Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΝΔ κατά Σκουρλέτη: Όση χυδαιότητα και να επιστρατεύσει, δεν θα γίνει αρεστός στον κ. Τσίπρα

 


Ακροαριστερά σε παράκρουση μετά τα γεγονότα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε ( Real fm), εμφανίστηκε απόλυτα συντεταγμένος με τις αποφάσεις του συνεδρίου, μίλησε για «μεγάλη σύμπτωση απόψεων» με την προεδρική πλειοψηφία και επιτέθηκε στη ΝΔ γιατί τα μέλη της όπως είπε χωρίς να έχει βάση είναι «αόρατα».

Η αθλιότητα του Σκουρλέτη : Στη ΝΔ δεν υπάρχουν μέλη, είναι “αόρατα” τα μέλη, είναι μητρώα μελών, είναι γραφεία ευρέσεως εργασίας οι οργανώσεις της. Έχετε δει γραφεία της ΝΔ στις γειτονιές, να συμμετέχουν εκεί οι άνθρωποι σε κινητοποιήσεις, να συνεδριάζουν; Τίποτα. Είναι προσωπικοί μηχανισμοί των διαφόρων πολιτευτών, σε κάποια ηλεκτρονικά αρχεία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις επιστρατεύοντας το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει να τους ενώ πει: το μίσος τους για τη Νέα Δημοκρατία. Τελευταίος (όπως αποδείχτηκε ότι συνηθίζει και στις κάλπες) εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης να προσβάλει τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και τους χιλιάδες πολίτες μας που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

Αφού ο κύριος Σκουρλέτης κόπτεται τόσο για τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, τον ενημερώνουμε ότι μόνο τα μέλη της ΟΝΝΕΔ ξεπερνούν κατά 10.000 τα μέλη που κατάφερε να εγγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωπαραταξιακές τους διαδικασίες. Τον ενημερώνουμε επίσης ότι οι τοπικές μας οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα αποτελούν οργανικό κομμάτι της Κοινωνίας των Πολιτών, αποτελώντας τον σύνδεσμο μεταξύ Κυβέρνησης και κοινωνίας, με έντονη πολιτική και κοινωνική παρουσία στις περιοχές τους.

Ο κύριος Σκουρλέτης θα έπρεπε να είχε μάθει τόσα χρόνια ότι όση χυδαιότητα και αν επιστρατεύσει, δεν θα καταφέρει να γίνει αρεστός στον κύριο Τσίπρα και τους «προεδρικούς». Είναι καιρός τόσο για εκείνον, όσο και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να καταλάβουν ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει οριστικά τις ιδεοληψίες και τα απωθημένα τους.

Η Νέα Δημοκρατία ενωμένη συνεχίζει να κοιτάει μπροστά, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που ανακύπτουν και διαμορφώνοντας τις προοπτικές για ένα καλύτερο κοινό μέλλον».



Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από το αεροπλάνο στα 5.000 πόδια

 


Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην Κύπρο, με έναν Έλληνα αλεξιπτωτιστή να κρέμεται στον αέρα στα 5.000 πόδια.

Ο αλεξιπτωτιστής βρέθηκε κρεμασμένος στο κενό, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς «κόλλησε» στο αεροπλάνο από το οποίο πήδηξε, γιατί ποτέ δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, δεν αποχωρίστηκε ο εξωτερικός σάκος του αλεξίπτωτου από τον ιμάντα του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα ο στρατιωτικός να παραμείνει αιωρούμενος για περίπου δύο λεπτά κάτω από το αεροπλάνο C-130.

Παρ' όλα αυτά, δεν έχασε την ψυχραιμία του, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του, οι οποίοι έκαναν ακριβώς ό,τι χρειάζεται με βάση την εκπαίδευση που έχουν λάβει, ώστε να τον απεγκλωβίσουν.

Το συγκλονιστικό περιστατικό διαδραματίστηκε στη ζώνη ρίψεως Τερσεφάνου, στη Λάρνακα Κύπρου, πριν από κάποιες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, θα βραβεύσει τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης, καθώς και όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους.







Προσχέδιο για ειρηνευτική συμφωνία έστειλε το καθεστώς του δικτάτορα στο Κίεβο


 

Σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας όπου παρουσιάζει τις αξιώσεις της για τον τερματισμό του πολέμου παρέδωσε η Ρωσία στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Περιμένουμε μια απάντηση», δήλωσε ο Πεσκόφ σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει απολύτως σαφείς διατυπώσεις το σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας που παρέδωσε η Ρωσία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες όμως έχουν σημειώσει πενιχρή πρόοδο, με τον δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν να μιλά την περασμένη εβδομάδα για «αδιέξοδο» στις συνομιλίες, και αυτό δείχνει ότι οι απαιτήσεις της Μόσχας μόνο σοβαρές δεν είναι.

Οι συνομιλίες για μια πιθανή κατάπαυση του πυρός κόλλησαν αυτόν τον μήνα όταν το Κίεβο κατηγόρησε τη Μόσχα για εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής εκατοντάδων αμάχων και της λεηλασίας των σπιτιών τους, σε πόλεις που έλεγχε η Ρωσία πριν αποσύρει τις δυνάμεις της από την κεντρική Ουκρανία. 



Συνελήφθη ο Ισλαμιστής αλλοδαπός που εισέβαλε σε εκκλησία και άρχισε να φωνάζει


Συνελήφθη ο Άραβας ισλαμιστής ο οποίος εισέβαλε στην εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα και άρχισε να φωνάζει  μία φράση στα αραβικά.

Τη σύλληψή του έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η ΕΛ.ΑΣ δρα με αποτελεσματικότητα. Ο Άραβας που δημιούργησε πρόβλημα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθη. Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας», έγραψε για την σύλληψη του λαθρομετανάστη ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο Twitter.

Ο άνδρας κατευθύνθηκε προς το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει ότι έχει σχέση με το Ισλάμ, επικαλούμενος λόγια από το Κοράνι.

Τότε δύο άνδρες από την εκκλησία πήγαν και τον απομάκρυναν από το σημείο. Παράλληλα ο ιερέας προσπάθησε να ηρεμήσει τους πιστούς, οι οποίοι θορυβήθηκαν και φοβήθηκαν.

Έπειτα από λίγο έφτασαν και αστυνομικοί στην εκκλησία, αλλά το περιστατικό είχε τελειώσει και ο δράστης είχε διαφύγει. αλλά για λίγο αφού βρέθηκε και συνελήφθη.



Ούτε την Μ. Εβδομάδα δεν σέβεται ο Τσίπρας και το ψέμα έχει την τιμητική του

 


Είναι τραγικό να μην μπορείς να πεις αλήθεια, και αυτό χρειάζεται ψυχιατρική αντιμετώπιση!!

Η ηθική του Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστή σε όλους μας, όπως και το ότι δεν διστάζει παρά το κράξιμο και την ξεφτίλα, στα εκατό που θα πει τα ενενήντα εννιά να είναι ψέμα, εν γνώση του ότι θα τον πάρουν χαμπάρι και θα τον ξεφτιλίσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN.

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι ψέμα ολκής ο ισχυρισμός του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής ενέργειας.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Μεγάλη Εβδομάδα προσφέρεται για περισυλλογή και αυτογνωσία και όχι για ψέματα και υποκρισία. Είναι ψέμα ολκής ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα πως η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο η μέση τιμή στην χονδρεμπορική αγορά στην Ελλάδα ανήλθε σε 272,68ευρώ/MWh, όντας χαμηλότερη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ρουμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία.

Είναι υποκρισία το ότι παρέλειψε να αναφερθεί στις τιμές στη λιανική αγορά, αυτές που τελικά πληρώνουν οι πολίτες, και που διαμορφώνονται μετά και την οικονομική στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση. Τον Μάρτιο η μέση τιμή στην Ελλάδα ανήλθε σε 0,236 ευρώ/KWh και ήταν χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που διαμορφώθηκε σε 0,255 ευρώ/ kWh, και από άλλες 13 χώρες. Μάλιστα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, στις οποίες αναφέρεται διαρκώς, είχαν υψηλότερες τιμές στην λιανική αγορά, με 0,384 ευρώ /kwh και 0,245 ευρώ/ kWh αντίστοιχα.

Η τραγωδία του κ. Τσίπρα είναι ότι, ύστερα από δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και με μια αποτυχημένη κυβερνητική θητεία στην πλάτη του, γέρασε πολιτικά χωρίς να γίνει σοφός. Για αυτό και αντιμετωπίζει με αφέλεια και ελαφρότητα τη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση εδώ και εβδομήντα χρόνια, ισχυριζόμενος ότι είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που έχει μια άμεση εύκολη λύση για όλα τα τεράστια προβλήματα.



Αλλοδαπός εισέβαλε στον Αγ. Παντελεήμονα και άρχισε να φωνάζει στο μικρόφωνο (video)



Ο αλλοδαπός, μόλις άρχισε να φωνάζει στο μικρόφωνο, δύο άνδρες της χορωδίας τον έβγαλαν έξω σηκωτό.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το προηγούμενο Σάββατο στον Άγιο Παντελεήμονα κατά την διάρκεια της λειτουργίας.

Ένας αλλοδαπός αραβικής καταγωγής μπήκε μέσα στην εκκλησία, κατευθύνθηκε προς το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει, χωρίς να καταλαβαίνει κανένας τι λέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλλοδαπός είχε σχέση με το Ισλάμ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Ο αλλοδαπός μέχρι να έρθει η αστυνομία είχε εξαφανιστεί.

Δείτε το video :





Το ΥΠΕΞ για τον βανδαλισμό της αυτοκρατορικής πύλης


 

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ εκφράζει λύπη και αποτροπιασμό για τις εικόνες, ενώ ζητά από τις αρμόδιες αρχές «να πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς και να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο Μνημείο».



Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Οι εικόνες του βανδαλισμού της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας προκαλεί αποτροπιασμό και λύπη.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς και να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο Μνημείο.



Στο 3,5% η ανάπτυξη της Ελλάδας φέτος παρά την πανδημία και τον πόλεμο

 


Ανάπτυξη που θα φτάσει το 3,5% για φέτος παρά την κρίση της πανδημίας και του πολέμου, και το 2,6% το 2023 προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα, ενώ για το πληθωρισμό αναμένει κορύφωση για φέτος αλλά όχι πάνω από το 4,5% και στη συνέχεια υποχώρηση στο 1,3% τον επόμενο χρόνο.

Το ταμείο προβλέπει επιβράδυνση σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες και κατά συνέπεια και την ελληνική.

Συγκεκριμένα προβλέπει για φέτος ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 3,5% η οποία θα υποχωρήσει στο 2,6% το 2023 και μεσοπρόθεσμα μέχρι και το 2027 (μετά και το τέλος των εισροών από του πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης) θα "προσγειωθεί" στο 1,2%.

Το ΔΝΤ αποδέχεται τη θετική επίδραση που θα έχουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και προβλέπει αύξηση της συνολικής ζήτησης της οικονομίας κατά 2,6% φέτος και 3% το 2023, ενώ στη συνέχεια αναμένει υποχώρηση του ρυθμού ανόδου στο 1,8% το 2027. 

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι το 2022 θα δούμε την κορύφωση της ανόδου των τιμών με τον πληθωρισμό να φτάνει το 4,5% σε ετήσια βάση από το 0,6% που ήταν το 2021, με προοπτική όμως για σημαντική υποχώρηση στο 1,3% το 2023. Σύμφωνα με το ΔΝΤ μεσοπρόθεσμα, μέχρι και το 2027, ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί στο 1,9%.

Πιο ανησυχητική είναι η πρόβλεψη του ΔΝΤ για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο αυξήθηκε πάνω από 6% του ΑΕΠ εν μέσω της πανδημίας και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα φέτος και του χρόνου, λόγω της επιβάρυνσης των εισαγωγών από τα καύσιμα και τις πρώτες ύλες.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ως ποσοστό τους ΑΕΠ αναμένεται να υποχωρήσει φέτος οριακά στο 6,3% από 6,4% το 2021 και στο 6,1% το 2023. Μέχρι και το 2027 το έλλειμμα αναμένεται να υποχωρήσει στο 2,7% του ΑΕΠ.

Η πρόβλεψη για την πορεία της ανεργίας, η οποία μειώνεται από 15% το 2021 στο 12,9% για φέτος, δεν θα έχει την ίδια πορεία και το 2023 όταν το ποσοστό της αναμένεται να βρεθεί στο 12,4% σε ετήσια βάση.

Το ΔΝΤ θέλει τη μέση τιμή του πετρελαίου στα 106,83 δολάρια το βαρέλι το 2022 και στα 92,63 δολάρια το 2023, τονίζοντας όμως ότι η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη όσο μάλιστα διαρκεί και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος θα προκαλέσει παγκόσμια επιβράδυνση το 2022. 

"Οι τιμές των καυσίμων και των τροφίμων έχουν αυξηθεί ραγδαία, με τις ευάλωτες ομάδες - ιδιαίτερα στις χώρες χαμηλού εισοδήματος -  να επηρεάζονται περισσότερο" αναφέρει το Ταμείο, εξηγώντας και τα διλήμματα. 

Κάνει αναφορά στις υπερχρεωμένες χώρες, σημειώνοντας ότι οι μόνιμες ζημιές από την τρέχουσα κρίση θα είναι πολύ μεγαλύτερες σε κράτη με περιορισμένα δημοσιονομικά μέσα καθώς η συνέχεια είναι εξαιρετικά αβέβαιη.



Φαιδροί εκμεταλλευτές ζητάνε ενοίκιο 21.000€ σε εργαζόμενους στα νησιά

 


Διαβάζουμε στο protothema.gr το ρεπορτάζ του Φρίξου Αρχοντίδη και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε!!

Ιδού η απόδειξη στο ερώτημα γιατί δεν μπορούν να καλυφθούν 50.000 θέσεις εργαζομένων στον τουρισμό - Θύελλα διαμαρτυριών στα social media από την αγγελία ενοικίασης στούντιο στη Χώρα της Μυκόνου - Οργισμένα μηνύματα από εργαζόμενους σε καταστήματα εστίασης και σε ξενοδοχεία, που αναζητούν στέγη για τη φετινή τουριστική σεζον

Λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν και οι αστρονομικές τιμές που απαιτούνται για τη διαμονή σε καταλύματα της Μυκόνου μοιραία αποτελούν αντικείμενο ζωηρού σχολιασμού. 

Προτού αρχίσει να φτάνει το μεγάλο κύμα τουριστών στο «νησί των ανέμων», αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια αγγελία για ενοικίαση στούντιο στη Χώρα της Μυκόνου.

Ο λόγος για τον οποίο ξεσηκώθηκε θύελλα επικριτικών σχολιων στα κοινωνικά δίκτυα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταλύματος, μόλις 45 τμ, ζητά... 21.000 ευρώ για  έξι μήνες, δηλαδή απευθύνεται σε κάποιον που θα διαμείνει στο νησί ολόκληρη την τουριστική σεζόν.



Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος εργαζόμενος σε επιχείρηση εστίασης θελήσει να μείνει εκεί θα πρέπει να καταβάλλει σε μηνιαία βάση ποσό άνω των 3.500 ευρώ, κάτι ενδεχομένως αρκετά υψηλότερο από τις απολαβές του.

Η αγγελία δημοσιεύτηκε από εργαζόμενους σε καταστήματα εστίασης και σε ξενοδοχεία, που αναζητούν στέγη για τη φετινή τουριστική σεζον. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αναφέρει στην αγγελία ότι στο στούντιο των 45 τμ μπορούν να φιλοξενηθούν τρία άτομα, ενώ διευκρινίζει  πως είναι ακατάλληλο για οικογένειες. 

Διαβάζοντας κανείς τα σχόλια οργής και χλεύης  από χρήστες του διαδικτύου, βλέπει μεταξύ άλλων τα εξής: «Μισό να πουλήσω τον εαυτό μου», «Ας τους μαζέψει κάποιος», «Μήπως το πουλάει και μπερδεύτηκε»...











Πισπιρίγκου: Έσβησε τα ηλεκτρονικά της «ίχνη» - Δεν δίνει τους κωδικούς του email της στις Αρχές


 

Τις ομοιότητες ανάμεσα στους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη αναδεικνύουν μέσα από τις δηλώσεις τους ολοένα και περισσότεροι ιατροδικαστές, ενώ την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι ένοχες ηλεκτρονικές αναζητήσεις της Ρούλας και τα ύποπτα τηλεφωνήματά της.

Το στοιχείο εκείνο που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας φρόντισε να σβήσει ηλεκτρονικά «ίχνη» της. 

Οι ένοχες αναζητήσεις

Σύμφωνα με συγκεκριμένα ευρήματα που έχουν προκύψει από τον ελεγχο των αρχων στα λαπτοπ και κινητα της Ρούλας Πισπσιρίγκου, η 33χρονη είχε φροντίσει να διαγράψει απο όλο το ψηφιακό της περιβάλλον και το εφεδρικό, όλες τις πιθανώς υποπτες αναζητήσεις της.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Mega, οι αρμόδιοι δεν εξέτασαν αυτές καθαυτές τις αναζητήσεις των συσκευών, αλλά επικεντρώθηκαν στο στοιχείο που κοιτούν σχεδόν πάντα στην αρχή. Πρόκειται για το υπολογιστικό νέφος (cloud) που βρίσκει τους κωδικούς και μπαίνουν μέσα σε αυτό το νέφος. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία.

Παράλληλα, έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2022, τον χρόνο που η Τζωρτζίνα κάνει την αναφερόμενη μαγνητική τομογραφία, ο γιατρός κάνει λόγο για την ουσία «χλωράλη», και αντί η 33χρονη να αναζητήσει αυτή την ουσία, βάζει τον όρο «αναισθητικά φάρμακα», ενώ στο άρθρο της εμφανίζεται και η κεταμίνη.

Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, παίρνει διαφήμιση της ουσίας κεταμίνης. Στη Google για να εμφανιστεί η ουσία αυτή θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για την λέξη αυτή κι οι αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.

Οι κωδικοί του email

Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο ότι η κατηγορούμενη φέρεται να αρνείται να δώσει τους κωδικούς από το email της στις Αρχές, οι οποίες αναζητούν τι έψαχνε στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει ο Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς και αρνείται να τους δώσει τους κωδικούς της, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η δουλειά των Αρχών στο «άνοιγμα» του υπολογιστή και του κινητού της έτσι ώστε να ερευνηθούν όλες οι αναζητήσεις που έχει κάνει στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία μπορεί να βρει λύσεις, αλλά χρειάζεται κάποιος χρόνος, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ζητήσει και από άλλα μέλη της οικογένειας να δώσουν τους κωδικούς τους στο πλαίσιο της έρευνας.

Σύμφωνα με τον Alpha οι αρχές θεωρούν επιβαρυντικό στοιχείο τη μη συνεργασία της Ρούλας Πισπιρίγκου και αστυνομικές πηγές φέρεται να λένε: «αφού δεν έχει να κρύψει κάτι, γιατί δεν μας δίνει τους κωδικούς;».

Στο «μικροσκόπιο» τα δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα

Την ίδια στιγμή, αναζητείται το πρόσωπο πίσω από τα δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα σε δημοσιογράφο...

Η οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρει ότι πίσω από τα δύο εν λόγω τηλεφωνήματα βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που αναμένεται να διερευνηθεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Mega, στόχος της Πισπιρίγκου ήταν από ένα διάστημα και μετά να ενοχοποιήσει τον σύζυγό της για τον θάνατο των παιδιών τους.

Λύση στο θρίλερ ενδέχεται να δώσει η παραγγελία από πλευράς δικαιοσύνης για εξέταση φωνής στα ανώνυμα τηλεφωνήματα. Σε τέτοια περίπτωση, η 33χρονη θα πρέπει να επαναλάβει τα ακριβώς ίδια λόγια με εκείνα στα τηλεφωνήματα, προκειμένου να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση της φωνής, η οποία δε θα είναι στο 100%.

«Οι εγκληματικές ενέργειες»

Μιλώντας στο Mega, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης σημείωσε πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο αυτή ήταν εν ζωή.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι η κεταμίνη όταν δόθηκε, το παιδί ήταν εν ζωή, και μεταβολίστηκε. Σε αυτήν την ποσότητα και έτσι όπως βρέθηκε, σημαίνει ότι έχει δοθεί με σκοπό να επιφέρει τον θάνατο του παιδιού» τόνισε ειδικότερα.

Σχετικά με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, ο ιατροδικαστής επισημαίνει ότι αυτοί πλέον εξετάζονται υπό το πρίσμα του θανάτου του τρίτου παιδιού.

«Είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουμε εγκληματική ενέργεια, με δεδομένο ότι στο χρονικό διάστημα που έχουν μεσολαβήσει οι θάνατοι, έχει γίνει και πλήρης γενετικός έλεγχος» τονίζει ειδικότερα.


protothema.gr




Το έγκλημα του δικτάτορα στην Μαριούπολη συνεχίζεται με ανελέητους βομβαρδισμούς


 

Η δεύτερη φάση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έχει αρχίσει, και τα εγκλήματα του δικτάτορα Πούτιν δεν έχουν τέλος. 

Οι Ρώσοι συνεχίζουν το ανελέητο «σφυροκόπημα» της Μαριούπολης, ενώ χτυπούν ξανά με μανία το Χάρκοβο και τις γύρω περιοχές, όπως έκαναν και τις πρώτες μέρες της εισβολής, αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες άμαχους.

Οι βομβαρδισμοί έχουν επικεντρωθεί στο Χάρκοβο, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Όλεχ Σινεχούμποφ, σε ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Οι κατακτητές βομβαρδίζουν ξανά κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο, στο Κιεβο και στη Βιομηχανική Περιφέρεια. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν εκτοξευτές ρουκετών από απόσταση 35-40 χιλιομέτρων» είπε.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η ένταση των βομβαρδισμών στο Χάρκοβο έχει αυξηθεί: «Γι’ αυτό ζητάμε από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν σε καταφύγια όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην βγαίνουν άσκοπα έξω. Μην δημιουργείτε ουρές, μην μαζεύεστε σε μεγάλες ομάδες, τώρα η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη».

Οι Ρώσοι κατακτητές κάλεσαν νωρίτερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν ως το μεσημέρι το εργοστάσιο χαλυβουργίας «Azovstal» στην πολιορκημένη Μαριούπολη, αν θέλουν να ζήσουν. «Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας του καθεστώτος. Απάντηση από τους Ουκρανούς δεν υπήρξε με συνέπεια να συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί.

Μάλιστα, σε μια συνομιλία Ρώσων στρατιωτικών που υπέκλεψε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας, διακρίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις της Μόσχας για τη Μαριούπολη, καθώς Ρώσος στρατιωτικός ακούγεται να λέει ότι έχουν εντολές από τον αιμοδιψή δικτάτορα Πούτιν να «ισοπεδώσουν» το εργοστάσιο χαλυβουρίας «Azovstal» με βόμβες τριών τόνων!



Διανέμονται 376.500 ψηφιακές υπογραφές σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες

 



Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η διανομή άυλων (νέου τύπου) ψηφιακών υπογραφών προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να πάρουν απλά ψηφιακά εργαλεία, τα οποία θα βοηθήσουν στην καθημερινότητά του και αφορά στη διανομή συνολικά 376.500 ψηφιακών υπογραφών και, συγκεκριμένα:

270.000 στα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

3.000 σε συμβολαιογράφους

43.500 σε δικηγόρους

60.000 σε μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

Ειδικότερα, από την 31η Μαρτίου ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η διάθεση των απομακρυσμένων ψηφιακών υπογραφών για συμβολαιογράφους και δικηγόρους, μέσα από τη συνεργασία της ΚΕΕΕ με τους συμβολαιογραφικούς και δικηγορικούς συλλόγους. Έτσι, οι δύο επαγγελματικοί κλάδοι μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία έκδοσης του ψηφιακού τους πιστοποιητικού, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν ήδη λάβει μέσω e-mail από τους επιστημονικούς τους συλλόγους. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για τη διανομή των ψηφιακών υπογραφών και στις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες.

Μέχρι στιγμής, 800 συμβολαιογράφοι και 5.476 δικηγόροι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία απόκτησης ψηφιακού πιστοποιητικού και έχουν ήδη εκδοθεί 1.995 ψηφιακά πιστοποιητικά.



24.000.000 ευρώ για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική κρίση

 


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπονεί έργα 24.000.000 ευρώ χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους. Το πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ περιλαμβάνει έργα πυρόσβεσης στους αρχαιολογικούς χώρους των Φιλίππων και του Μυστρά, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα Μάλια και στο Δίον, έργα αντιμετώπισης των βραχοπτώσεων στους Δελφούς. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση του σχεδίου της εθνικής στρατηγικής για την προσαρμογή της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως και η δημιουργία συστημάτων καταγραφής και παρακολούθησης της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής στις συνθήκες μικροπεριβάλλοντος για τη διατήρηση της επιφάνειας των υλικών των μνημείων. Αναλυτικά, τα ενταγμένα έργα είναι:


Πυρόσβεση Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων

Πυρόσβεση Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά

Μέτρα αντιμετώπισης βροχοπτώσεων στους Δελφούς

Αντιπλημμυρικά έργα στο Δίον

Αντιπλημμυρικά έργα στο Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων της Κρήτης 

Εκπόνηση σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για την προσαρμογή της προστασίας των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής στις συνθήκες μικροπεριβάλλοντος για τη διατήρηση της επιφάνειας των υλικών των μνημείων

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης επί των πολιτιστικών αγαθών, έχοντας συγκροτήσει ήδη από τον Οκτώβριο 2019 πολυεπιστημονική επιτροπή, η οποία μελετά συστηματικά το θέμα, αλλά και έχοντας προχωρήσει σε μελέτες και ωρίμανσης έργων επί μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Μέχρι σήμερα δεν καταγράφονται σημαντικοί κίνδυνοι για τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ωστόσο, αποτελεί προτεραιότητα η πρόληψη, η  συστηματική παρακολούθηση και η θωράκιση του πολιτιστικού αποθέματος από την κλιματική κρίση. Η ένταξη του συνόλου των προτεινόμενων από το ΥΠΠΟΑ έργων για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενισχύει την προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης, το οποίο συνδέεται άμεσα και με την αναπτυξιακή διάσταση του πολιτισμού, καθώς οι περιοχές που εντάσσονται, αποτελούν σημαντικούς πόλους πολιτισμού και τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες. 




Με μέτρα προστασίας το Πάσχα

 



Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού για την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι και την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00. Αναλυτικά:


Εστίαση


Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά:

για όσους έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό,

για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες

για όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Συνεχίζονται κανονικά οι έλεγχοι για πιστοποιητικά στην είσοδο των κέντρων διασκέδασης.

Οι μουσικοί πρέπει να τηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους.

Οι κλειστοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο με πολίτες που φέρουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης μπορούν να βρίσκονται και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχει λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, με βασική προϋπόθεση να έχουν αρνητικό rapid ή PCR τεστ 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Εκκλησίες

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή αρνητικό τεστ (rapid ή PCR), θα μπορούν να προσέρχονται οι πιστοί κατά το φετινό Πάσχα στις εκκλησίες.

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, εκτός από τους ιερωμένους που λειτουργούν.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ.




Πρωταγωνιστές στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενέργεια


 

Η Κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά με πολιτικό πραγματισμό και ανοιχτή σκέψη να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να την οδηγήσει με ασφάλεια έξω από τις παγκόσμιες κρίσεις. Όχι με λόγια, αλλά με σχέδιο και απτά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα:

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτοστατεί -σε συνεργασία και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες- στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενέργεια που ανάμεσα στ’ άλλα αποβλέπει:

Τον περιορισμό των τιμών χονδρικής στο φυσικό αέριο.

Την αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου. 

Την κοινή προμήθεια φυσικού αερίου, στο πρότυπο προμήθειας των εμβολίων.

Την αξιοποίηση αδιάθετων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως αν δεν υπάρξει τελικά ευρωπαϊκή λύση, η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο ευρώ. Να βρούμε τρόπους για τη στήριξη της κοινωνίας,  διατηρώντας την αναγκαία δημοσιονομική ισορροπία και κρατώντας πόρους και εφεδρείες για το επόμενο διάστημα. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να γυρίσουμε  από την τρικυμία στα πιο ήρεμα νερά.



Ενισχύονται οι ευάλωτοι συμπολίτες μας



Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση διέθεσε πάνω από 4 δις ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις. Αυτό το μήνα διατίθενται πάνω από 1 δισ. ευρώ, για αυξημένη επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου, για έκτακτη συνδρομή 200 ευρώ στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, για επιδότηση του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης, για έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί, για σειρά μέτρων  ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου. Η έκτακτη ενίσχυση για τη στήριξη των πιο ευπαθών συμπολιτών μας καταβάλλεται αύριο και μεθαύριο. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Μ. Τετάρτη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα, ύψους 200 ευρώ. (περίπου 135 εκατ. ευρώ).  

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα σε δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, ως εξής:

138.515 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ. Ποσό πληρωμής: 21,7 εκατ. ευρώ.

32.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ. Ποσό πληρωμής: 6,8 εκατ. ευρώ.

223.529 δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν διπλή δόση του επιδόματος. Ποσό πληρωμής: 46,4 εκατ. ευρώ.

580.000 δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού θα λάβουν προσαυξημένο το επίδομα: Ποσό πληρωμής: 90 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ύψος της παρέμβασης εκτιμάται σε 324 εκατ. ευρώ και αφορά σε 1,7 εκατ. δικαιούχους, περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, με περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια μέλη.




Η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας

 



Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα:

Η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους.

Με το νόμο που ψηφίσαμε πριν από λίγες μέρες με τίτλο, «Δουλειές ξανά» επιχειρούμε μία επανεκκίνηση των πολιτικών εργασίας. Ένας άνεργος ο οποίος  βρίσκει δουλειά, θα εξακολουθεί να εισπράττει το ήμισυ του επιδόματος ανεργίας μέχρι που να συμπληρωθεί ο χρόνος που θα το έπαιρνε  ως άνεργος. Ένα πρόσθετο κίνητρο σε έναν άνεργο να διεκδικήσει να ξαναμπεί στην αγορά εργασίας με πρόσθετες πια απολαβές.