Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοχρονιά 2016: Μαγική Ακρόπολη "λουσμένη" με πυροτεχνήματα! Εκπληκτικές φωτογραφίες



Η Πρωτοχρονιά του 2016 ήρθε με την Ακρόπολη να γίνεται πολύχρωμη και να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα! Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη βραδιά να μοιάζει μαγική για όσους την έζησαν από κοντά!

 Η αλήθεια είναι πως η Ακρόπολη δεν χρειάζεται... κάτι ιδιαίτερο για να σε συνεπάρει με το μεγαλείο της! Ωστόσο, όταν το εκπληκτικό αυτό μνημείο "ντύνεται" με χρώματα, τότε το θέαμα είναι ανεπανάληπτο!

Δείτε τις αεροφωτογραφίες από την στιγμή που τα πυροτεχνήματα σκάνε και κάνουν... τη νύχτα - μέρα!













Φωτό: Eurokinissi
newsit.gr


Δεκαέξι τραυματίες αλλά μάλλον ατύχημα η μεγάλη φωτιά στο Ντουμπάι



Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, ωστόσο, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», ο αστυνομικός διευθυντής του Ντουμπάι δήλωσε πως οι Αρχές υποθέτουν ότι προκλήθηκε από ατύχημα.

Δεκαέξι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που τύλιξε το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Address Downtown στο Ντουμπάι, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Ένα άτομο υπέστη καρδιακό επεισόδιο και υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κατέληξε.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, ωστόσο, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», ο αστυνομικός διευθυντής του Ντουμπάι δήλωσε πως οι Αρχές υποθέτουν ότι προκλήθηκε από ατύχημα και δεν υποπτεύονται εγκληματική δραστηριότητα.

Η φωτιά, που ξέσπασε περίπου δυόμισι ώρες πριν την αλλαγή του έτους, είχε τεθεί υπό σχεδόν πλήρη έλεγχο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον 20ό από τους 63 ορόφους του ουρανοξύστη και γρήγορα εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος της πρόσοψης του κτηρίου.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του BBC, οι φλόγες δεν εξαπλώθηκαν σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι όλοι οι ένοικοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το χώρο.

Το Address Downtown βρίσκεται στο γιγαντιαίο κεντρικό εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί ώστε να παρακολουθήσουν την επίδειξη πυροτεχνημάτων που θα συνόδευε τους εορτασμούς για την είσοδο του 2016.

Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στο Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίσμα του κόσμου, το οποίο πάντως δεν επηρεάστηκε από την φωτιά.




Πηγή: skai.gr


Επίθεση αυτοκτονίας στο Μόναχο φέρεται να ετοίμαζε το Ισλαμικό Κράτος



Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να σχεδίαζε μία «επίθεση αυτοκτονίας» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μόναχο (νότια Γερμανία), γνωστοποίησαν σήμερα οι γερμανικές αρχές.

Οι πληροφορίες που περιήλθαν στην κατοχή των γερμανικών αρχών κάνουν λόγο για μία απειλή «μιας επίθεσης αυτοκτονίας», επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Μόναχο ο αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, Χουμπέρτους Άντρα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια ομάδα «πέντε έως επτά» υπόπτων, ωστόσο προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία σύλληψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν «υπηρεσίες πληροφοριών φιλικής χώρας», η επίθεση είχε προβλεφθεί να διαπραχθεί από το Ισλαμικό Κράτος «γύρω στα μεσάνυχτα» στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου ή εκείνου του Πάσινγκ, στο δυτικό τμήμα της πόλης, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Γιοάχιμ Χέρμαν, υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.

Οι δύο σταθμοί εκκενώθηκαν εγκαίρως και τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν, ανέφερε η αστυνομία της πόλης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες που ήθελαν να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους να μην πραγματοποιούν μαζικές συγκεντρώσεις και να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς οι σταθμοί άνοιξαν και πάλι λίγες ώρες αργότερα.

Η αστυνομία έστειλε επίσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ένα Twitter με το οποίο προειδοποιούσε τους πολίτες σε πολλές γλώσσες.

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία ενημέρωσε γύρω στις 19.40 ώρα Γερμανίας την αστυνομία της Βαυαρίας σχετικά με τα στοιχεία που έλαβε από την υπηρεσία πληροφοριών μιας φιλικής χώρας και αφορούν μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους (…) που είχε σχεδιαστεί να γίνει (…) στο Μόναχο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και/ή εκείνον του Πάσινγκ» διευκρίνισε ο Χέρμαν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ποια χώρα έδωσε τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, πρόκειται για γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Οι πληροφορίες «δεν είναι 100% αξιόπιστες» όμως δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε, εξήγησε ο Βαυαρός υπουργός.

Υπάρχουν «αξιόπιστες ενδείξεις» σχετικά με μια εγκληματική οργάνωση, είχε δηλώσει νωρίτερα μία εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, που δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει στοχοθετηθεί και μια άλλη περιοχή.

Στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook η αστυνομία σημείωσε ότι σύμφωνα με «σοβαρές» πληροφορίες μια επίθεση ενδέχεται να «διαπραχθεί απόψε».

Αστυνομικές ενισχύσεις κατέφθασαν στο νότιο τμήμα της Βαυαρίας όπου επίσης αναπτύχθηκαν ειδικές μονάδες της αστυνομίας.

Συνολικά περίπου 550 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου επικρατεί ηρεμία στο Μόναχο, όπου αστυνομικοί πραγματοποιούν περιπολίες στις εισόδους του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού.

«Εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και διεξάγουμε έρευνες για πιθανούς υπόπτους» προσέθεσε η αστυνομία στο Twitter.

«Λαμβάνουμε την κατάσταση πολύ σοβαρά υπόψη, υπάρχει μια σημαντική επέμβαση (της αστυνομίας) εδώ στο Μόναχο» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στη Süddeutsche Zeitung.

Η Γερμανία είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα τον περασμένο μήνα. Την 17η Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες μετά τις επιθέσεις του Παρισιού με 130 νεκρούς, ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας είχε ακυρωθεί την τελευταία στιγμή λόγω της απειλής μιας επίθεσης.