Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Εδώ η χώρα χάνεται και ο Βαρουφάκης όπως μπορεί χτενίζεται : Υπέρ των WikiLeaks «αγωνίζεται» τώρα!!



Να συνεισφέρουμε όλοι στην προσπάθεια αποκάλυψης της συμφωνίας εμπορίου της ΕΕ ζητά ο πρώην υπουργός.

Την συνεισφορά μας στην προσπάθεια των WikiLeaks ώστε να αποκαλυφθεί η συμφωνία εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, ζητά ο Γιάνης Βαρουφάκης, ένας από τους υπέρμαχους της κίνησης.

Ο πρώην υπουργός πόσταρε στο λογαριασμό του στο Twitter το λινκ για το νέο εγχείρημα των WikiLeaks, για το οποίο απαιτείται κεφάλαιο ύψους 100.000 δολαρίων και ζητεί να το ενισχύσουμε.


«Η διαφάνεια χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας» γράφει ο κύριος Βαρουφάκης σχετικά, ενώ η ιστοσελίδα μας ενημερώνει πως ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή, μαζί με άλλους διεθνείς ακτιβιστές, όπως η Βίβιαν Γουέστγουντ, αλλά και ο Σλαβόι Ζίζεκ.

Μέχρι στιγμής για το σκοπό έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 24.000 δολάρια.



Πηγή: protothema.gr


ΗΠΑ: Απολύθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον 19χρονο μαύρο άοπλο φοιτητή



Ο 49χρονος αστυνομικός Μπραντ Μίλερ, πυροβόλησε την περασμένη Παρασκευή τον Κρίστιαν Τέιλορ

Ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε έναν 19χρονο μαύρο άοπλο φοιτητή την Παρασκευή στο Τέξας, στις νότιες ΗΠΑ, απολύθηκε λόγω "κακής κρίσης", δήλωσε χθες ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. Ο 49χρονος αστυνομικός Μπραντ Μίλερ, ο οποίος δεν είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, πυροβόλησε την περασμένη Παρασκευή τον Κρίστιαν Τέιλορ, που ήταν το αστέρι της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου του, Angelo State, και ο οποίος είχε πέσει με το αυτοκίνητό του στην βιτρίνα μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.

Πολλά παραδείγματα "κακής κρίσης" αναφέρθηκαν στη συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε ο Γουίλ Τζόνσον, επικεφαλής της αστυνομίας του Άρλινγκτον, στα προάστια του Ντάλας, ο οποίος εξήγησε ότι πήρε την απόφαση να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον αστυνομικό έπειτα από συνάντηση που είχε με τους ανακριτές και λόγω "ανησυχητικών" στοιχείων, γράφει η εφημερίδα Dallas Morning News.

"Ελήφθησαν αποφάσεις που είχαν μια καταστροφική συνέπεια", σημείωσε ο Τζόνσον, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση αυτή "εξαιρετικά δύσκολη".

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μίλερ "νόμιζε ότι ήταν μόνος" με τον Κρίστιαν Τέιλορ μέσα στην αντιπροσωπεία όταν έβγαλε το όπλο του. Ωστόσο, ο αστυνομικός που ήταν επιφορτισμένος με την εκπαίδευσή του, που ονομάζεται Ουίγκινς, βρισκόταν ακριβώς πίσω του.

"Ο Τέιλορ βρισκόταν δύο με τρία μέτρα μακριά από τον Μίλερ όταν ερρίφθησαν οι πυροβολισμοί", διευκρίνισε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Η απόφαση του αστυνομικού "να πάει εκεί μόνος του, χωρίς σχέδιο και χωρίς οι αξιωματικοί να έχουν δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας δεν ήταν η σωστή στρατηγική", πρόσθεσε.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το οποίο μετέχει στην έρευνα, "θα ενεργήσει ανάλογα αν αποδειχθεί ότι υπήρξε παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων", κατέληξε ο Τζόνσον.

Το γεγονός ότι ο αστυνομικός αυτός εκπαιδευόταν ακόμη όταν σημειώθηκε το περιστατικό δεν του επιτρέπει να ασκήσει έφεση στην απόφαση για την απόλυσή του, διευκρινίζει η Dallas Morning News.

Πρόκειται για την τελευταία από μια μακρά σειρά υποθέσεων, στις οποίες νεαροί αφροαμερικανοί που είναι άοπλοι σκοτώνονται από αστυνομικούς στις ΗΠΑ. Αυτή σημειώθηκε δύο ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο από τον θάνατο του 18χρονου μαύρου και άοπλου Μάικλ Μπράουν, ο οποίος έπεσε νεκρός πριν από έναν χρόνο από τα πυρά ενός λευκού αστυνομικού στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι. Στις διαδηλώσεις, που έγιναν την Δευτέρα στη μνήμη του Μπράουν, προκλήθηκαν βίαια επεισόδια και κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Φέργκιουσον.


Πηγή



Ανοικτή σύγκρουση Τσίπρα - Ζωής




Προσπάθεια για διάσκεψη των προέδρων το μεσημέρι της Τετάρτης ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της Προέδρου της Βουλής

Ανοιχτή σύγκρουση του Μεγάρου Μαξίμου με την Πρόεδρο της Βουλής, με απροσδιόριστες συνέπειες για το μέλλον της Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς επιχειρείται η παράκαμψη της και η σύγκληση της διάσκεψης των προέδρων σήμερα το μεσημέρι ακόμα και απούσης της ιδίας, εξελίσσεται έπειτα από την απόρριψη της επιστολής του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για κατάθεση της συμφωνίας στις Επιτροπές την Τετάρτη και στην Ολομέλεια την Πέμπτη. Η Πρόεδρος της Βουλής όρισε την διάσκεψη των προέδρων στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, δυσκολεύοντας υπέρμετρα την κυβέρνηση στην ψήφιση μιας ιδιαιτέρως κρίσιμης συμφωνίας για την επιβίωση της χώρας.    

Την Τρίτη τα μεσάνυχτα, αφού οι προσπάθειες συνεννόησης με την κυρία Κωνσταντοπούλου που βρισκόταν σε διακοπές στην Αλόννησο απέβησαν άκαρπες, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης άρχισε έναν κύκλο διερευνητικών τηλεφωνημάτων στους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να διερευνήσει τις προσθέσεις τους για  σύγκλιση της διάσκεψης των προέδρων στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. Το επιχείρημα ήταν να μην χαθεί η ημέρα και να υπάρξει περισσότερος χρόνος για συζήτηση της συμφωνίας, δεδομένου ότι αντιδράσεις δεν υπάρχουν μόνο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έχουν πλέον εκδηλωθεί και στις ΚΟ της ΝΔ του Ποταμιού και του ΠαΣοΚ.       

Ο κ. Φίλης σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και την κυρία Κωνσταντοπούλου για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.
Επιπλέον 12 από τα 20 μέλη της διάσκεψης έστειλαν επιστολή στο Προεδρείο της Βουλής ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών.
Απάντηση μέχρι στιγμής από την πλευρά της Προέδρου της Βουλής για το τι προτίθεται να πράξει δεν υπάρχει.    

Η σύγκλιση της διάσκεψης των προέδρων, όχι από τον/την Πρόεδρο της Βουλής (που εν προκειμένω έχει εκφράσει της αντιρρήσεις της), αλλά από εκπροσώπους των κομμάτων είναι μια πρωτοφανής διαδικασία, η οποία προκάλεσε ερωτήματα συνταγματικότητας.   

Σύμφωνα με την ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής που κάνουν έγκριτοι συνταγματολόγοι, η διάσκεψη των προέδρων μπορεί να συγκληθεί νόμιμα και από τα κόμματα παρότι το άρθρο 14 του Κανονισμού της Βουλής δεν ορίζει λεπτομερώς αυτή τη διαδικασία. Επειδή όμως ο Κανονισμός της Βουλής είναι interna corporis και όχι νόμος εκτιμάται ότι αν η πλειοψηφία των κομμάτων αποφασίσει να διεξαχθεί μια διαδικασία με άλλον τρόπο από αυτόν που ορίζεται στα άρθρα του Κανονισμού, η απόφαση αυτή θεωρείται έγκυρη. Άλλωστε δεν είναι νοητό να μην λειτουργεί το πολίτευμα επειδή ο εκπρόσωπος ενός θεσμού έχει αντιληφθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο τις αρμοδιότητες του.  

Πολιτικά ωστόσο, η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Υπουργοί και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν απερίφραστα τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ενώ στελέχη της αντιπολίτευσης μιλούν για γελοιοποίηση του θεσμού. Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε ότι «ο περιορισμός της συζήτησης αυτής δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα». «Δεν μας τιμά όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα να αναλωνόμαστε σε αυτή τη θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος», πρόσθεσε, «δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου».

Πολύ επικριτικός για τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. «Είναι αδιανόητο το προεδρείο βουλής να δημιουργεί προβλήματα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», δήλωσε στον ΣΚΑΙ

Στο ίδιο κανάλι ο κ. Κώστας Χρυσόγονος ζήτησε από την κυρία Κωνσταντοπούλου να ξανασκεφθεί τη θέση της και πρόσθεσε: «η κατάσταση αυτή με ξεπερνάει».

Άμεσες πρωτοβουλίες, όπως π.χ. πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, δεν αναμένονται από το Μέγαρο Μαξίμου. Τουλάχιστον όχι μέχρι να κλείσει οριστικά η συμφωνία. Ωστόσο τίθεται το ερώτημα, πώς θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στο νομοθετικό της έργο, στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων και των νομοσχεδίων  που απαιτεί η εφαρμογή της συμφωνίας με την Πρόεδρο της Βουλής να βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τον Πρωθυπουργό και να τορπιλίζει κάθε φορά το νομοθετικό έργο.   



Πηγή : tovima.gr



Αθλητισμός και Νεανικός διαβήτης



Ο σακχαρώδης διαβήτης στην παιδική και εφηβική ηλικία (νεανικός διαβήτης ) απασχολεί μια σχετικά μεγάλη μερίδα του νεανικού πληθυσμού. Η σωστή και επαρκής ρύθμιση και αντιμετώπισή του δεν είναι πάντα αποτελεσματική.

Αυτό πολλές φορές κάνει την καθημερινότητα πιο δύσκολη, περιορίζοντας τη δυνατότητα στο νεανικό πληθυσμό να απολαμβάνει τις δραστηριότητες της ξένοιαστης αυτής περιόδου. Τα παιδιά με Σ.Δ από πολύ μικρή ηλικία είναι απαραίτητο να ακολουθούν κάποιους κανόνες και να πειθαρχούν σε θέματα που αφορούν την υγεία τους αλλά και να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας.

Αυτό θα κάνει σε βάθος χρόνου πιο αποτελεσματική την αντιμετώπιση της νόσου και θα καλυτερέψει σε τελική φάση την ποιότητα της ζωής τους. Ο αθλητισμός στην παιδική και εφηβική ηλικία αποτελεί μέρος της ζωής τους και είναι στις πρώτες προτιμήσεις τους.
Τα οφέλη στην υγεία αλλά και στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και ενίσχυσης της ψυχολογίας είναι αποδεδειγμένα πολλά:

Έλεγχος σωματικού βάρους (επίδραση στη σύσταση σώματος)
Καλύτερη ρύθμιση του διαβήτη μακροπρόθεσμα
Αύξηση της μυϊκής δύναμης
Καλύτερη φυσική κατάσταση
Αύξηση οστικής μάζας
Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης
Μείωση του άγχους και του στρες
Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

Για όσα παιδιά/εφήβους αντιμετωπίζουν Σ.Δ. αυτό δεν σημαίνει απαγόρευση στην άθληση αλλά περισσότερη και προσεκτικότερη υπακοή στους κανονισμούς που επιβάλλει η ίδια η άσκηση.

Πολλές φορές το παιδί αλλά και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον βρίσκεται σε διλήμματα όσον αναφορά τη συμμετοχή του σε αθλητικές δραστηριότητες. Συχνά νιώθει διαφορετικό από τα άλλα παιδιά και αυτό μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα απομόνωσης και αποφυγής από την άσκηση (ότι δεν είναι άξιο να τα καταφέρει, ότι δεν θα το αποδεχτούν).

Οι φοβίες του οικογενειακού περιβάλλοντος και η υπερπροστατευτικότητα δεν δίνουν καμία λύση, απλώς κάνουν μακροπρόθεσμα πιο «μίζερη» τη ζωή ενός παιδιού με διαβήτη, επιδεινώνοντας πολλές φορές τα συμπτώματα της νόσου χωρίς να μπορεί να χαίρεται ανέμελα τα πιο ξένοιαστα χρόνια της ζωής του.

Οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον μαζί με την καθοδήγηση του γιατρού θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα βοηθήσουν στην ενημέρωση και εκπαίδευση του παιδιού. Ταυτόχρονα οφείλουν να ενημερώσουν και τον καθηγητή φυσικής αγωγής αλλά και το προσωπικό του σχολείου για τις επιπλοκές κατά τη διάρκεια της άσκησης και σε περιπτώσεις υπογλυκαιμίας ποια θα είναι η άμεση αντιμετώπιση.

Ιδιαίτερα για τα παιδιά του δημοτικού που δεν γνωρίζουν πολύ καλά πως αντιδρά ο οργανισμός τους στην άσκηση, οι αθλητικές δραστηριότητες θα πρέπει να γίνονται με την επίβλεψη του οικογενειακού περιβάλλοντος, έτσι ώστε να βοηθήσουν και να αξιολογήσουν τις οργανικές αντιδράσεις. Αυτό θα βοηθήσει καλύτερα τις προσαρμογές της δόσης της ινσουλίνης αλλά και στην τροποποίηση της διατροφής, κυρίως, της ποσότητας υδατανθράκων.

Συμβουλές για ενίσχυση της άσκησης:

Ως γονιός έχετε την ευθύνη να διδάξετε στα παιδιά σας τη σημασία της άσκησης και να κάνετε να την αγαπήσουν. Παρακάτω δίνουμε κάποιες συμβουλές για το πώς μπορείτε να ενθαρρύνεται τα παιδιά σας να γυμναστούν με το να:

Γίνετε πρότυπο. Πάρτε μέρος κι εσείς σε φυσικές δραστηριότητες με τα παιδιά σας.

Μείνετε μαζί τους και βοηθήστε τα παιδιά να μην φοβούνται ότι θα πάθουν κάποια σοβαρή υπογλυκαιμία που θα τα σοκάρει.

Κάντε τη φυσική δραστηριότητα διασκεδαστική.

Βρείτε ένα ωραίο περιβάλλον για να προπονούνται τα παιδιά.

Στις σχολικές δραστηριότητες:

Να παρέχετε οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά το παιδί και τις ιδιαιτερότητες της νόσου στην υπεύθυνη ομάδα αθλητισμού.

Να φροντίσετε για την κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση των υπευθύνων αθλητισμού στην αντιμετώπιση πιθανής σοβαρής υπογλυκαιμίας.

Το ιατρικό ιστορικό του παιδιού θα πρέπει να είναι γνωστό και να υπάρχουν διαθέσιμα τηλέφωνα του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος του παιδιού.

Να γνωρίζετε ως γονείς τις ώρες που θα γίνει η άσκηση, ώστε να προετοιμάσετε καλύτερα τη διατροφή τους, αλλά και τα σνακ που θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παιδιά.

Άσκηση & σακχαρώδης διαβήτης

Η συστηματική άσκηση αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Αθλητές που ασκούνται χρόνια και συστηματικά μπορεί να μειώσουν τις δόσεις της ινσουλίνης που λαμβάνουν. Επειδή η ινσουλίνη απορροφάται πιο εύκολα από μυς που συμμετέχουν στην άσκηση, καλό θα ήταν πριν από την άσκηση να γίνεται η ινσουλίνη σε σημεία του σώματος που δεν ασκούνται έντονα.

Σημεία προσοχής:

1. Παρακολούθηση γλυκόζης
Χρησιμοποιήστε ένα μηχανάκι μέτρησης σακχάρου, πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της άσκησης. Κρατήστε ένα ημερολόγιο του επιπέδου γλυκόζης, της προπόνησης που έγινε, του φαγητού που καταναλώθηκε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε σιγά σιγά να δημιουργήσετε ένα πλάνο με τις ανάγκες του οργανισμού του παιδιού κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν βρίσκεται σε προπόνηση ή όχι.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της γλυκόζης πριν από την προπόνηση, μπορείτε να προσαρμόσετε και τη διατροφή. Αν, για παράδειγμα, διαπιστώσετε πως τα επίπεδα γλυκόζης πριν την προπόνηση είναι χαμηλά, μπορείτε να δώσετε πριν από την προπόνηση ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το υπογλυκαιμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως το σώμα χρειάζεται πάνω από 36 ώρες για να συνέλθει από μια δυνατή προπόνηση (κυρίως για τους εφήβους που κάνουν αγωνιστικό αθλητισμό). Ο οργανισμός θα συνεχίσει να καταναλώνει όλους τους υδατάνθρακες που του δίνετε μέχρι οι μύες να επανέλθουν πλήρως. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να προσέχετε τα επίπεδα της γλυκόζης πριν τον ύπνο αλλά και την επόμενη μέρα.

2. Πόση άσκηση χρειάζεται
Κάθε μορφή άσκησης μετράει. Η συνιστώμενη ελάχιστη άσκηση είναι: Τουλάχιστον 30 λεπτά 5 φορές την εβδομάδα (2,5 ώρες από τις 168 που έχει κάθε βδομάδα).
Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι έντονη και επίμονη. Οι σύγχρονες προτάσεις για τους εφήβους περιλαμβάνουν τόσο αερόβια άσκηση όσο και προπόνηση με αντιστάσεις (λάστιχα, ελάχιστα βάρη).

3. Ποιες αεροβικές δραστηριότητες θεωρούνται μέτριας έντασης;
Κατά τη διάρκεια μιας μέτριας σε ένταση άσκησης καταλαβαίνετε την καρδιά σας να ανεβάζει παλμούς, αλλά μπορείτε, παρ’ όλα αυτά, να μιλάτε κανονικά. Εάν αναπνέεται δύσκολα και οι χτύποι της καρδιάς σας αυξάνονται συνεχώς, προφανώς κάνετε πολύ έντονη άσκηση.

Προτάσεις για εφήβους:

Αεροβικές δραστηριότητες:
Το λιγότερο 30 λεπτά μέτριας άσκησης την ημέρα, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας ή 20 λεπτά έντονης άσκησης 3 φορές την εβδομάδα.

Αντίσταση, δυναμικές ασκήσεις:
Δύο φορές την εβδομάδα. Οι ασκήσεις αυτές αυξάνουν τη δύναμη και την αντοχή του οργανισμού. Ο στόχος θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση 6-8 διαφορετικών ασκήσεων με 8-12 επαναλήψεις.
Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν δραστηριότητες μέτριας αλλά και μεγάλης έντασης ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.
Και στην περίπτωση των νέων και των παιδιών, η άσκηση θα πρέπει να γίνεται οργανωμένα και η ένταση να αυξάνεται σταδιακά.

4. Ξεκινώντας την άσκηση: συμβουλές στους αθλούμενους.
Η προπόνηση είτε είναι σύντομη είτε είναι οργανωμένη. Οι αθλητές που πάσχουν από διαβήτη οφείλουν να γνωρίζουν πως ο διαβήτης αλληλεπιδρά με τη σωματική άσκηση, τόσο για να αποφεύγουν κινδύνους όσο και για να βελτιώνουν την απόδρασή τους.
Να φοράτε τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια. Μετά το τέλος της άσκησης συνιστάται ο έλεγχος των ποδιών για πιθανές πληγές ή ερεθισμούς. Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης θα πρέπει να υπάρχει συνεχώς κινητικότητα, καθώς η ακινησία σε κρύο νερό μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες.
Εάν κάνατε καθημερινή συστηματική προπόνηση, πολύ πιθανόν να προπονηθείτε και σε συνθήκες κρύου και υγρασίας. Φορέστε κατάλληλα ρούχα που θα κρατήσουν την υγρασία μακριά από το σώμα σας. Οποιαδήποτε κατάστημα αθλητικών είναι ικανό να σας συμβουλέψει πάνω σε αυτό.
Βελτιώστε αργά και συστηματικά τους χρόνους και τις αποστάσεις σας στην προπόνηση, προσθέτοντας περίπου 10 λεπτά κάθε εβδομάδα στην προπόνησή σας.
Στόχος σας θα πρέπει να είναι η άσκηση 3 με 5 φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της άσκησης καλό θα ήταν να κουβαλάτε ένα μικρό πορτοφόλι με τη φαρμακευτική σας αγωγή, τα στοιχεία σας και γενικά με οτιδήποτε μπορεί να σας φανεί χρήσιμο σε περίπτωση υπογλυκαιμικού επεισοδίου (ταμπλέτες γλυλόζης ή μικρά σνακ ζελέ φρούτων, χυμούς, μαρμελάδα).

5. Προθέρμανση
Εάν ήδη έχετε συνηθίσει να προπονήστε 30 με 40 λεπτά συνεχόμενα, τότε γνωρίζετε τη σημασία της προθέρμανσης. Το ζέσταμα είναι βασικό γιατί αυξάνει το οξυγόνο στα πνευμόνια, προετοιμάζει τους μυς για έντονη άσκηση και μαλακώνει τις αρθρώσεις.
Η συστηματική άσκηση αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Αθλητές που ασκούνται χρόνια και συστηματικά μπορεί να μειώσουν τις δόσεις της ινσουλίνης που λαμβάνουν

6. Διατάσεις
Οι διατάσεις στο τέλος της άσκησης αποτρέπουν τους τραυματισμούς και επαναφέρουν τους μυς στις αρχικές τους διαστάσεις. Πολλά άτομα κάνουν διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση. Έρευνες έχουν δείξει όμως ότι οι διατάσεις πριν από την προπόνηση μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά, αν είχατε πρόσφατα κάποιο τραυματισμό, καλό θα ήταν να κάνετε διατάσεις τόσο μετά την προθέρμανση όσο και στο τέλος της προπόνησης.
Η εναλλαγή του είδους της προπόνησης μπορεί να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση πολύ. Μη μένετε σε ένα είδος άσκησης. Δοκιμάστε διαφορετικά είδη, ποδόσφαιρο, χορό, τρέξιμο, κολύμβηση. Με αυτό τον τρόπο θα γυμνάσετε όλο το σώμα σας και θα βελτιώσετε κατά πολύ τη λειτουργία της καρδιάς, αλλά και των αγγείων.
Η υπερβολική άσκηση είναι το μελανό σημείο όλων εκείνων που αθλούνται. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο οργανώστε το πρόγραμμα της άσκησης μαζί με τη συμβολή του υπεύθυνου φυσικής αγωγής. Προπονηθείτε συγκεκριμένες ώρες και μέρες και όχι όταν είστε πολύ κουρασμένοι από άλλες καθημερινές δραστηριότητες.

7. Αντιμετώπιση τραυματισμών
Ξεκουράστε τυχόν τραυματισμένα σημεία. Βάλτε πάγο για περίπου 10 λεπτά, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να αποφύγετε τη φλεγμονή και τον πάγο.
Τυλίξτε το τραυματισμένο μέρος με έναν επίδεσμο, προσέχοντας να μη διακόψετε την κυκλοφορία.
Διατροφή
Η διατροφή που προτείνεται στους διαβητικούς είναι η ίδια με αυτήν που προτείνεται στους αθλητές. Παρ’ όλα αυτά, θα διαπιστώσετε πως θα χρειαστεί να αυξήσετε τους υδατάνθρακες και να μειώσετε τη λήψη ινσουλίνης όσο προπονείστε. Οι υδατάνθρακες δεν βοηθούν μόνο στην αποφυγή υπογλυκαιμικών επεισοδίων αλλά και στη γρήγορη αποκατάσταση του μυϊκού συστήματος μετά την προπόνηση. Έρευνες έχουν αποδείξει πως καταναλώνοντας τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης και υδατανθράκων αυξάνεται η απορρόφηση του γλυκογόνου από τους μυς.
Εάν κολυμπάτε, μπορεί να αισθανθείτε περισσότερο πείνα μετά την άσκηση απ’ ό,τι με άλλα είδη άσκησης. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα καταναλώνει μεγαλύτερη ενέργεια προσπαθώντας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Τρώγοντας κάτι αμέσως μετά την προπόνηση βοηθά στη σύνθεση του γλυκογόνου, απαραίτητου στοιχείου για την επαναφορά του οργανισμού.

1. Ο ρόλος των υδατανθράκων στην άσκηση
Κατά την άσκηση το σώμα χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες για ενέργεια. Είναι πολύ σημαντικό οι αποθήκες των υδατανθράκων να είναι γεμάτες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας σε άτομα που αθλούνται σκληρά και καθημερινά θα πρέπει να ακολουθείται μια υψηλή σε υδατάνθρακες διατροφή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα με διαβήτη που παίρνουν ινσουλίνη, καθώς μειώνει τις πιθανότητες υπογλυκαιμικού επεισοδίου.

2. Υγρά
Κατά τη διάρκεια της άσκησης το σώμα ιδρώνει, για να μπορέσει να διατηρήσει μια φυσιολογική θερμοκρασία. Εάν τα υγρά αυτά δεν αναπληρωθούν, το σώμα δεν αντέχει πολύ στην άσκηση και η κόπωση κάνει την εμφάνισή της. Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπληρωθούν τα χαμένα υγρά, αλλά σε μερικές προπονήσεις που διαρκούν πολύ, τα αθλητικά υγρά επιταχύνουν την ενυδάτωση.

Συχνά οι αθλητές χρησιμοποιούν αθλητικά ποτά, τα οποία συνήθως αποτελούνται από νερό, ζάχαρη και ηλεκτρολύτες. Τα αθλητικά ποτά περιλαμβάνουν εύκολα απορροφημένους υδατάνθρακες οι οποίοι θα ανεβάσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σημαντικό είναι να αναπληρώνετε τα χαμένα υγρά με νερό ή άλλα ποτά χαμηλά σε θερμίδες, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιείτε αθλητικά ποτά, καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα άτομα με διαβήτη.

Πιείτε άφθονο νερό πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η δίψα είναι σημάδι αφυδάτωσης.

Πιείτε συχνά μικρές ποσότητες, ακόμη κι αν δεν νιώθετε δίψα.




ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Κλινική διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής




Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ



Θα επιβάλλεται σε όσους ιδιοκτήτες δεν περάσουν το αυτοκίνητό τους έξι μήνες μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας

Την επιβολή προστίμου 150 ευρώ σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αμελήσουν να περάσουν το όχημά τους από ΚΤΕΟ έξι μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία της σχετικής προθεσμίας προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο.

Το πρόστιμο βεβαιώνεται στη φορολογική διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδκια Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου η διάταξη αυτή και η επιβολή του προστίμου κρίνεται αναγκαία,  δεδομένο ότι όσο μεγαλύτερος χρόνος παρέλθει από την καταληκτική προθεσμία διενέργειας εμπρόθεσμου περιοδικού τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης τεχνικών ελλείψεων στο όχημα.

Από το πρόστιμο θα γλιτώσουν μόνο όσοι φέρουν το όχημά τους για έλεγχο έναν μήνα μετά τη δημοσίευση του νόμου. Συγκεκριμένα στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται: «προβλέπεται ότι εφόσον προσκομίσουν τα οχήματα εντός των προθεσμιών της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του περιοδικού τεχνικού ελέγχου, θα υποχρεούνται να καταβάλλουν, πέραν του προβλεπόμενου τέλους διενέργειας του ελέγχου, μειωμένο το προβλεπόμενο από την κείμενη νομοθεσία πρόσθετο ειδικό τέλος και δη ίσο με το καταβαλλόμενο στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης προσκόμισης πέραν των τριάντα (30) ημερών και μέχρι των έξι (6) μηνών».


Πηγή : protothema.gr



Και είχαμε μια αγωνία! Πρόθυμη η Ραχήλ Μακρή να ακολουθήσει τον Λαφαζάνη στο νέο κόμμα




Στην αποκάλυψη ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η Ραχήλ Μακρή μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.  

«Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στοιχιζόμουν δίπλα στον Λαφαζανη», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μακρή.

«Μέσα από το τριών ετών ταξίδι μου στην πολιτική είδα τόσες μάσκες και ακόμα και σήμερα αδυνατώ να καταλάβω το γιατί» ανέφερε η βουλευτής. 


Απίστευτο! Η ΕΛ.ΑΣ κάνει έρευνα σε βάρος του αττικάρχη μετά από μήνυση του Βλαστού για ... βασανισμό!!!




"Να διερευνηθεί σε βάθος πως έχει η υπόθεση..."

Με αυτή την καίρια όσο και καθοριστίκή επισήμανση και με την επισύναψη της μήνυσης που υπέβαλε ο Παναγιώτης Βλαστός σε βάρος του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής τον περασμένο Φεβρουάριο, ζητά η ηγεσία της Αστυνομίας να εξεταστεί εάν υπέστη βασανισμό κατά την παραμονή του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ!

Και θα μας πείτε γιατί να μη διερευνηθεί μια καταγγελία; Και θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε εάν έχει το ακαταδίωκτο ο Αττικάρχης. Και για να τριτώσει το ... κακό στο συναπάντημα των αποριών, θα μπορούσαμε έστω και με λιβελλογραφική διάθεση ν' αποδώσουμε στο έρκος οδόντων των καχύποπτων και φιλύποπτων αναγνωστών (κι απο τέτοιους έχουμε αρκετούς κατά πως φαίνεται) το ερώτημα, τί θα λέγατε εσείς οι δημοσιογράφοι εάν η Αστυνομία έβαζε κατευθείαν στο αρχείο την καταγγελία.

Και στα τρία θα σας αποδώσουμε απόλυτο δίκαιο. Και ο Βλαστός έχει το δικαίωμα να καταθέτει μηνύσεις για οτιδήποτε θεωρεί, υφίσταται, ή εκλαμβάνει ως βασανισμό. Και ο κάθε αττικάρχης (όλοι όμως) δεν θα έπρεπε να είναι υπεράνω ελέγχου. Και εμείς θ' αποδίδαμε δόλο και προπέτεια στην ηγεσία στην περίπτωση που η καταγγελία θα ... παράπεφτε κάπου.

Θυμίζουμε πάντως, ανεξαρτήτως προέτειας, ότι ο Βλαστός σύμφωνα με τα στοιχεία αστυνομικής και δικαστικής έρευνας από τις 16 Ιανουαρίου έως και τις 4 Μαρτίου 2014, χρόνο που κρατούνταν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ επεξεργαζόταν σχέδιο φυγής του μέσα από αστυνομικό κτίριο με... ένστολη υποβοήθηση.

Επιχειρούσε σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές να εντοπίσει αστυνομικούς-«κλειδιά» των κρατητηρίων, με οικονομικές αδυναμίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τον εντόπισε και είχε αρχίσει το στενό «μαρκάρισμα» προκειμένου να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις του, και να τον βοηθήσει να διαφύγει από το αστυνομικό μέγαρο.

Το πρωταγωνιστικό μέλος της Greek Mafia, προσέφερε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον ένστολο για να εξασφαλίσει τη βοήθειά του. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αν και αρχικά είχαν διαπιστώσει την «άρνηση» του... συναδέλφου τους, στην πορεία των ερευνών εντόπισαν μία τουλάχιστον ύποπτη συνάντηση πολύ κοντινού του προσώπου, με την 35χρονη κατηγορούμενη δικηγόρο, στο γραφείο της. Ο σκοπός και το θέμα της παράταιρης συνάντησης, που δεν αποκλείεται να σχετίζεται με το ύψος των οικονομικών ανταλλαγμάτων της «συνεργασίας» και του τρόπου υλοποίησής της, αναμένεται να αποτελέσει την αφορμή για τους δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να αναθέσουν ξεχωριστή έρευνα στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ..

Να θυμίσουμε πως στην πρόσφατη και ογκωδέστατη δικογραφία της Greek Mafia, προέκυπτε η εμπλοκή ενός 45χρονου ανθυπαστυνόμου, ο οποίος παρέλαβε από την 35χρονη δικηγόρο, τέσσερα κινητά τηλέφωνα I PHONE 5S, αξίας 737 ευρώ το καθένα, όπως γράφεται χαρακτηριστικά στα δικόγραφα. Τα κινητά τα είχε αγοράσει η «Λίτσα», όταν τα ζήτησε η δικηγόρος, προκειμένου να τα δώσει στον αστυνομικό για να εξασφαλίσει ο Παναγιώτης Βλαστός μεγαλύτερη ελευθερία στα επισκεπτήριά του. Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είχαν διαπιστώσει ότι ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος χρησιμοποιούσε ένα από αυτά τα τηλέφωνα «δώρο». Και σε αυτόν τον αστυνομικό είχαν προσφέρει 500.000 ευρώ προκειμένου να τον πείσουν να βοηθήσει στην απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού από τη ΓΑΔΑ.


Πηγή : bloko.gr
.


Πλήγμα στην υγεία




Άρθρο της Καθημερινής

Με περισσή ελαφρότητα, σε μία από τις πρώτες κινήσεις της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, ως διαπιστευτήριο της φιλολαϊκής κατεύθυνσής της. Ουδείς, όμως, είχε ρωτήσει τους άμεσα εμπλεκομένους –τους διοικητές των νοσοκομείων– για την ορθότητα της απόφασης.

Παρότι το ποσό που εισέπρατταν τα νοσοκομεία ήταν σχετικώς χαμηλό και όσοι δεν μπορούσαν δεν πλήρωναν, το εισιτήριο κάλυπτε πολλές άμεσες ανάγκες, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στην κρατική επιδότηση. Υστερα από τόσους μήνες, οι επιπτώσεις της κατάργησής του είναι εμφανείς. Το να κατηγορεί η κυβέρνηση τους δανειστές ότι αυτοί απαιτούν την επιστροφή του εισιτηρίου, όπως έκανε ο υπουργός Υγείας χθες, ίσως της προσφέρει διέξοδο, αλλά το επιχείρημα δεν την τιμά.

Καλύτερα θα ήταν να αποδεχθεί το λάθος της, να επαναφέρει το εισιτήριο και να κάνει ό,τι άλλο μπορεί για να εξασφαλίσει ένα υγιές εθνικό σύστημα υγείας για όλους.


Μνημόνιο: Θα πωλούν ψωμί κάβες και ιχθυοπωλεία!



Τέλος στον παραδοσιακό φούρνο όπως τον ξέραμε. Σύμφωνα με το νεο Μνημόνιο, αρτοποιεία και πρατήρια πώλησης ψωμιού θα είναι πλέον το ίδιο.

Η αιτιολογία είναι ότι η διάκριση μεταξύ των δύο δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές και γι' αυτό, επιτρέπεται πλέον στα πρατήρια άρτου που έχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης και ολοκληρώνουν την έψηση σε αυτές, να κάνουν χρήση της ονομασίας "αρτοποιείου".

Από την άλλη οι παραδοσιακοί φούρνοι που ζυμώνουν και φτιάχνουν μόνοι τους ψωμί, δίνεται το δικαίωμα να το επισημαίνουν με σχετικές πινακίδες. Και έτσι σύγχιση τέλος...

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι με άλλη τροποποίηση στο νόμο 3526/2007, αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησης του ψωμιού και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο άρτου σε ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία, παντοπωλεία τρόφιμα ή ποτά.

Πλέον το ψωμί θα μπορεί να πωλείται οπουδήποτε αλλά με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών και οικοδομικών κανόνων προκειμένου να μην κινδυνεύει η υγεία των καταναλωτών.


Πηγή




Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε πάλι το θαύμα της! Νέο "μπλόκο" στην ψήφιση της συμφωνίας παρά την προσπάθεια Τσίπρα να την... προλάβει - Τα τρία σενάρια



- Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να προλάβει τυχόν καθυστερήσεις αλλά... μάταια!
- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον ενημέρωσε πως η Βουλή τυπικά έχει κλείσει και απαιτείται διάσκεψη των προέδρων για να ανοίξει ξανά
- Αυτό θα γίνει σήμερα στις 21:30 το βράδυ για να προγραμματιστούν οι εργασίες που απαιτούνται
- Το πρωί της Πέμπτης θα γίνουν οι Επιτροπές και η ψηφοφορία ξανά τα... "άγρια μεσάνυχτα"!
- Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, αφού την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το Eurogroup
- Αμέσως μετά θα πρέπει η συμφωνία να "περάσει" από τα ευρωπαϊκα κοινοβούλια
- Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τηλεφωνικά τους Ευ. Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη

"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" σκέφτηκε πιθανότατα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και για τον λόγο αυτό έστειλε σήμερα επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία της ζητούσε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις (όπως τις προηγούμενες φορές) στις διαδικασίες ψηφοφορίας της Βουλής.

Κάτι που όπως φαίνεται δεν κατάφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έθετε στην επιστολή του φαίνεται πως δεν θα εφαρμοστεί κατά γράμμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την επιστολή που έλαβε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, πως η Βουλή τυπικά έχει κλείσει και για τον λόγο αυτό απαιτείται να γίνει η διάσκεψη των προέδρων για να ανοίξει ξανά.

Κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα Τετάρτη, ούτως ώστε να προγραμματιστούν οι εργασίες που απαιτούνται, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα γίνουν οι Επιτροπές, με την ψηφοφορία να πηγαίνει ξανά προς τα χαράματα της Παρασκευής, με τα περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά!

Κι αυτό γιατί μετά την ψήφιση των μέτρων του μνημονίου στην Βουλή, είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή το Eurogroup, αλλά και η ψήφιση της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκα κοινοβούλια.

Με λίγα λόγια, η όλη διαδικασία πηγαίνει... μία μέρα μετά από αυτό που ζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας και όλα δείχνουν πως οι Έλληνες βουλευτές θα περάσουν μία ακόμη "μακριά" νύχτα στην Ολομέλεια της Βουλής...

Η τρεις ερμηνείες για την καθυστέρηση

Η νέα αυτή "εμπλοκή" στις διαδικασίες της ψήφισης της συμφωνίας φέρνουν στο προσκήνιο τρία σενάρια για το τι μπορεί να την προκαλεί.

α) Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται σε διακοπές και έχει προγραμματίσει για αύριο την επιστροφή της

β) Με αυτό τον τρόπο εκφράζει την εναντίωσή της στην κυβερνητική πολιτική και φυσικά την συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο

γ) Θέλει να δώσει χρόνο στην ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης, προκειμένου να προσπεραστούν τα όποια εμπόδια θέτει το Βερολίνο, το οποίο να σημειώσουμε πως εξακολουθεί να ζητά ένα δάνεια - γέφυρα και όχι μία οριστική, σε βάθος τριετίας, συμφωνία.

Η επιστολή Τσίπρα που... δεν εισακούστηκε

Όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα, οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στις προηγούμενες ψηφοφορίες στην Βουλή και που σχετίζονταν με την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, φαίνεται πως έκαναν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να... "πάρει τα μέτρα του".

Με την σημερινή του επιστολή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός τόνιζε στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την κρισιμότητα της κατάστασης και την καλούσε να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων όσο πιο άμεσα γίνεται, με στόχο η ψήφιση του 3ου μνημονίου να γίνει την Πέμπτη, 13 Αυγούστου.

Φυσικά η συγκεκριμένη επιστολή, εκτός από το τυπικό της υπόθεσης, έχει και πολιτικό ενδιαφέρον, αφού η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται να καταψηφίσει ξανά μία ιδιαίτερης σημασίας νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, κάτι που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και η σταγόνα που θα "ξεχειλίσει" το... εσωκομματικό ποτήρι του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.
Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.
Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Με τιμή
Αλέξης Π. Τσίπρας».


Πηγή : newsit.gr




ΚΚΕ: Με το παραμύθι της "αριστερής κυβέρνησης" προχωρούν σε βάρβαρα μέτρα




«Το τρίτο μνημόνιο, που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ με τους θεσμούς, πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ’ τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Με μια σκληρή ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παίρνει θέση απέναντι στην συμφωνία της κυβέρνησης και των δανειστών, σημειώνοντας ότι: «Το τρίτο μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν περιλαμβάνει τη συνέχιση όλων των προηγούμενων μνημονίων και τη δέσμευση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας».


Ενώ δεν παραλείπει να βάλει στο στόχαστρό του και την Αριστερή Πλατφόρμα, στην οποία αποδίδει τεράστιες ευθύνες γιατί: «Αφού έσπειραν άφθονες αυταπάτες σε αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού στήριξαν όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο, τώρα διαφοροποιούνται, συνεχίζοντας να στηρίζουν την κυβέρνηση».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το τρίτο μνημόνιο, που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ με τους θεσμούς και φέρνει άμεσα για ψήφιση στη βουλή, πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ’ τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού. Περιέχει μέτρα τέτοιας βαναυσότητας και σκληρότητας που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής.

Αυτή είναι και η μεγάλη συνεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Με το παραμύθι της «αριστερής κυβέρνησης» και του «πρωθυπουργού που πάλεψε αλλά δεν τον άφησαν», προχωρά στην υλοποίηση βάρβαρων μέτρων που αποτελούσαν πάγια αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου και κατευθύνσεις της ΕΕ και τα οποία κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Το τρίτο μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν περιλαμβάνει τη συνέχιση όλων των προηγούμενων μνημονίων και τη δέσμευση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας. Περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή τους.

Την ίδια στιγμή περιέχει την υλοποίηση μέτρων που στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, στη συγκέντρωση του πλούτου σε ακόμη πιο λίγα χέρια, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, το ταμείο στο οποίο θα παραχωρηθεί κρατική περιουσία ύψους 50 δις.

Στην πραγματικότητα και το τρίτο μνημόνιο συνιστά μια μόνιμη και διαρκή απειλή σε βάρος του λαού, ο οποίος θα εκβιάζεται συνεχώς να κάνει νέες θυσίες για την επίτευξη των στόχων, των πρωτογενών πλεονασμάτων, της δημοσιονομικής πειθαρχίας και πάνω απ’ όλα της ίδιας της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Άλλωστε, με το Συμβούλιο Δημοσιονομικής Πολιτικής που έχει ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενο, ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν και νέες περικοπές στο λαϊκό εισόδημα, στο βαθμό που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι της κυβέρνησης και των θεσμών.

Ο λαός έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί όχι απλά να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, αλλά ούτε καν να ανακουφίσει στοιχειωδώς το λαό.

Από τη στιγμή που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θεωρεί μονόδρομο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, η σύναψη νέου αντιλαϊκού μνημονίου ήταν πια θέμα χρόνου. Η κυβέρνηση με την πολιτική της ουσιαστικά δίνει άφεση αμαρτιών στις προηγούμενες κυβερνήσεις, συγκροτώντας μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ένα κοινοβουλευτικό μέτωπο ψήφισης και υλοποίησης των νέων βάρβαρων μέτρων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των στελεχών της λεγόμενης «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού έσπειραν άφθονες αυταπάτες σε αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού στήριξαν όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο (συμφωνία 20ης Φλεβάρη, πρόταση Τσίπρα 47 σελίδων κλπ) τώρα διαφοροποιούνται, συνεχίζοντας να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Προτείνουν την - εξίσου αδιέξοδη για το λαό - πολιτική της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα, που από άλλες αφετηρίες προτείνουν αντιδραστικές δυνάμεις, όπως ο Σόιμπλε, άλλες φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού στη Ελλάδα και την Ευρώπη. Κρύβουν ότι η έξοδος από το ευρώ και μόνο, χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, χωρίς ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, θα οδηγήσει – από άλλο δρόμο – στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη λαϊκή χρεοκοπία, την ώρα που κάποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πολλαπλά ωφελημένα.

Ήρθε η ώρα ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να αξιοποιήσει τη δική του δύναμη, που μέχρι σήμερα την έχει αφήσει ανεκμετάλλευτη, με την ελπίδα μιας μελλοντικής κυβερνητικής διαχείρισης, που δήθεν θα του έλυνε τα προβλήματα. Όλες όμως οι εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις, εντός των τειχών, αποδείχτηκαν εφιάλτης για το λαό. Αν σήμερα ο λαός συναινέσει, αν δεν αντισταθεί, τότε τα χειρότερα είναι μπροστά του και ταυτόχρονα κινδυνεύει να χάσει και άλλο πολύτιμο χρόνο.

Το ΚΚΕ λέει στο λαό ότι υπάρχει ελπίδα. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση του λαού για να κερδίζουν οι λίγοι δεν είναι μονόδρομος, ούτε μπορεί να αποτελεί το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η οργάνωση και το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει. Είναι η ενίσχυση των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων στο εργατικό λαϊκό κίνημα, για την κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Αυτό που χρειάζεται είναι η συμπόρευση, η στήριξη και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, στάθηκε πάντα δίπλα του και σήμερα προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο: τη συνολική αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, του πλούτου της χώρας με τον ίδιο το λαό στην εξουσία».



Πηγή protothema.gr


Σημείο προς σημείο σχολιάζει το non paper του Μαξίμου ο Ευ. Βενιζέλος



Για εικόνα παραπλάνησης σε σχέση με τα πραγματικά συμφωνηθέντα στο νέο μνημόνιο που συνομολογήθηκε με τους εταίρους, κατηγορεί την κυβέρνηση και τον κ. Αλ. Τσίπρα, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που, όπως έλεγαν, «έχουν τη διαχρονική εικόνα των διαπραγματεύσεων» παρατηρούσαν, ως προς τα 11 σημεία που περιλαμβάνονται στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση, παραποιώντας την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου λένε χαρακτηριστικά τα εξής:

Πρώτον: Τον Ιανουάριο 2015 η χώρα πήγε σε εκλογές με πρωτογενές πλεόνασμα, είχε δηλαδή καλυφθεί πρωτογενές έλλειμμα που το 2009 ήταν ίσο με το 13,7% του σημερινού ΑΕΠ. Οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια συναρτιόντουσαν με τις προβλέψεις για θετικό ρυθμό ανάπτυξης και όχι με νέα δημοσιονομικά μέτρα. Δυστυχώς, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, η χώρα υποχώρησε ξανά σε συνθήκες ύφεσης που καθιστούν αναγκαίο νέο μνημόνιο, νέο δάνειο, νέα δημοσιονομικά μέτρα. Οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα είναι μικρότεροι γιατί παρατείνεται επί τρία τουλάχιστον χρόνια η παραμονή σε μνημόνιο. Δεν πρόκειται για επιτυχία της κυβέρνησης, αλλά για αριθμητική αποτύπωση της ζημιάς που προκάλεσε η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου. Όλα δε αυτά επιδεινώνουν τη δυναμική του χρέους για το οποίο σιωπά αιδημόνως το non paper της κυβέρνησης. Η δημοσιονομική επιβάρυνση είναι ήδη ψηφισμένη : 4,5 δις το χρόνο.

Δεύτερον, διεθνές ευρωπαϊκό δίκαιο δεν υπάρχει. Υπάρχει ευρωπαϊκό δίκαιο. Το προηγούμενο δάνειο είχε συναφθεί με τον EFSF που ως εταιρεία διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το νέο δάνειο συνάπτεται με τον ESM που διαδέχεται τον EFSF και είναι διεθνής οργανισμός που διέπεται από σχετική διεθνή συνθήκη που κυρώθηκε το 2012 από την Ελλάδα. Πρακτικά ποια είναι η διαφορά, μπορεί να μας πει η κυβέρνηση; Γιατί είναι καλύτερο οικονομικά για τους έλληνες το νέο πλαίσιο; Αν φτάσουμε σε αναγκαστική εκτέλεση, τώρα θα μας παρακρατούν, λόγω ευρωπαϊκού δικαίου,  τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ. Ήδη, για να μας δώσουν το δάνειο γέφυρα από τον EFSM, δόθηκε στα εκτός ευρωζώνης κράτη - μέλη εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτή δέσμευσε  προσωρινά ισόποσα  κονδύλια  των διαρθρωτικών ταμείων που ανήκουν στην Ελλάδα. Μεγάλη επιτυχία.

Τρίτον: Η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες έκανε στάση εσωτερικών πληρωμών, στέγνωςε την αγορά, ανέβασε κατακόρυφα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου και τώρα χαίρεται γιατί παίρνουμε νέο δάνειο για να καλύψουμε εσωτερικές υποχρεώσεις. Θρίαμβος .

Τέταρτον: Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της προκάλεσε τεράστια διαρροή καταθέσεων, με το δημοψήφισμα προκάλεσε την τραπεζική αργία και τα capital controls, την καταστροφή στο χρηματιστήριο. Η κυβέρνηση εξανέμισε την αξία του τραπεζικού χαρτοφυλακίου του ΤΧΣ που τον Μάιο 2014 ήταν 25 δις. Τώρα χρειάζεται επιβάρυνση του δημοσίου χρέους με άλλα 25 δις για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση. Μόνο  λόγω τραπεζών η ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση στο δημόσιο είναι 50 δις.

Πέμπτον: Ας προσέξουν να μη γίνει δυσμενέστερη η κατάσταση για την πρώτη κατοικία. Τώρα θα εκτιμήσουν το καθεστώς  που υπήρχε και έλεγαν ότι θα το βελτιώσουν !

Έκτον: Σε ποιον απευθύνονται; Στον κ. Λαφαζάνη; Δεν τον πείθουν με τέτοια επιχειρήματα. Η ουσία είναι ότι αποδέχθηκαν το ταμείο δημόσιας περιουσίας που θα συγκεντρώσει, με βασικό σκοπό την αποπληρωμή των δανείων, 50 δις υπό τον έλεγχο της ΕΕ. Ποτέ δεν είχε γίνει δεκτό αυτό τα προηγούμενα δύςκολα χρόνια.  Πρόκειται ουσιαστικά για συντηρητική κατάσχεση ( με τη μορφή collateral ) όλης της δημόσιας περιουσίας. Και είχαν το θράσος να μιλούν για τις προηγούμενες δανειακές συμβάσεις και το αγγλικό δίκαιο !

Έβδομον:Έλεος. Τα 35 δις είναι τα υπάρχοντα 20 δις του ΕΣΠΑ 2014-2020, τα 15 δις αθροιστικά της ΚΑΠ της νέας περιόδου και η υφιστάμενη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επί επτά όμως μήνες εγκατέλειψαν το ΕΣΠΑ και πρακτικά έχουν μπλοκαριστεί τα περισσότερα έργα.

Ογδοον: Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα αναγκαστούν να καταργήσουν δημαγωγικές ρυθμίσεις του χαμένου πενταμήνου στα εργασιακά. Τι θα γίνει με τις ψευδείς υποσχέσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης; Νομίζουν ότι όλα τα μεγάλα ψέμματα ξεχνιούνται εύκολα ;

Ένατον: Αρκεί να λειτουργούν τα νοσοκομεία με προσωπικό, φάρμακα και υλικά και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να μη ζητούν όλη την αμοιβή από τους ασφαλισμένους λόγω επίσχεσης εργασίας.

Δέκατον: Ε, όχι ! Η προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορήθηκε για το mail Χαρδούβελη που είναι παιδική χαρά μπροστά στο τρίτο μνημόνιο του κ.  Τσίπρα. Η διαπραγμάτευση με κορμό το mail Χαρδούβελη ήταν κοινή: για το κλείσιμο του δεύτερου προγράμματος και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή που είχε αποφασισθεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2014. Και διηγώντας τα να κλαις.

Ενδέκατον: Επιχείρημα ντροπής. Όπως είπαμε ( σημείο 6) το νέο ταμείο συνιστά ουσιαστικά συντηρητική κατάσχεση ( προληπτικό ασφαλιστικό μετρό) για την αποπληρωμή του δανείου. Όλη η δημόσια περιουσία τίθεται εν δυνάμει υπό τον έλεγχο της ΕΕ μέσω του νέου ταμείου που ποτέ δεν είχε γίνει δεκτό, παρά τις έντονες πιέσεις που είχαν ασκηθεί προς το σκοπό αυτό το 2011-12. Θυμίζουμε ότι η συζήτηση για τα περιβόητη 50 δις άνοιξε, με συνέντευξη του κ. Τόμσεν, το Φεβρουάριο του 2011 και προκάλεσε λυσσώδη αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης!



Πηγή


Συλλήψεις αστυνομικών που εκβίαζαν καταστηματάρχες στη Ζάκυνθο





Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο αστυνομικών που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αττικής, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της δωροληψίας.

Πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους 34 ετών και 31 ετών που υπηρετούν στην Οικονομική Αστυνομία και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αντίστοιχα και οι οποίοι φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τους καταστηματάρχες, για να μην πραγματοποιήσουν ελέγχους για τους οποίους ψευδώς ισχυρίζονταν ότι είχαν σταλεί στο νησί από την Αθήνα.

Ο 34χρονος συνελήφθη στην Ζάκυνθο τη Δευτέρα, ενώ ο 31χρονος, που είχε αναχωρήσει λίγο νωρίτερα, συνελήφθη στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 34χρονος συνελήφθη αμέσως μόλις παρέλαβε 10.540 ευρώ, που είχαν προσημειωθεί, καθώς είχε ενημερωθεί η Ασφάλεια για την εκβίαση.

Οι δύο ανθυπαστυνόμοι, αρχικά είχαν ζητήσει από καταστηματάρχες στην Ζάκυνθο, 20.000 ευρώ για να μην κάνουν έλεγχο και μετά από διαπραγματεύσεις, κατέληξαν στο ποσό των 10.540 ευρώ, το οποίο ήταν αρκετό φαίνεται για αυτούς. Ο ένας από τους καταστηματάρχες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, 5.000 ευρώ, ποσό το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και πάλι να μη διενεργηθούν δήθεν έλεγχοι.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του 34χρονου στη Ζάκυνθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 2.400 ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια. Στην οικία του 31χρονου στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά.

Ο δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία, κατηγορούμενοι - κατά περίπτωση - για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.



Πηγή: skai.gr


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άντρες για την απαγωγή 46χρονου




Δύο άνδρες κατηγορούνται ότι απήγαγαν και λήστεψαν 46χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων από τα Γιάννενα, τον οποίο κράτησαν μία νύχτα σε τροχόσπιτο έξω από τη Θεσσαλονίκη, απ' όπου το θύμα κατάφερε να δραπετεύσει, καταγγέλλοντας την υπόθεση στις Αστυνομικές Αρχές, που την εξιχνίασαν.

Ως δράστες συνελήφθησαν ένας 70χρονος κι ο 20χρονος αρραβωνιαστικός της εγγονής του. Το κίνητρο των πράξεών τους φαίνεται ότι συνδέεται με μία οικονομική διαφορά που είχε ο 70χρονος με τον παθόντα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν οι δύο κατηγορούμενοι μετέβησαν στα Γιάννενα, σε μία προσπάθεια -όπως εκτιμάται- να λύσουν την οικονομική διαφορά με τον 46χρονο. Η κουβέντα φαίνεται πως οδήγησε σε αδιέξοδο και τότε οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ακινητοποίησαν το θύμα τους με σωματική βία και σπρέι πιπεριού, κι αφού έδεσαν τον αναίσθητο άνδρα με χειροπέδες, τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, ενώ, παράλληλα, άρπαξαν 200 ευρώ κι ένα αυτοκίνητο, που, όπως προέκυψε, ανήκει στον πατέρα του 46χρονου.

Ακολούθως, μετέφεραν τον απαχθέντα σε αγροτική περιοχή, κοντά στην εθνική οδό Σταυρού - Βρασνών, οδηγώντας τον σε τροχόσπιτο, όπου τον κράτησαν δεσμευμένο.

Όπως έγινε γνωστό, σε μικρή απόσταση από το σημείο είναι το σπίτι των συλληφθέντων και εκτιμάται πως, κάποια στιγμή, οι κατηγορούμενοι ως απαγωγείς επέστρεψαν στην οικία τους, αφήνοντας μόνο το θύμα τους.

Την απουσία τους φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε ο 46χρονος, που το πρωί της επόμενης μέρας κατόρθωσε να δραπετεύσει από το τροχόσπιτο - "φυλακή". Κατόπιν, απευθύνθηκε στις Αστυνομικές Αρχές, καταγγέλλοντας τα όσα είχε βιώσει.

Αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Γεωργίου, αξιοποιώντας τα καταγγελλόμενα στοιχεία, έφτασαν στα ίχνη των δύο ανδρών και τους συνέλαβαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.


Πηγή


Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα ψηφίσει συντεταγμένα



Πολύ κακή χαρακτήρισε τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε πολύ χρόνο σε ανούσιες συζητήσεις και επέκρινε τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα τον κατηγόρησε για υποκρισία. «Μονίμως έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει γιατί έρχεται μια συμφωνία σε ένα άρθρο και τώρα μας εκβιάζει. Αυτός μας εκβιάζει. Οχι οι εταίροι αυτόν. Αν υπήρχαν άρθρα, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε πολλά από τα σημεία της συμφωνίας» ανέφερε, ενώ για την στάση της ΝΔ είπε ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα, θα ληφθεί απόφαση στην ΚΟ, και στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσει συντεταγμένα.

«Δεν θα αποφασίσω εγώ, αυτά τελείωσαν, περάσανε» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον Σκάι.

«Ακουσα τις προτάσεις και για αποχή και για καταψήφιση ή να βάλουμε όρους να μην γίνουν εκλογές, κλπ», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί, το πρόβλημα θα είναι άτακτη χρεοκοπία, εθνικό νόμισμα, μείωση αξιών και μισθών.

«Γι' αυτό λέω ότι εκβιαζόμαστε. Αν απέχουμε, θα φανεί ως συναλλαγή με την κυβέρνηση, κάτι που δεν πρέπει να γίνει» συμπλήρωσε και χρέωσε τα μέτρα αποκλειστικά στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

Δικαιολόγησε επίσης τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, για παράδειγμα στο αγροτικό και είπε ότι «πρέπει να πάρει μάθημα και το κουαρτέτο ότι δεν μπορεί να διαλύσει την πρωτογενή παραγωγή».

«Αν δεν ψηφίσουμε, θα αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη»

«Εγώ πιστεύω ότι αν δεν την ψηφίσουμε και αν απέχουμε, πιθανό είναι να μην περάσει και να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στη χώρα.

» Τότε είναι που ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές, στις οποίες κανείς δεν εγγυάται ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα, και τότε θα πει ότι 'εγώ σας κράτησα στο ευρώ και η ΝΔ είναι ανακόλουθη'» είπε επίσης μεταξύ άλλων.

Ειδικά για τις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι δεν τις φοβάται, αλλά δεν μπορεί να γίνονται εκβιαστικά και πως αν τώρα διεξαχθούν, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει το διακύβευμα.

«Αν είναι ότι θα εφαρμόσουν το μνημόνιο που δεν πιστεύουν και κάνουν εκλογές, για να αναπληρώσουν 30-40 βουλευτές για να εκτελέσουν το πρόγραμμα, σημαίνει ότι αυτά μπορούν να τα βρουν και από την παρούσα Βουλή» πρόσθεσε.

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, αλλά το μπόνους για το πρώτο κόμμα να κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσοστό που παίρνει.

Επίσης, για τα περί ευρωπαϊκού μετώπου είπε ότι τα ευρωπαϊκά κόμματα μπορούν να συνεργαστούν, αλλά όχι εκλογικά, καθώς ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει μπόνους για συνασπισμό κομμάτων.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και την κάλεσε να κινηθεί ώστε να ληφθούν αποφάσεις σε επίπεδο ΟΗΕ καθώς το πρόβλημα πλέον δεν είναι ευρωπαϊκό αλλά διεθνές.


Πηγή


Κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας



Κατατέθηκε στη Βουλή - και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της - το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας.

Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το εν λόγω σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.


Πηγή