Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Σκύλος έσωσε 7 ανθρώπους και πέθανε από την κούραση



Ο Dayko, ένα Labrador Retriever, πέθανε από εξάντληση, αφού προηγουμένως έσωσε 7 ανθρώπους από τα ερείπια του σεισμού στον Ισημερινό...

Ο Dayko, ένα Labrador Retriever, που μετείχε στις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων μετά τον σεισμό των 7.8 R στον Ισημερινό, πέθανε από εξάντληση, αφού προηγουμένως έσωσε 7 ανθρώπους από τα ερείπια.

Παρά τις προσπάθειες κτηνιάτρων αλλά και πυροσβεστών, έφυγε από τη ζωή "προδομένος" από την καρδιά του.



Προηγουμένως συμμετείχε ακατάπαυστα επί πάνω από 3 ώρες στις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οπως έγραψαν οι πυροσβέστες στη σελίδα τους στο Facebook, "ο τετράποδος φίλος έχασε τη ζωή του στο καθήκον. Σ' ευχαριστούμε Dayko για τις ηρωικές προσπάθειές σου στο Pedernales και σε πολλές έκτακτες συνθήκες που ήσουν παρών".




Πηγή : thetoc.gr



Γερμανικός Τύπος: Η χρεοκοπία θα απειλήσει την Ελλάδα σε τέσσερις εβδομάδες



Η εμπλοκή στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και η πιθανότητα πως η Ευρώπη μπορεί να ζήσει κάτι σαν «déjà-vu» αυτό το καλοκαίρι, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον γερμανικό Τύπο.

Η αδυναμία κυβέρνησης και πιστωτών να καταλήξουν σε τελική συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης επαναφέρει στις σελίδες του γερμανικού Τύπου δυσοίωνα σενάρια για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας.

«Η χρεοκοπία απειλεί (σ.σ. να επέλθει) σε τέσσερις εβδομάδες: η ελληνική κρίση επιστρέφει» σημειώνει σε τίτλο ρεπορτάζ της η Westdeutsche Allgemeine Zeitung, θέτοντας το ερώτημα αν «πρέπει τώρα να επέμβει και πάλι η ΕΕ».

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος, «ειδικοί προειδοποιούν εδώ και αρκετό διάστημα με κεκαλυμμένο τρόπο ότι η ελληνική κρίση επιστρέφει. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών για ένα νέο πακέτο λιτότητας βρίσκονται σε σημείο μηδέν», σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαβουλεύσεις, ενδέχεται να εξαντληθούν τα χρήματα της Αθήνας ήδη σε δύο εβδομάδες. Ως εκ τούτου, τίθεται το ερώτημα: πρέπει η ΕΕ να εμβάσει στην Αθήνα σύντομα πρόσθετα κεφάλαια ώστε να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση;».

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο που φέρει τον τίτλο «Ο Τσίπρας παραμένει Τσίπρας» επισημαίνει ότι «στους χρηματοδότες δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ να τηρήσει τους όρους του τρίτου προγράμματος στήριξης. Γιατί όμως να προσεγγίσουν τον Τσίπρα και να χρηματοδοτήσουν την ιδεολογικά αριστερή πολιτική του;».

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung έχει τίτλο: «Προάγγελοι ενός καλοκαιριού κρίσης στην Αθήνα». «Και πάλι ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου εναντίον του χρόνου. Θα πρέπει να συμφωνήσουν Ελλάδα και θεσμοί ώστε να ολοκληρώσουν σύντομα την αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος στήριξης. Διαφορετικά η Αθήνα θα έχει το αργότερο τον Ιούλιο σοβαρές δυσκολίες πληρωμής» γράφει. Ο αρθρογράφος επισημαίνει, ότι η Ευρώπη μπορεί να ζήσει κάτι σαν déjà-vu αυτό το καλοκαίρι:

«Δε φαίνεται να αποκλείεται μια επανέκδοση του ελληνικού δράματος που το περασμένο καλοκαίρι κράτησε για μήνες την Ευρώπη με κομμένη την ανάσα. Ωστόσο όλοι οι συμμετέχοντες έχουν κίνητρο να κάνουν παραχωρήσεις. Εν όψει του δημοψηφίσματος για το Brexit στις 23 Ιουνίου, η ΕΕ δεν θα θέλει να διακινδυνεύσει μια κλιμάκωση. Η Ελλάδα χρειάζεται επίσης μια λύση στη ‘διαμάχη της λιτότητας'. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα υπάρξουν συζητήσεις για ελάφρυνση χρέους. Ο Τσίπρας θα ήθελε πάρα πολύ να δημιουργήσει το προφίλ του αρχηγού κράτους που απελευθερώνει την Ελλάδα από παλιά οικονομικά βάρη. Επομένως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αντιμετωπιστεί η και πάλι αναδυόμενη κρίση με έναν συμβιβασμό – ακόμη και αν αυτό γίνει σε έκτακτη σύνοδο που θα συγκληθεί αργότερα στις Βρυξέλλες».

Πιο σκληρά λόγια βρίσκει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt: «Η Μέρκελ έριξε χυλόπιτα στον Τσίπρα» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος. Στο άρθρο ο δημοσιογράφος διαπιστώνει, ότι «Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν θέλουν να διαμεσολαβήσουν στη διαμάχη με την τρόικα. Μέσα στην ανάγκη του ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το τηλέφωνο και κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών λόγω ελάχιστων πιθανοτήτων συμφωνίας, ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Ωστόσο η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν κρίνει απαραίτητο να κάνει το ελληνικό οικονομικό δράμα πάλι θέμα πρώτης προτεραιότητας».

Τέλος, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung καταλήγει σε ένα πιο μετριοπαθές συμπέρασμα. «Και οι δύο πλευρές πρέπει να υποχωρήσουν. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να περάσει από τη βουλή τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Οι πιστωτές από την άλλη πλευρά πρέπει να σταματήσουν να φορτώνουν στην Αθήνα επιπλέον έκτακτα προγράμματα λιτότητας που έχουν μόνο ένα σκοπό: οι ευρωπαίοι εταίροι προσπαθούν έτσι να διασφαλίσουν το ΔΝΤ ως δανειοδότη. Όποιος το θέλει όμως αυτό πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί και ελαφρύνσεις».


Πηγή: DW, newsbomb.gr


Οι φόροι που μπήκαν και οι φόροι που... έρχονται

Δεκαπέντε φορομέτρα για 3,5 δισ. ευρώ έχουν ψηφιστεί από το καλοκαίρι του 2015 και έρχονται άλλα 14 για τουλάχιστον με ίσης αξίας στόχο. Η λίστα των επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν και ποιες φέρνει η σημερινή διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Σε σαρωτικές αυξήσεις φόρων καταφεύγει για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του Μνημονίου, με τον λογαριασμό να ξεπερνά ήδη τα 3,5 δισ. ευρώ από το περασμένο καλοκαίρι και να οδεύει ολοταχώς προς τα 7 δισ. ευρώ και βλέπουμε...

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού και τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι οποίες έχουν συνοδέψει τους τελευταίους δέκα μήνες (από τον Ιούλιο του 2015 έως σήμερα) τις διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έχουν ψηφιστεί δεκαπέντε αλλαγές στο φορολογικό, όλες στην κατεύθυνση των επιβαρύνσεων με στόχο ξεκάθαρα εισπρακτικό.

Στον κατάλογο των ανατροπών θα πρέπει να περιληφθούν και οι αυξήσεις φόρων οι οποίες ψηφίστηκαν, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν για να περάσει και πάλι η μπάλα στο γήπεδο της αναζήτησης ισοδυνάμων, όπως για παράδειγμα ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, η επιβολή τέλους πέντε λεπτών ανά στήλη στα τυχερά, ή η αύξηση του ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας στο 23%.

Ο λογαριασμός είναι ήδη βαρύς και κωδικοποιείται ως εξής:

· 1,737 δισ. ευρώ από τις μαζικές μετατάξεις προϊόντων και από τον συντελεστή 13% στο 23% του ΦΠΑ και τη σταδιακή κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά του Αιγαίου.

· 440 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών εισφοράς αλληλεγγύης (τώρα ψήνεται η δεύτερη αναπροσαρμογή).

· 64,8 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

· 150 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.

· 125,6 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων.

· 15,3 εκατ. ευρώ από τις τροποποιήσεις στη ρύθμιση των εκατό δόσεων.

· 38,5 εκατ. ευρώ από την κατάργηση απαλλαγών στον ΕΝΦΙΑ.

· 439,2 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου στα νομικά πρόσωπα.

· 114,2 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

· 114,7 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες.

· 14,1 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της έκπτωσης εφάπαξ πληρωμής φόρου νομικών προσώπων.

· 14,5 εκατ. ευρώ από την κατάργηση έκπτωσης εφάπαξ πληρωμής φόρου φυσικών προσώπων.

· 13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.

· 55 εκατ. ευρώ από την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί.

· 105 εκατ. ευρώ από τη μείωση του επιδόματος θέρμανσης.

Το πακέτο το οποίο βρίσκεται καθ' οδόν άλλωστε φέρνει μεταξύ άλλων:

1. Αναμόρφωση συντελεστών εισφοράς αλληλεγγύης.

2. Αύξηση συντελεστών φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια.

3. Νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με μείωση του αφορολογήτου.

4. Αύξηση φόρου στα μερίσματα.

5. Ενδεχόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.

6. Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

7. Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα.

8. Αύξηση ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας.

9. Αύξηση συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ.

10.Θέσπιση ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση.

11. Αύξηση ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο.

12. Αύξηση της συμμετοχής του δημοσίου στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

13. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης στα μεταχειρισμένα Ι.Χ και

14. αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%.




Έλενα Λάσκαρη 
Πηγή : euro2day.gr


Η Βενεζουέλα "αιμορραγεί" και η κόρη του Τσάβες "κολυμπάει" στα χρήματα!



"Το να είσαι πλούσιος είναι κακό" είχε πει κάποτε ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες. Ένα δημοσίευμα, ωστόσο, υποστηρίζει πως η 35χρονη κόρη του, Maria Gabriela Chavez, είναι η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας!

Η κόρη του Ούγκο Τσάβες, του 52ου Προέδρου της Βενεζουέλας, έρχεται να προκαλέσει... τριγμούς! Ο πατέρας της, όντας στην εξουσία της χώρας από το 1999 μέχρι και λίγο πριν το θάνατό του, το 2013, είχε κάποτε "αποκυρήξει" τον πλούτο, με την χαρακτηριστική ατάκα "το να είσαι πλούσιος είναι κακό".



Ωστόσο ένα δημοσίευμα της Diario las Americas υποστηρίζει πως έχει αποδείξεις ότι η 35χρονη Maria Gabriela Chavez, η δεύτερη μεγαλύτερη κόρη του Τσάβες, έχει περιουσία σε τράπεζες των ΗΠΑ και της Ανδόρας που φτάνει τα 4,2 δισ. δολάρια!



Εάν ισχύει το ποσό αυτό, τότε... αυτομάτως μετατρέπει την 35χρονη πλουσιότερη και από τον μεγιστάνα των ΜΜΕ, Gustavo Cisneros, τον οποίο το περιοδικό Forbes ανακήρυξε ως τον πλουσιότερο άνθρωπο της Βενεζουέλας με περιουσία αξίας 3,6 δισ. δολάρια.

Η εφημερίδα, που εδρεύει στο Μαϊάμι, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά τα στοιχεία που διαθέτει, ωστόσο εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν πολλές φήμες πως η κόρη του Ούγκο Τσάβες, του ανθρώπου που συνέδεσε όσο κανένας το όνομά του με την Αριστερά της Λατινικής Αμερικής, διαθέτει μία τεράστια περιουσία.



Πηγή: dailymail.co.uk, newsit.gr


Είναι για κλάματα : Σαν επιτυχία της εμφανίζει η κυβέρνηση τα 5,4+3,6 δισ. μέτρα



Η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί ακόμα να παραπλανά, να κοροϊδεύει να λέει ψέματα και να εξαπατά τον ελληνικό λαό, έτσι σε κάθε καταστροφή που φέρνει στην χώρα γιατί μόνο καταστροφές μετράει και καμία επιτυχία, την παρουσιάζει σαν επιτυχία.

Η διαφορά όμως τώρα είναι ότι τους έχουν πάρει χαμπάρι και είναι εξοργισμένος ο λαός μαζί τους και αυτό το καταλαβαίνουν καθημερινά και περισσότερο.

Διαβάζουμε στο protothema.gr


Ασφυκτικό κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος 

Ως επιτυχία επιχειρεί να εμφανίσει η κυβέρνηση τον καθορισμό ημερομηνίας για την συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Μαΐου, το οποίο αν όλα πάνε καλά θα επισφραγίσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την λήψη μέτρων 5,4+3,6 δισ. ευρώ. 

Μετά από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο που ακολούθησε την διακοπή των διαπραγματεύσεων και την ακύρωση του Eurogroup που επρόκειτο να γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν χθες το βράδυ ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώθηκε για την ημερομηνία από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με ορισμένους η δραματοποίηση που ακολούθησε την διακοπή των διαπραγματεύσεων ήταν απαραίτητη για να περάσει στο εσωτερικό η κυβέρνηση των πακέτο των 9 δισ. 
Nωρίτερα χθες, το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαρρεύσει την “αισιοδοξία του πρωθυπουργού ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις”. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας μιλώντας με τους συνεργάτες του ανέφερε ότι "η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση”. Συνεχίζοντας δε το κυνήγι μαγισσών της κυβέρνησης, είπε ότι “όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι, τούτες τις μέρες εκτίθενται”.

Σύμφωνα με πληροφορίες  υπήρξε συμβιβασμός μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, μετά την πρόταση που διατύπωσε η ελληνική πλευρά  τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ που ζητά να θεσμοθετηθούν ο άξονας ΔΝΤ  και ο Σόιμπλε να ενεργοποιηθούν από τον Μάιο του 2017 με "επόπτη" την Eurostat. 

Η απαίτηση για συγκεκριμενοποίηση των προληπτικών μέτρων που διατυπώθηκε από την πλευρά του ΔΝΤ, θεωρήθηκε υπερβολικό από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  ενώ τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να ψηφίσει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσχοβισί. “Κατά την άποψή μας δεν χρειάζεται μια ακριβής και λεπτομερής δέσμη μέτρων αλλά ένας μηχανισμός που θα δείχνει με ακρίβεια πώς θα ληφθούν αυτά τα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο”, δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, ο οποίος επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα "δουλειά" που πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, ωστόσο μπορεί και πρέπει να τελειώσει γρήγορα". 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ το αίτημα του πρωθυπουργού για σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής βρήκε παρασκηνιακή υποστήριξη από την γαλλική κυβέρνηση και  παραμένει στο τραπέζι στην περίπτωση του το Eurogroup στις 9 Μαΐου δεν καταλήξει, οπότε και θα συγκληθεί αυτομάτως Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις 14 ή 15 Μαΐου." Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντάισελμπλουμ να προσκαλέσει σε συνάντηση τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σόιμπλε, Σαπέν και τους επικεφαλής των τριών θεσμών, κ.κ. Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ, ώστε να βρεθεί λύση πριν το Eurogroup. 

H ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να αποσπάσει πολιτικά οφέλη από την όλη υπόθεση παρότι η καθυστέρηση επιβαρύνει την ελληνική οικονομία. Επιρρίπτει την ευθύνη στο ΔΝΤ. 

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «Η ελληνική πρόταση για μηχανισμό εξισορρόπησης, αντί προληπτικών μέτρων, είναι αξιόπιστη, αντικατοπτρίζει τη βεβαιότητα της κυβέρνησης ότι θα πιάσουμε τους στόχους. Αντιθέτως, η άρνηση του ΔΝΤ να την αποδεχθεί παρότι συμφωνούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί φανερώνει ότι δεν ενδιαφέρεται να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά να εφαρμόσουμε άλλο πρόγραμμα από αυτό που συμφωνήθηκε τον περσινό Ιούλιο, με 2/3 περισσότερα μέτρα».

Παράλληλα ήδη από προχθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επιχειρεί να χρεώσει στη ΝΔ “ταύτιση με το ΔΝΤ” και της ζητά να πάρει θέση για το αν συμφωνεί με την λήψη προληπτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή διαρροή του πρωθυπουργού. 

Ο πρωθυπουργός απευθύνεται προς το εσωτερικό του κόμματός του και προς τους βουλευτές του που θα κληθούν να ψηφίσουν το πακέτο των 9 δισ. ευρώ και οι οποίοι ήδη περνούν δύσκολες ώρες στις ιδιαίτερες πατρίδες τους όπου έχουν μεταβεί για το Πάσχα. 

Τα όσα άκουσαν από τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης οι κ.κ. Μηταφίδης και Κουράκης είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία και το εισπράττουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μάχη... για να πάρει η κυβέρνηση μέτρα 9 δις ευρώ, δεν αποτελεί επιχείρημα για τους βουλευτές που θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τις νέες επιβαρύνσεις που θα επιβάλλει η “αριστερή κυβέρνηση”. Μέσα από αυτό το πρίσμα και παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.