Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Τι φταίει το κόμμα και οι διαδικασίες επειδή εσύ δεν μπορούσες να μαζέψεις τις υπογραφές;



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Το χθεσινό σώου Γεωργιάδη να τρέχει ιδρωμένος και καθυστερημένος να προλάβει να καταθέσει για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στιγμάτισε την χθεσινή μέρα.

Η επιμονή του Άδωνι να μαζέψει τις υπογραφές έστω και στο παραπέντε παρακαλώντας όπως φαίνεται τα στελέχη να υπογράψουν και να τον βοηθήσουν να κατέβει δεν είναι και το καλύτερο δείγμα ότι  θα ήθελαν η πλειοψηφία και την δικιά του υποψηφιότητα στην κούρσα του αρχηγού.

Το να μην μπορείς να μαζέψεις 50 υπογραφές σε κάνει τουλάχιστον να το ξανασκεφτείς για το τι πας να κάνεις αλλά εδώ μιλάμε για τον Άδωνι που δεν το σκέφτηκε καθόλου γιατί δεν έχει ντροπή και μάλιστα έκανε και το ανάλογο σώου για να προλάβει καθυστερημένος κατά 8 λεπτά.

Φυσικά όπως ορίζει το καταστατικό δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του αλλά επειδή μιλάμε για τον Άδωνι χρησιμοποίησε την ήρεμη φωνούλα του για να καταγγείλει να φωνάξει για τις διαδικασίες να μιλήσει με τους συνυποψηφίους του και να κατέβει και πάλι στην Συγγρού για να τους κάνει άνω κάτω.

Τι φταίει το κόμμα και οι διαδικασίες επειδή εσύ δεν μπορούσες να μαζέψεις τις υπογραφές μέχρι τις 6 το απόγευμα ;

Έτσι λοιπόν γελοιοποιόντας την διαδικασία των υποψηφιότητων, στις 09:30 σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, για το θέμα της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι πιέσεις προς την Επιτροπή άλλωστε ήταν πολλές, καθώς όλοι οι υποψήφιοι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας μετά και την τηλεφωνική τους επικοινωνία με τον Άδωνι και ακούγοντας την ήρεμη φωνή του πήραν θέση υπέρ της κύρωσης της υποψηφιότητας, αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση με αυτήν την απόφαση.

Ο θόρυβος λοιπόν λειτούργησε υπέρ του Άδωνι και κατάφερε και πάλι  να ασχολούνται μαζί του και το όλο σκηνικό δεν λειτουργεί σίγουρα υπέρ της παράταξης για την προσέλκυση νέων στελεχών ειδικά νεολαίων που εχθές στα sosial media γλεντούσαν και γελούσαν με το σώου Άδωνι.




Τα συμπτώματα που μας οδηγούν σε εξετάσεις για την χολή



Η χοληδόχος κύστη δεν είναι ένα όργανο που μας απασχολεί συχνά, εκτός και αν προκαλεί έντονο πόνο, οπότε και μόνο τότε ασχολούμαστε με το τι μπορεί να έχει πάει στραβά.
Η χοληδόχος κύστη είναι ένας μικρός σάκος που αποθηκεύει τη χολή από το ήπαρ, και βρίσκεται ακριβώς κάτω από το συκώτι σας.

Η χοληδόχος κύστη απελευθερώνει χολή, μέσω της κυστικής οδού, μέσα στο λεπτό έντερο, για να συμβάλει στην διάσπαση των τροφών που καταναλώνετε, ειδικά αν πρόκειται για πολύ λιπαρές τροφές.

Τυπικά, η χοληδόχος κύστη δεν προκαλεί πολλά προβλήματα ή μεγάλη ανησυχία, αλλά εάν κάτι επιβραδύνει ή εμποδίζει τη ροή της χολής από τη χοληδόχο κύστη, τότε μπορεί να προκύψουν διάφορα προβλήματα.

Τι μπορεί να πάει στραβά

Μερικά κοινά προβλήματα της χοληδόχου κύστης περιλαμβάνουν:

Πέτρες στην χολή (χολόλιθοι - χολολιθίαση): Αυτό συμβαίνει όταν όταν μικρές πέτρες, ή μερικές φορές μεγαλύτερες, αναπτύσσονται στο εσωτερικό της χοληδόχου κύστης.

Οι χολόλιθοι μπορεί να προκαλέσουν πόνο (κολικός της χοληδόχου κύστης), αλλά περίπου το 90% των ατόμων με χολόλιθους δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πέτρες στην χολή υπάρχουν για πολλά χρόνια.
Για άγνωστους λόγους, αν έχετε πέτρες στη χολή για περισσότερα από 10 χρόνια, είναι λιγότερο πιθανό να έχετε συμπτώματα.

Χοληφόρων κολικός: Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται συχνά για τα σοβαρά επεισόδια πόνου που μπορεί να προκληθούν από απόφραξη της κυστικής οδού από τις πέτρες στην χολή.

Η χοληδόχος κύστη συσπάται έντονα για να εξαφανίσει την απόφραξη, προκαλώντας σπασμωδικό (ή μερικές φορές σταθερό) και έντονο πόνο.

Ο κολικός της χοληδόχου κύστης διαρκεί συνήθως μόνο μία ή δύο ώρες, όταν υπάρχει έξαρση. Μπορεί να επαναληφθεί μετά από καιρό.

Φλεγμονή της χοληδόχου κύστης (χολοκυστίτιδα): Η φλεγμονή της χοληδόχου κύστης μπορεί να προκληθεί από πέτρες στη χολή, από υπερβολική χρήση αλκοόλ, από λοιμώξεις, ή ακόμα και από όγκους που προκαλούν συσσώρευση της χολής.

Αλλά η πιο κοινή αιτία της χολοκυστίτιδας είναι οι πέτρες στην χολή.

Το σώμα μπορεί να αντιδράσει στον ερεθισμό από τις πέτρες, με οίδημα και πόνο στα τοιχώματα της χοληδόχου κύστης.

Οι εξάρσεις της φλεγμονής μπορεί να διαρκέσουν για αρκετές ώρες, ή ακόμη και μερικές ημέρες. Πολλές φορές ο ασθενής αναπτύσσει και πυρετό.

Περίπου στο 20% των περιπτώσεων, η χοληδόχος κύστη που έχει φλεγμονή είναι ευάλωτη στα εντερικά βακτήρια, και πολλές φορές μολύνεται από αυτά.

Σπάνια, η χοληδόχος κύστη μπορεί να σπάσει, κάτι που απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση.

Κάθε επεισόδιο χολοκυστίτιδας απαιτεί ιατρική φροντίδα, ιδιαίτερα εάν συνοδεύεται από πυρετό.

Δυσλειτουργική χοληδόχου κύστης ή χρόνια νόσος της χοληδόχου κύστης: Εδώ, η χοληδόχος κύστη μπορεί να γίνει άκαμπτη/σκληρή, να υποστεί σημάδια από τις πέτρες και να προκαλέσει επαναλαμβανόμενα επεισόδια φλεγμονής.

Τα συμπτώματα είναι πιο σταθερή, αλλά τείνουν να είναι ασαφή, όπως η κοιλιακή πληρότητα (φούσκωμα), η δυσπεψία και η αυξημένη παραγωγή φυσικών αερίων από το έντερο.

Η χρόνια διάρροια είναι ένα κοινό σύμπτωμα σε αυτή την περίπτωση, συνήθως μετά τα γεύματα και μέχρι 10 φορές την ημέρα.

Τα πιο συχνά συμπτώματα προβλήματος στην χοληδόχο κύστη

Αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του προβλήματος που έχετε, αν και πολλά συμπτώματα είναι κοινά μεταξύ των διαφόρων τύπων των προβλημάτων της χοληδόχου κύστης.

Αλλά τα περισσότερα συμπτώματα της χοληδόχου κύστης ξεκινούν με πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα, είτε στην πάνω δεξιά, είτε στη μέση. Δείτε τα πιο κοινά συμπτώματα προβλήματος στην χοληδόχο κύστη:

-Έντονος κοιλιακός πόνος
-Πόνος που μπορεί να εκτείνεται κάτω από την δεξιά ωμοπλάτη ή προς τα πίσω
-Πόνος που επιδεινώνεται μετά από την κατανάλωση ενός γεύματος, ιδιαίτερα με λιπαρές τροφές
-Πόνος που τον αισθάνεστε οξύ, ή σαν να έχετε κράμπες στην κοιλιά
-Πόνος που αυξάνετε όταν εισπνέετε βαθιά
-Πόνος στο στήθος
-Καούρα, δυσπεψία και υπερβολικά αέρια
-Αίσθημα πληρότητας στην κοιλιά
-Έμετος, ναυτία, πυρετός
-Ρίγη
-Ευαισθησία στην κοιλιακή χώρα, ιδιαίτερα στο άνω δεξί τεταρτημόριο
-Ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών)
-Κόπρανα ασυνήθιστου χρώματος (συχνά πιο ανοιχτό, σαν να είναι πηλός)

Αν εντοπίσετε οποιαδήποτε συμπτώματα από πιθανά προβλήματα στην χοληδόχο κύστη, επικοινωνήστε άμεσα με το γιατρό σας για μια σωστή διάγνωση και άμεση θεραπεία.



Πηγή : .everydayhealth.com


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο iefimerida: Πρέπει να κάνετε 44 μεταρρυθμίσεις σε δύο εβδομάδες



«Είναι σημαντικό ότι υπάρχει η πρώτη δόση των προαπαιτούμενων. Σηματοδοτεί ότι βρισκόμαστε σε πορεία ομαλότητας», σημείωσαν στο iefimerida ευρωπαϊκές πηγές, μετά από την ολοκλήρωση του EWG, όπου συμφωνήθηκαν τα πρώτα 44 προαπαιτούμενα.

Εν αναμονή και της τυπικής έγκρισης από το Eurogroup τη Δευτέρα- όπου θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Β. Σόιμπλε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος- οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό που η Αθήνα εκπέμπει θετικό μήνυμα πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, αφού αυτό θα συμβάλει στην τόνωση της ψυχολογίας εντός και εκτός συνόρων. «Πρέπει να υπάρξει ρυθμός υλοποίησης» τονίζουν οι ίδιες πηγές, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν υπήρξαν σκαμπανεβάσματα στην εφαρμογή του Προγράμματος, που τελικά οδήγησαν στην ακύρωση του.

Ως προς την ουσία, δηλαδή τα 44 προαπαιτούμενα, πρόκειται κατά βάση για εκκρεμότητες του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, που σίγουρα δεν μπορούν να προκαλέσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, πριν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Μεταξύ άλλων, πρέπει να γίνουν αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που σχετίζονται με τα πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή, αλλαγές στο ποινικό πλαίσιο για τη φοροδιαφυγή και την απάτη σε βάρος του Δημοσίου, δράσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, η επέκταση των ανώτατων ορίων επιστροφών για διαγνωστικές εξετάσεις- ιδιωτικές κλινικές- φάρμακα, η νομοθετική έγκριση της αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ, μέτρα για την επίσπευση των φορολογικών δικών, η αναθεώρηση των τιμολογίων της ΔΕΗ βάσει κόστους κ.λ.π.

Αντιθέτως, η δεύτερη δέσμη μέτρων θα είναι πιο «βαριά», αφού θα ακουμπά παρεμβάσεις στο δημοσιονομικό, με αιχμή τις τροποποιήσεις στη φορολογία εισοδήματος και στο ασφαλιστικό, ενώ θα πρέπει να είναι έτοιμο και το πλαίσιο με βάση το οποίο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Είναι κοινό συμφέρον να γίνει γρήγορα η ανακεφαλαιοποίηση» τονίζουν οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές, με φόντο τις διαρροές περί πιέσεων από το Βερολίνο έτσι ώστε η Αθήνα να «τρέξει» τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μην περάσει η ανακεφαλαιοποίηση τη γραμμή της 1ης Ιανουαρίου, οπότε και ενεργοποιείται η Κοινοτική Οδηγία για την αναδιάρθρωση των τραπεζών με διαδικασίες που προβλέπουν και «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα παραμένει το «αγκάθι» του ΔΝΤ. «Είναι σαν πετραδάκι στο παπούτσι» σημείωσαν οι ίδιες πηγές, περιγράφοντας την αμηχανία που έχει προκαλέσει στους Ευρωπαίους η «θολή» στάση του Ταμείου, το οποίο με όχημα τη διαχείριση του ελληνικού Χρέους βρίσκεται με το ένα πόδι μέσα στο πρόγραμμα ελέγχοντας και αξιολογώντας και με το άλλο πόδι εκτός προγράμματος, αφού δεν συνεισφέρει στη χρηματοδότηση για πάνω από έναν χρόνο.


Γιώργος Παππούς
 iefimerida.gr


Αναμόρφωση των μηχανισμών πάταξης της διαφθοράς, ανακοίνωσε ο Παπαγγελόπουλος



«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πλήρη ελευθερία να φέρουν εις πέρας το έργο τους, χωρίς κανενός είδους οχλήσεις ή αναστολές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός στην συύσκεψη

«Η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση της Κυβέρνησης» τόνισε ο αναπληρωτής  υπουργός  Δικαιοσύνης, αρμόδιος  για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει αναμόρφωση του συνόλου των ελεγκτικών μηχανισμών στο πλαίσιο της πάταξης της  διαφθοράς.

Στην συνάντηση αυτή, που έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη, παραβρέθηκαν όλοι οι εποπτευόμενοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης φορείς.

Ειδικότερα, συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Δάνης, ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ, Εμμανουήλ Πλουμής, διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Σταύρος Σταυρόπουλος, διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Ειρήνη Γιαλλούρη, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, Σταύρος Ποτουρίδης, προϊστάμενος του ΣΕΔΕ, Δημοσθένης Κασσαβέτης, ειδικός γραμματέας ΣΕΕΔΔ και ο κ. Σταύρος Ευαγγελάτος, γενικός επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ζήτησε από όλους πλήρη ενημέρωση για τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τέθηκαν οι  προτεραιότητες και δόθηκε εντολή να προχωρήσουν όλες οι υποθέσεις, με διαδικασίες εξπρές. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης  κατέστησε σαφές σε όσους συμμετείχαν στην εν λόγω σύσκεψη ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πλήρη ελευθερία να φέρουν εις πέρας το έργο τους, χωρίς κανενός είδους οχλήσεις ή αναστολές». Όπως τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, βασικός στόχος είναι η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, η  ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η άμεση επίλυση, από την πολιτική ηγεσία, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Οι συναντήσεις αυτές θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναμόρφωση του συνόλου των ελεγκτικών μηχανισμών καταπολέμησης της διαφθοράς, κατέδειξε ο κ. Παπαγγελόπουλος.



Πηγή : protothema.gr


Φουλ για προκαταβολές φόρου 100% από όλους!



Σε τροχιά υλοποίησης θέτει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου τις μνημονιακές δεσμεύσεις για δραστική αύξηση των προκαταβολών φόρου από αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ξεκαθαρίζοντας και το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του έξτρα φόρου που θα προκύψει από τη νέα εκκαθάριση για αυτούς που θα πληρώσουν το «μάρμαρο» του νέου Μνημονίου, από φέτος.

Αγρότες και επιχειρήσεις θα πρέπει να περιμένουν έως τις 10 Οκτωβρίου νέα εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων, με αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου έως και στο διπλάσιο.

Από το επόμενο έτος αρχίζει να χτυπά η καμπάνα της αύξησης της προκαταβολής φόρου και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι το 2017 θα πληρώσουν προκαταβολή ίση με το 100% του οφειλόμενου φόρου.

Η εγκύκλιος Σαββαΐδου ενεργοποιεί και το τέλος της έκπτωσης φόρου 2%, η οποία προβλέφθηκε στο Μνημόνιο στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης φόρου εισοδήματος. Φέτος ήταν η τελευταία χρονιά της... γενναιόδωρης έκπτωσης για όσους κατάφεραν να πληρώσουν μια κι έξω τον φόρο εισοδήματος. Από του χρόνου, η έκπτωση μηδενίζεται.

Αναλυτικά, με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ με την οποία κοινοποιούνται οι πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, προβλέπεται:

1. Ελεύθεροι επαγγελματίες. Η προκαταβολή φόρου είναι 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014 και αυξάνεται σε 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 έως και 31.12.2015. Ένα χρόνο αργότερα αγγίζει το 100% για τα κέρδη που προκύπτουν στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2016 και εφεξής.

2. ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ +0,63%. Καταργείται η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ +0,63% για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά.

3. Τέλος η έκπτωση. Καταργείται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά η έκπτωση 2% που προβλεπόταν κατά την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου (με βάση την εμπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος του υπόχρεου φυσικού προσώπου) μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης.

4. Αγρότες. Για εισοδήματα που προκύπτουν στο φορολογικό έτος 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος υπολογίζεται με συντελεστή 55% (από 27,5%).

Διευκρινίζεται ότι για όσες δηλώσεις φυσικών προσώπων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (55%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από το νφορολογούμενο. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που θα γίνει για λογαριασμό κάθε Δ.Ο.Υ.

Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης.

Εάν όμως η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία που η δήλωση θα έπρεπε να υποβληθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, για την επιβολή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής και της νέας εκκαθάρισης.

5. Επιχειρήσεις. Για όλα τα νομικά πρόσωπα η προκαταβολή φόρου αυξάνεται στο 100% (για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη τα οποία αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά), ώστε να ισχύει και για τα κέρδη που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες των περιπτώσεων β' (προσωπικές εταιρείες), γ' (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα), ε' (κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα) και στ' μόνο για τις κοινοπραξίες των προσωπικών εταιρειών του άρθρου 45.

6. Δόσεις φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις. Η καταβολή του φόρου γίνεται σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 21η Αυγούστου 2015 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015.

7. Τέλος ο προληπτικός φόρος. Σταματούν να μην εκπίπτουν δαπάνες που καταβάλλονται προς φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που είναι φορολογικός κάτοικος σε κράτος μη συνεργάσιμο, ή που υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς. Πρόκειται για την «έμπνευση» Βαλαβάνη, με τον προληπτικό φόρο 26% για συναλλαγές ακόμα και με την Κύπρο, η οποία τρέλανε τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους δανειστές.

ΠΗΓΗ: Euro2day.gr


Προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος



Τον δρόμο προς τις φυλακές αναμένεται να ακολουθήσει ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος προφυλακίστηκε αργά χθες το βράδυ με ομόφωνη απόφαση της ειδικής ανακρίτριας για θέματα διαφθοράς και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο επιχειρηματίας, που απολογήθηκε στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη πάνω από πέντε ώρες καταθέτοντας και αναλυτικό υπόμνημα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, ενώ ο ίδιος κατέβαλε προσπάθειες για να πείσει για την αθωότητά του.

Η απολογία του περιεστράφη γύρω από την εμπλοκή του στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος για συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα και με αποδέκτες πολιτικούς της εποχής εκείνης, αρχές του 2000. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να πείσει ότι δεν είχε σχέση με διακίνηση «μαύρου» χρήματος, δίχως να τα καταφέρει, ενώ μετά το τέλος της απολογίας του οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ έως ότου μεταχθεί σήμερα στις φυλακές.

Η σύλληψη του Θωμά Λιακουνάκου στις αρχές της εβδομάδος ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, υπήρξε απότοκος νέων στοιχείων που έφθασαν στις ελληνικές δικαστικές αρχές από τον εντοπισμό offshore εταιρείας με έδρα το Μονακό, η οποία συνδέεται με τον ίδιο τον κ. Λιακουνάκο. Η ύπαρξη της εταιρείας αυτής, που δρομολόγησε τις δικαστικές έρευνες, προέκυψε έπειτα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποστείλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του Θωμά Λιακουνάκου, η εν λόγω εταιρεία κυριάρχησε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας προκειμένου να διακριβωθεί αν μπορούν να εξαχθούν νέα στοιχεία και για άλλους εμπλεκομένους σε μίζες για εξοπλιστικές δαπάνες. Κατά πληροφορίες, ο Θωμάς Λιακουνάκος μίλησε στην ανάκριση για τη σύσταση της επίμαχης εταιρείας και την έναρξη της δραστηριότητάς της.

Εκτός από την ύπαρξη της εταιρείας στην κρίση της ανακρίτριας για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του αλλά και την απόδοση των βαρύτατων κατηγοριών διαδραμάτισαν και άλλα στοιχεία, και κυρίως δύο μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες ήταν διαφωτιστικές για τη διακίνηση του «μαύρου» χρήματος και ορισμένους από τους αποδέκτες του. Ο ένας εξ αυτών, ο Γιώργος Καμάρης, που εμπλέκεται και σε άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, επιβεβαίωσε πως 2 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν από την εταιρεία συμφερόντων Λιακουνάκου κατέληξαν σε δύο εταιρείες, η μία εκ των οποίων ήταν συμφερόντων του τότε γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Ιωάννη Σμπώκου, στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου (και οι δύο εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για άλλα εξοπλιστικά και για μίζες εκατ. ευρώ για άλλα εξοπλιστικά προγράμματα).

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα για το οποίο ο Θωμάς Λιακουνάκος απολογήθηκε αφορά την προμήθεια ειδικού προγράμματος έγκαιρης προειδοποίησης για αεροσκάφη τύπου Εμπραέρ, τα οποία κατασκεύασε βραζιλιάνικη εταιρεία. Το πρόγραμμα, γνωστό ως «ιπτάμενα ραντάρ», προμήθευσε στο ελληνικό Δημόσιο έναντι 540 εκατ. ευρώ η σουηδική εταιρεία Ερικσον, που αντιπροσωπευόταν στη χώρα μας από την εταιρεία ΑΧΟΝ του Θωμά Λιακουνάκου.

Αλλες δύο υποθέσεις

Ομως, πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης που τον οδήγησε στις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενο, ο Θωμάς Λιακουνάκος έχει εμπλοκή, προς το παρόν, και σε άλλες δύο υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, που βρίσκονται ήδη στα χέρια των δικαστικών αρχών. Η μία από αυτές αφορά την προμήθεια των αρμάτων Λέοπαρντ που βρίσκονται στην ανάκριση και η άλλη αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα που είναι γνωστό ως ηλεκτρονικός πόλεμος. Για το πρόγραμμα αυτό ήδη έχει υπάρξει πρόταση για παραπομπή σε δίκη όλων των εμπλεκομένων, ανάμεσα στους οποίους και για τον Θωμά Λιακουνάκο.


Πηγή


Νέα καρφιά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση



Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να διαψεύσει τις διαρροές από το υπουργείο Δικαιοσύνης που θέλουν τον Νίκο Παρασκευόπουλο να της αποδίδει ευθύνες για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση προέδρων και αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην ανακοίνωση της Βουλής αναλύεται λεπτομερώς και χρονολογικά κάθε ενέργεια της κυβέρνησης αλλά και της προέδρου μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Εάν, συνεπώς, αναζητούνται υπαίτιοι για τον μη ορισμό προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης πριν την έναρξη του δικαστικού έτους, στις 16/9/2015, αυτοί θα πρέπει να αναζητηθούν στα πρόσωπα των μελών της κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγει ειρωνικά λέγοντας ότι «η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το δόγμα "για όλα φταίει η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής"».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Βουλής:

Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, να αποδίδει ευθύνες στην Πρόεδρο της Βουλής για καθυστέρηση στην τοποθέτηση Προέδρων και Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επισημαίνονται τα εξής:

· Οι προτάσεις της Κυβέρνησης προς τη Βουλή εστάλησαν με περίπου 1,5 μήνα καθυστέρηση σε σχέση με τα οριζόμενα στο Νόμο και, ειδικότερα, εστάλησαν στις 8 Ιουνίου 2015 αντί του τέλους Απριλίου που ορίζει ο Νόμος ως απώτατη προθεσμία (Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων άρθρο 49 § 3 περ. δ’).

· Μολονότι ο Νόμος (το ίδιο ως άνω άρθρο § 3 περ. ε’) ορίζει ότι η Διάσκεψη συνεδριάζει εντός διμήνου από την αποστολή του αιτήματος της Κυβέρνησης, η Διάσκεψη συνεκλήθη αμέσως και, ειδικότερα, στις 26 Ιουνίου 2015, με αντικείμενο την ακρόαση των προσώπων που προτείνονταν για τις θέσεις Προέδρων του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

· Στις 26/6/2015 ολοκληρώθηκε η ακρόαση των προτεινομένων για τη θέση Προέδρου του Αρείου Πάγου και το σχετικό πρακτικό εστάλη στον Υπουργό στις 28/6/2015 (αρ. πρωτ. 2624/28-6-2015). Σχετικώς, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για το διόρισμό της κας Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου στη θέση Προέδρου του Αρείου Πάγου (Π.Δ. της 30ης Ιουνίου 2015, ΦΕΚ Γ’ 622/1-7-2015). Η Αντιπολίτευση είχε τότε κατηγορήσει την Κυβέρνηση για υπερβολική σπουδή και όχι για καθυστέρηση.

· Η προγραμματισμένη για την ίδια ημερομηνία ακρόαση των προτεινομένων για τη θέση Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναβλήθηκε με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης, λόγω του προχωρημένου της ώρας.

· Πρόταση της Προέδρου της Βουλής στη Διάσκεψη της 30 Ιουνίου 2015 ήταν να γίνει συνεδρίαση για τους υπόλοιπους προτεινόμενους και διαρκούσης της εβδομάδας προ του δημοψηφίσματος, αλλά η σχετική πρόταση συνάντησε αντιδράσεις καταγεγραμμένες στα πρακτικά.

· Τελικώς συνεδρίασε η διάσκεψη των Προέδρων στις 7 Ιουλίου 2015 με αντικείμενο την ακρόαση των προτεινομένων για τη θέση Προέδρου Ελεγκτικού Συνεδρίου και το σχετικό πρακτικό εστάλη στον Υπουργό στις 8 Ιουλίου 2015 (αρ. πρωτ. 2679/8-7-2015). Μέχρι την παραίτηση της Κυβέρνησης, ωστόσο, δεν εκδόθηκε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο εξέδωσε εν τω μεταξύ αρκετές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ενδ. ΠΝΠ της 14ης Ιουλίου 2015, ΠΝΠ της 18ης Ιουλίου 2015 και ΠΝΠ της 31ης Ιουλίου 2015).

· Στις 31/7/2015 ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την Πρόεδρο της Βουλής να κλείσει η Βουλή από τις 3 έως και τις 16 Αυγούστου 2015. Η πρόεδρος της Βουλής, σε επιστολή της την οποία έστειλε στον Πρωθυπουργό την ίδια ημερομηνία, του γνωστοποίησε ότι θα έπρεπε να λειτουργήσει η Βουλή μέχρι και τις 5/8/2015, προκειμένου να προχωρήσουν εκκρεμότητες. Στις 3/8/2015 συνεδρίασε η Διάσκεψη των Προέδρων και πραγματοποίησε την ακρόαση των προτεινομένων για την Προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το σχετικό πρακτικό εστάλη στον Υπουργό στις 5/8/2015 (αρ. πρωτ. 2839/5-8-2015).

· Στην τελευταία Διάσκεψη, προγραμματίσθηκε οι επόμενες διασκέψεις και ακροάσεις να γίνουν όταν θα άνοιγε εκ νέου η Βουλή, μετά τις 17/8.

· Μεσολάβησε το αιφνιδιαστικό άνοιγμα της Βουλής στις 13/8/2015 και η αιφνιδιαστική παραίτηση της Κυβέρνησης στις 20/8/2015.

· Μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε Διάσκεψη των Προέδρων στις 23/8/2015 κατόπιν αναβολής από τις 22/8/2015 και ασχολήθηκε μόνον με θέματα για τα οποία είχαν ήδη ληφθεί αποφάσεις προηγούμενων συνεδριάσεων (συζήτηση στην Ολομέλεια του ζητήματος των Γερμανικών Οφειλών και της Προκαταρκτικής Έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους), λόγω της άρνησης της πλειοψηφίας των μελών της Διάσκεψης και των Κομμάτων να προσέλθουν. Ωστόσο, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει απαρτία ούτε στην Ολομέλεια, λόγω της συντονισμένης απουσίας των περισσότερων κομμάτων.

· Στην επίσημη συνάντησή της με την Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό κα Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου στις 29/8/2015, η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Πρωθυπουργό για την εκκρεμότητα.

Για όλα τα ανωτέρω λαμβανόταν μέριμνα από την Πρόεδρο της Βουλής, εν μέσω των εξελίξεων που άλλοι αποφάσιζαν και προωθούσαν (4 κατεπείγουσες διαδικασίες σε 1 μήνα, 3ο Μνημόνιο, παραίτηση Κυβέρνησης και αιφνιδιαστικές και εσπευσμένες εκλογές) και την ώρα που ο Πρωθυπουργός ζητούσε να κλείσει περισσότερες ημέρες η Βουλή και διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπήρχαν αιφνιδιασμοί.

Αυτά τα γνωρίζει και ο τότε και σήμερα Υπουργός Δικαιοσύνης, στον οποίο αποδίδονται οι σχετικές διαρροές, χωρίς να έχουν μέχρι αυτή τη στιγμή διαψευσθεί.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε στα χέρια του από τις 8/7/2015 και τις 5/8/2015 αντιστοίχως τα πρακτικά της Διάσκεψης των Προέδρων και το Υπουργικό Συμβούλιο δεν προχώρησε σε ορισμό Προέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας μέχρι την παραίτηση της Κυβέρνησης (την οποία αποφάσισε η Κυβέρνηση χωρίς καν να ενημερώσει την Πρόεδρο της Βουλής). Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Νόμο, η γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων πρέπει να είναι ομόφωνη ή κατά πλειοψηφία 4/5, η οποία δεν επετεύχθη σε καμία από τις σχετικές συνεδριάσεις. Η γνώμη της Διάσκεψης δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Περαιτέρω, αν παρέλθει δίμηνο από την αποστολή των προτάσεων της Κυβέρνησης χωρίς να γνωμοδοτήσει η Διάσκεψη, η Κυβέρνηση μπορεί, σύμφωνα με τον νόμο, να προβαίνει στους σχετικούς διορισμούς χωρίς να γνωμοδοτήσει η Διάσκεψη.

Συνοψίζοντας, η Κυβέρνηση δεν τοποθέτησε μέχρι σήμερα πρόσωπα στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ούτε για τις περιπτώσεις που είχαν γίνει συνεδριάσεις της Διάσκεψης (7/7 και 3/8) και αποσταλεί τα σχετικά πρακτικά, ούτε για τις περιπτώσεις για τις οποίες είχε παρέλθει δίμηνο.

Εάν, συνεπώς, αναζητούνται υπαίτιοι για τον μη ορισμό προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης πριν την έναρξη του Δικαστικού έτους, στις 16/9/2015, αυτοί θα πρέπει να αναζητηθούν στα πρόσωπα των μελών της Κυβέρνησης.

Εκτός εάν η νέα Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το δόγμα «για όλα φταίει η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής».



Πηγή



Προσωρινή αναστολή της απόφασης Σκουρλέτη ανοίγει τα μεταλλεία της Χαλκιδικής



Σε λειτουργία τίθενται και πάλι, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κύριας προσφυγής στα τέλη Οκτωβρίου, τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή του (299/2015) έκανε δεκτή την αίτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και με προσωρινή διαταγή ανέστειλε την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη με την οποία τα μεταλλεία είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας. Το τμήμα αναστολών του ΣτΕ στάθμισε τις οικονομικές επιπτώσεις από τη μη λειτουργία των μεταλλείων για τους εργαζομένους κρίνοντας ότι υφίστανται «ανεπανόρθωτη ή πάντως δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη», ενώ αντίθετα έκρινε ότι το Δημόσιο δεν επικαλείται συγκεκριμένα στοιχεία.

Το σκεπτικό του ΣτΕ

Στην προσωρινή διαταγή οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι το Δημόσιο, «το οποίο φέρει και το σχετικό βάρος, δεν επικαλείται ειδικώς, ούτε με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση ούτε με τις απόψεις και τα λοιπά έγγραφα της υπηρεσίας, συγκεκριμένη περιβαλλοντική ή άλλη βλάβη από τη συνέχιση των εργασιών, η εκτέλεση των οποίων είχε εγκριθεί με τις ήδη ανακαλούμενες αποφάσεις». Αντίθετα, το ΣτΕ υπογραμμίζει ότι η απόφαση του κ. Σκουρλέτη προκαλεί στους εργαζομένους «ανεπανόρθωτη ή, πάντως, δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη», η οποία συνίσταται «στην ουσιώδη μείωση των μέσων βιοπορισμού τους λόγω της θέσης τους σε διαθεσιμότητα ή της απώλειας των θέσεων εργασίας τους».

Η κρίση του τμήματος αναστολών, που διέταξε την προσωρινή επαναλειτουργία των μεταλλείων, σύμφωνα με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς «θα μπορούσε να αποτελεί προάγγελο της τελικής κρίσης της Ολομέλειας». Ωστόσο, όπως τόνιζαν οι ίδιοι, «δεν είναι λίγες οι φορές που η Ολομέλεια έχει εκδώσει αντίθετες αποφάσεις».

Χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της κύριας προσφυγής, έξω από το κτίριο του ΣτΕ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 600 εργαζόμενοι, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης. Ενώπιον της Ολομέλειας, η συνήγορος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» υποστήριξε ότι η απόφαση του κ. Σκουρλέτη υπαγορεύθηκε «από πολιτική βούληση ή από θυμό», καθώς, όπως επεσήμανε, «όταν υπέγραφε την απόφαση δεν είχε καμία εικόνα και κανένα στοιχείο στα χέρια του για την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”». Από την πλευρά του το Δημόσιο υποστήριξε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι όροι, ενώ αμφισβήτησε ότι υφίσταται βλάβη από την αναστολή λειτουργίας των μεταλλείων.



Πηγή : kathimerini.gr


Συνεδριάζουν ξανά στη ΝΔ για την υποψηφιότητα Γεωργιάδη



«Θρίλερ» με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ. Απορρίφθηκε γιατί την κατέθεσε λίγα λεπτά μετά την εκπνοή της προθεσμίας. Πώς αντέδρασε ο ίδιος και οι άλλοι υποψήφιοι.

Στις 09.30 το πρωί συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ μετά την ένσταση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επανεξεταστεί η αίτηση υποψηφιότητάς του για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν έκανε δεκτή την αίτηση υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη επικαλούμενη καθυστέρηση καθώς ο πρώην υπουργός έφτασε στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, τρέχοντας κυριολεκτικά, λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε έληγε η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.

Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στις οποίες ευχαριστούσε την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του και άπαντες θεώρησαν πως στην εκλογή προέδρου της ΝΔ θα συμμετέχουν τελικά τέσσερις υποψήφιοι.

Η ανατροπή όμως ήρθε σχεδόν 2 ώρες αργότερα όταν με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της ΝΔ γνωστοποιούσε πως τελικά έγιναν δεκτές οι υποψηφιότητες των, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα και με ομόφωνη απόφαση της δεν έκανε δεκτή την υποψηφιότητα Γεωργιάδη, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα.

Οι πρώτες αντιδράσεις του κ. Γεωργιάδη ήρθαν με αναρτήσεις του στα social media, στις οποίες υπογραμμίζει:

- Δεν έχω καμμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση αυτή. Φθάνω στα γραφεία μας στην Συγγρού τώρα.

- Μαθαίνω από τις Ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου. Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά

- Κατεβαίνω στην Συγγρού και θα ζητήσω δημόσια δήλωση των συνυποψηφίων μου, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι διαφωνούν!

Ο κ. Τζιτζικώστας, επίσης με ανάρτηση του στο twitter, έσπευσε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη, γράφοντας, «Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη.Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές».

Από το περιβάλλον τόσο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δύο υποψήφιοι είχαν προτείνει στην Επιτροπή να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη και να μην ακυρωθεί λόγω της εκπρόθεσμης υποβολής της.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωση του σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ, έκανε την εξής δήλωση, «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

‘Ετσι μετά τον θόρυβο που ξέσπασε στη ΝΔ, η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για να εξετάσει την ένσταση που υποβλήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη για την απόρριψη της υποψηφιότητας του.


Πηγή