Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ


Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ο Σωκράτης όταν ρωτήθηκε ποια πόλη διοικείται  παράνομα είπε :
<< Η πόλη στην οποία οι άρχοντες τοποθετούνται από οργανωμένα συμφέροντα >> .
ΣΩΚΡΑΤΗΣ .

Χρόνια Πολλά !

Καλά Χριστούγεννα αγαπημένοι μου !

Κάθε φορά σκέφτομαι πόσο αλλιώς να πούμε τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ;
Να τα πούμε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ; << Που ο σοφός λαός τον Ιανουάριο του έδωσε εντολή να σκίσει το μνημόνιο και μετά 8 μήνες εντολή ....να το εφαρμόσει  ...>> 
Πάμε με χαριτωμενιά να πούμε αλήθειες ! 

Έτσι την περασμένη Πέμπτη  είχαμε την σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό .
Έτσι αποφάσισαν για τον ευρωστρατό που θα φυλάει τα Ευρωπαικά σύνορα , και τα κράτη μέλη θα έχουν πλήρη κυριαρχία των συνόρων  τους . Εσείς το πιστεύεται ...;
Είχαμε την δήλωση του Δ.Ν.Τ ότι έκαναν λάθος με την Ελλάδα ...αλλά δεν έκαναν τίποτα για να μην πάθουν ζημιά άλλες χώρες ...Μπράβο σας !

Δυστηχώς για μας ...είμαστε γονατιστοί  και το παιδάκι που όποιος περνάει του ρίχνει κι ενα χαστούκι ...γιατί είμαστε το πείραμα  !

Για το ...πείραμα ο Κ.Ντομπρόφσκι μίλησε για 4ο  μνημόνιο ! Πάνε καλά ; Προσπαθούμε να βγάλουμε το 3ο μνημόνιο ..Πάρτε το αλλιώς γιατί μυρίζει άσχημα το σχέδιό σας !
Έχουμε και τους λαθρομετανάστες που διέλυσαν το Ταε -κβο -ντο που τους πήγαν αλλού ...Αλλά τους βλέπουμε παντού μες στην Αθήνα .Η κυβέρνηση θα επιδοτήσει το ενοίκιο σε 20.000 λαθρομετανάστες , κι απο την άλλη πετάει στο δρόμο 275 Έλληνες 
παλιννοστούντες απο την πρώην Σοβιετική Ένωση οι οποίοι δεν έχουν κανέναν άλλο πόρο και είναι πάμπτωχοι υπερήλικες με κομμενη την σύνταξη του ΟΓΑ .
Οι συμβάσεις τους για την κάλυψη ενοικίων θα λήξουν στις 31/12/2015 και δεν θα ανανεωθούν . Ειλικρινά δεν έχω λόγια...
Οι πολιτικοί σε κάθε εκλογική διαδικασία λένε τα ίδια ...
Κι εμείς κάθε φορά πιο πολύ ταπεινωμένοι και πιο πολύ ...Βλάκες !
Αυτό που ακούσαμε ήταν ανεπανάληπτο από τον  Π. Κουρουμπλή  στο Μega  και μείναμε με το στόμα ανοιχτό.....είπε οτι για τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων των κομμάτων  τα 150 εκ.ευρώ είναι απλά ένας ...καφές !!!!
Τι λέτε Κ.Κουρουμπλή ;  Αυτά να τα πείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τους άπορους Έλληνες που είναι στην ουρά για να πάρουν τρόφιμα !

Όσο για την Ρωσία και την Τουρκία ...μία από τα ίδια..Τώρα τι θα γίνει Ο Θεός να βάλει το χέρι του ..γιατί δεν είναι και πολύ καλά τα πράγματα . Μην έρθει και 
καμιά  αδέσποτη  σε μας ..Γιατί σαν να τα βρίσκει η Τουρκία με το Ισραήλ  .... Ενω στην Αθήνα ήρθε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς  . Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να καταβάλει προσπάθεια για την επανέναρξη απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ  .
Αυτό καλό είναι ..αλλά τώρα ....Δεν ξέρω κατά  πόσο είναι  καλό .....
Μαζί με όλα αυτά ξύπνησε λίγο και το << Εξαρχιστάν >> . Τώρα γιατί ξύπνησε και χτύπησε τον Β.Οικονόμου  τον βουλευτή της Ν.Δημοκρατίας ..τους δυο ελεγκτές στο μετρό και  έγιναν κάτι μικρό επεισόδια ...

Όσο για το παράλληλο πρόγραμμα που μας έλεγε ο Α.Τσίπρας προεκλογικά ..Ξεχάστε το..
Οι δανειστές μας ούτε κουβέντα δεν ήθελαν ..Η κυβέρνηση άρον άρον το μάζεψε ! 
Περαστικά μας βρέ.....Αλλά ο Λ.Λαζόπουλος βλέπει μόνο καλά στον ΣΥΡΙΖΑ .
Το τι τρολάρισμα έφαγε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λέγεται..Παράξενο γιατί ο Λάκης είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο .Μήπως τελικά ο κόσμος ..ξύπνησε ;
Η σάτιρα από ότι ξέρω πάει πάντα κατά της κυβέρνησης και όχι κατά της αντιπολίτευσης .Τι ήθελε και Άδωνις να πάει να κάνει ..ντού στον Λάκη γιατί τον έβριζε; Έφαγε πόρτα....Κάποιοι είπαν ότι το έκανε για την ψήφο .
Η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων της Ν.Δημοκρατίας έβγαλαν πρώτο το Β.Μειμαράκη , δεύτερο τον Κ.Μητσοτάκη , τρίτο τον Α.Τζιτζικώστα και τέταρτο τον Α.Γεωργιάδη . Στις 10 Ιανουαρίου θα έχουν τον 2ο γύρο ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο . Άντε τελειώνετε να δούμε τι θα γίνει...Η Κ. Αναγνωστοπούλου θέλει να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας που θα είναι χωρίς εθνικές αναφορές . Δεν πάμε καθόλου καλά ! Δυνατή αντιπολίτευση  θέλουμε ! Έχει ξεπουλήσει τα πάντα η αριστερή κυβέρνηση . 

Ενώ εμείς είμαστε γονατιστοί  15 Νομπελίστες έστειλαν επιστολή στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α και τις καλούν να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό για όσα έχουν προσφέρει οι Έλληνες στον διεθνή πολιτισμό και να πάρουν μέτρα ώστε να εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν την ύφεση . Επιτέλους αρχίζουν και πληθαίνουν οι φωνές για το έγκλημα που συντελείται στην χώρα μας ! Εμείς τι κάνουμε.. Κλείνοντας θα πω :

<< Όποιος βλέπει την πατρίδα του να καταστρέφεται και κάθεται αδρανής , είναι το ίδιο σαν να την καταστρέφει ο ίδιος >> Ν. Πλαστήρας .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !

Κοντοχωριανοί μου στην Ελλάδα που ματώνει οι σταρούμπες συνεχίζουν τις εξόδους , τις δηλώσεις και τις φωτογραφήσεις .

Φωτογράφιση έκανε και ο Κρητίκαρος με τα γαλάζια μάτια . Λίγο τα Μ.Μ.Ε λίγο οι τριγύρω του  και  ...τσούπ  μοντέλο ο Κρητικός . Κρίμα ..αρχίζεις και θαμπώνεσαι από τα φώτα  ! Δεν είναι για σένα το σταριλίκι . Πήγαινε στα μελίσσια σου γιατί σε λίγο καιρό θα σε πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα . Και ..μετά θα κλαις  .

Κλαίνε που δεν τα βρήκανε ακόμα ο Γ. Λιάγκας και η Σ. Σταμάτη με την Κ. Σπυροπούλου . Την περασμένη Πέμπτη στο δικαστήριο πήρε αναβολή η υπόθεση για μετά τις γιορτές να δούμε τι θα γίνει..Πολλοί προσπαθούν να πείσουν την Κωνσταντίνα να αποσύρει την μήνυση . Αλλά εκείνη...Μπορεί στο τέλος να αλλάξει γνώμη ποιος ξέρει.. Είδατε τι κάνουν οι μηνύσεις κλείνουν στόματα....

Το Tip της εβδομάδας ! 

 Αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσετε όσο πιο μαγικά μπορείτε  με τους αγαπημένους σας !

Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !

Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 

άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Όλη η δεξιά συνιστώσα στηρίζει Κυριάκο! Σήμερα πήρε σειρά ο Βορίδης



Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Μάκης Βορίδης , δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς την στήριξη του στην υποψηφιότητα Μητσοτάκη.

Παρότι είπε ότι δεν θα υποστηρίξει κάποιον ονομαστικά όπως στον πρώτο γύρο, δήλωσε ότι έχει δίκαιο ο Κυριάκος που είπε ότι τρεις υποψήφιοι προωθούσαν την ανανέωση του κόμματος και ένας την συνέχεια. 

Δήλωσε επίσης ότι η υποψηφιότητα Μητσοτάκη έθετε τρία κεντρικά ζητήματα: Τη ριζοσπαστική ανανέωση του κόμματος, τον τερματισμό της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς και την σκληρή γραμμή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δέν είναι όμως οι μοναδικοί γιατί και άλλα πολλά στελέχη της δεξιάς συνιστώσας της Ν.Δ. εκφράζονται πλέον ανοικτά, μέσα από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τα sosial media.

Βρήκε η δεξιά σε έναν κεντροδεξιό αυτό που έψαχνε άραγε η κάτι παίζεται και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι;








Σιγά μην καταργούσες τον ΕΝΦΙΑ κύριε Τσίπρα



Περίμενε κανένας ότι θα καταργούσε ποτέ τον ΕΝΦΙΑ ο Τσίπρας;
Σίγουρα κάποιοι το περίμεναν και για τον λόγο αυτό τον ψήφισαν γιατί τους έπεισε με τα ψέματα που αράδιαζε αλλά έλα που δεν προτίθεται να τον καταργήσει τουλάχιστον και για το 2016!!

Διαβάζουμε στο capital.gr 


Του Σπύρου Δημητρέλη
Την γρήγορη και εύκολη λύση της κλιμακούμενης αλλά στην φιλοσοφία της οριζόντιας μείωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για αυτό το θέμα. Η επιτροπή παρέδωσε το πόρισμά της στο οικονομικό επιτελείο και σύμφωνα με πληροφορίες οι μειώσεις που προτείνονται προκειμένου να γίνει μια πρώτη διόρθωση των αντικειμενικών τιμών είναι μεσοσταθμικά στο επίπεδο του 20%.

Ωστόσο, παρά τις μειώσεις, ουσιαστική ελάφρυνση των φορολογούμενων από το φόρο ακίνητης περιουσίας του 2016 δεν θα υπάρξει καθώς το μνημόνιο προβλέπει ότι και το επόμενο έτος ο φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποφέρει στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον όσα έφερε και φέτος, δηλαδή 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ. Έτσι, οι όποιες αλλαγές στο φόρο ακινήτων το μόνο που θα κάνουν θα είναι να μετατοπίσουν φορολογικό βάρος από μια κατηγορία ιδιοκτητών (π.χ. μικροϊδιοκτήτες) σε άλλη (π.χ. φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία).

Στην πράξη, ακόμη και αν καταργηθεί ο βασικός φόρος στον ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται ανά τετραγωνικό και καθιερωθεί ένας αναλογικός φόρος με βάση την αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου, ο φόρος αυτός θα πρέπει να έχει υψηλούς συντελεστές και πολύ χαμηλό αφορολόγητο (αν υπάρχει) προκειμένου να φέρνει το εισπρακτικό αποτέλεσμα των 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόταση της επιτροπής

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή χώρισε τις τιμές ζώνης σε οκτώ κλιμάκια ως εξής:
  • -600- 1.000 ευρώ/τ.μ.
  • -1.050- 1.500 ευρώ/τ.μ.
  • -1.550- 2.000 ευρώ/τ.μ.
  • -2.050- 2.500 ευρώ/τ.μ.
  • -2.550- 3.000 ευρώ/τ.μ.
  • -3.050- 3.500 ευρώ/τ.μ.
  • -3.550- 4.000 ευρώ/τ.μ.
  • -4.050 ευρώ/τ.μ. και άνω 

Η πρόταση της επιτροπής προβλέπει ότι το ποσοστό μείωσης θα κυμαίνεται από 0% έως και 25% ή 30% ανάλογα με το κλιμάκιο στο οποίο βρίσκεται μια περιοχή. Για παράδειγμα, στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης είναι έως 600 ευρώ ανά τετραγωνικό δεν θα υπάρξουν αλλαγές, ενώ στις περιοχές με τιμή ζώνης από 600 έως 1.000 ευρώ θα υπάρξει μείωση 5%. Αντίστοιχα στην πολυάριθμες περιοχές των αστικών κέντρων με τιμές ζώνης από 1.050 έως 2.000 ευρώ η μείωση θα είναι της τάξης του 15%- 25%.

Συντελεστές εμπορικότητας

Μειώσεις αναμένονται και στους συντελεστές εμπορικότητας που επηρεάζουν άμεση την αντικειμενική αξία των ακινήτων που βρίσκονται σε εμπορικές περιοχές. Η μείωση των συντελεστών εμπορικότητας κρίνεται σκόπιμη καθώς έχουν υποχωρήσει σημαντικά οι εμπορικές αξίες των ακινήτων που βρίσκονται σε εμπορικούς δρόμους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η μείωση των αντικειμενικών τιμών εξετάζεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και να τεθεί σε εφαρμογή με την υπογραφή υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών. Η μείωση θα ισχύει σε κάθε περίπτωση αναδρομικά από την 21η Μαΐου 2015 καθώς αυτό ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες.

Οι νέες αντικειμενικές δεν επηρεάζουν τον υφιστάμενο ΕΝΦΙΑ ο οποίο υπολογίζεται με τις τιμές που ίσχυαν την 1η Ιανουαρίου 2015 αλλά θα επηρεάσει μια σειρά συναλλαγών που έγιναν μετά την 21η Μαΐου 2015, όπως είναι οι γονικές παροχές, οι μεταβιβάσεις και οι κληρονομιές καθώς οι σχετικοί φόροι υπολογίζονται με βάση την αντικειμενική αξία των ακινήτων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επιστροφές φόρων για τις συναλλαγές που έγιναν μετά την 21η Μαΐου με τις σημερινές αυξημένες αντικειμενικές.

Παραδείγματα νέων αντικειμενικών 
Περιοχή                       Τιμή ζώνης σήμερα      Νέα τιμή
Χολαργός                       1.400-2.200               1.190-1.870
Αγία Παρασκευή            1.400-2.050               1.190-1.742
Αιγάλεω                             850-1.400                   807-1.260
Δάφνη                             1.100-1.400                   990-1.190
Ζωγράφου                      1.400-1.750                1.190-1.487



Oι σκύλοι συναισθάνονται αμέσως τους άλλους σκύλους



Νέα μελέτη υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ισχυρή ενσυναίσθηση του «καλύτερου φίλου» του ανθρώπου.

Οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, μιμούνται σε κλάσματα του δευτερολέπτου τις συναισθηματικές εκφράσεις των άλλων σκυλιών, μια ένδειξη ότι συναισθάνονται και ανταποκρίνονται στα άλλα ζώα του είδους τους, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.

Η σχεδόν αυτόματη μίμηση των εκφράσεων, όπως ενός χαμόγελου, αποτελεί βασικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό, που διευκολύνει την επικοινωνία. Έχει επίσης παρατηρηθεί σε στενούς συγγενείς μας, όπως οι χιμπατζήδες και οι ουρακοτάγκοι. Τώρα επιβεβαιώνεται ότι και οι σκύλοι κάνουν κάτι ανάλογο, μια ικανότητα που πιθανώς απέκτησαν ήδη από την εποχή της εξημέρωσής τους πριν από χιλιάδες χρόνια.

Η νέα μελέτη

Οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Πίζας, με επικεφαλής τη δρα Ελιζαμπέτα Παλάτζι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Royal Society Open Science» της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC και το «Science».

«Όταν ένας σκύλος παίζει με έναν άλλο, μπορεί να "διαβάσει" τη συναισθηματική κατάστασή του, μιμούμενος την ίδια έκφραση και τις ίδιες κινήσεις του σώματος του άλλου σκύλου», δήλωσε η Παλάτζι, η οποία, μαζί με συνεργάτες της, βιντεοσκόπησε επί 50 ώρες 49 σκύλους ηλικίας τριών μηνών έως έξι ετών, που έπαιζαν στο πάρκο, και μετά ανέλυσε τη συμπεριφορά τους στον υπολογιστή. Όσο πιο γνώριμα ήσαν τα σκυλιά μεταξύ τους από προηγούμενες φορές που είχαν παίξει μαζί στο παρελθόν, τόσο πιο άμεση ήταν η συναισθηματική ανταπόκριση στις εκφράσεις και στις κινήσεις τους. 

Χρειάζονται όμως περισσότερες έρευνες για να είναι πιο βέβαιοι οι επιστήμονες κατά πόσο οι σκύλοι μπορούν πράγματι να νιώσουν τι υπάρχει στο μυαλό των άλλων σκύλων. Προηγούμενες μελέτες - και η κοινή εμπειρία - έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στα συναισθήματα των ανθρώπων, ακόμη και στο χασμουρητό.


Πηγή : tovima.gr


Επτά παιδιά νεκρά από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι



Στο νοσοκομείο της Λέρου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των 13 προσφύγων, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιών, μετά το ναυάγιο πολυεστερικού ταχύπλοου σκάφους τα ξημερώματα, ανατολικά του Φαρμακονησίου, που μετέφερε 29 άτομα με προορισμό την Ελλάδα. Στη συνέχεια, οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στη Ρόδο.

Το σκάφος, περίπου έξι μέτρων με καμπίνα, στο οποίο επέβαιναν 29 αλλοδαποί πρόσφυγες, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων και ανατροπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό, δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία ιδιωτικά σκάφη, διασώθηκαν, μέχρι στιγμής, σώοι 15 αλλοδαποί πρόσφυγες (13 άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τους διασωθέντες, εξακολουθεί να υπάρχει ένας αγνοούμενος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη και οδύνη τους για το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών.



Πηγή : ethnos.gr


Νέα λίστα από τον Φαλτσιανί στα χέρια της κυβέρνησης



Λίστα με χιλιάδες διεθνείς συναλλαγές παρέλαβε από τον Ερβέ Φαλτσιανί, πρώην υπάλληλο της ελβετικής τράπεζας HSBC, παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Τετάρτης. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο κ. Καλογήρου συναντήθηκε  την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό με τον κ. Φαλτσιανί και παρέδωσε στον εισαγγελέα την λίστα με τις συναλλαγές που παρέλαβε.

 «Εμείς δεν κρύβουμε τα στοιχεία σε συρτάρια, εμείς κινούμαστε δραστήρια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Η λίστα η οποία παρελήφθη σε USB, περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές και κατατέθηκε χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις απαραίτητες ενέργειες, τις οποίες, όπως είπε ο κ. Τσίπρ «είμαστε βέβαιοι ότι θα διεξαγάγει». «Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές γιατί υπάρχει κυβέρνηση με πολιτική βουληση» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας ότι «καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται». Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης των κυρίων συντάξεων.

 «Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων» δήλωσε και πρόσθεσε ότι μέχρι το μέσον του Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή την πρότασή της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Ανέφερε, δε, ότι είναι το τελευταίο βήμα πριν την «πηγή» της πρώτης αξιολόγησης και της επακόλουθης διαδικασίας αποφάσεων για την αναγκαία απομείωση του χρέους.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους έξι μήνες της νέας χρονιάς, που περιλαμβάνει 11 νομοθετικές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτών, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και ανακοίνωσε ότι η διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη. Το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες για το ασφαλιστικό, τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, τη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας στο πλαίσιο του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την κατάθεση νομοσχεδίου για την ερευνα, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων έργων και των δημοσίων συμβάσεων, την κατάθεση νομοσχεδίων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και υγρών καυσίμων. Επίσης, η κυβέρνηση, με νόμο, θα ζητήσει από τους πολίτες να εμφανίσουν έσοδα που έχουν αποκρύψει χωρίς επιπτώσεις, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα αδήλωτα έσοδα θα φορολογηθούν και με επιπτώσεις για όσους τα έχουν αποκρύψει.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε μία συμπαγή και αδιατάρακτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που δεσμεύεται από την καθαρή εντολή του λαού στις 20 Σεπτεμβρίου, εντολή για να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία και να συγκρουστεί με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική μέρα για την Ελλάδα την χθεσινή, τόσο για την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, όσο και για το Ψήφισμα για την Παλαιστίνη. 

«Δίνουμε πρόσθετα δείγματα γραφής για το τι μπορεί να σημαίνει ριζοσπαστική πολιτική σήμερα» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση κατάφερε να αντικαταστήσει πρακτικές του παρελθόντος που είχαν οδηγήσει την κοινωνία σε κρίση.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική χρονιά το 2015, τονίζοντας ότι η Ευρώπη του Δεκέμβρη δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη του Γενάρη.

«Ο λαός μας ανέθεσε δυο φορές την ευθύνη της διακυβέρνησης με εντολή να φύγουμε από το παλιό. Ξεκινήσαμε πριν από 11 μήνες πρώτοι και μόνοι έναν αγώνα, απέναντι στη λιτότητα με τη βεβαιότητα ότι η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει», είπε ο κ Τσίπρας . «Ας ελπίσουμε ότι η νέα χρόνια θα μπολιάσει αυτούς τους αγώνες και θα επαναφέρει την Ευρώπη στις ράγες της και στις άξιες της».

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, είπε ότι το ασφαλιστικό θα παει στη Βουλή, στα μέσα του Ιανουαρίου και αυτό θα είναι το τελευταίο βήμα πριν την πηγή την αξιολόγησης και των αποφάσεων για την αναγκαία απομείωση του χρέους.

Τόνισε ότι «η πολιτική μας τον επόμενο χρόνο θα έχει δύο όψεις: Την υλοποίηση της συμφωνίας και το εσωτερικό μας πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί τη Λυδία λίθο της πολιτικής μας, δεν την ξεχνάμε και δεν την αναβάλλουμε».


Πηγή : kathimerini.gr


Επιπλέον απώλειες 4,7 δισ. είχαν το 2014 τα νοικοκυριά




Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ- Το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε στα 118 δισ. ευρώ το 2014 από 122,7 δισ. ευρώ το 2013 

Επιπλέον απώλειες 4,7 δισ. ευρώ είχαν το 2014 στο διαθέσιμο εισόδημά τους τα νοικοκυριά, καθώς αυτό μειώθηκε στα 118 δισ. ευρώ από 122,7 δισ. ευρώ το 2013 (μείωση 3,9%). Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε απόρροια της μείωσης κατά 2% των αποδοχών των εργαζομένων και κατά 2,6% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά.

Έτσι, σύμφωνα με τους ετήσιους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων της ΕΛΣΤΑΤ, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 2,2% το 2014 σε σχέση με το 2013, από 127,9 δισ. ευρώ σε 125 δισ. ευρώ. Ενώ, το ποσοστό της αποταμίευσης (ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα) διαμορφώθηκε στο -6% το 2014 από -4,2% το 2013.

Από την άλλη πλευρά, ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών αυξήθηκε οριακά κατά 6,2% το 2014 σε σύγκριση με το 2013, από 7,7 δισ. ευρώ σε 8,2 δισ. ευρώ.



Πηγή : protothema.gr


Ευ. Μεϊμαράκης: Οι Νεοδημοκράτες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση



«Ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», αποτελεί «η αθρόα συμμετοχή» στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., τονίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

«Η νίκη ανήκει στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι όσοι συμμετείχαν στις εκλογές «έστειλαν μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι όρθια και αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική δύναμη με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό στίγμα».
Εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης καλεί τους ψηφοφόρους να κάνουν πράξη το όραμα για «μία Νέα Δημοκρατία με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινωνικό και ευρωπαϊκό χαρακτήρα , όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

«Πάμε στις 10 Ιανουαρίου να κάνουμε πράξη το όραμα μας, για μια Νέα Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, η οποία με τον ανοιχτό συνεδριακό της διάλογο θα δώσει λύσεις στα σημερινά μας προβλήματα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή. Μια Νέα Δημοκρατία που βάζει πάνω απ΄ όλα το εθνικό συμφέρον», αναφέρει.


Διαβήτης και Χριστουγεννιάτικο τραπέζι : Μπορούμε να φάμε γλυκά;




Τα Χριστούγεννα είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που παραδοσιακά φτιάχνουμε, σερβίρουμε, αγοράζουμε και δωρίζουμε γλυκά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή. Οι μεγάλοι «χαμένοι» των γιορτών, οι διαβητικοί, βρίσκονται στο περιθώριο αφού για χρόνια έχουμε μάθει να τους απαγορεύουμε την κατανάλωση των γλυκών.

Μαζέψαμε κάποιες πληροφορίες από έγκυρα ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά sites και αναφέρουμε παρακάτω :



  • Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες που αφορούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη δείχνουν ότι δεν είναι απαραίτητο τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη να αποφύγουν εντελώς τα γλυκά, αλλά να τα εντάξουν στην διατροφή τους τις μέρες των γιορτών με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απορυθμιστούν.

  • Στην ομάδα των γλυκών συμπεριλαμβάνονται : όλα των ειδών γλυκά, τα ζαχαρούχα ποτά, τα αναψυκτικά, οι ξηροί καρποί και τα ξερά φρούτα που είναι επικαλυμμένα με ζάχαρη, οι χυμοί του εμπορίου και τα αλκοολούχα ποτά που έχουν ζάχαρη. Προσέξτε λοιπόν τι και πως το καταναλώνετε.

  • Τα γλυκά είναι πηγή πολλών θερμίδων λόγω πολλές περιεκτικότητας τους σε ζάχαρη και λιπαρά, είναι όμως φτωχά σε θρεπτική αξία. Μην αντικαθιστάτε τα γεύματα με γλυκά γιατί δεν θα λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

  • Τα γλυκά ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία των υδατανθράκων (απλοί υδατάνθρακες λόγω ζάχαρης). Εάν πρόκειται να φάτε γλυκό στο γιορτινό τραπέζι, φροντίστε να περιορίσετε τους υπόλοιπους υδατάνθρακες που θα φάτε ταυτόχρονα όπως ψωμί, πατάτες, ρύζι, γέμιση με ρύζι.

  • Διαβήτης και Χριστουγεννιάτικο τραπέζι : τις γιορτινές ημέρες, περιορίστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα πολλά φρούτα που επίσης εμπεριέχουν υδατάνθρακες. Έτσι θα αποφύγετε να ανεβάστε πολύ τα σάκχαρο του αίματος σας.

  • Μην κάθεστε στο γιορτινό τραπέζι τελείως νηστικοί. Το άδειο στομάχι θα οδηγήσει τους υδατάνθρακες που θα φάτε σε ταχεία απορρόφηση και σε απότομη αύξηση του σακχάρου σας.

  • Καταναλώστε το γλυκό αρκετή ώρα μετά το φαγητό σας. Μην τρώτε το γλυκό σας αμέσως μετά το φαγητό γιατί η ποσότητα των υδατανθράκων είναι ήδη αυξημένη και θα αυξηθεί περεταίρω με την κατανάλωση του γλυκού.

  • Καταναλώστε αρκετές πρωτεΐνες από τα κρεατικά και τα λαχανικά, ώστε η απορρόφηση της ζάχαρης από το γλυκό που θα φάτε να μην  οδηγήσει σε απότομη αύξηση του σακχάρου του αίματος.

  • Όσα ποτά περιέχουν γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη, η σακχαρίνη, η στέβια και η σουκραλόζη δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα. Μπορεί όμως να περιέχουν λιπαρά και πολύ αλεύρι, άρα να έχουν πολλές θερμίδες.

Mελομακάρονα ή κουραμπιέδες;

«Tα μελομακάρονα -τα παραδοσιακά και όχι αυτά με επικάλυψη σοκολάτας- είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή γιατί περιέχουν ελαιόλαδο, μονοακόρεστα δηλαδή λιπαρά, που είναι ό,τι καλύτερο για το καρδιαγγειακό σύστημα, καρύδι, δηλαδή ίνες και καλή ποιότητα λίπους, σε αντίθεση με τους κουραμπιέδες που, αν και θερμιδικά κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, οι θερμίδες που δίνουν είναι κατώτερης ποιότητας, αφού το ελαιόλαδο αντικαθίσταται από βούτυρο και το μέλι από ζάχαρη». Tι γίνεται όμως με όσους έχουν προτίμηση στις δίπλες ή στη βασιλόπιτα; «Oι δίπλες, ως τηγανητό γλυκό, ρουφάνε πολύ λάδι -πολυακόρεστα κυρίως- και δεν έχουν κάποιο όφελος για τον οργανισμό μας»


Για αυτό καλά Χριστούγεννα σε όλους και με προσοχή για να φάμε καλά!!!




Με πληροφορίες από το : diaitologia.gr, vita.gr


Θα πάρουν πίσω χρήματα από συνταξιούχους σε Δημόσιο, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ!



Είναι χιλιάδες οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που πιθανότατα θα κληθούν να επιστρέψουν στο Ταμείο του μέρος από τα χρήματα που έχουν πάρει καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και τα ποσά μειώνονται.

Οι αλλαγές στο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων δεν αφορούν μόνο σε όσους θα βγουν σε σύνταξη από δω και πέρα αλλά και όσους έχουν ήδη βγει σε σύνταξη. Οι μεν παλιοί συνταξιούχοι θα δουν το ποσό της σύνταξής τους να μειώνεται οι δεν νέοι συνταξιούχοι, όσοι βγήκαν σε σύνταξη μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 ίσως χρειαστεί, τμηματικά με ανάλογες κρατήσεις, ακόμη και το ποσό της επιπλέον σύνταξης που έχουν λάβει...

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το υπουργείο προσανατολίζεται στην κατάργηση των συντελεστών υπολογισμού των κύριων συντάξεων που προβλέπουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 και στην αντικατάστασή τους από τους συντελεστές που θα περιλαμβάνει ο νέος νόμος. Οι νέοι συντελεστές θα είναι σημαντικά μικρότεροι και θα καθορίζουν σε χαμηλότερα ποσά τις νέες συντάξεις.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι μειώσεις που επιφέρουν οι δύο νόμοι κυμαίνονται στο 3% ως 5%. Με τους νέους και μικρότερους συντελεστές αναπλήρωσης όμως και την κατάργηση ουσιαστικά των νόμων του 2010 ως προς το σκέλος του υπολογισμού οι μειώσεις στις νέες συντάξεις θα φτάνουν και το 15%.


Πηγή : newsit.gr


Υπόθεση Siemens: «Η σύμβαση είναι νόμιμη και εκτελείται»



Σε διαδικασία μέσω της οποίας αναδείχθηκε η αναντιστοιχία όσων ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ως αντιπολίτευση με εκείνα τα οποία πράττει από θέσεις κυβερνητικής εξουσίας, εξελίχθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χθες, αντικείμενο της οποίας ήταν η ενημέρωση των μελών της από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Ι. Στουρνάρα, για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens. Ως γνωστόν, ο κ. Στουρνάρας προσκλήθηκε καθώς ήταν ο υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε τον εν λόγω συμβιβασμό.

Υπενθυμίζεται ότι ως αντιπολίτευση, αλλά και ως προς ένα σημαντικό τμήμα του μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον επίμαχο συμβιβασμό ως ζημιογόνο για τη χώρα, ενώ στο στόχαστρο είχε βρεθεί προσωπικά και ο κ. Στουρνάρας. Το στοιχείο εκείνο που φέρει την κυβέρνηση σε θέση άμυνας είναι πως η επίμαχη συμφωνία υλοποιείται και επί των ημερών της. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι όπως επισημάνθηκε ακόμα και ο πρόεδρος ειδικής Επιτροπής, που είχε συσταθεί καταλήγοντας σε πόρισμα ότι υπήρξε ζημία ύψους 2 δισ. από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο κ. Βαλυράκης, κατά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή εκείνη την εποχή, είχε ψηφίσει υπέρ του συμβιβασμού.

«Η σημερινή κυβέρνηση να μας πει: σέβεται τη σύμβαση; Την εκτελεί; Θέλει να την καταγγείλει ή να ακολουθήσει άλλο δρόμο και να φέρει περισσότερα χρήματα στη χώρα; Αν δεν το κάνει, ας μας αφήσει να κάνουμε τη δουλειά μας σε κανένα άλλο θέμα», είπε κάποια στιγμή ο κ. Ευ. Βενιζέλος. «Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των προηγουμένων», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Παφίλης (ΚΚΕ), ενώ αναλόγου περιεχομένου ήταν και τα σχόλια άλλων μελών της Επιτροπής.

Η τροπή που προσέλαβε η συζήτηση φάνηκε να φέρνει σε εμφανή αμηχανία τους παρισταμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που περιορίζονταν στις παρεμβάσεις τους είτε σε γενικές επισημάνσεις (για «πολιτικό ζήτημα» μίλησε η κ. Αννέτα Καββαδία, σημειώνοντας ότι «εδώ δεν κρίνεται η νομιμότητα της σύμβασης»), είτε σε ερωτήσεις προς τον κ. Στουρνάρα για επιμέρους επιλογές του εκείνη την περίοδο. Ηταν «οφειλόμενη και νόμιμη» η ενέργειά μου εκείνη, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος – ενώ ανάλογη άποψη εξέφρασαν και αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Η μη υπογραφή θα συνιστούσε πράξη παράνομη. Δεν είχα ευχέρεια ούτε να τροποποιήσω όρους συμφωνίας εγκριθείσας από Κοινοβούλιο. Δεν είχα νόμιμη άλλη επιλογή» τόνισε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε επιπροσθέτως ότι ήταν προς το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου ο επιτευχθείς συμβιβασμός. «Το κράτος ωφελείται και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο. Σημαντικά είναι τα οφέλη που προσπορίζεται το ελληνικό Δημόσιο. Εξ όσων γνωρίζω η σύμβαση εκτελείται και καλώς εκτελείται», συμπλήρωσε.




Βουλή: Με διαφοροποιήσεις στα κόμματα υπερψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης


Με ευρεία πλειοψηφία, αλλά και με πολλές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό των κομμάτων, ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής το σύμφωνο συμβίωσης. 

Στην ονομαστική ψηφοφορία –από την οποία απουσίαζαν πολλοί βουλευτές, κυρίως από τη ΝΔ- συμμετείχαν 249 βουλευτές και υπερψήφισαν 194, ενώ καταψήφισαν 55 βουλευτές.

«Ναι» επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ (απουσίαζαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Θεοφύλακτος), το Ποτάμι (απουσίαζε η Κατερίνα Μάρκου), η Δημοκρατική Συμπαράταξη (απουσίαζε η Φώφη Γεννηματά) και η Ενωση Κεντρώων (απουσίαζε ο Αριστείδης Φωκάς), καθώς και 19 βουλευτές της ΝΔ (απουσίαζαν 27, μεταξύ των οποίων οι Αντ. Σαμαράς, Κ. Καραμανλής και Β. Μεϊμαράκης). 

Απουσίαζαν, επίσης, οι Αδ. Γεωργιάδης, Δ. Σταμάτης, Β. Κικίλιας, Σοφία Βούλτεψη, Μ. Σαλμάς, Κ. Καραγκούνης, Ι. Ανδριανός, Γ. Στύλιος, Γεωργία Μαρτίνου, Κ. Τσιάρας, Ευ. Μπασιάκος, Κ. Κοντογεώργος, Κ. Τζαβάρας, Ελ. Αυγενάκης, Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Ι. Τραγάκης, Κων. Καραμανλής, Κ. Σκρέκας, Χρ. Σταϊκούρας, Ι. Αντωνιάδης, Θ. Καράογλου, Κ. Κατσαφάδος.

«Οχι» ψήφισαν οι Αννα Καραμανλή, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κ. Βλάσης, Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος, Ανδ. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Εμ. Κόνσολας, Αν. Δημοσχάκης, Απ. Βεσυρόπουλος, Β. Γιόγιακας, Αθ. Μπούρας, Σ. Αναστασιάδης, Γ. Γεωργαντάς, Ι. Κασαπίδης, Μαρία Αντωνίου, Αθ. Δαβάκης, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Χ. Αθανασίου, Χρ. Μπουκώρος, Αθ. Καββαδάς, Γ. Καρασμάνης, Κ. Κουκοδήμος, Ι. Κεφαλογιάννης, Στ. Γιαννάκης, Φωτεινή Αραμπατζή, Γ. Βαγιωνάς και Ν. Μηταράκης.

«Ναι» ψήφισαν ο προσωρινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ι. Πλακιωτάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ι. Βρούτσης, ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Ν. Δένδιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Ν. Κακλαμάνης, ο Κ. Τασούλας, ο Κ. Χατζηδάκης, ο Γ. Γιακουμάτος, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θ. Φορτσάκης, ο Β. Οικονόμου κ.ά. 

Καταψήφισαν 29 βουλευτές της ΝΔ, το ΚΚΕ (απουσίαζαν ο γενικός γραμματέας του Δ. Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, η Λιάνα Κανέλλη, ο Θανάσης Παφίλης κ.ά.), η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ εκτός από τρεις βουλευτές (Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις) ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος απουσίαζε.



Πηγή : tanea.gr


Ο Νταβούτογλου επικρίνει την επίσκεψη Ντεμιρτάς στη Μόσχα


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε την επίθεση στη συριακή πόλη Ιντλίμπ, η οποία πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη...

Ο Νταβούτογλου επικρίνει την επίσκεψη Ντεμιρτάς στη Μόσχα

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε την επίθεση στη συριακή πόλη Ιντλίμπ το σαββατοκύριακο, η οποία πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, και δήλωσε ότι η Συρία δεν θα αποτελέσει μέρος των "ρωσικών ιμπεριαλιστικών στόχων".

Σε αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι στο κέντρο της πόλης Ιντλίμπ που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία την Κυριακή, σύμφωνα με διασώστες και κατοίκους της περιοχής.

Η Τουρκία, η οποία ζητεί εδώ και καιρό την απομάκρυνση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ από την εξουσία, είναι ιδιαίτερα επικριτική για τον ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή. Η Μόσχα είναι παλιός σύμμαχος του Άσαντ.

"Το συριακό έδαφος δεν είναι ούτε θα είναι μέρος των ρωσικών ιμπεριαλιστικών στόχων", δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας του ομιλίας, ο Νταβούτογλου είπε επίσης ότι η υποστήριξη με στρατιωτική εκπαίδευση και εξοπλισμό στο Ιράκ θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί η πόλη της Μοσούλης.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε επίσης ότι οι συνομιλίες για την αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ συνεχίζονται και η Άγκυρα εμμένει στα αιτήματά της για την καταβολή αποζημιώσεων και την "άρση των περιορισμών" στη Γάζα που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό.

Οι άλλοτε ισχυρές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας επιδεινώθηκαν σοβαρά το 2010, όταν ισραηλινοί κομάντος εισέβαλαν σε πλοίο νηοπομπής που ήθελε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας και σκότωσαν δέκα τούρκους ακτιβιστές.

O Νταβούτογλου επέκρινε επίσης την προγραμματισμένη επίσκεψη στη Μόσχα του σημαντικότερου κούρδου πολιτικού ηγέτη της Τουρκίας, μεσούσης της τουρκο-ρωσικής διπλωματικής κρίσης την οποία προκάλεσε η κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Μπορούν να πηγαίνουν όπου θέλουν αλλά διερωτάται κανείς γιατί οι άνθρωποι του HDP (του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών) ταξιδεύουν τώρα στη Ρωσία, με την οποία διανύουμε μια κρίση και όχι πριν από δύο μήνες", δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Ο αρχηγός του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ένας από τους μεγαλύτερους αντίπαλους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αύριο, ακριβώς ένα μήνα μετά τη συντριβή του ρωσικού βομβαρδιστικού στα συριακά σύνορα στις 24 Νοεμβρίου.

"Οι άνθρωποι αυτοί έχουν συνηθίσει να συνεργάζονται με όλους αυτούς που έχουν μια διένεξη με την Τουρκία", τόνισε ο Νταβούτογλου πριν κατηγορήσει για μια ακόμη φορά τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει στη Συρία κυρίως "τους αμάχους και τη μετροπαθή αντιπολίτευση".

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στη Ρωσία τούρκου πολιτικού μετά το περιστατικό αυτό. Έπειτα από αυτό, η Μόσχα ανακοίνωσε πολλά μέτρα οικονομικών αντιποίνων. Η Τουρκία από την πλευρά της ενέτεινε τις εκκλήσεις για εκτόνωση της κατάστασης.

Το HDP προτίθεται να ανοίξει το 2016 γραφείο στη Μόσχα και σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σύμφωνα με αξιωματούχο του κόμματος.


Πηγή : euro2day.gr


ΗΠΑ: Ελεύθερος φίλος του Τσαρνάεφ





Ο άνδρας που είχε δανείσει ένα όπλο στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τον έναν από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστόνης το 2013, θα αποφυλακιστεί άμεσα καθώς ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση τον καταδίκασε τη Δευτέρα σε ποινή ίση με τον χρόνο που έχει ήδη εκτίσει για την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ο δικαστής Μαρκ Γουλφ επέβαλε επίσης τριετή επιτήρηση στον Στίβεν Σίλβα, που είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2014. Ο Σίλβα δεν είχε διαδραματίσει κανέναν ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, στις 15 Απριλίου 2013, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 264. Δάνεισε όμως στον Τσαρνάεφ ένα όπλο, ένα Ruger P95, με το οποίο ο τελευταίος σκότωσε έναν αστυνομικό τρεις ημέρες αργότερα.

Όπως είπε καταθέσει ο Σίλβα στη δίκη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο νεαρός του είχε πει ότι ήθελε το όπλο για να ληστέψει φοιτητές στο Ρόουντ Άιλαντ.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει καταδικαστεί για τη βομβιστική επίθεση που διέπραξε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Ταμερλάν, αλλά και για τη δολοφονία του αστυνομικό Σον Κολίερ στις 18 Απριλίου 2013. 

Ο Ταμερλάν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς την ίδια νύχτα και μέχρι σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί ποιος από τους δύο αδελφούς πυροβόλησε και σκότωσε τον Κολίερ.

"Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τα αδικήματα που διέπραξα. Δεν είχα ιδέα ότι το όπλο που δάνεισα στον Τσαρνάεφ θα το χρησιμοποιούσε με αυτόν τον τρόπο. Ήμουν νέος, ανόητος και νόμιζα ότι ήμουν πιο έξυπνος απ' όλους", είπε στο δικαστήριο ο Σίλβα ο οποίος συνεργάστηκε με τις αρχές στην έρευνα για τις βομβιστικές επιθέσεις και κατέθεσε εναντίον του Τσαρνάεφ.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr


Τελικό : Μεϊμαράκης 39,8%, Μητσοτάκης 28,5%




Με προβάδισμα 11,3 μονάδων του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη έναντι του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως έδειξαν τα επίσημα αποτελέσματα που εν τέλει ανακοινώθηκαν χθες, αλλά και σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον ως προς τη δυναμική των δύο, πλέον, διεκδικητών, η κούρσα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας εισέρχεται στην τελική της ευθεία.

Μετά ένα θρίλερ 48 και πλέον ωρών, που στιγμάτισε την κατά τα λοιπά τεχνικώς άρτια και πολιτικώς βαρύνουσα διαδικασία εκλογής, στην οποία συμμετείχαν 404.078 πολίτες, η Νέα Δημοκρατία έκανε γνωστά τα τελικά ποσοστά που έλαβαν οι τέσσερις διεκδικητές: Ευ. Μεϊμαράκης 39,8% (160.823 ψήφοι), Κυρ. Μητσοτάκης 28,5% 115.162), Απ. Τζιτζικώστας 20,3% (82.028) και Αδ. Γεωργιάδης 11,4% (46.065 ψήφοι).

Στο γραφείο του μεταβατικού προέδρου του κόμματος Γ. Πλακιωτάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γ. Τραγάκης και οι εκπρόσωποι των κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη πραγματοποιούσαν τις δικές τους συσκέψεις επί ενός αποτελέσματος που θεωρητικώς είχε ήδη διαμορφωθεί. Οργανωτική αδυναμία; Αναντιστοιχία ηλεκτρονικών και έντυπων αποτελεσμάτων; Ή μήπως ένας πόλεμος εντυπώσεων επί των ποσοστών και της διαφοράς μεταξύ των υποψηφίων; Πιθανότατα όλα μαζί. Παρά το στίγμα επί της διαλογής, αυτό που κρατούν οι «γαλάζιοι» είναι ότι το «συντηρητικό» και αστικό κόμμα της Ελλάδας έφερε εις πέρας μια ανοιχτή εκλογική διαδικασία που ουδείς εκ των υποψηφίων αμφισβήτησε και κανένα από τα «νέα» κόμματα τολμά.