Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο πιο απίστευτος διορισμός ever




Εγινε κι αυτό. Διόρισαν υπάλληλο σε ανύπαρκτο πρόεδρο ανύπαρκτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εχω στα χέρια μου την υπ' αριθμόν 349/14.1.2016 απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμορφώσεως Ανδριάνα Ντινοπούλου με την οποία διορίζεται ως υπάλληλος της Βουλής η Φιλάνθη Χριστοδούλου του Παναγιώτη και συγκεκριμένα στο γραφείο του πρώην βουλευτή Ν. Σταυρογιάννη (στη φωτογραφία το έγγραφο). Για όσους δεν κατάλαβαν, τους πληροφορώ ότι ο κ. Σταυρογιάννης δεν είναι πλέον βουλευτής, ήταν πρώην βουλευτής της ΝΔ και εν συνεχεία εξελέγη δήμαρχος. Τώρα, θα πείτε, διορίζουν και οι πρώην βουλευτές; Σύμφωνα με μια παλιά διάταξη (που την ξετρύπωσαν άρον-άρον), δικαιούνται να διορίζουν μετακλητούς υπαλλήλους οι διατελέσαντες (έστω και για μία ημέρα) πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων. Και ο κ. Σταυρογιάννης είχε διατελέσει πρόεδρος της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών. Ηταν οι βουλευτές (ανάμεσά τους και οι Β. Πολύδωρας, Α. Λοβέρδος, Ν. Νικολόπουλος, Ι. Κουράκος, Ραχήλ Μακρή, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Χρ. Αηδόνης, Θεοδώρα Τζάκρη  κ.ά.) που είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους και ήταν τόσο πολλοί που δημιούργησαν τότε Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η προεδρία σε αυτή την ομάδα γινόταν εναλλάξ. Συνεπώς έπονται και άλλοι διορισμοί...



Οταν οι εκλογές είναι στο DNA τους

Είναι απίστευτο και φτάνει στα όρια του ασυνήθιστου να είναι τόσο πολύ κολλημένοι στις... κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φτάνει που έκαναν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε λιγότερο από έναν χρόνο, θέλουν τώρα να στηθούν κάλπες και στα άλλα κόμματα. Οπως με πληροφόρησαν εγκύρως, ο αρμόδιος για τον εκλογικό νόμο υπουργός Ευ. Κουρουμπλής προτείνει στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο περί τροποποίησης του εκλογικού νόμου την εισαγωγή εσωκομματικών εκλογών για όλα τα κόμματα στην κατάρτιση των... ψηφοδελτίων: «Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η εσωκομματική δημοκρατία γιατί χωρίς αυτήν δεν νοούνται δημοκρατικά κόμματα». Δηλαδή, με δυο λόγια, πριν από τις εκλογές (και αν περάσει ο εκλογικός νόμος που καταρτίζεται) θα στηθούν σε κάθε κόμμα κάλπες για την ανάδειξη των υποψηφίων. Πιάσε το αβγό και κούρεψ' το, δηλαδή. Και να 'ταν μονάχα αυτό;

Δόθηκε εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τον εκλογικό νόμο και ο κ. Κουρουμπλής (ο οποίος παίζει επιτελικό ρόλο, γιατί τη δουλειά την κάνουν ο Κ. Πουλάκης μαζί με πρόθυμους καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου και επιφανείς εκλογολόγους) έχει πυκνώσει τις επαφές του με διάφορους παράγοντες - κυρίως της Αριστεράς. Προσπαθεί να τους πείσει ότι θα φέρει έναν νόμο αναλογικότερο, αλλά ως τώρα δεν έχει καταφέρει τίποτα παρά μόνο διατυπώνει κάποιες σκέψεις ώστε, για παράδειγμα, να αρχίζει η πρώτη κατανομή και να τελειώνει στην Περιφέρεια. «Δεν μπορεί το δεύτερο κόμμα να μην έχει βουλευτές σε μια περιφέρεια και να έχει το τρίτο» τους λέει, αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει. Και πώς να καταλήξει; Ολα στο πόδι γίνονται.

Η Σβίγγου και οι διορισμοί

Ε, λοιπόν, η Ράνια Σβίγγου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πυκνώσει τελευταίως τις εμφανίσεις της στα συστημικά μέσα ενημέρωσης (αυτά που κατηγορεί ως διαπλεκόμενα) όχι για να δώσει κάποια εξήγηση πώς ο νεαρός φίλος της διορίστηκε χωρίς πτυχίο ως ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, αλλά για να επιτεθεί στη ΝΔ που έκανε πενταπλάσιους διορισμούς. Τη  ρωτάνε βεβαίως αν αυτό ισχύει για τον φίλο της και αυτή αλλάζει κουβέντα: «Κανένας υπουργός δεν έπαιρνε την κόρη ή τον γιο του. Σας μιλώ ειλικρινά, αυτό δεν έχει συμβεί πουθενά. Αυτό που συμβαίνει είναι μια προσπάθεια λάσπης και προπαγάνδας και παραπολιτικής» είπε μιλώντας σε ραδιόφωνο, για να προσθέσει ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν πέντε μετακλητούς αντί 15 που επέλεγε η ΝΔ. Για την ταμπακέρα, όμως, λέξη...

Τόλμη και φαντασία στην ΕΡΤ και στους διορισμούς

Πρώτα κατά πάσα πιθανότητα επέλεξαν προϊστάμενο και εν συνεχεία θεσμοθέτησαν τη θέση στην οποία  θα... προΐσταται ο προϊστάμενος εκεί στην Αγία Παρασκευή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Και η επιλογή της θέσεως έγινε, όπως θα δούμε παρακάτω, με... τόλμη και φαντασία. Πώς διαφορετικά να εξηγηθεί το γεγονός ότι διόρισαν σε μία ημέρα 49 προϊσταμένους σε απίθανες διευθύνσεις όπως αυτή του «προϊσταμένου Πρωτότυπου Περιεχομένου» ή του «προϊσταμένου Γλωσσικής Υποστήριξης». Δύο προϊσταμένους απέκτησε στο πι και φι ο διευθύνων σύμβουλος για το Τμήμα Διαχείρισης Αρχείων - Μουσείου και το Τμήμα Αποκατάστασης, Ψηφιοποίησης και Τεκμηρίωσης Αρχείου γιατί προφανώς ο ένας δεν θα προλάβαινε να κάνει τη δουλειά. Η δε Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης απέκτησε οκτώ νέους προϊσταμένους.

Ο ταλαντούχος για τα ΜΜΕ κ. Βερναρδάκης

Βγήκε και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης να κάνει... μάθημα για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΕ σε μια δημοκρατία. Και έκανε μια απίστευτη τοποθέτηση την οποία σας μεταφέρω όπως τη διατύπωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή: «Μία από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μία από τις βασικές παθογένειες της δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διά μέσου των ΜΜΕ που κάνουν κατάχρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ενημέρωσης». Και οι βουλευτές των άλλων κομμάτων που τον άκουγαν ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν στα αφτιά τους.

Ο Μετζικώφ και ο Τραγάκης

Αν λέει αλήθεια ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης τότε η Βουλή των Ελλήνων συνεργάστηκε και με τον σκηνογράφο, ζωγράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Παπαδάκη (γνωστότερο ως Μετζικώφ). Και πού νομίζετε ότι υπήρξε η συνεργασία; Στους... καναπέδες της Βουλής οι οποίοι έγιναν καινούργιοι αποβάλλοντας το εκρού χρώμα που είχαν για χρόνια. Ο κ. Τραγάκης μπήκε στο Εντευκτήριο της Βουλής περιχαρής και καμαρωτός, είδε τους καινούργιους καναπέδες και ανέκραξε: «Δεν έχετε παράπονο. Το ριγέ ύφασμα για τους καναπέδες το διαλέξαμε εγώ κι ο Μετζικώφ». Και οι στυλικές απόψεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής δεν σταμάτησαν εκεί: «Πρότεινα να ταιριάζει το μπλε της ρίγας με τους μαιάνδρους του πατώματος», είπε και έφυγε.

Σε άπταιστα ελληνικά...

Ακουγα στο ραδιόφωνο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φαμέλλο να επιχειρεί μια ανάλυση της πολιτικής κατάστασης με άψογα ελληνικά, λέγοντας χαρακτηριστικά «...η επικράτηση των αδρανειακών χαρακτηριστικών...» και πολλά άλλα τέτοια, πάντοτε σε άψογα ελληνικά.


Βηματοδότης
tovima.gr



Γεννηματά: Δεν θα περιμένω την καταστροφή της χώρας – Αναλαμβάνω πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες



Την έντονη ανησυχία της για την πορεία της χώρας εξέφρασε πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προαναγγέλλοντας πολιτικές πρωτοβουλίες τις προσεχείς ημέρες.

Η Φώφη Γεννηματά, δεν προσδιόρισε τις πρωτοβουλίες αυτές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αφορούν σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Στη Χ. Τρικούπη τονίζουν ότι βασική και μόνη προϋπόθεση είναι να υπάρξει συνεννόηση των δύο πρώτων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και εν συνεχεία να προσχωρήσουν όσα κόμματα - από το δημοκρατικό τόξο - επιθυμούν.

«Ανησυχώ πραγματικά, δεν θα περιμένω να δω την καταστροφή, τη νεκροψία της χώρας. Θα αναλάβω πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες» είπε με έμφαση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει: «Οταν πιάνει φωτιά ένα χωριό, υπάρχουν κάποιοι που τρέχουν μακριά για να γλιτώσουν, υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα».


«Αυτή η Βουλή θα πρέπει να δώσει λύση»

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, «οι εκλογές δεν είναι λύση για τη χώρα». Μάλιστα δήλωσε έκπληκτη όταν άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι “ή προχωράς μόνος σου ή πηγαίνουμε σε εκλογές”. «Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρχει μια κινητοποίηση των δημιουργικών, παραγωγικών δυνάμεων στη χώρα».

Ερωτηθείσα αν μπορεί να σχηματιστεί μία κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε:

«Θεωρώ ότι αυτή η Βουλή θα πρέπει να δώσει λύση. Θα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία, ένα σχέδιο για το πώς Ελλάδα δεν θα απομονωθεί, πώς δεν θα αμφισβητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα, πώς θα πάρει μπροστά η οικονομία που φαίνεται να βυθίζεται διαρκώς, πώς θα κερδίσει αξιοπιστία. Η Ελλάδα, πριν από λίγα χρόνια, ήταν πρωταγωνίστρια στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και σήμερα έχουμε αποφάσεις άλλων χωρών που ζητούν τη δική μας απομόνωση».




Πηγή:  iefimerida.gr 


Ο εθνικός γελωτοποιός έχει ξεφύγει θυσιάζοντας στην προπαγάνδα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες



Κώστας Βουκελάτος

Όλα τα είχαμε ο γελωτοποιός που θέλει και ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας μας έλειπε.

Το να χρησιμοποιείς την αναγνωρισιμότητα σου για να κάνεις ξέπλυμα των λαθών και της ανικανότητας του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ πάει πολύ, ξεφεύγεις από τον ρόλο σου και επιτέλους δεν έχεις και την καλύτερα φήμη με τα κότερα και τους μπάφους που αναφέρονται σε κάποια δημοσιεύματα και σε εμπλέκουν για να το κάνεις αυτό!! Δεν φαίνεται να έχεις καμία ηθική και αυτό σε καθιστά πολύ επικίνδυνο.

Το ποιος είναι ο Λαζόπουλος είναι γνωστό σε όλους τους νοήμονες έλληνες γιατί εκτός από διασκεδαστής (ηθοποιός δεν είναι όπου και να έχει παίξει γελάς δεν σέβεσαι το ταλέντο του ) κάνει και το πλυντήριο για να ξεπλένει τα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ πετώντας λάσπη και δεν διστάζει να θίξει ακόμα και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Το ότι υπάρχουν κάποιοι λίγοι ευτυχώς πλέον που μπορούν να επηρεαστούν από τον Λαζόπουλο δείχνει γιατί έχουμε κυβέρνηση τον Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το χθεσινό νέο ατόπημα του δείχνει το πόσο Ταλιμπαν στρατιώτης υποτακτικός του Τσίπρα είναι και έχει απομακρυνθεί πλέον από διασκεδαστής κάνοντας μόνο και χωρίς ντροπή και φιλότιμο τον προπαγανδιστή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχόλιο του αφορούσε τον Σόιμπλε και κατά επέκταση όλες τις κοινωνικές ομάδες ΑΜΕΑ που ξεσηκώθηκαν εχθές το βράδυ : «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα» Και με αυτό τι θέλει να πει ο Λαζόπουλος; Ότι χαρακτηρίζει όλα τα ΑΜΕΑ τα οποία είναι καθηλωμένα στα αναπηρικά καροτσάκια; Τόσο μυαλό πωρωμένο και άρρωστο έχει ο Λαζόπουλος; 

Το αθλιότερο είναι ότι χειροκροτούσαν μετά από αυτό το ατόπημα τον διασκεδαστή οι θεατές του!!! Ντροπή τίποτα άλλο!!

Η αποδοχή αυτών που είπε για τους ανάπηρους ο εθνικός Καραγκιόζης από τους θεατές του δείχνει την παρακμή της Ελλάδας και το πόσο εύκολα γίνονται ορισμένοι υποχείριο επικίνδυνων ανθρώπων.

Η Ελλάδα έχει πάρει δυστυχώς την κάτω βόλτα και η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη όσο αφήνουμε τέτοιου είδους παρακμιακούς τύπους να περνάνε λάθος ρατσιστικά αντικοινωνικά μηνύματα για να υπερασπιστούν μια λάθος καθεστωτική πολιτική.



Τενοντίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση




Τενοντίτιδα είναι μια φλεγμονή στους τένοντες. Οι τένοντες είναι σαν “σχοινιά” από σκληρό, ινώδη συνδετικό ιστό, που συνδέουν τους μυς με τα οστά.

Η τενοντίτιδα μπορεί επίσης να επηρεάσει όχι μόνο το κύριο σώμα του τένοντα, αλλά και το τμήμα της σύνδεσής του με τον μυ. Όταν οι τένοντες είναι υγιείς, έχουν μια αστραφτερή λευκή όψη στο γυμνό μάτι.

Αιτίες

Η πιο κοινή αιτία της τενοντίτιδας είναι υπερβολική και επαναλαμβανόμενη κίνηση/τριβή του τένοντα από ψυχαγωγικές, αθλητικές ή επαγγελματικές δραστηριότητες. Οι παράγοντες κινδύνου για την τενοντίτιδα περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη κίνηση, τραύμα, θερμικό τραυματισμό στον τένοντα, χρήση ορισμένων αντιβιοτικών (όπως η λεβοφλοξασίνη και η σιπροφλοξασίνη) και το κάπνισμα. Τενοντίτιδα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε άτομα με ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Μερικές από τις πιο κοινές μορφές τενοντίτιδας είναι:


  • Έσω επικονδυλίτιδα (συνήθως εμφανίζεται στους αγκώνες): Προκαλείται από φλεγμονή των τενόντων που συνδέουν τον έσω επικόνδυλο του αγκώνα. Αν βάλετε τα χέρια σας στο πλάι με τις παλάμες σας προς τα εμπρός, ο έσω επικόνδυλος είναι το οστεώδες τμήμα του αγκώνα που είναι πλησιέστερο στο σώμα σας. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που προϋποθέτουν έντονη κάμψη του καρπού και περιστροφή του χεριού, μπορεί να προκαλέσουν αυτήν τη μορφή τενοντίτιδας.

  • Πλευρική επικονδυλίτιδα: Προκαλείται από φλεγμονή των τενόντων που συνδέουν τον πλευρικό επικόνδυλο του αγκώνα. Αν βάλετε τα χέρια σας στο πλάι με τις παλάμες προς τα εμπρός, ο πλευρικός επικόνδυλος είναι το οστεώδες τμήμα του αγκώνα που είναι πιο μακριά από το σώμα σας. Επαναλαμβανόμενες κινήσεις που προϋποθέτουν την έκταση και περιστροφή του καρπού μπορεί να προκαλέσουν αυτήν τη μορφή τενοντίτιδας.

  • Τενοντίτιδα στροφικού πετάλου (συνήθως εμφανίζεται στον ώμο): Προκαλείται από αθλήματα που απαιτούν επαναλαμβανόμενη κίνηση του βραχίονα πάνω από το κεφάλι. Αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση προκαλεί φλεγμονή στο στροφικό πέταλο, μια ομάδα μυών που ελέγχουν την περιστροφή του ώμου.

  • Τενοντίτιδα ασβεστίου: Προκαλείται από την συσσώρευση ασβεστίου στους τένοντες του στροφικού πετάλου.

  • Τενοντίτιδα στον δικέφαλο: Είναι η φλεγμονή του τένοντα που συνδέει το δικέφαλο μυ (που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του βραχίονα) με τον ώμο. Η φθορά από την πάροδο του χρόνου ή η κατάχρηση του τένοντα αυτού είναι οι κοινές αιτίες αυτής της τενοντίτιδας.

  • Τενοντίτιδα της επιγονατίδας (στο γόνατο): Είναι η φλεγμονή του επιγονατιδικού τένοντα, που συνδέει την επιγονατίδα με την κνήμη. Προκαλείται από επαναλαμβανόμενα άλματα, τρέξιμο, ή εναλλαγές κατεύθυνσης.

  • Ιγνυακή τενοντίτιδα: Είναι μια μορφή τενοντίτιδας πίσω από το γόνατο, η οποία προκαλείται από κατηφορικό τρέξιμο ή περπάτημα.

  • Αχίλλεια τενοντίτιδα: Προκαλείται από κατηφορικό τρέξιμο, άλματα, ή άλλες δραστηριότητες που μπορεί να καταπονήσουν το κάτω μέρος του ποδιού.

  • Περονιαία τενοντίτιδα: Είναι η φλεγμονή του τένοντα που βρίσκεται στο πλάι του αστραγάλου. Η υπερβολική πεζοπορία, το τένις, ή άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσουν περονιαία τενοντίτιδα.

  • Τενοντοελυτρίτιδα De Quervain: Είναι μια επώδυνη φλεγμονή των τενόντων στον αντίχειρα του καρπού. Η τενοντοελυτρίτιδα De Quervain προκαλείται από επαναλαμβανόμενες κινήσεις του καρπού και το χεριού.



Συμπτώματα

Η τενοντίτιδα προκαλεί πόνο πάνω στον τένοντα που έχει την φλεγμονή. Ο πόνος αυτός συνήθως επιδεινώνεται με τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις, αλλά μπορεί επίσης να συνεχίζεται ακόμα και σε περιόδους ανάπαυσης. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ένα ελαφρύ πρήξιμο (διόγκωση) του τένοντα.

Αντιμετώπιση

  • Χρήση απλών μη-στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (πχ Advil).
  • Πάγος στην πληγείσα περιοχή για 20 λεπτά κάθε φορά και για αρκετές ώρες συνολικά για τουλάχιστον τις πρώτες 24-48 ώρες. Τυλίξτε τον πάγο σε μια πετσέτα για να προστατεύσετε το δέρμα σας.
  • Ανυψώστε και ακινητοποιείστε το άκρο που σας πονάει.
  • Χρησιμοποιήστε ελαστικές γάζες και νάρθηκες για να ακινητοποιήσετε την τραυματισμένη περιοχή. Μπορείτε να εφαρμόσετε και επιδέσμους συμπίεσης για να μειώσετε τη διόγκωση του τένοντα. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι σώφρον να χρησιμοποιήσετε και πατερίτσες, για να μην επιβαρύνετε την περιοχή που σας πονάει.
  • Με την βοήθεια φυσιοθεραπευτή ξεκινήστε ένα πρόγραμμα άσκησης, για να αυξήσετε την μυϊκή σας δύναμη και το εύρος κινήσεων στον τένοντα, αφότου παρέλθει η περίοδος έξαρσης του πόνου.






SOS Πανούση για το προσφυγικό: Πάμε σε εθνική καταστροφή




«Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ»

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο προσφυγικό ο πρώην υπουργός προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, προβλέποντας ότι επέρχεται «εθνική καταστροφή».

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά πάμε σε εθνική καταστροφή» ήταν η αποστροφή του λόγου του σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Οπως υποστήριξε «Φαινόταν ότι έρχεται κάτι μεγάλο. Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Τώρα όπως είπε και ο κ. Μουζάλας οι ροές είναι μεταναστευτικές όχι προσφυγικές».

Τα ιδεολογήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός ΠΡΟΠΟ σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη (Alpha 9,89) μίλησε για όλους και για όλα, ασκώντας σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ: «Υπήρχε το ιδεολόγημα ότι «τα σύνορα είναι ανοιχτά, μπορεί να έρθει και να μπει όποιος θέλει»» και υπενθύμισε: «Είχα πει αν «σπάσει» ο Λίβανος, τελείωσε η Κύπρος. Είχα πει αν «σπάσει» η Αίγυπτος θα έχουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Όταν συναντώ τον πρέσβη της Τουρκίας και σου λέει «έχω στα παράλια 1 εκατ.», είναι αστείο να πιστεύεις ότι δεν θα σου στείλουν 500.000. Το δεύτερο ιδεολόγημα ήταν «δεν σταματάμε κανέναν»».

Τι είναι τα hotspots

Αναφερόμενος στο hotspots ο Γιάννης Πανούσης εμφανίστηκε εξίσου απαισιόδοξος. «Δεν κατάλαβα τι είναι οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας. Τώρα έχουμε hotspots που δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μένουν εκεί και πώς θα φεύγει ο πρόσφυγας. Θα παίρνει αεροπλάνο από την Χίο για την Γερμανία; Επίσης, τι εννοούν με τα κέντρα κράτησης; Τι είναι; Η Αμυγδαλέζα ήταν κάτι απάνθρωπο. Υπό την πίεση, φτιάχνουμε δομές που δεν έχουμε καταλάβει πώς θα λειτουργούν».

Συνδιοίκηση στο Αιγαίο

Ο Γιάννης Πανούσης υποστήριξε ότι η Σένγκεν «έχει σπάσει ήδη» δεδομένου ότι «σε μία χώρα που μπήκαν 1 εκατ. και έχουν μείνει 200.000. Αναφέρθηκε σε όλες τις πλευρές του προσφυγικού καθώς πέραν της κοινωνικής συνοχής ενέχει και ένα θέμα εθνικής ασφάλειας αλλά και «μία πλευρά οικονομική, που σε διαλύει». Αναφέρθηκε μάλιστα στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ

«Εχει αυτό που έγινε, και το είχα γράψει, ότι θα πάμε σε συν-διοίκηση στο Αιγαίο. Είμαστε αδύναμοι, ζητάμε λεφτά. Τί θα κάνουν τα πλοία του ΝΑΤΟ, θα πυροβολούν τους δουλεμπόρους και προς τα πού θα τους πάνε; Το Αιγαίο είναι το παράθυρό μας στον κόσμο. Δεν είναι νεκροταφείο ψυχών. Σήμερα ψάχνεις να δεις τι είναι το Αιγαίο. Δεν είναι νίκη της εξωτερικής πολιτικής η υπόθεση με το ΝΑΤΟ».

Τα Σκόπια είναι πλέον τα σύνορα της Ευρώπης

Μάλιστα υποστήριξε ότι θα επωφεληθούν άλλα κράτη από αυτή την υπόθεση: «Ο Ράμα λέει ας συζητήσουμε για την Ήπειρο. Τα Σκόπια κερδίζουν, αυτά είναι τώρα τα σύνορα της Ευρώπης» είπε με έμφαση.

Δεν ξέρω ποιος σκέφτεται στην κυβέρνηση

Μιλώντας για τους υπουργούς ήταν δηκτικός: «Δεν ξέρω ποιος κάθεται και σκέφτεται σε αυτή την κυβέρνηση. Ποιος σκέφτεται μακροπολιτικά; Ο πρωθυπουργός μέχρι την τελευταία μέρα έλεγε ότι «έχει δίκιο ο Πανούσης». Είπα για τον φράχτη στον Έβρο να μην πέσει, την τρίτη μέρα που ήμουν υπουργός και με κατηγόρησαν για εθνικιστή. Ας τον ρίξουν τώρα.».

Δεν υπάρχουν πια μπαχαλάκηδες;

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για τα χτυπήματα αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια. «Είμαστε η μόνη χώρα που μετά την μεταπολίτευση έχουμε αυτό το μόρφωμα που πανηγυρικά καταλαμβάνει τα Εξάρχεια, χτυπά τα Πανεπιστήμια. Είναι δυνατόν να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο; Τί συμβαίνει; Βλέπω υπουργούς της κυβέρνησης που δεν χρησιμοποιούν τον όρο αντιεξουσιαστές, μπαχαλάκηδες. Όταν ήταν η Δεξιά στα πράγματα οι κουκουλοφόροι ήταν ντυμένοι αστυνομικοί. Τώρα τί είναι;» διερωτήθηκε.

Κάποιοι σε μια νύχτα βαφτίστηκαν αριστεροί

Ο Γιάννης Πανούσης εμφανίστηκε ιδιαίτερα οξύς με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Διάφοροι σε μία νύχτα βαφτίζονται «αριστεροί». Εγώ δεν έχω καταλάβει το ηθικό πλεονέκτημα που μερικοί αντλούνε από τον παππού τους. Η ηθική δεν δανείζεται» σχολίασε ο πρώην υπουργός, υπαινισσόμενος τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διόρισε όλο του το σόι στο δημόσιο. Για να προσθέσει:

«Οι ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν υπουργοί επί ΠΑΣΟΚ και λειτουργούσαν στο τότε σύστημα, μπορεί να ήταν διαπλεκόμενοι, να κουβαλούν αμαρτίες. Πώς ακριβώς έγινε η κάθαρση και δεν το κατάλαβα; Δεν είναι 5 που τα φορολογικά τους είναι μπερδεμένα, είναι 1005. Δεν γίνεται έτσι η κάθαρση. Με το «δώσε αίμα στο λαό»».

Δεν γίνεται έτσι η τηλεοπτική κάθαρση

Αναφερόμενος στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ο Γ. Πανούσης επεσήμανε:

«Η διαφθορά είναι ζήτημα ποιότητας της κοινωνίας και των πολιτών. Δεν πίστευα ότι μια αριστερά θα ερχόταν να πολώσει την κοινωνία. Αν θες να κάνεις κάθαρση, κάνε πρώτα αυτοκάθαρση. Δεν θα κάνεις τα ίδια δημιουργώντας μια νέα διαπλοκή με νέο αριστερό πρόσημο και δεν θα φοβάσαι την πολυφωνία. «Διαφθορά» είναι η προδοσία του δημοσίου συμφέροντος για ιδιοτελείς λόγους ενώ «διαπλοκή είναι η υποκατάσταση του δημόσιου από κάποιους άλλους μηχανισμούς. Δεν γίνεται έτσι η τηλεοπτική κάθαρση. Άλλο να θέλουμε να τιμωρήσουμε ένα αμαρτωλό σύστημα και να απευθυνόμαστε σε ένα πιο αμαρτωλό σύστημα με μαύρο χρήμα για να αντικαταστήσει το παλιό. Αν νομίζει η Αριστερά ότι θα κάνει συμψηφισμούς, θα έχει την ίδια τύχη των προηγούμενων. Προφανώς πρέπει να φτιάξεις έναν χώρο με πολιτική σύγκλιση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταλύσεις το κράτος. Θα ακολουθήσουν τα ραδιόφωνα και τα πανεπιστήμια. Αυτές οι αντιλήψεις είναι Λαϊκής Δημοκρατίας. Πρέπει μερικοί να ξανακάτσουν στα θρανία της δημοκρατίας. Δηλαδή όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης είναι φασιστικές; Ανακάλυψαν την Λαϊκή Δημοκρατία του 21ου Αιώνα. Έχουμε μία ρητορική που φτάνει σε ταξική έχθρα, διάκριση».

Αριστερή εφημερίδα εκτελεί συμβόλαια θανάτου

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει φιλικά ΜΜΕ. «Έχουν τα δικά τους «παπαγαλάκια» που σε «σεντράρουν». Έχω πει για δικιά τους εφημερίδα πως «εκτελεί συμβόλαια θανάτου». Θέλει γερό στομάχι και να φυλάς τα νώτα σου γιατί χτυπούν πίσω από την πλάτη. Οι δικές τους εφημερίδες και τα δικά τους ραδιόφωνα τί παρουσιάζουν, την αντικειμενική ή τη δική τους πραγματικότητα; Παρουσιάζουν ότι δεν υπάρχει καμία αυτοκτονία στην Ελλάδα από όταν έγινε κυβέρνηση η Αριστερά. Ηγεμόνας είσαι για όλη την Ελλάδα, δεν μπορείς να χωρίζεις τους Έλληνες, γιατί και εφοπλιστές και βιομηχάνους έχεις δικούς σου χρηματοδότες και τα ξέρουμε».

Ο Τσίπρας ρισκάρει την απαξίωση της Αριστεράς

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών ο Γ. Πανούσης είπε ότι δεν βλέπει λόγο να γίνουν εκλογές. «Η Ν.Δ. δεν είναι έτοιμη. Και από την άλλη, δεν πιστεύω στην κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Είναι «μαγαζάκια» που κάνουν πως θα ενωθούν αλλά δεν κινούνται. Είναι και τοξικά κάποια από αυτά. Το νέο θα βγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα ψηφίζουμε αρνητικά, να φύγει κάποιος. Αυτό που ρισκάρει ο κ. Τσίπρας δεν είναι να πέσει η κυβέρνησή του αλλά να απαξιωθεί η Αριστερά, που πάντα ήταν η ελπίδα. Ο κόσμος δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα αντιδράσει. Ο κόσμος καταλαβαίνει και καλό είναι να μην εκφυλιστεί η Αριστερά. Υπάρχει Αριστερά στην χώρα αλλά είναι κάπου αλλού».

Οχι στην οικουμενική

«Μία κυβέρνηση με άτομα από την ίδια μήτρα δεν μπορούν να συνεννοηθούν, πώς θα συνεννοηθεί ένας υπουργός από το ΠαΣοΚ, από το πρώην τάδε. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να στήριζαν όλα τα κόμματα 10-15 ανθρώπους, εκτός πολιτικής, οι οποίοι θα έκαναν κάποια πράγματα και θα έφευγαν».

Η Αριστερά έχει το σύνδρομο του κυνηγμένου

«Πώς νοεί μία Αριστερά τη λειτουργία των θεσμών μίας Δημοκρατίας, άρα του ελέγχου της; Θεωρεί ότι όλα αυτά μπορεί να τα ελέγξει η ίδια; Είναι άλλο να σπάσεις έναν θύλακα διαφθοράς και άλλο να φοβίζεις τη δικαιοσύνη. Τί κάνουμε, φοβίζουμε τα ΜΜΕ; Μετά θα φοβίζουμε και τα πανεπιστήμια. Ήδη έχει αρχίσει το «τα πιάνουν οι καθηγητές». Το θέμα είναι να αφήσεις τους θεσμούς της Δημοκρατίας να λειτουργήσουν. Το παράδειγμα ελέγχου των θεσμών της Δημοκρατίας δεν είναι καλό. Η Αριστερά δικαιολογημένα έχει το σύνδρομο του κυνηγημένου, μόνο που τώρα κυβερνάει. Έχει όλους τους μηχανισμούς για να διώξει. Άρα εσύ μπορείς να ελέγξεις το παρακράτος, αν υπάρχει. Εγώ μιλάω ως αριστερός της κοινωνίας και όχι των υπογείων και των θερμοκηπίων».



Πηγή: iefimerida.gr 


Ο Μητσοτάκης "έπεσε" πάνω στον Ντάισελμπλουμ




Σύντομη συνάντηση "στα όρθια" με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισενμπλουμ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Ντάισενμπλουμ πήγε στο εντευκτήριο των ευρωβουλευτών, όπου βρισκόταν ο κ. Μητσοτάκης με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο κ. Ντάισεμπλουμ τον πλησίασε και τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Μητσοτάκης τον ρώτησε αν θα ευκαιρεί ώστε να συναντηθούν σήμερα ή αύριο. Ο κ. Ντάισενμπλουμ απάντησε θετικά και ο κ. Μητσοτάκης τον ρώτησε αν ισχύει το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσουν απευθείας οι δύο τους.

Μια ώρα συνάντηση με Σούλτς

Το προσφυγικό κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στις Βρυξέλλες. Αν και ήταν συνάντηση γνωριμίας, προγραμματισμένη να κρατήσει μισή ώρα, τελικά διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, ενδεικτικό, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ότι «η συνάντηση ήταν σε άριστο κλίμα».

Αναφερόμενος στο μείζον για την Ευρωπαϊκή Ένωση θέμα του προσφυγικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα κλείσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο Μάρτιν Σουλτς, με τη λογική ότι κάτι τέτοιο δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρέπει να γίνει συνείδηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας στην Ευρώπη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, καθώς μάλιστα η Ελλάδα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και την οικονομιή κρίση. Ο κ. Σουλτς συμφώνησε ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχτεί, κάτι που όπως είπε προωθεί από την πλευρά του όσο μπορεί, ωστόσο θα πρέπει και η Ελλάδα να δώσει σημάδια ότι κάνει ότι μπορεί στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει.

Ένα ακόμη σημείο συμφωνίας των κ.κ. Μητσοτάκη και Σουλτς ήταν ότι η Τουρκία έχει ρόλο-κλειδί στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ωστόσο η συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπολείπεται των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει. Συμφωνία φυσικά υπήρξε για την αντιμετώπιση από τη γείτονα της λαθραίας διακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών, θέμα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει τις δικές της πληροφορίες και έχει πλήρη εικόνα. Οι προσδοκίες από την Τουρκία και η αντίστοιχη πίεση θα αυξηθεί, καθώς εγκρίθηκε η εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ της βοήθειας από την ΕΕ για το προσφυγικό, μετά την άρση των επιφυλάξεων της Ιταλίας.

Πάντως ο κ. Σουλτς, ο οποίος ήθελε να σχηματίσει προσωπική εικόνα για τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρώτησε και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τις εκτιμήσεις του αρχηγού της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τις θέσεις του ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να κινείται με δύο πλειοψηφίες, ανάλογα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ότι από την πλευρά του δεν θέλει να εμπλακεί στην συζήτηση περί εκλογών που άλλωστε συντηρούν κυβερνητικά στελέχη.



Πηγή : newsit.gr


Στην Cosco περνά το 67% του ΟΛΠ



Tο ΤΑΙΠΕΔ την ανακήρυξε ομόφωνα Προτιμώμενο Επενδυτή για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού

Στην Cosco περνά το 67% του ΟΛΠ, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ, αφού εξέτασε τα τυπικά δικαιολογητικά που εμπρόθεσμα προσκόμισε όπως προβλέπεται από τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών, την ανακήρυξε ομόφωνα Προτιμώμενο Επενδυτή για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού.

Επίσης, η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.



Πηγή : protothema.gr


Νέα ποινική δίωξη κατά υπευθύνων ΜΚΟ και υπαλλήλων του ΥΠΕΞ




Νέα δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των υπευθύνων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" αλλά και υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών, για παράνομες χρηματοδοτήσεις που φθάνουν τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2000-2001.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 13 στελεχών του Υπουργείου Εξωτερικών, της επίμαχης περιόδου, για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της ψευδούς βεβαιώσεως με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. 

Η δίωξη στρέφεται και κατά του υπευθύνου της οργάνωσης Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης "International Mine Initiative" ο οποίος είναι υπόλογος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις των κρατικών λειτουργών. Παράλληλα η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε αποστέλλεται στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτουν ευθύνες των τότε πολιτικών προϊσταμένων του ΥΠΕΞ. 

Η δραστηριότητα της συγκεκριμένης οργάνωσης έχει ερευνηθεί ξανά από τη Δικαιοσύνη και οι δύο υπεύθυνοι της έχουν παραπεμφθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μαζί με έξι στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών για παράνομες χρηματοδοτήσεις, ύψους περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ, για έργα αποναρκοθετήσεων σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιράκ και Λίβανο την περίοδο 2000 έως και 2004. 

Η νέα ποινική δίωξη αφορά την χρηματοδότηση άλλων δύο προγραμμάτων της ΜΚΟ και πάλι για περιοχές της Βοσνίας τα οποία "συγχρηματοδοτήθηκαν" από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ το 2000 και το 2001. 

Από την έρευνα των Εισαγγελέων Διαφθοράς διαπιστώθηκε ωστόσο ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην προγενέστερη δικογραφία, τα δύο προγράμματα δεν "συγχρηματοδοτήθηκαν" αλλά αποκλειστικά χρηματοδοτήθηκαν από το Δημόσιο καθώς η ΜΚΟ δεν τήρησε την υποχρέωση της για ίδια συμμετοχή στην χρηματοδότηση του προγράμματος με ποσοστό 25% επί του συνολικού κόστους. 

Επίσης δεν συνδέθηκε εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΞ η καταβολή των δόσεων της χρηματοδότησης με την υλοποίηση κάθε φάσης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος. Οι Εισαγγελείς φαίνεται να μην εντόπισαν ούτε σε αυτή την υπόθεση, πιστοποιήσεις για την παρακολούθηση εκτέλεση των προγραμμάτων. 

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε αναφέρεται παράλληλα πως η ΜΚΟ αμέσως μετά τη σύσταση της έλαβε χρηματοδότηση 60 χιλιάδων ευρώ αν και ο νόμος ορίζει ως προϋπόθεση την συμπλήρωση δύο ετών λειτουργίας πριν πιστωθεί κρατική χρηματοδότηση. 

Η εισαγγελική έρευνα επίσης εντόπισε ποσά που υπέβαλε προς έγκριση δαπανών της η ΜΚΟ, τα οποία ωστόσο δεν αφορούσαν λειτουργικά της έξοδα για την υλοποίηση προγραμμάτων αλλά έξοδα για την οργάνωση του γραφείου της ,όπως αγορά γραφείων και γραφικής ύλης αλλά και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, αεροπορικά ταξίδια που δεν αφορούσαν τα προγράμματα, αποστολή δώρων σε διάφορους αποδέκτες κ.α. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οι Εισαγγελείς εντόπισαν εγκεκριμένες από το ΥΠΕΞ τέτοιου είδους αποδείξεις δαπανών της ΜΚΟ οι οποίες συνδέθηκαν με υλοποιούμενα προγράμματα αν και είχαν εκδοθεί σε χρόνο προγενέστερο της χρηματοδότησης. Την δικογραφία θα αναλάβει Ανακριτής Διαφθοράς ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.



Πηγή : real.gr


Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη πλέον η Τουρκία νέα πρόσκληση στο Καστελόριζο




Έχει βρει και τα κάνει, δεν φοβάται κανένα και πλέον εξελίσσεται ως την ποιο επικίνδυνη χώρα για την διεθνή ασφάλεια.

Η Τουρκία με τις διαταγές του καθεστωτικού Σουλτάνου νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει και έχει γίνει προκλητικότερη από ποτέ.

Για έξι ώρες δέσμευσε χθες η Άγκυρα τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελλόριζου και Ρόδου μετά από έκδοση σχετικής NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις, η Άγκυρα ζήτησε και πήρε την εξαίρεση των Δωδεκανήσων από τις περιπολίες του ΝΑΤΟ, με το επιχείρημα της «αποστρατιωτικοποιημένης» ζώνης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής» εχθές έγιναν 13 παραβιάσεις από 21 τουρκικά πολεμικά και ελικόπτερα, στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά πραγματοποιήθηκε και η NAVTEX του σταθμού της Αττάλειας με την οποία δεσμεύθηκε για έξι ώρες σχεδόν ολόκληρη η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου. Η Άγκυρα θεωρεί ότι το Καστελλόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα και ότι η τουρκική παρεμβάλλεται μεταξύ του νησιού και της Ρόδου.






Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ: Η μεγάλη «σφαγή» των Στρατηγών



Κρίσεις για γερά νεύρα είναι οι φετινές για την Ελληνική Αστυνομία. Ανατροπές της τελευταίας στιγμής, απογοητεύσεις, και εκπλήξεις για πολλούς αξιωματικούς επιφυλάσσουν οι αποφάσεις τις πολιτικής ηγεσίας για τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

- 17- Φεβ.- 2016 Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αντιστράτηγος κ. Σοφιός ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκε να έρθει από την Θεσσαλονίκη ώστε να του ανακοινωθεί επίσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι αναλαμβάνει την

 θέση του Υπαρχηγού του Σώματος ώστε να προχωρήσουν οι κρίσεις των υπόλοιπων Αντιστρατήγων και Υποστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ.

Τελικά στο κ. Σοφιό αντί να του ανακοινωθεί και επίσημα ότι καταλαμβάνει την θέση του Υπαρχηγού του Σώματος του ανακοινώθηκε ότι αποστρατεύεται και... πάει σπίτι του, ενώ τον ακολούθησαν και οι Αντιστράτηγοι Κατριαδάκης και Μιχαιρίνας.

Οι φετινές κρίσεις στο Σώμα θα είναι μια από τις ελάχιστες φορές που θα φτάσουν τόσο βαθιά προκειμένου να αναδειχθούν οι θέσεις Αντιστρατήγων.

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Τσουβάλας και οι πολιτικοί ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να διαλέξουν τους αντικαταστάτες τους από μία δεξαμενή 20 Υποστρατήγων από τους οποίους αρκετοί θα αποστρατευθούν λόγω επετηρίδας.

Πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα πάνω από τα τηλέφωνά τους περιμένοντας τα ευχάριστα ή τα δυσάρεστα νέα.

Πάντως για πρώτη φορά όπως σημειώνουν πηγές της Αστυνομίας έχει αργήσει τόσο να συγκροτηθεί το επιτελείο του Αρχηγού της Αστυνομίας, ενδεικτικό των έριδων αλλά και των πολλαπλών πολιτικών παρεμβάσεων στην διαδικασία των κρίσεων.

Αν οι κρίσεις των Υποστρατήγων φτάσουν σε τέτοιο βάθος, οι κρίσεις που ακολουθούν για Αστυνομικούς Διευθυντές οι οποίοι θα προαχθούν σε Ταξιάρχους, θα φτάσει πολύ χαμηλά στην επετηρίδα, αγγίζοντας ακόμη και τον αριθμό των 90 ή 100.



Πηγή : vimaonline.gr


Πειραματική ανοσοθεραπεία οδηγεί σε ύφεση την οξεία λευχαιμία



Μια νέα αντικαρκινική θεραπεία που εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου να καταπολεμήσει τον καρκίνο, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Και όχι άδικα, αφού σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS), στο 90% των ασθενών με τελικού σταδίου καρκίνο, επετεύχθη ύφεση της νόσου. 

Οι ερευνητές του Αντικαρκινικού Κέντρου «Fred Hutchinson» στο Σιατλ των ΗΠΑ, συνέλεξαν λευκά αιμοσφαίρια από ασθενείς με λευχαιμία, τα τροποποίησαν σε εργαστηριακές συνθήκες και στη συνέχεια τα εισήγαγαν και πάλι στον οργανισμό των πασχόντων. 

«Όλες οι προηγούμενες θεραπείες είχαν αποτύχει και οι ασθενείς είχαν μόνο δύο με πέντε μήνες ζωής» εξήγησε ο καθηγητής Στάνλεϊ Ριντελ και έσπευσε να προσθέτει ότι «τα πρώιμα αυτά στοιχεία είναι άνευ προηγουμένου». 

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες δύο ασθενείς έχουν ήδη πεθάνει λόγω υπεραντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Επανεκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό 

Οι αμερικανοί ερευνητές συνέλεξαν Τ-κύτταρα «φονείς» από το ανοσοποιητικό σύστημα 12 ασθενών με λευχαιμία. Τα εν λόγω κύτταρα δρουν, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ως «βόμβες» που καταστρέφουν τα ελαττωματικά κύτταρα. 

Οι επιστήμονες τα τροποποίησαν γενετικά ώστε να αναπτύξουν έναν νέο μηχανισμό, τους χιμαιρικούς υποδοχείς αντιγόνου, και να καταπολεμήσουν την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. 

«Ουσιαστικά με αυτή τη διαδικασία επαναπρογραμματίζουμε γενετικά τα Τ-κύτταρα ώστε να μπορούν να αναζητήσουν, να αναγνωρίσουν και να καταστρέψουν τα κύτταρα του καρκινικού όγκου» σύμφωνα με τον Δρ Ριντελ. 

Ο ερευνητής εξήγησε ότι οι ασθενείς στους οποίους δοκιμάστηκε η πειραματική θεραπεία δεν είχαν επιλογές και μια δόση της ανοσοθεραπείας έθεσε το 90% αυτών σε κατάσταση πλήρους ύφεσης, δηλαδή δεν ήταν ανιχνεύσιμα πια κύτταρα της λευχαιμίας. 

Επτά ασθενείς εκδήλωσαν σύνδρομο απελευθέρωσης κυτταροκινών σε σημείο να χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δύο επιπλέον απεβίωσαν.

Κι ενώ οι παρενέργειες αυτές είναι αποδεκτές όταν μιλάμε για καρκίνο τελικού σταδίου, άλλοι ειδικοί σχολιάζουν ότι η νέα θεραπεία έχει σαφώς περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από συμβατικές αγωγές κατά της λευχαιμίας, όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία. Επίσης, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των θεραπειών των αιματολογικών καρκίνων και των καρκίνων συμπαγών όγκων, όπως ο καρκίνος του μαστού. 

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή


Ονόματα πολιτικών με εκατομμύρια καταθέσεις στις λίστες της UBS – Στη φάκα και πασίγνωστος επιχειρηματίας




- Μεταξύ των ονομάτων και εν ενεργεία πολιτικοί με μεγάλες καταθέσεις
- Πολιτικοί από πολλά κόμματα με καταθέσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Δεν έχουν λάβει ακόμη κλήση από τους Οικονομικούς εισαγγελείς για να απολογηθούν

Στο μικροσκόπιο τα ονόματα 10 πολιτικών από διάφορους πολιτικούς χώρους. Τα ονόματα εντοπίστηκαν μεταξύ των καταθετών στην τράπεζα UBS και στη λίστα Μπόργιανς που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και εν ενεργεία πολιτικοί και μάλιστα δεν περιορίζονται σε ένα ή δύο κόμματα, αλλά περισσότερα.

Αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσει το αμέσως επόμενο βήμα των Οικονομικών Εισαγγελέων ακόμη δεν έχουν αποσταλεί κλήσεις στους πολιτικούς για να δώσουν εξηγήσεις.

Τώρα οι εισαγγελείς θέλουν να συλλέξουν και άλλα στοιχεία ώστε να διαπιστώσουν εάν τα χρηματικά ποσά, που αναγράφονται στις δύο λίστες, έχουν νόμιμα βγει στο εξωτερικό.

Εάν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί και ,φυσικά, εάν έχουν νόμιμη προέλευση τότε δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή πρόκειται για μαύρο χρήμα τότε η παρέμβαση των εισαγγελέων θα είναι άμεση.

Εντοπίστηκαν επίσης μια πασίγνωστη παρουσιάστρια ενημέρωσης με καταθέσεις 2.500.000 ευρώ, αλλά και πολύ γνωστός επιχειρηματίας με καταθέσεις 200.000.000 ευρώ! Στη λίστα, υπάρχει και ένα ζευγάρι ανεπάγγελτων που έχει σε λογαριασμούς του 25.000.000 ευρώ.

Ήδη οι κλήσεις είναι εκατοντάδες, μεταξύ εκείνων που έχουν λάβει κλήσεις για να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων του είναι πασίγνωστα πρόσωπα από την τηλεόραση, παρουσιαστές, ηθοποιοί αλλά και πασίγνωστοι επιχειρηματίες, αλλά και γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί που δραστηριοποιούνται τόσο στην περιοχή της Αθήνας, όσο και στην επαρχία.


Πηγή : newsit.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ


Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Είναι ευτυχής όποιος μελέτησε την Ιστορία , γιατί αυτός ούτε τους πολίτες παρακινεί στην καταστροφή , ούτε ο ίδιος είναι άδικος !
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ .

Αγαπημένοι μου άλλη μια εβδομάδα πέρασε , και εμείς πάμε να πούμε τα δικά μας όσο πιο χαλαρά μπορούμε γιατί οι καιροί που διανύουμε είναι για γερούς παίχτες .

Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο στα κάγκελα αλλά κυριολεκτικά μας κλείνουν σιγά , σιγά με κάγκελα . Οι απειλές των Ευρωπαίων οτι θα πετάξουν τους απείθαρχους Ελληνες από την συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ....συνεχίζεται .Οι Βαλκανικές χώρες κλείνουν τα συνορά τους έτσι εμείς θα μείνουμε ..αγκαλιά με τους λαθρομετανάστες !

Ζούμε την εποχή της Μαρμότας ( δηλαδή την εποχή της πρόβλεψης ) και  ημέρα με την ημέρα περιμένουμε τι θα σκάσει από το μαγικό κόσμο της αριστερής κυβέρνησης .

Έτσι η Τουρκία τα βρήκε με την Σ.Αραβία και μαζί βομβαρδίζουν τη Συρία .Τρελό σκηνικό στο Αγαίο . Το ΝΑΤΟ και αυτό στο Αγαίο σε κοινές περιπολίες μαζί μας .

Η Ρωσία βομβαρδίζει και αυτή τους τζιχαντιστές στην Συρία . Η αξιολόγηση καθυστερεί , το Χρηματιστήριο καραρρέει και το προσφυγικό θηλιά στο λαιμό μας !

Περαστικά μας ! Την χάνουμε την Ελλάδα πατριώτες !

Αυτοί που δημιούργησαν την αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη , τώρα θα έλθουν να φυλάνε τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας . Που είναι το σύνθημα των αριστερών ΟΕΟ ;  << ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικάτο >> ......

Ήδη κλυδωνίζεται η Γερμανική Deutsche Bank  , λέτε το γερμανικό τέρας να καταρρεύσει ; Το θέμα των λαθρομεταναστών δεν είναι απλό ! Το παιχνίδι είναι μεγάλο για την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας !

Κατά τα άλλα είχαμε την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα με κάτι μικρό επεισόδια ...
Η διαδήλωση μεγαλειώδης με πολλά συνθήματα , που έληξε την Κυριακή με επιστροφή των αγροτών στα μπλόκα και εδωσαν 48ωρη διορία στην κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό ή να το βελτιώσει...

Σιγά μην γίνει ετσι...Άλλα εχουν συμφωνήσει για αυτό έφυγαν απο την πίσω πόρτα της Βουλής ! Πιο πολύ τους ένοιαζε να ψηφιστεί ο νόμος για την μείωση των καναλιών παρά ότι δήποτε άλλο . Έτσι θα γίνουμε  η Β .Κορέα της Ευρώπης !

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν ..
Κόβετε μισθούς , συντάξεις , διαλύεται τους αγρότες , χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν σε άλλες χώρες ,κόβετε τα κανάλια ...της διαπλοκής για να τα αντικαταστήσετε με την δικά σας κανάλια διαπλοκής !

Τώρα όμως ο λαός ξέρει , βλέπει , ακούει ! Όσοι σας πίστεψαν είναι εναντίον σας ( εκτός από τους βολεμένους ) .Το φρόνιμο ειναι να πάρετε αυτά που σας χρωστάνε οι καναλάρχες , και όχι να φτιάξετε τα δικά σας κανάλια .Κρατήστε καλέ ..μονο τα κρατικά να λένε ότι θέλετε  , όπως τα θέλετε !Μάλλον με αυτά που βλέπω και ακούω ή εγώ δεν είμαι καλά ή οι κυβερνώντες είναι του ...γιατρού !
Το γεγονός που συγκλόνισε την Ελλάδα την περασμενη εβδομάδα αν και δεν πήρε ...την διασταση που έπρεπε , ήταν τα τρία παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν με το ελικόπτερο στην νήσο Κίναρο ( που η Τουρκία την θεωρεί δική της ) .

Τώρα τι έγινε , πως έπεσε το Ελικόπτερο με τους τρείς έμπειρους χειριστές μου θυμίζει ..ΙΜΙΑ ... Ίσως θα μας πούνε ότι έπαθαν έμφραγμα οι χειριστές...μηχανική βλάβη.. ή έκαναν κακό χειρισμό ..Τώρα πια καταλαβαίνουμε όσο και να θέλουν να μας χαζέψουν...

Για κάθε Έλληνα τα παιδιά αυτά είναι δικά μας παιδιά και θα  είναι πάντα στην μνήμη μας ΑΘΑΝΑΤΟΙ ! Μου άρεσε και το θράσος της Τουρκίας που έβγαλε ΝΟΤΑΜ όταν έψαχναν για τα παιδιά που αμφισβητούσαν τα χωρικά μας ύδατα ... Ο Π.Καμμένος έκανε λάθος να αφιερώσει την συμφωνία με το ΝΑΤΟ στα τρία παλικάρια .Δεν έμεινα μόνο παγωτό όταν το άκουσα αλλά πάγωσα ολόκληρη !

Αφιερώσατε στα παλικάρια  οτι παραχωρήσατε το Αιγαίο ; Μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει Πατρίδα .Άλλα μας λέγατε Κ.Π .Καμμένο !

Γιατί οι τρείς Ήρωες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ήξεραν !

Και όσο για το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα πολύ φοβάμαι οτι τα δώσατε όλα ..Εδώ δεν άφησαν οι Τούρκοι το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος με τον Έλληνα  Πρωθυπουργό που ερχόταν απο το ΙΡΑΝ να προσγειωθεί στη Ρόδο ...Πάτε καλά ;  Αλλάξατε  το σχέδιο πτήσης επειδή το είπε η Τουρκία ; Δεν έχω λόγια ! Δεν ξέρω  τι άλλο μας περιμένει...

Κλείνοντας θα πω :  Το βράδυ που έγινε το μακελειό στο Παρίσι γίναμε όλοι Γάλλοι !

Καλά κάναμε σε ένα τετοιο γεγονός . Στο χαμό των τριών παλικαριών οι χρήστες των Social media αντέδρασαν ..χαλαρά . Κάποιοι λίγοι είπαν κάποια πράγματα και άντε να πήραν 50 -60 likes . Ενώ αν ανεβάσεις κανένα τραγουδάκι , στάτους για τον Αγ. Βαλεντίνο θα γίνει χαμός στα likes ! Είναι μπανάλ να βάλεις την Ακρόπολη ή τον Λευκό Πύργο στο προφίλ σου . Αν βάλεις δε την Ελληνική σημαία θα σε πούνε φασίστα !

Στην τελική δεν εγινε κάτι..ενα ελικόπτερο  έπεσε μωρέ...Δεν χάσαμε το ..Wi-Fi ...
Έστι όπως γίναμε πατριώτες θα πούμε ..Καληνύχτα Ελλάδα !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !

Κοντοχωριανοί μου πάμε να δούμε οι σταρούμπες μας τι έκαναν την περασμενη εβδομάδα ! Άντε ..μήπως χαλαρώσουμε λίγο ..

Ειχε δεν είχε ο Γ.Λιάγκας τα άκουσε από την Ρ.Θρασκιά . Τι ήθελε ο Λιάγκας να σχολιάσει με το πάνελ της εκπομπής του την πιθανή πρόσκληση του Γ.Αρναούτογλου στην Ρ.Θρασκιά ; Δεν έφτανε ότι το σχόλιο είχε πονηρά...υπονοούμενα..άφησε να εννοηθεί ότι με τα την συνέντευξη ...ποιός ξέρει τι μπορεί να συμβεί με τον Γρηγόρη και την Ράνια ...Άστο βρε Λιάγκα...Έχεις μήνυση απο την Κ.Σπυροπούλου, έχεις και από την Φ.Δάρρα μη σου σκάσει και τρίτη μήνυση κάηκες ...Αλλά πρόσεχε όταν πάς για καθαρισμό στα δόντια σου στον άνδρα της Ρ.Θρασκιά που είναι και
οδοντιατρός σου ...μη σου βγάλει ..όλα τα δοντια !

Το Joy στον ΑΝΤ -1 έκανε ορεμιέρα με την Ρ.Θρασκιά την Κυριακή που μας περασε !
Ήρεμη δυναμη η Ράνια που γνωρίζει καλά την τηλεόραση ξέρει που πατάει . Ο καιρός θα δείξει και τα νούμερα τηλεθέασης . Όσο για την Δ.Νομικού μας τελείωσε ..
Λένε ότι το συμβολαιό της ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο ...
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Είχαμε και την Ο.Τρέμη στο δελτίο ειδήσεων του Mega  σε ζωντανή σύνδεση με τον ρεπόρτερ απο  το Σύνταγμα να αποκαλεί τα Τρακτέρ των αγροτών ΤΑΝΚΣ !
Έπρεπε κάποιος να την διορθώσει....Κάτι η τρέσα στα μαλλιά ..κάτι το έχω χάσει το θέμα  δεν ξερω που βρίσκομαι , μήπως στο 1967 ; Μήπως κάτι ξέρει που δεν ξέρουμε ;
Το tip της Εβδομάδας !
Μάγειρες , μαγειρέματα , συνταγές πολλές στην ΤV . Φτιάξτε λοιπόν κάτι που σας έκανε να το θέλετε και φάτε με τους αγαπημένους σας και περάστε όμορφα !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την
άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο φορώντας "έξυπνα" γυαλιά





Για πρώτη φορά, ασθενής χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο για την αφαίρεση καρκινικού όγκου και όχι μόνο ήταν ξύπνιος αλλά φορούσε και γυαλιά τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας, ώστε να ελέγχονται οι λειτουργίες του και να αποφευχθούν τυχόν βλάβες στο οπτικό πεδίο του.

"Χειρουργικές επεμβάσεις με τον ασθενή ξύπνιο γίνονται από το 2000, όμως το πρωτοποριακό στοιχείο σε αυτήν ήταν τα γυαλιά 3D με τα οποία ο ασθενής βυθίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα που μας επιτρέπει να ελέγχουμε πιο περίπλοκες αντιδράσεις του, όπως το οπτικό πεδίο του ή τη λήψη αποφάσεων σε έκτακτες περιστάσεις", εξήγησε το νοσοκομείο στη Γαλλία όπου έγινε το χειρουργείο.

Μέχρι σήμερα οι ασθενείς που χειρουργούνταν έχοντας τις αισθήσεις τους, αντιδρούσαν στα ερεθίσματα όταν οι νευροχειρουργοί διέγειραν συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου τους. Έτσι, οι γιατροί μπορούσαν να χαρτογραφήσουν τον εγκέφαλο με ακρίβεια και να αποφύγουν περιοχές του που θα επηρέαζαν, εάν προκαλούσαν κάποια βλάβη, σημαντικές λειτουργίες όπως την κίνηση ή την ομιλία του ασθενούς.

Η εικονική πραγματικότητα "ανοίγει το δρόμο για (ιατρικές) πράξεις ακριβείας και μας επιτρέπει να οραματιστούμε επεμβάσεις που μέχρι τώρα ήταν αδύνατες, όπως την αφαίρεση όγκων από σημεία του εγκεφάλου δύσκολα προσβάσιμα", τόνισε σε ανακοίνωσή της η ιατρική ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο νευροχειρουργός Φιλίπ Μενεΐ. Με τον τρόπο αυτό εξάλλου θα περιοριστούν και οι βλάβες που μπορεί να προκληθούν στον ασθενή κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Ο ασθενής χειρουργήθηκε στις 27 Ιανουαρίου και τρεις εβδομάδες αργότερα "η κατάσταση της υγείας του είναι άριστη", πρόσθεσε το νοσοκομείο.



Πηγή : Nooz.gr


Εφοριακός είχε υπεξαιρέσει 341.000 ευρώ από τη ΔΟΥ Χολαργού



Η υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στη ΔΟ από το 2013 ως ταμίας-διαχειρίστρια, παραδέχθηκε την πράξη της, την οποία απέδωσε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε

Μια ακόμη δικογραφία με... άρωμα νεοελληνικής διαφθοράς έκλεισαν οι εισαγγελικές αρχές, ασκώντας ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε γυναίκα εφοριακό που υπηρετούσε στη ΔΟΥ Χολαργού. 

Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της εν λόγω υπαλλήλου, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε. 

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η εφοριακός υπηρετούσε στη ΔΟΥ Χολαργού από το 2013 ως ταμίας-διαχειρίστρια. Τον Νοέμβριο του 2015 υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διενεργήσουν τον έλεγχό τους, ζήτησαν τα στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών. Το τελικό απόθεμα εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν πολύ μικρότερο και υπεύθυνη ως εκ της ιδιότητάς της ήταν η εν λόγω εφοριακός. Όπως διαπιστώθηκε, τελικά η υπάλληλος για να κρύψει τα ίχνη της υπεξαίρεσης, εξέδωσε διπλότυπο στις 17/11/2015 με το οποίο φερόταν ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ. 

Από την έρευνα οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικά έλλειμμα 341.000 ευρώ.

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, η υπάλληλος παραδέχθηκε την πράξη της, την οποία απέδωσε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, ως ένδειξη καλής θέλησης επέστρεψε στην υπηρεσία της ποσό 5.000 ευρώ και παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει και τα υπόλοιπα. 

Έχει ήδη τεθεί σε αναστολή άσκηση των καθηκόντων της και σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανακριτή Διαφθοράς, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.



Πηγή : protothema.gr


Συντάκτες για το κυβερνητικό της πρόγραμμα αναζητεί η Συγγρού



Ανοιχτή πρόσκληση σε υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες για να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, με στόχο το άνοιγμα και πέραν των κομματικών στελεχών

Η Νέα Δημοκρατία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας που θα διαμορφώσουν το κυβερνητικό της πρόγραμμα.

Για τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του κόμματος και η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους είναι σε 7 μέρες (δηλαδή Τρίτη 23 Φεβρουαρίου).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακή εμπειρία σε έναν συγκεκριμένο τομέα πολιτικής και να έχουν πραγματοποιήσει ή συντονίσει σχετικές θεματικές έρευνες.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα της συγγραφής του προγράμματος, δήλωσε σχετικά:

«Μετά την τοποθέτηση ως Γραμματέα του Γιώργου Στεργίου και τις πρώτες ενέργειες για την οργάνωση της Γραμματείας Προγράμματος, η Νέα Δημοκρατία προχωρεί σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιστήμονες υψηλού επιπέδου για την καλύτερη προετοιμασία του κυβερνητικού της προγράμματος.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να περιοριστεί στη γνώμη μόνο των γνωστών κομματικών στελεχών, η συμβολή των οποίων θα είναι ούτως ή άλλως πολύτιμη. Θέλει να κάνει ένα άνοιγμα στο Πανεπιστήμιο, στην Αγορά, στην Κοινωνία των Πολιτών. Σε αξιόλογους Έλληνες οι οποίοι θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος, αξιοποιώντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Τα χρονικά περιθώρια μπορεί να αποδειχθούν στην πράξη στενά και γι’ αυτό απόφασή μας είναι να κινηθούμε με ταχύτητα. Πάνω απ’ όλα όμως, μας ενδιαφέρει να μείνουμε μακριά από τις λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες του ΣΥΡΙΖΑ και να προσφέρουμε με το πρόγραμμά μας την ελπίδα της αλήθειας».
Το πλήρες κείμενο της ανοιχτής πρόσκλησης έχει ως εξής:

Η Νέα Δημοκρατία αναζητεί υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας που θα διαμορφώσουν το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό ακαδημαϊκό τίτλο, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, υψηλή επικοινωνιακή δεξιότητα και να έχουν:

-Τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα πολιτικής
-Πραγματοποιήσει ή συντονίσει σχετικές έρευνες πολιτικής
-Συμβουλευτική εμπειρία προς το ελληνικό ή άλλα κράτη
Προτεραιότητα για την επιλογή θα έχουν όσοι εκπληρώνουν σωρευτικά τα παραπάνω κριτήρια.
Η εργασία τους θα περιλαμβάνει:
-Τη συμμετοχή σε θεματικές ομάδες εργασίας
-Την εκπόνηση προγραμματικών θέσεων
-Τη συγγραφή κειμένων που θα συμπεριληφθούν στο τελικό παραδοτέο

Η εργασία θα είναι σε εθελοντική βάση και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι σε θέση να διαθέτουν 8-10 ώρες την εβδομάδα σε αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους στην ιστοσελίδα http://nd.gr/empeirognomones. Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικό βιογραφικό, αναφορά σε συγκεκριμένο θεματικό αντικείμενο εξειδίκευσης, καθώς και κείμενο 500 λέξεων που να αιτιολογεί το ενδιαφέρον τους.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 23 Φεβρουαρίου 2016.



Πηγή : news247.gr