο λαμόγιο» που στέλνει απειλητικά μηνύματα στη σύζυγό του, ενώ απειλεί και τον 88χρονο πεθερό του.

Ο κ. Πολάκης προειδοποιεί μέσα από τα social media το συγκεκριμένο άτομο να κρυφτεί γιατί -όπως αναφέρει- το ψάχνει και υπογραμμίζει πως «τυφλοπόντικες» δεν φοβήθηκε ποτέ του.

«Φασιστοειδές θρασύδειλο λαμόγιο που από το κινητό 6994587079 στέλνεις μηνύματα αυτού του τύπου στη γυναίκα μου: “ANAPLIROTI YPOURGE KOURADOMAGKIAS, ALLAXE MYALA KAI DOULEPSE SOSTA, ALLIOS THA STA ALLAKSOUME EMEIS. DEFTERI PROEIDOPOIISI” ή παίρνεις και απειλείς τον 88χρονο πεθερό μου. Να ξέρεις δυο πράγματα: 1) τυφλοπόντικες δεν φοβήθηκα ποτέ μου και 2) ΚΡΥΨΟΥ γιατί δεν σε περιμένω ΣΕ ΨΑΧΝΩ», έγραψε στο facebook ο κ. Πολάκης.



Πηγή : protothema.gr


«Κάθεται στον βυθό, σαν να ταξιδεύει»



Λίγα λεπτά μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αίγινα από τη σύγκρουση ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος, ο επαγγελματίας δύτης Νεκτάριος Μαλτέζος είδε σε βάθος 33 μέτρων τα απομεινάρια της τραγωδίας. «Η λάντζα κάθεται στον βυθό, σαν να ταξιδεύει. Λείπουν η γέφυρα, τα σκέπαστρα και τα καθίσματα. Πρόλαβα να δω ένα τσάκισμα στη δεξιά πλευρά, από τη μέση και πρύμνα», λέει.

Στη συνομιλία του με την «Κ» ο κ. Μαλτέζος διευκρινίζει ότι το τουριστικό σκάφος «Αντωνία» δεν ήταν ξύλινο, όπως είχε δημοσιευθεί, αλλά αλουμινένιο. Εξηγεί ακόμη ότι δεν κόπηκε στα δύο και ότι πιθανώς το ταχύπλοο καβάλησε τη λάντζα και πέρασε από πάνω της. «Εγινε σύγκρουση σε διασταυρούμενες πορείες. Μετά το ταχύπλοο έμπαζε νερά και ακινητοποιήθηκε», λέει. Ο αδερφός του, Αντώνιος, ανέλαβε να ρυμουλκήσει το ταχύπλοο στο λιμάνι της Αίγινας, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποβιβάστηκαν ο 77χρονος χειριστής του, μία νοσοκόμα που τον παρακολουθούσε για προβλήματα υγείας και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που τους συνόδευε.

Χθες, ο 77χρονος οδηγήθηκε στην Ε΄ τακτική ανακρίτρια Πειραιά και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Μόλις εμφανίστηκε στα δικαστήρια, συγγενείς θανόντων τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες, κραδαίνοντας φωτογραφίες θυμάτων του ναυαγίου. Ο χειριστής του ταχυπλόου κρατείται στο λιμεναρχείο Πειραιά και κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συγγενής του κατηγορούμενου και συνήγορός του, υποστήριξε ότι «η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας εξέτασε χθες τη σορό του 58χρονου καπετάνιου του τουριστικού σκάφους και διαπίστωσε ότι είχε πέσει στη θάλασσα έχοντας χάσει τις αισθήσεις του κατά την πρόσκρουση. Σήμερα θα πραγματοποιήσει νεκροτομή και στις άλλες τρεις σορούς.

Οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονταν και χθες στο στενό μεταξύ του χωριού Πέρδικα και της νησίδας Μονή. Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, όμως, δεν φαίνεται να επέβαιναν και άλλα άτομα στο τουριστικό σκάφος. Το δυστύχημα παρέμενε και χθες πρώτο θέμα συζήτησης στην Αίγινα. «Ο καπετάνιος του τουριστικού ήταν έμπειρος ναυτικός, ήξερε καλά τη διαδρομή», λέει στην «Κ» ο Αναστάσιος Αμάφης, πρόεδρος της κοινότητας στην Πέρδικα. «Είναι τρομερό αυτό που συνέβη. Πηγαίνει κάποιος να κάνει το μπάνιο του, έρχεται ένα σκάφος πάνω του και του κόβει τη ζωή».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ταχύπλοο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα πριν από τη σύγκρουση. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου, εκπαιδευτής χειριστών ταχύπλοων σκαφών από το 1986, εξηγεί ότι σε απόσταση 200 μέτρων από τη στεριά η ταχύτητα ενός σκάφους δεν πρέπει να ξεπερνά τους 5 κόμβους. «Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μόνο τρία πρακτικά και έξι θεωρητικά μαθήματα. Θα χρειάζονταν όμως περισσότερα», λέει. Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε, πάντως, ότι μετά το δυστύχημα της Αίγινας εξετάζεται η ενίσχυση των κανονισμών θαλάσσιας ασφαλείας.



Έντυπη Καθημερινή