Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Οι συλληφθέντες έξω από την ΑΣΟΕΕ προσπάθησαν να σκοτώσουν αστυνομικούς



Στην συγκέντρωση συμμετείχε ενεργά και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ!!!

Σύμφωνα με ανακοίνωση τηε ΕΛ.ΑΣ. μετά το πέρας χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας, ομάδα 100 περίπου ατόμων, αφού απομακρύνθηκαν από τον χώρο της συγκέντρωσης, κινήθηκαν προς την οδό Πατησίων, κρατώντας ξύλινα καδρόνια και έχοντας οι περισσότεροι εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη.

Στη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Αντωνιάδου, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, γυάλινα μπουκάλια κ.α. αντικείμενα.

Επιπλέον έρριψαν κατά των αστυνομικών και αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Ε.Μ.), αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα, ο οποίος παρότι ενεργοποιήθηκε ευτυχώς δεν εξερράγη, λόγω μη πλήρους καύσης του φυτιλιού της κροτίδας. Ο μηχανισμός κατασχέθηκε και αποστέλλεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. 



Για τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, 27, 28 και 30 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην προαναφερόμενη ομάδα.

Επιπλέον:

ο 28χρονος συλληφθείς προκειμένου να αποτρέψει τη σύλληψή του, χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε,


ο 30χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς που είχαν ακινητοποιήσει τον προαναφερόμενο 28χρονο συλληφθέντα, με σκοπό να αποτρέψει τη σύλληψη χτυπώντας τους με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε.

ενώ ο 27χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα (04-07-2020) και πάλι για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Εισέβαλε με τσεκούρι σε ΔΟΥ στην Κοζάνη και επιτέθηκε σε υπαλλήλους




Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην Κοζάνη όταν άνδρας εισέβαλε με τσεκούρι στην εφορία της πόλης. Ο 45χρονος άνδρας χτύπησε τρεις εφοριακούς, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, που μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι. 

Παράλληλα, μία γυναίκα φέρεται να τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να διαφύγει.

Σύμφωνα με με πληροφορίες ο άντρας κατάφερε και πέρασε μέσα από το γκισέ, έβγαλε ένα τσεκούρι από την τσάντα του και χτυπούσε με μένος στο κεφάλι τους υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι έντρομοι φώναζαν και έτρεχαν να σωθούν, ενώ ο Διευθυντής της Εφορίας μαζί με άλλα άτομα που ήταν στο σημείο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία που συνέλαβε τον άνδρα.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, οι δύο εφοριακοί ένας άντρας και μία γυναίκα είναι σε σοβαρή κατάσταση με εκτενή τραύματα στο κεφάλι και ο ένας διασωληνώθηκε.

Στο κεφάλι και στην πλάτη έχει τραυματιστεί και μία άλλη γυναίκα, ωστόσο έχει καλύτερη κλινική εικόνα.

 Όσον αφορά τη γυναίκα που τραυματίστηκε στην προσπάθειά της προστατευθεί φέρεται να αντιμετωπίζει ορθοπεδικό πρόβλημα.






Συνεχίζει να προκαλεί ο ακροαριστερός Πολάκης βγάζοντας φωτογραφία με τον υπό δίωξη αστυνομικό


Εάν νομίζει ο αστυνομικός στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου ότι μια φωτογραφία με τον τραμπούκο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη θα του κάνει καλό τότε πες ΤΖΙΖ!!!

Φωτογραφία με τον προκλητικό αστυνομικό που φέρεται να είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορείται ότι απέτρεψε τη σύλληψη διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας, ανάρτησε στο facebook ο Παύλος Πολάκης και απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (που σιάχτηκε τώρα) του διαμηνύει με θράσος ακροαριστερού τραμπούκου «κάτω τα χέρια».

Μετά από αυτή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ο ρόλος του αστυνομικού δεν χρειάζεται διευκρινήσεις, και γιατί ήταν στην πορεία, όπως και για το γιατί απελευθέρωσε Συριζαίο κουκουλοφόρο! Όλα δείχνουν ότι ήταν σε διατεταγμένη από την Κουμουνδούρου υπηρεσία!!!

Να τον χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ!!

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από την φωτογραφία των δυο ανδρών, αναφέρει τα εξής:

«Προς ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗ ενταύθα :
Εμαθα πως μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του κατηγορητήριου για «απελευθέρωση κουκουλοφόρου» στη μεγάλη πορεία για το χουντονομοσχεδιο σου ,τολμάτε να αλλάξετε το κατηγορητήριο προς τον αξιωματικό ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ σε αντίσταση κατά της αρχής !!!!!
Πόσο κατήφορο έχει ακόμα ο βούρκος του εκφασισμού που υλοποιείς Χρυσοχοίδη;;;;
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ!
Εδώ ΜΑΖΙ στους Ψαρομεζέδες στο Μοσχατο με καλή παρέα !
Εμείς με τέτοια ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ κάνουμε παρέα …»

app-facebook
Παυλος Πολακης
την Τρίτη
Προς ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗ ενταύθα :
Εμαθα πως μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του κατηγορητήριου για «απελευθέρωση κουκουλοφόρου» στη μεγάλη πορεία για το χουντονομοσχεδιο σου ,τολμάτε να αλλάξετε το κατηγορητήριο προς τον αξιωματικό ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ σε αντίσταση κατά της αρχής !!!!!
Πόσο κατήφορο έχει ακόμα ο βούρκος του εκφασισμού που υλοποιείς Χρυσοχοίδη;;;;
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ!
Εδώ ΜΑΖΙ στους Ψαρομεζέδες στο Μοσχατο με καλή παρέα !...
See More




Επανέρχεται η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά γιατί ξεφύγαμε!!



Την επαναφορά της ενημέρωσης από τον Νίκο Χαρδαλιά για επιχειρησιακά ζητήματα που αφορούν στα ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 18:00, στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, στην Κηφισίας 37-39, στο Μαρούσι από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

 Επιπλέον, ο κ. Πέτσας ενημέρωσε ότι καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες στη Σουηδία βελτιώνονται, οι πτήσεις θα επιτραπούν από τις 20 Ιουλίου αντί για 22 Ιουλίου, που είχε αρχικά ανακοινωθεί.


Παρατείνονται τα μέτρα στις παραλίες μέχρι το τέλος Ιουλίου



Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες.

Συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B' 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β' 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31.7.2020.




Δράμα: Είχε στην κατοχή του αμύθητης αξίας αρχαία νομίσματα και κοσμήματα



Ανεκτίμητης αξίας αρχαιότητες είχε στην κατοχή του ένας 64χρονος λογιστής, στη Δράμα, ο οποίος  συνελήφθη σε αστυνομική επιχείρηση του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 5.533 αρχαία νομίσματα, τα οποία ανάγονται από την εποχή του Σιδήρου (9ος αιώνας π.Χ.) μέχρι την Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο και αντιπροσωπεύουν όλες τις εποχές (Αρχαϊκή, Κλασσική, Ρωμαϊκή, Ελληνιστική).

Κατά την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν τόσο στην οικία, όσο και στο γραφείο του συλληφθέντα ακόμη 69 αντικείμενα, όπως δαχτυλίδια, βραχιόλια, αιχμές βελών, ανθρώπινα ειδώλια, μενταγιόν κ.ά., που ανάγονται στις προαναφερόμενες εποχές, και ένα αγγείο (κάνθαρος) της Ελληνιστικής περιόδου (3ος αιώνας π.Χ.).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 64χρονος δήλωσε «συλλέκτης αρχαιοτήτων» και κατά προανακριτική του εξέταση φέρεται να κατέθεσε ότι είχε αγοράσει τα αρχαία αντικείμενα στο παρελθόν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν, επίσης, βιβλία και φύλλα χάρτου που αφορούσαν σε αρχαία νομίσματα, ηλεκτρονικούς χάρτες τοποθεσιών, καθώς και λίστες νομισμάτων με αντιστοιχίες τιμών.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Δράμας, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική εκτίμηση.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέα αλητεία Πολάκη που επιτίθεται σε ΑΜΕΑ δείχνοντας της αθλιότητα του ακροαριστερού



Σάλο έχει προκαλέσει η άθλια επίθεση του Πολάκη με χαρακτηρισμούς στον Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο οποίος είναι ΑΜΕΑ.

Ο γνωστός ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. Υπουργός όχι μόνο χαρακτήρισε "γλείφτη" και "δούλο" τον Λεωνίδα Ρουμπατη για το πορτραίτο που δώρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αναπαρήγαγε και δημοσίευση στην οποία τον χαρακτηρίζουν "κουτάβι".

Παυλος Πολακης
την Κυριακή
Το λες και ορισμό της λέξης γλείφτης και της λέξης ΔΟΥΛΟΣ .... σε οργασμο «αριστείας» πάντα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "Nikos Sarantakos δεν είναι φωτοσοπ o διορισμενος από τον Ηγέτη δντης του Νοσοκομείου Κέρκυρας χαρίζει στον Ηγέτη ένα πορτρέτο του Ηγέτη, ενώ κοιτάζει τον Ηγέτη με λιγωμένο ύφος, σαν κουτάβι. o Ηγέτης τον ανταμείβει με το θαυματουργό άγγιγμά του."
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η ανάρτηση που αναπαράγει ο Παύλος Πολάκης:


Θυμίζουμε ότι ανάλογη επίθεση είχε κάνει ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.


Με πληροροφίες απο την omadaalithias.gr



















Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη


Σφίγγουν τα πράγματα για τους εμπλεκόμενους στην σκευωρία!!!

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και για κατάχρηση εξουσίας, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο της Novartis.

H επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται επίσης, εκτός από την κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή και μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου η δικογραφία για την Ελένη Τουλουπάκη θα ακολουθήσει τη δικαστική τύχη του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τον οποίο υπήρξε πόρισμα παραπομπής από την κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Την δίωξη Τουλουπάκη παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής που διενήργησε την έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Μετά τη δίωξη της η εισαγγελέως, είναι βέβαιον ότι θα αντικατασταθεί από τη θέση της ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα ορίσει αντικαταστάτη της.

Η κατάληξη της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ήταν δίωξη για την εισαγγελέα Τουλουπάκη αλλά και τους συνεργάτες της, εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη. Η θέση και των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών (Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη) ήταν ότι δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενδείξεις.




Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ καρατόμησε τρεις κορυφαίους υπουργούς -Εν μέσω διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Εσωτερικών της κυβέρνησής του εν μέσω διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς, που συγκλονίζουν τη βαλκανική χώρα.

Ο Μπορίσοφ, ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα αυτό σχεδόν ανελλιπώς από το 2009, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα αποφασίσει στο τέλος της εβδομάδας εάν η τρίτη κυβέρνησή του θα ολοκληρώσει τη θητεία της μέχρι τις προγραμματισμένες εκλογές την επόμενη άνοιξη.

Χιλιάδες Βούλγαροι στους δρόμους

Χιλιάδες Βούλγαροι κάλεσαν τον πρωθυπουργό της χώρας τους και τον γενικό εισαγγελέα να παραιτηθούν για την ανεξέλεγκτη διαφθορά ανάμεσα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους, που αποδυναμώνει τους κρατικούς θεσμούς και ωφελεί πανίσχυρους μεγιστάνες.

Οι Σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατέθεσαν πρόταση μομφής ενάντια στην κυβέρνηση, και ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, επικριτής του Μπορίσοφ, του ζήτησαν και οι δύο να παραιτηθεί και να επιτρέψει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Γιατί απέπεμψε τους υπουργούς του ο Μπορίσοφ

Ο Μπορίσοφ αποφάσισε να απομακρύνει τους υπουργούς για να δώσει τέλος στις εικασίες ότι συνεργάζονται μυστικά με το αντιπολιτευόμενο κόμμα MRF που εκπροσωπεί τους Τουρκόφωνους πολίτες της χώρας και το ανώτερο στέλεχός του, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης, Ντέλιαν Πέεβσκι, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα GERB.

«Τέτοιες εικασίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο κόμμα», ανέφερε το GERB σε ανακοίνωσή του. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι αποπομπές των υπουργών είναι απίθανο να κατευνάσουν τη δημόσια οργή και ότι η κίνηση αυτή μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι ο Μπορίσοφ ξεκαθαρίζει το κόμμα του ενόψει των επόμενων εκλογών. Οι τρεις υπουργοί θα υποβάλουν αύριο τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.


Πηγή: iefimerida.gr 



Ξανά θετικός στον κορονοϊό ο Μπολσονάρο!




Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο εξετάστηκε και διαγνώστηκε ξανά θετικός στον κορονοϊό.

Την είδηση μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, 15.07.2020, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil, τονίζοντας πως ο ακροδεξιός ηγέτης Μπολσονάρο δεν έχει ακόμη αναρρώσει μετά την αρχική διάγνωση της νόσου σε αυτόν που είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Αφού ασθένησε με COVID-19, η κατάσταση της υγείας του Μπολσονάρου είναι καλή και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε πως θα επανέλθει στο κανονικό πρόγραμμα εργασίας του αν διαγνωστεί αρνητικός στον ιό.

Ο Μπολσονάρο βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό στις 07/07/2020. Όμως η διάγνωση αυτή φαίνεται ότι δεν άλλαξε την άποψη του 65χρονου προέδρου για την ασθένεια, την οποία στο παρελθόν υποτιμούσε αποκαλώντας την «γριπούλα». Το βράδυ της ίδιας μέρας είπε ότι αισθάνεται ήδη πολύ καλύτερα, αφού έλαβε άλλη μια δόση, την τρίτη, του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη.


ΗΠΑ πάνω από 67.600 κρούσματα σε ένα 24ωρο



Στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Τετάρτη νέο θλιβερό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, με πάνω από 67.600 να καταμετρώνται σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Ραγδαία αναζωπύρωση

Στη χώρα καταγράφεται από τα τέλη του Ιουνίου ραγδαία αναζωπύρωση της εξάπλωσης του κοροναϊού, ειδικά στις νότιες και τις δυτικές πολιτείες.

Εδώ και δέκα ημέρες, ο αριθμός των μολύνσεων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση κυμαίνεται από τις 55.000 ως τις 65.000.

Αυτοί οι τρομακτικοί αριθμοί είναι σχεδόν διπλάσιοι από το επίπεδο των κρουσμάτων μόλυνσης τον Απρίλιο, όταν η χώρα τελούσε κατά μεγάλο μέρος της υπό περιορισμό.

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ μολύνσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί πάνω από 66.500 κρούσματα.

Δυσοίωνες προβλέψεις

Η καμπύλη των θανάτων, μολονότι βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, μέχρι στιγμής δεν έχει πορεία παρόμοια με αυτήν των κρουσμάτων μόλυνσης.

Χθες Τετάρτη, στον κατάλογο των νεκρών που θρηνεί η χώρα εξαιτίας της COVID-19 προστέθηκαν 795 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα του Τζονς Χόπκινς, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κοροναϊού στον πλανήτη, τόσο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων (πάνω από 3,49 εκατομμύρια, εκ των οποίων 1,07 εκατ. ασθενείς αποθεραπεύτηκαν), όσο και ως προς τον αριθμό των νεκρών (πάνω από 137.200).

Τα επιδημιολογικά μοντέλα αναθεωρούνται διαρκώς προς το χειρότερο: η χώρα αναμένεται να μετράει 151.000 νεκρούς ως την 1η Αυγούστου και 157.000 περί την 8η Αυγούστου, κατά τον μέσο όρο των μοντέλων 23 κέντρων έρευνας, όπως υπολογίστηκε και δημοσιοποιήθηκε προχθές Τρίτη από ομάδα του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης για λογαριασμό των ομοσπονδιακών Κέντρων Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC).


Πηγή: ΑΠΕ
In.gr


Κρούσματα κορονοϊού σε Πάρο - Μύκονο - Κέρκυρα και Μυτιλήνη


Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά την καταγραφή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάρο, στη Μύκονο, στη Κέρκυρα και στην Μυτιλήνη.

Το πρώτο θετικό κρούσμα του νέου κορωνοϊού στην Πάρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Την ίδια στιγμή, ένας 85χρονος που μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα πνευμονίας, ο γιος του και ο εγγονός του, βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό.

Ο γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ενώ ο εγγονός του παρουσίασε τις τελευταίες δέκα μέρες χαμηλό πυρετό.

Άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών της οικογένειας, ενώ ελήφθησαν δείγματα και από τον δεύτερο γιο του 85χρονου. Η συγκεκριμένη οικογένεια φιλοξένησε πριν από λίγες μέρες επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η κατάσταση της υγείας του 85χρονου κρίνεται σοβαρή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφτεί το νησί για ιχνηλάτηση, καθώς και απομόνωση των στενών επαφών της οικογένειας.

Ακόμα ένα κρούσμα της νόσου Covid-19 ανακοίνωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κα. Ντίνα Σαμψούνη.

Η ανακοίνωση : “Προσήλθε στο Κ.Υ. Μυκόνου σήμερα 15/7, ασθενής ετών 73, με θετικό τεστ COVID-19, διεγνωσμένο από τον έλεγχο που πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου της χώρας.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε 54χρονος Ρουμάνος, ο οποίος παραθέριζε στην Κέρκυρα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ο 54χρονος βρέθηκε θετικός μετά το τεστ, στα οποία υποβλήθηκε, στον Προμαχώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εμφανίσει υψηλό πυρετό κι έτσι κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσκομείο.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση καθώς ο Ρουμάνος είχε ταξιδέψει με άλλο γκρουπ τουριστών στη χώρα μας και είχαν φτάσει με λεωφορείο.


Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για τον κορονοϊό


H εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού συζητήθηκαν σήμερα στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις». Επεσήμανε δε δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανέφερε στην έναρξη της σύσκεψης:

“Ο σκοπός της συνάντησης είναι πολύ συγκεκριμένος: Να κάνουμε μια εξέταση του τρόπου λειτουργίας και εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και των συστάσεων που έχουν γίνει ως προς την εφαρμογή των μέτρων σχετικά με τον Covid. Είμαστε, μαζί, όλοι οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών σωμάτων. Έχω μια εικόνα από τους ελέγχους οι οποίοι έχουν γίνει και από την Ελληνική Αστυνομία και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και από το Υφυπουργείο Εμπορίου, από το ΣΥΚΕΑΑΠ (Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου).

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας -με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών- είναι πλαίσιο επαρκές. Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής. Άρα, θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιθανό δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται.

Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε δύο σημεία: Το πρώτο έχει να κάνει με την τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις. Και το δεύτερο, προφανώς, η αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Εχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα. Νομίζω, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπάρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο. Εκεί, βλέπω εγώ, ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω αυτή τη στιγμή εκπτώσεις.

Επομένως, θέλω να ακούσω σύντομα από όλους πως σκέφτεστε να αναδιατάξετε τις δυνάμεις σας ενόψει των επόμενων ημερών και των επόμενων εβδομάδων αναγνωρίζοντας απολύτως ότι, προφανώς, δεν είναι το αποκλειστικό αντικείμενό σας. Πλην, όμως, αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα να είμαστε σίγουροι ότι στέλνουμε σε όλους ένα μήνυμα: ότι έλεγχοι γίνονται και όπου χρειάζεται επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που ορίζει η Νομοθεσία και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις.

Αυτό είναι ένα ζήτημα -και γι’ αυτό κάλεσα και τον Υπουργό Εσωτερικών- το οποίο αφορά και τους Δήμους. Δεν μπορεί Περιφέρειες και Δήμοι να είναι έξω από αυτήν την υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τον κεντρικό μηχανισμό. Άρα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί και στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Τους χρειαζόμαστε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Συνεργάτες σε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε”.

Στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Ένταση των ελέγχων θα υπάρξει και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς (ΕΛΑΣ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Εθνικη Αρχή Διαφάνειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή) που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς Δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.



Ακροαριστεροί των ΚΕΕΡΦΑ και νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν επεισόδια έξω απο την ΑΣΟΕΕ



Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν ακροαριστεροί και ακροδεξιοί, ΚΕΕΡΦΑ και νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από την μια και ακροδεξιοί «κατά της ισλαμοποίησης» από την άλλη, με αφορμή την παρουσία μεταναστών στην πλατεία. 

Μετά το τέλος των δύο συγκεντρώσεων, ομάδα περίπου πενήντα ακροαριστερών ατόμων κινήθηκε προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και μπήκε μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου παράνομα, απ' όπου άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα, στις δυνάμεις των ΜΑΤ και τα οποία είχαν κρύψει στην ΑΣΟΕΕ. 




Μεγάλο προβάδισμα 21,2 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



7 στους 10 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μεγάλο προβάδισμα αποκτά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha η διαφορά ανοίγει στις 21,2 μονάδες.

Συγκεκριμένα,
 η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,6%,
ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,4%,
το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, 
το ΚΚΕ με 5% 
και η Ελληνική Λύση με 3,4%. 

Κάτω από 3% μετρήθηκε το ΜέΡΑ25 (1,9%), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14% και το Λευκό-Άκυρο-Αποχή το 3%.

Οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Στην ερώτηση εάν οι πολίτες εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, το 47,1% απαντά «ναι όπως και πριν», το 41,6% «ναι, αλλά λιγότερο από πριν» και το 10,9% «όχι πλέον».

Χαρακτηριστικό είναι πως το 69,6% των ερωτηθέντων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 βλέπουν θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας.

Το 57,3% αναφέρει ότι δεν κάνει κάτι όταν διαπιστώσει παραβίαση των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό και μόλις ένας στους τρεις 34,5% διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο. Ελάχιστοι (2,4%) είναι εκείνοι που επιλέγουν την οδό της επίσημης καταγγελίας.

Το 55,1% τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πήρε η κυβέρνηση, έναντι 41,1% που θεωρεί το αντίθετο.

Το 51,4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν θα πάει φέτος ούτε ολιγοήμερες διακοπές. Το 18,2% από αυτούς που θα πάει αναφέρει ότι θα κάνει διακοπές στο εξοχικό ή στο χωριό. 

Το 64,7% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών λόγω κορονοϊού. Το 61,1% ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, ωστόσο το 79,4% δεν θεωρεί πιθανό να κλείσει η επιχείρηση ή ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται λόγω της πανδημίας.




7 νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας



Επτά στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης συνετρίβη στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu το αεροπλάνο προσέκρουσε στο βουνό Άρτος σε υψόμετρο 2.200 μέτρων. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί στις 18:35 (ώρα Τουρκίας) και η επικοινωνία μαζί του διεκόπη στις 22:45.