Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

5 λόγοι που ξυπνάς κουρασμένος, όση ώρα κι αν κοιμάσαι



Υπολογίζεις τουλάχιστον 8 ώρες ξεκούρασης κάθε βράδυ. Και όμως, ξυπνάς κουρασμένος και άκεφος. Γιατί;

Για να απαντήσεις, πρέπει να θυμάσαι ότι σημασία δεν έχουν μόνο οι ώρες που κοιμόμαστε, αλλά και η ποιότητα του ύπνου που κάνουμε. Αν κάνεις τα λάθη που στερούν από τον οργανισμό σου την ανάπαυση που χρειάζεται, όσες ώρες και αν περάσουν από την ώρα που θα κλείσεις τα μάτια το βράδυ μέχρι την ώρα που θα τα ανοίξεις το πρωί, δεν θα νιώσεις ξεκούραστος.

Ποιες συνήθειες είναι, λοιπόν, εκείνες οι οποίες δεν σε αφήνουν να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και σε ταλαιπωρούν; Και τι μπορείς να κάνεις για να τις διορθώσεις; Δες παρακάτω τις 5 αιτίες που ξυπνάς κουρασμένος και ανακάλυψε τις λύσεις, για να ξεκινάς κάθε ημέρα σου έτοιμος να κατακτήσεις τον κόσμο.

Κακός φωτισμός δωματίου



Ένα θεοσκότεινο δωμάτιο προφανώς και μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα, αλλά χρειάζεται προσοχή. Αν το πρωινό φως δεν μπορεί να βρει τον δρόμο του προς την κρεβατοκάμαρα σου, το σώμα σου δεν γνωρίζει τη σωστή στιγμή για να ξυπνήσει και ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό σου ρολόι το οποίο βασίζεται στην εναλλαγή ηλιοφάνειας και σκότους, αποσυντονίζεται. 

Η λύση: Βρες κουρτίνες οι οποίες μπλοκάρουν μεν τα λιγοστά φώτα της νύχτας, επιτρέπουν δε στο φως της ημέρας να περάσει στο δωμάτιό σου.

Ξενύχτι



Όσο περισσότερο ξενυχτάς, τόσο λιγότερες ώρες έχεις στη διάθεσή σου για να κοιμηθείς. Ήξερες, όμως, ότι σύμφωνα με νέες μελέτες, ακόμα και αν βρίσκεις τρόπο μετά το ξενύχτι να συμπληρώνεις το απαραίτητο 7ωρο-8ωρο ύπνου, αν κοιμάσαι αργά κινδυνεύεις περισσότερο να δεις τη σιλουέτα και την υγεία σου να καταστρέφεται; Με άλλα λόγια, τόσο η στέρηση ύπνου όσο και ο αργοπορημένος ύπνος, ενισχύουν την κούραση, σε ωθούν να τρως περισσότερο και αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, με αποτέλεσμα να ξυπνάς ούτως ή άλλως με νεύρα και κακή διάθεση.

Η λύση: Μη μετράς μόνο τις ώρες που κοιμάσαι, αλλά να υπολογίζεις και το πότε πέφτεις για ύπνο. Πήγαινε για ύπνο νωρίς, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων. 

Νεύρα, άγχος, ανησυχία



Είναι δύσκολο να τιθασεύσεις τον εαυτό σου και με ένα απλό κλείσιμο των ματιών να σταματήσεις να σκέφτεσαι ό,τι σε ανησυχεί, σε προβληματίζει, σε θυμώνει -το ξέρουμε. Ειδικά με τον σύγχρονο τρόπο ζωής να γίνεται όλο και πιο αγχώδης. Ωστόσο, αν η τελευταία σου σκέψη πριν κοιμηθείς ήταν κακή, μην εκπλαγείς το ίδιο να συμβεί και με την πρώτη μόλις ξυπνήσεις.

Η λύση: Προσπάθησε να αδειάσεις το μυαλό σου από αρνητικές σκέψεις, πριν πέσεις για ύπνο. Ένας σύντομος διαλογισμός, αναπνοές χαλάρωσης ή μία μορφή σωματικής άσκησης θα διώξει την ένταση που αισθάνεσαι και θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις πιο ανάλαφρος.

Αναβάλλεις συνεχώς το ξυπνητήρι


Ντριιιιιιιν. Snooze. Ντριιιιιιιιν. Αναβολή υπενθύμισης. Ντριιιιιιιιιιιιιν. *Ρίχνει κινητό στον τοίχο*. Παραδέξου ότι η προηγούμενη εικόνα σου είναι πολύ γνώριμη. Αναβάλλοντας συνεχώς το ξυπνητήρι, πιστεύεις ότι κερδίζεις λίγο παραπάνω ύπνο, αλλά αυτό που καταφέρνεις στην πραγματικότητα είναι να ξεκουράζεσαι λιγότερο. Ο επιπλέον χρόνος που “κερδίζεις” είναι η χειρότερη μορφή ύπνου που μπορείς να έχεις. Ο οργανισμός σου, σε εκείνα τα έξτρα 5 λεπτά δεν προλαβαίνει να ξαναμπεί σε κατάλληλο στάδιο ύπνου για να ξυπνήσεις ανάλαφρος και εσύ διερωτάσαι πώς γίνεται να αισθάνεσαι άλλο ένα πρωί κουρασμένος. 

Η λύση: Βάλε μακριά το ξυπνητήρι και πάρε το απόφαση. Όταν χτυπήσει, θα ξυπνήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, απλά θα "ξεγελάσεις" τον οργανισμό σου και θα τον ρίξεις σε έναν ύπνο χαμηλής ποιότητας, τον οποίο θα πληρώσεις.

Πίνεις καφέ ή κρασί πριν κοιμηθείς


Όταν πίνεις καφεΐνη πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, στερείς από τον εαυτό σου μία ξεκούραστη βόλτα στη γειτονιά των ονείρων. Η καφεΐνη, εκτός του ότι μπορεί να καθιστά σχεδόν αδύνατον τον ύπνο, θα σε μετατρέψει σε ένα ανήσυχο, γεμάτο ένταση πλάσμα μέσα στα σεντόνια. Το κρασί από την άλλη, αν καταναλωθεί λίγο πριν την ώρα του ύπνου, ακόμα και σε βοηθήσει να "ξεραθείς", θα έχει ως πιθανότατο αποτέλεσμα να ξυπνήσεις με πονοκέφαλο και αφυδατωμένος. Το θες; Δεν το θες.

Η λύση: Η απόλαυση ενός καφέ ή ενός ποτηριού καλού κρασιού, τα οποία είναι αλήθεια ότι έχουν πλεονεκτήματα υγείας, μπορεί να γίνει λίγες ώρες νωρίτερα από την ώρα που θα πας για ύπνο.


Πηγή : pathfinder.gr


"Επίθεση" 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της δικαιοσύνης



Με πρώτο υπογράφοντα τον Μάκη Μπαλαούρα , ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, «να συντονιστεί με τις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό και μεταφορά των φυγόδικων στο εξωτερικό ανώτατων στελεχών της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα».

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Με απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε επ' αόριστον τη δίκη για τη σύμβαση 8802/97 μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens, έως ότου επιδοθεί στους 14 αλλοδαπούς κατηγορούμενους το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών μεταφρασμένο στη μητρική τους γλώσσα. Με την αναβολή αυτή, σκέλος του κατηγορητηρίου κινδυνεύει να παραγραφεί για αρκετούς κατηγορούμενους. Για 13 Γερμανούς υπηκόους, στελέχη της Siemens, οι οποίοι κατηγορούνται για ενεργητική δωροδοκία, καθώς και τον Γαλλοελβετό Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, το Φεβρουάριο του 2018 κινδυνεύει να επέλθει παραγραφή για επιμέρους πράξεις του κυρίου αδικήματος, αφού ο χρόνος τέλεσης του αδικήματος είναι το χρονικό διάστημα από το Φεβρουάριο του 1998 έως το Σεπτέμβριο του 2003. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους τα σε βάρος τους αδικήματα παραγράφονται σε 25 χρόνια.

Το υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε έγραφα που πιστοποιούν το γεγονός πως ενήργησε έγκαιρα και παρέδωσε το τμήμα (1087 σελίδες) του βουλεύματος που του είχε σταλεί, στην Εισαγγελία στις 13 Μαΐου 2016. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σωστά ανέβαλε επ' αόριστον τη δίκη λόγω της μη παράδοσης του βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των κατηγορουμένων, σύμφωνα με τη νομολογία, την ελληνική νομοθεσία, την ΕΣΔΑ και τα διεθνή σύμφωνα, πράγμα που γνωρίζει και πρωτοετής φοιτητής νομικών σχολών. Σημειώνουμε ότι, ακόμη και αν τους επιδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών μέσα στους επόμενους μήνες, πάλι τα χρονικά περιθώρια για τη μη παραγραφή θα είναι ιδιαίτερα στενά, αφού η δίκη θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Ήδη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή επ' αόριστον, της δίκης της Siemens.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο υπουργός Δικαιοσύνης:

- Σε ποιες επιπλέον ενέργειες σκοπεύει να προβεί, έτσι ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και επέλθει η παραγραφή των αδικημάτων;

- Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν εγκαίρως, όχι μόνο πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες για ενδεχόμενο δόλο των εμπλεκομένων της εισαγγελίας Εφετών;

- Πώς θα συντονιστεί με τις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό και μεταφορά των φυγόδικων στο εξωτερικό ανώτατων στελεχών της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα;»


14 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον γιο του Σκουρλέτη



Καταδικάστηκε από το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο ο γιος του Πάνου Σκουρλέτη και τρία ακόμα άτομα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι την περασμένη εβδομάδα.

Το Δικαστήριο επέβαλε σε κάθε ένα κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 14 ετών με τριετή αναστολή.

Ειδικότερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης, ενώ απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και της διακεκριμένης φθοράς.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν σύμφωνη με την απόφαση του δικαστηρίου. Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ειδικότερα ο γιος του υπουργού τόνισε ότι έκαναν δημόσια παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με αφορμή πρόσφατη εξόρμησή τους (σ.σ. μελών της ΧΑ) που μοίραζαν το υλικό τους, το οποίο περιέχει ρατσιστικά σχόλια.

Επίσης πρόσθεσε ότι δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια και δεν χτύπησε κανέναν.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατέθεσαν τέσσερις αστυνομικοί. Σημειώνεται πως ο γιος του υπουργού και ένας ακόμα κατηγορούμενος τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.


Πηγή : Κέρδος on line


Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών



Ολιγοήμερη παράταση μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 18 Ιουλίου για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων και μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί


Για εισβολή στην Κύπρο το 1974 έκανε λόγο ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Κέρι




Για εισβολή στην Κύπρο το 1974 έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, από τη Μόσχα όπου βρίσκεται, ενώ στα επίσημα αμερικανικά έγγραφα χρησιμοποιείται μέχρι τώρα ο όρος «στρατιωτική επέμβαση».

Σύμφωνα με το κυπριακό κρατικό δίκτυο ΡΙΚ, σε εκδήλωση για τις αμερικανικές προξενικές υπηρεσίες, ο κ. Κέρι εξήρε την προσφορά της υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιας για τις προξενικές υπηρεσίες Μισέλ Μποντ.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κ. Μποντ άρχισε να εργάζεται το καλοκαίρι του 1974 και αμέσως τοποθετήθηκε στην ειδική ομάδα εργασίας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που ασχολείτο «με την εισβολή στην Κύπρο».



Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Οι δίδυμοι Κούροι γύρισαν στο σπίτι τους



Η μεγάλη περιπέτεια των δίδυμων Κούρων είχε αίσιο τέλος. Και μετά την κατάσχεση των αγαλμάτων που είχαν πέσει στα χέρια αρχαιοκάπηλων λίγο πριν πουληθούν στο εξωτερικό έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα δύο μαρμάρινα αγάλματα της αρχαϊκής εποχής στέκονται πλέον συντηρημένα και μελετημένα στις ανακαινισμένες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Κορίνθου που εγκαινιάστηκαν την Τετάρτη. 


Παγκόσμιο σοκ από την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια



Νέα πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Γαλλία. Eνα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στη Νίκαια για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την Ημέρα της Βαστίλης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 84 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, 18 τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπολογίζεται ότι νοσηλεύονται περίπου 50 παιδιά.

Πηγές των Παρισίων αλλά και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο κάνουν λόγο για χτύπημα που συνδέεται με την τρομοκρατία, ενώ ομόφωνη είναι η καταδίκη της επίθεσης από ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο. 

«Η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία θα είναι μακρά, καθώς ο εχθρός θα συνεχίσει να επιτίθεται», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ύστερα από επίσκεψη του σε νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου, όπως ανέφερε ο ίδιος, νοσηλεύονται τουλάχιστον πενήντα τραυματίες, που βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου.

«Μεταξύ των τραυματιών και των θυμάτων υπάρχουν Γάλλοι,πολλοί ξένοι, προερχόμενοι απ' όλες τις ηπείρους και πολλά παιδιά, μικρά παιδιά», είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

«Το άτομο που πραγματοποίησε την τρομοκρατική αυτή πράξη, το έκανε για να χτυπήσει τη Γαλλία», τόνισε ο Ολάντ.



Το χρονικό και ο δράστης

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για σφαγή και σκηνές χάους ενώ το φορτηγό παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του από δέντρα μέχρι και πασσάλους. Την τρελή πορεία του φορτηγού διαδέχτηκαν πυροβολισμοί. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ενώ ερευνάται αν έδρασε μόνος του ή αν είχε συνεργό. Στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες.

O οδηγός άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, πρόκειται για άνδρα 31 ετών, γεννημένο στην Τυνησία, ο οποίος ήταν μεν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις μυστικές υπηρεσίες. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, ωστόσο το όνομά του δεν έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, 31χρονο κάτοικο Νίκαιας, τυνησιακής καταγωγής.

Η νομαρχία συμβούλευσε από την πρώτη στιγμή τους κατοίκους της Νίκαιας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και η αστυνομία απέκλεισε μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας. Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε δικαστικούς ειδικευμένους σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σε έκτακτο διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα, θα επεκταθεί για άλλους τρεις μήνες. «Η Γαλλία πονάει από αυτή τη νέα τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι μεταξύ των νεκρών είναι και αρκετά παιδιά.

Το πρωί της Παρασκευής προγραμματίστηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Γάλλο πρόεδρο, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται πολλά ευρωπαϊκά κράτη, με την Ιταλία και την Ισπανία να αυξάνουν τους ελέγχους στα σύνορά τους. 

«Δεν υπάρχουν Ελληνες μεταξύ των θυμάτων»

«Εως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για Ελληνες μεταξύ των θυμάτων», διαβεβαιώνει η Κωνσταντίνα Πανέτη, προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η ελληνική πρεσβεία από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής και ενημερώνει τους Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στο γαλλικό έδαφος», προσθέτει η κυρία Πανέτη, τονίζοντας ότι οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την παράταση για άλλους τρεις μήνες της καταστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Ο κ. Γιάννης Ιωάννου, διπλωμάτης στο ελληνικό προξενείο της Νίκαιας δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι Ελληνες που ζουν στη

Νίκαια είναι 300 άνθρωποι, όλοι ηλικιωμένοι, δεύτερης και τρίτης γενιάς», προσθέτοντας ότι «οι περισσότεροι από αυτούς είχαν φύγει για διακοπές στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Γαλλίας».

Υπό κράτηση η πρώην σύζυγος του δράστη

Με βάση αστυνομικές πηγές, το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ανέφερε ότι η πρώην σύζυγος Μπουχλέλ έχει τεθεί υπό κράτηση. 

Η γαλλική αστυνομία έχει καλέσει συγγενείς και γνωστούς του δράστη για να καταθέσουν, ώστε να συγκεντρωθούν τα κομμάτια του παζλ της επίθεσης και να διευκρινισθεί εάν ο 31χρονος είχε συνεργό. 





Πηγή : kathimerini.gr


Νίκαια: Χαμός στα νοσοκομεία, αναζητούν μέσω Twitter αγνοούμενους



Το προσωπικό των νοσοκομείων δεν έχει κρατήσει τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητα των γιατρών ήταν η παροχή ιατρικής βοήθειας. Συγγενείς και φίλοι, αναζητούν με φωτογραφίες και στοιχεία μέσω Twitter τους αγνοούμενους

Το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες από τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νίκαια, δηλώνουν ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια.

Οι τραυματίες έχουν κατανεμηθεί επί τη βάσει του αριθμού της εισόδου τους στα νοσοκομεία, ενώ στη σκηνή της επίθεσης τα πτώματα έχουν καλυφθεί με λευκά σεντόνια και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πιστεύουν σε αυτό που συνέβη.

“Είδα τα πτώματα να πέφτουν δεξιά κι αριστερά καθώς το φορτηγό περνούσε. Πάγωσα. Όσοι βρίσκονταν εκεί έφερναν νερό και πετσέτες για τους τραυματισμένους, ενώ μετέφεραν στην άκρη του δρόμου, αυτούς που δεν είχαν καμία ελπίδα,” δηλώνει ο δημοσιογράφος Νταμιέν Αλεμάν.

Εν τω μεταξύ, συγγενείς και φίλοι, αναζητούν με φωτογραφίες και στοιχεία μέσω Twitter τους αγνοούμενους από το μακελειό στη Νίκαια.

"Twitter, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου", γράφουν οι χρήστες στην προσπάθεια αναζήτησης των αγαπημένων τους προσώπων.

Δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής Γερμανοί μεταξύ των θυμάτων στη Νίκαια

Κανένας Γερμανός δεν έχει διαπιστωθεί -για την ώρα- ότι βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νίκαια, ανακοίνωσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών, η γερμανική πρεσβεία στο Παρίσι και το γενικό προξενείο στη Μασσαλία βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν πληγεί Γερμανοί», δήλωσε πριν από λίγο στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) εκπρόσωπος του υπουργείου. «Αυτό δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή ούτε να το αποκλείσουμε ούτε να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος.



Πηγή : news247.gr


ΝΔ: «Η απολογία του αμετανόητου Τσίπρα δεν πείθει κανέναν»



Τον κατηγορεί ότι «μηχανεύεται μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του»

Ότι «μηχανεύεται μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, υπογραμμίζει πως «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει 200 συνένοχους στο εκλογικό σύστημα που θα τον κρατήσει -όπως εκείνος πιστεύει- μέσα στις πολιτικές εξελίξεις».

Σύμφωνα με την ΝΔ, «η απολογία του αμετανόητου κ. Τσίπρα όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά προκαλεί την ελληνική κοινωνία».

«Ο άνθρωπος που επέβαλε την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, που ζημίωσε με την πολιτική του τον ελληνικό λαό και τη χώρα με 100 δισ. ευρώ δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη», αναφέρει και τονίζει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό, «είναι να βρει 200 συνένοχους στο εκλογικό σύστημα που θα τον κρατήσει -όπως εκείνος πιστεύει- μέσα στις πολιτικές εξελίξεις».

Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τσίπρας «μηχανεύεται μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του», ωστόσο, όπως σημειώνει, «ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτήν την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, καθώς πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν».


Πηγή : protothema.gr


Στο έλεος των αλληλέγγυων και των αντιεξουσιαστών η χώρα και τα πανεπιστήμια!



Έχουν αρχίσει οι φθορές και οι καταστροφές στους χώρους του ΑΠΘ από αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυους και λαθρομετανάστες που κάνουν πάρτι σε βάρος των πρυτανικών αρχών, των φοιτητών και των πολιτών που θα πρέπει να πληρώσουν μετά την ανικανότητα του κράτους να προφυλάξει τα πανεπιστήμια.

Αντιεξουσιαστές με αλληλέγγυους έσπασαν την πόρτα και έκαναν κατάληψη στην Νομική για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους της για κατασκήνωση του No Border.

Είναι τέτοιο το θράσος αυτών των κακοποιών που ψάχνουν και ζητάνε τα κλειδιά των αιθουσών της Νομικής για να τις χρησιμοποιήσουν για εκδηλώσεις.

 Η πρυτανεία του πανεπιστημίου  εξέφρασε την αντίθεση της και κλείδωσε σχολές και βιβλιοθήκες, ώστε να αποφευχθούν οι φθορές οι αντιεξουσιαστές και αλληλέγγυοι όμως δεν βρίσκουν εμπόδια μπροστά στην κλειδαριά σπάνε τις πόρτες και όλα καλά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, έχουν εντολή να παρακολουθούν διακριτικά τη δράση των αντιεξουσιαστών ομάδων καθώς και η εισαγγελία μέχρι να μην μείνει τίποτα όρθιο μήπως φιλοτιμηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και δώσει εντολή εκκένωσης και προστασίας του ΑΠΘ


Μετά από άγρια συμπλοκή νεκρός Αφγανός λαθρομετανάστης στο Ελληνικό



Έχουν "παρκάρει" του λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες όπου βρήκαν και τους έχουν αφήσει στην τύχη τους προκαλώντας σοβαρούς κινδύνους και για τους Έλληνες πολίτες.

Διαβάζουμε στην Έντυπη Καθημερινή

Αγρια συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αφγανού σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Αφγανών που ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ο άτυχος πρόσφυγας μαχαιρώθηκε στο στήθος, ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ασκληπιείου Βούλας όπου διεκομίσθη, ο θάνατός του οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που μαρτυρούν ότι πριν μαχαιρωθεί είχε τραυματιστεί σοβαρά. Δύο ακόμα πρόσφυγες νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένοι. Στο Ελληνικό μετέβη άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, νέες θέσεις για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών πρόκειται να δημιουργηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να μεταφερθούν οι 4.000 που βρίσκονται στο Ελληνικό σε δύσκολες συνθήκες και τα 1.223 άτομα που παραμένουν στον Πειραιά. Αμεσα πρόκειται να επεκταθεί το camp στα Οινόφυτα, ενώ μία ακόμα δομή είναι σχεδόν έτοιμη στην Τρίπολη. Μέσα στο καλοκαίρι προετοιμάζονται από τον Στρατό νέες θέσεις σε πέντε δομές προσωρινής φιλοξενίας στη Θήβα, στη Λιβαδειά, στα Τρίκαλα, στη Στυλίδα και τη Μεσσήνη, όπως ανακοινώθηκε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων υπουργείων.

Προχθές συνεργεία του ΟΛΠ απολύμαναν και καθάρισαν το κτίριο της πέτρινης αποθήκης στον Πειραιά εφόσον ο χώρος είχε αδειάσει. Χθες αποχώρησαν 25 μετανάστες έπειτα από δικό τους αίτημα και μεταφέρθηκαν στα Οινόφυτα. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μάλιστα, με ανακοίνωσή του διέψευσε φήμες που κυκλοφόρησαν για πρακτικές βίας, προκειμένου να μετακινηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού.

Προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών ειδικά προς τη Λέσβο, καθώς προχθές έφθασαν 109 άτομα και χθες μία ακόμα πλαστική βάρκα με 40 άτομα κατέπλευσε στο νησί. Εκτιμούν ότι με την ανοχή των τουρκικών Αρχών ενδέχεται να έχει ενεργοποιηθεί ο δρόμος προς την Ευρώπη από τις περιοχές του Δικελί.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητεί να απομακρυνθεί το hotspot από το νησί, «καθώς οι αντοχές των πολιτών εξαντλούνται, με συνέπεια το επόμενο δυσάρεστο επεισόδιο να είναι η κοινωνική εξέγερση». Ο δήμαρχος τονίζει ότι η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει τον δήμο ότι το hotspot θα λειτουργούσε μόνο ως κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων, οι οποίοι θα παρέμεναν στην εγκατάσταση έως 48 ώρες. Ομως, αντίθετα, ο χώρος λειτουργεί ως κέντρο κράτησης. «Με την πολύμηνη πλέον κράτηση ανθρώπων σε μη ανεκτές συνθήκες διαβίωσης, λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών, είναι εύλογο να επακολουθήσουν δυσάρεστες καταστάσεις.




Επίθεση στη Γαλλία: Μακελειό με 84 νεκρούς ανήμερα της εθνικής εορτής



Επίθεση με φορτηγό όχημα, το οποίο ένας άντρας οδήγησε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σημειώθηκε στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 84 άτομα και άλλα περίπου 100 να τραυματιστούν, εκ των οποίων περίπου 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές αυτοπτών μαρτύρων ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του οδηγού και της αστυνομίας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι το φορτηγό ήταν γεμάτο όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι μέσα στο όχημα βρέθηκαν επίσημα έγγραφα που ανήκουν σε έναν 31χρονο γαλλο-τυνήσιο πολίτη, γεννημένο στην Τυνησία.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες.

Πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, ο δράστης κατάφερε να οδηγήσει το όχημα επί περίπου δύο χιλιόμετρα μέσα στο πλήθος.



Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο για να δει κι αυτός τη ρίψη των πυροτεχνημάτων είπε ότι είδε ένα λευκό φορτηγό να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος, προκαλώντας πανικό και συντρίμμια να διασκορπίζονται παντού. Επικράτησε «πλήρες χάος» στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην καρδιά της τουριστικής πόλης στην Κυανή Ακτή, περιέγραψε ο ίδιος. 



Ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης, εξήγησε ότι ο οδηγός συνέχιζε να χτυπάει πολίτες σε μεγάλη απόσταση κατά μήκος της Προμενάντ, γεγονός «το οποίο εξηγεί τον εξαιρετικά βαρύ απολογισμό». «Υπήρξαν πυρά και ο οδηγός σκοτώθηκε» πρόσθεσε.

«Είδα τα πτώματα να πέφτουν δεξιά κι αριστερά καθώς το φορτηγό περνούσε. Πάγωσα. Όσοι βρίσκονταν εκεί έφερναν νερό και πετσέτες για τους τραυματισμένους, ενώ μετέφεραν στην άκρη του δρόμου, αυτούς που δεν είχαν καμία ελπίδα» δήλωσε ο δημοσιογράφος Νταμιέν Αλεμάν.



Η αστυνομία απέκλεισε μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας και οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες δήλωσε ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια.

Οι τραυματίες έχουν κατανεμηθεί επί τη βάσει του αριθμού της εισόδου τους στα νοσοκομεία, ενώ στη σκηνή της επίθεσης τα πτώματα έχουν καλυφθεί με λευκά σεντόνια.



Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε ανακριτές και εισαγγελείς με γνώσεις σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Γαλλίας μέσα σε 18 μήνες και σημειώνεται οκτώ μήνες μετά τα αιματηρά χτυπήματα στο Μπατακλάν, το Stade de France, το μπαρ Le Carillon και το εστιατόριο Petit Campodge, στο Παρίσι, που στοίχησαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους -κι ενώ η πληγή είναι ακόμη νωπή.



Υποστηρικτές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» πανηγυρίζουν σε αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για την πολύνεκρη επίθεση. Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε στο Παρίσι, προκειμένου να μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του. «Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον (γάλλο πρωθυπουργό) Μανουέλ Βαλς και τον (γάλλο υπουργό Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος. «Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον σθεναρότερο τρόπο την κατά τα φαινόμενα φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώων πολιτών» είπε ο Ομπάμα σε δήλωσή του.





Newsroom ΔΟΛ