Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος: 61% ΟΧΙ - 39% ΝΑΙ



Το «Όχι» είναι ο μεγάλος νικητής του κρίσιμου δημοψηφίσματος, στο οποίο οι πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος από την Singular Logic, το «όχι» λαμβάνει ποσοστό 61%.

Μεγάλη διαφορά υπέρ του «όχι» δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους δημοσκόπους το ποσοστό του «όχι» θα είναι κοντά στο 60%.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 17,83% της Επικράτειας, το «όχι» λαμβάνει 60,36% και το «ναι» 39,64%.

Το αποτέλεσμα αποτελεί πρώτη ασφαλής εικόνα του τελικού αποτελέσματος, καθώς στο 10% των εκλογικών τμημάτων η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι πάνω από 4%, ποσοστό που στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί όριο του στατιστικού λάθους.
Σύμφωνα με τον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο, στις 20:00, το «όχι» θα πάρει πάνω από 55% και πολύ πιθανόν να πλησιάσει το 58%.

Στις 20:13 στο 9% των επίσημων αποτελεσμάτων και με συμμετοχή του 60% των ψηφοφόρων 59,9% παίρνει το όχι και 40,1% το ναι.

Δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα στο «όχι» με 51,5%, έναντι 48,5% του «ναι» δείχνει δημοσκόπηση της GPO για το Mega, η οποία διενεργήθηκε το Σάββατο και φέρνει στο φως σημαντικά ευρήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την πορεία του "ναι" και του "όχι" καθ' όλη της διάρκεια της εβδομάδας, ειδικά σε σχέση με τις εξελίξεις που φαίνεται να επηρέασαν τις επιλογές των πολιτών.
Δημοσκόπηση της Μetron Analysis για τον ΑΝΤ1 δίνει 52%% στο «όχι» και  48% «ναι».
Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha δίνει 49,5% - 54,5% στο «όχι» έναντι 45,5% - 50,5% στο «ναι».
Δημοσκόπηση της MR Hellas για το Star δίνει στο «όχι» 49% - 54% έναντι 46% - 51% του «ναι».
Στη δημοσκόπηση της MRB για τον ΣΚΑΪ, το «όχι» προηγείται με ποσοστό 54% έναντι 51% του «ναι».


Πηγή : imerisia.gr


Τηλεφώνημα Ντόρας σε Σαμαρά: Παραιτήσου κι εγώ θα κάνω πίσω



Μετά την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και να τον κάλεσε να παραιτηθεί άμεσα από την ηγεσία του κόμματος, δίνοντάς του και μία υπόσχεση.

Άρχισαν τα όργανα της ΝΔ μετά την εσωκομματική ηρεμία που υπήρχε τον τελευταίο καιρό. Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την καθολική επίκρατηση του "ΟΧΙ" ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας μιλώντας στο ΣΚΑΙ άφησε αιχμές για τη στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσίας της ΝΔ λέγοντας ότι "οι ευθύνες για το αποτέλεσμα δεν είναι για όλους μας ίδιες".

Ωστόσο αυτή δεν φαίνεται να είναι η μόνη αντίδραση από κορυφαία στελέχη της ΝΔ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη τηλεφώνησε τον πρόεδρο της ΝΔ και του είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί.

"Πρέπει να παραιτηθείς και αν το πρόβλημα είναι προσωπικό τότε παραιτούμαι και εγώ".

Πηγές της Συγγρού σχολιάσαν τις πληροφορίες που ήθελαν την κα Μπακογιάννη να τηλεφωνεί στον κ. Σαμαρά και να του ζητά την παραίτησή του. Από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνουν το τηλεφωνημα και σημείωνουν ότι "χθες Σάββατο μια ώρα το μεσημέρι στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα για το δημοψήφισμα η κα Μπακογιάννη όντως τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά να του ζητήσει να παραιτηθεί. Αφήνουμε στην κρίση του καθενός και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να σκεφτεί μια τέτοια πράξη".


Θοδωρης Δαφέρμος


Πηγή : newsit.gr


Εντείνονται τα μέτρα στις τράπεζες Βαλαβάνη: «Oχι αναλήψεις μετρητών απο τις θυρίδες»




«Ο καθένας μπορεί να πάρει από τη θυρίδα του στην τράπεζα ό,τι θέλει εκτός από μετρητά» δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στον Alpha.
Οπως είπε χαρακτηριστικά «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα».
Βέβαια κάτι τέτοιο για να συμβεί θα πρέπει να υπάρξει νέα διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την παρουσία εισαγγελέα ή δικαστικού υπαλλήλου κατά το άνοιγμα των θυρίδων και να ορίζει επίσης το τι θα μπορεί να παίρνει κάποιος από τη θυρίδα του.
Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης «άδειασε» την κα Βαλαβάνη αναφέροντας ότι πρόκειται περί εισήγησης της αναπληρώτριας υπουργού και όχι για απόφαση της κυβέρνησης

Πηγή : kathimerini.gr


Εκτιμήσεις δημοσκοπήσεων χωρίς την διενέργεια exit poll





Metron Analysis (για ANT1) NAI: 46% ΟXI: 49% GPO (για MEGA) ΝΑΙ 48,5% ΟΧΙ 51,5%

Η τελευταία δημοσκόπηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της «Metron Analysis» για τον ANT1

NAI: 46%

OXI: 49%

ΛΕΥΚΑ/ ΑΚΥΡΑ: 2%


ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ:2 %

Εκτίμηση αποτελέσματος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της «Metron Analysis» για τον ANT1

NAI: 46-50%

OXI: 50-54%

ΑΛΦΑ, ΜΑΡΚ

OXI 49,5 - 54,5

NAI 45,5-  50,5


Δημοσκόπηση της GPO για το MEGA

ναι 48,5%

οχι 51,5%


Δημοσκόπηση της MRB για το Star - Η εκτίμηση του αποτελέσματος

ΝΑΙ: ΑΠΟ 46% έως 51% ,

ΟΧΙ : ΑΠΟ 49% εως  54%



Μέρκελ: «Αλέξη γιατί έπαιξες ρουλέτα μια ολόκληρη χώρα»




Τις έντονες συζητήσεις που έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας, μεταφέρει το περιοδικό Spiegel το οποίο υποστηρίζει ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έκρυψε πόσο έντονα ενοχλημένη είναι με τον Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν δίστασε «να παίξει ρουλέτα με ολόκληρη την χώρα», αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις αρχές της ΕΕ.

Η Α. Μέρκελ γνωρίζει ότι ένα Grexit θα είναι ένα πικρό σημείο καμπής για την Ευρώπη αλλά και για την καγκελαρία, σημειώνει το Spiegel, αναφέροντας παράλληλα ότι η καγκελάριος εξήγησε στα μέλη των Χριστιανοδημοκρατών ότι αλληλεγγύη και σταθερότητα πηγαίνουν μαζί.
Για τους Έλληνες οι πόρτες της Ευρώπης παραμένουν ανοιχτές, επανέλαβε η Μέρκελ, ωστόσο σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να συμμορφωθεί με τις αρχές της ΕΕ και παραβιάζει τις αρχές συνεργασίας, αφού οι πολιτκές που ακολουθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «σκληρές και ιδεολογικές».

Σύμφωνα με το Spiegel, η καγκελάριος φέρεται να υποστήριξε ότι ο Αλ. Τσίπρας οδήγησε την Ελλάδα εν γνώση του πάνω στον τοίχο και δηλώνει αποσβολωμένη που ο πρωθυπουργός μπόρεσε «να παίξει ολόκληρη χώρα στην ρουλέτα».

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει τις τελευταίες μέρες Γερμανοί αξιωματούχοι, η γερμανική κυβέρνηση πριν κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα περιμένει να έχει διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη πλειοψηφία. Πιθανότατα η επίσημη θέση της Γερμανίας γίνει γνωστή αύριο το μεσημέρι.

Αύριο αναμένεται και δήλωση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Πηγή: Εθνος


Ο Βαρουφάκης μόνο δράκους δεν μας έχει πεί ότι βλέπει! Τώρα βλέπει συμφωνία σε 24 ώρες



Εντός 24 ωρών προβλέπει ότι θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αν επικρατήσει το «Οχι» στο δημοψήφισμα.

Τη δήλωση αυτή έκανε στην ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου CNBC, Κέιτι Σάλμαν, η οποία «ανέβασε» τη δήλωση του Έλληνα υπουργού στον λογαριασμό της στο Twitter.
Ερωτηθείς δε για το αν είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα απάντησε πως δεν χρειάζεται να είναι βέβαιος γιατί υπάρχει όμορφη δημοκρατία, επισημαίνοντας πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα σε λίγες ώρες.


Πηγή


Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μούτρα στον ΣΚΑΙ με διήμερο εμπάρκο



Την απόφαση του να απέχει από τα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών του ΣΚΑΪ σήμερα και αύριο γνωστοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας «πρωτοφανή εκστρατεία εκφοβισμού των πολιτών», αφού «έφτασε στο σημείο να παραβιάσει την εκλογική νομοθεσία διοργανώνοντας εκπομπές το Σάββατο με εκπροσώπους του “ΝΑΙ”».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει αποδείξει με τη στάση του, εδώ και χρόνια, πως δεν φοβάται αλλά αντίθετα επιζητά την σκληρή πολιτική αντιπαράθεση».
«Είναι αδιανόητη, όμως, αυτή η απροκάλυπτη και χυδαία στράτευση μέσων ενημέρωσης ενάντια σε κάθε δεοντολογία και αντικειμενικότητα», συμπληρώνεται.