Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Θα συνεχίσουμε να διακονούμε το λειτούργημά μας



Με αφορμή το πακέτο-βόμβα - Η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει με βδελυγμία το γεγονός» 

Με αφορμή την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά Εφέτη Πειραιά που ήταν μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου που δίκασε στην υπόθεση του Noor 1, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καταδικάζει με βδελυγμία το γεγονός, ενώ «δείχνει» ως ηθικούς αυτουργούς τους εκπροσώπους  των δύο άλλων λειτουργιών, της εκτελεστικής και  νομοθετικής.

Στον εν λόγω δικαστή στάλθηκε χθες παγιδευμένος φάκελος, αλλά ο παραλήπτης αντελήφθη  ότι το περιεχόμενο του φακέλου ήταν ύποπτος και πέταξε το φάκελο στην αυλή. Μάλιστα όταν ο φάκελος έπεσε στο έδαφος σχίστηκε λίγο και  διέκρινε  ένα καλώδιο. Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία.

Η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει με βδελυγμία το γεγονός» και επισημαίνει ότι η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά Εφέτη Πειραιά,    είναι η  δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο μηνών κατά δικαστικών λειτουργών. 
          
Παράλληλα,  η ΕΔΕ επισημαίνει  «τις ευθύνες των εκπροσώπων των δύο άλλων λειτουργιών, εκτελεστικής- νομοθετικής, για συμπεριφορές και δηλώσεις που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις».
          
Τέλος,  η ΕΔΕ διαβεβαιώνει ότι «οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς θα εξακολουθούν με την ίδια υπευθυνότητα να διακονούν το λειτούργημά τους και να διαφυλάττουν πάντα και πρωτίστως την ανεξαρτησία τους».


Πηγή : protothema.gr


Νέα κατάληψη στο ΑΠΘ από αντιεξουσιαστές μεταξύ τους και οι συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι




Παίρνοντας θάρρος απο τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Ζαχαριάδη υπέρ των αντιεξουσιαστών, μία ομάδα που πραγματοποίησε πορεία με μετανάστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εισέβαλε στο κτήριο του τμήματος Θεάτρου, επί της Εγνατίας αδιαφορώντας για την αστυνομία και φυσικά το κράτος.

Κατάληψη στο κτήριο του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, επί της Εγνατίας, στο ύψος της Αγίας Σοφίας πραγματοποιούν από εχθές το βράδυ ομάδα αντιεξουσιαστών μεταξύ των οποίων και οι συλληφθέντες στις τρεις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αφού έσπασαν την κλειδαριά του κτηρίου, μπήκαν μέσα, όπου παραμένουν, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τελείωσε η κατάληψη και την πορεία που πραγματοποίησαν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μαζί με ομάδα προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην εργοστάσιο της Softex στα Διαβατά.

Οι δηλώσεις των στελέχων του ΣΥΡΙΖΑ και του Ζαχαριάδη είναι άκρος αντίθετες με την νομιμότητα που πρέπει να επικρατεί στην χώρα δημιουργώντας έτσι ανασφάλεια στους πολίτες για την ανεξέλεγκτη, ανεμπόδιστη και ατιμώρητη δράση των αντιεξουσιαστών που προσπαθεί να εξασφαλίσει μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.




Αυτός είναι ο μεγαλύτερος «εξαγωγέας μεταναστών» στην Ευρώπη (και δεν είναι η χώρα που νομίζετε)



Τις ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό που έχει μεταναστεύει στο εξωτερικό δημοσίευσε η ιστοσελίδα Metrocosm.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τα οποία είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν στο έτος 2015, η χώρα με τους περισσότερους μετανάστες (οικονομικούς και μη) είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, με 4,9 εκατ. Βρετανούς να διαμένουν σε κάποια άλλη χώρα.

Ο Independent, που αναδημοσίευσε την είδηση, αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι το κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέλεξε να αποχωρήσει από αυτή επειδή φοβόταν την αύξηση των μεταναστευτικών εισροών, είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος εξαγωγές μεταναστών.

Η χώρα μας έχει σχετικά μικρό αριθμό μεταναστών σε σχέση με άλλες χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, καθώς αυτοί δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στην χώρα μας ζουν 10,8 εκατομμύρια άνθρωποι, τη στιγμή που στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια χρονιά ζούσαν 63,1 εκατομμύρια.

Επομένως, είναι δύσκολο να γίνει σύγκριση, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη η αναλογία του πληθυσμού που κατοικεί στην κάθε χώρα και του πληθυσμού που έχει φύγει στο εξωτερικό.

Άλλες χώρες με μεγάλο αριθμό πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό είναι η Γερμανία (4 εκατομμύρια) και η Πολωνία (4,4 εκατομμύρια).


Πηγή : huffingtonpost.gr


Διαβήτης: Πως να περάσετε ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές



Σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες έχουν σακχαρώδη διαβήτη και γι’ αυτό, πρέπει να λαμβάνουν κάποια μέτρα στις καλοκαιρινές τους διακοπές, ώστε να αποφύγουν τα δυσάρεστα απρόοπτα.

Ο Δρ. Αντώνιος Π. Λέπουρας, ιατρός παθολόγος εξειδικευμένος στην Διαβητολογία, διευθυντής της Παθολογικής–Διαβητολογικής Κλινικής και του  Διαβητολογικού Κέντρου του ΙΑΣΩ GENERAL, απαντά στις πιο συνηθισμένες απορίες των ασθενών.

Τι πρέπει οπωσδήποτε να έχω μαζί στα ταξίδια και στις διακοπές μου;

Εκτός απο τα φάρμακα, τον μετρητή γλυκόζης (σακχάρου) και τα αναλώσιμά του, απαραίτητο είναι να έχετε πάντοτε μαζί σας, όπου κι αν βρίσκεστε, λίγη ζάχαρη ή ένα ζαχαρούχο ρόφημα (προσοχή: όχι αλκοολούχο) ή ένα γλυκό (όχι σοκολάτα), καθώς και εμφιαλωμένο νερό. Αν κάνετε εντατική θεραπεία με ινσουλίνη, χρειάζεστε και τουλάχιστον μια ένεση γλυκαγόνης, καθώς και να συνοδεύεστε από ένα άτομο εκπαιδευμένο στη χορήγησή της σε περίπτωση σοβαρής υπογλυκαιμίας.

Χρειάζεται η ινσουλίνη ψυγείο ή λίγες ώρες στην κατάψυξη;

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από 4 βαθμούς Κελσίου), μπορεί να βλάψουν την ινσουλίνη τόσο, όσο και οι πολύ υψηλές. Επομένως, δεν πρέπει ποτέ να βάζετε την ινσουλίνη στην κατάψυξη.

Σε γενικές γραμμές, είναι πιο εύκολα τα πράγματα για όσους χρησιμοποιούν προγεμισμένες πένες ινσουλίνης, διότι η δραστική ουσία που περιέχουν, αντέχει για 3 μήνες σε θερμοκρασίες έως 30-34ο Κελσίου. Συνεπώς, δεν χρειάζονται ψυγείο, ούτε ψυγειάκι στην παραλία - αρκεί να τις έχετε στην σκιά και όχι μέσα στο αυτοκίνητο ή κάτω από τον καυτό ήλιο και βράσουν.

Επηρεάζονται ο μετρητής γλυκόζης και τα αναλώσιμά του από τη ζέστη;

Ο μετρητής και οι ταινίες σακχάρου, μπορεί να επηρεαστούν από τις ακραίες θερμοκρασίες, είτε είναι πολύ υψηλές είτε πολύ χαμηλές, γι’ αυτό και δεν πρέπει ποτέ να εκτίθενται στον ήλιο και στη ζέστη, αλλά ούτε και στην παγωνιά. Οι ιδανικές θερμοκρασίες γι’ αυτά, είναι από 18 έως 30 βαθμοί Κελσίου.

Τι είναι απαραίτητο να έχω μαζί στην παραλία;

Εκτός από τα «αντίδοτα» της υπογλυκαιμίας, απαραίτητα είναι τα γυαλιά ηλίου, το καπέλο, το αντηλιακό, λαστιχένια παπούτσια (δεν πρέπει ποτέ να περπατάτε ξυπόλητοι στην άμμο, ούτε στην παραλία ούτε μέσα στη θάλασσα), αντισηπτικό και γάζες για την περίπτωση τραυματισμού, καθώς και αλοιφή για τα τσιμπήματα εντόμων και θαλάσσιων οργανισμών.

Πόσο επικίνδυνη είναι η ηλίαση και τι πρέπει να προσέξω;

Η ηλίαση είναι πολύ επικίνδυνη κατάσταση για τα άτομα με διαβήτη, ιδιαίτερα όταν κάνουν θεραπεία με ινσουλίνη. Επομένως, μην κάθεστε κάτω από τον ήλιο και αποφύγετε το μπάνιο στη θάλασσα τις μεσημβρινές ώρες.

Τα ύποπτα συμπτώματα είναι έντονη ζάλη, συχνά κεφαλαλγία, αίσθημα αδυναμίας μαζί με αίσθημα έντονης θερμότητας, ταχύπνοια (γρήγορη αναπνοή), ταχυκαρδία,  δύσπνοια και αδυναμία, ξηρότητα και ερυθρότητα δέρματος, δυσφορία και μεγάλη καταβολή δυνάμεων. Συχνά, η πίεση είναι χαμηλή, οι παλμοί πολλοί (ταχυσφυγμία) και, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να υπάρξει μείωση ή απώλεια των αισθήσεων.

Με το παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα, πρέπει να πάτε αμέσως σε μέρος σκιερό και δροσερό, να επικοινωνήσετε αμέσως με τον διαβητολόγο σας, να πίνετε πολλά υγρά (όχι μόνο νερό, αλλά και χυμούς ή αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη) και να φροντίσετε να δροσίσετε το σώμα σας (π.χ. κάνετε κρύο ντους ή μπάνιο, ή τοποθετήστε στο σώμα σας βρεγμένες πετσέτες).

Τι άλλο πρέπει να προσέξω;

Ακρογωνιαίος λίθος για να μην αντιμετώπισετε κανένα πρόβλημα, είναι να μάθετε να αγαπάτε και να φροντίζετε το σώμα σας, καθώς και να χρησιμοποιείτε σωστά την αυτορρύθμιση, κάνοντας τακτικά μετρήσεις της γλυκόζης (σακχάρου),  ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε ινσουλίνη.

Οι διακοπές, σε συνδυασμό με την αυξημένη φυσική δραστηριότητα, προσφέρουν πολλά ψυχικά και σωματικά οφέλη, ενώ συμβάλλουν στον καλύτερο μεταβολικό έλεγχο και στην καλή ποιότητα ζωής. Σεβαστείτε λοιπόν τα όριά σας, αποφεύγοντας την υπερβολική καταπόνηση του σώματος και τα extreme sports, φροντίζοντας να αναπαύεστε όταν νιώθετε κουρασμένοι ή αδιάθετοι. Φροντίστε επίσης, να επικοινωνείτε τακτικά με τον γιατρό σας, για να λύνετε κάθε απορία που τυχόν έχετε.

Να θυμάστε, ότι οι αεροβικές ασκήσεις χαμηλής έως μέτριας έντασης, που διαρκούν λιγότερο από μία ώρα κάθε φορά, προσφέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη στα άτομα με διαβήτη τύπου 1.




Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Ο Τσίπρας εγκαινίασε το έργο προηγούμενων κυβερνήσεων στην Πάρο



Ο Τσίπρας απλά έκοψε την κορδέλα σε ένα έργο που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Φυσικά και δεν είχε προσκαλέσει κανένα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως όφειλε γιατί από το έργο ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του πέρασαν και δεν ακούμπησαν και θα έπρεπε έστω να μνημονευτούν όλοι όσοι ενήργησαν.

Τον αγιασμό του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, τέλεσε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έργα υποδομής όπως αυτό πρέπει να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν έναν ασφαλή χώρο για την ανάκαμψη της οικονομίας και υποστήριξε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και το αεροδρόμιο της Πάρου.

Όπως σημείωσε, είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή σε ένα νησί, το οποίο αποτελεί ισχυρό τοπόσημο για όλες τις διαφημιστικές εκστρατείες για την ανάδειξη της Ελλάδας και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Το έργο που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αφορά το νέο αεροδρόμιο έχει βάρος στο νέο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης και δίνεται η δυνατότητα πλέον να δεχθεί και πτήσεις του εξωτερικού, να δεχθεί μεγαλύτερα αεροσκάφη και άρα με περισσότερες διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο. Το νέο αεροδρόμιο διαθέτει πλήρεις, σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές και εγκαταστάσεις διαδρόμου. Το συνολικό μήκος του διαδρόμου είναι 2.000 μέτρα, με επιχειρησιακό μήκος 1.400 μέτρων.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου αεροσταθμού, με προοπτική επέκτασής τους.

Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου θα τετραπλασιάσει την αεροπορική κίνηση της Πάρου, με οφέλη για την οικονομία, τον τουρισμό, την απασχόληση, την τοπική κοινωνία.

Ο νέος διάδρομος μήκους 2000 μέτρων του αεροδρομίου της Πάρου, κόστισε 15,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι διαδικασίες χωροθέτησης, τεχνικών περιβαλλοντικών μελετών κλπ για την κατασκευή νέου διαδρόμου είχαν ξεκινήσει πριν από μια 20ετία, το 1996 και η δημοπράτηση του έργου έγινε το 2011. 

Η Νέα Δημοκρατία μέσο του εκπροσώπου τύπου Γιώργου Κουμουτσάκου,αφού κάνει λόγο για μια καλή ημέρα για το νησί και τον τουρισμό αναφέρει πως τα σημερινά εγκαίνια είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών ανθρώπων και μιας σειράς κυβερνήσεων και συνεχίζει αναφέροντας πως:

Ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα.Τέτοια έργα, όπως αυτό, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών Κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, θα αλλάξει την σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων Κυβερνήσεων. 

Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου.

Γιατί, πρώτα απ’ όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του Κράτους.


Έτσι φτιάχνουν τις βόμβες μέσα από τις φυλακές



Η δεύτερη συνεχόμενη προσπάθεια των τρομοκρατών να σκοτώσουν δικαστικό λειτουργό με παγιδευμένο πακέτο δείχνει ξεκάθαρα - λένε οι Αρχές- ότι φυλακισμένα μέλη οργανώσεων προσπαθούν να στρατολογήσουν νέα μέλη και να δείξουν ότι υπάρχει συνέχεια στα χτυπήματα τους, έστω και αν η εμπειρία αλλά και οι γνώσεις των νέων μελών στην κατασκευή βομβών δεν είναι τόσο καλές για να έχουν το φονικό αποτέλεσμα που θέλουν.

«Δεν υποχωρούν και δεν σταματούν θα υπάρξουν και αλλά χτυπήματα. Βάζουν νέα πρόσωπα, άγνωστα στις Αρχές, να βρίσκονται στο επιχειρησιακό κομμάτι και εκείνοι δίνουν εντολές μέσα από τη φυλακή. Έστω και αν πρέπει μετά να αναλάβουν την ευθύνη με όνομα μιας νέα τρομοκρατικής οργάνωσης " λέει στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής που εκτιμά ότι ο κατασκευαστής της βόμβας στον δικαστικό λειτουργό Πειραιά ήταν ο ίδιος με αυτόν που έφτιαξε τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στη δικαστική λειτουργό του Εφετείου Αθηνών. Και οι δυο παρέλαβαν παγιδευμένα πακέτα με διαφορά σχεδόν ένα μήνα.

Σήμερα το CNN Greece φέρνει στη δημοσιότητα το κείμενο με τις οδηγείς που είχαν δώσει μέσα από τη φυλακή τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Αγγελική Σπυροπούλου - νέο μέλος τότε-για το πως κατασκευάζεται μια βόμβα. Το κείμενο είχε βρεθεί στο σπίτι που είχε νοικιάσει η Σπυροπούλου στην Περαχώρα και ήταν η γιάφκα την οργάνωσης όπου γινόταν η προετοιμασία για την εφαρμογή που μεγάλου σχεδίου για την απόδραση τρομοκρατών και ποινικών από τις φύλακες Κορυδαλλού, γνωστό και ως «σχέδιο Γοργοπόταμος». Στο συγκεκριμένο σχέδιο συμμετείχε και ο αρχιτρομοκράτης της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός.

Η Σπυροπούλου αποτελούσε τότε το νέο, άφθαρτο και κυρίως άγνωστο πρόσωπο στις Αρχές που μόλις είχε στρατολογηθεί από τους Πυρήνες της Φωτιάς και εκτελούσε όλες τις οδηγίες που έπαιρνε από τους φυλακισμένους τρομοκράτες.

Το κείμενο έχει τον τίτλο «Συνταγή¨ και περιέχει τα βήματα για να «ψηθεί» η νιτρική αμμωνία αλλά και πως θα γίνει μετά η αμμωνία "σκόνη "για να χρησιμοποιηθεί σε βόμβες.

Το κείμενο είναι γραμμένο στο χέρι και με λεπτομέρειες δίνει εξηγήσεις πως με απλά σύνεργα μπορεί κάποιος να κατασκευάσει εκρηκτική ύλη. Για το νέο μέλος της οργάνωσης θα ήταν εύκολο να βρει τα απαραίτητα υλικά.

"Με αυτό το χαρτί βρεθήκαμε πρώτη φορά μπροστά σε αυτό που λέμε στρατολόγηση νέου μέλους" μας λέει αξιωματικός.

Τις βόμβες αυτές θα τις χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες εναντίον πολιτικών δικαστών, αστυνομικών και επιχειρηματιών καθώς μετά την απόδραση τους είχαν σκοπό να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Τελικά το σχέδιο τους απέτυχε και στη δίκη που τελείωσε πριν λίγες μέρες οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε περισσότερα από 115 χρόνια φυλάκιση.



Μίνα Καραμήτρου 
Πηγή : Cnn.gr


Κίνημα των "53" του ΣΥΡΙΖΑ : Μην πειράζεται τους αντιεξουσιαστές!




Είναι τουλάχιστον επικίνδυνο και παγώνει την κοινωνία όταν το κόμμα εξουσίας καλύπτει και υπερασπίζεται τις άνομες πράξεις των αντιεξουσιαστών.

Κανένας πολίτης δεν είναι ασφαλείς και είναι αναγκασμένος να παραδοθεί στις εγκληματικές ορέξεις των αντιεξουσιαστών αφού το κόμμα που κακός κυβερνάει την χώρα μας τους υπερασπίζεται.

Η επίθεση του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ στην αστυνομία επειδή έκανε την δουλειά της δείχνει το πόσο τραγική γελοία και επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην χώρα μας.

Διαβάζουμε στην kathimerini.gr

Σε νέο «πονοκέφαλο» για το Μαξίμου εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στο Κόμμα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με επίκεντρο την αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη .

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, Νίκος Τόσκας, έσπευσε σήμερα, μέσω του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», να παρέχει πολιτική κάλυψη στους υφισταμένους του, δηλώνοντας, αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση, ότι «φυσικά και καλύπτω αυτή την ενέργεια, δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει». Η συνέντευξη του κ. Τόσκα ήρθε ως απάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι «η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Η παρέμβαση των «53+»

Στο θέμα παρενέβησαν νωρίτερα σήμερα οι «53+». Ειδικότερα στο editorial της ιστοσελίδας τους commonality.gr, εμφατικά δηλώνουν ότι «Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε διαλέξει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να νικήσει η αλληλεγγύη , η ανεκτικότητα και η δημοκρατία . Όσοι δικαιολογούν το χθεσινό χτύπημα σε αλληλέγγυους και χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα μας βρούνε απέναντι τους. Είναι αυτονόητο δε, ότι οι διώξεις των αλληλέγγυων θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα». Ουσιαστικά, οι «53+» «απαντούν» στην κάλυψη που παρείχε ο κ. Τόσκας στις αστυνομικές αρχές, ενώ, παράλληλα, παρεμβαίνουν στην περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης, ζητώντας την άμεση παύση της δικαστικής διαδικασίας. Στο κείμενό τους, παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση για πισωγύρισμα στο δόγμα «νόμος και τάξη», η επαναφορά του οποίου, αναφέρουν, «θα αποτελούσε  θεμελιώδες σφάλμα  της κυβέρνησης και θα ήταν φυσικά αδύνατο να γίνει ανεκτό από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ  και όλους όσοι τόσα χρόνια συμπορεύονται μαζί του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο».

ΝΔ: Τη χώρα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο παρα - ΣΥΡΙΖΑ;

«Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δημόσιας τάξης αναρωτιέται κανείς: Τη χώρα αυτή την κυβερνά το Κράτος ή το παρακράτος των αναρχικών και των ‘’αλληλέγγυων’’, ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο παρα - ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτάται σε ανακοίνωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης,

«Από πού άραγε εκπορεύεται η καταγγελτική ρητορεία του κυβερνώντος Κόμματος κατά των αστυνομικών δυνάμεων;  Δεν αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της Κυβέρνησης; Δεν αντιλαμβάνεται ότι το Κράτος δεν είναι κομματικό παραμάγαζο υποστήριξης των αναρχικών, προς τους οποίους προκλητικά κλείνει το μάτι;», προσθέτει ο κ. Κυριαζίδης και καταλήγει:

«Βιώνουμε μία κακόγουστη επανάληψη της φαρσοκωμωδίας, άλλα να λέει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωσή του προσβάλλει και πλήττει τη Δημοκρατία μας, αλλά και την ίδια την κοινωνία, που διεκδικεί και απαιτεί το δικαίωμα στην ασφάλεια».

Κίνηση Πράττω: «Ξεκομμένες από το λαό καταλήψεις»

Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε ο κ. Τόσκας από το κυβερνόν κόμμα έδωσε η «Κίνηση Πράττω», ο πολιτικός σχηματισμός του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά από τον οποίο προέρχεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

«Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολείται με την επέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την τράπεζα Αττικής, ασχολείται με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο οποίος επιτελεί  έργο στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, πριν τα βέλη στραφούν και κατά της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ ας αφήσει τα πυροτεχνήματα και τη στείρα αντιπολίτευση. Ο Ν. Τόσκας εκτέλεσε και θα εκτελεί τα καθήκοντά του με γνώμονα το καλό των πολιτών. Ας αναλογιστούν όλοι τις ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν ότι τα ιδεώδη της Πατρίδας και της Αριστεράς, είναι ευρύτερα, των όποιων ξεκομμένων από το Λαό καταλήψεων».


Έκδοση εισαγγελέων που διέφυγαν στη Γερμανία απαιτεί η Τουρκία



Ορισμένοι Τούρκοι εισαγγελείς που έχουν δεσμούς με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, διέφυγαν στη Γερμανία και το Βερολίνο θα πρέπει να τους εκδώσει, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η δήλωση Τσαβούσογλου έγινε στο τουρκικό δίκτυο CNN Turk.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το δίκτυό του στον στρατό για να ανατρέψει την κυβέρνηση, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά και αφήνει υπόνοιες ότι η απόπειρα ήταν στημένη από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε επίσης ότι περισσότεροι από 300 υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας διαπιστώθηκε ότι είχαν δεσμούς με τον Γκιουλέν.

Αναφορικά με την έκδοση του ιεροκήρυκα από τις ΗΠΑ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα παρατηρεί μια θετική αλλαγή στη στάση της Ουάσινγκτον.

Τούρκοι αξιωματούχοι αναμένεται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ αμέσως αφού ολοκληρωθεί η σύνταξη των εγγράφων με τα οποία θα ζητείται επισήμως η έκδοση του Γκιουλέν. 

«Η επίσκεψή μας στις ΗΠΑ συνδέεται με την προετοιμασία των εγγράφων που αφορούν τον Γκιουλέν. Θα γίνει αφού το υπουργείο Δικαιοσύνης ολοκληρώσει τη διαδικασία σύνταξης του φακέλου» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Σχολιάζοντας δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης για το ενδεχόμενο να αναζητήσει ο Γκιουλέν άσυλο σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, ο Τσαβούσογλου είπε ότι «δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για την Αίγυπτο αλλά έχουμε ενδείξεις ότι θα μπορούσε να πάει σε ορισμένες άλλες χώρες». 

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ ο Γκιουλέν ενδέχεται να φύγει από τις ΗΠΑ και να πάει στον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότιο Αφρική, το Μεξικό ή την Αίγυπτο.



Πηγή : tovima.gr


Πέθανε η δημοτική αστυνομικός που έγινε «ασπίδα» για να σώσει παιδιά στην Αργυρούπολη



Η 34χρονη γυναίκα είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο με κόντρες στη λεωφόρο Κύπρου

Την τελευταία της πνοή άφησε την Πέμπτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν, η 34χρονη δημοτική αστυνομικός Σταματίνα Νικολάου η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά την προηγούμενη εβδομάδα σε τροχαίο, στην Αργυρούπολη. 

Συντετριμμένος για τον άδικο χαμό της κοπέλας μίλησε στο protothema.gr ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Δυστυχώς μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε ότι η κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Είμαστε όλοι πάρα πολύ στενοχωρημένοι γιατί την γνωρίζαμε την κοπέλα και ελπίζαμε ότι θα τα καταφέρει. Είχε φύγει από τη ζωή και ο άντρας της πριν λίγο καιρό και έμενε με τους γονείς της. Εκφράζω την οδύνη μου και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της», ανέφερε.

Το τροχαίο είχε σημειωθεί στη λεωφόρο Κύπρου, έξω από το δημοτικό κολυμβητήριο Αργυρούπολης. Η δημοτική αστυνομικός, η οποία ήταν σε υπηρεσία, βρισκόταν πάνω στο πεζοδρόμιο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω της.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων στην Τροχαία του Ελληνικού, το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο πεζοδρόμιο έκανε κόντρες με ένα άλλο ΙΧ. Η άτυχη γυναίκα έβαλε το σώμα της μπροστά για να μην περάσουν ανεξέλεγκτα τη διασταύρωση μικρά παιδιά. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τη χτύπησε με δύναμη.

Η νεαρή δημοτική αστυνομικός συνόδευε τα παιδιά έξω από το κολυμβητήριο Αργυρούπολης και χάρη στην αυτοθυσία της κανένα από αυτά δεν έπαθε τίποτα. 

Η Σταματίνα Νικολάου





Πηγή : protothema.gr


Γερμανία: Αφγανοί παρενόχλησαν σεξουαλικά 24 κοπέλες σε φεστιβάλ στη Βρέμη




Επανάληψη του σκηνικού της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, σύμφωνα με καταγγελίες, υπήρξε στη Βρέμη, κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ που διεξάγεται στην περιοχή, γνωστού και ως Breminale.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ η αστυνομία εξετάζει τις καταγγελίες 24 νεαρών γυναικών ότι δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις, από μετανάστες, πιθανότατα Αφγανούς πρόσφυγες. Μάλιστα, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ήταν τόσο εμφανείς που το πανκ συγκρότημα που βρισκόταν επί σκηνής την ώρα που διεξήχθησαν οι περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις, αναγκάστηκε να διακόψει την εμφάνισή του και να ζητήσει από τους νεαρούς μετανάστες να σταματήσουν αυτό που κάνουν.

Ενα από τα θύματα μιλώντας στα ΜΜΕ για την επίθεση που δέχθηκε είπε ότι της επιτέθηκε ο νεαρός καθόταν κοντά στη σκηνή και γυρνώντας προς την αρένα είδε να συμβαίνει κάτι ανάλογο και σε άλλα κορίτσια. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, τουλάχιστον 30 γυναίκες δέχονταν επίθεση εκείνη τη στιγμή. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Βρέμης, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί πέντε ύποπτοι, 17χρονοι και 18χρονοι Αφγανοί. 





Πηγή: iefimerida.gr 


Υπό τον έλεγχό του επιθυμεί να θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και η ΜΙΤ ο Ερντογάν




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί οι ένοπλες δυνάμεις και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) να τεθούν υπό τον έλεγχο της προεδρίας, γνωστοποίησε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί οι ένοπλες δυνάμεις και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) να τεθούν υπό τον έλεγχο της προεδρίας, γνωστοποίησε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή απαιτείται η αναθεώρηση του Συντάγματος και η αντιπολίτευση θα πρέπει να συμφωνήσει, μετέδωσαν επίσης ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, μεταφέροντας τις δηλώσεις του ίδιου του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Οι πληροφορίες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YAS) που επρόκειτο να συμφωνήσει στη σαρωτική αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.




Πηγή: skai.gr


Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύει ότι ιδιωτικό υπάρχει και φέρνει χρήμα στο κράτος





Διαβάζουμε στην Έντυπη Καθημερινή 

Με νέα απόπειρα, την τρίτη κατά την εικοσάμηνη διακυβέρνησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «κρατικοποιήσει» τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, με τους 80.000 μαθητές και 8.500 εκπαιδευτικούς. Οι ρυθμίσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης «μεταδίδουν» στα ιδιωτικά σχολεία τις αγκυλώσεις των δημοσίων, με βασικά στοιχεία το αυστηρότερο πλαίσιο απολύσεων και την κατάργηση της δυνατότητας που έχουν τα σχολεία να προσφέρουν στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πέραν του αναλυτικού ωραρίου. Οι δύο προηγούμενες απόπειρες (επί Μπαλτά - Κουράκη την άνοιξη του 2015 και επί Φίλη τον περασμένο Νοέμβριο) να ψηφιστούν οι ίδιες ρυθμίσεις προσέκρουσαν στις αντιρρήσεις της τρόικας, καθώς καταργούν μνημονιακό νόμο του 2011, καθιερώνοντας ρήτρες μονιμότητας στα ιδιωτικά σχολεία.

Ειδικότερα, οι βασικές ρυθμίσεις προβλέπουν οι απολύσεις μέσα στην πρώτη διετία από την πρόσληψη του εκπαιδευτικού να είναι ελεύθερες ποσοτικά και αιτιολογημένες. Κατόπιν και έως την εξαετία μπορεί να απολυθεί μόνο το 33% των εκπαιδευτικών που βρίσκεται σε αυτόν τον χρονικό εργασιακό κύκλο. Η απόλυση πρέπει να είναι αιτιολογημένη. Επίσης, προσπάθεια... κρατικοποίησης των ιδιωτικών σχολείων θεωρείται η αυστηρότερη λειτουργία εσωτερικών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς και απογευματινές δράσεις (τέχνες κ.λπ.), ενώ αντίστοιχο δείγμα γραφής αποτελεί η προσπάθεια η λειτουργία των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης να ρυθμίζεται όπως τα σχολεία. Δηλαδή, οι ημέρες διακοπών των φροντιστηρίων θα είναι όπως περίπου ισχύει στα σχολεία, καθώς και το ωράριο των εκπαιδευτικών.

«Το υπουργείο Παιδείας, κυριευμένο από τις ιδεοληψίες του ενάντια στον ιδιωτικό τομέα και θορυβημένο από το ρεύμα εγγραφών προς τα ιδιωτικά σχολεία, που επισφραγίζει την ποιοτική τους προσφορά στην ελληνική κοινωνία, αντί να προσπαθήσει να αντιγράψει τις καλές πρακτικές τους, αποφάσισε να κάνει το μόνο που γνωρίζει καλά: να ισοπεδώσει κάθε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Προσπαθεί να αναιρέσει, λοιπόν, δύο βασικά πλεονεκτήματα: το ένα είναι η δυνατότητα επιλογής και αξιοκρατικής αντιμετώπισης του εκπαιδευτικού προσωπικού και το δεύτερο είναι οι δυνατότητες διαφοροποίησης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα», λέει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, ο οποίος έστειλε ανοικτή επιστολή στους γονείς: «Η ρύθμιση δεν προστατεύει τον καλό εκπαιδευτικό (ο οποίος, άλλωστε, δεν χρειάζεται άλλη ρήτρα μονιμότητας παρά μόνο την αξία του), αλλά αυτόν που θα μπει στην τάξη και δεν θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με ευσυνειδησία, αυτόν που θα προσβάλει τα παιδιά, αυτόν που δεν θα συνεργαστεί με την εκπαιδευτική κοινότητα – αυτός είναι που τελικά μονιμοποιείται! Ο υπουργός, που είχε το θράσος να αποκαλέσει “πειρατικά” τα ιδιωτικά σχολεία, τα σχολεία που σε κάθε διεθνή αξιολόγηση διασώζουν με τις επιδόσεις τους το κύρος της χώρας, και με δεδομένη την ιδεοληπτική του εμπάθεια απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση, με τη ρύθμιση εκτελεί “εργολαβία”, αναβιώνοντας παράλογα συντεχνιακά προνόμια του παρελθόντος».

Αντίθετα, η απόφαση Φίλη προκάλεσε τον ενθουσιασμό της ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), που ανέφερε ότι «το υπουργείο Παιδείας αποκαθιστά τη συνταγματική νομιμότητα στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, επαναφέροντας την εποπτεία της στον φυσικό της χώρο, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας».




Μόνο στην Ελλάδα αυτά! ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης



Η «διάσταση» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης, με αφορμή την αστυνομία, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την κοινή γνώμη. Αρκετές φορές η Κουμουνδούρου έχει στηρίξει κινητοποιήσεις  που γίνονται κατά νομοθετημάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μπήκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο του κόμματος με αφορμή την εκκένωση των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη.

Τον περασμένο Μάιο την στάση της αστυνομίας στη διαδήλωση ενάντια στο ασφαλιστικό είχε καταδικάσει με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου. «Ο  ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και  στελεχών της ΛΑΕ. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  να διεξαγάγει  εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πολύ πρόσφατα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε κατά του Γιάννη Μουζάλα για τη «συγνώμη» που επέλεξε να ζητήσει από τον Νίκο Δένδια, ενώ και το τμήμα δικαιωμάτων του κόμματος έχει εξαπολύσει βολές κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το θέμα των προσφυγικών ροών.

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής τον περασμένο Νοέμβριο και Φεβρουάριο κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης συμπληρώνοντας πως «η κινητοποίηση αυτή συνιστά αγωνιστική παρέμβαση για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος».

Στην Κουμουνδούρου διευκρινίζουν πως αυτή η «διαφορά φάσης» είναι φυσιολογική, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί την ριζοσπαστικότητα του σε μια σειρά από θέματα. Κορυφαία στελέχη και από την κυβέρνηση, άλλωστε έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως η απεργία γίνεται υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών που θίγονται από τα μέτρα και πως η δύναμη του λαού είναι δύναμη στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. Διαφορετικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και διαφορετικό η κυβέρνηση τόνισε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Για αυτό το λόγο και η χθεσινή «απόσταση» που κράτησε ο Διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης απέναντι στον Νίκο Τόσκα, αλλά και η στάση των «53+» δεν φαίνεται να απασχόλησαν το Μέγαρο Μαξίμου. Από την Ηρώδου Αττικού, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, επέλεξαν για άλλη μια φορά να μην προχωρήσουν σε κανένα σχόλιο θεωρώντας πως είναι μια διαφωνία που δεν θα πάρει έκταση και ότι η ένταση θα εκτονωθεί σύντομα.

Η στήριξη στον Νίκο Τόσκα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται δεδομένη και καθόλου τυχαία χθες τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη στήριξαν τόσο ο Νίκος Κοτζιάς, με ανακοίνωση της κίνησης «Πράττω», όσο και ο Γιάννης Μπαλάφας. Υπενθυμίζεται πως στην συγκεκριμένη κίνηση Ιδεών και Δράσεων ανήκει και ο κ. Τόσκας.


Αντώνης Αντζολέτος
Πηγή: sooc, news247.gr