Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Προφυλακίστηκε η μητέρα της Άννυ



Η 25χρονη έλεγε νωρίτερα ότι ήθελε να μείνει έξω από τη φυλακή για να κάνει τα 40 του παιδιού της - «Πιστεύω ότι ο φίλος του Σάββα έχει σχέση με την εξαφάνιση», είπε στην απολογία της και υποστήριξε πως το ταξίδι στη Βουλγαρία έγινε για να εξασφαλίσει την σιωπή του ανθρώπου που αποκάλυψε το έγκλημα - «Είχε σκοτώσει το παιδί και μου έλεγε ψέματα», ανέφερε η Ντιμιτρίνα

Προφυλακιστέα κρίθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία,
η Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, η μητέρα της τετράχρονης Άννυ που βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια του πατέρα της, λίγο πριν το Πάσχα.

Έπειτα από την απολογία της, που διήρκεσε τέσσερις ώρες, η 25χρονη έφυγε από την Ευελπίδων, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες.

Κατάθεση έδωσαν σήμερα στις ανακριτικές αρχές και οι γονείς της 25χρονης οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν ενέκριναν τον δεσμό της με τον Σάββα, ενώ μεταξύ άλλων, τόνισαν πως η κόρη τους αγαπούσε το παιδί της και το πρόσεχε και ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν σύμφωνοι με την απόφαση της Ντιμιτρίνα να αφήσει την Άννυ στην οικογένεια του 27χρονου δολοφόνου.

Πάντως, κατά την απολογία της, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η 25χρονη ζήτησε να μείνει έξω από την φυλακή για να κάνει τα 40 του παιδιού της, ενώ παράλληλα, είπε πως ο Σάββας -ο πατέρας της Άννυ- δεν είχε ποτέ χτυπήσει το παιδί της.

Την ίδια ώρα, όμως, η μητέρα της άτυχης 4χρονης εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο φίλος του Σάββα, Νικολάι, έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το Σάββατο 2 Μαΐου και με δίκη της πρωτοβουλία μίλησε τηλεφωνικά με τον Νικόλαι γιατί, όπως υποστήριξε, είχε υποψίες ότι είχε κάποια σχέση με την εξαφάνιση της Άννυ.

«Μου είπε να μην ανησυχώ ακόμη και αν ακούσω κάτι. Δεν αποκλείω ο Νικόλαι να έχει σχέση με την εξαφάνιση», φέρεται να δήλωσε, ενώ είπε ακόμη ότι το χειρότερο σενάριο που της πέρασε από το μυαλό ήταν να είχε συμβεί κάποιο ατύχημα και ο Σάββας πάνω στον πανικό του να εξαφάνισε το παιδί.

«Ο Σάββας μου είπε ότι πήρε την Άννυ από την μητέρα του γιατί πούλησε το τάμπλετ της για να πάρει τσιγάρα», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, κατά την απολογία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό της υπόμνημα η Ντιμιτρίνα περιγράφει πώς έφερε την κόρη της στην Ελλάδα από τους γονείς της στη Βουλγαρία όπου ζούσε έως τότε, με σκοπό να την πάρει μαζί της στη Γερμανία, όπου σκόπευε να μετεγκατασταθεί. Το παιδί ήρθε στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου, αναφέρει, με την συμφωνία πως θα μείνει με την μητέρα του πατέρα της, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Η Μπορίσοβα περιγράφει ακόμα πως μιλούσε με το παιδί της κατά διαστήματα στο τηλέφωνο και πως ακουγόταν καλά. Όπως επίσης αναφέρει, όταν ζητούσε να μιλήσει στην Αννυ, μετα την δολοφονία του παιδιού, ο Σάββας την ενημέρωνε πως είναι καλά και μένει με την μητέρα του. Δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι, αναφέρει χαρακτηριστικά η 25χρονη, που επίσης επισημαίνει πως στις 13 ή 14 Απριλίου, λίγο πριν γυρίσει στην Ελλάδα, άκουσε τον πατέρα του παιδιού της αναστατωμένο, να της λέει πως κάτι κακό του είχε συμβεί και να της ζητά να γυρίσει πίσω. Δεν του έδωσα σημασία γιατί έλεγε ασυναρτησίες και τις απέδωσα στα ναρκωτικά, λέει η Μπορίσοβα.

αφορά στο τι συνέβη αφού επέστρεψε στην Ελλάδα και διαπίστωσε ότι το παιδί της έχει εξαφανιστεί, η 25χρονη λέει ότι η δικαιολογία του Σάββα ήταν πως το παιδί το έσκασε από το σπίτι και πως πριν πούμε τίποτα σε κανέναν έπρεπε να πάμε εμείς οι ίδιοι στη Βουλγαρία να το πούμε στους γονείς μου.

Το ταξίδι στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε, όμως η Μπορίσοβα δεν είδε ποτέ τους γονείς της, καθώς, όπως αναφέρει στο υπόμνημα, έμεινε στο ξενοδοχείο και ανέλαβε τα πάντα ο Σάββας.

Όπως κατάλαβα εκ των υστέρων, λέει η γυναίκα, το ταξίδι στη Βουλγαρία έγινε για να εξασφαλιστεί η σιωπή του Νίκι, του άντρα που οδήγησε στη λύση του μυστηρίου και στον οποίο ο Σάββας είχε εκμυστηρευτεί το έγκλημά του.

Όταν γυρίσαμε στην Αθήνα, μου είπε να επινοήσω την ιστορία με την Σίλβια για να μην στραφούν οι αρχές σε αυτόν που είχε «μπλεξίματα», αναφέρει στη συνέχεια για να εξηγήσει τις συνεχείς αντιφάσεις στις καταθέσεις των δυο τους σε όλη την διάρκεια της υπόθεσης.

Ακόμα και η ίδια όμως, δηλώνει πως η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπιζε ο παιδοκτόνος τις έρευνες της αστυνομίας και στο πρόσωπό του αλλά και στο διαμέρισμά του, όπου είχε διαπράξει το ειδεχθέστατο έγκλημά του, της έκανε εντύπωση. Την ίδια ψυχραιμία, λέει, επεδείκνυε και κάθε φορά που κάποιος, ακόμα και εκείνη, τον κατηγορούσε πως πούλησε το παιδί, κι έτσι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως είχε κάνει κάτι κακό στην κόρη του.

Σε κάθε περίπτωση, η μητέρα της Αννυ δηλώνει πως ο πατέρας του παιδιού της δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές, χτυπώντας την και πως το περισσότερο που είχε κάνει ήταν να την «μαλώσει».


Πηγή : protothema.gr


Η κατάντια της Αμφίπολης και η επιτακτική ανάγκη για αναζήτηση χορηγών


Πέρυσι οι ανασκαφές στην Αμφίπολη κυριαρχούσαν στον εθνικό και στο διεθνή Τύπο. Ολοι μιλούσαν για μία πολύ μεγάλη ανακάλυψη ενώ πλήθος πολιτικών παρήλασε από τον αρχαιολογικό χώρο, για να δείξει, δήθεν, ότι ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό της χώρας μας.
Σήμερα, με τα φώτα των προβολέων να έχουν σβήσει, η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς η Αμφίπολη ρημάζει. Οι ανασκαφές καρκινοβατούν, απαιτούνται επειγόντως έργα αποστράγγισης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σημειωθούν πτώσεις χωμάτινων όγκων. Με απλά λόγια, αυτό το υπέροχο μνημείο έχει αφεθεί στη μοίρα του.

Και θα πει κάποιος τώρα, ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, δεν υπάρχουν κονδύλια γι’ αυτό το μνημείο. Συμφωνώ απολύτως. Υπάρχει όμως εναλλακτική λύση; Η απάντηση είναι «ναι». Αν πραγματικά θέλουμε να σωθεί το μνημείο της Αμφίπολης και να μην έχει την τύχη τόσων άλλων που παραμελήθηκαν και σβήστηκαν από τον χάρτη, θα πρέπει να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας. Αναφέρομαι στο θεσμό της χορηγίας, έναν θεσμό τόσο παλιό όσο και η ιστορία του ελληνικού πολιτισμού – από τον 5ο π.Χ. αιώνα οι εύποροι άνδρες προσκαλούνταν να υποστηρίξουν εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού.

Δυστυχώς στη χώρα μας η χορηγία έχει σε μεγάλο βαθμό δαιμονιοποιηθεί. Πολλοί θα μιλήσουν για ξεπούλημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για εμπορευματοποίηση ή «ιδιοτελείς σκοπούς». Όμως αν πραγματικά θέλουμε να αναδείξουμε και να συντηρήσουμε το πολιτιστικό προϊόν της χώρας μας, κάτι που θα αποτελέσει τονωτική ένεση για τον πολιτιστικό τουρισμό, θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις παρωχημένες αντιλήψεις και να κοιτάξουμε μπροστά.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ιταλία, όπου μια από τις βαριές βιομηχανίες της Ιταλίας, η μόδα, έρχεται όχι μόνο να αναπληρώσει το κράτος στη συντήρηση μνημείων, αλλά να πάρει την πρωτοβουλία κινήσεων και να κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς μεγάλοι οίκοι μόδας εφαρμόζουν εκτενή προγράμματα αναστήλωσης που συνολικά αντιστοιχούν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Τα παραδείγματα είναι εντυπωσιακά, καθώς ήδη εφαρμόζονται προγράμματα αναστήλωσης σε κορυφαία μνημεία της Ιταλίας: Κολοσσαίο (χορηγία από Tod’s 25 εκατ. ευρώ). Φοντάνα ντι Τρέβι (από Fendi 2 εκατ.). Πιάτσα ντι Σπάνια (από Bulgari 1,5 εκατ.). Σκάλα του Μιλάνου (παλαιότερη χορηγία Tod’s 5 εκατ.). Uffizi στη Φλωρεντία (από Salvatore Ferragamo 600.000). Galleria Vittorio Emanuele II στο Μιλάνο (από Versace 1,5 εκατ. και από Prada 1,5 εκατ.).

Αν όντως θέλουμε να αφήσουμε κάτι στις επόμενες γενιές, ας μιμηθούμε άμεσα το παράδειγμα της Ιταλίας. Ας δημιουργηθεί μία ομάδα που θα ετοιμάσει ένα σχέδιο και θα έχει ως αποκλειστικό στόχο να αναζητήσει χορηγούς, εντός ή και εκτός συνόρων.


protopapadakis.blogspot.gr


Τα γέλια έγιναν οργή για την βλακεία που είπε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Ο καπιταλισμός σκότωσε την Άννυ


Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πολιτικός με αφορμή κάποιο δυσάρεστο περιστατικό, εκφράζει την άποψή του καταγγέλλοντας το κοινωνικοπολιτικό σύστημα.                                          

Τις περισσότερες φορές η σύνδεση αυτή γίνεται αυθαίρετα, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων προβολής των ίδιων των πολιτικών που θέλουν να αποδώσουν ευθύνες στους ανταγωνιστές τους.



Με αυτό το κείμενο η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Γ. Κασιμάτη, αποκαλύπτει τον καπιταλισμό και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ως τους πραγματικούς υπαίτιους για τον θάνατο της μικρής Άννυ.

Και από κάτω μερικά σχόλια που την κράζουν : 


Αγνοώντας επιδεικτικά τις εκτιμήσεις των αρχών που τονίζουν πως το έγκλημα είναι πρωτοφανές και δεν μπορεί να μπει σε κάποια κατηγορία, η ίδια υποστηρίζει πως ο δολοφόνος της Άννυ οδηγήθηκε σε αυτό το έγκλημα λόγω της... δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην χώρα μας.

Με αυτόν τον τρόπο βάζει στο «ίδιο τσουβάλι» τον πατέρα που θα κλέψει για να ταΐσει τα παιδιά του με τον παιδοκτόνο που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, είχε ξεκάθαρα εκδικητική διάθεση.

Στην σούμα της παιδοκτονίας, του καπιταλισμού και του μνημονίου, η Βουλευτής προσθέτει και τον πιλότο της Germanwings. Η κυρία Κασιμάτη πήρε λοιπόν την κουτάλα και ανακάτεψε όλα τα «κακά του κόσμου», που κατά την ίδια οφείλονται στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, και τα σέρβιρε στη σελίδα της στο Facebook.

Τα επιχειρήματά της μάλιστα δεν προκαλούν μόνο γέλιο, αλλά μπορούν να θεωρηθούν επικίνδυνα, καθώς δίνουν ελαφρυντικά σε έναν από τους πιο ειδεχθείς εγκληματίες που έχει γνωρίσει ποτέ το Πανελλήνιο. Είναι σημαντική η κατανόηση εκείνου που έσφαλε, καθώς και η αναζήτηση των κινήτρων του.
Η προσπάθεια ΄όμως πολιτικού κηρύγματος με αφορμή ένα τέτοιο περιστατικό, είναι τουλάχιστον εγκληματική.


Με πληροφορίες απο την huffingtonpost.gr


Χάος με φλεγόμενο ΙΧ αυτοκίνητο και τραυματίες αστυνομικούς στην Αττική Οδό


Το ΙΧ αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει...

Μποτιλιάρισμα δύο χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, λόγω τροχαίου ατυχήματος, κατά το οποίο τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, στην έξοδο Πλαπούτα.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, στις 10:10, ΙΧ αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να πέσουν πάνω του άλλα τρία οχήματα, εκ των οποίων το ένα ήταν περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά οι δύο επιβαίνοντες στο περιπολικό.

Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην κυκλοφορία.



Πηγή : newwbeast.gr


Κουτσούμπας: Οι μάσκες έπεσαν - Η κυβέρνηση οδεύει προς νέο μνημόνιο


Βέβαιος ότι η κυβέρνηση οδεύει προς νέο μνημόνιο εμφανίστηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ανέφερε πως «οι μάσκες πλέον πέφτουν».

«Θα έχουμε», πρόσθεσε, «νέο χτύπημα σε εργασιακά, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, με ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας και νέα φορολογικά βάρη».

Κατά τον κ. Κουτσούμπα, η κυβέρνηση διατηρεί και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίω,ν διαιωνίζοντας έτσι τη φτώχεια για τον λαό


Πηγή : imerisia.gr


ΝΔ: 14πλάσια από το mail Χαρδούβελη τα μέτρα που έρχονται


Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως συνεχίζει να ψεύδεται απέναντι στον ελληνικό λαό, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Με non paper που έχει τον τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για τη δήθεν "περήφανη" διαπραγμάτευση» η ΝΔ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «θα λάβει 14 φορές περισσότερα μέτρα, ύψους περίπου 14 δισ. ευρώ».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση υιοθετεί υφεσιακά μέτρα, όπως αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος και συμπίεση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, μέσω της κατάργησης των φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων.

«Ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό διπλά. Όχι μόνο γιατί προτείνει τη λήψη πολλαπλάσιων δημοσιονομικών μέτρων από αυτά που περιλαμβάνονταν στο "e-mail Χαρδούβελη" αλλά και γιατί αντιγράφει τα περισσότερα από όσα περιείχε. Και επί αυτών προσθέτει φόρους, φόρους και πάλι φόρους» αναφέρεται στο non paper της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως «η κυβέρνηση προωθεί έκτακτα φορολογικά μέτρα, όπως η θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ με κατάργηση των εξαιρέσεων και των μειωμένων συντελεστών, η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα νησιά, η αύξηση κατά 30% στον φόρο πολυτελείας, η κατάργηση της μείωσης 30% της έκτακτης εισφοράς που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση» με αντάλλαγμα, όπως σημειώνουν, «να επιτρέψει η ΕΚΤ να αυξηθεί το πλαφόν των 15 δισ. ευρώ στις εκδόσεις Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου».

Στο non paper υπογραμμίζεται πως με το «e-mail Βαρουφάκη», ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονται και η οικονομική ανάπτυξη «ψαλιδίζεται», καθώς η αύξηση του ΑΕΠ από 2,9% που προέβλεπε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 (Νοέμβριος 2014), περιορίζεται στο 1,4% στις νεότερες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί προς το δυσμενέστερο τις προβλέψεις της για αύξηση του ΑΕΠ μόνο κατά 0,5% και μόνο αν υπάρξει συμφωνία, άμεσα. Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο δημοσιονομικός στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το 2015 παραμένει στο 3% του ΑΕΠ, αντίθετα με τις διαρροές της κυβέρνησης ότι θα περιοριζόταν στο 1,5% του ΑΕΠ, ή και χαμηλότερα.

Τέλος, η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως ως αντιπολίτευση υπονόμευε συστηματικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και πως τώρα «100 μέρες μετά τον σχηματισμό της συγκυβέρνησής τους, η χώρα πληρώνει τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, την αδράνεια, την ανικανότητά τους».


Πηγή : ethnos.gr


Το πρώτο βράδυ του φονιά της Άννυ στη φυλακή



Στις φυλακές της Κέρκυρας βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης ο 27χρονος Βούλγαρος που σκότωσε τη μικρή Αννυ, προκαλώντας σοκ σε όλο το πανελλήνιο από την τραγική διάσταση που πήρε η υπόθεση με την τετράχρονη.

Ο 27χρονος παιδοκτόνος, που ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα, μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο «πα-τέρας» που σκότωσε και τεμάχισε το ίδιο του το παιδί και στη συνέχεια για να κρύψει τα ίχνη έβρασε με ρύζι τα κομμάτια και τα σκόρπισε σε κάδους στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε στις φυλακές Κέρκυρας, φορώντας κουκούλα, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τετάρτης. Τα μέτρα ασφαλείας του είναι δρακόντεια, ενώ από χθες βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα εντός κι εκτός του κελιού του.

 Όπως δήλωσαν στο protothema.gr κύκλοι των φυλακών Κερκυρας, ο παιδοκτόνος δεν εχει βγει καθολου από το κελί του ούτε αναμένεται να προαυλιστεί μεσα στις επόμενες ημέρες, για λόγους ασφαλείας. Με βάση τις ίδιες πηγές ο κρατούμενος δεν ζήτησε τίποτα από τους φύλακες. Του χορηγήθηκε η ιατρική αγωγή που πρέπει να λαμβάνει και το βραδινό δείπνο του. Ανάμεσα στους κρατούμενους επικρατεί αναβρασμός, όμως οι αρχές έχουν πάρει αυστηρά μέτρα και πηγές δηλώνουν ότι θα αποφευχθεί το όποιο επεισόδιο.

Σύμφωνα με πηγές από τις φυλακές Κέρκυρας, μάλιστα, ο 27χρονος παιδοκτόνος διαμένει στο κελί του Μανώλη Δουρή, ενώ κρατείται μόνος, προκειμένου να μην έχει επαφή με άλλους κρατουμένους, για λόγους ασφαλείας.

Ο 27χρονος, επίσης, τις επόμενες ημέρες που αναμένεται να βγει απο το κελί του, δεν θα προαυλίζεται μαζί με τους υπολοίπους κρατουμένους, αλλά μόνος του τις ώρες που οι άλλοι κρατούμενοι θα βρίσκονται στα κελιά τους, επίσης για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται πως στις φυλακές Κέρκυρας είχε μεταφερθεί αρχικά και ο Μανώλης Δουρής, που καταδικάστηκε για τον θάνατο του 6χρονου γιου του, που στις 31 Δεκεμβρίου του 1993 βρέθηκε νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά. Οι αρχές αποφάσισαν να τον οδηγήσουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κέρκυρας, όπου διαμορφώθηκε ειδικός χώρος για την κράτησή του. Κατά τη μεταγωγή του, ο Δουρής ξυλοκοπήθηκε αγρίως από τους υπόλοιπους κρατούμενους. Μάλιστα, όταν κατέβηκε από την κλούβα το πρόσωπο του ήταν αλλοιωμένο κι εκείνος μέσα στα αίματα.

 Στη διαδρομή κακοποιήθηκε, βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τους βαρυποινίτες που τήρησαν τον άγραφο κώδικα τιμής που επικρατεί στη φυλακή, σύμφωνα με τον οποίο οι παιδοκτόνοι δεν συγχωρούνται. Η κακοποίηση του συνεχίστηκε για καιρό μέσα στη φυλακή. Το κλίμα ήταν τόσο αρνητικό που οι αρχές αναγκάζονταν να τον μετακινούν συνέχεια. Μέσα σε δύο χρόνια ο Δουρής άλλαξε τέσσερα διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα.

 Στις 24 Φεβρουαρίου του 1996 σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου του, ο Μανώλης Δουρής έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί στις φυλακές της Τρίπολης. Βρέθηκε κρεμασμένος με το καλώδιο της τηλεόρασης...


Πηγή : patrastimes.gr


Νέος σεισμός 7,2 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα


Το επίκεντρο της δόνησης, της τελευταίας σειράς ισχυρών σεισμικών δονήσεων των τελευταίων ημερών, εντοπίσθηκε σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από την πόλη Αράουα

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά της Παπούας Νέας Γουινέας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Το επίκεντρο της δόνησης, της τελευταίας σειράς ισχυρών σεισμικών δονήσεων των τελευταίων ημερών, εντοπίσθηκε σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από την πόλη Αράουα και σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες.

Το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Πηγή


Ρώμη: Εκλεισε το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο λόγω φωτιάς



Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης έκλεισε την Πέμπτη, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο αποθήκευσης αποσκευών, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι (15.00 ώρα Ελλάδας).

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε υπόγειο χώρο αποσκευών του τερματικού σταθμού 3 στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο, το οποίο χρησιμοποιείται για τις διεθνείς πτήσεις.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι εκδήλωσαν αναπνευστικά προβλήματα μετά την εισπνοή καπνού, δήλωσε αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο και ότι παραμένει άγνωστο πώς αυτή προκλήθηκε.

Σχεδόν 20 πυροσβεστικά οχήματα είναι στο αεροδρόμιο. Η εθνική οδός που συνδέει το αεροδρόμιο με τη Ρώμη έχει κλείσει ώστε να διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων ταχείας επέμβασης.


Πηγή : tanea.gr


«Κλειδώνει» η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ από το δεύτερο εξάμηνο του 2015



Με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ να θεωρείται πλέον βέβαιη, η κυβέρνηση καλείται να εντοπίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα συνολικού ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ -στην καλύτερη περίπτωση- για να επιτύχει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες μεταξύ Αθήνας και δανειστών φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ από το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του νέου συντελεστή, οι Βρυξέλλες πιέζουν να ανέλθει στο 17% ή 18%, ενώ η κυβέρνηση αντιπροτείνει συντελεστή 16%. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για εξαίρεση από τον ενιαίο συντελεστή των φαρμάκων και ενδεχομένως ειδών πρώτης ανάγκης (π.χ. μέρος των τροφίμων), ενώ θα υπάρχουν μόνο δύο συντελεστές.

Πάντως, προς το παρόν οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει στην πρόβλεψη για το μέγεθος του πρωτογενούς αποτελέσματος του φετινού προϋπολογισμού. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) προβλέπει ότι χωρίς να αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 θα είναι 0,5% του ΑΕΠ. Η Κομισιόν εκτιμά ότι θα είναι σχεδόν μηδενικό, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) «βλέπει» πρωτογενές έλλειμμα έως και 1% του ΑΕΠ.

Επί της ουσίας, αυτές οι διαφορές στις προβλέψεις τόσο μεταξύ των δανειστών, όσο και με την Αθήνα, δημιουργούν ανάγκη για λήψη σημαντικών δημοσιονομικών μέτρων για να επιτευχθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ. Μέτρα τα οποία κυμαίνονται από 1,8 δισ. ευρώ (με βάση την εκτίμηση του ΓΛΚ) και φθάνουν έως και τα 4,5 δισ. ευρώ (λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενέστερες εκτιμήσεις του ΔΝΤ).
Ειδικότερα τα σενάρια που εξετάζονται:

1. Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ. Από το δεύτερο εξάμηνο του έτους εξετάζεται η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή, με τα σενάρια να δείχνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα διαμορφωθεί στο 17% για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες εκτός από τα φάρμακα και τα είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο δύο θα είναι οι συντελεστές ΦΠΑ που θα εφαρμόζονται σε ολόκληρη την επικράτεια. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται το ειδικό καθεστώς που ίσχυε στα νησιά του Αιγαίου. Στις περιοχές αυτές θα εφαρμοστούν οι δύο συντελεστές που θα αποφασιστούν από την κυβέρνηση και τους πιστωτές.

2. Τέλος διαμονής. Τα δύο σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπουν:

• Επιβολή τέλους που θα κυμαίνεται από 1 έως και 5 ευρώ. Το τέλος θα εφαρμοστεί κατά τη διαμονή σε ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 5 αστέρων και δεν θα αφορά μόνο τα ξενοδοχεία των νησιών, αλλά ολόκληρη την επικράτεια. Το τέλος θα επιβάλλεται για περίοδο έξι μηνών (Απρίλιο με Σεπτέμβριο).

• Τέλος διαμονής την τουριστική περίοδο, ο οποίος θα ξεκινά από 3% και θα φθάνει το 5% για ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Ωστόσο η τεράστια αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή (σήμερα είναι στο 6,5%) ενδεχομένως να ακυρώσει το μέτρο που συζητείται.

3. Αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ. Σήμερα, για καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2,1%, ενώ για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2,8%. Σχεδιάζεται η αύξηση των συντελεστών κατά 50%. Δηλαδή, για εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 συντελεστής 3,15% και για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ συντελεστής 4,2%.

4. Επιβολή πρόσθετης φορολογίας για τους 500 πλουσιότερους Ελληνες φορολογούμενους.

5. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2015. Το μέτρο αποδίδει περί τα 2,65 δισ. ευρώ ετησίως και εκτιμάται ότι δεν υπάρχει πλέον το κατάλληλο χρονικό  περιθώριο για να σχεδιαστεί ο νέος φόρος που θα τον αντικαταστήσει.

6. Συναλλαγές με κάρτες. Το μέτρο εξετάζεται να ξεκινήσει πιλοτικά στα νησιά με περισσότερους από 3.000 κατοίκους. Επί της ουσίας θα αφορά 22 νησιά της χώρας και η χρήση της κάρτας θα είναι υποχρεωτική για αγορές άνω των 70 ευρώ.

7. Αφορολόγητο όριο. Η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ δεν αφορά τη διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, καθώς θα δημιουργούσε πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος.

8. Επιβολή φόρου πολυτελείας. Θα επιβάλλεται σε κοσμήματα, ωρολόγια και πολύτιμους λίθους. Ενδεχομένως να φθάσει στο 5%.

9. Αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης κατά 30%. Πρόκειται για τον φόρο που επιβάλλεται σήμερα σε αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού, πισίνες και αεροσκάφη. Εφόσον αυξηθεί κατά 30%, τότε θα διαμορφωθεί σε:

• 6,5% από 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης (επί του τεκμηρίου διαβίωσης) για αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω και μέχρι 2.500 κ.εκ. παλαιότητας μέχρι 10 ετών.

• 13% από 10% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.εκ. παλαιότητας μέχρι 10 ετών, για τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ανεμόπτερα. Επίσης, στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα ενταχθούν και τα σκάφη αναψυχής.



Πηγή : kathimerini.gr


Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής


Για τις 12 Μαΐου διέκοψε το δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Λίγο νωρίτερα η πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενη στο θέμα της καταλληλότητας της αίθουσας για τη διεξαγωγή της δίκης είπε:

«Είμαστε δικαστές και ήρθαμε εδώ για να δικάσουμε. Δεν έχουμε χώρους εμείς για να πούμε πού να πάει η δίκη. Είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας. Αν βρεθεί αίθουσα θα μεταφερθούμε αμέσως».
Αναφερόμενη και στο θέμα που τέθηκε από τον δήμαρχο του Κορυδαλλού για τον αναβρασμό που έχει προκληθεί εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων, η πρόεδρος ζήτησε κατάλογο με τις μέρες που θα δίνουν εξετάσεις τα παιδιά, έτσι ώστε να μη γίνεται συνεδρίαση.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις τα απογεύματα ή το Σάββατο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε μετά την αναβολή ότι η Χρυσή Αυγή δεν παρουσιάζει δικηγόρους και κωλυσιεργεί για να μην αποκαλυφθεί η εγκληματική της φύση.

Όπως είπε, η δίκη πρέπει να γίνει και να έχει όλη τη δημοσιότητα που της αρμόζει. Ακόμη η κ. Κατριβάνου τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η αίθουσα διεξαγωγής της.
Σήμερα, δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, απουσίαζαν και πάλι ο αρχηγός και τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος.

Στο εδώλιο κάθισαν οι Στάθης Μπούκουρας, Πολυβιος Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης.

Πριν από την έναρξη της δίκης η αδελφή του Παύλου Φύσσα λιποθύμησε και οι οικείοι της αλλά και φίλοι του δολοφονηθέντος μουσικού τής έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.


Πηγή : naftemporiki.gr


Νέο ρεκόρ οικονομίας από ένα Peugeot 208


Η Peugeot ανακοίνωσε ότι ένα εντελώς νορμάλ 208 με κινητήρα ντίζελ BlueHDI πέτυχε ένα νέο ρεκόρ κατανάλωσης σε μεγάλη απόσταση.
Μια απόσταση 2.152 km καλύφθηκε από το 208 με 43 λίτρα πετρελαίου, πράγμα που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 2,0 lt/100km.

H Peugeot λέει ότι το ρεκόρ αυτό «επιβεβαιώνει την τεχνική υπεροχή των κινητήρων ντίζελ BlueHDI τελευταίας γενιάς και τη συμβολή τους στη μείωση των εκπομπών CO2».

Η επίδοση αυτή επιτεύχθηκε στο τέλος Απριλίου σε πίστα δοκιμών στο Belchamp της Γαλλίας, υπό την επίβλεψη του γαλλικού οργανισμού πιστοποίησης UTAC. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα «αυστηρά νορμάλ» 208 παραγωγής με κινητήρα 1.6 BlueHDI 100 Start&Stop και χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Το αυτοκίνητο γύριζε επί 38 ώρες με διαφορετικούς οδηγούς στο τιμόνι, ο καθένας εκ των οποίων έκανε βάρδιες 3 έως 4 ωρών.



Πηγή : newsit.gr


Η Δανία καταργεί κέρματα και χαρτονόμισμα-Πληρώνουν ακόμη και τσίχλες με κάρτα και κινητά



Η κυβέρνηση της Δανίας μιας χώρας που έμεινε εκτός ευρωζώνης, πρότεινε σήμερα να καταργηθεί η υποχρέωση που έχει επιβληθεί σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής να δέχονται πληρωμές σε μετρητά, ωθώντας τη

χώρα πιο κοντά από ποτέ σε μια αχρήματη οικονομία. Σύμφωνα με την πρόταση το μέτρο θα εφαρμοστεί σε βενζινάδικα, εστιατόρια και καταστήματα ενδυμάτων.

Πληρώνουν για τσίχλες με πιστωτικές και κινητά

Σχεδόν το ένα τρίτο των Δανών σήμερα χρησιμοποιεί αντί για μετρητά το MobilePay, μια εφαρμογή για “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα με την οποία μεταφέρονται χρήματα σε άλλα τηλέφωνα και σε καταστήματα. Είναι τόσο εξοικιωμένοι με τον αχρήματο τρόπο πληρωμών που χρησιμοποιούν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για να πληρώνουν ακόμη και για ένα πακέτο με τσίχλες στο παντοπωλείο της γειτονιάς τους.

Η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία είναι οι τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σήμερα κατέχουν τα πρωτεία όσον αφορά τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και όχι με μετρητά.

Για να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα από το κοινοβούλιο, όμως είναι άγνωστο πότε θα γίνει η ψηφοφορία.

Το χρηματοπιστωτικό ινστιτούτο Finansraadet υποστηρίζει ότι, χάρη στην αχρήματη οικονομία, τα καταστήματα θα εξοικονομήσουν τα χρήματα που επενδύουν σήμερα για μέτρα ασφαλείας αλλά και τον χρόνο που σπαταλούν οι ταμίες δίνοντας ρέστα.

Πηγή : thetoc.gr


Πέντε απλές συμβουλές για την αντιμετώπιση της τερηδόνας



Σε συνέχεια των νέων κατευθυντήριων οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για μείωση της ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά, η Συμμαχία για ένα Μέλλον Χωρίς τερηδόνα (Alliance for a Cavity-Free Future) συνοψίζει τις καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα του στόματος. Ο ΠΟΥ προτείνει τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης σε λιγότερο από 10% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ποσότητας ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί η τερηδόνα στο γενικό πληθυσμό.

«Οι νέες οδηγίες του ΠΟΥ είναι εξαιρετικά θετικές ως προς την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που έχει η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στην υγεία των δοντιών. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ζάχαρη είναι η νούμερο ένα αιτία πρόκλησης τερηδόνας. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους υπόλοιπους σημαντικούς παράγοντες, όπως είναι η φθορίωση των δοντιών και η αφαίρεση της πλάκας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ, αλλά με τρόπο τόσο απλό, που να μπορούν να γίνουν κατανοητές και να μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα σε οποιαδήποτε ηλικία. Και φυσικά ο τελικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε παιδιά και ενήλικες να βελτιώσουν την προσωπική τους στοματική υγεία», σχολιάζει ο καθηγητής Νάιτζελ Πιτς, συν-προεδρεύων του ACFF στην Ευρώπη και διευθυντής του Κέντρου Οδοντιατρικής Καινοτομίας και Εφαρμογής (ITC) στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου.

Η τερηδόνα είναι μία νόσος που εξελίσσεται ύπουλα και σταδιακά μπορεί να οδηγήσει σε κοιλότητες στο δόντι που θα χρειάζεται σφράγισμα ή και απώλεια του δοντιού. Εκτιμάται ότι η τερηδόνα προσβάλει το 60-90% των παιδιών σχολικής ηλικίας και σχεδόν το 100% των ενηλίκων παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, σχεδόν όλοι οι ενήλικες έχουν εμπειρίας τερηδόνας με τα άτομα ηλικίας 35-44 ετών να έχουν χάσει κατά μέσο όρο 4 δόντια λόγω τερηδόνας και τα άτομα 65-74 ετών σε ποσοστό 35-40 % να έχουν ολικής οδοντοστοιχιες.4 Ανησυχητικό είναι επίσης το εύρημα ότι περίπου επτά στα δέκα παιδιά 12 ετών έχουν τερηδόνα. Τα καλά νέα είναι ότι οι τερηδονικές βλάβες στα αρχικά στάδια μπορούν να αναχαιτιστούν ή και να αναστραφούν.

«Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, οι ενήλικες 35-44 ετών έχουν κατά μέσο όρο 7 σφραγισμένα δόντια και 4 εξαχθέντα. Το πρόβλημα στους ανηλίκους είναι επίσης εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στην ηλικία των 15 ετών το 67% έχει ήδη ιστορικό τερηδόνας. Μόνο το 16,8% του ελληνικού πληθυσμού γνωρίζει τις σωστές τακτικές πρόληψης, ενώ το 83,2% δεν γνωρίζει καθόλου ή έχει ανεπαρκείς γνώσεις για την πρόληψη της πάθησης», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Ουλής, συντονιστής της επιστημονικής επιτροπής του Ελληνικού Παραρτήματος ACFF και καθηγητής Παιδοδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Μελέτη για την τερηδόνα, έδειξε ότι η επιβάρυνση που προκαλείται από τη μη αντιμετώπιση της τερηδόνας, μετατοπίζεται πλέον από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή. Μάλιστα, καταγράφηκε ότι άτομα που βρίσκονται στην ηλικία των 25 ετών διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης τερηδόνας, καθώς σε αυτήν την ηλικία συνηθίζουν να παραμελούν τη στοματική τους υγεία, αφού τα προηγούμενα χρόνια της ζωής τους δεν είχαν αποκτήσει την ανάλογη εκπαίδευση και δεν είχαν υιοθετήσει τις σωστές συνήθειες.

Είναι γεγονός ότι, όσο περισσότερο εκθέτουμε τα δόντια μας στη ζάχαρη, τόσο περισσότερες βλάβες και κατά συνέπεια τερηδόνα μπορούμε να προκαλέσουμε. Ο ΠΟΥ προτείνει η ζάχαρη να μην ξεπερνά το 10% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ποσότητας. Για το μέσο ενήλικα με κανονικό βάρος, η συνιστώμενη μέγιστη ημερήσια ποσότητα ζάχαρης είναι 50 γραμμάρια και η περιεκτικότητα σε ζάχαρη των ακόλουθων καθημερινών τροφών είναι:

1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι έχει 48 γρ. ζάχαρης
2 μήλα έχουν 46 γρ. ζάχαρης
1 μικρό μπολ νιφάδων δημητριακών με γιαούρτι 0% λιπαρών περιέχει 50 γρ. ζάχαρης
1 κουτάκι αναψυκτικό τύπου Cola έχει 39 γρ. ζάχαρης
2 μπάρες δημητριακών έχουν περίπου 50 γρ. ζάχαρης

Πέντε απλές συμβουλές για την αντιμετώπιση της τερηδόνας

1. Σκεφτείτε πριν καταναλώσετε οτιδήποτε! Αναρωτηθειτε: «Μήπως έχω καταναλώσει περισσότερα από 50 γραμμάρια ζάχαρης σήμερα;»

2. Βουρτσίστε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και πάντα μετά τη κατανάλωση ζάχαρης.

3. Βουρτσίστε τα δόντια σας με το σωστό τρόπο ώστε να αφαιρεθεί η μικροβιακή πλάκα – βεβαιωθείτε ότι το βούρτσισμα διαρκεί τουλάχιστον δύο λεπτά και ότι η οδοντόβουρτσα φτάνει ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος του στόματος

4. Συνειδητοποιήστε ότι τα δόντια σας έχουν ιδιαίτερη αξία και για τη γενική σας υγεία και αλλάξτε τον τρόπο που τα αντιμετωπίζετε – φανταστείτε ότι όπως αφιερώνεται χρόνο μπροστά στον καθρέφτη παρατηρώντας και φροντίζοντας το δέρμα και τα μαλλιά σας, το ίδιο μπορείτε και θα πρέπει να κάνετε και με τα δόντια σας

5. Φροντίστε τα δόντια σας πριν να είναι πολύ αργά! - ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να εκτιμήσει και να σας ενημερώσει για τον κίνδυνο που έχετε να αναπτύξετε τερηδόνα, μάθετε πόσο συχνά θα πρέπει να τον επισκέπτεστε προληπτικά και πάρτε τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσετε την τερηδόνα, πριν αυτή εμφανιστεί.


health.in.gr


Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκε η «ψυχίατρος» του ΟΚΑΝΑ


Πηγή φωτογραφίας Zougla.gr

Στο Αυτόφωρο δικάζεται σήμερα η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ, ισχυριζόμενη ότι παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ.

Η 50χρονη οδηγήθηκε το απόγευμα στον Εισαγγελέα και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διασπορά ψευδών ειδήσεων και ψευδή αναφορά στις Αρχές περί τέλεσης πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό της περιβάλλον, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η 50χρονη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και φέρεται να δικαιολόγησε την πράξη της υποστηρίζοντας πως ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει, ώστε να τιμωρηθεί αυστηρά ο 27χρονος.


Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψή της έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης, όπου παρουσιάστηκε μετά τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της για να δηλώσει απώλεια κινητού τηλεφώνου.

Η γυναίκα παρουσιάστηκε ως Μαρία Καλογεροπούλου και ισχυρίστηκε ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε το ζευγάρι επί τρία χρόνια, έδωσε στοιχεία για το ιστορικό του παιδοκτόνου και είπε πως είχε επανειλημμένα ζητήσει από τον εισαγγελέα ενδοοικογενειακής βίας να αρθεί η κηδεμονία του παιδιού, ωστόσο δεν εισακούστηκε.

Αργότερα παρενέβη η Εισαγγελία Αθηνών για να διαψεύσει την ύπαρξη τέτοιου είδους καταγγελιών εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ προς τον αρμόδιο εισαγγελέα που να αφορούν την Άννυ.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Αθηνών διέψευσε ότι υπάρχει φάκελος για την οικογένεια του παιδιού στον ΟΚΑΝΑ.

Επιπλέον, η Εισαγγελία Αθηνών τόνισε ότι ο ΟΚΑΝΑ δεν διαθέτει ψυχίατρο με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου, ούτε υπάρχει εισαγγελέας με το επίθετο Σκανδαλάκης -όπως επικαλέστηκε η γυναίκα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ταυτοχρόνως, ο ΟΚΑΝΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευσε την καταγγελία της «ψυχιάτρου». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ με αυτό το όνομα, καθώς και ότι ουδέποτε οι γονείς της Αννυ είχαν επικοινωνήσει με τον ΟΚΑΝΑ για να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα.


Μένει ο ΕΝΦΙΑ, τέλος οι πρόωρες συντάξεις, ενιαίος ΦΠΑ και συμβάσεις εργασίας με... ευρωπαϊκό μοντέλο – Το πακέτο για να ανοίξει η χρηματοδότηση



Η αισιοδοξία για συμφωνία δείχνει υποχωρήσεις σε βασικά ζητήματα τα οποία αποτελούσαν κόκκινες γραμμές. Σε μια συμφωνία όμως και οι δύο πλευρές υποχωρούν και έτσι μάλλον βρέθηκε η χρυσή τομή σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι φόροι όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ.

Κάπως έτσι η ελληνική πλευρά φαίνεται πως “έδωσε” όπως ήταν η απαίτηση του ΔΝΤ τον ΦΠΑ. Με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή από 16% ως και 18% η φορολόγηση κάποιων προϊόντων αναμένεται να μειωθεί, ωστόσο θα υπάρξει αύξηση σε άλλα.
Παράλληλα όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί και ο κατώτατος συντελεστής ΦΠΑ από το 6,5 στο 8%.
Έτσι θα υπάρξει αύξηση περίπου 2,65% σε υπηρεσίες και προϊόντα όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σε τρόφιμα, την εστίαση, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. Η μείωση αυτή θα είναι άνω του 5%.

Την ίδια ώρα μένει ως έχει τουλάχιστον ως προς το τι και με ποιον συντελεστή φορολογείται και ο φόρος στα ακίνητα. Μένει δηλαδή ως έχει ο ΕΝΦΙΑ και η μόνη ελπίδα των πολιτών για κάποια μείωση είναι η μείωση μέσω των αντικειμενικών αξιών η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί ως τα τέλη του Ιουνίου.

Παράλληλα κατ' απαίτηση των δανειστών μπαίνει μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με πολλούς ασφαλισμένους να χάνουν το θεμελιωμένο δικαίωμα που είχαν είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ενσήμων. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι μπαίνουν αντικίνητρα με μεγάλες μειώσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά σε υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Τραπεζών.
Θίγονται άμεσα ασφαλισμένοι πριν το 1993, μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, εργαζόμενες με βαρέα και ανθυγιεινά, άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με 25ετια και ανήλικο τέκνο, άνδρες σε ειδικά ταμεία που βγαίνουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας με 35ετια και γυναίκες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες με ασφάλιση πριν το 1983 για τις οποίες προβλέπεται έξοδος στα 52 έτη.

Σε ό,τι αφορά στα εργασιακά φαίνεται ότι μπαίνει προς το παρόν στον... πάγο το θέμα των αυξήσεων στον κατώτατο μισθό, ενώ και σε ό,τι αφορά στις συλλογικές συμβάσεις όλα δείχνουν ότι πάμε σε ένα ευρωπαϊκού τύπου μοντέλο με συμβάσεις οι οποίες θα έχουν ευέλικτο χαρακτήρα στα πρότυπα άλλων κρατών της Ε.Ε. όπου προβλέπεται ένα ανώτατο όργανο το οποίο καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά και τον αριθμό των απολύσεων. Για παράδειγμα στη Γαλλία και τη Γερμανία οι ομαδικές απολύσεις επιτρέπονται εφόσον προηγηθεί διαβούλευση εργαζόμενων εργοδοτών.


Πηγή : newsit.gr


Νέα προειδοποίηση της UEFA για το αθλητικό νομοσχέδιο



Υπερ της αρχής του σχεδίου νόμου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, κατά ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή, ενώ "παρών" ψήφισε το ΚΚΕ. Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση επί των άρθρων

Ψήφισε επί της αρχής η Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, ενώ ζήτημα έχει προκληθεί με το άρθρο 15, όπου σύμφωνα με αυτό η ΕΠΟ ρυθμίζει θέματα του ποδοσφαίρου και της λειτουργίας της "στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της".

Υπερ της αρχής του σχεδίου νόμου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, κατά ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή, ενώ "παρών" ψήφισε το ΚΚΕ. Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση επί των άρθρων.

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον κ. Κοντονή να προβεί σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις αναφερόμενη  στην επιστολή που απέστειλε η UEFA, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και ζητά να μη διακυβευθεί η έξοδος της χώρας στις διεθνείς οργανώσεις. Κύκλοι της ΝΔ τονίζουν ότι δεν γίνεται "να φύγουμε από εδώ με παρεξήγηση".

"Δεν θέλω να οξύνω τα πνεύματα, αλλά μιλάμε για «κωλοτούμπα». Θεωρώ δε πως αν η «κωλοτούμπα» ήταν άθλημα, θα είχατε πάρει το πρωτάθλημα", σχολίασε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος. Το θέμα ανέδειξε και ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος κάλεσε τον κ. Κοντονή να προβεί σε σχετική νομοθετική διόρθωση.  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επιστολή που εστάλη προς την ΕΠΟ ώστε να μεταφερθεί στον υφυπουργό, το πρόβλημα είναι η διατύπωση του άρθρου 15, παράγραφος 2. Η UEFA δηλώνει έκπληκτη για το ότι στο νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε υπάρχουν αλλαγές για τις οποίες δεν έχει συμφωνήσει με τον υφυπουργό στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το αθλητικό νομοσχέδιο δήλωσε ότι "με μεγάλη μου λύπη παρακολούθησα τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κοντονή να κάνει μία στροφή 180 μοιρών και ενώ ξεκίνησε με όνειρα – που αποδείχτηκαν τρελά και απατηλά – να πατάξει την βία στα γήπεδα και να έχει την δυνατότητα πραγματικής τιμωρίας των ομάδων· να τις αναγκάσει να συμμορφωθούν με τις δράσεις κατά της βίας και να παίξουν ενεργό ρόλο στην καταπολέμησή της, αντί να την ενθαρρύνουν όπως σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν, με μεγάλη μου λύπη λοιπόν,  παρακολούθησα τον κ. Κοντονή να υποκύπτει".

Υπογράμμισε ότι "υπέκυψε ακούγοντας τις φωνές που του έλεγαν να σκύψει το κεφάλι στους 3 θεσμούς FIFA/UEFA/FIBA, να μην κάνει μονομερείς ενέργειες, να κάνει ό,τι του ζητούν οι κατακτητές, να κάνει τον Ελληνικό Αθλητισμό προτεκτοράτο, να συνεχίσει η χώρα να υποκύπτει ούτε καν σε μνημόνιο, αλλά στο καταστατικό των 3 οργανισμών".

Διευκρινίσεις για το άρθρο 15 του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπου η ΕΠΟ ρυθμίζει θέματα του ποδοσφαίρου και της λειτουργίας της "στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της, σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένο με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία – λαμβανομένου υπόψη πως η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος της οποίας είναι η ΕΠΟ".

Ο κ. Παύλος Χαϊκάλης εκπροσωπώντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες τόνισε ότι “το κείμενο που εστάλη από την UEFA έχει την ονομασία «it’s own» και ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το "internal" που είναι "εσωτερικές υποθέσεις".  “Αν δεν έχουμε ξεκάθαρη την θέση της UEFA, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Άρθρο 15, δεν θα παίξουμε με το μέλλον του ποδοσφαίρου για μία λέξη”. Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι “ήταν η έκφραση στην οποία καταλήξαμε όσον αφορά το ελληνικό κείμενο προχθές, στη Γενεύη, με τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA. Δηλώνω ότι πέραν αυτών που συμφωνήθηκαν δεν μπορεί να γίνει άλλη τροποποίηση”.

Εξαλλο έκανε ο Μπουκώρος τον  Κοντονή  για τα πρόστιμα σε ΜΜΕ

Έντονη κριτική έκανε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπουκώρος στο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παρέμβαση στον τύπο.

Ο κ. Μπουκώρος κατά την ομιλία του εξέφρασε τις αντιδράσεις του για τα πρόστιμα σε ΜΜΕ και όπως είπε και σε δημοσιογράφους τονίζοντας ότι "χέρι του κράτους στον τύπο είναι επικίνδυνη υπόθεση", προσθέτοντας ότι "έπρεπε να κάνετε εξαντλητικό διάλογο". Τόνισε δε ότι "βλέποντας η σύντομη ιστορία αυτού του νομοσχεδίου  ξεκινήσατε με φουλ επίθεση και μετά πήγατε σε μία συζήτηση βάζοντας πολύ νερό στο κρασί σας και έτσι αποφύγαμε το grexit από τις διεθνείς οργανώσεις".

Η τοποθέτηση αυτή της ΝΔ προκάλεσε  την έκρηξη του κ. Κοντονή, ο οποίος ύστερα από παρέκκλιση του προεδρείου κατέβασε τους τόνους για να απαντήσει: "Θέλω να τονίσω ότι κάνουμε μία συζήτηση επί ενός σχεδίου, αυτό έχει συγκεκριμένες διατάξεις. Πρέπει να ερχόμαστε εδώ και να κάνουμε κριτική για διατάξεις που υπάρχουν, όχι που φανταζόμαστε ότι υπάρχουν" και πρόσθεσε "υπάρχει πουθενά στο νομοσχέδιο ότι επιβάλλονται πρόστιμα σε δημοσιογράφους; αν είναι δυνατόν, όχι μόνο δεν επιβάλλεται αυτό αλλά είχαμε διάλογο με τις δημοσιογραφικές ενώσεις,  ασχέτως αν δεν συμφωνήσαμε". "Να κάνουμε κριτική, όχι έτσι για να λέμε κουβέντες", τόνισε ο κ. Κοντονής.

Επιμένει στην κριτική για τις τροπολογίες ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βρούτσης και αναφέρθηκε εκ νέου στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη στάση της Κωνσταντοπούλου να προτείνει τα ξημερώματα απόσυρσή τους, ενώ μετά αποφάσισε ονομαστική ψηφοφορία. Αναρωτήθηκε τότε γιατί " να υπάρχει ο κανονισμός  της Βουλής, να τον καταργήσαμε αν είναι". Εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού, αναφερόμενος στο επεισόδιο αντιπαράθεσης με τον κ. Μπουκώρο υπογραμμίζοντας ότι στην εικόνα αυτή  έρχεται και  υπουργός ο οποίος παρεμβαίνει και διακόπτει την ώρα που μιλάει βουλευτής της αντιπολίτευσης και να τον προσβάλλει και να τον διορθώνεται.

"Που το είδατε να συμβαίνει αυτό κ. υπουργέ. Που νομίζετε ότι βρισκόσαστε;", τόνισε ο κ. Βρούτσης. Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ άσκησε κριτική τόσο στην εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων λόγω των αντιφατικών τοποθετήσεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι "αντί να πείτε μπράβο σε αυτή την κυβέρνηση και τον υπουργό που κατάφερε να τα  βάλει με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ερχόσαστε μίζερα και λέτε τι κάνει αυτή η κυβέρνηση".

"Άρα, ναι, η σύγκρουση των συμφερόντων είναι αυτή που οδηγεί στη βία και έχουν τη δυνατότητα αυτοί που έχουν τα συμφέροντα μέσω των οπαδικών σχέσεων που δημιουργούν, όπου προφανώς διακινείται και χρήμα, να έχουμε και υποστηρικτές αυτής της οπαδικής βίας", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και πρόσθεσε ότι "για σκεφθείτε, αγαπητοί συνάδελφοι, σε τι κοινωνία ζούμε. Όταν ένας πρόεδρος μιας ΠΑΕ κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή στα καύσιμα –αν θυμάμαι- για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και παραπέμφθηκε, πήγαν οι φίλαθλοι της ομάδας να του συμπαρασταθούν. Θα μπορούσα να πω και άλλα παραδείγματα για τη σχέση που δημιουργούν αυτοί με το οπαδικό κοινό".

Στελέχη της ΝΔ σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι διαπραγματεύεται γενικά με την τακτική του παπά. Εκεί παπάς εκεί παπάς, εκεί τροπολογία...


Πηγή : protothema.gr



Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η δεύτερη συνεδρίαση



Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η νομιμοποίηση των πληρεξουσίων δικηγόρων που επιθυμούν να παρίστανται ως πολιτικοί ενάγοντες αλλά και οι συνθήκες διεξαγωγής αναμένεται να απασχολήσουν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 9 το πρωί η δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου έχει ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Όπως και στις 20 Απριλίου, όταν για πρώτη φορά οι εφέτες έλαβαν τις θέσεις τους στην έδρα του δικαστηρίου, που συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, έτσι και σήμερα, τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια.

Οι 69 κατηγορούμενοι για βαριές αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με τη φερόμενη εγκληματική οργάνωση, οι συνήγοροί τους και οι εκπρόσωποι του Τύπου θα μπορούν να μπουν στη δικαστική αίθουσα από ξεχωριστή είσοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες που ενδέχεται να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι ούτε και σήμερα θα δώσουν το παρόν οι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που -κατά την κατηγορία- είχαν διευθυντικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Όπως και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση αναμένεται να εκπροσωπηθούν μόνο από τους υπερασπιστές τους.

Στη σημερινή διαδικασία, ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ν. Παπαβασιλείου, οι οποίοι διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της δίκης.

Για το πρωί έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.
Πολιτική αγωγή

Σε περίπτωση που οι εν λόγω υπερασπιστές δεν ζητήσουν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επιπλέον χρόνο προκειμένου να εξετάσουν την ογκωδέστατη δικογραφία για να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τον κατηγορούμενο, τότε σειρά θα έχει η νομιμοποίηση των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Πρόκειται για τους δικηγόρους κυρίως των θυμάτων και των συγγενών τους, οι οποίοι επιθυμούν να παρασταθούν ως διάδικοι κατά των κατηγορούμενων, που εμφανίζονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο κατάλογος όσων θέλουν να νομιμοποιηθούν ως πολιτική αγωγή είναι μακρύς και οι αντιρρήσες από την πλευρά της υπεράσπισης θεωρούνται δεδομένες. Τον τελικό λογο και για αυτό το ζήτημα πάντως, θα έχει το δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί επί του ζητήματος όταν θα ολοκληρωθούν οι σχετικές αγορεύσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών.
Η αίθουσα

Τέλος, δεν αποκλείεται ενδεχομένως και αύριο να συζητηθούν και οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης. Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που έχει κατασκευαστεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, φαίνεται πως δεν είναι ικανή να φιλοξενήσει μία ακροαματική διαδικασία τεραστίων διαστάσεων.

Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα από τους 69 κατηγορούμενους, στην αίθουσα θα πρέπει να χωρέσουν περισσότεροι από 110 συνήγοροι υπεράσπισης και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, εφόσον νομιμοποιηθούν, 130 μάρτυρες κατηγορίας και φυσικά πολίτες, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, ακόμη και χρυσαυγίτες, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστει.


(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Αντωνία Ξυνού


Πηγή : news247.gr


Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια η μητέρα της 4χρονης Άννυ



Εξηγήσεις για τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν και οι οποίες αφορούν στο πώς η ίδια κινήθηκε για να προστατέψει την 4χρονη κόρη της, δίνει σήμερα στην ανακρίτρια η μητέρα της Άννυ.

Η Dimitrina Borisova, μητέρα της 4χρονης που τεμαχίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα, ένα έγκλημα που δεν έχει προηγούμενο- αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της ψευδορκίας. Ως γνωστόν την περασμένη Τρίτη απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος ομολόγησε ότι τεμάχισε το σώμα του παιδιού του και ότι εξαφάνισε τη σωρό της. Ο 27χρονος παιδοκτόνος στα δικαστήρια είχε δεχθεί την οργή του κόσμου και μετά την απολογία του πήρε το δρόμο για τις φυλακές της Κέρκυρας.

Στις προανακριτικές της απολογίες η μητέρα της Αννυ είχε προσπαθήσει να παραπλανήσει τις αρχές που ερευνούσαν τότε το χαμό της κόρης της για να μην μπλέξει -όπως λέει- ο 27χρονος σύντροφός της. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας στην οποία θα απολογηθεί. Αμέσως μετά την απολογία της ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για τον αν η Dimitrina Borisova, θα οδηγηθεί στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερη.

Μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της που είχε δώσει στους αστυνομικούς που ερευνούσαν, τότε, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η κόρη της, η μητέρα της Άννυ, είχε αναφέρει: «Ό,τι σας είπα στις προηγούμενες καταθέσεις μου δεν είναι αλήθεια. Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω τον φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και των ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί.

Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε oτι περνούσε πολύ καλά με τον Σάββα. Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια. Από τότε μέχρι και τις 22 Απριλίου που γύρισα από τη Γερμανία όσες φορές μίλησα με τον Σάββα μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά.

 Μόνο στις 14 Απριλίου που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε "θέλω να γυρίσεις". Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε».

Η μητέρα της 4χρονης είχε αναφέρει ακόμη πως μετά τις 22 Απριλίου άρχισε να σκέφτεται ότι ο σύντροφός της μπορεί να χτύπησε το παιδί. Είχε καταθέσει χαρακτηριστικά: «Γύρισα από τη Γερμανία 22 Απριλίου και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία. Δεν πήγαμε στην Αστυνομία, επειδή ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το "Χαμόγελο του Παιδιού" και ότι αν πάω στη αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του που είναι ναρκομανής. Την ιστορία με τη Σύλβια σας την είπα για να μην μπλέξει ο Σάββας και μου πάρουν το παιδί μου. Ρωτούσα συνεχώς τον Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε. Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ. Όταν γύρισα από τη Γερμανία ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Άννυ για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε "για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ"».

Οι προηγούμενες καταθέσεις

Αντίθετα, σε προηγούμενες καταθέσεις της στις αρχές, η μητέρα της 4χρονης είχε αναφέρει ότι είχε αφήσει την κόρη της στη φίλη της Σύλβια, προκειμένου να μείνει μαζί της για όσο εκείνη έλειπε. Μάλιστα, είχε περιγράψει τη γυναίκα αυτή στις αρχές! Αναφέρει πως ο «Σάββας με πίεζε να φύγουμε για τη Βουλγαρία λέγοντας ότι θα με θεωρούσε η αστυνομία υπεύθυνη για το χαμό του παιδιού».

Σε άλλες προγενέστερες περιγραφές, μάλιστα, η μητέρα της Άννυ αναφέρει στους αστυνομικούς πως ο σύντροφός της, κλαίγοντας της ανακοίνωσε ότι είχε χαθεί το παιδί. Όπως αναφέρει, της είπε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε κοιμηθεί αγκαλιά με το κοριτσάκι αφήνοντας τα κλειδιά του διαμερίσματος στην πόρτα. Το επόμενο πρωί της είπε - όπως καταθέτει - ότι το κοριτσάκι της χάθηκε.

Η μαϊμού - ψυχολόγος

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η «μαϊμού» ψυχολόγος, μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε σε βάρος της για διασπορά ψευδών ειδήσεων και ψευδή αναφορά στις αρχές περί τέλεσης πλημμελήματος (Π.Κ. αρ.191 και 230). Πρόκειται για τη γυναίκα που παρουσιάστηκε ως ψυχολόγος του ΟΚΑΝΑ και έκανε δηλώσεις για την υπόθεση της αποτρόπαιας δολοφονίας της 4χρονης σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό της περιβάλλον η 50χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η ίδια φέρεται να δικαιολόγησε την πράξη της υποστηρίζοντας πως ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει ώστε να μην πέσει στα «μαλακά» ο 27χρονος Βούλγαρος που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 4χρονης κόρης του.


Πηγή


Υπόκλιση της Μπάγερν στον Μέσι!



Με τη φαρδιά υπογραφή του Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-0 της Μπάγερν, στο Καμπ Νου, και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της 6ης Ιουνίου στο Βερολίνο. Πριν από την αναμέτρηση, ως πρόσωπο του αγώνα αναφερόταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα που επέστρεψε, στο «σπίτι» του, ως προπονητής της Μπάγερν. Μετά την αναμέτρηση, ένα δικό του «παιδί», ο Λιονέλ Μέσι, τον ανάγκασε να φύγει με σκυμμένο κεφάλι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός με τους Καταλανούς να έχουν την ευκαιρία να σκοράρουν σε τρεις περιπτώσεις. Πρώτα, με τον Σουάρες στο 12΄ αλλά ο Νόιερ απέκρουσε το τετ α τετ. Στη συνέχεια με τον Νεϊμάρ (15΄) αλλά ο Ραφίνια απομάκρυνε την μπάλα πριν καταλήξει στην εστία και τέλος, στο 40΄, όταν ο Νόιερ αρνήθηκε εξ επαφής το γκολ στον Ντάνι Αλβες. Η απάντηση των Βαυαρών ήταν μία, αλλά εξίσου απειλητική, όταν στο 18΄, ο μασκοφόρος Λεβαντόφσκι, χωρίς πίεση μέσα από τη μικρή περιοχή... κατάφερε να μην κάνει καλά την προβολή σε σέντρα του Μίλερ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Μπάγερν να οπισθοχωρεί για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Αυτό, ίσως, να ήταν και το λάθος της, αφού η αμυντική της λειτουργία μπορεί να είχε τις λύσεις στις επιθετικές εμπνεύσεις της Μπαρτσελόνα, όχι όμως κι όταν την μπάλα πήρε στα πόδια του ο Λιονέλ Μέσι. Στο 61΄ και στο 64΄ ο Νόιερ κατάφερε να σταματήσει τον Νεϊμάρ, στη συνέχεια όμως ο Αργεντινός «μάγος» ανέλαβε δράση. Στο 77΄ σκόραρε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, εκμεταλλευόμενος φάση που δημιούργησε ο Ντάνι Αλβες. Το 1-0 είναι καλό σκορ. Το 2-0, όμως, είναι καλύτερο. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Μέσι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έχοντας τον Μπόατενγκ μπροστά του. Με μία κίνηση, έριξε... αναίσθητο τον αντίπαλό του και με υποδειγματικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Νόιερ. Η ασταμάτητη Μπάρτσα δεν φρέναρε, και στις καθυστερήσεις, ο Μέσι έδωσε ασίστ αιφνιδιασμού στον Νεϊμάρ ο οποίος πλάσαρε αμαρκάριστος εύστοχα (3-0) για να δώσει λιγότερη... αξία στον δεύτερο ημιτελικό της 12ης Μαΐου στο Μόναχο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο (89΄ Μπάρτρα), Ντάνι Αλβες, Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82΄ Τσάβι), Ινιέστα (87΄ Ραφίνια), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπενάτια, Μπερνάτ, Ραφίνια, Λαμ, Αλόνσο, Σβαϊνστάιγκερ, Αλκάνταρα, Μίλερ (79΄ Γκέτσε), Λεβαντόφσκι


Πηγή : kathimerini.gr


Πώς από τη ρήξη ήρθαμε πιο κοντά στη συμφωνία



Παρόλο που όλα έδειχναν αδιέξοδο με τους δανειστές, το κλίμα πλόεν είναι τελείως διαφορετικό και φαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει μπει στην τελική ευθεία για μία συμφωνία γιατί όχι και τη Δευτέρα στις 11 Μαΐου όπου θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup.

Aυτό το τελείως διαφορετικό κλίμα μέσα σε δύο ημέρες δεν μπορεί παρά να έχει μία εξήγηση. Άλλοι μιλούν για μία κίνηση του Μαξίμου υψηλού ρίσκου ώστε να πιέσει τους δανειστές, η οποία απέδωσε. Ωστόσο, αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και αυτό που επισημαίνουν περισσότεροι πως το σκηνικό ρήξης που περιγραφόταν χτες ήταν μόνο για εσωτερική κατανάλωση και για να προετοιμαστεί το εσωτερικό της κυβέρνησης για αυτά που θα ακολουθούσαν μία ημέρα μετά.

Το πρώτο σημάδι που έδειξε πως η συμφωνία είναι πιο κοντά ήταν η κοινή δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ στην οποία για πρώτη φορά ακούγονται λέξεις σχεδόν απαγορευτικές για την ελληνική κυβέρνηση και ανοίγουν καυτά θέματα.

Συγκεκριμένα, στην κοινή δήλωση καταγράφεται ναι μεν η πρόοδος, αλλά σημειώνεται επίσης πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση. Και σε αυτή τη φράση κρύβεται ένα καυτό αγκάθι για την κυβέρνηση.  Η αξιολόγηση είναι αυτή η λέξη που για το Μαξίμου ήταν κόκκινο πανί. Σε αυτή όμως τη δήλωση που είναι κοινή των δύο πολιτικών, αυτή η λέξη αναφέρεται κανονικά.

Αυτή η παραδοχή από την πλευρά του Γιούνκερ δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα είναι και μεγάλη, καθώς στην ουσία ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχεται την ύπαρξη του υφιστάμενου προγράμματος, το οποίο δεν αναγνώριζε μετά τις εκλογές.

Για πρώτη φορά επίσης στην κοινή δήλωση γίνεται λόγος για αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, δύο θέματα που μέχρι πρότινος ήταν οι κόκκινες γραμμές για την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως η κυβέρνηση δέχεται να γίνουν αλλαγές τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στα εργασιακά με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.



Για το ασφαλιστικό συγκεκριμένο υπήρξε συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό του έτσι ώστε να γίνει δίκαιο και βιώσιμο, κάτι που σημαίνει πως μπαίνουν ξανά στο τραπέζι οι συντάξεις με νέες αναλογιστικές μελέτες. Σύγκλιση απόψεων υπήρξε και για τα εργασιακά προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέρνο και αποτελεσματικό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Eπίσης, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και σχετική συμφωνία με μία συμβιβαστική λύση στο θέμα του ΦΠΑ, με τη λύση που φαίνεται να υπερισχύει να είναι οι δύο συντελεστές του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Σύγκλιση απόψεων φαίνεται πως υπάρχει και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των κόκκινων δανείων.

Κοινή δήλωση και από τους Θεσμούς

Το κλίμα που δείχνει πως η συμφωνία είναι κοντά φάνηκε και από την κοινή δήλωση των θεσμών που διατυπώνουν τη δέσμευσή τους να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα ανέφεραν:

Η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μοιράζονται τον ίδιο στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ανάπτυξη.

Οι θεσμοί εξακολουθούν να εργάζονται στενά για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά προκειμένου να επιτευχθεί απτή πρόοδος στις 11 Μαΐου.


Πηγή


Η δικαιοσύνη στο Αφγανιστάν εξανθρωπίζεται : 4 σε θάνατο για το λιντσάρισμα της 27χρονης που «έκαψε» το Κοράνι


Tην εσχάτη των ποινών εις βάρος τεσσάρων ανδρών για τη συμμετοχή τους στο λιντσάρισμα μίας 27χρονης στην Καμπούλ, την οποία είχαν κατηγορήσει ότι έκαψε το Κοράνι, επέβαλε σήμερα δικαστής στο Αφγανιστάν. Το γεγονός είχε προκαλέσει οργή και έντονες διαμαρτυρίες στην κοινή γνώμη.

Οι τέσσερις καταδικασθέντες συγκαταλέγονται στους 49 εναγόμενους, εκ των οποίων οι 19 αστυνομικοί, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Η διαδικασία της ανάγνωσης των κατηγοριών και των ετυμηγοριών για τους υπολοίπους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο δικαστής Σαφιουλάχ Μουτζαντίντι, που προεδρεύει του δικαστηρίου της Καμπούλ, τις διαβάζει μία προς μία για τον καθένα από τους κατηγορούμενους.

Ένα εξαγριωμένο πλήθος αποτελούμενο από άνδρες χτύπησε και κλώτσησε μέχρι θανάτου το θύμα, την Φαρκχούντα, στις 19 Μαρτίου και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο πτώμα της, ενώ αρκετοί αστυνομικοί παρακολουθούσαν κοντά σε τέμενος της κεντρικής Καμπούλ.

Την επίθεση κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες με την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου και το οπτικό υλικό κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Κάποιοι από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν επειδή υπερηφανεύονταν για την πράξη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ερευνα αποφάνθηκε αργότερα ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί αδίκως.


Η βαρβαρότητα της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε υπό το φως της ημέρας στην καρδιά της πρωτεύουσας, προκάλεσε οργή και διαμαρτυρίες -γεγονός ασυνήθιστο στη χώρα αυτή- κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού στο συντηρητικό Αφγανιστάν.

Οι 19 αστυνομικοί κατηγορούνται επειδή δεν σταμάτησαν την επίθεση.


Πηγή : ethnos.gr