Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Πέφτουν βροχή οι δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε φοροφυγάδες



Ανεργοι, ανεπάγγελτοι, συνταξιούχοι περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στη λίστα των εκατομμυριούχων υπόπτων για φοροδιαφυγή που έχουν καταρτίσει οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι και εξέδωσαν αποφάσεις για τη

δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, δηλαδή τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους και τις τραπεζικές τους θυρίδες. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής και κατά της διαφθοράς που ολοκληρώθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς Παν. Αθανασίου, Ι. Δραγάτση και Γαλ. Μπρη, από την οποία ευελπιστούν ότι θα εισρεύσει χρήμα στα δημόσια ταμεία.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ελεγχόμενων για φοροδιαφυγή προσέφυγε κατά της απόφασης για δήμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους στο Εφετείο, πλην όμως οι περισσότερες αποφάσεις του Εφετείου ήταν απορριπτικές για τους ενδιαφερόμενους. Ετσι ολοκληρώθηκε η δήμευση της περιουσίας τους, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκαν όλοι να δικαιολογήσουν τη διαφορά με τα όσα είχαν δηλώσει στην εφορία με τα ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η πρώτη απόφαση για δήμευση περιουσιών υπόπτων για φοροδιαφυγή εξεδόθη στις 9 Ιανουαρίου 2015 (δηλαδή πριν από τις εκλογές) και η τελευταία, που αφορά έναν επιχειρηματία, μόλις προχθές στις 29 Απριλίου 2015.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εισαγγελείς όταν πραγματοποίησαν έλεγχο στον τραπεζικό λογαριασμό της Α. Κ. (σ.σ. τα πλήρη ονόματα των υπόπτων για φοροδιαφυγή βρίσκονται στη διάθεσή του «Βήματος») που δήλωνε άνεργη και ανεπάγγελτη και ανακάλυψαν ότι είχε καταθέσεις 97 εκατ. ευρώ. Το περίεργο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η εν λόγω κυρία δήλωνε στη φορολογική της δήλωση επί τρία συνεχή χρόνια 15 εκατ. ευρώ και ενώ εμφανιζόταν άνεργη, ουδείς την ήλεγξε πού τα βρήκε και εάν έκρυβε και άλλα ποσά.

Ο έμπορος Μ. Κ. είχε δηλώσει την περίοδο 1996 -2015 2,5 εκατ. ευρώ και του βρήκαν αδήλωτες καταθέσεις 36 εκατ. ευρώ. Μία άλλη, η Δ. Μ. που εμφανίστηκε ως  νοικοκυρά, δήλωσε  στην εφορία 7 εκατ. ευρώ, αλλά βρήκαν στους τραπεζικούς της λογαριασμούς  23 εκατ. ευρώ και καλείται τώρα να τα δικαιολογήσει. Εως ότου μπορέσει να τα δικαιολογήσει έχουν δημευθεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία. Ο έμπορος Ι.Μ. δήλωσε 1,4 εκατ. ευρώ, του βρήκαν 34 εκατ. ευρώ. Ενας άλλος συνταξιούχος από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει στην περίοδο 1996 -2007 4 εκατ. ευρώ και του βρήκαν 12,1 εκατ. ευρώ. Μία ολόκληρη (γνωστή) οικογένεια, δηλαδή πατέρας, μητέρα και δύο κόρες δήλωναν  όλοι μαζί στην εφορία 5 εκατ. ευρώ και βρήκαν σε κοινό λογαριασμό τους  60 εκατ. ευρώ. Ενας άλλος ανεπάγγελτος Μ.Π. δήλωνε 10 εκατ. ευρώ από το 2007 (και ουδείς τον είχε ενοχλήσει). Βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 40 εκατ. ευρώ. Ενας φαρμακοποιός από την Αθήνα, δήλωνε εισόδημα 1 εκατ. ευρώ και βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του 10 εκατ. ευρώ. Η νοικοκυρά Ε.Σ. δήλωνε εισόδημα 35.000 ευρώ και βρέθηκαν σε λογαριασμό της στην τράπεζα 7 εκατ. ευρώ. Δύο αδέλφια, ιδιωτικοί υπάλληλοι (κατά δήλωσή τους) δήλωναν 10 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν σε κοινό λογαριασμό 18 εκατ. ευρώ. Μία άλλη κυρία με ασυνήθιστο επάγγελμα (κάτι σαν ρυμουλκός εσωτερικών υδάτων) προσπαθεί ακόμα να δικαιολογήσει τα 18 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της. Η τελευταία δήμευση περιουσιακών στοιχείων έγινε μόλις προχθές σε γνωστό επιχειρηματία (Α. Κ.), ο οποίος κλήθηκε να δικαιολογήσει ένα ποσό αρκετών εκατομμυρίων που βρέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Συνολικά στους τελευταίους τρεις μήνες οι οικονομικοί εισαγγελείς εξέδωσαν αποφάσεις για 29 δημεύσεις περιουσιών υπόπτων για φοροδιαφυγή. Ο έλεγχος συνεχίζεται.


του Νίκου Χασαπόπουλου
ΒΗΜΑ



Πηγή 


Βίντεο Σοκ από το STAR..Σε ΓΚΕΤΟ λαθρομεταναστών έχει μετατραπεί η Ομόνοια-Μοιάζει πλέον με την Καμπούλ ! !



Έχουν πάρει τα ηνία στο νταραβέρι ναρκωτικών αλωνίζοντας το κέντρο!!!
Οι Έλληνες καταστηματάρχες αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους !!!
 Σ' ένα απέραντο γκέτο από λαθρομετανάστες έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας.

Αυτό δεν το υποστηρίζουν μόνο οι Έλληνες καταστηματάρχες αλλά και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι όπως λένε είναι τόσοι πολλοί στην Ομόνοια που αισθάνονται σαν να είναι στην πατρίδα τους!

Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο, οι παράτυποι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας ομολογούν στην κάμερα του STAR και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα, ότι η Ομόνοια που έχουν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία, τους θυμίζει την πρωτεύουσα της χώρας τους και μάλιστα τους αρέσει πολύ.

Οι ίδιοι, όχι απλά παραδέχονται ότι το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σ’ ένα γκέτο λαθρομεταναστών με τους Έλληνες να αποτελούν πλέον την μειοψηφία, αλλά πιστεύουν ότι δεν τους χωράει και ο...τόπος!

Ανθρώπους από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες, πλην της Ελλάδας θα συναντήσει κανείς αν περπατήσει στην Ομόνοια και στους γύρω δρόμους, όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο του STAR.

Ακόμη και οι μικροπωλητές που έχουν καταλάβει πολλές γωνιές στην Ομόνοια πουλώντας μαϊμού αρώματα είναι αλλοδαποί. «Οι Έλληνες είναι όλοι αρνάκια» λέει χαρακτηριστικά ένας απ’ αυτούς.

Βέβαια, τα μεγάλα θύματα της υπόθεσης είναι οι Έλληνες καταστηματάρχες που «βαράνε μύγες» λόγω της γκετοποίησης της Ομόνοιας.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες καταναλωτές λόγω της γκετοποίησης αποφεύγουν να ψωνίζουν στην Ομόνοια, αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και στην θέση τους ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα καταστήματα των αλλοδαπών που έχουν και την δική τους πελατεία.

 Άλλοι αλλοδαποί λιάζονται με τον δικό τους τρόπο, για να θυμηθούμε και την ρήση της αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Έχουν πάρει τα ηνία στο νταραβέρι ναρκωτικών αλωνίζοντας το κέντρο. Αυτή είναι η Ομόνοια σήμερα μέρα-μεσημέρι, ένα γκέτο μεταναστών σύμφωνα με του ίδιους αλλά και τους Έλληνες που έχουν απομείνει εκεί.



Πηγή : eglimatikotita.gr


Ο καφές εμποδίζει την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού



Ομάδα Βρετανών και Σουηδών ερευνητών, αναφέρει ότι ο καφές έχει την ικανότητα να σταματά την ανάπτυξη του όγκου σε γυναίκες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την θεραπεία με ταμοξιφαίνη.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 1.090 πάσχουσες από καρκίνο του μαστού, και εντόπισαν ότι περισσότερες από 500 είχαν κάνει αγωγή με ταμοξιφαίνη. Εξ αυτών, εκείνες που έπιναν τουλάχιστον δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα, είχαν τον μισό κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου, συγκριτικά με εκείνες που έπιναν λιγότερο ή καθόλου καφέ.

"Η μελέτη δείχνει επίσης ότι εκείνες που έπιναν τουλάχιστον δύο φλιτζάνια καφέ είχαν επίσης μικρότερους όγκους και είχαν μικρότερη αναλογία ορμονο-εξαρτώμενων όγκων", συμπληρώνει η Δρ Ανν Ροζενταλ, από το Πανεπιστήμιο του Λουντ, που συμμετείχε στην έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης και δύο συγκεκριμένες ουσίες που συνήθως περιέχονται στον καφέ, την καφεΐνη και το καφεϊκό οξύ. Τα καρκινικά κύτταρα του μαστού αντιδρούσαν στις δύο ουσίες και ιδιαίτερα στην καφεΐνη.

Η καφεΐνη έκανε τα κύτταρα να διαχωρίζονται πιο αργά, και να πεθαίνουν ευκολότερα, ειδικά όταν ο καφές συνδυαζόταν με την ταμοξιφαίνη.


Πηγή


Αβραμόπουλος: Να εκλεγεί από τη βάση και ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ


Υπέρ της εκλογής και του επόμενου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση τάσσεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως αποκαλύπτει το “Secret” της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Έλληνας Επίτροπος στις Βρυξέλλες θεωρεί ότι και ο διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά θα πρέπει να εκλεγεί από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο νέος αρχηγός θα μπορούσε εύκολα να υπονομευθεί, από τη στιγμή που θα τον στήριζε ένα περιορισμένο εκλογικό χώμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν εκείνος ο οποίος, το 2009, είχε την έμπνευση της εκλογής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση, μια πρόταση που δρομολογήθηκε και οδήγησε στην εκλογή του Αντώνη Σαμαρά.



Πηγή : ysterografa.gr


Η «μυστική» συλλογή υπογραφών στη ΝΔ για συνέδριο



Γραφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Κοινό μυστικό αποτελεί στις τάξεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ ότι γίνονται προσπάθειες για την συλλογή υπογραφών ώστε να κατατεθεί πρόταση για την αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά. Ουδείς βουλευτής ωστόσο παραδέχεται δημόσια αυτήν την διαδικασία αλλά ουδείς επίσης διαψεύδει επίσημα ότι  τους έχουν γίνει κρούσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Ως αυτουργούς αυτής της διαδικασίας πολλοί φωτογραφίζουν τους υποψήφιους δελφίνους που επιθυμούν να καταλάβουν την θέση του Σαμαρά και πυροδοτούν αυτά τα σενάρια αφενός για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους αφετέρου για να αποδυναμώσουν τον πρόεδρο της ΝΔ.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η φράση που ακούστηκε σε γεύμα πρώην βουλευτών της ΝΔ , ενεργών κατά τα άλλα στο εσωτερικό της ΝΔ,  ότι αν γίνει τώρα ένα συνέδριο δεν θα το κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την άλλη πλευρά όταν απευθύνεις αυτό το ερώτημα στους λεγόμενους «προεδρικούς» εκφράζουν την ακριβώς αντίθετη άποψη υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ελέγχει απόλυτα τους συνέδρους ενώ δεν έχει απολέσει και την εμπιστοσύνη της βάσης .Μάλιστα βάζουν στον τραπέζι και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα που όπως λένε δικαιώνει απόλυτα τον κ Σαμαρά αποκαθιστώντας έτσι και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Πάντως η ηγεσία της ΝΔ δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένη από την επαναφορά των σεναρίων για διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου που συνεχίζουν να υποστηρίζουν πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Ευρυππίδης Στυλιανίδης και άλλοι, καθώς έτσι συντηρείται το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα.

Ασπίδα σε αυτά τα σενάρια αποτελούν οι προσυνδιασκέψεις του κόμματος όπου τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά έχουν επιδοθεί μεταξύ άλλων σε έναν αγώνα να πείσουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι είναι αναγκαίο για την χώρα να παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς στο τιμόνι της ΝΔ.

Άλλωστε οι οργανωτές αυτών των προσυνδιασκέψεων γνωρίζουν πολύ καλά ποιά στελέχη αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν ομιλίες ανά την Ελλάδα και προετοιμάζονται μόνο για τις ομιλίες τους στην εθνική συνδιάσκεψη και τους έχουν ήδη τοποθετήσει στους λεγόμενους «αμφισβητίες».

Τέλος η ηγεσία της ΝΔ σε μια προσπάθεια να «εκθέσει» και όσους υποστηρίζουν ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης θα αρχίζουν τα «όργανα» στη ΝΔ ζητά αν υπάρχουν συγκεντρωμένες οι υπογραφές αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά , να τις παρουσιάσουν τώρα.


Πηγή : newpost.gr


Εξαχρείωση στα Εξάρχεια



Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική Πολιτεία καθείς έχει το δικαίωμα να πάει όπου θέλει. Οποιος κι αν είναι, ό,τι δουλειά κι αν κάνει: ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να τρώει ανενόχλητος στο «Γιάντες» και ο κ. Νίκος Δένδιας να πίνει τον καφέ του στο «Φλοράλ». Ομως, διάφοροι χουλιγκάνοι, που το παίζουν αναρχικοί, έχουν δημιουργήσει στα Εξάρχεια γκέτο και μάλιστα με το αζημίωτο. Γράφτηκε πολλάκις για ομάδες που πουλούν ιδιότυπη προστασία στα καταστήματα της περιοχής. Αυτό κανείς δεν θα το καταγγείλει στην Αστυνομία και, ακόμη κι αν το καταγγείλει, ξέρει πως δεν θα γίνει τίποτε. Ενα από τα «φαντάσματα» της μεταπολίτευσης είναι το «άβατο των Εξαρχείων», που καλύπτει ακόμη και συμπεριφορές του κοινού ποινικού δικαίου.

Το πρόβλημα είναι ότι πέριξ των μικρομαφιόζων υπάρχει μια ασπίδα «χρήσιμων ηλιθίων» και αβαθών στη σκέψη αριστεριστών-αναρχικών που υπερασπίζονται την παρανομία. Αυτά τα παιδιά δεν κατανοούν καν το φασιστικό υπόστρωμα όσων πράττουν και λένε. Για παράδειγμα, ένας «αντεξουσιαστής» –τρομάρα μας!– ακούγεται στο βίντεο της επίθεσης να λέει στον κ. Βαρουφάκη: «Δεν φταις εσύ, αλλά καλά κάνουμε και σε κράζουμε. Είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε... Δεν θέλω να μιλήσεις καθόλου, να φύγεις τώρα. Δεν θα ξανακατεβείς στα Εξάρχεια...».

Μπίνγκο! Τρεις φασιστικές λογικές σε μία φράση: 1) δεν φταις εσύ, αλλά καλώς τιμωρείσαι, 2) είσαι πολιτικός και οι πολιτικοί έχουν συλλογική ευθύνη, 3) οι δημόσιοι χώροι δεν είναι δημόσιοι για όλους. Αυτός που έχει τη δύναμη επιτρέπει ή απαγορεύει σε κάποιον να πάει.

Η χειρότερη κληρονομία της ρηχής Αριστεράς, που κυριάρχησε στη Μεταπολίτευση, είναι η παλαβομάρα που μεταλαμπάδευσε στις νεότερες γενιές, αυτές που νομίζουν ότι έμαθαν «επανάσταση», αλλά κατ’ ουσίαν μηρυκάζουν κούφια συνθήματα. Οι πιο δυναμικοί εκπρόσωποι αυτής της γενιάς περιφέρουν στα δημόσια φόρα (και από το βήμα της Βουλής) ανοησίες τις οποίες βαφτίζουν «δημοκρατία», «εξέγερση», «ανυπακοή», «αναρχία», ενώ στην ουσία εκστομίζουν απλοϊκό λόγο, ο οποίος πολλάκις γίνεται –τι πιο φυσικό;– φασιστικός. Διότι τι άλλο από φασισμός ήταν η εξουσία που άσκησαν οι 10-20 «αντεξουσιαστές» απέναντι σ’ έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο που πήγε σ’ ένα εστιατόριο, για να φάει με τη γυναίκα του; Στο κάτω-κάτω της γραφής, η Δημοκρατία προβλέπει άσκηση εξουσίας με κανόνες, εγγυήσεις και αντίβαρα, ενώ η αναρχία είναι κατά κάθε εξουσίας, ακόμη και των μπουλουκιών.


ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Έντυπη Καθημερινή


Βαρουφάκης: Κακώς μπήκε η Ελλάδα στην σαθρά δομημένη Ευρωζώνη



Την άποψη ότι καμία χώρα δεν έπρεπε να εισέλθει σ’ ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα, ιδίως μια χώρα βαθιά ελλειμματική όπως η Ελλάδα, εκφράζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ακόμη ότι «η ευρωζώνη, αν δεν αλλάξει δεν μπορεί να επιβιώσει».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ωστόσο, ότι αν προσπαθήσουμε σήμερα να κάνουμε όπισθεν, θα βρεθούμε προ δυσάρεστου απροόπτου», ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί χωρίς νέο δάνειο, «υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της», αποκαλύπτοντας ότι έχουν γίνει συζητήσεις στο παρασκήνιο γι’ αυτό το θέμα.

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι δεν ακούστηκαν στο Eurogroup όλα όσα γράφτηκαν γι’ αυτόν («χαρτοπαίκτης», «ερασιτέχνης» κ.λπ.) και εκφράζει τη δυσφορία του επειδή ο επικεφαλής του, Γ. Ντάισελμπλου,  δεν διέψευσε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς.

Τέλος, αναφερόμενος στη σχέση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον απόηχο των αλλαγών στην διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, την χαρακτηρίζει «άριστη».


Πηγή : kathimerini.gr



Ολοκληρώνεται το Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών


Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λαμβάνουν γνώση για τις αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών φορολογουμένων, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το συγκεκριμένο σύστημα σήμερα μπορεί να λαμβάνει εντός 24 ωρών ηλεκτρονική απάντηση από τις τράπεζες στα αιτήματα που διαβιβάζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για καταθετικούς λογαριασμούς που είχαν ή έχουν φορολογούμενοι την τελευταία δεκαετία.

Όπως γίνεται γνωστό, δρομολογείται πλέον και η δεύτερη φάση του Συστήματος προκειμένου οι τράπεζες να στέλνουν και αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, για το κατά πόσον η κυβέρνηση επιθυμεί να συνεργαστεί με τον κ. Φαλσιανί.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται, έχει συσταθεί το Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών με σκοπό να διευκολύνει τη διαβίβαση προς τα τραπεζικά ιδρύματα αιτημάτων παροχής πληροφοριών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων.

Στο σύστημα έχουν ενταχθεί το ΚΕΦΟΜΕΠ το ΚΕΜΕΕΠ καθώς και οι ΔΟΥ που διενεργούν ελέγχους.

Στην παρούσα φάση υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήματος προς τα τραπεζικά ιδρύματα τα οποία εντός 24 ωρών αποστέλλουν ηλεκτρονικά απάντηση, για συγκεκριμένο ΑΦΜ που περιλαμβάνει τα στοιχεία των καταθετικών λογαριασμών που συμμετέχει ή συμμετείχε κατά την τελευταία 10ετία μαζί με τα τρέχοντα υπόλοιπά τους. Δρομολογείται η δεύτερη φάση λειτουργίας του Συστήματος, σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα, με την οποία θα παρέχονται ηλεκτρονικά και οι αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών.

«Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης οι σχετικές πληροφορίες για την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών θα περιέρχονται ταχύτερα στις ελεγκτικές υπηρεσίες και αυτό θα έχει αποτέλεσμα την επιτάχυνση του ελεγκτικού έργου» αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Η κ. Βαλαβάνη διαβιβάζει στη Βουλή ένα ακόμη έγγραφο, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, αναφορικά με αποστολή εμβασμάτων από πολιτικούς αρχηγούς.

Με το έγγραφο ο βουλευτής ενημερώνεται ότι «σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, ενεργείται από το ΣΔΟΕ προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατά τη μεταφορά κεφαλαίων (άνω των 100.000 ευρώ) στο εξωτερικό για το χρονικό διάστημα 2009 έως Ιούνιος 2012 από 54.246 φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται σε καταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Ο έλεγχος των φορολογουμένων που έστειλαν τα έτη 2009, 2010 και 2011 χρηματικά εμβάσματα στο εξωτερικό ποσού 50.000 ευρώ και πάνω διενεργείται από το ΚΕΦΟΜΕΠ».

Στο ειδικότερο ερώτημα για τα πολιτικά πρόσωπα, η κ. Βαλαβάνη ενημερώνει τον βουλευτή ότι «σε εκτέλεση εισαγγελικών παραγγελιών ενεργείται από το ΣΔΟΕ προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση ενδεχομένως διαπράξεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων οικονομικής φύσεως που αφορά σε αιρετά και διορισμένα πολιτικά πρόσωπα».

Σημειώνει στο σημείο αυτό ότι οι υποθέσεις εποπτεύονται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και ο έλεγχος διενεργείται από τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΣΔΟΕ με βάση τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στις παραγγελίες.

«Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών αποτελούν στοιχεία της τυχόν δικογραφίας, εφόσον εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις και είναι απόρρητα ή εμπίπτουν στις διατάξεις περί φορολογικού απορρήτου και οι υποθέσεις των Εισαγγελικών Παραγγελιών καλύπτονται από τη μυστικότητα της προδικασίας» αναφέρει η αναπληρωτής υπουργός.


Πηγή : tanea.gr


Βόλος: Συνελήφθη ο 17χρονος που έδωσε την «παραγγελιά» για τη δολοφονία 29χρονου


Το θύμα του είχε ζητήσει να σταματήσει να παρενοχλεί την αδελφή του

Από στιγμή σε στιγμή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου ο ανήλικος που έδωσε την «παραγγελιά» για τη δολοφονία ενός 29χρονου πατέρα τριών παιδιών με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί. Ο 17χρονος τσιγγάνος συνελήφθη το πρωί στο Βόλο μετά από έρευνες των ανδρών της Ασφάλειας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας, ενός 30χρονου Αλβανού που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 29χρονο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Εντολέας της δολοφονίας ήταν ο 17χρονος που λογομάχησε με το θύμα σε μπαρ της πόλης, όταν ο 29χρονος διαπίστωσε ότι παρενοχλούσε την αδελφή του και του ζήτησε να σταματήσει.

Ο ανήλικος βγήκε από το μπαρ και κάλεσε άλλους δύο τσιγγάνους και τον 30χρονο Αλβανό που συνέχισαν τον καυγά, αλλά στη συνέχεια έφυγαν από το μπαρ και περίμεναν απ’ έξω μέσα στο αυτοκίνητο του αλλοδαπού. Όταν βγήκαν ο 29χρονος και η αδελφή του, ο 30χρονος έπεσε πάνω του με με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επί τόπου.



Πηγή : protothema.gr


Γ. Σακελλαρίδης: Πρώτα μισθοί και συντάξεις και μετά αποπληρωμή των δανειστών



«Η κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα και τα δίκαια του λαού μας. Έχει παρέλθει η εποχή που τα συμφέροντα των δανειστών υπαγόρευαν την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων» δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος τονίζει πως «σε περίπτωση που έχουμε ένα αποτέλεσμα έξω από τον χώρο που ορίζει η λαϊκή εντολή, ο λαός θα πρέπει να το κρίνει αδιαμεσολάβητα. Να αποφασίσει δηλαδή αν δέχεται τη συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να κινηθεί ερήμην της λαϊκής βούλησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων και πως το τραπεζικό σύστημα παραμένει σταθερό και ασφαλές ενώ επαναλαμβάνει ότι πως οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν ως έχουν.

«Οι κόκκινες γραμμές μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση» αποσαφηνίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος  στηρίζει ανοιχτά τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας πως οι επιθέσεις που δέχεται δεν στρέφονται εναντίον του προσώπου του αλλά εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης.


Πηγή


ΝΔ: Η fast track διαδικασία για το ΔΣ, πιστοποιητικό θανάτου της ΕΡΤ



Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η πρόσληση ενδιαφέροντος για το ΔΣ της ΕΡΤ, η οποία αναρτήθηκε παραμονή Πρωτομαγιάς και λήγει την Δευτέρα. «Η εκ μέρους του 'καναλάρχη' υπουργού Επικρατείας fast track διαδικασία πρόκλησης ενδιαφέροντος για το διορισμό του νέου ΔΣ της ΕΡΤ, αποτελεί το πιστοποιητικό θανάτου της δημόσιας τηλεόρασης» τονίζει η Σ.Βούλτεψη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζει:

«Μετά την κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, μετά τα 'βαφτίσια' και την τακτοποίηση πελατειακών υποχρεώσεων, τώρα ο αρμόδιος υπουργός ετοιμάζεται να διορίσει τους εκλεκτούς του και στο ΔΣ.

» Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή Πρωτομαγιάς, και η προθεσμία λήγει το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες μόλις ώρες μετά από ένα τριήμερο αργίας.

» Στα χέρια της κυβέρνησης και υπό τον απροκάλυπτο έλεγχό της, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζεται να μπει στο τούνελ της χειραγώγησης και του εργασιακού και δημοσιογραφικού χάους.

» Πολύ σύντομα θα έλθει και ο λογαριασμός. Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αυξήσει το ανταποδοτικό τέλος, φορτώνοντας στον λαό το κόστος των επαναπροσλήψεων και μιας ακόμη σύγκρουσης συμφερόντων: Ανάμεσα σε αυτούς που θα επαναπροσληφθούν είναι και βουλευτές πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα.

» Δηλαδή, στην Ελλάδα της 'πρώτη φορά αριστερά', κάποιοι νομοθέτησαν για να προσλάβουν τον εαυτό τους. Οι 'κόκκινες γραμμές' της κυβέρνησης έγιναν πράγματι κατακόκκινες. Από ντροπή!»



Newsroom ΔΟΛ


Δολοφονία στη Bάρη: Την έσφαξε γιατί του έκανε μήνυση κι έφυγε από το σπίτι


Η 43χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον 37χρονο σύντροφό της, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ.

Την έσφαξε γιατί του έκανε μήνυση και έφυγε από το σπίτι. Η 43χρονη γυναίκα, δύο ημέρες πριν την άγρια δολοφονία της, μετά από έναν ακόμη καθημερινό καυγά που είχε καταλήξει στην κακοποίησή της, είχε περάσει το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Βάρης, υποβάλλοντας μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

 Από εκείνη τη μέρα έφυγε από το σπίτι της οδού Λυσσάνδρου, στο οποίο συζούσε με τον 37χρονο σύντροφό της, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ.

Πήγε στο σπίτι που διέμεναν η μητέρα, η αδερφή και ο γαμπρός της, στην οδό Αθανασίου Διάκου 24 στη Βάρη. Το βράδυ της Παρασκευής, ο 37χρονος άνδρας έφθασε έξω από το σπίτι των συγγενών της 43χρονης, φωνάζοντας την ίδια να βγει έξω για να συζητήσουν. Ήταν και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η άτυχη κοπέλα βγήκε έξω και μετά από μία έντονη λογομαχία μαζί του, εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι, χτυπώντας την δύο φορές στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Η 43χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν όμως αργά, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη που περπατούσε σαστισμένος στην περιοχή. Μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση.


Πηγή



Μιράντα Ξαφά: Έχω αποσύρει τις καταθέσεις μου από τις ελληνικές τράπεζες



Η κυβέρνηση μιλά για αναδιανομή πλούτου αντί για παραγωγή του - Θέλει να προσφέρει επιδόματα, με χρήματα άλλων, δήλωσε σε ομιλία του London School of Economics το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Mιράντα Ξαφά, επικεφαλής της E.F. Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως έχει ήδη αποσύρει το σύνολο των καταθέσεών της από τις ελληνικές τράπεζες.

Μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics, την οποία διοργάνωσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου, η Μιράντα Ξαφά παραδέχθηκε πως «έχει τραβήξει όλα τα λεφτά της από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

«Η κυβέρνηση μιλά για αναδιανομή πλούτου αντί για παραγωγή του», σχολίασε, για να προσθέσει πως η κυβέρνηση, στην ουσία, θέλει να προσφέρει κοινωνικά επιδόματα με χρήματα άλλων, διότι «μπορεί να λέει ότι ζητά χρόνο, αλλά στην ουσία ζητάει χρήματα».

Η Μιράντα Ξαφά παρατήρησε επίσης πως δεν επιλέγει κάποιος τη λιτότητα, αλλά αυτή εφαρμόζεται ως αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η λιτότητα, ούτε το υψηλό χρέος, του οποίου το κόστος εξυπηρέτησης είναι πολύ χαμηλό, αλλά το γεγονός ότι δεν παράγει για να εξάγει και για να είναι πιο ανταγωνιστική, κατέληξε.


Πηγή : protothema.gr


Ολα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014, είτε έχουν ήδη φορολογηθεί αυτοτελώς είτε φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις είτε απαλλάσσονται από το φόρο, πρέπει να αναγραφούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.




Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τα εισοδήματα που πρέπει να δηλωθούν φέτος υποχρεωτικά περιλαμβάνονται μερίσματα από κέρδη επιχειρήσεων, τόκοι από καταθέσεις και δάνεια, καθώς επίσης και κέρδη ή ζημιές από πωλήσεις επιχειρήσεων, ακινήτων, μετοχών, ομολόγων, εντόκων γραμματίων, αμοιβαίων κεφαλαίων και παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Στις φετινές δηλώσεις, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν και πάλι ηλεκτρονικά, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα έχουν προσυμπληρώσει τα ποσά πολλών εισοδημάτων και παρακρατηθέντων φόρων (ποσά για μισθούς, συντάξεις, αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών κ.λπ.).

Φέτος μάλιστα, οι περισσότερες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος στις οποίες οι φορολογούμενοι θα αναγράψουν ποσά εισοδημάτων για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση θα παραπεμφθούν για έλεγχο δικαιολογητικών στις αρμόδιες ΔΟΥ ή στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της ΓΓΔΕ.

Οσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2014 γεωργικά εισοδήματα υποχρεούνται πρώτα να τα προσδιορίσουν με τη λογιστική μέθοδο (έσοδα μείον έξοδα) και να τα δηλώσουν πρώτα στο έντυπο Ε3 και στη συνέχεια στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Τις παραπάνω σημαντικές αλλαγές που επέρχονται φέτος στη διαδικασία συμπλήρωσης, υποβολής, ελέγχου και εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων αποκαλύπτει αναλυτική απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα 16 σημεία.


Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων

1. Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου, έως τις 30-6-2015.

2. Ολες οι τροποποιητικές, εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου.

Εκκαθάριση δήλωσης και καταβολή φόρου

3. Η ΔΗΛΕ.Δ θα πραγματοποιήσει την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, θα εκδώσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα (τις Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου) και θα τα κοινοποιήσει σ’ αυτούς ηλεκτρονικά, μέσω των λογαριασμών τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν, μέσω του ΤΑXISnet, να εκτυπώνουν τα εκκαθαριστικά, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν.


4. Στις περιπτώσεις που κριθεί απαραίτητος ο έλεγχος των δικαιολογητικών των αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, θα οδηγούνται για έλεγχο και εκκαθάριση στις αρμόδιες ΔΟΥ.

5. Κατά την υποβολή των δηλώσεων, στις περιπτώσεις που δηλώνονται εισοδήματα και παρακρατηθέντα ποσά φόρων για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση στη ΓΓΔΕ, ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται στη ΔΗΛΕΔ από κλιμάκιο εφοριακών και το εκκαθαριστικό θα αποστέλλεται στο φορολογούμενο ηλεκτρονικά.

6. Ο φόρος εισοδήματος πρέπει να εξοφλείται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την 31η-7-2015, η δεύτερη μέχρι την 30ή-9-2015 και η τρίτη μέχρι την 30ή-11-2015, δεδομένου ότι η προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής είναι η 30ή-6-2015.

7. Για τις δηλώσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα ως αφετηρία υπολογισμού των τόκων θα λαμβάνεται η λήξη της προθεσμίας στην οποία θα έπρεπε να είχε αρχικά καταβληθεί.

8. Στις περιπτώσεις που η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα στη ΔΟΥ ή οδηγείται στη ΔΟΥ ή στη ΔΗΛΕΔ για έλεγχο δικαιολογητικών, για την καταβολή του φόρου ισχύουν τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την εκκαθάριση.

9. Δεν θα βεβαιώνεται ποσό φόρου εισοδήματος για καταβολή, εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ αθροιστικά λαμβανόμενο για το φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

10. Δεν θα επιστρέφεται στο φορολογούμενο ποσό φόρου μικρότερο των 5 ευρώ αθροιστικά λαμβανόμενο για το φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

Περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

11. Στη δήλωση πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα του φορολογούμενου και της συζύγου του, ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους. Επίσης πρέπει να αναγραφούν και όλα τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματα. Στα ποσά που πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά στη φετινή δήλωση περιλαμβάνεται και κάθε ποσό κέρδους ή ζημιάς που έχει προκύψει από μεταβίβαση επιχειρήσεων, ακινήτων, μετοχών από εταιρίες μη εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά, μετοχών και άλλων κινητών αξιών εισηγμένων σε χρηματιστηριακή αγορά (εφόσον ο μεταβιβάζων συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με ποσοστό τουλάχιστον 0,5% και εφόσον οι τίτλοι αυτοί έχουν αποκτηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2009 και εξής), μεριδίων ή μερίδων σε προσωπικές εταιρίες, κρατικών ομολόγων και εντόκων γραμματίων, εταιρικών ομολόγων και παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα πρέπει να αναγραφεί και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

12. Στη φετινή φορολογική δήλωση, που θα είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στο λογαριασμό του κάθε φορολογούμενου στο σύστημα TAXISnet, θα έχουν προσυμπληρωθεί από τη ΔΗΛΕΔ όλα τα ποσά των εισοδημάτων και παρακρατηθέντων φόρων για τα οποία θα έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά οι σχετικές βεβαιώσεις αποδοχών-συντάξεων, από τους εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται (μέσω πίνακα) για τα ποσά των εισοδημάτων και των φόρων ανά εργοδότη - ασφαλιστικό φορέα.

13. Οταν συμπληρώνονται κωδικοί της δήλωσης με ποσά εισοδημάτων και φόρων για τα οποία δεν έχει παρασχεθεί ηλεκτρονική πληροφόρηση στη ΔΗΛΕΔ, οι φορολογούμενοι δύναται να κληθούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ ή στη ΔΗΛΕΔ για έλεγχο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσής τους.

14. Στις περιπτώσεις κοινών τραπεζικών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει, σε κάθε περίπτωση, τη διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά.

15. Από 1-1-2014 καταργήθηκε η φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με βάση το αντικειμενικό σύστημα και το καθαρό εισόδημα που αποκτάται από αγροτική δραστηριότητα φορολογείται πλέον ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή ως καθαρό κέρδος, και φορολογείται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ. Το εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο (έσοδα-έξοδα) ανεξάρτητα από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων του ΚΦΑΣ ή όχι. Οι πωλήσεις αγροτικών προϊόντων αποδεικνύονται είτε με απλές αποδείξεις είσπραξης είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο.

16. Προκειμένου να δηλωθεί εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2014 είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Ε3.


Πηγή: newsit.gr


Ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να πουλήσει τη Μίλαν



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta Dello Sport, αλλά και άλλων ιταλικών Μέσων στη συνέχεια, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μίλαν στον μεγιστάνα, Μπι Ταετσαουμπόλ.

Μετά τις συνεχείς επαφές των δύο πλευρών και τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον ισχυρό άνδρα των "ροσονέρι" να προσανατολίζεται στην πώληση των μετοχών, όλα δείχνουν πως η απόφαση έχει ληφθεί και η Μίλαν βρίσκεται πολύ κοντά στο να αλλάξει σελίδα.

Η οικογένεια Μπερλουσκόνι θα παραχωρήσει κατά τα φαινόμενα το 51% των μετοχών και θα διατηρήσει το υπόλοιπο ποσοστό, το οποίο θα μειωθεί σταδιακά, μετά και την εισαγωγή του συλλόγου στο χρηματιστήριο, κάτι που αναμένεται να γίνει τόσο στην Ιταλία, όσο και στο Χονκ Κονγκ.

Αυτό φέρεται να είναι το ιδανικό σενάριο προκειμένου να μειωθεί το χρέος των 250 εκατομμυρίων ευρώ της ομάδας, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στα λεφτά που προτίθεται να δώσει ο Ταϊλανδός επενδυτής.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμη και το Σάββατο να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα.


Πηγή


Τεράστιες ελλείψεις για την πρόληψη των πυρκαγιών


Μήνυμα για την αντιπυρική περιόδου που ξεκίνησε την Παρασκευή σήμερα απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος, κάνοντας αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις του μηχανισμού πυρόσβεσης και καλώντας τους πυροσβέστες να δώσουν για μια ακόμα φορά τον καλύτερο εαυτό τους.

Στο μήνυμά του ο κ. Μαυρόπουλος αναφέρει: «Τη μέρα που τιμάμε τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις, ξεκινάει κάθε χρόνο η αντιπυρική περίοδος.

Πέρα από την ετοιμότητα του συνόλου του κρατικού μηχανισμού που απαιτείται αυτή την περίοδο, το κύριο βάρος για την πρόληψη, αντιμετώπιση και καταστολή των δασικών πυρκαγιών επωμίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα. Γνωρίζουμε τις ελλείψεις σε υλικά και μέσα που δυσκολεύουν το έργο και την αποστολή σας.

Παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να καλύψουμε αυτές τις ελλείψεις, σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε και εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Π.Σ. και να διασφαλίσουμε τα εργασιακά σας δικαιώματα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, είμαστε σίγουροι ότι θα δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, για να προστατέψετε το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Με τον επαγγελματισμό, το συναίσθημα ευθύνης και την αυτοθυσία που επιδεικνύετε, έχετε κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Αναγνωρίζουμε και τιμάμε την προσφορά σας. Βρισκόμαστε δίπλα σας και στηρίζουμε την αποστολή σας».


Πηγή : euro2day.gr


Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια το βιβλιάριο σε ανασφάλιστους



Βιβλιάριο υγείας για όλους τους ανασφάλιστους Ελληνες και αλλοδαπούς με νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, με το οποίο θα διασφαλίζεται ισότιμη –σε σχέση με τους ασφαλισμένους– πρόσβαση στην περίθαλψη, τα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις, προβλέπει σχέδιο απόφασης του υπουργείου Υγείας. Το Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστων θα χορηγείται μέσω των ΚΕΠ, θα είναι διάρκειας ενός έτους και θα ανανεώνεται κατόπιν αίτησης. Το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας», αναρτήθηκε προχθές στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση και καλούνται εμπλεκόμενοι φορείς και πολίτες να υποβάλουν ώς τις 11 Μαΐου 2015 τις παρατηρήσεις τους.

Με την προτεινόμενη ΚΥΑ, προωθείται ένα σύστημα χορήγησης βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς -τελικά- εισοδηματικό κριτήριο. Σύμφωνα με το σχέδιο της ΚΥΑ, δικαιούχοι του βιβλιαρίου είναι ανασφάλιστοι: Ελληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., του ΕΚΧ και λοιπών τρίτων χωρών και τα μέλη των οικογενειών τους, εφόσον διαμένουν νόμιμα στη χώρα και διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, οι δικαιούχοι και οι αιτούντες διεθνούς προστασίας και τα μέλη των οικογενειών τους. Δικαιούχοι είναι, επίσης, όλα τα παιδιά έως 18 ετών και οι έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος υπαγωγής τους.

Οι παροχές αφορούν ιατρική κλινική εξέταση, χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, διενέργεια παρακλινικών ή εργαστηριακών εξετάσεων και πλήρη νοσηλεία σε κλίνες Γ’ θέσης σε δημόσιες μονάδες υγείας, εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική περίθαλψη, διακομιδή ασθενών μέσω του ΕΚΑΒ, ενώ τις ίδιες παροχές με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ λαμβάνουν οι κάτοχοι του βιβλιαρίου Υγείας ανασφάλιστου σε ό,τι αφορά την οδοντιατρική περίθαλψη, τη μαιευτική περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένης και της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής) και τις πράξεις αποκατάστασης.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του βιβλιαρίου υγείας ανασφάλιστου κατατίθενται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ωστόσο την απόφαση για τη χορήγησή του λαμβάνει η υπηρεσία πρόνοιας του οικείου δήμου, στην οποία αποστέλλονται τα δικαιολογητικά από τα ΚΕΠ.

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει αίτηση με δύο φωτογραφίες, φωτοαντίγραφο ταυτότητας (ή διαβατηρίου) ή του ισχύοντος νομιμοποιητικού εγγράφου διαμονής του και υπεύθυνη δήλωση στην οποία βεβαιώνεται ότι είναι ανασφάλιστος (δεν πρέπει να διαθέτει ούτε ιδιωτική ασφάλιση). Αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τα ΚΕΠ το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση κατοικίας από τον οικείο δήμο ή άλλο αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (λογαριασμός παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας). Σε περίπτωση φιλοξενίας ζητείται υπεύθυνη δήλωση, τόσο του ενδιαφερομένου όσο και του ατόμου που τον φιλοξενεί, ενώ οι άστεγοι εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού κατοικίας (η πιστοποίηση γίνεται κατόπιν κοινωνικής έρευνας). Μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., πιστοποιείται η ασφαλιστική ικανότητα του αιτούντος και των μελών της οικογενείας του. Στην ΗΔΙΚΑ δημιουργείται Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανασφάλιστων.



Πηγή


Τα σενάρια θανάτου του νεαρού στη Βαλτιμόρη


ΒΑΛΤΙΜΟΡH. Οι καθημερινές διαδηλώσεις στη Βαλτιμόρη συνεχίζονται, καθώς η εισαγγελία της πόλης ερευνά τι συνέβη μεταξύ της σύλληψης του 25χρονου Φρέντι Γκρέι από την αστυνομία της πόλης και του θανάτου του, λίγες ημέρες αργότερα, εξαιτίας κατάγματος στη σπονδυλική στήλη. Ο θάνατος του Γκρέι προστίθεται στη μακρά σειρά θανάτων Αφροαμερικανών στα χέρια της αστυνομίας.

«Η οικογένεια του κ. Γκρέι ζητάει απαντήσεις. Εγώ θέλω απαντήσεις. Ολη η πόλη μας αξίζει μία απάντηση για τον θάνατο του κ. Γκρέι», είπε η δήμαρχος της Βαλτιμόρης, Στέφανι Ρόλιγκς-Μπλέικ, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη παραμένει σε ισχύ, προς αποφυγήν της επανάληψης ταραχών όπως αυτές που ξέσπασαν τη Δευτέρα, ημέρα της κηδείας του Γκρέι. «Ζητώ απ’ όλους να κάνουν υπομονή». Οι έξι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη σύλληψη του 25χρονου έχουν τεθεί σε άδεια μετ’ αποδοχών, ενώ η υπόθεση ερευνάται.

Ο Φρέντι Γκρέι συνελήφθη επειδή, όταν είδε τους αστυνομικούς, άρχισε να τρέχει, υπέπεσε δηλαδή σε ένα «αδίκημα» («running while black», μαύρος που τρέχει) που δεν περιλαμβάνεται μεν στον αμερικανικό ποινικό κώδικα, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι μπορεί και να τιμωρηθεί με θάνατο. Αργότερα, η αστυνομία είπε ότι ο λόγος για τον οποίο έτρεχε ήταν ότι είχε στην κατοχή του σουγιά.

Η απόσταση από το σημείο σύλληψης του Γκρέι ώς το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο τελικά μεταφέρθηκε, είναι δύο λεπτά με το αυτοκίνητο, αλλά η μεταφορά του με το βαν της αστυνομίας διήρκεσε 40 λεπτά, με τέσσερις στάσεις. Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η λεγόμενη «rough ride», η «άγρια οδήγηση», στη διάρκεια της οποίας κρατούμενος με χειροπέδες και χωρίς ζώνη ασφαλείας χτυπάει στα πλάγια του αυτοκινήτου στη διάρκεια της μεταφοράς. Σε μία από τις στάσεις, οι αστυνομικοί παραδέχθηκαν ότι έδεσαν και τα πόδια του Γκρέι, ενώ άλλη έγινε σε απόσταση ορατή από την κάμερα ασφαλείας κορεατικού παντοπωλείου. Αστυνομικοί επισκέφθηκαν τον ιδιοκτήτη του παντοπωλείου στις 20 Απριλίου και πήραν αντίγραφο της εγγραφής. Η πρωτότυπη εγγραφή περιλαμβανόταν σε φορητό υπολογιστή που εκλάπη στη διάρκεια των ταραχών της Δευτέρας.

Το πόρισμα της αστυνομίας για το συμβάν, τα περιεχόμενα του οποίου δεν έγιναν γνωστά, παραδόθηκε στην εισαγγελία. Αν η εισαγγελέας Μέριλιν Μόσμπι εκτιμήσει ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες, θα τις παρουσιάσει στο σώμα των ενόρκων και αυτό θα αποφανθεί.

Στη Βαλτιμόρη, η εισαγγελέας, η δήμαρχος και πολλοί αστυνομικοί είναι μαύροι, σε αντίθεση με το Φέργκιουσον του Μιζούρι, τόπο δολοφονίας του 15χρονου μαύρου Μάικλ Μπράουν, όπου η αστυνομία, η δικαιοσύνη και οι δημοτικές αρχές στελεχώνονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από λευκούς, ενώ η πλειονότητα των κατοίκων είναι μαύροι. Το Φέργκιουσον είχε συγκλονιστεί από ταραχές πολλών ημερών, φέρνοντας το ζήτημα της αστυνόμευσης και των φυλετικών σχέσεων στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ο επικεφαλής της Αστυνομικής Αδελφότητας της Βαλτιμόρης, Τζιν Ράιαν, στράφηκε χθες εναντίον των διαδηλωτών που «έχουν ήδη δικάσει και καταδικάσει τους αστυνομικούς». «Δεν έχουν απαγγελθεί εναντίον τους κατηγορίες», τόνισε.

Πανίσχυρη αστυνομία

Η Βαλτιμόρη είναι η έκτη φτωχότερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών και ο πληθυσμός της φυλλορροεί, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται μόλις στην 27η θέση από πλευράς μεγέθους. Η εγκατάλειψη είναι εξόφθαλμη, ειδικά στη Δυτική Βαλτιμόρη, όπου πάρα πολλά κτίρια είναι άδεια. Αλλά ένας θεσμός στην πόλη είναι πολύ μεγάλος και οικονομικά εύρωστος: η αστυνομία της, που είναι η όγδοη μεγαλύτερη στη χώρα.

Η εφημερίδα Μπάλτιμορ Σαν ανέφερε ότι τα αστυνομικά τμήματα της πολιτείας του Μέριλαντ έχουν λάβει πολεμικό υλικό, που περίσσεψε από τις αμερικανικές εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ από αυτά, υλικό αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου στάλθηκε στη Βαλτιμόρη.

Δημοσιογράφοι του δικτύου ΑΒC εισήλθαν στο υπερσύγχρονο και άριστα εξοπλισμένο «Κέντρο Παρακολούθησης» της αστυνομίας της πόλης, στο οποίο μεταφέρονται εικόνες από αστυνομικές κάμερες σε όλη την πόλη. Οι αξιωματικοί μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να δουν στον χάρτη πού βρίσκεται κάποιος που έστειλε μήνυμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ελέγχοντας, μέσω των μηνυμάτων αυτών, τα σχέδια των συμμοριών, ενώ αστυνομικά βαν σαρώνουν τις δύσκολες συνοικίες, «ρουφώντας» ηλεκτρονικά δεδομένα χωρίς ένταλμα.



Έντυπη Καθημερινή


Λα Στάμπα: Plan B με χρεοκοπία και αλλαγή κυβέρνησης


Σε σχέδιο Β για την Ελλάδα, με «χρεοκοπία και ανθρωπιστικό πρόγραμμα», αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα του Τορίνο «Λα Στάμπα», σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο.

Η δημοσιογράφος Τόνια Μαστρομπουόνι αναφέρει ότι «μια από τις πιθανότητες τις οποίες εξετάζουν στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη είναι μια χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, με την υιοθέτηση ενός είδους μίνι επιταγών εσωτερικής χρήσης, σε συνδυασμό με ένα "ανθρωπιστικό σχέδιο", ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα απέτρεπε μια πιθανή κατάρρευση των τραπεζών και θα προσέφερε εγγύηση παροχής βοηθειών προς τον ελληνικό πληθυσμό».

Σύμφωνα με την Λα Στάμπα, το ενδεχόμενο αυτό θα προϋπέθετε, όμως, «αλλαγή κυβέρνησης ή ακόμη και κυβέρνηση τεχνοκρατών».

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι η αβεβαιότητα που συνδέεται με τον σχέδιο αυτό είναι τεράστια, πρώτα από όλα πολιτική, «από την στιγμή που δεν μπορεί να αποκλείσει, κανείς, ότι ο Τσίπρας, προκειμένου να μην δεχθεί να τεθεί υπό επιτροπεία, μπορεί να προτιμήσει την επιστροφή στην δραχμή».

Η εφημερίδα του Τορίνο σημειώνει πως «ούτε αυτό ανησυχεί , πλέον, πολλούς πολιτικούς και τραπεζίτες» διότι , «όπως αναφέρουν έγκυρες γερμανικές πηγές, η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα από γεωπολιτικής απόψεως, αλλά πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι για να είναι κανείς μέλος του ευρώ πρέπει να σέβεται συγκεκριμένους κανόνες».

Η Τόνια Μαστρομπουόνι προσθέτει ότι «αν λάβει υπόψη του, κανείς, το κλίμα που επικρατεί στα γραφεία του Σόϊμπλε, είναι πολύ δύσκολο η γερμανική κυβέρνηση να ικανοποιηθεί με προγράμματα μερικής ισχύος, με προσχέδια προγραμμάτων, τα οποία, σύμφωνα με διαρροές, η Ελλάδα παρουσίασε χθες και θα συνεχίσει να συζητά στο τεχνικό επίπεδο μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας».

«Η στάση της 'Αγγελας Μέρκελ δεν είναι, βεβαίως, τόσο σκληρή, αλλά υπάρχουν, πλέον, πολλές χώρες που επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία από τον Σόιμπλε», καταλήγει η Λα Στάμπα.


Πηγή : Nooz.gr