Η παραίτηση της Μαρίας Καρυστιανού από την προεδρία του συλλόγου ανοίγει τον δρόμο για αποκαλύψεις και κάθαρση στα οικονομικά.
Τα πέντε μέλη του ΔΣ, είχαν επίστολή προς την Καρυστιανού στις 8 Ιανουαρίου. Με αυτήν, της ζητούσαν να παραιτηθεί αυτοβούλως από την προεδρία, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του Συλλόγου είχε καταστεί πλέον μη διαχειρίσιμη.
Ο βασικός λόγος για τον οποίο της ζητήθηκε η παραίτηση αφορά, ζητήματα κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Συλλόγου. Τα πέντε μέλη φέρονται να μην υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις και τον απολογισμό, υποστηρίζοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες οι οποίες, κατά την άποψη τους, δεν συνδέονται με τον καταστατικό σκοπό και τη δράση του Συλλόγου. Την κατηγορούν επίσης ότι προχωρούσε σε δαπάνες χωρίς να έχει ενημερώσει πριν το ΔΣ και χωρίς να πάρει απποφαση το ΔΣ για αυτές.
Διευκρινίζεται ωστόσο ότι δεν γίνεται λόγος για κατάχρηση, αλλά για έξοδα τα οποία θεωρούν ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν καταστατικά. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν από την Καρυστιανού να παραδώσει τις τραπεζικές κάρτες και τους κωδικούς πρόσβασης (web banking) των λογαριασμών του Συλλόγου, τους οποίους χειριζόταν η ίδια, ώστε να υπάρξει πλήρης έλεγχος και διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών.
Πέραν των οικονομικών, ένας ακόμη λόγος που επικαλούνται τα πέντε μέλη για το αίτημα παραίτησης ήταν η κομματικοποίηση του αγώνα για δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρχε έντονη ανησυχία ότι η δημόσια και πολιτική δραστηριότητα της Καρυστιανού, σε συνδυασμό με τη φημολογία –που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε– για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, μετέφερε τον συλλογικό αγώνα των συγγενών σε πολιτική κατεύθυνση, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα του Συλλόγου.
Η ανακοίνωση των 5 κατά Καρυστιανού
Θεσσαλονίκη, 8-1-2026
Η απόρριψη του οικονομικού απολογισμού από την πλειοψηφία του Δ.Σ. αναδεικνύει τις ευθύνες της Προέδρου του Συλλόγου για τους χειρισμούς της ιδιαίτερα δε τον τελευταίο χρόνο, καθώς πραγματοποιούνταν δαπάνες ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς καμία προηγούμενη έγκριση. Η κατάσταση αυτή συνδέεται με την τακτική της Προέδρου να ενεργεί στο όνομα του Συλλόγου χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, συζήτηση ή έγκριση του ΔΣ για πρωτοβουλίες και τοποθετήσεις της με τις οποίες δεν συμφωνούμε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα συνιστά η αποκάλυψη της συνεργασίας που έχει αναπτύξει μήνες τώρα, με άγνωστους προς εμάς, "συνεργάτες" και "επιτελεία", για τη δημιουργία κινήματος ή πολιτικού κόμματος, χωρίς καμία σχετική ενημέρωση του ΔΣ, καθώς και η συμμετοχή της σε δράσεις που οργανώνουν από κοινού για το σκοπό αυτό, κατά τις οποίες χρησιμοποιεί την ιδιότητά της ως Προέδρου του Συλλόγου.
Είναι αυτονόητο ότι η κ. Καρυστιανού μπορεί να συνεχίσει οποιαδήποτε προσωπική ή πολιτική δραστηριότητα, όχι όμως εκπροσωπώντας τον Σύλλογο ή χρησιμοποιώντας την ιδιότητα της Προέδρου του Συλλόγου Συγγενών των Θυμάτων του Εγκλήματος των Τεμπών.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την άμεση παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου και την παράδοση των τραπεζικών καρτών που είναι συνδεδεμένες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Συλλόγου.
Τα μέλη του ΔΣ
Παύλος Ασλανίδης, Αντιπρόεδρος
Ελένη Βασάρα, Γραμματέας
Μιρέλα Ρούτσι, Ταμίας
Βασίλης Παυλίδης, Μέλος
Αναστάσιος Ταχμαζίδης, Μέλος



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου