Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Πρώτη φορά Αριστερά της ντροπής: Δείτε πως βόλεψε την γυναίκα του ο Τσίπρας μια ημέρα πριν παραιτηθεί - Με απόφαση του
Μπορεί η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση να ολοκλήρωσε τον κύκλο της και να...
προετοιμάζεται διασπασμένη για τις επερχόμενες εκλογές, όμως ακόμα και στο παρά ένα απέδειξε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από όλους τους προηγούμενους.

Αναφερόμαστε φυσικά στη σύντροφο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, η οποία, ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής δημοτικού σχολείου, αποσπάται για ακόμη μία χρονιά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Μόλις μία μέρα πριν από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του, ο τέως –πλέον- αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ελάχιστες ώρες προτού αποχωρήσει από τη θέση του, φρόντισε να υπογράψει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το επόμενο σχολικό έτος. Και, ως εκ θαύματος, στις δύο λίστες με τους συνολικά 82 καθηγητές περιλαμβάνεται και η κυρία Μπαζιάνα.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η μητέρα των δύο παιδιών του Αλέξη Τσίπρα και φέτος, αντί να πηγαινοέρχεται από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή, κατάφερε να (ξανα)μείνει στα γνώριμα λημέρια. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, με αριθμό πρωτοκόλλου 133749/Ε1 και ημερομηνία 27 Αυγούστου (Πέμπτη), στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αποσπώνται μόλις δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Αντίστοιχες αποφάσεις για την απόσπαση της συντρόφου του τέως πρωθυπουργού υπήρχαν και για το σχολικό έτος 2013-2014, με υπογραφή του τότε υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, και για το σχολικό έτος 2014-2015, με υπογραφή του τότε υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.


Πηγή : tromaktiko


Μπακογιάννη: Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμαΗ χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων. Χρειάζεται να βρούμε τους καλύτερους και ικανότερους από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ που θα βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά. Ο Τσίπρας "κορόιδευε εδώ και καιρό τους πολίτες". Ντόμπρος ο Μεϊμαράκης.
Μπακογιάννη: Η ΝΔ πρώτο κόμμα -Πρεπει να μπορούμε να συνεργαστούμε με ΣΥΡΙΖΑ
Η χώρα χρειάζεται σταθερό τιμόνι στην ευρωπαϊκή μας πορεία, τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη Real News, σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα αλλά θα πρέπει να μπορεί να συνεργαστεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα εξαρτηθεί, όπως σημειώνει, πρωτίστως από εκείνους.

Τονίζει ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ενότητα δυνάμεων, να βρούμε, όπως επισημαίνει, τους καλύτερους από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ που θα βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά και θα δουλέψουν.

Η συνέντευξη της Ν. Μπακογιάννη

Η ΝΔ μπορεί να βγει πρώτο κόμμα;

Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα προς έκπληξη αρκετών. Στο σημείο όπου διολίσθησε η Ελλάδα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και μετά τη συνειδητοποίηση των κινδύνων για τη χώρα και την απαξίωση των θεσμών, οι πολίτες θέλουν σταθερό τιμόνι στην ευρωπαϊκή μας πορεία. Η κοινωνία έχει κουραστεί. Απαιτεί επιτέλους να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα για την ανόρθωση της οικονομίας και τη θωράκιση των εθνικών συμφερόντων. Η ΝΔ έμαθε από τα λάθη της και μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για μια λύση σταθερότητας και ασφάλειας. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας κορόιδευε για καιρό τους πολίτες. Ακόμη και σήμερα, έχοντας ως δήθεν άλλοθι την παραδοχή των λαθών του και ένα γενικευμένο «δεν ήξερα», « δεν κατάλαβα» ή «κατάλαβα αργά», δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική των χαμένων προσδοκιών που ακολούθησε, διαψεύσθηκε οικτρά με κόστος 100 δισ. στις πλάτες του ελληνικού λαού. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο, δεν δίνει ελπίδα, δεν πείθει. Έχει διαρρήξει όλες τις κοινωνικές συμμαχίες στις οποίες στηρίχθηκε για να κερδίσει τις εκλογές.

Αν η ΝΔ είναι πρώτη δύναμη με ποια κόμματα θα μπορούσε να συνεργαστεί; Ακόμα και με το ΣΥΡΙΖΑ;

Θα πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε και με το ΣΥΡΙΖΑ. Θα εξαρτηθεί πρωτίστως από εκείνους και εδώ τα πράγματα πρέπει να είναι καθαρά. Άκουσα με μεγάλη απογοήτευση τον κ. Τσίπρα να λέει ότι δεν θα συνεργαστεί με αυτούς που τον στήριξαν ψηφίζοντας, από αίσθημα ευθύνης, την κακή συμφωνία που ο ίδιος έφερε. Η χώρα - και δικαιούμαι να το πω διότι το λέω 5 χρόνια τώρα- έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση και ευρύτατη συνεργασία. Αν το είχαμε κάνει το 2010, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν στην κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων. Χρειάζεται να βρούμε τους καλύτερους και ικανότερους από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ που θα βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά και θα δουλέψουν για τον εθνικό στόχο που είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αυτό πρέπει να κάνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, τώρα που οι μάσκες έπεσαν και είμαστε όλοι ωριμότεροι, εάν μας ενδιαφέρει πραγματικά η πατρίδα και όχι η πάρτη μας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν μπορεί να βάλει στην κυβέρνηση από την πόρτα αυτούς που ο ελληνικός λαός πέταξε από το παράθυρο, εννοώντας και τη ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας, ξεχνάει ότι η επόμενη μέρα θα κριθεί από την ψήφο του ελληνικού λαού. Τις συνεργασίες θα τις επιβάλουν σε μεγάλο βαθμό οι πολίτες. Αυτό που λέει είναι πυροτέχνημα παλιάς κοπής που έπιανε τον Ιανουάριο αλλά δεν λέει τίποτα σήμερα. Ο κ. Τσίπρας ο οποίος στα καλύτερά του πήρε το 36% του ελληνικού λαού, μιλάει με περισσή αλαζονεία, δείγμα και αυτό της παλιάς λογικής. Απορρίπτει τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες υπάρχουν χάρη στην ψήφο του ελληνικού λαού. Απαξιώνει τους πολίτες που ψήφισαν τα κόμματα αυτά, επιλέγοντας τη μη συνεργασία μαζί τους. Εξαιρεί μόνο τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο προφανώς εντάσσει στις υγιείς εκσυγχρονιστικές δυνάμεις του τόπου. Μας είπε ότι ωρίμασε, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως δεν ωρίμασε επαρκώς γα να καταλάβει ότι μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά να βυθιστεί στα τα λάθη του.

Υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στο «παλιό» και το «νέο»;

Υπάρχει όντως αντιπαράθεση μεταξύ παλιού και νέου. Το ερώτημα είναι ποιο είναι το νέο; Είναι η παλαιοκομματική μέθοδος του να κρύβεις την αλήθεια κάτω από το χαλί; Για μένα, το νέο στην πολιτική είναι οι άνθρωποι που έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια, που έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό . Αυτό είναι το νέο, κ. Κοραή. Το παλιό είναι «θα σας κάνω γεφύρια και ποτάμια, θα σας αυξήσω τη σύνταξη, θα σας δώσω 13η σύνταξη, θα σκίσω το μνημόνιο μέρα μεσημέρι, θα κάνω το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Τώρα που τα ψέματα τελείωσαν θα κρίνει ο ελληνικός λαός τι είναι παλιό και τι νέο.

Φοβάστε άνοδο της Χρυσής Αυγής;

Πιστεύω πως ο ελληνικός λαός θα σκεφτεί παρά πολύ καλά τι θα ψηφίσει. Υπάρχουν δύο λογικές. Η λογική που λέει ότι θέλω η χώρα να έχει μια κυβέρνηση αποτελεσματική που θα βάλει τέλος στην κατρακύλα, και η λογική που λέει ότι θέλω να βγάλω το άχτι μου. Νομίζω ότι ο ψηφοφόρος έβγαλε το άχτι του μέχρι τώρα τρεις φορές. Αλλά το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι τυφλή. Θέλω άλλη μια φορά να τονίσω ότι σήμερα που είμαστε όλοι οι Έλληνες πληγωμένοι αλλά ωριμότεροι ότι το γινάτι και ο χαβαλές δεν είναι καλοί σύμβουλοι.

Αν η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα θα είναι επιτυχία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Μπορεί να παγώσουν τα σενάρια για εκλογή αρχηγού την Άνοιξη ή το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο;

Θα είναι αδιαμφισβήτητα επιτυχία του Βαγγέλη Μειμαράκη και της πανστρατιάς που δημιούργησε. Η ΝΔ ως πρώτο κόμμα και πυλώνας της σταθερότητας θα κληθεί να επιλύσει τα σύνθετα προβλήματα της χώρας. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.

Το ύφος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη βοηθάει στην προσέγγιση του μεσαίου χώρου;

Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι ο Βαγγέλης Μειμαράκης είναι ένας ντόμπρος άνθρωπος. Το στυλ του σε άλλους αρέσει και άλλοι θεωρούν ότι είναι πολύ «λαϊκό». Η ουσία είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Πιστεύω ότι οι πολίτες που ανήκουν στο μεσαίο χώρο αναζητούν κατεξοχήν έναν καθαρό και ρεαλιστικό λόγο.

Η κυβερνητική πολιτική Σαμαρά δικαιώνεται;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά σημειώθηκαν πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Επιτεύγματα τα οποία επικαλέστηκε και ο κ. Τσίπρας στην επιχειρηματολογία του για να πείσει τους εταίρους. Δυστυχώς το τελευταίο εξάμηνο της διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου παρατηρήθηκε χαλάρωση των μεταρρυθμιστικών πολιτικών, για να μην πω ότι πατήθηκε pause, με αποτέλεσμα να μην έχουμε κλείσει εκκρεμότητες που θα διασφάλιζαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Δόθηκε το μήνυμα ότι δεν πιστεύουμε επαρκώς στις μεταρρυθμίσεις. Υπήρξε πισωγύρισμα που έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους μας.


Πηγή 


Αβέρτα ρουσφέτια από τη Ζωή – Διορισμοί Κωνσταντοπούλου... αυγουστιάτικα πελατειακό κράτος
Και ενώ οι πάντες μιλούσαν για εκλογές, και ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου είχε σηκώσει ψηλά το “μπαϊράκι” του αντάρτικου στον ΣΥΡΙΖΑ ... έβρισκε και τον χρόνο να διορίσει στο γραφείο της επιπλέον τέσσερις εργαζόμενους ως μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής
Για ρουσφέτια θα κάνει λόγο ο οποιοσδήποτε και μάλλον όχι άδικα, αφού οι ημερομηνίες διορισμού, βάσει του ΦΕΚ, στης 7 και τις 13 Αυγούστου εν μέσω πολιτικού αναβρασμού αυτό δείχνουν...
Πολλοί επίσης σπεύδουν να μιλήσουν για την παλιά καλή συνταγή του διορισμού της τελευταίας στιγμής, λίγο πριν τις εκλογές.
Με βάση τα δύο ΦΕΚ λοιπόν η κα Κωνσταντοπούλου προσέλαβε στο γραφείο της στη Βουλή σε αντίστοιχες κενές θέσεις τέσσερις υπαλλήλους. Δυο πτυχιούχους ΑΕΙ, έναν μέσης εκπαίδευσης και έναν υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Ιδού και τα σχετικά ΦΕΚ:
Πηγή : newsit.gr


Διαβάστε όσα κατέγραψε ο «κοριός»..Ο γκέι πολιτικός,τα πάρτι oργίων με μοντέλα από το Next Top Model, learjets και κόκα - Όλοι οι διάλογοι..(Εικόνες)
Ο γκέι πολιτικός και οι διαβουλεύσεις για το ποιος και πώς θα τον συνοδεύσει...
Σαουδάραβες παραγγέλνουν πάρτι oργίων με κορίτσια από το Next Top Model ..
 Η πρώην εστεμμένη και διαζευγμένη που σνίφαρε κόκα με πολλούς εραστές ..


Το εξωτικά αέρινο σκηνικό στη νοικιασμένη, χλιδάτη μυκονιάτικη βίλα θύμιζε σε κολασμένο οργιώδες βιντεοκλίπ χρυσοστόλιστου Καλιφορνέζου ράπερ.

Ο διάκοσμος παρέπεμπε σε υπαίθρια εκδοχή του παλιού νεοϋορκέζικου κλαμπ «Στούντιο 54», χωρίς σελέμπριτι και κατοικίδια, αλλά με παρόμοια αχαλίνωτη  ροπή προς το παραβατικό ξεφάντωμα που επιδεικνύουν οι πάσης φύσεως ματαιόδοξοι και ημιανώνυμοι νεοκροίσοι.

Σμαραγδένια πισίνα, λυγισμένοι αναιμικοί φοίνικες, πολυτελές ξύλινο ντεκ σπαρμένο με μπουκάλια ξεθυμασμένης σαμπάνιας, ξέστρωτες πλαστικές σεζλόνγκ με διαθέσιμες σιλικονάτες «γλάστρες», εκκωφαντικά ρυθμικά μπιτ, ηδονικά παλλόμενα κορμιά, άσκοπα τρανταχτά χάχανα, βαθιοί αγχωτικοί αναστεναγμοί, ανεβασμένοι σφυγμοί, μπόλικος ιδρώτας, μουδιασμένα ρουθούνια.

Η επιφάνεια του ηλιόλουστου κάδρου της υπέρμετρης κραιπάλης πασπαλιζόταν με χιονάτες σκόνες «Κολομβιάνας», «Περουάνας», «Βολιβιάνας» που πυροδοτούσαν ακόμα πιο έξαλλες σεξουαλικές επιθυμίες και μεγαλύτερη συμμετοχή σε οριακά πλαστές εμπειρίες. Ολα εξυπηρετούνταν και όλα είχαν την τιμή τους.

Ποια capital controls, τώρα; Οι πιστωτικές έκοβαν μόνο γραμμές ενώ το ρευστό κινητοποιούσε τις παραγγελίες. Η κλήση, για ξεκάρφωμα, αποκλειστικά από το κινητό αλλοδαπού από το Μπανγκλαντές μετέφερε από μεσάζοντα απροκάλυπτα την απαίτηση: «Πιο πολλά κορίτσια και ακόμα περισσότερη… κοτόπιτα».

Διαβάστε έναν από τους διαλόγους που δημοσιεύονται στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ πέντε σελίδων και φωτογραφίες:

Ο αλλοδαπός πελάτης με το learjet
Στα μέσα Αυγούστου, η σπείρα της Μυκόνου ως φαίνεται έχει κλείσει μια μεγάλη δουλειά. Κάποιος αλλοδαπός μεγιστάνας θα φτάσει εκεί με ιδιωτικό αεροπλάνο (lear jet) και θα θέλει να περάσει καλά με πολλές κοπέλες.

Ο 34χρονος που κατηγορείται ως εγκέφαλος της οργάνωσης συνομιλεί με μία γυναίκα-μεσάζοντα του αλλοδαπού μεγιστάνα και αφού λένε διάφορα προχωράνε στο ψητό.

Η γυναίκα-μεσάζοντας ρωτάει:

- «Είμαστε εντάξει για το βράδυ;».
- «Ναι, εσύ δεν μου είχες πει τίποτα. Πες μου...».
- «Αυτός φτάνει στις τρεισήμισι».
- «Ναι».
- «Με ιδιωτικό αεροπλάνο. Θα πάω εγώ να τον περιμένω».
- «Ναι».
- «Και θα του εξηγήσουμε, ρε παιδί μου, ότι τελικά δεν γίνεται να έχουμε τις πουτάνες από το πρωί μέχρι το βράδυ standby. Θα έχουμε κάποιες κοπέλες για την παρουσία».
- «Ναι».
- «Και το πρωί θα έχουμε πέντε, ξέρω ’γω, πouτάνες standby».
- «Ωραία ε;».
- «Θα είναι όλες τοπ. Και δύο που θα παίζουν μεταξύ τους και οι υπόλοιπες κανονικές. Για after party».
- «Απλά να μου πεις περίπου την ώρα να πάνε οι πέντε κοπέλες».
- «Ναι ρε. Αυτός θέλει να πάει στο “Super” ας πούμε τώρα».
- «Καλά».
- «Εεεεε... Ή δεν ξέρω, μπορεί να αράξει στη βίλα».
- «Ντάξει, ωραία, ωραία, οκέι».
- «Θα είναι καλές όμως...».
- «Ε, καλές, ό,τι θα είναι αυτές που σου έδειξα θα είναι στα 500 ευρώ».
- «Ναι».
- «Υπάρχουν και τοπ με ενάμισι χιλιάρικο άμα θέλει να πληρώσει».

Αναζητώντας το μεγάλο στήθος
Το βράδυ της 17ης Αυγούστου το τηλέφωνο του 34χρονου φερόμενου ως αφεντικού της σπείρας δέχεται μια κλήση και αμέσως σημαίνει συναγερμός. Ένας παντρεμένος Έλληνας επιχειρηματίας νοίκιασε βίλα στο νησί και αναζητούσε απεγνωσμένα ένα κορίτσι με μεγάλο στήθος για να του κάνει... παρέα. Αφού ο boss εξηγεί στον μεσάζοντα που μεταφέρει την επιθυμία του πελάτη ότι «οι συγκεκριμένες κοπέλες επειδή είναι μοντέλα από την Αθήνα, έχουν μια άλφα τιμή», του στέλνει φωτογραφίες με τις διαθέσιμες κοπέλες. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικός:

- Δώσε μου δυο λεπτά να σου στείλω κι άλλες φωτογραφίες γιατί είμαι στον δρόμο και δεν έχω μπαταρία. Φτάνω σπίτι σε πέντε λεπτά.
- Αυτή είναι μία φωτογραφία. Οι πολλές;
- Όχι, δύο σου έχω στείλει και σου στέλνω κι άλλες τώρα.
- Κοίτα να δεις, μήπως έχεις κάποια με μεγάλα βυζιά; Αυτό μ' ενδιαφέρει, αυτό ζητάει ο πελάτης. Αυτές σε τι τιμές είναι ρε συ τώρα; Για μία ώρα;
- Άλλες είναι πεντέμισι, άλλες επτάμισι (σ.σ. εννοεί σε κατοστάρικα), τώρα έχει τις πιο ακριβές εδώ. Τύπου μοντελάκια γιατί αυτές δουλεύουν τώρα πιο πολύ. Γιατί δεν θα σου πω ψέμματα αλλά οι πελάτες που τις παίρνουν είναι συνήθως ξένοι, Σαουδάραβες. Καλώς ή κακώς αυτές οι τιμές δεν είναι για Έλληνες.
- Ξέρω, αυτές στην Αθήνα είναι του κατοστάρικου και πάνε εκεί και τα παίρνουν χοντρά.
- Ναι, καμία σχέση τα νούμερα. Στη Μύκονο όλα είναι δύο φορές πάνω.
- Σε παρακαλώ, πολύ μεγάλα βυζιά και όσο πιο σύντομα μπορείς.
- Τέλεια.

Στη συνέχεια το big boss μιλάει με συνεργάτη του, προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη γυναίκα για τον πλούσιο Έλληνα παντρεμένο:
-Να σου πω, η Ειρήνη είναι κλεισμένη σήμερα;
- Δεν είναι εδώ, έφυγε.
- Α, ρε π...η μου, γιατί μου ζήτησε μεγάλα βυζιά.
- Η Αναστασία έχει πολύ μεγάλα βυζιά ρε.
- Αυτή η μελαχρινή ε;
- Αυτή, ναι, τρομερό. Βυζάρα πιο μεγάλη και από της τέτοιας.
- Οκέι. Αυτή είναι ίδια τιμή; Επτά;
- Ναι. Έλα γεια...

Πάρτυ οργίων με λeσβίες
Στις 7 Αυγούστου το μεσημέρι, μια συνεργάτιδα του 34χρονου φερόμενου ως εγκέφαλου της ομάδας, τον καλεί για μια μεγάλη δουλειά. Ένας αλλοδαπός κροίσος ζητάει κορίτσια για παρέα και πάρτυ οργίων.

- Για πες μου τώρα, μπα, γρήγορα, μη μου αφήσεις τίποτα στο περίπου. Θέλω να μου πεις ώρες, τα πάντα, όλα ακριβώς.
- Τέσσερις η ώρα, έξι γκόμενες στη βίλα. Οι δύο πρέπει να είναι λεσβίες.
- Α, δεν θέλει "γλάστρες";
- Τρεις "γλάστρες" στο Cavo, στη μία.
- Να ανοίξουν το τραπέζι;
- Ναι.
- Ωραία. Ωραία και στις "γλάστρες".
- Και έξι γκόμενες.
- Ναι, στο σπίτι στις τέσσερις η ώρα.
- Σε ποιο σπίτι; Πρέπει να μου στείλεις διεύθυνση ακριβώς, τα πάντα.
- Θα στείλω οδηγό να τις πάρει.
- Πού να βρεθούμε να μου δώσεις τα λεφτά για να πάω να τα δώσω εγώ;
- Πού σε βολεύει για να σου δώσω τα λεφτά για τις "γλάστρες";
- Εγώ επειδή έχω τρελαθεί γιατί πηγαίνω πάνω-κάτω για στολές, για τέτοια, έχω έρθει σπίτι να κάνω ένα μπάνιο, να ντυθώ...
- Ωραία, άκου.
- Ναι.
- Άκου, το πιο σημαντικό είναι τέσσερις η ώρα έξι γκόμενες, οι δύο να είναι λεσβίες.
- Ναι, θα πάρω τώρα τηλέφωνο. Μην αγχώνεσαι γι' αυτό. Απλά τις "γλάστρες" επειδή δεν παίρνουν αυτές τα λεφτά, τα δίνουμε εμείς, πρέπει να μου δώσουν τα λεφτά μπροστά.
- Οκέι, πες μου, πόσο είναι τρεις "γλάστρες";
- Δεν θα 'ναι, ξέρω γω;
- 350;
- Πόσο είπες;
- 500; Πόσο;
- Όλες μαζί;
- Ναι, και οι τρεις.
- Βάλε από 200 η καθεμία.
- Πολλά είναι 200.
- Έλα, μαλάκα, αφού σου είπα 150.
- Τρεις ώρες ρε μαλάκα, τρεις ώρες...
- Ναι, αλλά δεν πάει με την ώρα.
- Θα κάτσουν.
- Αυτές μπορεί να είναι δέκα ώρες, μία ώρα, δεν πάει με την ώρα. Αυτοί θέλουν 150 ευρώ για όλο το βράδυ η καθεμία.
- Για μισό, δεν έχει με 100;
- Όχι ρε, αφού σου είπα.

Ο αλλοδαπός πελάτης με το learjet
Στα μέσα Αυγούστου, η σπείρα της Μυκόνου ως φαίνεται έχει κλείσει μια μεγάλη δουλειά. Κάποιος αλλοδαπός μεγιστάνας θα φτάσει εκεί με ιδιωτικό αεροπλάνο (lear jet) και θα θέλει να περάσει καλά με πολλές κοπέλες. Ο 34χρονος που κατηγορείται ως εγκέφαλος της οργάνωσης συνομιλεί με μία γυναίκα-μεσάζοντα του αλλοδαπού μεγιστάνα και αφού λένε διάφορα προχωράνε στο ψητό. Η γυναίκα-μεσάζοντας ρωτάει:

- Είμαστε εντάξει για το βράδυ;
- Ναι, εσύ δεν μου είχες πει τίποτα. Πες μου...
- Αυτός φτάνει στις τρεισήμισι.
- Ναι.
- Με ιδιωτικό αεροπλάνο. Θα πάω εγώ να τον περιμένω.
- Ναι.
- Και θα του εξηγήσουμε, ρε παιδί μου, ότι τελικά δεν γίνεται να έχουμε τις πουτ...ς από το πρωί μέχρι το βράδυ standby. Θα έχουμε κάποιες κοπέλες για την παρουσία.
- Ναι.
- Και το πρωί θα έχουμε πέντε, ξέρω 'γω, πουτ...ς standby.
- Ωραία ε;
- Θα είναι όλες τοπ. Και δύο που θα παίζουν μεταξύ τους και οι υπόλοιπες κανονικές. Για after party.
- Απλά να μου πεις περίπου την ώρα να πάνε οι πέντε κοπέλες.
- Ναι ρε. Αυτός θέλει να πάει στο Super ας πούμε τώρα.
- Καλά.
- Εεεεε... Ή δεν ξέρω, μπορεί να αράξει στη βίλα.
- Ντάξει, ωραία, ωραία, οκέι.
- Θα είναι καλές όμως...
- Ε, καλές, ό,τι θα είναι αυτές που σου έδειξα θα είναι στα 500 ευρώ.
- Ναι.
- Υπάρχουν και τοπ με ενάμισι χιλιάρικο άμα θέλει να πληρώσει.

Η πρώην εστεμμένη και η κόκα
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 2ας Αυγούστου, το τηλέφωνο του μεγάλου αφεντικού χτυπάει και πάλι. Στην άλλη γραμμή είναι ένας φίλος του. Ο 34χρονος είναι σε εύθυμη κατάσταση καθώς έχει κάνει χρήση κόκας μαζί με μία πρώην εστεμμένη.

- Έλα Μπούμπη.
- Το υπερ-χάι είναι εδώ. Αν δεν είσαι εδώ απόψε είναι σαν να μην είσαι στη Μύκονο. Έλα να σου φύγει ο κ...
- Να 'ρθω χύμα; Να 'ρθουμε χύμα; Θα μας φτιάξεις;
- Έλα, έλα, μόλις ήπια μια γραμμή με Ε... (σ.σ αναφέρει το επώνυμό της) μαζί.
- (αναφέρει το επώνυμο)
- Για να δεις ο φίλος σου τι μπάλα παίζει
- Η Ε... είναι φίλη του φίλου μου ρε. Εδώ είναι; Τι λες;
- Ελάτε ρε μαλάκα σου λέω. Είναι όλοι εδώ. Έλα από δω για ποτό, μην είσαι μαλάκας.
- Ερχόμαστε.
- Θα τα φτιάξω εγώ.
- Είμαστε Balthazar ρε, τρώμε. Τρώμε και ερχόμαστε
- Τελείωνε. Έτσι μπράβο, έτσι, έλα.
- Γεια, γεια, γεια, γεια.

Ο πολιτικός και το νεαρό αγόρι
Στις συνομιλίες που έχε καταγράψει ο «κοριός», εκτός από τον ήχο υπάρχουν και τα SMS, τα οποία βρίσκονται μέσα στη δικογραφία. Πολλά από αυτά δεν έχουν σχέση με το ποινικό μέρος της υπόθεσης, γι' αυτό και δίπλα η Αστυνομία έχει βάλει την επισήμανση «Αδιάφορο». Όμως είναι χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει τις αυγουστιάτικες νύχτες στη Μύκονο, όπου τα ήθη είναι χαλαρά, οι αντοχές πέφτουν και όλοι είναι έτοιμοι για όλα. Όπως επισημαίνεται σε αυτή τη σειρά των SMS που κατέγραψε ο «σούπερ κοριός» στις 6 Αυγούστου και συγκεκριμένα λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα. Ο 34χρονος που φέρεται ως εγκέφαλος της ομάδας, δέχεται μηνύματα αοπό έναν φίλο του που βρίσκεται σε γνωστό μπαρ και διασκεδάζει παρέα όπως φαίνεται με επώνυμους Αθηναίους.

Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: «Θέλει να τον πηδ...ω ο... (σ.σ. αναφέρει το όνομα και το επώνυμο ενός πολιτικού που συνηθίζει να περνά τα καλοκαίρια του στο Νησί των Ανέμων, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν για τους δικούς του λόγους θέλει να τον εκθέσει).
Στο δεύτερο μήνυμα ο φίλος του «εγκέφαλου» αναφέρει ότι έχει πλέον ωριμάσει και απλώς θα πιει μια βότκα. Για να συμπληρώσει: «Να δώσω π..α στον... (σ.σ. αναφέρει το όνομα του πολιτικού) για να μας κεράσει ένα μπουκάλι;». Τελικά η επικοινωνία συνεχίστηκε με κωδικοποιημένα SMS που δύσκολα μπορεί κάποιος εκτός κυκλώματος να βγάλει άκρη, όμως το σίγουρο είναι ότι εκείνο το βράδυ το αλκοόλ έρεε άφθονο στο κλαμπ της Μυκόνου.

Ο ηθοποιός και οι «κοτόπιτες»
Στις 27 Ιουλίου στη μία τα ξημερώματα, ο 34χρονος δέχεται ένα τηλεφώνημα από κάποιον που αποκαλεί ηθοποιό. Για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει το όνομά του και ο ηθοποιός τού ζητάει τρεις «κοτόπιτες». Με τη σειρά του τού λέει ότι είναι μακριά το σημείο που βρίσκεται για να μεταφέρει μόνο τρία γραμμάρια κοκαΐνης όμως ο ηθοποιός τον παρακαλά κι έτσι τον αναγκάζει να καλέσει έναν συνεργάτη του.

Το τηλεφώνημά του σε άλλο μέλος της ομάδας έχει ως εξής:

- Λέγε
- Με πήρε ο ηθοποιός
- Ναι
- Απλά θέλει εκεί στο μέρος του. Δεν μπορεί να φύγει από εκεί.
- Ε, ωραία και τι θες να κάνω, να πάω μέχρι εκεί;
- Του είπα ότι έχει μίνιμουμ και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα.
- Ωραία, τι είπε;
- Πώς να στο πω τώρα ρε μαλάκα;
- Τι θες να μου πεις; Γ... με ρε μαλάκα, πες το!
- Θα σου πω τώρα.
- Τυρόπιτες, κοτόπιτες;
- Ναι άκου... Αύριο.
- Σπανακόπιτες.
- Δεν έχει φούρνο εκεί κοντά.
- Ναι.
- Ε, θέλει τρεις κοτόπιτες.

Ψάχνουν τον προμηθευτή
Ο «Τζόρνταν» και ο «Γιάννης ο λιμενικός» είχαν καταφέρει να γίνουν από τις πιο γνωστές φιγούρες της Μυκόνου. Τους ήξεραν όλοι στα μεγάλα κλαμπ και μαγαζιά του νησιού. Ηθοποιοί, μοντέλα, επιχειρηματίες από την Αθήνα και αλλοδαποί celebrities έκαναν παρέα μαζί τους. Όπως φαίνεται, δε, και από φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook, ο Ιορδάνης είχε καλές σχέσεις ακόμη και με τους Καναδούς σχεδιαστές της Dsquared, Ντιν και Νταν.

Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται στο άτομο που φέρεται να προμήθευε τη χονδρική κοκαΐνη κια άλλα ναρκωτικά στους δύο νεαρούς, οι οποίοι αργότερα είχαν τις άκρες και τις γνωριμίες να τα σπρώξουν στους «εκλεκτούς» πελάτες της Μυκόνου. Οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν στις καταθέσεις τους να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, δεν δέχτηκαν τις κατηγορίες, ωστόσο η ζωή που έκαναν τους πρόδωσε.

Πηγή: protothema.gr


Συντάξεις: ΙΚΑ – ΔΕΚΟ – Τράπεζες αλλάζουν όλα στα όρια ηλικίαςΣε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες με μεγάλη εμπειρία αναδεικνύεται το Ασφαλιστικό με μεγάλους χαμένους εκείνους που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά πριν από το 1992, τους λεγόμενους και παλιούς ασφαλισμένους.

Με τον νέο νόμο τα περισσότερα παράθυρα για πρόωρη συνταξιοδότηση κλείνουν και οι περισσότεροι θα δουν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται ακόμη και ως τα 67 έτη.

Από τα νέα όρια σε ό,τι αφορά στον χρόνο ασφάλισης και κυρίως το ηλικιακό όριο διασώζονται μόνο όσοι το 2012 είχαν καταφέρει να πιάσουν και το όριο ηλικίας και τα απαιτούμενα ένσημα, αυτοί θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα συνταξιοδοτηθούν με το παλιό καθεστώς.

Παράλληλα με βάση το νέο νόμο η αύξηση των ορίων ηλικίας θα σημάνει και μικρότερη σύνταξη αφού για όσους βγαίνουν στη σύνταξη μετά το 2015 θα ισχύει το νέο καθεστώς υπολογισμού της σύνταξης με μειωμένους συντελεστές που με τη σειρά τους μειώνουν και το ποσό της σύνταξης.

Οι μεγάλοι χαμένοι του νέου Ασφαλιστικού

Μητέρες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ μέχρι το 1992 που θα μπορούσαν να βγουν σε μειωμένη σύνταξη με 5.500 μέρες ως το 2012 εάν δεν έπιασαν το ηλικιακό όριο των 50 ετών, τότε αντί για τα 50 (εφέτος) έτη θα βγουν σε σύνταξη στα 55, θα αναγκαστούν να περιμένουν επιπλέον πέντε έτη δηλαδή.
Αν συμπληρώσουν τα 50 το 2016, θα αναγκαστούν να βγουν στα 56,7 έτη, ενώ αν συμπληρώσουν τα 50 το 2017 θα βγουν σε πρόωρη στα 58,4 έτη.

Αντίστοιχα μητέρες σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες ή άλλα ειδικά ταμεία που είχαν ασφαλιστεί πριν το 1993 αντί των 55 ετών θα βγουν σε σύνταξη με τον νέο νέο νόμο με επιβάρυνση από 1,5 ως και έξι έτη, ανάλογα με το πότε συμπληρώνουν τα 55 έτος της ηλικίας τους.

Για τις γυναίκες με ασφάλιση στο ΙΚΑ δεν ισχύει η συνταξιοδότηση στα 57 έτη στην περίπτωση που δεν είχαν 100 ένσημα το χρόνο τα τελευταία πέντε χρόνια και θα αναγκαστούν να εργαστούν από 1,5 χρόνο ως και 3,5 χρόνια επιπλέον.

Ποιοι χάνουν οριστικά τα 62 ακόμη και για μειωμένη

Ουσιαστικά για τους ασφαλισμένους, άνδρες και γυναίκες, το μίνιμουμ των ενσήμων γίνεται πλέον το όριο των 4.500 παράλληλα με τη συμπλήρωση του 62ου έτους και έτσι για να βγουν σε σύνταξη με βάση τον νέο νόμο θα πρέπει απαραιτήτως να το συμπληρώσουν και τα δύο όρια.
Έτσι όσοι συμπληρώσουν το 62ο έτος το 2015 μετά τον Αύγουστο θα βγουν σε σύνταξη στα 62,6 έτη, όσοι γίνουν 62 το 2016 θα βγουν σε σύνταξη στα 63,3, όσοι συμπληρώσουν το 62ο έτος το 2018 στα 64,5 έτη.

Οι άνδρες που μπορούσαν να βγουν σε σύνταξη στα 60 με 10.000 μέρες ασφάλισης πλέον με τον νέο νόμο θα επιβαρύνονται με εννιά μήνες για κάθε έτος από δω και πέρα ώσπου να συμπληρώσουν το 60 έτος.
Για τις γυναίκες που συμπλήρωσαν 10.000 ημέρες ως το 2012 και χρειάζονταν 800 επιπλέον ημέρες για την τελευταία πενταετία πλέον με βάση το νέο νόμο αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης για μερικούς μήνες για κάθε έτος που χρειάζεται να συμπληρώσουν τα 56,5 έτη τους.


Πηγή : newsit.grΣχέδιο σπίλωσής του καταγγέλει τώρα ο ΜητρόπουλοςΑιχμές για παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους εναντίον του άφησε σήμερα ο Αλέξης Μητρόπουλος, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του σχετικά με την υπόθεση της φοροδιαφυγής που, όπως όλα δείχνουν, τον αφήνει εκτός εκλογικής λίστας ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Νικολούδη να ενημερώσει αν, και ποιο, κυβερνητικό στέλεχος παρενέβη προκειμένου να καταθέσει ο εισαγγελέας αίτημα για άρση της ασυλίας του για την υπόθεση φοροδιαφυγής μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή.
«Δεν προδίδω τους φίλους μου, αλλά είμαι σκληρός όταν προσπαθούν να με σπιλώσουν, είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίμαχη υπόθεση.
Ο κ. Μητρόπουλος επικαλέστηκε σειρά αποφάσεων, δικαστικών και διοικητικών, καθώς και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκ των οποίων προκύπτει, όπως αναφέρει, ότι η φορολογική του υπόθεση είναι «παραγεγραμμένη προ πολλών ετών», ενώ το πρόστιμο που του επιβλήθηκε παραγεγραμμένο και κατ΄ουσίαν παράνομο, σχεδόν στο σύνολό του.
Έκανε λόγο για απόπειρα σπίλωσης και είπε ότι θα μιλήσει για το θέμα και σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, ενώ τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στη Βουλή, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, θα μιλήσει και θα αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία σκιά σχετικά με τη φορολογική του υπόθεση, που φέρεται να είναι σε εκκρεμότητα.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις εναντίον του στον ΣΥΡΙΖΑ για τις κατά καιρούς δηλώσεις του κατά της συμφωνίας, σημείωσε ότι «θα έπρεπε να απορρίψω το τρίτο μνημόνιο η καρδιά μου πήγαινε στο Όχι, αλλά η καρδιά μου οδήγησε σε μια ερμαφρόδιτη μεσοβέζικη στάση εντιμότητας».

Ο κ. Μητρόπουλος έστρεψε τα “πυρά” του για την υπόθεση και κατά του Χρ. Σπίρτζη υπογραμμίζοντας: «Μαθαίνω πως κάποια κανάλια επειδή ποντάρουν στο να μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στην Περιφέρεια Αττικής πάνω από τον ηρωικό Πάντζα και τον Αθανασίου, πάνω όλους μας, άρχισε ένας πόλεμος σε βάρος μου άνευ προηγουμένου».
Ο κ. Σπίρτζης απάντησε στον Αλέξη Μητρόπουλο λέγοντας:
«Με την υπόθεση του συντρόφου δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε γνώση της υπόθεσης. Δήλωσα στον πρόεδρο ότι είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε περιφέρεια και οποιαδήποτε θέση εκλόγιμη και μη», απάντησε από την πλευρά του ο κ.Σπίρτζης.
Νικολούδης: Δεν γνωρίζω τίποτα
«Ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Ε. Νικολούδης δηλώνει, κατηγορηματικά, ότι δεν γνωρίζει αν έγινε ή δεν έγινε, οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση του κ. Αλέξη Μητρόπουλου και ότι δεν είπε σε οποιονδήποτε, ότι έγινε παρέμβαση από κάποιον υπουργό στην ως άνω υπόθεση», αναφέρει το Γραφείο.
Η ανακοίνωση εκδίδεται λίγες ώρες μετά τις αναφορές του Αλέξη Μητρόπουλου με την επίκληση του ονόματος του κ. Νικολούδη ως του προσώπου που γνωρίζει ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα να διαβιβάσει φάκελο αίτησης άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου.Πηγή : ethnos.gr


Σώθηκε η πολιτική ζωή της χώρας :Ο Βαρουφάκης σχεδιάζει πανευρωπαϊκό κόμμα
Δεν απομακρύνεται από την πολιτική αρένα ο πρώην υπ. Οικονομικών της χώρας, Γιάνης Βαρουφάκης. Ποια είναι τα νέα σχέδια του, γιατί δεν μετέχει στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, "αντηχούν" και τις κομματικές του στοχεύσεις για το άμεσο μέλλον.

Πριν λίγες μέρες, ο ίδιος δήλωνε στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC:

"Αντί να δεσμευτώ σε μια προεκλογική καμπάνια, η οποία στο μυαλό μου είναι πολύ λυπηρή και άγονη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός -ίσως πιο ενεργός από πριν- σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσπαθώντας να συγκροτήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που σε κάποιο επίπεδο θα εξελιχθεί σε ένα πανευρωπαϊκό κόμμα".

Ένα δίκτυο που σε πρώτη φάση σχηματίζεται από ακαδημαϊκούς, όπως γράφει χαρακτηριστικά και το The Conversation. Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης άλλωστε κοινοποίησε το δημοσίευμα του με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Στη συνέντευξη του στο ABC, ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα ως Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο "γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα".

"Ο Α. Τσίπρας άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική. Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία  γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι", σημείωνε.

Αποκλείοντας τη συμμετοχή του στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Γ. Βαρουφάκης συγκεντρώνει πλέον τους δικούς του "συμμάχους" στοχεύοντας στην πολιτική επάνοδο του στο μέλλον. Ξεκαθαρίζει ωστόσο πως θα πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό "φόρουμ" ιδεών που σταδιακά θα γίνει κόμμα.

"Τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές", είπε για τη ΛΑ.Ε.

Οι πρώτοι σύμμαχοι

Πριν από μια εβδομάδα άλλωστε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ, είχε επίτιμο καλεσμένο στην "Γιορτή του Τριαντάφυλλου" τον Έλληνα, πρώην ομόλογό του.
Ο Αρνό Μοντεμπούρ, ο Μπενουά Αμόν (τέως υπουργός Παιδείας) και η Ορελί Φιλιπετί (πρώην υπουργός Πολιτισμού) παραιτήθηκαν το 2014 από τα υπουργεία τους καταγγέλλοντας τον Φρανσουά Ολάντ για πολιτική λιτότητας.

Ο Μοντεμπούρ δήλωσε περήφανος που έχει στο πλευρό του τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, όπως δήλωσε, "πολέμησε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς". "Είναι ο μεγάλος αυτόπτης μάρτυρας της κατάστασης στην Ευρώπη η οποία είναι πολύ άσχημη αυτή τη στιγμή", είπε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε άλλωστε και με τον ηγέτη του ριζοσπαστικού κόμματος της Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν και συζήτησαν για το ενδεχόμενο να κάνουν μαζί μια συνέντευξη τύπου για το "Plan B" της Ευρώπης και για το πώς μπορεί να φύγει από τις πολιτικές λιτότητας.
Να σημειώσουμε πάντως πως για τον Γ. Βαρουφάκη δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης από το ευρώ και αυτό το κατέστησε σαφές στην ομιλία του ως προσκεκλημένος της αριστερής πτέρυγας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας. Όπως είπε, στόχος του είναι ο "εκδημοκρατισμός του ευρώ".
"Ο πολιτικός ρεαλισμός επιβάλλει το νέο δίκτυο να βρει τρόπους να προσαρμόσει τη δράση τους στους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να τους χρησιμοποιήσει δημιουργικά για να αντιμετωπίσει τα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά προβλήματα, το χρέος, τις τράπεζες, την υστέρηση επενδύσεων και τη φτώχεια", ανέφερε ο Έλληνας πρώην υπ. Οικονομικών μεταξύ άλλων.
Όπως είναι κατανοητό, με τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Από τη Βουλή… στο Hollywood;

Πέραν όμως από την πανευρωπαϊκή πολιτική αρένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ενδεχομένως θα βρεθεί και στο... κινηματογραφικό πανί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης σκέφτεται να κάνει πρόταση στον Γιάνη Βαρουφάκη, έτσι ώστε να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη όλα όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες τους τελευταίους μήνες.

Πιθανότατα, ο Κώστας Γαβράς θα ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας ταινίας, που θα αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, αλλά και όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των Συνόδων Κορυφής. Βέβαια, για να γίνει αυτό πραγματικότητα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας πρέπει να πει το "ναι" για να γίνει και επίσημα, και  κινηματογραφικός πρωταγωνιστής.
Οι πληροφορίες βέβαια περί "κινηματογραφικού περάσματος", δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.


Πηγή


Σήμερα στις 16.00 η Ζωή ανακοινώνει τις αποφάσεις τηςΘα συμπορευτεί με την «Λαϊκή Ενότητα» ή θα ανακοινώσει την ίδρυση δικού της πολιτικού φορέα;

Σήμερα το απόγευμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ανοίξει τελικά τα «χαρτιά» της και θα προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της, ενόψει εκλογών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη διάλυση της Βουλής και ενόψει της προκήρυξης εκλογών, η κυρία Κωνσταντοπούλου θα προβεί σε δημόσια τοποθέτηση τη Δευτέρα στις 4μμ, στην ΕΣΗΕΑ.

Ωστόσο, ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα ανακοινώσει το δικό της κόμμα ή αν θα μιλήσει για τη συμπόρευσή της με την «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη λαφαζάνη.

Το στρατόπεδο της «ΛΑ.Ε» αναμένει την τοποθέτησή της καθώς εκτιμά ότι θα ενισχύσει το αγωνιστικό, αντιμνημονιακό στίγμα της νέας προσπάθειας. Κατ' επέκταση τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας προσδοκούν ότι η σύμπλευση με στελέχη όπως η κυρία Κωνσταντοπούλου και ο Μανώλης Γλέζος θα ενισχύει «ποιοτικά» και αριθμητικά την δυναμική της «ΛΑ.Ε» σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και θα τους καθιερώσει ως αυθεντικούς εκφραστές του «ΟΧΙ».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυρία Κωνσταντοπούλου στην τοποθέτησή της θα περιγράψει τα επόμενα κοινά πολιτικά της βήματα με εκείνους τους βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αντιστάθηκαν στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου και προχώρησαν στην ίδρυση της «Λαϊκής Ενότητας».

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ανακοινώσει την ίδρυση δικού της πολιτικού φορέα.


ΠηγήΛέσβος: Ελληνικό έδαφος υπό κατοχή-11.000 μετανάστες έχουν κυριεύσει το νησί!Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Λέσβου είναι αυτη την στιγμή ξένοι λαθρομετανάστες!

Συνολικά στους 11.000 ανέρχονται οι λαθρομετανάστες που έχουν κάνει απόβαση στο νησί με την χθεσινή ημέρα να κατέχει τα πρωτεία στην βίαιη είσοδο ξένων σε ελληνικό έδαφος από το 1941 που μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα!

Συνέχεια τα πλοία τους μεταφέρουν στην Αθήνα και συνέχεια αποβιβάζονται ολόκληρες στρατιές στο ελληνικό νησί χωρίς κανένα έλεγχο και χωρις κανέναν περιορισμό! Ουδείς τους εμποδίζει, όλοι είναι παρατηρητές της μεγαλύτερης εισβολής και αλλοίωσης της πληθυσμιακης σύνθεσης ενός νησιού που σε λίγο μόνο κατ'όνομα θα είναι ελληνικό...

Μόνο 8.000 υπολογίζεται ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που είτε μένουν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, περιμένοντας την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, είτε στον περιβάλλοντα χώρο, είτε τέλος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Μόνο για το Σαββάτο πιστοποιήθηκε η άφιξη περί των 2.600 νέων μεταναστών και προσφύγων, ενώ άλλοι 2.000 περίπουπου αφίχθηκαν δεν έγινε δυνατό να πιστοποιηθούν λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού.

Την Κυριακή, όμως, υπολογίζεται ότι στο νησί έφθασαν περί τους 2.000 νέους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μένουν στους χώρους αποβίβασής τους στο Μόλυβο ή τη Συκαμνιά. Κάποιοι από αυτούς πεζοπορώντας κινούνται στην πόλη της Μυτιλήνης. Διανύοντας με τα πόδια αποστάσεις περίπου 70 χιλιομέτρων

Στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απέπλευσε από τη Μυτιλήνη μεταφέροντας στον Πειραιά περί τα 1.680 άτομα, ενώ άλλα 800 άτομα είχε επιβιβάσει από τη Σάμο οι οποίοι απλά θα αποβιβαστούν στην Αττική και απο εκεί και πέρα θα ρποστεθούν στο 1 εκατ. ξένων που ήδη βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος.

Λίγο νωρίτερα, είχε αποπλεύσει από το νησί με 1.740 μετανάστες και πρόσφυγες το το πλοίο «Tera Jet» το οποίο, ωστόσο, επέστρεψε στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να αποβιβάσει δύο παιδιά με υψηλό πυρετό και συνέχισε κανονικά το ταξίδι του. Όπως έγινε γνωστό, το «Tera Jet» θα εκτελεί ένα δρομολόγιο κάθε δύο ημέρες για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά.

Από τους λαθρομετανάστες το 90% είναι μουσυολμάνοι και νέοι μέχρι 30 ετών. νεαροί. Πρόκειται για μια   αθρόα «μετακίνηση» ενός τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού , νεαρού κυρίως στην ηλικία προς τα εδάφη  της ΕΕ,  από το  πανίσχυρο ίδρυμα Rothschild με σκοπό την  εθνολογική αλλοίωσή της

Την ίδια στιγμή, η σερβική εφημερίδα "Kurir" γράφει σε άρθρο της ότι  οι μεταναστευτικές ροές σε αυτόν τον τομέα  χρηματοδοτούνται ΚΥΡΙΩΣ από το ίδρυμα  Ρότσιλντ και τις  οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλώνοντας  ότι το κόστος της μεταφοράς των λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη μέσω της θάλασσας στοιχίζει από 3-3,5 χιλιάδες έως 7 – 11.000 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν αναμένεται να διορθωθεί αλλά θα χειροτερεύσει. Οι ίδιοι αριθμοί αναμένονται όχι για αύριο αλλά και όλο τον Σεπτέμβριο χωρίς κανείς και τίποτα είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις σε αυτό το «κράτος» για να  ανακόψει αυτό το φρενήρη ρυθμό.


Πηγή


Μπακογιάννη: Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑΠως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να μπορεί να «συνεργαστεί και με το ΣΥΡΙΖΑ» μετά τις εκλογές, τονίζει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «RealNews» η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Εκτίμηση ακόμη ότι «προς έκπληξη πολλών» η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στην κάλπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων, εθνική συνεννόηση και ευρύτατη συνεργασία, κάτι που, όπως επισήμανε η ίδια, το λέει εδώ και 5 χρόνια.

Αυτή η ενότητα δυνάμεων μπορεί να γίνει, όπως υποστηρίζει η κ. Μπακογιάννη, αν βρεθούν οι καλύτεροι και ικανότεροι από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «θα βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά και θα δουλέψουν για τον εθνικό στόχο, που είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου ελληνικού κράτους».

Η κ. Μπακογιάννη πιστεύει σε πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές καθώς θεωρεί ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα διολίσθησε σε σημείο που οι πολίτες συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο και θα ψηφίσουν με τη σκέψη να υπάρχει ένα σταθερό τιμόνι στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία, σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, «έμαθε από τα λάθη της και μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για μια λύση σταθερότητας και ασφάλειας σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που κορόιδευε τους πολίτες για καιρό».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι όντως υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ νέου και παλιού αλλά σημείωσε ότι το νέο στην πολιτική είναι οι άνθρωποι που έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια χωρίς να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και το παλιό είναι το «θα σας κάνω γεφύρια και ποτάμια, θα σας αυξήσω τη σύνταξη, θα σας δώσω τη 13η σύνταξη, θα σκίσω το μνημόνιο μέρα μεσημέρι, θα κάνω το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι ένας «ντόμπρος άνθρωπος που το στιλ του σε άλλους αρέσει και άλλοι το θεωρούν πολύ "λαϊκ"», αλλά επί της ουσίας, σημείωσε, είναι ένας άνθρωπος που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ενώ σε περίπτωση που η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα τόνισε ότι θα είναι αδιαμφισβήτητα επιτυχία του κ. Μεϊμαράκη και της «πανστρατιάς που δημιούργησε».Πηγή


Καταρρέει η εικόνα του Τσίπρα το πρώτο γκάλοπ ALCO: 79% μας απογοήτευσεςΕκλογές ντέρμπι, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται οριακά της ΝΔ, χάνει από παντού δυνάμεις - Ονειρο θερινής νυκτός η αυτοδυναμία - 70% λέει ότι το 3ο μνημόνιο ήταν το χειρότερο

Νέα δεδομένα στο προεκλογικό πολιτικό σκηνικό δημιουργούν η άνευ προηγουμένου κατάρρευση της εικόνας του απελθόντος πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ευρεία κοινή γνώμη και μεταξύ όσων τον ψήφισαν ενθουσιωδώς μόλις πριν από επτά μήνες, αλλά και η πρωτοφανής αρνητική αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου από τους πολίτες, όπως αποτυπώνονται στη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος».

Στην αφετηρία της κούρσας προς την κάλπη της 20ής Σεπτεμβρίου, το εκλογικό παιχνίδι μοιάζει απολύτως ανοιχτό σε όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η ραγδαία αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει σημαντικά τις ελπίδες της Νέας Δημοκρατίας να ανατρέψει το ελαφρύ προβάδισμα της τάξης του 1,5%, που διατηρεί το αποδεκατισμένο κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα, και να κόψει εκείνη πρώτη το νήμα.

Κλείνοντας τον επτάμηνο κύκλο της παρουσίας του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι επέστρεψε στην Κουμουνδούρου έχοντας σπαταλήσει το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κεφαλαίου που είχε συσσωρεύσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση αλλά και το πρώτο διάστημα της πρωθυπουργικής του θητείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την έρευνα της Alco που διεξήχθη στις 25 με 28 Αυγούστου, 8 στους 10 πολίτες -για την ακρίβεια, το 79% των ερωτηθέντων- δηλώνουν απογοητευμένοι από τον κ. Τσίπρα, ενώ μόλις το 10% εκφράζει την άποψη ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον πριν από επτά μήνες που ανέλαβε τη διακυβέρνηση.


Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα κατακρημνίζεται καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ, αφού οι μισοί ψηφοφόροι δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν τον εμπιστεύονται καθόλου (50%), που μαζί με το «λίγο» που απαντά το 26% περιορίζουν το εύρος της θετικής απήχησης στο 7% που δηλώνει «πολύ» και στο 15% που απαντά «αρκετά».

Ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι το «αντίπαλον δέος» του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει την ίδια ακριβώς θετική αξιολόγηση -με το 7% να δηλώνει «πολύ ικανοποιημένο» και το 15% «αρκετά»-, ενώ μάλλον υπερέχει ελαφρώς, αφού «λίγη» ικανοποίηση προς το πρόσωπό του δηλώνει ότι έχει το 23% και «καθόλου» το 49%. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο κ. Μεϊμαράκης έχει καλύψει σε λιγότερο από δύο μήνες όπου βρίσκεται στο τιμόνι της Ν.Δ. τη χαώδη υπεροχή που είχε μέχρι τις αρχές του περασμένου μήνα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την ίδια ώρα, εξίσου αποκαρδιωτικά για την απελθούσα κυβέρνηση είναι τα στοιχεία που αφορούν το κυβερνητικό έργο. Και αυτό καθώς περιορίζεται στο 15% το ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα που δηλώνει ικανοποίηση από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το αντίθετο απαντά το 77%, που δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Αρνητική προαίρεση μάλιστα έχουν και όσοι ψήφισαν τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, με τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν αρνητική αξιολόγηση σε ποσοστό 63% και των ΑΝ.ΕΛ. σε 59%.


Κατά των εκλογών και του μνημονίου

Οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνη στην κυβέρνηση και για το Μεταναστευτικό σε ποσοστό 48%, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία εκφράζεται αρνητικά για την απόφαση του πρωθυπουργού να στηθούν πρόωρες κάλπες, με τις οποίες συμφωνεί μόνον ένας στους τέσσερις, την ίδια ώρα που το 66% τη θεωρεί λανθασμένη. 

Εκείνο, όμως, που φαίνεται να βαρύνει περισσότερο στην αρνητική διάθεση του εκλογικού σώματος είναι η μνημονιακή στροφή και η υπογραφή του κ. Τσίπρα. Και αυτό καθώς το 57% του εκλογικού σώματος -και ανάμεσά τους το 61% των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και το 75% όσων ψήφισαν τους ΑΝ.ΕΛ.- θεωρεί ότι ήταν λάθος η πρωθυπουργική απόφαση. 

Σωστή, αντιστοίχως, εκτιμάται ότι υπήρξε η απόφαση της μνημονιακής στροφής από το 30% των ερωτηθέντων, που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την αντιπολίτευση, με πιο ενθουσιώδεις, κατά σειρά, όσους ψήφισαν Ποτάμι (61%), ΠΑΣΟΚ (47%), Ν.Δ. (40%), ΣΥΡΙΖΑ (28%), ΑΝ.ΕΛ. (17%), ΚΚΕ (11%) και Χρυσή Αυγή (10%).

Το χειρότερο όλων, πάντως, για τον απερχόμενο πρωθυπουργό είναι ότι το 70% των πολιτών έχει την πεποίθηση ότι το τρίτο μνημόνιο, είναι το χειρότερο από τα δύο προηγούμενα, έναντι μόλις του 15% που πιστεύει τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του επιτελείου της Κουμουνδούρου. 

Στο ερώτημα, μάλιστα, ποιος ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το τρίτο μνημόνιο το 29% των πολιτών απαντά κατονομάζοντας τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό και το 12% τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ενώ το 43% θεωρεί ότι έχουν τον ίδιο βαθμό ευθύνης. 


Μονόδρομος η πολυκομματική κυβέρνηση

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,6% και κατατάσσεται πρώτος, με δεύτερη τη Ν.Δ. που είναι στο 21,1%. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,3% και ακολουθούν, με την ίδια σειρά κατάταξης του περασμένου Ιανουαρίου, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, ανεβαίνει μια θέση, καθώς φαίνεται να υποχωρούν και στην παρούσα φάση να μένουν εκτός Βουλής οι ΑΝ.ΕΛ. με το 2,4% που συγκεντρώνουν στη μέτρηση της Alco.

Το εισιτήριο για την επόμενη Βουλή φαίνεται να παίρνει η νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των υπόλοιπων στελεχών που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ και, προς το παρόν, συγκεντρώνει 4%. Το γεγονός ότι με το νέο κόμμα συμφωνεί το 23% του εκλογικού σώματος και το 20% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες κάλπες δίνει προοπτικές στο εγχείρημα του κ. Λαφαζάνη και των συντρόφων του. 

Μικρή έκπληξη αποτελεί η εκτίναξη της Ενωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, που φτάνει στο 3% και προς το παρόν περνά οριακά τον πήχη για να εκλέξει βουλευτές. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, που υποχωρεί στο 1,3%, και την Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου, που μένει στο 1%, ενώ σε υψηλά επίπεδα καταγράφεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, η οποία φτάνει στο 22,9%, εκ των οποίων το 13,6% δηλώνει αναποφάσιστο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην εκλογική μάχη με το πολύ σοβαρό μειονέκτημα που συνιστά η μικρότερη συσπείρωση που είχε ποτέ κυβερνών κόμμα έπειτα από τόσο μικρό διάστημα παραμονής στην εξουσία, καθώς μόνο το 53% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση δηλώνει ότι θα τον ξαναψηφίσει. Αντιστοίχως, η συσπείρωση για τα άλλα κόμματα είναι: στο 86% για τη Χ.Α., στο 82% για το ΚΚΕ, στο 71% για τη Ν.Δ., στο 64% για το Ποτάμι, στο 59% για το ΠΑΣΟΚ και στο 55% για τους ΑΝ.ΕΛ. 


Το κόμμα του κ. Τσίπρα εμφανίζει διαρροές σχεδόν προς όλες τις κατευθύνσεις, με σημαντικότερες απώλειες της τάξης του 8% προς τη Λαϊκή Ενότητα και του 5% προς τη Νέα Δημοκρατία, από την οποία προς την αντίθετη κατεύθυνση κινείται μόνον το 2% όσων την επέλεξαν τον Ιανουάριο. Ετσι, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιτύχει να προσελκύσει όλους τους ψηφοφόρους του που δηλώνουν αναποφάσιστοι, πολύ δύσκολα θα υπερβεί το 30% που χρειάζεται για να κατακτήσει τον στόχο της αυτοδυναμίας. 

Τα ευρήματα, εξάλλου, της έρευνας της Alco, που θυμίζουν σκηνικό ανάλογο με εκείνο του Ιουνίου του 2012, αποκλείουν τον σχηματισμό μονοκομματικής κυβέρνησης και μάλλον οδηγούν αναπότρεπτα σε πολυκομματική, με πιθανότερες εκδοχές είτε μεγάλο συνασπισμό ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε συμμετοχή στο σχήμα περισσότερων από δύο κομμάτων. Με βάση τις συγκεκριμένες επιδόσεις που εμφανίζονται στη μέτρηση της Alco, η πιθανή κατανομή των εδρών σε μια κατά τα φαινόμενα οκτακομματική κοινοβουλευτική σύνθεση θα ήταν: ΣΥΡΙΖΑ 129 (συμπεριλαμβανομένου του μπόνους των 50 εδρών), Ν.Δ. 75, Χ.Α. 22, Ποτάμι 18, ΚΚΕ 17, ΠΑΣΟΚ 14, ΛΑΕ 14 και Ενωση Κεντρώων 11.


Πηγή : protothema.gr