Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Από σήμερα η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για Πτητικό και Καταδυτικό επίδομα

 


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί σήμερα θα δίνεται απαλλαγή στο πτητικό και το καταδυτικό επίδομα από τον φόρο εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται πως το έχει εξαγγείλει κατά την τελετή παραλαβής των Rafale στην Τανάγρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Πιο συγκεκριμένα η ΠΝΠ περιλαμβάνει την «απαλλαγή επιδόματος επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή πτητικού επιδόματος και λοιπών αντίστοιχων επιδομάτων, καθώς και ειδικής αποζημίωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β. για αεροδιακομιδές κατά ποσοστό 100% από τον φόρο εισοδήματος».

Tην ανακοίνωση είχε κάνει ο Πρωθυπουργός στην Τανάγρα κατά την τελετή παραλαβής των νέαν αεροσκαφών Rafale τονίζοντας πως τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας απαλλάσσονται από κάθε φόρο: «επένδυση στην άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν. Για αυτό και σήμερα από εδώ από την Τανάγρα θέλω να ανακοινώσω μία σοβαρή ανταπόδοση της πατρίδας μας στο μεγάλο έργο που υπηρετούν. Στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων μας, τις υποβρύχιες καταστροφές και την ναρκαλιεία, απαλλάσσονται από κάθε φόρο».

"Το μέτρο αυτό αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις πρωτίστως, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό. Και θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα. Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη και ασφάλεια. Τους αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς οπλίτες των τριών όπλων και των σωμάτων ασφαλείας. Αλλά και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, τους αεροδιασώστες γιατρούς και νοσηλευτές. Όπως και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που δίνουν τη μάχη της υγείας σε κάθε απομακρυσμένο τόπο" είχε πει ο Πρωθυπουργός.



Βούλα: «Νονοί» της νύχτας οι πρωταγωνιστές στην ένοπλη συμπλοκή


 

«Βαριά» ονόματα της παρανομίας συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή με πέντε τραυματίες που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Βούλα. Αστυνομικές πηγές αποδίδουν κεντρικό ρόλο στα γεγονότα σε μέλη της «ομάδας (σ.σ. εκβιαστών) της Ηλιούπολης» και προσδιορίζουν ως πιθανό κίνητρο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Οι περισσότεροι εξάλλου από τους εμπλεκόμενους έχουν συμμετοχή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ληστείες, αλλά και ξυλοδαρμούς στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε ομάδες «μπράβων». Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα γι’ αυτή την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση έχει από την πρώτη στιγμή ανατεθεί στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Ο ένας από τους τραυματίες, υπήκοος Αλβανίας, είχε τον Απρίλιο του 2018 συλληφθεί για ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς στην Καλλιθέα. Οπως είχε γίνει τότε γνωστό, έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη στην Αμεση Δράση αστυνομικοί είχαν προσπαθήσει να ελέγξουν τον επιβάτη ενός ύποπτου οχήματος στην οδό Ταγματάρχου Πλέσσα. Στη θέα των αστυνομικών ο ύποπτος είχε τραπεί σε φυγή και μάλιστα στη διάρκεια της καταδίωξης το όπλο του είχε πέσει στον δρόμο. Στη συνέχεια ωστόσο –και ενώ οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον καταδιώκουν– είχε ανοίξει πυρ εναντίον τους με δεύτερο όπλο που είχε στην κατοχή του. Τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκε αρχικά στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στη φυλακή απ’ όπου βγήκε πριν από περίπου πέντε μήνες.

Η συμπλοκή έγινε στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Προόδου στη Βούλα. Από την έως τώρα έρευνα προκύπτει ότι πέντε άτομα συναντήθηκαν σε καφέ – φούρνο που λειτουργεί στο σημείο προκειμένου να διευθετήσουν μεταξύ τους «εκκρεμότητες». Στη διάρκεια της συνάντησής τους, ωστόσο, διαπληκτίστηκαν και πάνω στον καβγά έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν ο ένας τον άλλον. Τρία άτομα, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, 36, 40 και 48 ετών μεταφέρθηκαν με τραύματα από βολίδες στο στήθος και την κοιλιά. Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν δύο κάλυκες, ένα μαχαίρι και κηλίδες αίματος. Ακόμα δύο άτομα, ένας 33χρονος Ελληνας και ένας 35χρονος υπήκοος Ιράκ τραυματίστηκαν πιο ελαφρά από χτυπήματα με μαχαίρι, γροθιές και κλοτσιές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν γνωστοί των Αλβανών και επενέβησαν για να τους χωρίσουν, δίχως να έχει ξεκαθαρίσει εάν η παρουσία τους στο σημείο ήταν τυχαία ή όχι. Είναι εξάλλου και αυτοί γνωστοί των διωκτικών αρχών.

Γνωστοί των διωκτικών αρχών οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι – Πιθανό κίνητρο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από υποθέσεις διακί- νησης ναρκωτικών.

Ο 33χρονος Ελληνας είχε αρχές Ιουνίου εμπλακεί σε περιστατικό με «τυφλούς» πυροβολισμούς στον Αλιμο. Το συμβάν είχε γίνει αντιληπτό όταν κάτοικοι της περιοχής είχαν ενημερώσει την αστυνομία για πυροβολισμούς στην οδό Κουμουνδούρου. Το πλήρωμα περιπολικού που είχε πάει στο σημείο είχε εντοπίσει κάλυκα από πιστόλι 9 χιλιοστών καθώς και οπές από βολίδες σε μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών. Από την έρευνα είχε προκύψει ότι ο 33χρονος ήταν αυτός που είχε ανοίξει πυρ, όντας υπό καθεστώς πανικού θεωρώντας ότι άγνωστοι τον είχαν πλησιάσει προκειμένου να τον δολοφονήσουν.

Είχαν εξάλλου προηγηθεί μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα οι δολοφονίες του Αριστείδη Πάπα στα Σεπόλια και του Τάσου Μπερδέση στη Βάρη, σκορπίζοντας ανησυχία στον κόσμο της νύχτας. Πληροφορίες της «Κ» μάλιστα αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 άγνωστοι είχαν πυροβολήσει κατά του 33χρονου στην Ανω Γλυφάδα, τραυματίζοντάς τον στο χέρι. Η έρευνα για το συμβάν παραμένει σε εξέλιξη.


Γιάννης Σουλιώτης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Έκανε ευτυχισμένο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ηλιόπουλο η στήριξη Ανδρουλάκη και κάνει και πνεύμα

 


Εκεί που περιμέναμε τον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει την διαφορά, και η χώρα να έχει μιά σοβαρή αντιπολίτευση, δυστυχώς και ο Ανδρουλάκης είναι μία από τα ίδια.

Τώρα το πώς συμβιβάζονται η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας και το ότι δεν είναι ώρα για εκλογές, αυτό το ξέρει το ταραγμένο μυαλό του Ανδρουλάκη και των χωρίς πολιτική εμπειρία συμβούλων του.

Η κίνηση αυτή του Ανδρουλάκη, έκανε ευτυχισμένο τον ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσε τροφή για να κάνει πνεύμα προς το ΚΙΝΑΛ, αφού αναρωτιέται γιατί δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι κάτι φοβάται.

Την απορία του γιατί το Κίνημα Αλλαγής που δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ υπερψηφίζει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Καλοδεχούμενη η υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ. Περιμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ωστόσο, αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς, γιατί δεν θέλει εκλογές. Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter.



Στυλιανίδης: Η Αττική Οδός λέει ψέματα

 



Την δική του οργισμένη απάντηση στην ανακοίνωση της Αττικής Οδού δίνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ολόκληρη την ανακοίνωση:

Σε απάντηση της σημερινής ανακοίνωσης της εταιρείας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» και προς αποκατάσταση της αλήθειας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα ακόλουθα:

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά: (α) ότι στις δύο συσκέψεις (21ης και 23ης Ιανουαρίου) τέθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία αίτημα «προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών-βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου». (β) ότι «όλοι οι παρόντες παραχωρησιούχοι/λειτουργοί αυτοκινητοδρόμων συμφώνησαν στην πρόταση για την προληπτική και σε κάθε περίπτωση έγκαιρη απαγόρευση των φορτηγών».

Αντίθετα με τους ψευδείς ισχυρισμούς της εταιρείας, στη σύσκεψη της 23ης Ιανουαρίου αποφασίστηκε ότι σε ό,τι αφορά στα βαρέα οχήματα θα γινόταν αξιολόγηση της κατάστασης νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στη βάση της εξέλιξης και της σφοδρότητας του φαινομένου. Αυτό άλλωστε συνέβη στην περίπτωση της Νέας Οδού (Αθηνών-Λαμίας), τη Δευτέρα το πρωί.

Οι εταιρείες διαχείρισης, μεταξύ των οποίων και οι Αττικές Διαδρομές, εγγυήθηκαν ότι μπορούν να διαχειριστούν το φαινόμενο και να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ» επαναλαμβάνουμε ότι διαβεβαίωσαν ότι ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω χιονοπτώσεων και παγετού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους.  Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι διαθέτει περισσότερα οχήματα εκχιονισμού από τη συμβατική της υποχρέωση. Συγκεκριμένα, 35 εκχιονιστικά οχήματα σε 70 χλμ (δηλαδή, ένα όχημα ανά δύο χλμ).

Η απόφαση της σύσκεψης υλοποιήθηκε στην περίπτωση της Νέας Οδού για την οποία ίσχυαν ακριβώς τα ίδια. Εκεί, σε πλήρη συνεργασία με την Τροχαία είχαμε μια πετυχημένη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης. Γιατί, λοιπόν, στην περίπτωση της Νέα Οδού (Αθηνών-Λαμίας) είχαμε την απόλυτα επιτυχημένη διαχείριση ενώ στην περίπτωση της Αττικής Οδού τη χείριστη διαχείριση, σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις της εταιρείας και της εξουσιοδότησης από τη σύσκεψη;

Η αποδοχή της απαίτησης για 2000 ευρώ αποζημίωση σε κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, δεν σημαίνει ταυτόχρονα και αποδοχή της ευθύνης για την τραγική διαχείριση της Αττικής Οδού; Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας τόνιζε την Τρίτη το βράδυ ότι «ως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου».

Είναι κατανοητό ότι η εταιρεία προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, ενόψει πιθανών νομικών διεκδικήσεων και επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Δική μας υποχρέωση είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Η Αττική Οδός αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για να γλιτώσεις τις συνέπειες.




Βιασμός 24χρονης -Νέες καταθέσεις από καλεσμένους δίνουν διαφορετική εκδοχή από της Γεωργίας

 


Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε το πρωί της Πέμπτης, 27.01.2022, ένας καλεσμένος στο πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο η 24χρονη Γεωργία Μπίκα καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, σύντομα αναμένεται να καταθέσουν και ακόμη δυο.

Τις επόμενες ώρες, ακόμη και την Παρασκευή ή την προσεχή Δευτέρα περιμένουν οι αρχές τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον καταγγελλόμενο βιασμό της 24χρονης στη σουίτα 401 του ξενοδοχείου.

Όπως εικάζεται οι εξετάσεις που μπορούν να ανιχνεύσουν περισσότερες από 100 ουσίες, θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση και θα δείξουν εάν η 24χρονη είχε ναρκωθεί από κάποια ουσία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχουν νέες καταθέσεις από άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι και είχαν μείνει ως το τέλος του πάρτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί οι μάρτυρες καταθέτουν ορισμένα στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τις αναφορές της 24χρονης, η οποία είχε υποστηρίξει ότι αφού άφησε τη φίλη της και πήγε να επιστρέψει στο δωμάτιό της, την πήραν δυο άντρες και την παρέσυραν σε άλλο δωμάτιο όπου και την κακοποίησαν.

Τώρα όμως, οι μάρτυρες λένε πως η 24χρονη γύρισε στο πάρτι, κάθισε αρκετή ώρα με τον νεαρό που αργότερα κατήγγειλε στις Αρχές και αποχώρησαν μαζί για άλλο χώρο του ξενοδοχείου αγκαλιασμένοι και -σύμφωνα πάντα με τους ίδιους- με την συναίνεσή της, όπως όλα έδειχναν.

Όλα αυτά βεβαίως θα κριθούν στην συνέχεια…

Τι κατέθεσε για το πάρτι ο καλεσμένος

Στο γραφείο της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση, βρέθηκε και κατέθεσε την Πέμπτη, 27.01.2022, ένας καλεσμένος στο πάρτι εκείνη της νύχτας.

Όπως αναφέρει το makthes.gr, σύμφωνα με τον δικηγόρο του ανθρώπου που κατέθεσε, Θάνο Καρατσιώλη, ο συγκεκριμένος άντρας φέρεται να παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή συγκριτικά με τις αναφορές της 24χρονης. «Ο πελάτης μου ήταν καθ’ όλη την διάρκεια του πάρτι στη σουίτα. Παρουσιάζει μία διαφορετική πραγματικότητα. Λέει πως είδε την 24χρονη και όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο και όπως στηρίζει δεν την αντίκρισε στην κακή κατάσταση που αναφέρει».

Επίσης, ο μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα έδωσε στοιχεία και για το πάρτι και την ατμόσφαιρα που υπήρχε. «Δεν είδε στο πάρτι κάτι περίεργο ή κάτι που να συνδέεται με παράνομες πράξεις» σημειώνει ο κ. Καρατσιώλης.

Τουλάχιστον ακόμα δύο παρευρισκόμενοι στο επίμαχο πάρτι έχουν πλησιάσει τον δικηγόρο για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν. Τα συγκεκριμένα άτομα, που είχαν προσκληθεί στο ίδιο πάρτι με την 24χρονη, φέρονται να αφηγούνται όσα συνέβησαν το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς με σημαντικές διαφορές από την αφήγηση της 24χρονης. Πάντως, τα άτομα που πέρασαν την πόρτα της σουίτας 401 φαίνεται να είναι περισσότερα από 17, καθώς πολλοί πήγαιναν για λίγη ώρα και αποχωρούσαν γρήγορα.

Επέστρεψε στη δουλειά της η 24χρονη περιμένοντας τις τοξικολογικές από την Ελβετία

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελβετία η 24χρονη Γεωργία που περιμένει το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων αφού θα καθορίσει την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης ομαδικού βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η 24χρονη, έχοντας την απόλυτη στήριξη των συγγενών της, των συναδέλφων αλλά και των πραγματικών της φίλων από τις γειτονιές του Λαγκαδά προσπαθεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της. Η ψυχολογική της κατάσταση είναι ήδη πολύ καλύτερη, με τη βοήθεια και των ψυχολόγων της, καθώς πραγματοποιεί όλο αυτό το διάστημα τις θεραπείες και τις συνεδρίες της. Μάλιστα, έχει επιστρέψει στην εργασία της και προσπαθεί καθημερινά να επανέλθει στην κανονική της ζωή, αυτή, που είχε πριν το μοιραίο βράδυ.

«Δεν φοβάται πλέον. Δεν κρύβεται. Ο κόσμος την στήριξε πραγματικά με όλη του την αγάπη. Νιώθει πως έκανε μία σωστή κίνηση» δηλώνει στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, και προσθέτει πως η Γεωργία με την πράξη της συνεχίζει να προσπαθεί να ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να μιλήσουν, όπως έκανε εκείνη.

Κύμα συμπαράστασης για την Γεωργία

Με περίσσιο θάρρος η 24χρονη από την πρώτη στιγμή βγήκε και μίλησε για τον ομαδικό βιασμό της δημόσια, χωρίς να κάνει πίσω στιγμή. Το πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της, ήταν εξαρχής αυτό που την όπλιζε με θάρρος και υπομονή.

«Καμία μόνη» είναι ένα από τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που δέχεται τόσο καιρό. Φίλοι της στο διαδίκτυο έχουν κατακλύσει το προφίλ της με μηνύματα που εκθειάζουν τη δύναμη της ψυχής της και τη γενναιότητά της και την παροτρύνουν να μην κάνει πίσω και να οδηγήσει την υπόθεση μέχρι την πλήρη διαλεύκανσή της.

«Άλλες κοπέλες κουκουλώνουν το πρόβλημα και εξακολουθεί να υπάρχει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Γεωργία βγήκε και μίλησε ώστε να νικήσει ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό. Είναι πολύ δύσκολο. Η κοινωνία όμως την αγκάλιασε, όλοι την θεωρούν πως είναι ένα δικό τους παιδί. Πλέον δεν μπορεί να της κάνει κανένας τίποτα κακό, η ιστορία της έχει γίνει γνωστή, αλλά δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί σε οποιαδήποτε άλλη κοπέλα», τονίζει.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, η Παρασκευή-το αργότερο η Δευτέρα- φαίνεται ότι θα είναι το καθοριστικό σημείο για να «πέσει φως» στην υπόθεση της 24χρονης, καθώς αναμένεται το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όλο αυτό το διάστημα το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία και καθημερινή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές και ενημερώνει συνεχώς για το σκέλος των αναλύσεων που έχουν γίνει στα δικά του εργαστήρια.

Καταθέτουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο επίμαχο πάρτι

Παράλληλα, η ανακρίτρια καλεί συνεχώς μάρτυρες που μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση ή ακόμη και να δώσουν την δική τους εκδοχή. Άτομα που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στο πάρτι και φέρεται να εμπλέκονται, έχουν περάσει το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου και η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα κατέθεσε ο φερόμενος διοργανωτής του πάρτι, κάτι το οποίο βέβαια, ο ίδιος αρνείται.

«Μία κοινωνία ολόκληρη ανυπομονεί για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, πόσω μάλλον η Γεωργία. Στα βίντεο που παρακολούθησα από τις κάμερες του ξενοδοχείου, φαίνεται πάρα πολύ ζαλισμένη, παραπατάει συνεχώς στην κυριολεξία. Δεν είναι δυνατόν να μην βρεθεί αλκοόλ στις εξετάσεις. Βέβαια, δεν γνωρίζω εάν εντοπιστεί και το χάπι βιασμού, όπως δεν γίνεται να το ξέρει και η ίδια. Όσοι το δίνουν στα θύματα, γίνεται με έναν πολύ ύπουλο τρόπο, δεν γίνεται καν να ξέρεις τι συμβαίνει. Εάν το ήξερε δεν θα έπινε εκείνο το ποτό. Όπως και αν ήταν καλά θα έφευγε, δεν θα γυρνούσε στο ξενοδοχείο. Όμως όλα αυτά δυστυχώς συνέβησαν».


Με πληροφορίες από: Mega / ThessToday.gr / makthes.gr.

newsit.gr



Επιστρέφει από Δευτέρα η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση - Απελευθερώνεται το ωράριο


 

Την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Όπως είπε στις ανακοινώσεις του, επιστρέφει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ καταργείται ο περιορισμός του ωραρίου.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.

Στους χώρους εστίασης-διασκέδασης θα εισέρχονται και πάλι από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου μόνο εμβολιασμένοι και καθήμενοι.



Σε εκκίνηση μεγάλες επενδύσεις σε data centers

 


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν μέσα στο 2022 μικρές και μεγάλες επενδύσεις σε data centers στη χώρα μας, η οποία πλέον κατατάσσεται μέσα στις 10 πιο υποσχόμενες αγορές, με τη δυναμική να προσελκύσει επιπλέον επενδύσεις αλλά και σημαντικά κεφάλαια της διεθνούς αγοράς των data centers.

Η Microsoft ετοιμάζει την κατασκευή του Data Center Region στην Αττική, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει επένδυση που θα ξεπεράσει σε βάθος χρόνου τα 500 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει τρία data centers. Τα τρία Κέντρα Δεδομένων θα έχουν πλήρη αλληλεξάρτηση μεταξύ τους αποτελώντας μια επιχειρηματική, λειτουργική και οικονομική οντότητα, σε τρία σημεία εγκατάστασης, σε περιοχή του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και σε περιοχές του Δήμου Κρωπίας.

Η Lamda Hellix, η οποία μετράει ήδη 18 χρόνια στην ελληνική αγορά, ξεκίνησε την επόμενη μεγάλη της επένδυση ύψους περίπου 140 εκατ. ευρώ για δύο ακόμη εγκαταστάσεις, ως μέλος πλέον του αμερικανικού ομίλου Digital Realty.

Miα από τις επερχόμενες τοπικές ζώνες της επί ελληνικού εδάφους αποφάσισε να δημιουργήσει και η Amazon Web Services. Μάλιστα η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει άμεσα την επένδυση, με στόχο ήδη από το τέλος του έτους να μπορεί να προσφέρει τις σχετικές υπηρεσίες στους πελάτες της.

Στην αγορά data centers δραστηριοποιούνται και άλλοι όμιλοι όπως ο ΟΤΕ, η ΤΙ Sparkle, η Synapsecom, η Space Hellas και η Interworks, ενώ συνεχώς ανακοινώνονται νέες μικρότερες επενδύσεις από 3 έως 15 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα η Lancom ανακοίνωσε τη λειτουργία του τρίτου της Data Center (Balkan Gate I), στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ενώ τη επέκταση του data center της κατά 1.200 τ.μ. σχεδιάζει και η Hellas Sat, προχωρώντας σε επένδυση της τάξης των 10 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν το προφίλ ενός ισχυρού περιφερειακού παίκτη της παγκόσμιας αγοράς των data centers για την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η  Αθήνα συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στη χρυσή δεκάδα των αγορών προς παρακολούθηση, σύμφωνα με την έκθεση Global Data Center Market 2022 της εταιρείας παροχής υπηρεσιών real estate Cushman & Wakefield.



Λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ για υποδοχή καταγγελιών

 



Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας δέχεται κανονικά καταγγελίες που αφορούν σε μη τήρηση των κανόνων της εργατικής νομοθεσίας. Είναι ενδεικτικό ότι την Τρίτη 25 Ιανουαρίου ο ΣΕΠΕ έλαβε 52 κλήσεις για καταγγελίες, ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι είχε λάβει άλλες 31.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι καταγγελίες καταχωρίζονται άμεσα από τους Επιθεωρητές Εργασίας  στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΣΕΠΕ και διαβιβάζονται στη συνέχεια στα αρμόδια Τμήματα για τη διενέργεια των ελέγχων.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες μπορούν να γίνονται μέσω του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη 1555  ή  απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, μέσω του δικτυακού τόπου του Σώματος (https://www.sepenet.gr/liferayportal/2).



Άνοδο κατά 6,2% στο εισόδημα των νοικοκυριών το 3ο τρίμηνο του 2021

 


Κατά το 3ο τρίμηνο του 2021, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ) αυξήθηκε κατά 6,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 31,55 δισ. ευρώ σε 33,52 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Η παραπάνω θετική εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι οι μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που υλοποίησε η Κυβέρνηση και το ευρύ “δίχτυ” μέτρων στήριξης που έχει λάβει κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης έχουν συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών. Τόνωση:

Που υπερκαλύπτει την αύξηση του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Που αντανακλάται, μεταξύ άλλων, και στην άνοδο των ιδιωτικών καταθέσεων, οι οποίες έχουν πλέον αυξηθεί κατά 39 δισ. ευρώ την τελευταία διετία, αγγίζοντας τα 176 δισ. ευρώ, με το 55% της αύξησης να προέρχεται από τα νοικοκυριά.

Ως Κυβέρνηση, συνεχίζουμε την υλοποίηση του συνεκτικού και δυναμικού σχεδιασμού μας, με στόχο να ξεπεράσουμε τις πρόσκαιρες αναταράξεις και τις πολυ-επίπεδες κρίσεις και να επιτύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής