Έκθετος ο υπουργός Δικαιοσύνης για τις τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις του νωρίτερα.
Ο κ. Παρασκευόπουλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δικαστικών συντακτών διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Πανούσης τον είχε καταστήσει κοινωνό των απειλητικών μηνυμάτων χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά σε «περιστατικά με τρόπο αποδείξιμο" και υπογράμμισε ότι "στη δική μου περίπτωση οι καταγγελίες δεν είχαν ονοματεπώνυμο τουλάχιστον αξιόπιστο» .
Το ερώτημα είναι από πότε ένας υπουργός Δικαιοσύνης κρίνει και αποφασίζει για τη τύχη μιας καταγγελίας, ειδικά όταν στο περιεχόμενο της γίνεται αναφορά σε κίνδυνο ζωής και πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από ένα πολιτικό πρόσωπο υψηλού ούτως ή άλλως κινδύνου.
Εδώ σε απλούστερες περιπτώσεις και για ψύλλου πήδημα αποφασίζονται και διατάσσονται προκαταρκτικές έρευνες, ο κ. Παρασκευόπουλος την καταγγελία Πανούση την καταχώρισε στο αρχείο του! Από πότε ο κ. υπουργός της Δικαιοσύνης υποκαθιστά την Δικαιοσύνη; Συμβατική όσο και στοιχειώδης υποχρέωση του ήταν να αναθέσει σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό τη διερεύνηση των καταγγελιών, αντί να εξωθήσει τον κ. Πανούση να καταφύγει σε επικοινωνιακά στρατηγήματα υψηλής πολιτικής έντασης ώστε να υπηρετήσει το δόγμα της προσωπικής ασφάλειας του.
Με αυτά και άλλα, το μόνο που κατορθώνουν είναι να προσδίδουν μεγαλύτερο κύρος και αξιοπιστία στις καταγγελίας του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης. Πριν από χρόνια, η Ελευθεροτυπία είχε επί μήνες αναρτημένο ένα ερώτημα στη τελευταία της σελίδα, με αποδέκτη τον υπουργό Οικονομικών της περιόδου αναφορικά με υποθέσεις διακεκριμένης διαφθοράς. Το ερώτημα ήταν "συνένοχος ή βλαξ;" και νομίζουμε ότι ταιριάζει και προσαρμόζεται άνετα σε πολλούς πολιτικούς ταγούς που σήμερα καμώνονται τους υπουργούς.
Πηγή : bloko.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου