Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Συνελήφθησαν Ρομά που πήγαν να κλέψουν φορτηγάκι στον Γέρακα


Σύμφωνα με την Άμεση Δράση 12.25 το μεσημέρι σήμερα, περιπολικό της άμεσης δράσης λαμβάνει σήμα από το κέντρο, ότι άτομα προσπαθούν να κλέψουν ένα λευκό φορτηγό στην περιοχή του Γέρακα επί της οδού Ι. Θεολόγου. 

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης προσέγγισαν το σημείο όπου πράγματι πέντε Ρομά είχαν κόψει τα καλώδια και ετοιμάζονταν να φύγουν με το κλεμμένο φορτηγό. Οι τρεις ήταν σε ένα άλλο φορτηγάκι δίπλα στο υπό κλοπή φορτηγάκι και οι δύο μέσα στο υπό κλοπή όχημα. 

Το πλήρωμα του περιπολικού της Άμεσης Δράσης συνέλαβε τους τρεις Ρομά και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που είχε προστρέξει για ενίσχυση στο σημείο,τους άλλους δύο μετά από πεζή καταδίωξη μέσα στα χωράφια. 

Όλοι οι συλληφθέντες οι οποίοι είναι Ρομά αντιστάθηκαν στη σύλληψη, στην κατοχή των δραστών οι οποίοι είναι κάτοικοι Λιοσίων και Μενιδίου, βρέθηκε πινακίδα που αντιστοιχούσε σε παρόμοιο φορτηγό και πολλά διαρρηκτικά εργαλεία. 

Και οι πέντε προσήχθησαν στο τοπικό Τ.Α. για την αυτόφορη διαδικασία. 







Μόλις 16 ετών η κοπέλα που βρέθηκε νεκρή στα Τρίκαλα!


Η 16χρονη σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλβανικής καταγωγής και διέμενε με την οικογένειά της στο κέντρο των Τρικάλων. 

Την κοπέλα αναζητούσε από χθες η αδερφή της καθώς έφυγε από το σπίτι χωρίς να αναφέρει που θα πήγαινε. Η αδερφή της είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία το βράδυ της Τρίτης για να δηλώσει ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της για πολλές ώρες.

Το άψυχο σώμα άτυχης κοπέλας εντόπισαν έξω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία οι υπάλληλοι του Δήμου. Ιατροδικαστής από τη Λάρισα θα εξετάσει τη σορό της 16χρονης για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αυτοκτονία.

Στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία γίνονται εργασίες και στο σημείο υπάρχουν σκαλωσιές. Πιθανολογείταιη 16χρονης να ανέβηκε στο εκκλησάκι και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία να έπεσε. 
Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τις συνθήκες θανάτου της 16χρονης καθώς αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.




Προμαχώνας : «Μπλόκο» και… στροφή στη χώρα τους σε όσους τουρίστες δεν έχουν αρνητικό τεστ



Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα από σήμερα τα ξημερώματα.

Τουρίστες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα για να έρθουν στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό τουλάχιστον 72 ώρες πριν.

Κατά διαστήματα σχηματίζονται ουρές λόγω των αυστηρών ελέγχων ωστόσο η κίνηση χαρακτηρίζεται ομαλή.

Από νωρίς το πρωί ωστόσο, όπως αναφέρει το thestival, δημιουργήθηκαν και τα πρώτα μικροπροβλήματα με τουρίστες οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους το αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τον Προμαχώνα

Η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη Χώρα:

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Αναλυτικότερα τα νέα μέτρα:

– Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας με έμφαση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.

– Θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα έγγραφα όσων μπαίνουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση πλαστού εγγράφου θα επιβάλλονται κυρώσεις

– Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.


Πηγή


Συνεχίζει να προκαλεί ο Τραμπ: Οι αστυνομικοί σκοτώνουν «περισσότερους λευκούς»


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε την απάντηση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CBS News όταν ρωτήθηκε γιατί συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή τους τόσο πολλοί μαύροι στα χέρια αστυνομικών.

Τράμπ : «Το ίδιο και λευκοί άνθρωποι, το ίδιο και λευκοί άνθρωποι. Τι φρικτή ερώτηση (...). Το ίδιο και λευκοί άνθρωποι. Περισσότεροι λευκοί άνθρωποι, παρεμπιπτόντως. Περισσότεροι λευκοί».

Σύμφωνα με ανάλυση της The Washington Post, που ανανεώθηκε τη Δευτέρα, περίπου οι μισοί άνθρωποι που σκοτώνουν αστυνομικοί είναι λευκοί, όμως οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ εναντίον μαύρων σε δυσανάλογα υψηλότερο ποσοστό. Παρότι οι Αφροαμερικανοί δεν ξεπερνούν το 13% του πληθυσμού των ΗΠΑ, τα μέλη αυτής της φυλετικής ομάδας που σκοτώνονται από αστυνομικούς είναι διπλάσια κατ’ αναλογία με τους λευκούς, καταγράφει η ανάλυση της εφημερίδας.

Ο Τραμπ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς, τονίζοντας πως «κάνουν απίστευτη δουλειά σε ετούτη τη χώρα».

«Μπορεί να έχεις έναν επίορκο, φρικτό αστυνομικό, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε όλες τις βιομηχανίες, όλες τις δουλειές, σε κάθε επάγγελμα», πρόσθεσε.

Ο Τζέφρι Ρόμπινσον, στέλεχος της οργάνωσης υπεράσπισης των αστικών και πολιτικών ελευθεριών ACLU, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τραμπ ρατσιστικές.

«Ο ρατσισμός του Τραμπ είναι τόσο απόλυτος που συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει (...) την επιδημία αστυνομίας βίας εναντίον των μαύρων στην Αμερική», τόνισε.




Αντί να ανοίξει το στόμα του ο Παπαγγελόπουλος κατονομάζοντας αυτούς που έπαιρνε εντολές κάνει τον αθώο


Είναι πλέον σίγουρο ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος οδεύει προς το ειδικό δικαστήριο, και μετά στην φυλακή, και παρόλα αυτά δεν κατονομάζει ακόμα από ποιους έπαιρνε εντολές.

Έβγαλε μια ανακοίνωση ο Παπαγγελόπουλος που δεν έχει σχέση με μετάνοια, απλά δηλώνει αθώος, παρά τις αποκαλύψεις, τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα και τις καταθέσεις που τον στριμώχνουν.

Η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου που μέχρι στιγμής δεν κατονομάζει κανένα:

«Η πλειοψηφία της προκαταρκτικής επιτροπής ολοκλήρωσε τον ευτελισμό του Συντάγματος, κάθε έννοιας νομιμότητας και της αποστολής της ως κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αγνόησε για να αποκρύψει τα πορίσματα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Προφανώς τρέμει την ανεπάρκεια του πορίσματος Ζαχαρή, σε σύγκριση με το πόρισμα Σοφουλάκη. Κατά πάσα πιθανότητα τα πορίσματα επιβεβαιώνουν τον εκβιασμό που είχε προαναγγείλει φιλοκυβερνητική εφημερίδα και υπέστη ο κ. Ζαχαρής. Δεν αποκλείεται να αποκαλύπτουν και τον εκβιαστή του κ. Ζαχαρή.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αρνήθηκε να μου χορηγήσει αντίγραφα των πορισμάτων των κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη χωρίς μέχρις στιγμής να μου αιτιολογήσει την άρνησή της.

Τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα του παλαιού πολιτικού συστήματος, η φοβική μάλλον ανύπαρκτη αντίδραση της σημερινής κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις, με αποκορύφωμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η επερχόμενη οικονομική καταστροφή και η διαφαινόμενη παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος δεν πρόκειται να συγκαλυφθούν από την πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου».


Η Άγκυρα επαναφέρει το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών



Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από το φασιστικό ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν!!

Ο Τούρκος δικτάτορας δείχνει το πραγματικό πρόσωπό του και προκαλεί συνέχει μην υπολογίζοντας κανένα.

Σήμερα το πρωί της Τετάρτης η Τουρκία δια της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Επιλέγοντας τη σημερινή ημέρα, κατά την οποία συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του Τούρκου προέδρου, η Άγκυρα επιστράτευσε την πρεσβεία στην Αθήνα για να διευρύνει την ατζέντα των διαπραγματεύσεων σε μια περίοδο που η Τουρκία διευρύνει την αναθεωρητική της ατζέντα.

Συγκεκριμένα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook :

«Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για την έκδοση των οχτώ πρώην αξιωματικών (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

T.C. Atina Büyükelçiliği / Turkish Embassy Athens / Πρεσβεία Τουρκίας Αθήνα
5 ώρες πριν
We have been waiting for four years now, for the extradition of the eight ex-military individuals (and others) who fled to Greece following the failed coup attemp in Turkey on July 15, 2016. Justice must be done, and it must be done sooner than later.



Ασλί Ερντογάν: «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ένα χαστούκι σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι μια κοσμική χώρα»



Τη δημιουργία ενός νέου απολυταρχικού καθεστώτος και το τέλος του κεμαλικού κοσμικού κράτους της Τουρκίας σηματοδοτεί η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, σύμφωνα με τη γνωστή Τουρκάλα συγγραφέα Ασλί Ερντογάν.

Σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, με τίτλο «Η Αγία Σοφία ως τζαμί είναι ένα χαστούκι σε εκείνους που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι μια κοσμική χώρα», επισημαίνει πως η κίνηση αυτή του Ερντογάν είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο από το να προσεγγίσει απλά περισσότερους ψηφοφόρους, εκμεταλλευόμενος το βαθύ θρησκευτικό τους αίσθημα.

«Κατάγομαι από την πόλη που ονομαζόταν Κωνσταντινούπολη όταν ιδρύθηκε και σήμερα, μετά από χίλια και πλέον χρόνια, ονομάζεται Ιστανμπούλ. Στο μεταξύ, η πόλη απέκτησε πάνω από είκοσι διαφορετικά ονόματα. Υπέστη περίπου είκοσι πολιορκίες, δύο επιδημίες λέπρας και περίπου δέκα τρομερούς σεισμούς. Επέζησε, ωστόσο, από αναρίθμητους πολέμους, μάχες, ίντριγκες και αγώνες.

Γνώρισε εκατοντάδες βασιλιάδες, που κυβέρνησαν και χάθηκαν, φιλοξένησε πολλές γλώσσες, θρησκείες και μνημεία… Και για εμένα που γεννήθηκα στην Πόλη, όπως την αποκαλούν οι Έλληνες, υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο σύμβολο μοναδικότητας και σοφίας: η Αγία Σοφία, ένα επιβλητικό και μοναδικό μνημείο όσο και οι πυραμίδες της Αιγύπτου…», γράφει στην αρχή του άρθρου της η διάσημη συγγραφέας και συνεχίζει:

«Το καθεστώς Ερντογάν δηλώνει ότι από τώρα και στο εξής η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα είναι το νέο μοντέλο της σύγχρονης Τουρκίας και δεν θα πιέζεται πλέον με ηθικές αξίες που αποδίδονται στη Δύση ή στη σύγχρονη κοινωνία ούτε, γενικά, με έννοιες της δυτικής νεωτερικότητας, και δεν θα επιτρέψει σε “ασήμαντα” πράγματα, όπως ο νόμος, η δημοκρατία κ.α., να σταθούν εμπόδια στη μεγάλη κατάκτησή της… αυτής της απόλυτης εξουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Ασλί Ερντογάν, η οποία δεν έχει καμία συγγενική σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο, η πολιτική που θα ασκείται από εδώ και πέρα στη χώρα θα είναι όπως αυτή των σουλτάνων.

«Αποκαλώντας τον μετασχηματισμό “τελευταία πινελιά μιας κατάκτησης”, ο Ερντογάν παρουσιάζεται ως ο περήφανος διάδοχος του Μωάμεθ του Πορθητή και άλλων Οθωμανών σουλτάνων. Η “κατάκτηση” είναι ένας όρος που ανήκει στην ορολογία ή την ιδεολογία μιας περασμένης εποχής, όπου ο νικητής καταλάμβανε και εξόντωνε τους κατακτημένους, χωρίς να ανησυχεί για την ηθική, ενώ η καταστροφή ή μεταμόρφωση των ναών των κατακτημένων ήταν κοινή πρακτική στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι η Ασλί Ερντογάν είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για «απόπειρα επίθεσης στην ακεραιότητα του κράτους» και «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», φυλακίστηκε στην Τουρκία για τέσσερις μήνες αλλά αθωώθηκε ,αρνήθηκε να επιστρέψει στη χώρα της και ζει αυτοεξόριστη στη Γερμανία.


Πηγή: iefimerida.gr 


Αναδιάρθρωση της ΕΥΠ



Αλλαγές στη δομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προωθεί η κυβέρνηση. Ενδεικτικά, τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών (παλαιότερα Ε΄ Διεύθυνση) στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπως επίσης και τη δημιουργία Κέντρου Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ). Οσα αναφέρονται στην τροπολογία αποτελούν μέρος μόνο από το σύνολο των αλλαγών που, κατά πληροφορίες, θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στη δομή και τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την κατατεθείσα τροπολογία διευκρινίζεται ότι στόχος της ρύθμισης είναι «ο εκσυγχρονισμός της ΕΥΠ για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις εθνικής ασφάλειας καθώς και η διασφάλιση της πρόσβασής της σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία και πόρους απαραίτητους για την τεχνολογική ανάπτυξη». Η προτεινόμενη υπαγωγή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πάντως, προκαλεί αντιδράσεις των συνδικαλιστών της υπηρεσίας, που σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι «ολόκληρη η Διεύθυνση δωρίζεται - πωλείται στις Ενοπλες Δυνάμεις λες και πρόκειται για εξάρτημα προς διάθεση». 

Το πρώτο από τα άρθρα της τροπολογίας (σε ν/σ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και φέρει τίτλο «Εκσυγχρονισμός Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και λοιπές διατάξεις») που πυροδοτεί τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση αφορά την προτεινόμενη μεταφορά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών από την ΕΥΠ στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν χθες στην «Κ» ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση είναι επιφορτισμένη με τη συλλογή πληροφοριών κυρίως στρατιωτικού χαρακτήρα και ως εκ τούτου η υπαγωγή της στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αποτελεί κίνηση «εξορθολογισμού». Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η μεταφορά πραγματοποιείται «ώστε το σύνολο των συναφών ηλεκτρονικών μονάδων να βρίσκεται υπό τη διοίκηση ενός φορέα προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός και να διασφαλισθεί περαιτέρω η εθνική Ασφάλεια». Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΣΥΚΕΥΠ), πάντως, σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι «η αποκοπή της Διεύθυνσης από τον κορμό της ΕΥΠ και η ένταξή της στο ΥΕΘΑ όχι μόνο δεν αναβαθμίζει τον ρόλο της αλλά υπονομεύει το επιχειρησιακό σκέλος της υπηρεσίας και την απογυμνώνει από πολύτιμο εξειδικευμένο προσωπικό».

Το δεύτερο άρθρο που προκαλεί αντιδράσεις προβλέπει την ίδρυση Διεύθυνσης Ερευνας και Τεχνολογίας με δυνατότητα να χρησιμοποιεί χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. για την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εργαλείων. «Η συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού και η πρόσβαση σε χρηματοδοτικούς μηχανισμούς ευρωπαϊκών πόρων θα συμβάλλει στη δημιουργία δικών της τεχνολογικών εργαλείων, ώστε να ενδυναμωθεί η επιχειρησιακή της ανεξαρτησία» διευκρινίζεται στην τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση.

Κυβερνητική πηγή διευκρίνισε ότι για να μπορέσει η ΕΥΠ να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. είναι προϋπόθεση να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός, όπως προβλέπει το άρθρο 3 της τροπολογίας. 


Συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός, δραπέτης Φυλακών, για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής



Συνελήφθη στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 10-7-2020 στην Αρτέμιδα Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος αλλοδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, περί όπλων, για πλαστογραφία και για απόδραση κρατουμένου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσης της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, επετεύχθη ο εντοπισμός του και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Αρτέμιδα, ο 43χρονος κατελήφθη να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση -10- συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -5- κιλών και -50- γραμμαρίων,
-1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
χρηματικό ποσό -1.050- ευρώ,
διαβατήριο και ταυτότητα αμφιβόλου γνησιότητας,
-2- κινητά τηλέφωνα,
γεμιστήρα
πλαστική συσκευή θρυμματισμού
Επιπρόσθετα, ο κατηγορούμενος τυγχάνει δραπέτης από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο δεν επέστρεψε μετά από άδεια που έλαβε και στο οποίο εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.





Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου


«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Νίκο, σε υποδέχθηκα σήμερα σε κλίμα φιλίας και συνεργασίας, όπως πάντοτε άλλωστε. Λίγο πριν από το κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως ξέρετε το βασικό θέμα στην ατζέντα του είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο νέος χρηματοδοτικός μηχανισμός, δηλαδή, που θα επιτρέψει στις οικονομίες των κρατών- μελών, αλλά και της Ευρώπης συνολικά, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας., κάτι που ενδιαφέρει απολύτως τις δύο χώρες μας, που πλήττονται ειδικά από την υποχώρηση που έφερε η υγειονομική κρίση στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού. Στο ζήτημα αυτό, πρέπει να σας πω, ότι οι θέσεις μας ταυτίζονται απόλυτα, συμπίπτουν όμως και με τις θέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των εταίρων μας.

Επιμένουμε στο ακέραιο του ύψους των ενισχύσεων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υποστηρίζουμε ότι ο κεντρικός τους κορμός πρέπει να είναι οι επιχορηγήσεις και όχι ο δανεισμός και βέβαια επιμένουμε ότι για τη διάθεσή τους δεν χρειάζονται πρόσθετες ειδικές προϋποθέσεις. Το ισχύον πλαίσιο τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλωστε, είναι ήδη λειτουργικό και, όπου απαιτείται, αρκετά αυστηρό.

Πρόκειται για ένα στοίχημα της Ευρώπης, που αφορά μία θεμελιώδη αρχή της: Αυτήν της αλληλεγγύης και της ισόρροπης ανάπτυξης. Αλλά πρόκειται και για μια πρόκληση σχετικά με τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή μας οικογένεια αντιδρά κάθε φορά στα ζητήματα των καιρών. Και όπως εξήγησα και προσωπικά στον Πρόεδρο του Συμβουλίου, τον Charles Michel, με τον οποίον επικοινώνησα και πάλι χθες τηλεφωνικά, μετά το τέλος της Συνόδου δεν πρέπει να γυρίσουμε στις πατρίδες μας χωρίς μία λύση κοινής αποδοχής.

Οι αγορές έχουν ήδη υποδεχθεί πολύ θετικά την τολμηρή Ευρωπαϊκή αντίδραση, όπως τουλάχιστον αυτή προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Περιμένουν την εφαρμογή της. Συνεπώς, οφείλουμε όλοι να κινηθούμε ταχύτατα. Η πρόταση της Κομισιόν είναι ελπιδοφόρα. Είναι σύνθετη. Προϋποθέτει γόνιμους συμβιβασμούς. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί θα γίνουν, καθώς καραδοκεί πάντα ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού και οι διαδικασίες του Ταμείου Ανάκαμψης δεν πρέπει να είναι απλά αποτελεσματικές, αλλά πρέπει να είναι και πολύ γρήγορες.

Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κάναμε επίσης και μία επισκόπηση των συνολικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας, τις οποίες δυστυχώς εξακολουθεί να φορτίζει η επιθετική στάση της Άγκυρας. Η ρητορική αλλά και οι ενέργειές της επιμένουν δυστυχώς να κινούνται εκτός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου, προκαλώντας όλες τις γειτονικές χώρες. Παραβιάζουν ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ελλάδος. Στρέφονται συνολικά, θα έλεγα, κατά της Ευρώπης, όχι μόνο κατά των δύο κρατών μας. Οι προκλήσεις είναι πολλές και κοινές και όπως σας είπα δεν απευθύνονται μόνο κατά των δύο χωρών μας, απευθύνονται προς σύσσωμη την Ευρώπη, αφού εκτοξεύονται από ένα κράτος το οποίο είναι τυπικά υποψήφιο προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα χρήζουν και μίας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης.

Ελλάδα και Κύπρος, λοιπόν, συντονιζόμαστε, όπως το κάναμε πάντα και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Και διακηρύσσουμε ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της διεθνούς νομιμότητας, σημαίνει την ώρα για δυναμικότερες αντιδράσεις.

Ενωμένη και αποφασισμένη, η Ευρώπη οφείλει πλέον να καταρτίσει έναν συγκεκριμένο κατάλογο ενεργειών και κυρώσεων εναντίον μίας χώρας που διεκδικεί ρόλο τοπικού ταραχοποιού, αλλά και εξελίσσεται σε απειλή για τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ελλάδα και Κύπρος, και πρέπει να το τονίσω αυτό, ουδέποτε αρνήθηκαν τον καλόπιστο διάλογο. Έναν διάλογο, όμως, ο οποίος θα βασίζεται πάντα στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, στις αρχές της καλής γειτονίας και κυρίως στις αρχές του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κάθε χώρας. Χωρίς εκβιαστικές πρακτικές και υποβόσκουσες απειλές περί χρήσης βίας.

Με τον φίλο Νίκο συζητήσαμε και την πρωτοφανή απόφαση του Προέδρου Erdogan σχετικά με τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας. Μία απόφαση που ασφαλώς μας πληγώνει ως Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, μας πληγώνει όμως και ως πολίτες του κόσμου. Το θέμα αυτό δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό, δεν είναι καν θέμα ευρωτουρκικό, είναι παγκόσμιο. Είναι πανανθρώπινο ζήτημα.

Με την οπισθοδρομική αυτή κίνηση, η Τουρκία επιλέγει να κόψει δεσμούς με τον Δυτικό κόσμο και τις αξίες του. Εγκαταλείπει ένα πολιτιστικό κεκτημένο πολλών αιώνων, προτιμώντας την εσωστρέφεια. Και τυλίγει με ένα τεχνητό μανδύα ισχύος μία ενέργεια ουσιαστικής αδυναμίας. Γιατί μόνο αδυναμία μπορεί να υποδηλώνει ο υποβιβασμός τέτοιων υποθέσεων σε μοχλούς εσωτερικών χειρισμών.

Σε όλη της την πορεία άλλωστε, η Αγία Σοφία, αυτό το αριστούργημα, ακολούθησε μία οικουμενική τροχιά. Υπήρξε ορθόδοξη εκκλησία, καθολική εκκλησία όπως και μουσουλμανικό τέμενος. Τελικά, όμως, αναδείχθηκε σε παγκόσμιο μνημείο, κάτι που δεν αλλάζει. Γι’ αυτό ακόμα και όσοι το βεβηλώνουν με το βυζαντινό του όνομα αναγκάζονται να το αποκαλούν: Αγία Σοφία. Γιατί η ιστορία διδάσκει πως η κληρονομιά του κόσμου δεν μπορεί να γίνει διελκυστίνδα μεταξύ των κρατών και ότι τα μνημεία τελικά δεν ταπεινώνονται, αλλά ταπεινώνουν εκείνους που δεν τα σέβονται.

Η Αγία Σοφία είναι μεγαλύτερη από όλους και τους ξεπερνά όλους, μας ξεπερνά όλους. Θα στέκει, λοιπόν, ακλόνητη στη θέση της, διατηρώντας την ακτινοβολία που εκπέμπει από τον 6ο αιώνα, έχοντας πάντα ακέραιο το ιστορικό και καλλιτεχνικό της φορτίο. Με εμβέλεια που απλώνεται πάνω από χώρες και θρησκείες και με διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές μίας διοικητικής απόφασης.

Μετά από αυτή την προσβολή που της απευθύνεται, βέβαια, γεννιέται το ερώτημα αν η Αγία Σοφία θα μπορεί πλέον να διατηρεί τα ιδιαίτερα προνόμια του παγκόσμιου μνημείου πολιτισμού της UNESCO. Και εάν βέβαια είναι δίκαιο να εξακολουθεί η UNESCO να δωρίζει την τεράστια αίγλη της, αλλά και όσα συνεπάγεται, στη χώρα που υποτίθεται ότι το φιλοξενεί.

Απέναντι σε αυτή την αχρείαστη, μικρόψυχη πρωτοβουλία της Τουρκίας, η Ελλάδα μελετά την αντίδρασή της σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό το σύμβολο της ειρηνικής συνύπαρξης, της θρησκευτικής ανεκτικότητας και του πολιτισμού δεν μπορεί να μείνει αιχμάλωτο πολιτικών χειρισμών, ούτε μπορεί να φυλακιστεί τελικά στα μικρά όρια της συγκυρίας. Η Αγία Σοφία άλλωστε έχει εδώ και αιώνες προειδοποιήσει κάθε προσκυνητή ή επισκέπτη της με το ρητό επάνω στην κρήνη της: «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν». Να ξεπλένεις δηλαδή τα ανομήματά σου και όχι μόνο το πρόσωπό σου.

Αγαπητέ Νίκο, για ακόμα μία φορά σε καλωσορίζω στην Αθήνα. Έχεις το λόγο».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε:

«Φίλε Πρωθυπουργέ, αγαπητέ μου Κυριάκο, είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που επισκέπτομαι την Αθήνα, αλλά και με ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των επαφών μας. Επαφές οι οποίες είχαν ως στόχο, όπως συνήθως γίνεται σε κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είτε στην Ευρώπη, είτε και με τις ιδιαιτερότητες είτε της Ελληνικής Δημοκρατίας είτε της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αντιμετωπίζουμε τα τρία θέματα που έθιξε ο φίλος Πρωθυπουργός.

Οι θέσεις μας συμπίπτουν με μια πλειοψηφία Ευρωπαϊκών κρατών και έτσι έπρεπε να γίνει ένας συντονισμός, γνωρίζοντας τα περιθώρια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούμε προκειμένου να αντιμετωπιστούν η οικονομική κρίση που προέκυψε και τα προβλήματα που προέκυψαν σαν αποτέλεσμα της πανδημίας.

Το δεύτερο θέμα που μας απασχόλησε -για το πρώτο υπάρχει, όπως έχω αναφέρει, πλήρης ταυτότητα, όπως και για το επόμενο και για το μεθεπόμενο- το επόμενο θέμα ήταν η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, σαν αποτέλεσμα της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, της παραβίασης Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών από μια χώρα που δεν παύει ακόμη να είναι υποψήφια προς ένταξη.

Και οι δύο χώρες μας αυτό που επιδιώκουν είναι τον διάλογο, την ειρήνη, τη σταθερότητα στην περιοχή. Δεν είμεθα εμείς που προκαλούμε τον οποιονδήποτε. Αντίθετα, προκαλούμεθα μέσα από έκνομες ενέργειες. Και δεν προκαλούμεθα απλώς η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά η Ευρώπη.

Εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω και να εκφράσω την ιδιαίτερή μου ικανοποίηση είναι ο άριστος συντονισμός των δύο κυβερνήσεων, η από κοινού αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε αυτή την επιθετικότητα, όχι μέσα από μία αντίστοιχη πρόκληση. Αλλά μέσα από την επιδίωξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, μιας ουσιαστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν τη ουσία, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα οδηγήσει στην ειρήνη, την σταθερότητα και βεβαίως στον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Αυτά είναι τα πιστεύω της Ευρώπης, αυτά είναι τα πιστεύω της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και προς αυτή την κατεύθυνση πολιτευόμαστε. Και χαίρομαι να πω ότι τα συμπεράσματα από τις συνομιλίες είναι κοινά. Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτό που η Τουρκία επιδιώκει. Δηλαδή να υποκύψουμε στην πρόκληση για να δημιουργηθεί μία κρίση αχρείαστη.

Αυτό που από κοινού θα πράξουμε είναι να δούμε πώς ενεργοποιείται αποτελεσματικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερα θα επικαλεστούμε τις ευαισθησίες των Ευρωπαίων εταίρων, όχι μόνο στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, αλλά και σε αυτό που δεν ανέμενε κανένας από ένα κοσμικό κράτος να πράξει, δηλαδή την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Η Αγία Σοφία ανήκει στους ορθόδοξα, καθολικά, διαμαρτυρόμενους ανά τον κόσμο που σέβονται την πολιτιστική κληρονομιά. Γιατί η Αγία Σοφία είναι ένα -αν θέλετε- απόκτημα, μία κληρονομιά πολιτιστική που δεν ξεχωρίζει θρησκευτική ταυτότητα, αλλά ήταν ένα σύμβολο ενός μεγαλουργήματος του 6ου αιώνα.

Συνεπώς, από κοινού θα ενεργήσουμε, και μαζί μας οι απανταχού πολιτισμένοι άνθρωποι και πολιτικοί και πολίτες, έτσι ώστε να σταλεί ισχυρό το μήνυμα πως είναι αδιανόητο τη σύγχρονη εποχή να περιφρονούνται με τόση αμετροέπεια πολιτιστικά κληρονομήματα.

Κυριάκο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού για τη διαχρονική στήριξη στα δίκαια και δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δεν καλύπτουν μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους συμπατριώτες μου Τουρκοκύπριους. Σε ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία και εύχομαι ό,τι καλύτερο και για την Ελλάδα και για την Κύπρο μας».




Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα Εξάρχεια



Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 10-7-2020 στα Εξάρχεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 26χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας για αλλοδαπό που διακινεί συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή των Εξαρχείων, εντοπίσθηκε ο 26χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Σε επιχείρηση που οργανώθηκε, κατελήφθη ο ανωτέρω να κατέχει και να έχει επιμελώς αποκρύψει, σε διάφορα σημεία του περιβάλλοντα χώρου σχολικών κτιρίων, ποσότητας κάνναβης κατανεμημένη σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 53 συσκευασίες κάνναβης, βάρους 41,2 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών








Η τριμερής συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο -Τι συζητήθηκε



Η τριμερής πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της γερμανικής προεδρίας και έγινε λίγα 24ωρα μετά τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Αφορμή ήταν το χθεσινό συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου αναπτύχθηκε μέτωπο κατά των τουρκικών προκλήσεων και πρόθεση να της επιβληθούν κυρώσεις.

Στη συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς η υπεύθυνη ευρωπαϊκών θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου Ελένη Σουρανή, ο Γερμανός ομόλογός της Γιαν Χέκερ (σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Ανγκελα Μέρκελ), ο οποίος προσκάλεσε και τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, «τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές θέσεις γίνονται δεκτές και η Τουρκία καλείται να αποκλιμακώσει τις προκλητικές της ενέργειες». Οι ίδιες πηγές κατέληξαν λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοικτοί, ειδικά σε περιόδους κρίσεως».

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αποκαλύψει τη συνάντηση σε δηλώσεις του, ενώ σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η συνάντηση έγινε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσαβούσογλου, «εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Αλλωστε με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε και πάλι τον διάλογο. Γνωρίζετε ότι ο σύμβουλος του προέδρου και εκπρόσωπός του Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας. Ο Ιμπραχίμ Καλίν και οι συνάδελφοί μας, μας πήραν και μας ενημέρωσαν. Τελικά, αν υπάρχει θέληση, μπορεί να γίνει διάλογος», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.


Πηγή: iefimerida.gr


Νέο παραλήρημα Ερντογάν για Αγιά Σοφία: Διορθώσαμε το λάθος του 1934



Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον καθεστωτικό επικίνδυνο ισλαμιστή Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά, λίγες ημέρες μετά διάγγελμα του στον τουρκικό λαό, για την μετατροπή του ιστορικού μνημείου σε τζαμί.

«Είναι δεδομένο πως θα προστατεύσουμε την πολιτιστική κληρονομιά της Αγιάς Σοφιάς, δεν υπάρχουν αμφιβολίες γι’ αυτό. Καταλήξαμε σε αυτή τη απόφαση για την Αγιά Σοφιά, βασισμένοι στην ελευθερία και τα δικαιώματα του έθνους μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί, καθώς έτσι θα εξυπηρετεί τον κόσμο σύμφωνα με τον σκοπό της δημιουργίας της. Επίσης, θέλω να υπογραμμίσω πως η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε τζαμί και όχι σε εκκλησία. Όταν την παραλάβαμε, ήταν ερείπιο. Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, δεν μπορεί να αποτελεί ντροπιαστικό γεγονός για κανέναν σε αυτή τη γη. Όσοι μιλάνε εναντίον μας, δεν θέλουν να υπερασπιστούν την πολιτιστική κληρονομιά του ναού, αλλά να σταθούν στην τουρκική και ισλαμική επιθετικότητα. Ήταν λάθος που μετατρέψαμε την Αγιά Σοφιά σε μουσείο και τώρα την επαναφέρουμε σε τζαμί. Διορθώνουμε αυτό το λάθος, που είχε γίνει το 1934».

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε τον Σουλτάνο Μωάμεθ ως ηγέτη των Ορθοδόξων. Μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «ο Σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ηγέτης και των Ορθοδόξων, ήταν ο κυβερνήτης τους. Κι εμείς έχουμε εκκλησία των Ρωμιών Ορθοδόξων. Η Αγία Σοφία ήταν τζαμί και μετατράπηκε σε μουσείο. Τώρα έγινε πάλι τζαμί». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «το τζαμί της Αγιάς Σοφιάς θα είναι επισκέψιμο όπως το τζαμί του Σουλτάναχμετ και το τζαμί Σουλεγμάνιγιε».


Σκευωρία Novartis: Σήμερα το πόρισμα για Παπαγγελόπουλο - Αντίστροφη μέτρηση για Ειδικό Δικαστήριο



Πόρισμα ΝΔ με οκτω αδικήματα - Τι αναφέρουν για τα μη πολιτικά πρόσωπα - Στην γραμμή Παπαγγελόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τελικά συμπεράσματα της πολύμηνης έρευνας για το στήσιμο της σκευωρίας Novartis και την παραδικαστική δράση του μηχανισμού Ρασπούτιν αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η πορισματική έκθεση του Κινήματος Αλλαγής θα ζητούν την παραπομπή του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για οκτώ βαρύτατα αδικήματα μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής συμμορίας, δωροληψία και εκβιασμό. Παράλληλα, ειδικό κεφάλαιο θα αφιερώσουν για τις πράξεις και παραλήψεις εξι μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση ή που εντοπίστηκαν να λειτουργούν ως εκτελεστικοί βραχίονες του περίφημου Ρασπούτιν.

Τα κείμενα συμπερασμάτων των κομμάτων θα συζητηθούν σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση της προανακριτικής (11:30) προκειμένου να διαπιστωθεί η πιθανότητα κοινής κατάθεση πορίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συμφωνούν ως προς τα αδικήματα για τα οποία πρέπει να ασκηθεί δίωξη στον πρώην υπουργό, διαφωνούν ωστόσο στον βαθμό εμπλοκής των μη πολιτικών προσώπων με τους βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη να συμπεριλαμβάνουν στο αδίκημα της συμμορίας και τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Απο την άλλη πλευρά το πόρισμα των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρεί να αποδομήσει το κατηγορητήριο του κ. Παπαγγελόπουλου ενώ θα υποστηρίζει πως εγείρονται και λόγοι ακυρότητας των ερευνών που προηγήθηκαν.

Το ΚΚΕ στο κείμενό του θα επισημαίνει ότι οι διαξιφισμοί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ “συσκότισαν” τις έρευνες για τις υπαρκτές και διαχρονικές παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη.

Πάντως, το τελικό πόρισμα που θα υποστηρίζεται απο την πλειοψηφία θα κατατεθεί εως το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να ορίσει την ημέρα συζήτησης και ψήφισής του στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.
nova

Πόρισμα ΝΔ με οκτω αδικήματα - Τι αναφέρουν για τα μη πολιτικά πρόσωπα

Πιο αναλυτικά, το πόρισμα της πλειοψηφίας θα καταγράφει σε περίπου 400 σελίδες την όζουσα δράση του κ. Παπαγγελόπουλου και των πιθανών συνεργών ενώ θα τεκμηριώνει νομικά τις πράξεις και παραλήψεις του πρώην υπουργού. Συνολικά, θα ζητείται η διωξη του τεως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για οκτω αδικήματα:

-ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας  σε βαθμό πλημμελήματος
- ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουδιας σε βαθμό κακουργήματος
- παράβαση καθήκοντος
- παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση
- απόπειρα εκβίασης
- δωροληψία υπαλλήλου
- σύσταση συμμορίας - εγκληματική οργανωση

Σε ειδικό τμήμα περίπου 50 σελίδων θα καταγραφεί και ο ρόλος των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη στην σκευωρία Novartis.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες οι εισαγγελείς Διαφθοράς θα αναφέρονται και στην τεκμηρίωση των αδικημάτων του κ. Παπαγγελόπουλου.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν για παράδειγμα πως για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας θα αναφέρεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε πιέσεις στους εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να κατασκευάσουν διώξεις κατά των δέκα πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία και με παράνομους μάρτυρες. Αντίστοιχα, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής συμμορίας που αποδίδεται στον κ. Παπαγγελόπουλο θα γίνεται αναφορά σε συνεργούς του και συγκεκριμένα στους Γ. Φιλιππάκη, Αλ. Τάρκα και Γ. Παπαδάκου.

Ειδικότερα για τους  συμμέτοχους θα αναφέρεται:

Από τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και του άρθρου 7 του ν.3126/2003 συνάγεται ότι, αν η Βουλή προσδώσει στον Υπουργό την ιδιότητα του κατηγορουμένου για αξιόποινες πράξεις αναγόμενες στα καθήκοντά του ως Υπουρ- γού, από τη δίωξη καταλαμβάνονται υποχρεωτικά και οι συμμέτοχοι, οι οποίοι εφεξής κατηγορούνται και δικάζονται με τον Υπουργό, μόνον δε ο χαρακτηρισμός του Υπουργού «ως δράστη» από τη Βουλή χαρακτηρίζει και τους συμμετόχους του ως συμμέτοχους Υπουργού, και συνεπάγεται την εφαρμογή για τους τελευταίους των διατάξεων του νόμου περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών, προκειμένου, έτσι, να διασφαλισθεί, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νόμου, η συνεκδίκαση των εναντίον τους κατηγοριών. Οι συμμέτοχοι του Υπουργού συμπαραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο και δικάζονται κατά τις διατάξεις του παραπάνω νόμου μόνο, όταν παραπεμφθεί και ο υπουργός και μαζί με τον τελευταίο, ενώ όταν δεν ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του υπουργού και δεν παραπεμφθεί ο τελευταίος στο Ειδικό Δικαστήριο, γιατί η Βουλή απέρριψε ως προδήλως αβάσιμη την πρόταση για την άσκηση της ποινικής δίωξης ή γιατί αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη εναντίον του, τότε δεν θίγεται ως προς τους συμμέτοχους πολίτες η δικαιοδοσία των τακτικών ποινικών Δικαστηρίων και αυτοί δικάζονται κατά τις κοινές διατάξεις και υπάγονται στα τακτικά ποινικά δικαστήρια.

Εν προκειμένω τυχόν άσκηση δίωξη της Βουλής σε βάρος του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού εκ του νόμου καταλαμβάνει τους συμμετόχους στις ως άνω αξιόποινες πράξεις, οι οποίοι αναφέρονται στο παρόν πόρισμα και περιγράφεται το είδος της συμμετοχής τους σε κάθε αδίκημα, ώστε, σε περίπτωση άσκησης δίωξης να είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους και κλήση τους από το Δικαστικό Συμβούλιο. Κατά τη διάταξη του άρθρου 10 του ν.3126/2003, το μέλος του Δικαστικού Συμβουλίου που θα οριστεί ως ανακριτής έχει το δικαίωμα και οφείλει να επεκτείνει τη δίωξη και κατά των συμμετόχων που δεν αναφέρονται στην Απόφαση της Βουλής για τη δίωξη"

Τα δυο κεφάλαια

Το συνολικό κείμενο θα χωρίζεται σε δύο κεντρικά κεφάλαια καθώς εκτός απο το στήσιμο της σκευωρίας Novartis, η προανακριτική εντόπισε ισχυρές ενδείξεις για εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου και σε άλλες κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις.

Στο προοίμιο θα καταγράφεται το μοτίβο της τοξικής δράσης του πολυπλόκαμου μηχανισμού Ρασπούτιν με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει τους αρμούς της δικαστικής εξουσίας ενώ στο “δια ταύτα” για ζητείται η παραπομπή του πρώην υπουργού για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής συμμορίας, δωροληψίας, εκβιασμού κ.α.

Mεταξύ άλλων θα υπογραμμίζεται ότι ο μηχανισμός με την καθοδήγηση του κ. Παπαγγελόπουλου:

- διοχέτευε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ δημοσιεύματα σε βάρος πολιτικών, επιχειρηματιών και ανεπιθύμητων δημοσιογράφων που ήθελε να στοχοποιήσει

- εν συνεχεία χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διενεργούνται προκαταρκτικές εξετάσεις.

- όσοι εισαγγελείς αρνούνταν να υποκύψουν στις απαιτήσεις του “Ρασπούτιν” και να προβούν σε παράνομες πράξεις, στοχοποιούνταν – συνήθως απο τα ίδια ΜΜΕ - . Τα νέα στοχευμένα δημοσιεύματα χρησιμοποιούνταν για για να ξεκινήσουν πειθαρχικές διώξεις εναντίον των απείθαρχων εισαγγελέων και να καμφθεί η αντίστασή τους.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, το κείμενο συμπερασμάτων θα περιλαμβάνει:

- τις καταθέσεις ανώτερων εισαγγελικών λειτουργών που κατήγγειλαν εκβιασμούς προκειμένου να κατασκευάσουν “άρον - άρον” διώξεις κατά των 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατέθεσε : “Ο Δ. Παπαγγελόπουλος γνώριζε, ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτηση εκ μέρους του η κατασκευή στοιχείων. Αυτό μου έλεγε. Απαίτησε να κατασκευάσω μάρτυρες που θα έλεγαν ό,τι έλεγαν κάποιες εφημερίδες”. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής είπε: “υπήρχε προειλημμένη απόφασή για άσκηση ποινική δίωξης τύπου "όπως-όπως – τύπου fast track”, “υπήρξε σχέδιο προεκλογικής προφυλάκισης των Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου”. Ο ίδιος αποκάλυψε ακόμα ότι η δίωξη του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου έγινε με fake βίντεο.

- έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι περίφημοι “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση” παρανόμως εντάχθηκαν σε καθεστώς προστασίας καθώς προσδοκούσαν οικονομικό όφελος για την ίδια υπόθεση

- τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ΗΠΑ – Novartis που δεν εντοπίζει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών και επιβεβαιώνει ότι ο μηχανισμός Ρασπούτιν δολίως εργαλειοποίησε έγγραφα του FBI προκειμένου να δώσει αποδεικτική ισχύ στις έωλες καταθέσεις των “κουκουλοφόρων” μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες το προεδρείο της προανακριτικής αναμένει απο την εισαγγελία Διαφθοράς την διαβίβαση όλης της αλληλογραφίας με τις αμερικανικές αρχές. Θα επισημαίνεται δε, ότι η ενέργεια του κ. Παπαγγελόπουλου να εκτρέψει τις έρευνες απο το πραγματικό σκάνδαλο Novartis με τις δωροδοκίες ιατρών προκειμένου να χτίσει το αφήγημα της πολιτικής σκευωρίας ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο καθώς θα μπορούσε σήμερα να αξιώσει αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων απο την εταιρεία.

- πιθανότατα στο πόρισμα θα γίνεται αναφορά και στην εξέλιξη της παράλληλης έρευνας που διεξήγαγαν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis. Οι Ε. Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης διαβίβασαν τον φάκελο με τα τελικά τους συμπεράσματα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ασκηθούν διώξεις.

Το κεφάλαιο με την ευρύτερη παραδικαστική δράση του μηχανισμού θα βασίζεται:

- σε κρίσιμες καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών. Ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου ανέφερε: “Ο Παπαγγελόπουλος μου είπε “έχεις τίποτα για τον δημοσιογράφο Παπαχρήστο;” Λέω “όχι” και μου απαντά: “Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι;””.

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη αποκάλυψε: “Ο Παπαγγελόπουλος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία (Βγενόπουλου); Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου””.

- στην κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Παπαγγελόπουλο «dealer» ιδιωτικών συμφερόντων ενώ παρέθεσε τους αποκαλυπτικούς διαλόγους στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10.3.2016 παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά όπου ο κ. Παπαγγελόπουλος «με προκλητική θρασύτητα και ανερυθρίαστα» όπως υποστηρίζει απαίτησε χρηματικό ποσό που στην συνέχεια προσδιορίστηκε στα 350.000 ευρώ.

- στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο κ. Μιωνή απο άλλη συνάντηση που είχε με τον κ. Παππά το οποίο εμφανίζει τον πρώην υπουργό επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για “προσωπική ατζέντα” “outsourcing” και “πολλά λεφτά”.

Στην γραμμή Παπαγγελόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Η πορισματική έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ θα επικαλείται έγγραφα των αμερικανικών αρχών για την ύπαρξη του παγκόσμιου σκανδάλου, θα επιμείνει στις καταθέσεις των “κουκουλοφόρων” μαρτύρων και θα επιχειρεί να απαξιώσει τις αποκαλύψεις των ανώτερων εισαγγελικών λειτουργών (Ελ. Ράικου, Ι. Αγγελή, Π. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη) και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Παράλληλα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να υιοθετήσουν πλήρως την στρατηγική του κ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος επιχειρεί για λόγους διαδικασίας και όχι ουσίας να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των ερευνών.

ΚΚΕ: δεν χωρούν αυταπάτες σχετικά με τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη

Επίσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα που μετείχαν στην προανακριτική έκαναν την εξής δήλωση: “

Το ΚΚΕ από την αρχή της διαδικασίας τοποθετήθηκε με σαφήνεια για την υπόθεση της Novartis και ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της, την οποία προσπάθησε να υπηρετήσει με τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων του στην επιτροπή. Τονίσαμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και η γενεσιουργός αιτία του είναι η εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου, σε συνδυασμό με την σύμφυση της πολιτικής εξουσίας με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Ως Κόμμα, επίσης σημειώσαμε ότι δεν χωρούν αυταπάτες σχετικά με τις ασκούμενες παρεμβάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων στο έργο της δικαιοσύνης. Αυτές είναι υπαρκτές, χρόνιες και αφορούν ιδιαίτερα υποθέσεις που σχετίζονται με επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς ή έχουν ένα γενικότερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Βασικός μοχλός εκδήλωσης αυτών των παρεμβάσεων είναι ο ορισμός της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, πρακτική που έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και έχει ζητήσει την αλλαγή αυτού του καθεστώτος στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση, κάτι το οποίο απορρίφθηκε από τα άλλα κόμματα. Από τις εργασίες της επιτροπής αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η ανάγκη πλήρους κατάργησης του άρθρου 86 του Συντάγματος (Νόμος περί ποινικής ευθύνης υπουργών). Δεν είναι δυνατόν η έρευνα στο πλαίσιο μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής με ανακριτικά καθήκοντα, αλλά και η δίωξη υπουργών για πιθανά αδικήματα να υποτάσσεται στους εκάστοτε πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς συσχετισμούς με ό,τι συνεπάγεται.

Αυτή τη θέση για οριστική κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την απεμπλοκή της βουλής από αυτές τις υποθέσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται οι υπουργοί, όπως όλοι οι πολίτες, υπερασπίζεται το ΚΚΕ, προτείνοντας την κατάργηση του σχετικού άρθρου στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση. ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ την απέρριψαν γιατί προφανώς θέλουν τη διατήρηση του σχετικού άρθρου που ευνοεί τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Το ΚΚΕ συμμετείχε και στις δύο προκαταρκτικές επιτροπές που συγκροτήθηκαν, το 2018 επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το 2019 επί διακυβέρνησης ΝΔ και από την αρχή δήλωσε ότι με τη συμμετοχή στις επιτροπές επιδιώκει την -σε βάθος- διερεύνηση της υπόθεσης, ενημερώνοντας παράλληλα τον λαό για τις ευθύνες των υπόλοιπων κομμάτων όσον αφορά τη συσκότιση των αιτιών του σκανδάλου και στην καλλιέργεια αποπροσανατολισμού.

Το ΚΚΕ αποχώρησε από τις εργασίες της πρώτης επιτροπής, του 2018, γιατί με ευθύνη της, η τότε πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, αρνήθηκε την διερεύνηση της υπόθεσης με πρόσχημα την δήθεν αναρμοδιότητα της επιτροπής. Σ’ αυτήν την παρελκυστική τακτική διευκολύνθηκε από τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ και τις αποπροσανατολιστικές πρακτικές που από κοινού χρησιμοποίησαν.

Στο ίδιο ουσιαστικά αποτέλεσμα, της μη διερεύνησης του σκανδάλου, οδηγήθηκαν και οι εργασίες, της σημερινής ( δεύτερης ) προανακριτικής επιτροπής, με ευθύνη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Η αποχώρηση των εκπροσώπων του ΚΚΕ από την επιτροπή αποτέλεσε το λογικό επακόλουθο της παρεμπόδισης της έρευνας, μέσα από διάφορα δικονομικά τερτίπια.

Σ’ αυτή την εξέλιξη συνέβαλε η μη κοινοποίηση στην επιτροπή βασικών εγγράφων που αφορούσαν την υπόθεση με πρόσχημα το δήθεν απόρρητο των εγγράφων.

Συνέβαλε επίσης η άρνηση της επιτροπής για εξέταση με την φυσική τους παρουσία και την πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους, των αποκαλούμενων «προστατευόμενων» μαρτύρων.

Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να καταλήξουμε σε ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα:

α) Η εκδήλωση του σκανδάλου της Novartis, όπως και των άλλων σκανδάλων, αποτελεί την επιβεβαίωση της φύσης του αστικού κράτους, ως θεματοφύλακα των συμφερόντων του κεφαλαίου, με συνέπεια οι μίζες και η διαφθορά να αποτελούν συστατικό στοιχείο του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Η πρακτική της Novartis αποτελεί τη συνήθη πρακτική των φαρμακευτικών εταιρειών στον ανταγωνισμό τους για την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά του φαρμάκου.

Η αποκάλυψή του αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Η εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου αποτελεί την πηγή των σκανδάλων.

β) Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά στηρίζουν τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων και της κερδοφορίας τους. Η πολυνομία, οι αμέτρητες νομοθετικές παρεμβάσεις και οι σχετικές τροπολογίες διευκόλυναν αυτά τα συμφέροντα. Η δράση των διαφόρων ειδικών συνεργατών του υπουργείου Υγείας, που ήταν άμεσα συνδεδεμένοι με τις φαρμακοβιομηχανίες, έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική τιμολόγησης του φαρμάκου.

γ) Ο τρόπος παρέμβασης του αμερικάνικου παράγοντα στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης στη χώρα μας δεν γεννά μόνο πολλά ερωτηματικά, αλλά είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, με το δραστήριο ρόλο του FBI, αλλά και της Αμερικάνικης πρεσβείας, παραβιάζοντας κι αυτές ακόμα τις προβλέψεις της διακρατικής συμφωνίας για αμοιβαία δικαστική συνδρομή.

δ) Επίσης, πολλά τουλάχιστον ερωτηματικά δημιουργούνται και από τους χειρισμούς των δικαστικών λειτουργών που ερευνούσαν όλες αυτές τις υποθέσεις που αφορούν επιχειρηματικούς ομίλους ή έχουν ένα γενικότερο πολιτικό ενδιαφέρον, κάτω από την επίδραση των εκάστοτε κυβερνητικών παρεμβάσεων που γίνονται διαχρονικά.

Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο δημιούργησε νέα πεδία υποκριτικών αντιπαραθέσεων και διαξιφισμών ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας λειτούργησε υπέρ της συγκάλυψης του σκανδάλου και των ευθυνών όλων των κυβερνήσεων για τη σήψη, την διαφθορά, τη διαπλοκή και της ουσίας των παρεμβάσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων στη δικαιοσύνη.

Το ΚΚΕ θα ενημερώσει το λαό για τα πραγματικά γεγονότα και θα συνεχίσει την πάλη του ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τα σκάνδαλα”


Πηγή : protothema.gr


Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Ζητά χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους



Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας σύσκεψης που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Η εισήγηση για τη χρήση μάσκας έρχεται μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στην επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αναφέρθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου. 

Μίλησε ακόμα και για αυστηροποίηση των μέτρων για τους έλληνες πολίτες που μπαίνουν στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα μας.  


Σημειώνεται ότι σήμερα 14/7 ανακοινώθηκαν 58 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3883, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Πηγή: skai.gr




Δύο εργάτες νεκροί στο Παλαιό Φάληρο - Επεσαν από οικοδομή



Δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους στην οδό Τρίτωνος, στο Παλαιό Φάληρο, όταν έπεσαν στο κενό από αναβατόριο πολυκατοικίας υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.