Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Οι γιατροί στο ΕΣΥ παραιτούνται λόγω εξάντλησης!




To cretapost αποκάλυψε την παραίτηση 3 ειδικευόμενων γιατρών στο Βενιζέλειο» νοσοκομείο εξαιτίας της εξάντλησης από τις συνεχείς εφημερίες… Θα γινόταν κάποτε και αυτό!

Πρόκειται για τρεις ειδικευόμενους ορθοπεδικός που υπέβαλαν την παραίτησή τους στην διοίκηση του νοσοκομείου καθώς δεν άντεχαν άλλο τους εξωντωτικούς ρυθμούς εργασίας που τους επιβλήθηκαν.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του cretapost, ένας από τους τρεις γιατρούς τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας εξαιτίας του συνεχούς άγχους.

«Εδώ και καιρό έχουμε αναφερθεί στο  πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στο Βενιζέλειο καθώς δεν συμπληρώνονται οι εφημερίες. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν την προηγούμενη βδομάδα έφυγε ένας τέταρτος ειδικευόμενος με τους τρεις που παραιτήθηκαν σήμερα να καλούνται να καλύψουν και αυτό το κενό», αναφέρει στο cretapost, ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ νομού Ηρακλείου, Γιώργος Κωστάκης.

Και συνεχίζει:

«Ο διευθυντής της Ορθοπεδικής την περασμένη βδομάδα είχε στείλει έγγραφο προς την διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και την Ιατρική Υπηρεσία θέτοντας το πρόβλημα με τις εφημερίες και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να καλυφθούν τα κενά. Δυστυχώς όμως δεν έγινε τίποτα και τώρα – την τελευταία στιγμή – ψάχνονται οι λύσεις».


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Μελέτη: ένας τρόπος να νιώσεις καλά, όταν έχει χαθεί κάθε ελπίδα



"Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να με κάνει να νιώσω καλύτερα". Όταν φτάνει κανείς στο σημείο να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει ένα τελευταίο καταφύγιο, σύμφωνα με νέα μελέτη, η οποία υποστηρίζει ότι η αερόβια γυμναστική δεν μπορεί να εμποδίσει τη θλίψη, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να την ξεπεράσουμε.

Πρόκειται για έρευνα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η οποία επιχείρησε να ρίξει λίγο περισσότερο φως στη φύση της σχέσης μεταξύ της τακτικής αερόβιας άσκησης και της συναισθηματικής ευεξίας, η οποία είναι κοινά αποδεκτή και έχει υποστηριχθεί από μελέτες, αλλά παραμένει λίγο κατανοητή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία εξέτασε την υπόθεση ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιδρούν στα συναισθήματά τους, η γυμναστική έχει θετική επίδραση στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τον σχεδιασμό στρατηγικών συναισθηματικής ρύθμισης.

Αξιολόγηση αντιδράσεων σε θετικά και αρνητικά ερεθίσματα

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές Emily E. Bernstein και Richard J. McNally από το Τμήμα Ψυχολογίας του Χάρβαρντ, κάλεσαν 80 άτομα -40 άνδρες και 40 γυναίκες- να συμμετάσχουν στη σχετική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cognition and Emotion. 

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, προκειμένου να μετρηθεί το άγχος και η διάθεσή τους και να αξιολογηθούν οι τάσεις τους να αντιδρούν στα συναισθήματά τους. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα ανατέθηκε ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης (τρέξιμο) 30 λεπτών, ενώ από τη δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να κάνει μόνο ήπια τεντώματα.

Ακολούθως, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μία θλιβερή σκηνή από την ταινία The Champ (αρνητικό ερέθισμα) και μία κωμική σκηνή από την ταινία When Harry Met Sally (θετικό ερέθισμα). Μετά την παρακολούθηση κάθε σκηνής, κλήθηκαν να αναφέρουν τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις.

Η αερόβια άσκηση δεν εμποδίζει τη θλίψη, αλλά...

Όπως διαπιστώθηκε, αν και η αερόβια άσκηση δεν εμπόδισε την αύξηση της θλίψης ως αντίδρασης στο αρνητικό ερέθισμα, ειδικά για εκείνους οι οποίοι είχαν αρνητική προδιάθεση, τα άτομα τα οποία είχαν ολοκληρώσει τα 30 λεπτά αερόβιας άσκησης ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη θλίψη μετά το θετικό ερέθισμα και μέχρι το τέλος της μελέτης, σε σύγκριση με τα άτομα που δεν είχαν ασκηθεί.

"Οι συμμετέχοντες που είχαν δυσκολίες να παράγουν ρυθμιστικές στρατηγικές, αναφέροντας αρχικά απόψεις όπως 'τα συναισθήματά μου με πνίγουν' ή 'πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να νιώσω καλύτερα', βίωσαν πιο έντονη και επίμονη θλίψη [μετά την έκθεσή τους στο αρνητικό ερέθισμα] σε σχέση με τους άλλους συμμετέχοντες", γράφουν οι ερευνητές.

"Ωστόσο, εκείνοι οι συμμετέχοντες που είχαν πρόσφατα συμπληρώσει τη μισάωρη αερόβια άσκηση, επηρεάστηκαν λιγότερο από αυτές τις αρχικές δυσκολίες στη ρύθμιση των συναισθημάτων τους, καθώς μέχρι το τέλος της μελέτης ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη θλίψη, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν ασκηθεί", προσθέτουν.

Με άλλα λόγια, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, οι συμμετέχοντες που βίωναν δυσκολίες με τη ρύθμιση των συναισθημάτων τους αλλά γυμνάστηκαν τρέχοντας, αποκόμισαν οφέλη από την αερόβια άσκηση, με αποτέλεσμα να επιδείξουν ταχύτερη ανάκαμψη από εκείνους οι οποίοι αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα αλλά έκαναν απλά τεντώματα.

Καταληκτικά, σημειώνεται στη μελέτη, η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθά στη μετρίαση των αρνητικών συναισθημάτων των ατόμων οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα να τα ελέγξουν, αλλά και να ενισχύει τη συναισθηματική υγεία, γενικότερα -γεγονός που την καθιστά υποψήφιο εργαλείο θεραπείας, συμπληρωματικό των παραδοσιακών ψυχολογικών προσεγγίσεων.



Πηγή : pathfinder.gr


Ακόμα 147 μετανάστες έφτασαν στα νησιά μέσα σε ένα 24ωρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Konstantinos Tsakalidis / SOOC



Στους 147 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, μετά από ένα διήμερο μηδενικών αφίξεων.

Από χθές έως σήμερα στις 9 το πρωί, αποβιβάστηκαν στη Λέσβο 57 άτομα, στη Χίο 28 και στη Σάμο 62.

Σήμερα το πρωί στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, βρισκόταν εγκλωβισμένοι 2.855 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Χίο 2.534 και στη Σάμο 1.150. Συνολικά στα νησιά βρισκόταν 6.539 άτομα.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης ναρκωτικών



Σε εξέλιξη βρίσκεται, από το βράδυ της Πέμπτης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί παράνομα εργαστήρια επανατυποποίησης και νόθευσης ναρκωτικών, ενώ έχουν συλληφθεί 14 άτομα. Παράλληλα, έχουν κατασχεθεί ποσότητα ηρωίνης άνω των 7 κιλών, όπλα, χρηματικά ποσά και αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Μετά την ολοκλήρωση της ευρείας επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Πηγή


Ανέστειλε την απεργία η ΟΣΥΠΑ



Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την ΟΣΥΠΑ και φορείς από τον χώρο του τουρισμού και των αερομεταφορών, για τη λειτουργία της ΥΠΑ και το μέλλον των αεροδρομίων, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε δηλώσεις του την Παρασκευή υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως, σημείωσε, τα βασικά σημεία του διαλόγου είναι η λειτουργία της ΥΠΑ, η μετεξέλιξή της και το μέλλον των αεροδρομίων.

Ειδικότερα σε δήλωσή του, νωρίτερα, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών με την ΟΣΥΠΑ εθίγησαν «όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της ΥΠΑ, τον οργανισμό της και τη μετεξέλιξη του, τις ανεξάρτητες αρχές που πρέπει να τονωθούν και που πρέπει να στηριχθούν, για να έχουμε μια καλύτερη λειτουργία. Το τι γίνεται με τις θέσεις εργασίας και τους εργαζόμενους της ΥΠΑ. Κι εκεί έχουμε δέσμευση από μέρους της κυβέρνησης, ότι δε θα υπάρχει κανένας άνθρωπος που δουλεύει στην ΥΠΑ και δεν θα συνεχίσει να είναι στον οργανισμό, στην υπηρεσία. Το μέλλον των αεροδρομίων και το πώς διασφαλίζεται ένα ασφαλές έργο και για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και για τις αερομεταφορές, τόσο στα 14, όσο και στα 23 αεροδρόμια».
«Αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός, «είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν δύο τραπέζια διαλόγου, ένα στο οποίο θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς -κυρίως οι φορείς που ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό και τις αερομεταφορές-, και βέβαια θα υπάρχουν συνεχείς συναντήσεις, μέχρι να καταλήξουμε στο μέλλον, στο συγκεκριμένο μέλλον και στον σχεδιασμό που θα έχουμε, για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ και για τη λειτουργία των αεροδρομίων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, δήλωσε ότι στην παρούσα φάση διαπιστώθηκε η ευαισθησία της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού «για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα πάνω στην επίλυση ζητημάτων που αφορά στην οργανωτική αναδιάταξη της ΥΠΑ, τη στέγαση της και μια σειρά ζητήματα, κάτι για το όποιο, σήμερα, διαπιστώσαμε ότι και το υπουργείο και η κυβέρνηση έχει ευαισθησία στα θέματα αυτά».

«Μου ζήτησαν», προσέθεσε, «να παρευρεθούν μαζί με την ομοσπονδία πάρα πολύ φορείς της βαριάς βιομηχανίας σήμερα που είναι ο τουρισμός και με την κυβέρνηση και με τους φορείς να συμφωνήσουμε ακριβώς αυτό το όποιο εμείς θεωρούμε ότι τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια αυτά που υπολείπονται να παραμείνουν στο κράτος για να έχουν και βιωσιμότητα μια και εμείς ως εργαζόμενοι σήμερα στην ΥΠΑ τα λειτουργούμε».

«Πάμε σε έναν ουσιαστικό διάλογο», είπε ο κ. Αλεβιζόπουλος, ο οποίος και ανακοίνωσε την αναστολή της πενθήμερης απεργίας που είχε εξαγγελθεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Πηγή : news247.gr


Φως στη δολοφονία της Αγραφιώτου - Νέα μαρτυρία για τον φαλακρό μανιακό



Μια νέα σοκαριστική μαρτυρία που κόβει την ανάσα, στρέφει και πάλι την έρευνα του «Τούνελ» στην άγρια δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Ο καραφλός «μανιακός» του υπογείου την ύπαρξη του οποίου είχε αποκαλύψει η εκπομπή, είχε ξαναχτυπήσει στο ίδιο σημείο, τρεις μέρες πριν την Αγραφιώτου.

Το θύμα του μια γοητευτική νεαρή, συγκράτησε τα στοιχεία του και τον περιγράφει με λεπτομέρειες. Η ανατριχιαστική σκηνή στο υπόγειο του πολυκαταστήματος, έρχεται στο φως για πρώτη φορά. Το προφίλ του άνδρα με το «τρελό βλέμμα», αποκαλύπτεται…

Η συγκεκριμένη 47χρονη γυναίκα έχει καταθέσει στην Ασφάλεια πως λίγες ημέρες πριν την άγρια δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου ένας φαλακρός άντρας γύρω στα 60 στο πρώτο υπόγειο του γκαράζ την πλησίασε και την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο εξηντάρης με την «κτηνώδη» ματιά, συνδέεται με το σημάδι που άφησε ο δολοφόνος στο πτώμα της άτυχης Ελευθερίας;

Ο υπάλληλος του πολυκαταστήματος που είχε αποκαλύψει στο «Τούνελ» την ύπαρξη αυτού του «μανιακού», δικαιώνεται. Κάποιοι βέβαια, βιάστηκαν τότε να τον βγάλουν μυθομανή…



Πηγή : madata.gr


Η IAAF απέκλεισε τη Ρωσία από το Ρίο, η ΔΟΕ αποφασίζει για... μεμονωμένους

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου   (Φωτογραφία:  Reuters )


«Παράθυρο» συμμετοχής μεμονωμένων Ρώσων αθλητών του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου, λίγη ώρα μετά την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας να διατηρήσει την ποινή αποκλεισμού της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις, λόγω μη συμμόρφωσης στους κανονισμούς περί ντόπινγκ. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της IAAF, στη Βιένη, ο Βρετανός επισήμανε ότι «αθλητές που δεν ελέγχονται από το ρωσικό σύστημα, αλλά από συστήματα που διαθέτουν αποτελεσματικά προγράμματα αντιντόπινγκ, θα εξεταστούν κατά περίπτωση».

Ο Κόου τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική πτυχή στην απόφαση της IAAF, προσθέτοντας ότι τα βήματα προόδου που έγιναν από τις ρωσικές αρχές δεν είναι αρκετά ώστε να αρθεί η ποινή, η οποία επιβλήθηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2015 και επεκτάθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Την τελική απόφαση για συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να λάβει η ΔΟΕ στις 21 Ιουνίου.

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο "Sky News", επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, και πριν λίγο την επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS η ομοσπονδία στίβου της χώρας.

Ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών από την IAAF, εξαιτίας του εκτεταμένου ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2015, επιβλήθηκε αρχικά τον Νοέμβριο και επεκτάθηκε με απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού τον Μάρτιο. 

Η νέα επέκταση της ποινής σημαίνει ότι η Ρωσία δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, ενώ σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί εξαίρεση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία αναμένεται να αποφασίσει σχετικά στις 21 Ιουνίου.

«Ο αποκλεισμός της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου ήταν μία απόφαση αναμενόμενη, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει. Εμείς θα αντιδράσουμε», δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Έλενα Ισινμπάγεβα, προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταγγέλοντας παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λίγη ώρα πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση της IAAF, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συλλογική τιμωρία των Ρώσων αθλητών και υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει το ντόπινγκ να πολιτικοποιηθεί ή να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση μίας αντι-ρωσικής ατζέντας.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει αρνηθεί το προηγούμενο διάστημα να κάνει κάποιο σχόλιο για το κατά πόσον η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα ανατρέψει ενδεχόμενη απόφαση αποκλεισμού της Ρωσίας από την IAAF, τονίζοντας ότι στόχος της ΔΟΕ είναι να προστατέψει τους "καθαρούς" αθλητές.

Χάνσεν: Στηρίζουμε την απόφαση

Απόλυτα εναρμονισμένος με την απόφαση της IAAF να διατηρήσει την ποινή αποκλεισμού της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου από τις διεθνείς διοργανώσεις δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (EAA) Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Όπως ο ίδιος εξήγησε, ως μέλος του Συμβουλίου της IAAF είναι απόλυτα ενημερωμένος για το θέμα.

«Υποστηρίζω απόλυτα την απόφαση, η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την πλειοψηφία των αθλητών, των ομοσπονδιών μελών της EAA και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με τους οποίους βρισκόμουν σε επαφή τις τελευταίες εβδομάδες», τόνισε ο Χάνσεν.

Επεσήμανε επίσης ότι στη Ρωσία έχουν γίνει προσπάθειες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα πράγματα, ώστε να πειστούν όλοι πως οι Ρώσοι αθλητές σέβονται απόλυτα τους διεθνείς κανονισμούς κατά της φαρμακοδιέγερσης.

«Επίσης, θα ήταν άδικο να δοθεί η εντύπωση ότι το ντόπινγκ είναι ένα πρόβλημα που περιορίζεται στη Ρωσία ή στον στίβο. Πρέπει να τονίσω ότι αυτό είναι μια πρόκληση για όλα τα αθλήματα σε όλες τις χώρες. 

Καλώ, λοιπόν, όλους εκείνους που νοιάζονται για τις αξίες του αθλητισμού, να αυξήσουν τις γνώσεις τους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εξάλειψη του φαινομένου του ντόπινγκ σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της EAA..

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι με την διατήρηση της απόφασης αποκλεισμού της Ρωσίας δεν θα επιτραπεί σε αθλητές της χώρας να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτό το καλοκαίρι, από τις οποίες ξεχωρίζουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών του Άμστερνταμ και το ευρωπαϊκό παίδων - κορασίδων της Τιφλίδας.




 ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μπαν Κι Μουν: «Αντί να χτίζουμε τείχη, θα έπρεπε να χτίζουμε γέφυρες»



To Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας της οργάνωσης αλληλεγγύη-SolidarityNow επισκέφθηκε σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, κατά την πρώτη μέρα άφιξής του στην Ελλάδα για να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων και να δει από κοντά τις διαστάσεις που έχει λάβει η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας, στο πλαίσιο της σύντομης επίσκεψής του στη χώρα μας, βρέθηκε στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας που λειτουργεί το αλληλεγγύη-SolidarityNow όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της οργάνωσης, κο Στέλιο Ζαββό, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, με εργαζόμενους και εθελοντές του προγράμματος για την παροχή βοήθειας προς τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ: «Είμαι πολύ συγκινημένος και ταυτόχρονα χαρούμενος που βρίσκομαι στο Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow. Είναι μικρό και προσφέρει τόσα πολλά. Είναι το πρώτο μέρος που επισκέπτομαι αφότου έφθασα στην Ελλάδα», δήλωσε κατά την άφιξή του στο Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow, ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Για να συνεχίσει αναφερόμενος στη σημερινή κρίση: «Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους. Όταν η ζωή σου απειλείται πρέπει να τρέξεις και να αναζητήσεις βοήθεια. Κι αυτή η κρίση σήμερα είναι μία κρίση αλληλεγγύης. Για αυτό το λόγο θέλω να συνομιλήσω με τους ηγέτες των χωρών. Γιατί η κρίση αυτή έχει μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο ζήτημα. Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνω είναι να ενισχύσουμε ο ένας τον άλλον. Οι ηγέτες των χωρών οφείλουν να επιδείξουν τη συμπόνοια τους, να μην κάνουν διακρίσεις, να μην υποκύψουν σε ξενοφοβικά αισθήματα. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία με τις ικανότητες, τη γνώση, την παιδεία τους. Κι εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας. Αντί να χτίζουμε τείχη θα πρέπει να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων», κατέληξε ο ΓΓ του ΟΗΕ.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενημερώθηκε από κοντά για τις περισσότερες από 100.000 δωρεάν υπηρεσίες (ιατρικές, νομικές, ψυχοκοινωνικές κ.ά.) που έχουν παρασχεθεί από το 2014 μέχρι σήμερα, σε περισσότερα από 40.000 άτομα που έχουν πληγεί από την κρίση και ανήκουν στις πιο ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Μέχρι σήμερα, το αλληλεγγύη-SolidarityNow έχει διαθέσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση της κοινωνικό-οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. 

«Η σημερινή επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ κου Μπαν Κι-Μουν στο Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow υπογραμμίζει τη ζωτική σημασία που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στο έργο που προσφέρουν για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος όλες οι ΜΚΟ, η κοινωνία των πολιτών αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο Πρόεδρος του αλληλεγγύη-SolidarityNow, κος Στέλιος Ζαββός. Για να τονίσει: «Κυρίως όμως, είναι μία αναγνώριση αλλά και μία ενθάρρυνση γι’ αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπηρετώντας τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες».

Ο Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος έφθασε σήμερα στη χώρα μας στο πλαίσιο συναντήσεών του με Έλληνες αξιωματούχους θα αναχωρήσει αύριο Σάββατο, 18 Ιουνίου, για τη Λέσβο για να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, εθελοντές, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τις τοπικές αρχές.


Ποιος είναι ο σκοπός του δικτύου αλληλεγγύη-SolidarityNow

Το αλληλεγγύη-SolidarityNow είναι ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με πρωτοβουλία του Open Society Foundations, με κύριο σκοπό να βοηθήσει τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Αυτή την περίοδο, για την υποστήριξη ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγκατάστασης και άλλων αιτούντων άσυλο, το «αλληλεγγύη-SolidarityNow», δημιουργεί 600 θέσεις φιλοξενίας στην Αττική και 100 θέσεις στη Θεσσαλονίκη, και στην ευρύτερη περιοχή των δύο πόλεων, μέσω προγράμματος φιλοξενίας με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τη χρηματοδότηση της ΕΕ. 

Το «αλληλεγγύη-SolidarityNow» συνεργάζεται με πάνω από 70 οργανώσεις και υποστηρίζει οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για να υλοποιήσουν προγράμματα. Βασικοί χρηματοδότες του οργανισμού περιλαμβάνουν τους εξής οργανισμούς: UNHCR, UNICEF, CARE, EEA Grants, Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ.ά. Λειτουργεί δύο Κέντρα Αλληλεγγύης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου μπορούν να απευθύνονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες ιατρικές, νομικές κ.ά. Μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση της οικονομικό-κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. 


Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας

To Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας ξεκίνησε να λειτουργεί το Δεκέμβριο του 2014 σε μία υποβαθμισμένη περιοχή στο κέντρο της πόλης, φιλοξενώντας κάτω από την ίδια στέγη διαφορετικές μη κυβερνητικές οργανώσεις με σκοπό να προσφέρει, μέσα από μία καλά οργανωμένη δομή, βασικές υπηρεσίες στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Συνεργάτες μας στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας είναι οι οργανώσεις: PRAKSIS, ΑΡΣΙΣ, Ένωση «Μαζί για το Παιδί», Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Παράλληλα, λειτουργεί γραφείο της Υπηρεσίας Ασύλου για να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες για πρόσφυγες αιτούντες άσυλο -κυρίως ευπαθείς ομάδες, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα και οι μονογονεϊκές οικογένειες. 



Πηγή : protothema.gr


Εν ψυχρώ δολοφονία σε ζωντανή μετάδοση από το Facebook



Ένας άνδρας στο Σικάγο δολοφονήθηκε από αγνώστους που τον πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια ενός βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Αντόνιο Πέρκινς, ηλικίας 28 ετών, βρέθηκε δολοφονημένος την Τετάρτη το βράδυ σε ένα οικόπεδο έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στο λαιμό και το κεφάλι στο δυτικό Σικάγο, γνωστοποίησε η αστυνομικός Λάουρα Αμεζάγκα.

Ο Πέρκινς διακομίστηκε σε ένα νοσοκομείο όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Η αστυνομία αναγνώρισε σήμερα τον άνδρα που εμφανίστηκε στο βίντεο ως τον Πέρκινς, ο οποίος ήταν μέλος συμμορίας.

Στο βίντεο της υπηρεσίας Facebook Live διακρίνεται το θύμα, ενώ καταγράφει ο ίδιος τις εικόνες, μαζί με άλλους ανθρώπους σε μια γειτονιά προτού κάποιος ανοίξει πυρ. Το τηλέφωνο που κρατά ο 28χρονος του πέφτει από τα χέρια για να καταλήξει στο γρασίδι που έχει γεμίσει αίματα προτού η εικόνα διακοπεί. Το τηλέφωνο συνεχίζει να καταγράφει τους ήχους: περαστικοί ουρλιάζουν και κλαίνε.

Το βίντεο δεν έχει αποσυρθεί από τον ιστότοπο και περιλαμβάνει μια προειδοποίηση προς τους χρήστες για τις σκληρές εικόνες που θα παρακολουθήσουν η εκπρόσωπος τύπου από το Facebook επιβεβαίωσε ότι το βίντεο δεν έχει αποσυρθεί υποστηρίζοντας ότι δεν παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας.