Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Αντιδράσεις από τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και τον υπεύθυνο της ΔΑΠ



Δύο καυστικά σχόλια στο facebook ανάρτησαν ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης και το π΄ρωην υπεύθυνος της ΔΠΑ ΝΔΦΚ Σωτήρης Πολύζος.

Ο Σάκης Ιωαννίδης φανερά ενοχλημένος και προβληματισμένος απο τις χθεσινές εξελίξεις στο 10 συνέδριο της ΟΝΝΕΔ σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Από μικρό παιδί έχω υπηρετήσει την ΟΝΝΕΔ, σχεδόν από όλες τις θέσεις. Έχω ζήσει χαρές και λύπες. Έχω κερδίσει και έχω χάσει πολιτικές διαδικασίες. Σε κάθε συνέδριο ψηφίζονταν αλλαγές στον κανονισμό, λαμβάνονταν πολιτικές αποφάσεις, εκλέγονταν τα νέα όργανα από τους συνέδρους και αυτό αποτελούσε γιορτή για την οργάνωση. Δυστυχώς αυτά τελείωσαν με το φιάσκο του 10ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία , οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις και ψηφοφορίες ενώ δεν αποφασίστηκε καμία τροποποίηση του κανονισμού. Πλήρης διάλυση. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις, οδηγούν την οργάνωση στον γκρεμό και στην πλήρη απαξίωση χωρίς να αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της . Θα μας βρουν απέναντι. Οχι μόνο εμένα , αλλα όλους όσους αισθάνονται μέλη της μεγάλης οικογένειας της ΟΝΝΕΔ».

Ακολούθησε το σχόλιο του πρώην υπέθυνου της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Σωτήρη Πολύζου  που σχολίσαε και αυτός χαρακτηριστικά :

"Έβλεπα χθες το βράδυ ΟΝΝΕΔίτες, από κάθε άκρη της χώρας, να φεύγουν από το συνέδριο με κατεβασμένο κεφάλι, με την απορία γιατί δεν έγιναν διαδικασίες και 
εκλογές. Αυτό δεν αξίζει στη μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας που σε εποχές δύσκολες δεν έσκυψε το κεφάλι. 
Ζητήστε συγνώμη γι' αρχή και αναλάβετε τις ευθύνες σας!
Η ΟΝΝΕΔ είναι μια ιδέα πάνω από συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κόπους άλλων για τις δικές τους σκοπιμότητες. Η ιστορία θα τους κρίνει και θα τους βάλει στη θέση που τους αρμόζει. Εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας, της ευθύνης και της σταθερότητας, γιατί η Παράταξη μας έχει ανάγκη.
Η Παράταξη μας έχει όλους ανάγκη, με υγιή σκέψη, για να αλλάξουμε την πορεία της χώρας προς τα βράχια."


Η τραγωδία του Χίλσμπορο, 96 φίλαθλοι της Λίβερπουλ πέθαναν στον ημιτελικό του 1989 για το κύπελλο Αγγλίας. Οι παίκτες στο γήπεδο έπαιζαν μπάλα και οι φίλαθλοι πέθαιναν στην κερκίδα



Η 15η Απριλίου 1989 ήταν μια τραγική ημέρα για τoυς Βρετανούς. Ενενήντα έξι οπαδοί της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο στάδιο Χίλσμπορο στην πόλη Σέφιλντ. Στις 3:00 μ.μ. είχε οριστεί η έναρξη του αγώνα για τον ημιτελικό Κυπέλλου της Αγγλίας. Το παιχνίδι ήταν καθοριστικό και για τις δύο ομάδες και οι φίλαθλοι ανυπομονούσαν να ξεκινήσει ο αγώνας. Από το μεσημέρι είχαν αρχίσει να καταφθάνουν στο γήπεδο για να πάρουν τις θέσεις τους στην κερκίδα. Οι φίλαθλοι που ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ήταν τόσο πολλοί, που λίγη ώρα πριν από τη σέντρα αρκετές χιλιάδες ήταν ακόμα έξω από το γήπεδο. Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ βρισκόταν έξω από τη βόρεια θύρα του γηπέδου και τελευταία στιγμή τους επιτράπηκε η είσοδος στην εξέδρα «Leppings Lane», που ήταν ήδη κατάμεστη από κόσμο. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Όσοι ήταν στο πίσω μέρος της κερκίδας δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι δεν χωρούσαν και ασκούσαν πιέσεις στο πλήθος.



Χρειάστηκαν μόνο μερικά λεπτά για να μετατραπεί η γιορτινή ατμόσφαιρα σε τραγωδία. Οι ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν ζέσταμα και το παιχνίδι ξεκίνησε. Στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης ένας αστυνομικός έτρεξε στον διαιτητή και του ζήτησε να διακόψει τον αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές πέταξαν την μπάλα εκτός του γηπέδου και αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να καταλάβουν τι γινόταν. Στην κερκίδα που βρισκόταν πίσω από το τέρμα της Λίβερπουλ, από τη στιγμή που είχε ξεκινήσει ο αγώνας, κορμιά ανθρώπων είχαν συνθλιβεί πάνω στα ψηλά κιγκλιδώματα, που χώριζαν το γήπεδο με την εξέδρα. Οι πιέσεις του κόσμου, που μπήκε στο γήπεδο την τελευταία στιγμή, οδήγησαν τους φιλάθλους που κάθονταν μπροστά πάνω στα κάγκελα της κερκίδας. Μάταια φώναζαν να κάνουν πίσω, χρειάστηκαν αρκετά λεπτά μέχρι να καταλάβουν οι υπόλοιποι τι είχε συμβεί και οι υπεύθυνοι να σταματήσουν τον αγώνα.



Όσοι πρόλαβαν να αντιδράσουν έγκαιρα πήδηξαν μέσα στο γήπεδο και σώθηκαν. Τις επόμενες ώρες επικράτησε χάος. Οι φίλαθλοι έπαιρναν τις διαφημιστικές πινακίδες για να μεταφέρουν τους τραυματίες και άψυχα κορμιά κείτονταν στο γήπεδο. Συνολικά 94 άτομα έχασαν τη ζωή τους  μέσα στο γήπεδο και άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματα τους τις επόμενες ημέρες, ενώ τραυματίστηκαν 776 άτομα. Το τραγικό συμβάν σόκαρε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Μετά από χρόνια ο τότε προπονητή της Λίβερπουλ Κένι Νταγκλις έγραψε στην αυτοβιογραφία του: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ, μα ποτέ την 15η Απριλίου του 1989. Δεν μπορώ ούτε καν να σκέφτομαι το όνομα Χίλσμπορο και να μην μου έρχονται στο μυαλό αυτές οι τραγικές εικόνες. Λίγα χρόνια αργότερα και αφού είχα φύγει από την Λίβερπουλ, μου έγινε πρόταση για να αναλάβω την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αλλά αρνήθηκα για τα όσα έγιναν τότε στο γήπεδο της.» 

Τα μοιραία λάθη 

Τις πρώτες ημέρες τα μέσα και η αστυνομία προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν τους ίδιους τους φιλάθλους, αναφέροντας πως μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και πως ήταν μεθυσμένοι. Η εφημερίδα Sun έριξε όλο το φταίξιμο στους χούλιγκαν και στα ίδια τα θύματα. Πολλοί αστυνομικοί είπαν ψέματα στις καταθέσεις τους για να αποποιηθούν την ευθύνη.



Η αλήθεια αποκαλύφτηκε το 2012, όποτε η Ανεξάρτητη Αρχή των οικογενειών έφερε στο φως μια σειρά από παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο 96 ανθρώπους. Η αστυνομία είχε επιτρέψει την είσοδο πολλών φιλάθλων σε μια κερκίδα που ήταν ήδη γεμάτη και δεν κατάλαβε εγκαίρως το μέγεθος της τραγωδίας. Μάλιστα επειδή ο αγώνας ξεκινούσε και δεν θα προλάβαιναν να μπουν στο γήπεδο, άνοιξαν περισσότερες πύλες, με αποτέλεσμα να εισέλθουν ταυτόχρονα δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι παραπάνω από τη χωρητικότητα της εξέδρας. Το χειρότερο ήταν πως όταν οι φίλαθλοι σκαρφάλωναν στα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν, ι αστυνομικοί θεωρούσαν πως ήθελαν να μπουν στο γήπεδο για επεισόδια και τους έσπρωχναν πάλι μέσα στο χάος. Οι παραλείψεις είχαν συνέχεια, καθώς τα ασθενοφόρα καθυστέρησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, να πεθάνουν. Η Μάργκαρετ Θάτσερ, που είχε ήδη ξεκινήσει την αναμόρφωση του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά την ανείπωτη τραγωδία πήρε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην γίνει ποτέ ξανά ανάλογο αιματηρό συμβάν στα βρετανικά γήπεδα. Μεταξύ άλλων απαγόρευσε τις θέσεις για όρθιους θεατές, την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα και επέβαλε την υποχρεωτική έκδοση καρτών για τους φιλάθλους και τη χρήση καμερών στα γήπεδα.



Πηγή : mixanitouxronou.gr


Έντονα ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ




Του Δημήτρη Γκάτσιου

Σφόδρα προβληματισμένος και ενοχλημένος για όλες τις αρνητικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εικόνα της διάλυσης, που επικρατούσε στο χώρο του Συνεδρίου από το πρωί του Σαββάτου, με ελάχιστα μέλη της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνουν το "παρών" αποτέλεσαν το πρώτο… χτύπημα, με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το περιβάλλον του προέδρου της γαλάζιας παράταξης να έρχεται, όταν οι εργασίες πέρασαν στο δια ταύτα. Στην ανάδειξη, δηλαδή, των μελών της νέας κεντρικής επιτροπής, αλλά και των προσώπων που θα εκπροσωπήσουν τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας στο τακτικό συνέδριο του κόμματος, που σηκώνει αυλαία την προσεχή Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές ψηφοφορίες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου, μέχρι τις οκτώ το βράδυ καμία κάλπη δεν είχε στηθεί, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ να έχει αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη και στο κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου να έχουν απομείνει ελάχιστα άτομα. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν προς την κατεύθυνση του γραμματέα της παράταξης, Ανδρέα Παπαμιμίκου, όσον αφορά στο μπάχαλο που επικράτησε, καταλογίζοντας του ευθύνες και προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας, προκειμένου να ελέγξει συνέδρους.

Το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στο 10 Τακτικό Συνέδριο θα αποφασιστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, μάλιστα, της διάλυσης, αργά χθες το βράδυ  η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία "ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής στο 10ο Τακτικό Συνέδριο" και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα.

Πριν λίγα λεπτά, θέση για όλα όσα έλαβαν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου πήρε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης. "Από μικρό παιδί έχω υπηρετήσει την ΟΝΝΕΔ, σχεδόν από όλες τις θέσεις. Έχω ζήσει χαρές και λύπες. Έχω κερδίσει και έχω χάσει πολιτικές διαδικασίες. Σε κάθε συνέδριο ψηφιζόταν αλλαγές στον κανονισμό, λαμβάνονταν πολιτικές αποφάσεις, εκλέγονταν τα νέα όργανα από τους συνέδρους και αυτό αποτελούσε γιορτή για την οργάνωση. Δυστυχώς αυτά τελείωσαν με το φιάσκο του 10ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία , οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις και ψηφοφορίες ενώ δεν αποφασίστηκε καμία τροποποίηση του κανονισμού. Πλήρης διάλυση. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις, οδηγούν την οργάνωση στον γκρεμό και στην πλήρη απαξίωση χωρίς να αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της. Θα μας βρουν απέναντι. Όχι μόνο εμένα , αλλά όλους όσους αισθάνονται μέλη της μεγάλης οικογένειας της ΟΝΝΕΔ", ανέφερε, στην προσωπική του σελίδα, σε χώρο κοινωνικής δικτύωση.


Πηγή : capital.gr



Κύκλοι Μεϊμαράκη: Να ζητήσει ο Κυριάκος την παραίτηση Παπαμιμίκου




Θέση στα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό της ΝΔ εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος παίρνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στενοί του συνεργάτες μιλώντας στα parapolitika.gr είπαν ότι " είναι χρέος του Μητσοτάκη να ζητήσει την παραίτηση Παπαμιμίκου για το χθεσινό φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ όπως είχε κάνει ζητώντας την παραίτηση Μεϊμαράκη μετά την οργανωτική αποτυχία των εσωκομματικών εκλογών της 29ης Νοεμβρίου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στην ΝΔ έχουν βγει για τα καλά τα μαχαίρια και το κλίμα είναι τεταμένο μεταξύ των εσωτερικών ομάδων κάτι που δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επικείμενο Συνέδριο που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.


Πηγή : parapolitika.gr


Γιατί σταματά τις πτήσεις προς Ελλάδα η Ryanair




Στην απόφαση να τερματίσει, κατά δύο μήνες νωρίτερα, το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στη χώρα μας «εξαναγκάζεται να προχωρήσει» η Ryanair, σύμφωνα με όσα λέει ο εμπορικός διευθυντής της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων κ. Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζει και η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει νέους φόρους στο τουριστικό προϊόν, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Οπως εξηγεί, πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη μετά την παραδειγματική αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας, ήδη από τις αρχές του 2014, για αύξηση της επιβατικής κίνησης, διαχρονικά από τους αρμόδιους υπουργούς.
«Εχουμε αποστείλει 25 επιστολές τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά έχουμε λάβει μόλις τρεις απαντήσεις, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει ανταπόκριση, θετική είτε αρνητική, στις προτάσεις μας».

Στις απαντήσεις δε αυτές η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά δήλωσε, σύμφωνα με τον κ. Ο’ Μπράιεν, ότι οι προτάσεις της Ryanair για αύξηση των επισκεπτών κατά 5 εκατ. σε ορίζοντα τριετίας «δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της». Ο κύβος για την εταιρεία ερρίφθη μετά και την επιστολή της 18ης Μαρτίου 2016, όπου αναφερόταν μάλιστα ότι η αρχή των ακυρώσεων θα γίνει από το νησί της Κω. Ουσιαστική απάντηση επί των «επιχειρηματικών», όπως τις χαρακτηρίζει, προτάσεων δεν υπήρξε. «Τακτική με την οποία η ελληνική αγορά χάνει οκτώ πτήσεις την ημέρα δύο μήνες νωρίτερα. Ισως επειδή η υπουργός ήταν πολύ απασχολημένη με την έκθεση στο Μαϊάμι».

Οι προτάσεις που έχει διατυπώσει η αεροπορική εταιρεία περιλαμβάνουν μειωμένα τέλη και φόρους κατά τους μήνες εκτός high season, με απαλλαγή των ναύλων για τα μικρά αεροδρόμια από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων, που ανέρχεται σε 12 ευρώ ανά επιβάτη, καθώς και μείωσή του κατά 50% στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εφόσον τα κίνητρα αυτά ισχύσουν για πέντε χρόνια, η Ryanair δεσμεύεται να φέρει επιπλέον 2 εκατ. επιβάτες στην Αθήνα και ακόμη 3,5 εκατ. στα περιφερειακά αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 2 εκατ. στη χαμηλής ζήτησης περίοδο ως το 2018. Οπως λέει χαρακτηριστικά, «είναι καλύτερο να έχεις επιβάτες χωρίς φόρους, παρά φόρους χωρίς επιβάτες».

Βολές στην υπουργό Τουρισμού ρίχνει ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, αποκαλώντας τη μάλιστα «Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδος», και για την έλλειψη προτάσεων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην οποία σημειώνεται ότι στοχεύει η ελληνική κυβέρνηση. «Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, το μόνο που ανακοίνωσε ήταν ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο είναι εξαιρετικό για τους ωφελούμενους, όμως δεν είναι δυνατόν η στρατηγική για τον τουρισμό να περιορίζεται στην ανακύκλωση των χρημάτων των ελλήνων φορολογουμένων» σχολιάζει ο κ. Ο’ Μπράιεν.

Εκτιμώντας ότι εκτός από τη Ryanair, πολλές αεροπορικές εταιρείες θα υπερσυγκεντρώσουν πτήσεις στο πικ της σεζόν, Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς καμία δεν είναι διατεθειμένη να επενδύσει για δημιουργία ζήτησης εκεί όπου δεν υπάρχει, χωρίς πολύ χαμηλούς ναύλους, επισημαίνει τα εξής: «Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, αντί να πουλάει για 1,23 δισ. ευρώ τα αεροδρόμια, ποσό που δεν σημαίνει κάτι στην οικονομική κατάσταση που είναι η χώρα, είναι να αρπάξει τη συνδεσιμότητα και τους επιβάτες από επιχειρήσεις όπως η Ryanair».

Οσον αφορά τα περιφερειακά αεροδρόμια, μία από τις προτάσεις της Ryanair ήταν η χρηματοδότηση μελέτης σχετικά με τη χωρητικότητά τους, δεδομένου ότι βασικό επιχείρημα της ιδιωτικοποίησης ήταν οι απαιτήσεις αυξημένης δυναμικότητας. «Οι Γερμανοί αυτό που θα κάνουν θα είναι να αυξήσουν τις υποδομές, οι οποίες εκτός υψηλής σεζόν θα είναι άδειες. Κατόπιν, ως μονοπώλιο, θα αυξήσουν τα τέλη των αεροδρομίων. Αυτοί θα καταστρέψουν τον τουρισμό των νησιών προσελκύοντας περισσότερους tour operators μόνο για δύο μήνες, ενώ αυτό που πραγματικά χρειάζονται τα νησιά είναι περισσότερους επιβάτες για περισσότερους μήνες» λέει ο κ. Ο’ Μπράιεν στο «Βήμα».

Συγχρόνως, εκφράζει ανησυχίες για τη δημιουργία καρτέλ στις χρεώσεις των αεροδρομίων, δεδομένου ότι «η εταιρεία που αναλαμβάνει τα αεροδρόμια (εννοώντας τη Fraport) έχει ήδη δηλώσει ότι οι χρεώσεις θα είναι στα επίπεδα όλων των χωρών της Μεσογείου. Με λίγα λόγια, λέει ότι θα πρέπει να είναι υψηλότερες». Οπως σχολιάζει, τα αποτελέσματα του μονοπωλίου φαίνονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

«Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία μας φέρνει στην Αθήνα 2,5 εκατ. επιβάτες, το αεροδρόμιο έχει 18 εκατ. επιβάτες, τη στιγμή που θα έπρεπε να έχει 30 εκατ., καθώς βρίσκεται στην καρδιά πολύ δημοφιλών τουριστικών προορισμών, ενώ το αεροδρόμιο του Δουβλίνου – πόλη μόλις 1 εκατ. κατοίκων – δέχεται 25 εκατ. επιβάτες». Η εξήγηση που δίνει ο κ. Ο’ Μπράιεν είναι ότι «έχει δοθεί στο μονοπώλιο μιας ιδιωτικής εταιρείας, όπου το κράτος φορολογεί 12 ευρώ/επιβάτη, με τα οποία χρηματοδοτεί και πάλι το αεροδρόμιο, χωρίς το ίδιο να κερδίζει κάτι».

Συνοψίζοντας, ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair σχολιάζει ότι «είναι το λιγότερο ενοχλητικό να μην μπαίνουν στον κόπο οι αρμόδιοι να στείλουν μια απάντηση επί των προτάσεών μας, όταν για εφέτος η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει ποσοστό 41% της αύξησης της επιβατικής κίνησης της Ελλάδας για το πρώτο εξάμηνο». Απάντηση που αν είναι αρνητική «θα εξηγεί σε εμάς τους λόγους και στην ελληνική κοινωνία γιατί αρνούνται συνολικά 10 εκατ. επιβάτες τα επόμενα τρία χρόνια» καταλήγει, αφήνοντας αιχμή ότι μοιάζουν μάλλον φοβισμένοι ότι θα προσβάλουν τους εταιρικούς τους φίλους.

«Αλλο απεργία, άλλο κλειστοί ουρανοί»

Επιθυμώντας να ξεκαθαρίσει την παρανόηση, όπως λέει, σχετικά με την καμπάνια κατά των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο κ. Ο’ Μπράιεν εξηγεί στο «Βήμα» ότι «δεν αφορά την απαγόρευση οποιασδήποτε διεκδίκησης εκ μέρους των εργαζομένων». Θέση όμως της εταιρείας είναι ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να προωθούν τα αιτήματά τους μέσω διαμεσολάβησης ή δεσμευτικής διαιτησίας που δεν συνεπάγονται «κλειστούς ουρανούς» στην Ευρώπη. Εναλλακτικά, προτείνεται να αναλαμβάνουν τον έλεγχο οι υπηρεσίες γειτονικών χωρών στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πρωτοβουλία που ξεκίνησε με τις απεργίες στη Γαλλία, όπου από το 2009 οι ΕΕΚ έχουν απεργήσει 43 ημέρες, με αποτέλεσμα σε ένα μόνο απεργιακό διήμερο να μπει «φρένο» σε πάνω από 3.600 πτήσεις ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών και σε 500.000 επιβάτες.



 Πηγή : newsone.gr


Νέα μέτρα 3,6 δις εξετάζουν ΔΝΤ και Ευρώπη



Δεύτερη συνάντηση μέσα σε 24 ώρες με την Κριστίν Λαγκάρντ, πραγματοποίησε χθες αργά το απόγευμα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, την ώρα που η εφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευε πληροφορίες ότι έχει τεθεί στο τραπέζι συμβιβαστική φόρμουλα για επιβολή επιπρόσθετων «μέτρων εν αναμονή» ύψους 3,6 δις ευρώ, ή 2% του ΑΕΠ.

Δεύτερη συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πραγματοποίησε χθες αργά το απόγευμα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αντέδρασε στη συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τόνισε ότι «υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά για να γίνει», αλλά και στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικά την ελάφρυνση του χρέους.

Ετσι, λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ελληνας υπουργός ζήτησε δεύτερη συνάντηση μέσα σε 24 ώρες, η οποία κράτησε περίπου 20 λεπτά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον με τις ελληνικές αρχές, και ανακοίνωσε την επιστροφή της αποστολής του Ταμείου στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα. Προειδοποίησε, όμως ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει και να μην αναμένονται άμεσα αποτελέσματα.

«Είχαμε», σημείωσε, «εποικοδομητικές και φιλικές επαφές με όλους τους συμμετέχοντες και νομίζω ότι το κατέστησα σαφές και στην ανακοίνωσή μου χθες αυτό το οποίο επιτύχαμε σε αυτές τις συναντήσεις. Συνεπώς η Αποστολή μας θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας.
 Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει. Μην περιμένετε άμεσο αποτέλεσμα διότι αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Αλλά φυσικά και είμαστε της άποψης ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά (η αξιολόγηση). Αλλά η θέση μας σε σχέση με την ελληνική βιωσιμότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και σταθερότητα δεν έχει αλλάξει. Παραμένει η προσέγγιση μας, των δύο πυλώνων», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε διευκρινήσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ και επεδίωξε να διασφαλίσει εκ νέου την δέσμευση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε φαίνεται ότι θορύβησαν την Αθήνα.
Ο Ελληνας υπουργός μας είπε ότι υπάρχουν από διάφορους πολλές προτάσεις, οι οποίες συζητούνται από το Ταμείο και τους υπόλοιπους δανειστές.

Η εφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευσε πληροφορίες ότι έχει τεθεί στο τραπέζι συμβιβαστική φόρμουλα για επιβολή επιπρόσθετων «μέτρων εν αναμονή» ύψους 3,6 δις ευρώ, ή 2% του ΑΕΠ. Με βάση την φόρμουλα, η ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετήσει μεν τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει μόνο στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι.

Μέχρι της στιγμής δεν γνωρίζουμε την αντίδραση του Ταμείου στην πρόταση των Ευρωπαίων.
Μετά την 20λεπτη συνομιλία με την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ελληνας υπουργός είπε πως τα πράγματα πήγαν καλά και ξεκαθαρίστηκαν ορισμένα ζητήματα, προσθέτοντας ότι και οι συζητήσεις σε επίπεδο πια θεσμών θα συνεχιστούν από Δευτέρα- Τρίτη στην Αθήνα».

Ο κ. Τσακαλώτος είχε επίσης το Σάββατο συνάντηση με τον Σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας, στον οποίο ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις, ενόψει της συνάντησης που θα έχει την επόμενη Κυριακή στο Ανόβερο ο Πρόεδρος Ομπάμα με την Καγκελάριο Μέρκελ.
Παρέμβαση των Αμερικανών στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Βλάντις Ντομπροβσκις από την επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Αποθεματικής Τράπεζας (FED), Τζάνετ Γιέλεν και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκερ, από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πάντως οι δηλώσεις που έκαναν το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν και της Γερμανίας Βόλφγκανγ Σόιμπλε εκδήλωναν αισιοδοξία για την πιθανότητα μιας συμφωνίας. Και οι δύο υποστήριξαν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Οι επαφές που έλαβαν χώρα στην Ουάσιγκτον μου επιτρέπουν να θεωρώ ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ενόψει του άτυπου συμβουλίου του Ecofin στο Άμστερνταμ», είπε ο Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ξανά διαπραγμάτευση στο χείλος του γκρεμού».

«Η αισιοδοξία μου ήταν ήδη μεγάλη» πριν από τις συζητήσεις της Ουάσινγκτον και δεν έχει μειωθεί», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πάντως, στην Αθήνα μεταφέρεται αυτή την εβδομάδα το πεδίο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, με στόχο την συνέχιση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς ολοκληρώθηκαν οι επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην αμερικανική πρωτεύουσα.


Μιχάλης Ιγνατίου
Πηγή : ethnos.gr


Η Ηλιοθεραπεία ασπίδα για τον διαβήτη





Η ηλιοθεραπεία, πάντοτε με μέτρο φαίνεται πως αποτελεί ασπίδα για τον διαβήτη και άλλες πολλές ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σωτήρια και θαυματουργή αποδεικνύεται η βιταμίνη D σε συνδυασμό με τη χαλάρωση κάτω από τον ήλιο. Νέες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η λεγόμενη και «βιταμίνη της λιακάδας», αφού συντίθεται μόνον όταν το δέρμα μας εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι μια πραγματικά χρυσή ασπίδα για ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, τον κλινικό νευρολόγο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Τζορτζ Εμπερς, η βιταμίνη D παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων που προστατεύουν τον οργανισμό μας από λοιμώξεις, γρίπη, τροφικές δηλητηριάσεις, ακόμη και καρκίνο. Χωρίς τη «βιταμίνη της λιακάδας» τα λευκά αιμοσφαίρια παραμένουν σε... χειμερία νάρκη και δεν εκτελούν το σημαντικό καθήκον θωράκισης του ανθρώπινου οργανισμού από τις ασθένειες.

«Ανακαλύψαμε ότι ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός γονίδιων ελέγχονται από τη βιταμίνη αυτή» λέει ο δρ Εμπερς, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «η D φαίνεται πως αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα στον μηχανισμό θωράκισης του οργανισμού μας απέναντι σε πολλές ασθένειες».

Την ανακάλυψη των βρετανών επιστημόνων επιβεβαιώνει και μια πρόσφατη έρευνα δανών γιατρών, οι οποίοι διεξήγαγαν εργαστηριακές έρευνες που έδειξαν ότι η βιταμίνη D ενεργοποιεί τα ανενεργά λευκά αιμοσφαίρια ώστε να μετατραπούν σε κύτταρα που εξολοθρεύουν τις λοιμώξεις. «Αν τα λευκά αιμοσφαίρια δεν μπορούν να βρουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D στο αίμαδεν κινητοποιούνται καν» λέει ο επικεφαλής αυτής της έρευνας δρ Κάρστεν Γκέισλερ.

Ως σήμερα ήταν γνωστό ότι η βιταμίνη D ήταν σημαντική για την απορρόφηση του ασβεστίου και για την υγεία των οστών. Μόνο πρόσφατα συνειδητοποίησαν οι επιστήμονες πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία της για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με μικρό γεωγραφικό πλάτος, όπως το Εκουαδόρ, παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά αυτοάνοσων παθήσεων όπως σκλήρυνση κατά πλάκας ή και διαβήτη τύπου 1, γεγονός που στάθηκε η αφορμή για περαιτέρω επιδημιολογικό έλεγχο.

Η βιταμίνη D φαίνεται πως έχει ευεργετική επίδραση στο ανοσολογικό σύστημα, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως η ψωρίαση, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης τύπου 1 και φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn.

Η κύρια πηγή για τη σύνθεση της βιταμίνης D είναι το φως του ηλίου. Ανευρίσκεται, αλλά σε μικρές ποσότητες, σε κάποιες τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια και τα αβγά.

Δεν είναι τυχαίο που οι σκανδιναβικές χώρες και τα κράτη του Βορείου Ημισφαιρίου όπου οι άνθρωποι ζουν υπό το καθεστώς μειωμένης ως και ανύπαρκτης ηλιοφάνειας για ορισμένους μήνες του χρόνου, φροντίζουν εδώ και αρκετές δεκαετίες να εμπλουτίζουν τα τρόφιμα τους με βιταμίνη D, ενώ οι κάτοικοί τους λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνη D. Στις σκανδιναβικές χώρες χορηγείται βιταμίνη D σε όλα τα βρέφη, από την πρώτη στιγμή. Οι κλιματικές συνθήκες επηρεάζουν επίσης και τη διάθεση του ατόμου, γεγονός που δικαιολογεί και τα αυξημένα κρούσματα κατάθλιψης σε βόρειες χώρες όπως η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Στη Σουηδία, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ψυχολόγοι και ψυχίατροι χρησιμοποιούν την ηλιακή ακτινοβολία ως θεραπεία ενάντια στην κατάθλιψη.

Ο ήλιος μεταβολίζει τη βιταμίνη D και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε μια σειρά ασθένειες, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης.

Σοβαρή έλλειψη βιταμίνης D προκαλεί ραχίτιδα, μια μεταβολική πάθηση. Σε προχωρημένο στάδιο παρατηρείται κύφωση και λύγισμα των οστών των ποδιών. Σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος άνω των 52 μοιρών δεν υπάρχει υπεριώδης ακτινοβολία UV και το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει βιταμίνη D. Αν πονάτε πιέζοντας δυνατά το στέρνο σαςενδέχεται να πάσχετε από χρόνια έλλειψη βιταμίνης D.


Πηγή



Spiegel: Εντοπίστηκαν οδηγοί ευρωβουλευτών με σχέσεις με τον ISIS



Αίσθηση κάνει σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο προπαγανδιστικά CD του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν στα προσωπικά αντικείμενα δύο οδηγών που εργάζονταν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Το περιοδικό, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις έρευνες, συσχετίζει την υπόθεση αυτή με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου να μην απευθύνεται πλέον σε ανεξάρτητους επαγγελματίες οδηγούς για τη μεταφορά του προσωπικού του και των ευρωβουλευτών αλλά να βασίζεται αποκλειστικά στο δικό του στόλο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξήγησε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας και σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό υπάρχουν υποψίες ότι οι περιπτώσεις των δύο οδηγών δεν είναι μεμονωμένες και ότι και άλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ενδέχεται να συνδέονται με το ΙΚ.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας», είπε μια εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο στις Βρυξέλλες.

Η ίδια διευκρίνισε ωστόσο ότι η δημιουργία 110 θέσεων για οδηγούς εντάσσεται προς το παρόν στο πλαίσιο των «κατευθυντήριων γραμμών» του προϋπολογισμού του 2017 που θα ψηφιστεί το φθινόπωρο. Όπως είπε, υπήρχαν δύο λόγοι για την αλλαγή αυτή: «Θέλαμε να έχουν οι οδηγοί καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη και να ξέρουμε επακριβώς ποιος εργάζεται για εμάς, ποιος έχει τη δυνατότητα να μπει στα κτίρια» στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Σύμφωνα με το περιοδικό οι δύο οδηγοί απολύθηκαν.

Πάντως, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Biribin Limousines που εξυπηρετεί με οδηγούς και οχήματα το Στρασβούργο και εν μέρει τις Βρυξέλλες τόνισε ότι «κανένας οδηγός της δεν απολύθηκε και ποτέ δεν βρέθηκε τίποτα στα οχήματά της». Οι πληροφορίες του Spiegel είναι «ένας ιστός από ψέματα», συνέχισε. Η εταιρεία αυτή, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Παρίσι, διαθέτει 85 οχήματα στο Στρασβούργο και 35 στις Βρυξέλλες.


Πηγή : ethnos.gr


Από τον Ιανουάριο φαινόταν το κλίμα στραβό στην ΟΝΝΕΔ και έσκασαν τα λάθη



Κώστας Βουκελάτος

Η ΟΝΝΕΔ είναι χτισμένη πάνω σε γερές βάσεις και δεν είναι εύκολο να διαλύσει επειδή κάποιοι δεν ενήργησαν σωστά και βλέπουν τα πράγματα αλλιώς.

Το στραβό κλίμα με την νεολαία ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και σίγουρα δεν έκανε καλό η επιθετική  πίεση που ασκήθηκε από ορισμένους και πολύ κακός σε στελέχη της ΟΝΝΕΔ και στον Πρόεδρο της Σάκη Ιωαννίδη, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί και μαζί με τον πρόεδρο, ο υπεύθυνος της ΔΑΠ και άλλα στελέχη πρώτης γραμμής.

Εγώ προσωπικά έζησα την ΟΝΝΕΔ ως μέλος της την περίοδο 1985-1993 και τότε τα πράγματα δεν ήταν απλά τύπου μαζευόμαστε και συζητάμε, τότε ήμασταν στους δρόμους σε επικίνδυνες εποχές και με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας, δώσαμε μάχες υπηρετώντας την παράταξη.

Το μια φορά ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ για πάντα ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ ισχύει για όλους όσους υπήρξαμε μέλη αυτής της νεολαίας και μας πονάει η οποιαδήποτε αρνητική είδηση.

Η νέες ηγεσίες στην νεολαία δεν έρχονται για να αλώσουν την ΟΝΝΕΔ αλλά εγκαθίστανται εκλεγμένες και αναμφισβήτητες μέσα από τα νόμιμα όργανα τους και αυτό είναι η δικιά μου άποψη και έτσι λειτουργούσε εδώ και χρόνια η νεολαία όπως την έμαθα εγώ.

Όλοι οι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ και τα ηγετικά στελέχη της ΔΑΠ που θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα οδήγησαν την νεολαία με αξιοπρέπεια και δυνάμωναν τα θεμέλια της και αυτή η εικόνα  που παρουσιάζει σήμερα η νεολαία μαζί με τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται και γράφονται δεν αρέσει σε κανένα.

Η χθεσινές εξελίξεις δεν έχουν ξαναγίνει στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ και αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι και θα πρέπει να συναντηθούν όλοι με όλους και να δουν τι δεν έγινε σωστά από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης που έφερε σε τέτοια δύσκολη θέση την νεολαία της Νέας Δημοκρατίας

Το ρεπορτάζ και τα άρθρα που διάβασα σήμερα αναφέρονται στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ για "Φιάσκο μεγατόνων", το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να γίνουν οι ψηφοφορίες για τα όργανα της νεολαίας, αλλά και για τους εκπροσώπους της γαλάζιας νεολαίας στο συνέδριο της ΝΔ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη , όμοια της οποίας δεν υπάρχει στην ιστορία της νεολαίας της ΝΔ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την ικανότητα συγκεκριμένων στελεχών να ανταποκριθούν σε ακόμα πιο σύνθετα ζητήματα, όταν δεν μπορούν καν τις εκλεκτορικές διαδικασίες ενός συνεδρίου.

Από αυτό το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα προέκυπτε η νέα Κεντρική Επιτροπή, οι εκπρόσωποι στην Πολιτική Επιτροπή και οι σύνεδροι για το κεντρικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως γίνεται σε κάθε συνέδριο θα γινόντουσαν και αλλαγές στο καταστατικό και θα έπαιρναν σημαντικές αποφάσεις οι νεολαίοι για σοβαρά θέματα κάτι βέβαια που δεν έγινε ποτέ.

Ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν και ο αριθμό των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, ο βασικός στόχος ήταν ο αριθμός να μειωθεί κατά πολύ, πλην όμως αυτό δεν ήταν κοινή επιδίωξη, με συγκεκριμένους παράγοντες εντός του στερεώματος της ΟΝΝΕΔ να επιδιώκουν μεγαλύτερο αριθμό μελών της Κ.Ε.

Αυτή η σύγκρουση για τον αριθμό των μελών της Κ.Ε. είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθούν τα πάντα και να αδειάσει η αίθουσα με αποτέλεσμα να μείνουν ελάχιστοι για να ψηφίσουν.

Από ότι διαβάζω η ξεφτίλα συνεχίστηκε και την ώρα που ήταν να ξεκινήσει η ψηφοφορία, συνεργεία του δήμου Ευόσμου μπήκαν κάποια στιγμή στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου και ξεκίνησαν να μαζεύουν τις καρέκλες, προκαλώντας τρομακτική αμηχανία στους ελάχιστους παρευρισκόμενους, αλλά και στην ηγετική ομάδα της ΟΝΝΕΔ, η οποία έβλεπε ένα φιάσκο μεγατόνων να εξελίσσεται.

Έτσι, το συνέδριο διαλύθηκε, χωρίς να έχει εκλεγεί Κ.Ε., χωρίς να έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Π.Ε. και χωρίς να έχουν εκλεγεί σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ.

Στο στόχαστρο όπως ενημερώνομαι βρίσκεται ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, στην ομάδα του οποίου χρεώνεται επιμονή για μεγαλύτερο αριθμό μελών στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, επειδή όμως τα όργανα στην ΟΝΝΕΔ έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο σίγουρα υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι που θα πρέπει να παραμείνουν πλέον απλά μέλη και να μην ξανασχοληθούν σε οτιδήποτε οργανωτικό γιατί αυτή δεν είναι εικόνα νεολαίας.

Δεν μπορεί σήμερα να διαβάζουμε στο τύπο ότι "εγείρεται ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία της γαλάζιας νεολαίας, πώς επιδιώκει να αρθρώνει παρεμβατικό λόγο για τα καίρια ζητήματα της χώρας, όταν αδυνατεί να εγγυηθεί μια απλή εσωτερική διαδικασία, η οποία ναυαγεί λόγω εσωτερικών συγκρούσεων".

Αυτό δεν ακούστηκε ποτέ και είναι έγκλημα να προχωρήσει με λάθος ανθρώπους η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.

Όποιος παρακολούθησε την συνέχεια του φιάσκου θα είδε ότι μετά τις σοβαρές εξελίξεις και όταν πλέον είχε πλημμυρίσει το διαδίκτυο με αρνητικά ρεπορτάζ και άρθρα για το συνέδριο αμαυρώνοντας την εικόνα της ΟΝΝΕΔ, βγήκε μια λιτή ανακοίνωση μετά από πιέσεις 01:30 την νύχτα η οποία έλεγε :

Ότι η ΟΝΝΕΔ απέκτησε όργανα μέσω ψηφοφορίας.

"Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ αργά το βράδυ λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή"

Ποιος ψήφισε, πόσοι ψήφισαν και πότε ψήφισαν αυτό παραμένει ερωτηματικό

Μαζευτείτε τώρα που είναι νωρίς να δείτε τι κάνατε λάθος από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και πώς μπορείτε να το διορθώσετε απομακρύνοντας από ηγετικές θέσεις τώρα που είναι νωρίς αυτούς που δεν θα κάνουν καλό στην ΟΝΝΕΔ και φωνάζοντας τους πάντες για μια ειλικρινή συζήτηση.






ΟΧΙ ΑΛΕΞΗ! " Έτσι και δεν φεύγω " το τελεσίγραφο παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα στον Φρανσουά Ολάντ

Φωτογραφία Eurokinissi


Όχι Αλέξη και τι θα κάνουμε μετά; Θα μας κοπεί η τύχη και η ευημερία της χώρας στην μέση!!!

Μάλλον κάποιος έχει πεί του κύριου Τσίπρα ότι είναι απαραίτητος και αναντικατάστατος στο τιμόνι της χώρας αλλιώς δεν θα έλεγε όπως γράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News και αναδημοσιεύει το newsit.gr

Διαβάζουμε λοιπόν και τι να ευχηθούμε; Μην μας το κάνεις αυτό Αλέξη; Η τι το λές και δεν το κάνεις μήπως και αλλάξει κάτι;

"Ή κλείνει η αξιολόγηση ή φεύγω!" – Το τελεσίγραφο παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα στον Φρανσουά Ολάντ - Διαψεύδει το Μαξίμου

«Ή θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή εγώ φεύγω»! Αυτό είναι το μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Φρανσουά Ολάντ (με την ελπίδα να το ακούσουν ως το... Βερολίνο και την Ουάσινγκτον) σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή (17.04.2016).

Η απειλή παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα έγινε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Αυτός είναι άλλωστε και ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας: «Απειλεί με παραίτηση».



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν ήταν ο μοναδικός που άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να απειλεί με παραίτηση. Ανάλογο μήνυμα φέρεται να έστειλε ο πρωθυπουργός και στον Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο είχε γεύμα εργασίας το μεσημέρι της Πέμπτης στο Στρασβούργο όπου βρίσκεται το ευρωκοινοβούλιο.

Η απάντηση της κυβέρνησης δεν άργησε να έρθει και φυσικά τα περί απειλής παραίτησης του πρωθυπουργού διαψεύδονται κατηγορηματικά. Κυβερνητικοί κύκλοι, μάλιστα, έκαναν λόγο για... ευφάνταστα δημοσιεύματα και όνειρα παραίτησης. "Σχετικά με ευφάνταστα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου. Ο τόπος έχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και στόχο να απαλλάξει την κοινωνία και την οικονομία από την επιτήρηση. Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις με ατυχήματα, τρικλοποδιές και, εσχάτως, και παραιτήσεις, ας το πάρουν απόφαση ότι θα μείνουν με την όρεξη", ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην εφημερίδα Επένδυση διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, τις οποίες ζητά μετ’ επιτάσεως το τελευταίο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άκαιρη και ανεδαφική είναι η σεναριολογία περί εκλογών, όταν βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αξιολόγησης», αναφέρει Όλγα Γεροβασίλη και σημειώνει πως τα σενάρια αυτά συντηρούνται από την αντιπολίτευση «τη στιγμή, μάλιστα που το συμφέρον της χώρας επιβάλλει πολιτική σταθερότητα».




Λαγκάρντ: Μην περιμένετε αποτελέσματα άμεσα - Χρειάζεται ακόμη δουλειά



Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις επαφές που είχε με τις ελληνικές αρχές στις ΗΠΑ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε στην Ουάσινγκτον.

Η Λαγκάρντ είπε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα είπε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «όλες οι δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία χώρα.

«Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε, οπότε μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα καθώς αυτά τα πράγματα απαιτούν χρόνο. Η θέση μας για τη βιωσιμότητα και τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας δεν έχει αλλάξει», υπογράμμισε η επικεφαλής του Ταμείου.

Παράλληλα, Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει μετά τα μεσάνυχτα έκτακτη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Ουάσινγκτον.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε αναγκαίο να γίνει νέα συνάντηση, μέσα σε λίγες ώρες, των κ.κ. Τσακαλώτου και Λαγκάρντ.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε χθες, πάντως, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε πολλά παράπονα για τις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται το Ταμείο από τον πρωθυπουργό και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.


Πηγή : ethnos.gr


Νέα δημοσκόπηση με προβάδισμα 4,4 μονάδων στη ΝΔ! 7 στους 10 κρίνουν αρνητικά τη διαπραγμάτευση



Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kαπα Research για το Βήμα της Κυριακής  η Ν.Δ. προηγείται με 4,4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα με αναγωγή η ΝΔ λαμβάνει 31,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%. Ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,7%, η Χρυσή Αυγή με 8, το ΚΚΕ με 7,2%, η Ένωση Κεντρώων με 3,8%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% και εκτός δημοσκοπικής Βουλής μένει το Ποτάμι 2,7%.

Επτά στους δέκα κρίνουν αρνητικά τη διαπραγμάτευση και το 26% εκτιμά πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, ακόμη και αν πιεστεί η οικονομία.

Περίπου 4 στους 10 πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, ενώ 3 στους 10 θέλουν η διαπραγμάτευση να κλείσει άμεσα.

Το 46,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως εάν τα μέτρα είναι σκληρά η κυβέρνηση θα πρέπει να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση και το 34,3% ωστόσο, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.