Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Γίνε φροντιστής ζώων για μια μέρα στο Αττικό Πάρκο




To in.gr, η Feelgood Entertainment και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δίνουν τη δυνατότητα σε ένα παιδί να γίνει φροντιστής ζώων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για μία ημέρα.

Με αφορμή τη νέα ταινία της Disney «Το Βιβλίο της Ζούγκλας» που προβάλλεται στους κινηματογράφους από την περασμένη Πέμπτη, ένα παιδί που θα προκύψει μετά από κλήρωση, θα έχει τη δυνατότητα να περάσει 5 ώρες πολύ κοντά στα ζώα που φιλοξενούνται στο πάρκο. 

Παράλληλα, άλλοι δέκα νικητές θα κερδίσουν μία διπλή πρόσκληση (για έναν ενήλικο και ένα παιδί) για να επισκεφθούν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. 

Μέσα από αυτή την εμπειρία, ένας/μία τυχερή/ός θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα την δουλειά των ανθρώπων του πάρκου και τις ανάγκες των ζώων, να τα αγγίξει εφόσον αυτό επιτρέπεται και να ετοιμάσει το φαγητό τους, μαθαίνοντας τις διάφορες ανάγκες που έχει το καθένα ανάλογα με την φυσιολογία του και το περιβάλλον του.

Μεγάλα και μικρά θηλαστικά, ερπετά, όλων των ειδών πουλιά και ζώα φάρμας, περιμένουν να σε γνωρίσουν και να σου δείξουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο πώς είναι η καθημερινότητά τους στη φύση.

Για να συμμετέχετε στην κλήρωση, συμπληρώστε την φόρμα. Ο μεγάλος νικητής θα πρέπει να είναι πάνω από 8 ετών. Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail.  

Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό:

Το παιδί θα πρέπει να είναι 8 ετών και άνω. Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει μόνο αυτό και όχι και οι γονείς ή τα αδέλφια. Τα παιδιά θα βρίσκονται καθ’ όλη την ώρα υπό την επίβλεψη υπευθύνων του Πάρκου.

Η μεταφορά του παιδιού είναι ευθύνη των κηδεμόνων διότι δεν διατίθεται μέσο μεταφοράς από και προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος θα υπάρχει ένα διάλειμμα. Οι γονείς παρακαλούνται να προμηθεύσουν το παιδί με το κολατσιό του. Ειδάλλως μπορούν να προμηθεύονται φαγητό και αναψυκτικό από την καφετέρια.

Η ημερομηνία «εξαργύρωσης» του δώρου θα καθοριστεί κατόπιν συνενόησης με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε ώρες και μέρες (πλην Κυριακής και επίσημων Αργιών) που να μην παρεμβαίνει με την ομαλή λειτουργία του Πάρκου. Ο μεγάλος τυχερός θα μπορεί να εξαργυρώσει το δώρο του μέχρι και το τέλος του Αυγούστου 2016.

Για την κράτηση θα χρειάζονται τα ακόλουθα:

1. Ονοματεπώνυμο γονέα και παιδιού

2. Ηλικία παιδιού και μητρική γλώσσα

3. Τηλέφωνο και e-mail γονέα.

4. Προτιμώμενη ημερομηνία συμμετοχής

5. Ενημέρωση σχετικά με ιδιαίτερες απαιτήσεις ή θέματα υγείας του παιδιού.

Ο τυχερός νικητής τόσο του προγράμματος «Γίνε Φροντιστής Ζώων για μία ημέρα», αλλά και οι νικητές των 10 διπλών προσκλήσεων πρέπει να επικοινωνήσουν με το Αττικό Πάρκο μέχρι μέσα Αυγούστου στο 210-6634724, κα Λιαναντωνάκη.


in.gr



Αρκάς για την πορεία της διαπραγμάτευσης



Ο Αρκάς συνδέει τη διαπραγμάτευση με την περίοδο του  Πάσχα και κάνει τη δική του πρόβλεψη για την έκβασή της.

 Με  σκίτσο του στο Facebook ο Αρκάς προβλέπει τον σίγουρο "θάνατο" της χώρας!!




27 Απριλίου 1941: Οι Γερμανοί στην Αθήνα - Ποιοι τους υποδέχτηκαν σε καφενείο



Κυριακή, 27 Απριλίου 1941. Οι γερμανικές δυνάμεις μπαίνουν στην Αθήνα και σε ένα καφενείο στους Αμπελόκηπους περίμεναν τους εισβο­λείς οι τέσσερις άνδρες που ανέλαβαν το θλιβερό καθήκον της παράδοσης της πόλεως των Αθηνών.

Ήταν ο φρούραρχος Αθηνών υπο­στράτηγος Χρ. Καβράκος, ο νομάρχης Αττικοβοιωτίας Κ. Πεζόπουλος και οι δήμαρχοι Αθηναίων και Πειραιώς Αμ­βρόσιος Πλυτάς και Μιχ. Μανούσκος.

Το καφενείο στους Αμπελόκηπους ονομαζόταν «Λουξ» – άλλοι έγραψαν «Παρθενών» –, ανήκε στον κτηματία Ανδρέα Γλεντζάκη και βρισκόταν στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάν­δρας και Κηφισίας, απέναντι από την τότε έπαυλη Θων.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Αθήνα ήταν μια ανοχύρωτη πό­λη που δεν είχε την πρόθεση να προ­βάλει αντίσταση. Ο Γερμανός αντι­συνταγματάρχης Φον Σέιμπεν όρισε ουσιαστικά πολιτικούς διοικητές των Αθηνών και του Πειραιά τους δύο δη­μάρχους, ενώ κατέστησε αιχμάλω­το πολέμου και υπεύθυνο για τυχόν εχθρικές πράξεις τον υποστράτηγο Καβράκο.

Στην επιτροπή προβλεπόταν ως πρόεδρος ο αρχιεπίσκοπος Χρύσαν­θος (πρώην μητροπολίτης Τραπεζού­ντας [1913-1938] σε δύσκολη στιγμή του Ελληνισμού), ο οποίος αρνήθηκε όμως να παραστεί μη αντέχοντας να συναντήσει τους εισβολείς, κάτι βέ­βαια που δεν πέρασε απαρατήρητο. 





Πηγή : onalert.gr


«Το ασφαλιστικό διώχνει τις επενδύσεις», προειδοποιεί η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή




Στο 55% του εισοδήματος η επιβάρυνση των επαγγελματιών – Τι προβλέπεται για τις εισφορές στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες 

Καταπέλτης  κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι η γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής  (ΟΚΕ) η οποία επισημαίνει  ότι με την εφαρμογή των διατάξεων οι επιχειρήσεις έχουν επιπλέον λόγους  να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Η ΟΚΕ επικρίνει κυρίως τον συνδυασμό διατάξεων ασφαλιστικής και φορολογικής φύσης που εάν εφαρμοσθούν θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη επιβάρυνση των ασφαλισμένων και φορολογουμένων, επιβάρυνση η οποία αθροιστικά θα ανέλθει σε 55-56% του ακαθάριστου εισοδήματος.

 Η επιβάρυνση  αυτή  -επισημαίνεται- θα λάβει καθολικό χαρακτήρα, εάν  οι φορολογικές διατάξεις συμπληρωθούν με νέα αύξηση των έμμεσων φόρων που αποτελούν την πλέον άδικη μορφή φορολογίας όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει η ΟΚΕ. 

Και όλες αυτές οι εξελίξεις έρχονται σε συνέχεια αλλεπάλληλων επιβαρύνσεων που υπέστησαν οι πολίτες τα τελευταία χρόνια, κάτι που καθιστά τις κοινωνικές και υφεσιακές συνέπειες των μέτρων ακόμη οξύτερες. 

Είναι δε εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα επιτευχθούν και τα εισπρακτικά αποτελέσματα που προσδοκώνται από το νομοθέτη αφού η όλη αυτή εξέλιξη θα εντείνει την τάση αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων προς αποφυγή των επιβαρύνσεων, όπως η μεταφορά της επαγγελματικής δραστηριότητας (πραγματική ή όχι) εκτός Ελλάδος.

Το γεγονός ότι σε αυτή τη φάση είναι μικρό το ποσοστό των επαγγελματιών που δηλώνει σχετικά υψηλά εισοδήματα δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού για το δημευτικό αποτέλεσμα του συνδυασμού εισφορών και φόρων. Αν μη τι άλλο, το μεγάλο ύψος εισφορών και φόρων θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάθε επαγγελματία να επιχειρήσει αύξηση της δραστηριότητάς του όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Στο αρνητικό αυτό κλίμα αξίζει να επισημανθεί πως οι καταθέσεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν αρχίσει από τον Φεβρουάριο του 2016 να μειώνονται και πάλι μετά από μία προσωρινή ανάκαμψη που σημειώθηκε την περίοδο Οκτωβρίου 2015-Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι καταθέσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών έπεσαν από τα 2,546 δις. ευρώ τον Ιανουάριο του 2016 στα 2,443 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο του 2016.
Πώς διαμορφώνονται οι εισφορές στις άλλες χώρες 



Το θέμα των εισφορών τονίζει η ΟΚΕ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με πολλούς τρόπους, όπως τη δημιουργία άλλων ασφαλιστικών κατηγοριών με βάση τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και το εισόδημα προηγούμενων χρήσεων, όπως ισχύει στην Τσεχία , με δυνατότητα ακόμα και αμφισβήτησης της ένταξης σε συγκεκριμένη ασφαλιστική κατηγορία (ως μαχητό τεκμήριο) όπως ισχύει στην Κύπρο.  Μάλιστα από τη σύγκριση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών σε όλη την Ευρώπη προκύπτει ότι:

- στις χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά εισφορών (Αυστρία: περίπου 30%, Λετονία: 31,06% και Πορτογαλία: 34,75%) υπολογίζονται επί ασφαλιστικών κατηγοριών (πλην της Λιθουανίας που έχει ποσοστό εισφορών 26,3% που υπολογίζονται επί του 50% του φορολογητέου εισοδήματος)

- όπου οι εισφορές υπολογίζονται επί υψηλής βάσης υπολογισμού είναι χαμηλό το ποσοστό εισφοράς (από 23% στην Ιταλία έως 4% στην Ιρλανδία). 

-Σε κάθε χώρα όμως το ποσοστό της εισφοράς εξαρτάται πράγματι από το ποσοστό της παροχής, δηλαδή σε χώρες όπου οι παροχές χρηματοδοτούνται από τους φόρους (π.χ. Νορβηγία) ή σε χώρες που έχουν πέραν της δημόσιας σύνταξης και επαγγελματική (π.χ. η Μεγάλη Βρετανία) οι εισφορές για την σύνταξη είναι πολύ χαμηλότερες (π.χ. 11,4% στη Νορβηγία, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία τα εισοδήματα έως 7106 ευρώ εξαιρούνται από την ασφάλιση, από 7106 ευρώ έως 9606 ευρώ με εισφορά 172,64 ευρώ το έτος και από το 9606 έως 50549 ευρώ με ποσοστό 9%, ενώ πάνω από το ποσό 50549 ευρώ και άνω με ποσοστό 2%) .

Στην γνωμοδότησή της η επιτροπή  επικρίνει  το νομοσχέδιο γιατί ενώ προβλέπει εκπτώσεις εισφορών για τους νέους επαγγελματίες , τις  χαρακτηρίζει «ασφαλιστική οφειλή η οποία πρέπει να εξοφληθεί έως και το έτος συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου…». Επομένως, δεν πρόκειται για εκπτώσεις, αλλά για αναβολή της πληρωμής των εισφορών της πρώτης πενταετίας άσκησης του ελευθέριου επαγγέλματος. 

Η Ο.Κ.Ε. επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας που μια εύλογη ευνοϊκή ρύθμιση για μια ευάλωτη κατηγορία πληθυσμού, όπως οι νέοι επαγγελματίες, δίδεται ουσιαστικά υπό τη μορφή οιονεί δανείου και όχι με τη μορφή μιας πάγιας ρύθμισης.     Η αρνητική σημασία της διάταξης αυτής ενδεχομένως ξεπερνάει τα όρια των πληττομένων, δηλαδή των νέων επαγγελματιών,  αφού ουσιαστικά ανοίγει ένα νέο τρόπο σκέψης που εάν διευρυνθεί θα υπονομεύσει την κοινωνική πολιτική στη χώρα μας. 
Επισημαίνει επίσης άλλο έναν λόγο αποφυγής των επενδύσεων  στη χώρα.

Όπως προβλέπει η διάταξη του άρθρου 46 του νομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία με ΠΔ, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μπορεί να θεσπίζεται αντικειμενικό σύστημα τεκμαρτού υπολογισμού του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού ημερομισθίων και ποσού εισφορών για κατηγορίες ή κλάδους επιχειρήσεων κατά μήνα λειτουργίας της επιχείρησης ή άλλο χρονικό διάστημα και ανάλογα με τις εκτελούμενες εργασίες.

 Η προσδιοριζόμενη κατά το σύστημα αυτό δαπάνη αποτελεί το ελάχιστο οφειλόμενο ποσό για ασφαλιστικές εισφορές κατά μαχητό τεκμήριο. Παρά το ότι το τεκμήριο είναι μαχητό, είναι φανερό ότι οι επιχειρήσεις δεν θα αποφασίζουν να επενδύουν στη χώρα, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγηθούν σε εξωπραγματικές ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και σε αντιδικίες με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και το ελληνικό Δημόσιο.

Η ΟΚΕ τονίζει  ότι « θα μπορούσε ενδεχομένως κανείς να αντιτάξει ότι η επιβάρυνση αυτή μπορεί να είναι το αναγκαίο τίμημα για να προστατευθούν οι απόμαχοι της ζωής, δηλαδή οι συνταξιούχοι. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι, κατ’ αρχήν, σφάλμα ως προσέγγιση, αφού η πραγματική προστασία των συνταξιούχων μπορεί να προέλθει σε μια υγιή οικονομία και αυτό προϋποθέτει ένα ενεργό που δε θα ασφυκτιά από τους φόρους και τις εισφορές. Επιπλέον δε, ούτε η προστασία των συνταξιούχων επέρχεται αφού μειώνονται σημαντικά οι συντάξεις όσων  συνταξιοδοτηθούν μελλοντικά ενώ και σε ό,τι αφορά τους ήδη συνταξιούχους περικόπτονται οι επικουρικές συντάξεις ενώ καταργείται σταδιακά και το ΕΚΑΣ.

T ην ίδια ώρα ο καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος  επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει η  αγνοεί ότι  τα μέτρα ύψους 3 δις € περίπου (1,5-2% του ΑΕΠ), που δήθεν τώρα εισηγείται ο κ.Τόμσεν, έχουν ήδη ψηφιστεί με τον νόμο του γ’ Μνημονίου 4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14-8-2015), άλλα ρητά (1,8 δις €) και άλλα προληπτικά (0,5-1% του ΑΕΠ)! 

«Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθούν αναγκαία για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018. »



Πηγή : protothema.gr


Καταπέλτης κατά των Υποκλοπών του Hilton Αμερικανός υπουργός Οικονομικών



Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εξαιρετικής πρόσβασης του ΔΝΤ

H συζήτηση ήταν ιδιωτική και οπωσδήποτε έπρεπε να παραμείνει ιδιωτική, και ως μέτοχος του διεθνούς οργανισμού οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται γι’ αυτό…

Aυτή την δήλωση καταπέλτη έκανε ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών, Νέιθαν Σιτς μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής-όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο mignatiou.com

Mέσα σε μια πρόταση κρύβεται όλη η οργή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την Υποκλοπή και την διαρροή της στα Wikileaks. Tα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ ζόρικα.

Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εξαιρετικής πρόσβασης του ΔΝΤ για να αντλήσει δανεικά, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών, Νέιθαν Σιτς μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Επίσης τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν από πολύ κοντά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ταμείου, της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων τους «τουλάχιστον σε καθημερινό επίπεδο».

«Η βασική μου θέση», τόνισε, «είναι ότι το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετέχει σε ένα ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση μόνο αν είναι πεπεισμένο ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι σημαντικό και οι ελληνικές αρχές το πιστεύουν και δεσμεύονται από αυτό. Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση που έχει ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ, ότι το πρόγραμμα θα είναι αξιόλογο.

Οι Έλληνες έχουν κάνει πρόοδο τα τελευταία πέντε χρόνια αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά να κάνουν και είναι σημαντικό να την κάνουν», υπογράμμισε ο κ. Νέιθαν Σιτς.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή εάν μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι δεν θα έχουν πρόσβαση (οι Ελληνες) στο μηχανισμό εξαιρετικής πρόσβασης, ο Αμερικανός υφυπουργός απάντησε: «Ναι, και η δεύτερη προϋπόθεση αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτό που λέτε, ότι το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προσφέρει πόρους στους Ελληνες μόνο αν το πρόγραμμα συνοδεύεται από σημαντική ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλαδας, ώστε να διασφαλίσει ότι η βιωσιμότητα του χρέους ικανοποιείται.

Η θέση του ΔΝΤ να ζητά ένα αξιόπιστο πρόγραμμα και να συμμετέχει μόνο αν υπάρχει σημαντική ελάφρυνση του χρέους υποστηρίζεται πάρα πολύ από το υπουργείο Οικονομικών», τόνισε ο κ. Στις, διαλύοντας έτσι τους «μύθους» για την αμερικανική υποστήριξη προς την Ελλάδα. Φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας «τραυματίστηκε» από την υποκλοπή της συνομιλίας και τη διαρροή της στον ιστότοπο WikiLeaks.

Ο κ. Σίτς παρουσίασε και εξήγησε τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στο Καταστατικό του ΔΝΤ, οι οποίες -ως γνωστόν- δεν επιτρέπουν πλέον στο Ταμείο να παρανομεί και να δίνει χρήματα σε χώρες, όπως η Ελλάδα, χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό συνέβη τον Μάϊο του 2010 με το πρώτο πρόγραμμα. Το Ταμείο ζητά στοιχεία ότι το πρόγραμμα θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους για να πάρουν στη συνέχεια την απόφαση να λάβουν μέρος σ’ αυτό.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι «υπάρχουν και τα θέματα της διακυβέρνησης, αν η χώρα ακολουθήσει το πρόγραμμα και αν οι δεσμεύσεις της είναι αξιόπιστες. Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους το ΔΝΤ θα βασίσει την απόφασή του: ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα επιτύχει τους στόχους και οι Ελληνες θα ακολουθήσουν και το δεύτερο είναι η ελάφρυνση του χρέους για να εξασφαλίσει ότι το χρέος είναι βιώσιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για την ένταση στις σχέσεις του ταμείου και την ελληνικής κυβέρνησης και ειδικά για την υποκλοπή της συνομιλίας του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου και την Ιβα Πέτροβα, ο κ. Σιτς απάντησε ότι η συζήτηση ήταν ιδιωτική και οπωσδήποτε έπρεπε να παραμείνει ιδιωτική, και ως μέτοχος του διεθνούς οργανισμού οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Ο Αμερικανός υφυπουργός δήλωσε άγνοια για το πως έχει χειρισθεί το ΔΝΤ εσωτερικά το θέμα, και συμμερίσθηκε την εκτίμηση των ΜΜΕ ότι η πηγή της διαρροής δεν ήταν το Ταμείο. Αναφορικά με αυτήν καθ’ αυτήν τη συνομιλία, δήλωσε ότι το ΔΝΤ υπογράμμιζε ουσιαστικά τα εξής: Πρώτον, να συνεχίσουν οι Ελληνες την εφαρμογή του προγράμματος και Δεύτερον, για να υπάρξει η ελάφρυνση οι Γερμανικές αρχές είναι εκείνες που είναι περισσότερο απρόθυμες να το θέσουν στο τραπέζι. Αυτά είναι τα δύο μέρη με τα οποία διαπραγματεύεται το ΔΝΤ, τόνισε χαρακτηριστικά.


Πηγή : kourdistoportocali.com


Ακύρωσαν τις προσλήψεις του και ζητάει τις παραιτήσεις του ΚΕΛΠΝΟ ο Πολάκης



Τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, λίγο αφότου τα μέλη του ΔΣ αρνήθηκαν να συμπράξουν στην διαδικασία του διαγωνισμού για τον διορισμό γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Οπως παραδέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόθεσή του είναι να τοποθετήσει στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ νέα μέλη. Ωστόσο, τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ, που ορίστηκαν προ μηνών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουν τριετή θητεία.

Η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον διαγωνισμό αφορούσε τον διορισμό 100 γιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια διαδικασία ακολούθησε και στον διαγωνισμό για τον διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. 

Ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους.

Το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης με σκοπό να αποφασίσει τη ματαίωση του διαγωνισμού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις του αναπληρωτή προς τα μέλη του ΔΣ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν τη λήψη απόφασης. 

Νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 6 Μαΐου


Πηγή


Νέα προειδοποίηση ΗΠΑ για τρομοκρατική απειλή στην Τουρκία




Νέα προειδοποίηση για υπαρκτές τρομοκρατικές απειλές σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας εξέδωσαν οι ΗΠΑ.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να λαμβάνει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες τρομοκρατικές ομάδες «αναζητούν ευκαιρίες να επιτεθούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη την Τουρκία». 

Οι Αμερικανοί καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση «σε πολυπληθείς δημόσιους χώρους και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς».

Ανάλογη προειδοποίηση είχε εκδοθεί από την αμερικανική πρεσβεία και στις 9 Απριλίου. Τότε οι Αμερικανοί καλούνταν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αττάλειας. 


Πηγή : tanea.gr


Γεμάτος μετανάστες ο Πειραιάς




Είναι που θα έφευγαν μέχρι το Πάσχα οι μετανάστες απο τον Πειραιά όπως μας υπόσχονταν οι Συριζοανέλ!! Αλλά όπως υπόσχονται εδώ και ενάμιση χρόνο και δήθεν "υλοποιούν" έτσι έγινε και τώρα.

Στον Πειραιά φτάσαμε στο Πάσχα και παραμένουν 2.680 μετανάστες οι οποίοι δεν θέλουν να φύγουν και κανένας δεν τους εξηγεί ότι είναι φιλοξενούμενοι και οφείλουν να ακολουθούν κανόνες για την παραμονή τους μέχρι να αποφασιστεί το μέλλον τους, αλλιώς σε όποιον δεν αρέσει με συνοπτικές διαδικασίες το μέλλον του είναι η γρήγορη απέλαση πίσω.




Στα «βράχια» η διαπραγμάτευση - Νέα επικοινωνία σήμερα Τσίπρα με Τουσκ



Επικοινωνιακή διαχείριση του φιάσκου από την κυβέρνηση μετά την άρνηση του Συμβουλίου Κορυφής - Συνομιλία με Ντόναλντ Τουσκ θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός - Νέα ψυχρολουσία χθες από Ντάισελμπλουμ

Παρά το φιάσκο του πρωθυπουργού με την σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής που ακολούθησε την διακοπή των διαπραγματεύσεων και παρότι δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για την συνεδρίαση του Eurogroup, το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να δηλώνει ικανοποιημένο από τις εξελίξεις. 

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής θα συνεδριάσει σήμερα Μ. Πέμπτη στις 10 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το ναυάγιο του Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άρχισε τους γνωστούς πολιτικούς του ελιγμούς και την διαχείριση των απειλών -προσφυγή στις κάλπες-, που όμως φαίνεται πια ότι δεν πτοούν κανέναν. Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο επιδόθηκε χθες σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ με την προβολή των θέσεων της κυβέρνησης προκειμένου να πείσει στο εσωτερικό της χώρας ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών και ότι το μόνο πρόβλημα είναι το «κακό» ΔΝΤ. 

Ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ζήτησε την σύγκληση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το ελληνικό θέμα. Ο Ντόναλντ Τουσκ αρνήθηκε το αίτημα και αντί γι αυτό δήλωσε ότι θα συγκληθεί το Eurogroup.  Κυβερνητικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι η κίνηση του πρωθυπουργού να μεταφέρει στο πολιτικό επίπεδο την διαπραγμάτευση, με το αίτημα για Συμβούλιο Κορυφής, ήταν ελιγμός προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι πάντα η σύγκληση του Eurogroup σε καθορισμένη ημερομηνία. 

Έτσι σε ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου χθες το απόγευμα αναφερόταν ότι η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τουσκ θα επαναληφθεί σήμερα το πρωί. 


Συγκεκριμένα το σημείωμα αναφέρει: «Ο Ντ. Τουσκ έχει ζητήσει από τον Α. Τσίπρα να περιμένει 24 ώρες πριν υποβάλλει το αίτημα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενεργήσει ο ίδιος προς την κατεύθυνση σύγκλησης του Eurogroup».

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να εμφανίσει ως επιτυχία το ενδεχόμενο να συγκληθεί το Eurogoup την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να διευκρινίζει γιατί ματαιώθηκε το σημερινό, και αφού προηγουμένως εισέπραξε άρνηση από τον Ντόναλντ Τουσκ. Παράλληλα κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι υπήρχε ικανοποίηση από την στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πρόσθεταν ότι μέχρι χθες το βράδυ επρόκειτο να υπάρξει συνομιλία του πρωθυπουργού μαζί του. Επίσης οι ίδιες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα πρέπει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να ανακοινώσει επισήμως την ημερομηνία σύγκλησης του οργάνου για την επόμενη εβδομάδα, διαφορετικά ο πρωθυπουργός θα υποβάλλει επισήμως το αίτημα για σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε αυτή την περίπτωση -πάντα κατά τις ίδιες πηγές- ο Ντόνταλντ Τουσκ θα είναι υποχρεωμένος να το δεχθεί. 

Ωστόσο χθες το βράδυ μία ακόμη ψυχρολουσία περίμενε την κυβέρνηση από τις δηλώσεις του  Ντάισελμπλουμ που έκανε μαζί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ο οποίος άφησε ανοικτό το πότε θα συγκληθεί το Eurogroup.  «Δεν έχω κάποια προθεσμία, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση κατεπείγοντος που μοιραζόμαστε όλοι. Πρέπει επομένως να δούμε εάν το Eurogroup θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο αυτήν που ακολουθεί», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να εργαστούμε μαζί με τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση». 

Ακόμη και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών άδειασε την ελληνική κυβέρνηση δικαιώνοντας το ΔΝΤ και δήλωσε: "Δεν απαιτούμε προφανώς η Ελλάδα να αλλάξει το Σύνταγμα. Ζητούμε να βρεθεί μια οδός σύμφωνη με το νομικό της σύστημα που θα επιτρέπει να προσδοθεί περισσότερη αξιοπιστία στις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης”. 

Μετά από αυτό είναι αμφίβολο εάν σήμερα ορισθεί ημερομηνία για το Eurogroup όπως υπολόγιζε το Μέγαρο Μαξίμου ποντάροντας στην μεσολάβηση των Τουσκ και Γιούνκερ. 

Έχει ενδιαφέρον λοιπόν η νέα συνομιλία που θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τουσκ καθώς και το αν τελικά πραγαμτοποιήθηκε χθες επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ. 

Πάντως η κυβέρνηση επιδόθηκε χθες στην επικοινωνιακή διαχείριση απευθυνόμενη στο εσωτερικό κοινό με συνεχή ενημερωτικά σημειώματα και με έκτακτο μπρίφινγκ της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, όπου επαναλάμβανε την βασική της επιχειρηματολογία κατά του ΔΝΤ  και επιχειρούσε να δημιουργήσει αίσθηση αισιοδοξίας και βεβαιότητας για τις εξελίξεις. Εντύπωση πάντως προκάλεσε ότι κατά την χθεσινή ενημέρωση η κ. Γεροβασίλη αφού κάλεσε την Ε.Ε να πάρει θέση απέναντι στην "υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας από το ΔΝΤ” απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο εκλογών. 


"Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση" συνεπώς "δεν απαντώ σε υποθετικά σενάρια", δήλωσε η κ. Γεροβασίλη δίνοντας έτσι τροφή για τα εκλογικά σενάρια σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις. Ορισμένοι θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να πάει σε εκλογές αν βρεθεί σε αδιέξοδο. Άλλοι υποστηρίζουν ότι "Δεν πρόκειται να πάμε σε εκλογές. Αυτό δεν αποτελεί επιλογή για εμάς". Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρα διαχειρίζεται την απειλή των εκλογών τόσο προς τα έξω όσο και προς τους δικούς του βουλευτές. 



Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει στην δική του εκδοχή των γεγονότων, εξακολουθεί να στοχοποιεί το ΔΝΤ και αναζητά εσωτερικούς εχθρούς. 


Στο χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα  καταφέρεται “εναντίον εκείνων που επιδιώκουν μικροπολιτικά οφέλη από την αποτυχία της διαπραγμάτευσης” προβλέποντας μάλιστα ότι θα διαψευσθούν. 


Στο ίδιο σημείωμα το Μέγαρο Μαξίμου αξιολογεί “ως ιδιαίτερα θετική η παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ο οποίος χαρακτήρισε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ «παράλογες» και ότι η απαίτηση για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων «δεν θα γινόταν αποδεκτή σε καμία δημοκρατία στον κόσμο». 


Επικαλείται δε και την ανάλογη δήλωση έχει κάνει ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.  

Όσον αφορά την διακοπή των διαπραγματεύσεων αναφέρει: “ Δημοσιεύματα ανακινούν όλο και περισσότερο το επιχείρημα ότι «η λήψη πρόσθετων μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους είναι γνωστή από την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου». 


Η πραγματικότητα είναι ότι η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου σε καμία περίπτωση δεν προβλέπει προληπτική νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων, κάτι που είναι άλλωστε αντίθετο με το ελληνικό Σύνταγμα και τις αρχές του δικαίου. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς για μόνιμο μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, υλοποιεί πλήρως τις αρχές που έθεσε το τελευταίο Eurogroup (αξιοπιστία, αντικειμενικότητα, αυτοματισμός, θεσμοθέτηση).

Επιπλέον, ο μηχανισμός αυτός κατοχυρώνει την πρόβλεψη της Συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, για το ενδεχόμενο απόκλισης από τους στόχους. Είναι λοιπόν σαφές ότι αυτοί που αντιδρούν στην συγκεκριμένη πρόταση, δεν επιδιώκουν περισσότερη αξιοπιστία,  αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν περισσότερα μέτρα από όσα προβλέπει η Συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Για τον λόγο αυτόν, αρνούνται επιδεικτικά να λάβουν υπόψη και την πρόσφατη έκθεση της Eurostat, τις εκτιμήσεις της οποίας θα είχαν επικαλεστεί κατά κόρον αν ήταν επιβαρυντικές για την ελληνική οικονομία. 

Κλείνοντας καταφέρεται εναντίον υποθετικών εχθρών: “ Είναι λυπηρό – αλλά αληθές – ότι κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους και τις δικές τους επιδιώξεις, ελπίζουν είτε η διαπραγμάτευση να μην καρποφορήσει, είτε η κυβέρνηση να εξαναγκαστεί στην νομοθέτηση προληπτικών μέτρων. Με τις τελευταίες εξελίξεις, δυσκολεύονται πια να κρατήσουν ακόμα και τα προσχήματα, παρέχοντας ανέλπιστη στήριξη σε όσους επιδιώκουν να δυναμιτίσουν την διαπραγμάτευση. Αυτοί που επενδύουν σε μια εξέλιξη σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη ή να διασώσουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντά τους, θα διαψευσθούν. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί”.


Πηγή : protothema.gr