Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026

Συνελήφθη ο γιατρός Δημήτρης Ζιαζιάς που πρωτοστάτησε στα επεισόδια στο Κρατικό Νικαίας

 


Ο Δημήτρης Ζιαζιάς, γιατρός του νοσοκομείου, επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), συνελήφθη κατά τη διάρκεια κινητοποίησης εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποιούσαν προκλητική τραμπούκικη υποδοχή με αφορμή την παρουσία του υπουργού.

Ο ακροαριστερός γιατρός που συνελήφθη επιτέθηκε με μπουνιές στις αστυνομικές δυνάμεις, και μαζί με άλλους ακροαριστερούς δημιούργησαν εντάσεις.



Τα ακροαριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης αντί να καταδικάσουν τις τραμπούκικες επιθέσεις , πήραν το μέρος των ακροαριστερών που δημιούργησαν τα επεισόδια, δείχνοντας ποιοι κρύβονται από πίσω

Ο ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ντροπή», καταγγέλλοντας εικόνες αστυνομικής βίας εναντίον εργαζομένων και κατηγορώντας την κυβέρνηση για υπονόμευση του ΕΣΥ.

Το ακροαριστερό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «απολύτως δίκαιη», μιλώντας για τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο και κατηγορώντας τον υπουργό ότι εμφανίστηκε «για να προκαλέσει».

Η ακροαριστερή Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «καταστολή και ξύλο» ως απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματα των υγειονομικών, υποστηρίζοντας ότι το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εμποδίσει δια της βίας την είσοδό του στο νοσοκομείο, αναφέροντας ότι δέχθηκε αντικείμενα όπως αυγά, νερά και πέτρες και ότι κινδύνευσε η σωματική του ακεραιότητα.

Τόνισε πως η διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, όχι όμως η άσκηση βίας, ενώ δήλωσε ότι, παρότι συνελήφθη γιατρός που —όπως είπε— του επιτέθηκε, ο ίδιος αποφάσισε να μην υποβάλει μήνυση, εκφράζοντας τη θέση ότι «ένας υπουργός Υγείας δεν μπορεί να πηγαίνει γιατρούς στα δικαστήρια».

Για πρωτοφανείς εικόνες σε νοσοκομείο έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, για όσα συνέβησαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας την Πέμπτη κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Αυτό που ήθελαν ήταν να φύγει η αστυνομία για να επιτεθούν στον υπουργό. Ήταν από συγκεκριμένη παράταξη όπως ενημερωθήκαμε, ήταν γιατροί, εργαζόμενοι. Κάποιοι απόρησαν με την παρουσία της αστυνομίας γιατί προφανώς ήθελαν να δουν εικόνες να ανοίγουν το κεφάλι του υπουργού; Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι μισοί συνάδελφοι είναι τραυματισμένοι από τη μέση και κάτω» είπε η κυρία Δημογλίδου στο MEGA.

«Λυπάμαι αν αυτοί οι άνθρωποι είναι γιατροί, αυτές τις εικόνες δεν τις έχουμε ξαναδεί σε νοσοκομείο. Ήθελαν να επιτεθούν στον υπουργό και να μην του επιτρέψουν την είσοδο στο νοσοκομείο, η αστυνομία είναι εκεί για να προστατεύσει κάθε άνθρωπο» συμπλήρωσε η κυρία Δημογλίδου.

Όπως σημείωσε «οι άνθρωποι αυτοί μόλις είδαν τον υπουργό του επιτέθηκαν, του προκάλεσαν σωματικές βλάβες αλλά εκείνος δεν ήθελε να τους ασκηθούν διώξεις» ενώ απαντώντας σε όσους, όπως είπε, απόρησαν γιατί οι αστυνομικοί μπήκαν στο νοσοκομείο, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ είπε «αυτό έγινε γιατί κάποιοι ήθελαν να μπουν στον χώρο που γίνονταν τα εγκαίνια. Τα κράνη ανήκουν στην εξάρτηση της ομάδας ΟΠΚΕ γιατί και εκεί εκσφενδονίστηκαν πέτρες και μπουκάλια».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου