Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Συναγερμός για 4-5 τζιχαντιστές που έφτασαν στη χώρα μας αεροπορικώς με πλαστά διαβατήρια




Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ελληνικές διωκτικές αρχές, επείγον ενημερωτικό έγγραφο που στάλθηκε τις τελευταίες ώρες από την ΕΥΠ (ύστερα από συνεργασία και με ξένες υπηρεσίες) για την παρουσία  στην χώρα μας, τουλάχιστον
4-5 υπόπτων για συμμετοχή στον ISIS και οι οποίοι φέρεται να έχουν διαβατήρια από την Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΠ οι ύποπτοι «τζιχαντιστές»  ήλθαν στην χώρα μας αεροπορικώς και έχει ζητηθεί  κατεπειγόντως ο εντοπισμός τους. Οι πρώτες έρευνες πάντως -σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει συμμετάσχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία- έχουν αποβεί άκαρπες. Σύμφωνα με πληροφορίες έλεγχος έγινε στις λίστες επιβατών από πτήσεις από την Μέση Ανατολή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οπως ανέφεραν αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη που έχουν γνώση του θέματος «στα στοιχεία που δόθηκαν κι από την ΕΥΠ  δεν υπάρχουν τα πλήρη ονόματα των υπόπτων ενώ καταγράφεται η ηλικία τους. Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους αναφερόμενους τζιχαντιστές  και πόσο βάσιμοι είναι οι σχετικοί φόβοι για την παρουσία στην χώρα μας και τη δράση τους. Δεν φαίνεται ωστόσο μια απλή υπόθεση  αναφοράς τζιχαντιστών στην χώρα μας.  Οφείλουμε ν ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω του συνεχούς φόβου αλλά και της πίεσης των ξένων υπηρεσιών για ένοπλα κτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Την ίδια ώρα στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ χαρακτήριζαν "φαιδρή" την περίπτωση ενός υποτιθέμενου "τζιχαντιστή"  που  είχε συλληφθεί προ μερικών ημερών στην Μυτιλήνη και ο οποίος στην συνέχεια υποστήριξε ότι είναι υπερκατασκοπος του Ιράν.  Τα ίδια στελέχη μιλούν για «έναν μυθομανή με ψυχολογικά προβλήματα που πολλές φορές έχει αναπτύξει διάφορες θεωρίες σε σχέση με την υποτιθέμενη δράση του και από τις οποίες καμία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».



του Βασιλη Λαμπρόπουλου

ΒΗΜΑ


Το 2% στην κοινωνία -ο Λαφαζάνης- κάνει επίδειξη δύναμης με τρότσκες και εθνομηδενιστές!



Ως η προτελευταία πράξη του εσωκομματικού «δράματος» του ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζεται από πολλούς η ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώνει πυρετωδώς για τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή τα πέντε χρόνια από τη δημιουργία της ιστοσελίδας iskra που απηχεί τις θέσεις της Πλατφόρμας, γράφει το newsbeast.

Η ανοιχτή συγκέντρωση στο κλειστό του Πανελληνίου λαμβάνει χαρακτήρα «μανιφέστο» για τους «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον τελευταίο σύμφωνα με συνεργάτες του να ετοιμάζει εκτός των άλλων μία αναλυτική παρουσίαση της επόμενης ημέρας της ρήξης σε περίπτωση μη υπαναχώρησης των δανειστών, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο έντονη «αυτονομιστική» χροιά στην εκδήλωση.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προετοιμασίες και η κινητοποίηση για την εκδήλωση της Δευτέρας είναι πυρετώδεις στις τάξεις της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς στόχος των ιθυνόντων είναι η μαζική προσέλευση κόσμου ως επίδειξη δύναμης προς το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου.

Στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη λαμβάνουν υπόψη τους τα σενάρια για «εκλογικό αιφνιδιασμό» από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, με τη μη συμπερίληψή τους στις εκλογές λίστες και επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμοι διά πάν ενδεχόμενο.

Η «κατάπαυση πυρός» μεταξύ των διαφωνούντων και του Μεγάρου Μαξίμου είναι προσωρινή, καθώς είναι εκπεφρασμένη η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την διασφάλιση της ευρωπαϊκής προσήλωσης της χώρας και της αποφυγής του Grexit και σε καμία περίπτωση δεν έχει συντελεστεί άμβλυνση του συγκρουσιακού κλίματος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Προς επίρρωση τούτων, στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη παρατηρούν προσεκτικά κάθε μέρα δηλώσεις και διαρροές στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, όπως οι σαββατιάτικες του Νίκου Παππά και του Αλέκου Φλαμπουράρη, με τις οποίες εμμέσως προαναγγέλλεται η ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος σε περίπτωση που δεν συμβιβαστούν με την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης που είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη παρά τα επώδυνα μέτρα που συνοδεύουν αυτή την επιλογή.

Παράλληλα, η εκδήλωση της Δευτέρας λαμβάνει και έντονο εκλογικό χαρακτήρα, καθώς διαμορφώνεται το πλαίσιο για μία πρώτη προσέγγιση των 30 και πλέον διαφωνούντων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς εκτός των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Νταβανέλου, στο κλειστό του Πανελληνίου θα μιλήσει και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Και εδώ έχει ένα ενδιαφέρον. Ο Αντώνης Νταβανέλος και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου είναι τροτσκιστές, γνωστοί εθνομηδενιστές, με απέχθεια στην Ελλάδα, στο ελληνικό, στο έθνος, στην πατρίδα. Με αυτούς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιλέγει να συμπορευτεί. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που το παίζει πατριωτική αριστερά, χέρι χέρι με τα πνευματικά τέκνα του Άγι Στίνα.

Την ίδια ώρα πάντως συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ότι το χάσμα καθημερινά μεγαλώνει και σε περίπτωση επανάληψης για τρίτη φορά του «Όχι» στις 18 Αυγούστου, όταν στοχεύει η κυβέρνηση να φέρει προς κύρωση στο Βουλή η τελική συμφωνία με τους δανειστές για το τρίτο πακέτο βοήθειας, δεν αποκλείουν να συνοδευθεί από τη διαγραφή των «ανταρτών» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο του κόμματος.

Η τελευταία πράξη πάντως της μετωπικής σύγκρουσης, είτε υπάρξουν διαγραφές από την ΚΟ είτε όχι, αναμένεται να δοθεί στο ανοιχτό Συνέδριο που έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας για το Σεπτέμβριο, στο οποίο θα προσέλθει με κεντρική και αδιαπραγμάτευτη θέση την ευθυγράμμιση του «κομματικού» ΣΥΡΙΖΑ με τον «κοινωνικό», σε μία προσπάθεια δημιουργίας στιβαρής κοινωνικής βάσης στο κόμμα της Κουμουνδούρου.



Πηγή : tribune.gr


10 χρήσεις της ασπιρίνης που δεν γνωρίζατε...



Η ασπιρίνη είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για την ανακούφιση του πονοκέφαλου και του πυρετού...

Δεδομένου ότι είναι ένα φάρμακο γενικής χρήσης, πολλοί άνθρωποι το επιλέγουν σεκαθημερινή βάση. Εκτός, όμως, από το να είναι ένα σπουδαίο aspirin.jpg3.jpg222αναλγητικό και αντιπυρετικό φάρμακο, η ασπιρίνη έχει μια ποικιλία από εναλλακτικές χρήσεις, άγνωστες στους περισσοτέρους.

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί και θα εκπλαγείτε με τις ιδιότητές της πέραν των φαρμακευτικών…

1. Καταπολεμά τα σπυράκια της ακμής. Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε με μικρή ποσότητα νερού.

Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύντε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα.

2. Μειώνει τη φαγούρα και τον ερεθισμό από τα τσιμπήματα εντόμων.

Χρησιμοποιήστε το παραπάνω μείγμα πάνω στο τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας και η φαγούρα, η κοκκινίλα και ο ερεθισμός θα μειωθούν σημαντικά.

3. Αφαιρεί τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου από τα χέρια.

Σπάστε 2-3 χαπάκια και αναμείξτε με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δαχτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τάχιστα θα εξαφανσιτούν.

4. Είναι το καλύτερο λίπασμα για το χώμα.

Διαλύστε 1 δισκίο ασπιρίνης σε 1,5 λίτρο νερού και βρέχετε ανά τακτά διαστήματα το χώμα σε κήπο ή γλάστρες.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε παραπάνω ασπιρίνες γιατί θα βλάψετε τα φυτά σας.

5. Απομακρυνει την πιτυρίδα.

Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και οι γνώριμες νιφάδες της πιτυρίδας είναι ενοχλητικά συμπτώματα και αντιαισθητικά επίσης. Σπάστε δύο δισκία ασπιρίνης και ανακατέψτε με λίγο σαμπουάν. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου δύο λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και λουστείτε με το σαμπουάν μόνο άλλη μία φορά. Η πιτυρίδα σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.

6. Λειτουργεί ως άριστο απολεπιστικό του δέρματος.
Το σαλικυλικό οξύ που εμπεριέχεται στις ασπιρίνες χρησιμοποιείται συχνά σε απολεπιστικά και καθαριστικά προσώπου. Δημιουργήστε ένα μείγμα νερού και ασπιρίνης και τρίψτε πρόσωπο ή σώμα 1 φορά την εβδομάδα, όπως θα κάνατε και με ένα συμβατικό απολεπιστικό.

7. Αφαιρεί τους κάλους.

Σπάστε έξι δισκία ασπιρίνης και αναμείξτε με μισό κουταλάκι του γλυκού νερό και το χυμό 1 λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα γενναιόδωρα πάνω στον κάλο και καλύψτε με ένα ζεστό πανί. Αφαιρέστε μετά από δεκαπέντε λεπτά το πανί και τρίψτε τον κάλο, που θα έχει μαλακώσει, με μια ελαφρόπετρα.

8. Ζωντανεύει τα λουλούδια στο βάζο.

Ρίξτε μια ασπιρίνη στο νερό του βάζου με τα λουλούδια και αυτά θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα.

9. Αφαιρεί τους λεκέδες από ύφασμα.

Διαλύστε δυο ασπιρίνες σε λίγο νερό και απλώστε το μείγμα πάνω στο λεκέ. Αφήστε για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο κανονικά.

10. Προλαμβάνει τις μυκητιάσεις στα πέλματα.

Σπάστε τρία δισκία και αναμείξτε με λίγο ταλκ. Ρίξτε τη σκόνη αυτή στα πόδια σας, φροντίζοντας να πάει ανάμεσα από τα δάχτυλα. Επαναλάβετε 1 φορά την εβδομάδα.


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Περικοπές σοκ 30% στις συντάξεις ζητά η Βελκουλέσκου



Τις διαθέσεις της με το καλημέρα για τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το τρίτο μνημόνιο από τον ESM φρόντισε να δείξει η νέα εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τη Ρουμανία, Ντάλια Βελκουλέσκου, η οποία ζητά περικοπή των συντάξεων κατά 30%!

Τα μέτρα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσουν εκ νέου τεράστιους τριγμούς στο Μαξίμου, αφού μεταξύ αυτών είναι σημαντικές μειώσεις στο συνταξιοδοτικό και παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, νέα φοροεπιδρομή και μισθολογικές αλλαγές στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού στο Δημόσιο.

Την ώρα που η κυβέρνηση με την τρόικα παίζει τη «γάτα με το ποντίκι» για τον τόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων, στενεύουν τα χρονικά περιθώρια με το ενδεχόμενο για νέα χρηματοδοτική γέφυρα μέσα στον Αύγουστο να φαντάζει όλο και πιο πιθανό ώστε να πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ που ωριμάζει στις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βελκουλέσκου σκοπεύει να κλείσει τις «τρύπες» που δημιουργούνται στο Ασφαλιστικό από την αύξηση των δικαιούχων και το πάγωμα της κρατικής επιχορήγησης μέσα από νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Παράλληλα, το θέμα των πρόωρων συντάξεων, το οποίο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος, πιθανότατα θα οδηγήσει εκ νέου σε σημαντικές περικοπές, αφού υπάρχουν πιέσεις για μικρότερη μεταβατική περίοδο και μεγαλύτερες ποινές για πρόωρες αποχωρήσεις. Την ίδια ώρα η υποχρεωτική χρηματοδότηση των επικουρικών Ταμείων από ιδίους πόρους ανοίγει την Κερκόπορτα για περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις.

«Ναρκοπέδιο» χαρακτηρίζεται και το εργασιακό, καθώς η Ρουμάνα εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναμένεται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το Ταμείο, ζητώντας άρση όλων των εμποδίων και αλλαγή του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Παράλληλα, για τους απολυμένους θα προκύψει πιθανότατα και μικρότερη αποζημίωση μέσα από την εξίσωση των εργατών με τους υπαλλήλους. Δεν αποκλείεται να μπουν στην προκρούστεια κλίνη και οι κατώτατοι μισθοί από τις νέες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Τέλος, το Ταμείο θα επιμείνει στην αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την προκήρυξη απεργιών, βάζοντας στο «παιχνίδι» και το λοκ άουτ από την πλευρά της εργοδοσίας.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα επιχειρήσει να μεταφέρει το βάρος στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα αποτελεί το μεγάλο ερώτημα, καθώς ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιο εισόδημα θα θεωρείται υψηλό, κάτι που θα φανεί από τη φορολογική κλίμακα που θα ψηφιστεί το φθινόπωρο. Παράλληλα, η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς ουσιαστικά αποτελεί τη μονιμοποίηση της «έκτακτης» φορολογικής επιβάρυνσης. Την ίδια ώρα, πονοκέφαλο προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο η κατάργηση της χαμηλής φορολογίας για τους αγρότες, η κατάργηση της απαλλαγής για το αγροτικό πετρέλαιο και οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για να υπάρχουν λιγότερες δόσεις και αύξηση επιτοκίων.

Στο Δημόσιο, εκτός από τις μισθολογικές μειώσεις για τους νεοεισερχόμενους, η δομική ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των δημόσιων επιχειρήσεων που θα θέσουν οι δανειστές εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει δια της πλαγίου σε νέο κύμα απολύσεων.



Πηγή: newsbeast.gr


Να που πάνε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων!...Αλλοδαποί και αθίγγανοι καρπώθηκαν τις κάρτες σίτισης..



Έκπληκτοι είδαν οι πολίτες της Θήβας, αλλοδαπούς και αθίγγανους να γεμίζουν καρότσια με τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ της πόλης..

Αρχικά νόμιζαν πως δόθηκε το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ και είτε έσπευσαν στα ΕΛΤΑ για να το πάρουν, είτε τηλεφώνησαν για πληροφορίες…

Η οργή ξεχείλισε όμως, μόλις ενημερώθηκαν πως επρόκειτο για την κάρτα σίτισης, της οποίας τελικά δικαιούχοι, για άλλη μια φορά, είναι οι αλλοδαποί και οι αθίγγανοι!

Καλά διαβάζετε, εξαθλιωνόμαστε οι Έλληνες φορολογούμενοι, για να περνούν καλά, αυτοί που δουλεύουν, χωρίς να δηλώνουν εισοδήματα και μάλιστα στερώντας   από έσοδα τα ασφαλιστικά μας ταμεία, καθώς κι εκείνοι που μας κλέβουν και μας ρημάζουν.

Εύγε στους εκάστοτε πολιτικούς, που ψηφίζουμε, για να ζήσουμε, υποτίθεται καλύτερα!



Πηγή: eglimatiktotita.gr


Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο της Ιλλυρόπελασγορωμαϊκής ιστοριας.




Από τα σωθικά της,η Ελληνική γη συνεχίζει να διαψεύδει όλους τους ανιστόρητους Αλβανούς αρχαιολόγους ..με τα ίδια τους τα ευρήματα...                                  


Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, που μίλησε πριν μερικές ημέρες στα Γιάννινα, ο Αλβανός Νεριτάν Τσέκα, παραδέχεται...

 την ελληνική προέλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αλβανία!

Ο σπουδαίος αρχαιολόγος παρουσίασε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην Ήπειρο.

Οι Χάονες θεωρούνται σαν το αρχαιότερο από τα δεκατέσσερα ηπειρωτικά φύλα.

Λαός ιδιαίτερα σκληρός και μαχητικός, διακρινόταν για το σύστημα αυτοδιοίκησης που βασιζόταν όχι στη βασιλεία μα στο αιρετό χαρακτήρα της.

Οι Χάονες κατόρθωσαν να κυριαρχήσουν σε όλη την Ήπειρο, η οποία τα πανάρχαια χρόνια ονομαζόταν και Χαονία. Στη συνέχεια, γνώρισαν την παρακμή για να περιοριστούν στα φυσικά όρια της προέλευσής τους.

Τον 5ο π.Χ.αιώνα, Χάονες μετοίκησαν στην Καλαβρία και τη Σικελία, όπου πολύ αργότερα τους συναντάμε με την ονομασία Χώνες. Η αρχαία Χαονία εκτεινόταν από τις βόρειες όχθες του ποταμού Καλαμά (Θύαμι) μέχρι τα ενδότερα της σημερινής Βορείου Ηπείρου, τα Ακροκεραύνια Όρη.

Σημαντικότερες πόλεις της ήταν η Φοινίκη, ο Ογχησμός (σήμερα Αγ.Σαράντα), η Χίμαιρα (σήμερα Χειμάρρα) και η Πολιανή (σήμερα Πολύτσανη).

Η περιοχή αυτή, σε μεγάλο βαθμό, συμπίπτει με το χώρο επιβίωσης του ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.



Πηγή: himara.gr, eglimatikotita.gr


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ... Έντονη ανησυχία! Έφτασε στην Ελλάδα ο εφιάλτης «εξαφανίσου για 72 ώρες»;




Ήρθε και στην Ελλάδα το επικίνδυνο παιχνίδι;

ήδη δυο παιδιά στην Αττική και βρέθηκαν μετά από λίγο..
Η ταυτόχρονη εξαφάνιση δύο ανήλικων στην Αττική και...χωρίς προφανή λόγο οδηγεί τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο το παιχνίδι «εξαφανίσου για 72 ώρες» να έφθασε και στην Ελλάδα.


Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελλάδα με το «νέο παιχνίδι» που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσω των social media και έχει να κάνει με την εξαφάνιση ανηλίκων για 72 ώρες!

Ο «εμπνευστής» αυτού του μυστικού παιχνιδιού που γίνεται από «Inbox» σε «Inbox» παραμένει άγνωστος, ενώ βασική προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στο παιχνίδι, με άγνωστο ακόμα έπαθλο είναι η άκρα μυστικότητα συμμετοχής που ορίζεται από τους διαχειριστές του παιχνιδιού.

Ωστόσο, Γάλλος εισαγγελέας ο οποίος ερεύνησε πρόσφατα την υπόθεση του συγκεκριμένου παιχνιδιού με αφορμή την εξαφάνιση 13χρονης Γαλλίδας, αποφάνθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Παρόλα αυτά η ταυτόχρονη εξαφάνιση δύο ανήλικων στην Αττική και χωρίς προφανή λόγο οδηγεί τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο παιχνίδι να έφθασε και στην Ελλάδα!

Η αποκάλυψη ήρθε έπειτα από την πολύωρη εξαφάνιση μιας 15χρονης κι ενός 17χρονου, οι οποίοι χάθηκαν χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος από το οικογενειακό τους περιβάλλον και μάλιστα ταυτόχρονα.

Οι γονείς των παιδιών πανικοβλήθηκαν από την απουσία τους και αμέσως κατήγγειλαν την εξαφάνιση στην ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσω του προφίλ που είχαν στο Facebook οι δυο εξαφανισθέντες κατάφεραν τελικά να εντοπιστούν!

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε τα δυο παιδιά μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT» ωστόσο στην αστυνομία υπάρχει ανησυχία σχετικά με το αν πρόκειται για το παιχνίδι «εξαφανίσου για 72 ώρες» μέσω του facebook.

Ως προς την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 6-5-2015, από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικος 17χρονος, κάτοχος λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε απομακρυνθεί από το σπίτι του από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Το ίδιο συνέβη και στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» ενημερώθηκε απογευματινές ώρες του Σαββάτου (23-5-2015) από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικη 15χρονη, κάτοχος και εκείνη λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε απομακρυνθεί από το σπίτι της από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσαν στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν τα δυο παιδιά.

Οι αστυνομικές αρχές είναι προβληματισμένες για την εξαφάνιση των δύο παιδιών και εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για το παιχνίδι μέσω του facebook «εξαφανίσου για 72 ώρες».



Πηγή


Νέο «ουάου» από Βαρουφάκη: Τώρα ετοιμάζει την «Ευρωπαική Συμμαχία»



Εφαρμόζοντας τη λογική της δημιουργικής ασάφειας λέει ότι «δεν θα είναι κόμμα...αλλά θα μοιάζει» - Ζήτησε τη συνεργασία του Όσκαρ Λαφοντέν αλλά απευθύνει κάλεσμα ακόμα και στους... «εχθρούς» του CDU της Μέρκελ

Μετά την άκρως «πετυχημένη» πορεία του στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα τους τελευταίους πέντε μήνες επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης κρίνει ότι οι ιδέες του που έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και βούλιαξαν την οικονομία στο τέλμα με άγνωστο το φως στην άκρη του τούνελ μπορούν να εφαρμοστούν και στην Ευρώπη.

Το όνομα της ιδέας του που αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είναι «Ευρωπαϊκή Συμμαχία». Σε μια ένδειξη, μάλιστα, της αγαπημένης του δημιουργικής ασάφειας εξηγεί ότι δεν θα είναι κόμμά αλλά θα... μοιάζει με κόμμα.

Επιφυλάσσει μάλιστα για τον εαυτό του την αποστολή της «ξαναγέννησης» της δημοκρατίας κάνοντας λόγο για «ένα σημείο συνάντησης για όλους όσοι σκέφτονται Ευρωπαϊκά».

Δεν διστάζει μάλιστα να απευθύνει κάλεσμα και στους μέχρι πρότινους αντιπάλους του του συντηρητικού κόμματος CDU της Άνγκελα Μέρκελ προσθέτοντας όμως ότι σε αυτούς με τους οποίους έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις περιλαμβάνεται και ο αριστερός Όσκαρ Λαφοντέν.

Στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό εκφράζει, τέλος, την ανησυχία του ότι η ευρωπαϊκή ήπειρος θα μπορούσε να πέσει στα χέρια αντιευρωπαϊστών όποως η Μαρίν Λε Πεν.


Πηγή : protothema.gr


Το σχέδιο Μεϊμαράκη για επιστροφή της ΝΔ στο μεσαίο χώρο



Ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης ειναι αποφασισμένος να κάνει το άλμα για την επιστροφή της ΝΔ στο μεσαίο χώρο.

Η αναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ την Παρασκευή, στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η ΝΔ υπηρετεί τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πάνω από τις διαχωριστικές ψευδεπίγραφες επιγραφές Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά» αλλά και η ταυτόχρονη χρήση του όρου μεταρρυθμιστικό κοινωνικό κέντρο δείχνει με σαφήνεια τη στρατηγική στόχευση του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έχοντας και την ομόφωνη επικύρωση από την Πολιτική Επιτροπή ότι θα ηγηθεί του κόμματος έως την Άνοιξη του 2016, εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει το άλμα και να υπηρετήσει με συνέπεια και με ένταση την στρατηγική επιλογή της επιστροφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μεσαίο χώρο.

Η απόρριψη της δεξιάς ρητορικής που κυριάρχησε στο κόμμα τα τελευταία χρόνια είναι σαφής και ο ίδιος θέλει να βάλει τη ΝΔ στις ράγες του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, έναν όρο που όπως ενθυμούνται οι πιο μυημένοι, είχε εισηγηθεί ο Δημήτρης Σιούφας στον Κώστα Καραμανλή το 2004.

Τηρώντας αποστάσεις και από τη θεωρία των δυο άκρων που είχε κυριαρχήσει στη ΝΔ με την εισήγηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη στον Αντώνη Σαμαρά και την οποία υιοθέτησε αγόγγυστα ο τέως Πρωθυπουργός, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως στους νεοδημοκράτες που έχουν βρει άλλη πολιτική στέγη.
«Η Νέα Δημοκρατία στέκεται μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες…Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν,  ακολουθεί το δρόμο που έχει χαραχθεί εδώ και χρόνια. Ακολουθεί το μεσαίο δρόμο. Το δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου. Το δρόμο που μας ενώνει, το δρόμο της ευθύνης  και του αυτονόητου. Το δρόμο του μέτρου, της μετροπάθειας. Το δρόμο της λογικής. Της κοινής λογικής…» είπε μεταξύ άλλων.


Η προσπάθεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν θεωρείται εύκολη και ο ίδιος αναγνωρίζει πως έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή καθώς θα πρέπει να κάνει πολλές κινήσεις για να βρεθούν κοντά στη ΝΔ πρόσωπα που έχουν εγκαταλείψει το κόμμα.

Ο ίδιος όμως, έχοντας πλήρη γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του κόμματος θα επιχειρήσει να αλλάξει κυρίως την ψυχολογία των νεοδημοκρατών και να καταφέρει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με ιστορικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος εμφανίζεται με ενωτική διάθεση και φέρεται αποφασισμένος να ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών με όλα τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ, αρχής γενομένης από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (σ.σ. έχει ήδη συναντήσει τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά πριν λάβει την πολιτική νομιμοποίηση από την Π.Ε.) που έχει διατελέσει Πρωθυπουργός και διατηρεί τον τίτλο του επίτιμου προέδρου. Στη λίστα των επαφών του θα είναι ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Σταύρος Δήμας, κ.α., ενώ θα συναντηθεί και με τον κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο που ήταν υπέρμαχος της παραμονής του στην ηγεσία.

«Κανείς δεν περισσεύει» είναι το σύνθημά του και μένει να αποδειχθεί κατά πόσο θα μπορέσει να αλλάξει το κλίμα στη ΝΔ, όπου οι μισοί δελφίνοι, δηλ. οι Μάκης Βορίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επιφυλακτικοί για το εάν θα καταφέρει, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη δίνει μεγαλύτερη σημασία στο ευρύτερο εθνικό θέμα και στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να διαφύγει τον κίνδυνο του Grexit, παρά στο κομματικό.

Απεναντίας σαφώς ικανοποιημένη είναι η «καραμανλική» πτέρυγα που έδωσε σκληρή μάχη στο παρασκήνιο για να μείνει στην παρούσα φάση ο Βαγγ. Μεϊμαράκης, για τον οποίο ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί πως μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ συντεταγμένα στις εκλογές, ενώ κέρδος θεωρούν την παραμονή του στην ηγεσία και οι Νίκος Δένδιας και Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ακόμα και ο Αντ. Σαμαράς για τον οποίο ακούστηκαν και ελέχθησαν πολλά σχετικά με τις απόψεις του για την παραμονή του Βαγγ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία, ήρε τις όποιες ενστάσεις του και λύθηκαν οι παρεξηγήσεις στη συνάντηση που είχε μαζί του και ήταν αυτός που στην Π.Ε. υπέδειξε στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο να πει ότι η απόφαση να ηγηθεί του κόμματος είναι ομόφωνη.

Υπάρχουν όμως και όσοι λένε ότι ο Βαγγ. Μεϊμαράκης μπορεί να…συμμαζέψει το κόμμα, αλλά είναι δύσκολο να καταγράψει εκλογική νίκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα…και απλά θα πάει να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση στις εκλογές, όταν αυτές γίνουν.



Πηγή


Παγκόσμιοι και "χάλκινοι" οι Ελληνες κωπηλάτες!



To χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική δίκωπος ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 της Βουλγαρίας!

Οι Ντούσκος-Πέτρου άφησαν εκτός βάθρου το αμερικανικό πλήρωμα έπειτα από μεγάλη μάχη και τερμάτισαν τρίτοιμε 6:55.54, πίσω από τους Ιταλούς (6:53.14) και τους Τούρκους (6:54.49).

Το τετραπλό σκιφ των Γιάννου-Βόντζου-Κυρίδου-Ζέρβα κατετάγη έκτο με 7:01.00. Πρώτη τερμάτισε η Πολωνία με 6:43.20, δεύτερη η Αυστραλία με 6:46.07 και τρίτη Γαλλία 6:49.27.



newsit.gr


Από Σεπτέμβρη η “λυπητερή” - Πόσα και ποιοι θα πληρώσουν με το "καλημέρα" του φθινοπώρου



Η ώρα της πληρωμής των λογαριασμών της εφορίας έφθασε.

Η αρχή γίνεται με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους που υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 19 Ιουλίου. Για όσους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ήταν χρεωστικό, δηλαδή προκύπτει πληρωμή φόρου, θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη διμηνιαία δόση μέχρι τις 31 Ιουλίου.Όσοι επιλέξουν να εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ θα έχουν έκπτωση 2%. Οι επόμενες δύο διμηνιαίες θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου και το τέλος του Νοεμβρίου αντίστοιχα!

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωση μέχρι τις 26 Αυγούστου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο φόρος θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, 31 Αυγούστου, 30 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν:

1. Τον αυξημένο φόρο πολυτελείας διαβίωσης. Στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα αποτυπωθεί η αύξηση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τους έχοντες αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., πισίνες, αεροσκάφη, ενώ για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο και οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής άνω των 5 μέτρων.

Η αύξηση του φόρους πολυτελείας από το 10% στο 13% εφαρμόζεται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη 2014 και εφεξής, τα οποία δηλώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται τα φορολογικά έτη 2015 και μετά, άρα από τις φετινές δηλώσεις. Δηλαδή, όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη δήλωσή τους, θα δουν στο εκκαθαριστικό σημείωμα τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Για τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα επαναπροσδιοριστεί.

2. Τον ΕΝΦΙΑ του 2015 και τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων. Η διαδικασία βεβαίωσης του φόρου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αφού μέχρι τις 26 Αυγούστου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν το έντυπο Ε9.
Η χρονική περίοδος καταβολής του ΕΝΦΙΑ θα διαρκέσει το πολύ πέντε μήνες (αντί έξι που ίσχυε πέρυσι, κάτι που θα αυξήσει το ποσό της κάθε δόσης) από τον Οκτώβριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016.

3. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Μέχρι το τέλος τους έτους περίπου 5 εκατομμύρια κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος.
Οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται από 22 έως 1320 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα κάθε οχήματος.





«Κλείδωσαν» οι κάλπες για τις 8 Νοεμβρίου




Το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Έναν πρωτόγνωρο πολιτικό «μαραθώνιο» μέσα στον «καυτό» Αύγουστο προκειμένου να «σφραγίσει» τη συμφωνία με τους εταίρους στις 18 και να κλειδώσει τις πρόωρες κάλπες για τις 8 Νοέμβρη ώστε να επιχειρήσει το νέο ξεκίνημα στην πλέον δύσβατη περίοδο, ξεκινά αυτές τις ώρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ουδείς συνεργάτης του αλλά ούτε και ο ίδιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι έχει μπροστά του έναν «οδικό χάρτη» ο οποίος θα ισχύσει χωρίς την παραμικρή αλλαγή για ένα τρίμηνο, ωστόσο ο κ. Τσίπρας, που έχει στα χέρια του όλο το «παζλ» και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους εταίρους, εμφανίζεται αποφασισμένος να «κουμπώσει» τους επιμέρους στόχους με τις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Μία δύο ημέρες δεν κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο, οι εταίροι αναμένουν δείγματα γραφής για το άνοιγμα της χρηματοδοτικής κάνουλας ώστε να μπορέσει η χώρα να αποπληρώσει τις δόσεις στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής ήταν ανοιχτή στο τραπέζι του Μαξίμου όλη η βεντάλια του σχεδιασμού, όπου αρκετά στελέχη της κυβέρνησης παρέμεναν διστακτικά στο να στηρίξουν τη μία ή την άλλη απόφαση. Πάντως ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε με τη γραμμή ψήφισης στη Βουλή του τρίτου μνημονίου στις 18 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε έμπιστους συνεργάτες του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θέλει μέσω επιθετικών πρωτοβουλιών να επιδιώξει το κλείσιμο της συμφωνίας χωρίς καθυστέρηση.

Έγκυρες πληροφορίες πάντως που συνδέονται με το χρονοδιάγραμμα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι μετά τη συμφωνία θα είναι επιτακτική η ανάγκη ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων εντός του Σεπτέμβρη. Αυτοί θα αφορούν στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, τη φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων και την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Είναι πασιφανές, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του του Έθνος της Κυριακής, ότι στο μεσοδιάστημα θα καταγραφούν ακόμα άγριες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν πρόκειται να τους αιφνιδιάσει με τις κινήσεις του. Όπως αποκάλυψε προχθές σε συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αφού έχει διασφαλίσει στη φαρέτρα του την έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη δέσμευση ότι μετά τις εκλογές θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Αυτό, δεν σημαίνει φυσικά ότι τα σχέδια θα παραμείνουν τα ίδια εάν και εφόσον οι εξελίξεις είναι διαφορετικές και δεν επιτρέψουν την πιστή εφαρμογή τους.

Αναφορικά με την ημερομηνία των εκλογών, υπάρχουν συνεργάτες του που έχουν εισηγηθεί την προσφυγή στις κάλπες εντός του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει στους συνομιλητές του ότι δεν πρόκειται να αφήσει στον αέρα τη χώρα και να εγκλωβιστεί σε ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή να αποφύγει το πολιτικό κόστος από την υιοθέτηση των σκληρών μέτρων που συνοδεύουν τη συμφωνία.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού έχουν δημοσκοπική εικόνα, η οποία δείχνει ότι ο ίδιος διατηρεί μέχρι στιγμής ατόφιο το πολιτικό του κεφάλαιο και ότι μπορεί να κάνει ελιγμούς στη συνέχεια για να εξασφαλίσει συμμαχίες που εγγυώνται την τριετή πορεία του προγράμματος. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται μέχρι τις εκλογές να «κλείσει το μάτι» σε άλλες κομματικές συμμαχίες για την διακυβέρνηση. Εντούτοις, σκοπεύει να ανοίξει τον διάλογο σε όλους όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχουν γέφυρες για την επόμενη ημέρα.

Δεν είναι απλό. Και μόνο το γεγονός ότι το τρίτο μνημόνιο που θα κατατεθεί και θα περάσει από μία ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζεται στη συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης περιγράφει την πίεση της βίαιης ωρίμανσης και τις πιθανές συμμαχίες εν συνεχεία. Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι κρατά ισχυρές δυνάμεις στο οπλοστάσιό του και αρχίζει να αναλύει στους συνομιλητές του τη μετάβαση στο νέο πεδίο δράσης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Αριστεράς.


Πηγή


Και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο Βαρουφάκης; Plan b με υποκλοπές και χάκινγκ



Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Καθημερινής η Ελλάδα την γλίτωσε στο παρά τρίχα από μια πραγματικά άγρια συμμορία της δραχμής και της καταστροφής, ενώ νομίζαμε όλοι ότι διαπραγματευόταν για το καλό της χώρας αυτοί ετοίμαζαν τα βρώμικα σχέδια τους.

Έντυπη Καθημερινή

Ενα λεπτομερές plan B είχε αναλάβει, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, να εκπονήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, «που  θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή». Ο άκρως ενδιαφέρων διάλογος με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds έγινε στις 16 Ιουλίου, με συντονιστή τον βαρώνο Νόρμαν Λάμοντ, γνωστό πολιτικό των Βρετανών Συντηρητικών και πρώην υπουργό Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τζον Μέιτζορ, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ που ασχολείται με αναλύσεις. Από την έναρξη της συζήτησης, ο κ. Βαρουφάκης ενημερώνεται σαφώς ότι «αυτή η συνομιλία καταγράφεται». Παρ’ όλα αυτά, ο τέως υπουργός Οικονομικών περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Οταν μετά από σχετική έκκλησή του οι συμμετέχοντες τον διαβεβαιώνουν ότι όσα τους εκμυστηρεύεται στη συζήτηση δεν θα βγουν παραέξω, εκείνος απαντάει γελώντας: «Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω».

Από τον Δεκέμβριο

Η «Κ» δημοσιεύει αποσπάσματα από τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη: «Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν είχαμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό για το οποίο είχαμε εντολή ήταν να διαπραγματευτούμε ένα είδος συμφωνίας με το Eurogroup και την ΕΚΤ, που θα καθιστούσε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη βιώσιμη. Η εντολή πήγαινε λίγο πιο πέρα, τουλάχιστον κατά την εκτίμησή μου. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός μάς εξουσιοδότησε να συνεχίσουμε ενεργά και με σθένος αυτήν τη διαπραγμάτευση στο σημείο, κατά το οποίο –αν δεν κατορθώναμε να κλείσουμε μια βιώσιμη συμφωνία– θα έπρεπε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ».

Σε κάποιο σημείο, ο τ. υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει στην «εικονική» ομήγυρη: «Δεν έχουμε ένα νόμισμα το οποίο μπορούμε να υποτιμήσουμε έναντι του ευρώ, έχουμε το ευρώ». Παράλληλα, εξηγεί το σχέδιο του σκληρού άνδρα του Βερολίνου για ένα Grexit και στη συνέχεια το δικό του: «Ο Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είναι αποφασισμένος να πετύχει ένα Grexit, έτσι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Επιτρέψτε μου, όμως, να είμαι πολύ ακριβής σε αυτό το σημείο. Ο πρωθυπουργός προτού γίνει πρωθυπουργός και προτού κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο μού έδωσε το πράσινο φως να εκπονήσω ένα Ρlan b. Και συγκέντρωσα μια πολύ ικανή ομάδα, μικρή, όπως έπρεπε να είναι, επειδή για προφανείς λόγους έπρεπε να δράσει υπό άκρα μυστικότητα. Αρχίσαμε να εργαζόμαστε από τα τέλη Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις αρχές Ιανουαρίου για τη δημιουργία της. Αφήστε όμως, αν αυτό σας ενδιαφέρει, να σας περιγράψω κάποια πολιτικά και θεσμικά εμπόδια, που δυσχέραναν την ολοκλήρωση του έργου μας και την ενεργοποίησή του. Το έργο είχε λίγο-πολύ ολοκληρωθεί, είχαμε ένα Ρlan b, αλλά η δυσκολία ήταν να προχωρήσουμε από τους πέντε ανθρώπους, που το σχεδίαζαν, στους χίλιους που θα το υλοποιούσαν. Γι’ αυτό θα έπρεπε να εξασφαλίσω μία ακόμη εξουσιοδότηση, την οποία ουδέποτε έλαβα, αλλά να σας δώσω ένα παράδειγμα: Σχεδιάζαμε σε ένα μεγάλο αριθμό μετώπων, οπότε αναφέρω ένα ενδεικτικά. Πάρτε την περίπτωση των πρώτων λεπτών μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Τα ΑΤΜ δεν λειτουργούν και πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία για λίγο, ενώ πρέπει να δοθεί στον πληθυσμό η αίσθηση ότι το κράτος ελέγχει την κατάσταση και πως υπάρχει κάποιο σχέδιο.

Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε είναι το εξής: Υπάρχει η ιστοσελίδα της φορολογικής υπηρεσίας, όπως στη Βρετανία και αλλού, όπου πολίτες, φορολογούμενοι μπαίνουν στο σάιτ, χρησιμοποιούν τον κλειδάριθμό τους και μεταφέρουν μέσω web banking χρήματα από τους λογαριασμούς τους στο ΑΦΜ τους, ώστε να πληρώσουν τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος κ.λπ. Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, ώστε να έχουμε αυτό το σύστημα σε λειτουργία υπό άκρα μυστικότητα. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την περίπτωση κατά την οποία το κράτος χρωστάει ένα εκατ. ευρώ σε φαρμακευτική επιχείρηση για την αγορά φαρμάκων για λογαριασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θα μπορούσαμε αμέσως να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή μεταφορά σε αυτόν τον λογαριασμό του ΑΦΜ της επιχείρησης και να τους παράσχουμε ένα pin ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ως έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμής, σε οποιονδήποτε άλλο, ενώ παράλληλα να γίνονται και φορολογικές πληρωμές προς το κράτος. Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές, λόγω της επιθετικής πολιτικής της ΕΚΤ.

»Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή».

Λίγο αργότερα, αφηγείται «μια συναρπαστική ιστορία, τι είδους δυσκολίες αντιμετώπισα. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο μου ελέγχεται πλήρως και απευθείας από την τρόικα. Δεν ήταν υπό τον δικό μου έλεγχο ως αρμόδιου υπουργού, αλλά ελεγχόταν από τις Βρυξέλλες. Ο γενικός γραμματέας διορίζεται με μια συγκεκριμένη διαδικασία και ελέγχεται από την τρόικα, όπως και ολόκληρος ο μηχανισμός.

Είναι σαν τα δημόσια έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ελέγχονται από τις Βρυξέλλες· είμαι σίγουρος ότι όπως το ακούτε σας σηκώνεται η τρίχα. ΟΚ, λοιπόν, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα ήταν πως ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, από την άλλη, ελεγχόταν από εμένα, ως αρμόδιο υπουργό. Και διόρισα έναν καλό φίλο μου, παιδικό φίλο μου, που έγινε καθηγητής Τεχνολογικής Πληροφόρησης στο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Τον επιστράτευσα επειδή του είχα εμπιστοσύνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος. Κάποια στιγμή, μία εβδομάδα ή λίγο αργότερα αφότου μετακομίσαμε στο υπουργείο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει τον έλεγχο των μηχανημάτων, του hardware, όχι όμως και του λογισμικού (software). “Το software ανήκει στην τρόικα, που ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Τι να κάνω;”».

Μυστική συνάντηση

Και προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης: «Είχαμε λοιπόν μια συνάντηση, μόνο οι δυο μας, ουδείς άλλος γνώριζε, και εκείνος μου είπε: “Ακου, αν ζητήσω την άδειά τους για να αρχίσω να εφαρμόζω αυτό το σχέδιο, τότε η τρόικα θα μάθει αμέσως ότι σχεδιάζουμε ένα παράλληλο σύστημα. Αλλά εγώ του είπα ότι αυτό δεν μας κάνει, γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας σε αυτήν τη φάση. Ετσι τον εξουσιοδότησα, και αυτό δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν, πρέπει να παραμείνει μεταξύ μας...».

Ο συντονιστής του conference call τον διακόπτει: «Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που ακούνε αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν θα το πούνε στους φίλους τους».

Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει γελώντας: «Ξέρω, ξέρω, ότι δεν θα το κάνουν. Αλλά και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω. Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό πρόγραμμα του υπουργείου ώστε να μπορέσουμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς της ιστοσελίδας σε ένα μεγάλο υπολογιστή στο γραφείο του (φίλου μου), ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών».
Καταλήγει δε πως «...ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό, όταν θα κλείναν οι τράπεζες, ώστε να μεταβούμε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που δεν ελέγχεται από εμάς, αλλά από τις Βρυξέλλες, και να συνδέσουμε αυτόν τον φορητό υπολογιστή προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το σύστημα. Προσπαθώ να σας μεταφέρω το είδος των θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, των θεσμικών εμποδίων που είχαμε στην προσπάθειά μας να χαράξουμε μια ανεξάρτητη πολιτική για να απαλύνουμε τις συνέπειες από το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΚΤ».