Τρίτη 19 Μαΐου 2020

H cosmote έχει σκάψει τρύπα για επισκευή καλωδίου και έχει εξαφανιστεί 5 ημέρες




Αυτά δεν γίνονται σε σοβαρές εταιρίες!!

Η cosmote έχει σκάψει τρύπα για την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο στο Παλαιό Φάληρο στην οδό Οδυσσέως, και χωρίς να αποκαταστήσει την βλάβη έχει εξαφανιστεί αφήνοντας τις ταχύτητες που πληρώνουν οι πελάτες στην μοίρα τους από την προηγούμενη Παρασκευή 15/5/2020.

Όλα άρχισαν πριν 10 ημέρες όταν χρειάστηκε να σκάψουν οι τεχνικοί της cosmote για να βρουν καλώδιο που είχε όπως λένε βλάβη και να την αποκαταστήσουν. Και αφού δούλευαν πέντε ημέρες, για να ανοίξουν την τρύπα και να βρουν την βλάβη, μπάλωσαν την ζημιά όπως, όπως για να έχουν τηλέφωνα οι καταναλωτές και υποτυπώδες internet επιπέδου 2005 και έχουν εξαφανιστεί για πέντε ολόκληρες ημέρες.




Όπως ενημερωθήκαμε έχουν γίνει τηλεφωνήματα στην cosmote πελατών που πληρώνουν internet 100ρας ταχύτητας, και έχουν μόλις 5αρα με το ζόρι και ακόμα μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ευαισθητοποιηθεί κανένας να ολοκληρώσει την ζημιά, για να επανέλθουν οι ταχύτητες και να μπορεί να δουλέψει ο κόσμος που δουλεύει από το σπίτι.

Τα τηλεφωνήματα έγινα από όσους είχαν υπομονή να περιμένουν έως και 45 λεπτά στην αναμονή για να εξυπηρετηθούν!!

Απλά ξεφτίλα και θα το παρακολουθούμε να δούμε πόσο ανάλγητη είναι η cosmote!!!





Μέρκελ- Μακρόν: Συμφώνησαν σε ευρωπαϊκό "ταμείο ανάκαμψης" ύψους 500 δισ. ευρώ



Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας ήρθαν σε συμφωνία για Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 500 δισ. ευρώ για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

Ευρωπαϊκό «ταμείο ανάκαμψης» ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ εισηγούνται η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντλήσει 500 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές, με την ακριβή διαμόρφωση του πλαισίου να καθορίζεται τις επόμενες ημέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Τα χρήματα θα διατεθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ιδιαίτερα σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού και μάλιστα ως επιχορηγήσεις και όχι ως δάνεια».

Το ταμείο «θα διαθέσει χρήματα για τους τομείς και τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί βαρύτερα. Η συνοχή στην Ε.Ε. έχει τεθεί σε κίνδυνο λόγω των συνεπειών του κορονοϊού», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τηλεδιάσκεψη με τον Γάλλο Πρόεδρο και τόνισε ότι «στόχος είναι η Ευρώπη να βγει από αυτή την κρίση ενισχυμένη, ενωμένη και αλληλέγγυα». Ζήτησε λοιπόν μια «εξαιρετική, εφάπαξ προσπάθεια», για την οποία, όπως είπε, η Γερμανία και η Γαλλία είναι πρόθυμες.

«Αυτή είναι μια κρίση έκτασης άνευ προηγουμένου. Η πανδημία απαιτεί μια κοινή προσπάθεια, η οποία θα είναι ευρωπαϊκή», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μακρόν και εξέφρασε την ελπίδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει την γερμανογαλλική πρόταση.

Θα αυξηθεί δραστικά ο προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναλύοντας την γερμανογαλλική πρωτοβουλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντλεί χρήματα από τις αγορές και θα τα δίνει - στο πλαίσιο του πολυετούς χρηματοδοτικού πλαισίου της Ε.Ε. – ως βοήθεια στα κράτη – μέλη που πλήττονται από την κρίση. «Το γερμανογαλλικό σχέδιο θα απαιτούσε την αύξηση του ανώτατου ορίου συνεισφοράς στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για δύο έως τρία χρόνια. Πρακτικά αυτό θα σήμαινε δέσμευση επιπλέον κεφαλαίων των κρατών – μελών για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Αυτά τα χρήματα όμως δεν θα κατατεθούν άμεσα, αλλά θα χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση προκειμένου να αντληθούν πόροι από τις αγορές και να αυξηθεί με αυτόν τον τρόπο δραστικά ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για περιορισμένο χρονικό διάστημα», συνεχίζει η εφημερίδα και αναφέρει ότι η Γερμανία για πολύ καιρό ήταν επιφυλακτική στο να δοθούν ως επιχορήγηση τέτοια χρήματα, τα οποία θα προέρχονταν από δανεισμό, διότι με αυτόν τον τρόπο τα ευρωπαϊκά χρέη δεν θα έπρεπε να αποπληρωθούν από το κράτος που εισπράττει, αλλά από κοινού και μάλλον μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού ή ιδίων εσόδων της Ε.Ε. «Ως προς αυτό το θέμα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προφανώς μετακινήθηκε», σημειώνει η FAZ.

Σαρλ Μισέλ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η συμφωνία
Την πρόταση που εισηγούνται η Γερμανία και η Γαλλία για τη συγκρότηση ενός ταμείου ανάκαμψης 500 δισ. ευρώ, χαιρετίζει και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κάνοντας λόγο για ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Χαιρετίζω τις προσπάθειες της Γερμανίας και της Γαλλίας να βρουν κοινό έδαφος για το ταμείο ανάκαμψης. Αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, θα πρέπει να συμμετάσχουν όλα τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Σαρλ Μισέλ.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με δεύτερη ανάρτησή του καλεί και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ να εργαστούν με πνεύμα συμβιβασμού μόλις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβάλει μια πρόταση.

«Η επανεκκίνηση και ο μετασχηματισμός των οικονομιών μας που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού είναι καίριας σημασίας» σημειώνει καταληκτικά.

Τι δηλώνει η Γαλλία
Η Γαλλία από τη δική της πλευρά έκανε την υποχώρηση να δεχτεί αυτοί οι πόροι να μοιραστούν μέσω του προϋπολογισμού, συνεχίζει η ανάλυση. Ισχύουν πλέον, βάσει αυτού του σχεδίου, οι κανόνες του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και θα χρηματοδοτούνται μόνο προγράμματα και όχι ο κρατικός προϋπολογισμός μεμονωμένων κρατών – μελών. «Μια περαιτέρω διαφορά σε σχέση με τα κορονο-ομόλογα είναι ότι η κοινή ανάληψη κινδύνου για αυτά τα χρέη είναι περιορισμένη στον όγκο των εγγυήσεων στον προϋπολογισμό», εξηγεί η εφημερίδα.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα, αναφέρεται, θα πρέπει να εγκριθεί με ομοφωνία. Η διεύρυνση του πλαισίου του προϋπολογισμού της Ε.Ε. πρέπει επιπλέον να κυρωθεί από όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και στην Γερμανία από την Bundestag. Σύμφωνα με την FAZ, υπάρχει ερωτηματικό σε ό,τι αφορά το εάν όλα τα κράτη – μέλη θα δεχθούν τελικά αυτή την πρόταση. Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έλεγαν ότι «πρέπει να γίνει ακόμη αρκετή δουλειά προκειμένου να πειστούν» όλοι, καταλήγει η εφημερίδα

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κοινή διακήρυξη 11 ευρωπαϊκών χωρών για επανεκκίνηση της ελεύθερης μετακίνησης


Σε τέσσερις κοινές αρχές με τελικό στόχο την αποκατάσταση της ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης πολιτών και της επανεκκίνησης των διασυνοριακών ταξιδιών συμφώνησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Αυστρίας και της Σλοβενίας, οι οποίοι συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των έντεκα χωρών, που συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης, χαιρετίζουν τις οδηγίες που εξέδωσε την 13η Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις οποίες θεωρούν σημαντική βάση για τη συμφωνία μεταξύ των εταίρων ως προς το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων.

Οι ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι συμφώνησαν στις εξής αρχές:

-   Η προσέγγιση των σταδιακών βημάτων με συντονισμό και συμφωνία μεταξύ των μελών της ΕΕ είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί μία σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα ως προς τα διασυνοριακά ταξίδια.

-  Στην αναζήτηση τρόπων που να επιτρέπουν τα ταξίδια αποφεύγοντας παράλληλα τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων.

-  Θα είναι βασικό, σημειώνεται επίσης στην κοινή ανακοίνωση, να διασφαλιστεί ότι «οι πολίτες μας  θα μπορούν να όχι μόνο να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη αλά και να επιστρέφουν ασφαλώς στην πατρίδα τους. Έτσι πρέπει να συντονίσουμε  τις συνθήκες για την άρση των περιορισμών και της καραντίνας καθώς και της αποκατάστασης των μεταφορικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό  θα είναι επίσης σημαντικό να εργαστούμε σε μία κοινή αντίληψη υγειονομικών πρωτοκόλλων και διαδικασιών».

-   Οι ΥΠΕΞ των έντεκα χωρών σημειώνουν επίσης ότι η αποκατάσταση των διασυνοριακών ταξιδιών μπορεί να επιτευχθεί προοδευτικά, υπό τον όρο ότι οι υφιστάμενες θετικές τάσεις θα συνεχίζουν να οδηγούν σε παρόμοιες επιδημιολογικές καταστάσεις στις χώρες προέλευσης και προορισμού. 

Τέλος, οι έντεκα ΥΠΕΞ καλούν τις τουριστικές επιχειρήσεις στις επόμενες εβδομάδες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύσουν τους ταξιδιώτες αφ’ ης στιγμής αποκατασταθεί η ελευθερία στην μετακίνηση και τον τουρισμό. Ενθαρρύνουν δε τους πολίτες  να συνεχίζουν να τηρούν τις υγειονομικές οδηγίες και σημειώνουν ότι  αν και η κατάσταση της πανδημίας διαφέρει από χώρα σε χώρα αποτελεί κοινό σκοπό να συντονισθεί η προσέγγιση μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για τουρισμό, εργασία, οικονομία



Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό θα παρουσιάσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα και αμέσως μετά το σχέδιο θα εξειδικευθεί από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό αφενός θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, αφετέρου θα αποκαλύψουν τα μέτρα επανεκκίνησης και στήριξης του κλάδου που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.


Νέο Καραγκιοζιλίκι Τσίπρα θα πάει στο Ζάππειο να πουλήσει πρόγραμμα στον κόσμο



Τελικά μιλάμε για πολύ χαμηλό IQ ανθρώπων που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν φιέστες εξαπάτησης, όπως έκαναν εγκληματικά το 2014 και το 2015.

Ο Τσίπρας έχει να κάνει με μια επιτυχημένη κυβέρνηση, ένα επιτυχημένο και σοβαρό πρωθυπουργό που υποκλίνεται όλη η υφήλιος στις ικανότητες του, και μόνος τους ο Τσίπρας χωρίς καμία στήριξη θέλει να ξεφτιλιστεί πουλώντας πρόγραμμα όπως τα προγράμματα που πουλούσε το 2014.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, και τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει καμία φιέστα ξεφτίλας για να νιώσει ζωντανός ο τελειωμένος Τσίπρας.

Θέλει ο εμμονικός  ακροαριστερός αποτυχημένος και ψεύτης κατά κοινή ομολογία όλων των Ελλήνων, να καταθέσει την δικιά του πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης και πάει στο Ζάππειο προκαλώντας τους πολίτες με τις γελοιότητες του, πουλώντας ελπίδες.

Πρόκειται για την επικαιροποίηση της πρότασής του, «Μένουμε Όρθιοι» που ήταν μια «επανάληψη» του προγράμματος Θεσσαλονίκης από άποψη τακτικής και λογικής και το κάνει για να νιώσει όρθιος ο ίδιος ο τελειωμένος Αλέξης Τσίπρας.

Την Πέμπτη λοιπόν είπε να ξεφτιλιστεί ο Αλέξης οργανώνει με το δικό του «Ζάππειο» για να εξαπατήσει παρουσιάζοντας την έξοδο από την οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία.

Με λίγα λόγια ο επικίνδυνος και ανίκανος Αλέξης Τσίπρας βλέποντας την κρίση που φέρνει η πανδημία, και έχοντας να κάνει με ένα ισχυρό και σοβαρό πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προσπαθήσει να έχει τα όποια οφέλη από την κρίση, όπως έκανε το 2015 εξαπατώντας και κοροιδεύοντας τον κόσμο.

Η εμπιστοσύνη του κόσμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν πρόκειται να καμφθεί, από οποιαδήποτε προσπάθεια εξαπάτησης και ειδικά από τα καραγκιοζιλίκια Αλέξη Τσίπρα, αυτό το ξέρει ο Τσίπρας αλλά παλεύει να δείξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι τελειωμένος, προσπαθεί ακόμα να εξαπατήσει για να έρθει στην εξουσία.

Θα γελάσουμε πολύ με τον τελειωμένο την Πέμπτη και θα γελάσουμε περισσότερο με τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που όπως φαίνεται θα τον στείλουν σπίτι του.


Μπέος εναντίον Σταγιατών & Αλκίνοου Ιωαννίδη: «Τους στηρίζει ο μ@λκας» (βίντεο)




Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στην κίνηση των Σταγιατών Πηλίου, οι οποίοι μέσω δημοψηφίσματος αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους, αλλά και στον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, που στήριξε δημόσια τον αγώνα τους.

Στις δηλώσεις του ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε ότι οι Σταγιάτες, που παλέυουν και εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση του νερού τους, αλλά και στη χλωρίωση της πηγής τους, την Κρύα Βρύση, «δεν έχουν πληρώσει ποτέ για το νερό», ενώ ακόμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έκαναν κατάληψη στο κοινοτικό κτίριο που ανήκει στους πολίτες και στο Δήμο, έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 15 με 20 φορες τους χλωριωτές. Λειτουργούν αυθαίρετα τελείως».

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου απέναντι σε αυτούς που όπως λέει «λειτουργούν αυθαίρετα και δεν τους ελέγχει κανένας».

Επίθεση εξαπέλυσε ακόμη και προς τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη καθώς όπως είπε: «έχουν και έναν «μ@λκα» που τους στηρίζει», ενώ δεν έχασε ευκαιρία να υποβιβάσει και το έργο του, αναφέροντας αυτολεξεί: «Τι τραγουδάει δεν ξέρουμε. Και είναι μια αρνητική νότα στην όμορφη περιοχή μας».

Ο Αχ. Μπέος συνέχισε υβριστικά, απευθυνόμενος και στα μέλη των Ενεργών Πολιτών Βόλου που αντιστέκονται με κινητοποιήσεις στην καύση απορριμμάτων με το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται το περιβάλλον και υπάρχει αυξημένος αριθμός ασθενών με καρκίνο, αποκαλώντας τους μπαχαλάκηδες. «Είναι κάτι τύποι περίεργοι -παναγία βοήθα- που δίνουν συνεντεύξεις και λένε να κάνουμε διαβούλευση με την επιστημονική τους ομάδα. Ποιες γνώσεις έχουν; Αυτοί είναι που δημιουργούν προβλήματα στην εξέλιξη του τόπου μας γιατί οι προηγμένες χώρες κάνουν χρόνια καύση απορριμμάτων. Ας έρθουν οι επιστήμονες τους. Εγώ αυτούς τους 40 χαβαλέδες, τους κοπρίτες, δεν τους νομιμοποιώ».



Πηγή


Εφιαλτικό σενάριο: «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό για τα επόμενα χρόνια»



Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση της πανδημίας και για αυτό προχωρά σε προσεκτική χαλάρωση των περιορισμών, ωστόσο, το σωστό είναι να προετοιμάζεται για αυτό το ενδεχόμενο, επισημάνθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την πανδημία, από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ και τον αναπληρωτή ιατρικό επικεφαλής της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν Ταμ.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό για τους επόμενους μήνες ή χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Βαν Ταμ και πρόσθεσε ότι «ένα εμβόλιο ίσως να το αλλάξει αυτό, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο».

Συμπλήρωσε ότι είναι ακόμη πολλά που παραμένουν άγνωστα για την Covid-19, όπως για παράδειγμα εάν συμπεριφέρεται όπως και η γρίπη, που φεύγει κατά τους θερινούς μήνες και επανέρχεται το χειμώνα.

Σχολιάζοντας τους υπολογισμούς που έχουν γίνει για τα περιστατικά που ενδεχομένως δεν έχουν καταγραφεί, επειδή δεν είχε συμπεριληφθεί το σύμπτωμα της απώλειας όσφρησης στην επίσημη λίστα συμπτωμάτων, ο καθηγητής εκτίμησε ότι η διαφορά του αριθμού δεν πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από τον υπάρχοντα συνολικό αριθμό, καθώς οι περισσότεροι ασθενείς με απώλεια όσφρησης αναπτύσσουν ταυτόχρονα και κάποια άλλα από τα συμπτώματα (όχι μεμονωμένα την απώλεια όσφρησης).

160 νέοι θάνατοι

Ο αριθμός θανάτων από κοροναϊό που καταγράφηκε στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο είναι 160 άτομα, και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται τώρα στους 34.796, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100.000 διαγνωστικά τεστ και σύμφωνα με τα δεδομένα ο αριθμός νοσηλευόμενων με τον ιό είναι μικρότερος κατά 13% σε σύγκριση με αυτόν πριν μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της κυβέρνησης, τις τελευταίες μέρες σημειώθηκε μία αξιοπρόσεχτη αύξηση των μετακινήσεων, που αφορά τους πεζούς και όσους μετακινούνται με οχήματα, και όχι την χρήση μέσων μεταφοράς.

Ξεκινάει η εφαρμογή ιχνηλάτησης

Ο υπουργός Εξωτερικών, διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία της εφαρμογής ιχνηλάτησης επαφών θα μπει σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι το νοσοκομείο Nightingale του Μπέρμινχαμ τέθηκε σε κατάσταση αναμονής – το προηγούμενο διάστημα είχε ανακοινωθεί ότι σε κατάσταση αναμονής τέθηκε το προσωρινό νοσοκομείο που διαμορφώθηκε στο ExCel του Λονδίνου.

Επίσης, τρία ακόμη από τα εφτά στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Χάρογκεϊτ, στο Μπρίστολ και στο Σάντερλαντ, παραμένουν ανοιχτά χωρίς ασθενείς, ενώ αυτό στο Μάντσεστερ λειτουργεί ακόμη με ασθενείς. Ένα όγδοο κατασκευάζεται στο Έξετερ και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο τέλος του μήνα.


ΤΑ ΝΕΑ


Harvard Business Review: Παράδειγμα επιτυχημένης ηγεσίας στην κρίση ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Δημοσίευμα στο Harvard Business Review αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίστηκε υποδειγματικά την κρίση του κορωνοϊού.

Ως παράδειγμα επιτυχημένης ηγεσίας αναφέρει το περιοδικό Harvard Business Review τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε άρθρο του με τίτλο «Oι καλοί ηγέτες μπορούν να ξεπεράσουν τη θεσμική αδράνεια σε μια κρίση».

Ειδικότερα, ο Καθηγητής Μάικλ Τζ. Ιακωβίδης, που υπογράφει το άρθρο, υπογραμμίζει πως η πανδημία έδωσε ξεκάθαρα μαθήματα για τον ρόλο των ηγετών. «Παρότι η πανδημία του κορονοϊού είναι ξεκάθαρα μια καταστροφή, προσφέρει ένα "φυσικό πείραμα" που επιτρέπει τη σύγκριση των διαφορετικών αποκρίσεων σε παρόμοιες κρίσεις», αναφέρει στην εισαγωγή του. 

Στο πρώτο μέρος γίνεται μια σύγκριση μεταξύ δύο περιφερειών της Ιταλίας, του Βένετο και της Λομβαρδίας, που έφεραν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα στην κρίση της πανδημίας, τα οποία το δημοσίευμα αποδίδει στη ξεκάθαρη διάφορα ηγεσίας.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντεν, της οποίας «η προσέγγιση μοιάζει να αποδίδει εντυπωσιακά», επισημαίνοντας όμως ότι «ένα ακόμη καλύτερο παράδειγμα ωστόσο ίσως είναι εκείνο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Εν αντιθέσει με τη Νέα Ζηλανδία», εξηγεί το άρθρο, «η Ελλάδα μαστίζεται από σειρά δομικών προβλημάτων» που είχε να διαχειριστεί ο Κυρ. Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο έλληνας πρωθυπουργός «είχε να λάβει υπόψη του τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τους αδύναμους θεσμούς, την αναποτελεσματική πολιτική προστασία και ένα υποχρηματοδοτημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Επιπλέον, «κράτησε τον πληθυσμό σε επαγρύπνηση χωρίς να πανικοβάλει, δελεάζοντας τους φημισμένους για το ανεξάρτητο πνεύμα τους Έλληνες σε ένα εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης με την κοινωνική αποστασιοποίηση, τα κλειστά μαγαζιά και άλλα μέτρα για τον ιό».

Ακόμη πιο εντυπωσιακή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρξε η διαχείριση της κυβέρνησης, που κέρδισε την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης και εκμεταλλεύτηκε την κρίση προκειμένου να ψηφιοποιήσει και να εκλογικεύσει την γραφειοκρατία σε χρόνο-ρεκόρ. Παρότι τα δύσκολα είναι μπροστά «για μια χώρα που βασίζεται τόσο έντονα στον τουρισμό, η αντίδρασή του (Κυριάκου Μητσοτάκη) υπήρξε αξιοσημείωτη».

Το περιοδικό κλείνει σημειώνοντας πως η πανδημία έγινε μια ευκαιρία να αναδειχθούν οι ηγέτες που όχι μόνο οδήγησαν τις χώρες τους μέσα από την κρίση, αλλά άδραξαν την ευκαιρία να αναμορφώσουν το κράτος, δίνοντας στα έθνη τους ισχυρότερες υποδομές μετά τον Covid-19, από ό, τι είχαν πριν.



Στίβεν Κινγκ κατά Τραμπ: «90.000 νεκροί στη βάρδια του – Θέλετε κι άλλους;»



Ο γνωστός συγγραφέας βιβλίων τρόμου και μυστηρίου, εξαπέλυσε πυρά κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

«Είναι πιο τρομακτικός και από τους ήρωες μου», είπε πει πριν από ένα χρόνο ο διάσημος συγγραφέας σε συνέντευξη του.

Σε ένα από τα τελευταία του «τιτιβίσματα» στο Twitter, τα «χώνει» όχι μόνο τον Τραμπ, αλλά και τους υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου.

«Hey, MAGA fans! Almost 90,000 dead on your boy's watch. Is it enough yet, or do you need even more?», έγραψε στο Twitter.

Το MAGA σημαίνει «Morons Are Governing America» («Ηλίθιοι Κυβερνούν την Αμερική»). Στη συνέχεια έγραψε: «Ε, οπαδοί του ηλίθιου που κυβερνά την Αμερική. Σχεδόν 90.000 νεκροί (σ.σ. από τον κορωνοϊό) στη βάρδια του «αγοριού» σας. Είναι αρκετοί, ή χρειάζεστε ακόμα περισσότερους;».

Πολλοί επικριτές του Τραμπ έσπευσαν να επιδοκιμάσουν την ανάρτηση του συγγραφέα, η οποία, έχει χιλιάδες retweets και 37.000 likes.

Ο Τραμπ έλεγε στην αρχή “δεν είναι σοβαρό αυτό, μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά” και όταν άρχισαν να πεθαίνουν οι χρηματαγορές, έλεγε “θα γίνει ένα θαύμα, χαλαρώστε, και θα πάνε όλα καλά, και θα γεμίσουμε τις εκκλησίες το Πάσχα”. Και μετά από δύο ημέρες, ξαφνικά “πέταξε” ότι θα μπει σε καραντίνα όλη η Νέα Υόρκη και ο Αντριου Κουόμο δεν ήξερε τίποτα, απλώς του καρφώθηκε η ιδέα στο κεφάλι του Τραμπ και την είπε από μόνος του στους δημοσιογράφους»


Θεοδωρικάκος : Αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων



Εγκύκλιο προς τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων Ελλήνων, εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, σε μήνυμά του για την αυριανή συμπλήρωση 101 χρόνων από τα τραγικά συμβάντα, επισημάνει την ανάγκη να συνεχίσουμε, ως Έλληνες, τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και τονίζει ότι «η γνώση της ιστορίας δεν αποτελεί μόνο χρέος προς όλους εκείνους που θυσιάστηκαν, αλλά και ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός πιο σταθερού και ειρηνικού μέλλοντος».

Εκδηλώσεις μνήμης

Οι εφετινές εκδηλώσεις, περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό, φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων και των δημοτικών και περιφερειακών καταστημάτων, τέλεση δοξολογιών, ομιλιών και καταθέσεις στεφάνων στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του covid-19, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν με την παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων

Στο μήνυμά του για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρει:

«Όλοι οι Έλληνες υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας που συντελέστηκε στον Πόντο.

Οι πυρπολήσεις χωριών, οι εκτοπίσεις πληθυσμών, οι χωρίς έλεος σφαγές, τα «τάγματα εργασίας», οι εξορίες, δεν στάθηκαν ικανά να κάμψουν το φρόνημα και την ελληνική συνείδηση των Ποντίων αδελφών μας.

Η μνήμη μένει ζωντανή

«101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων η ιστορική μνήμη μένει ζωντανή.

Το φρόνημα και η ελληνική τους συνείδηση παρέμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων, ακόμα και υπό τουρκική κατοχή, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αποτελούν ένα εκλεκτό τμήμα του ελληνισμού.

Η συμβολή των Ποντίων, μετά τη Γενοκτονία, στην ανόρθωση της Ελλάδας, στην οποία εγκαταστάθηκαν, ήταν και είναι σημαντικότατη.

Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδοθεί στους 353.000 σφαγιασθέντες Ποντίους είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη τους. Να διατηρήσουμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά τους, τη μοναδική κουλτούρα τους.

Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
Και φυσικά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, αφού μόνο μέσα από την αποδοχή της ιστορικής αλήθειας μπορεί να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία ανάμεσα στους λαούς. Η γνώση της ιστορίας δεν αποτελεί μόνο χρέος προς όλους εκείνους που θυσιάστηκαν, αλλά και ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός πιο σταθερού και ειρηνικού μέλλοντος».


Πηγή


Χρηματική αποζημίωση ζητά ο Κραουνάκης από τον Δήμο Αθηναίων



Οι πράξεις του καθενός μας δείχνουν τον χαρακτήρα μας λέει ο λαός!

Μετά τα όσα είπε και έγραψε για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ο Κραουνάκης απέστειλε εξώδικο στον Δήμο Αθηναίων, με το οποίο ζητά να αποζημιωθεί χρηματικά επειδή η καλλιτέχνις ερμήνευσε τραγούδια του, χωρίς την άδειά του.

Με αφετηρία την Τεχνόπολη, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη πέρασε από πολλά σημεία της Αθήνας, όπως και από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει στον δρόμο για να ακούσει αλλά και να μιλήσει στην τραγουδίστρια, κάτι που ενόχλησε σφόδρα τον Σταμάτη Κραουνάκη.

«Αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω» είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό, γνωστοποιώντας την πρόθεση του να κινηθεί νομικά.

Όπως και έπραξε, μερικές ημέρες αργότερα, αποστέλλοντας εξώδικη διαμαρτυρία προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων και την εταιρία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε», ζητώντας εντός προθεσμίας πέντε ημερών να τον ενημερώσουν για το χρηματικό ποσό που προτίθεται να καταβάλει ο Δήμος Αθηναίων, το οποία μάλιστα προτίθεται να καταβάλει ο ίδιος στους «πάσχοντες και αδυνατούντες καλλιτέχνες δημιουργούς».

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία του: «Με μεγάλη απογοήτευση, διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης, ερμηνεύτηκαν ορισμένα από τα τραγούδια- δημιουργήματα μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση. Κατά τα ανωτέρω έλαβε χώρα χωρίς την αναγκαία άδεια- συναίνεση- έγκριση μου καθ΄υπέρβαση κάθε δικαιώματος μου, δημόσια εκτέλεση μουσικής. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού- ιδιοκτήτη του πνευματικού έργο».

Ο καλλιτέχνης, στο περιεχόμενο του εξώδικου, κάνει λόγο για απόλυτα σκηνοθετημένη δράση, η οποία έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης και για επίδειξη λαϊκισμού, ενώ προσθέτει τα εξής: «Η συναυλία αυτή, υπό το πρόσχημα της μέριμνας και ψυχικής ανάτασης των “ελεύθερων πολιορκημένων”, ενός εκάστου ημών, ο οποίος συνειδητά προστατεύει τον συνάνθρωπο του, διεξήχθη σε πλείστες γειτονιές της Αθήνας, με αφετηρία την Τεχνόπολη Αθηνών και κορύφωση τη στάση, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, όχι αυθόρμητα αλλά λόγω αναγκαστικής κατευθυνόμενης πορείας και μάλιστα υπό την πλήρη σκηνοθετική σύμπραξη και παρουσία ΜΜΕ».


Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο! Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αποκαλύψεις



Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη κρίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής το ζήτημα της διεύρυνσης ή μη του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Η διεύρυνση ή μη των αδικημάτων περιλαμβάνει (εκβίαση, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου/υπαλλήλου και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης - συμμορίας) για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και τυχόν συμμετόχων (συνεργών), θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των ερευνών που διενεργούνται από την προανακριτική επιτροπή στον βαθμό που αποδειχθεί η βασιμότητα των αποδιδόμενων σε αυτόν κατηγοριών. 

Σήμερα θα γίνει συζήτηση και αύριο η ψηφοφορία, στην οποία θα λάβουν μέρος και οι 300 παρά τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί στο Κοινοβούλιο λόγω της πανδημίας και δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρουσία άνω των 60 βουλευτών στην Ολομέλεια.

Για να είναι εντάξει με τα μέτρα θα εισέρχονται στην αίθουσα ανά πέντε ομάδες των 60 βουλευτών προκειμένου να λάβουν μέρος στη μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (12.00). Ως προς τη συζήτηση που θα διεξαχθεί την προηγούμενη μέρα αποφασίστηκαν όσα προβλέπονται βάσει και της προηγούμενης εμπειρίας που υπάρχει - δηλαδή, να μιλήσουν οι εισηγητές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ένας κύκλος δώδεκα ομιλητών συνολικά από τα κόμματα, οι πολιτικοί αρχηγοί εφόσον το επιλέξουν, ένας υπουργός της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος, ο οποίος θα προσέλθει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του καταγγέλλοντας δήθεν «μεθοδεύσεις» εις βάρος του με κατασκευασμένες κατηγορίες και «σχέδιο πολιτικής δίωξής του».

Η ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα είναι έντονη, ώστε να μην αποκαλυφθούν και άλλα τα οποία κρατάει επτασφράγιστο μυστικό ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και όσο πιέζεται ενδέχεται να αποκαλύψει για να μην εξοντωθεί πολιτικά μόνο αυτός αλλά και οι συνεργοί του.


Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη



Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφημίζει ως πιθανή «θαυματουργή θεραπεία» για την ασθένεια Covid-19, παρά τις ιατρικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του ως προληπτικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

«Το παίρνω την τελευταία μιάσιμη εβδομάδα. Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα». δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. «Ξέρετε την έκφραση: τι έχεις να χάσεις;» πρόσθεσε.

Listen to this. Trump has absolutely no clue why it's wrong for Mike Pompeo to ask employees to do personal favors for his family. In fact he thinks it's the sort of thing he should be doing.
"I happen to be taking it ... right now, yeah" -- Trump claims he's taking hydroxychloroquine, a drug he's touted as a potential coronavirus treatment despite a lack of evidence that can lead to potentially fatal heart problems

«Ένα χάπι κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα σταματήσω», πρόσθεσε, λέγοντας ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» από αυτό.

Παράλληλα είπε πως όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ