Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ολυμπιακός - Άρης 76-64




Ο Ολυμπιακός (10-1) νίκησε τον Άρη (8-3) με 76-64 χάρη στο σχήμα με τέσσερις κοντούς το οποίο επέλεξε ο Σφαιρόπουλος σε όλη την 4η περίοδο. Πολύ καλά «διαβασμένοι» οι φιλοξενούμενοι, ήταν μέσα στο ματς για 35'.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με δυσκολία του Άρη (76-64) σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν ντέρμπι μέχρι 5΄πριν τη λήξη του. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε με τον Παπαπέτρου «τεσσάρι» στοιχείο το οποίο μαζί με τους εξαιρετικούς Ντι Τζέι Στρόμπερι (14π., 7ρ.), Βασίλη Σπανούλη (15π., 4ασ., 4λ.) και Οθέλο Χάντερ (14π., 9ρ.), χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Στο πρώτο ημίχρονο πρωταγωνίστησαν οι άμυνες των δύο ομάδων και τα πολλά σφυρίγματα των διαιτητών. Ρυθμός δεν υπήρχε γεγονός που εξυπηρετούσε τον Άρη ο οποίος ήταν καλά «διαβασμένος» και φυσικά το εκμεταλλεύτηκε για να προηγηθεί πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 34-37.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 36-43, αλλά ένα σερί 10-0 του Ολυμπιακού επανέφερε γρήγορα την ισορροπία στο σκορ για να πάρει… φόρα ο Ντι Τζέι Στρόμπερι και ουσιαστικά να είναι η αιτία για την οποία νίκησαν οι «ερυθρόλευκοι» τον εξαιρετικό Άρη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ στο τέλος της αναμέτρησης όπου ο Άρης φάνηκε να κουράζεται και να επιμένει στα σουτ τριών πόντων.

Κλειδί της νίκης ήταν το κοντό σχήμα το οποίο επέλεξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παίζοντας με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στη θέση «4».

Οι νικητές είχαν 7 περισσότερα ριμπάουντ (45-38) και 9 περισσότερες ασίστ (22-13).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι σε 28:41 είχε 14 πόντους (4/8δ., 1/3τρ., 3/3β.), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και μία τάπα. Επίσης έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ και τελείωσε με ranking 20.

Ο Σπανούλης στην επανεμφάνισή του είχε 15 πόντους (1/3δ., 2/6τρ., 7/7β.0, 5 ασίστ και 4 λάθη ενώ ο Χάντερ άγγιξε το double double με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μιχάλης Πελεκάνος σε 17:38 είχε 8 πόντους με τραγικά όμως ποσοστά (2/5δ., 0/3τρ., 4/4β.).

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 66-62, ο Μάντζαρης έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Στρόμπερι ο οποίος πέτυχε καλάθι και φάουλ. Στη συνέχεια ακολούθησε «πεταχτάρι» του Πρίντεζη και κάπου εκεί έληξε ο αγώνας.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τον καλό επίλογο στο ματς ενώ οι φιλοξενούμενοι το «διάβασμα» που είχαν κάνει για την τακτική και το κοουτσάρισμα του Πρίφτη.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Αμφότερες οι ομάδες τα ποσοστά τους στα τρίποντα. Ο Ολυμπιακός είχε 6/22 και ο Άρης 5/22.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-37, 56-55, 76-64

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2τρίπ., 5ασ., 4λ.), Στρόμπερι 14 (1τρίπ., 7ρ., 2ασ.), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6 (2ρ., 3ασ., 3λ.), Μάντζαρης 2 (3ασ.), Τζέιμς 2, Χάντερ 14 (9ρ., 3λ.), Παπαπέτρου 10 (1τρίπ., 5ρ., 2ασ., 4κλ.), Αγραβάνης 2 (3ρ.), Χάκετ 7 (2τρίπ., 8ρ., 4ασ.), Αθηναίου 2 (4ρ.)

Άρης (Πρίφτης): Πελεκάνος 8 (3ρ.), Γουάιτ 5 (1τρίπ., 6ρ.), Γουότερς 10 (1τρίπ., 5ρ., 5ασ., 3λ.), Χάγκινς 14 (9ρ., 2κλ., 4κοψ., 2λ.), ΜακΝιλ 14 (1τρίπ., 3ρ., 2λ.), Ξανθόπουλος, Ζάρας 7 (1τρίπ., 4ρ., 4λ.), Κοέν 3 (1τρίπ., 3ρ.), Μούρτος 3 (2ρ.), Σίμτσακ (2ρ.)



Πηγή : gazzetta.gr 



Μαζική προσφυγή δανειοληπτών για ένταξη στον νόμο Κατσέλη


Τριπλασιάστηκαν τον Δεκέμβριο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες οι προσφυγές δανειοληπτών στα Ειρηνοδικεία, καθώς σπεύδουν να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη που ισχύουν έως τα τέλη του χρόνου. Από το νέο έτος τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές που ψηφίστηκαν πρόσφατα για τα «κόκκινα» δάνεια, περιορίζοντας το εύρος προστασίας της πρώτης κατοικίας με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά όρια. Να σημειωθεί ότι όσοι καταφεύγουν τώρα στον νόμο Κατσέλη δεν έχουν τον περιορισμό του εισοδηματικού κριτηρίου, ενώ η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας ορίζεται στις 300.000 ευρώ για ένα άτομο και φθάνει έως και τις 450.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 τίθενται εισοδηματικά όρια με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, ενώ η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας ορίζεται στις 120.000 έως 180.000 ευρώ (ανάλογα με την κατηγορία) για τον άγαμο και φθάνει στις 200.000 έως 260.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια, είναι σαφές ότι λειτουργεί ως κίνητρο για άμεση προσφυγή στον νόμο από μεγάλη μερίδα δανειοληπτών που δεν θα προστατεύονται από την αρχή του χρόνου.

Με δεδομένο ότι ο νόμος με τα νέα όρια, που καθιστούν πιο δύσκολη την προστασία της πρώτης κατοικίας, δημοσιεύθηκε στις 20 Νοεμβρίου, ένας μεγάλος αριθμός δανειοληπτών σπεύδει πλέον την τελευταία στιγμή να κάνει χρήση των διατάξεων που ισχύουν έως τα τέλη του χρόνου, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στις τράπεζες που καλούνται να ανασύρουν δανειακές συμβάσεις για χιλιάδες δανειολήπτες.

Ο όγκος των αιτήσεων για την εξασφάλιση των αναγκαίων δικαιολογητικών προς τις τράπεζες έχει εκτοξευθεί, και είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας τα 100 νούμερα που εκδίδονται κάθε μέρα προς τους αιτούντες εξαντλούνται σε μία ώρα, από τις 6.30 έως και τις 7.30 π.μ. Διευκρινίζεται ότι τα νούμερα που δίνονται αφορούν και όσους κάνουν αιτήσεις για επικαιροποίηση των στοιχείων τους (η προθεσμία λήγει στις 19 Φεβρουαρίου ή σε όσους θέλουν να επαναπροσδιορίσουν δικάσιμο η προθεσμία έληξε χθες).

Αντιμέτωπο με αυτό τον συνωστισμό, το υπουργείο Οικονομίας υποχρεώθηκε να δώσει παράταση ένα μήνα για την υποβολή των δικαιολογητικών, προκειμένου τόσο το τραπεζικό όσο και το δικαστικό σύστημα να ανταποκριθεί στο αυξημένο ενδιαφέρον για ένταξη στον νόμο 3869. Οι δανειολήπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ημερομηνία υποβολής της αίτησης στα Ειρηνοδικεία δεν αλλάζει και είναι η 31η Δεκεμβρίου 2015· αυτό που αλλάζει είναι μόνο η προθεσμία για τη συγκέντρωση και την υποβολή των δικαιολογητικών.

Οπως προβλέπεται στη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η παράταση του ενός μηνός προστίθεται στην αρχική προθεσμία των 15 ημερών που είχε ήδη δοθεί από τον νόμο, με βάση την οποία οι γραμματείς των αρμόδιων κατά τόπους Ειρηνοδικείων οφείλουν να παραλαμβάνουν και να πρωτοκολλούν τις αιτήσεις από τους δανειολήπτες. Ετσι η συνολική προθεσμία για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών φθάνει πλέον τις 45 ημέρες. Εντός δύο εργάσιμων ημερών θα πρέπει άλλωστε η γραμματεία των Ειρηνοδικείων να εξετάσει το κατά πόσον η αίτηση έχει όλα τα τυπικά δικαιολογητικά, ανεβάζοντας τον συνολικό χρόνο από την κατάθεση της αίτησης για τον έλεγχο και τη συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις 47 ημέρες.

Η γενική γραμματεία επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στον χρόνο προσκόμισης όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών που απαιτούνται από τις τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα απίστευτα μεγάλο όγκο αιτημάτων από δανειολήπτες, πολλοί από τους οποίους αναζητούν δανειακές συμβάσεις της προηγούμενης δεκαετίας ή ακόμα και εικοσαετίας. Οπως μάλιστα ορίζεται στη σχετική εγκύκλιο, η καθυστέρηση χορήγησης αναλυτικών καταστάσεων οφειλών από την πλευρά των τραπεζών θα πρέπει να προκύπτει από το αντίγραφο της αίτησης που έκανε ο δανειολήπτης στην τράπεζα και την παρέλευση άπρακτης της δεκαήμερης προθεσμίας που θέτει ο νόμος προς τα πιστωτικά ιδρύματα για να ανταποκριθούν στο αίτημα του οφειλέτη.

Η μαζική προσφυγή στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη λίγο πριν από την εκπνοή των ευνοϊκών διατάξεων έχει δημιουργήσει κατάσταση απόλυτου συνωστισμού στα Ειρηνοδικεία της χώρας που, σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία, έως τα τέλη Νοεμβρίου είχαν υποδεχθεί 170.000 αιτήσεις.




Στρατιωτικός κατηγορείται ότι βίασε 19χρονη



Ο 35χρονος φερόμενος ως δράστης, που μάλιστα ήταν μεταξύ των θαμώνων οι οποίοι την μετέφεραν στο σπίτι της, αναζητήθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Σκύρου

Γυμνή και σε άθλια κατάσταση με χαμένες τις αισθήσεις της βρήκαν μια 19χρονη κοπέλα πίσω από το μπαρ όπου και η ίδια διασκέδαζε λίγο νωρίτερα στη Σκύρο οι θαμώνες του τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου! Όπως αποκάλυψε η ίδια, είχε πέσει θύμα βιασμού.

Το απόγευμα της Κυριακής, η 19χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και κατήγγειλε ως βιαστή της έναν 35χρονο στρατιωτικό, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο μπαρ και την οδήγησε με την βία σε ένα ερημικό σημείο όπου την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή χωρίς τη θέλησή της. Όπως είπε, ήταν μεθυσμένη και δεν μπορούσε να αντισταθεί, ενώ στη συνέχεια λιποθύμησε.

Ο 35χρονος φερόμενος ως δράστης, που μάλιστα ήταν μεταξύ των θαμώνων οι οποίοι την μετέφεραν στο σπίτι της, αναζητήθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Σκύρου. Παραδόθηκε στην στρατιωτική δικαιοσύνη που αναμένει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην 19χρονη, ωστόσο ο ίδιος αρνείται την κατηγορία του βιασμού.


Πηγή : protothema.gr


Ρωσία: Νοσοκόμα έχασε 30 κιλά και κέρδισε πέντε τόνους κάρβουνο



Μια νοσοκόμα από τη Σιβηρία κέρδισε, κάνοντας σκληρή γυμναστική και δίαιτα, ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο δώρο: πέντε τόνους... κάρβουνο, ως έπαθλο επειδή κατάφερε να χάσει περισσότερα από 30 κιλά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο Αμάν Τουλέγιεφ, ο κυβερνήτης της περιοχής του Κεμέροβο - που είναι γνωστή για τα ανθρακωρυχεία της - είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι θα ανταμείψει με "φυσικούς πόρους" τους παχύσαρκους κατοίκους που θα το έπαιρναν απόφαση να κάψουν μερικές χιλιάδες θερμίδες.

Αφού, επί αρκετές εβδομάδες, έκανε σκι, ποδήλατο και πατίνια, η Έλενα Σαλνίκοβα έπεσε από τα 112 κιλά στα 80. Αδυνατισμένη και πανευτυχής, είδε σήμερα μια νταλίκα να ξεφορτώνει στην αυλή της πέντε τόνους κάρβουνο.

"Είναι καθαρό κάρβουνο, ζεσταίνει πάρα πολύ όταν καίγεται. Αρκούν τρεις κουβάδες την ημέρα" σχολίασε η ίδια μιλώντας στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης Rossia 24, με ένα φτυάρι για τα χιόνια στο χέρι.

Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς άνθρακα στον κόσμο. Το μεγαλύτερο ποσοστό του κάρβουνου που εξάγεται προέρχεται από τα ορυχεία της λεκάνης του Κουζμπάς, στη Σιβηρία, όπου βρίσκεται και το Κεμέροβο. Είναι όμως ταυτόχρονα και η δεύτερη, μετά τη Λιθουανία, από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε αριθμό παχύσαρκων κατοίκων.

Η 43χρονη νοσοκόμα - που στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται και με το θέατρο - έδειξε στην τηλεόραση και τα ρούχα που φορούσε πριν τη δίαιτα-αστραπή: ένα τεράστιο παντελόνι και μια γιγαντιαία ροζ μπλούζα.

Η Σαλνίκοβα εξήγησε πάντως ότι κινητοποιήθηκε κυρίως λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς πάσχει από υπέρταση και διαβήτη. "Κοίταζα τη στοίβα των φαρμάκων που παίρνω και κατάλαβα ότι το πράγμα είναι πολύ σοβαρό", είπε.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη, Αντόν Γκορέλκιν, είπε ότι η "πρόκληση" του Τουλέγιεφ ενέπνευσε ήδη μια τηλεοπτική εκπομπή σε ένα τοπικό κανάλι. "Στο μέλλον οι δίαιτες με αντάλλαγμα δωρεάν κάρβουνο θα γίνονται μόνο στο πλαίσιο της εκπομπής αυτής του σταθμού STS-Kouzbass", είπε.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη πρωτοβουλία του κυβερνήτης Τουλέγιεφ στον αγώνα του για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας: μόνο φέτος έχει μοιράσει 5.000 ποδήλατα και 5.000 μπατόν σκι στα παιδιά της επαρχίας του, ώστε να τα ωθήσει στην άσκηση.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real



Γυναίκες στο χακί



Έρχεται υποχρεωτική στράτευση για όσες διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα. Προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος!




Σε υποχρέωσαν να κάνεις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τώρα θα στις φορολογήσουν




Φόρος στις συναλλαγές με τις τράπεζες για να μη μειωθούν οι συντάξεις – Τσουνάμι αλλαγών στη φορολογία φυσικών προσώπων

Φοροκαταιγίδα σε όλα τα επίπεδα περιμένει τους Έλληνες φορολογούμενους το 2016 και μάλιστα για τα εισοδήματα του 2015. Με βάση μάλιστα το γεγονός ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς ουσιαστικά θα... πληρώνουμε όλο το χρόνο φόρους.
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολόγηση και τις κλίμακες

Ενιαία κλίμακα φορολόγησης : Όλα τα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα φόρου

Προστίθενται κλίμακες φορολόγησης : Εκτός των σημερινών συντελεστών 22%, 32% και 42% θα υπάρξουν ακόμη 8 με 10 κλίμακες

Μικρά και μεγάλα εισοδήματα : Μείωση του συντελεστή στο 20% για τα μικρά εισοδήματα και αύξηση του συντελεστή στο 49% για εισοδήματα που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ/χρόνο

Έκτακτη εισφορά : Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης μένει και θα προστίθεται στους άλλους φόρους με συντελεστές 2% ως και 8%

Ποιοι θα δουν φοροελαφρύνσεις : Πιθανότατα οι μόνοι οι οποίο θα δουν μείωση στους φόρους που πληρώνουν για το εισόδημά τους να είναι εκείνοι που έχουν εισόδημα από 12.000 ευρώ ως 18.000 ευρώ/χρόνο.

Ο φόρος στις συναλλαγές

Την ίδια ώρα και με το αγκάθι του ασφαλιστικού να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές όλα δείχνουν πως το βασικότερο ισοδύναμο που πέφτει στο τραπέζι είναι η φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.

Το σενάριο για τον φόρο συναλλαγών λέει ότι θα είναι μικρός της τάξης του 1 τοις χιλίοις έτσι ώστε να μην υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση των συναλλαγών, ενώ το κράτος θα μπορεί αυτομάτως να έχει έσοδα τα οποία μπορεί να φτάσουν ως και τα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.


Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως ποιες θα είναι οι τραπεζικές συναλλαγές οι οποίες θα επιβαρύνονται με τον νέο φόρο, ωστόσο η σκέψη είναι η επιβάρυνση να είναι μικρή και σε συναλλαγές που δεν θα επηρεάσουν την αγορά. Για παράδειγμα με την επιβάρυνση στην πληρωμή ενοικίου της τάξης των 500 ευρώ η επιβάρυνση να μην ξεπερνάει τα 50 λεπτά. 


Πηγή : newsit.gr